Fabryki Mebli FORTE S.A.

Ostrów Mazowiecka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 179 ocen.

Fabryki Mebli FORTE S.A.
3 179

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.

Info

Qwerty czy to o czym piszesz dotyczy Suwałk? Czy na wszystkich wydziałach tak jest? Pytam bo zależy mi na info o montażu suwalskim.

Mozeprzyszlypracownik

Ludzie to miejsce na wystawianie merytorycznych opinii na temat firmy. Chciałem się o niej czegoś dowiedzieć, a trafiłem na bezsensowny bełkot i komentarze z których w większości nic się nie da wywnioskować bo są pisane nielogiczne bez jakiejkolwiek interpunkcji. Lepiej by bylo, gdybyście zamiast załatwiać tu jakieś swoje sprawy po prostu napisali krótką, treściwą opinię o firmie.

qwerty
@Mozeprzyszlypracownik 04.07.2018 16:04

Dobra, będę mówił jaśniej. Najwyżej jutro smutni panowie wyniosą mnie za bramę zakładu. Każdy tu owija w bawełnę, bo wie, że w razie dekonspiracji może zostać zwolniony bez prawa zatrudnienia na terenie powiatu, w którym znajduje się zakład pracy, o którym tu mówimy. Łatwo się zdekonspirować, kiedy mówi się wprost o konkretnych przewinieniach pracodawcy. A oto niektóre z nich: - powszechna przemoc słowna przełożonych nagradzana (premiami, awansami) przez pracodawcę - nadmiar obowiązkowych nadgodzin (zazwyczaj 32 godziny miesięcznie) - nierzetelne wynagradzanie (zawsze coś uszczkną z wypłaty – nie zapłacą pełnego dodatku nocnego, nie zapłacą pełnego dodatku za pracę w warunkach szkodliwych, nie zapłacą za wszystkie nadgodziny) - pula dni urlopowych pracownika do wyłącznej dyspozycji pracodawcy (np. psuje się maszyna X – przychodzisz do pracy – mówią ci „idź do domu – dziś masz urlop” – i tak 26 razy w roku; chcesz wziąć dzień urlopu – nie możesz, bo „nie ma komu robić”, bo „tu się urlopów nie bierze, tu się urlopy dostaje”) - akceptowanie chorych układów, więzi, zależności (nie masz pleców – jesteś popychadłem pracującym za czterech bez szans na podwyżkę czy awans, za to z ogromną szansą na szybkie kalectwo; jesteś „swój chłop” – podpisujesz listę obecności i bujasz się po fabryce, albo załatwiasz swoje sprawy na mieście) - niedotrzymywanie dżentelmeńskich umów, zmienianie zasad w trakcie gry (tzw. bambuko, chruszczówka, (usunięte przez administratora) bez mydła) – nowi pracownicy dają się wciągać w te gierki, starzy wyjadacze leją na to ciepłym moczem - akceptowanie powszechnej niesubordynacji wśród pracowników zagranicznych - akceptowanie faktu, że przełożeni permanentnie nie dopełniają swoich podstawowych obowiązków, przerzucając je na podwładnych - i wiele innych… Chcesz wejść w to (usunięte przez administratora) Ostrzegam: to wciąga, a u niektórych wywołuje syndrom sztokholmski. Zresztą, nie wierzę, że jesteś może przyszłym pracownikiem. Jesteś aktualnym pracownikiem forte (biurwą zobowiązaną do węszenia nieprawomyślności) albo kryptomoderatorem pracującym dla gowork.

anonymous

Znalazłem tego rudego z wózka -ale prawdziwe chłopy nie obnoszą się publicznie ,ale zdziwko jej starego weźmie,ale cóż musi cierpieć jest w prymach . ciężka dola tego chłopa ,tylko współczuć ,

co za syf
@RUDY 16.07.2018 03:44

przenieście się na forum erotyczne bo ludzie tu chcą rozmawiać o płacy i pracy

dla pracowników,nie zboczeńców

Forum pracownicze, do opisu firm i warunków pracy, a tu wciąż prywatne porachunki i gadka o (usunięte przez administratora) marynie.

info
@dla pracowników,nie zboczeńców 16.07.2018 17:14

szukam informacji na temat montażu w Suwałkach, ale brak tu jakichkolwiek wpisów, jaka atmosfera, jakie stawki?

polonista

Świetna firma, dużo płacą, mało wyzyskują, generalnie jest (usunięte przez administratora) z interpunkcją, liczą się ręce, a nie logika i polonistyka. :)

Bronek1921
@polonista 03.07.2018 15:19

Mi nawet kilka dni temu oferowali 50 tysięcy peelenów i wakacje na Minorce. Prosili tylko, żebym wpadł w sobotę i cóś tam powiercił. Nie byłem zainteresowany. Wolałem poleżeć w hamaku na działce. Tak ładnie pachniała trawa... Trzeba przyznać, że mają w tym Forcie gest. I szanują pracownika! Szanują wolną wolę i prawo do decyzji. Chcesz zarobić na samochód, to przyjdź w sobotę. Przyjdź i w niedzielę, to i żonie po dziesiątym kupisz. A jak nie? No trudno. Będzie niepowiercone. Zapakujemy i wyślemy niepowiercone. Niech se klient sam nawierci. Pewno, że tak! Niech se sam nawierci! Co to, niemce świdrów nie mają?! Pewno, że mają! Majętny naród. I technicznie uzdolniony. Tak, uzdolniony okrutnie. O-krut-nie. Naród inżynierów. Poznałem ci ja ich. Robiłem tam u nich trochę. W czterdziestym którymś. Ale zatęskniłem za swoim faterlandem. Wróciłem i zaciągnąłem się do Fortu. Gdyby nie ta tęsknica, pojechałbym do Rzeszy choćby i jutro. Praca, jak i tu, lekka i przyjemna, ale tam jednak łatwiej było się dogadać. Znały ludziska polski język. A tu na starość każą się ukraińskiego uczyć…

anonymous

dawaj filmiki sam się zabawiasz a inni też chcą zobaczyć

taran
@Kubuś Puchatek 27.06.2018 16:27

W lustrze może być odbicie

TARAN

A jednak z Pani strony brak kontrargumentów z tego co wiadomo mi to było preludium, a faktom się nie da zaprzeczyć.

anonymous

W pracy czasu sie nie miało bo się filmy nagrywało. Informacje się zbierało i książeczkę się pisało. A się teraz wszystkim żali że z roboty go wylali.

anonymous

Zamontowal jej kamery i podsłuchy. Nagrał sobie jej filmiki a teraz siedzi na bezrobociu ogląda i się napala

anonymous

Szkoda że nie można dopiąć fotek lub nagrań z rozmów byłoby na pewno jeszcze ciekawiej i wiarygodniej

talar

Zwionskowa nie zaprzecza a sie wścieka to chiba prawda

Gośc

W Suwałkach i ostrowii jest bardzo dobrze finansowo zaś Hajnówka i Białystok pracują bez ŹADNYCH PODWYŹEK

buahaha
@Gośc 18.06.2018 12:53

Tia, jasne. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

anonymous

Jurk burdeltata za prześcieradła robił i wie kto z kim, gdzie i jak

anonymous

Też pewnie leżał na tym stole jak wie że tam mocny stół jest

anonymous

Całą noc coś wymyśla bo myśli że przewodnicząca go przeprosi

anonymous

Jurek spać nie możesz ???

anonymous

Ciekawe czy w kantorku jest kanapa ale prawda mocny stół też wystarcz

Anonim

W Białymstoku w forte dzieją się cuda nie widy jeden wielki (usunięte przez administratora) swój swego zagania z ucha do M.W mówiąc w skrócie i nikt z tego nic nie robi a mistrzowie nic nie robia tylko siedzą na spalarni lub na i Internecie A ludzi gnebiaA podwyżek jak nie było tak niema

Ktoś
@Anonim 06.06.2018 23:09

W Ostrowi jest bardzo dobrze jak i w Suwałkach tam idą podwyźki zaś Białystok i hajnówke oba te zakłady pracują na podwyźki w ostrowii i suwałkach

anonymous

Ja tez pamietam klepal szczypal a one o robotę się baly

koleś
@KULA 17.06.2018 16:39

zamiast kogoś .......... sam się zastanów co piszesz.

Anna

Zaskoczyły mnie dziś rano telefony od pracowników, żeby zajrzeć na forum. Zajrzałam i przyznam że nie jestem zdziwiona. Sfrustrowany człowiek którego zwolnili w cieniu skandalu mści się na mnie i liczy na to że wyprowadzi mnie z rownowagi.

TRAK
@Anna 17.06.2018 08:03

Szanowna Pani nie zwolnili a stosując terror wobec tej osoby i zagrywki ustawiając załogę przeciwko niemu za to iż napisał pismo walcząc o swoją godność ponieważ został zwyzywany na własnym stanowisku za to iż zgłosił majstrowi iż pracownik y zniszczył ich szafki komputerowe.To pracownik y przyjechał na jego stanowisko i go zwyzywał dał mu szansę nie napisał odrazu dopiero po kilku dniach złożył pismo. Ale postało to bez echa .Gdy się upomniał w centrali w Ostrowi dyrektor rozpętał przeciwko niemu piekło ustawiając całą załogę włącznie z jaki to .... bo napisał na y a mało odważył się zasięgnąć informacji w centrali jakie są terminy odpowiedzi na składane pisma W dodatku ZWIĄZKOWA WRAZ Z Y CHODZILI I ZBIERALI PRZECIWKO NIEMU PODPISY WRĘCZ PROSILI PODPISALI NAWET CO Z NIM NIE PRACOWALI. To dopiero będzie skandal A teraz odpowiedź i zajmij stanowisko wystarczy tak lub nie dumna jesteś że; -jak obcięło palce młodemu chłopakowi na formatowej i nie był przeszkolony to go zmuszali by podpisał szkolenie -a może jako związkowcy wsparliście psychologicznie toż to tragedia życiowa tego człowieka -a może uważasz za normalne iż ludzie płacone za gn w formie premii zamiast normalnie -a może uważasz że ludzie pracują na gn po 48h w tygodniu w warunkach gdzie są przekroczenia NDS NDN za normalne gdy regulacje prawne zabraniają -a może uważasz iż to jest normalne iż załoga bez podwyżek by godnie żyć jest zmuszona pracować na GN -a może uważasz za normalne iż ten sam dyrektor każe się zwolnić bo był ktoś pijany w pracy a późni przyjmuje i szybko awansuje. -a może uważasz że majstrem dalej jest człowiek który płacił mandaty i to srogie nałożone przez PIP za wykroczenia. -a może uważasz iż dyrektor słusznie zwolnił twoich braci MOŻNA TE PYTANIA MNOŻYĆ ALE TAK POZOSTANĄ BEZ ODPOWIEDZI BĄDŹ RAZ ODWAŻNA I POWIEDŹ TAK LUB NIE

prawnik

Nawiązując do wypowiedzi Przewodniczącej Związku Zawodowego Solidarność. Zaznaczam iż nikt tu nie mówi o miernej i biernej załodze .Proponuję czytać wypowiedzi ze zrozumieniem .Przecież to dyrekcje doprowadzają do tego by załoga była bierna wierna i może być mierna.Ma pani racje ludzie dają z siebie wszystko, pracują za marne wypłaty.Przewodnicząca Związku to jest osoba która walczy z patologią w firmie .Na pewno nie byłoby złych wypowiedzi.

trak
@Mirek 17.06.2018 16:18

Potrafił powiedzieć wprost dyrektorowi więc go nie wywalili a szantażem zmuszono do odejścia na wcześniejszą To dyrektor nachodził i szykanował tego człowieka włączył nawet lekarkę waszą .Z tego co wiadomo już jest wszczęte postępowanie przez Izby Lekarskie przeciwko jej . Przecież jak sami piszecie doceniani są lewusy a dobrzy szykanowani .Facet ma silne dowody nawet podobno nagrania .Może być ciekawie Z

Taran

Dobrze że się go pozbyli

Anna

Choćbys obrażał mnie najbardziej jak się da, ja zdania nie zmienię. Jestem dumna z pracowników Forte Białystok.

Ixigrekzed
@Anna 08.05.2018 07:23

Z kierownika pijaka tesz jestes dumna?

stachu

pracownik produkcji SMP Poland - Białystok, podlaskie 2 200zł - 2 530zł miesięcznie Wyślij CV Firma produkcyjna z branży motoryzacyjnej, należąca do międzynarodowego koncernu poszukuje pracowników produkcji (kobiet i mężczyzn) ZADANIA: *montaż części samochodowych *obsługa prostych maszyn produkcyjnych WYMAGANIA: *dyspozycyjność (praca 3-zmianowa) *sumienność i zaangażowanie *motywacja do pracy *zdolności manualne OFERUJEMY: *umowę o pracę tymczasową z możliwością bezpośredniego zatrudnienia przez firmę *wynagrodzenie zasadnicze + premie *możliwość rozwoju i awansu *wolne weekendy i święta *karty benefit (siłownia, basen itp.) *możliwość skorzystania z pakietu socjalnego Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy o przesyłanie CV za pomocą portalu lub pozostawienie osobiście na portierni firmy przy ul. Magazynowej 2. Rodzaj pracy: Pełny etat Wynagrodzenie: 2 200,00zł - 2 530,00zł /miesiąc

tran

Szanowna Pan Przewodnicząca proponuję obejrzeć jeszcze raz flm Dom jak dla Bronka Talara robotnicy dają podpisać plany jest to jakiś schemat i bzdura. Tak jak w Pani przypadku edukacja jest wskazana ,by wiedzieć o czym mówić i to zrozumieć .Zacznę od tego by pracownik miał lżej mógł zrobić więcej ,lepiej dokładniej.To maszyna musi być sprawna i działać właściwie. Otóż Pani pracuje na sklejaniu ściany ta maszyna(Kuper) jest nie sprawna od kilku lat zamiast ją wyremontować i naprawić to całą jej niesprawność przerzucono na robola składa równo i pcha te ściany tylne pokonując opory taśmy która się klei sklejając jak i tarcia o stoły .W dodatku robi dużo zbędnych ruchów pracownik i siadają stawy, nogi , kręgosłup itd. Szanowna Pani muszę Pani powiedzieć iż ta maszyna ma posuw to są na dolnym stole DWA KOŁA KTÓRE OBRACAJĄ SIĘ DO ŚRODKA DOKONUJĄ PRZEMIESZCZANIA ŚCIANY JAK I ICH SPASOWANIE. Na tej maszynie sklejano kiedyś płaty okleiny odpowiednią nicią ,która to była topiona ogrzewanym kółkiem .Ale wracając do stanu technicznego owej maszyny to z niej wykonano urządzenie cofając się o kilka lat.Praca na tej maszynie powinna polegać na złożeniu równo ścian i podanie tak pod kółko z taśmą, klejenie i przesuwanie jest mechaniczne ,rolą pomocnika jest przecięcie taśmy i ułożenie na palecie.PROPONUJĘ WEJŚĆ NA STRONY OPISUJĄCE TAKĄ MASZYNĘ Jakie efekty jak doprowadzą tą maszynę do sprawności się przekonacie

raban
@tran 08.06.2018 20:16

No cóż takie są kadry dozoru

Lidia

Na stronie firmy Forte ( http://ww2.forte.com.pl/pl/index/kariera-aktualne-oferty ) jest kilka ofert pracy na produkcję w Ostrowi Mazowieckiej. Możecie napisać jak wygląda praca w tym dziale? Piszecie bardzo ogólnie i takie komentarze nie mówią zbyt wiele osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy. Firma oferuje stabilne zatrudnienie, udział w szkoleniach, zakładowy fundusz świadczeń socjalnych, przedszkole przyzakładowe, obozy oraz kursy językowe dla dzieci pracowników. Jak to wygląda w rzeczywistości? Czy umowa o pracę jest w pełnym wymiarze godzin, czy są nadgodziny? Wynagrodzenia są adekwatne do wykonywanej pracy? W jakim systemie zmianowym jest praca? Co składa się na fundusz socjalny? Pisząc o warunkach pracy dobrze jest zaznaczyć na jakim stanowisku lub w jakim dziale pracujecie, bądź pracowaliście. Pamiętajmy, że w każdym dziale te warunki ulegają zmianie i trudno jest się donieść do funkcjonowania całej firmy.

BRAK
@Lidia 01.06.2018 13:54

Podobno PIP już miele papiery z Fabryki i zobaczymy ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Operator
@Anna 08.05.2018 04:21

Szanowna Pani bzdury Pani wypisuje to Pani wciąga swojego męża bo Pani brakuje argumentów i wiedzy ,to Pani wydzwania pod numer ------254 trzykrotnie sprawdzone u operatora .

murzyn z W4

Ogólnie jest fajnie na tym montażu ( jak zdążę dojechać do prazy ), atmosfera okej, w linii te brygadzistki typu Basia to są wredne (usunięte przez administratora) ludzie się zwalniają z pracy bo pani Basia z ta druga basią , z tą czarną mendą się zgadują by ją w........ić. Majster sam rady nie daje, w sumie wporzo chłop, ale mieć tyle bab na ytrzymaniu to sam dyrektor by nie dał rady. Stoją w linii, sprzedają jakieś (usunięte przez administratora) i saame do końca nie wiedzą o co im chodzi ??? Sam długo nie pracuje w tej firmie, ale tak po 2 miesiącach jestem w stanie stwierdzić, że bym wytrzymał jeszcze z miesiąc może dwa. albo w (usunięte przez administratora) to mam te 16 PLN . Pozdrawiam serdecznie wszystkich ludzi pracy, a w szczególności Jurka Parf........ka.

kaz
@murzyn z W4 12.05.2018 13:35

Facet ma jaj dobrze pisze i ma argumenty poparte faktami oj będzie się działo

Robert

Może w sytuacji braku pracowników firma podniesie zarobki, jak sądzicie?

d
@Robert 18.05.2018 19:32

Myślę, że to się nie stanie.

Gość100

Witam. Jakie są zarobki i za ile godzin pracy - pomocnika w Forte Suwałki, bo jest ogłoszenie, że poszukują i nie wiem czy składać cv. Pomoże ktoś? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam.

Zostaw opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Ostrów Mazowiecka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.