Apteka Gemini (Gemini)

Chełm - Gemini
Chojnice - Gemini
Elbląg - Gemini
Ełk - Gemini
Gdańsk - Gemini Polska Sp. z o.o.
Gdynia - Gemini
Pisz - Gemini
Poznań - Gemini
Ruda Śląska - Gemini

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Apteka Gemini (Gemini)

Opinie o Apteka Gemini (Gemini) Gdańsk

Nie przegap nowości o Gemini!

Gemini

06.02.2021 16:02

Ponoć firma ma dawać wypowiedzenia w drugim kwartale ludziom co się nie zaszczepia bo za dużo L4 na covid jest brane . to prawda?

07.02.2021 19:50

zgodnie z prawem nie możesz dłużej pracować na czas określony niż 33 m-ce. Pracodawcy najczęściej wykorzystują to na maxa.
    Królik

08.02.2021 18:39

Pracuję dość długo w tej firmie i wiem jak to wygląda, każdy kto pracuje powyżej roku ma takie umowy ,jedynie osoby które przechodzą z agencji mają 6mc i rok ,nie wiesz to nie pisz głupot
    Czy to prawda ?

06.02.2021 14:16

Witam aplikowałem CV jako lider do firmy Gemini, zastanawiam się czy to prawda że pensja lidera jest o wiele niższa od wynagrodzenia kasjera w Biedronce ? Proszę o odpowiedź
    Kolejny lider

06.02.2021 17:33

Aplikujesz i nie wiesz ile ci dadzą? Kolejny zorganizowany moze byc moim przelozonym

07.02.2021 19:52

no raczej. Wielkiej kasy się nie spodziewaj po tej firmie :)
    Jakieś dziwne auto

06.02.2021 16:50

Wracałem ostatnio autobusem i widziałem na placu jakieś dziwne auto bez rejestracji ktoś zna temat może auto jest lewe i trzeba go zgłosić odpowiednim służba.
    Do Patrycji

06.02.2021 08:05

Patrycja kiedy przyjedziesz Ferrari do pracy ? Wszyscy czekamy chcemy sobie zrobić zdjęcie przy czerwonej Bestii w ramach premii !!

03.02.2021 21:21

ON NA

05.02.2021 22:58

Jak będą płacić? Ktoś wie?
    Popelina

06.02.2021 00:42

5 dni do wyplaty a normy nie podane. Cóż 5dni spokoju jeszcze. Tylko przegrywy moga pracowac za te grosze. Trzeba zwolnienie brać i dorobic...
    Ccc

05.02.2021 09:46

Pewne jest jedno z premią za styczeń, będzie tak samo lub jeszcze gorzej niż w grudniu. Jedyne na co możemy liczyć ze strony firmy na ten moment- goła wypłata bliska najniższej krajowej
    On Na

05.02.2021 11:32

A jakie są zasady premii, ktoś wie? w styczniu ?Inne niż w grudniu ?
    Gora

05.02.2021 18:21

Wasze premie za styczeń? Zapomnijcie! A o nasze się nie martwcie. Sobie krzywdy nie damy zrobić.
    Stały pracownik

05.02.2021 00:06

Mała informacja dla osób wykonujących czynność pomiarowaną (np. zostały przypisane do zbierania), które myślą że jak ustawią "sprzątanie magazynu" na skanerze to automatycznie norma przestaje im być liczona. Otóż nie. Jeśli danego dnia jest się przypisanym dajmy na to do tego zbierania, to dopóki szanowna dobroduszna Pani kierownik o złotym sercu nie ustawi wam w swoim komputerku że aktualnie wykonujecie czynność niepomiarowaną (bo powiedzmy Liderka poprosiła Was o pomoc przy rozkładaniu kartonów), to norma będzie Wam lecieć na łeb na szyję. Prowadzi to do interesujących (żeby nie powiedzieć kuriozalnych) sytuacji, gdy szanowna dobroduszna Pani kierownik o złotym sercu nie jest świadoma tego, że zamówień brakuje (bo załóżmy jest zajęta plotkowaniem z inną Panią kierownik), to wszystkim zbierającym, skanującym leci norma na łeb, na szyję (którzy mogą nie być tego świadomi, bo myślą że są "chronieni" gdy ustawią sobie te "sprzątanie magazynu"). Jest to ciekawe, jak szanowna dobroduszna Pani kierownik o złotym sercu jest w stanie ogarnąć sto kilkadziesiąt osób, kto akurat został przydzielony z pomiarowanej czynności na niepomiarowaną. A jak nie ogarnie? Cóż, drogi maratończyku który starał się robić kilometry na zbieraniu szybciej niż inni, lub drogi skanujący, który z prędkością Flasha skanował produkty, mam dla Was złą wiadomość. Zamiast 3200 zł dostaniecie 2400 zł, gdyż 800 zł premii pójdzie się kochać :) Informacja jak działa ten system nie była mi przekazana na początku pracy na początku tamtego roku, i dowiedziałem się o tym raptem kilka miesięcy temu, jednakże planuję olać ten śmiechu warty zarząd uskuteczniający mobbing wobec pracowników którzy ze względu na fakt, że się z nimi nie kolegują są automatycznie dyskwalifikowani ze sprawiedliwego traktowania, pomimo wyrabiania wysokich norm, i przekazuję nie do końca świadomym pracownikom tę informację, bądź osobom które dopiero zamierzają rozpocząć pełną niespodzianek i fałszywej sprawiedliwości przygodę z Gemini.
    Premia styczeń 2021

04.02.2021 21:50

W tym miesiącu premia będzie kulig pracowniczy w około hali w zaprzęgu będzie 435 koni Audi SQ7 będą nie zapomniane emocje do końca życia gwarantujemy
    Nowa fura

04.02.2021 21:34

Patrycja podobno odklada na Ferrari jeszcze parę miesięcy premii nie dostaniecie to dozbiera brakujący hajsik pajacyki!!! za najniższa krajowa już robicie tępe slowiki ???? ja tam jeszcze wytrzymam z tą banda klaunów miesiąc może dwa i wracam do gastronomi a wy tępe osiołki dalej będziecie tyrać za dwa tysiaczki na koko :) nie pozdrawiam was niedorozwoje
    pracuś

02.02.2021 19:52

w firmie akcja informacyjna o mobbingu a czy narzucanie wysokich norm dla śmiesznych premii czy też popędzanie do pracy/wyznaczanie wielu obowiązków dla pracownika który się nie uchyla ( ściemniacze mają się dobrze ) -to nie czasem objawy mobbingu?
    Podoba Mi się

01.02.2021 20:42

Bardzo mi się podoba Agnieszka czy mam jakieś szanse u niej ? Czy ona lubi młodsze ? Może ktoś zna ją dłużej bo ja niedawno się zatrudnilam nie wiem co mam teraz zrobić.
    Kokoszken

01.02.2021 20:31

Jak dla mnie to same puste głowy biegają w pracy za 3100brutto takich durni firma potrzebuje właśnie żeby wykorzystać na maxa niedorozwinietych umysłową bądź upośledzonych ludzi za najniższą krajową 3 zmiany na dodatek na kokoszken. Jeszcze szybciej harujcie tępe Zombiaki !! Patrycja teraz moze sobie kupi Ferrari za waszą (usunięte przez administratora)prace zombi jest od wasz mądrzejsze !!
    Dyskryminacja płacowa - kolega

01.02.2021 10:49

Dyskryminacja płacowa - kolega na tym samym stanowisku zarabia więcej bez powodu (usunięte przez administratora)
    Szefuńcio

01.02.2021 18:45

Nie wyrabiacie normy a wy chcecie podwyżki.zacznijcie wyrabiac normy przestać plotkować to będą aneksy
    Kokosz

01.02.2021 20:15

Uważaj czym wyzej tym szybciej lecisz! Szanuj ludzi
    Patrycja

01.02.2021 15:02

I co nam zrobicie ? Który taki kozak i nas zgłosi ?Nowi dostają 3400 brutto bo już nikt nie chce przychodzić do pracy musimy jakoś zachęcić ludzi a wy tyrać niewolnicy za 3100 zawsze jak wam się nie podoba możecie się zwolnić !!
    Pamiętnik lekomana

30.01.2021 10:35

Mi się podoba praca w Gemini mam dostęp do leków cały czas mogę coś zjeść za darmo i pracuje sobie na fazce chyba się uzależniłem od leków! tramal jest najlepszy dobrze klepie! Polecam pracę każdemu cpunkowi.
    Gora

30.01.2021 12:00

Nie kłam. Na hali nie masz dostępu do tramalu. Mamy go my i stad biorą się nasze chore pomysły. Kilka świeżych juz jest. Jakie? Dowiecie się niebawem, bo dziesiątego wypłata. Wiec spodziewajcie się nespodziewanego
    Niewolnicy

31.01.2021 16:44

To prawda jesteśmy niewolnikami w tym obozie i bez środków przeciwbólowych nie da się pracować tramal paracetamol Ketonal powinni rozdawać przy wejściu do obozu gdzie mam ochrona mierzy temperaturę
    Idą zmiany

24.01.2021 20:45

Ukraine uczy sie juz do wszystkiego. Potrzebuja duzo kierownikow i liderow. 4 tasma do pakowania. Agencja mie jest odwoływana mimo, iz pracy nie ma. Jak mamy dostac premie??? Do tego ukraina kradnie i niszczy codziennnie tyle co nasi przez rok. Powodzenia zarzadowi i plepsowi
    Dół

30.01.2021 17:47

Mamo to zapewne firmowy pierścionek hahah
    Miś

31.01.2021 15:10

Agnieszka jest dobrą i piękną dziewczyną.
    Socjal

31.01.2021 13:11

MOGLABY JAKAS DOBRA DUSZA PRZYNIEŚĆ ŁYŻECZKI DO GEMINI. KAZDA OSOBA Z NAS PRZYNIOSLABY PO JEDNEJ TO JUZ BYLO BY CZYM MIESZAC HERBATE
    O 22 się zacznie 5 nocek

31.01.2021 12:53

Już niebawem do (usunięte przez administratora) za 100 zł więcej 5 nocek pod rząd dramat naprawdę dramat szczepcie szybciej tych ludzi i otwierajcie gospodarke bo my w tym obozie polegniemy

29.01.2021 13:49

Ja też wynoszę co się da za 3100 brutto mam robić na co mi to wystarczy? śmieszni jestescie niech dadzą podwyżki śmiecie a nie
    Kamery

28.01.2021 22:38

Zainstalujcie kamery na magazynie to w końcu zobaczycie kto kradnie, kto nie pracuje itd

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Apteka Gemini (Gemini)?

Kontakt - Gemini

Harcerska 10 84-200 Gdańsk

NIP:5882063257

Branża główna: Farmacja i suplementacja

WC

25.01.2021 13:58

A po co to wpisywanie się na listę jak trzeba załatwić potrzebę? Czyżby czas spędzony w WC odbieraliby nam z 300brutto?
    Ty

26.01.2021 22:35

Serio, w damskim kiblu często wali fajkami, a czujek nie ma

27.01.2021 05:30

Jak nie ma to trzeba zainstalować. Problem rozwiazany.
    Wstyd

11.01.2021 21:06

Najbardziej przykre jest to, że nikt się za nami nie wstawia. Każdy pilnuje swoich stołków i robi wszystko, by jeszcze bardziej dogodzić PANOM tej firmy, wymyślając to coraz "podlejsze " rozwiązania. W kogo to uderza? Kto na tym najbardziej traci? Większość z Nas zasługuje na premie i to z najwyższej półki. To nie jest darowizna, to są nasze ciężko zarobione pieniądze. Nikt Nam za darmo ich nie daje i nikt nie powinien Nam ich zabierać. Szukacie oszczędności ? Poszukajcie ich u Siebie, we własnych portfelach. Jakim trzeba być człowiekiem, żeby wykorzystywać Nasze urlopy w celu wykradania Nam premii? Co to ma być? Brawo pomysłodawcy. Jakie niespodzianki macie jeszcze dla Nas?
    Góra

23.01.2021 14:26

Zwolnij się jak ci nie pasuje, poszukaj cudownie pracy gdzie indziej
    X

24.01.2021 12:33

Znowu "zwolnij się". Tylko pustak używa takiego terminu, bo jest na tyle leniwy, by poszukać innego, lepszego rozwiązania. Żenada.
    ZARZĄD

20.01.2021 10:49

WITAM Z TEJ STRONY ZARZĄD Z NOWYM ROKIEM BĘDZIE PODWYŻKA.... ALE NORM DO WYROBIENIA OSOBY NIE WYRABIAJĄCE NOWEJ NORMY BĘDĄ ZWALNIANIE ZA NIE DOPEŁNIENIE OBOWIĄZKÓW SŁUŻBOWYCH RÓWNIEŻ ZABIERAMY PREMIE ZA OBECNOŚĆ I WSZELKIE WEKENDOWE PROMOCJE. SKOŃCZYŁO SIE!!! TRZEBA CIĘŻKO PRACOWAĆ NA SWÓJ SUKCES WYNAGRODZENIE ORAZ ROZWIJAĆ SIĘ W FIRMIE.
    Niebieska kurtka

20.01.2021 11:11

Sarkastyczny i prowokacyjna forma, ale co do treści - w punkt.
    Jutek

22.01.2021 15:54

Caps Lock Ci się włączył
    Saszunia

21.01.2021 18:52

Dzisiaj na rannej zmianie były szkolone dwie Ukrainki z pakowania, bójcie się polaczki, powoli przejmujemy teren
    były pracownik

22.01.2021 15:25

Jeśli jesteś trollem to gratuluje, jeśli nie jesteś to miłego (usunięte przez administratora)za najniższą krajową w gównianej robocie.
    Aneks

19.01.2021 15:30

Dostał już ktoś z was aneks do umowy ??? Pytam bo ta najniższa krajowa już jest 2800brutto w każdej firmie dostają podwyżki aneksy a kiedy to będzie u nas w GEMINI??

19.01.2021 15:36

Po co ci aneks do umowy skoro na umówię masz więcej niż najniższa krajowa? Nie dostaniesz aneksu dopóki minimalna nie wzrośnie do 3200
    Za dwa lata

19.01.2021 16:19

Za dwa lata dostaniesz aneks do umowy dokładnie jak najniższa będzie 3200
    Bw-Pak

19.01.2021 15:36

Na rannej zmianie ponad godzinę nie było zamówień... Czyli wracamy do obniżki norm i odwołanych zmian dla agencji?
    Klient

19.01.2021 08:47

Już przy pierwszym zamówieniu dlugo czekalem ,3 dni na skompletowanie 2 pudełek leków i jednego brakowalo a żaden z pracowników mnie nie powiadomił.Jak bym sam nie zadzwonil to bym sobie czekal az sie lek pojawi.2 zamówienie to samo ,po piecju dniach dopiero wysłane a wszystkie produkty byly dostępne.Trzeci raz nie skorzystam już,Musialem zakupic leki w aptece stacjonarnej bo mi brakło.Klienta mają gdzieś.
    Niewolnicy

14.01.2021 15:06

Jak wam się nie podoba to się zwolnić trzeba banda mało inteligentnych ludzi, myślicie ze bym latał S line gdybyście więcej zarabiali?
    Ela

18.01.2021 02:15

Dół plus góra, góra plus dół, inaczej żadne z nich by nie istniało. I po co te nerwy. Masakra jakaś.

18.01.2021 10:46

Ta firma padła na (usunięte przez administratora) po odejściu kilku dobrych pracowników. Ciągłe wymienianie kadry jeszcze w żadnym zakładzie się nie sprawdziło :)
    Super

17.01.2021 13:19

Jako klient sklepu internetowego muszę pochwalić działania zarządu firmy. W ostatnim czasie paczki dochodzą bez większych opóźnień. Był czas kiedy czekało się w nieskończoność, a obsługa klienta nie potrafiła określić kiedy zamówienie będzie gotowe. Jak widać zarząd poradził sobie z lenistwem pracowników, którzy to zapewne w ten sposób próbowali naciągnąć pracodawcę na nadgodziny. Nikogo nie interesują warunki pracy w Gemini, skoro na zamówienie czeka się kilka tygodni. To klient jest najważniejszy i obecny zarząd to rozumie. Oby tak dalej, a może uda się poprawić nawet obecne wyniki. Pozdrawiam serdecznie cały zarząd, tak trzymać.
    ..anonim

17.01.2021 15:52

Skąd klient apteki internetowej miałby wiedzieć jak wygląda system pracy, czy są nadgodziny i kiedy one właściwie były. Jeśli jesteś sfrustrowanym byłym pracownikiem któremu nie przedłużyli umowy to zajmij się szukaniem nowej pracy a nie dalej żyjesz swoją była praca i chcesz za wszelką cenę dopiec tym którzy nadal tu pracują. Te prowokacyjne komentarze tutaj ostatnio są żałosne.
    K

17.01.2021 17:28

Kilka tyg. na zamówienie. Jeśli chcesz prowokować, to zrób to bardziej przekonująco. Wazeliniasz.
    Monika

16.01.2021 19:11

Nie polecam, umowy zlecenie, odwołują zmiany godzinę przed pracą nawet. Zatrudniają za dużo ludzi, za niskie stawki, jeśli jest za mało zamówień to odwołują zmianę SMS, Dramat i nieporozumienie. Praca na magazynie.
    HEJ

13.01.2021 20:13

Pozdrowienia dla pani z HR. Błysnęła pani z premiami. Pracodawca się ucieszy i na pewno zatrzyma taki skarb na dłużej. Może nawet dostanie pani premię, a jest z kogo ściągać. Nas jest wielu. Oj będzie na bogato.
    Cześć

15.01.2021 00:32

Plan "jak oskubać roboli" opracowany. Robole zostaną oskubani SKUTECZNIE i NIEBAWEM!!!
    M

15.01.2021 13:22

Ale mi nowość.
    Mój ziomo

15.01.2021 12:27

Mój ziomo coś wygrał (kieras) Mój ziomo coś przegrał (robol) Mój ziomo za dwa dwieście chciał kupić dieselka Mój ziomo na trzy zmiany latał sobie w sweterkach Mój ziomo z mym ziomem walili wiaderka Mój ziomo na hali szukał szczęścia i piniedza
    Wstyd

12.01.2021 12:04

Wstyd tylko tyle mam do powiedzenia. Jedna z większych aptek w Polsce a nie potrafi docenić osób którym to zawdzięcza. Zabrali możliwość dorobienia w weekendy, zniżki pracownicze, manipulują premią. Dobijamy do najniższej krajowej, za te zarobki nie da się żyć normalnie.
    Patrycja

13.01.2021 17:34

Witam serdecznie z mojej pensji mogę utrzymać siebie, kredyt za mieszkanie Audi SQ7 i coś tam nawet odłożę a wy tak mało naprawdę zarabiacie? To albo się zwolnić albo iść po podwyżki hehe oczywiście podwyżkę normy do wyrobienia xDeee
    Lol

14.01.2021 18:21

Liderom premia się zgadza? Faktycznie bardzo opłaca się być liderem za 300 zł brutto premii i niewiele więcej podstawy od "zwykłego" pracownika. Lider ma o wiele więcej obowiązków i ponosi odpowiedzialność za cały zespół i jego wydajność, a za to dostaje nieraz mniej niż ktoś kto wyrabia największą normę :) A co do tego, że gemini (usunięte przez administratora) wszystkich to każdy dobrze o tym wie, ale ludzie boją się zmienić pracę przez pandemię, plus jednym z niewielu pozytywów tej pracy jest to, że niektórzy mają stabilność zatrudnienia jeśli mają umowę na stałe, lub nawet na pół roku czy rok. Gdy pandemia się skończy to zobaczycie, że dużo osób opuści tę wspaniałą krainę, ludzie z Ukrainy też. Pojadą na zachód, bo tam dostaną o wiele większe pieniądze niż tu. :) (usunięte przez administratora)
    Nowi pracownicy z Azji

13.01.2021 18:15

Czy wy w koncu skumacie, ze jak my sie zwolnimy i Gemini nie bedziie mialo roboli, to wg prawa moze zatrudnic tylu azjatow ile bedzie chcialo. Bo przecież fabryka musi pracowac!! A leniwi Polacy nie chca pracować
    BRN

13.01.2021 23:06

Już teraz mogą to zrobić. Tylko, że nikt tu raczej nie chce nikogo zatrudniać. Zatrudnienie = koszty. Outsourcing jest dużo lepszy w tym wypadku, tańszy i łatwiej rozliczalny.
    Audi

13.01.2021 18:30

Ja gdybym tak traktowal roboli przyjezdzalbym uberem bojac sie, ze mi te luksusowe auta zniszczą. Dobrze, ze ludzie tu jeszcze maja godność
    Chomofop

13.01.2021 18:26

Szukaja kierasow i liderow z Ukrainy. Na skanach sa juz klawiatury z cyrlica. I co? Nagle beda ponimac? Jak dostana odpowiednia kase przestana sie op... c.? Czy jak minie pademia pojada na tulipany?
    Ach te premie.

11.01.2021 18:04

Czegoś tu nie rozumiem. Firma nie powinna pomniejszać premii z powodu korzystania przez pracownika z urlopu wypoczynkowego. Za urlop wyp. przysługuje wynagrodzenie, jak za czas efektywnie przepracowany. Co z urlopem okolicznościowym? Przecież to cios w samo serce. Nie dość, że człowiek traci kogoś bliskiego i jest w dołku, to jeszcze pracodawca stara się go dobić karząc go obniżeniem premii. Naprawdę szkoda słów. Czy Wy, tam " trochę wyżej" macie jeszcze sumienie? Jesteśmy pracownikami jednej firmy, sami też tracicie korzystając z urlopów.? Co jeszcze wymyślicie, żeby nas upokorzyć?
    Hr

11.01.2021 19:37

Nowa baba w HR co nic nie wie o nszej pracy decyduje o naszych premiach. Z niewolnika nie bedzie pracownika!! Niech choc pol dnia polazi po magazynie w tych obozowych ciezkich trepach. Mam nadzieje, ze podzieli szybko los tych na górze co przychodzą na chwilę. I niech sie modli by ludzie nie zrobili tego co amazon, ktory ma duzo wiecej niz my a tez sie zbuntowal. Zero socjalu, zabrali znizki pracownicze. Nigdy nic tu nie mielismy i nie bedziemy mieć. Niech decydujacy o naszej misce ryzu popracuja z nami to nie będą p... c, ze mamy karty na siłownię. Moze im ruchu trzeba my silki mamy, az za duzo. Wiec niech nas w huna pocałuja!!!
    Najlepszy z najlepszych

12.01.2021 10:45

Wstyd mało powiedziane. Zero podwyżek, zero socjalu , wielkie G i brak motywacji .. Osoby , które piastuja wyższe stanowiska traktują nas jak siły robocze,(usunięte przez administratora)

07.01.2021 19:15

Przy tej płacy to można przyjść do GEMINI i się wypróżnić. Pozdrawiam.
    Pracownok

06.01.2021 22:46

W tej firmie normą jest olanie pracownika. Mowisz zeby przeliczyli jeszcze raz bo to niemożliwe, ze nagle tak slabo pracujemy. Kierasy mowia, ze jest ok. Nie ma nikogo do kogo mozesz zglosic problem. Nikt nie mowi kto jest kompetentny do rozmów z pracownikami. Nie ma zadnej drogi którą mozesz iść gdy masz zastrzezenia co do warunkow pracy. Zostaje wylewanie złości na goworku. Wiem,ze to korpo, ale w kazdym zakladzie pracy sa jakies władza.Co mamy robić? Strajk i czekac, az zarzad do nas przyjedzie??? Czy PIP lub sad? Ta droga poszło juz kilku pracowników. Bez wiekszych sukcesów. Wiadomo. Duzy ma wiecej kasy
    Wredna

07.01.2021 04:21

Dobrze wam polaczki
    Lucyfer

07.01.2021 05:05

Won z normą. Do biedronki na kasę
    Wirusy

04.01.2021 14:13

Dużo wirusów tam macie na tych Kokoszkach??? Jeśli tak to jakie???
    Nikita

07.01.2021 05:03

Wirus (usunięte przez administratora) z Gemini i ukrainki (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Gemini