Wfirma.Pl Sp. z o.o.

Adres: Bolesława Krzywoustego 105 lok. 21, 51-166 Wrocław

NIP: 8982167294 KRS: 0000342082

Wfirma.Pl Sp. z o.o.
4 142 6 1

Opinie o Wfirma.Pl Sp. z o.o.

Ewka2306

Proszę o informację czy w tej firmie możliwe jest przejście na umowę o pracę i po jakim czasie się ją dostaje??? Umowa zlecenie podpisana na miesiąc, bez żadnej gwarancji nie jest moim marzeniem.

Księgowa
@Ewka2306 01.10.2018 20:26

Mamy trzymiesięczny okres próbny. Po tym czasie pracownik dostaje umowę o pracę na czas określony. Trzeba oczywiście pamiętać, że okres próbny jest dla obu stron - pracownika jak i firmy. Jest on po to żeby zobaczyć jak praca wygląda, jakie zadania są w codziennej pracy i logiczne jest, że nie każdemu może przypasować charakter wykonywanej pracy więc umowa o pracę od 1 dnia pracy byłaby niepoważna ;)

Agata
@Księgowa 21.10.2018 21:45

Jak więc streściłabyś w kilku słowach charakter pracy jaki obowiązuje w wFirma.Pl? Piszesz, że po to jest okres próbny by pracodawca oraz pracownik mieli czas na przemyślenie tego, czy się do pracy w tej firmie nadają. Lecz czy zechciałabyś napisać jakie osoby w szczególności odnajdują się w pracy w tej firmie? Po jakich studiach, jakim doświadczeniu? A może określone cechy charakteru mają tu kluczowe znaczenie?

Marczi
@Agata 25.10.2018 13:57

Tylko i wyłącznie osoby z mocną psychiką. Rotacja pracowników w tej firmie mówi sama za siebie niestety.

TK
@Ewka2306 01.10.2018 20:26

Może opiszę proces rekrutacji, pierwsze spotkanie ma charakter luźnej rozmowy dotyczącej wizji rozwoju pracownika, wartości, sposobu na życie. Ważne jest to co go cieszy, pasjonuje. Rozmowa ma na celu głownie przedstawienie charakteru działania firmy. Po tym spotkaniu kandydat jest zapraszany na spotkanie godzina-dwie z zespołem z którym ma współpracować w przyszłości. Na takim spotkaniu poruszane są tematy dotyczące kompetencji, oczekiwań obu stron. Kolejnym etapem jest okres próbny trwający do 3 miesięcy. W tym okresie nowy pracownik i zespół decydują czy jest im po drodze. Każdy ma wolność wyboru, tak często kwestionowaną na tym forum. Okres próbny jak nazwa wskazuje to czas na określenie się dwóch stron, podjęcie dojrzałej decyzji. Potwierdzam stałą rotację na okresie próbnym. Firma wzrasta 40% rocznie. Potrzebuje więc ludzi którzy zasilą zespoły. Na rozmowie kwalifikacyjnej wszyscy kandydaci otrzymują rzetelną informację " u nas jest ciężka praca", " w zamian za ciężką pracę i poświęcenie, gwarantujemy, godne wynagrodzenie, współuczestniczenie w ciekawych projektach, rozwój zawodowy i kompetencyjny, stanie się osobą rozpoznawalną w mediach. Co miesiąc organizujemy szkolenia zawodowe, delegujemy wszystkich pracowników na szkolenia zewnętrzne. Na takie wydaliśmy w zeszłym roku ponad 250 000 PLN. W zamian oczekujemy w okresie zatrudnienia zaangażowania na najwyższym poziomie. Z perspektywy czasu mogę z przyjemnością potwierdzić że bardzo dużo jest ambitnych i pracowitych ludzi, kadra nasza stale się zwiększa. Aktualnie zatrudniamy ponad 70 osób. Współpracujemy zdalnie z 30 redaktorami. Podsumowując, inwestujemy we wszystkich pracowników. Standardową umową na dzień dobry jest umowa o pracę.

Covey

Wfirma ciągła niepewność, strach przed jutrem kreuje wewnętrzna harmonię w której pracownicy maja się spełniać zawodowo tworząc turkusową atmosferę. Życie = Wfirma i nic poza tym. Konkurs życzeń jednej osoby Pana A oraz jego wiernych giermków bo przecież żaden nie został pasowany na rycerza. Głupimi ludźmi łatwiej się rządzi a niewygodnych jak Mała Mi zwalnia się wraz z grupą.

Słoik
@Covey 08.02.2019 19:24

W jednym w pokoi jest pięknie brzmiący napis '' swoją postawa dajesz przykład innnym'' dotyczy to zwłaszcza sytuacji kiedy szef będąc w transie krzyczy na pracowników tak że całe biuro słyszy. Czy tylko pracownicy mają przestrzegać wartości? Wszystko pięknie jest tłumaczone na spotkaniach Coveya - szacunek, zaufanie, współpraca, synergia itp nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Przykre to

TK
@Słoik 13.02.2019 09:25

Wszyscy pracownicy ponad 3 lata temu na warsztatach w Pradze sprecyzowali wartości jakimi się kierują w życiu. Są nimi: szacunek, równość, otwartość, zaufanie, współpraca, innowacyjność, Ponadto określili wzorce zachowań, w jaki sposób je realizują w codziennym życiu. Wzorzec ''swoją postawą daję przykład innym'' umieszczony na tablicy działu prawnego widujesz w ramach codziennego spotkania scrumowego. Zachowanie jakie opisujesz jest oczywiście naganne. Podniesienie głosu z pewnością nie buduje dobrych relacji a wręcz je niszczy. Jednak czy dobrą drogę przyjęłaś uderzając takim wpisem w dobro firmy w której pracuje 70 osób? Większość z tych ludzi pracuje wiele lat i utożsamia się z jej dobrym imieniem.

TK
@Covey 08.02.2019 19:24

Głupimi ludźmi - Ci ludzie tworzą zespoły firmy o wzroście w zeszłym roku 40%. Publikują artykuły merytoryczne które można znaleźć między innymi w takich mediach jak: - Gazeta Prawna, - Rzeczpospolita, - Bankier, - Money, Tworzą największy portal podatkowo księgowy Poradnik Przedsiębiorcy, udzielają 6000 porad miesięcznie wspierając przedsiębiorców. Giermkowie - Dyrektorzy zarządzający od wielu lat samodzielnie sferami kompetencyjnymi firmy, jakością, administracją, rozwojem. Jak odległe wartości od naszych prezentuje człowiek który wyraża się z taką pogardą o swoich byłych koleżankach i kolegach z firmy.

Agata

@Księgowa, rozumiem, że Twój nick jest równoznaczny z funkcją jaką pełnisz w Wfirma.Pl Sp. z o.o. Napisałaś, że w Wfirma.Pl Sp. z o.o. wszyscy tworzycie zespół. To ważne, ponieważ możecie się wzajemnie wspierać. Opisałaś głównie atmosferę i środowisko, w którym pracujesz. Czy warunki zatrudnienia są również, w Twojej ocenie, satysfakcjonujące?

Księgowa
@Agata 27.01.2018 12:07

Wg mnie warunki w firmie są naprawdę dobre, zwłaszcza w porównaniu do innych firm z branży księgowej. Nie rozumiem kompletnie stanowiska @DonaAldona i nie dlatego, że mi za to płacą, tylko dlatego że to wyssane z palca oskarżenia. Każdy mówi o tym co jest złe (nieprawdziwe), nikt nigdy nie mówi o tym co jest dobre i to denerwuje. Bardzo łatwo jest obsmarować kogoś pod fałszywym nickiem - kłamiąc i wylewając cały swój jad. Ciężej jest przyjść i powiedzieć wprost twarzą w twarz co się komuś nie podoba. Ale wracając do odpowiedzi :) i warunki pracy i warunki finansowe są satysfakcjonujące. Trzeba pamiętać, że bezcenny wymiar ma tez wiedza którą można zdobyć! Stawiamy na rozwój i jeszcze raz rozwój. Nie ma mozliwości niedopuszczania kogoś do czegoś żeby "nie dorobić się konkurencji". Wiele firm niestety tak funkcjonuje. Tutaj zdecydowanie tego nie ma! Wręcz przeciwnie! Trzeba stale sie rozwijać, poszerzać wiedzę i zdobywać doświadczenie. Powiem to jeszcze raz - to praca dla ludzi z pasją a nie dla osób które "pracują" żeby zarabiać i liczą na to, że w pracy będą pić kawę przez 8h, plotkować, przegladać cały internet, a firma podziękuje im za to że przyszli do pracy ;)

Zygmunt
@Księgowa 22.05.2018 19:37

Jak w takim razie kształtują się w firmie motywatory? Zarobki, benefity?

TK
@Księgowa 22.05.2018 19:37

Wszyscy zatrudnieni w firmie z końcem roku 2018 zakończyli dwu letni okres prac nad zmianą kultury wynagradzania i wytyczyli jednolitą ścieżkę rozwoju zawodowego dla siedmiu głównych grup zawodowych w firmie. 1 - młodszy pracownik 2 - młodszy pracownik + 3 - samodzielny pracownik 4 - lider zespołu lub projektu 5 - lider sfery kompetencyjnej całej firmy Wysokość naszych wynagrodzeń zostały wypłaszczone tak że niezależnie od czy to programista, księgowa, prawniczka czy tester. Każdy zarabia tyle samo. Oczywiście wypłaszczenie oznaczało znaczny wzrost wynagrodzeń gdyż pensje zostały dostosowane do grupy najlepiej zarabiającej, czyli programistów. Sposób ustalania wynagrodzeń przez pracowników w niektórych grupach działa już półtora roku i ma się bardzo dobrze.

GTGT

Byłem w tej firmie na rozmowie o pracę. Rozmowy w tej branży trwają 1-2 godziny. Tutaj max 15 minut i to tylko dlatego, że zadawałem jakieś pytania dot. charakteru pracy i samej firmy. Zero pytań dot. umiejętności i doświadczenia. Dodatkowo rozmowa nie była prowadzona przez specjalistę w danej dziedzinie, tylko przez panią psycholog. Trochę dziwne podejście, ale może tutaj się to sprawdza.

TGTG
@GTGT 01.02.2019 13:55

Pierwsza rozmowa kwalifikacyjna jest tylko wstępem do pełnej rekrutacji. Kandydat jest zaproszony do firmy i spotyka się z osobami z którymi przyjdzie mu pracować. To oni określają poziom jego kompetencji i czy chcą z nim współpracować czy też nie. Po drugim spotkaniu pracownicy decydują czy zatrudnić kandydata do firmy. Z tym z pewnością też się nie spotkałeś. Mogę również tutaj dodać taką ciekawostkę że zasady wynagrodzeń i powiązaną z nimi drogę rozwoju zostały określone w firmie przez samych pracowników. Łącznie z wysokością wypłat na każdym poziomie kompetencyjnym. Z tym z pewnością też się nie spotkałeś. Ostatecznie to pracownicy firmy decydują ile zarabiają, czy ich wzrost poziomu kwalifikacji pozwala na otrzymanie wyższego wynagrodzenia.

xyz

W tej firmie albo pracuje się chwilę, bo nie jest się w stanie znieśc tych nerwów, albo długo, bo tak jak pisał @kruk, atmosfera się udziela. W tym drugim przypadku zazwyczaj dostaje się wypowiedzenie nagle pod wpływem wyssanych z palca oskarżeń. Szefostwo próbuje wychować pracowników . Każda firma może miec własną filozofię i wartości, ale to jest śmiech na sali, mówimy o wspólpracy i równości, a każdy, kto pracował w tej firmie choć chwilę, kojarzy te roznoszące się po budyku wrzaski i trzaskanie drzwiami i zastanawianie się kto tym razem tego slucha. Szuka się kozła ofiarnego, to zawsze wina pracownika, że szefostwo krzyczy , wina jednych pracownikow, że inni mniej wydajnie pracują... szacunek na dobrą sprawę żaden, zwolnienia bez uzasadnienia z dnia na dzień, kierowniczka obiecuje kontakt, ale jeśli piszesz, żeby dogadać szczegóły, nie odpisuje ani na maile ani na smsy. Moje nerwy po tym wszytskim były w strzępach.

Alpaka
@xyz 30.03.2017 21:55

Krzyki i wrzaski unoszące się po biurze to chleb powszedni. Każdy się boi bo nie wiadomo na kogo w danym dniu padnie i jaki będzie powód, może to być np. Za wysoka temperatura w biurze. Równość, współpraca, zaufanie, szacunek tutaj istnieją tylko na spotkaniach z Coveya,.

Księgowa

To firma stworzona dla osób którzy chcą się czegoś nauczyć i żyją tym! Jak ktoś mówi, że praca zabiera życie prywatne tzn. ze nie robi tego z pasji a tylko po to zeby robić i sie nie narobić a zarobić. Ta firma to życie. Dużo wymaga ale jeszcze wiecej daje! Nie wiem kto trzaska drzwiami bo nie zdarzyła się taka sytuacja a pracuję już w tej firmie ponad rok i nie zamierzam się z nią rozstawać wiec to opowieści wyssane z palca. Firma stawia na pracę zespołową, nikt nie stoi nad Tobą z batem, nikt nie powie Tobie co masz robić - samemu czuje się i wie co jest do zrobienia. Jak zależy Tobie na pracy, to będziesz wysyłany/a na szkolenia zewnętrzne, wewnętrzne. Ok sa pisane artykuły, często w czasie wolnym po pracy - przyznaję. Ale mozesz zostać ekspertem na poradniku który czytają tysiące! jak nie miliony ludzi! A to już inwestowanie w siebie i swój wizerunek! Więc przestańcie narzekać bo zniechęcacie ludzi którzy chcą zrobić ze swoim zyciem coś sensownego! Ja osobiście polecam i zapraszam :) Trzeba pamiętać ze okres próbny jest dla obu stron, niczego nie ukrywamy, ani różnorodności pracy ani tego, że trzeba cały czas się dokształcać - ale czy nie o to właśnie chodzi żeby sie rozwijać i dostawać do tego ogrom okazji i mozliwości? :)

Korporacjonista
@Księgowa 26.01.2018 20:46

Ty chyba jesteś chora. Chora na robotę dokładniej. To się leczy.

Agata
@Księgowa 26.01.2018 20:46

To co piszesz brzmi bardzo zachęcająco, szczególnie dla tych osób, które szukają pracy, w której mogą się rozwijać. Opiszesz proszę jak wygląda typowy dzień pracownika w Wfirma.Pl? Od czego zaczynacie pracę, jakie najczęściej obowiązki są Wam powierzane?

Księgowa
@Korporacjonista 21.09.2018 10:10

To się nazywa ambicja i nie, to nie jest chora ambicja ale chęć rozwoju i kariery, robienia czegoś co faktycznie ma znaczenie i czego nikt nigdy Tobie nie odbierze czyli wiedzy. Nie każdemu musi to pasować ale z tego powodu nie można nikogo obrażać.

Katarzyna
@Księgowa 21.10.2018 23:01

Niestety, ale Korporacjonista ma rację. Ambicję się ceni, i pracę z pasją też; ale mimo wszystko to praca. Nie można stawiać wszystkiego na jedną kartę, warto mieć też inne pasje i życie towarzyskie czy rodzinne. Jednocześnie to wcale nie oznacza, że chodzę do pracy tylko po to żeby się nie narobić - angażuję się w pracę, rozwijam się (także po godzinach), przez osiem godzin jestem w pełni zaangażowana w interesy pracodawcy; nie godzę się jednak na zarządzanie moim czasem wolnym przez pracodawcę pod przykrywką pasji i rozwoju, bo tu zaczyna się tyrania.

Agata
@Katarzyna 05.12.2018 10:20

Katarzyno, rozumiem, jednak - czy uważasz, że pracodawca firmy Wfirma.Pl wymaga pracy poza obowiązkowymi ośmiogodzinnymi ustaleniami? Jeśli tak, to czy za niespełnienie ponad godzinowych obowiązków, naliczane są jakiekolwiek kary na pracowników, czy wręcz przeciwnie. Niewykonaną w danym dniu pracę można przełożyć na dzień następny?

Alpaka
@Katarzyna 05.12.2018 10:20

Zgadzam się z tym całkowicie, nie warto w życiu stawiać wszystkiego na pracę.

Katarzyna
@Agata 05.12.2018 11:43

Nie chodzi o niewykonaną pracę - bo możesz wywiązywać się ze swoich obowiązków w 100%, ale jeśli nie robisz więcej, to zostanie Ci to wytknięte. Jeśli nie czytasz literatury fachowej po godzinach, nie masz własnych pomysłów (i nie mówię tu wyłącznie o działach kreatywnych, co do których takie podejście można zrozumieć), nie chcesz przeczytać Coveya - musisz liczyć się z niezadowoleniem kadry zarządzającej. Z drugiej strony, i tak wszystko musi być zgodne z widzimisię (usunięte przez administratora)- zatem nawet jeśli masz dobre pomysły i zostaną zaakceptowane, po jakimś czasie może się okazać że to robisz jest niepotrzebne i zostanie skwitowane wzruszeniem ramion. Także niestety brak stabilności, brak wyraźnych ram wymogów etc. I ponownie - rozumiem, że cenicie ambicję, i jestem jak najbardziej za, dobrze kiedy pracownicy się rozwijają. Ale czy muszą to robić zgodnie z Jedyną Słuszną Ścieżką, podyktowaną przez szefa?

Agata
@Katarzyna 24.01.2019 12:12

Pytanie, jakie zadałaś na forum, jest z pewnością kwestią dyskusyjną, niemniej jednak uważam, że powinnaś poruszyć nurtujący Ciebie temat w siedzibie firmy Wfirma.Pl Najlepiej zawsze dopytywać o szczegóły bezpośrednio u źródła. To szef decyduje o tym, jak firma ma funkcjonować, a pracownicy mogą przedstawiać swoje propozycje. Jeśli szef ma jednak swoje zdanie, należy wykonywać jego polecenia. Czy wobec tego w tej firmie organizowane są zebrania, podczas których pracownicy mają możliwość przedstawienie swoich pomysłów?

były pracownik

Jako były pracownik mogę podpisać się dwoma rękoma pod wszystkimi negatywnymi opiniami. Nawet jeśli zrobią na was wrażenie podczas rozmowy i pierwszych dni to z czasem zauważycie w jakie (usunięte przez administratora) wdepnęliście. Sposób zarządzania niczym sekta, ciągłe krzyki, donosicielstwo zlecane przez kierowników, częste zmiany i zero szacunku do pracownika. Ale nie martwcie się, jak zmienicie miejsce pracy na takie zarządzane przez normalnych ludzi to odżyjecie (miesięczny psychiczny odpoczynek wskazany) :-)

ex pracownik
@były pracownik 31.12.2018 11:30

Potwierdzam powyższa opinie w 100% Również miałam "przyjemność" współpracować z tą chorą firmą....ale na szczęście już z nią nie mam nic do czynienia. Większość osób, którzy ta pracują nie mają pojęcia jak powinna wyglądać normalna praca z ludźmi, ponieważ zwykle jest to ich 1 życiowa praca więc takich ludzi łatwiej można manipulować... jeżeli sie nie dajesz - wylatujesz. Zresztą ciągła rotacja pracowników mówi sama za siebie ... to jest praca dla ludzi, którzy nie mają swojego zdania, są podatni na częste zmiany, chore akcje, manipulacje kierownictwa i szefa oraz na różne widzimisie... jeżeli szukasz wrażeń, chcesz harować jak wół i nie zależy Ci na zdrowej psychice to praca dla Ciebie....moim zdaniem za żadne pieniądze nie jest tego wart!

Maja
@ex pracownik 09.01.2019 20:11

Możesz napisać w jakim dokładnie dziale pracowałeś? Z tego co wiem jest ich kilka w tej firmie. Czy pomimo tych wszystkich negatywnych opinii związanych z atmosferą i ciężką pracą można zdobyć cenne w obecnych czasach doświadczenie? Są organizowane jakieś szkolenia czy każdy zdany jest na siebie?

Agata
@ex pracownik 09.01.2019 20:11

Możesz napisać, na jakim stanowisku pracowałaś? Przypuszczam, że warunki pracy mogą się różnić w zależności od działu. Negatywnie wypowiadasz się na temat firmy Wfirma.Pl oraz jej pracowników - podajesz jednak tylko ogólne informacje. Dlaczego jesteś niezadowolona? Dotyczy to jakichś konkretnych sytuacji? Rozumiem, że obowiązków jest dużo, może wynika to z braków kadrowych? Czy obecnie zatrudniane są nowe osoby?

Ooouch

Z opinii wnioskuję, może mnie ktoś mnie poprawi. Firma daje wysokie zarobki ale wymaga absolutnego poświęcenia się pracy. W za mian możesz liczyć dodatkowo na publikacje w mediach własnych artykułów, wysoką premiè kwartalną oraz częste szkolenia, minus apodyktyczny system zarządzania.

żal
@Ooouch 05.02.2016 23:42

Ciekawe z których opinii to wnioskujesz? AAA, czekaj, no tak, to kolejna próba podszycia się pod losowe osoby ze strony szefostwa wFirmy dla ocieplenia wizerunku na GoWorku :) ale przy robieniu takich wałków też trzeba mieć odrobinę głowy na karku, bo przecież to dość naturalne, że zaraz pojawia się odpowiedź potwierdzająca i jeszcze O CO ZA ZASKOCZENIE dodająca, że trwa rekrutacja! żałosne, naprawdę łatwiej robić takie rzeczy zamiast zadbać o ludzi pracujących tam, żeby mieli dobrą opinię o tej firmie po odejściu? Po prostu wstyd, zagrywki są perfekcyjnym obrazem funkcjonowania firmy, jaki pamiętam. Odradzam.

Ooouch
@żal 06.02.2016 19:50

Dla ścisłości wysiliłam się i przed wejściem na tą stronę odwiedziłam http://www.goldenline.pl/firma/wfirma-pl/ gorąco polecam. Różnica w rzetelności polega na tym że tam opinie wpisuje prawdziwy były pracownik, anonimowo ale po weryfikacji przez administratora. Zajmuję się zawodowo headhunterką. To miejsce na gowork przypomina kloakę gdzie każdy może oddać coś ciepłego od siebie. Może też jedna osoba jak w tym przypadki trolować wpisy w nieskończoność. piszesz o klasie :) dlaczego już nie będąc pracownikiem tej firmy nie podpiszesz żadnej wypowiedzi. Czy człowiek z klasą smaruje na lewo i prawo ukrywając się bez przyczyny pod anonimowością? Współczuję Ci kondycji psychicznej. powodzenia w hejterce.

Zygmunt
@Ooouch 07.02.2016 20:11

coś w tym jest!

Owszem, żal
@Ooouch 07.02.2016 20:11

Ech, chyba trochę nie rozumiesz zasady działania Goworka. Opinie tutaj z definicji mają być anonimowe. To co tu się dzieje (w tym wątku) jest prostu śmieszne. Nie trzeba być detektywem żeby wyczuć nienaturalność niektórych wypowiedzi dodawanych kilka dni po sobie. Wiadomo że każdy chce, aby opinia o jego firmie była dobra, lecz takie działania tylko ośmieszają. I ty mówisz o klasie osób wypowiadających się negatywnie o firmie... Od kiedy krytyka i wyważanie własnych myśli to brak klasy? Rozumiem jednocześnie że usuwanie negatywnych wypowiedzi zamiast cenzurowania niedozwolonych treści to jest klasa? Co do GoldenLine... Nie jest to w żaden sposób bardziej wiarygodne. Tworzenie wirtualnych kont, nieakceptowanie negatywnych opinii...

Gosia
@Ooouch 05.02.2016 23:42

Zachęcam każdego, żeby złożył tam swoje CV i poszedł na rozmowę kwalifikacyjną. Jeżeli mimo czerwonych lampek po rozmowie zdecyduje się tam zatrudnić - mocne wrażenia gwarantowane. Dla mnie była to porażka niestety, najgorszy sposób zarządzania ludźmi, jaki spotkałam w całej swojej karierze i chociaż jestem osobą ambitną, dla której rozwój jest jedną z kluczowych wartości w pracy, z ulgą odchodziłam z tej pracy.

Robert Robert
@Ooouch 07.02.2016 20:11

Dziewczyny w działach poobsadzane bo są w związku z prezesa synami...rodzinny interesik...żona też tam zatrudniona...nie polecam za żadne pieniądze.. coveya? Czytajcie ale co to Wam da?

Agata

@Księgowa, piszesz, że trzeba mieć na uwadze, iż nie każdy odnajdzie się w takim charakterze pracy jaki oferowany jest w firmie Wfirma.Pl. Jaki to jest charakter pracy? Mogłabyś proszę napisać jakich konkretnie osób poszukujecie? Z jakim doświadczeniem czy umiejętnościami? Czym powinni charakteryzować się potencjalni pracownicy firmy według Ciebie?

Agata

@Księgowa, dziękuję za Twoją wyczerpującą odpowiedź w wątku dotyczącym pracy w Wfirma.Pl, z pewnością zachęciłaś wiele osób do tego, by podjąć się pracy w tej firmie. Piszesz, że można sie tutaj wiele nauczyć. Czy są również prowadzone szkolenia w tej firmie? Jeśli tak to czy odbywają się w godzinach pracy czy poza nimi, dodatkowo? Ponawiam pytanie innych użytkowników forum o to, czy dostanie się do tej firmy stwarza trudności.

Księgowa
@Agata 25.09.2018 14:40

Firma organizuje szkolenia - wewnętrzne organizowane bezpośrednio przez pracowników, wewnętrzne organizowane przez firmy zewnętrzne i całkowicie zewnętrzne - wszystkie w godzinach pracy. Są również organizowane szkolenia wyjazdowe kilkudniowe np. do Warszawy czy Katowic. Stawiamy na zespoły i ciągły rozwój. Trzeba pamiętać, że nie każdy odnajdzie się w takiej pracy. Czy "dostanie się" do nas stwarza trudności? Moim zdaniem nie i każdy może spróbować :)

Administrator

Co sądzicie o poziomie wynagrodzenia w Wfirma.Pl Sp. z o.o.? Czy w ostatnim czasie uległ on zmianie?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

DonaAldona

Nie, nie, nie i jeszcze raz nie. Zarobki średnie. Atmosfera - z pozoru ok. Niestety tylko z pozoru. Przyszywane uśmiechy, fałszywe koleżeństwo, donosicielstwo, obrabianie czterech liter za plecami i wazeliniarstwo. Na stołkach siedzą często całkowicie niekompetentni ludzie. Nie polecam, zarówno jako była (na szczęście) pracownica i była (również na szczęście) użytkowniczka ciągle nawalającego systemu księgowości online. Mogę polecić tylko zdesperowanym z nożem na gardle i niezrównoważonym psychicznie, którzy odnajdą się w tej chorej rzeczywistości.

Agata

@Mona, być może Twój komentarz był niezgodny z regulaminem i dlatego został poddany weryfikacji, zachęcam do zapoznania się z regulaminem by wiedzieć w jaki sposób wypowiadać się na forum. Może napiszesz cos więcej w kwestiach zatrudnienia ? Atmosfera również jest ważna jednak chyba nie jest decydującym czynnikem wpływającym na zatrudnienie się pracowników?

Mona

Pracowałam w tej firmie w dziale marketingu, ale mój komentarz jest wciąż kasowany. Szkoda, bo to jedyny sposób, aby wyrazić swoje zdanie na temat pracy w tej firmie. Traktowanie pracowników jest nie do przyjęcia. Ostrzegam wszystkich - tam jest chora atmosfera! Nigdy nie pracowałam w tak źle prowadzonej firmie, w tak złej atmosferze. Napisałabym więcej, ale wiem, że mój komentarz i tak zapewne zostanie usunięty.

Kruk

Atmosfera w pracy jak i podejście do pracownika to kompletna klapa. Jeżeli widzieliście te reklamy w tv pracuj.pl to wypisz wymaluj wfirma. W pełni zgadzam się z poprzednimi opiniami i szczerze odradzam nawiązywania współpracy. Średnio raz dziennie odbywa się tam jakaś chora akcja, najgorsze jest to, że pod wpływem manipulacji pracownikom z czasem udziela się ta atmosfera. Chciałbym napisać więcej bo naprawdę było by co, jednak znając ich to jeszcze mnie do jakiegoś sądu podadzą. Reasumując jeżeli zastanawiasz się czy iść na rozmowę z myślą, że może wcale nie jest tak źle, to nie - jest tak źle, a może i gorzej.

manik

Czy ktoś może mi podpowiedzieć - są aktualnie jakieś rekrutacje?

marketing

Jako była pracownica działu marketingu - zdecydowanie odradzam tę firmę zarówno osobom poszukującym pierwszej pracy, jak i tym z doświadczeniem. Żadne pieniądze nie są warte tego, jak traktuje się tam pracowników. Zresztą możecie iść na rozmowę kwalifikacyjną i zobaczycie, że zapali się Wam czerwona lampka. Wszystkie negatywne komentarze, które się tutaj pojawiły mogę potwierdzić z osobistych doświadczeń. Przynajmniej w dziale marketingu kreatywności i ludzkiego traktowania nie uświadczysz, być może w innych działach jest lepiej, ale wątpię, bo ryba psuje się od głowy...

anonim

(usunięte przez administratora)

pola

Tak, rozwija się.. rotacja

tele

@Obsługa prawna - naprawdę? Mam screeny komentarzy, które (uwierzcie) nie naruszają przytoczonych zasad.

Obsługa prawna

W związku z polityką firmy gowork a dokładnie kwestiami dotyczącymi popierania a w pewnych sytuacjach inspirowania “hejtingu” na prowadzonych stronach, a co za tym idzie nakłaniania pracodawców do wykupienia „pakietów moderatorskich” umożliwiających stały monitoring jak i wpływanie na kształt wypowiedzi ludzi, którzy są lub byli niezadowoleni ze współpracy z byłym pracodawcą, firma postanowiła nie korzystać z owych usług i nie wypowiadać się w tej dyskusji, przez co nie przyczyniać się do wspierania własnymi pieniędzmi tego typu zjawisk. Swoje działania firma ogranicza tylko do zgłaszania takich wpisów, które noszą znamiona przestępstw. W tych przypadkach firma występuje do administratora strony o usunięcie wypowiedzi lub jej części, która narusza prawo. Nikt z naszej firmy w tym roku nie wypowiadał się na tej stronie. Dobrze patrząc można domniemywać, że wpisy są prowokowane, a za jednym idzie kilkanaście oczerniających naszą firmę.

PiaRówka

Czytając dyskusję Państwa w wątku o wFirmie jestem nieco skonsternowana, wprawdzie nie mam pojęcia co się dzieje wewnątrz firmy, nie wiem również jakie komentarze i z jakich powodów zostały pokasowane, jednak @pierdyliard nie do końca rozumiem, gdzie tu jest naruszane dobro drugiego człowieka? Wszystko wydaje się być w zgodzie z regulaminem tego serwisu (przynajmniej te opinie, które są widoczne). Domyślam się, że nie są one wygodne dla właścicieli, lecz ten serwis pozawala wyrazić swoje własne odczucia. Dopóki nikt nie jest obrażany osobiście, nie są ujawniane tajemnice firmy, to w jaki sposób ma być to niedozwolone? Pozdrawiam

pierdyliard

Podziwiam wynurzenia wolnomyślicieli, VIVA LA FRANCE - VIVA LA REPUBLICA i gówno z tego zostało gdy nowy Francuz bije po brzuchu starą Francuzkę. Tak się dzieje z wolnością słowa, tak się dzieje z wszystkim co nie jest platformą współpracy i porozumienia a tylko narzędziem ucisku, hejterstwem jak w tym przypadku - niedouczony ignorancie - Wolność wypowiedzi kończy się tam gdy narusza ona dobro drugiego człowieka. Rzucasz na lewo i prawo sloganami a sam nie wiesz co one znaczą. Pamiętaj że za wolnością zawsze stoi odpowiedzialność.

Popieram

Nic dodać tylko współczuć kondycji psychicznej osobie która w niedzielę rano wytrwale tryska jadem.

jad
@Popieram 21.02.2016 19:56

A propo współczucia, również ze strony Oouch - dzięki za troskę, empatia jest w cenie :) Lecz fakt pisania o wFirmie niepochlebnie w żaden sposób nie świadczy o złej kondycji, możecie być spokojni! Wasze zachowania sugerują w prosty sposób, że traktujecie ludzi (przede wszystkim przyszłych pracowników) jak idiotów już teraz, bo nawet nie pozwolicie im samodzielnie rozsądzić rzetelnie, czy chcą wierzyć opiniom. Nie mówiąc juz o dodawaniu opinii typu: Owszem szukają takich osób, rekrutacja trwa już ponad tydzień. Dziennikarz musi mieć wykształcenie co najmniej średnie. No i wspomnieli @damian także o "lekkim piórze" - trzeba by być naprawdę osobą o zaburzonej zdolności kojarzenia, żeby myśleć, że to dodaje ktokolwiek nie związany w jakiś sposób z firmą. A odnośnie plucia jadem i innych "dziwnych" zachowań, pozwolę sobie przytoczyć wyciąg z FAQ dla pracodawców na tym serwisie: 5. Na forum pojawiła się negatywna opinia o mojej firmie. Co powinienem zrobić? Przede wszystkim – zastanowić się. Wielu pracodawcom wydaje się, że najlepszym wyjściem jest natychmiastowe usunięcie negatywnej opinii, niezależnie od jej zawartości. Zwracamy jednak uwagę, że takie działanie najczęściej prowadzi do tzw. walki z hydrą. Użytkownik mający negatywne zdanie na jakiś temat na pewno nie umilknie tylko dlatego, że jego opinia została usunięta. Zazwyczaj efekt jest wręcz odwrotny: zdenerwowany użytkownik zauważy ten fakt i zdwoi swoje wysiłki, posiłkując się przy tym – słusznie zresztą – konstytucyjną zasadą wolności słowa. Notoryczne usuwanie wypowiedzi niezadowolonych (byłych) pracowników może więc poskutkować efektem odwrotnym od zamierzonego, przez co nawet drobne zarzuty spotęgują siłę negatywnego oddziaływania. Polecam poczytać! :)

andrew

pozwolę sobie zaapelować do wszystkich osób które chcą aplikować do tej firmy - zastanówcie się nad tym poważnie. negatywne komentarze na temat firmy są notorycznie usuwane ponieważ nie są na rękę panu prezesowi. komentarze mels, leki, lobos czy Oouch (to tylko jedne z ostatnich) są na mój gust pisane przez pracowników tej firmy bądź jej szefa. powoływanie się tutaj goldenline - jakoby bardziej wiarygodne niż gowork, ponieważ piszą tam "prawdziwi" pracownicy... litości. Oouch jeśli jesteś pracownikiem wfirmy dobrze wiesz, że to kłamstwo, bo na goldenline można stworzyć fałszywe konto, zeby sobie nabijać komentarzy, tak jak na innych portalach, na których pracownicy wfirmy tworzyli fałszywe konta, prowadzili niby spontaniczyne, a jednak ustawiane dyskusje tylko po to, żeby wychwalać firmę. niedobrze mi się robi od tej obłudy, którą tutaj wfirma prezentuje. osoby zastanawiające się nad aplikowaniem do wfirmy - jeśli nadal się wahacie, niech przestrogą będzie dla was rotacja w tej firmie - w ciągu ostatniego pół roku prezes wywalił chyba z 5 osób (o ile nie więcej). no jasne - prezes jest nieomylny, wszyscy pracownicy to patałachy, więc trzeba sie ich pozbyć. panie prezesie, pozwolę sobie skopiować ten komentarz, na wypadek gdyby - jak wiele poprzednich - magicznie zniknął z gowork. nie omieszkam wtedy wstawić go z powrotem.

:D

Znowu kasowanie opinii, brawo!!! :D

usunięte

Niestety przypadkiem gdzieś się zawieruszył komentarz z 4.02.2016 godz. 15.00. Zgodnie z obietnicą śpieszę z uzupełnieniem zagubionej opinii: Panie prezesie i osoby zarządzające tą firmą, to co się tu dzieje (a i zapewne także wciąż bez zmian w samej firmie) woła o pomstę do nieba. Gratuluję pomysłu i rozkręcenia biznesu i rozumiem, że można prowadzić swoje przedsiębiorstwo na różne sposoby, lecz wypadałoby też trochę klasy zachować. A tego brakuje, zwłaszcza świadczy o tym ostatni komentarz - poziom dna i metr mułu. Usuwanie komentarzy? Może wypadałoby pomyśleć nad ich sensownością i jak zmienić sposób postrzegania firmy, zamiast prowadzić grę pozorów? Traktować ludzi jak partnerów, zamiast jak własność i bezwolne narzędzia, okazać im trochę szacunku, żeby zasłużyć na własny? Pozdrawiam serdecznie i życzę pójścia po rozum do głowy i zmiany postępowania, bo pamiętam jeszcze jak to wygląda od środka. PS pozwolę sobie zachować kopię, gdyby "niechcąco" opinia została usunięta, oczywiście przez nieszczęśliwy zbieg okoliczności i w razie takowego - uzupełnić. Niechże promowana przez GoWork wolność słowa i opinii będzie prawdziwą :)

Zygzag

Rozumiem że nie zostałasś damą dworu bo masz za krótkie nogi? I to cię boli?

Looow

:) czytając to, tylko mi mordka się śmieje :)

oho

wFirma chyba szykuje nabór, bo pousuwali negatywne komentarze i dodali takie, które mają pokazać jacy są fajni :)

Zostaw opinię o Wfirma.Pl Sp. z o.o. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wfirma.Pl Sp. z o.o.