Fabryki Mebli FORTE S.A.

Ostrów Mazowiecka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 168 ocen.

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.

Pop

Pana furm........cza nie obchodzą zarobki pracowników .zysk za kaźdą cene.To od ludzi zaleźa braki reklamacje idące w świat za takie zarobki .Nawet daleko rozwinięty dozór nie wyłapie braków jak ludzie są źle opłacani.W Hajnówce forte obecny dyrektor się rozkręca .dostał angaź na 3 lata ale tak długo to ten zakład nie zdoła funkcjonować .Tutaj ludzie niewygodni są umieszczani na tablicy imiennie taka psychologiczna zagrywka .Zapraszamy Ukraińców jest jak w niebie zapłacą wam za bycie na terenie zakładu 12godzin nie za pracę.A za udawanie źe pracujesz chodząc po hali z telefonem .papierkiem lub jednym elementem teź doskonałe płacą tj UMOWA. O PRACE

bryk
@Uzdrawiacz 22.03.2018 05:29

Na pewno chodzi ci o tych z Białego szkoda gadać na ich temat i tutaj roboty w H-ce to są wielcy Figo Fago dalej nie będę pisać ...............................................................................................................

bhp

Lepiej napiszcie o chłopaku co uległ wpadkowi 2017 w Białymstoku na formatowe, czy wygrał sprawę

krak
@bhp 22.04.2018 03:26

Co zrobiła firma w tym kierunku by wspomóc chłopaka, może ktoś z kadry naczelnej zabierze głos,A może Ostrówka lub prawnik firmy sypnie jaka to wspaniała firma na ten temat - czekamy .

Ostrówka

Proszę tu nie obrażać firmy FORTE. Dobry pracodawca i jeden z największych inwestorów. Jak ktoś chce pracować to jest szanowany i zarabia. Słowa uznania dla Prezesa i Zarządu za dynamiczny rozwój firmy. Wspaniała nowa fabryka płyty w Suwałkach, plany budowy nowej fabryki mebli, zwiększenie zatrudnienia. Bardzo ambitna i rozwojowa firma, polecam dla ludzi chcących się rozwijać i pracować w nowoczesnej firmie. Jak ktoś tylko marudzi i wiecznie chce więcej, nigdzie nie będzie zadowolony. FORTE docenia oddanych i zaangażowanych pracowników. Również finansowo. Polecam jeśli ktoś chce pracować i ma wiedzę i zaangażowanie w życie firmy. Wspaniałe warunki socjalne, przedszkole, szkolenia, wyjazdy integracyjne, ochrona zdrowia, ubezpieczenie, bezpieczeństwo, akadamia FORTE dla dobrych pracowników, wsparcie dla dzieci, dobre zarobki.

krab
@bhp 20.04.2018 07:02

Tak to prawda, śmiechu warte iż w dokumencie bardzo ważnym jest określona piła tarczowa jako brzeszczot a prowadnica jako zderzak .Musze pogratulować zdolnych mgr. inż. którzy to podpisali. Szkoda iż nie można wstawić fotki a byłby ubaw .Może kierownik zamiast spisywać kto pije kawę weźmie się i po edukuje i zapozna z nowym słownictwem obowiązującym w forte. Ale co tam jak piszecie majstrami są, rolnicy, ogrodnicy, mechanicy to co się dziwić .

RUM

W Białym jest nowa przewodnicząca związków czym ją kupią,a jak teraz dyrektor ułoży współpracę kiedyś kazał zwolnić jej braci pracowali na montażu

BRAT
@RUM 18.03.2018 05:23

Na pewno dyr W....... ma pełne pory ona tak łatwo się nie sprzeda jak .........

Yt

W Hajnówce forte przelali za miesiąc marzec dwa razy wypłatę a teraz kaźą zwracać Stać złodziei na podwyźke ludziom To prawie 900000 tyś zł

bik
@Yt 11.04.2018 14:08

To świadczy o totalnym bałaganie, na górze nikt nie panuje ,to brnie siłą rozpędu ,tylko uliczki są ślepe,Szanowny Panie F...........uporządkuj to raz na zawsze.W białym też dużo paczek poszło z dymem i nic

robol

Może i Pan F ........... chce jak najlepiej ale otacza się nie właściwymi ludźmi a oni robią gnój po drugie nie słucha dołów ,my też chcemy dobrze, nie potrafi wyciągać właściwych wniosków .O to przytoczę przykład z Białego dyr W.... zwolnił długoletniego solidnego pracownika a chronił największego opierdalacza kierowcę . Nawet wytworzył atmosferę w firmie nieprzyjazną szkalującą długoletniego pracownika .Winnego niszczenia mienia zrobił bohaterem a dbającego ofiarą , bo był nie wygodny Z tego miejsca muszę Panu F............pogratulować menadżerów tak czy inaczej wcześniej czy później prawda ujrzy światło dzienne a może być duży smród

Kjjfdsgy

Daj se spokój taki kit wmawiaj swoim dzieciom I firmie forte .Płacą minimalną pracuj nie podnoś głowy nie myśl wykonuj polecenia nie chodź na zwolnienia RZECZYWISTOŚĆ FORTE I KUMOTERSTWO WÓJEK BRATANEK SZWAGIER na kierowniczych stołkach

Nji

Przychodzcie do pracy potrzebują białych murzynów FIRMA FORTE na plecach napiszcie sobie na kamizelkach nie mistrz nie kierownik A BIAŁY JELEŃ którego je,,,ią i zaglądają w tyłek

Aaa

A ja bym do was poszedładnie ale nie za 17 zeta brutto śmiech na sali 4 zmiany to minimum 3 na rękę bo inaczej to w tych czasach się nie opyla

Iy

A hajnówce zastraszają bardzo chytrze a do pracy nabór oczywiście. tj osoby głupsze niź kierownictwa w pierwszym rzędzie

Boro

Robią narady biorą pod sąd i myślą że zastraszą jeden ręce w kieszeni drugi non stop na telefonie super hurtownia

anonymous

W Białymstoku lipa zastraszanie że premi nie dostaniesz jechać jechać i nie gadać

Robert

Jestem z Białegostoku i chciałem zapytać czy we wszystkich oddziałach jest taki cyrk. A mianowicie jesteśmy przypisani do maszyny x. Całą zmianę robiliśmy bokami bo nie było właściwego zabezpieczenia w front robót ,na początku zmiany też czekaliśmy . Na koniec zmiany nie mieliśmy co robić . Zrobiliśmy porządek przy maszynie. Przebraliśmy się i udaliśmy się na halę pod panel (czytnik z przepustek) by się odbić Późni była wielka draka jak to że od chwili odbicia się na panelu a rejestrem na portierni jest 3-4 minuty. Dajcie zabezpieczenie w robotę i możliwość zrobienia premii. A będziemy zapieprzać do końca zmiany A nie kilka razy to samo miejsce zamiatać. To jest absurd zresztą nie jeden .

anonymous
@Robert 01.04.2018 02:41

Brak ludzi z wyobraźnią

Uop

Bardzo dziwne źe firma prowadzi działalność gospodarczą praktycznie na Podlasiu A środki pienięźne na wypłaty są przelewane z drugiego końca Polski tj ING Bank Śląski Raczej to niemiecka fabryka o nazwie brzmiące po polsku

żź
@Uop 12.04.2018 13:14

Towarzyszu, nie kompromitujcie kolektywu robotniczego.

Lidia

@Biały Jan skoro masz tyle przykładów naruszeń to czemu nie rozmawiacie o tym z szefem? Co chcecie z tym zrobić? @upiór kunitzera co oznacza umowa frontowska? Masz umowę o pracę, czyli jak ona inaczej może wyglądać? Możesz nam to tutaj wytłumaczyć?

zdrajca
@Lidia 22.03.2018 14:19

Opisać i wysłać do Putina oni na pewno pokażą w telewizji jaka jest praworządność w Polska. Bo w naszym kraju to najwyżej Bóg wysłucha

Adamus

FORTE nie bedzie produkowac plyty, bo nie maja ludzi, ktorzy umieja produkowac plyte. Personel nowej fabryki to ludzie z lapanki, na sile wstawieni na swoje stanowiska. Technolog zakladu, ktory nie wie co to prasa ciaglego prasowania. Kontrola jakosci, ktora nigdy nie widziala laboratorium plyty wiorowej, szef produkcji wznaczony na zasadzie Ty - bo tak. Palenie zrebka produkcyjna a produkcja z biomasy - bo co to za roznica, to drewno i to drewno. Mozna by przyjac fachowcow, z innych fabryk, z doswiadczeniem. Jednak po pierwsze trzeba im zaplacic a po drugie otwarcie mowia ze szefostwo jest do d...y i nie wie co robic. Coz, Kloss jest nieomylny i miszcz swiata, poprowadzi FORTE ku swietlanej przyszlosci.

Zieloni
@Adamus 23.03.2018 10:50

Z głoście to wydziału ochrony środowiska oni na taki sygnał założą monitoring na kominach i będzie po sprawie i Waszych przepychankach.

B

Bardzo dobra firma tyle cwaniaków ludzi z polecenia wójka brata ciotki dostaje co miesiąc zapłate za NIC

alibaba

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....Zastanawia mnie jedna rzecz..dlaczego jeśli w Forte Suwałki jest tak źle większość ludzi którzy odchodzą z tej firmy wraca po jakimś czasie z podkulonym ogonem ?

bam
@Niestety 10.03.2018 06:00

Czekam na tą chwilę chętnie wezmę Białystok i zrobię galerię lokalizacja dobra

N

To normalne aby Ukrainiec za pracę porządkowe i pomocnicze zarabiał więcej od pracownika Polaka wykonującego konkretny wyrób UKRAIŃCY MAJĄ 14 zl plus 2 zł czyli 16 zl na godz Pośrednik potrąca 4zł Przebywają na hali 12 godz dziennie .Czyli 240 godz razy 12 zł to 2880 zł netto.Tak dobrze zarabiają Polacy?w forte czy ukraińcy

Bebe
@My 10.03.2018 20:55

A jaka to praca ?stanie jedź do Niemiec czy dalej za twoja czy waszą pracę po 8 godz podz i do domu dla sporej większość .nieliczni chcą pracować i pracują dobrze .Parodia w tym forte aby cudzoziemiec miał lepiej jak Polak który płaci podatki ZUS itd

Jo

Co to kraj gdzie obcokrajowiec zarabia więcej ZA pracę pomocniczą od Polaka ,Polak ustawia maszyny produkuje towar ,Mówiąc krótko forte zatrudnia obywateli Polski ,i są to biali murzyni A Ukraińcy?

Lidia

@Wojtek uwierz, że wiem więcej tylko Wy nie precyzujecie informacji, a jest to istotne, by wszyscy na forum wyciągali prawidłowe wnioski na temat Fabryki Mebli FORTE S.A. Czyli minimalna krajowa pensja jest przestrzegana w tej firmie. Dlatego @upiór kunitzera nie powinieneś oskarżać na forum firmę o łamanie prawa. @Biały Jan nie jestem związana w żaden sposób z tą firmą.

upiór kunitzera
@Lidia 28.02.2018 13:37

Odpowiem tak: mnie nie dotyczy łamanie prawa pracy w kwestii minimalnego wynagrodzenia miesięcznego. W styczniu 2018 r. miałem powyżej 2100 zł brutto. W 2017 r. nigdy nie zarobiłem mniej niż 2000 zł brutto. Ale dotyka mnie łamanie prawa w wielu innych kwestiach. Nie będę o nich pisał, bo nie chcę być w łatwy sposób zidentyfikowany przez służby pracodawcy. Jeśli w bezczelny sposób łamane jest prawo pracy w wielu kwestiach, o których nie chcę pisać, to przypuszczam, że z płacą minimalną również bywają problemy. Tak tylko przypuszczam. Na to dowodów nie zebrałem, bo to nie mój problem. Teoretycznie mam umowę o pracę, a w praktyce jest to umowa fortowska, czyli coś między zleceniem a chujwieczym. Dziękuję.

bak

Drodzy pracownicy Forte Hajnówka Białystok na pewno zainteresowani tym by Forte też wspierało i wasze środowiska NIE TYLKO Suwałki 10 mil na budowę lotniska czy w Ostrowi PRZEDSZKOLE FUNDACJA AMF NASZA DROGA WSPIERA wspiera działalność Jak wiadomo przez AMF WSPIERANE JEST 32 OSOBY SZKOŁY ŚREDNIEJ może ktoś poda z białego ilu a z Hajnówki ? też Jak pisałem w białym też budują lotnisko i co jaką kasą wsparto z forte? z tego co wiadomo 00000 ładnie? jakie pytanie się nasuwa tam inwestuję gdzie będę a reszta mnie ni obchodzi czyż nie tak . Hajnówka to widzi a wam tumanią Toż nawet dali dyr. który ma wprawę jak to zrobił w Przemyślu .

Adamek
@bak 22.02.2018 10:09

Jak urzednicy w pewnym miescie przymykali oko i przepychali po biurkiem papiery FORTE na budowe nowej fabryki, to teraz trzeba placic dlugi i sponsorowac lotnisko. Tylko czekac jak CBS lub CBA poinformuja o przekretach przy budowie nowej fabryki

I

W ostrowii ludzie mają płacone dobrze a reszta co?nie ta sama firma zatrudnia?

Po prostu
@Zbigniew 26.02.2018 21:33

Widać w ostrowii mają bardzo płacone za tą samą pracę ludzie nie piszą,Pewnie to inna grupa fabryk -lepszy sort ,A tu juź są podzielone fabryki 'Lepszy sort to Ostrów a gorszy sort to suwałki Białystok hajnówka.A w hajnówce stwierdzenie jest oczywiste źe brak jest dyrektora jest tylko FIGURANT JAK FILIP Z KONOPII .Tym razem trochę mu zajmie rozłoźenie zakładu tzn doprowadzenie do złych wyników finansowych ,Zresztą zakład jedzie raczej toczy się na resztkach wszystkiego

anonymous

A jak odrolniono ziemię ?a co na to ekolodzy ?

Tak?

Podobno forte buduje mieszkania w okolicy nowo budowanej fabryki płyt.Po to by ściągnąć ludzi do pracy ale komu?Dla Polaków?

okej
@Tak? 24.02.2018 12:59

Niech dobrze sprawdzą

okej

Tu ONR niech pokaże jak walczy o prawa polaków Proponuje by powiesili swoje hasła i czyny na bramach forte

Pracuś

O tak juź Ukraińcy się napracowali po 12 godzin dziennie w hajnówce nawet jak połowę z tego czasu nic nie robią,Teraz przyjadą islamiśçi do pracy i dadzą im mieszkania,Bo taniej po co dla Polaka godnie zapłacić za prace

OSTRY

Odchodzę do domu z pracy i widzę że chcesz zrobić zamieszani wprowadziłaś starą nową stronę to jednak prawda gorszą chcesz zlikwidować a jednak jesteś pod pręgierzem FORTE HEKA

Kolo

Jjjkjkkknj

Lidia

@Wojtek z tego co wiem najniższą stawkę jaką pracodawca może zaproponować to 13 zł brutto. To jak możliwe, że Wy macie 11 zł brutto? @pan nie rozumiem czego ode mnie wymagasz? Czemu ja jako pracownik Gowork.pl mam robić za Ciebie takie rzeczy? Tak jak napisał @Jjdhdb to już jest Twoja sprawa i musisz sam lub z jakimiś innym pracownikami Fabryki Mebli FORTE S.A. ją zakończyć. Nie rozumiem czemu życzysz mi źle, przecież nie powstrzymuję Cie, możesz działać. @Chrześcijanin, @Biały Jan nie jestem do oceniania, bo nigdy nie byłam w Waszej fabryce. Ale wiadomo, że atmosfera między pracownikami a szefami powinna być w porządku. Wtedy wszystkim się lepiej pracuje.

Biały Jan
@Lidia 22.02.2018 13:45

Chyba teraz kumasz a jak nie to się zatrudnij mam nadzieję że nikt od Ciebie nic nie wymaga byś robiła .Po prostu wyraź swoje zdanie. jako niezależne bo jednak chyba jesteś na usługach Forte i tak czuję ze przymierzasz się zlikwidować te dwa stanowiska Zadam Ci pytanie czy uważasz że tak powinno być? i tak jak jeden już poruszał w cywilizowanym świecie Zauważ że wszystko zaczyna się zmieniać i w naszym regionie Ukraińcy też zaczynają (usunięte przez administratora) dalej w głąb Polski.

Zostaw opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Ostrów Mazowiecka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.