Jedzenie , beznadziejne! na zdjęciach apetyczne, smaczne , świeże ...w rzeczywistości podeszwa z warzywami tylko na skraju bułki ,by były widoczne...szkoda gadać. czasami będąc w trasie wjadę ponieważ dzieci marudzą , że chcą. Co mnie najbardziej wk.a? to to, że za każdym razem zamawiając w mcdrive nie włożą wszystkiego do torby, zawsze! wtedy cofam się lub wpadam do środka z pretensją, że czegoś brakuje. dzisiaj to samo, tylko sprawdzam przy okienku i co? jak zawsze ku...a brak jednej buły. nie dość , że gównianie smakuje to robią Cię zawsze w babmbuczo.
Mac w Płocku 19 zł brutto na początek, bez doświadczenia. Konieczne są ważne badania sanitarno- epidemiologiczne (koszt 140zł).
Po inwazji na ukraine nigdy już nie kupię nic w tych restauracjach. Wstyd
Byłem głodny i wczoraj jadłem mc donald w Wołominie. Ale jak się dowiedziałem że nie wycofujecie się z rosji i białorusi to byłem u Was ostatni raz !!! I stracicie mojego syna - 7 letniego potencjalnego klienta. Pozdrawiam. Jarek D.
Bardzo miła pani, wszystko trwało 10 min, dostajesz skierowanie na badania, za które płacisz, a oni później oddają pieniądze, stawka na dzień 19.04.2021 na umowę o pracę to 17 brutto.
O doświadczenie, opowiedzieć o sobie
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Nie wiem kto wymyślą Ok yeah, ale noworodek by miał lepsze pomysły!!! Do bani z tymi waszymi kuponami!!!!!!!!!
Dzień dobry mam pytanie czy można drugi raz robisz badania do pracy tym samym miejscu pracy w McDonald's w Piszu. ????☺️
Praca jako osoba sprzątająca co nalezy dokładnie tam robić, ile godzin dziennie. Pracuje się od pon do piątku. Na ile zmian.
Żenada, brak szacunku. Nie polecam tam pracować.
Nie odobaja mi sie u was godziny pracy powiny byc godziny wczesnesze nie puzniesze a podrugie nie pracuja osoby nieplosrawne weekedy tak sie nie robi jestescie gorsza restaracja jaka wogule istnieje nie podoba mi sie tok waszej pracy
Nienawidzę tej pracy. W moim maku nie ma ludzi, więc każdy stoi na kilku stanowiskach jednocześnie. Nie pamiętam kiedy mieliśmy otwartą więcej niż jedną stronę na kuchni. Po prostu nikogo tu nie ma. Ludzie przychodzą, są wpychani na najgorsze stanowiska po 10 godzin i odchodzą dnia następnego. A starzy pracownicy się zwalniają i nikt ich nie zastępuje. Nieustanny (usunięte przez administratora), jak chcesz chwilę odpocząć, to jest "nie stoimy, pracujemy" i musisz czyścić kółka wózków na bułki, bo już nie ma co robić przed zamknięciem. Szefostwo jest pozornie miłe, ale tylko dlatego, żeby potem było głupio odmówić jak zadzwonią żebyś przyszedł na 4-dniowy maraton po 10 godzin na frytce. Każdy dzień w tej pracy to coraz większe przekonanie, że jest się nic wartym (usunięte przez administratora)do usługiwania niebieskim koszulom. Zarobki 16,70 czyli dużo mniej niż najniższa krajowa, brak premii, brak płatnych niedziel i świąt, brak szacunku, nerwów i ostatecznie wiary w cokolwiek. Człowiek staje się pustą skorupą, maszyną do zarabiania pieniędzy dla tych z góry, dymem papierosowym. Jeśli czyta to ktoś z zamiarem zatrudnienia się w tym piekle - błagam nie rób tego. To prawdopodobnie najgorsza twoja decyzja, tutaj marzenia zostają zdeptane i rzucone klientom na pożarcie. Ty zostajesz rzucony na pożarcie.
Kierownictwo i wszyscy są mili do momentu przyjścia pierwszego dnia do pracy. Obiecują Ci złote góry a już pierwszego dnia okazuje się inaczej. Grafik na cały miesiąc- pracujesz cały dzień od 9 do 21/22 (dzień w dzień). Mówią, że zajmujesz się witaniem gości i pomaganiem im przy kioskach- a już pierwszego dnia okazuje się zupełnie inaczej- nie dostał*m nawet koszuli liderskiej tylko zwykłą koszulkę pracowniczą. Biegał*m jak Pani sprzątająca wiecznie z worami ze śmieciami i zmiotką i szufelką. Praca jako Lider Gościnności? Nie! Jako Pani Sprzątająca. A przy zwolnieniu się tylko problemy. Masz płacone za godzinę ale nie chcą Ci dać nawet jednego dnia wolnego i grożą wpisaniem nieobecności w świadectwo pracy. Tragedia. Nikomu nie życzę takiego zap****nia po tyle godzin dziennie za takie grosze.
Nie polecam maty jak na zdjęciach tak to nie wygląda wogóle jakieś to małe picie to normalnie takie nie dobra też nie polecam
Zamierzam sie zwolnić.W Białej podlaskiej nie polecam pracować.Jest wyzysk przez kierownictwo.(usunięte przez administratora)np.Oli menarzerce to traktuje ludzi jak psy.Damulka najgorsza.Szef jej przyjaciel wiec ona sie tam panoszy i przez nią sie zwalniają ludzie tak samo podla osoba menadzerka Sandra.W dni wolne trzeba przychodzić i harować i są mili jak chcą byśmy przyszli a pozniej znowu zero szacunku.W Białej podlaskiej sie sprzata dopiero jak ma przyjechać kierownictwo bo wiedzą kiedy i wtedy są mopy wymieniane i scierki nowe a tak (usunięte przez administratora) .Nie polecam tam pracy bo na rozmowie są mili a pozniej ganiają i nie mają szacunku do człowieka.
Dlaczego globalna sieć fast-food, Mc Donalds, nie ma kontraktu z placówką medyczną, świadczącą badania z zakresu medycyny pracy? Po raz pierwszy w karierze spotykam się z sytuacją, gdzie sama muszę zapłacić za badania wstępne [Salmonella + Medycyna Pracy = 300 pln. (bez kosztów dojazdu do placówek medycznych)].
Zastanów się czy ty jako przedsiębiorca placilabys każdemu za takie badania gdzie przemiał ludzi jest ogromny, a wielu z nich by to wykorzystało i nie podjęło by pracy lub się nie nadawało albo pracowało krótki okres. Nieopłacalne i ryzykowne.
Pozdrowienie dla kierownika zmianowego z Mcdonalds w Krakowie na wielickiej i dla kierowcy Havi numer rejestracyjny WPR 1162A. Czy wolno wam składować zanieczyszczony lód na trawniku? Proszę sprawdzić o godzinie 6:20 była dostawa towaru. Kierowca bezceromonialnie wywalił lód na trawniku. Incydent jest poraz kolejny, Wszędzie reklamujecie jak to dbacie o przyrodę a tu nielegalne składowanie odpadów. Gratulacje geniuszu. Jak macie taką załogę i kierownictwo to marnie o was świadczy.
Co dostawa to tak samo. Duży koncern amerykański a zanieczyszcza glebę odpadami poprodukcyjnymi (zanieczyszczony lód). Czy naprawdę firmę nie stać na utylizację własnych (usunięte przez administratora) Trzeba zanieczyścić, podrzucać komuś (usunięte przez administratora) J... szczyt klimatyczny. Amerykanom wszystko wolno.
Te wasze śmieszne śniadania!!! Możecie je sobie wsadzić w (usunięte przez administratora) Ja chce zjeść normalnego burgera a nie jakieś jajka . Nie mam prawa wyboru. Jak ktoś chce może sobie wybrać (usunięte przez administratora)
Praca ciężka jedna osoba musi robić za trzech. Atmosfera od skali od 1 do 10 . 8,5
praca w mc korpo jeszcze ok, po przejściu we franczyzę? koszmar, odradzam. pan szef, który razem ze swoją prawą reką kombinują jak zrobić, żebyś najmniej zarobił, najwięcej się narobił. mało gości? puścimy na otwarcie dwie osoby+dwie niebieskie koszule, które czasem coś robią, pomagają a czasem nie, bo kawusia, bo pogadać.... na ilu stanowiskach pracujesz? 3-4 na raz, kasa poniżej godności. odradzam, idźcie do biedronki, tam przynajmniej są dodatki na święta, wakacje.
Totalnie odradzam tyskie restauracje. "Elastyczny grafik", którym się szczycą na każdej reklamie, to pic na wodę, w rzeczywistości nawet osoby uczące się mają problemy, żeby grafik był dostosowany do ich zajęć. Grafik często jest do dyspozycji pracowników po upływie dopuszczalnego czasu (na mniej niż tydzień przed rozpoczęciem kolejnego miesiące). Ciągły nacisk na "czasy", które w rzeczywistości nie są sprawiedliwie zaliczane, gdyż nie ma takiej możliwości przy tak małej ilości pracowników i tak dużej ilości gości (niestety osób na wyższych stanowiskach to nie interesuje). Jedynym plusem tej restauracji są pracownicy, którzy tworzą naprawdę zgrany zespół. Niestety kadra co chwilę się zmienia, na co wpływ mają przełożeni. Koordynatorka E.J powinna sięgnąć porady jakiegoś specjalisty. Jedyne co wprowadza to chaos i złą atmosferę. Z jej powodu odeszło wielu, i jak mniemam, odejdzie jeszcze więcej. ;) Jeśli potrzebujesz pracy i nie chcesz z jej powodu nabawić się wrzodów żołądka, szukaj innego miejsca.
Dokładnie. Brakuje jeszcze noty o stosowanym mobingu wobec pracowników przez ww osobę. Już dawno powinien ktoś się tym zająć. Niestety póki co nie ma co liczyć na (dobre) zmiany, dlatego radzę omijać.
Jestem kolejny/a w kolejce do odejścia przez w.w postać. Proponuję zmianę nazwiska na (usunięte przez administratora) :) Liczę, że w końcu ktoś się tym zajmie :)
Odradzam pracę w tyskich mc. Jedyne czym mogli się wyróżnić to elastyczny grafik którym szczycą się na każdej reklamie. W rzeczywistości ten termin nie istnieje :). No chyba że jesteś matką i masz bombelka...a nie, wtedy też tylko przez chwilę masz łatwiej, a później albo pracujesz jak im pasuje, albo wypad. Pierwszy lepszy Turek na rogu zapewni wam lepsze warunki niż mc. A dodatkowo ominie was masa stresu i kontakt z nieprzyjemną "górą" :))))
Nie polecam pracy w McDonald's. Była to moja pierwsza praca - w Internecie naczytałem się w dużej mierze zachwalających opinii jaka to ta "restauracja" nie jest dobra, jacy świetni ludzie itp. Na rozmowie z menadżerką od spraw zatrudnienia też było wszystko fajnie. Mimo, iż nie było dostępnej takich godzin, w których chciałbym pracować, szybko zaproponowała porozumienie dla obu stron. Była bardzo miła i pomocna. No i tutaj obraz dobrej atmosfery pracy, tak jak to reklamują, się skończył. Niestety. Szybko musiałem pogodzić się z realiami, jakie tam panują. Wieczne czepianie się o wszystko ze strony menadżerów, (usunięte przez administratora) wyżywanie się na pracownikach za to, że np. jest duży ruch i czegoś nie zauważyli, przeoczyli. Oczywiście nie mówię o wszystkich, było z 2-3 menadżerów, z którymi naprawdę świetnie mi się pracowało. Wyjaśnili o co chodzi, pomogli, powiedzieli na spokojnie co im przeszkadza. No tylko niestety tak, jak ktoś już tutaj pisał tylko "lizodupy" tam coś znaczą i tym samym 2 najgorszych menadżerów miało ciągle zmiany albo byli kierownikami zmiany (czyli osobami, które wydzielają co masz robić więc i tak wszystko zależy kto jest kierownikiem zmiany. Może być 2 innych menadżerów ale oni nie będą mieli nic do gadania na danej zmianie), bo ciągle chcieli zaimponować "górze". Fajnie wspominam właśnie te dni, kiedy byli ci ok menadżerzy, ale były to 3-4 dni. Tak więc przyszło mi użerać się z menadżerką, która myślała, że pracuje co najmniej w 5-gwiazdkowej restauracji a sama jest królową, której podwładni - czyli zwykli pracownicy mają usługiwać. Często siedziała sobie w telefonie, śmiała się a my musieliśmy zasuwać, po czym jeszcze potrafiła przyjść z pretensjami dlaczego to jeszcze nie gotowe, ile ona ma czekać i że będziemy stali na najgorszych stanowiskach "ZA KARĘ" (sic!). Sama śmiała się, kiedy (chyba dla rozbawienia siebie) wydzieliła kogoś na kanapki po czym stwierdziła, że jednak będzie stał na grillu (czyli de facto najgorsze stanowisko). Kiedy nie miała innego wyjścia i musiała stanąć na kuchnię robić kanapki to głośno klęła wpływając tym samym na atmosferę wśród innych pracowników. Każdy tam był zdenerwowany, każdy nie miał dobrego humoru, ale nie musiał tego pokazywać wszystkim tak, jak to robiła ona. Co do współpracowników to zależy jak się trafi - raz będzie super ekipa, z którą będzie można się pośmiać, jeden drugiemu pomoże; a innym razem będzie ekipa, w której nikt nie chcę ze sobą rozmawiać, wulgarnie odnosi się jeden do drugiego, kiedy ktoś poprosi o pomoc itp.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w McDonald's Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy McDonald's Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 128.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 99, z czego 5 to opinie pozytywne, 73 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy McDonald's Polska Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.