General Motors Opel Polska

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 35 ocen.

Opinie o General Motors Opel Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Motors Opel Polska

Zaczyna sie.....

Vauxhall,nalezacy do PSA,chce zwolnic 400 osob z 1800 zatrudnionych w fabryce w Ellesmere Port[Anglia]..,podal serwis BBC.Przyczyna jest,jak podano,spadek sprzedazy opla Astry.

bylyGM

Opla wykupiło PSA nie ma nowego modelu wiec ludzi za dużo wszyscy z czasówkami polecieli a do tego pracują tu ludzie z Tych którzy jak wróca do siebie to w 2019 r Praca ciezka ale jak ktoś chce to się wdroży no i silne nerwy trzeba mieć i psychikę

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@Mirabelka czy obecnie pracujesz w General Motors Opel Polska? Czy powiesz coś o pracy w firmie? Jakie mas doświadczenia związane z pracą w firmie? Pozostawiając swoją opinie pomagacie tym, którzy myślą nad aplikowaniem do General Motors Opel Polska.

byłyGM
@Joanna 3 tygodnie temu
@Mirabelka czy obecnie pracujesz w General Motors Opel Polska? Czy powiesz coś o pracy w firmie? Jakie mas doświadczenia związa...

Nie ma zatrudnienia jeszcze zwalniają kogo się da. Od przyszłego roku 2 zmiany nie jest dobrze nie wiem kto tam będzie pracował za niedługo

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@rosiczka z jakiego powodu nie przedłużyli Ci umowy? Jaki mieli argument? Czy ktoś jeszcze podzieli się informacjami o pracy w firmie General Motors Opel Polska? Czy polecacie pracę w firmie i dlaczego? To ważne informacje dla osób, które będą chciały kiedyś podjąć pracę w firmie.

rosiczka

już nie długo na tłoczni braknie ludzi takich jak ja którym zależało na pracy i swoim zaangażowaniem i poświęceniem nawet kosztem złamanego palca oddany firmie A w podziękowaniu kierownictwo nieprzedłuża Ci umowy pozbawia Cię marnej wypłaty ,dług wdzięczności u Romana była obiegówka

Joanna
użytkownik zarejestrowany

@zyga pamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum przed przystąpieniem do wystawienia komentarza http://www.gowork.pl/regulamin Obecnie firma General Motors Opel Polska nie ma nowych ofert pracy natomiast warto to śledzić.

zyga

bardzo wredni ludzie na spedycji Wega niestety jeśli ktoś ich nie zwolni opinia idzie w eter o sposobicie twierdze ze brak im wyobraźni a iloraz inteligencji mniej niż 0 .

Mirabelka
@zyga 19.06.2017, 22:06
bardzo wredni ludzie na spedycji Wega niestety jeśli ktoś ich nie zwolni opinia idzie w eter o sposobicie twierdze ze brak...

zyga,ludzie jak w każdej pracy ha możesz mieć kumpli ale jak się nie spodobasz to ryby tak płotkami pokierują że cie zniszczą....później płotki wylatują a ryby dalej żerują.

Joanna
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w General Motors Opel Polska? Chętnie dowiemy się więcej o Twoich doświadczeniach z pracy w firmie. Co najbardziej lubisz w swojej pracy?

giluś

a jak tam te dwa deblie z MH guzik i niewelt dalej pracują? no i super matoł sztefan m. kociok sotwin dalej na g-20, dzieci już umie robić czy dalej adoptuje (może stara pusta i nie łapie)

Mirabelka
@giluś 16.02.2017, 16:35
a jak tam te dwa deblie z MH guzik i niewelt dalej pracują? no i super matoł sztefan m. kociok sotwin dalej na g-20, dzieci...

Jeśli adopcje to znaczy że ten człowiek ma serce, a żona jego nie powinna cię interesować. Nie ładnie tak

Opel i jego pole bawełny

Czy to prawda co tu piszecie ? Na początek magiczna kwota 2000zł WTF To jest stawka z Lidla k...a !!!!!! Kolejne zj3by biorące udział w zmowie płacowej !!!!!!! Kampania Piwowarska 3000brutto Amazon 1760 netto plys premie około 2000zł Leroy +- 2000zł ŻAL ŻENADA WSTYD NIE PRACUJE ZA KWOTY ZA KTÓRE NIE MAM SZANS SIE SAMEMU UTRZYMAC [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> wynajem mieszkania lub kredyt (kawalerka) 1000zł czynsz 500zł jedzenie 500zł to by było na tyle luksusów !!!!!! AMEN

wrr ds
@Opel i jego pole bawełny 04.01.2017, 00:48
Czy to prawda co tu piszecie ? Na początek magiczna kwota 2000zł WTF To jest stawka z Lidla k...a !!!!!! Kolejne zj3by bior...

keby nie data to ; amazon i lidl? w opel na piwo dostaniesz

papaja
użytkownik zarejestrowany

@ wredna - no jesli to ma być opowieść taka jak twój nick - to nie jeste pewna czy chcemy. To może zacznij od tego kim jest osoba o której mówisz ???

wredna

Kochani a może chcecie poczytać, jak pracuje jeden z dowódców .Strażak.M.Z.

TM Gliwice

Praca w gmmp Gliwice jest ogólnie ok,jak robisz swoje.Dobre warunki,to napewno,traktowanie przez przełożonych :zależy pod kim pracujesz(różnie).Dorzucę tylko że gdyby nie mobing pod jednym z g-li na body final,to daje szóstkę tej fabryce,jak i za jakość produktów(kupujcie Astrę v)bo warto,dopracowane autko,Dodam że w tej chwili gla mam spoko i mam nadzieję że do głupka nie trafię nigdy.Pozdrawiam wszystkich pracowników opla w Gliwicach .

niemożliwe
użytkownik zarejestrowany

nie wierzę, żę jakaś kobieta by tak chciałą pracować na stanowisku jakiegoś mechanika, ciekawe czy chciałąbyś zarabiać tyle samo co reszta joaana czy może więcej niż inni? proszę bardzo mówicie co wiecie ja chętnie joanna jeszcze coś przeczytam od Ciebie - ciekawe co jeszcze powiesz :) możę facet prawdziwy by tutaj znalazł jakąś pracę?

epj66

Ja nie kupie nowego opla jesli nie bede wiesdziala co bylo lakierowane podczas transportu, a tego jest duzo, nawet do 4 elementow. Wystarczy zadzwonic do firmy cat/kleszczow i porozmawiac z kierowniczka.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

TM CM

Chyba śnisz że ktoś cię o coś będzie pytał przy planowaniu grafika. Grafik powstaje w oparciu o zapotrzebowanie pracodawcy na moce przerobowe. To ty się musisz dostosować. W końcu pracujesz ku chwale GMMP

TM CM

TM CM - 2013-01-21 20:03:30 Pracuję w dziale CM (central maintenance - utrzymanie ruchu). Dużo zależy od podejścia GL-a. Pracowałem na dwóch wydziałach i na jednym było w porządku natomiast na drugim trafiłem na niekompetentnego GL-a, który swoją niekompetencję ukrywał zwalając winę za swoje niepowodzenia na podwładnych. Odbijało się to na ocenach półrocznych i ogólnej atmosferze pracy (na minus). Załoga zdyscyplinowana, no i kablują na wszystkich. Taka wewnętrzna walka. Ale porównując z innymi pracodawcami, szczególnie polskimi wyzyskiwaczami praca jest ok, jeśli się nie opierdzielasz.Minęło kilka miesięcy od mojego postu, który cytuję. Pracę zmieniłem. Porównanie obecnego pracodawcy z GMMP: lp | Kryterium | obecny pracodawca | GMMP --------------------------------------------------------------------------- 1. | Zarobki | średnie | wysokie 2. | Szefostwo | b. dobre | żenujące 3. | Presja psychiczna | średnia | b. wysoka (wręcz przeogromna) 4. | Dyspozycyjność | średnia | wymagana 100 procentowa - żyjesz dla zakładu pracy 5. | Papierologia | wysoka | niewyobrażalnie wysoka - na wszystko jest papier, procedura lub inny świstek 6. | Wymagane zaangażowanie | wysokie | niewyobrażalne i niewykonalne, choćbyś dawał z siebie wszystko to i tak dajesz za mało 7. | uporządkowanie procesu produkcyjnego | średnie | bardzo wysokie - wszystko ma swoje miejsce 8. | pracownik postrzegany jako ...| ...człowiek, członek zespołu | ...robot do wykonania określonych czynności, którego można gnoić na każdym kroku ;)

...

Jak dla mnie to na każdą firmę pracownicy narzekają, szczególnie operatorzy. Taki urok Polaków, ale lepiej cieszyć się że ma sie pracę, w kryzysie. Jeśli ktoś nie ma pojęcia o kosztach związanych z prowadzeniem działatlności, szczególnie produkcyjnej to niech się nie wypowiada o zarobkach... bo wszystko idzie do góry, a sprzedaż coraz mniejsza, więc z czego mają być lepsze pensje? Krzyków na pracownika nic nie usprawiedliwia bo jesteśmy dorośli i da się do inaczej załatwić. Ponadto zrozumcie ludzie że dla firmy jesteście tylko i wyłącznie kosztem! Więc nie dziwcie się że trzeba zapier*lać, bo tylko wtedy się zwacacie firmie i jest sens was trzymać. Tu są jeszcze naleciałości z poprzedniego systemu pt. "czy się stoi, czy się leży 2000 się należy". Jakoś nikt nie narzeka jak jedzie za granice i ma taką samą robotę, albo cięższą...

john rambo
@... 10.03.2013, 16:34
Jak dla mnie to na każdą firmę pracownicy narzekają, szczególnie operatorzy. Taki urok Polaków, ale lepiej cieszyć się że ma si...

tylko jakieś cztery razy lepiej płatną imbecylu

TL

W oplu jak widać pracuje ciemnota boi się o swoje stanowisko pracy co widać po forach.Nic nie piszą jak są wykorzystywani,zastraszani ogólnie system działa.

TM CM

Pracuję w dziale CM (central maintenance - utrzymanie ruchu). Dużo zależy od podejścia GL-a. Pracowałem na dwóch wydziałach i na jednym było w porządku natomiast na drugim trafiłem na niekompetentnego GL-a, który swoją niekompetencję ukrywał zwalając winę za swoje niepowodzenia na podwładnych. Odbijało się to na ocenach półrocznych i ogólnej atmosferze pracy (na minus). Załoga zdyscyplinowana, no i kablują na wszystkich. Taka wewnętrzna walka. Ale porównując z innymi pracodawcami, szczególnie polskimi wyzyskiwaczami praca jest ok(usunięte przez administratora)

jkzpuh

Witam poszukiwaczy pracy i innych już zastanawiąjących się czy nie złożyć podania do GM w Gliwicach, albo czy przyjąć ofertę. Otóż mam niemiły zaszczyt być byłym pracownikiem GMMP, najszczęśliwszy dzień pod względem kariery zawodowej uważałem jak dostałem od nich ofertę na tzw \"Section Manager\" a następnym najszczęśliwszym dniem było jak już wiedziałem że mam następną pracę i od idiotów odchodzę. Praca w GMMP jest to praca niewolnicza za nieduże (stosunkowo) pieniądze, ponieważ zarząd uważa że i tak już jest wysokim wynagrodzeniem praca dla GM i dużych pieniędzy nie trzeba. Ludzie w biurach pracują po 10 - 11 godzin, jak ktoś chce wyjść wcześniej tzn po 8-9 to już krzywo patrzą, oczywiście klimatyzacji brak i w największe upały kierownik wydziału montażu głównego A.S. (Unit manager) powiedział - \"trzeba pracę ograniczyć do 9 godzin dziennie\". Zakładem kieruje klika idiotów z warszawy z dyrektorem na czele. Od razu muszę powiedzieć że kierownik spawalni (usunięte przez administratora)jest bardzo w porządku i umie stworzyć przyjazną atmosferę i jeszcze u niego można pracować - jedyny chyba normalny Unit Manager który jest człowiekiem. Wydziału Tłoczni nie znam dokładnie ale złych rzeczy o tym wydziale nie słyszałem - jeżeli kieruje nim (usunięte przez administratora)to jest ok i powinno być dobrze. Za to(usunięte przez administratora). na lakierni podobno bo tego sam nie doświadczyłem - ciężki i nieprzyjemny człowiek = lakiernia niemiłe miejsce w ogóle - zamknięte bez okien i bez prawa wejścia osób nieuprawnionych. I do tego kwiatek jakich mało(usunięte przez administratora) - jak go gdzieś przeniosą to szkoda mi tych ludzi którymi będzie kierował, kierownik montażu głównego. Tego c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a to chyba tylko przebił sam dyrektor którego już wiem że nie ma w zakładzie bo awansował na dyr. głównego w Hiszpanii - pisały o tym gazety. Otórz ten dyrektor potrafił tak z..bać swojego główdnego księgowego przy innych pracownikach że ten zemdlał ... :) - autentuczna sytuacja - jak \"zwracał uwagę\" to darł mordę na cały regulator i to przy wszystkich bo uważał że to na przestrogę dla innych. Jego wychowankiem, niestety niedouczonym i zakompleksionym i gnojonym przez dyrektora był właśnie A.S. UM GA - Unit Manager General Assembly, kierownik montażu głównego. Kolo ma jakiś kompleks związany ze swoim wykształceniem - lubi otaczać się ludźmi z wyższym wykształceniem i się tym chwali, ale nie są to tacy zwykli ludzie - jeden jest byłym nawigatorem - pływał na statkach, drugiego już tam nie pracuje ale był członkiem ekip polarnych PAN itp... a tego gościa (usunięte przez administratora)szczególnie nie cierpiał - jak to mówił \"za dużo zarabia a niewiele robi\" - otóż człowiek ten dobrze zarabiał ale wart był tych pieniędzy a nawet jeszcze większych ale niestety(usunięte przez administratora). nie potrafił tego dostrzec - za bardzo przerastał swojego szefa inteligencją i to już (usunięte przez administratora).przeszkadzało. (usunięte przez administratora) czerpał wzory od swojego mistrza i op..ał każdego i zawsze, jednym słowem darł mordę, jak czasami zdarzało mu się opowiadać jakiś kawał to wszyscy musieli się śmiać i nie mieli prawa nic powiedzieć. Lubił opowiadać o swoim psie chyba to był(usunięte przez administratora) jedyna istota która z durniem mogła wytrzymać - żona go zostawiła, no i oczywiście wsyscy musieli o tym kundlu słuchać. Generalnie nie miał wyższego wykształcenia i to mu najbardziej ciążyło, był oczywiście z W-wy - nie obrażając nikogo z W-wy. Z oszczędności (usunięte przez administratora)nie zaprojektował klimatyzacji w GA - montaż główny - na innych wydziałach nie wiem, ale za to w tym samym biurze co GA siedział dział jakości SQA, QE, QA, Maintanance i jeszcze inne działy chyba około 70-100 osób, wentylacja czerpała powietrze z dachu z \"czarnych grzybów\" a tak przynajmniej wyglądały te rzeczy i do tego dach był czarny - latem temperatura osiągała 40 stopni. Jak kiedyś pracownicy zasłonili żaluzje żeby słońce nie nagrzewało pomieszczeń to musieli automatycznie zapalić światło - wpadł dyrektor i zaczął mordę drzeć że w dzień jest tak ciemno to on każe zamurować te okna i po tej akcji założyli czasowy wyłącznik oświetlenia - gasło co 5 min. - idioci ! Dobra teraz trochę o samej produkcji samochodów - generalnie nie można im wiele zarzucić, są dokumenty, każdy wie co ma robić, jest dobra organi

JKZPUH

Widzę że gnojki usunęli cały wpis sprzed lat chyba GM się zaczął bać ale i tak w money się dobrze wypozycjonował. Dla wszystkich którzy ten wątek odwiedzą - wklejam jeszcze raz całość tak jak było wcześniej: "Witam poszukiwaczy pracy i innych już zastanawiąjących się czy nie złożyć podania do GM w Gliwicach, albo czy przyjąć ofertę. Otóż mam niemiły zaszczyt być byłym pracownikiem GMMP, najszczęśliwszy dzień pod względem kariery zawodowej uważałem jak dostałem od nich ofertę na tzw "Section Manager" a następnym najszczęśliwszym dniem było jak już wiedziałem że mam następną pracę i od idiotów odchodzę. Praca w GMMP jest to praca niewolnicza za nieduże (stosunkowo) pieniądze, ponieważ zarząd uważa że i tak już jest wysokim wynagrodzeniem praca dla GM i dużych pieniędzy nie trzeba. Ludzie w biurach pracują po 10 - 11 godzin, jak ktoś chce wyjść wcześniej tzn po 8-9 to już krzywo patrzą, oczywiście klimatyzacji brak i w największe upały kierownik wydziału montażu głównego A.S. (Unit manager) powiedział - "trzeba pracę ograniczyć do 9 godzin dziennie". Zakładem kieruje klika idiotów z warszawy z dyrektorem na czele. Od razu muszę powiedzieć że kierownik spawalni (usunięte przez administratora) jest bardzo w porządku i umie stworzyć przyjazną atmosferę i jeszcze u niego można pracować - jedyny chyba normalny Unit Manager który jest człowiekiem. Wydziału Tłoczni nie znam dokładnie ale złych rzeczy o tym wydziale nie słyszałem - jeżeli kieruje nim (usunięte przez administratora) to jest ok i powinno być dobrze. Za to A.M. na lakierni podobno bo tego sam nie doświadczyłem - ciężki i nieprzyjemny człowiek = lakiernia niemiłe miejsce w ogóle - zamknięte bez okien i bez prawa wejścia osób nieuprawnionych. I do tego kwiatek jakich mało, A.S - jak go gdzieś przeniosą to szkoda mi tych ludzi którymi będzie kierował, kierownik montażu głównego. Tego c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a to chyba tylko przebił sam dyrektor którego już wiem że nie ma w zakładzie bo awansował na dyr. głównego w Hiszpanii - pisały o tym gazety. Otórz ten dyrektor potrafił tak z..bać swojego główdnego księgowego przy innych pracownikach że ten zemdlał ... :) - autentuczna sytuacja - jak "zwracał uwagę" to darł mordę na cały regulator i to przy wszystkich bo uważał że to na przestrogę dla innych. Jego wychowankiem, niestety niedouczonym i zakompleksionym i gnojonym przez dyrektora był właśnie A.S. UM GA - Unit Manager General Assembly, kierownik montażu głównego. Kolo ma jakiś kompleks związany ze swoim wykształceniem - lubi otaczać się ludźmi z wyższym wykształceniem i się tym chwali, ale nie są to tacy zwykli ludzie - jeden jest byłym nawigatorem - pływał na statkach, drugiego już tam nie pracuje ale był członkiem ekip polarnych PAN itp... a tego gościa A.S. szczególnie nie cierpiał - jak to mówił "za dużo zarabia a niewiele robi" - otóż człowiek ten dobrze zarabiał ale wart był tych pieniędzy a nawet jeszcze większych ale niestety A.S. nie potrafił tego dostrzec - za bardzo przerastał swojego szefa inteligencją i to już A.S. przeszkadzało. A.S. czerpał wzory od swojego mistrza i op..ał każdego i zawsze, jednym słowem darł mordę, jak czasami zdarzało mu się opowiadać jakiś kawał to wszyscy musieli się śmiać i nie mieli prawa nic powiedzieć. Lubił opowiadać o swoim psie chyba to był Max, jedyna istota która z durniem mogła wytrzymać - żona go zostawiła, no i oczywiście wsyscy musieli o tym kundlu słuchać. Generalnie nie miał wyższego wykształcenia i to mu najbardziej ciążyło, był oczywiście z W-wy - nie obrażając nikogo z W-wy. Z oszczędności GM nie zaprojektował klimatyzacji w GA - montaż główny - na innych wydziałach nie wiem, ale za to w tym samym biurze co GA siedział dział jakości SQA, QE, QA, Maintanance i jeszcze inne działy chyba około 70-100 osób, wentylacja czerpała powietrze z dachu z "czarnych grzybów" a tak przynajmniej wyglądały te rzeczy i do tego dach był czarny - latem temperatura osiągała 40 stopni. Jak kiedyś pracownicy zasłonili żaluzje żeby słońce nie nagrzewało pomieszczeń to musieli automatycznie zapalić światło - wpadł dyrektor i zaczął mordę drzeć że w dzień jest tak ciemno to on każe zamurować te okna i po tej akcji założyli czasowy wyłącznik oświetlenia - gasło co 5 min. - idioci ! Dobra teraz trochę o samej produkcji samochodów - generalnie nie można im wiele zarzucić, są dokumenty, każdy

jkzpuh2

daj kontakt, jest sprawa, też kiedyś pracowałem(usunięte przez administratora)

mirabelka
@jkzpuh2 29.03.2012, 23:28
daj kontakt, jest sprawa, też kiedyś pracowałem(usunięte przez administratora)

no tak usuwają te niewygodne posty ,więc Joanno nie pytaj ,bo jak piszą prawdę to post znika.

jkzpuh

LM - 2011-11-18 14:18:25 podejdz i powiedz to prosto w twarz tani cwaniaczkuTemu c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owi a.s. z GA mogę powiedzieć w twarz, co o nim myślę - z resztą zacząłem mu już to mówić przy innych to nie wiedzieli co z oczami zrobić, czy się śmiać czy płakać (usunięte przez administratora) Chyba byłem jednym z nielicznych, który się postawił idiocie, ale ja wiedziałem, że jeszcze istnieje świat poza GMMP (usunięte przez administratora)

LM

podejdz i powiedz to prosto w twarz tani cwaniaczku

a...

ciekaw jestem czyje to dokladnie ksywy (usunięte przez administratora) a jak ksywke nosi super kumpel(usunięte przez administratora)ososbiscie juz tam nie robir i ciekaw jestem co sie u was dzieje ...

anonim

Miałem do czynienia z buchalem i gębalem i nie mogę na nich nic złego powiedzieć, ale za to reszta - tak, do tej listy dodałbym jeszcze suligę z GA - uosobieniei braku profesjonalizmu - wymusza posłuszeństwo mordą. Ogólnie - GM w gliwocach to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a GA to już omijać z daleka (GA - general assembly) Papierologia przesłoniła im oczy !

oj

piaskowego znalem. idiota mi sie nie wydal ale nie bylem bezposrednio pod jego komenda. zapierdziel jest zwlaszcza na body, ga. press jest chyba najbardziej ok

anonim

jak najdalej od tej firmy wiem bo tam pracoja i szukam innej pracy.wedlug pracownikow "opel"(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora) banda palantów i GUZIKOW karierowiczów bitych przez baby w domu

memberpaint

Zapraszamy wszystkich chętnych do OPLA. Zobaczycie za co się zarabia 2000 na rękę. Zapraszamy (poznacie nowy wymiar zmęczenia organizmu - fajnie sobie tak po pracy zrobić drzemkę). Na 100% też awansujecie - ach i byłbym zapomniał będą wami "dowodzić" sami profesjonaliści ;-) Wypowiedź troszkę sarkastyczna i nie traktujcie jej całkiem serio.

ds
@memberpaint 18.02.2010, 20:34
Zapraszamy wszystkich chętnych do OPLA. Zobaczycie za co się zarabia 2000 na rękę. Zapraszamy (poznacie nowy wymiar zmęczenia o...

100% racji, ale nie wspomniałeś: satysfakcja (a jak kto ogarnie to i może bez premii 4464 ?) jako member :)

ds
@memberpaint 18.02.2010, 20:34
Zapraszamy wszystkich chętnych do OPLA. Zobaczycie za co się zarabia 2000 na rękę. Zapraszamy (poznacie nowy wymiar zmęczenia o...

Ej. Może troche roboty i trzeźwego podejścia?

master

praca [usunięte przez admina] na maksa zarobki na początek 1800 brutto

Zostaw opinię o General Motors Opel Polska - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Motors Opel Polska