Adler Pelzer Poland

• Jakuszów
  • Dobrzejów
  • Jezierzany

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o Adler Pelzer Poland S.A.

Opinie o Adler Pelzer Poland Legnica JAWORZYŃSKA 297

WebsiteIcon"FAURECIA AUTOMOTIVE POLSKA" S.A.

Nie przegap nowości o Adler Pelzer Poland S.A.!

ja

24.03.2018 20:19

jaka agencja rekrutuje do pracy na produkcje- tylko na weekendy?
    strzelec

02.03.2018 08:34

widze ze w tym zakladzie nic sie nie zmienilo pamietam czasy JITa jak przenosilismy z walbrzycha wszystko jak jeszcze kierownikami byli p. (usunięte przez administratora)czy daniel to piotrka wygryzl taki maly karakan co dac mu bata i wygladalby jak w egipcie nadzorca ja tam szkolilem polowe zalogi nadgodziny byly tak rozliczane raz na 4miesiace aby nikt sie nie polapal poprostu przychodzil dawal papier do podpisania jak ktos prosil o kopie to albo dali albo i nie najlepsze ze wszyscy robili tak samo a kazdy mial inna ilosc nadgodzin bo ten co pilnowal to mial full a reszta sie bala to im urywali najlepsze to zglos wypadek to cie zwolnia bez slowa chociaz byli tacy co wciagu roku 2 razy byli zwalniani a potem przyjmowani najlepiej bylo jak byly postoje to dawali na pianke bo nagle brak nadgodzin i urlopow na pokrycie postoju na JITku robilo sie jak (usunięte przez administratora)na telefon poprostu o 3 rano telefon ze TAXI juz jedzie bo o 4 trzeba byc w pracy zero mozliwosci zaplanowania pracy chociaz masz wypisany urlop
    Jack

04.03.2018 22:20

Masz złych informatorów lub obecnie mylisz zakład. Miodu tam nie ma ale gnoju tez nie.
    strzelec

07.03.2018 10:53

ja pracowalem tam jakis czas temu to nie bylo wesolo szczegolnie przez roberta K... a sam pamietam ze pana Jacka S to w ciagu roku daniel zwalnial ze 3 razy a po miesiacu czy 2 przyjmowal znowu wg mnie jesli juz raz by mnie zwolnili to napewno bym nie wracal pamietam jaka byla afera gdy robercik mnie zwalnial to kierownicy z pianki postawili sie i chcieli zalatwic przeniesienie ale co poradzimy skoro kondziu robil dobrze temu w pastelowym wdzianku a pamietam jak byl jeszcze tempym fizolem i krecil srubki potem dzieki wlazeniu w ... menagerom zostal liderem a jak piotrek wrocil na pianki to zostal kierownikiem jako fizol nie raz pil przed praca na parkingu albo po drodze lub szatni a potem jako lider ganial z alkomatem za wszystkimi i robil czystki do mnie bal sie podejsc bo wiedzial ze nie moze bo za duzo wiedzialem a po 2 na moje miejsce nie bylo chetnych po kilku dniach odpadali bo nie dawali rady a pracowalem tam 5 lat jeszcze od walbrzycha
    magda

06.03.2018 08:53

Czy kierownictwo zabiera część premii za niepisanie wniosków racjonalizatorskich jak to robią w Gorzowie?
    SOLIDARNY

25.02.2018 16:34

Teraz w Grójcu są silne związki zawodowe załóżmy miedzy zakładową organizacje związkową
    Nikolaus

14.09.2017 19:44

Ja tak sobie myślę że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Pracuje na produkcji wiec powiem swoje zdanie. Kasa slaba i tu nie ma co ukrywac. Zarobisz jak potyrasz w nadgodzinach.Zrobili parę zmian i zaczyna być lepiej. Nowy kieras na produkcji super. Nowa Kadrowa jakąś młoda co chwile konkursy wreszcie był piknik dziewczyny z kadr pomocne fest i juz nie raz mi pomogły. Do jakości w biurze wreszcie dali parę osób może wymyśla coś żeby było lepiej. I to czego nam nikt nie zabierze to my produkcja. Serio Lubie was ludzie.
    Jojo

15.12.2017 18:55

A do czego to pytanie i co ma wspólnego
    Faurecian

06.01.2018 21:05

Odpis szkoły zawodowej, bo po rozmowie z tego kolchizu nie raczy poinformować, że mają cię w du.... Poziom tej korporacji i jak i warunki pracy żenujaco niski!
    ewk

12.06.2016 22:33

Witam, Widziałam ofertę stażu w dziale logistyki. Po opiniach widzę, że za dobrze nie jest. Czy ktoś wie jak wygląda praca w dziale logistyki, chodzi mi o tempo, kierownika, etc? Czy w ogóle zostawiają potem stażystów na umowę o pracę czy zatrudniają na chwilę?
    Hermes

27.07.2016 15:27

Do ewk: to co napisała paręnaście postów wyżej "rolitka" to sama prawda - na stażu w dziale logistyki wygląda dokładnie tak samo. oczywiście każdego stażystę chcą zostawić na stałe, nawet stażysta ma umowę o pracę..... ale większość ucieka bo nie wyrabiają psychicznie. Dlatego ciągle szukają kogoś nowego. a jak już ktoś wytrzyma to tylko dlatego ze lubi adrenalinę, poniżanie albo ma kredyt:) pozdrawiam i odradzam!

14.12.2017 20:32

Kompletne brednie
    aga

02.05.2015 14:58

mam prośbę nie macie namiarów na normalną pracę i w miarę płatną
    romek75

24.11.2017 18:15

eberspacher godzikowice
    Agata

15.09.2017 09:12

@Nikolausto ważne, że jak piszesz, w firmie zachodzą pozytywne zmiany. Wspominasz o tym, że zaczynają się pojawiać wydarzenia dla pracowników w postaci konkursów, czy też pikników integracyjnych. Mógłbyś powiedzieć o nich coś więcej? Istotna będzie też informacja o zmianie systemu pracy, o którym wspominasz. Jak obecnie wyglądają godziny pracy?
    Nikolaus

18.09.2017 22:31

Jakieś konkursy foto chyba były ostatnio. Zmienili system sugestii można integracje dla całej zmiany wygrać. System pracy hm nadgodzin masa to mało powiedziane. Dla mnie ok bo chajs potrzebny. Zwykle 3 zmiany no i weekendy nadgidziny. Jakaś opieka lekarska jest ale nie dotarłem jeszcze po ulotkę. Jak o każdej firmie można powiedxiec kolchoz ale fajnie ze widać światło w tunelu
    Monika

21.03.2017 22:09

Hej może wiecie albo nie Faurecja zmienia firmę ochrony pierwszy raz od lat i jak bym złe o nich nie mówiła powinniśmy zrobić im pożegnanie bo Faurecia kórwa tego nie zrobi. A Pracują z nami od lat .....
    szkoda gadać

01.03.2017 08:49

jedno jest pewne jest to (usunięte przez administratora) jeżeli chodzi o faurecie to nie polecam
    Asx

06.09.2016 16:19

Ja uważam, że wszystko jest na swoim miejscu, firma naprawdę porządna, nie jest to dziwne chyba, prawda?
    Tomek

05.09.2016 13:28

Witam , jakie są zarobki inżyniera jakości /specjalisty ds kontaktów brutto ??
    he

31.08.2016 15:16

"..... bo umowa jest w pełni respektowana." - mogałbyś rozwinąć tą myśl ? chciałbym zrozumieć co tobą kieruje, że dochodzisz do takich ciekawych wniosków :)

22.08.2016 16:01

ilonka Naprawde? Jakież to benefity tam Cię spotkały albo zamieżają spotkać ? darmowa karetka i trzy dni w szpitalu jak zasłabniesz na linii z nadmiaru chemii i 45 stopniowego upału? O jakiej umowie o prace raczysz mówić? Faurecia już dano nie zatrudnia na produkcje nikogo w oparciu o umowę o pracę. Tak sie tylko mówi, że bedziesz miał umowę o pracę za 3 miesiące , ale tak naprawde nikt tam tak długo nie wytrzymuje. I tak w sumie to dobrze bo kazdy dzień tam to niszczenie własnego zdrowia za marne grosze. Żal mi wszystkich ludzi, którzy muszą znosić te warunki. Ale może wg Ciebie po takich 8 godzinach na linii po drugiej zmianie albo nocce można sobie przecież pójść na siłke w ramach benefitu Multisport. No czemu nie, myśle że każda pani po 50, która tam pracuje marzy o tym.
    juzek sztacheta

07.03.2017 14:18

Nie polecam pracy w tym zakładzie ponieważ pracownicy są zmuszani do pracy w nadgodzinach w soboty i niedziele była jedna sytuacja dziewczyna w sobotę chciała zostać do 22 w nocy musiała robić do 2 poniewaz zakład nie zapewnił transportu gdzie dzień wcześniej zapewniali xe będzie transport do domu dostała się na własną rękę!!!!!!!!!!!! woła o pomstę do nieba !!!!!!!!!!!!
    "kolo sie ma" :)

19.08.2016 13:43

Do Ilonki: Faktycznie masz racje rotacji tam nie ma. Żeby stwierdzić rotacje wśród pracowników ktoś musi odejść i ktoś musi na jego miejsce przyjść. Tu zdaje się ma miejsce tylko pierwsza czynność. Kto tam pracował albo pracuje ten wie, ty zdaje się też tam pracujesz w dziale HR Pani Aniu :) hmmmm... ? Czy umieją docenić .... nie wiem czy docenieniem można nazwać wynagrodzenie 11 zł za godzine w biurze przeliczając to na godzniny spędzone w pracy. Na papierze to wygląda ładnie dzieląc na 8 godzin dziennie, ale wielu ludzi nosi prace do domu. Ładne opinie na temat tej firmy mają tylko pracownicy działu HR Pozdro
    lati

30.07.2016 09:38

Pracowałem w wielu firmach ( od ponad 30 lat też i w Amazonie ) i nie znam gorszej .Fauurecia jest bezkonkurencyjna . :(
    ewk

12.06.2016 22:34

Edit.: Chodzi mi o Faurecie w Jelczu-Lakowice

09.05.2016 21:36

IWAN GROźNY

10.05.2016 18:50

Wszyscy wiedzą że to TY IWAN pisałeś. Bo kto jak kto ale to TY jesteś największym Hu...o grajcą w tym zakładzie. Aż sie dziwię że jeszcze cię nie wywalili na zbity pysk.
    maturzystka96

08.05.2016 12:26

Czy ktoś napisze tutaj jakiś pozytywny komentarz? Czy jest aż tak źle? W tym roku skończyłam szkołę, także nie jestem przyzwyczajona do bardzo szybkiej pracy, chciałam się przyjąć na produkcję może ktoś i coś napisać więcej? Co się robi, czy jest szybkie tempo pracy, jacy ludzie- pomocni?
    Orinoko

09.05.2016 08:14

Mechanik narzędzi: Przyjdź i rób floraki (takie regały) jak nie ma z czego a kierownik mądry po szkole daje ci rozkaz masz zrobić koniec. a pracuje sie na tym stanowisku od poniedziałku do soboty a w niedziele masz rozruch bo nocka rusza i na 3 liniach trzeba ogarniać awarie wszystkich narzedzi pistolety szlifierki noże jakieś ponad 100 urządzeń fantastycznie jest faktycznie :) Ustawiacz ma fajnie male na L4 bo faktycznie jest tak jak napisane ale L2 napierdziela całe 8 godzin :)
    banderas

11.04.2016 15:47

witam. Polecam prace na stanowisko ustawiacza pracowałem tam kiedyś praca jest tylko na początku zmiany i kiedy linia ma przerwę zmienia się formy resztę czasu trzeba się dobrze kamuflować po kontach żeby się w oczy nie rzucać słyszałem że maja teraz tzw. czterobrygadówkę ale ma to też swoje plusy. drugim podobnym stanowiskiem nie wymagający większych umiejętności jest mechanik narzędzi drobnych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Adler Pelzer Poland?

Kontakt - Adler Pelzer Poland S.A.

JAWORZYŃSKA 297 59-220 Legnica

"FAURECIA AUTOMOTIVE POLSKA" S.A.
    Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

26.01.2016 18:58

Wiem ze tyle zarabia mowie o daniel jach pracuje w jelcz - Laskowice taki gruby dość i wysoki jeździ opel insigna czarny was ma za nic tylko wyniki go interesują

24.01.2016 15:14

a czy wiecie iż Daniel Jach zarabia około 9.5 tyś zł
    zainteresowany

15.12.2015 12:08

a zatrudniają obcokrajowcow?
    jea

30.11.2015 22:11

Nie jest zle. Sa fajni ludzie. Cos dzialaja HR wymieniony..dziewczyny daja rade. Produkcja ujdzie zalezy gdzie trafisz
    Gość strony

21.11.2015 10:18

Cieszę się że już tam nie pracuje. Dlaczego? Bo nie podobało mi się. Byłam w brygadzie B w której liderka gap zajada non stop ciasta na produkcji. Co rusz wnosi coś nowego, jak skończy paczkę. Ludzie słuchają muzyki na słuchawkach i nikt tego nie zabrania. Może jakby bhp-owiec przeszedł i coś powiedział to by się skończyło? Ale szczerze wątpię. Nigdzie nie widziałam takiego olewania zasad. Za to pracownicy okropni. Nikt nie chce pomóc. Niektóre osoby są nie poważne. Śmiałam się jak mnie wywalili, bo pewnie nadal bardzo ogłaszają się że potrzebują pracowników a swoich zachowaniem pokazali że jednak nie. Nie mają nawet cierpliwości i nie potrafią tłumaczyć. Nic nie wyjaśniają. A jak im się nie spodobasz to okłamią cię i zwolnią. Nie żałuje ani trochę że mnie tam nie ma
    Sansa

29.09.2015 18:33

Najważniejsze są wyniki a nie pracownicy, po trupach do celu. Bardzo nie polecam tam pracy. Stawki może duże ale nie warto marnowac życia. Rodzinę widzi się raz w tyg, w pozostałe dni tylko część i do widzenia. Dział Hr... Od kąd odeszła Ewa z dziewczynami nie ma z kim gadac. Zastępczyni to niezrównoważona osoba uwazajcie na nią.
    pracownik pian

05.09.2015 20:59

wia co do czterobrygadowki to narazie jest wstrzymane fakt piany sa okropne szczegolnie na karuzeli tempo jest maxymalne bola rece tragedia jest 11.50 na h netto soboty 100pr platne nocki sa dodatkowo platne 20 p wiec jest ok 14zl na h mozna z nadgodzinami ktore sa obowiazkowe zarobic do 3 tys zl duza kasa ale ostra tyra p.s konfidentow jest pełno donosza na kazdym kroku wyzywaja swoj swojego nie wiesz z kim masz gadac bosprzeda cie odrazu
    sosos

03.09.2015 22:06

aktualnie w faureci wprowadzili czterobrygadowke i sobota jest normalnym dniem pracy, w zamian za ustalony dzien wolny. Oczywiscie nikt nie dostanie tego dnia , i przychodzi za 100% robic. 2400 to moze zarobisz bez posrednika i powiedzmy jak porobisz kilka nadgodzin. Pracy na pianach nie polecam, wiekszasc skladow co tam zostala to konfidenci, patola, i idioci, ze naprawde praca tam w grupie moze byc katorga, no i jest ciezka tez oczywsicie.
    mlody

03.09.2015 01:15

witam prosze napisac jak sa place soboty czy 100pr czy dodatkowe 20 pr do godziny i jezeli jest tydzien nocek to jak jest za godzine slyszale ze 20pr wiecej za kazda godzine i wgole ile jest na godzie jedni mowia za 12.50 inni ze 9.50zl i jezeli pracuje ta 2 tygodnie czy nalerzy mi sie ddatek za pranie 60zl czy dopier po przepracowanym miesiacu.slyszalem ze daja 250zl szkodliwego na karuzeli i ile jest obecnie premii wiem ze bez nadgodzin mozna zarobic do reki ok 2400zl,aa czy to prawda ze od wyplaty ile by nie zarobil ucinaja podatek 19pr czekam na odpis dziekuje
    arnold

01.09.2015 08:29

Witam Przyjmuja przez pod fime jak leci bo ciagle brakuje ludzi na rozmowie wzasadzie pytaja tylko gdzie ostanio pracowales a co do kursu na wozki widlowe to narazie nic nie organizuja. Na pianach jest goraco i duszno z powodu duzej temperatury mimo ze daja wode. Nawet ukraincy niechca pracowac bo maja dosc 12tek a po 8godzinach czlowiek jest zajechany ile jest przyjec tyle wypowiedzen z pracy jak zodtsjesz na 12 godzin to zamawiaja takówke a jak nie zostajesz na nadgodziny to nie przedluzaja umowy.Nawet pracownicy co pracoja po kilka lat skladaja wypowiedzenia bo maja dosyc. Jeszcze raz niepolecam tam pracy.
    arnold

01.09.2015 08:18

Nie polecam pracy w firmie faurencja na magazynie mimo ze masz uprawnienia na wozki widlowe to i tak cie nie daja w zasadzie to robisz wiecej fizycznie nisz wózkiem jak na jit stanie lininia i nie wyrabiaja normy to niemasz premi za bhp tez potrafia zbrac premie zeby dobrze zarobic musisz miec duzo nadgodzin. Dojazd organizuja ale nie zmiejsca w ktorym mieszkasz i jeszcze za niego zabieraja pienidxe w zaleznosci zkad jezdzisz. Nie polecam tam pracy
    j

23.08.2015 02:28

ja ide tam od pn na piany mam nadzieje ze bd ok
    Mefedron

09.08.2015 17:43

Chyba pojde tam ale nie zeby pracowac tylko opierdalac mef i speeda heh firma stanie na nogi jak wszyscy zaczna pizgac xD zwiekszy sie tepo pracy a ja pewnie otrzymam medal od szefa za zwiekszenie produkcji he xD zeby tylko mnie nie (usunięte przez administratora) jak z poprzednich zakladow za dragi :/
    korpo

06.08.2015 23:36

Cześć Co do pracy na produkcji: JIT w miarę ok, ale piany to KATASTROFA. Upał, skwar największy ze wszystkich chyba zakładów - formy na linii ponagrzewane do kilkudziesięciu stopni grzeją dodatkowo całą halę. Nadgodziny to standard - po 12h w tygodniu zdarza się chodzić nawet 3-4 w tygodniu, zamówienia wzrastają, a pian nie ma kto przerabiać. Sobota jest aktualnie normalnym dniem pracującym (oczywiście za setunie), bo pracuje się w KAŻDĄ SOBOTĘ. Jest aktualnie spory problem z ludźmi i przyjmują praktycznie wszystkich (co średnio wychodzi, bo część się zwalnia praktycznie od razu, a niektórzy z pozostałych nie nadają się do takiego rodzaju pracy). Praca ciężka, wymagająca, bo nie można puszczać bubli do klienta, a ciężko przy takim tempie patrzeć na wszystko. Premii praktycznie nie ma, brak integracji (w zeszłym roku też nie było) i brak przestoju zakładu, co oznacza, że niektórzy nie dostaną wcale urlopu. Ponoć ma być zatrzymanie linii na 3-4 dni, żeby był chociaż weekend wolny, ale ja im nie wierzę. Można zarobić dużo z nadgodzinami i to trzyma nas jeszcze w tym zakładzie. Praca 3, 2 , 1 - na trzeciej zmianie zaczyna się niedzielą (za setki), a kończy w sobotę rano. Na 2 zmianie od poniedziałku do soboty włącznie - zdarza się, że w soboty pracuje się po 12h - np. od 06:00 do 18:00, na pierwszej zmianie i od 18:00 do 06:00 na 2 zmianie. Zatrudnili ukraińców, bo w faurecii już nikt nie chce pracować, ale niektórzy pouciekali po pierwszym miesiącu.
    interesant

07.07.2015 12:18

CZeść Czy ktoś może dać numer tel do firmy/dział kadr-rekrutacji ? Zaden numer z internetu nie działa. Email też. Ew. Czy ktoś wie czy są zorganizowane dojazdy do pracy.
    niezalerzny

30.06.2015 21:54

Slyszalem od rodziny ktora tam pracuje ze pracownikow traktoje sie jak scie...o gdzie sa przepisy prawa pracy.Dziwie sie jak ta firma jeszcze istnieje.Jakie jest tam zarzadzanie czy wogole ktos to kontroluje.Czy ta firma chce skonczyc jak 10lat temu biedronka.Wielki szacunek sdla zwyklych pracownikow ktorzy tam pracuja bo nie maja wyboru.
    rolitka

03.06.2015 16:04

Parę osób pyta o pracę w biurze. Mam tam doświadczenie około roku (nie wiem jakim cudem aż tyle czasu tam wytrzymałam). Jak już ktoś napisał wyżej: tempo pracy jest chorobliwie szybkie. Faktem jest, że szef działu nigdy nie wymaga nadgodzin ale robota musi być zrobiona i człowiek jest z każdej strony zawalany nadmiarem pracy. Nikt nic nie jest w stanie pracownikowi wyjaśnić bo inni pracownicy nie mają na to czasu więc do wszystkiego trzeba dochodzić samemu. Stres jest ogromny, bo nawał pracy niemożebny. Nawet jak człowiek chce wyjść z roboty po 8 godzinach to reszta cyborgów "współpracowników" patrzy się na taką osobę jak na kosmitę. 12-godzin to minimum, oczywiście czasami człowiek siedzi nawet dłużej, bo jak robota nie będzie skończona to opieprz od klienta gwarantowany... więc już lepiej się poświęcić i mieć spokojną noc. Telefon służbowy oczywiście dostaje każdy, bo smycz musi być założona. Potrafią wydzwianiać do człowieka o 23 w nocy bo cośtam trzeba zrobić. I robisz to przez telefon. Niektóre soboty pracujące ale to norma. Wypłaty są OK, stażysta zarabia spore pieniądze. Specjalista też ma dużo kasy (jak na średnią krajową dla danego zawodu). Do tego dojdą nadgodziny i można zarobić niezłe pieniądze. Ale te pieniądze obkupione są OGROMNĄ krwawicą i wyniszczającym, przeciągłym stresem. Jeśli ktoś lubi pracować jak maszyna i kręci go codzienna adrenalina, codzienny stres i codziennie więcej nowych "wyzwań" to praca w biurze jest jak najbardziej dla niego. Natomiast jak ktoś jest w miarę normalnym człowiekiem, któremu honor nie pozwala aby wykorzystywać go jak ścierkę do podłogi to odradzam! Szczerze uważam, że lepiej pracować za mniejsze pieniądze i mieć spokojne wieczory. Każdy dzień w tej pracy obkupiony był moją ogromną krwawicą i zawsze jechałam do pracy z ogromnym stresem, bo nie wiedziałam co przyniesie dzień. Unikajcie ludzie takich bezdusznych korporacji, nie dajcie się skusić dużymi pieniędzmi! Odradzam z całego serca!
    Dori

26.05.2015 22:09

nie wiem czy o tą osobę chodzi ale jeżeli tak to super osoba. Konkretna osoba z którą zawsze mozna było się dogadać nie tak jak teraz. jasne wymagająca ale zawsze nas bronił. Szkoda ze nie ma już tu takich ludzi. Ale pracować trzeba dalej :)
    będę

17.05.2015 04:02

Czesc, jak wygląda praca w Faurecji w J-L na magazynie
    Olek

15.05.2015 13:06

Czy posiadacie związki zawodowe?.

Zostaw merytoryczną opinię o Adler Pelzer Poland S.A.