Flame Employment Polska Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 105 ocen.

Flame Employment Polska Sp. z o.o.
3 105 6 1

Opinie o Flame Employment Polska Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Edyta

Zauważyłam, że firma aktywna działa na Facebooku. Czy ktoś obserwuje ich fanpage w mediach społecznościowych? Może skorzystaliście z ofert pracy dostępnych w tym miejscu? @nie radzę, zdecydowanie nie chciałam Cię urazić. Jeśli nie chcesz odpowiadać na pytania, oczywiście nie masz takiego obowiązku. Może za jakiś czas znów będziesz miał nam coś do powiedzenia. Dziękuje za dyskusje.

Edyta

Czy ktoś z użytkowników ostatnimi czasy podjął zatrudnienie za pośrednictwem Flame Employment Polska? Czekamy na Wasze odpowiedzi. @nie radzę, rozumiem choć na pewno nie należy wykluczać, że w całym kraju nie znajdzie się odpowiednia praca dla osób zainteresowanych. Oczywiście bieżący wątek dotyczy opinii na temat firmy Flame zatem dziękuje za Twoją odpowiedź odnośnie pracy w tym miejscu.

nie radzę
@Edyta 15.08.2018 13:59

Daj mi już spokój, naprawdę...

Edyta

@nie radzę, rozumiem, że coś mogło nie być istotne personalnie dla Ciebie jednak wiedza o benefitach jest powszechna - pracownicy je dostają lub nie. Jak wnioskuję po Twojej wypowiedzi takowe nie są dostępne dla pracowników. Odpowiadając na Twoje pytanie "w czym się szkolić?" mogę jedynie zaznaczyć, że szkolenia nie tylko podnoszą możliwości kwalifikacyjne i uczą nowych rzeczy ale także są dla pracowników źródłem rozwoju i kształcenia niezależnie od dziedziny. Dziękuje, że podzieliłeś się z nami opinią na temat pracy w Flame Employment Polska. Jeśli będziesz chciał poinformować nas o innym aspekcie pracy w tym miejscu, czekamy na Twoją odpowiedź.

nie radzę
@Edyta 31.07.2018 11:26

Napisałem, co miałem do napisania. Przestrzegłem przed podjeciem pracy nie tylko przez Flame, ale w ogóle przed pracą na Wyspach. Jestem od roku w Belgii i wiem, że na wyspy już nigdy nie wrócę.

Edyta

Czy ktoś ostatnio aplikował do Flame Employment Polska? @nie radzę, może to tylko chwilowy stan rzeczy i benefity pojawią się za jakiś czas? A czy możesz powiedzieć coś na temat możliwości rozwoju? Czy pracownikom oferowany jest udział w szkoleniach podnoszących kwalifikacje? Może osobiście skorzystałeś kiedyś z takiego szkolenia? Twoja merytoryczna odpowiedź będzie bardzo istotna dla użytkowników forum a w szczególności dla osób starających się o pracę.

nie radzę
@Edyta 19.07.2018 10:35

1. Powtórzę: nigdy nie obchodziły mnie benefity. 2. Możliwości rozwoju są, ale dla konfidentów i sługusów angoli. 3. O jakichkolwiek szkoleniach nic mi nie wiadomo. Zresztą, w czym się szkolić? W pakowaniu elementów na hali nr 1 i rozpakowywaniu ich na hali nr 2, 20 metrów dalej? 4. Jedziesz sam - licz na siebie, a nie na kogokolwiek. Znieczulica do potęgi n tej. 5. Chciałbym przestrzec przed podjęciem roboty nie tylko przez Flame, ale w ogóle w Anglii czy Irlandii. Wyspy SIĘ SKOŃCZYŁY, sam zaś doświadczyłem nieprzyjemności z powodu pochodzenia.

Edyta

@nie radzę, pozwól, że doprecyzuje: benefity pozapłacowe są osobnym świadczeniem pozapłacowym oferowanym przez pracodawcę oprócz podstawowego wynagrodzenia za pracę. Nie jest to forma pomocy socjalnej o której piszesz i nie trzeba się o nie ubiegać. W różnych firmach benefity przybierają inną formę: są to sfinansowane szkolenia, dodatkowe lekcje języków, karty sportowe czy paczki żywnościowe z okazji różnych świąt/uroczystości. Jak wygląda kwestia warunków pracy? Czy wynagrodzenie jest proporcjonalne do wykonywanej pracy?

nie radzę
@Edyta 13.07.2018 10:01

gdzie polaczków cała masa, tam zaciskać trzeba pasa. Czyli żadnych bonusów, grantów itd. Tylko zaiwaniać.

Edyta

@nie radzę, czy długo pracowałeś w firmie? Możesz powiedzieć na ten temat warunków pracy w tym miejscu? Jak wygląda kwestia benefitów pozapłacowych? Czy takowe są dostępne dla pracowników? Twoja opinia będzie bardzo istotna dla użytkowników forum.

nie radzę
@Edyta 05.07.2018 13:49

Pracowałem 3 miesiące. O żadne benefity pozapłacowe się nie ubiegałem z prostego powodu. Jestem zdrowy, zdolny do pracy, a kto bierze socjal mając dwie zdrowe ręce do pracy to zwykły truteń i pasożyt. Co do warunków pracy - unikać polaczków (celowo z małej litery). Angole nie lepsi. Jak się jest spoza "ukladów to się ma przej...ne.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. Czy tak samo jest w Flame Employment Polska Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

nie radzę
@Administrator 23.06.2018 10:55

Atmosfera pracy na wyspach pośród Polaków jest okropna. Rodak rodakowi wilkiem. Choć i Anglicy nie lepsi. Ogólnie: kto ma choć odrobinę oleju w głowie i kogoś znajomego w innych krajach, niech tam jedzie. Wyspy się skończyły.

Zenek

Ten się myli kto nic nie robi!!!

nigdy uk więcej
@Zenek 20.05.2018 15:53

A ten, kto coś robi i się myli, to wyciąga wnioski z błędów, nie jak niektórzy, zamiatają sprawę pod dywan, bo nam nic jedna osoba nie zrobi.

Porada

Jak ktoś pracuje to zawsze może zdarzyć się jakiś błąd. Pracujmy nad unikaniem takich sytuacji.

waldi
@Porada 24.04.2018 10:31

Nie pierwszy, lecz często się powtarzający.

Edyta

@Aleksandra24 uwierzysz lub nie, ale nie pracuję w firmie Flame Employment Polska. Jestem moderatorem forum Gowork.pl. Tak jak wcześniej pisałam jak rozmawiacie z agencją o warunkach mieszkalnych to proście o pokazanie zdjęć tych warunków.

kolejny oszukany
@Edyta 22.03.2018 14:08

a ja jak pisałem wcześniej, bo chyba do ciebie to nie dociera: papier wszystko przyjmie i o ile w biurze mogą pokazać znośne warunki na zdjęciach, o tyle na miejscu, prawie 2000 km od chaty pokażą, że wnętrze jest nie takie, jak na fotkach. Chyba jednak pracujesz dla Flame, albo dla współpracujących z Flame depozyto - kanciarzy z Solsbury.

Zespół FLAME
@kolejny oszukany 31.03.2018 17:44

Nie wiem kiedy Pan był w Anglii. Do Solsbury wysyłaliśmy ostatni raz w 2015. Zawsze jeśli ktoś zgłasza problem w cywilizowany sposób to reagujemy na bieżąco. mielismy przypadki, że ktoś dzwonił do nas w dzień przyjazdu i zgłaszał taki czy inny problem i jak trzeba było to wzywaliśmy Solsbury do przeprowadzenia pracownika w inne miejsce i to się działo. Problem zgłasza się natychmiast i wtedy możemy reagować. Żale po tak długim czasie niewiele wnoszą do sprawy bo już nikt z tym nic nie może zrobić.

kolejny oszukany
@Zespół FLAME 05.04.2018 12:07

Po pierwsze, jechałem przez Was do Anglii w 2016 roku, na miejscu przejmowało nas Solsbury, więc nie wciskajcie takiego kitu. Po drugie, w kwestii problemów niejednokrotnie zgłaszałem się do was, niestety bez jakiejkolwiek reakcji. Każdy umywa ręce. A po trzecie: idąc waszym tokiem rozumowania, jeśli ktoś 5 lat temu mi pożyczył kasę, to skoro zapomniał, to i ja nie muszę zwracać należności? Niezbyt uczciwa mentalność. Mnie w domu uczono zgoła odmiennej postawy. Ale, pozostawiam was już w waszym świecie. PS. Nie do was uderzam bezpośrednio, ale do Soslbury, do którego oddajecie ludzi zatrudnianych przez waszą agencję. I nie kłamcie, że po raz ostatni wysyłaliście ludzi do Solsbury w 2015 roku, bo ja jechałem od was w drugiej połowie 2016 roku i na miejscu koordynatorka z Solsbury pobierała od nas depozyty. A w sprawie niejasności pisałem, dzwoniłem i do was. Szkoda, że bez odpowiedzi. Temat uważam za skończony, z tym, że mnie okradziono się pogodziłem. To co mi pozostaje, to ostrzegać ludzi przed zwykłym oszustwem.

Zespół FLAME
@kolejny oszukany 05.04.2018 13:36

Przykro mi jeżeli w jakiś sposób czuje się Pan pokrzywdzony. Sprawdzimy sytuację i w przypadku jakichkolwiek innych rekrutacji dla klientów w Anglii wprowadzimy dodatkowe narzędzia kontrolne aby zapobiegać na przyszłość złym incydentom. Polecam w każdym projekcie kierować uwagi na sales@flamejobs.pl. W sprawie mieszkań pozostają zawsze 2 drogi: można znaleźć mieszkanie na własną rękę, samemu podpisać umowę i samemu płacić depozyt landlordowi bezpośrednio lub można skorzystać z mieszkań zorganizowanych przez agencje na miejscu. innych opcji nie ma.

kolejny oszukany
@Zespół FLAME 06.04.2018 12:23

Nic nie sprawdzicie i nic nie musicie sprawdzać. Przekazywaliście (o ile dalej nie przekazujecie) ludzi firmie, która ewidentnie leci w kulki. O ile wy jesteście czyści, o tyle pretensje kieruję właśnie dlatego, że mimo maili i telefonów nie raczyliście kiwnąć palcem. A powinniście, skoro oddawaliście ludzi agencji, o której nie można powiedzieć, by była uczciwa. Tyle w temacie. To będzie nauczka i lekcja dla innych, by nie pchali się do Anglii. Zresztą tam jest taki (usunięte przez administratora) że tylko idiota jedzie do UK czy Irlandii z myślą o zarobku.

Edyta

@kolejny oszukany mógłbyś po powrocie do Polski wyciągnąć konsekwencje i załatwić sprawę innymi krokami niż do tej pory, jeżeli by się nawet nie udało to przynajmniej wiedziałbyś, że próbowałeś coś zmienić i może dzięki temu agencja Flame Employment Polska następnym razem nie wysłałaby pracowników do takich warunków.

kolejny oszukany
@Edyta 28.02.2018 13:24

w ewentualnych sprawach, które zapewne znajdują finał przed sądem potrzebni są świadkowie. Żaden z cebulaków, z którymi mieszkałem, nie wsparłby mnie w niczym. Albo się boją albo dali sobie siana. Zresztą Flame jest czyste, bo skórki, czyli ludzi przekazuje na miejscu agencji Solsbury Solutions, do której przede wszystkim mam pretensje. Do Flame mam o tyle, że przekazują ludzi z ręki do ręki, co może mieści się w granicach prawa, ale czy jest w porządku wobec ludzi? Dałem sobie spokój, nie dostanę zwrotu depozytu, składek emerytalnych mi nie odprowadzali wbrew temu, co stało na świstkach. Tyle co mogę, to ostrzegać ludzi przed takim skur....stwem.

dejwan
@kolejny oszukany 01.03.2018 10:44

Podpisuję się pod tym wszystkim, coś napisał - ogólnie tam jest (usunięte przez administratora) brud, kiepskie zarobki, choć zawsze na czas, kiepska atmosfera, ZERO pomocy ze strony agencji w załatwianiu formalności, o tamtejszych polaczkach nie wspominając. Ten kraj, czyli Anglię, trzeba omijać szerokim łukiem. Anglia, tak jak Irlandia, skończyły się DAWNO TEMU.

Aleksandra24
@Edyta 28.02.2018 13:24

Coś czuje , że chyba pani pracuje w tej agencji jeżeli wysyłacie ludzi i obiecujecie im dobre pieniądze to powinniście pilnować takich rzeczy nie tylko pracownik tylko rownież wy bo to należy do waszych obowiązków ... Nawiązując do wyjazdów za granicę to wiele słyszałam przede wszystkim to , że agencje pracy oszukują jeżeli chodzi o pieniądze trzeba rozmawiać prosić się o wypłatę w terminie to już jest szczyt! ... Wracając do wyjazdów na ogłoszeniach oferujecie państwo świetne warunki , mieszkania , atmosferę ciekawe dlaczego jak pracownicy jadą za granicę wszystko się zmienia i wtedy państwo nie reagujecie a wiem to od znajomych którzy wyjechali za pośrednictwem waszej agencji z reszta niestety nie macie dobrej opinii wielu ludzi na was narzeka przede wszystkim za to , że unikacie problemów i zawsze winny jest pracownik nie wy nie firma tylko najważniejsze jest to co wy uważacie druga strona jest nie ważna niestety tak jest w Polsce. Polecam wyjazd za granicę do Holandii ale już na własną rękę a nie przez agencje pracy pozdrawiam

dejwan
@Aleksandra24 12.03.2018 18:44

Akurat kasa była na czas. Zapewne dlatego, że to była zawsze najniższa krajowa... A jeśli chodzi o wyjazd, to albo ze zgraną ekipą albo do kogoś sprawdzonego. Agencja to nie fundacja - musi zarobić. A więc kroi ludzi. Flame odsyła ludzi do Solsbury Solutions, gdzie pobierają depozyt na początku umowy za mieszkanie, a raczej za melinę, którego potem nie oddają. Wyczytałem, że pobieranie takiego depozytu jest niezgodne z tamtejszym prawem, znaczy angielskim. A że Solsbury to angielska agencja działająca na miejscu, znaczy - łamie prawo. Inna sprawa jest taka, że gdyby pokazali prawdę, zapewne musieliby zwinąć interes. Swego czasu miałem ofertę do pracy w Niemczech, gdzie proponowano mi...1450 euro miesięcznie. Odjąć o tego 375 za mieszkanie (kij wie z kim mieszkać, można trafić na zbieraninę patologii, jaka w większości wybyła z tego kraju), 300 za konkretne żarcie, a nie zupki, dojazdy, telefon, internet... zostaje tyle co nic. To samo w UK - 1100 funtów minus 300 porządny pokój, 300 konkretne jedzenie, dojazdy, internet... Owszem ,są nadliczbowe, ale za nie tamtejszy fiskus potrafi pobrać nawet 80 funtów tygodniowo podatku. A ze zwrotem podatku nie ma żadnej gwarancji. Dla przykładu, ja musiałem... dopłacić... Ot kolejne angielskie zdzierstwo. Pominę fakt, że na nikogo na miejscu, jak się samemu jedzie, nie można liczyć. Agencja też ma w 4 literach to, że pracownik zwraca się z prośbą o założenie konta w banku, bo w bankach wielką łaskę robią, albo z numerem NIN. Miałem takie przejścia i powiedziałem, że mam w (usunięte przez administratora) cała tą Anglię. Ale najlepsze jest to, że tam w ogóle nie wolno chorować, bo za chorowanie wywalają z roboty... Tak jest. Tam krążą anegdoty, że nawet z urwaną łapą i tryskającą posoką trzeba stawić się i skręcać mebelki, bo jak nie, to przyjdzie cały kierownik tej całej Solsbury i przy wszystkich każe zwijać bambetle. A jego polskie przydupasy tylko śmieją z tego i szukają kolejnych leszczy. Ot cebulactwo załapało się zapewne dzięki podkładaniu świń na wyższy stołek i już wytatuowane jak angole, pokazuje jacy oni nie są. Czy takie maniery przywieźli z kraju, czy tego fałszu nauczyli się od miejscowych?...

Zespół FLAME
@Edyta 28.02.2018 13:24

Witam, W kwestii wyjaśnienia. W przypadku jakichkolwiek uwag prosimy o email na adres biuro@flamejobs.pl oraz sales@flamejobs.pl - najlepiej na oba równocześnie. Każdy przypadek jest inny i tylko imiennie zgłoszona uwaga może zostać rozpatrzona. Komentarze na portalach coś wnoszą ale trudno jest się odnieść do konkretnej sytuacji. Nie mamy szans na zweryfikowanie ogólnej opinii wystawionej na portalach. Przypominam, iż każdy ma prawo dojechać do UK na własną rękę, każdy ma prawo sam znaleźć sobie zakwaterowanie. W przypadkach krótkoterminowych nie jest to łatwe ale możliwe. Jeżeli ktoś nie chce ryzykować i szukać w ciemno poprzez internet może skorzystać z mieszkań proponowanych przez dostawców Agencji Solsbury - nie są to mieszkania Agencji, Solsbury pośredniczy w znalezieniu. Każda umowa najmu rządzi się swoimi prawami. Proszę wynająć w Polsce mieszkanie na 6 miesięcy i wypowiedzieć najem po 5 tygodniach - również są pewne zasady to regulujące. NAJWAŻNIEJSZE- AGENCJA NIE KROI LUDZI jak ktoś to nazwał. Kandydat nie płaci Agencji to klient płaci Agencji za proces rekrutacji, administracji, wypłaty itd. i to ZAWSZE KLIENT A NIE AGENCJA WSKAZUJE ILE MAJA ZARABIAĆ PRACOWNICY. Jeżeli klient mówi 8 funtów brutto to jest to 8 funtów brutto. Pracownik lokalny i z zagranicy otrzymuje tyle samo i ma takie same koszty utrzymania - jego chleb i woda nie są w innych cenach i tak samo mieszkania. W ogłoszeniach do Anglii stawka jest zawsze podana przed wyjazdem - nikt nie mówi że jest super lub że jest kiepska jest zwykła informacja jaka ona jest. Proste i zrozumiałe. W informacjach o mieszkaniach w ogłoszeniach nie ma informacji ,że jest to Hotel 5* lub piękne apartamenty - jest informacja, że są zorganizowane i można z nich skorzystać. Jednemu odpowiada, drugiemu nie. Były przypadki, że 4 osoby w jednym mieszkaniu miały każda inną opinię. Proszę zwrócić uwagę, iż komentarze na forach są subiektywnymi ocenami mieszkań, które można szukać na własną rękę na polskich forach w UK oraz subiektywnymi ocenami JAWNYCH zarobków. Jednemu odpowiada zarobić po odjęciu kosztów od 500 do 800 funtów miesięcznie zamiast 1500 w Polsce mieszkając z mamą, drugiemu nie. Praca przez agencję w Anglii jest dobrym rozwiązaniem na start zagranicznej przygody. Po pewnym czasie , poznaniu zwyczajów, podszkoleniu języka można wziąć los we własne ręce lub rozwijać się dalej w miejscu do którego się przybyło. Nie ma na forach informacji, że nie ma wypłat, że są opóźnienia lub że ktoś jest zostawiany na przystanku lub na ulicy bo takich rzeczy NIE MA. Każdy indywidualny problem i zgłoszenie jesteśmy w stanie rozpatrzyć - musi być imienne, podpisane z wskazaniem dat jeśli rekrutacja była prowadzona przez Flame jeśli zgłaszać się do Solsbury.

dejwan
@Zespół FLAME 16.03.2018 11:30

"Praca przez agencję w Anglii jest dobrym rozwiązaniem na start zagranicznej przygody. Po pewnym czasie , poznaniu zwyczajów, podszkoleniu języka można wziąć los we własne ręce lub rozwijać się dalej w miejscu do którego się przybyło" - dobre sobie. Poznałem ludzi, którzy dobrze gadają po angielsku, podostawali kontrakty, które pozostałe cebulaki opijały, jakby dostali Nobla nie wiadomo za co, do podnieśli im pensję o 25 pensów. Tyrają, gdzie tyrali, na weekendzie zalewają z żalu robaka, na tygodniu jarają zioło, żeby zapomnieć. Prawda jest taka, że aby wyjazd się opłacił, to po wszelkich potrąceniach powinno zostawać 1500 funtów. Dla kogoś, kto chce jak najszybciej odłożyć i zjechać, a nie zasiąść się w obcym, wrogim kraju i gnić, jak zdecydowana większość pracujących przez Solsbury.

Kobieta25
@Zespół FLAME 16.03.2018 11:30

Proszę was nie zadawajcie sobie trudu z tą agencją pracy proponuję randstad , gp people nie warto przyjść do tej agencji na prawde nie polecam .Panie dbają tylko o swoje dobre imienie a nie o pracowników z nimi nie wygracie dla nich nie ważny jest pracownik tylko zmarnowane pieniądze ..Dużo lepsze pieniądze można zarobić jeżeli decydujesz się znalezc pracę na własną rękę nie od dziś wiadomo , że agencje pracy zdecydowanie powinny zostać usunięte one nie ułatwiają życia wprowadzone zostały umowy o nazwie umowa o pracę tymczasową co jest jawnie śmieszne powinny być od początku umowy o pracę ... lub na początek umowa zlecenie ... Jak mozna nazwać umowę która jest przedłużana na początku co tydzień pózniej na 2 tygodnie ale co z tego jak można w taki sposób zapewnić dzieciom i rodzinie byt w Polsce.... Raczej panie z agencji pracy Flame same nie chciały by pracować na takich zasadach.. i mysle , że płakały by ze złości jak by pracowały w taki sposób i miały jeszcze rodziny .....dzieci! !!!.

dejwan
@Zespół FLAME 16.03.2018 11:30

W sprawie problemów z Solsbury, do której to przekazujecie miecho, czyli ludzi, pisałem już pół roku temu. Dzwoniłem - bez odzewu. Więc nie pieprzcie farmazonów, by do was się zgłaszać.

Zespół FLAME
@dejwan 21.03.2018 16:36

Proszę o przesłanie kopii tego maila na adres sales@flamejobs.pl . W mailu powinno być podane: data kontraktu, miejsce pracy, imię i nazwisko?? Sprawdzimy czy rzeczywiście był mail i kto jest/był odpowiedzialny za odpowiedź.

Zespół FLAME
@Kobieta25 20.03.2018 23:45

Kobieta25 - kazda agencja zatrudnia na tych samych zasadach, klient decyduje na jaki czas mają być umowy z pracownikami. Z drugiej strony to pracownicy sprawili, że umowy są jakie są: przychodzą, idą na badania , za które płaci firma a potem nie dochodzą bez słowa do pracy lub biorą L4 po 2 dniach pracy. Jak ktoś rzetelnie pracuje to szybko dostaje dłuższe umowy. Około 75% naszych klientów dobrych pracowników zatrudnia na stałe u siebie bezpośrednio na umowę o pracę po 6 miesiącach pracy przez agencję. Dla chcącego, dobrego i rzetelnego pracownika nie powinien to być problem. Praca przez agencję to szansa dla 2 stron na poznanie się zanim podpisze się umowę na stałe.

Edyta

@kolejny oszukany nie napisałam, że masz je zobaczyć osobiście, bo faktycznie nikomu by się taka podróż nie opłacała. Ale podczas spotkania w agencji Flame Employment Polska powinieneś zadbać, by osoba Cie rekrutująca pokazała Ci zdjęcia czy film, na którym będzie Twoje mieszkanie.

kolejny oszukany
@Edyta 08.02.2018 15:19

boszzzzzzzz....

kolejny oszukany
@Edyta 08.02.2018 15:19

PPP = PAPIER WSZYSTKO PRZYJMIE. TYLE W TEMACIE.

Aleksandra 22
@Edyta 08.02.2018 15:19

pani Edytko ale to agencja pracy Flame powinna takimi rzeczami się zajmować dobrze pracownik mógł by natomiast kazdy kto jedzie liczy , że będzie uczciwie potraktowany myslę , że pani jako osoba trzezwo myśląca też by liczyła na to , że warunki umowy będą zgodne z tym co zobaczy się na miejscu poza tym jest taka magiczna insytucja która pomaga rozwiązywać problemy :) Proponuje panstwu udać sie na plac piastowski nazwa PIP:) wtedy sprawa się rozwiąże na pewno bo na prawde pisaniem nic nie zrobicie

Edyta

@kolejny oszukany może i tak, ale wtedy miałbyś podstawę do dyskusji z agencją Flame Employment Polska, bo wiedziałbyś, że w polskim biurze wiedziałeś inne warunki niż na miejscu. A skoro temat warunków zamieszkania nie był przez Ciebie poruszany to niestety, ale sam nie dopilnowałeś tego, bo jakby ewentualnie sam mogłeś mieć jakieś wyobrażenia co do miejsca zamieszkania, a nie znałeś szczegółów jego wyglądu.

kolejny oszukany
@Edyta 15.02.2018 16:08

czy ty naprawdę jesteś taka, za przeproszeniem, niedorozwinięta, że powtarzasz to co wcześniej napisałaś?! Jak miałem sprawdzić do k...y nędzy?! Poprosić o zdjęcia?! Może jeszcze wyniki kontroli sanepidowskiej, choć te by się przydały, biorąc pod uwagę ten (usunięte przez administratora) pleśń, szczury i trupi odór po otwarciu lodówki?! Nie chciałem mieszkać w pałacu ani daczy, ale mieszkanie w zapleśniałym pokoju z szurającymi szczurami, w dodatku za 280 funtów za miesiąc to zwykła chamówa! Z zaległym depozytem się pożegnałem.

Aleksandra 22
@Edyta 15.02.2018 16:08

cytuje :) ale wtedy miałbyś podstawę do dyskusji z agencją Flame Employment Polska, bo wiedziałbyś, że w polskim biurze wiedziałeś inne warunki niż na miejscu ta wypowiedz jest śmieszna po pierwsze to Wasza agencja powinna sprawdzać i pilnować ! żeby warunki były takie same jak na umowie ! każdy pracownik powinien być uczciwie traktowany to jest tragedia to co pani wypisuje .....Czy pani w ogóle myśli nad tym co pani pisze przecież to jest oczywiste , że panstwo powinni sami od siebie kontrolować takie rzeczy żeby za granicą nas nie oszukiwano! Szczególnie jeżeli panstwo pracę oferujecie i zapewniacie!!! o dobrych warunkach proszę nie pisać takich kłamstw .....bo tych wypowiedziach bede ostrzegać przed tą agencją pracy masakra

Edyta

@kolejny oszukany powtarzam, bo nadal nie odpowiedziałeś, czemu w Polsce nie dopilnowałeś tej kwestii. Kolejny raz przypominam, że powinieneś poprosić agencję Flame Employment Polska o pokazanie zdjęć Twojego nowego lokum, a tego nie zrobiłeś. Czy rozumiesz o co mi chodzi?

kolejny oszukany
@Edyta 22.02.2018 12:43

a ja powtarzam, bo odpowiedziałem już kilka razy: co by mi to dało, co?! Papier wszystko przyjmie i co miałbym zrobić, gdyby dobre warunki na zdjęciu okazały się chlewem na miejscu?! Wracać 1300 km do Polski z powrotem by osobiście pogadać z agencją?! To by było i jest to typowe dla każdej agencji. Flame również: stawianie przed faktami dokonanymi. Pisałem o tym kilka razy, widać to ty masz problem ze zrozumieniem. Co dadzą zdjęcia czy nawet pokazy filmowe, skoro na miejscu prawda okazałaby się i tak inna?! Dociera?!

nigdy wiecej anglii

Zastanówcie się, czy 1050 funtów netto to gra warta wyjazdu. Z tego 250 minimum idzie na chatę, następne 100 na dojazdy, 50 minimum telefon, 250 -300 żarcie. Zostaje wielkie G.... Chcecie osiąść we wrogim kraju i bidować za mimimum?

Edyta

@kolejny oszukany ale chyba kandydata nie powinno interesować to. Powinny go interesować warunki w jakich będzie mieszkał i ma prawo je zobaczyć. Wtedy może mieć pretensje do agencji Flame Employment Polska, jeżeli na miejscu spotkało go coś innego. Jeżeli nie chciał tego uzgodnić i zobaczyć przed wyjazdem to chyba tylko do siebie powinien mieć pretensje.

kolejny oszukany
@Edyta 02.02.2018 12:00

aha, przed rozmową wywalę kilka stów na bilet, by zobaczyć warunki, w jakich przyjdzie mi żyć i gdy okaże się, że to chlew, to kolejne kilka stów na bilet powrotny, żeby powiedzieć: nie dziękuję. Gratulacje! A skąd mam wiedzieć, że nawet jeśli bym wiedział, gdzie pojadę, agencja w ostatniej chwili nie poda zupełnie innej lokalizacji?!

Edyta

@kolejny oszukany no właśnie nie wspomniałeś o tym czy te warunki omawialiście z agencją Flame Employment Polska w Polsce. @kłeszczyn, bo ważne jest to, żebyście w Polsce zadbali o swoje warunki. Wtedy nie dochodziłoby do sytuacji jakie was spotkały. I nie pracuję w agencji, nie jestem w żaden sposób z nią związana i nie zamierzam jej bronic. Chcę Wam tylko pomóc.

kolejny oszukany
@Edyta 26.01.2018 13:09

gdybyśmy na miejscu w Polsce omawiali warunki, do wyjazdu by nie doszło. Agencje nie lubią gdy ich klienci zadają niewygodne pytania. Każda agencja działa w taki sposob, że stawia petentów przed faktami dokonanymi. Gdyby wszyscy wiedzieli przed wyjazdem, jaki chlew zastaną, firma zbankrutowalaby, bo kto chciałby mieszkać w (usunięte przez administratora) za który jeszcze płaci się 250 funtów tygodniowo plus depozyt, który wbrew zapewnieniom nie jest zwracany, co jest po prostu zwykłym złodziejstwem ze strony landlorda i Solsbury Solutions, której to agencji Flame przekazuje ludzi.

Edyta

@nie polecam mam nadzieje, że to doświadczenie spowoduje, że będziesz pamiętał, że uzgodnienie warunków zamieszkania jest również ważne przy takim wyjeździe jak warunki zatrudnienia przed podpisaniem umowy. @alonso czy polscy pracownicy mają jakiś kontakt do tej angielskiej agencji? W jaki sposób jest zbierany ten depozyt? Nie podpisujecie żadnego potwierdzenia zapłaty?

kolejny oszukany
@Edyta 22.12.2017 12:17

nie ma żadnej umowy. Po prostu stawia się przed faktem dokonanym, a jak się nie podoba, to wypad. Tyle. Warunkiem zwrotu jest przepracowanie 12 tygodni pierwszej umowy. O zwrocie można zapomnieć.

alonso
@Edyta 22.12.2017 12:17

Depozyt pobierany był w pierwszy dzień przyjścia do pracy. Plus opłata za tydzień naprzód za mieszkanie w zasyfionej, zaszczurzonej norze. Ewentualne zapytanie o możliwość zmiany lokum na jakieś mniej uwłaczające ludzkiej godności skutkowało odpowiedzią, że tak, ale wtedy rozwiązują umowę. Człek, który przyjeżdża do danego kraju pierwszy raz sam, bez nikogo, w dodatku w jako taką (co najwyżej średnią) znajomością języka, jest zdany na siebie, albo na ich łaskę. Bo angole też w niczym nie pomogą. Są zadufani i fałszywi. O pomocy w założeniu konta i NIN, również ze strony Polaków można zapomnieć. Każdy olewa ciepłym moczem. Słowem - nieuczciwe jest solsbury i nie ma co liczyć na ludzi.

kłeszczyn
@Edyta 22.12.2017 12:17

a szanowna Pani może pracuje w agencji, że próbuje ją bronić, pisząc: "mam nadzieje, że to doświadczenie spowoduje, że będziesz pamiętał, że uzgodnienie warunków zamieszkania jest również ważne przy takim wyjeździe jak warunki zatrudnienia przed podpisaniem umowy."? Co pracownik może zrobić, skoro na miejscu stawia się go przed faktem dokonanym bez możliwości negocjacji? Osoba co najwyżej średnio znająca język i będąca po raz pierwszy w Anglii praktycznie zdana jest na siebie. I proszę nie wyłazić z tekstem, że język powinno znać się perfekt, bo gdybym znał perfekt, to nie jechałbym na składanie mebelków w syfonii, albo na skakanie po regałach jak małpa w nextach i innym (usunięte przez administratora)

Edyta

@alonso czyli tak naprawdę najbardziej "szwankuje" na wyjeździe atmosfera między pracownikami, szczególnie polskiego pochodzenia. To przykre, że rodacy nie trzymają się razem. @kolejny oszukany nie ma umowy na depozyt, a czy z firmą Flame Employment Polska były ustalane przed wyjazdem warunki zamieszkania? Wiedzieliście jak będzie to wyglądać i kosztować? Pokazywał Wam ktoś zdjęcia?

kolejny oszukany
@Edyta 11.01.2018 12:18

a co pisałem poniżej?! Powtarzać się nie będę. Zwykłe złodziejstwo.

alonso
@Edyta 11.01.2018 12:18

tak, takie są polaczki zagranica. Nie wszyscy, ale 95% nieudaczników i patologii, która wyładowuje swoje nieudacznictwo na rodakach, bo do visora łazi z podkulonym ogonem i donosi na rodaka. Więcej do Anglii nie pojadę. To był błąd i długo go będę jeszcze żałował. Nie mam zresztą opcji powrotu, bo wypieprzyłem wszystkie z trudem zdobyte dokumenty, bo ani polaczki ani agencja nie zechciały mi pomóc w urzędach i bankach.

Edyta

@Emil masz rację. Właśnie tego się nie mogę doprosić, a przecież forum jest po to, żeby się dzielić wrażeniami i opiniami o pracodawcy, w tym przypadku o Flame Employment Polska, żeby każdy zainteresowany pracą znalazł informacje jakie go interesują.

lu
@Edyta 04.10.2017 13:06

Agencja nie jest najgorsza, wypłacalna i sprawdzona. Nie wszystko jest idealnie, ale to zazwyczaj tak... Jak się trafi słabo to można się trochę przemęczyć a potem odbić samemu. Mowa o wyspach oczywiście:)

alonso
@lu 06.11.2017 18:51

szkoda, że Flame "przekazuje" "towar" angielskiej agencji Solsbury Solutions. A w niej nie ma już tak wesoło, jak we Flame... Solsbury nie jest uczciwe, bo o ile kasa się zgadza, o tyle nie zwracają bonda za "mieszkanie", a raczej zasyfioną norę, za mieszkanie w której powinni jeszcze dopłacać.

Edyta

@nie polecam a jakie warunki mieszkalne były przedstawione warunki przed podpisaniem umowy przez firmę Flame Employment Polska? Czy w ogóle rozmawialiście o tym jak będzie wyglądało to mieszkanie? Skoro załatwia to druga agencja to może warto złożyć na nich skargę do Flame Employment Polska.

nie polecam
@Edyta 01.12.2017 11:14

powiadomiłem i Flame. Niestety sprawa pozostała bez odpowiedzi. To takie przerzucanie gorącego kartofla z ręki do ręki. Tak samo jak kwestia zwrotu depozytu za melinę, w której nas zadekowano. Kasę na początku zbierała pracownica solsbury z "gwarancją", że po przepracowaniu 12 tygodni i bez zmiany mieszkania (notabene nie ma możliwości zmiany, bo agencja wtedy wywala z roboty), a pod koniec przydupasy landlorda przyjeżdżają i twierdzą, że nie dostali tego depozytu. I być tu mądry. Jedni obwiniają drugich. Jawne oszustwo i tyle. O mieszkaniu na początku, a raczej warunkach, nie było ani słowem. Stawia się ludzi przed faktami dokonanymi: pleśnią, brudem, szczurami, prawie trupim odorem z lodówki, grzybem, po którym wszyscy chorują. Ja po mieszkaniu w tym syfie o mało co nie straciłem słuchu (zapalenie ucha środkowego spowodowane infekcją - słowa lekarza laryngologa). Ogólnie - z dala od solsbury.

Emil

Szkoda , że tak mało osób pisze na tym forum o aktualnej pracy w firmie, o atmosferze. Dla chętnych do pracy takie wpisy są bardzo ważne bo dają poznać firmę .

nie polecam
@Emil 30.09.2017 20:07

Uwaga na tą "agencję". Rzuca ludzi do mieszkań, w których brud, smród, syf, grzyb, pleśń i szczury, za co pobierają depozyt, którego potem nie oddają. Landlordzi, a raczej ich przydupasy pod koniec umowy twierdzą, że nie dostali żadnej kasy. Więc jest problem. NIE POLECAM NIKOMU.

nie polecam
@nie polecam 22.11.2017 13:52

oczywiście mowa o Solsbury Solutions, które na miejscu "przejmuje" pracowników wysyłanych przez Flame.

Flame Employment

Witamy, Aktualnie poszukujemy kandydatów do pracy w Wielkiej Brytanii na stanowiskach: zastępca szefa kuchni, pomocnik kuchenny/pracownik porządkowy. W celu poznania warunków zatrudnienia zachęcamy do kontaktu z nami (wszelkie dane podane na stronie FLAME). Pozdrawiamy, Zespół Flame Employment

Emil

Mają trochę ofert pracy a ja zastanawiam się czy aplikować. Wprawdzie słyszałem sporo dobrego, podpowiedzcie coś?

Flame Employment
@Emil 13.09.2017 22:39

Witam, aktualnie mamy kilka ofert do pracy w Polsce jak i za granicą. Zachęcamy do odwiedzenia naszego biura wraz ze swoim CV. W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny (wszelkie dane kontaktowe podane na stronie FLAME). Pozdrawiamy, Zespół Flame Employment

xxxgoodangel45

Pojawiły się nowe oferty pracy w Sedbergh. Pracowałam kiedyś tam i opiszę trochę jak to wygląda. Przede wszystkim można pracować w Sedbergh albo w Castertonie. Zanim zdecydujecie się wysłać CV sprawdźcie na google gdzie to jest. A jak się wam nie chce to napiszę prosto: Sedbergh-mała mieścina(town) brak jakichkolwiek rozrywek , ale chociaż jakieś zakupy zrobicie(był Spar) i bodajże 3 bary, jedynie co to można podziwiać widoki. Ciężko z komunikacją autobusową, pociągów brak. Casterton z kolei jeszcze mniejszy i nawet sklepu porządnego nie było. Wszędzie daleko, dlatego ja długo nie wytrzymałam, zresztą chyba był to główny powód większości z nas która się zwolniła. Praca to albo sprzątanie albo w kuchni. Teraz jest oferta na zastępcę szefa kuchni, nie wiem co to za praca ale jedynie co podpowiem to zapewne trzeba będzie za kogoś robić jego robotę plus wynieś, przynieś, umyj, pozamiataj. W zasadzie podobnie wszędzie jest coś do robienia, albo toalety do czyszczenia, albo zmywak. Chętny do pracy znajdzie coś dla siebie, bo rodowici pracownicy to raczej nie kwapią się do pracy. No ale jak się tutaj przyjeżdża to raczej oni za nas robić nie będą. Stawka najniższa krajowa. W większym mieście spokojnie można zarobić więcej. A i nadgodziny płatne dalej po tej samej stawce, więc szybkie zarobienie dużej kasy nie wchodzi w rachubę zwłaszcza, że teraz funt ma niskie notowania. Zakwaterowanie bywa różne, słyszałam że dużo razy ludzie się przeprowadzali(bądź byli przeprowadzani, niektórzy rzekomo mieszkali długo w hotelu i drogo płacili) z reguły współdzielenie zakwaterowania z innymi, często dodatkowy lokator - pleśń. Ale to już taki klimat i budownictwo. Zależy jak się trafi ja nie miałam źle ale ludzie narzekali. Atmosfera w pracy nie była zła, zależy na kogo się trafiło ale to jest tak wszędzie na świecie. Często pojawiają się ogłoszenia, jest duża rotacja personelu, z tego co wiem to dużo naszych się już zwolniło. Jak wiadomo rotacja o czymś świadczy ale to już pozostawiam każdemu do przemyślenia. A i jeszcze odnośnie atmosfery w Anglii to nie wiem jak tam jest po referendum w sprawie Brexitu ale tu gdzie jestem obecnie czuć delikatną niechęć i częste pytania kiedy wracam do Polski.

Edyta

Czy jest na forum jakaś osoba pracująca w Flame Employment Polska Sp. z o.o. za granicą i chciałaby odpowiedzieć na pytania dla użytkownika @Erazm? Na pewno nie tylko jemu przydadzą się te informacje.

Erazm

Czy mógłby ktoś napisać o aktualnych ofertach pracy za granicą. Znalazłem tylko pracę w kraju. Chciałbym aplikować i mam pytanko , jakie wymagania językowe ma agencja wobec kandydata i jakie umowy podpisję

Niewolniksystemu

Właśnie zastanawiam się czy nie jechać tam z dziewczyna, naprawdę jest tak ciężko czy to przesadzone opinie? Przecież prace zawsze można zmienić ??

Niewolnik

Właśnie zastanawiam się czy nie jechać tam z dziewczyna, naprawdę jest tak ciężko czy to przesadzone opinie? Przecież prace zawsze można zmienić ??

Janusz

Szukam pracy i słyszałem o nich sporo dobrego. Po przeczytaniu opinii na forum widzę, że to się potwierdza. Mam pytanie i może mi ktoś podpowie, jakie mają wymagania od kandydata na stanowisko kierownika logistyki?

Zostaw opinię o Flame Employment Polska Sp. z o.o. - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flame Employment Polska Sp. z o.o.