ZM Łmeat-Łuków S.A.

Łuków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 27 ocen.

Opinie o ZM Łmeat-Łuków S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZM Łmeat-Łuków S.A.

Stefan

Sklep na Obozowej w Warszawie. Mięso luzem zawsze sine. Nie widziałem kupujących. Wędliny nie są eksponowane w taki sposób aby była widoczna data przydatności do spożycia. Obeschnięte części nie są odkrawane(plasterek) a do tego do zakupów cichaczem dokładają skrawki. Miałem jutro zrobić zadymę ale po przeczytaniu komentarzy widzę.że to taka polityka tej firmy. Uprzedzę sąsiadów no i przy każdym zakupie sprawdzę zawartość opakowania, a jutro uprzedzę miłą ekspedientkę co się stanie jak powtórzy swój przekręt

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Mira gdyby coś poszło do przodu z Twoją sprawą to proszę informuj na bieżąco nas na forum. Czy to był jednorazowy przypadek z tą wędliną po terminie? Czy jakiś inny pracownik też miał taką sytuację? To ważne dla klientów i potencjalny pracowników ZM Łmeat-Łuków S.A.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mira

Witam. Ja napisałam pismo przez kancelarię adwokacką i czekam na odpowiedz. Nie mam zamiaru płacić ja tego nie zjadłam i nie ukradłam .To oni jako firma są nie fer ,dając towar na sklep z tak krótką datą. I jeszcze to osocze w mięsie.A najlepsze jest to jak zgłarzałam problem z wędliną która jest już po terminie żeby ją zabrali to usłyszałam że mam to sprzedać .Jak powiedziałam , że nie będę sprzedawała do usłyszałam że do puki pracuję dla zakładów to mam to robić.

Szukasz pracy?

piotr

Mam same nie miłe wspomnienia z tym sklepem a głównie z kierowniczka która jest wyjątkowo nie grzeczna,traktuje klienta jak intruza!! Sprawia wrażenie jak by była z prlu albo gorzej wędliny dobre ale obsługa tej pani fatalna radzę zmienić kierownika bo jest zły wizytówka firmy

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Czyli jest jedna receptura na kilka zakładów ze Śmiłowia? Czym jest to spowodowane? Od czego zależy to? Czemu technolodzy z Łukowa nie mogą tworzyć swojej w Łukowie? I czemu te receptury się różnią?Możesz nam wszystkim o tym opowiedzieć.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Informacja niestety nie wiem o związkach zawodowych. A możesz powiedzieć co dzieje się okropnego w ZM Łmeat-Łuków S.A.? Aktualnie szukają sprzedawcy (http://www.zmlukow.pl/kariera/), więc osoby aplikujące będą na pewno ciekawe.

Były klijent

Wędliny wszystkie takie same w smaku a parówki Extra -niebieskie to jakaś smakowa masakra. Niewiele pozostało z dawnych wędlin.

były pracownik
@Były klijent 09.08.2017, 17:36
Wędliny wszystkie takie same w smaku a parówki Extra -niebieskie to jakaś smakowa masakra. Niewiele pozostało z dawnych wędlin....

odnośnie parówek jak i wędlin to produkcja powinna byś w Łukowie według receptury osiągniętych przez technologów w Łukowie a nie w Śmiłowie przez tamtejszych technologów. Zakłady Łuków produkują ok. 5-10 asortymentów wędlin reszta przyjeżdża ze Śmiłowa o smaku wiurowotrawiastym

Pracownik byly

Nie polecam,jeden wielki syf. Wędliny i mięso z dwu dyniowym terminem,trzeba kompinować żeby to sprzedać a żeby przecenić towar to trzeba prosić kier.regionalne które nie chętnie pozwalają obniżyć cene,one są miłe jak coś chcą od pracownika,wrzuty na sklepy to u nich norma,nigdy nie dostanie się tyle towaru co się zamawiało. Na zakład w Łukowie powinien zajechać sanepid i ta oborę zamknąć żeby nie truli dalej ludzi.

Informacja

Czy są zwiazki zawodowe w tej firmie? Potrzebuję pomocy i kontaktu. Dla mnie to okropne co dzieje się w tej firmie.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w ZM Łmeat-Łuków jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Wątek ten służy do wypowiadania się na temat tego jak wygląda praca w firmie. Nie jest to miejsce do skupiania się na jej indywidualnych pracownikach i ich obrażaniu.

Wolny

Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowałem tam i powiem tyle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie firma same gleby nim żądza a szczególnie mechanikami temu kierownik to ciemniak i tuman

Ola

Promocję są gdyż jest nadwyżka towaru i termin krótki lub go brak :-):-):-):-):-)

Iwona
użytkownik zarejestrowany

A na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy ZM Łmeat-Łuków?

Klient

Nie polecam sklepu firmowego w Lublinie na ul. GŁĘBOKIEJ pod względem personelu...Jest okropny,Panie są pyskate,bezczelne,i robią łaskę że stoją za ladą,a Pani kierownik sklepu bardzo nie przyjemna,zgorzkniała i również nie podoba mi się jej obsługa,często widać jak siedzi na zapleczu a jedna Pani obsługuje,a kolejka się powiększa...czasem stając w kolejce można wiele zauważyć..

Zadowolona klientka
@Klient 06.04.2017, 19:59
Nie polecam sklepu firmowego w Lublinie na ul. GŁĘBOKIEJ pod względem personelu...Jest okropny,Panie są pyskate,bezczelne,i rob...

Jestem stałą klientką sklepu na GŁĘBOKIEJ i nie zgadzam się z taką opinią . Dziś robiłam zakupy i zostałam jak zwykle obsłużona przez sympatyczną panią , która zawsze zaproponuje coś nowego lub poinformuje o promocji. W przeciągu ostatnich dni nie było w pracy dwóch pracownic które już nie są tak kompetentne , a gdy byłam na zakupach przed zamknięciem to nie można było kupić mielonego mięsa ani wędliny w plasterkach. Na pewno będę tam robić zakupy bo personel dba aby towar był świeży a klient zadowolony, Polecam ten sklep

Życzliwy

Nie ma przecen...towar po terminie leży w ladzie ,zamrażarki w niektórych sklepach pełne..nie dopuszczalne!!!!!A pracownicy męczą się stają na głowie jak to sprzedać...towar z zakładu na sklepy wjeżdża z 2 dniowym terminem,masakra jakaś.Przykład polędwica sopocka dostawa w poniedziałek 03.04 termin 04.04 ,i nie ma możliwości sprzedać taniej...

Rozczarowana
@Życzliwy 06.04.2017, 19:33
Nie ma przecen...towar po terminie leży w ladzie ,zamrażarki w niektórych sklepach pełne..nie dopuszczalne!!!!!A pracownicy męc...

Witam Panie Życzliwy!Mam pytanie :czy powiedział by pan to w sądzie jako świadek?Jeśli tak to zapraszam na priv.wtedy wyjaśnię wszystko dokładnie.

Rozczarowana
@Życzliwy 06.04.2017, 19:33
Nie ma przecen...towar po terminie leży w ladzie ,zamrażarki w niektórych sklepach pełne..nie dopuszczalne!!!!!A pracownicy męc...

Witam Panie Życzliwy!Mam pytanie :czy powiedział by pan to w sądzie jako świadek?Jeśli tak to zapraszam na priv.wtedy wyjaśnię wszystko dokładnie.Zapraszam także wszystkich tych którzy potwierdzą jaki towar naprawdę sprzedaje klientom zakład Łuk meat!

kkkkk

jadlem te wyroby od was z lukowa z lametu w mlawie mieli sklep ot duzo do zyczenia a przeciez mieliscie dobrych ludzi do pracy z praktyka w nrd na elitach pracowali n jurek piotrek k,,,, i wielu innych technologie niemiecka produkcji znali ba salami produkowali kielbasy roznego rodzaju itd dobre smaczne a czemu tak slabo robicie ha pozdrawiam kolegoa z okolic mlawy

Pracownik

Zgadzm sie ze zlymi opiniami.Ja tez tam pracowalam i mam zle wspomnienia nie polecam.Mozna znaleźć cos lepszego niz praca w Łukowie za te pieniądze przynajmniej mniej stresow docenienie czlowieka premia.A w Ł nikt nie doceni staran kierowniczki regionalne wiecznie nie zadowolone.Co dostawe wrzuty towarowe ktore niestety trzeba przyjac np.zamawia sie 15kg szynki wp. a dostaje 40kg pozniej jest zabawa w przecenianie towaru zawyczaj z krotkim terminem przydatnosci tzw.swiezy towar sprzedaje sie po dacie przydatnosci bardzo czesto poniewaz kazdy pracownik sklepu ma odpowiedzialnosc materialna i boi sie manka i niestety robi sie wszystko zeby towar sprzedac.Najbardziej cierpi klient na tym bo dostaje towar po terminie. W sklepach przynajmniej raz w miesiacu powinien goscic sanepid i tempic za to zaklad poniewaz ludzie tam pracujacy nie maja wyjscia wrzuty musza przyjac towar rowniez sie mrozi i wyciaga jako swiezy.Tzw.promocje to zazwyczaj towar z krotka data lub po dacie wiec drogi kliencie nie daj sie oszukac pytaj o daty.Mozna ksiazke napisac o pracy w tych zakladach szkoda czasu mysle ze to co najwazniejsze napisalam.Szkoda naprawde dobrych pracownikow bo nigdy nie zostana docenieni tylko szkoda tam tracic czas.!!!!!!

Nick
@Pracownik 21.03.2017, 22:15
Droga była pracownico , jak już piszesz prawdę to napisz ją do końca. Niestety ale tylko po części zgadzam się z twoją opinią,...

Nie broń firmy to co piszą to prawda towar po terminie i nie ludzkie traktowanie

Klientka
@Nick 01.04.2017, 22:08
Nie broń firmy to co piszą to prawda towar po terminie i nie ludzkie traktowanie

Naczytalam sie troche tych opinii.No cóż wiecej tych zlych.I ja sie musze zgodzic towar nie świeży pare razy nacielam sie a to na mieso a to na wedline.Obsluga mila ale to nie wszystko chyba panie w sklepie .... nie bede pisac gdzie bo naprawde mile ale szkoda mi ich bo jesli maja ta odpowiedzialnosc to za wszelka cene chca sprzedać towar.Ja juz tam zakupow nie zrobie i pare moich znajomych tez.

pani

najgorsza praca jaka jest w łukowie wedliny stare plesn i bakterie

pracownik

Zgadzam się z opiniami wyżej.

Aleks
użytkownik zarejestrowany

Ogólnie mała, ale bardzo prężna firma, nie ma się na co przyczepić, dbają o człowieka jak mogą, naprawdę.

klient

Byłam w kilku sklepach, nie polecam w Lublinie sklepu na ul.Głębokiej obsługa nie miła,pyskują do klientów, kierowniczka nie do wytrzymania, już personel się zmienił chyba 5 razy, każdy ucieka bo wymagania ponad normę i zarobki, Za to sympatyczny personel na pieczywie i garmażerce,a co do pań z mięsnego to czasem chodzą rozczochrane bez czepków i aż obrzydliwe to jest.

klient
@klient 15.09.2016, 04:11
Byłam w kilku sklepach, nie polecam w Lublinie sklepu na ul.Głębokiej obsługa nie miła,pyskują do klientów, kierowniczka nie do...

Wręcz przeciwnie nie zgadzam się, obsługa bardzo miła w kompletnym stroju firmowym, sklep zadbany, czysty, wędliny, mięso świeże i nie chodzą panie "rozczochrane" a co do kierowniczki to uprzejma babka z niej, a co do zmian to trzeba zapytać czemu się zmienia załoga, może awansują panie, może odchodzą bo się nie chce pracować po prostu. Ja z całą rodziną robimy w tym sklepie zakupy i jesteśmy jak najbardziej zadowoleni i z całą pewnością polecamy ten sklep jak i załogę z panią kierownik na czele.

Życzliwy
@klient 15.09.2016, 04:11
Byłam w kilku sklepach, nie polecam w Lublinie sklepu na ul.Głębokiej obsługa nie miła,pyskują do klientów, kierowniczka nie do...

Zgadzam się,kierowniczka sklepu ruda I wredna,ma dwie twarze,jest okropna,bezczelna,pyskata,a Pani na garmażerce bardzo miła i serdeczna,również na pieczywie sa fajne panie,i nic po za tym. Były miłe Panie na mięsnym ale niestety już ich nie ma pewnie nie wytrzymały z Rudą kierowniczką.

mecenas

Pracowalem tam ponad 10 lat kierownictwo nadaje sie do kierowania Bydlem a nie ludzmi Korwa porazka

spec

Jakim trzeba być analfabetą by nazwać firmę "ŁMEAT"? Nawet nie wiedziałem że to biznes tego skazańca. Zapomniałem nazwiska ;-)

lolo

Nie polecam pracowałem tam ponad 2 lata, Stokłosa i jego "dwór" nigdy nie zrozumieją zwykłych ludzi.

były pracownik

nie polecam pracy w tym zakładzie tak jak napisała małgoś(praca porażka ,kumoterstwo ,złodziejstwo, układy) wszystko ma piśmie bo inaczej wszystkiego się wyprą, pracownik się dla nich nie liczy zastraszanie,krzyki pełen mobing a na koniec zrobią z siebie dobrego wujka że zasługujesz na dyscyplinarkę ale oni idą ci na rękę i zwalniają cię za porozumieniem stron

MĘCZENNIK

Nie polecam tej pracy , nerwy , stres , brygadzisci tylko potrafią straszyć ,palone są papierosy jak można w takich warunkach pracować .Nadgodziny nie płatne nie można odebrać dnia wolnego za prace w nadgodzinach , SŁABE ZAROBKI ZA TAK CIEŻKO WYKONYWANĄ PRACĘ , NIE PRAWIDŁOWO NALICZANY jest AKORD. Przełożeni mistrzowie wulgarnie odnoszą się do pracowników !!!

poiuyt

Z całego serca nie polecam jeden wielki [usunięte przez moderatora], atmosfera pracy fatalna, króluje donosicielstwo i obrabianie tyłków, banda dwulicowych [usunięte przez moderatora] Pensje głodowe .................Zero szacunku do pracowników.

Gosc
@poiuyt 06.10.2012, 21:36
Z całego serca nie polecam jeden wielki [usunięte przez moderatora], atmosfera pracy fatalna, króluje donosicielstwo i obrabian...

Calkowicie sie zgadzm szkoda czasu na ta firme.Traktuje sie tu ludzi jak smieci a premi nigdy nie zobaczysz.Jeszcze Ty zaplacisz jak wyjdzie manko poniewaz jest odpowiedzialnosc materialna co 3 miesiace jest inwetaryzacja.A te manka to nie z tego ze ktos zle pracuje i nie dba.Manka sa z nadwyzek towarowych przykladowo masz na skl.15kg schabu i nie zamowilas nic bo wiesz jak towar schodzi w danym sklepie to Ci wrzuca 25kg razem masz 40kg towar nadwyzkowy przychodzi z krotka data 2 dniowa przewaznie.I co robisz mrozisz jak nie uda sie sprzedac na dacie to sie sprzedaje przeterminowany towar.A wszystko po to bo pracownicy ratuja swoj tylek zeby nie placic manka.Zwolnic sie za prosto bo jak wyjdzie manko to trzeba splacic i za cos zyc .Bledne kolo tak firma Łukow zeruje na ludzkiej krzywdzie.Starasz sie i nic zero premi jeszcze zjeba.od kier.reg. Tak tam praca wyglada.Nie dajcie sie napewno jest jakis paragraf na te wrzuty.Odpowiadajmy za towar ktory sami zamowilismy a nie wrzucony.Nie polecam!!!!!

Zostaw opinię o ZM Łmeat-Łuków S.A. - Łuków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZM Łmeat-Łuków S.A.