Mowi Poland

• Pęplino
  • Wodnica
  • Zaleskie

3. Opinie o pracodawcach Duninowo
  5. Opinie o Mowi Poland S.A.

Opinie o Mowi Poland Duninowo

Nie przegap nowości o Mowi Poland S.A.!

Agnieszka

22.05.2017 15:48

Witam, czy na stanowisko laborant/ kontroler jakości przyjmowane są osoby bez doświadczenia, od razu po studiach?

23.05.2017 13:22

Dzień dobry, Pani Agnieszko, dużo zależy od zakresu wykonywanych obowiązków. W dziale Kontroli Jakości na początkowych stanowiskach nie jest wymagane doświadczenie a jedynie wykształcenie profilowe. Natomiast na stanowisku laboranta niezbędna jest, zdobyta na praktykach (np. letnich), wiedza, która jest weryfikowana w trakcie procesu rekrutacyjnego. Sam staż pracy nie jest wymagany. Firma ze swojej strony zapewnia instruktaż, szkolenie oraz wdrożenie stanowiskowe pracownika. W razie dodatkowych pytań zachęcamy do kontaktu mailowego na adres: [email protected] (w tytule prosimy podać nazwę stanowiska).
    Pracownicy

01.06.2017 13:59

Kiedy podwyżki płac dla pracowników , czujemy się oszukani , na początku 2017 zapowiedziano zmianę systemu płac które miały znacząco wpłynąć na wzrost wynagrodzeń wszystkich pracowników , później Morpol odpowiada iż na wdrożenie tego potrzebuje 10lat , czy myślicie że ludzie którzy u was pracują są ułomni albo upośledzeni , żeby dać się dalej tak wprowadzać w błąd , otóż nie . Zwracam się do zarządu o wznowienie rozmów z pracownikami nt. podwyżki płacy nominalnej Pozdrawiam

18.05.2017 18:03

Witam mam wykształcenie srednie technik mechanik ale nigdy nie pracowalem w tym zawodzie czy warto skladać podanie na mechanika bo słyszałem w radiu że są przyjęcia

19.05.2017 16:48

Dzień dobry, na wspomniane przez Pana stanowisko przyjmujemy osoby również bez doświadczenia lub zaraz po szkole. Firma zapewnia niezbędny instruktaż. Jeśli ma Pan dodatkowe pytania prosimy o kontakt mailowy na adres: [email protected] Zachęcamy do złożenia CV.
    Zainteresowana

17.05.2017 16:52

Planuje złożyć cv na laboranta albo kontrolera produktów pakowanych. Jak wyglada praca w tych działach ? Godziny pracy są takie same jak np w dziale filetowania ? Jak z zarobkami?

18.05.2017 13:19

Dzień dobry, na wymienionych stanowiskach pracy obowiązuje system 2:1, to oznacza: 2 dni pracy po 11 h i jeden dzień przerwy. Zarobki ustalane są indywidualnie. W razie dodatkowych pytań bardzo prosimy o kontakt mailowy na adres [email protected] (w tytule prosimy podać nazwę stanowiska). Aplikować można także poprzez stronę internetową: Stanowisko: Laborant http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy?position=48 Stanowisko: Kontroler Jakości http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy?position=47 Zachęcamy do kontaktu i złożenia CV.
    Gosc

06.05.2017 16:50

A jak sprawdza się Pan Bartek K jako brygadzista zwiazane z jego miejscem suszi
    ana

03.05.2017 17:38

Jutro ide pierwszy dzien do pracy , jeszcze nie wiem na jaki dzial trafie , troche sie stresuje przeraża mnie ta liczba godzin
    gosia

03.05.2017 15:17

Pracuje na plastrach, i ostatnio miałam na rękę 24 złh. Można więcej ale ekipę mam w porządku na tyle, że mi szkoda się przenosić na inny dział, dużo zależy od tego na jaki dział pójdziesz na początku bo się szybko przyzwyczajasz.
    Andrzej1967

26.04.2017 22:11

(usunięte przez administratora) to założył (usunięte przez administratora), norwedzy jak przejęli po nim firmę lata temu to płakali. Jak tam pracowałem za malka i 3 lata za norwegów to bez porównania. Norwedzy sypnęli kasą i się ruszyło. Pracownicy też mają lepiej. Ja im dużo szczęścia życzę bo dużo moich znajomych dalej pracuje w morpolu.

27.04.2017 12:57

Nie pisz za innych ! Wszystko kosztem społeczeństwa, a co w zamian? Najniższa krajowa 13 zł za godzinę ciężkiej pracy?

25.04.2017 20:30

Nie ma co narzekać , praca jak wszędzie a ludzie są różni , ogólnie płacą w terminie i jest ok.

24.04.2017 20:33

Dajcie spokój , może i praca ok , ale ci pseudo- brygadziści i kierownicy to katastrofa i problem , debile bez wykształcenia i przede wszystkim doświadczenia ,przyjmowani „z ulicy" po znajomości , później cwaniaczą że nie wiadomo co . Do tego wredni jak nic ,dać takim władzę to jak broń palną ślepemu i psychicznemu , mają zwykłych pracowników za nic i tyle , nie ma nic gorszego ... Pozdrawiam

22.04.2017 19:34

Morpol to najlepsze miejsce pracy w powiecie Słupskim , dowożą do pracy za darmo , wypłaty na czas , ogólnie oceniam bardzo dobrze . Pozdrawiam

18.04.2017 21:12

Od 7 do 18 , a na rękę standardowo 13 zł /h brutto , plus premia , ale wszystko zależy na jakie stanowisko się dostaniesz , duży plus że dostajesz od razu umowę o pracę na okres próbny na 3 mieś. a nie jak gdzie indziej zlecenie ... Pozdrawiam .
    AnglistkA

17.04.2017 23:46

Ile obecnie jest na rękę za Godzinę pracy i ile godzin dziennie się pracuje od której do której?
    NSZZ Solidarność Region Gdański

09.04.2017 13:30

Jest oficjalne porozumienie między grupą pracowników Morpol S.A a związkiem zawodowym Solidarność , Region Pomorski / Gdańsk .Na podstawie obowiązujących przepisów prawnych kodeksu pracy z początkiem maja 2017 w strukturach Morpol S.A zaczyna swoją działalność Związek Solidarność . Zapraszamy do współpracy wszystkich chętnych , zgłoszenia pod nr.tel. 58 301 88 54 Pozdrawiam

11.04.2017 12:10

Zarząd Regionu Gdańskiego NSZZ „Solidarność” 80-855 Gdańsk, Wały Piastowskie 24 Przewodniczący; sekretariat tel 58 308 43 52 58 301 88 54

08.04.2017 12:29

08.04.2017 15:13

Pewnie jesteś etatowym pracownikiem tego szamba. Za najniższą krajową 13 zł/godzina, to twoje dzieci będą mogły jedynie marzyć o lodach. Związek zawodowy - tak! Ty - nie!
    Pracownicy Morpol S.A

05.04.2017 09:39

W Polsce koszty życia są coraz wyższe , a nasze zarobki na poziomie 13zł/h brutto , -nawet wliczając premie , która de facto jest zmienna i nie musi być przyznana - są zdecydowanie za niskie , wręcz śmiechu warte za tą ciężką pracę po 11/12 godzin , jeśli myślicie że zastępowanie polaków -ukraińcami to jest wyjście , to powodzenia dla kretynów z zarządu którzy tak myślą ... szkoda wam kasy na podwyżki dla rodaków ,pomyślcie zanim wydacie kase na pseudo firmę -mafię opłacaną z zakładowej kasy Morpolu do sprawdzania pracownika czy jest naprawdę chory !!! Skończy się to zbiorowym pozwem do sądu i tą sprawę macie już przegraną !!!
    Faciata

08.04.2017 06:37

Gniewnych zapraszamy na forum gp24 Faciata jednego kandydata - chcieliśta to mata Pozdrawiamy

08.04.2017 08:21

Dobry pomysł! Natychmiastowa rejestracja i mogą nam na wałek skoczyć. Przyjedzie ze 100 górników i będzie wielki dym, a zarząd do wymiany. Dosyć już tej katorżniczej roboty za uwłaczające psie pieniądze! Firma nastawia człowieka przeciw człowiekowi, co powoduje nieustanne konflikty i porady lekarskie. Po trzech miesiącach pracy każdy pracownik powinien przejść badania psychiatryczne i zostać skierowany do sanatorium na koszt Morpolu. Każdy kto trafił do tego polskiego obozu pracy traktowany jest jak maszyna do pracy, jak zombie. Za urlop na żądanie - potrącenie, za należny urlop - potrącenie, za przerwy na posiłki -odliczenie czasu pracy. Gdzie tu kodeks pracy! Z tymi łajzami można rozmawiać jedynie z pozycji siły. Związek zawodowy, to właśnie ta siła!
    Pracownicy Morpol S.A

05.04.2017 09:28

My pracownicy Morpol S.A żądamy podwyżki godzinowej stawki podstawowej z 13 zł brutto na 20 zł brutto inaczej niedługo nie będziecie mieli nikogo do pracy , już teraz kilkaset osób w ramach protestu przebywa na chorobowym . Pozdrawiamy .
    Alicja

30.03.2017 12:14

Zachęcam do sprawdzania ofert pracy morpol.sa! Znajdziecie je na stronie firmy: http://morpol.com/pracownicy/oferty-pracy

31.03.2017 14:22

Tyle to każdy wie , lepiej napisz do kogo bezpośrednio udeżyć żeby tam pracować .... Pozdrawiam

22.03.2017 15:09

A ile przyjeli ludzi ??? Problem w tym że nie załapałem się na te przyjęcia , kiedy będą znowu przyjmować ? Podobno w tamtym roku przyjmowali w drugiej połowie kwietnia , ciekawe jak będzie teraz ...
    Paweł

17.03.2017 11:40

Uczciwie traktują godziny pracy i wynagrodzenie za nie. Praca jest ciężka, tempo też spore. Ale wynagrodzenie wpływa regularnie, z przełożonym można się dogadać. Jest naprawdę ok.

18.03.2017 15:37

A masz jakieś namiary żeby się tam dostać , bo jak pytam w kadrach to mówią że nie wiadomo kiedy będą przyjmować . Pozdrawiam
    Alla

19.03.2017 11:09

Właśnie zaczęli przyjmowanie ludzi. Potem nie wiadomo kiedy będą przyjecia
    Norweg

03.03.2017 14:42

Niedługo właściciel Morpolu , firma „Marine Harvest " przenosi linie pakowania fileta z łososia z Norwegii do Morpolu w Duninowie w PL , będą potrzebować kilkaset osób , bo tyle mniej więcej w Norwegii miejsc pracy jest likwidowane . Wszystko to nowa strategia firmy o obniżaniu kosztów produkcji i umiejscowieniu wszystkiego w jednym miejscu , w Duninowie . W Norwegii pozostaną tylko hodowle łososia , cała reszta do Polski ... Pozdrowienia z Norwegii .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mowi Poland?

Kontakt - Mowi Poland S.A.

Duninowo 39 76-270 Duninowo

kimka

02.03.2017 23:27

Zlikwidowali PGR-y ,to otworzyli Morpol.Ludzie zasuwają ,gorzej niż w PGErze.

05.03.2017 12:30

Jak się nie podoba to możesz się zwolnić , jesteś pewnie typowym pracownikiem morpolu , bierzesz miesięcznie około 3 tyś. zł na rękę , autobus dowozi za darmo , żadnych kosztów dojazdu , ale najlpeiej narzekać . Zatrudnij się gdzie indziej jak ci nie pasuje marudo , najlepiej w Słupsku za 1600 zł minus koszty dojazdu to docenisz Morpol . Pozdrawiam
    Amator75

19.02.2017 18:54

Będzie więcej pracy na filety,zamykają dużo fileta w Norwegii i przenosi marine harvest do monopolu.pozdrawiam z Norwegii

23.02.2017 18:29

O co ci dokładnie chodziło z tym zamykaniem , znaczy że właściciel przenosi produkcję filetów z Norwegi do Polski .... Pozdrawiam
    Amator75

22.06.2017 08:46

Dokładnie tak,bardzo duże redukcje w filecie w Norwegii a zwiększanie w Polsce i widzę po komentarzach że norwedzy wprowadzają swoją politykę i zasady już w Polsce, chodzi mi o tą atmosferę w pracy (donoszenie na kolegów,nie chorowanie itp.jak również podnoszenie statystyki blablabla ... Czyli jednym słowem "wielkie gówno", ludzie zaczynają stąd odchodzić lub całkiem zjeżdżają do kraju
    ...

16.01.2017 23:10

A jakie sa stawki na laboranta? Warto skladac?

12.01.2017 10:01

Znam ludzi którzy kilkakrotnie zwalniali się z Morpolu i za każdym razem twierdzili że tam nie wrócą i większość z nich potem wraca . Jak wszędzie są plusy i minusy pracy w Morpolu , ale wypłata jest zawsze na czas , a co pracy to zależy jak się trafi , ale pracować trzeba wszędzie . Pozdrawiam.
    G osc

12.01.2017 23:10

A jak przygotować się do rozmowy. Jak to wygląda?

13.01.2017 10:08

Zależy na jakie stanowisko chcesz się dostać , najpierw złóż CV , najlepiej osobiście w kadrach . Kadry czynne od 7 do 15 od pon. do piątku . Pozdrawiam.

05.01.2017 10:05

Morpol jest firmą godną polecenia , co do mechaników to mój znajomy tam pracuje i chwali sobie . Ogólnie jest to firma w pełni wypłacalna , wypłaty są zawsze przed 10 , sam się tam wybieram Pozdrawiam i polecam .

04.01.2017 12:28

Witam , czy ktoś orientuje się jak wygląda w MORPOLU praca mechaników . Czy wiecie ile zarabiają ? , w jakim systemie zmianowym pracują ? , Ogólnie czy chwalą sobie pracę i czy warto złożyć cv .Za odpowiedź z góry dziękuję .

01.01.2017 13:12

O co chodzi z tymi stawkami , bo podobno mają być jakieś zmiany ale właściwie to nikt jeszcze nie wie . Poza tym nie wierzę że będą ciąć stawki bo to oznaczałoby natychmiastowe odejścia z pracy dużej liczby pracowników , nie wszystkich zastąpią pracownikami z Ukrainy .
    svad

31.12.2016 13:35

stawki są cięte od 2017 roku. Ten sezon to była porażka. Generalnie zależy na jaki dział się trafi ale trzeba pamiętać że są dni co trzeba ostro pracować. W sezonie 2015 a 2016 różnica w wypłacie z 1-1,5k. trochę dołujące aczkolwiek zobaczymy co będzie w roku 2017, jak będzie tak samo to uciekam gdyż dużo ofert pracy jest w okolicy. No i ból jeszcze jeden - coraz więcej ukraińców - jak coś spierdolą to oczywiście polacy muszą ich babola odkręcać - i zawsze ZA DARMO. Z mojego punktu widzenia oni chcą zastąpić polaków ukraińcami. Jeszcze wrócą na kolanach!
    x

17.12.2016 23:34

Hej, wie ktoś dlaczego od wielu miesięcy co rusz zamieszczają nowe ogłoszenia, że szukają mikrobiologa/laboranta? Sami tak rezygnują? Czy może powiększają ilość personelu?
    Anka

18.12.2016 15:42

Powiekszyli hale wiec powiekszaja ilosc personelu. Najpierw puszczaja tzw. wewnetrzna rekrutacje do ludzi z morpolu, a jak sie nikt nie zglosi to szukaja na zewnatrz.
    jolcia

07.11.2016 10:43

pracuję tam od dwóch lat i nie narzekam jak się chodzi cały czas do pracy to można zarobić jeśli chodzi o atmosfere tez nie jest zle trzeba nawiązywac kontakty dużo zależy też od tego jakiego ma się brygadzistę ja mam bardzo fajnego lepiej nie mogłam trafić dlatego atmosfera w pracy też jest fajna a będzie ok pozdrawiam :)
    xxxxx

01.11.2016 20:50

Hej,a jak jest na magazynie jakie zmiany i jakie zarobki.pozdrawiam
    xxxxx

01.11.2016 20:48

Hej,a jak jest na magazynie jakie zmiany i jakie zarobki.pozdrawiam
    oikj

09.09.2016 22:35

No to dobrze, że jes tu nich szansa na odpowiednie zarobki @skaio, bo doskonale wiedzą jak zadbać o niezłe zatrudnienie i stawki. Zastanawiam się jednak czy pokazują się teraz u nich jakieś oferty pracy, wiecie może? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
    Gil

09.09.2016 22:23

Witam czytam wasze opinie tematy stawki godzinowe i powiem, ze ten Co narzeka na temat stawki MA 2 lewe rece ja przez 3 Lata za 11 zl po 15 godzinowe dniowki I jak trzebabylo to w niedziela pracowalem czasami 11 godzin w pracy z rodzina po pracy zero a mam 3 dzieci wiec taka praca jak wasza to zlotoe pieniadze stars sie dowas dostac do pracy pozdrawiam od pluga odciagniety Rambo Co niczego sie nie boje

09.08.2016 16:08

Witam. Czy są na dzień dzisiejszy jakieś wolne etaty ? Pozdrawiam
    Kaska

09.08.2016 18:07

Sa etaty. Szukaja ludzi. Do kadr zadzwon najlepiej (usunięte przez administratora)
    kandydat

30.07.2016 15:32

Witam jak wyglada tam praca na magazynie ? Jakie sa stawki i system pracy ?
    Monia

14.07.2016 08:57

A czemu nieoplacalni? Norweg kupil i inwestuje, az milo. Zaklad sie rozbudowuje. Nowe linie, nowe hale. Dla pracownikow tez duzo dodatkow, od f.socjalnego, kase pozyczkowa, tansza rybe w sklepie, po szkolenia i nawet jakies wspolne imprezy. Lekarz nawet w zakladzie jest, mozna pojsc zrobic wyniki na miejscu. Pracuje od 7 lat i porownania nie ma z tym co bylo wtedy.
    Ola.12

11.07.2016 15:27

A co powiecie o dziale Norweg pakowanie?
    Klaudia

23.06.2016 20:54

Widziałam ostatnio ofertę na sushi i zastanawiam się nad pracą tam, czy ktoś może coś więcej o tym dziale powiedzieć.
    qaz

02.04.2016 15:40

Pracuję w Morpolu pół roku. Jednego dnia jest ciężko a drugiego lekko - jak to w każdej pracy. Jak ktoś się stara to już po 2 miesiącach będzie miał podwyżkę. Każdy zaczyna od stawki 12zł/h,potem norma jest 16zł/h. W sezonie zarabia się ok 18-19zł/h. Jak ktoś jest sprytny to zarobi nawet 3,5 tysiąca. Generalnie poniżej 2,4 tysiąca nie schodzę. Ładne kobiety tam pracują :) - tylko na dziale pakowania głównie starsze panie - ciężko je wygryźć a za (usunięte przez administratora) robienie mają czasami kosmiczne pensje no ale na to nie mamy wpływu. Niestety dużo ludzi jest tam biednych umysłowo ale da się wytrzymać. Teraz jest już po sezonie i jest mało pracy więc ciężko o zatrudnienie. We wrześniu czy październiku są masowe nabory (sezon)i jak się sprawdzicie to zostaniecie. Umowa o pracę po pół roku (3x po 2 miesiące na zleceniu). W sumie polecam, nie jest źle.

Zostaw merytoryczną opinię o Mowi Poland S.A.