Fabryki Mebli FORTE S.A.

Ostrów Mazowiecka

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 185 ocen.

Fabryki Mebli FORTE S.A.
3 185 6 1

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

DŻERY

Dobrze facet pisze byłem świadkiem jak dołożono elementy i sprawdzałem paczki na magazynie to były same boki i faktycznie wysłano prawie całą dużą serię do odbiorcy późni całymi paczkami robi ono dosyłki.Ale co ciekawie majster który spartolił robotę został prowadzącym nawet a innych wek choć był karany mandatami przez PIP I TO DOTKLIWYMI ALE TO TYLKO MOŻE ZDARZYĆ SIĘ W FORTE I TO ZA dyr M.W w Białymstoku .Myślę że Prezes FORTE WIE . GRATULUJĘ TYCH NAJLEPSZYCH

DŻERY

O to opisze moje wrażenie z pierwszych dni pod władza nowego dyr. MARKA W....... w oddz.Białystok Fabryka Mebli Forte .Przywieźli go w teczce prawdopodobnie za dobrze zlikwidowany oddz w Przemyślu. W pierwszym tygodniu we wtorek postawił zadanie mamy do piątku pokończyć paczki z nie zakończonych serii Zadanie nie do wykonania paczki leżały gotowe brakowało pojedynczych detali bo były doszły ale zbrakowane ALE pan Marek W........ CHCIAŁ SIĘ WYKAZAĆ CO POTRAFI I JAK DZIAŁA A PRZEZ ROK SIEDZIAŁ w HAJNÓWCE JAKO WOLNY ELEKTRON NO I TRZEBA BYŁO SIĘ WYŻYĆ Maszynownia nie wykonała brakujących detali brak materiału .Montaż miał tylko zbrakowane detale ale sumienie nie pozwolił by włożyć do paczki. WLEPIŁ DLA CAŁEGO DOZORU NAGANY 5 MAJSTRÓW Z MASZYNOWNI I 2-M Z MONTAŻU. Mogłem zapakować buble do klienta i byłoby fajnie W związku z tym chcę publicznie zapytać Pana Macieja F .......... PREZESA '"FORTE" ORAZ przedstawicieli RADY NADZORCZEJ czy oto tu chodzi --to jest przykład namacalny. Kolejny przykład DRUGA ZMIANA ZACZYNAM PRACĘ I MAM PODSTAWIONE PACZKI Z SAMYCH BOKÓW ALE JESTEM ZA DOKŁADNY STWIERDZAM IŻ DOŁOŻONE ELEMENTY Z WCZEŚNIEJSZEJ SERII BRAK STANDOTRONU NA KRAWĘDZIACH DOKUMENTACJA ZAKŁADAŁA IŻ MUSZĄ BYĆ OKLEJONE BO SĄ WIDOCZNE KRAWĘDZIE.totalna panika sprawdzanie ile paczek pojechało - prawie wszystkie- szukanie odbiorcy po świecie i dosyłanie całych paczek .CHCIANO MI ZAMKNĄĆ USTA I ZWALIĆ ŻE JA JE ZAPAKOWAŁEM.ALE POTRAFIŁEM SIĘ OBRONIĆ I WYKAZAĆ GDZIE POLEGŁ BŁĄD. Więc jestem nie wygodny bo można było nic nie mówić i udawać........... czy to o to chodziło? CZEKAM MOŻE KTOŚ ZAPRZECZY

pejak

Szanowny Panie KOSIERADZKI usunął Pan opinię o FORTE Z DNIA 27.09.2018 R Z GODZINY 7,12 CO ZA OSTRO CZY KAZALI TO POPYTAJ JAKIE WNIOSKI WYSNULI KONTROLERZY PIP W BIAŁYMSTOKU W ODDZ W BIAŁYMSTOKU .Pracodawca nie wyraził zgody dla inspektora PIP NA PRZEPROWADZENIE BADANIA ANONIMOWĄ ANKIETĄ ODNOŚNIE MOBBINGU .Ustalono jedynie że pracodawca nie podjął działań.które miałyby zapobiegać występowaniu zjawiska mobbingu w miejscu pracy Więc zadam pytanie czego się bał Pan Marek W.....i Pan Maciej F....... MYŚLĘ ŻE PRAWDY pismo z PIP w Białymstoku 2b-139-4601-548-Sw02/18

Szkodagadac

Praca ciężka i stresująca. Czasem przypomina kamieniołom! Szczególnie w lato jak jest upał i w zimę gdy jest mróz. Warunki ekstremalne w środku fabryki. Teraz praca 3 zmianowa. Jeśli nie przyjdziesz na tak zwany "gen"-dzień dodatkowy to zastraszają i szantazuja zwolnieniem. Człowiek styrany po całym tytoniu a jeszcze każą przyjść 6 dnia! Nie zwracają uwagi czy pracownik może czy nie może, chce czy nie chce. Tylko krzyczą i każą! Liderzy i kierownicy lecą tylko na kasę. Wykorzystują do ostatniej kropli potu. Wypłaty skąpe. Co prawda pieniądze na czas jednak nie wszystko dokładnie wypłacaja. Ludzie odchodzą jednak o tym głośno się nie mówi. Na maszynach jedna osoba robi za 3. Na produkcji tak samo. Nie polecam.

Pinki
@Szkodagadac 07.10.2018 21:17

To samo jest w forte Hajnówka. Prawdopodobnie sam furmanowicz ocenił źe ma dostawać określoną sumę za miesiąc jako współwłaściciel firmy jako dewidendy. I NIC GO WIĘCEJ NIE OBCHODZI . ODDAŁ KIEROWANIE FIRMĄ KILKA LAT WSTECZ LUDZIOM NIEUDACZNIKOM A TAMCI SPROWADZAJĄ SWOICK KOLESIÓW RODZINE TEŹ NIE ROBÓW. TA FIRMA SIĘ ZA ŁAMIE BO KREDYT TRZEBA BĘDZIE SPŁACAĆ NA FABRYKI W OKOLICACH suwałk. LUDZIE NIE PORZUCĄ RODZIN I NIE POJADĄ PRACOWAĆ ZA MINIMALNĄ PŁACĘ.. ONI TO MAJĄ NA MIEJSCU. FIRMA ZA OKOŁO DWA LATA PADNIE. POCŹĄTEK PROBLEMÓW TO ROK 2019 VI V AT VIV AT VIVAT

Operator

Operator-Suwałki. Największy problem w FORTE SA. to kadra zarządzająca wyższego szczebla... to koń trojański. Oni są odpowiedzialni za średnią jakość wyrobów i obecne problemy. Zero wizji rozwoju, ulepszania, modernizacji maszyn. Firma inwestuje w nowe maszyny a nie mają pojęcia jak tanim kosztem zmodernizować stare maszyny lub ulepszsć bez ponoszenia kosztów modernizacji... NIE SŁUCHAJĄ PRACOWNIKÓW KTÓRYM ZALEŻY... SZKODA. Rysunki techniczne są beznadziejne. Podobno niektórzy odbiorcy zrezygnowali z usług FORTE SA. Jak tak dalej będzie to pewne, że jeden z oddziałów zostanie zamknięty. Chyba, że zaczną myśleć i słuchać. Formanowicz NIE WIE CHYBA CO TAK NAPRAWDĘ DZIEJE SIĘ W FIRMIE, KTÓRĄ STWORZYŁ...CO NIE GRA. SZKODA... FOTRE≠Jakość.

Operator

Forte - hajnowka! Najgorsze co w życiu mogło mi się przytrafić! Brak szacunku dla pracownika, latasz za urlopem jak niewolnik, praca na muzealnych maszynach, gdy coś nie wychodzi, napewno jesteś winny Ty pracowniku ( ściemniaczu) , brak wyszkolonej kadry zarządzającej! Nie znają się na rysunkach! Maszynach! Zasadach wykonywanej przez operatora pracy! Wieczne pretensje i zarzuty! Praca na 4 brygady wyniszcza organizm! Przepisy bhp! Jak nie masz słuchawek, czy masz podwinięte spodnie, bądź -nie daj bóg- przy maszynie masz napój w niefirmowej butelce, możesz stracić premie! Ale jak całą dniówkę układasz elementy 2200mm, ważące ponad 10 kg, zasady bhp nie maja już większego znaczenia! To samo odnosi się wentylacji na hali!

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Pamiętam to tak było na montażu zebrano nas i kazano uzupełnić paczki z czego to mieliśmy zrobić-brak materiałów zastraszono nas

anonymous

DLACZEGO USUNIĘTO OPINIĘ BYŁA DOŚĆ CIEKAWA I KTOŚ ODWAŻYŁ SIĘ NAPISAĆ PRAWDĘ

anonymous
@anonymous 28.09.2018 05:48

Zdążyłem ten fragment opinii wydrukować. dysponuję kopiami postaram się umieścić to na innych portalach.to jest hit roku o forte wyślę to premierowi rządu ,marszałkom sejmu i senatu .oraz do wiadomości biur poselskich.złapałem kontakt z osobą piszącą to informację .faktycznie ma dokumenty na te fakty . ale dużo innych materiałów jest dobrze przygotowany chłop szyty bity na klej brany. nasyłani na niego byli panowie w niebieskich czapeczkach dał im kupę materiałów ,poradzili by poszedł z tym do PIP .i to zrobił . przeglądaj ten portal i inne a się dowiesz.

Hola hola

Dyrektor Białostockiego Forte jest super????

To my
@Hola hola 01.09.2018 18:45

Tak!!! Jest!!!!

fhe
@To my 01.09.2018 18:47

Chochla na prezydenta!

tom
@Hola hola 01.09.2018 18:45

Ale kadrę zmobilizował

fe
@Hola hola 01.09.2018 18:45

Siedmiu wspaniałych kadrowców hhh

mgr M. Wazeliniarski
@fe 10.09.2018 09:09

Ośmiu. :)

DŻERY
@To my 01.09.2018 18:47

BYŁ ELEKTRYK Z PÓŁNOCY POLSKI PREZYDENTEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOŻE TERAZ BYŁBY DRZEWIARZ Z BIESZCZAD KTÓRY ZDRADZIŁ SWOJĄ ZAŁOGĘ Z FABRYKI I WYWALIŁ NA BRUK Z POLECENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonymous
@Hola hola 01.09.2018 18:45

POROZMAWIAJ Z ZWIĄZKOWCAMI Z PRZEMYŚLA A WYCIĄGNIESZ SMUTNE WNIOSKI PRZECIEŻ ON JEST POSTAWIONY A NIE W DRODZE KONKURSU TO JEMU NAGRODA Z FIRMY . ZDRADZIŁ WŁASNYCH LUDZI A CO ZROBI Z WAMI TO POCZEKAJMY

brathanki

Wporzo Chłop. Należy do rodziny.

anonymous
@brathanki 01.09.2018 21:06

ZIE DALEJ KTÓRY KAPITAN TOPI SWOJĄ ZAŁOGĘ I PO ŁBACH ID

Ostrów

jak to sie dzieje ze takiej firmie brakuje inwencji i musi kopiować innych producentów. Jak to sie dzieje że nasi menagery są tak beszczelno ze promują podrabiany produkt w reklamach przed Milionerami. Czy Spolka Akcyjna notowana na giełdzie i jej akcjonariusze są świadomi jakie nasze menagery robią numery??? Bo wszyscy sie chwala jacy są tworczy ale chyba bedzie z tego afera. Po prostu 5 w serduszku, jestescie wielcy !

anonymous
@Ostrów 13.09.2018 21:26

Przeanalizowałem ich wyroby stwierdzam iż wystarczy że dochodzi jeden detal w zestawie już inna nazwa

Po

Murzyni potrzebni do pracy w Hajnówce forte całodobowo. Zapłata na sól i chleb i to nie zawsze. Zapraszamy

BOLEK

Sami wyciągnijcie wnioski o to opiszę przykład z białego kilka lat temu dali na dyrektora faceta który był dyrektorem w zlikwidowanym przez forte zakładzie w Przemyślu powiem (usunięte przez administratora) całą załogę na bruk a jego przenieśli do Hajnówki tam przesiedział prawie rok późni dali do białego tam na wejściu w pierwszym tygodniu pracy wrąbał całemu dozorowi technicznemu nagany nie interesowało go nic przytoczę" ma to hulać" jak mogli wykonać zadanie ci z montażu jak mieli braki a brak dobrych elementów ale dostali też nagany wypisywał je kierownik O .........E...... TAKA TO FABRYKA I TAKIE JEJ KIEROWNICY DALEJ OPISZĘ O ŚCIESZKACH AWANSU BHP HEJKA

dron
@BOLEK 29.07.2018 14:34

tak to prawda

Praca

Opinia fabryki forte hajnówka- OBECNY DYREKTOR WRAZ ZE SWOIM ZASTĘPCĄ DOPROWADZAJĄ FABRYKĘ DO POWOLNEJ LIKWIDACJI PO PRZEZ SWOJE BEZMYŚLNE POZBAWIONE MYŚLENIA ZARZĄDZANIE FABRYKĄ LUDŹMI .PŁACA ZA PRACE TO CO ŁASKA. OBECNIE DYREKTORZY HAMUJĄ PRODUKCJE.BRAK PRACY. LUDZIE RATUJĄ SIĘ SIEDZĄC NA ZWOLNIENIACH .URLOPACH PŁATNYCH I BEZPŁATNYCH.Z CZEGOŚ TRZEBA ŹYC. NAWET UKRAIŃCY NIE PRZYJEŹDZAJĄ ABY PRACOWAĆ PO 12 GODZIN NA DOBĘ.PRACOWNIKÓW NIE PRODUKCYJNYCH TJ. BIURO I MISTRZOWIE .ZASTĘPCY ZASTĘPCÓW .DOZÓR NA PRACOWNIKAMI FIZYCZNYMI. ITD JEST POŁOWA NA CAŁY ZAKŁAD . DRUGA POŁOWA TO PRACOWNICY FIZYCZNI PRACUJĄCY NA PRODUKCJI . ROZROST BIUROKRACJI DO NIESAMOWITYCH ROZMIARÓW. OBECNIE PRACOWNIKÓW W SZUKA SIĘ POPRZEZ ULOTKI ROZ NOSZONE PO DOMACH PRYWATNYCH I OSIEDLACH BLOKOWYCH. NIE MA KOMU PRACOWAĆ ZA PIENIĄDZE CO ŁASKA PO NOCACH W NIEDZIELE NA OKRĄGŁO.JAKIEKOLWIEK WYPRACOWANE ZYSKI PRZEZ ZAKŁAD TRAFIAJĄ DO KIEROWNIKÓW BIURA ITD .OBECNIE WIĘKSZOŚĆ PRACOWNIKÓW FIZYCZNYCH NIE MA ŹADNEJ PREMI A WIĘC I ŹADNEJ MOTYWACJI DO PRACY PRZYNOSZĄCY REALNY ZYSK... WSZYSTKO PRZEJADA BIUROKRACJA I NIE WŁAŚCIWE ZARZĄDZANIE ZAKŁADU PRZEZ OBECNYCH DYREKTORÓW

Polska b

W Hajnówce w forte pracując w jednym zakładzie na jednej zmianie wybrani ludzie zarabiają 4 tyś zł za miesiąc .a reszta pracowników od 1800 do 220 zł za miesiąc .PIĘKNA FIRMA.To Ci wybrani pracują za dwóch?

polonista

Świetna firma, dużo płacą, mało wyzyskują, generalnie jest (usunięte przez administratora) z interpunkcją, liczą się ręce, a nie logika i polonistyka. :)

Bronek1921
@polonista 03.07.2018 15:19

Mi nawet kilka dni temu oferowali 50 tysięcy peelenów i wakacje na Minorce. Prosili tylko, żebym wpadł w sobotę i cóś tam powiercił. Nie byłem zainteresowany. Wolałem poleżeć w hamaku na działce. Tak ładnie pachniała trawa... Trzeba przyznać, że mają w tym Forcie gest. I szanują pracownika! Szanują wolną wolę i prawo do decyzji. Chcesz zarobić na samochód, to przyjdź w sobotę. Przyjdź i w niedzielę, to i żonie po dziesiątym kupisz. A jak nie? No trudno. Będzie niepowiercone. Zapakujemy i wyślemy niepowiercone. Niech se klient sam nawierci. Pewno, że tak! Niech se sam nawierci! Co to, niemce świdrów nie mają?! Pewno, że mają! Majętny naród. I technicznie uzdolniony. Tak, uzdolniony okrutnie. O-krut-nie. Naród inżynierów. Poznałem ci ja ich. Robiłem tam u nich trochę. W czterdziestym którymś. Ale zatęskniłem za swoim faterlandem. Wróciłem i zaciągnąłem się do Fortu. Gdyby nie ta tęsknica, pojechałbym do Rzeszy choćby i jutro. Praca, jak i tu, lekka i przyjemna, ale tam jednak łatwiej było się dogadać. Znały ludziska polski język. A tu na starość każą się ukraińskiego uczyć…

Bronek1921
@polonista 03.07.2018 15:19

Mi nawet kilka dni temu oferowali 50 tysięcy peelenów i wakacje na Minorce. Prosili tylko, żebym wpadł w sobotę i cóś tam powiercił. Nie byłem zainteresowany. Wolałem poleżeć w hamaku na działce. Tak ładnie pachniała trawa... Trzeba przyznać, że mają w tym Forcie gest. I szanują pracownika! Szanują wolną wolę i prawo do decyzji. Chcesz zarobić na samochód, to przyjdź w sobotę. Przyjdź i w niedzielę, to i żonie po dziesiątym kupisz. A jak nie? No trudno. Będzie niepowiercone. Zapakujemy i wyślemy niepowiercone. Niech se klient sam nawierci. Pewno, że tak! Niech se sam nawierci! Co to, niemce świdrów nie mają?! Pewno, że mają! Majętny naród. I technicznie uzdolniony. Tak, uzdolniony okrutnie. O-krut-nie. Naród inżynierów. Poznałem ci ja ich. Robiłem tam u nich trochę. W czterdziestym którymś. Ale zatęskniłem za swoim faterlandem. Wróciłem i zaciągnąłem się do Fortu. Gdyby nie ta tęsknica, pojechałbym do Rzeszy choćby i jutro. Praca, jak i tu, lekka i przyjemna, ale tam jednak łatwiej było się dogadać. Znały ludziska polski język. A tu na starość każą się ukraińskiego uczyć…

adaś m.
@polonista 03.07.2018 15:19

Dokładnie! Płacą znakomicie! Jeśli pójdziesz we wszystkie soboty , to i dwójeczkę przytulisz! Można balować cały tydzień! Ja pierniczę! Żałuję, że nie trafiłem do Forte wcześniej. Tyle czasu straconego. Dziesięć lat pierdzenia w stołek w starostwie plus pięć w wojewódzkim. Ja pierdziele! Tyle kasy przeszło obok nosa. Przez piętnaście lat przerzucania wiórówek zarobiłbym krocie! Miałbym daczę na wiosce i ze trzy mieszkania w mieście! A w garażu najnowszego mersydesa! A tak (usunięte przez administratora) mam! Siedzę w kawalerce z mamusią i ośmioma kotami. Jem zupki chińskie z Radomia i kotlety z psów mielone razem z budą.

były pracownik cpo

pracowałem w fabryce w Hajnówce 3 miesiące było ok płacili średnio i uciekłem do innej firmy ale tam aż tak źle nie jest teraz zarabiam po prostu więcej i nie pracuję na 4 zmiany uważam że zarobki tam i warunki pracy są trudne przeszkadza hałas brak socjalu i nauszników

Jolka
@były pracownik cpo 23.07.2018 22:45

Brak nauszników???

bsu
@Jolka 24.07.2018 05:52

Jak sobie kupisz to masz. Zanim forte coś ci da, stracisz słuch. Radzę też zainwestować w buty, bo te od pracodawcy prędzej czy później doprowadzą cię do kalectwa. A najlepiej rzucić to w cholerę!

Info

Qwerty czy to o czym piszesz dotyczy Suwałk? Czy na wszystkich wydziałach tak jest? Pytam bo zależy mi na info o montażu suwalskim.

Mozeprzyszlypracownik

Ludzie to miejsce na wystawianie merytorycznych opinii na temat firmy. Chciałem się o niej czegoś dowiedzieć, a trafiłem na bezsensowny bełkot i komentarze z których w większości nic się nie da wywnioskować bo są pisane nielogiczne bez jakiejkolwiek interpunkcji. Lepiej by bylo, gdybyście zamiast załatwiać tu jakieś swoje sprawy po prostu napisali krótką, treściwą opinię o firmie.

poldek
@Mozeprzyszlypracownik 28.06.2018 18:30

Święta prawda

Muniek
@Mozeprzyszlypracownik 28.06.2018 18:30

Powiem krótko i treściwie: jest super. jest super jest super więc o co ci chodzi? więc o co ci chodzi?! jest super! jest super!!! Czaisz tę czaczę, napewnoprzyszłypracowniku?

Mozeprzyszlypracownik
@Muniek 04.07.2018 03:07

Niestety nie czaję tej czaczy i nie wiem co ona wnosi do tematu...

pfron
@Mozeprzyszlypracownik 04.07.2018 16:04

Wyrazy współczucia...

qwerty
@Mozeprzyszlypracownik 04.07.2018 16:04

Dobra, będę mówił jaśniej. Najwyżej jutro smutni panowie wyniosą mnie za bramę zakładu. Każdy tu owija w bawełnę, bo wie, że w razie dekonspiracji może zostać zwolniony bez prawa zatrudnienia na terenie powiatu, w którym znajduje się zakład pracy, o którym tu mówimy. Łatwo się zdekonspirować, kiedy mówi się wprost o konkretnych przewinieniach pracodawcy. A oto niektóre z nich: - powszechna przemoc słowna przełożonych nagradzana (premiami, awansami) przez pracodawcę - nadmiar obowiązkowych nadgodzin (zazwyczaj 32 godziny miesięcznie) - nierzetelne wynagradzanie (zawsze coś uszczkną z wypłaty – nie zapłacą pełnego dodatku nocnego, nie zapłacą pełnego dodatku za pracę w warunkach szkodliwych, nie zapłacą za wszystkie nadgodziny) - pula dni urlopowych pracownika do wyłącznej dyspozycji pracodawcy (np. psuje się maszyna X – przychodzisz do pracy – mówią ci „idź do domu – dziś masz urlop” – i tak 26 razy w roku; chcesz wziąć dzień urlopu – nie możesz, bo „nie ma komu robić”, bo „tu się urlopów nie bierze, tu się urlopy dostaje”) - akceptowanie chorych układów, więzi, zależności (nie masz pleców – jesteś popychadłem pracującym za czterech bez szans na podwyżkę czy awans, za to z ogromną szansą na szybkie kalectwo; jesteś „swój chłop” – podpisujesz listę obecności i bujasz się po fabryce, albo załatwiasz swoje sprawy na mieście) - niedotrzymywanie dżentelmeńskich umów, zmienianie zasad w trakcie gry (tzw. bambuko, chruszczówka, (usunięte przez administratora) bez mydła) – nowi pracownicy dają się wciągać w te gierki, starzy wyjadacze leją na to ciepłym moczem - akceptowanie powszechnej niesubordynacji wśród pracowników zagranicznych - akceptowanie faktu, że przełożeni permanentnie nie dopełniają swoich podstawowych obowiązków, przerzucając je na podwładnych - i wiele innych… Chcesz wejść w to (usunięte przez administratora) Ostrzegam: to wciąga, a u niektórych wywołuje syndrom sztokholmski. Zresztą, nie wierzę, że jesteś może przyszłym pracownikiem. Jesteś aktualnym pracownikiem forte (biurwą zobowiązaną do węszenia nieprawomyślności) albo kryptomoderatorem pracującym dla gowork.

dla pracowników,nie zboczeńców

Forum pracownicze, do opisu firm i warunków pracy, a tu wciąż prywatne porachunki i gadka o (usunięte przez administratora) marynie.

info
@dla pracowników,nie zboczeńców 16.07.2018 17:14

szukam informacji na temat montażu w Suwałkach, ale brak tu jakichkolwiek wpisów, jaka atmosfera, jakie stawki?

anonim

(usunięte przez administratora)

co za syf

przenieście się na forum erotyczne bo ludzie tu chcą rozmawiać o płacy i pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

Kubuś Puchatek

– Widziałem dziś słonia, Prosiaczku – I ja też widziałem słonia, tylko nie wiem, czy to był słoń.

taran
@Kubuś Puchatek 27.06.2018 16:27

W lustrze może być odbicie

TARAN

A jednak z Pani strony brak kontrargumentów z tego co wiadomo mi to było preludium, a faktom się nie da zaprzeczyć.

Gośc

W Suwałkach i ostrowii jest bardzo dobrze finansowo zaś Hajnówka i Białystok pracują bez ŹADNYCH PODWYŹEK

buahaha
@Gośc 18.06.2018 12:53

Tia, jasne. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

Anonim

W Białymstoku w forte dzieją się cuda nie widy jeden wielki (usunięte przez administratora) swój swego zagania z ucha do M.W mówiąc w skrócie i nikt z tego nic nie robi a mistrzowie nic nie robia tylko siedzą na spalarni lub na i Internecie A ludzi gnebiaA podwyżek jak nie było tak niema

Ktoś
@Anonim 06.06.2018 23:09

W Ostrowi jest bardzo dobrze jak i w Suwałkach tam idą podwyźki zaś Białystok i hajnówke oba te zakłady pracują na podwyźki w ostrowii i suwałkach

anonim

(usunięte przez administratora)

sekx

co ci odmówił to piszesz

KULA

Podpisy pracowników pod petycją żeby go zwolnic o czyms świadczą. Nikt go nie chcial w robocie

koleś
@KULA 17.06.2018 10:56

Bo był facet z zasadami uczciwy nie kombinował a jeśli mowa o liście to podpisywali ci co nawet z nim ne pracowali więc sprawdź ile był na zwolnieniu nigdy się nie spóźnił nigdy nie wcześniej wyszedł pracowałem u niego tyle lat doceniał według prawidłowych kryteriów nie za kto postawił piwo itd

PRAWNIK
@KULA 17.06.2018 10:56

Dyrektor wytworzył taką atmosferę z związkową i powiem kowal zawinił a cygana powiesili bo był cyganem był za sumienny i za uczciwy potraf powiedzieć w oczy prawdę

KULA
@koleś 17.06.2018 12:34

,,anonymous" to brak wpisu w kratce ,,Nick" ciemnoto a nie pseudonim tempaku

konio
@koleś 17.06.2018 12:34

To pracuj u niego dalej bo u nas nikt go nie chcial!!!!

koleś
@KULA 17.06.2018 16:39

zamiast kogoś .......... sam się zastanów co piszesz.

Anna

Zaskoczyły mnie dziś rano telefony od pracowników, żeby zajrzeć na forum. Zajrzałam i przyznam że nie jestem zdziwiona. Sfrustrowany człowiek którego zwolnili w cieniu skandalu mści się na mnie i liczy na to że wyprowadzi mnie z rownowagi.

TRAK
@Anna 17.06.2018 08:03

Szanowna Pani nie zwolnili a stosując terror wobec tej osoby i zagrywki ustawiając załogę przeciwko niemu za to iż napisał pismo walcząc o swoją godność ponieważ został zwyzywany na własnym stanowisku za to iż zgłosił majstrowi iż pracownik y zniszczył ich szafki komputerowe.To pracownik y przyjechał na jego stanowisko i go zwyzywał dał mu szansę nie napisał odrazu dopiero po kilku dniach złożył pismo. Ale postało to bez echa .Gdy się upomniał w centrali w Ostrowi dyrektor rozpętał przeciwko niemu piekło ustawiając całą załogę włącznie z jaki to .... bo napisał na y a mało odważył się zasięgnąć informacji w centrali jakie są terminy odpowiedzi na składane pisma W dodatku ZWIĄZKOWA WRAZ Z Y CHODZILI I ZBIERALI PRZECIWKO NIEMU PODPISY WRĘCZ PROSILI PODPISALI NAWET CO Z NIM NIE PRACOWALI. To dopiero będzie skandal A teraz odpowiedź i zajmij stanowisko wystarczy tak lub nie dumna jesteś że; -jak obcięło palce młodemu chłopakowi na formatowej i nie był przeszkolony to go zmuszali by podpisał szkolenie -a może jako związkowcy wsparliście psychologicznie toż to tragedia życiowa tego człowieka -a może uważasz za normalne iż ludzie płacone za gn w formie premii zamiast normalnie -a może uważasz że ludzie pracują na gn po 48h w tygodniu w warunkach gdzie są przekroczenia NDS NDN za normalne gdy regulacje prawne zabraniają -a może uważasz iż to jest normalne iż załoga bez podwyżek by godnie żyć jest zmuszona pracować na GN -a może uważasz za normalne iż ten sam dyrektor każe się zwolnić bo był ktoś pijany w pracy a późni przyjmuje i szybko awansuje. -a może uważasz że majstrem dalej jest człowiek który płacił mandaty i to srogie nałożone przez PIP za wykroczenia. -a może uważasz iż dyrektor słusznie zwolnił twoich braci MOŻNA TE PYTANIA MNOŻYĆ ALE TAK POZOSTANĄ BEZ ODPOWIEDZI BĄDŹ RAZ ODWAŻNA I POWIEDŹ TAK LUB NIE

prawnik

Nawiązując do wypowiedzi Przewodniczącej Związku Zawodowego Solidarność. Zaznaczam iż nikt tu nie mówi o miernej i biernej załodze .Proponuję czytać wypowiedzi ze zrozumieniem .Przecież to dyrekcje doprowadzają do tego by załoga była bierna wierna i może być mierna.Ma pani racje ludzie dają z siebie wszystko, pracują za marne wypłaty.Przewodnicząca Związku to jest osoba która walczy z patologią w firmie .Na pewno nie byłoby złych wypowiedzi.

Edukator
@prawnik 06.05.2018 04:23

Znane są w Waszej firmie sytuacje jak redukcja to zwalniani dobrzy z papierami wyższego wykształcenia ,a zostawiani z podstawowym lub zawodowym nawet tacy co nie potrafili obronić dyplomu na tym poziomie ,siemka.

Hfchh
@Edukator 27.05.2018 01:47

Nie koniecznie zwalniani. Oni sami odchodzą.

Mirek
@prawnik 06.05.2018 04:23

Jurek a pamietasz jak za majstra żeś baby macał? Bały się się to i nic nie mówiły.

TRAK
@Mirek 12.06.2018 20:56

za takie pomówienia to może być prokurator to są jawne pomówienia znam tego człowieka był to majster z zasadami i powiem krótko cudzego nie wziął ale swego też niedał miał bardzo wysokie morale

PRAWNIK
@Mirek 12.06.2018 20:56

szanowny Panie Mirek USTALIŁEM kim jesteś Możesz czekać na wezwanie do prokuratury .

Mirek
@TRAK 15.06.2018 20:57

Taki byl dobry że aż go wywalili

trak
@Mirek 17.06.2018 16:18

Potrafił powiedzieć wprost dyrektorowi więc go nie wywalili a szantażem zmuszono do odejścia na wcześniejszą To dyrektor nachodził i szykanował tego człowieka włączył nawet lekarkę waszą .Z tego co wiadomo już jest wszczęte postępowanie przez Izby Lekarskie przeciwko jej . Przecież jak sami piszecie doceniani są lewusy a dobrzy szykanowani .Facet ma silne dowody nawet podobno nagrania .Może być ciekawie Z

Taran

Dobrze że się go pozbyli

Anna

Choćbys obrażał mnie najbardziej jak się da, ja zdania nie zmienię. Jestem dumna z pracowników Forte Białystok.

RABARBAR
@Anna 08.05.2018 07:23

ALE NIE JESTEŚMY DUMNI Z PANI PIASTUJE PANI TO STANOWISKO BO NIKT NIE CHCE

barabarabara
@RABARBAR 09.06.2018 18:10

A my dumni lepszej nie bylo przynajmniej szkodliwe jest a wczesniej nie bylo

koleś
@barabarabara 14.06.2018 09:15

Bardzo nisko się oceniacie, powiem krótko należy Wam się dużo więcej i dużo lepsze pobory.

Ixigrekzed
@Anna 08.05.2018 07:23

Z kierownika pijaka tesz jestes dumna?

stachu

pracownik produkcji SMP Poland - Białystok, podlaskie 2 200zł - 2 530zł miesięcznie Wyślij CV Firma produkcyjna z branży motoryzacyjnej, należąca do międzynarodowego koncernu poszukuje pracowników produkcji (kobiet i mężczyzn) ZADANIA: *montaż części samochodowych *obsługa prostych maszyn produkcyjnych WYMAGANIA: *dyspozycyjność (praca 3-zmianowa) *sumienność i zaangażowanie *motywacja do pracy *zdolności manualne OFERUJEMY: *umowę o pracę tymczasową z możliwością bezpośredniego zatrudnienia przez firmę *wynagrodzenie zasadnicze + premie *możliwość rozwoju i awansu *wolne weekendy i święta *karty benefit (siłownia, basen itp.) *możliwość skorzystania z pakietu socjalnego Osoby zainteresowane ofertą pracy prosimy o przesyłanie CV za pomocą portalu lub pozostawienie osobiście na portierni firmy przy ul. Magazynowej 2. Rodzaj pracy: Pełny etat Wynagrodzenie: 2 200,00zł - 2 530,00zł /miesiąc

Zostaw opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Ostrów Mazowiecka

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.