Ja dostalem 1760 wiec ide zaszalec...a biedota niech placze dalej na forum..
Magazynier AB
10.11.2014 12:57
Czytam dalej wasze komentarze i współczuje, ja miałem wypłatę już w piątek. Ale to w innej firmie pracuję! Lol i do liderka, dostałeś 1700zł jako lider, ja jako szary magazynier mam podstawy u siebie 1800 :-) Amazon sramazon, jednak prawda że to (usunięte przez administratora) Walicie na noce, po weekendach, po prawie 11godzin i macie 1300zł - powodzenia w utrzymaniu się za to we Wrocławiu :)
duds
10.11.2014 12:49
U mnie ani widu ani slychu z kwitu pko
Przychody i zysk Komunikacja Plus Prim
Przychód netto [PLN]
Zysk / strata brutto [PLN]
-5,0 tys
-1,2 tys
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
D.
10.11.2014 12:45
1313 za 130h chyba nie jest zle? Nie wiem czy to z premia juz czy bez
eee
10.11.2014 12:49
U mnie też będzie 1300zł :) Jak powiem Żonie, to mnie z domu wyrzuci i powie żem jakiś nieudacznik, za minimalną krajową pracowałem cały miesiąc.
Źle jak jak japier...ole. W innej robocie miałbym normalne 168godzin i pewnie z 1800zł - ale spoko, jak oni tu mówili w Grudniu będzie 200godzin to sobie na styczeń nadrobimy pensją - tak też powiem Żonie, że w styczniu będzie więcej bo 200 godzin mamy do zrobienia :D
(usunięte przez administratora) Nie ma co się angażować w jakiś amazon
adami
10.11.2014 12:54
kur@a (usunięte przez administratora) ten amazon, już od dziś wysyłam codziennie CV byle gdzie, żeby się uwolnić z tego gówna. 1300zł - do byle jakiej pracy się pójdzie i dostaje więcej lub tyle, mniej nie mogą dać bo to minimalna krajowa, a gdzie indziej nie będę przynajmniej poza domem 15 godzin (usunięte przez administratora) codziennie na noce! Ktoś pisał że 2000zł zarobił - jak znajdę to łep ukręce! jakie (usunięte przez administratora) ludzi w błąd po forach wprowadza :/
W firmie zabrakło pieniędzy i zrobili tylko część przelewów ... :) to jak ktoś ma w mBanku to ją w DB bank dawno powinien mieć. Chyba że tam maszyna lokując wybierają komu dadzą wypłatę ...
Damian
10.11.2014 12:37
D. W mbanku jak pisalem wczesniej juz jest, sesja przychodzaca o 12:00 kasa byla ok 12:20. Cale 1300, nie ma co, zaszaleje!
nickiminiaj
10.11.2014 12:34
mi kasa wpłyneła już od rana jak patrzyłem o 6:30 to było
Ana
10.11.2014 12:34
Wciąż brak wypłaty. Musiałam brać w vivusie chwilowke, żeby porobic opłaty, bo mam wszystko do 10tego. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałam w pracy. :(
xxx
Piotrek
10.11.2014 12:27
W pko-bp pieniądze są
10.11.2014 12:31
w zachodnim ani widu ani słychu
xxx
10.11.2014 12:24
Jeśli Do godziny 18 nie bede mial na koncie pieniedzy HR bedzie miaŁ dzisiaj Jazde
10.11.2014 12:18
potwierdzam również brak waluty na koncie
Stefan
10.11.2014 11:41
Niezły żart :-) Ale udało Ci się mnie wrobić mnie w sprawdzenie konta :P
dock
10.11.2014 11:16
jak bylo tylu chetynch to byscie niedawali 500zł za osobe która znajdziemy pajace
HR
10.11.2014 11:05
Widze ze komus sie nie podoba wiec moze sie zwolnic nikt tu nikogo nie trzyma a na wasze miejsce jest wielu chetnych,
Co do wyplaty to na umowie jest napisane ze 10 kazdego miesiaca wiec bedzie 10 ok 17-18 na koncie.
wrowr
10.11.2014 11:24
No pewnie że jest kilku chętnych, albo przynajmniej szukają tych chętnych. Jedynym problemem jest to, że wielu potencjalnych chętnych, przeczyta opinie na tym forum, i słusznie zrezygnuje z tej zaszczytnej pracy. Żeby za tą kase tyrać 2 miesiące nocek? A zaś dostać 1500 wypłaty :) No ale widać w jakim to kierunku podąża. Praca będzie uważana za tymczasową , na przeczekanie. Tak więc jak idę przeczekać tam miesiąc, to po co mam się starać, rąbać wyniki jak oszalały ? Popracuje miesiąc, zwolnię się i heja :) A trend powinien być inny. Powinno się zatrudnić określoną liczbę pracowników stałych, zaoferować im normalną podstawę wynagrodzenia, i np tygodniową, proporcjonalną premię od "przerobu" . Wtedy pracownik będzie się starał, bo wiadomo, im więcej się starasz, tym więcej dostaniesz tej premii. No a na takie okresy nawału pracy powinni być pracownicy agencyjni z jasnym określonym terminem pracy, i na jasnych określonych warunkach. Każdy pracodawca powinien wiedzieć, że żeby pracownik był wydajny, musi być zmotywowany. Musi dążyć do jakiegoś postawionego celu, czy to za x tygodni czy miesięcy, takiego jak np podniesienie podstawy wynagrodzenia. Tutaj takiej motywacji nie ma. Powiedzmy że zatrudnię się dzisiaj, no i co mam zaoferowane ? Stawka 12,5 brutto nie wiadomo do kiedy, brak perspektywy podwyżki. A te obiady itp to sobie można... Jeżeli pracownik jest dobrze opłacany, to i tego obiadu za złotówkę nie potrzebuje.
wrowr
10.11.2014 11:24
Welcom to Amazon
10.11.2014 10:04
Witajcie w Amazonie:) Jako były pracownik Amazonu w sąsiednich krajach, miałem podobne problemy. To normalne w tej firmie, płacenie po czasie, unikanie płacenia podatków. Źle podliczone wypłaty, wyrzucanie ludzi za byle co. Zobaczycie jak Wam dojdą normy, i będziecie mieli 2sekundy na zeskanowanie czegoś, 30sekund na dojście z punktu A do B - będziecie wykończeni po nocach w pracy. A na końcu będziecie czekać na wypłatę i tu nic, opóźniona, a w ostateczności dostaniecie mniej niż pracowaliście, bo system Wam źle obliczył godziny i nic z tym nie będzie mogli zrobić, w żaden sposób udowodnić! Czekajcie też na bezpłatne urlopy, po grudniu, jak nie będzie dużo roboty - a w jakim celu macie ten system 3miesieczny rozliczeniowy i stawkę godzinową:) Mnie Amazon psychicznie i fizycznie wykończył przez dwa lata, dorobiłem się żylaków na nogach i bólu pleców! Z tym że ja zarabiałem w funtach, a za tak marne złotówki nigdy bym tam nie poszedł!
Witajcie w świecie Amazonu !
obcy
10.11.2014 10:00
Jest godzina 10.00 , pierwsze księgowanie w banku było o 9.00 a wypłaty brak .
Kolejne księgowania o godz. 13.00 i 17.00 . Zobaczymy co będzie .......
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Komunikacja Plus Prim?
lolek
10.11.2014 09:48
rozumiem opóźnienie 2dni, tydzień, lub nawet dwa tygodnie. Ale nie (usunięte przez administratora) dwa miesiące ! Jak w tyle czasu nie mogli załatwić elementarnych spraw pracowników! W dodatku czuję się oszukany i okłamany, przecież umowa jest na brutto, pobierają moje zarobione pieniądze i nawet nie mam świadomości co się z nimi dzieje, bo na pewno nie są w odpowiednim miejscu! Dla mnie to oszustwo... Opóźnienia dwa miesiące nie istnieją. Niedługo będę tam pracować i po 2-3 latach dowiem się że w ogóle nie miałem ubezpieczenia, przez przypadek jak trafię do szpitala i nie będę mógł zostać przyjęty!
lolek
10.11.2014 09:44
Bezpośrednio zatrudniony jestem. Dużo wcześniej w komentarzach widzę że ktoś miał podobną sytuacje.Ikar na Twoim miejscu sprawdziłbym w Zusie, mogli Cie nie sprawdzić w systemie u lekarza, żebyś się nie zdziwił jak Ci rachunek przyjdzie. Ja jestem zarejestrowany w Niepublicznym zakładzie zdrowotnym (od lat) ale przychodnia działa na NFZ i tam zawszę sprawdzają przed wizytą w systemie ubezpieczenie i nie ma, w piątek byłem i nie ma dosłownie. Dzwoniłem do HR i sama kobieta potwierdziła że mają jakieś problemy, aż poszedłem do ZUS i też dostałem informacje że nie ma!
Jak oni takie numery teraz wystawiają, to zastanawiam się co będzie później! Z wypłatami też przeginają na ostatnią chwilę ! albo w ogóle nie będzie 10tego.
10.11.2014 09:49
szczerze mowiac sam poprosilem o sprawdzenie w ewus, co do wyplat w piatek mowili ze dzis beda, ostatnio tez dostalem dziesiatego na ksiegowanie wieczorne ;-)
ponawiam raz jeszcze prosbe o numer do kadr
10.11.2014 09:26
mozecie raz jeszcze podac numer do HR na wro2 bo nie moge znalezc
Lolek *poprawka
10.11.2014 09:21
Zgubiłem "NIE"
Pracuję prawie dwa miesiące i dowiedziałem się że Amazon za mnie NIE płaci ZUS'u, a (usunięte przez administratora) pobiera mi kwotę brutto - i to najlepsze dowiedziałem się, dopiero u lekarza, jak mnie nie chcieli przyjąć! A wypłaty u mnie też nie ma!
Lolek
10.11.2014 09:19
Ja mam lepszą historie, poszedłem do lekarza rodzinnego, i okazało się że nie chcieli mnie przyjąć, ponieważ pracodawca nie opłacił mojego ubezpieczenia. Kontaktując się z ZUS'em okazało się że nie mam składek! Dopiero po wypełnieniu oświadczenia u lekarza, zostałem przyjęty, ale będą to weryfikować, i jeżeli Amazon mi nie opłaci Zus'u to przyjdzie mi rachunek za wizytę u lekarza, oraz kara za to że sam nie dopilnowałem ubezpieczenia- później mogę się domagać od Amazonu zwroty i przeprosin. Dzwoniłem do kadr, i okazało się że faktycznie nie opłacili ZUS'u bo mają jakieś problemy z firmą która im to realizuje :0
Pracuję prawie dwa miesiące i dowiedziałem się że Amazon za mnie płaci ZUS'u, a skur... pobiera mi kwotę brutto - i to najlepsze dowiedziałem się, dopiero u lekarza, jak mnie nie chcieli przyjąć! A wypłaty u mnie też nie ma!
Przecież to masakra jakaś jest!
10.11.2014 09:29
dziwne, ja dzis bylem u lekarza i wszystko jest ok, wiec moze przypadkiem cos nie poszlo, jestes bezposrednio w amazonie zatrudniony czy pod agencja pracy tymczasowej?
ONNNN
10.11.2014 09:10
Czy ktoś się orientuje czy są kadry na nocnej zmianie ?
Chcę dostarczyć L4 ale będę dopiero pod koniec tygodnia i na 18:00 - czy wciąż HR pracuje ?
U mnie też wypłaty brak, paranoja!
Od poprzedniego tygodnia na ostrej grypie, czekałem na wypłatę żeby lekarstwa, dziś planowałem pójść po lekarstwa a tu loguję się na konto bankowe i dalej nic :(
heh.
10.11.2014 09:01
To na co czekacie juz dzwonić ze wypłat nie ma przecież już 10 a 10 miało być najlepiej o 00 00 niech bedzie nie wiadomo jakim cudem :/ najlepiej wam to 3 wypłaty od razu za trzy miesiące to jest paranoja będziecie się martwić wieczorem nie pierwszy i nie ostatni zakład ze wypłata jak 10 to 10 jak ludzie maja 15 to chyba 1 nikt nie dostaje :/
Barti
10.11.2014 08:15
Za ten kawałek pierwszego miesiąca, miałem 140zł i opóźnili się jakieś 2tygodnie.
ale teraz niech się opóźniają: (usunięte przez administratora)wg, kodeksu pracy, za opóźnienia w pensji należą się odsetki. Ale jaja z tym Amazonem, zawszę w poprzednich firmach wysyłali do 10tego, a jak nie było wcześniej to zawszę 10tego w pierwszej porannej sesji wpływała kasa, a tutaj albo w ostatniej chwili, albo trzeba się iść przypominać po 10razy że nie ma wypłaty na koncie, a w HT informuję się że brak, a oni zamiast to sprawdzić, to jeszcze nalegają że musi być (jak poprzednio) eh. Jak teraz takie akcje są, to co będzie w przyszłości. Trza szukać normalnej firmy! Patologia, jebie na nocki po 10.5h, w weekendy - po dwa miesiace a im sie nie chce nawet wyplaty w czasie zaksiegowac! PARANOJA!
Kaska
10.11.2014 08:08
Wciąż brak przelewu, jest 10 ale kasy ani widu, anie słychu. Co za parodialna firma, do ostatniej chwili. Jeszcze pozostała w bankach popołudniowa sesja i ostatnia w okolicach 18:00, później nie ma co liczyć na kasę. Eh wszystko do ostatniej chwili...
09.11.2014 23:50
zA LISTOPA ZGARNE OK 4TYS NETTO za siedzenie pod biurkiem menagera..
09.11.2014 23:00
Banki nie działają w weekend, ale ja miałam przelew kurierem. Nikt mi nie wierzy, bo wszyscy mówią że przelewów nie ma w weekend. Ale mi kurierem przyszedł przelew, ja za sraczkę nie dostałam odszkodowania.
09.11.2014 22:56
Aga słyszałam że też miałaś przelew w weekend, też dostałaś za pranie prawie 2000zł ?
09.11.2014 22:58
Tak, zarobiłam 1300zł z 9zł za godzinę i za pranie miałam dodatkowo 700zł, łącznie 2000zł netto (usunięte przez administratora) i dostałam odszkodowanie od amazonu za sraczkę...... i mam 3000wypłaty
09.11.2014 21:33
ja dostalam 3000zł netto, przelew wpłynął w niedzielę rano. 9zl miałam z godzinę reszta to premia i zwrot za pranie
09.11.2014 22:19
Nie podszywaj sie lafiryndo pode mnie
20latka
09.11.2014 21:29
Przepraszam lacznie wyszlo ok 2500netto a wyplata mi w sobote wplynela rano.
Dostalam premie za wklad i premie uznaniowa.
20latka
09.11.2014 21:23
zrobiłam gały prezesowi i zrobił mi przelew wcześniej. Nikt jeszcze nie ma wypłat i mi z 9 złotych za godzinę zapłacili 2000zł.
09.11.2014 20:44
jA DOSTALAM JUZ PENSJE NA KONTO A podszywajacej sie zolzy nie sluchajcie.
Zarobilam sporo i dostalam premie wiec lacznie wychodzi to ok 2tys netto
wiec jak ktos chetny to bedzie potrzeba w grudniu sporo ludzi do pracy i mozna sporo zarobic a praca jest na luziku i nikt sie nie narobi ot proste prace.
09.11.2014 20:51
te twoje podszywy mnie nie śmieszą
koza z nosa
09.11.2014 21:08
ile g a ł zrobiłaś za te 2 tysie z premią?
smakosz
09.11.2014 20:40
Czy był dzisiaj rosół?
09.11.2014 20:04
Glupoty gadacie mam konto w ING i juz dostałam pensje
ex amazoner
09.11.2014 18:04
Tak czytam te wasze opinie z ciekawości bo sam pracowałem w DE i mam takie jedno pytanie. Skąd wy wiecie że w grudniu będziecie mieć tyle godzin? Grafiki wam pozmieniaja bo od21,22grudnia nie ma co robić i większość z was dostanie bezpłatny urlop.taka praktykę stosował amazon w bad hersfrld i tak też będzie w polsce
Realny prawdziwy
09.11.2014 18:54
Też o tym słyszałem od "angielskich" instruktorów, dlatego Amazon daje umowę o pracę z wpisaną stawką godzinową i 3 miesięczny okres rozliczeniowy. Gdzie na umowie o pracę jest stawka godzinowa (jak przy jakiś umowach zlecenia) Ta umowa jest po to żeby kroić pracowników, i każdy logicznie myśląc uświadomi sobie to sam, gdyby było inaczej, byłaby normalna umowa o pracę z wpisaną całą pensją. W każdej poprzedniej robocie, mając umowę o pracę, miałem pełną stawkę, normalne godziny pracy.
Mam niebieski identyfikator, ale w pn. idę z wypowiedzeniem, bo znalazłem pracę na magazynie za lepszą stawkę na tzw. normalnych warunkach, na całe szczęście :-)
Przepracowałem miesiąc i pozwolę sobie napisać kilka słów o firmie w punktach, co mi się nie podobało a co podobało:
Minusy:
1)Umowa o pracę z wpisaną stawką godzinową,
2)3-miesięczny okres rozliczeniowy, w którym mogą ludziom zmieniać miesiąc w miesiąc godziny pracy jak chcą w okresie 3- miesięcy.
3)Brak możliwości brania nadgodzin w wybrane dni, sporadycznie rzucony raz na miesiąc jakiś dzień nadgodzin, często w święta - jak ostatnio "wszystkich zmarłych"
4)Przyjmowanie ludzi którym nie zależy(pierwszych lepszych), przez co jest organizacyjny chaos i same problemy - chociaż nie dziwię się, mi też średnio zależało na tej pracy - kwestia finansowa.
5)Patologiczna enklawa ludzi, bluzgi na około, wyzwiska itp.
6)Monotonność wykonywanej pracy, brak możliwości rozwoju się, nauczenia się czegoś. "małpia robota" takie stanie i wciskanie guzika przez 10godzin, przez co człowiek cofa się, a nie rozwija.
7)Nocki po dwa miesiące, z których nie ma wprawdzie żadnej konkretnej kasy w bonusie.
8)I to co mnie najbardziej irytowało, brak czasu na życie, brak wolnego czasu.
Doba ma 24godziny, mieszkam we Wrocławiu, a praca wraz z dojazdem zajmowała mi tam 14godzin, czasami podczas korków przekraczało 15godzin, na sen zostawiałem 8godzin - wolnego czasu z całej doby zostawało zaledwie 2godziny i to na kąpiel, przebieranie się, ubieranie i szykowanie jedzenie. Taki dzień świstaka i no-life. W innej pracy wolałbym robić po 8 godzin, a po 4 godziny sobie robić nadgodzin i jeszcze wraz z dojazdami zostałoby więcej czasu wolnego. Teraz będę miał 8h pracy, 1h dojazdu w obie strony i później pół dnia wolnego. Co z tego że jest jeden dzień wolnego więcej, jak z nocki się schodzi, pół dnia śpi w wolny dzień, zaraz się robi noc, i następnego dnia o 18:00 w pracy - bezsens. Narzeczona mi rwie włosy z głowy, że jakiś to obóz pracy i całe życie się tam spędza :) :) :) ma racje, nawet na na igraszki czasu nie starcza :D a jestem młody i nie chciałbym całego życia zmarnować za marne pieniądze pracując tak.
9) Wciąż czas, ponieważ czas to kasiora, a kasiora w Amazonie słaba, marna i mizerna, wychodzi ta dniówka za 90zł ale jakby nie patrzeć siedzi się poza domem prawie 15h za 90zł dziennie :)
10) premia 15% i nigdy nie ma pewności że będzie, na taki dystans wystarczy że się spoźnisz na firmowy autobus i co, 2-3h spóźnienia z dojazdem na własną rękę.
11) Po okresie próbnym, brak zwiększenia stawki, czyli rozumiem że dostani się tą umowę na stałe i 9 zł netto na dożywocie ah.
12) Jedynie czego można się tam dorobić to żylaków na nogach, zdrowie dla mnie ważne, po co się wykańczać za marne pieniądze.
13) korporacja która przyszła do PL tylko dla zysku, w tyłku ma potrzeby pracowników, w innych krajach płacą 6razy więcej, aż szlag trafia, że tutaj dali 9zł a w niemczech dają po 13euro, mogli chociaż te 1800zł podstawy dać.
Prawda jest taka, że żeby tu wyciągnąć te 1800zł-2000 netto, trzeba robić nadgodziny, trzeba robić po nocach, i liczyć na premie(jeśli będzie) ale sztuka siedzieć w pracy 200-300godzin żeby normalnie zarabiać.
Plusy:
1) w porządku niektórzy ludzie, ale w innych robotach tez można kogoś poznać
2) czasami obiady, ale nie dla obiadów człowiek pracuję, i często są niedobre
3) darmowy dojazd, no ale co z tego jeżeli na same dojazdy zlatuję ok 4 h z Wrocławia.
Na szczęście nie muszę się martwić dalej, bo za dwa tygodnie nowa robota i znów zacznie się wolny czas :)
NIE POLECAM!
stary rzepka
09.11.2014 17:42
ale mi to strata wyleciec z tego burdelu,ofert za tą gównianą krajową,pełno jest,bez żalu.
Zostaw merytoryczną opinię o Komunikacja Plus Prim Sp. z o.o.