Tchibo

2 Dodaj opinię
Tchibo
2 871 557 5 1

Opinie o Tchibo

Filtruj opinie po kryteriach:

On
 Opinia

Witam, jakie zarobki na stanowisko,, pracownik produkcji??? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Chcemy wydajności!
 Opinia

Mechanicy z obrębu instant to istne nieporozumienie. Za co firma wam płaci? Co zmiana formatu to jeszcze większy problem niż poprzednio... Może ktoś was jakoś zmotywuje?

Pomocna?
Tak10Nie
Zakres odpowiedzialności
 Opinia
@Chcemy wydajności! 25.06.2019 13:02

Z tego co wiem to mechanicy są odpowiedzialni za utrzymanie maszyn i instalacji w ruchu, tzn. zapewnili, aby maszyny się nie psuły (błędne ustawienie to nie awaria). Za przezbrojenia i zmiany formatu są odpowiedzialni Ci którzy operują nimi - czyli operatorzy, bo to są czynności typowo obsługowe, tak jak tankowanie samochodu - robi to kierowca, a nie mechanik.

Pomocna?
Tak12Nie7
Wazuup
 Opinia
@Zakres odpowiedzialności 25.06.2019 23:06

Mechanik nie tankuje auta ale wprowadza różne wartości przez komputer kasuje bledy i dostraja pracę silnika tak aby równo pracował (nie szarpał) użytkownik dolewa płynu i jest odpowiedzialny za jego kontrolę i jedzie dalej. Na ogół nie wraca się do mechanika który ma dwie lewe ręce

Pomocna?
Tak9Nie
Obserwator
 Opinia
@Chcemy wydajności! 25.06.2019 13:02

To zadbajcie o nią. A nie tylko roszczenia ze coś chcemy. Zrozum. Naucz się . Przeczytaj instrukcję. Chyba nie rozumiecie swojej roli i podziału odpowiedzialności. Patrząc z boku na to co się tu dzieje na forum to mogę stwierdzić tylko tyle ze że operator kompletnie nie współpracuje z technikiem i tylko ma roszczenia. Tak to nie zadziała. Jak nie zadbacie o relacje i nie zaczniecie szanować i doceniać fachowców to wam z tego gniazda wyfruną. I co wtedy zrobicie potrafiąc tylko rościć i krytykować ? Maszyny bez zaangazowania operatora same nie pojadą.

Pomocna?
Tak3Nie2
Na zimno
 Opinia
@Obserwator 28.06.2019 08:21

Myślę że takie konflikty co do podziału odpowiedzialności powinny być jasno rozstrzygane przez najwyższe kierownictwo. Powinien się włączyć kierownik działu technicznego. Ma takie doświadczenie z wielu firm i zawsze "coś do powiedzenia"... na każdy temat to może chociaż raz by się przydał ?

Pomocna?
Tak15Nie
Doświadczony
 Opinia
@Na zimno 28.06.2019 15:40

Pan kierownik działu technicznego ma tak wielkie doświadczenie z wielu firm, gdzie spędzał max 2 lata, ze doskonale wie, ze nie warto sie wychylać, tylko robić to, co mu zwierzchnik każe. W końcu już swój sukces osiągnął i doprowadził do odejścia wszystkich kierowników unitow, w miejsce których przyszły wydmuszki.

Pomocna?
Tak19Nie1
Patologia
 Opinia
@Na zimno 28.06.2019 15:40

Nie wierzę że ten człowiek może w czymś pomóc. Przecież do tej pory on nic pożytecznego nie zrobił dla firmy, nie wnosi żadnej wartości. W ogóle nie wiadomo co on robi, z tego co słyszałem to nawet jego pracownicy nie wiedzą co on codziennie robi i za co odpowiada, bo podobno jak jest problem to wszystko zrzuca. W takim wykonaniu to jego stanowisko jest absolutnie niepotrzebne i utrzymywanie takiego stanu jest marnotrawstwem. A z drugiej strony od przełożonych ciągle słyszymy o redukcji kosztów i oszczędnościach których musimy wszędzie szukać...

Pomocna?
Tak20Nie1
JkJ
 Opinia
@Patologia 29.06.2019 10:27

chodzą słuchy ze zostal wynajety przez najwyzszego aby kierowniki unitow sie pozwalniali. jak widac misja zakonczona sukcesem. najwyzszy nie lubi osob o niezaleznym mysleniu i byc moze sie ich boi. takimi osobami trudno sie steruje. jak widac metody zarzadzania fabrycznego 'top"managementu to takie typowe januszowe cebularstwo .duzo kompleksow i knócia

Pomocna?
Tak40Nie1
Zdrowa psychicznie
 Opinia

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko Kierownika Sklepu. Poświeciłam pani godzinę na maglowanie mnie na wszystkie fronty... Miałam dostać odpowiedź do końca tygodnia - niestety nastała głucha cisza... Bardzo to nieprofesjonalne, mój stracony czas i wysiłek. Nie warto. Zresztą i tak bym nie przyjęła tej oferty bo obraz firmy i pracy na tym stanowisku przedstawiony przez panią RKS nie był interesujący... Jeśli ktoś chce np. przychodzić w każdy poniedziałek na 6:00 rano do pracy aby przyjąć towar i do 9:00 przebudować sklep według wytycznych to polecam - ja jeszcze na głowę nie upadłam.

Pomocna?
Tak4Nie

Pracodawca

 Opinia
@Zdrowa psychicznie 16.06.2019 11:33

Dziękujemy za wyrażenie opinii. Będziemy wdzięczni za informację, której lokalizacji dotyczył proces rekrutacji, w którym brała Pani udział. Możemy zapewnić, że dokładamy wszelkich starań, by dotrzymywać terminów powrotu z informacją zwrotną do kandydatów. Jeżeli w Pani przypadku coś nam umknęło to na pewno po zweryfikowaniu sytuacji wrócimy do Pani z informacją. Pozdrawiamy Dział Personalny Tchibo Warszawa

Pomocna?
Tak1Nie
Zdrowa psychicznie
 Opinia
@Tchibo 24.06.2019 14:55

woj.lubuskie

Pomocna?
TakNie
Marki
 Opinia

Jeżeli pracownik zmuszony jest do pracy w upale, ale pracodawca nie zamierza zapewniać mu odpowiednich warunków, ma on prawo do zaprzestania pracy. Musi jednak niezwłocznie powiadomić o tym fakcie pracodawcę. Za ewentualny przestój w związku z zaprzestaniem pracy przez pracownika obarczony jest pracodawca. Pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia za ten czas.

Pomocna?
Tak10Nie
Zmotywowany
 Opinia

Dziękujemy Panie Dyrektorze za docenienie magazynu w związku z wynikami fabryki. Jak zawsze linia instantowa jest nagradzana a magazyn który zaczyna i kończy proces produkcji jest odepchnięty na bok. Może faktycznie te maszyny są samoobsługowe nie wymagające żadnej ingerencji magazyniera. Grunt to być dobrze zmotywowanym do pracy! Pozostało

Pomocna?
Tak62Nie1
zmotywowany ale inaczej
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zmotywowany 04.04.2019 12:54

wogole prezentacja slaba i na kolanie. czy ktos sie cieszy z aktualnego skladu na rovemy? tu sprzedane jako sukces. plan inwestycji ktory w dalszej wypowiedzi wyszlo ze to propozycja planu czyli cos moze bedzie ale...moze. no i film. dostalem oczoplasu. nic bie zrozumialem ... ale patent z kapslem i rowerem super :). moze trzeba sie lepiej przygotowywac? od nas sie tego wymaga... no to gora powinna swiecic przykladem

Pomocna?
Tak30Nie2
Stosowany docisk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zmotywowany 04.04.2019 12:54

Niema co rozgrzebywać tego na goworku trzeba zacząć od siebie i szukać lepszej pracy. Tu jest tylko dokręcana śruba z każdym tygodniem i nic dobrego nie będzie. Podziwiam was że jeszcze tam pracujecie. Jesteście młodzi wartościowi i powinniście z tej firmy uciekać. Nie żałuje tego że mnie tam już niema. PS. Dopuszczalne jest aby jeden pracownik pracował 12 godzin sam w weekend? jak ma się podmienić na przerwę? Przecież to fizycznie nie możliwe!

Pomocna?
Tak26Nie
zdemotywowany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@zmotywowany ale inaczej 04.04.2019 21:18

no fakt, prezentacja była mierna ale do mierności w tej firmie już się chyba przyzwyczailiśmy. ta nijakość spływa na dół i dlatego mamy takie problemy w zakladzie. firma będzie się zwijać a nie rozwijać, ciekawe kiedy redukcje zatrudnienia sie zaczną

Pomocna?
Tak15Nie3
czy płynie z nami kapitan?
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@zdemotywowany 11.04.2019 07:03

a teraz jeszcze przymusowy poczestunek tzw jajeczko. kilka okraglych slowek jsk to jest super. potem oklaski obowiazkowo. lepiej zamiast daliby wolny Wielki Piatek. w zeszlym roku to warszawa o nas zadbala i byla wolna wigilia. moze teraz tez tak będzie. bo chyba nikt nie mysli ze to byl pomysl naszej dyrekcji.

Pomocna?
Tak7Nie2
Babcia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@czy płynie z nami kapitan? 13.04.2019 20:59

Niektórzy caly rok czekają na jajeczko i potrafią w dzień wolny przyjechać. Jajeczko jest za nasze pieniądze wiec przychodz i jedz. Im sie wydaje ze wyczekujemy tego jajeczka

Pomocna?
Tak12Nie2
Włochatego jajka!
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Babcia 14.04.2019 09:47

W jajeczko to nas cały rok robią. w lidlu więcej zarabiają od nas i na tyłku siedzą. Szkoda ze góra myśli tylko o sobie. Znowu odejdą wartosciowi ludzie

Pomocna?
Tak12Nie2
-Incognito-
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@czy płynie z nami kapitan? 13.04.2019 20:59

Poczęstunek Świąteczny nie jest obowiązkowy możesz zostać na hali, w żadnej fimie nie dają wolnego w Wielki piątek, można być krytycznym wobec firmy i pisać o pewnych nieprawidlowościach ,ale proszę Was nie piszcie głupot bo tego się czytać nie da.

Pomocna?
Tak10Nie6
Dj
 Opinia
@Włochatego jajka! 14.04.2019 19:19

Proponuję zatrudnić się w Lidlu

Pomocna?
Tak4Nie3
Nocna zmiana
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Babcia 14.04.2019 09:47

Babcia to jest babcia wynoszenie kanapek to jego specjalnosc. Rzadko kiedy starczy dla wszystkich jak on jest na zmianie. Maszyna sama sobie a on piąty zestaw zjada

Pomocna?
Tak14Nie
Pinokio
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Stosowany docisk 06.04.2019 20:20

Czy ktoś się przejmuje że nie pójdziesz na przerwę??? Zauważ jak orzeł planuje dostawy. U niego dwa a z piątku na sobotę dla jednego człowieka 6 zaladunkow plus odbiór produkcji. Czy tego naprawdę nikt nie widzi?

Pomocna?
Tak12Nie3
Gepetto
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pinokio 05.05.2019 18:52

I po tym wpisie będziesz miał 8 aut a on zero. Wiesz że on jest msciwy???

Pomocna?
Tak12Nie3
Roki
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Pracowałem w Tchibo w Markach nie polecam nikomu.

Pomocna?
Tak37Nie2
Nawąchany
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Roki 01.03.2019 09:19

Napisz cos(usunięte przez administratora) Pozdrawiamy

Pomocna?
Tak17Nie1
nawąchany wąsacz
 Opinia
@Nawąchany 01.03.2019 19:12

Dalej (usunięte przez administratora) ludzi i szuka nowych ofiar. Szkoda że nikt nie chce tego wiedzieć i mimo rozmowy z (usunięte przez administratora) dalej robi swoje i śmieje się wszystkim w twarz!!!

Pomocna?
Tak30Nie47
Kitket
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@nawąchany wąsacz 23.03.2019 12:52

Gość ma zaburzenia osobowości i lubi doj3zdzac innych

Pomocna?
Tak26Nie45
Jager
 Opinia
@Roki 01.03.2019 09:19

Masz rację nie warto tam pracować dopóki nie zmieni się część osób zarządzających tą firmą.

Pomocna?
Tak20Nie32
może tescik?
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kitket 27.03.2019 20:41

jakie zaburzenia? jest wąchane i tyle

Pomocna?
Tak20Nie38
Kozioł
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kitket 27.03.2019 20:41

Nie dość że jest po spożyciu to jeszcze naciska smutne minki. Żeby nie było podejrzeń.

Pomocna?
Tak13Nie30
zainteresowany
 Opinia

cześć. Pojawiła się oferta pracy dla automatyka. Czy ktoś z tego działu mógłby napisać jaka atmosfera, przełożeni, zarobki... generalnie czy warto aplikować ?

Pomocna?
Tak3Nie
Ur
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@zainteresowany 12.04.2019 17:27

Wiec tak.... po pierwsze... Śledź to co jest tu napisane. Dwa... Technolog jest kierownikiem utrzymania ruchu wiec się domysl co to znaczy. Trzy... gość pokroju jasia fasoli będzie Cię rekrutować. Wymysla Mega pomysły jak nas (usunięte przez administratora) Jak szukasz i masz nóż na gardle to wpadaj a jak szukasz bo chcesz zmienić na lepsze to nie ten adres... . . . . . . . .

Pomocna?
Tak30Nie5
zainteresowany
 Opinia
@Ur 22.04.2019 14:15

Bardzo dziękuję za odpowiedz. Nie aplikuje. Ale i piwo bym Ci postawił za info :)

Pomocna?
Tak17Nie1
Mamy prawo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Proponuje wybrać delegacje po dwie osoby z działu i złożyć wniosek o założenie związków zawodowych.

Pomocna?
Tak32Nie5
POPIERAM
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mamy prawo 11.04.2019 20:16

W końcu jakaś pozytywna inicjatywa. Mając związek zawodowy nie będziemy się obawiać zwolnień z takich czy innych błahych powodów. Firma nie odważy się na konflikt ze związkiem zawodowym, a na pewno nie taka międzynarodowa... Może wtedy również będziemy wiedzieli kiedy należy nam się podwyżka, w jakiej wysokości, a kiedy nie i dlaczego.

Pomocna?
Tak22Nie2
Operator-były na szczęście
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam. Widzę że od ponad roku nic nie poszło w dobrym kierunku pomimo zwolnienia nochala.Pracowałem tam 7.5 roku i NIE POLECAM. Pozdrawiam wszystkich którzy się tam męczą.

Pomocna?
Tak16Nie2
Włochatego jajka!
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Operator-były na szczęście 14.04.2019 20:31

Plastik został i miesza. Bardzo zle sie zwraca do operatorow. zero szacunku

Pomocna?
Tak24Nie3
Ten
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Wrażenia po wczorajszym podsumowaniu roku 2018 z dyrektorem jak najbardziej pozytywne. Widać że firma słucha pracowników i stara się zapewniać komfortowe warunki pracy. Aktywne zespoły zostały nagrodzone, system bonusowy staje jest zmieniany z korzyścią dla pracowników a założone na 2019 rok cele wydają się być realne. Oczywiście pojawiły się głosy jednostek że zostały pominięte lub niezauważone. Część oczywiście słusznych a część wynikających z niedopatrzenia. Generalnie wszystko idzie ku lepszemu choć niepokoi aktualna sytuacja w dziale technicznym. Być może jest to wynik przypadku lub z góry zaplanowanego działania. Czas pokaże co nastąpi. Czekamy więc. . .

Pomocna?
Tak7Nie34
Ja nie mogę...
 Opinia
@Ten 04.04.2019 15:55

Taką wazeliną to mógł pojechać tylko plastik albo jasiu fasola...? Żenada...!!!

Pomocna?
Tak16Nie2
Komuno wróć :-* ????????
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Zobaczymy czy w tym roku będzie upał w fabryce a może klimatyzacja zostanie normalnie ustawiona i będzie można pracować w normalnych warunkach. Dla tych co nie wiedza radze poczytać o warunkach pracy i temperaturze jaka powinna być i nam się należy . Jeśli warunki są złe można odmówić wykonywania pracy. Nie jestAeśmy w czasach komuny chociaż niektórzy się tam zatrzymali i trzymają się tego rekami i nogami

Pomocna?
Tak17Nie1
Szkodliwe warunki pracy !!
 Opinia
@Komuno wróć :-* ???????? 07.04.2019 20:56

klimatyzacja to chyba nie największy problem a co z tlenkiem węgla ktory na rowemach jest ciągle powyzej norm . Podobno wentylacja wdmuchuje tlenek węgla który wcześniej był odciągany z młynów

Pomocna?
Tak12Nie
Uczciwość wroć
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Szkodliwe warunki pracy !! 08.04.2019 19:30

Co z tego że jest wysoki poziom tlenku węgla.Mają tam super system pracy 2+1.Fajnie jest popatrzeć jak słaniają się ze zmęczenia pracując niejednokrotnie 6 dni ciągiem .A do tego są tacy którzy mają sztucznie zaniżone stanowiska. Zaczynając pracę w tej firmie wszystko był jasne. Przechodzisz w drugi obszar pół roku i awans. Ludzie nie czekajcie na jakieś matryce itp. Ruszcie się . Świat szuka takich jak wy.

Pomocna?
Tak13Nie
szkodliwe warunki
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Szkodliwe warunki pracy !! 08.04.2019 19:30

To jest tematem tabu.... Zastanawiał się ktoś dlaczego są przeciągi na halach? Bo otwierają okna dachowe, później my chorujemy i jest pretensja o chodzenie na L4. Niestety okna nie pomogą bo tlenek węgla może się dobrze ukrywać w przeróżnych zakamarkach... Kiedyś jedna z firm wmawiała pracownikom ze chlor jest zdrowy.

Pomocna?
Tak12Nie
stawki głodowe
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Uczciwość wroć 09.04.2019 07:44

W grę wchodzą pieniądze po co płacić operatorowi jak można zapłacić mniej młodszemu? Zrobi to samo a w niektórych przypadkach nawet więcej. Większość szuka pracy znowu będzie panika że niema rąk do pracy

Pomocna?
Tak11Nie
KARUZELA
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@stawki głodowe 09.04.2019 14:41

SZUKA SZUKA MORALE SPADA W DÓŁ W KOŃCU KARUZELA RUSZY A NA CO MAJĄ LICZYĆ

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
petersen
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

kiedy wreszcie równowaga stanowisk na rovemach i innych obszarach ludzie czekają na zdecydowane działania sytuacja jest coraz bardziej napięta wśród załogi są dysproporcje a to prowadzi do wielu niepokojących sytuacji ludzie się uczą rozwijają a stanowiska te same (usunięte przez administratora)nie widzi problemu

Pomocna?
Tak16Nie
Qwert
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kto z biura naciska smutne minki pod komentarzami? Czyzby na recepcji bylo za duzo czasu?

Pomocna?
Tak14Nie5
Tomek
 Opinia

Jakie zarobki na stanowisku kierownika oraz z-cy kierownika sklepu? Podstawa i jakie premie(o ile sa)

Pomocna?
TakNie
Mietek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tomek 31.03.2019 22:07

Co tam kierownik sklepu. Dawaj do marek na kierownika. Będziesz mial Zero odpowiedzialności bo zastraszeni ludzie Cię wręcza z robotą a kasa konkretna na tym stanowisku.

Pomocna?
Tak18Nie8
zadowolony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

brawo panie derektorze. rozbił pan w końcu to kółko wzajemnej adoracji i teraz dział techniczny w końcu zacznie działać jak należy. pan teoretyk z wielkim doświadczeniem z innych organizacji napewno wprowadzi wymagane zmiany i maszyny w końcu zaczną działać jak nigdy dotąd. ciekawe kiedy i on stanie się częścią ekipy do usunięcia? nic tylko patrzeć na rozkwit tej organizacji...

Pomocna?
Tak24Nie2
Ha
 Opinia
@zadowolony 29.03.2019 17:09

Czy to sam szef sobie brawo bije ha ha.

Pomocna?
Tak7Nie
geszpert
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@zadowolony 29.03.2019 17:09

a ja mysle ze(usunięte przez administratora) sie po prostu pogubil. po odejsciu dlugonosa wydawalo sie ze sie nic nie zmieni ale jednak to byla sila rozpedu. rzeczony mial te umiejetnosci ktorych dyrekcji brakuje czyli dbalosc o szczegoly i trzymanie w ryzach a takze profesjonalne podejscie oparte o profesjonalne zasady. i to on odwalal cala robote a teraz sie okazuje ze aktualnie kompetencji brak a samo sie nie zrobi. troche taki statek bez kapitana

Pomocna?
Tak17Nie
refleksyjny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

kierowników tech. już nie ma i to jest fakt czy ktoś się interesuje tym że młodszy operator pracuje na 2 maszynach jednocześnie obsługuje też park maszynowy z innego obszaru i wciąż jest młodszym operatorem (umie i wykonuje to co operator) czy to jest ok ? czy dalej będziemy się do siebie uśmiechać i wmawiać sobie że jest ok ? dziwna polityka firmy i co dalej ? jest wiosna .

Pomocna?
Tak12Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Koniec normalnosci
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@refleksyjny 31.03.2019 12:16

Posypią się wypowiedzenia bo nikt nie jest kulawy i na tchibo świat się nie kończy jak to nam wpajają. Wypadałoby trochę szacunku dla pracowników i godnej płacy bo to co się wyrabia to przeginka. W większości przypadków zwykły pracownik myśli za swoj3go prz3łożonego który nie ma bladego pojęcia o naszej pracy a zarabia 5 razy tyle co my. Za co takie pieniądze bierze??? W większości działów tak jest. Jeśli czegoś nie wiesz to chociaż nie utrudniaj i daj pracować

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
john
 Opinia

Chyba nam sie sypie dzial techniczny panowie." wczoraj" jeden "jutro "jak widac nastepny: Kierownik Utrzymania Ruchu (usunięte przez administratora) Warto by sie jakkolwiek zastanowic jaka jest tego przyczyna. jakies teorie?

Pomocna?
Tak49Nie
karlitos
 Opinia
@john 07.03.2019 21:16

Nie wiem po co prowokujesz? To tacy sami kierownicy jak każdy inny. Da się zastąpić produkcyjnym i po sprawie.

Pomocna?
Tak11Nie1
edek
 Opinia
@karlitos 08.03.2019 07:19

chyba nie o to mu chodzi ze zastapienia zmianowym nie ok. chodzi o to ze juz po tym pojawilo sie nowe. ogloszenie na pracuj.pl na kierownika utrzykania ruchu. za następnego? wyszukaj sobie.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
To już było
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@john 07.03.2019 21:16

No to zaczną się królewskie rządy. Wróci panowanie i bezsensowne próby udowadniania że się wie lepiej. Cofamy się !!!

Pomocna?
Tak31Nie
no elo
 Opinia
@To już było 09.03.2019 08:47

jak wam tak zle to zrobcie tak tak ten co chodzi z glupkowatym usmiechem a pewnie nie ma fuchy nagranej. zalicie sie tutaj wezcie sie za siebie pozdro dla kumatych kmwtw

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
-Incognito-
 Opinia
@To już było 09.03.2019 08:47

Spora strata dla firmy kierownika nowoczesnego którego szanowali i operatorzy i mechanicy cofamy się o dekadę wracamy do betonu zastraszania i falnej atmosfery na produkcji, przykra sprawa

Pomocna?
Tak24Nie1
jon
 Opinia
@no elo 09.03.2019 22:23

tych z glupkowatym usmiechem nigdy nie brakowalo.nie ulatwiasz zadania :)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
robol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@no elo 09.03.2019 22:23

jak nie ma innej fuchy to dlaczego odchodzi ?

Pomocna?
Tak5Nie
Xyz
 Opinia
@jon 10.03.2019 09:57

Ludzie, serio? Tego typu dyskusje na goworku? Pogadajcie sobie po pracy, chyba ze na zywo juz nie tak latwo wylewac pomyje. Chyba napraawdę nudzi sie wam w domu ;) idzcie na spacer, cieszcie sie wiosną, a jak praca wam nie odpowiada - zmieńcie. Pozdrawiam!

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
plasyk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@no elo 09.03.2019 22:23

Na nasze miejsce jest duża kolejka za brama i są w stanie lizać podłogę żeby się tu dostać.

Pomocna?
Tak13Nie2
Jager
 Opinia
@john 07.03.2019 21:16

Każdy ma jakiegoś przełożonego taka teoria

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marmelada
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Wstyd wstyd wstyd... nie wymagam pączka chociaż firma bogata a w biedronce promocja i za grosze można kupić.

Pomocna?
Tak6Nie
-Incognito-
 Opinia
@Marmelada 28.02.2019 17:58

Nie rozumiem ,były pączki w tłusty czwartek, nie jadłeś(aś)???

Pomocna?
Tak2Nie1
rob
 Opinia

Wielkimi krokami zbliża sie podsumowanie roku, ciekawe czy góra będzie zadowolona. Niedługo również kwiecień, może szefu SYPNIE groszem, ale nic nie wiadomo............... Chyba w niektórych działach szykują się rewolucje na hali aż huczy, a skwaszonych min coraz więcej... Ale czego się tu spodziewać coraz więcej obowiązków, testów teścików dodatkowej roboty, bileciki do kina dla wybranych

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karolina
 Opinia
@rob 31.01.2019 20:05

Cieszmy się, że zechciałeś podzielić się z innymi użytkownikami forum swoimi spostrzeżeniami. Jednak nie wszyscy z nich będą wiedzieli, co tak naprawdę chciałeś przekazać poprzez swój wpis. Możesz w związku z tym nieco rozwinąć swoją poprzednią myśl? Długo już sprawujesz swoje obowiązki w Tchibo? Pamiętaj, iż każda informacja, ale merytoryczna, może pomóc osobom, które wciąż zastanawiają się nad aplikowaniem tam. Zachęcam Cię zatem do dyskusji!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@rob 31.01.2019 20:05

Produkcja pokazała klasę. Brawo Panowie! Szkoda tylko że magazyn jest postrzegany za piąte koło u wozu

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aniela
 Opinia

Witam, Pracowałam w Tchibo jako sprzedawca w sklepie stacjonarnym. Niestety nie polecam nikomu! Jeszcze nie spotkałam się z takim brakiem szacunku jak tam. Przykładowo - kiedy chciałam skorzystać z toalety musiałam WIELOKROTNIE się prosić Pani kierownik a i tak słyszałam "nie teraz", "przecież musisz zrobić jeszcze to...", kiedy chciałam napić się wody (która była na zapleczu, na sklep nie mozna było wnosić swoich rzeczy) również musiałam wielokrotnie się prosić... mimo że czasem nawet kazano układać nam rzeczy które ładnie są złożone to i tak nie można było wyjść. Pani kierownik uważa się w sklepie za nie wiadomo kogo, rządzi i nie okazuje jakiegokolwiek szacunku przez co dziewczyny bardzo szybko się zmieniały. Krzyk, stres... To była moja najgorsza praca!!! NIE POLECAM!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Chłopak z Lublina
 Opinia

Szukam pracy jako magazynier. Są prowadzone jakieś rekrutacje na to stanowisko?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Chłopak z Lublina 02.01.2019 16:09

Aktualnie poszukują mechanika i pracownika produkcji

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Chłopak z Lublina 02.01.2019 16:09

Pod koniec kwietnia mogą być rekrutacje na wiele stanowisk m.in magazyn Wszystko zależy od tego jakiej wysokości podwyżki będą

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
chcialem byc marynarzem
 Opinia
@Pracownik 22.01.2019 07:53

jakie rekrutacje? nikt sie nie zwalnia. kazdy pracownik ma wpajane ,ze tylko tchibo okazalo litosc i zadna inna firma go nie przyjmie. to wlasnie tu konczy sie nasz swiat i musimy z usmiechem na twarzy przyjmowac nowe obowiazki nie oczekujac nic wzamian.

Pomocna?
Tak17Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Statkiem na parę w piękny rejs
 Opinia
@chcialem byc marynarzem 23.01.2019 07:41

nie dodać, nic ująć w samo sedno!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Może mi Pan wyjaśnić?
 Opinia
@Chłopak z Lublina 02.01.2019 16:09

W tchibo będziesz magazynierem od wszystkiego i za każdego będziesz musiał myśleć.

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mikołaj
 Opinia
@Chłopak z Lublina 02.01.2019 16:09

Większość zamieszczanych ofert jest na stanowiska doradców klienta w różnych lokalizacjach. Znalazłem jeszcze oferty: mechanika utrzymania ruchu i specjalisty do spraw technicznych. Należy być przygotowanym do pracy zmianowej i mieć doświadczenie w przemyśle zaawansowanych technologii i automatyzacji. Gdybyś był zainteresowany którymś z tych stanowisk i zdecydujesz się na rozmowę kwalifikacyjną, opisz jej przebieg na forum. Pomożesz w ten sposób osobom, które także szykują się na podobną rozmowę.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nasadowy
 Opinia

Stara kadra mechaników plus automatycy elektrycy to totalna porażka. Wygląda na to że nie musisz nic umieć tylko ładnie ubierać w słowa a będziesz pracował do emerytury. Wieczne przesiadywanie przy automacie z kawą nie raz po kilkunastu... A do awarii nie można się doprosić. Cała nadzieja w nowym narybku

Pomocna?
Tak45Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sterniczy
 Opinia
@nasadowy 10.11.2018 22:15

Ale za to ekspresy do kawy są pod stałym nadzorem całego utrzymania ruchu. Mogliby czasem dolewać mleka

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
johny
 Opinia

Praca w Fabryce Tchibo to zaprzeczenie słynnej sentencji Steva Jobsa „To bez sensu zatrudniać mądrych ludzi, by potem mówić im co mają robić. My zatrudniamy mądrych ludzi po to, aby to oni mówili nam co mamy robić” - Steve Jobs Tutaj inicjatywa oddolna jest pozornie dobrze widziana . Ma być tak jaka idzie wizja z góry.

Pomocna?
Tak62Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ZFŚS
 Opinia

W tym roku w pierwszej kolejności wypełniamy wnioski o dochodach na jednego członka rodziny, następnie na podstawie naszych wniosków zostaną ustalone kwoty wypłaty środków na święta. Zrobiono tak żeby firma nie była stratna. PS. aby z tego bogactwa w głowach nam się nie poprzewracało...

Pomocna?
Tak14Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zaangażowany
 Opinia
@ZFŚS 28.11.2018 18:43

Podwyżki muszą się zwrócić

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
https://youtu.be/PGTXy3Efnyw
 Opinia

Obejrzyjcie bajkę o mrówce na yt. Pokazuje cała sytuację firmy. (usunięte przez administratora) Skupmy się na produkowaniu i sprzedaży towaru a nie kto zapyta ubikacje i wielu innych kreatywnych pomysłach

Pomocna?
Tak31Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sloneczna
 Opinia
@https://youtu.be/PGTXy3Efnyw 12.11.2018 09:19

Przy takich woźnicach woz daleko nie pojedzie

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tchibuś
 Opinia

Brak premi targety wysokie nie do zrealizowania :)

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Albo WSZYSCY albo NIKT
 Opinia

Spotkania integracyjne dla wybranych działów....Gorszy sort za rok???? Takie rzeczy tylko w Tchibo Marki

Pomocna?
Tak69Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolega
 Opinia
@Albo WSZYSCY albo NIKT 10.08.2018 06:43

Ciekawe ile człowiek jest jeszcze w stanie znieść? Niedługo posypie się masa L4, albo sami ludzie zaczną odchodzić. Ciekawe kto wtedy będzie pracował. Szanowne kierownictwo zapraszamy na dół by poznać jak się pracuje na produkcji. Niestety ale o tym nie macie zielonego pojęcia. O zarządzaniu owszem. Niestety Wasze pomysły nas wykończą....

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janek
 Opinia
@Albo WSZYSCY albo NIKT 10.08.2018 06:43

Kazdy tylko krytykuje. Moze posypie sie na mnie hejt ale widac ze sa robione porzadki. Duzy plus za te dzialania. Nochal juz nie pracuje a to duzy plus w innych dzialach tez powoli sie sprzata wirtualne stanowiska. W labo tez na dniach ktos odda fartucha... nie mozna narzekac ze jest zle. Jak cos nie pasuje to mozna porozmawiac z Panem Dyrektorem. Jest to bardzo dobry czlowiek i napewno wyslucha. Jako jedyny czlowiek w firmie zawsze sie przywita i porozmawia. To jest duzy plus dla zwyklych szeregowych pracownikow

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Byle do emerytury
 Opinia
@Albo WSZYSCY albo NIKT 10.08.2018 06:43

Chyba tylko labo nie dostało propozycji wyjscia za pieniądze z funduszu socjalnego. Ktoś tu o was nie dba...

Pomocna?
Tak48Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niedocenieni
 Opinia
@Byle do emerytury 15.08.2018 09:41

Magazyn tez nie dostal propozycji ale my do pomijania juz jestesmy przyzwyczajeni.....

Pomocna?
Tak49Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wyga
 Opinia
@Niedocenieni 15.08.2018 23:23

Oj tak. Latami to zostalo wypracowane. Mialy byc miesieczne spotkania typu co nas boli itp. Juz ten prodzekt zniknął?

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dokąd zmierza sz tchibo
 Opinia
@Wyga 21.08.2018 10:03

Były skrzynki z pomysłami zmian...byly...po co? Na co? Większość świetnych pomysłów ,,olana"

Pomocna?
Tak44Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Morfaty
 Opinia
@Dokąd zmierza sz tchibo 21.08.2018 19:33

Na rogu okolnej ma powstac zaklad produkcyjny. Aby jeszcze troche tu wytrzymac zanim tam sie pobuduja i dluga!

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z zaprzyjaźnionego działu
 Opinia
@Byle do emerytury 15.08.2018 09:41

To może zapytajcie kierowniczki albo wyżej dlaczego tak się stało że wszyscy idą a wy nie. Może nie czyta opini na go worku. Najlepiej takie sprawy załatwiać wprost. Ciekawe co wam powie? Tak ciężko pracujecie i wam się nalezy tak samo jak reszcie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lepszy Wróbel w garści
 Opinia
@Z zaprzyjaźnionego działu 23.08.2018 12:35

niźli na dachu Dziękujemy kolego za rady i za troskę. Tydzień temu pieniędzy nie było, ale się znalazly i dla nas. Niczym cudowne rozmnażanie chleba, cud w Kanie Galilejskiej. Nie doświadczasz w życiu cudu, my w labie owszem :)

Pomocna?
Tak50Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Orła cień
 Opinia
@Byle do emerytury 15.08.2018 09:41

Labo jedzie. Nie gadajcie glupot ze nie jadą

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
iynfyb
 Opinia

Pracowałam w sklepie i nie polecam - wszystko zapowiadało się super, ale później - zero szkolenia, każdy z pracowników uczył po swojemu. Kartę przebiegu szkolenia widziałam chwilę przed złożeniem wypowiedzenia po zgłoszeniu kierownikowi sklepu, że go nie odbyłam i nie czuję się w pracy pewnie, jednak i tak nikt mnie nie ,,doszkolił". Nikt nie zweryfikował mojej wiedzy. Po zrobieniu czegoś źle usłyszałam od kierownika ,,dobra, idź już do domu". A wszystkie moje pytania kończyły się tekstami w stylu: ,,już dosyć pytań", ,,przecież wszyscy cię szkolili", ,,teraz nie ma na to czasu", ,,niech ci X pokaże, bo ja nie umiem", ,,po co to zapisujesz, przecież to jest proste". Komentarz pozostawiam państwu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M
 Opinia

Nie polecam! Szczerze cieszę się że od ponad roku tam nie pracuje!!! Praca za śmieszne pieniądze, premie takie kosmiczne że nawet na jedne zakupy w sklepie typu biedronka nie starczy. Regionalna w Łodzi to stara karierowiczka. Praca w sklepie w Galerii Łódzkiej i Manufakturze to jakiś dramat! Telefony w wolny dzień to standard, grafik układany pod kierownika i zastępcę, o swoich próbach grafikowych można zapomnieć. Warunki koszmarne.. nie polecam. Social tylko w postaci Multisports - kpina! Produkty super, świetna niemiecka jakość ale pracownika traktuje się jak więźnia. Pracujesz jak wół po 12h od 6 rano za psie pieniądze.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marki
 Opinia
@M 03.08.2018 21:53

W sklepach macie klimatyzacje w upalne dni a na produkcji duszno powyzej 30 stopni a praca też po 12 godzin

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@TM
 Opinia
@Marki 04.08.2018 23:54

Praca na hali w ponad 30 stopniowym upale to przegięcie. Brak doadatkowych przerw na ochłodzenie. Ludzie poubierani w długie spodnie, laborantki w długie, grube fartuchy. Nie ma czym oddychać. Jedyne słowo porażka,ale co to obchodzi ludzi, którzy siedzą w biurze w klimatyzacji.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
T
 Opinia
@M 03.08.2018 21:53

Bardzo mnie interesuje w którym sklepie Tchibo w Łodzi pracuje się po 12 h? W którym sklepie Tchibo ty pracowałaś / eś?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ornitolog z doswiadczeniem
 Opinia

kto śmiał usunąć wpisy o Orle???

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Leśniczy
 Opinia
@Ornitolog z doswiadczeniem 02.07.2018 23:23

Wszystko jest. Szukaj dobrze a nie zamieszanie robisz

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Za oknem deszcz
 Opinia
@Ornitolog z doswiadczeniem 02.07.2018 23:23

Podbijam post

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Tchibo - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej