Fabryki Mebli FORTE S.A.

Adres: Biała 1, 07-300 Ostrów Mazowiecka

NIP: 7590005082 KRS: 0000021840

Fabryki Mebli FORTE S.A.
3 189 6 1

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

trak

Na stronach forte Białystok coś piszą o strajku i wyjściu z spotkania dyrektorów

Darek
@trak 10.01.2019 16:44

I coś wiadomo o tym strajku? To tylko czcze gadanie, czy serio coś jest na rzeczy?

Nick
@Darek 21.01.2019 20:36

Widać tylko gadanie! Ludzie mocni na forach, wyżywają się przed ekranami, a w pracy czapkowanje kierownikom i mistrzom! Widze to codziennie, ręce opadają! Firma kamuflażem pędzona! Ale cóż, przykład idzie z góry! Sama smeta, na jej czas zakład pracy niczym (usunięte przez administratora) Ludzie w zapiętych koszulach pod szyję, nawet rękawie nie mogliśmy mieć porozpinanych! (usunięte przez administratora) Jestem zniesmaczony do granic!

Ktoś z Podlasia
@Nick 22.01.2019 21:32

Spokojnie. Białystok nie odpuścił i nie odpuści aż do końca. Zawsze byliśmy na pierwszej linii frontu i ostatnim bastionem w jednym.

robol z montażu
@Nick 22.01.2019 21:32

Smeta ha ha debilowaty wymysł i stanowiska opierdalaczom co niby takie mądre , a płaca w forte jaka? z przed 10 lat sredni ponad 3 tys , a jak jest w kraju !!!!!!!!!!!?

robol z montażu
@Ktoś z Podlasia 23.01.2019 06:54

A może by tak się wszystkie związki skrzyknęły już najwyższy czas by podnieśli płace , na Suwałki nie macie co liczyć lider związkowy tzw przewodniczący dostał funkcje szmaciarza i to dobrze płatną wydaje ciuchy , to tak jak w wojsku szef i roboli olewa po cholere ma się narażać dyrekcji!!!! Związkowcy ha ha chyba niedorajdy .

BÓBR
@robol z montażu 23.01.2019 23:13

O jakich ty związkowcach mówisz trzeba zadać pytanie a jaka jest jakość kadr w związkach i kogo reprezentują Tam są ludzie dbający o własne interesy i tyłek. Dobrze o tym wiedzą dyrektorzy

BÓBR
@BÓBR 24.01.2019 02:18

Policja i nauczyciele wywalczyli idąc na l 4 taka szansa jest i tu ktoś musi dać przykład może białystok się chwali że takie........ to był dobry przykład

Ktoś z Podlasia
@robol z montażu 23.01.2019 23:13

Nie ubliżając nikomu ani się nie wywyższając, to związku z Suwałk, Ostrowi i Hajnówki są.... Sorry, ale jakoś Białystok umie tylko walczyć a reszta siedzi i czeka na wyniki. Jak by tak wszystkie zakłady się dogadały to pan prezes już dawno by zmiękł.

Hfddsoh

Firma forte produkuje elementy buble bez wymiaru przekątnej z klejem .Liczą się paczki zdane przez zmianę 8 godzin.Pracowmicy zmanipulowani na wszelkie sposoby.Opłacani w sposób aby kadra zarządzająca dostała swoje wynagrodzenie za praktycznie nic.Reszta wypracowanego zysku dzielona widzi mi się przez pseudo kierowników .Złodziejskie naliczanie zarobków i premii przez system dozoru nad pracownikami utworzony przez ludzi żerujących na pracy innych.

klimek
@Hfddsoh 16.01.2019 16:31

To ja ci odpowiem tak do Bialego dali nowego dyrka p.MARKA na montażu leżało sporo paczek z nieskończonych serii z opisem co brakuje w każdej paczce bo elementy na montaż doszły ale odłożono bo były zbrakowane należało dorabiać na maszynowni P MARKA nie interesowało z czego mają dorabiać i czy mają materiał kazał zakończyć do piątku paczki. Na montażu byli majstrowie jeszcze z czasów komuny i mieli poczucie odpowiedzialności za zakład mogli puścić buble do paczek lub włożyć byle co , ale nie zrobili tego więc p MAREK solidarnie wrąbał nagany za nie wykonanie zadania. Byłem majstrem na maszynowni w owym czasie Wnioski niech każdy wyciągnie sam

KADROWIEC
@klimek 17.01.2019 05:49

Prezes FORTE SA GON TEGO CZŁOWIEKA JAK TO PRAWDA A PRZYPUSZCZAM ŻE TAK TOŻ ON WAM PSUJE WIZERUNEK FIRMY

ojoj
@KADROWIEC 19.01.2019 08:11

Tego wizerunku nie da się już bardziej popsuć. I nie ma sensu pudrowanie frankensteina. Jaka firma jest, każdy widzi. Żadne kosmetyczne kadrowe zmiany (np. przypadek Chochli) niczego nie zmienią, bo tu mózg mózgów wymaga przeszczepu. A mózg mózgów jest wielce wkur...ny, bo ludzie za psie pieniądze nie chcą się wyniszczać. A strategia rozwoju od ćwierćwiecza ta sama w całym kraju - doprowadzić ludzi do stanu desperacji, żeby sami pchali się do mordowni i bez zewnętrznego przymusu czapkowali niedorajdom, którym wydaje się, że są kapitalistami.

Lidia

Czy ktoś z Was brał udział w rekrutacji na program stażowy do Fabryki Mebli FORTE? Interesuje mnie, jak przebiega jej proces, ponieważ na stronie internetowej firmy napisane jest, że należy przygotować się na wykonanie testów kompetencyjnych oraz znajomości języków obcych, na przygotowanie próbki pracy (np. zadania symulacyjne), przedstawienie case studies, a także udział w Assessment Center. Czy te elementy są niezbędne w rekrutacji na staż? Czy musieliście wykonać te zadania?

robol
@Lidia 20.01.2019 01:43

Spróbuj się zatrudnić sama lub wykonaj podstaw osobę i nagraj dużo będziesz wiedziała A może zrób wycieczkę do zakładów firmy jako poszukująca pracy i porozmawiaj z ludźmi

trallla

to co za przyczyna

jojo

Z godnie z art 151 pracodawca nie może zatrudnić pracownika powyżej 40 godzin pracy tygodniowo czyli na GN jeżeli na stanowiskach występują czynniki szkodliwe i przekroczone normy NDN i NDS karze podlegaj z ten czyn odpowiedzialni ludzie na zakładzie z pracodawcą włącznie i zagrożeni karą pieniężną od 1000----- do 30000 tys zł artykuł 281 k.p.także społeczny inspektor włącznie jeżeli posiada taką wiedzę za dopuszczenie do takiej sytuacji .Pracownikowi który nie stosował się do w/w przepisów w razie udowodnienia ZUS może odmówić wypłaty świadczeń

jojo
@jojo 18.01.2019 02:04

Jojo się prawdy nie boi! Jojo jest prawdą!

ania

Kto zadba w Białym by była znośna temperatura na hali,dlaczego nie ma kurtyn nad drzwiami i otworami z magazynów . Myślę iż TRZEBA RUSZY P.IP. bo związki nic nie robią

ktosi
@ania 11.12.2018 05:12

jaki PIP oni nic nie zrobią bo jak mają iść na kontrol to wszystko jest "pochowane" i nic nie znajdą

Hallaaa
@ania 11.12.2018 05:12

W Suw identycznie. Jeżdżą wózkami otwierają drzwi a ludzie marzna. Na nic prośby. Niby kontrolę były a rezultatów żadnych..

Robol
@Hallaaa 02.01.2019 23:46

W Ostrów Maz to samo zimo na magazynie szczególnie na nockach. Były zgłaszane kurtyny na jesieni do dziś nie ma ani jednej

pomocnik z pendolino suw

I nie da się ukryć śmierć kapusiom i pedałom a takich w tej firmie od liku za złotówkę pogonili by do samej stolicy hahahah

pomocnik z pendolino suw

chodzą takie plotki ze największy (usunięte przez administratora) to Słodki

robol

firma super tylko kierownictwo do bani

Ytt

Oby nigdy nie powstała ta niby piąta fabryka mebli .Wtedy raczej Białystok i Hajnówke czeka to samo co Przemyśl .A w nowym roku będzie dosyć rozmaicie

zofija
@Ytt 27.12.2018 07:24

Bez nowej fabryki Białystok tez będzie zamknięty, gratulacje dla związkowców.

Terefere
@zofija 29.12.2018 23:33

Zwiazkowcy zamykają zakład? A to zakład związkowców?

cycak

Jeżeli coś wiesz to nie kryj o związkowcach i likwidacji zakładu w białym Wiemy że tu są najdroższe tereny i dobra lokalizacja ,jak również wizualnie poprawiono otoczenie by sprawiało dobre wrażenie podziel się z nami informacjami ,idę do pracy

Taran

Z całym szacunkiem dla Zarządu Forte muszę stwierdzić iż spadek wartości akcji Forte jest podyktowany tym że pozbywano się ludzi oddanych firmie prawdziwych drzewiarzy mających doświadczenie w kierowaniu zespołami ludzi nie stawiających karierę własną ponad wartości firmy To byli ludzie sprawdzeni lecz bardzo niewygodni dla dyrektorów oddziałów potrafili powiedzieć wprost i jasno nigdy nie stawiali swoich wartości nad interes firmy , dlatego ich już niema , postawiono na młodzików bez doświadczenia , a w dodatku nie posiadających przygotowania na temat produkcji mebli bo np: są z zawodu rolnikami . W drastyczny sposób powinno się ograniczyć ilość pracowników nie bezpośrednio produkcyjnych np: majstrów .Właściwe wykorzystanie materiałów zmniejszenie ilości produkowanych braków, właściwy zagospodarowanie braków poprzez wycinki mniejszych elementów.Wprowadzenie zasady unifikacji elementów, OGRANICZENIE KOLORYSTYKI np: w dnach do szuflad oraz kierunku usłojenia , likwidacja elementów w podobnym kolorze folia i laminat przejście w jeden dekor. ZAPLANOWANIE JUŻ NA STANOWISKU SZYKOWANIA ROZKROJU PŁYT PRZEZNACZENIE POWSTAŁEGO ODPADU a nie do kontenera lub na ręmbak. I maksymalne poprawienie organizacji pracy przy rozdzielaniu roboty jak i uzupełnianiu obsad na stanowiskach .ALE NAJWAŻNIEJSZYM ELEMENTEM W TYM JEST TO BY PRODUKCJA ELEMENTÓW BYŁA JAK NAJTAŃSZA I NAJWIĘKSZA PRZY MINIMALNYM NAKŁADZIE CZYNNIKA LUDZKIEGO. Anie można to zrobić szybciej i lżej ale majster ma zmartwienie co późnij im dać do roboty więc kieruje tą robotę na maszyny proste gdzie niższa jest norma w sztukach ,a roboty starczy na całą zmianę.Ale w końcowym efekcie rzutuje to na cenę wyrobu finalnego i spadki na rynku zbycia a co zatem i spadek wartości akcji - powodzenia- mogę przykładami mnożyć absurdy w zakładzie . Dlatego też imperia powstawały i upadały bo zarządzający po pewnym okresie tracili kontrolę

cycak
@Taran 13.11.2018 07:44

Najlepszy przykład II wojny światowej Stalin zniszczył starą kadrę oficerską (forte uczyniło to samo starych wysłano....)a po ataku Niemiec na ZSRR SZYBKO ZASZLI pod Moskwę. TEN SAM BŁĄD będzie okupiony dużymi kosztami już akcje prawie na dole a odbudowa będzie długa i mozolna rezerwy czynnika ludzkiego się wyczerpały Ukraińcy pojadą dalej.To prawda historia się powtarza tylko dlaczego nie wyciągnąć wniosków z tego

trocn

Oni myśleli że Ukraińcy im będą robić Dlatego na robiono tyle szumu o nowej fabryce w mediach i aż Morawiecki się fotografował

Obserwujący

Chciałabym zapytać czy we wszystkich fabrykach forte są tak upokarzające wynagrodzenia, jak w Hajnówce? ( Operator CNC niespełna 2300)

XXX
@Obserwujący 13.12.2018 09:11

w listopadzie wynagrodzenia operatorów na montarzu wiertarki suwałki 1960 zl bez gn co prawda ale bez opuszczeń bez zwolnień zdrowotnych pozdrawiam ^^

Hfd
@XXX 16.12.2018 17:36

I dlatego tam budują fabryki . Ale to chyba operator wiertarki ręcznej .mówiąc inaczej kit pan wciskasz ludziom ..a może 1500 zł.To jest dobra propaganda sukcesu z gazetki.A w OSTROWII ILE ZARABIAJĄ TO PEWNIE INNY ODDZIAŁ FIRMY FORTE

zdegustowany
@Hfd 17.12.2018 16:12

w Ostrowi operator przy normie godzin pod warunkiem 4 brygadówki miałem 1800 na rękę, Niestety produkcja w pewnym momencie ruszyła tylko na 3 zmiany i w tym czasie niby podwyżka o 2 zł. Gdy złożyłem wypowiedzenie od razu pojawiło się zastraszanie, nagabywanie że nigdzie nie znajdę pracy a jeśli już to za gorsze pieniądze. Ogromna bzdura! Pierwsza lepsza propozycja i dużo lepsze pieniądze. Brak odpowiedniego zarządzania a o przepływie informacji drogą służbową nie wspomnę. Wypowiedzenie to była najlepsza decyzja w moim życiu. Najważniejsze to zgadzające się tabelki pod warunkiem że te z wydajnościami są na korzyść firmy a nie rzetelnie do pracownika. Jedyne komu dobrze się powodzi w tej fabryce to Panowie z biura przy wejściu do hali.

Co już

Ta firma to smród bród kupa nierobów /nigdzie indziej nie płacą za chodzenie po hali parami i używanie telefonu przez 8 godzin dziennie.Nawet kalendarza jak mają duże firmy dla pracowników firmowego nie widziałem przez te25 lat.Tylko poj....bana gazetka co miesiąc jest

banan
@Co już 08.12.2018 16:22

Mówisz o żółtej propagandzie sukcesu bo brak jakiejkolwiek krytyki

rote
@Co już 08.12.2018 16:22

Przynajmniej zobaczyłeś Pana Fordameldychowicz i poznałeś wizję firmy i jak o ciebie dbają

rote

Na inwentaryzacji to powinien być właściwy audyt- spis z natury zabrany policzony i naniesiony w tym samym dniu na właściwe arkusze a nie nanoszone dopiski przez tydzień wiem jak to wygląda bywałem w komisji do spisywania a późni dopisywaliśmy przez tydzień by grało to była parodia

kamil

(usunięte przez administratora) ZAROBKI 1900 AWANS I SZYBKIE STANOWISKO W PRZYCHODNI ZERWANE MIĘŚNIE ZNISZCZONA PSYCHIKA PSEUDO ZNAWCY MAJSTRY I BRYGADZIŚCI LACHOCIĄGI Moje sugestie dla Fabryki Mebli FORTE S.A.: ZACZĄĆ ZAJMOWAĆ SIĘ PRACOWNIKAMI ZWYKŁYMI PROSTYMI CZYLI TYMI KTÓRZY NAPĘDZAJĄ TĄ FIRMĘ NIE BRYGADZISTAMI MISTRZAMI SMETĄ ZASADAMI ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ZBIOROWĄ ZACZĄĆ PŁACIĆ JAK DLA CZŁOWIEKA NIE DLA ZWIERZĘCIA ZMNIEJSZYĆ NORMY POZWALNIAĆ DARMOZJADÓW TZW UKRAINA Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: ZWRACAĆ WIĘKSZĄ UWAGĘ NA PODEJŚCIE MISTRZÓW ORAZ BRYGADZISTÓW DO PRACOWNIKÓW UWZGLĘDNIAJĄC RÓWNOŚĆ NIE TOLERANCJĘ

OJRO

Z kontrowersją odebrałem Pana G...wypowiedź o poprawieniu rentowności już to robicie od x czasu a mianowicie zwalniacie ludzi dobrych solidnych ale na wysokich stawkach ,a w to miejsce zatrudniacie ludzi jako pomoc produkcji drzewnej na najniższej.Dyrektorzy codziennie przeliczają jaka jest stawka średnia w dniu pracy załogi która pracuje na /h . Rozbudowaliście nadzór obiboków Opieracie pracę robola na jakichś normach to jest fikcja i nadaje się do śmiechu warte To nie mobilizuje a wręcz hamuje (bo w jakim celu mam robić więcej żeby zerwali normy) To jest trasa w złym kierunku Szanowny Panie G....... może Pan położy szyny a dyrektorzy niech jadą. Ciekawe dać ten sam wyrób na poszczególne zakłady jaki będzie koszt jednostkowy wytworzenia

OJRO

Co się dzieje w FORTE AKCJE STRASZNIE IDĄ W DÓŁ .Jak tam jest na prawdę

awnia

Jak tak to czytam jestem przerażony .Kiedyś była jeszcze Białostocka Fabryka Mebli ale nie było tylu majstrów był akord ,trzeba było rozliczyć każde stanowisko ,wyroby rozpisać na elementy i dalej na stanowiska ,potrącić braki proporcjonalnie na poszczególne stanowiska, wystawić karty zarobkowe z wykonanymi elementami, wstawić stawkę za element, i to się robiło na koniec miesiąca jak było wykonane zestawienie wytworzonej produkcji za dany miesiąc. Zaznaczam to się robiło na "piechtę"Na montażu też był tylko jeden majster na zmianie a na drugiej zmianie była zaufana osoba zamykała halę Na lakierni był tylko jeden mistrz na 3-y zmiany . Nie było komputerów i świetnie sobie radzili a w dodatku na montażu był wstępny montaż (klejono lustra, aplikacje, okuwano elementy, wiercono pod okucia pakowano szkło ) i dawali rady Tak jak wspomnę kier J.... S.....facet z rana szedł środkiem hali z teczką do pracy i widział co się dzieje nikt bajerów mu nie wciśnie A jak teraz biega z telefonem przy uchu bo chyba pamięci nie ma bo od razu dzwoni .A w dodatku jacy są majstrowie . boję się myśleć co czeka Forte bo PAN Fordalmechydoeicz nie jest wieczny a szkoda bo dużo dobrego zrobił dla regionu i kraju tylko dyrektorów to ma do .............. z poważaniem były pracownik z kadry kierowniczej

Mi

Opinie o forte piszą tu raczej pracownicy z Białegostoku .Hajnówki czasami z suwałk. Nasuwa się wniosek że kierowanie produkcją. zasobami ludzkimi itp w tych zakładach oddano ludziom nie mającym zielonego pojęcia o tym co robią.Zainteresowanie właścicieli firmy forte jest skupione na budowie fabryk płyt i zakładów takich samych jak Hajnówka Białystok w obrębie Suwałk. Biurokracja czy raczej arystokracja rozrosła się w tych zakładach rozrosła się ogromnie.Można śmiało przyjąć że na jednego pracownika umysłowego tj dyrektorzy kierownicy itp biuro. personel od spraw zbędnych tj co dzień nosi źółtą kamizelkę to jedyny wysiłek i chodzi ...Pracuje 3 fizycznych na produkcji .A opłaty amortyzacja

boro
@Mi 25.11.2018 11:18

I tu masz rację ktoś się odezwał inny tylko dziwne że Zarząd tego nie dostrzega , chociaż oni ich bujają jak się da są dawane dowody, przykłady ,namiary wygląda na to że mają haki na zarząd .Szkoda by było firmy bo jak na razie idzie po równi pochyłej w dół. A tłumaczenie że gorące lato i spadła sprzedaż , teraz będzie śnieżna i mroźna zima to tym bardziej . Zasadnicza sprawa wyrób musi być konkurencyjny cenowo i to jest dewiza rynku. A w FORTE jest odwrotnie. Teraz dojdzie dodatkowe obciążenie bo Białystok podłączono do ogrzewania przez Elektrociepłownię. A wszem wiadomo jaki jest stan budynku Tak trzymać

PRZZ

Akcje firmy spadają z dnia na dzień ,jak po równi pochyłej,tłumaczenie że było gorące lato i kupujących mniej to jest -pierdoła .Teraz będzie zima i niskie temperatury może śnieg i trudno dojechać -też pierdoła.Trzeba produkować lepszej jakości wyroby i taniej .Ale by było taniej -trzeba totalnie zmienić organizację podejścia do pracy -dozoru.Przepraszam zaraz ktoś wpadnie na pomysł i powie ograniczyć zarobki- to jakby ograniczyć produkcję.DOKŁADNIE KOSZT WYPRODUKOWANEGO WYROBU ROZBIĆ NA DETALE .KOSZT PRODUKCJI DETALU- NA OPERACJE I STAWKI NA POSZCZEGÓLNE MASZYNY -ZROBIĆ RAZ I DOBRZE I NIE REGULOWAĆ.PŁACIĆ ZA WYKONANĄ PRACĘ ROZDZIELAJĄC ZMIANY I STANOWISKA .Oczywiście nie płacić za braki.WARUNEK ROBOL MA ZAPEWNIONĄ PRACE NA CAŁE 8H ROBOTA MA CZKAĆ NA NIEGO NI ON NA ROBOTĘ.ROBOL CODZIENNIE WIE ILE ZAROBIŁ .A w obecnym czasie i takim postępie bardzo łatwo to kontrolować.Powiem krótko TAK DZIAŁAJĄ BOGACI A I PO WDROŻENIU WAM WSZYSTKIM SIĘ TEŻ OPŁACI. Przecież na wejściu macie czytnik .wiadomo kto jest w pracy .macie dane kto i co potrafi na jakiej maszynie. To jakieś 10 min wcześniej wiadomo jakie maszyny bezwzględnie muszą pracować,wiadomo jakie można zatrzymać ze względu na elementy.Polecenia z kolejnością wykonywanych elementów powinny być na stanowisku robola oraz stawka za element (dodaję nie powinni majstrowie- tobie to starcz już dziś zarobiłeś) ALE STAWKI ZA ELEMENTY POWINNY BYĆ SOLIDNIE USTALONE .Skończyć z głupimi obecnymi normami .W bardzo łatwy sposób sprawdzić jak jak się ma stawka za wyrób - obliczony kosztami do produkcji -a zapłacony za wykonanie wyrobu czyli lewa strona ma równać się prawej. Nic prostszego a i wyniki będą i jest możliwość dania wykazania się pracownikom jeżeli ktoś wykona to na innym stanowisku np: szybciej i więcej to tylko zysk -obydwu stronom. Ale powinien ponieść konsekwencje ten kto planował to jest tak proste jeden myślący zyskuje a drugi bezmyślny traci na pewno firmie to się opłaci POWODZENIA ROBOLU ZACZNIJ ZARABIAĆ

ATAMAN

Trafiłem na tą stronę przez przypadek ,ciekawie piszą , o ile to wszystko prawda to naprawdę już ten aparat kierowniczy dawno nie powinien pracować, chyba że mają haka -na zarząd i ci boją się ich ruszyć bo to wszystko jeszcze popłynie w świat .Panie Prezesie F.......... LEPIEJ TO ZDUSIĆ WCZEŚNIEJ CHYBA ŻE SĄ JAKIEŚ HAKI TO WTEDY SIĘ IDZIE NA CZAS

trach

Koniec roku idą święta Świat się bawi tra lal A w Flote (usunięte przez administratora) ciągle trza Świątek piątek i niedziela Taka tutaj karuzela. Kogut pieje kura gdacze U nas tutaj jest inaczej Ale puch dyrektorów wciąż jest dwóch Jeden wysoki giętki chłop Co nosi przy uchu telefon jak sprzątaczka w rekach mop Drugi przyznać trza Do rozwiązywania problemów koński łeb ma Ludzi młodych też nabrali Starszych się po pozbywali Najważniejsze są tu paki Choć jakości byle jakiej Elementy są i też sztuki Istniejemy jeszcze puki Wszyscy widzą i wszyscy znają Końca -dna się obawiają A do tego się -zbliżają

kim
@trach 17.11.2018 03:33

Poezja... Miód na uszy.

Olo

To jest w każdej fabryce forte to polecenie odgórne stawiają na młodych ,,cwaniaków,, Młody ma być wierny do granic w wykonywaniu poleceń i mierny do granic tzn nie myśleć nie podskakiwać wyżej C...ja .W zamian otwiera się przed nim tzw kariera.Oczywiście zakłady forte idą ku równi pochyłej w dół już.Dewastacja mienia,materiału,pieniędzy.Miernota na samej górze dyrektor ,kierowników bez liku i tym podobnych to chleb powszedni zakładów firmy forte

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Pamiętam to tak było na montażu zebrano nas i kazano uzupełnić paczki z czego to mieliśmy zrobić-brak materiałów zastraszono nas

anonymous

DLACZEGO USUNIĘTO OPINIĘ BYŁA DOŚĆ CIEKAWA I KTOŚ ODWAŻYŁ SIĘ NAPISAĆ PRAWDĘ

anonymous
@anonymous 28.09.2018 05:48

Zdążyłem ten fragment opinii wydrukować. dysponuję kopiami postaram się umieścić to na innych portalach.to jest hit roku o forte wyślę to premierowi rządu ,marszałkom sejmu i senatu .oraz do wiadomości biur poselskich.złapałem kontakt z osobą piszącą to informację .faktycznie ma dokumenty na te fakty . ale dużo innych materiałów jest dobrze przygotowany chłop szyty bity na klej brany. nasyłani na niego byli panowie w niebieskich czapeczkach dał im kupę materiałów ,poradzili by poszedł z tym do PIP .i to zrobił . przeglądaj ten portal i inne a się dowiesz.

Traala
@anonymous 28.09.2018 21:16

Chętnie dowiem się co tam pisało

Co

Ogólnie parodie (usunięte przez administratora) straty robione przez dyrektorów są przez czterech dyrektorów fabryk forte w Białymstoku i Hajnöwce ,Po 2 dyrektorów na zakład firma bogata w biurokrację nadzór papierkową pracę (usunięte przez administratora) w żółtych kamizelkach.Jeden z tych zakładów idzie do likwidacji już nie długo.Pracownicy z Ostrowi bądź z Suwałk nie piszą więc tam mają lepiej lub są zastraszani.JJEDYNYM UZDROWIENIEM TEJ FIRMY JEST SPRAWDZENIE CZY OBECNI LUDZIE KIERUJĄCY LUDZMI ZAKŁADAMI NADAJĄ SIĘ DI TEGO.POŁOWE Z TYCH OBIBOKÓW NALEŻY ZWOLNIĆ BO NIC NIE ROBIĄ LUB CO GORSZA ROBIĄ STRATY DLA FABRYK W MATERIALE I PIENIĘŻNE

boro

Tutaj na wschodzie się urodziłem Tutaj też szkoły ja pokończyłem Na pracę też długo czekałem Nareszcie do fabryki mebli Forte dostałem Myślę ja sobie Będę pracował w wielkiej fabryce Będę żył jak w Ameryce I na początek się dowiedziałem Że jest dwóch dyrektorów w Białostockim oddziale A kierowników to już bez liku A nawet majster przypada na kilku robotników Myślę tak sobie Dobrze będzie tam pracowało Bo i nadzór i dozór By się roboty nie (usunięte przez administratora) Lecz rzeczywistość inne zderzenie W śród rządzących wielkie rozluźnienie Bo w tym zakładzie produkcja jak samopas wędruje Każdy łapie co się da Bo wykonać normę dzienną trza Każdy normy wykonuje a jak nie o dopisuje Ale chłopcy z dozoru głowy na karku maja Jak brak paczek to zmianę odwołają A na sobotę GN się da Bo zamknąć tydzień TRZA Więc codziennie do roboty staję Majster zadanie dla szperaczy daje Biorę ja dniówkę analizuję Paczki łatwiejsze tam wyłapuję Majster nas ściga o (usunięte przez administratora) Paczki mi dawać Bo na linię do pakowania muszę coś dać Paczkę na linię już podstawili Ale wszystkiego nie sprawdzili Linia więc stoi a tam jest- feta Bo gdzieś przepadła drzwi paleta Na hasło wszyscy szperacze ruszają W każdą dziurę zaglądają Ale jeden ze szperaczy Na pomysł wpada I dla majstra podpowiada Majster następna paczka jest Wszystkie elementy są No to na linię dawać ją Tak się wszyscy uwijali Że palety z bokami powywalali Majster łapie się za głowę o k ... mać Co ja teraz na linię mam dać A w dodatku zmartwienie ma Bo z tymi bokami zrobić coś trza W kontenerze wwalę na dno Przykryję ścinkami Bo w tym zakładzie nikt się nie przejmuje brakami Obraz rysuję się taki że tu najważniejsze są paki

batman

J est w Białymstoku zakład meblowy W nim rządzi chłop morowya Pochodzi z pod Przemyskiej dąbrowy Biega z telefonem rozkazuje ,kontroluje Ale wszyscy w (usunięte przez administratora) go mają Ciepłym moczem polewają Że pracują też udają Aparat kierowniczy rozbudowuje Co raz to nowych pastuchów powołuje A dla robola co z pastucha Gdy przednim w robocie posucha Ale pastuch też wyjście mają Najwyżej linie do pakowania odwołają A ludziom tłumaczą- robotę i tak zrobić trza Wiec na sobotę GN się da A że w następnym tygodniu znowu zmianę odwołają W krew to już weszło i w tym trwają Są też zadania i dzienne plany Z pastuchem zmianowym się rozliczamy Na narady wszyscy biegamy Bajki o wykonanej robocie opowiadamy Pastuch z naszych bajek się cieszy A tych montażu to wszystko -śmieszy Niech zadania i dniówki mają A ci i tak po swojemu poukładają Szperacze chodzą paczek szukają A dniówki w (usunięte przez administratora) wszyscy mają Gdybyś my się dniówki trzymali Plan byłby w myślach i wielkiej oddali Paczek szukamy -elementy z maszyn wyrywamy Zmianę zamknąć jakoś mamy Bo z paczek się rozliczamy Tak się czasami staramy Że paletę z elementami powywalamy Ale kto by się przejmował tymi brakami W tym bałaganie tak se uświadamiamy Ten (usunięte przez administratora) tak nas stresuje Że w kiblu każdy coś pisze lub maluje Piękna poezja poukładana Świadczy jak organizacja jest udana Gdy pastuch idzie a tu posucha Chwyta się węża i maszynę dmucha Albo szczotę chwytają i zamiatają Pastuch się cieszy - no robotę zastępczą mają Ale tu nie rzecz jest w pastuchach W organizacji pracy by na nie była posucha

Marlonbrando

2700netto za 176godzin+13nadgodzin, w systemie 3 zmianowym, cały czas im za mało, we wrześniu wysłali na 2 dni urlopu całą brygade a potem mówili że nie będzie premii ponieważ nie zrobiliśmy normy, parodia, po podwyżkach robią jakieś śmieszne zebrania w związku ze słabymi wynikami, bo liczy się ilość, ale nic dziwnego jak miało być 19.50na godz. A jest 17.50, albo zamiast 17.50 jest 15. Operatorzy wózków mają wpisane "pomocnik operatora", i tak się powoli pracuje.

Zostaw opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Ostrów Mazowiecka

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.