PwC Service Delivery Centre

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 221 ocen.

PwC Service Delivery Centre
2 221 6 1

Opinie o PwC Service Delivery Centre

Ilusion

Ile zarabia stażysta na umowę zlecenie w PWC?

Ella

Pracuję w biurze w Opolu od dwóch lat. Jestem bardzo zadowolona - przede wszystkim świetni ludzie tworzący niepowtarzalną atmosferę. Praca jak praca bywają dni gorsze i lepsze. Zdarzają się nadgodziny, ale nie jest ich dużo, przynajmniej w moim zespole. Wynagrodzenie też nie jest złe. Jeśli ktoś się zastanawia - polecam spróbować.

Sławomir
@Ella 23.11.2018 23:52

Ciesze się, że wypowiedziała się osoba, która ma doświadczenia związane z pracą w biurze firmy PwC Service Delivery Centre. Mogłabyś napisać, na jakie wynagrodzenie mogą liczyć osoby, które chciałyby pracować w tej firmie na takim stanowisku jak Ty? Wynagrodzenie uzależnione jest od preferencji danego kandydata, czy może jest to stała i niezmienna stawka dla nowo zatrudnionych osób? Proszę, abyś odpowiedziała, jak to wygląda w praktyce.

Nick

Witam, Dostałem propozycję pracy w PWC Opole do zespołu IFC - General 2. Czy jest ktoś kto mógłby mi coś opowiedzieć o tym zespole i ogólnie o pracy w Opolu? Będę wdzięczny

Sławomir
@Nick 19.10.2018 12:33

Aplikowałeś do pracy w firmie PwC Service Delivery Centre, czy zostałeś polecony przez znajomego, który pracuje w tym miejscu? Jeżeli aplikowałeś i otrzymałeś propozycję pracy to, czy możesz napisać, jak przebiegała rozmowa kwalifikacyjna?

Nick
@Sławomir 19.10.2018 13:25

Najpierw weryfikacji wiedzy przez telefon, po pozytywnym przejściu zaproszenie na rozmowę. Test wraz ze znajomością języka a następnie rozmowa z dwiema sympatycznymi paniami oraz ponowna weryfikacji wiedzy i języka

Ania
@Nick 19.10.2018 12:33

Zależy od wielu czynników. Jak to Twoja pierwsza praca, to raczej warto. Zależy też jakie masz plany, aspiracje itd. Praca nie jest ogólnie zła, ale jak każde SSC procesy słabiutkie. Jednak na start super... A potem to zależy, od tych czynników wymienionych wyżej :)

Nick
@Ania 22.10.2018 00:27

A jeżeli to nie jest moja pierwsza praca? Co jest tam najbardziej zniechęcającym czynnikiem?

Ania
@Nick 22.10.2018 07:09

Jeżeli dostałeś koordynatora/supervisora i coś robisz w kwestii edukacji, to dalej to się przyda, w dalszej karierze. Jeśli niżej, to będzie ciężko te obowiązki wykorzystać dalej, to znaczy można, ale zależy gdzie. Na pewno w podobnej firmie, podobnym ssc tak. Ale tam, gdzie robi się coś innego w tej dziedzinie lub coś ponad to, to różnie :) Decyzja ma być Twoja. Praca wcześniej w Opolu?

Sławomir
@Ania 22.10.2018 23:50

Wiesz może, na jakie warunki zatrudnienia można liczyć na początku w firmie PwC Service Delivery Centre? Czy z upływem czasu są szansę, aby otrzymać podwyżkę? Możesz napisać, jak pracodawca podchodzi do tych kwestii?

qqqq
@Sławomir 26.10.2018 13:24

Drogi Sławomirze, oczywiście, że w SSC zatrdniającym bodajże ok. 1400 osób nie ma szans na podwyżkę czy awans wraz z upływem czasu. Moderatorzy proszę chociaż starajcie się choć trochę zadając generyczne pytania.

qqqq
@Nick 22.10.2018 07:09

Powtarzalność. Brak jasnej ścieżki kariery. Np. zostajesz takim Team Liderem albo dalej i odchodząc z firmy niewiele więcej możesz sobie wpisać, oprócz zarządzania zespołem w mocno specyficznym środowisku. Przykładowo w SDC chyba cała kadra "zarządzająca różnego szczebla" pochodzi z SDC w drodze wewnętrznego awansu. Pewnie w innych SDC jest podobnie. Więc masz te kilka lat zarządzania ale żadnej praktycznie wiedzy, która sprawiłaby, że chcieliby Cię zatrudnić gdzie indziej.

Kasia
@Nick 19.10.2018 15:50

Możesz nadmienić więcej o co pytali po angielsku i w ogóle? W poniedziałek mam rozmowę ????

Sławomir
@qqqq 01.11.2018 21:51

Jak ze swoich doświadczeń oceniłbyś kwestię szkoleń i możliwości rozwoju zawodowego pracując w firmie PwC Service Delivery Centre. Czy firma dba o ten aspekt i organizuje cykliczne szkolenia, które podnoszą kwalifikację pracowników? Mógłbyś przedstawić, jak to wygląda?

qqqqq
@Sławomir 03.11.2018 12:09

Dba pewnie lepiej niż o modów na Gowork i generyczne pytania. Tutaj nawet nikt się nie stara, żeby to wyglądało naturalnie. Szkolenia są głównie takie, ażeby przydało się do zespołu. Mocno wewnętrzne, nigdzie indziej tego nie wykorzystasz (w większości, nie mówię np. o warsztatach z Excela). O szkoleniach zewnętrznych np. ACCA nie ma mowy. Mogą finansować ale wtedy lojalka, bez samego szkolenia wewnętrznego. Więc chyba lepiej samemu się wykosztować. A Wam modom ile płacą?

Sławomir
@qqqqq 10.11.2018 00:30

W tym wątku poruszamy tylko i wyłącznie tematy związane z pracą w firmie PwC Service Delivery Centre. Jeżeli chcesz zadać pytania związane z gowork.pl to możesz to zrobić w wątku, który dotyczy bezpośrednio tej firmy. Dla dużej grupy pracowników ważną kwestią przed wyborem nowego miejsca pracy są kwestie możliwości wzięcia urlopu w dogodnym dla pracownika terminie. Czy w tej firmie pracodawca narzuca pracownikom terminy urlopu wypoczynkowego, czy może wręcz przeciwnie można zaplanować urlop w terminie, który nam odpowiada? Będę wdzięczny za odpowiedź.

qqqs
@Sławomir 15.11.2018 10:07

Ależ Drogi Sławomirze, nie miałem żadnych pytań co do gowork. Widzę idealnie po komentarzach moderatorów tutaj. Urlopy jak w każdej firmie związanej z audytem - preferowane okresy wakacyjne bo mniej pracy. Wtedy też głównie są szkolenia. Listopad - Marzec raczej nie dostaniesz urlopu bo po prostu brakuje rąk do pracy.

Sławomir
@qqqs 22.11.2018 22:23

Wiesz może, czy firma PwC Service Delivery Centre preferuje zatrudnienie osób polecanych przez pracowników, którzy pracują w tej firmie, czy może według firmy lepszym rozwiązaniem jest dodanie ogłoszenia o pracę i późniejszy proces kwalifikacyjny? Możesz opisać, który ze schematów przyjęcia jest bardziej odpowiedni według tej firmy? Odpowiedz, proszę.

Aneta Z.

Witam, Szanowne PWC, na poczatku pazdziernika mialam rozmowe kwalifikacyjna w Warszawie. Manager oraz pani z HR zapewnily mnie ze o wyniku rekrutacji zostane poinformowana w ciagu 2 tyg. Po dzis dzien nie otrzymalam zadnej odpowiedzi. Na swoim koncie wciaz mam status: Interviewu. Czy oznacza to ze rekrutacja jeszcze sie nie zakonczyla ? Oraz czy odpisujecie do kandydatow, nawet w przypadku odrzucenia ich kandydatur na tym etapie?

qqqs
@Aneta Z. 19.11.2018 12:32

Z polecenia czy na własną rękę? Jeśli z polecenia to trzeba wysłać osobę polecającą do HR z pytaniem o co chodzi. Jeśli nie to w sumie i tak bym, najpierw napisał e-mail wypominając ich obietnice, a potem ewentualnie zadzwonił - do "stracenia" wiele nie ma.

ciekawa

na jakie zarobki można liczyć na stanowisku "specjalista ds. administracyjnych"? prawnik z jeż. ang? konkretne sumy proszę a nie "zadawalające" "kiepskie"

troololo
@ciekawa 12.11.2018 18:00

2700 minimum

qqqs
@ciekawa 12.11.2018 18:00

Ponoć z angielskim jeżem płacą 200zł więcej.

Edyta

@anonymous, z Twojej wiedzy, którą masz to, jak wyglądają godziny pracy w firmie PwC Service Delivery Centre? Firma preferuje system zmianowy, czy może jedną dłuższą zmianę dla każdego pracownika? Opisz, proszę, jak to wygląda. @Jano, uważasz inaczej? Jeżeli tak to przedstaw, jak wyglądają sytuacje z kontrolowaniem liczby godzin nadliczbowych za pracę w firmie PwC Service Delivery Centre.

XoXo
@Edyta 03.10.2018 09:28

Większość terytoriów/zespołów pracuję od godziny 7 lub 8. Przy czym są zespoły pracujące dla US pracuja w systemie dwu-zmianowym. Od 8-16, oraz od 11-19.

Sławomir
@XoXo 06.11.2018 00:03

Jak często zdarza się, że pracownik zatrudniony w firmie PwC Service Delivery Centre zostaje po godzinach? Jeżeli zdarzają się takie sytuacje, to są one spowodowane dużą liczbą obowiązków danej osoby, czy może wpływ na to mają zadania, które pracodawca dodaje pracownikowi w ciągu dnia? Chciałbym, abyś napisał, jak to wygląda w przypadku pracy w tym miejscu.

JN

PwC SDC. Pomimo krotkiej przygody z PwC moge wymienic tylko plusy tej firmy. Zarobki na poczatek kariery sa dobre, nie mozna wymagac zbyt wiele bez wkladu własnego. Mam porownanie i mysle, ze kiedys z przyjemnością wrócę do PwC SDC.

anonymous

Po jakim czasie można brać udział w rekrutacji wewnętrznej?

qq
@anonymous 21.08.2018 05:54

rekrutacji na co? Zależy od wszystkiego. Do finansów mogą rekrutować od interna, do innych zespołów team leaderów, na np. wyjazdy na staż od supervisora. To trochę jakby się spytać "a co w ogóle w SDC robicie?".

anonymous
@qq 22.08.2018 22:55

W innych firmach jest polityka taka, że np. po półtora roku. Taki przykład z innej firmy. Taka informacja pada zwykle na początku, żeby ludzie wiedzieli czy jest szansa na poszerzenie wiedzy poprzez pracę na różnych projektach. Widocznie nie we wszystkich formach tak jest, stąd niezrozumienie mojego pytania. Ogólnie wiem od znajomych, że to zawsze jest jako jedna z istotnych informacji w ich miejscach pracy, szczególnie gdy ma się na myśli ogromne firmy.

anonymous
@qq 22.08.2018 22:55

*firmach. Dobrze byłoby też zrozumieć, że ludzie mogą pochodzić z różnych korporacji, gdzie takie rzeczy, informacje są wręcz jedną z pierwszych informacji (m. in. zawarte w polityce firmy i na induction) i nikt się temu nie dziwi, że ktoś pyta. Mam nadzieję, że Pwc sdc zatrudnia tylko ludzi po studiach, którzy nie mają przypadkiem żadnych "przyzwyczajeń" z innych firm. Dziękuję za odpowiedź.

JestemTutaj
@anonymous 23.08.2018 21:56

Wszystko zależy od tego na jakie stanowisko jest rekrutacja wewnętrzna. W treści ogłoszenia jako jedna z informacji jest również opisane wymagane minimalne stanowisko lub staż. Może się zdarzyć, ze nie będzie ograniczeń poza spełnieniem innych wymagań oferty. Może być tak, że będzie wymagane określone doświadczenie itd. Jest polityka rekrutacji wewnętrznych i jest ona ogólnodostępna. Do każdej oferty jest również dołączony formularz aplikacyjny.

qqr
@anonymous 23.08.2018 21:56

No to tutaj nie ma takiej polityki. Zazwyczaj jest po prostu wymagane stanowisko, niezależnie ile masz stażu. Kiedyś pamiętam, na co niestety nie miałem "referencji", był staż dla bodajże 12 osób, na 6 miesięcy, gdzieś w super fajnym miejscu w US. Takim naprawdę świetnym. Wynajmowało HSBC. Miało się tam w dziale anty money laundering pracować . Co się niestety okazało, większość kandydatów miała rok temu staże w HSBC w wawie, więc bez tego kaplica. Ale niemniej fajna oferta, fajne opcje, fajne doświadczenie. Na pocieszenie powiem, że tak fajnych ofert już więcej nie było. Ale są np. secondmenty na kilka miesięcy, gdzie codziennie oprócz normalnej pensji dostajesz ~40 EUR każdego dnia (soboty i niedziele też). Ale to jednak rzadkość.

XoXo
@anonymous 21.08.2018 05:54

Zależy, znam przypadki przeniesień do innych zespołów po miesiącu, trzech. Nie ma zasady. Ważne żeby to nie był gorący czas dla Twojego zespołu. Jeśli Twój zespół robi nadgodziny, tzn. że team nie może pozbawić się pracownika na ten czas.

Ciekawski

jak sie przeniesc do innego dzialu? Czy w ogole istnieje taka mozliwosc?

XoXo
@Ciekawski 27.08.2018 17:30

Istnieje. Co jakiś czas są "development opportunity" - czyli wewnątrz firmowa oferta pracy. Lecz pomimo tych okazji możesz na ten temat możesz porozmawiać ze swoim bezpośrednim przełożonym.

PP

Nie rozumiem kto pisze te komentarze :D Chyba osoby, ktore nie sprawdzily sie w pracy. Oczywiscie jak wszedzie od czasu do czasu sa nadgodziny (dotyczy to glownie 3 miesiecy w sezonie). Atmosfera jak nigdzie :) Osobiscie polecam

Jerzy
@PP 18.09.2018 20:08

To ja nie rozumie, gdzie Ty pracowałeś, że piszesz taki komentarz. Pewnie w dziale KM, AFS, IT czy TAX, bo tam jest względnie normalnie. Ja poszedłem do firmy z doświadczeniem z 2 innych firm własnie z takim przekonaniem - pewnie tutaj komentarze pisze 10% frustratów, którzy się wyżywają na firmie, bo im nie poszło, a cała reszta zadowolonych milczy. Jak bardzo się myliłem. Praca jest idiotyczna, oceny jak w przedszkolu, czepianie się o każdą pierdołę, która nie ma zaleczenia, wywyższanie firmy do rangi bóstwa i wmawianie ludziom, że nic innego w życiu się nie liczy tylko ta firma. Czas na zlecenia taki, że nie ma możliwości zdążyć a ludzie na siłę pokazują, ze ONI ZROBIĄ SZYBCIEJ (robiąc za darmo w domu) tylko po to aby podlizać się managerom i robiąc problemy i sobie i innym. (,,Bo skoro A. zrobiła to w 3 godziny to jakim cudem TY to robisz w 5??!!'' Tylko, ze A. siedziała 2 godziny za darmo w domu...). Większość pracowników pracowała tylko tam, są zaraz po studiach i nie mają pojęcia o prawdziwej pracy. Przez prawie roczny czas męki w tym miejscu czekałam aż ktoś wyskoczy zza rogu i krzyknie ,,jesteś w ukrytej kamerze". Niczego się w tej pracy nie nauczyłem, jedynie doceniłem swoich poprzednich pracodawców, którzy nagle przy zestawianiu z pwc sdc okazali się cudowni, a do swojej obecnej pracy chodzę z niewyobrażalną ulgą, że już nigdy nie wrócę do tego miejsca, przez które o mało nie straciłem znajomych, bo nie miałem czasu nawet spać, a co dopiero jakikolwiek czas wolny.

fjdjdjd
@Jerzy 21.09.2018 17:52

Wybacz (usunięte przez administratora)ale to bzdura, jedna wielka, co napisałeś. Odnośnie "podlizywania się managerom" - manager nie jest Twoim bezpośrednim przełożonym. Jeśli już komukolwiek się podlizujesz to swojemu TLowi/reviewerowi. Managerzy mają w (usunięte przez administratora) czy robisz to na 500% czy na 20%. Nikt, z tych ludzi któych tam poznałem przez 4 lata pracy, nie uważał firmy za bóstwo. KAŻDY ma swoje krytyczne opinie. Wiadomo, im wyżej tym tych opinii mniej, Ale naprawdę nie ma tam stylu a'la Amway - nkt z rana nie tańczy, każdy wie jak jest.

byłem
@PP 18.09.2018 20:08

Nadgodziny "od czasu do czasu". Łatwo to zweryfikować. Wystarczy przejść się wieczorem i popatrzeć na biurowiec jak jest rozświetlony. Ale to pewnie sprzątaczki (równocześnie na wszystkich piętrach wielogodzinne sprzątanie). Albo gapcie zapomniały światła wyłączyć (znów równocześnie na wszystkich piętrach).

to niezle
@PP 18.09.2018 20:08

jeszcze nie widzialem, zeby osoba chwalaca pwc sdc podala w jakim dziale pracuje...troche podejrzane, czyzby HRowe komentarze? Ewentualnie jakis dzial wspomagajacy, na pewno nikt operacyjny, co tlucze zlecenia

Magda
@byłem 22.09.2018 20:44

Typowe dla Polaka - nie wiem, więc się wypowiem.

Obserwator
@byłem 22.09.2018 20:44

Hmm.. a nie pomyślałeś, że może pracują na terytorium, gdzie jest inna strefa czasowa?

anonymous
@Obserwator 30.09.2018 21:10

Gdy miałem bardzo wątpliwą przyjemność pracować u tego pracodawcy, to w budynku najbliżej kościoła obsługiwane były rynki: czeski, brytyjski, niemiecki (coś pominąłem?). Nie słyszałem, choć mogę się mylić, żeby coś się w zakresie terytoriów zmieniło i coś "egzotycznego" doszło. Ogłoszenia o przyjęciach, języki w nich wzmiankowane, też na to nie wskazują. Które z terytoriów to ta "inna strefa czasowa"? Czechy czy Niemcy? No chyba, że coś się zmieniło i teraz SDC pracuje na zmiany i na przykład pracuje 14-22, wtedy odszczekam. Ale ja przynajmniej o takich zmianach słyszałem...

qqqq
@byłem 22.09.2018 20:44

Czyli rozumiem, że zespół kilku sprzątaczek powinien iść piętro po piętrze i zamiast wyrobić się w 2 godziny dużym zespołem, powinny to robić całą noc? Przecież to absurd co napisałeś.

XoXo
@qqqq 01.11.2018 21:55

Automatyczne gaszenie świateł następuje po 21:00. Piętra są duże, wiec ostatnia osoba która wychodzi o 17-19 nie sprawdza czy jest ostatnia i takie światło może sie świecić do 21:00. Przy czym Panie zajmujące się porządkiem przychodzą w okolicy 17-18 i pracują do późnych godzinych nocnych co skutkuje światłem na kilku florach jednocześnie. Btw. CapGemini i inne firmy nie są tu wyjątkiem...

Już-tam-niepracujący

Najlepszą częścią pracy tutaj jest to, że nigdy tak naprawdę nie wiesz, kiedy dostaniesz wypłatę. Osobiście nic mnie tak nie zachęciło do zmiany prac, jak totalny brak pewności, którego dnia otrzyma się wynagrodzenie. Owszem, będzie, ale kiedy? W umowie, zapisane jest, że "do 10-ego", normalnie jest przed końcem poprzedzającego miesiąca, ale dział finansów, po prostu nie potrafi sobie znaleźć jednego, konkretnego dnia, którego się trzymają, tylko wysyłają tak jak im się zachce akurat? W zeszłym miesiącu była 28ego, więc w tym też tak będzie? Nic bardziej mylnego, równie dobrze może być to 27, 29, może 26 a może 30, nigdy nie wiesz. Niby słyszałem że "zawsze jest 3 dni robocze przed końcem miesiąca", ale jak myślicie, że tak się tego trzymają to jesteście w błędzie. Praca jest nierozwijająca, dobra dla świeżych studentów, którzy wpiszą sobie w CV pracę w SDC przez kilka miesięcy, a potem uciekną do poważnej pracy, gdzie będą mogli rozwinąć skrzydła. Nie polecam i nie dajcie się zwieść. Ładny budynek ze spoko lokalizacją to jedyna zaleta tego przedszkola. Moje sugestie dla PwC Service Delivery Centre: Podajcie konkrety termin dawania wynagrodzenia i mam na myśli konkretny dzień. Prócz tego postawcie na prawdziwy rozwój pracownika, rozwój umiejętności liczących się na rynku pracy, a nie wyłącznie tworzenie makr do nowych sposobów formatowania komórek i sprawdzania czy obrotówki się zgadzają.

Szukający
@Już-tam-niepracujący 29.10.2018 16:28

Widzę że to Twoja pierwsza praca. Gratuluję, zamiast się cieszyć że wypłata wpada nawet 2 tygodnie przed planowana data to jeszcze marudzi. W większości prac jest zapis do 10 dnia miesiąca. Jeżeli 10 wypadnie w niedzielę to możesz otrzymać pieniądze 8 w piątek a nawet wcześniej. Na Twoim miejscu byłbym zadowolony że dostaje wcześniej pieniądze.

Kenji
@Szukający 31.10.2018 13:01

Nie zrozumiałeś o co chodzi. Przez lata w sdc wypłata przychodziła mniej więcej równo co 30 dni a od zmiany systemu w których naliczali wynagrodzenia raz była szybciej a raz później przez co nie dało się planować wydatków. Wytłumaczę Ci na przykładzie: jest marzec, i dostajesz wypłatę 27 marca, super ale potem kolejną wypłatę możesz dostać 10 maja - nadal fajnie? Jakoś po zmianie pracy w sdc na inną (jak i wcześniej) u każdego pracodawcy w standardzie było 10 to 10, na koniec miesiąca to na koniec miesiąca a nie takie coś. Dodatkowo zawsze był problem z paskami które w systemie były niekompletne. Także nie wiem z czego to być zadowolonym.

qqqq
@Już-tam-niepracujący 29.10.2018 16:28

Nigdy nie słyszałem większego bólu d*** o zupełnie nic. Wysyłają pieniądze przed terminem a to jeszcze problem. Pracowałem tam 4 lata i zawsze była 28 dnia danego miesiąca. Chyba, że święta, to wcześniej.

Nikcki
@qqqq 01.11.2018 21:45

No akurat w święta jest tak, że dostajesz np. 21.grudnia, a potem 26 stycznia piszą oficjalna i informacje, że wypłaty dzisiaj nie będzie i przypominamy że zgodnie z regulaminem wypłaty wynagrodzeń są do 10. Dnia każdego miesiąca. Więc to było megaslabe, bo przez święta i sylwestra już się większość wydało! A potem jest się pod kreską

XoXo
@Nikcki 05.11.2018 19:55

Pomijając fakt że narzekacie że dostajecie wypłatę wcześniej. To przy rekrutacji do SDC weryfikuje sie, i zakłada chodźby podstawową więdzę około finansowo-ekonomiczną nawet w działach które tego nie wymagają. Jeśli wam pewien fakt umknął to jest coś takiego jak karta kredytowa, i jesli macie problemy z płynnością tylko przez to że wypłata wam się spóźnia o 1 dzień to warto sobie ją wyrobić plus zastanowić się nad swoimi wydatkami ;)

Edyta

@Kasia, a Ty pracujesz obecnie w którejś z grup pracowniczych w firmie PwC Service Delivery Centre? Jeżeli tak to chciałabym poznać, jak ocenisz pracę w tej firmie. Jeżeli możesz to przedstaw również, jak wygląda atmosfera na linii pracodawca - pracownik. Napisz, co wiesz na ten temat.

Edyta

@Jerzy, czy często zdarzało się, że wykonywałeś obowiązki zawodowe w czasie wolnym po pracy? Firma PwC Service Delivery Centre doceniała to w jakimś stopniu, że pracownicy starali się wypaść, jak najlepiej? Interesuje mnie również, jak wyglądała stawka wynagrodzenia, którą firma oferowała swoim pracownikom. Napisz, jak to wyglądało za czasów, kiedy pracowałeś w tej firmie. @fjdjdjd, czy z Twoich doświadczeń związanych z pracą w firmie PwC Service Delivery Centre zdarzały się sytuację odnośnie do wykonywania obowiązków służbowych po godzinach pracy w domu? Chciałabym dokładnie wyjaśnić tę kwestię, dlatego napisz, co wiesz na ten temat.

Magda
@Edyta 26.09.2018 09:42

Po pierwsze, jeśli ktoś pracuje po godzinach za darmo, sam sobie robi krzywdę, bo traci swój prywatny czas, a i takie zachowania nie są dobrze widziane. Jeśli robimy nadgodziny, management dopilnowuje, żeby były one ewidencjonowane w odpowiedniej bazie, a następnie kwartalnie rozliczane/do wybrania w czasie wolnym.

Kasia
@Magda 27.09.2018 10:03

Sprawiasz wrażenie osoby, która pracuje w tej firmie. Czy w Twojej grupie czy też zespole faktycznie trzymacie się tego, o czym napisałaś? Z niektórych komentarzy wynika, że dobrze postrzegane i dość częste są darmowe nadgodziny. Jak ubiegając się o pracę w tej firmie można trafić właśnie do Twojej grupy, w której jak widzę dbacie o swojego pracownika i szanujecie jego prywatny czas? W jaki sposób pracownicy są przez Was motywowani w codziennej pracy?

Edyta

@PP, Twoje zdanie zupełnie odbiega od tego, co zostało w ostatnim czasie przedstawione w temacie opinii na temat pracy w firmie PwC Service Delivery Centre, więc chciałabym, abyś bardziej szczegółowo opisał przedstawione przez Ciebie w komentarzu aspekty pracy. Napisz, jak ocenisz poziom wynagrodzeń, który oferuje pracodawca? Zachęcam do dalszej aktywności w wątku.

Edyta

@Marek, takich informacji najlepiej poszukać na oficjalnej stronie internetowej firmy PwC Service Delivery Centre https://www.pwc.pl Czy ktoś z Was może podzielić się jeszcze posiadanymi informacjami na temat pracy w firmie PwC Service Delivery Centre? Zachęcam do przedstawienia swoich opinii w tym temacie.

Marek

Witam, jaki jest email kontaktowy do Państwa działu HR w Katowicach? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Edyta

@abcd, Twój post mógł zostać usunięty przez administratora strony, ponieważ najprawdopodobniej łamał zasady forum, które obowiązują nas wszystkich. Przed dodaniem opinii warto jest zapoznać się z regulaminem forum, aby w przyszłości takie sytuacje nie występowały https://www.gowork.pl/regulamin @BlaBla, jakie stanowisko pracy zainteresowało Cie w związku z pracą w firmie PwC Service Delivery Centre? Dlaczego zatrudnienie akurat w tej firmie zainteresowało Twoją osobę? Podziel się z nami, dlaczego tak jest.

BlaBla

W jakich godzinach się pracuje w oddziale w Opolu? Jest to praca zmianowa?

abcd

Ciekawe dlaczego mój komentarz o pracy w firmie pwc sdc został usunięty - może dlatego że był obiektywny i niestety niezbyt korzystny dla firmy? Jaki jest sens zakładania strony z opiniami o danej firmie skoro treść komentarzy jest cenzurowana a te "niewygodne" zostają usuwane? ŻAL.PL

Edyta

@Józio Kazik, dziękuję za Twoją szczegółową opinię na temat pracy w firmie PwC Service Delivery Centre. Czy możesz opisać, jak dokładnie wyglądają te świadczenia socjalne, które wymieniłeś w swoim poście? Z tego, co napisałeś można również stwierdzić, że praca w tej firmie jest, dla osób, które lubią samodzielność i potrafią sami zorganizować sobie czas przeznaczony na pracę i wykonanie zleceń, które powierza pracodawca zgadza się? Wspomnij w swoim kolejnym komentarzu, jak wyglądają możliwości rozwoju zawodowego w tym miejscu pracy? Czy pracodawca wysyła zatrudnione osoby na szkolenia, które podnoszą ich kwalifikacje? Napisz, jak to wygląda z Twojego doświadczenia. @Vena, masz inne doświadczenia związane z pracą w firmie PwC Service Delivery Centre? Jeżeli tak to zachęcam Cię, abyś podzielił się swoją szczegółową opinią na ten temat. @Ciekawski, dlaczego chciałbyś się przenieść do innego działu? Są jakieś konkretne powody takiej decyzji? Może przedstawisz nam, jak wygląda praca na dziale, w którym obecnie pracujesz? Przedstaw, jak wygląda Twoja sytuacja w tym zakresie.

Józio Kazik

PwC SDC Katowice. Jak najbardziej polecam. Nie rozumiem, czasem tych krzywych opinii na pracę w SDC. Wiadomo bywają ciężkie chwile i dni, ale nikt nie stoi nad Tobą z batem i nie każe Ci zasuwać. Tak naprawdę od Ciebie zależy jak swój czas rozłożysz na pracę i jak szybko się uwiniesz. Nikt nie każe Ci brać przymusowych nadgodzin, jeśli jest okazja aby je robić np w sezonie to jest to super okazja na dorobienie sobie troszkę więcej grosza :) Pracuję od bardzoooo dawno w zespole podatkowym. Zaczynałam od średniej stawki, ale jak na osobę po studiach było to naprawdę ok i człowiek doceniał i starał się aby i jego docenili. Teraz z tego co wiem, stawka początkowa jest większa plus dodatek za język inny niż angielski. Bardzo szybko można awansować na stanowiska wyżej i zaznaczam - bez lizanka czterech liter. To od nas samych zależy, jak wygląda nasza praca i jak się staramy aby być docenionym. Nikt, ani nigdzie w żadnej pracy nie płaci nam za 8 h siedzenia i picia kawy. Na spokojnie można wyjść na kawę, papierosa czy zjeść obiad. Sami jesteśmy gospodarzami swojego czasu w granicach rozsądku. Dodatkowo pakiet socjalny, benefity, bonus roczny i plus rzetelnie płacone nadgodziny. A co do huddle, jest to o wiele korzystniejsze dla pracownika, bo wszyscy możemy zgłosić już z rana jak wygląda nasza praca, co trzeba zrobić żeby potem nikt nie był zaskoczony ilością zleceń. Aha i nie ma czegoś takiego jak zostało wspomniane " Masz to zrobić i już" tylko spokojnie pytają czy masz czas i moce przerobowe aby coś nowego przyjąć :) Ja osobiście polecam, ale kto się nie przekona na własnym tyłku, tak będzie czytał gorliwe komentarze i się zniechęcał. P.S. zarobki - będzie pan zadowolony jak na początek :)

Vena
@Józio Kazik 21.08.2018 20:11

To ja chyba w jakimś innym miejscu pracowałam.

Edyta

@Klaudia, jakiego dnia konkretnie masz rozmowę kwalifikacyjną do pracy w firmie PwC Polska? Jak będziesz już po rozmowie to, proszę, abyś podzieliła się z nami wrażeniami oraz jakie zagadnienia zostały na niej poruszone. @krrr, dziękuję za Twoje wyjaśnienia, jeżeli możesz to napisz, czy taka młoda osoba, która dostała zatrudnienie w firmie PwC Polska ma szansę z czasem osiągnąć sukces zawodowy w tej firmie? Firma przygotowała, dla osób, które są już zatrudnione jasną i przejrzystą ścieżkę rozwoju zawodowego?

Klaudia

Wybieram się na rozmowę kwalifikacyjną do biura w Katowicach. Mialam nastawić się na testy analityczne i językowe. Czy ktoś może powiedzieć czego spodziewać się mogę?

A
@Klaudia 15.08.2018 13:53

Co cię motywuje do pracy. I np jak działasz w sytuacjach kryzysowych. Co robisz gdy zostajesz sama w pracy i okazuje się że miałaś już wychodzić ale wynika jakaś niespodziewana sytuacja. (Najlepiej powiedz, że zostajesz ale przecież nie pracujesz za darmo więc twój czas zostanie wynagrodzony. Niech sobie nie myślą że będziesz za darmo robić!) Pytania po angielsku pewnie w stylu: gdzie ostatnio byłaś na wakacjach i co ci się tam podobało.

Edyta

@krrrrr, czy jest to dobre miejsce pracy dla osób, które chciałyby nabyć odpowiedniego doświadczenia oraz umiejętności związanych z branżą w jakiej działa firma PwC Service Delivery Center? @Ktoś, często zdarzają się nadgodziny w firmie PwC Service Delivery Center? W jaki sposób pracodawca rozlicza się z pracownikiem z nadliczbowych godzin? Opisz, proszę, jak to wygląda.

Maniek
@Edyta 31.07.2018 09:59

1. ,,Doświadczenie'' jest przydatne tylko w pwc sdc lub przedszkolu (jako przedszkolak). Nie robi się tam NIC przydatnego nigdzie indziej, i zmieniając pracę (co jest najlepszym wyjściem) wszędzie zaczyna się od zera. No chyba, ze ktoś uważa że poprawianie dat i numerowanie stron jest super przydatną umiejętnością. 2. Co do nadgodzin: TEORETYCZNIE: jak planują się nadgodziny, to wysyła się o nie wniosek i co jest na wniosku jest zapłacone. Tyle w teorii. PRAKTYCZNIE: pracodawca robi wszystko aby zmusić ludzi do niewysyłania wniosków i pracy za darmo po godzinach przez tzn. ,,efektywność". Tzn na zlecenie było 8 godzin a ktoś pracując cały czas nie zdążył i potrzebuje 2 godzin nadgodzin. Niestety jak wyśle wniosek będzie miał 10 godzin pracy na zleceniu czyli 80% efektywności, co jest niedopuszczalne i kończy się rozmową z przełożonym. Zatem wiele osób ,,odrabia" te 2 godziny za darmo. ogólnie wyzysk i mobbing. Uciekać jak najdalej.

ekspert
@Maniek 31.07.2018 15:19

Zgadzam się w 100%. Dodam też, że czas "wyliczony" na zlecenia nie jest adekwatny do czasu, który jest na dane zlecenie potrzebny, to również generuje póżniejsze darmowe nadgodziny po pracy w imię 100% efi. Dodam też, że każda minuta czasu w pracy musi być udokumentowana - są do tego przeznaczone kody, co ciekawe nie ma kodu na przerwe i trzeba ją wliczać do zleceń które się w danym dniu wykonywało a biorąc od uwagę czas, jaki się miało na dane zlecenie to tak naprawdę nie było mowy o przerwie. Praca również do zbyt ambitnych nie należy no chyba że ktoś lubi przez cały dzień używać kombinacji klawiszy ctrl + c, ctrl + v (tak, to właśnie jest praca w "audycie" haha) . Na szczęście już tam nie pracuje - odkąd mam inną pracę skończyło się życie w stresie . Z nielicznych plusów SDC mogę wymienić sporo benefitów jakie oferuje firma np. dopłata do karty multisport, prywatna opieka medyczna itd. Zarobki raczej przeciętne. Reasumując myślę, że gdyby to było dobre miejsce pracy to nie było by tak dużej rotacji i wiecznych ogłoszeń w internecie że SDC poszukuje osób do pracy.- to chyba daje do myślenia. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam

korpobiurwa
@Edyta 31.07.2018 09:59

@ekspert @Maniek ciekawe, że już tu nie pracujecie. @Edyta to na pewno dobre miejsce, żeby zdobyć doświadczenie :) Nadgodziny są, w sezonie dosyć dużo- wszystko zależy jaki dział. PwC SDC wychodzi pracownikowi na przeciw- deklarujemy ile nadgodzin chcemy zrobić, jeśli trzeba to wiadomo robimy więcej. Czasem pracujemy w soboty (taka praca). Nadgodziny są wypłacane lub można je wybrać. Śmieszą mnie komentarze, że nieefektywność kończy się rozmową z przełożonym. Nikt nie jest zmuszany do pracy za darmo, a jeśli ktoś tak robi to sobie szkodzi. Czas jest nieadekwatny do zadań? To między innymi wina tych, którzy nie rejestrują czasu pracy zgodnie z prawdą. Szkoda, że to miejsce nie służy pomocą osobom szukającym obiektywnych informacji a jest jedynie miejscem wylewania żali, do tego w większości nieprawdziwych. Zainteresowanym praca w PwC SDC polecam kontakt bezpośredni :)

Maniek
@korpobiurwa 02.08.2018 13:58

Nieprawdziwych żali? Owszem nie pracuję już, ale powiem jak wyglądała moja przygoda z pwc sdc. Pracowałem bez jakichkolwiek przerw (NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK PRZERWA), starałem się jak mogłem a i tak się nie wyrabiałem w czasie,. Wyniki wszystkich wiszą na tablicy i ciągle miałem rozmowy, że muszę się poprawić, że nie dostane podwyżki ani awansu, a poza tym ta praca to jest najlepsze co mnie w życiu spotkało i mam dać z siebie wszystko. (Efektywność miałem ok 80%, żeby nie było, że z 20%). Jak widzieli, ze to nic nie daje i bezczelnie wysyłam wnioski o nadgodziny to zaczęli wymuszać na mnie odpowiedzialność zbiorową - tzn. twoja efektywność pogarsza efektywność teamu, wszystko przez ciebie, przez ciebie wszyscy dostaną mniej bonusa . Zacząłem rozmawiać z osobami, które miały efektywność ok 100% jak to robią i okazało się, że wszyscy robią za darmo w domu, bo tak trzeba. Przez jakiś czas sam pracowałem po nocach za darmo, bo wydawało mi się, że to wszystko moja wina, że się nie wyrabiam. Przez tą pracę prawie miałem załamanie nerwowe i poczucie wartości na poziomie zero, wiecznie mało i mało. Nie wytrzymałem i się zwolniłem i do tej pory nie wiem jak mogłem tam pracować. Firma własnie na tym bazuje - daje do spełnienia wymagania, które nie są do osiągnięcia, licząc, ze ludzie będą tyrać dla idei myśląc, że są beznadziejni i MUSZĄ. Do osób, które zastanawiają się czy pisać do korpobiurwy itp, dodam tylko, że osoba która was poleci dostaje za was pieniądze ok 1000-3000 zł od osoby, zależy od języka i doświadczenia. Pełno jest osób które ,,z dobroci serca" polecą wam tą pracę, zaproponują ,,pomoc w złożeniu CV", zgarną za was kasę, a potem będą się śmiać, że kolejny naiwny trafił do tego (usunięte przez administratora). Radzę się 2 razy zastanowić, czy chcecie mieć zdrowie i czas dla siebie czy pracę w pwc sdc.

pewucetówka
@Maniek 08.08.2018 18:27

po co rodzina? po co hobby? jak się ma ukochane pwc

Była
@Maniek 08.08.2018 18:27

Może nie najgorsze jest to, że musisz siedzieć po nocach i nadrabiać te zaległości, ale to, że same te zadania, które musisz wykonać są bezsensowne. Gdyby, to co robisz dawało ci rozwój i możliwość wykorzystania tego w życiu zawodowym, to spoko. Ale po pracy tam, wiesz tylko jak stawiać "tickmarki" i zedytowac excela. Praca w audycie tak nie wygląda. Pojechałam na audyt a tam życie wygląda inaczej. Co prawda, zapierdziela się po 12 albo 16 godzin u klienta, ale nikt się nie czepia o jakis niepostawiony znaczek, albo nieuzupelniona kolumnę, tylko trzeba wykazać inne rzeczy. Dodam też, że mimo szkolenia z podstaw księgowości, gdyby w dokumentacji od klienta naprawdę był jakiś błąd, to my, mróweczki od tickmarkow nie znaleźlibyśmy go. Czasem może się zgadzać każda kwota a i tak może być jakiś przekręt, którego szary pracownik nie znajdzie. Powiem tak, jak się trafi na dobry team, i lubi sie 'dłubaninę' i jest się ponadprzeciętnie dokładnym, skrupulatnym i spostrzegawczym to może komuś ta praca odpowiadać. Do tego można np słuchać sobie audiobooka na słuchawkach i tak sobie dłubać. Pracuje się w nowoczesnym budynku, ma się 1000 zł więcej od najniższej krajowej, benefity co miesiąc i na święta. Przerwy to prawda, nie ma, ale i tak się co jakiś czas wychodzi do kuchni na kawe i nikt z tego problemu nie robi. Z tym, że swój czas pracy musisz ewidencjonować na określone zlecenie. Najbardziej nieadekwatne jest to, że na jakieś banalne rzeczy, które zrobisz w godzinę masz 3 godziny. A na trudniejsze (to znaczy pod względem większej skrupulatności) ma się też trzy godziny, ale potrzebowało by się 5. I niby wszyscy o tym wiedzą, ale boją się odezwac, żeby nie skrócili czasu na te łatwiejsze rzeczy, a czas na te trudniejsze i tak by pozostał. To jest trochę upokarzające, bo oczekują od ciebie przebojowości, a jak masz być przebojowy kiedy jesteś ograniczony benchmarkami? Idąc tam do pracy, słyszałam wiele opinii od znajomych, które się w ogóle nie sprawdziły, ale o bechmarkach nikt nie powiedział. To zależy od działu, bo chyba takie "normalne" działy, typu IT, HR nie mają wyznaczonego czasu. Wygląda to tak: przychodzisz na 7, idziesZ zrobić kawę, a nagle jest 8! A dopiero włączyłeś kompa, sprawdziłeś zadania na dziś, ściągnąłeś dokumenty. A ta godzina już minęła i co masz zrobić? Uważam, że powinnna być 1 godzina dziennie na administrację! To i tak byłoby za mało. Bo czasem klient przysyła dokumenty w takim stanie, że zanim się to poukłada i zabierze do pracy to tracisz na to czas. Nie żałuję, że tam pracowałam, ale nie nauczyłam się tam twardych umiejętności, które przydały by się w innej firmie. Miękkie owszem: współpraca, pomoc kolegom, organizacja pracy i umiejętność docenienia pomocy.

krrr
@Edyta 31.07.2018 09:59

Drogi moderatorze, pierwszym pytaniem jest w jakiej branży działa SDC. Jak tam swego czasu pracowałem największym problemem było wytłumaczenie co ja właściwie robię. Można powiedzieć, że support audytu (pomijając inne usługi) ale to i tak niewiele tłumaczy. Problemem w SDC jest bardzo wąski "zakres obowiązków". Zazwyczaj robisz jedno i to samo z konkretnej dziedziny, czy to testy, FSy, Aura czy inne (Aura to już w ogóle lipa, bo nikt poza PwC tego nie używa). Więc nawet po kilku latach wychodząc z tej firmy, oprócz umięjetności miękkich, nie umiesz wiele oprócz swojego zakresu obowiązków. Zgaduję, że tak wielu TLów trzyma się latami na swoich stanowiskach bo wiedzą, że nic lepszego nie znajdą. Niemniej firma na start dla studenta czy też absolwenta imo naprawdę spoko, można się dużo nauczyć o korporacyjnym świecie.

ptp

po co mi mama? po co mi tata? przecież w pwc mam coucha!

qqq
@ptp 12.08.2018 19:20

Masz couche w co najmniej kilku pokojach na kilku piętrach.

Edyta

@kb, stwierdzam to, co jest napisane w wątku głównym opinii pracowników o firmie PwC Service Delivery Center, dlatego, jeżeli masz inne zdanie na ten temat to, proszę, abyś podzielił się swoją wiedzą w tym temacie. Twoja opinia będzie pomocna w dalszej merytorycznej dyskusji pomiędzy użytkownikami. @Maniek, szczegółowo opisałeś swoją historię związaną z pracą w firmie PwC Service Delivery Center. Jednak chciałabym, abyś odpowiedział na pytanie, czy pracując w tej firmie nabyłeś umiejętności oraz wiedzę, która okazała się przydatna w Twojej późniejszej karierze? Jest to dobre miejsce, dla osób młodych i zmotywowanych do uczenia się? Napisz, jak widzisz opisaną kwestię.

Edyta

@Maniek,@ekspert, widzę, że macie sporą wiedzę na temat pracy w firmie PwC Service Delivery Center, dlatego pozwolę sobie zapytać o to, czy firma dba w jakiś sposób o poprawę atmosfery w miejscu pracy? Organizowane są np. wspólne wyjścia integracyjne? Czy raczej takie zjawisko w tej firmie nie występuje? @korpobiurwa, każdy ma prawo do wyrażenia opinii na temat danego pracodawcy, jednak ważną kwestią jest to, aby taka opinia została odpowiednio uzasadniona, gdyż tylko wtedy może być uznana za prawdziwą.

kb
@Edyta 07.08.2018 12:20

@Edyta- jeśli wierzysz w te kłamstwa to Twoja sprawa :)

byłem
@kb 07.08.2018 14:10

Masz absolutną słuszność. Tylko opinie z uzasadnieniem są prawdziwe. Jeżeli np. powiesz, że "skacząc z 10 piętrowego bloku spadniesz", ale nie dodasz "bo działa prawo ciążenia", to oczywiście opinia nie będzie prawdziwa... Zatem nie będę pisał opinii, ograniczę się do pytań: czy to prawda, że na każde zlecenie jest z góry przewidziany czas (tzw. benchamark)? Czy to prawda, że konkretnego zlecenia nie możesz dokończyć następnego dnia, bo Retain już na następny dzień zaplanował dla Ciebie następne zlecenie (ergo zostajesz w nadgodzinach)? Czy to prawda, że zostając w nadgodzinach i je rejestrując spada ci "efficiency", ze wszystkimi tego konsekwencjami? Jaki jest kod na przysługującą pracownikowi pół godzinną przerwę?

JestemTutaj
@byłem 08.08.2018 09:14

Każde zlecenie ma swój benchmark bo jak kazda usługę również wykonanie zlecenia trzeba wycenić. Benchmark i czas jego wykonania to dwie zupełnie różne kwestie. Jesli czasu jest za malo to znaczy że trzeba inaczej rozplanować zlecenie lub podzielić je na kilka osób. Jeśli odpowiednio wczesniej zgłosisz że potrzebujesz więcej czasu możesz kończyć w następnym dniu i TL bądź Coach uwzględnia to przy planowaniu. Jeśli zlecenie jest pilne to może się zdarzyć że trzeba zostać ale są to wykazane nadgodziny. Efektywność owszem spada, ale jeśli można ten spadek uzasadnić nie ma żadnych negatywnych konsekwencji. Przerwy 0,5h nie ma obecnie a ta kodeksowa każdemu przysługuje. Od Ciebie zależy jak swoim czasem zarządzasz, od tego masz Coacha, TLa resztę teamu żeby pracę właściwie podzielić. Jeśli coś jest nie tak to trzeba o tym po prostu mówić i szukać rozwiązań wtedy kiedy jeszcze jest czas.

anonymous
@JestemTutaj 08.08.2018 19:55

Czy 5 minut co godzinę też jest przestrzegane? I czy ewentualnie można zająć się czymś poza komputerem? Mam na myśli czy pracuje się też z dokumentami. Bo to jest przerwa od komputera rzecz jasna a nie od pracy, ale gdy takowej nie ma poza komputerem?

JestemTutaj
@anonymous 09.08.2018 15:48

Od Ciebie zależy co zrobisz w trakcie tych 5 minut. Z reguły wykonanie zlecenia wymaga zapoznania się z dokumentami, a więc drukujesz i czytasz. Jak masz wątpliwości to konsultujesz z innymi więc odchodzisz od biurka i rozmawiasz :) Bywa, że trzeba odwiedzić dział jakości na innym piętrze lub zajrzeć do HC lub IT. Masz do dyspozycji kuchnię a tam do wyboru kawę/herbatę/wodę itp. Czasem w ciągu dnia są różnego rodzaju spotkania innym razem szkolenia (nie wszystkie z komputerem). Zdarza sie, że nie masz zbyt wiele okazji żeby od komputera odejść, ale z reguły krótkie przerwy od patrzenia w ekran można wygospodarować.

Anonimka

Nie pracowałam wcześniej w jakiejs dużej liczbie innych miejsc, ale tutaj po kilku latach pracy tutaj mogę śmiało powiedzieć, że zarobki są bardzo nieadekwatne do wykonywanej pracy, ilości obowiązków i ilości odpowiedzialności w pracy. Są osoby, które powinny mieć od roku mieć supervisora jako coach, bo zarządzają zleceniami i ludźmi, lepiej niż dłużej pracujące osoby. Natomiast są osoby, które po prostu mają "ładny uśmiech" i status supervisora wita ich po niecałym roku. A poza tym dostajesz informacje o awansie np w maju, ale samo wynagrodzenie zmienia się za dopiero 2 /3 miesiące. W innych korpo wiem od znajomych, że tak nie ma Jeśli chodzi o atmosferę to jest ona zależna od szczęścia właściwie tylko, bo można trafić na bardzo toksyczne osoby, a można na naprawdę wartościowych ludzi, którzy widać, że nie żyją tylko pracą :) Jest to fajne miejsce na początek, ale z czasem po prostu wydaje mi się, że istnieje spora szansa na znalezienie miejsca, gdzie płacą za to jakiej jakości jest twoja praca i nie ma sytuacji, że z dwóch osób jedna zasuwa, a druga olewa mnóstwo rzeczy i obydwie zarabiaja tyle samo.. Poza tym stres zwiazany z np. zleceniami, które idą do działu jakości jest bardzo duży, bo tam wystarczy jeden absurdalny błąd, w jednym słowie, w jakimś newralgicznym miejscu, żeby zlecenie było odrzucone, podczas, gdy cała reszta zlecenia był wykonana więcej niż perfekcyjnie, a potem się tłumaczysz przed managerem z tego wszystkiego. No i oczywiscie ucinają ci jeszcze bonus roczny :)

qqry
@Anonimka 02.04.2018 15:18

A co tak ważnego robiłaś, że uważasz, że Twoje zarobki były nieadekwatne? Coś, co licealista po przyuczeniu może robić?

Anonimka
@qqry 08.05.2018 02:09

Co za jadowity komentarz, a ja po prostu wyraziłam opinię :) Odpowiadając na pytanie... Głównie spójność wewnętrzna na sprawozdaniach finansowych, których liczba stron mieściła się w przedziale 50-300 stron. No i różne raporty, liczące od 130 do nawet około 500 pytań z zakresu IFRS etc :)

qqry
@Anonimka 08.06.2018 22:11

Anonimka, żyjesz? Nie chciałem być jadowity. Pracowałem tam 4 lata i wiem jak było. Każdy ma poczucie za niskich pensji, też to miałem, bardzo dobitnie. Ale prawda taka, że 80% Twojej roboty mogą robić interni. Mojej też. Dać im 2 miesiące i w kóło tłuc. O te 20% kreatywności/wiedzy (które często przeważa wszystko) mało kto walczy, no bo przecie 5 internów > experienced worker. A potem się męczą "coachowie"

Adela
@Anonimka 02.04.2018 15:18

Proszę o informację odnośnie zostania coachem, jakie wymagania trzeba spełnić? Czy to zależy też od zaszeregowania?

Ola

czy prace w pwc sdc da sie pogodzic ze studiami dziennymi?

korpobiurwa
@Ola 01.08.2018 21:18

@Ola tak, można pracować na niepełny etat.

Ktoś

Nie polecam !!! wyzysk w biały dzień !!! Bardzo marne zarobki, niedocenianie pracownika, zmuszanie do nadgodzin...

Zostaw opinię o PwC Service Delivery Centre - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PwC Service Delivery Centre