Phinance

• Czapury
  • Kicin
Kraków - Phinance S.A. Oddział I

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Phinance S.A.

Opinie o Phinance Poznań

Nie przegap nowości o Phinance S.A.!

Lk

02.02.2023 23:45

Ja nie polecam pracy w strukturze mlm. Wole mieć stały dochód a nie ciągłą niewiadomą z wypłaty. Dodatkowo pieniądze, które musimy oddać jeśli klient skończy opłacać składkę, wiadomo dlaczego tak jest, ale mimo wszystko jest to ciągły stres. Produkty są dobre i nikt tam nie (usunięte przez administratora) ludzi, ale jeśli ktoś naprawdę chce zarobić dobre pieniądze to musi sprzedawać bardzo dużo rozwiązań albo rekrutować pod siebie ludzi, którzy na niego zarobią. Praca nie dla każdego, dlatego warto się zastanowić czy to jest dla was. Wspominam dobrze, ale głównie ludzi, pracy było bardzo dużo a niestety wynagrodzenia obiektywnie porównując marne.
    Daniel

05.07.2022 19:05

Mega wspominam pracę tam. Serio warto aplikować, moje życie totalnie się zmieniło od tego czasu, i to gdzie jestem teraz, nie byłoby możliwe, gdyby nie ta praca.
    Karol

30.12.2022 11:29

Ja wreszcie doceniłem swoją wartość. Teraz kiedy jestem właściwie swoim własnym szefem i sam decyduję o pracy, zdecydowanie bardziej ufam swoim przekonaniom, które okazują się słuszne i trafne. Decyzja o pracy tutaj była naprawdę dobrym pomysłem.
    Oksana

20.01.2023 18:25

Dla mnie też była to ogromna szansa życiowa. Moje wcześniejsze prace, nie zaowocowały niczym specjalnym, były, żeby cokolwiek zarobić. Teraz czuję, że się rozwijam i wreszcie zarabiam porządne pieniądze, do tego jestem samodzielna i nie czuję presji z góry.
    Paweł

03.09.2021 09:36

Pracowałem w firmie ubezpieczeniowej i mam porównanie tego co się dzieje na rynku . Uważam Phinance za najlepszą firmę szkoleniową na rynku zarówno dla nowego współpracownika bez doświadczenia jak i tych z rynku. Bardzo dobra współpraca z przełożonymi , pomoc koordynatorów produktowych i naprawdę najszersza oferta na rynku .
    Oliwier

20.01.2023 18:14

Pomoc jest nieoceniona, na początku, jak i w trakcie kariery. Mnie to bardzo podbudowało, bo przyszedłem bez dużego doświadczenia. Tutaj zdecydowanie mogę powiedzieć, że rozwinąłem skrzydła i czuję, że jestem coraz lepszy w wykonywanej przeze mnie pracy.

11.01.2023 16:27

Czy w firmie Phinance S.A. pracownicy na wszystkich stanowiskach otrzymują umowę o pracę?

12.01.2023 08:56

Dzień dobry, W naszej sieci sprzedaży współpracownicy nie są zatrudnieniu w oparciu o umowę o pracę. Jest to umowa B2B lub zlecenie.

16.09.2022 09:27

Najwięcej tu wpisów obecnych pracowników, którzy próbują jakoś załagodzić złą opinię o Phinance. Zatrudniają dużo młodych osób, co chwilę jest ktoś nowy bo inni wypadają (zorientują się, że to jedno wielkie (usunięte przez administratora) Może i zarobi się jakieś pieniądze ale jeśli klient zrezygnuje z jakiejś umowy to jako pracownik musisz zwrócić prowizje czyli wykonujesz za darmo pracę i jeszcze musisz zwrócić pieniądze firmie. Bardzo dużo osób z tego powodu rezygnuje z tej pracy. Dodatkowo jako pracownik musisz pozyskiwać dane osobowe wszystkich potencjalnych klientów, a jeśli jakimś cudem uda Ci się wcisnąć jakąś umowę to możesz zarobić ale gdy klient zrezygnuje (w dowolnym momencie, może to być za np 10 miesięcy) trzeba oddać zarobione pieniądze. Nie radzę wiązać się z tą firmą, potem będziecie tylko zwracać zarobione pieniądze....

03.01.2023 13:45

Dzień dobry, Nasi współpracownicy nie muszą ,,wciskać: ofert, ponieważ dzięki licznym współpracom i wielu partnerom, nasz katalog jest bardzo szeroki, i możemy dopasować do klienta najlepsze rozwiązanie. Wszyscy doradcy mają dostęp do tej samy bazy produktów, nie działamy tak, że przełożony dysponuje ,,swoimi". Co więcej, zawsze działamy na korzyść klienta oraz tylko i wyłącznie za jego zgodą. Jeżeli zdarzyło się tak, że klient posiadał niekorzystną opcję, to przełożony wykazał się profesjonalizmem oferując korzystniejszą umowę. Pozdrawiam, Zespół Phinance.
    prawda

10.01.2023 15:55

prawdziwa
    km

03.01.2023 14:34

Czy to jest praca zdalna? czy faktycznie firma (usunięte przez administratora) i trzeba później oddawać wynagrodzenie? Ile minimalnie trzeba pracować?

03.01.2023 14:52

Dzień dobry, Może być to praca zdalna po odpowiednim wdrożeniu. Zwroty wynagrodzeń wynikają tylko i wyłącznie z przypadków, kiedy pozyskany przez nas klient z jakiegoś powodu rezygnuje z zawartej umowy - jeżeli umowa była zawarta na rok, a współpracownika wybrał formę umowy, przy której wypłacamy prowizję za daną umowę nie w częściach co miesiąc, ale w całości z góry, to w takim przypadku po rezygnacji klienta współpracownik zwraca część prowizji proporcjonalną do czasu, jaki pozostał do końca umowy, co jest standardową procedurą. Jeżeli chodzi o minimalną ilość godzin pracy, to także ustalamy z przełożonym. Zazwyczaj jest to 25 godzin, jednak po uzyskaniu samodzielności współpracownik sam kieruje swoim grafikiem, i w zależności od potrzeb i celów finansowych może być to standardowe 8 godzin i więcej lub wręcz przeciwnie, znacznie mniej. Pozdrawiam.

04.01.2023 11:28

Zatrudniamy w oparciu o umowę zlecenie lub działalność gospodarczą.

29.12.2022 10:02

Czy w Phinance S.A. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?

29.12.2022 11:42

Nasi współpracownicy bazują na wynagrodzeniu prowizyjnym, i jest to główna część ich wynagrodzenia.
    Piotrek

29.04.2022 13:47

Dużo dobrego słyszałem o tej firmie i postanowiłem w końcu sam spróbować. Było warto, bo teraz czuję się wolny i sam sobie jestem szefem, a że jestem osobą bardzo ambitną to świetnie się w tym odnajduję i czuję, że uczę się wciąż czegoś nowego ze wsparciem niezawodnych menagerów.
    Patrycja

23.11.2022 17:57

Praca godna polecenia dla osób, które chcą się rozwijać i zdobywać nowe doświadczenie. To świetny start, aby wdrożyć się w branżę finansową.

28.11.2022 16:03

Dzień dobry Pani Ewelino, w przypadku tego ogłoszenia wymagane doświadczenie to minimum rok. Pozdrawiamy, Zespół Phinance.
    Zuza

23.06.2022 11:18

Koleżąnka poleciła mi prace tutaj i bardzo mi sie spodobalo i zostaje :D
    Emil

23.11.2022 16:24

Super! Uwazam, że to ogromna szansa dla Ciebie! Korzystaj z kursów i organizowanych szkolen, z pewnością pomogą Ci się rozwinac!
    beatka

24.06.2022 09:38

praca tu to spelnienie marzen jest serio swwietnie
    Weronika

08.08.2022 11:26

Bardzo fajna i rozwojowa praca. Najbardziej cieszy mnie, że nie mam nikogo nad sobą - mogę pracować w swoim tempie, efektywnie, tak jak sprawia mi to przyjemność. Warunki współpracy bardzo dobre :)
    Ludwik

22.11.2022 22:50

Praca tutaj na pewno bardzo dużo daje — świetne perspektywy na przyszłość, mega luz i swooboda - pracuję jak chcę, mogę dostosować pracę do innych obowiązków i aktywności w ciągu dnia. Kursy są bardzo dobrze przeprowadzane i zrozumiałe dla każdego.
    D

22.03.2022 11:32

Słyszałam że pracuje się na umowę o współpracę. Czy związku z tym trzeba założyć działalność gospodarczą?
    Natan

27.10.2022 20:12

Wolność w pracy jest mega ważna. Osobiście, odkad nie jestem tak restrykcyjnie kontrolowany jak w poprzednich pracach, to mam o wiele wyższe wyniki i efektywniej podchodze do wykonywanych zadan. Uwielbiam atmosfere tutaj!

05.11.2022 18:26

Każdy otrzymuje tą samą umowę niezależnie czy jesteś studentem czy b2b. Warto przeczytać umowę najlepiej pokazać znajomemu prawnikowi. Mogą nałożyć na ciebie karę finansową dosłownie za wszystko, najważniejszym punktem jest to, że nawet po rozwiązaniu umowy wymagają zwrotu wypłaconej prowizji jeśli klient zrezygnuje z umowy, od razu straszą prawnikiem przysyłając listy. Oczywiście podczas pracy jedynie krótka informacja, ze takie coś jest ale „nikt przecież nie rezygnuje to ciebie to nie dotyczy”, tak do końca nie jest, szczególnie jeśli jesteś młodą osobą i dopiero zaczynasz po znajomych/rodzinie. Powodzenia, ale ciężki orzech do zgryzienia szczególnie na początku bez żadnej podstawy oraz bazy klientów.
    Anka

21.07.2022 15:48

Bardzo fajna praca. Wreszcie nikt nie mówi mi, co jak i kiedy mam zrobić. Jestem swoim własnym szefem i mega sobie to cenie. Dodatkowo ilość szkoleń jest naprawde duża i można z nich wiele wyciagnąc. Ja jestem zachwycona i na pewno zostaje tutaj na dluzej
    Kamil

27.10.2022 20:25

Pracuję juz kolejny rok, zaczynalem jako mlody chlopak z malego miasta z duzymi marzeniami. Jestem mega wdzieczny, ze udalo mi sie tyle osiagnac dzieki pracy tutaj. Mega duzo sie nauczylem i zdobyłem doświadczenie. Ludzie, z którymi mam przyjmneość pracować to super kompani w pracy i w życiu. Serio warto swoich sil podczas rekrutacji - polecam :)
    Patryk

09.08.2022 09:52

Bardzo dobra praca. Można się rozwinąć jest wiele szkolen i kursów - kazdy znajdzie cos dla siebie. Mnie bardzo też przekonuje brak ograniczeń, możliwość samodzielnego podejmowania decyzji i ogolna swoboda w działaniu. Atmosfera jest super i ludzie mega pomocni.

27.10.2022 19:42

Mnie też podoba się to, że nie mam nikogo nad soba, kto kontroluje moje ruchy 24 godziny na dobę... Po poprzednich doświadczeniach w innej firmie, taki luz jest na wagę złota :D
    Tet

27.10.2022 12:49

Czy praca doradcy finansowego w Phinance polega w skrócie na wydzwanianiu do ludzi i działaniu na zasadach call center?
    mała pysia z lekkiej 3 :,)

29.09.2022 16:11

63% około
    maro

27.05.2022 16:46

fajna praca i dobre zarobki poelcam
    Małgosia

22.09.2022 09:53

Praca jest naprawdę godna uwagi! Ja przez brak doświadczenia w finansach, początkowo byłam dosyć sceptycznie nastawiona. Bardzo obawiałam się, że sobie nie poradzę. Z perspektywy czasu, żałuję, że tak długo zwlekałam! Świetni ludzie, luźna atmosfera, wszystko wytłumaczone od a do z, wolność wyboru i sposobu pracy. Zalet jest znacznie wiecej!

11.03.2022 15:54

Drogi Kandydacie, zastanawiasz nad pracą w doradztwie finansowym? Możesz do nas dołączyć jako wykwalifikowany specjalista, albo przejść przez ścieżkę kariery od zera ze wsparciem doświadczonego kierownika. Brak doświadczenia zawodowego to dla nas nie problem – wszystkiego Cię nauczymy.
    Inka

22.07.2022 14:30

To prawda, wszystko ustalasz sobie sama - ile pracujesz w jakim trybie i systemie. Ja jestem mega zadwowolona, otworzyly sie przede mna nowe horyzonty i nie spodziewalam sie, ze tak sie wkręcę w te prace :D Mega mi się podobają tez szkolenia, na serio mozna z nich wiele przydatnego wyciagnac
    Gloria

22.09.2022 09:51

Zgadzam się — nie musisz mieć właściwe żadnego doświadczenia. Ja korzystałam z wieku kursów i szkoleń. One pomogły mi najwięcej. Zespół też zawsze Ci pomoże. Początkowo obawiałam się jak to będzie, skoro nic nie umiem, ale finalnie, po paru tygodniach było już znacznie lepiej.
    Nnnb

03.08.2022 12:02

Czy do wykonywania pracy potrzebny jest samochód?

03.08.2022 14:19

Nie, nie jest wymagany. Pozdrawiam.
    Wiktoria

22.09.2022 09:48

Nie, nie musisz się tym martwić :) Pracę wykonujesz skad jest Ci wygodnie i kiedy tylko chcesz. Dla mnie to ogromne ułatwienie, kiedy mam na głowie tez mase innych obowiązków :)
    Jacek.

22.08.2022 19:38

Zastanawiam się jak szybko jest się w stanie dojść do poziomu zarobków minimum 6 tys netto zakładając duże zaangażowanie, ale nie posiadając własnej bazy klientów? Będę zaczynać od zera mając jedynie spore doświadczenie w sprzedaży i doradztwie ale w zupełnie innej branży. Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami mając podobny start do mojego w tej firmie?
    Martyna

04.09.2021 18:00

pracuję w Phinance ponad dwa lata. Pod każdym względem jest to praca marzeń, jest oczywiście ciężka i potrzebny "twardy tyłek" ,ale to, co to nam daje.. kosmos :)
    Nika

09.08.2022 10:03

Pracowałam tam rok i uważam, że nie mogłam wtedy znaleźć lepszej pracy. Mega rozwojowa, która daje potem ogromne możliwości dzięki nabytym tutaj umiejętnościom. Duża autonomia pracy, pozwala osiągać wyższe wyniki - dopasowujemy styl i tryb pracy do tego jak nam jest wygodnie. Bardzo serdecznie polecam!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Phinance?

Kontakt - Phinance S.A.

Ratajczaka 19 61-814 Poznań

Branże: Wsparcie ubezpieczeń

31.07.2022 13:13

Czy szukają kogoś aktualnie w firmie Phinance S.A.?

01.08.2022 10:13

Tak, mamy otwarte rekrutacje do wielu miast - zachęcam do odwiedzenia naszej strony kariery oraz przesłaniam swojej aplikacji: https://youaretheboss.pl/
    anna

13.07.2022 21:01

Widziałam że pojawiaja sie oferty pracy na kierownika biura z podstawa, czy nie bylo wczesniej tak, ze moglo byc kilku kierownikow bo na miano kierownika trzeba bylo sobie zapracowac czy jakos tak? Cos sie zmienilo ? Pozdrawiam

14.07.2022 14:35

Dzień dobry Pani Anno, Nadal mamy ściśle określone kryteria w ścieżce kariery, dzięki którym można objąć stanowisko managerskie. Drugą opcją jest jednak dołączenie do organizacji z odpowiednim doświadczeniem. Pozdrawiam.

06.07.2022 10:10

Myślę nad złożeniem aplikacji na staż w doradztwie finansowym w warszawskim oddziale. Czego można się spodziewać na samym stażu i na rozmowie rekrutacyjnej?

06.07.2022 13:18

Staż ma za zadanie przygotować do zawodu Doradcy Finansowego w konkretnej specjalizacji, jaką wybiera sam współpracownik. Trzeba się przygotować na dużo szkoleń ale także zajęcia praktyczne. Zwieńczeniem tego procesu jest zdanie egzaminu licencyjnego, z możliwością podjęcia zatrudnienia w Phinance na dłużej. Rozmowy rekrutacyjne z kolei skupiają się na poznaniu kandydata, ale także na przedstawieniu warunków pracy. Zazwyczaj są to dwa etapy, czasami jednak mogą pojawić się dodatkowo testy lub zadanie.
    angie

17.06.2022 09:52

pracujebe tu i meeeega polecam!
    Agata

02.06.2022 09:44

Czy ktoś może mi powiedzieć jak jest ze zwrotem prowizji w Phinance? Czy w przypadku lapsów trzeba zwracać zarobioną prowizję?

02.06.2022 16:53

Dzień dobry, Może się tak zdarzyć w sytuacji, kiedy nasz współpracownik wybrał prowizję kredytowaną, czyli taką, która jest płatna z góry do końca okresu zawieranej umowy, a w miedzy czasie Klient jednak zrezygnuje z tej usługi - wtedy oddajemy równowartość za miesiące pozostałe do końca umowy. Pozdrawiam.
    Były Pracownik

07.06.2022 22:06

@Agata Jeśli otrzymasz lapsa musisz oddawać bez względu na wybraną formę prowizji...

31.05.2022 15:32

Dzień dobry. Czy aby dostać propozycję rozmowy o pracę jako doradca finansowy w Phinance są potrzebne wyniki z matur? Bo jestem aktualnie po skończeniu Liceum i jak pisałem matury to wyniki będą dopiero 5 lipca. No i złożyłem CV w sobotę do Krakowa i okolic za pomocą tej Waszej strony youaretheboss.pl i jeszcze nie dostałem żadnego telefonu. Czy to znaczy, że moją aplikację o pracę odrzucono z powodu braku wyników z matur?

06.06.2022 13:31

@Phinance S.A A jeśli się wysłało CV bez zdjęcia to ono też ma szansę być pozytywnie rozpatrzone? Bo ogólnie postanowiłem jeszcze, że spróbuję wysłać CV na praktyki/staż jako że nie było odzewu, a kiedyś widziałem na jednej stronie z ogłoszeniami o pracę ogłoszenie Phinance, gdzie była prośba żeby właśnie CV było ze zdjęciem, więc mam wątpliwości

07.06.2022 10:38

Panie Marcinie, zdjęcie nie wpływa na naszą decyzję odnośnie podjęcia kontaktu z danym kandydatem. CV nie musi go zawierać. Pozdrawiam.

13.05.2022 20:06

Anonymous

Przebieg rekrutacji Cześć, jestem świeżo po odbytej rozmowie rekrutacyjnej w Warszawie i myślę, że moja wypowiedź może się komuś przydać. Pierwsza rzecz, firma ogłasza się iż proponuje umowę o prace co jest nieprawdą - umowa cywilno prawna (nie jest to nawet umowa zlecenie). Jeśli szukasz stałej pracy, zabezpieczenia i stabilizacji to nie aplikuj bo stracisz czas. Pan rekrutujący nie spóźnił się co jest ogromnym plusem w takich firmach, oznacza to szacunek do pracownika a ponadto rozmowa przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Pytania Przez pierwszy rok pracy podstawa + prowizja, po roku czasu sama prowizja. Czy jest to opłacalne? Nie wiem, nie mam tam znajomych aby ktoś mógł mi to rzetelnie potwierdzić a jak wiadomo każdy rekrutujący opisuje firmę w superlatywach. Z rozmowy wynikło, że firma stawia na rozwój pracownika w postaci dużej ilości szkoleń, daje dużą swobodę działania ale także mnóstwo wsparcia. Jeśli chodzi o zarobki, to nie ma progów finansowych.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę, ale nie przyjąłem

#RozmowaKwalifikacyjna
    Student

12.04.2022 18:27

Czy podczas 3 miesięcznego wdrożenia jest szansa otrzymania podstawy wynagrodzenia?
    Pracownik w trakcie rekrutacji

05.05.2022 16:39

W teorii tak.. ale czy jak się nie uda z jednostkami to też się coś dostanie? Czy przepada i cała praca na marne?

06.05.2022 14:47

To zależy od rodzaju kontyngentu (w uproszczeniu rodzaj podstawy stosowany w Phinance), na jakim się pracuje. Takie kwestie są ustalane przed zatrudnieniem i dostosowane do kandydata.
    gfdsa

31.03.2022 17:56

Witam, czy student bez doświadczenia ma szansę na pracę w call center w Poznaniu?
    gfdsa

04.04.2022 11:51

Czyli nie można. Dzięki tyle chciałam wiedzieć.

05.04.2022 15:15

Dzień dobry, Na ten moment nie prowadzimy rekrutacji do naszego Call Center, ale jeśli pojawi się taka oferta, zachęcam do aplikowania - każde CV rozpatrujemy indywidulanie. Pozdrawiam serdecznie.

11.03.2022 15:55

Zachęcamy do zapoznanie się z wywiadem z Michałem Trędowskim, Partnerem Phinance. Michał opowiada o rekrutacji oraz pracy w Phinance S.A.
    Co łączy doradcę finansowego z lekarzem pierwszego kontaktu? Wywiad z Michałem Trędowskim - Karierawfinansach.pl
    KaWa.

10.03.2022 15:28

Miałam przyjemność uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej w Poznaniu i zdecydowanie była to najlepiej przeprowadzona rozmowa rekrutacyjna na jakiej byłam. Rozmowa z panem Przemysławem była wyjątkowo profesjonalna i konkretna, co niestety na rynku pracy rzadko się zdarza ... Pracy nie podjęłam tylko dlatego, że miałam jeszcze zobowiązania wobec poprzedniej firmy. Poza tym przedstawione warunki były bardzo atrakcyjne w porównaniu do innych firm o podobnym charakterze pracy.
    były pracownik

28.01.2022 14:20

Zanim zadecydujecie się na pracę w Phinance zastanówcie się czy pieniądze z prowizji jaką dostajecie chcecie mieć niepewne przez najbliższe 2 lata. Sytuacja wygląda tak, że podpisujecie umowę z kimś (przykładowo ubezpieczenie czy umowę oszczędnościową) i przez najbliższe 2 lata jeśli zrezygnuje ta osoba z umowy to musicie oddać całą prowizję. Dostajecie wypłatę i jeśli coś wysypie się po roku czy półtora roku to zwracacie całą prowizję. "Kierownicy" będą motywować was, że dużo można zarobić i nie odczujecie tzw lapsów, ale zanim osiągniecie wypłaty na poziomie choćby 5-7 tysięcy netto to musi minąć około 2-3 lat. Nawet jak zrezygnujecie z pracy w Phinance a umowy nadal mogą się wysypać to później musicie oddać pieniądze. Nie polecam pracy. Fajne doświadczenie z ludźmi z którymi się spotykacie ale nie kosztem Waszych finansów. Nie pracuje w tej firmie jakiś czas a co miesiąc muszę oddawać średnio 800zł, bo mój kierownik w głębokim poważaniu czy moja wcześniejsza umowa się wysypie czy nie. Jego lapsy nie dotykają jak przejmuje klienta pod siebie lub ktoś inny go zgarnia z bazy. Nie ładujcie się tam. Nie pisze tego ze względu na uraz do pracowników czy atmosfery. Atmosfera i wyjazdy są super, ale co z tego jak wypłaty macie 2-3 tysiące i do tego laps z poprzedniego miesiąca.
    były pracownik

28.02.2022 12:52

zdecydowanie jest to niedorzeczne by pracować 2-3 lata i dopiero wypracować sobie wypłatę godną dzisiejszej inflacji. Czy nie lepiej zatrudnić się w firmie, w której od razu masz odpowiednią wypłatę i nie musisz prosić się ludzi o spisanie jakiejś umowy ubezpieczenia czy oszczędzania?

28.02.2022 16:35

Dzień dobry, Praca Doradcy Finansowego w Phinance opiera się na prowizjach zależnych od wyników sprzedażowych, które z kolei są podyktowane zaangażowaniem w pracę. Nietypowe jest to, że u nas nie ma z góry narzuconych celów ilościowych, a więc to pracownik decyduje o stopniu swojego zaangażowania jak i również, co za tym idzie, o wynagrodzeniu. Wynagrodzenie prowizyjne oraz tempo jego wzrostu jest zatem uzależnione od samego Doradcy. Nie jest to prawdą, że dopiero po 2-3 latach Doradcy osiągają ,,wypłatę godną dzisiejszej inflacji", ponieważ na tym etapie nasi pracownicy są zazwyczaj znacząco ponad przeciętne pensje. To jednak oczywiście jest kwestią indywidualna, nie mogę tego generalizować na wszystkich, ponieważ zależy to od wspomnianego wcześniej stopnia zaangażowania jak i również umiejętności. Na początku wspieramy także dodatkowo naszych pracowników finansowo tak zwanym kontyngentem. Pozdrawiam, Phinance.
    Mikołaj Święty

09.09.2021 09:34

Pracowałem w tej firmie półtorej roku zaczynając jako student i łącząc pracę ze studiami dziennymi. Ciężko mi wymyślić inne miejsce, gdzie mógłbym tak mocno dopasować swój czas pracy do planu zajęć. Dużym plusem jest system prowizyjny, który jest daleki od korporacyjnych modeli z sufitem zarobkowym, wymaga jedynie zaangażowania. Kolejna rzecz to produkty, mając porównanie z kolegą pracującym w innej firmie doradztwa finansowego, jest to kwestia bez porównania. Mało tego, że Phinance do dyspozycji ma największą część rynku finansowego, to jeszcze istnieją produkty, które były współtworzone z Phinance. Oczywiście nie jest to miejsce pracy dla osób, które chcą swoje 8 godzin odsiedzieć, unikać pracy jak się da i liczyć, że zarobią kokosy. Praca w taki sposób uczy umiejętności miękkich, kontaktu z klientem, organizacji czasu pracy i przygotowuje do prowadzenia własnej firmy, co wielu z pracowników z większym stażem łączy z tą pracą.
    mk49

07.02.2022 19:43

Kolego Kamil, "czyjąś wypowiedż" a nie "kogoś wypowiedż". No i "nieomylny" a nie "nieomylny". Wstyd ...
    Kamil

09.02.2022 13:53

Wstyd to za takich żenujących nie udaczników którzy myślą, że wszystko wiedzą. Proponuję Panu Panie Polonisto wziąć się do pracy i nie zaśmiecać forum. Żenada...
    Klient

01.02.2022 10:17

Witam. Mam pytanie jsko potencjalny kluent. Moja żona otrzymała tel od pracownika firmy, że chce się spotkac i porozmawiac w sprawie pieniędzy, ktore ma odłożone w drugim filarze OFE. Osobiście sceptycznie podchodze do tego typu spotkań z doradcami, którzy chcą "manipulować" "doradzać" w moich pieniądzach :-) Czy ktoś może przybliżyć jak wygląda takie spotkanie, z czym to się wiąże, no i jak wygląda sama usługa z OFE? Z gory dziękuję. Jacek z Bydgoszczy

01.02.2022 12:17

Dzień dobry, Na takim spotkaniu odnośnie OFE, doradca analizuje obecną sytuację klienta, m. in. staż pracy, ilość środków, czy są odprowadzane składki oraz gdzie obecnie jest OFE. Następnie może doradzić Klientowi najlepsze rozwiązanie. Oczywiście spotkanie nie jest zobowiązujące oraz nie wiąże się z kosztami.
    Kamil Stańko

28.01.2022 14:16

Witam serdecznie. Jak widzę jakie bzdury tutaj ludzie wypisują na temat firmy Phinance to aż się niedobrze robi. Ale odpowiedź na to jest prosta , tak bzdetne rzeczy wypisują ludzie którym się poprostu nie powiodło w tej pracy bądź wogóle jej nie podjęli. Praca jest bardzo wymagająca to prawda ale jest to firma finansowa i nie wiem czego wy ludzie oczekujecie , że ktoś będzie płacił wam 20k netto miesięcznie za nic nie robienie lub za ładny ubiór? Jeżeli dasz się z siebie pełne zaangażowanie i będziesz chciał się nauczyć to później już pójdzie z górki. Firma daje duże możliwości awansowe i przedewszystkim bogate szkolenia. Jeśli chodzi o poziom rekrutacji w miejscowości Rzeszów ul. Staszica 6 był na bardzo dobrym poziomie przeprowadzonej przez Pana Michała i Mateusza. Konkretna rozmowa z Profesjonalistami bardzo polecam i dziękuję za tak miłe podejście:) Pozdrawiam
    Leon

21.01.2022 18:04

Więc tak: Minusy: brak podstawy, brak bazy klientów, brak wszelkich benefitów pozapłacowych standardowych np. w bankach jak multisport, bony paliwowe, samochody służbowe plusy: szeroka oferta Podsumowując praca ciekawa dla ludzi, którzy pracowali w banku i mają swoją bazę relacyjnych klientów. Jeśli nie masz swojej bazy klientów i nie chcesz sprzedawać po znajomych i rodzinie to musisz mieć oszczędności by przeżyć pierwsze 4-8 miesięcy w zależności od tego jak dobry jesteś. Po tym okresie prowizje powinny już się robić na poziomie egzystencjonalnym. Po około roku do dwóch powinno zarabiać się już nieźle. Po kilku latach mamy samograj. Już się niewiele robi, dochód pasywny, klienci dzwonią sami. W tym momencie też trzeba mieć dobre relacje, bo firma będzie chciała Was się pozbyć i przejąć bazę klientów. Rada: nie pakujcie klientów w wieloletnie rozwiązania byście mogli szybko ich zwerbować za sobą.

24.01.2022 10:35

Panie Leonie, Zapewniamy podstawę jak i również kartę MultiSport oraz opiekę medyczną dla pracowników. Pozdrawiamy serdecznie.

19.01.2022 17:27

Jak wygląda praca w firmie Phinance S.A.? Czy można liczyć na premię?

20.01.2022 10:24

Dzień dobry, jeżeli chodzi o pracę Doradcy Klienta / Doradcy Finansowego, w Phinance S.A. głównym elementem wynagrodzenia są prowizje. Są one współmierne do uzyskiwanych wyników. Doradcy sami decydują, ile czasu poświęcają na pracę, a tym samym jaką prowizję osiągną. Nie ma ,,sufitu", zatem wysokość prowizji jest nieograniczona.

28.11.2019 16:21

Mateusz

14.01.2022 12:21

Zgadzam sie z tym ponieważ wiele razy doświadczyłem własnie takiego postępowania: chćbym nie wiadomo ile zrobił dla klienta/pracownika to zdania/słowa wdzięcnzości nie usłyszę, zrób coś nie tak a zaraz zostajesz opluty, zmieszany z błotem i skrytykowany, co więcej ludzie od razu publicznie wyrażają swoje niezadowolenie. Oczywiście, wolno im, szkoda że zarówno oni jak i wy szczegółną wagę przywiązujecie do opinii negatywnych mizernie weryfikując z czego może wynikać

19.01.2022 13:57

Panie Mateuszu, bardzo nam przykro, że ma Pan takie odczucia. Jeśli uważa Pan, że jest taka potrzeba, zawsze może Pan zgłosić swoje spostrzeżenia pod adres [email protected].

12.01.2022 13:38

Aktualnie trwa rekrutacja kandydatów na stanowisko Doradca Klienta do pracy w Kraków. Co jako obecni pracownicy przedsiębiorstwa Phinance S.A. możecie podpowiedzieć zainteresowanym tą ofertą pracy?
    Michał

14.01.2022 10:17

Z perspektywy osoby, która wykonuje ten zawód od niemal 9 lat zaczynając od zera, jako student 2 roku, mogę powiedzieć jedno - jest to praca idealna dla osób z ambicjami, chcących budować swój biznes/karierę w branży finansowej na własnych zasadach. Phinance łatwiej określić jako firmę, która uczy/wdraża ludzi do wykonywania wolnego zawodu doradcy finansowego, aniżeli zatrudnia. W długiej perspektywie każdy tutaj pracuje dla siebie i na własnych warunkach. ;)
    Artur

14.01.2022 11:47

Bardzo fajne warunki pracy. Elastyczne godziny, super współpracownicy. Nie ma szans na nudę. Można nabyć dużo przydatnej życiowo wiedzy i umiejętności. Można dobrze zarobić
    Ana

28.12.2021 18:18

Czy podpisanie tej książeczki z analizą finansową i podanie tam swojego numeru pesel do czegokolwiek zobowiązuje potencjalnego klienta?
    Ana

30.12.2021 12:23

A przez ile czasu takie dane są u Państwa trzymane? Jeśli podpisałam książeczkę 7lat temu ale nikt się ze mną potem nie kontaktował, również przed wprowadzeniem RODO to można je jakoś usunąć z bazy?

31.12.2021 11:36

W każdej sprawie związanej z danymi osobowymi może się Pani z nami skontaktować za pomocą adresu e-mail: [email protected]. Wystarczy, że napisze Pani maila z informacją, że chce Pani usunąć dane z systemu, proszę jedynie wskazać w nim Pani datę urodzenia, żebyśmy mogli dokładnie zweryfikować w systemie, czy dane należą na pewno do Pani. Jeśli tak będzie, dane zostaną usunięte o czym dodatkowo zostanie Pani poinformowana.

Zostaw merytoryczną opinię o Phinance S.A.