Mowi Poland

• Pęplino
  • Wodnica
  • Zaleskie

3. Opinie o pracodawcach Duninowo
  5. Opinie o Mowi Poland S.A.

Opinie o Mowi Poland Duninowo

Nie przegap nowości o Mowi Poland S.A.!

03.04.2020 19:50

a tutaj w niedziele 05.04 do pracy .Firma ma gdzieś czy pracownicy się zarażą ,dopóki jeszcze niema virusa to wyzyskać jak najwięcej z nas.TO polityka firmy
    Wojcio

04.04.2020 14:33

Wyzyskac? a nie placa ci za godzine? co to przymusowa praca? Ktos cie trzyma? Sie nie podoba to idz znajdz sobie taki zaklad co zamkna na pare miesiecy, bedziesz siedzial w domu na (usunięte przez administratora) do lata, ale beda ci i innym pensje placic i moze napisz jaki to xD xD

30.03.2020 05:37

Każdy kraj, gdzie nadal ludzie chodzą do pracy nie ma żadnej porządnej kwarantanny, bo najwięcej zaraża się właśnie w pracy. Zwłaszcza, gdzie pracuje dużo osób.

29.03.2020 13:45

a udzie tyrają po 11 h

12.03.2020 19:50

DLACZEGO ZAKŁAD NIC NIE ROBI ODNOŚNIE VIRUSA PRACUJE TAM 3 TYSIĄCE LUDZI Z RÓŻNYCH KRAJÓW EUROPY . ZAKŁAD NIC NIE ROBI JESZCZE KAŻĄ W NIEDZIELE PRZYCHODZIĆ OD 15.03.2020 .RZĄD ZAPOWIADAŁ ŻEBY UNIKAĆ DUŻYCH SKUPISK LUDZI .......A TUTAJ W MOWI ABY DO PRZODU ABY SIĘ POKAZAĆ . 1 MASECZKA NA DZIEŃ PRACY ALE BRYGADZIŚCI I OBSŁUGA MOJĄ CHODZIĆ BEZ MASEK .NA DZIALE PRODUKCJI TO CHORE

25.03.2020 21:01

DLACZEGO NIEMA ZMIAN GODZIN PRACY PO TYGODNIU. A WY SAMI W DOMKACH I NIECH SIĘ DZIEJE CO CHCE W PRACY , JAK VIRUS BEDZIE TO WTEDY OGRANICZYMY GODZINY PRACY TAAAAAAAK

26.03.2020 11:43

Witaj, uruchomiliśmy specjalnego maila, za pomocą którego możesz zadać to pytanie bezpośrednio pracodawcy. Zapraszamy do kontaktu [email protected].

26.03.2020 09:11

Obecnie brakuje dostatecznych dowodów naukowych opisujących wpływ temperatury na transmisję koronawirusa. Zgodnie z dostępnym stanem wiedzy nie ma powodu sądzić, że obniżona temperatura może zabić koronawirusa lub inne choroby. Obniżona temperatura sprzyja rozwojowi chorób, nie tylko takich jak grypa czy przeziębienie. Przecież zima to czas, kiedy wirusy i choroby mogą nas zaatakować ze zdwojoną siłą. Mówienie, że obniżona temperatura w obszarze produkcji, w dużej mierze zabezpieczają pracowników przed ryzykiem zarażenia, to totalne nieporozumienie. Jest wręcz przeciwnie! Wykonywanie zadań przez pracowników poniżej 14 st. C stwarza dla nich poważne zagrożenie zdrowia. Jest to obciążające dla układu krążenia, ponieważ taka temperatura zwiększa częstotliwość występowania zawału mięśnia sercowego oraz stwarza szczególne ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia. Niskie temperatury powodują zahamowanie reakcji immunologicznych, obniżenie odporności dróg oddechowych na infekcje bakteryjne i wirusowe.
    max

25.03.2020 09:30

Niech wszystko pozamykają piekarnie ,wywóz odpadów po co śmieciarką jeździć i zakłady pogrzebowe a na końcu mowi

25.03.2020 19:34

pewnie jesteś jakim przydupasem brygadzisty.obyś się zaraził to zobaczymy wtedy jak będziesz pisał.. CHODZI ŻEBY OGRANICZYĆ GODZINY DO 8
    Kris

25.03.2020 21:00

pelna racja a na zycie nam napewno przez kolejne miesiace zus zaplaci polowe najnizszej krajowej super! ;)

24.03.2020 22:12

tylko w tej firmie można jeżdzić po 50 osób w autobusach . dzisiaj podpisywaliśmy odbiór 2 maseczek na zmianę ,gdzie w domu mamy sami je prać.

25.03.2020 20:01

Hola, hola, nie tak blisko! 2 metry odstępu! Procedur należy przestrzegać!
    Aska

25.03.2020 20:55

Ty to chyba serio jezdzisz w innym autobusie. Moze do Milarexu? :)))

25.03.2020 19:08

Hola, hola, nie tak blisko! 2 metry odstępu! Procedur należy przestrzegać!
    Max

25.03.2020 16:38

Dużo zakładów pracuje na razie tak będzie.

24.03.2020 14:46

Premier Mateusz Morawiecki. Tylko miejsca siedzące dzielone przez dwa: w tramwaju, autobusie czy innych środkach komunikacji publicznej nie może być tłoku, musi być dystans.
    Lena

22.03.2020 18:25

To prawda z tymi bramkami nikt nie przestrzega bezpiecznej odległości, jeden pcha się na drugiego, chodzą bez masek na bluzach jak latem i wy mówicie ze panujecie nad Tym??? na stołówkach podobnie wszyscy razem bez zachowania zasad bezpieczeństwa proszę Was,,, nie róbcie sobie jaj z ludzi.... a te firmy zewnętrzne to co musza robić przez ten okres nie idzie tych prac przełożyc Bog wie z jakiej części Polski oni przyjeżdżają. I jak to wszystko ma się do troski o nasze i Wasze zdrowie i bezpieczeństwo?????

22.03.2020 15:41

Witam. Czy może ktoś podać nowy grafik autobusow które odjeżdżają z pracownikami?
    Mocny

22.03.2020 11:01

Firmy zewnętrzne są wpuszczane robią firma na firmie to ściany to klimatyzację byle robota szła a obok produkcja idzie nikt na nic.nie patrzy byle było zrobione tragedia a pseudo kierownicy łapy w kieszeni i glupa pala jakie maseczki itp nic nie ma a na bramkach jak wchodzisz ludzie jeden na drugim byle na zakład wejść zero dezynfekcji a Ukrainki cieniowania sprzątają zamiast przecierac bramki a firmy zewnętrzne wogole powinny nie wchodzić na produkcję a jest całkowicie inaczej chodzą gdzie chcą tak nie powinno być wstrzymajcie pracę zewnętrzne a nie kosztem ludzi i ich zdrowia
    Wojtek

20.03.2020 20:27

W innych firmach załatwili postojowe państwo do tego dopłaca tylko 40% i 40% firma a tu nie mogą tak zrobić żeby wilk był syty i owca cała
    Marta

17.03.2020 20:39

tylko narobić zdjęć i wysłać tam gdzie trzeba ile ludzi pracuje ze sobą na jednej hali
    Kuba

18.03.2020 08:23

Dla firmy my z produkcji nie jesteśmy ważni liczą się ci z biura co nigdy nie przepracował dnia uczciwie
    Iza

19.03.2020 23:22

W lęborku w mówi kadry pracują po 6 godz maja skrucony czas pracy. A MY BIAŁE MURZYNY ZASUWAMY PO 10,5 JAK UPOMNIELISMY SIĘ OSKROCENIE NAM CZASU PRACY DO 8 godz ZE WZGLĘDU NA WIRUSA TO POWIEDZIELI NAM ZEBYŚMY SIĘ CIESZYLI Z TEGO ZE MAMY PRACĘ. TO JEST DBANIE O PRACOWNIKA
    Kuba

18.03.2020 08:21

Pracujemy tak naprawdę od 6rano 1 zmiana druga zmiana od7 i trzecia zmiana od8 i do 19czyli my z obsługi będziemy pracować po 15 h dziennie chore bo musimy przyjechać do pracy na co najmniej na godz5:40rano A skończymy o 19. To jest chore A nie możemy zrobić zmian bo jest nas tylko paru .

16.03.2020 19:49

firma zwołała sztab kryzysowy tak uchwalili że będziemy ryć od 8-19 a w domu o 21. i tak cały tydzień .Może biuro też zacznie pracować do 19 z sobotami co. to jest zapobieganie . To celowe robienie ludzi w konia. Zapobieganie to jest praca po 8 h ewentualnie na 2 zmiany i 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku . TAKI ZARZĄD MAMY. ABY PRODUKCJA DO PRZODU SZŁA.Wychodzi na to że ludzie się nie liczą dla nich tak to jest jak polak rządzi
    Magda

15.03.2020 12:25

Ludzie przeciez to widac ze to jeden gosc pisze to wszystko i wkleja to samo ciagle. Jak sis nazywasz i z jakiego jestes zakladu? Moze sie przedstawisz? Bo ja mysle ze to w ogole nie z Morpolu tylko ktos specjalnie tak miesza zeby ludzi poburzyc. Moze ten sam co zwiazki zaklada i chce sobie ludzi napedzic ? :))))

13.03.2020 11:15

racownik Nowy wpis13.03.2020 11:11 Mają nas w... każe pracować w dużych skupiskach ludzi bez masek itp. Powinni ząmknac zakład na 2tyg albo skrócić godz pracy do 8 anie tak jak teraz pracujemy 7dni w tyg po 11godz!!!
    Gość

13.03.2020 21:15

Ludzie muszą coś jeść. takie nawoływanie do zamykania zakładów gdzie robi się żywność jest co najmniej nie na miejscu. Jak zamkną wszystkie zakłady będzie płacz że pólki sklepowe puste i nie ma co jeść.
    Gosc

15.03.2020 08:05

Taki (usunięte przez administratora) jesteś to choć i rub na produkcji gdzie jeden stoi obok drugiego na odległość to jesteś cwany A sam jako 1 wstałeś w kolejce w biedronce.

13.03.2020 11:11

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mowi Poland?

Kontakt - Mowi Poland S.A.

Duninowo 39 76-270 Duninowo

13.03.2020 11:06

Zakład ma nas w .... każe pracować w dużych skupiskach ludzi np produkcja bez masek od poniedziałku do niedzieli po 11h powinni zamknąć na 2tyg albo skrócić godz pracy do8 dziennie

13.03.2020 10:58

Powinni zamknąć zakład na 2tyg albo skrócić godz pracy do 8h dziennie ale po co Panie z biura i firma muszą zarabiać kosztem zdrowia pracowników!!!! GDZIE jest sanepid itp.

13.03.2020 10:56

Jak to jest że ochrona ma maski pracują po 8 h A pracownicy produkcji pracują po 11h w dużych skupiający firma w ten sposób naraża nas na duże ryzyko zachorowań.
    BB

03.03.2020 16:34

a jak wyglada praca w nocy przy sprzataniu??
    Ggggggg

03.03.2020 11:27

co z praca w nocy przy sprzataniu?? Jest ok??
    O.n.

23.01.2020 14:08

Czy może ktoś mi powiedzieć cokolwiek na temat pracy w Mowi na stanowisku kontrolera jakości? Czy system 2:1 nie jest męczący? Na jakie zarobki można liczyć? Jaka atmosfera wśród pracowników? Z góry dziękuję :)
    Logistyka

16.10.2019 15:02

Co się Stało z Informatykami w tej firmie ? Przeciż jakość usług IT to jakaś żenada. Logistyka sparaliżowana, produkcja i wysyłki ciągle wprowadzane w błąd !! Systemy się zawieszają. To ma być najnowocześniejsza przetwórnia łososia ??!! Naprawdę 4-5 lat temu wszystko lepiej chodziło !
    IT

06.12.2019 11:41

Pracownicy IT nie robią tego z własnej woli, ilość pracy jest przytłaczająca i dopóki góra nic z tym nie zrobi będzie tylko gorzej. Ludzie odchodzą i odchodzić będą jeśli nic się w tej kwestii nie zmieni. Zauważcie jak firma się rozrasta a jak zmienia się IT, szczególnie I linia.
    Biurowa

12.12.2019 09:41

Kompletny brak doświadczenia: Niewykształceni, niekulturalni, nieprofesjonalni studenci na I Linii. Niewykształceni, Zamuleni, leniwi, niekulturalni, ludzie z ulicy na II Linii. Cała reszta a już szczególnie ta Twoja "Góra" to totalne DNO!
    Amator75

10.12.2019 20:01

Witam,potrzebuję kontaktu z osobami które pracują na maszynie do filtrowania Marel-a,mam kilka pytań Pozdrawiam
    dasca

30.10.2019 09:43

Witam, Chciałbym się zapytać ile przez miesiąc można wyciągnać na tzw. "świerzym" czy kolo 3,5-4 da rade, czy to mit i max to np. 2,5 ?

10.10.2019 10:03

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

11.10.2019 16:11

Tak, pierwsza umowa jest umową o pracę i zazwyczaj podpisujemy ją na 3-miesięczny okres próbny. Kolejna, dzięki pozytywnej ocenie przełożonego może być już umową na czas nieokreślony.
    Wkurzona

04.10.2019 11:17

To jest już szczyt, człowiek jest po operacji kolana jeździ załatwia rehabilitację lekarzy żeby jak najszybciej wrócić do pracy a tu co chwilę kontrolę z zakladu i trzeba się tłumaczyć co się robiło i gdzie się bylo w danym dniu i godzinie śmieszne ale prawdziwe przykład robisz zakupy proszę oświadczenie że w tym momencie robię u państwa zakupy bo coś trzeba jeść masakra

09.10.2019 08:10

Kontrole przeprowadzane w trakcie zwolnień lekarskich są powszechnie stosowane przez pracodawców. W MOWI, kontrole są zapisane w firmowych procedurach i zasadniczo nie wywołują negatywnych emocji. Pracownicy zdają sobie sprawę, jak ważne jest, by w obszarze zwolnień nie zdarzały się nieprawidłowości, które zawsze dezorganizują i utrudniają pracę pozostałym pracownikom. Oczywiście wyjście po niezbędne zakupy czy do lekarza nie jest podstawą do zakwestionowania choroby. Rozumiemy takie sytuacje. W Pani przypadku zachęcamy też do skorzystania z oferty firmowej przychodni medycznej, zachęcamy także do kontaktu z fizjoterapeutą, który przyjmuje na terenie firmy. W kadrach i przychodni medycznej otrzyma Pani szczegółowe informacje dotyczące możliwości rehabilitacji.
    Nickelodeon

22.05.2018 18:25

Witam. Dostałam propozycje pracy w morpolu 8h i teraz pytanie moje jakie zarobki są? I na jakich działach jest praca 8h? Od 7do 15? Sądzę że od ludzi dowiem się większej prawdy

29.05.2018 15:30

Faktycznie mamy działy, w których pracuje się po 8h dziennie (od poniedziałku do piątku). System 8-godzinny (7-15) jest przeznaczony przede wszystkim dla rodziców, aby im umożliwić opiekę popołudniową nad dziećmi (po przedszkolu, po szkole). Pracę 8-godzinną oferujemy w etykieciarni i na plastrach. Szczegóły można sprawdzić w naszym dziale kadr i płac, dzwoniąc na numer 59 810 07 00.
    Miśka

25.08.2019 09:45

Plastry Góra 2 tys a nawet 1700 za 8 godz
    Miśka

25.08.2019 09:37

Szczerze dzieje się tutaj coraz gorzej stawka wypłaty zamiast iść w górę idą w dół kierownik produkcji nie chce byśmy zarabiali brygadzisci nie robią już totalnie nic wychodzą trzy razy dziennie raz rano by dać plan drugi raz jaak jest glupkowata kontrol czystości przy każdej Lini i na koniec pracy o ile im się chce chore a najlepsze jest to że dwóch obslugantow nagle zostają liniowym a potem brygadzistami w ciągu miesiąca czy dwóch a najlepsze jest to że jeden ma wykrztalcenie gimnazjalne widać że wystarczy dobrze wlazic w tylek i donosi na innych pracuje tutaj już dość długo i szczerze za czasów wcześniejszego właściciela było sto razy lepiej pod względem finansowym i ogólnej atmosfery dlatego uciekam do milarexu gdzie ludzie naprawdę zarabiają i nikt się nie czepia ich wyplat
    Alicja

27.09.2017 09:30

@Paula czyli dojazd przez firmę zapewniany jest tylko w ściśle określonych godzinach. To pewnie cenna informacja dla osób, które takiego dojazdu by potrzebowały. Piszesz, że nie ma teraz możliwości pracy w stałych godzinach na jedną zmianę. Czy praca, którą Ci zaproponowali była dwu-, czy też trzyzmianowa? Możesz powiedzieć też na jakich stanowiskach są przyjęcia?
    Ola

03.10.2018 16:21

Jak w Strzelinku praca ? Jaka zaloga i kierownictwo ?
    ustka

22.07.2019 12:57

co za bzdury piszesz(usunięte przez administratora)y dlatego tak piszesz bo ciebie wkręcił na lekką prace
    Elem

20.11.2018 18:53

Może ktoś napisac na temat "kontroler towarów paczkowanych" wiem że 11h, 2na1 bądź 3na1. Chodzi mi mniej więcej czy ciężka praca i jaka stawka :)
    Kobieta

02.07.2019 09:56

Tam do pracy chodzi się tylko w ostateczności, stawki są niskie za pracę ciężką jak dla kobiet. Praca non stop stojąca. Kobiety pracują po 11h plus dojazd, żeby zarobić 2tys. bo stawki godzinowe są niskie. Praca ciężka, w chłodzie, bo ryba jest z chłodni i mimo, że na hali jest 14stopni, ale dotykasz lodowatą rybę, która jest produktem szybko psującym się. Cieplej jest na paczkowaniu ryby, ale tam praca akordowa, musisz nadążyć żeby rybę zebrać z taśmy i poukładać na tackę. No i niestety ten charakterystyczny smród łososi konserwowanych jakimś substancjami, tłusta podłoga, na której łatwo poślizgnąć się.
    1233454657-0000000

04.06.2019 23:46

witam, mam pytanie. Czy przyjmują do pracy do sprzątania?
    Łysy

06.02.2019 18:54

Chcę iść tam do pracy na stanowisko operator Wózka Widłowego. Mam małe pytanie. Jaka jest stawka za godzinę pracy i jak godzinowo. Czy są może dwie zmiany?
    Były Pracownik

19.05.2018 14:32

Strasznie mi sie nie podobają godziny pracy od 7 do 18 zgodnie z umową mamy po 8 godzin pracy 40 godzin tygodniowo jedno z drógim się kłóci. Z tego co słyszałem od pracowników niektórzy pracują po 5 a nawet 6 dni w tygodniu od 7 do 18 a nieraz nawet i dłużej To teraz pytanie do Administracji jakim prawem Brygadziści przetrzymują nas wbrew woli do 18 skoro w umowie widnieje jasno 8 godzinn? To jedna strona medalu praca po godzinie 18... opoznione autobusy przez inne działy? Ukraina robi sobie co chce a Polacy to tylko pionki na szachownicy!!!
    lol

27.10.2018 14:56

Widząc jak piszesz to ciesz się, że chociaż tam cię przyjęli analfabeto.
    Zainteresowany pracą

31.05.2018 16:53

Jestem zainteresowany pracą w Morpol S.A. Duninowo na stanowisku operatora wózka widłowego. Mam wykształcenie średnie techniczne kierunku mechanika okrętowego (w tym dyplom) + przeszkolenia BHP na statku. Oprócz tego posiadam uprawnienia SEP (obsługa, remont, montaż, naprawa) , prawo jazdy kat. B i oczywiście uprawnienia na wózek widłowy (w planach mam zamiar zrobić jeszcze operatora dźwigu). Chciałbym się dowiedzieć jaka stawka godzinowa brutto jest na tym stanowisku oraz poznać system godzinowy pracy.
    [email protected]

18.10.2018 21:21

To może zostań mech. wózków widłowych. Toyota szuka.
    Taki mamy Morpol

11.09.2018 18:34

Przychodząc tutaj do pracy trzeba być twardym fizycznie. Jest tak że jako nowy pracownik stajesz na dane stanowisko musisz już wszystko wiedzieć jak byś już rok pracował. A po drugie nie patrzą tutaj na doświadczenie i staż pracy w innych firmach. Więc pytam po co jest CV jak w tej firmie nie jest brane pod uwagę. I po trzecie starzy pracownicy boją się że ktoś nowy może przyjść ich wygryść i w inteligentny sposób nie dopuszczają takich osób do nieco lepszych stanowisk. Ogólnie średnio polecam spodziewałam się lepszych warunków pracy.

Zostaw merytoryczną opinię o Mowi Poland S.A.