Apteka Gemini

Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej-Curie 32

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 45 ocen.

Apteka Gemini
3 45 6 1

Opinie o Apteka Gemini

Julita

@Technik, czy jesteś pracownikiem Apteki Gemini? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? Co możesz powiedzieć na temat relacji pracowniczych? Może wiadomo Ci coś na temat dostępnych dla pracowników benefitów pozapłacowych? Czekamy na Twoją odpowiedź.

Maria

Równia pochyła. Coraz gorzej. Gdy jeszcze właścicielami byli farmaceuci było ok. Teraz to maszynka do robienia kasy amerykańskiemu funduszowi. Nie placówka zdrowia tylko market :( Kto lubi pracę na kafir w biedronce polecam

Pracowita mrowka
@Maria 19.08.2017 13:43

Ot i cała prawda o tej sieci aptek Gemini. My Polacy jestem dla nich tanią siłą roboczą. Traktują nas jak roboty. Jak przejmą większość rynku farmaceutycznego w Polsce, a mało już brakuje, bo mają 100 aptek, dopiero pokażą jakie ceny leków mają. I nie wiem czy będzie nas stać na realizację recept. Cała kasa idzie poza granice naszego państwa. Róbmy tak dalej. Niszczy nasz kraj. W taki świetle sprawy, to wstyd się przyznać, że w Polsce jest źle. Stać nas przecież na to by odrabiać inne kraje. Wstydzić się należy. Apteka ma być dla farmaceuty, którym jest osobą po studiach farmacji, a nie technik po 2 letnim kursie. Sama nazwa technik mówi , pracownik techniczny,który może wspierać farmaceute a nie jego zastępować za pierwszym stołem. Mimo wolnego rynku jaki my w prawie polskim powinien on być zamknięty dla aptek sieciowych. I wszystkie Gemini, Apteki Hebe i inne sieci do zamknięcia. To nam wszystkim wyjdzie na zdrowie. Więcej kasy zostanie w Polsce i w naszych kieszeniach, bo nie wydamy na niepotrzebne lekki, które nam w sieciowych przy okazji wjechaja. My płacimy, a później wyrzucamy do utylizacji.

Kate
@Pracowita mrowka 01.11.2017 07:18

Nie gadaj głupot Najlepsze apteki w Polsce Mega tanie leki Super fachowcy farmaceuci

Marcin
@Maria 19.08.2017 13:43

Nie mam nic wspólnego z Gemini, ale chamski wpis osoby traktującej ludzi z innym wykształceniem niż magister jako jakichś tępaków, wart jest skomentowania i wyśmiania. Jest wielu techników, którzy są o wiele bardziej ogarnięci niż nie jeden magister. Przez takie osoby jak sfrustrowana @Maria (19.08.2017 13:43) w aptekach potrafi być zła atmosfera. Nie ma to jak uważać się za lepszą... Sama sobie kupuj w drogich aptekach jak cię na to stać, ale nie każdy Polak ma tyle pieniędzy co ty. P.S. @Maria to wyraźny wpis osoby, której eldorado marż i sprzedaży leków skończyło się od kiedy apteka sieciowa pojawiła się w sąsiedztwie jej apteki.

Technik
@Marcin 20.11.2017 11:12

BRAWO!

Julita

@AleBeka, niestety bardzo często zamiast merytorycznych opinii pojawiają się nieobiektywne komentarze. Na forum panuje swoboda wypowiedzi a administrator usuwa wyłącznie komentarze, które łamią regulamin serwisu lub polskie prawo. Niewymierną korzyścią dla wszystkich użytkowników forum byłoby wypowiadanie się wyłącznie w sposób rzetelny i merytoryczny, ponieważ tylko takie wypowiedzi mogą być pomocne. Być może w najbliższym czasie pojawią się takie wypowiedzi. Czy chciałbyś powiedzieć nam coś na temat pracy w Aptece Gemini? @Fg, czy jesteś obecnie pracownikiem Apteki Gemini?

klientka

bardzo było mi dziś przykro jak mnie potraktowano.....jestem w ósmym msc ciąży i poszłam kupić leki na recepte. Pani stwierdziła razem z kierownikiem, że data nie czytelna i leku mi nie sprzedały. Rozumiem ze lekarze bazgrzą, ale dla mnie ta data byla czytelna. Jak by mialy serce dla kobiety w ciąży to by nie robiły problemu. Oczywiście w innej aptece lek otrzymałam......

Una
@klientka 24.09.2015 17:04

Bo aptekarki z innej pobiegną do lekarza poprawić Twoją receptę. Dla nich to zysk. A w Gemini takich jak klientów jak Ty mają na pęczki więc nikt nie będzie walczył o Twoją receptę.

AleBeka
@klientka 24.09.2015 17:04

To nie jest forum na takie żale, czy leci z nami admin?

Brigitt

Halo czy ktoś tu pracował jako pomoc apteczna i może się wypowiedzieć ;) ? Warto po studiach (biotechnologia) ???

Fg
@Brigitt 30.07.2018 19:49

Jak chcesz sprzątać i układać leki oraz dźwigać kartony, to warto

Ulka

Idealnych firm nie ma nigdzie. Może praca w dobrej firmie przerasta niektórych!!

Ulka

Czasami może być nieco gorszy czas w firmie ale generalnie nie narzekajcie bo jest ok.

Julita

@klient, Twój nick świadczy o tym, że wypowiedziałeś się z pozycji konsumenckiej. Jednak mimo wszystko, chcę Ci przypomnieć, że to forum powinno być zapełniane tylko opiniami pochodzącymi od pracowników apteka gemini lub osób zainteresowanych współpracą z tą firmą. Każda informacja o niej jako pracodawcy będzie cenna dla innych użytkowników.

klient
@Julita 17.05.2018 15:36

A może mam się jeszcze podpisać imieniem i nazwiskiem i w której aptece pracuję:)

klient

wszystko się zmienia, Gemini też, niestety na gorsze jak cała reszta sieci

Julita

@nika, rozumiem, że przed decyzją o aplikowaniu do apteka gemini chciałabyś zasięgnąć informacji o wynagrodzeniu od innych pracowników tej firmy. Niemniej najaktualniejsze informacje dotyczące warunków finansowych zdobędziesz bezpośrednio na rozmowie kwalifikacyjnej u tego pracodawcy.

nika

ile zarabia technik w Bydgoszczy? Jakieś opinie ?

Zainteresowany

Czy tak dobrze się pracuje, że nikt nie zagląda na ten wątek?

NN

Czy ktoś może konkretnie odpowiedzieć ile zarabia technik w aptece Gemini?

XYZ
@NN 02.11.2016 11:58

Normalnie jak w innych aptekach w mieście. Chyba, że robisz po 14-16h dziennie przez siedem dni w tygodniu to masz kasę ładną tylko nawet czasu ani życia swojego.

Nik
@XYZ 02.11.2016 18:42

14-16h??? Apteki XYZ pomyliłeś na pewno!

Abc
@NN 02.11.2016 11:58

NN 7000zl... Konkretnie... chcesz wiedzieć- wyślij CV- pewnie KONKRETNIEJ się dowiesz ;)

Qwerty
@XYZ 02.11.2016 18:42

Nie wiesz o czym piszesz! :)

123Z
@XYZ 02.11.2016 18:42

ZDECYDOWANIE NIE MASZ POJĘCIA O PRACY W TYCH APTEKACH! opinia "z księżyca" :) widać że XYZ sam zmarnowałałeś swoje życie tak pracując- smutne.. :)

123Z
@NN 02.11.2016 11:58

NN- "KONKRETNIE" to najlepiej wyślij CV i wiadomości z pewnego źródła dostaniesz ;) - a jak widać XYZ "życzliwie" odpowiedział z zawiści za nieudane, zmarnowane własne życie ;) pozdrawiam

Aniga
@XYZ 02.11.2016 18:42

No jasne. Najlepiej spędzić 8 godzin nad książką a kasa niech leci. I to nie mniej niż trójka!

MM
@NN 02.11.2016 11:58

Powiem tak, rewelacji nigdy nie było jeśli chodzi o kasę dla technika. Tak jak piszą w ogłoszeniu, że zarobki "adekwatne do posiadanych kompetencji", a raczej powiedziałabym od układów z szefostwem. Są osoby, które pracują tylko w biurze (czyli bardziej uprzywilejowane - lepsza kasa), a nie jest to obsadzane wg kompetencji (ogarnięcia) danej osoby ale od widzimisię kierownika vel szefa. Tak samo przeniesienie do "lżejszych aptek". Ja poszłam do innej apteki praca duużo spokojniejsza, a kasa taka sama bez nadgodzin, które tam musiałam tam wyrobić ;)

NN
@MM 10.11.2016 22:29

Dziękuję za odpowiedź. Pracuję w jednej z aptek i ciekawa jestem rozbieżności w zarobkach.

anonymous
@NN 01.12.2016 11:48

2500

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w apteka gemini?

Gregor

Macie powód, żeby nie pisać na forum?

Wiola

Sieciówka podzarzadem bananiarzy - niefarmacetow. To nie placówka ochrony zdrowia raczej hipermarket. Liczy się tylko sprzedaż najlepiej w ilościach hurtowych. Ciagle zmiany dyrektorów koordynatorów a praca jak na taśmie produkcyjnej

1235
@Wiola 21.07.2017 14:29

Co ty za głupoty pie..... Najlepsze miejsce do pracy. Roboty jest dużo bo niskie ceny dużo pacjentów i trzeba ogarniać ruchy. Każdy pacjent jest obsłużony indywidualnie bez pośpiechu , brak limitu czasowego na pacjenta . Nie mamy przykasowek i nie musimy na chama wypychac towar. Koordynatorzy najlepsi , bardziej przyjaciele koledzy którzy chcą pomóc niż zjechać od góry do dołu. Dzięki właśnie Gemini wróciła mi nadzieja w Farmacje w tym kraju.

Boo

Bydgoszcz- doskonała apteka, porządne zarobki i warunki pracy. Tu też jest pełen asortyment i dostępność leków. Ceny - mega tanio. Konkurencyjna pseudosieć już się zamknęła i nawet nie próbuje dalej konkurować. Apteki Gemini to najlepsza sieć w Polsce profesjonalnie zarządzana przez fachowców rynku aptecznego. Tyle w temacie.

Alfons

Tak jest.

Marcin

Ile zarabia technik netto po stażu? Niech ktoś wreszcie odpowie...

Olo
@Marcin 10.08.2017 12:37

Najłatwiej złożyć CV jeżeli jesteś zainteresowany, szczegóły na pewno się dowiesz na rozmowie.

Julita

@Xxx czemu nie polecasz pracy w tej firmie?powiedz coś więcej . Czy tylko to przeszkadza Ci, że przerzucają pracowników czy coś więcej? W każdej firmie znajdą się jakieś minusy, może ten nie jest taki zły jeśli np jesteś zadowolona z pensji. Kiedyś to się może też unormować i będzie stałe miejsce pracy.Czasami warto poczekać.

Xxx

Nie polecam. Wg mnie praca ja w Biedronce lub Lidlu. Przerzucają pracowników z apteki do apteki. Masakra

jacekN

Lipa. Ciągle kamery, wyniki, ciśnienie. Szkoda ze Panowie to sprzedali. Teraz to równia pochyla jak dyżurna w Gdyni.

Kasia

Sieciówka zorientowana tylko na kasę. Jeszcze jak prowadzili to właściciele z Polski było znośnie, teraz to masakra. Nerwicy się nabawiłam. Najgorsi to tzw. koordynatorzy którzy albo czują albo nie czują chemii z pracownikiem. Nie polecam.

Dori
@Kasia 20.06.2017 12:15

Kasia- czy piszesz o "rejonie-Bydgoszcz"? Bo u nas akurat "zmiany" na lepsze :) pozdr

Eryk

Ja tez się zastawiam, też mam doświadczenie z inna siecówką (nowa Farmacja) i też mi naobiecywali złotych gór a wyszło troche ponad 2 tys... O szkoleniach nie ma sensu wspominać bo wogole nie ma takiego tematu, od przedstawicieli nawet kawy nie można przyjąć.. Tak,że jestem ciekawy warunków w Gemini

farmaceutka

Zastanawiam się nad pracą tam. Niestety, mam doświadczenia z inną sieciówką (Nowa Farmacja) i również obiecywane były złote góry a wyszło... Jak z zarobkami? Jak wygląda kwestia szkoleń i awansów? Premie i dodatki?

Hal

To technik ile zarabia?

Niki

Czy może ktoś powiedzieć jakie warunki na stanowisku Koordynatora? Dostałam propozycje i zastanawiam się czy przejść. Aktualnie pracuję w firmie farmaceutycznej ( finansowo cudów nie ma ale przynajmniej spokoj) i szukam czegoś innego. Może ktoś pracował na tym stanowisku w tej firmie i skrobnie jakie są warunki.

Muszka

Czy ktos pracuje w tej aptece jako technik ? Jak sie pracuje ? Atmosfera jest ok ? Z góry dziękuję za odpowiedz

Qazmlp

Dramat ,apteka wyglada jak zakład pogrzebowy .Bylem w Gemini w Gdańsku w lipcu i myślałem ze zejdę śmiertelnie - taki zaduch i smród .Ceny moze niskie ale widziałem niższe

Mm
@Qazmlp 08.09.2016 17:46

Dokładnie, w miejscowości, której mieszkam też otworzyła się ta apteka, kolejek nie ma nigdy, a jest mało kas . Są inne apteki, gdzie są kolejki bez względu na porę dnia . Apteka nie jest oświetlona, nie zachęca do wejścia, bardzo ponuro. Ceny w internecie są ok.

pacjent
@Mm 19.10.2016 21:35

A o jakiej aptece mówisz?

KLIENT

JEDNA Z GORSZYCH APTEK TYPOWY MOLOCH TROCHE TANIEJ A CZUJESZ SIE JA W STODOLE PELNO LUDZI A OBSŁUGA ABY WCISNAC BRAK WYCZERPUJACYCH ODPOWIEDZI NA TEMAT LEKU BRAK CZASU POCO ABY NA INNYM ZAROBIC I TAK DALEJ NA ODWAL

Zostaw opinię o Apteka Gemini - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Apteka Gemini