Mowi Poland

• Pęplino
  • Wodnica
  • Zaleskie

3. Opinie o pracodawcach Duninowo
  5. Opinie o Mowi Poland S.A.

Opinie o Mowi Poland Duninowo

Nie przegap nowości o Mowi Poland S.A.!

qaz

02.04.2016 15:20

pracuję na dziale pakowania. W sezonie idzie zarobić 3k+. po sezonie coś pod 2,5k. Praca może być przyjemna pod warunkiem że się dobrze trafi. Ja nie narzekam gdyż bardzo szybko dostałem podwyżkę.
    jaa

10.12.2015 15:47

A u nas stawka nawet powyzej 18 zl brutto. W tym byla 17.88 :)

28.11.2015 21:22

ARTUR

08.12.2015 20:12

to uwas sa niezle zarobki bo unas w suempolu 90zl dniowki za 10 godzin
    zxcvb

14.11.2015 00:07

hello - jedno powiem na dział pakowania kobiety się nie pchajcie bo was zjedzą :P dział świeży polecam :)
    gość

13.10.2015 15:40

Niech was ręka boska broni przed tym zakładem śmieciowym , wynagrodzenia co rok to niższe , umowy tylko śmieciowe a praca na akord płatna oczywiście na godzinę Pozdrawiam
    nowa96

12.10.2015 10:41

witam, właśnie dostałam oferte pracy do morpolu na dział świeży i w związku z tym chciałabym żeby ktoś szczerze napisał jaka panuje tam atmosfera i jaki jest zakres obowiązków, żebym wiedziała czego się spodziewać. chodzi oczywiście o Morpol w Duninowie.

01.10.2015 22:57

Tam cały czas są przyjęcia , tylko trzeba miej znajomości albo dzwonić regularnie codziennie do kadr między 10 a 12 pod nr. +48 59 814 38 15 i liczyć na szczęście że w końcu się coś trafi ... Pozdrawiam
    kk

24.09.2015 11:10

Jesli musicie juz pracowac w Morpolu,lepiej isc do Duninowa,tam przynajmniej maja wolne czasami ,natomiast odradzam pracowac w Strzelinku.Umowa zlecenie ok.10 miesiecy.praca od poniedzialku do piatku oraz w sezonie wiekszosc sobot,praca od 6 rano do bolu ,ostatnio do 20 bylo notorycznie,szef nieprzyjemny,opryskliwy dla pracownikow,zalatwic sobie wolne graniczy z cudem i trzeba sie nablagac,dla nich zlecenie ma byc zrobione i koniec ,sama podsluchalam taki tekst na korytarzu,szef do brygadzistki :maja po 12 zl(brutto)niech zapier...,atmosfera w pracy tez nieciekawa,stare pracownice zamiast pomoc mlodym,podkladaja swinie,sa niemile,nie racza odpowiadac na pytania ,i kabluja szefowi wszystko co zrobisz nie tak,i obgaduja nawet same siebie na okroglo,wystarczy ze ktoras odejdzie na dluzej.jesli ktos chce zrobic 2 etaty w jednym miesiacu to jak najbardziej bo zycia prywatnego praktycznie nie ma
    buka

20.09.2015 11:49

praca tam jest super ale ludzie którzy tam pracują są nie przyjemni stare wyrzeracze poniżają nowych praconików są nie upszejmi i rozkazują nie potrafiom akceptowaci nowych pracowników tylko traktujom jak tredowatych a takie traktowanie zniecheca do pracy w takim zakładzie . ale trzeba pamietaci ze kazdy z nich tez zaczynał od zera
    jack84

01.09.2015 12:23

Ile teraz można zarobić w Morpolu ? Słyszałem od znajomego że podobno mają zlikwidować akord i że mają stawki wyrównać ale dokładnie nie wiem czy to prawda... Jutro składam podanie o pracę do morpolu w Duninowie i zobaczę .
    Anna

22.06.2015 17:30

Witam, ostatnio dostalas telefon, ze mam oferte pracy w kadrach. Okazalo sie, ze na stanowisko skrobacz, filetowanie lososia, solenie filetowanie. Mozecie napisac cos wiecej na temat pracy?
    ana

12.04.2015 08:32

hej ja tez chcialabym sie spytac jak tam sie dostac do pracy pilnie szukam
    poszukuje

02.03.2015 14:45

jak sie tam dostac? pilnie poszukuje
    ana

12.04.2015 08:30

hej ja tez chcialabym sie spytac jak tam sie dostac do pracy pilnie szukam
    jaaa

21.01.2015 21:56

pracowałam tam kilka miesięcy jak dla mnie bomba!!!! chwilowo jestem na zwolnieniu ale już nie mogę się doczekać kiedy tam wroce nie wiedziałam ze az tak można tesknic za praca polecam jak najbardziej i nie ma co sluchac ze morpol to oboz tam jest suuuuuuuuper :) stawki rozne zdarzalo się nawet 18.90 zł
    jaaa

21.01.2015 21:56

jack84

01.09.2015 12:25

a na jakim dziale te 18.90 zł/godz. można zarobić ???
    Jarosław z metra cięty

13.01.2015 20:45

Pracuje tam od dluzszego czasu. Stawka godzinowa calkiem calkiem. Nie ma to jak mila drzemka w czasie pracy. Robilo sie na roznych dzialach a nieraz to i sie rybke wynioslo dla rodzinki;) Nie mowiac juz o jedzeniu lososika. MMMMM... Ale pychotka.. Ja juz nie biore jedzenia do roboty bo po co jak rybka dobra na miejscu jest. Praca jak marzenie. Tylko gorzej z dojazdami bo nieraz cisniemy sie w autobusie jak te sardynki w puszce. Jesli ktos chce kupic rybke za pol darmo, napisz na forum i podaj maila to sie jakos zgadamy co do ceny i ilosci. Pozdrawiam.
    Matk

14.01.2015 09:34

jak masz rybke chetnie kupie pisz na [email protected]
    polanda

27.02.2017 22:19

jestem zainteresowana pisz [email protected]
    ???

15.12.2014 11:23

Czy Morpol przejmie Ternaeben w Łebie ?
    Ktośopcy

04.12.2014 12:43

czy morpol dostanie bony na święta ktoś się orientuje?
    stary pracownik

11.08.2014 23:38

Pracowałam w morpol 4 ponad lata i nie narzekam ale rozmawiając z moimi znajomymi którzy tam nadal pracują mimo że ja już od 3 lat nie pracuje czyli 7 lat licząc tylko tych którzy zaczęli prace razem ze mną i pracują do dziś to tylko tyle mówią nie ma tak jak było kiedyś ,, chodzi o zarobki" juz się nie zarabia tyle co kiedyś ale cóż zawsze to jakaś praca jest dla tych którzy szukają pracy bo jej naprawdę potrzebują i którzy chcą pracować każda będzie dobra a w firmie gdzie na jednym dziale 2 zmianach liczba zatrudnionych osób przekracza 300 to nie ma tak żeby każdy każdemu przypasowal
    obeznana

05.08.2014 14:55

Mobbing w tej firmie to codzienność. Obcinanie stawek, praca za pół darmo. NIe warto wyliczać ile zarobiłeś, bo i tak dostaniesz kilkaset zł mniej, a jak za dużo zarobisz, to premi nie dostaniesz. Miesiącami pracuje się po 3 dni pod rząd po 11-12 godzin a bywa że i 4 dni po 11 godzin. Jak do pracy nie przyjdziesz to grożą ci zwolnieniem. To nie kwestia wyboru. Szczerze nie polecam morpolu!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mowi Poland?

Kontakt - Mowi Poland S.A.

Duninowo 39 76-270 Duninowo

Ola

17.06.2014 19:42

witam, gdzie mozna znalezc aktualne ogloszenia pracy?czy jest mozliosc dostania sie do administracji?
    Antonius

20.05.2014 02:42

Orientujecie sie czy Marine Harvest porozumial sie z wladzami na temat nowej instycji w centrum logistyczno dystrybucyjne oraz hale przetworcza w ok Ustki
    tomasz

13.05.2014 13:22

Co do zarobków to jest rzeczywiście lepiej niż kiedyś,bo teraz nikt nie ma tu mniej jak 2000 zł na rękę a są i tacy co mają 3000 zł i więcej i nie pisze tu o brygadzistach tylko o pracownikach , a jeśli chodzi o przyjęcia to ciężko powiedzieć ...ale można próbować bo jakieś tam pojedyncze przyjęcia są możliwe Pozdrawiam
    marek30

21.04.2014 17:02

Jak wygląda sprawa z zarobkami w morpolu , bo słyszałem że zarabiają znowu bardzo dobrze i czy są jakieś przyjęcia do pracy
    selenit

18.03.2014 12:34

Najlepiej cenią sobie pracę ludzie,którzy mieli własny biznes.Oni potrafią się dopasować do każdej pracy i ją cenią,nie opieprzają sie.Idziesz do pracy,żeby pracować,a nie znajomości zawierać,trzeba być cierpliwym,niepodatnym na docinkii wykonywać polecenia brygadzisty.Fajnie było na hali U.
    ARKO

09.08.2016 17:50

a czemu nie zawierać znajomości???Skoro pracujesz z ludźmi praktycznie cały dzień,to kiedy poznać kogoś?W nocy???Na każdym dziale ekipy są raczej zgrane,nie możesz sobie z czymś poradzić "znajomy"Ci pomoże...
    selenit

18.03.2014 12:25

Pracowałam w Morpolu i dobrze mi się pracowało.To jest praca dla ludzi,którzy cenią pracę,a nie tylko chca zarobić dużo i mało co robić.(usunięte przez administratora)
    MIŁA

03.01.2014 16:34

w morpolu wielkie zmiany ludzie tyrali od 230 do 260 godz w Grudniu i co z tego jak wielkie nic zarobili mowa o plastrach gdzie stawki są po ucinane zero dodatków niby doliczaja 10% do wypłaty realia sa takie że (usunięte przez administratora)nas z kasy tłumaczą się tym że nowy system naliczania jest tylko ze wypłaty przekładają sie na 1700-2800 netto taki mamy dobrobyt
    Młoda

19.12.2013 21:13

Tak, ja bym też prosiła o jakieś info na temat obecnej sytuacji w tej firmie. Pracowałam tam 2 lata temu na sezon i bylo nieciekawie, sama banda gamoni ledwo po podstawowce i mlodzi chlopacy ktorzy tylko podrywaja nowe i mlode dziewczyny aż wytrzymac sie nie da bo dzien w dzien to samo. Mowisz takiemu zeby sie odczepil ale nie rozumieja. PRACOWALAM NA PLASTRACH I ETYKIECIE.POZDRAWIAM

19.12.2013 09:16

miły/a

29.12.2013 20:13

Karolu to wszystko zależy do kogo trafisz i są cuda i niewidy bo trzeba mieć szczęście aby trafić na dobrego szefa i kolegów a wszystkie działy przelaciała/ł i 90% zwolnić a ludzie są OK boją się ale można wytrzymać .Teraz mamy 2 dni pracy i wolne i do 18
    miły

14.12.2013 13:19

Moi drodzy obecnie pracuję tam i widzę cuda ,współpraca jest miedzy ludźmi ale nie u wszystkich bo inni się tylko ślizgają i czarują że niby pracują ale to wtedy inny dobrzy ludzie dostają po tyłkach bo za nich pracują , w naszej firmie najbardziej jest z tym źle że brygadziści nie przechodzą żadnych testów psychologicznych bo nie wszyscy powinni tam byc na takich stanowiskach ,bo jak widzę młodego człowieka ,który nawet nie potrafi sie wysławiać do ludzi tylko debilne słowa do podpaska mi się przekręca,PAMIĘTAJCIE ŻE PRZEZ JEDNEGO BRY. JAK ZWOLNIA TO WOJNY SIĘ NIE PRZEGRA ALE JAK INNI PRACOWNICY ZGINA TO KONIEC WOJNY/ miłego dnia koleżanki i wracam do pracy bo w WC tyle dymu że szooook
    miły

14.12.2013 13:11

ludzie co tam się dzieje to wiedzą tylko Ci co tam pracowali lub pracują ,brygadziści to ludzie tylko nauczeni jak ganiać ludzi a nie potrafią być ludźmi bo tego się nie Morpol nie nauczy
    JestjakJest

13.11.2013 08:02

Są dni, że wszystkim puszczają nerwy, w szczególności brygadzistką jak mają te dni, a są dni, gdzie wręcz się chce iść do pracy i można złapać oddech. Różnie bywa i różni ludzie tam pracują. Zależy jak trafisz, jedni są lepiej wykształceni i skończyli więcej niż 8 klas podstawówki, a inni to dno z wodorostami. Nie pracowałem wszędzie, na każdym dziale, ale tam gdzie byłem to było ok. Ja zarabiałem ponad 2000 zł, a praca była tylko na sezon, studiowałem wtedy zaocznie i chciałem dorobić. Nie było problemu, żeby ustawić grafik pod moje zjazdy, ale z pracą bywało różnie, raz trzeba było zasuwać, a raz można było złapać oddech i na spokojnie popracować. Pracowałem tam, 2 lata temu i nie narzekałem.
    psota

23.06.2013 23:04

Co za bzdury piszesz dziewczyno,przecież darmo tam nie pracujesz.

16.06.2013 15:51

Teraz nie zarobisz. Jeżeli nie jest komuś potrzebna kasa "na teraz" to nie polecam. Lepiej poszukać sobie coś innego. Ja sama pracuje na plastrach, ale szczerze to od dłuższego czasu rozglądam się za czymś nowym.. A w Morpolu pracuję tylko dlatego, bo z czegoś muszę opłacać studia.
    Dana1991

17.12.2014 15:45

pracowałam w morpolu 4 lata niektórym się nie podoba niektórym tak. A czemu? Moje zdanie jest takie...nie pracuje już tam od dłuższego czasu ale tylko ze względu ze mam dzidziusia i muszę się nim zająć. dopóki nie zaszłam w ciąże nie planowałam zmieniać pracy owszem było raz gorzej raz lepiej z pracy wracałam raz uśmiechnięta raz przybita-tak jest wszędzie....ale tęsknie za swoja pracą. stałam na tackach na starej hali kto pracował ten wie. tęsknie za znajomymi chociaż dziewczęta z morpolu to zadziory i trzeba uważać na stare wygi hehehe ale mi się podobało a jak ktoś lubi pracować to można dużo zarobić. na rękę w sezonie zimowym potrafiłam zarobić nawet 3600 byłam zadowolona i mam nadziej ze w najbliższym czasie tam wrócę :)
    ***ALA**

02.11.2011 18:56

[usunięte przez moderatora] Jest to normalny zakład pracy gdzie ludzie idą ciężko pracować i pracują nie wiem czy ktoś ich wykorzystuje bardziej niż jest w innych zakładach pracy pracujesz to zarobisz nabroisz to zostaniesz ukarany/a akordowo średnie zarobki to 1,500 za 20 dni pracy oczywiście że jak ktoś jest sprytny i posiada zdolności manualne to zarobi i 2,500tyś zł trzeba się przygotować że jest to umowa zlecenie nikt tam nie obiecuje że będzie lekko we wielu zakładach zarabia się 986zł netto za 8 i 9 godz i bardzo nie komfortowa sytuacja wiedzieć ze jak przychodzi koniec sezonu to zwalniają i nikt nie obiecuje że zostaniesz choć szansa jest prawdziwy dyskomfort psychiczny .Po za tym nic nie mam i im do zarzucenia Wiem każdy chce być zauważony ale się nie da bo tam pracuje w każdym sezonie około3000 ludzi i więcej nie ma takiej opcji aby wszystkich zauważono więc te pogłoski że liczy się dla nich tylko kasa to tak jest bo po to te firmę prowadzi nie dla ludzi tylko dla kasy co nie
    Gosia

11.07.2011 17:18

Powiedzcie tak powaznie,jak ta praca tam wygląda,chodzi mi o to czy nie wykorzystują zbytnio ludzi.Jestem obecnie bezrobotna i zastanawiam sie czy czasami tam nie uderzyc.Pozdrawiam ;)

21.04.2011 17:31

ludzie potrafią opisywać innych ale sami nie widzą siebie. pracuję dość długo w tej firmie i to co tu czytam to totalne bzdury normalnie powiem tak praca jest ok tylko niektórzy ludzie tu nie pasują..każdy niech pilnuje siebie a nie innych, śmieszne to bo łatwo wam oceniać jest innych. Ci co psuja opinie innych na forum to tchórze bo ida na łatwiznę. Wnioskować można z tego, że kto psuje opinię innych ludzi to sam ma wystawiona negatywna u ludzi.
    RODZYNN

17.04.2011 21:16

co za bzdury tu wypisują !!! ja pracuję od 2 lat na plastrach i to co tu czytam to śmiech na sali!!!weżcie się zastanówcie co wypisujecie!!!

16.04.2011 14:24

znam agnieszkę i amelke sa w porządku. maja wielu znajomych a to, że rozmawiaja z kimś albo sie śmieja nie znaczy że sie puszczają...znam je osobiście i uważam że to dobre dziewczyny mozna im o wszystkim powiedzieć... a jak ktos je nie zna to niech przestanie [usunięte przez moderatora] głupoty...

16.02.2011 11:18

ktoś może pomoże, ale ja to chyba nie... a o co chodzi?

Zostaw merytoryczną opinię o Mowi Poland S.A.