FHU SUNEXPERT

2 Dodaj opinię
FHU SUNEXPERT
2 196 6 1

Opinie o FHU SUNEXPERT

Filtruj opinie po kryteriach:

Donocik
 Opinia

Wienio, teraz jestem staszym doradcą klienta, mam 3-3.5 tysiąca. I nie pracuję na budowie. Chcesz potwierdzenie z konta bankowego, jeśli nie wierzysz ? Doświadczenie, które zdobyłem z Panem Konradem w Sun-Expert dzisiaj owocuje dobrymi zarobkami. I szczerze? Tak jak kiedyś byłem na w/w wściekły, zły i w ogóle... tak dzisiaj jestem mu wdzięczny za przekazaną wiedzę i możliwość zdobycia doświadczenia. Bujaj się.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
chce potwierdzenie z konta
 Opinia
@Donocik 24.08.2016 20:00

ja chce potwierdzenie z konta bankowego

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
potwierdzenie z konta
 Opinia
@Donocik 24.08.2016 20:00

przecież sam pytasz czy chce potwierdzenie z konta bankowego to ci odpowiada że chce, a ty żeby się bujał, - normalny jesteś ?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alex.. .zabrze
 Opinia
@Donocik 24.08.2016 20:00

To dlaczego juz tAm nie pracujesz ???????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
przerwy
 Opinia

ile wynoszą przerwy ? - 5 minut po każdej godzinie czyli 35 minut na 8 godzin pracy ?

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alex.. .zabrze
 Opinia
@przerwy 12.07.2018 15:50

Jeśli jesteś palaczkä ....to przerwy masz co godzinke .....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kinga Kowalczyk
 Opinia

Mimo nam poinformować, że z dniem 1 kwietnia ulegają zmianie warunki zatrudnienia. Już od pierwszego dnia każdy konsultant telefoniczny zostaje zatrudniony na miesięczną umowę zlecenie płatną godzinowo oraz prowizyjnie. Kolejnym etapem jest już gwarantowana umowa o pracę oraz atrakcyjna forma prowizyjna! Serdecznie zapraszamy do aplikowania na stanowisko Konsultanta Telefonicznego w największym i jednym w Polsce projekcie na instalacje fotowoltaiczne! Szczegółów chętnie udzielimy podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Nie zwlekaj - aplikuj! Pozdrawiamy !

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PECHA
 Opinia

Cześć wszystkim! Przeglądam opinie jakie zostały zamieszczone na tej stronie i jestem w mocnym szoku ! Pracuje w firmie prawie 4 lata - zaczynałem jak wszyscy od umawiania spotkań w pierwszym miesiącu miałem 400 poprawnie umówionych kontaktów i wynagrodzenie na poziomie 5500 zł ! PO trzech miesiącach przeszedłem na dział handlowy. Awans w firmie jest możliwy jestem tego najlepszym przykładem wystarczyło tylko 3 miesiące! 99% opinii na tym tym forum jest nieprawdziwa - piszą ją głównie osoby , które nie nadają się do jakiejkolwiek pracy i czekają na kroki Pana Prezesa Kaczyńskiego 500 + , zasiłek, dotacje , itd. Jeszcze nie mam dzieci, a niestety utrzymuje miesięcznie pięcioro - nieswoich. Jeżeli ktoś chce pracować i zarabiać to jest to dobre miejsce - Nie ma takiej firmy w woj. śląskim, która na START proponuje 3000 zł postawy + prowizje nie wspominając o całej reszcie wyjazdy, kino, 13 wynagrodzenie , prawo jazdy itd. MAŁO ?! Ja osobiście POLECAM warto spróbować - jeżeli jesteś osobą ogarniętą - pozytywną - lubisz gadać to masz szanse zarabiać 4000-5000 zł na rękę miesięcznie bez problemu.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Justyna Lopka
 Opinia

W firmie SUNEXPERT pracuję już ponad rok. Jako jedna z nielicznych firm na rynku umożliwia bardzo szybki rozwój i awans. Każdy pracownik, który wykazuje ku temu predyspozycje i chęci jest doceniany i awansowany na wyższe stanowisko. Firma proponuje NAJLEPSZE warunki w branży telemarketingu na całym Śląsku. Każdy konsultant telefoniczny ma Umowę o Pracę (na kwotę 3000 brutto ) i atrakcyjny system prowizyjny, i to nie wszystko ! Dodatkowo 13 wynagrodzenie, a tego już praktycznie nigdzie indziej nie znajdziecie :) Sama praca jest pracą i łatwą i trudną, polega na umawianiu spotkań w branży OZE - projekt z którym konsultanci się kontaktują jest bardzo korzystny finansowo dla klientów dlatego też samo umawianie spotkań nie stanowi problemu. Ponad 80 % konsultantów co miesiąc osiąga dużo wyższe wyniki niż ustalony target !!!! Praca w stałych godzinach od poniedziałku do piątku. I to co również istotne - atmosfera ! Nasi współpracownicy są NAJLEPSI ! atmosfera jest luźna, w czasie przerw słychać mnóstwo śmiechów i żartów. Wzajemnie się wspierają i udzielają pomocy. Jeśli i Ty zastanawiasz się czy aplikować - nie czekaj, aplikuj. Z miła chęcia zaprosimy Cię na rozmowę kwalifikacyjną i przedstawimy szczegóły :)

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M.
 Opinia

Pracowałam bardzo krótko. Na rozmowie usłyszałam, że firma ma swoją bazę klientów, myślałam w takim razie, że osoby są zaznajomione z tematem, a mnie pozostanie dograć szczegóły spotkania - błąd. Dzwoni się po prostu do randomowych ludzi i nawija makaron na uszy. Presja od samego początku, że więcej, że lepiej, że za mało.... Owszem są tacy, który jakimś cudem śmigają z tym, ale nie wszyscy. No i kwestia ludzi...(usunięte przez administratora) Dodatkowo kadra raczej nie bardzo wie na jakich warunkach są zatrudnieni pracownicy, przez co dochodzi do absurdów... Ogólnie - NIE POLECAM.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kinga Kowalczyk
 Opinia
@M. 21.03.2019 20:15

Zapraszam do kontaktu osobistego i przedstawienie się aby być bardziej wiarygodnym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Kinga Kowalczyk 28.03.2019 12:18

Kinga W Sunexpert waruni sa jasne i kady je rozumie a Miriam nie podołała i pozostaje tylko sie tak bronić Ludzie w Sunexpert pracują juz po 5 lat i warunki im odpowiadają - bo takie warunki jakie Sunexpert oferuje to mało spotykane warunki - z premia nawet 4 - 7 tys złotych :-) Pozdrawiamy Pani M >:-)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kinga Pluta
 Opinia

Przeszłam już każdy możliwy dział w firmie SUNEXPERT i w 100% procentach mogę potwierdzić, że na każdym stanowisku da się dobrze zarobić. Możliwość awansu i rozwoju też jest możliwa o ile ktoś wykazuje chęci i umiejętności. Cały czas prowadzimy nabór na przeróżne stanowiska w związku z czym serdecznie zapraszamy do składania aplikacji!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sandra
 Opinia
@Kinga Pluta 18.10.2018 15:39

Jakie jest maxymalne wynagrodzenie jakie moza uzyskac w firmie ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jasne
 Opinia
@Kinga Pluta 18.10.2018 15:39

to już pozbyliście się z firmy pracowników którzy byli niedawno przyjęci ? nie dajcie się nabrać, nie składajcie cv

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Sandra 21.01.2019 14:53

Witam, w naszej firmie nie ma określonej wartości maksymalnej wynagrodzenia. Wszystko uzależnione jest od wyników pracownika i zawsze jest szansa na więcej :)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@jasne 22.01.2019 16:09

Witam, absolutnie nie :) Nowo przyjęci pracownicy przeszli okres szkoleniowy i mają się świetnie. Cały czas powiększamy grupę naszych operatorów więc serdecznie zapraszamy do aplikowania na stanowisko. Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Realistka
 Opinia
@FHU SUNEXPERT 23.01.2019 08:08

Tak ciekawa jestem kiedy kiedy sie baza skończy i wyniki operatorów bo skoro dzwonicie do klientów indywidualnych którzy mają domki własne to w nieskończoność takich gospodarstw nie ma skoro już macie kilkaset tysięcy umówionych spotkań to za chwile nie będzie albo do kogo wydzwaniać albo zostanie sama grupa ludzi którzy nie są zainteresowania spotkanien ani tym bardziej kupnem fotowoltaiki i masowo zaczną się zwolnienia nieproduktywnych pracowników. A kolejna rzecz mówi się klientom że panele fotowoltaiczne umożliwią pozbycie się rachunków za prąd owszem prawda ale na jedno wyjdzie bo firma oferuje montaż paneli za abonament miesieczny to i tak i tak co miesiąc beda wydatki. Dla mnie takie firmy nie są dobrym pracodawcą. Kolejna rzecz trzeba umawiać miesieczjie ok 250 spotkań dla mnie niewykonalne. A za szkolenie macie płatne tylko za umówione spotkanie a nie za godziny i w ciągu tygodnia szkoleniowego musi być min 30 spotkań dla mnie strasznie wysoko poprzeczka postawiona. Na szczęście w pore zrezygnowałam bo nie pasowało mi od początku i czułam uprzedzenie i obecnie mam świetną spokojną pracę praca typowo biurowa kameralny zespół czas szybko leci super możliwości rozwoju a kasa praktucznie ta sama.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Realistka 23.01.2019 19:19

Witam, jeszcze żaden pracownik w naszej firmie nie doświadczył zwolnienia z pracy ze względu na jej brak. Kwestie płynności umawiania spotkań są kontrolowane i zapewniam, że nie dojdzie do sytuacji w której nasi operatorzy nie będą mieli możliwości wypełniania swoich obowiązków. Target wymagany do spełnienia w 90% procentach jest przekraczany przez naszych pracowników co daje im możliwość otrzymania dodatkowego wynagrodzenia prowizyjnego. Gratulujemy otrzymania pracy, życzymy wytrwałości :)

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawcioo
 Opinia

Zastanawiam się nad aplikowaniem do pracy do tej firmy. Na czym polega praca konsultanta na samym umawianiu spotkań czy też sprzedaży? Cele da się zrealizować czy trudno? Jak nie będzie celów to od razu do zwolnienia czy praca nad wynikami chciałbym mieć wreszcie coś stałego i pewnego? Ile wynosi podstawa? Prosze pomóżcie. Pracuje od kilku lat w branży call center i sprzedaży i umawianiu spotkań ale niechce się bać że jak będe miał kiepski miesiąc czy słabsze dni to mnie zwolnią a bardzo mi zależy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Pawcioo 06.12.2018 13:35

Witamy, serdecznie zapraszamy do aplikowania! Na rozmowie kwalifikacyjnej udzielimy wszystkich potrzebnych informacji. Praca polega na umawianiu spotkań i oczywiście naszym głównym zadaniem jest praca nad wynikiem naszych operatorów! Dokładamy wszelkich starań do poprawy jakości i efektu pracy.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
to jest tak
 Opinia
@Pawcioo 06.12.2018 13:35

najpierw mówią jak to jest super, potem szkolenie co będziesz sprzedawać, oceniają cię od każdej strony, zazwyczaj firma wymaga, żeby się trzymać skryptu czyli tekstu z kartki a4, niektóre firmy nawet wymagają, żeby czytać słowo w słowo z kartki, codziennie dzwonisz do klientów którzy nie mają czasu na rozmowę, dzwonisz też do poczt głosowych, przekładasz rozmowy na inny termin, firma wymaga, żebyś umówił spotkanie z klientem, cały czas ktoś kto jest nad tobą może podsłuchiwać twoją rozmowę z klientem i tak robią, cele są tak zaplanowane, żebyś za dużo nie zarobił ale żeby firma miała zysk, ty niekoniecznie, oczywiście, że za kilka dni nikt cię nie wyrzuci ale jeśli to będzie trwało dłużej to kto wie

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawcioo
 Opinia
@to jest tak 07.12.2018 18:01

Seriooo aż tak żle? Kurde chciałbym wreszcie coś stałego i na zawsze a nie przejściowe to jest branża że raz idzoe lepiej raz gorzej. To sie chyba zastanowie ... tyle fajnych opini było poniżej a jednak wcale nie tak kolorowo ...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Pawcioo 09.12.2018 12:47

Witam, zapraszamy do firmy na rozmowę kwalifikacyjną. Zatrudniamy na stałe, a jak się Pan zapewne orientuje w każdej firmie realizującej pewien projekt pracujemy w sztywnych ramach, które rozmowa z klientem musi spełniać. Sposób wynagrodzenia jest jasno określony i każdy nasz operator na przestrzeni miesiąca wie na jakie wynagrodzenie pracuje.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawcioo
 Opinia
@FHU SUNEXPERT 10.12.2018 12:26

Rozumiem ... ja po prostu niechce znowu usłyszeć za 2-3 miesiące usłyszeć znowu że jestem bezproduktywny nieefektywny i zbędny dla firmy i usłyszeć że takich ludzi tu nie potrzebują ... ja mam rodzinę i muszę mieć stałą pracę a nie zmieniać je co chwilę bo mam już dość ... chciałbym aby mnie wreszcie ktoś docenił jako człowieka jako pracownika a nie patrzył tylko na mnie pod kątem cyferek i tego mam sprzedaży czy spotkań.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
to jest tak
 Opinia
@Pawcioo 11.12.2018 16:04

to musisz zmienić branże, w tej firmie to usłyszysz, w takich firmach jest tak, że dają ci byle projekt i ty masz przed ludźmi świecić oczami, swoim imieniem i nazwiskiem, potem słyszysz to co napisałeś, że jesteś bezproduktywny albo, że za mało klientów, tylko nie powiedzą ci, że dali ci takich klientów do których firma już dzwoniła wiele razy i nie byli zainteresowani i o tym mówili w rozmowie ale z tego cię rozliczają, potem jak odejdziesz z firmy będzie ktoś kolejny robił to z czego cię rozliczali i też usłyszy, że jest bezproduktywny, potem znowu kolejna osoba i tak w kółko - dlatego tego typu firmy zawsze szukają pracowników, ogłoszenia wiszą cały czas bo cały czas kogoś zatrudniają i zwalniają, - jak się im znudzisz to zatrudnią sobie nową zabawkę którą jak się znudzą to sobie zwolnią pod obojętnie jakim powodem, a powodów może się znaleźć mnóstwo

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@to jest tak 14.12.2018 15:03

Witam, być może tak jak Pan/Pani pisze. W niektórych firmach z całą pewnością dochodzi do opisywanych sytuacji. Mamy stały zespół, który utrzymuje się z nami latami. Ogłoszenie owszem cały czas wisi, bo projekt się rozwija i możemy zatrudniać jeszcze więcej pracowników :) Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
to jest tak
 Opinia
@FHU SUNEXPERT 14.12.2018 16:25

znana narracja, niby uważacie, że jesteście lepsi od innych firm i każda firma tak uważa ale w innej firmie jaką znam też używają argumentu - bo projekt się rozwija - identyczny argyment - tylko bardzo dziwne, że ciągle się coś "rozwija", - może dajcie spokój ludziom aż się rozwiniecie i wtedy zamieszczajcie ogłoszenie jak będziecie mieli firmę rozwiniętą, co Wy na to ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@to jest tak 17.12.2018 17:58

Bez ludzi w naszej branży nie ma rozwoju :) Pani/ Pana propozycja jest więc nie na miejscu. Pozdrawiamy.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
to jest tak
 Opinia
@FHU SUNEXPERT 18.12.2018 11:07

racja, bez ludzi kadra kierownicza nie byłaby taka ważna i nie miałaby kim rządzić, żeby nie napisać pomiatać, nie miałby kto zarabiać na tą kadre kierowniczą, na wynagrodzenia i premie, dlatego to jest dla was nie do przyjęcia, to co robicie jest nie na miejscu

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@to jest tak 18.12.2018 17:56

Całe szczęście nasza 30 osobowa kadra jest zadowolona zarówno z zatrudnienia jak i atmosfery w firmie. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do aplikowania na stanowisko.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolinka
 Opinia
@FHU SUNEXPERT 19.12.2018 11:09

No ja widziałam ogłoszenie właśnie że szukacie na konsultanta do umawiania spotkań ale boję się taka jedna znajoma mi mowiła że oferujecie pierw umowe na 5 dni gdzie placone jest od spotkania a jak mi nie pójdzie to co ... będe jezdzić na daremno za free a po tym tygodniu mi podziękujecie a też szukam na stałe pracy i też pracowałam już na podobnych stanowiskach ale boję się niechce zostać wyrzucona po tygodniu bo wiadomo że sukces takich projektów to owszem moje podejscie i mój sposób mówienia i decydowania za klienta ale też szczęścia na kogo się trafi po drugiej stronie ... tak więc chciałam zapytać czy byt w waszej firmie zależy tylko od wyników czy patrzycie też na podejście i zaangażowanie pracownika mimo np porażek jeśli jakiś tydzień ... miesiąc będzie słabszy ... niechce za 2 miesiące znowu szukać pracy ... czy pracodawca w tym temacie może mnie uspokoić

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Karolinka 19.12.2018 11:45

Droga Pani Karolino :-) Każda firma na świecie i nie tylko w Polsce jest strategicznie nastawiona na to że muszą zgadzać się wyniki a zaraz za tym idzie byt w firmie / firmach . Nikt w żadnej firmie nie przystąpi do współpracy długofalowej jeśli jest brak wyników. Jednak oczywistym jest że słabszy miesiąc zdarzy się zawsze ... :-) Prace zaczynamy z każdą osoba UMOWĄ O PRACE ! Umowa o dzieło to daleka przeszłość !!!

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolinka
 Opinia
@FHU SUNEXPERT 19.12.2018 13:31

No ale pierwszy tydzień jest rozliczany tylko prowizyjnie a potem pierwsza umowa na miesiac zlecenie dopiero potem umowa o pracę i chciałabym wiedzieć czy do tego czasu mnie nie wywalicie

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Pracowałam w tej firmie jakiś czas temu . Muszę przyznać że wcale nie było najgorzej :-) momentami tęsknię za nimi :-) Gdyby nie temperament właściciela , pewnie pracowałabym nadal :-)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Naturelka
 Opinia

Witam Czy istniałaby możliwość pracy z domu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@Naturelka 12.12.2018 10:22

Absolutnie nie ! Każdy posiada umowę o pracę - podstawę i bardzo duże premie i praca odbywa sie w siedzibie firmy . Zapraszamy :-)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
K8
 Opinia

Moja opinia na temat firmy jest dobra, pracowałam tam pare lat temu przez kilka miesięcy i odeszłam. Później udało mi się dostać „świetna prace” w korpo rzeczywistość szybko zweryfikowała ze w sun expercie nie było źle, w nowej pracy doznałam niezłego mobingu zrezygnowałam i wróciłam na stare śmieci do sun expertu. Jak dla mnie warunki pracy są dobre, im więcej z siebie dajesz możesz więcej zarobić, a co najważniejsze dla mnie pracujesz 8 godzin wracasz do domu i masz święty spokój.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@K8 23.10.2018 12:55

Zapraszamy kolejne zadowolone osoby :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:-)
 Opinia

Lubię atmosferę w FHU SUNEXPERT za: WSZYSTKO !!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Konsultantka
 Opinia

Jedyne co było fajnego w tej pracy to owszem atrakcyjna podstawa, mało które call center tyle daje i (usunięte przez administratora) też duży plus, problem tkwił w ekipie zarządzającej, (usunięte przez administratora)współpracownicy sympatyczni, duża rotacja, (usunięte przez administratora) nie wróciłabym do tej firmy.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ZZZZZ
 Opinia
@Konsultantka 29.08.2018 16:42

...a ciekawe kto by cię przyjął? Tu zostają tylko inteligentne osoby

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dom wre
 Opinia
@Konsultantka 29.08.2018 16:42

Nikt już nie rozmawia z takim jak Ty Uśmiechu życzymy ... Pani DW

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aleksandra Malina
 Opinia

Jestem zatrudniona w firmę od 4 lat. W pierwszym okresie zatrudnienia miałam okazję zajmować stanowisko konsultanta telefonicznego. Na swoim przykładzie jestem w stanie zapewnić każdego pracownika, że awans zawodowy w firmie jest osiągalny i realny. W firmie dzięki stałej grupie zatrudnionych pracowników da się odczuć bardzo dobrą atmosferę i energię. Wynagrodzenia wypłacane są zawsze przed czasem, co daje naszym pracownikom pełne poczucie stabilizacji. Zatrudniamy na podstawie umowy o pracę, po okresie próbnym umowa zostaje zawarta na czas nieokreślony. Na chwilę obecną jesteśmy jedyną firmą na rynku proponująca tak dobre warunki zatrudnienia i wynagrodzenia w branży CallCenter. Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko konsultanta telefonicznego ds. OZE i serdecznie zapraszamy do przesłania swojego CV. Praca jest wymagająca, ponieważ polega na obsłudze klienta a przecież wiadomo, że ilu klientów tyle różnych ciekawych przypadków. Niestety jak widać nie każdy radzi sobie z wykonywaniem należnych do siebie obowiązków. Serdecznie zapraszamy do sprawdzenia nas oraz składnia aplikacji!

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
premie 20 zł brutto
 Opinia

dlaczego nikt nie odpowiada na pytanie od którego umówionego spotkania są premie ?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@premie 20 zł brutto 20.07.2018 12:37

Zapraszamy serdecznie na rozmowę kwalifikacyjną. Firma posiada wewnętrzny system prowizyjny, który dokładnie omawiamy na spotkaniu. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były przedstawiciel handlowy
 Opinia
@premie 20 zł brutto 20.07.2018 12:37

bo płacą już mniej, nie polecam, toksyczna atmosfera szefostwa jak i całej reszty ludzi..

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SKRYPT pytanie
 Opinia

jak jest z rozmowami - wymagają w firmie, żeby się trzymać skryptu czy można rozmawiać swoimi słowami ?

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Łukasz
 Opinia

Hej, pracowałem i nie polecam , słaba kasa , atmosfery nie ma nie wspominając o profesjonalizmie ...

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
arekmały
 Opinia

NIE POLECAM(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agent PLUS
 Opinia

NIE POLECAM omijać !!!

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Uuuu widzę, że po kilku latach nic się w tej firmie nie zmieniło :-)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
konsultantka
 Opinia

Szanowni Państwo, Otóż pracowałam w tej firmie niedługo, jednak swoje zobaczyłam i miałam okazję ocenić. Dużo przemyśleń najłatwiej będzie ująć w punktach: - atmosfera: stała ekipa jest niesamowita. Panie pracujące tam po kilka lat są świetnymi motywatorami. Kiedy widzisz kartki wypełnione po brzegi umówieniami - siadasz na tyłeczku i umawiasz, bo wiesz, że da się. Dużo humoru i rodzinnych opowieści - jakoś trzeba sobie urozmaicić monotonną pracę, jednak udaje się to. Co do biura i szefostwa: choć bywały małe nieporozumienia, trzeba wziąć pod uwagę, że to też ludzie. Mogą mieć gorszy dzień, a prowadzenie firmy w dzisiejszych czasach nie jest łatwe. Polecam czasami tylko słyszeć, nie słuchać, bo za kilka minut sprawa nie będzie miała większego znaczenia i znów będzie wszystko okej. - wypłata - umówisz zgodnie z zasadami - masz pieniążki. Tutaj, faktycznie, jest kwestia zwrotów, ale na to nic nie poradzisz. Wydaje mi się, że stawki za jedno umówienie celowo są tak wysokie, by pracownikom zrekompensować błędne umówienia - "nie z ich winy". Warto pamiętać o terminie wypłacania należności - zapytaj o to na rozmowie. Pierwszy miesiąc trochę boli, jednak później naprawdę widać możliwość świetnego zarobku. A, wypłata zawsze na czas. Przy odbiorze widać, że szefostwo uważa, że te pieniądze należą Ci się jak psu buda na zimę :P Sama je wypracowałaś. Oni mają zysk - Ty też go masz. - umowa o pracę - na początku masz umowę 5 dniową. Przede wszystkim masz sprawdzić, czy w ogóle kwestia umawiania spotkań Ci leży. Jaki byłby sens podpisywania umowy o pracę od razu, bez przepracowania na tym stanowisku nawet tygodnia. Serio, to duży plus. Później z tego co wiem, jest umowa zlecenie na 3 miesiące, a potem możesz się spokojnie umówić z szefem na umowę o pracę. Ma ona swoje warunki, jednak są tacy, którym na tym zależy i właśnie na takich zasadach pracują. O to też warto zapytać. - godziny pracy - nie zawsze jest to praca poniedziałek-piątek, od 8-16. Szefostwo jednak pod sam koniec mojej "kariery" w tej firmie starało się coś zrobić z tym fantem. W związku z niedużym zespołem, oczekiwane jest, byś nie pracował tylko dla zarobku, ale także dla firmy. W związku z tym, że mogę już bez żadnych konsekwencji napisać co myślę, mała wiadomość dla Was i dla szefostwa. 1. Drodzy użytkownicy - idźcie na rozmowę, nie bójcie się zapytać o każdy najmniejszy szczegół. Firma ma swoje zasady, jeśli będą wam odpowiadać, możecie zarobić naprawdę dobrą kasę. 2. Szanowni Państwo, macie świetną ekipę - po prostu nigdy o tym nie zapominajcie, bo rotacja będzie zawsze, a wasi pracownicy budują nie tylko atmosferę, ale też jakość i opinię o waszych usługach na rynku. Gdyby ktoś pytał: odeszłam z firmy, bo siedzenie 8h na pupie, to nie mój styl pracy. Marzyłam, żeby rozwijać się na swoich zasadach. To tyle.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
opinia lidera
 Opinia
@konsultantka 01.12.2017 12:48

kto z liderów napisał tą opinie ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@opinia lidera 28.07.2018 18:12

Umowa o pracę umowa o pracę i raz jeszcze umowa o pracę - w Sunexpert zarabiasz 13 miesięcy - firma wypłaca 13 wynagrodzenie po przepracowanym roku - żadna inna firma w kraju nie oferuje takiego systemu - oczywiście szkolenia wyjazdy integracyjne i finanse 3000 zł miesięcznie plus prowizja wysokości nawet 3500 zł ( zależna od ilości umówionych spotkań ) Firma mocno porusza sie na rynku - w dużym stopniu także oferują usługi montażowe instalacji pv więc call center to nie główny sektor działania firmy ! Firma godna MOCNEGO polecenia ! Obecnie firma przekształca się na Spółkę z o.o. Spółkę Komandytową .

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracowałam - zrezygnowałam
 Opinia

A Wy ciągle swoje. Tak trudno zrozumieć, że każdy pracownik moze mieć inne odczucia i inne zdanie na temat pracy u Was. Idealnie nie jest nigdzie, ale Sunexpert ma wyjątkowo wielkieee ego. Gdyby rzeczywiście było tak suuuper jak usilnie staracie sie tu wszystkich przekonać, nie musielibyscie tu codziennie zaglądać i naprędce usuwać niewygodne komentarze. Bardziej wiarygodną firmą jest ta, która ma negatywne opinie (i ma je w nosie) niż taka która ciągle się tłumaczy i wykłóca o swoje racje. Lekko żałosne jest to, że Wy ciągle sie tu wypowiadacie niż fakt, że robią to Wasi byli pracownicy. Ludzie potrafią czytać ze zrozumieniem i widzą zapewne te luki w konwersacjach czyt. usunięte komentarze. Gdybyście nie mieli nic do ukrycia nie usuwalibyscie ich. Bo po co. Dobra firma sama sie obroni, płacąc na czas i godziwie traktując ludzi. Nie potrzebuje do tego bandy adwokatów piszących tu na rozkaz szefa. Takie praktyki osobiście pamiętam. "Napiszcie jakąś pozytywną opinie" K.Kalus :-) widać też gołym okiem, które komenatarze faktycznie pisał zadowolony pracownik, a które w kółko te same osoby z SE :) na pożegnanie - nie jesteście tak cwani i inteligentni jak Wam sie wydaje. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rekrutacja
 Opinia
@Pracowałam - zrezygnowałam 21.10.2017 20:20

i jeszcze zapraszają na rozmowy o pracę...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Premie 20 zł brutto.
 Opinia

FHU SUNEXPERT, ale jaki to problem żeby odpowiedzieć na pytanie o premie publicznie skoro piszecie w ogłoszeniu, że płacicie nawet 20 zł premi za spotkanie ? - co jest w tym takiego, że nie chcecie odpowiedzieć ? i od którego umówionego spotkania płacicie te premie ? bo przecież nie od pierwszego ani nie od 10go spotkania

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
elle
 Opinia
@Premie 20 zł brutto. 21.07.2018 17:12

to już nieaktualne bo teraz call pracuje tylko i wyłącznie na umowach o pracę, gdzie sama podstawa wynosi 3000 brutto a do tego prowizje. Mamy jeszcze 3 wolne miejsca ale tylko dla najlepszych (doświadczonych i inteligentnych!) Zapraszamy z CV.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Premie 20 zł brutto
 Opinia
@elle 22.07.2018 20:49

jeśli to nieaktualne to dlaczego firma się tym chwali ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Ruda dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że praca godna polecenia dla młodych osób, tych którzy studiują. Może jest jakiś student, który wyrazi swoją opinię o pracy w firmie FHU SUNEXPERT? Czy można liczyć na elastyczne godziny pracy?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ruda
 Opinia
@Alicja 05.10.2017 13:35

Elastyczne godziny? Tylko w ogłoszeniu o pracę heheheheh. Praca od 8 do 16 i kropka.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
~dona
 Opinia
@Ruda 05.10.2017 16:46

Trudno, żeby na umowę o pracę nie pracować 8 godzin dziennie!!!!!!Natomiast na umowę zlecenie Zleceniobiorca ustala godziny pracy (niektórzy pracują np. po 4 godziny i to nie codziennie, inni umawiaja spotkania w domu (tylko ci do których szef ma zaufanie).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ruda
 Opinia
@~dona 15.10.2017 17:10

A Polska druzyna wygra MŚ :-)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patryk
 Opinia

Elastyczne godziny pracy o czym wy mówicie pracujesz dziennie po 9 godzin typowy call center wyznaczone godziny kiedy ma się przerwę .(usunięte przez administratora) ilość umówionych spotkań nie realna.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kalina
 Opinia
@Patryk 22.01.2018 18:18

dla ćwierć inteligentów to rzeczywiście nie do osiągnięcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zaciekawiona
 Opinia

jak jest z premiami, od którego spotkania są naliczane premie 20 zł ? 20 zł to kwota brutto od której trzeba odjąć podatek ?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pytanie - premie 20 zł
 Opinia

FHU SUNEXPERT, te 20 zł premii to wypłacacie za każde spotkanie od pierwszego czy dopiero po osiągnięciu iluś tam spotkań ?

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pytania
 Opinia

jakie projekty ma firma - sprzedaż ? dosprzedaż ? infolinia ? są nadgodziny ? firma pracuje w soboty ?

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@pytania 08.07.2018 17:25

Witam, zajmujemy się umawianiem spotkań z klientami. Firma nie pracuje w soboty oraz nie pracujemy ponad planowy czas pracy. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@Jasiek Co konkretnie masz na myśli? Jesteś pracownikiem w firmie FHU SUNEXPERT? Jeśli tak, to może mógłbyś napisać nam coś o tym pracodawcy? Bardzo Cię do tego zachęcam. @Felek Czy takie szkolenia w dni wolne zdarzają się w tej firmie często? Jeśli tylko raz, to chyba jest do zniesienia. Prawda?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasiek
 Opinia

Myślę, że ktoś nie potrafi docenić pracy w dobrej firmie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia

@konkret, poruszyłeś na forum ważną i ciekawą kwestię dotyczącą kondycji FHU SUNEXPERT. Napisałeś, że w ostatnim czasie firma ta się rozwinęła. Czy bezpośrednio się to przekłada na warunki zatrudnienia osób w niej pracujących?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o FHU SUNEXPERT - Zabrze

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHU SUNEXPERT

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!
Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Radca prawny, członek korpusu służby cywilnej. Urzędniczka Ministerstwa Zdrowia.

Pracuje w Wydziale Kontroli Departamentu Ubezpieczenia Zdrowotnego, wcześniej kierowała Wydziałem Integracji Europejskiej w resorcie. O mobbingu wie wszystko – jako prawnik i niestety także jako ofiara. Jej historia to najlepszy dowód, że warto być odważnym. Pani Joanna pozwała Ministerstwo Zdrowia i wygrała proces w drugiej instancji. Sąd przyznał jej ponad 80 tys. zł odszkodowania a resortowi nakazał przeprosiny. Pani Joanna obecnie przygotowuje się do doktoratu z prawa. Tematem jej pracy będzie mobbing.