SuperDrob

Karczew

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 364 ocen.

SuperDrob
2 364 6 1

Opinie o SuperDrob

Karolina

Na swojej stronie internetowej http://superdrob.pl/pracuj-z-nami/ SuperDrob publikuje aktualnie dwie oferty pracy: na stanowisko magazyniera oraz pracownika pomocniczego. Czy ktoś z was może ma jakieś informacje o tych stanowiskach? Mógłby się nimi podzielić z użytkownikami forum?

Kierowca

Witam bylem na rozmowie w sprawie pracy jako kierowca jezdzic po terenie z rampy do rampy napiszcie czy jest sens pakowac sie do was? Dzieki

Prawa ręka szefa

Zakład nastawiony na tanią siłę , więc nie dziwić się że pracują tam ludzie co w innych zakładach przepracowali by max 2 tygodnie i aut . Obecna ekipa to stado ukraińców pomieszane z nepalczykami i garstka polaków , a ci nasi co zostali to ludzie albo mocno starzy albo po przejściach typu alkoholizm , narkomania itd. nikt normalny tam nie pracuje . Szefostwo bez szkół , 90 % brygadzistów i mistrzów to ludzie ograniczeni intelektualnie bez pomysłu by cokolwiek zrobić . Nic się nie zmieni bo obcokrajowcy i tak będą w kontenerach przybywać :(

Maciekoooo

Najgorszy jest tam magazyn eskspedycji...pracowalem tam ponad 6 lat... Same ćpuny i recydywa jesli chodzi o magazynierów... Kierownik i jego przygłupy udają że mają wspanialych pracowników a oni takie rzeczy odwalaja po kątach że się w pale nie mieści... Lipka gdyby o tym wszystkim wiedział to by już dawno wszystkich z ekspedycji zwolnił zaczynając od wspanialego pana Krzysztofa...

Pracownik SD

Zapraszamy Naszych Pracowników w tę ndz (30.09.2018) na II MIĘDZYNARODOWY SUPERFESTIWAL. Zaczynamy o godz. 11.00 do MOSiR - Karczew. Godz.11.00-15.00 Ul. Bohaterów Westerplatte 55 Wstęp wolny.

anonim

(usunięte przez administratora)

odpFilip

Jasne takie zarobki to sobie pracuj pan sam , bo już obcy nie dają się robić w osła ...

szakal

mam pytanie czy rodzina u was na tym samym dziale moze pracowac?

Karolina

@pracujący Czy masz jakieś bieżące informacje na temat pracy w SuperDrob? Mógłbyś się nimi podzielić na forum? Inni użytkownicy skarżą się na poziom wynagrodzeń. Czy rzeczywiście jest on niższy niż w innych firmach z branży? A jak pozostałe czynniki ważne dla pracowników: jak wygląda organizacja pracy, czy komunikacja nie szwankuje, czy wynagrodzenia są płacone na czas, czy jest jakiś pakiet socjalny? Zauważyłam, że posty obecnych pracowników są dość rzadkie na tym wątku, więc każda , nawet najdrobniejsza informacja może być bardzo cenna.

Pawel

Po 5 latach pracy miałem 2300 kolejnej podwyżki nie podpisałem bo chcieli mi dac tylko 100 zł więc podziękowała za pracę, wstyd by tak traktować ludzi mają szczęście że Mołdawia za..pierdala. W nowej pracy na start dostałem 3600 zl. szkoda czasu na pracę w SuperD rynek goni a oni stoja w miejscu bo obcokrajowców maja do czasu

kolo
@Pawel 06.07.2018 20:34

No ktoś na te bm-ki musi pracować.

Uhuhu
@Pawel 06.07.2018 20:34

O to, dokładnie. Nasciagali buszmenow i sa zdziwieni ze oni maszyn nie potrafią obslużyć. Świat poszedł do przodu a superfirma nadal stoi w miejscu, ale dumnie stoi :)

pracujacy...
@Uhuhu 10.07.2018 15:37

ci tzw,, buszmeni ,,pracuja lepiej niz nie jeden tutejszy...móglbys sie wiele nauczyc

Miro

Czy jest jakiś powód, że taka cisza jest na forum? Warto starać się o pracę?

Nick
@Miro 07.01.2018 16:21

daj sobie spokój

xz1
@Nick 12.01.2018 20:54

nie warto nawet tam aplikować

anonymous
@Miro 07.01.2018 16:21

Miro praca w tym zakładzie to porażka totalna , tam ludzie na stanowiskach kierowniczych są bez żadnej szkoły a którzy mądrzejszy to po jakimś czasie uciekają zostają tylko same półmózgi .

Hmm98
@anonymous 06.02.2018 18:50

czyli zostales???

Jasiek

Idealnie to nie jest nigdzie, jeśli komuś jest tak źle to niech zmieni pracę!

kicia
@Jasiek 20.07.2018 21:56

Nie jest ale tu jest tragicznie , no właśnie weź kredyt i zmień pracę oj Jasiek , grazia wszyscy się zwalniają sama ukraina została i tylko obstawa mistrzów z Polski ale pewnie będą ich podmieniać na obcokrajowców bo są wydajniejsi

grazia

czy może ktoś napisać coś o dziale filetowania,przyjmują Polaków,czy tylko cudzoziemców,sa jeszcze na tym dziele Polacy.

Karolina

@Khaled Al Asad Widzę, że nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami na temat SuperDrob. Czy mógłbyś napisać coś pozytywnego o firmie? @kolo Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś obecnie pracownikiem SuperDrob. Może ty mógłbyś się z nami podzielić swoimi odczuciami o pracy w tej firmie?

Khaled Al Asad
@Karolina 09.07.2018 22:48

Oczywiście że się nie zgadzam. Firma przede wszystkim rozwojowa, nowe produkty, inna jakość, nowe maszyny i urządzenia, nowe linie. Fajna kadra, nowy dyrektor produkcji - jedyna osoba z produkcji komunikatywna, z wiedzą, nie zablokowana na ludzi i na rozwój, twardo stąpa po ziemi. Nie znam ludzi z technicznego, za wyjątkiem mechaników, ale wiem że odmłodzona kadra, stara się mimo różnego doświadczenia bo startują z kurczakiem po szkołach, dba o nich ich dyrektor. Zawsze optymistycznie uśmiechnięty i szczery, rozmawia z ludźmi, pewnie dobrze się uzupełnia z dyrektorem produkcji i zakładu. Ktoś pisze o podwyżce płacy, bardzo dobrze, ale zapomniał już o płatnych nadgodzinach, płatnych niedzielach, premii specjalnej i dojazdach. Lepiej narzekać, nic od siebie. Uważam, że jeśli niewolnicy pracują za niegodziwe pieniądze proszę odejść z honorem, iść do modnej firmy obok do której ludzie "odchodzą", do sławnych papierów wartościowych i innych firm sezonowych. Dodam że firma od 2012 roku bardzo się rozwija, przebudowy cały czas, taki trend, takie parcie, inaczej wypadniemy z rynku. Żałuję że nie skończyłam studiów, ale inne priorytety były w latach 90.

Aneta
@Khaled Al Asad 19.07.2018 07:11

Zgadzam się, popieram koleżankę. Nie popieram tylko w firmie kolesiostwa, zatrudnień przez znajomości, brak oceny twardej przez mistrzów pracy ludzi tylko nadmiar kawy wypijanej i głupot opowiadanych w kantorkach mistrzowskich.

kolo
@Khaled Al Asad 19.07.2018 07:11

no ładny tekścik, widać że sponsorowany.

Irek

Czy wiecie coś o nowych ofertach pracy?

Khaled Al Asad
@Irek 25.06.2018 11:03

Elektrycy, hydraulicy, automatyk, kierownik warsztatu, mistrz do dur. Z tego co wiem nie mają źle w technicznym. Stała, pewna pensja, na czas (o tym nikt nie pisze).

Kukuryku
@Khaled Al Asad 28.06.2018 19:32

Stala pewna pensja, to norma w kazdej firmie ... . A warunki pracy okropne, przelozeni niedouczeni. Omijac szerokim lukiem ta firme !!!

Khaled Al Asad
@Kukuryku 03.07.2018 09:08

Kolego ale którzy niedouczeni?

DKPRS

Witam a jak się ma sprawa w Lublinie/Turce Jaka załoga/kadra?Podobno w wylegarni kurczat jest jeden elektryk co podpierdziela i uważa się za najlepszego na globie?

Lol
@DKPRS 21.06.2018 18:58

Jak nie ma biura to napierdala na nich równo jak leci a jak tylko pojawi się ktoś z biura to wlazi w (usunięte przez administratora) aż milo!

KOGUT

BEZPŁATNY DOJAZD...? NIE MA. DOJEŻDŻAM DO MIASTKOWA KOŚCIELNEGO AUTOBUSEM. DOPŁACAM KIEROWCY. DOJAZD MIAŁ BYĆ BEZPŁATNY. JAKĄ UMOWĘ ONI (SUPERDrOB) CHCIELI WCISNĄĆ KIEROWCY, ŻE SIĘ NIE ZGODZIŁ..!?

Karolina

@hffghgghh piszesz, że w tym zakładzie nic nie działa, możesz rozwinąć co dokładnie masz na myśli? Nie możliwe, żeby wszystko w tej firmie działało źle. @Realista przypominam, że jesteśmy na forum publicznym, gdzie używanie niektórych zwrotów jest nieodpowiednie.

hffghgghh
@Karolina 21.05.2018 14:02

nic tam nie działa nic , nie rozumiesz co to znaczy czy jak ?

Karolina

@anonymous Zgadzam się, że z istnienia i przede wszystkim działalności związków zawodowych mogą płynąć różne korzyści. Jednak decyzja o założeniu takiej organizacji zależy tylko od pracowników firmy. Czasami do rozwiązania problemów w pracy nie jest konieczne formalne zakładanie związku zawodowego z wpisem do KRS. Być może taka sytuacja ma miejsce w firmie SuperDrob.

Karolina

@anonymous Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie jesteś pracownikiem SuperDrob. Dlaczego namawiasz pracowników do założenia związku? Co Cię motywuje do takiego działania? Jakie korzyści z tego płyną dla pracowników?

anonymous
@Karolina 06.06.2018 20:29

Tak racja nie jestem pracownikiem. Dlaczego namawiam ? Po 1 czytając komentarze poniżej to zdecydowana większość jest negatywna ( średnia 2/6 to nie dobry wynik ). Podstawową korzyścią jest ochrona pracownika , bezpieczeństwo pracy , przestrzeganie przepisów prawa pracy to tak w skrócie. Organizacja związkowa może być także łącznikiem między Zarządem a pracownikami ( w szczególności pracownikami szeregowymi produkcyjnymi i innych działów bo na tych działach w zakładach przeważnie jest zdecydowana większość ). Powinny brać udział w regulacjach płac, rozwiązywać problemy pracownik - pracodawca. To w skrócie o tych korzyściach ale zapewniam że jest ich sporo więcej. Nie ma się czego obawiać, korzyści zapewne będą dla jednej jak i drugiej strony pozytywne.

anonymous

Widzę że brak odzewu na mojego wcześniejszego posta na temat organizacji związkowych i SIP. Ludzie weźcie się zbierzcie i załóżcie NSZZ. Wraca rynek pracownika czas przycisnąć pracodawców. W waszej branży Indykpol ma związek, pokrewny Animex też ma. Zastanówcie się , znajdźcie lidera. Przy tak dużym zakładzie trzeba by było na raz mieć z 200 osób ( Polaków ). A i jeszcze jedno pracodawca nie musi wyrażać żadnej zgody.

hffghgghh

Haaa w tym zakładzie nic nie działa o czym wy piszecie aplikujcie biorą wszystkich

anonymous

Mam kilka pytań do pracowników którzy tam pracują: czy w zakładzie działa jakaś organizacja związkowa ?, czy w zakładzie jest SIP ( społeczny inspektor pracy )?, Będę wdzięczny za odpowiedzi od osób które tam pracują.

?

gdzie zakład teraz się buduje?

Ciekawy

Ile zarabia brygadzista na kotłowni w Lublinie? Zauważyłem że teraz szukają, Napisali że atrakcyjna stawka.

Jony

Czy sa płacone 100 za święta ustawowe

Karolina

@czarna Może istnieją w firmie SuperDrob dodatki pozapłacowe albo świadczenia socjalne? Czy pracownicy tej firmy mają szanse na rozwój wewnętrzny w firmie? Jak wygląda system pracy, czy to system zmianowy, a pracownicy mają wpływ na kształt grafiku? Inni kandydaci na pewno będą Ci wdzięczni, za dodatkowe informacje.

czarna
@Karolina 29.04.2018 17:06

Jakie dodatki o czym ty mówisz. Talon do sklepu na Wielkanoc 120 zł.Jaki rozwój, na jakim ty świecie żyjesz. Masz robić biały murzynie nie dyskutować, nie upominać się o podwyżkę.

Realista

Ciągle piszecie o tym samym nic tu się nie zmienia nic !!! Płace są najniższe , mniej się po prostu już nie da zarabiać zwykły robol ma od 2000- 3000 tysięcy nic więcej , płacą ochłapy i wymagają by zapierd..alać jak ruskie im to się jakoś tam opłaca bo pracują po 16 godzin od poniedziałku do niedzieli jedzenia nie kupują i mieszkają po 5 w pokojach więc wszystko odkładają no a Polak przy takich zarobkach musi zapier...alać. te godziny by coś zarobić no ale jak tu się zmusić by tu jeszcze godziny i soboty pracować tylko nieliczni tak kur...wią bo wyjścia nie mają . Kończmy te wpisy bo to większego sensu nie ma , wszyscy wiedzą jak tu jest .

Wiegro

Jak czytam te komentarze to trudno uwierzyć że 2 znajomych zachwala tam zarobki. Pracują nożem w akordzie i poniżej 4 tys na rękę nie biorą. Znad godzinami jeden teraz miał 5800 a drugi bliżej 7000. Mówili że jak jest kiepski towar to się opierniczają a jak dobry to gonią. Jeden to Polak i od niedawna pracuje nożem a drugi to Ukrainiec.

czarna
@Wiegro 18.04.2018 22:40

Ściemniają ci.A czym tu się chwalić 1650 zł do ręki. 7000 tyś.to ma jakiś dyrektor.

Karolina

@xz1 Czy mógłbyś uzasadnić swoją opinię i napisać dlaczego nie warto tam aplikować? Twój wpis jest bardzo krótki i warto żebyś go uzupełnił. Przyszli pracownicy firmy SuperDrob być może skorzystają z zawartych w nim informacji. @Uhuhu Wspomniałeś w swoim wpisie o złym traktowaniu pracowników. Czy mógłbyś napisać na jakiej podstawie tak uważasz? Czy byłeś świadkiem konkretnych wydarzeń, które mogłyby o tym świadczyć?

Trump
@Karolina 05.04.2018 09:39

W tej firmie pracują tylko Ukraina i Mołdawia a z naszych to tylko ci co są przed emeryturą czyli starzy ludzie i ci co są mało ambitni lub nadużywają alkoholu bo wiedzą że nigdzie indziej by nie pracowali na ciągłym zejściu . Co mogę powiedzieć praca na magazynie jest beznadziejna kasa mała zimno a do tego sami obcokrajowcy taka praca na przeciąganie tylko nic poza .

Uhuhu
@Karolina 05.04.2018 09:39

Pani Karolino, prosze oppscic swoje biuro i wybrac sie na jeden dzien na produkcje. Popracowac troszke z tymi ludzmi. Zrozumie Pani.

Janusz

Idealnych firm nie ma. Zastanawiam się dlaczego jesteście dla siebie tacy nieżyczliwi?

czarna
@Janusz 18.03.2018 21:34

Jakbyś zarobił 1650 zl. w tej firmie tez byłbyś mniej życzliwy.

Uhuhu
@Janusz 18.03.2018 21:34

Przyklad idzie z gory, od kierownictwa. Jesli traktuja swoich pracownikow po chamsku to nie mozna oczekiwac innych komentarzy. Nieprawdaz?

Zostaw opinię o SuperDrob - Karczew

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SuperDrob