SuperDrob

Karczew

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 357 ocen.

Opinie o SuperDrob

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SuperDrob

Wiegro

Jak czytam te komentarze to trudno uwierzyć że 2 znajomych zachwala tam zarobki. Pracują nożem w akordzie i poniżej 4 tys na rękę nie biorą. Znad godzinami jeden teraz miał 5800 a drugi bliżej 7000. Mówili że jak jest kiepski towar to się opierniczają a jak dobry to gonią. Jeden to Polak i od niedawna pracuje nożem a drugi to Ukrainiec.

czarna
@Wiegro 18.04.2018 22:40

Ściemniają ci.A czym tu się chwalić 1650 zł do ręki. 7000 tyś.to ma jakiś dyrektor.

Karolina

@xz1 Czy mógłbyś uzasadnić swoją opinię i napisać dlaczego nie warto tam aplikować? Twój wpis jest bardzo krótki i warto żebyś go uzupełnił. Przyszli pracownicy firmy SuperDrob być może skorzystają z zawartych w nim informacji. @Uhuhu Wspomniałeś w swoim wpisie o złym traktowaniu pracowników. Czy mógłbyś napisać na jakiej podstawie tak uważasz? Czy byłeś świadkiem konkretnych wydarzeń, które mogłyby o tym świadczyć?

Uhuhu
@Karolina 05.04.2018 09:39

Pani Karolino, prosze oppscic swoje biuro i wybrac sie na jeden dzien na produkcje. Popracowac troszke z tymi ludzmi. Zrozumie Pani.

luna

dział filetowanie masakra brygadzistki do bani boją się starych pracownic wykorzystują młode a Stare Stażem pracownice nawet pojemnika sobie niepostwią, bo im korony pospadają.Wykorzystujoc młode dziewczyny zmuszają je do zwolnienia bo tydzień w pracy tydzień na zwolnieniu przez co nie dość ze zatyrane,zabiera im się premie.Pani Kinga lekceważy wszystko co jej się mówi,babki stoją gadajo i się śmiejo a przeciez jednakowo kasę dostają.Omijajcie dział filtrowania.Na dziale z Polek zostaje tylko 5Mlodych Polek i panie które uważając ze już się napracowaly niech młode zapierdzielajo.Więc jeśli chcecie przekonajcie się sami żenada za 1650zl

Janusz

Idealnych firm nie ma. Zastanawiam się dlaczego jesteście dla siebie tacy nieżyczliwi?

Uhuhu
@Janusz 18.03.2018 21:34

Przyklad idzie z gory, od kierownictwa. Jesli traktuja swoich pracownikow po chamsku to nie mozna oczekiwac innych komentarzy. Nieprawdaz?

Johny

Widzę że SD nic się nie zmieniło... pracowałem tam 8 lat temu pieniądze były straszne, kierownictwo to przeważnie buractwo było jakich mało... jedyna kompetentna osoba to był menager produkcji teraz chyba dyrektor Janek jokoś tam :) pracowałem na Variovakach moim kierownikiem był Michał W. (usunięte przez administratora) jakich mało podobno później przenieśli go na lidla.

Fazi

Ile(usunięte przez administratora)płacą na wędzarni?

parobek
@Fazi 11.03.2018 18:49

Wędzarni nie ma już od 8 lat ;)

Karol

Witam a co myślicie o stanowisku pakowacz , co to za praca i ile płacą ???

Abc
@Karol 11.02.2018 15:38

Kolego, tu ci nikt nie odpisze na pytanie bo w tej firmie na tym stanowisku pracuja juz tylko ukraincy albo inni obcokrajowcy. Musialbys zapytac w innym jezyku.

Miro

Czy jest jakiś powód, że taka cisza jest na forum? Warto starać się o pracę?

anonymous
@Miro 07.01.2018 16:21

Miro praca w tym zakładzie to porażka totalna , tam ludzie na stanowiskach kierowniczych są bez żadnej szkoły a którzy mądrzejszy to po jakimś czasie uciekają zostają tylko same półmózgi .

Aga

Witam Mam pytanie czy w Superdrobie posiadacie jakiś pakiet medyczny? Dofinansowanie urlopu, paczki świąteczne itp?

Nick
@Aga 11.01.2018 07:35

tak, każdy we własnej przychodni rejonowej - żartuję. nie ma niczego takiego!

323 ;-)

Pozdrawiam dział dzielenie kurczaka i kalibracje drobiu ;-) ale tylko Polaków no i kilka osób z Ukrainy, a reszte smoluchów spalić w kemosie :-D tylko oszczedzcie traktora dobrze (usunięte przez administratora) :-p Dla tych co szukają opinii. Praca nie jest zła chociaż ciężka. Mogli by podnieść stawki ale jak się ustawisz to i roboty masz mało ;-) praca zmianowa i weekendy często pracujące.

Karolina

@byłemtam, @kana, jeśli możecie odpowiedzieć na moje pytanie dotyczące umowy, która obowiązuje w SuperDrob to będę wdzięczna. Cały czas odnosicie się do zarobków, a przecież rodzaj zatrudnienia w danej firmie jest przy tej kwestii najważniejszy. Dajcie znać jeśli możecie.

Kana

Słabo płacą więcej obiecują a dają ochłapy , po przepracowaniu 3 miesięcy dostałam 2 tysiące brutto a praca w takich warunkach więc dziękuję za taką pracę nie polecam tego zakładu :(

NIKOŚ

Poszukuję pracowników do pracy na rozbiór mięsa wieprzowego przy taśmie rozbiorowej. Szukamy pracowników, którzy pracowali już w tego typu zakładzie na wieprzowinie lub wołowinie. Przy zebraniu zespołu ok 7-8 osób mogę zaproponować busa i mieszkanie pracownicze na miejscu, koło zakładu. Praca od poniedziałku do piątku wyjazd do domu w piątek po pracy na weekend. Wysokie zarobki według umiejętności. Oferty proszę składać na adres: nikos300@wp.pl

byłem tam

Sum! Magazynów jest kilka na każdym inne zadania więc i zarobki różne ja zaliczyłem chyba ten najmniej ciekawy:najgorsze zarobki, nieciekawy kierownik, kumoterstwo,braki w organizacji pracy, ale poważny problem polega na tym, że pomimo biadolenia o braku rąk do pracy nowego pracownika niechętnie przyucza się a jak już to robi się dużo aby go bardziej zniechęcić niż zachęcić. Byłem, przerobilem kilka dni . Szukam czegoś bardziej dla mnie korzystniejszego.

Karolina

A w zasadzie @bylem tam nie warto, @pakowacz skoro mówicie o kwotach brutto to jest to umowa o prace? W takim razie to jest dużo poniżej najniższej krajowej?

Sum

Witam jakie są obecnie zarobki na magazynie jakie dodatki

Karolina

Dziękuję za odniesienie się do mojego pytania @byłemtamniewarto. Zastanawiam się w takim razie, na podstawie jakiej umowy są zatrudniani pracownicy? Piszesz, że jest to na pograniczu prawa, ale pracodawca nie ma teraz możliwości, dawać mniej niż ustalone przez ustawę stawki. Ostatnio pojawiał się wywiad z prezesem SuperDrobu i tam z kolei jest mowa o umowie o pracę, gwarancji ubezpieczenia zdrowotnego we własnej przychodni, paczkach, bezpłatnych dojazdach, itp. Jak odniesiesz się do tych informacji?

pakowacz

Witam na start dostałem 1550 zł na umowę na czas 3 miesiące po próbnej obiecali mi 100 zł podwyżki chyba że będę wózkowym to dostanę 1700 zł i umowę na 2 lata , pracę oceniam jako prostą mało wymagającą jest dużo ludzi i obcokrajowców więc jak jest coś do roboty to wystarczy złapać wózek i iść w stronę myjki spędzić tam chwilkę i już ktoś inny to zrobi lub iść na magazyn i czegoś szukać tu się chwilkę postoi tam się pójdzie i czas leci praca od 6 do 14 w sumie już o 13 wszyscy się kręcą koło czytników i sprzątamy już , mistrzowie brygadziści spoko w razie czego każą się gdzieś schować , ja na razie nie mam premii zakładowej zdobywa ją ponoć czasem biorą coś zobaczymy . Atmosfera w pracy jest lajtowa troszkę sporo jest obcokrajowców ale czasem to jest plus niech oni pracują , dla ogrzania chodzimy na stołówkę , co godzinka mamy przerwę 15 minutową plus ustawowa 45 minut , panuje spoko atmosfera w pracy jak dają coś ciężkiego to bierzesz inną robotę pracy jest sporo więc możesz wybierać co chcesz robić , jak się uczę i w sumie chodzę z wózkiem , jak dla mnie praca jest dobra mało stresująca i wymagająca ludzi się tyle kręci że nikt bardzo nie zwraca uwagi na ciebie , kadra kierownicza siedzi w kantorku i wychodzi przed fajrantem więc jest lajtowo pozdrawiam

byłem tam nie warto

Karolina warunki pracy oraz warunki zatrudnienia w tej firmie są złe wręcz straszne jak się zastanawiasz to wybieraj inną firmę bo tu jest słabo wręcz strasznie słabo są jakieś tam małe plusy no ale minusów jest mnóstwo . Przychodzisz do pracy i wciskają ci umowę gdzie jest napisana kwota brutto czyli obecnie na start dostajesz jak zajebiście trafisz to dadzą Ci 1700 ale brutto plus 50% premii co to oznacza oznacza to że mogą ci zawsze ją zabrać a minimum wyrównują godzinami czy jakimiś śmiesznymi premiami działowymi tak czy inaczej angaż typu 1700 zł brutto to żenada przy najniższej krajowej która obecnie jest ponad 2000tys brutto więc to na pograniczu łamania prawa jest . Warunki pracy są straszne płaca minimalna często premie biorą , zimno praca ciężka o podwyżkach zapomnij a jak Ci w końcu coś obiecają to czekasz i czekasz i czekasz a jak dadzą to tak jakbyś dostała w twarz marne grosze od 50 do 150 zł a jak dostaniesz te 150 zł podwyżki brutto to na kolejną czekasz minimum 2,3 lata , dają jedzenie niby na stołówce zakładowej ale jest tak słabej jakości że jedząc to narażasz się na utratę zdrowia bo wszystko jest dawno przeterminowane więc wypychają to ludziom na stołówce już tylko jedzą ruskie lub bardziej chytrzy Polacy co im szkoda wydać 2 zł na śniadanie . O awansach zapomnij jak masz coś mądrego w głowie to awansu Ci nie dadzą dają tylko ludziom lekko przytępionym bez szkoły by nimi łatwo sterować. Obecna sytuacja jest taka że ten kto mądrzejszy się zwalnia zostają tylko ludzie staży co i tak nigdzie już nie pójdą ściągają coraz więcej bardzo słabych do pracy obcokrajowców , w firmie nie ma ŻADNEJ REKRUTACJI biorą wszystkich , nawet jak kogoś wcześniej zwolnią np. za alkohol to i tak za rok czy 2 wraca , nawet ciężko by kogoś zwolnili bo jak się na jednym dziale nie nadaje idzie na kolejny itd. jednymi słowy jak jeszcze ci pracownicy z Polski co pracują odejdą zostaną emeryci i reszta patologii co nawet higieny w łazienkach nie umieją zachować , podsumowując w skali od 1-10 daję marną 2 , nic w tym zakładzie nie jest na poziomie dobrym nic !!!

Michał

Najlepsi w firmie Super Drob- Król i Królowa HR -lepsza zmiana.

Irmina 22

Na DZIALE FIKETOWANIA NA UKŁADANIU FILETA NA KALIBROWNICE PRACUJĄ BABECZKI PO 50 ROKU ŻYCIA KTÓRE STOJĄ TAM POJEDYNCZO O SAME DŹWIGA POJEMNIKI Z FILETEM ODSATWWIAJAC JE NA PALETĘ PODCZS KIEDY 20 PARO LETNI CHŁOPAKI Z INDII STOJĄ WE 2 ŻENADA I RĘCE OPADAJĄ ????

BUDYŃ

Zakład trudny w utrzymaniu się robi łazienki są zasrywane przez obcokrajowców których biorą z lasu i nawet wody nie umieją spuszczać w kiblach a w szafkach śmierdzi od starych skarpet tak samo jest na stołówce żrą jak świnie byle chliba i zupy dostać wpitalali by nawet pomyje tylko jak oni to jedzą jak bydło no ale co zrobić zarząd stawia na smoluchów biorą tych którzy się nie nadają w innych firmach w kraju i są zsyłani do Drobiarskich bo tu wszystkich biorą brak jakiejkolwiek rekrutacji biorą wszystkich smoluchów byłych skazańców kto by się nie zgłosił . Płaca strasznie mała od tego regularnie biorą premię średnio jak obliczyłem to wychodzi co 3 miesiące podwyżki to marne ochłapy , ludzie się zaczynają zwalniać masowo dajmy takie porównanie po 15 latach w kurach 1600 złoty zwykły robol w biedronce na wejście 2100 , tępota ogarnia tą patologię myślą że na smoluchach pojadą no ciekawe jak dalej to będzie funkcjonować bo nawet smoluchy zaczynają się upominać o większe pieniądze

Super kurak
@BUDYŃ 30.07.2017 21:34

Trzeba wspomnieć jeszcze o częstych awanturach między pracownikami, czasami nawet o najmniejsze błachostki takie jak zabranie słupka pojemników ponieważ na zakładzie jest ich momentami naprawdę mało. W dodatku jakaś mądra głowa wymyśliła że trzeba palety przykrywać pojemnikami małymi których jest najmniej na zakładzie i są najbardziej potrzebne. A to tylko jeden powód o który potrafią być spory najczęściej właśnie między Polakami a Ukrainą czy Mołdawią. Mało tego gdy już dojdzie do czegoś poważnego większą wina przeważniej jest obarczony Polak, a osobiście znam przypadek gdzie nawet został zwolniony w takim sporze właśnie Polak. Ogólnie patologii na zakładzie jest tyle że można by było napisać całe wypracowanie na jej temat. Chociaż osobiście uważam że słowo "patologia" to lekko powiedziane. Obcokrajowcy przeważniej Ukraina(nie mowię że wszyscy lecz większość) czuje się bardziej swobodnie niż Polak. Dlaczego? To proste wie że wina będzie Polaka, a nie smolucha chociaż to on zaczął. Ostatnio awanturę jaką widziałem gdzie obydwie osoby dały sobie po ryju opiszę słowami mistrza na dziale "przecież nic się nie stało" No tak!? To znaczy że możesz komuś wyjebać no bo i tak nic się nie stało. A jeżeli wyjdzie że to wina nie jest po Twojej stronie to i tak Ty dostaniesz jeszcze po mordzie od zakładu naganą czyli brakiem premii na 3 msc. Jeżeli ten zakład nie padnie w przeciągu trzech lat lub nawet krócej to będzie dobrze. Bo jak narazie płynie że tak to powiem jak Titanic wprost na górę lodową.

Super kurak

Witajcie, to co dzieje się w tym zakładzie to jawna kpina. Pensje pracowników którzy pracują tam 15 lat są często niższe lub porównywalne do tych co pracują tam o wiele krócej nie wspominając o tym że nawet niektórzy Ukraińcy mają większą stawkę od nich jak i od reszty Polaków. Zarząd nie szanuje pracowników zabierając im pramię za byle co, a ich starania są nie doceniane. Zakład planuje się rozbudować(super!) co za tym idzie większy nakład pracy i większy wyzysk. Nie mam pojęcia jak można tak mieć w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników z Polski dzięki którym jakoś ten zakład jeszcze się trzyma. Dla ludzi z góry lepiej jest zatrudnić smolucha który będzie robił za marne pieniądze, zupe i chlieb niż stworzyć lepsze warunki pracy dla Polaków których jest co raz mniej i wciąż odchodzą. Minusami jest to że warunki panujące w zakładzie są okropne o wypadek łatwo, a opieki zdrowotnej brak. Pensje które są nie równomierne np. tak jak wspomniałem wyżej 15 letni pracownik ma stawkę prawie jak początkujący, brygadziści mają dużą rozbieżność stawek poczynając od 1800 do max 2500, zresztą na całym zakładzie nie ma składu ani ładu jeżeli chodzi o wynagrodzenia. Przez lata zakład zatrudniał wszystkich jak leci co sprawiło że jest dużo ludzi którzy już dawno powinni być zwolnieni bo nic nie robią lub po prostu nie nadają się do pracy. Dział optymalizacja który w połowie powinien nie istnieć ze względu na to chociażby ze nic pożytecznego nie robią. Oprócz sprawdzenia jakości wycinania chrząstek i kości z różnych elementów kurczaka. Zamiast tworzyć dział który ma własnego dyrektora i managera powinni słuchać ludzi to co by zmienili aby poprawić warunki w firmie i to co by mogło zwiększyć wydajność. Co jeszcze w minusach. Wyliczenie przerw nie możesz przyjść minute dłużej na swój dział bo mogą zabrać Ci premie. Na niektórych stanowiskach są tablety monitorujące prace maszyny(bat na ludzi) do których ma podgląd dyrektor. Nie piszę tu że pracownik może siedzieć na przerwie ile chce, ale proszę bez przesady. Pracownik sam wie ile może siedzieć, a jeżeli notorycznie spóźnia się z przerw to wtedy powinien zostać ukarany. Co w minusach jeszcze. Na pewno to ze jest zimno i na niektórych działach dość ciężko zależy jak się trafi. Minusem jest jeszcze szatnia w której śmierdzi brudem i jest malo miejsca nie wspomnę o tym ze jak czasem wejdzie się do łazienki to można się z rzygać po tym co się zobaczy(obsrany kibel). A teraz plusy :-D A więc tak jak wyżej ludzie pisali jest to ciepły lecz nie zawsze dobry posiłek(przeważniej zwroty ze sklepu lub z eventu które organizuje SD). Karta benefit multisport która daje możliwość korzystania z siłowni, basenów a i czasami kina. Godziny pracy, chociaż ogólnie przyjęte jest to ze praca jest ośmio godzinna, dwu lub trzy zmianowa, można się dogadać co do wcześniejszego wejścia/wyjścia co ma swoje plusy i minusy. Plusem jest też to że pieniądze są na czas z ostatnim dniem miesiąca. Zarobki są małe, ale można robić nadgodziny które są dodatkowo płatne. Gdy się dobrze zakręcisz i jesteś dobrym pracownikiem możesz kłaść LACHE! bo i tak Cię nie zwolnią. Atmosfera ogólnie na dzialach jest miła i można momentami się nieźle usmiać, ale to zależy jak podejdą inni pracownicy do Ciebie i też jakie Ty masz podejście do pracy oraz zespołu. Ogólnie oceniając ten zakład w skali od 1 do 6 daje marne 2. Jest to zakład w którym można przyjść dorobić ewentualnie do emerytury jak Ci brakuje lat,a nie możesz znaleźć nic lepszego. Gdy jesteś młody i masz jakieś doświadczenie unikaj jak ognia. Chyba ze tego doświadczenia Ci brak to złóż papiery a z pewnością Cię przyjmą.

Dziki kaczor
@Super kurak 27.07.2017 18:37

To prawda tak tu jest patologicznie

bezdomny z magazynu

Witam serdecznie rodakow Polaków! po 1 primo żeby ta firma poprawnie funkcjonowała to trzeba by wynająć firme która wyjebała by wszystkich zagranicznych skurwielli którzy sa najwieszymy opierdalaczami nierobami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> po 2 primo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polowe skorumpowanych kierowcnikow miedzy innymi podpierdalaczy po 3 primo więcej mefedronu dla hohola

Karolina

@Sum a może napiszesz tam swoje spostrzeżenia na temat pracy w SuperDrob? Konkretne zestawienie pewnych plusów i minusów na pewno może właśnie nowym przyszłym pracownikom firmy w podjęciu decyzji o aplikowaniu na stanowiska.

Sum
@Karolina 22.07.2017 12:55

Kazdy moze oceniac to subiektywnie. Jezeli chodzi o plusy to: stabilnosc zatrudnienia, zatrudnienie na umowe o prace, otwartosc firmy na pomysly zmiany. Z minusow: przede wszystkim brak socjalu - mam na mysli doplaty do wypoczynku dzieci pracownikow, wczasy pod grusza, bardzo niskie bony/talony na swieta. Mysle ze jest to jeden z glownych powodow tego, ze w firmie jest coraz mniej Polakow.

Doniu

SUMie - zabolało? Nie piszę nic złego do kolegów, tylko pytam co zoptymalizowałeś? Szczerze napisz, przykłady. Zmień jakość - od tego jest ktoś inny. Metody pracy - hm, optymalizacja ma pole do popisu. Kropka.

Sum
@Doniu 17.06.2017 11:44

Nie Kolego, nic nie zabolalo bo mnie optymalizacja nie dotyczy. Jedyne co boli to to, ze zrobiliscie sobie rynsztok z tego portalu do wylewania kazdego brudu. Pomyslales kiedys o tym, ze gdy ktos wartosciowy aplikuje do pracy w naszej firmie to moze tutaj zajrzec zeby dowiedziec sie wiecej o firmie? I co widzi? Kupe gnoju. Wiec omija to to szerokim lukiem. Tyle z moich boli. Jest taka prawda, ktorej nie zaprzeczysz: o tym jaka jest firma decyduja ludzie ktorzy dla niej pracuja. Zastanow sie nad tym kiedys Kolego.

Mocna prawa ręka.

Czemu nikt nie pisze o wspaniałym dziale optymalizacji, które nic nie optymalizuje tylko wylicza czasy pracownikom w halach. Chore, przykre, brak organizacji produkcji, brak planu produkcji, niedomówienia, promocje. Pracy dużo i dobrze że jest ale pomocy od szczebla najniższego zero.

Sum
@Mocna prawa ręka. 13.06.2017 07:32

Moze dlatego nikt nie posze bo to nie jest miejsce do podpoeprzania kolegow z pracy tylko do do pisania opinii nt.pracy w firmie. Swoje frustracje mozesz przekazac bezposrednio w firmie odpowoednim osobom a nie tutaj. Niestety, o tym jak pracuje firma swiadczy codzienna praca pracownikow - chcesz cos zmienic, zmien jakosc i metody pracy swojej i kolegow. Kropka

grzesiek

Praca ciężka za marne pieniądze po 15 latach pracy 1700 zł a do tego premie biorą ludziom chyba za to by ich poniżyć bo pracy jest coraz więcej , podwyżek nie ma prawie wcale mistrzowie boją się cokolwiek pisać a jak w końcu coś napiszą to max 100 zł i to czasem z tego obcinają na 50 zł , obecna sytuacja wygląda bardzo zle przyjmowani są pracownicy z Mołdawii i Ukrainy , tak byle na sztukę chociaż czasem już zdarza się że pracownik z Ukrainy zarabia więcej niż Polak , ludzie zaczynają się masowo zwalniać , brak kontaktu jakiegokolwiek z kierownictwem , kadra najniższego stopnia z łapanki , mistrzowie , brygadziści w 90% bez żadnego wykształcenia dlatego boją się iść cokolwiek załatwić dla pracownika , sytuacja się pogarsza coraz mniej Polaków ciekawe ile to jeszcze wytrzyma ....

były pracownik

Pracowałem jakiś czas temu Jesli chodzi o płace to pierwsze miesiące to niestety minimalna krajowa. Potem jakies grosze dorzucili w postaci premii, na którą i tak czyhają by ją zabrać za byle co. Wyjechał raz tir z mięsem i nie trzymał temperatury, i był zwrot to zabrali premię całemu zakładowi!!! chociaz była to wina poszczególnych osób odpowiedzialnych za transport. Jesli chodzi o godziny pracy to ile byś nie robił to zawsze mało. Praca od poniedziałku do soboty a najlepiej jak bys i niedziele robił. Za nadgodziny i prace w niedziele dawali ci inną umowę - umowa zlecenie lub dzieło i płaci ci inna firma w moim przypadku były to firmy V.I.P oraz Spółdzielnia Inwalidów Świt, a wszystko po toby od tych umów nie opłacać składek, co oczywiście nie jest zgodne z prawem. Zrobili taki myk ponieważ tam non stop ludzie zasuwają nadgodziny i weekendy nieraz po 16 godzin. Przy takiej pracy to w ciągu 2 miesięcy wykorzystują przysługjące limity nadgodzin (według KODEKSU PRACY liczba nadgodzin nie może przekroczyc 150 godzin w roku kalendarzowym). Wszyscy ze wszystkimi mają układy,bo inaczej powinna zając się tym Państwowa Inspekcja Pracy i Urząd Skarbowy. Ogolnie zapierdziel i ręce opadają, praca bardzo ciężka. Praca w tej firmie to najgorsze moje doświadczenie życiowe. Jak juz mówiłem pracowałem w tej firmie ponad 2 lata temu. Przyszło mi teraz pismo zus ze wszczęto postępowanie przeciw superdrób cytuje"Na podstawie protokołu kontroli dnia 24.02.2017 stwierdzono nieprawidłowości polegające na nie dopełnieniu przez płatnika składek obowiązku złozenia dokumentów rozliczeniowych wynikających z zawartych z własnym pracownikiem umów cywilnoprawnych" znak sprawy 450000/831/090085/2016. Więcej chyba nie muszę pisać

były pracownik

Pracowałem jakiś czas temu Jesli chodzi o płace to pierwsze miesiące to niestety minimalna krajowa. Potem jakies grosze dorzucili w postaci premii, na którą i tak czyhają by ją zabrać za byle co. Wyjechał raz tir z mięsem i nie trzymał temperatury, i był zwrot to zabrali premię całemu zakładowi!!! chociaz była to wina poszczególnych osób odpowiedzialnych za transport. Jesli chodzi o godziny pracy to ile byś nie robił to zawsze mało. Praca od poniedziałku do soboty a najlepiej jak bys i niedziele robił. Za nadgodziny i prace w niedziele dawali ci inną umowę - umowa zlecenie lub dzieło i płaci ci inna firma w moim przypadku były to firmy V.I.P oraz Spółdzielnia Inwalidów Świt, a wszystko po toby od tych umów nie opłacać składek, co oczywiście nie jest zgodne z prawem. Zrobili taki myk ponieważ tam non stop ludzie zasuwają nadgodziny i weekendy nieraz po 16 godzin. Przy takiej pracy to w ciągu 2 miesięcy wykorzystują przysługjące limity nadgodzin (według KODEKSU PRACY liczba nadgodzin nie może przekroczyc 150 godzin w roku kalendarzowym). Wszyscy ze wszystkimi mają układy,bo inaczej powinna zając się tym Państwowa Inspekcja Pracy i Urząd Skarbowy. Ogolnie zapierdziel i ręce opadają, praca bardzo ciężka. Praca w tej firmie to najgorsze moje doświadczenie życiowe. Jak juz mówiłem pracowałem w tej firmie ponad 2 lata temu. Przyszło mi teraz pismo zus ze wszczęto postępowanie przeciw superdrób cytuje"Na podstawie protokołu kontroli dnia 24.02.2017 stwierdzono nieprawidłowości polegające na nie dopełnieniu przez płatnika składek obowiązku złozenia dokumentów rozliczeniowych wynikających z zawartych z własnym pracownikiem umów cywilnoprawnych" znak sprawy 450000/831/090085/2016. Więcej chyba nie muszę pisać

Zostaw opinię o SuperDrob - Karczew

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SuperDrob