Fabryki Mebli FORTE S.A.

Suwałki

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 141 ocen.

Opinie o Fabryki Mebli FORTE S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.

Gośc

Fabryką forte hajnówką zarźądzają dwaj (usunięte przez administratora) okradają ludzi finansowo i ich rodziny tym samym

Ciekawski
@Gośc 23.01.2018 13:43

Widzę tutaj dużo hejtu pod adresem dyrekcji w Hajnówce. Co to za Panowie tam rządzą?

gość
@Ciekawski 23.01.2018 14:35

jak tam czytam to w FORTE zostają sami najlepsi tylko zastanawiam dlaczego mają cierpieć inni to rozpytałem ludzi ?

anonymous

Szanowni Panie Prezesie F.... Dyrektorzy Oddziałów działanie waszej przewodniczącej Związku Solidarność Pan E.D bym zrównał z SEKRETARZEM PZPR Ludwik D( świętej pamięci) był bardzo mierny ale wierny tak jak Wasza ELA.D Jest w papierach operator ale ne potraf ustawić maszyny na której pracuje może z 10 lat ALE JEST OPERATOR DAJE (usunięte przez administratora) ZAMIAST BRONIĆ ZAŁOGI DBA O WŁASNY INTERES DYREKTOR M.W. ją kupił NAWET Z DYREKCJI FORTE NIE PATRZĄ NA JEJ ILOŚĆ ZWOLNIEŃ to typowy ......... nię będę obrażał a angażuje się w mobbing porządnych pracowników PANI ELU pani czas biega KOŃCA Partia Sprawiedliwości Społecznej jest na waszym zakładzie i wszystko zrobimy by ludzie którzy się sprzedali dla pracodawcy działali wbrew otrzymali odpowiednią zapłatę 9

prawnik
@anonymous 22.01.2018 11:37

dziś mam a noc ale przeczytałem to już to jest prawda o wszystkim co piszą forte to największy wyzyskiwacz za godziny nadliczbowe nie płacą normalnie ale a w formie premii druga pozycja na odcinku ale to to naprawdę ne rejestrują godzin nadliczbowych LUDZIE PRACUJĄ PO 48H NA STANOWISKACH GDZIE SĄ NDN I NDS PRZEKROCZONE SPRAWA prokuratorska dla SPOŁECZNEGO INSPEKTORA PRACY toż ci pracownicy to przyszli inwalidzi przejdą na garnuszek Państwa ktoś to zbadał ustalił a w bezpodstawnie nie doszło do do zapisu w prawe pracy

Skoczek

W Hajnówce operatorzy zarabiają mniej lub tyle samo co Ukraińcy na godz spora część tj mniej jak 10 ZŁ lub 10 zł na godz

czas
@Skoczek 21.01.2018 16:00

propagujcie niech pracownicy czytają i piszą na forum a tą żółtą broszurę wydawaną przez forte zostawcie wazeliniarzom

kras

przewodnicząca związków w białym powinna odejść,nic nie robi, składki przejada,na godz związkowych siedzi, powinni wybrać kogoś nowego kto bedzie ludzi bronic a nie podpisy zbierac na ludzi i z pracy zwalniać

czas
@kras 21.01.2018 06:01

To jest racja siedzi na etacie operatora ma 14 z/h bo dyrektor ją kupił tym a jaki z niej operator pracuje na odbiorze nordello to wstyd i hańba dla związków że dają się przekupić jak za komuny a operatorzy( na etacie pomocnika) wiertarka gomat 12zł/h taki człowiek jak E.D. POWINNA POPEŁNIĆ HARAKIRY ALE TO CZŁOWIEK BEZ HONORU prawidłowo powinna nie słuszne otrzymywaną kasę te 2zł /h x godziny przekazać do fundacji Państwa Furmanowiczów Tak potwierdzam Pani E.D ma 14zł /h i jest operatorem( wg papierów proszę pokazać Panie Dyrektorze W. M ile ta pracownica PRZEPRACOWAŁA JAKO operator Nie ROBIĆ fikcji bo ja mam i wiem jak wykazać że Pan kłamiesz najwyższy czas byś nie wprowadzał Pan Pana Prezesa F.... w kanał

Tak

Ostrów poźera wszystkie wypracowane zyski a dla biedaków zza ściany wschodniej dają minimalne wynagrodzenie tu nawet ludzie nie mają premii z zysków firmy .Jeszcze dyrektor wmawia ludziom źe nic nie robią są niewydajni do niczego .DOZÓR NAD PRACOWNIKAMI CZYLI ICH KONTROLĄ CZY NIE ŚPIĄ NA STOJĄCO ZOSTAŁ ROZWINIĘTYM DO GRANIC MOŹLIWOŚĆ.KAŹDA PROBA OMINIECIA DOZORU KOŃCZY SIĘ ZWOLNIENIEM .JUŹ SĄ PIERWSZE OSOBY.Takźe raczej nie praca a niewolnictwo za miskę zupy do tego zmierzą kierownictwo forte

Tak

Dewiza firmy FORTE pracownik nie wykwalifikowany UKRAiNIEC jest lepiej ceniony i opłacany z podatków jak pracownik Polak wykształcony .Ogólne przesłanie kto chce zarabiać godne wynagrodzenie za pracę i rozwijać się powinien omijać firmę forte

anonymous

Opinia dla szukających pracy w forte jest taka płacą o 300 400 zł mniej wobec ostatniego roku to około 2000zł praca na okrągło w niedzielę nocami .UKRAINIEC zarabia 10 ZŁ na godz na czysto na rękę za zamiatanie hali stanie odbiór elementów .PrACOWNIK NA PRODUKCJI POLAK ZARABIA PRaCUJĄC LATAMI MNIEJ !bliźej minimalnej

Makaron

Powoli, powoli Hajnówka i stara fabryka Suwałki zostaną zlikwidowane. Wszystko będzie przeniesione do nowej fabryki w Suwałkach. Cała produkcja w jednym miejscu. Zapraszam do fabryki w Hajnówce i Suwałkach. Budynki się walą, zaplecze socjalne w fatalnym stanie, brak inwestycji w maszyny i ludzi. Produkcja idzie po bandzie, oby jak nadłużej przy jak najmniejszym zaangażowaniu. Trzymać się z dala od tej firmy, omijak szerokim łukiem. Jak szef Forte odejdzie bo już sam nie daje rady, zarząd rozdrapie tą firmę skakając sobie do gardeł. Już teraz bitwa o stołki i podkładanie świni. Dni tej firmy są policzone. Tym bardziej, że 'pierwszej płyty' ciągle nie ma a kredyt zaraz trzeba będzie spłacać. Pan Kloss uważa wszystkich za idiotów a on sam zna się na wszystkim. Jakaś próba zmiany, poprawy sytuacji to od razu lądujesz na wypowiedzeniu. Głowa na dół i zapier....lać a w wolnym czasie nie myśleć i nie wnikać.

krass
@umysłowo_chory 18.01.2018 21:12

jestem obok ciebie na sąsiedniej maszynie i bacznie cię obserwuję nawet powiem o której dziś przyszedłeś do pracy i co robiłeś jak byłeś ubrany

p11
@umysłowo_chory 18.01.2018 21:12

Należę do organizacji sprawiedliwości społecznej

MJ

Forum o Forte Suwałki a pisze Biały i Hajnówka. W Suwałkach wszyscy zajęci robotą... Rozdzielcze wątki bo wprowadzacie potencjalnych kandydatów w błąd... Ps. I zacznijcie czytać co i gdzie piszecie. Bo na tym forum robicie taki sam burdell jak w swoich fabrykach.

HORMAN
@Nick 19.01.2018 21:15

Moja odpowiedź jest następująca" jaki pan taki kram" jakim organizatorem w fabryce mebli może być facet z wykształcenia, rolnik, ogrodnik,humanista itd jak tam nie którzy elementarnej wiedzy nie posiadają o budowie maszyn czy materiale jest test z kompetencji wiedzy układany przez jednego z dozoru że na pilarce tarczowej materiał obrabia się brzeszczotami (pilarka na hali obok wiertarki gomad) tak jest w instrukcji obsługi ,dalej może dostane wiersz w postaci szopki napisany przez jednego z pracowników to go zamieszczę czekajcie ?

HORMAN
@Nick 19.01.2018 21:15

Dokładam na maszynach pracują nie operatorzy a pomocnik operatora chodzi o etat no i pobory dyr,codziennie robią podsumowania jaka jest w danym dniu stawka godzinowa średnia ludzi którzy skończyli pracę ? to chyba jasne ze starych trza się pozbyć a dalej to niech sam każdy dopisze

BLABLA

Ciekawe dlaczego z Ostrowii Mazowieckiej nikt nie pisze i nie narzeka?

HORMAN
@BLABLA 19.01.2018 18:07

W Ostrowi powstał nowy salon przedszkole w Suwałkach nowy zakład nawet Forte dołożyło do lotniska ileś baniek a Białystok i Hajnówka nie dogrzane hale totalny bałagan co godzina to zmiana nawet w tym bałaganie premię trudno zarobić w białym też powstaje lotnisko a na pewno parę banek się przydało a zarazem byłby jakiś gest Forte dla swoich pracowników i regionu .Pisząc dalej w historii było już o śląsku wybrzeżu Poznaniu nawet w Lublinie przyspawano pociągi może teraz kolej na Białystok

Jjjhj

Bałagan jest w kąźdej z tych fabryk od dawna

Wolf

Obaj dyrektorzy forte hajnówka doprowadzili do zaniźenia wynagrodzenia i obcięcia premii ludziom za pracę .Doprowadza to do niekontrolowanego bardzo powolnego upadku zakładu .Pracownik pozbawiony premi i części zgodnych z polskim prawem dodatków nie podchodzi nor' malnie do pracy. Póki oni będą udawać źe płacą póki ludzie będą udawać źe pracują .A braki w elementach idą dalej nie zauwaźalnie cały czas .Pracownicy którzy mogą te braki wykryć i odłoźyć juź tego dawno nie robią bo pracują prawie źe za minimalną płace. Pozbawieni premi i godziwego wynagrodzenia za odpowiedzialną pracę. Bez ich pracy żaden mebel sìę nie złoźy w jedną całość Obaj l ikwidatorzy zakładu działają powoli ale systematycznie jeden doprowadził do upadku były zakład forte w Przemyślu drugi zaś fabrykę okien

krass
@Jlko 18.01.2018 16:38

w białym jest to sam jak brakuje paczek to biegają tabunami dyr,kierownik zmiany.i ze dwóch majstrów albo i lepiej

krass
@Bob 18.01.2018 16:30

bo w białym też z Przemyśla Pan W....M u was mówili o nim wolno szlajuszczy jak siedział u was

mistrz

a może ktoś wie ile tam można zarobić jako mistrz zmiany ,pytam o białystok

KRASS
@anonymous 17.01.2018 12:13

ZALEŻY JAK BĘDZIESZ PRACOWAĆ MOŻNA DOROBIĆ NIECH ODPALAJĄ DZIAŁKĘ ZA GEN POWIEM KRÓTKO KTO DOBRY I MA WŁASNE ZDANIE TO BE A TYM BARDZIEJ SWOJA WIZJĘ NE SZUKAJ PRZYSZŁOŚCI DAM CI NAMIARY NA MAJSTRÓW KTÓRYCH DYR MOBBINGOWAŁ I MUSIELI ODEJŚĆ

KRASS
@anonymous 17.01.2018 12:13

DYR CI ZAOFERUJE

Mam

Źadnych premii świątecznych w forte hajnówka Nie było.Ten człowiek zwany dalej dyrektorem rozwalił fabrykę okien A teraz rozwala forte hajnówka.Który dobry gospodarz doprowadza do tego źe ludzie puszczają braki itd bo to lepiej się opłaca skoro juź nie ma premii Mając ludzi za (usunięte przez administratora) i wmawiając im źe nic nie robią pokazując na monitor ku źe zero wydajności to co Chce doprowadzi w końcu do upadku firmy On tu przyjechał w celu powolnej likwidacji zakładu i miejsc pracy

Lidia

@Cpn jednego nie rozumiem. Jak to może być, że ktoś jest zatrudniony na dane stanowisko w firmie Fabryka Mebli FORTE i nic cały dzień nie robi. Czy nikt tego nie zauważa? Czy osoba, która za nią pracuje nie może zwrócić na to uwagi? @Kop po świętach też nic nie dostaliście od szefostwa?

KRAS
@Lidia 11.01.2018 12:43

Może dać przykłady dniami godzinami i na jakich stanowiskach tu tak było w białym ze pracownik zareagował na to iż drugi świadomie zniszczył mienie zakładowe przekazał majstrowi- to dyr + związkowa doprowadzili że ten który to zgłosił popadł w depresję i go nękali by poszedł na przedemerytalny bo nie był w związkach a naprawdę to człowiek pracowity solidny nie pamiętam by brał kiedyś uw na telefon a i na zwolnienia ne chodził ale potrafił nazywać rzeczy po imieniu mogę dać kontakt telefoniczny na pewno to co opowie to będzie szokiem dla Ciebie

Krak
@Lidia 11.01.2018 12:43

Niech w końcu rozwali się ten moloch skończy wyzysk powstanie coś nowego

Cpn

Opinia jest taka forte źeruje na ludziach pracujących fizycznie biurokracja sama juź się przejada I przejada większość zysków PRACOWNICY SĄ JAK PAROBKI PRACUJE BO WIĘKSZOŚĆ NIE MA MOŻLIWOŚCI ZMIANY PRACY I POZOSTAJE MYŚLENIE CZY STARCZY DO PIERWSZEGO CZY NA OPŁATY CZY DZIECIOM STARCZY NA UBRANIA .FIRMA PEŁNA KRĘTACZY NIEUDACZNIKÓW ZŁODZIEI W BIAŁYCH RĘKAWICZKACH .MÓWIĄC.KRÓTKO KTO MOŹE NIECH UCIEKA BO BĘDZIE CORAZ GORZEJ. JEDEN .PRACOWNIK FIZYCZNY PRACUJE NA 1,5 LUB 2 DWÓCH CO CHODZI PO HALI LUB SIEDZI ZA BIURKIEM .KTO MA WYJŚCIE ZMIENI PRACE A KTO NIE TEN DALEJ BĘDZIE NARZEKAŁ I PRACOWAŁ NA POWIĘKSZAJĄCE SIĘ GRONO NIEROBÓW CWANIAKÓW Z WAZELINĄ JAKO ZNAK ROZPOZNAWCZY

Lidia

@Fabian i innych upominam do wypowiadania się bez obrażania innych osób czy firmy. Jest tutaj regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin który wyraźnie zwraca na to uwagę. @Polak a dlaczego tylko jeden oddział Fabryki Mebli FORTE S.A. miałby mieć podwyżkę? Jakiś większy nakład pracy mają pracownicy w tej fabryce?

kras
@Lidia 01.12.2017 12:04

Najlepszym wyznacznikiem i miarą sytuacji jest spadek wartości akcji i to nie chwilowe ale, biurokracja,chaos w organizacji pracy( bzdura wystawiacze mają kpl. paczkę. ale nie można pakować ,trzeba mieć zgodę centrali więc telefon przepychanki ) a normy to bzdura sztucznie nabijane ilości dniówka dniówce nie równa a tu z raportów wynika czy elementy pracochłonne czy nie sa zbliżone ilości parodia to świadczy o pracy dozoru ?

was
@kras 23.12.2017 03:15

Piszę w odpowiedzi na na to należy się cieszyć że ten pracownik nic sobie nie zrobił jak został zwolniony toż to wy doprowadziliście go do głębokiej depresji z tego co wiem miał myśli samobójcze i nie poszedł w ślady warszawiaka i przed portiernią nie było płonącej pochodni ale kto wie co dalej ?

Lidia

@Rorobol czyli każdy pracownik dostał od Fabryki Mebli FORTE S.A. 280 zł premii świątecznej? Czy uważasz, że to mało? Firma nie ma obowiązku dawać takich dodatków, a jednak swoim pracownikom coś dała, a nie wszystkie firmy coś dają. Myślę, że jest to fajny benefit przed świętami od firmy.

Kop
@Lidia 22.12.2017 12:43

W Forte Hajnówka źadnej premii świątecznej nie było. (usunięte przez administratora) swoi zajeb.li bo do wypłaty dla kierownictwa brakowało

TTAASS
@Lidia 22.12.2017 12:43

DLACZEGO POZWALA SIĘ PRACOWAĆ WIĘCEJ NIŻ 40H W TYGODNIU GDZIE SĄ NDN I NDS LUDZIE PRACUJĄ NA TYCH SAMYCH MASZYNACH 6 DNI X 8H . W dodatku Forte nie rejestruje Gn a płaci w postaci premi druga pozycja na odcinku ( toż to jawnie produkują recistów osoby nie pełnosprawne do roboty panowi z PIP

anonim

(usunięte przez administratora)

krass

bo związkowa jest w białym wywalcie ja bo jest już za długo albo wybierzcie z swojego zakładu to wam radzę o podwyżki wam się należą po co wam rozrost biurokracji jakie wymierne efekty to przyniosło ?

Aj tam

Pracownicy w forte hajnówka za cały miesiąc listopad. Pracując na okrągło dostali od 1800 zł go 2100zł tak więc zapłacił za pracę jak dla białych murzynów. CZEGO OCZEKUJĄ W ZAMIAN WYDAJNOŚCI?JAKOŚCI? BRAKI JESZCZE RAZ BRAKI. FIRMA BOGATA

Rorobol
@Aj tam 19.12.2017 07:21

dajcie spokój z tą firmą układy jeszcze raz układy między ludźmi kierownika a kierownikiem a o.talonach na święta to.lepiej. nie pisać 280 zł toć to jest śmiech na sali a trzeba było przynosić pity latać z papierami a oni dali 280 zł to jest cyrk co tam się teraz dzieje

Jak

W nowym roku źyczmy sobie zmiany dyrektora tego w forte hajnowka taki podarek dla firmy i ludzi a firma forte to zlodzie.e i krętac.e kto moźe to zmieni miejsce pracy. W nowym roku

...

ukraincow niech biora

Nic

Ciekawe na jak duźe braki i reklamacje stać forte w hajnówce a ludziom zapłacić za pracę muszą . Dyrektor zabiera premie ludzie bez podwyźek pracują. Ludzie juź tak zostali przycisnięci i zmieszani z.błotem a mają rodziny dzieci na utrzymaniu .Źe raczej braków i reklamacji przybędzie jeszcze. Firma bogata na reklamacje doróbki stać a ludziom podwyźke dać nie stać

anonymous
@Nic 21.11.2017 23:54

może zainteresuje się tym wszystkim urząd skarbowy i PIP nabierają nowych niby pomoc operatora a ci ludzie po krótkiej nauce pracują jako operatorzy za psie pieniądze .zapomnijcie o podwyżkach wasza związkowa to tylko was maj i udaje że działa a liże (usunięte przez administratora) dla dyrektora pracuje cała rodziną z synkiem który tylko skończył podstawówkę bo na więcej go nie stać powinien, dawno już nie pracować bo to ?

Łysy

W Białymstoku Forte nie ma i nie będzie podwyżek, dyrektor wycofał się z tego. Dyrektor najprawdopodobniej odchodzi. Jeśli chodzi o 4-brygadowy system w całym zakładzie to się okaże w grudniu.

Polak

Białystok wywalczył podwyźke 5 zl na godz do stawki i ro sprawdzone

Walu
@Polak 15.11.2017 02:10

I leżą do gòry wentylem :D to jest robota

Noe

Białystok forte wywalczył 5 zł podwyźki na godz na stawce a reszta pracuje za minimalną i mniej a ten dyrektor forte w hajnówce rozwala od środka zakład niedługo do czegoś dojdzie braki i reklamacje to pooczątek

Domcia
@Noe 14.11.2017 06:30

Guzik prawda ja mam 12 zł brutto na godz to można sobie policzyć i żadnej podwyżki nie bylo i nie będzie

Skoczek

W Hajnówce już dawno pakują paczki NA montaźu w niedzielę w soboty na okrągło w nocy.A Białystok prawdopodobnie przejmuje zlecenia HAjnówki .Obecni dyrektorzy forte hajnówka doprowadzili do duźych braków duźych ilościowo reklamacji .Ludzie pracują bez ŹADNYCH OGÓLNYCH PODWYŹEK PŁAC od początku roku .UKRAIŃCY ZA PRZEBYWANIE NA TERENIE ZKŁADU NIE ZA PRACE ZARABIAJĄ WIĘCEJ O MIEJSCOWYCH OCZYWIŚCIE 12 GODZIN ZA STANIE ZAMIATANIE ODBIERANIE ELEMENTÓW .Prawdopodobnie nie ma premi zostaje stawką godzinową.Dyrekorzy tak upodlili pracowników źe raczej będzie coraz gorzej .Pronar otworzył zakład A tam tyle samo na dzień dobry na godz stawka co w forte

nie jestem robotem
@Janusz 09.11.2017 16:42

W Hajnówce 11 zł brutto/ h.

anonymous
@Janusz 10.11.2017 21:48

a jak premie nie dadzą to co głupia reguła i tak ci muszą zapłacić te 2000tys. brutto czy z premią czy bez

Paweł

Szukają brakarzy. Może ktoś pracuje na tym stanowisku i może się wypowiedzieć? Chciałbym złożyć aplikację ale nie wiem czy warto?

Kierownik

Pronar w hajnówce nowo otwarta Hala dają tam na dzień dobry 14 brutto na godz a w forte 11 zl oczywiście pracujesz na okrągło w czrterobrygadówce i dopłacają tobie średnio 320 zł i wychodzi minimalna i jest 12,50 obecni dwaj dyrektorzy w hajnówce doprowadzą do upadłości zakładu .Z niewolnika nie ma pracownika

kotek

w biurach na pewno z 2x wiecej niz na produkcji

Buly

Jak wygląda praca w biurze? Np w dziale technologii lub w dziale rozwoju produktu? Na jakie zarobki można liczyć?

Lek

Zakład w hajnówce w forte juź dogorywa albo zmienią dyrektorów albo ludzie stracą miejsca pracy albo sami się zwolnią juź jest inna praca

Michaluk

Bialystok uwaga! Stało sie najbardziej wyzyskiwany wydział Montaż przechodzi na 4brygadówkę czyli wyzysk do potegi karza pakowac paczki w niedziele i soboty od nowego roku, a dyrektor (usunięte przez administratora) do Przemysla dostal jakas lokalna propozycje pracy czyli kto mowil ze gorzej byc nie moze to sie pomylil.

ryszard
@Michaluk 08.11.2017 15:24

a może go wywalili i wraca zlikwidować tam następny zakład

Gośc

Piękny kraj piękna firma mająca swe oddziały w Polsce b lub nawet C dlaczego gdzieś nie na zachodzie Polski bo tam nikt nie pracowalby za takie pieniądze pracując na okrągło świątek piątek czy niedziela

ryszard
@Gośc 06.11.2017 23:49

takie pieniążki dostają co pracują wszystkie soboty a nawet niedziele bo w tej firmie nikt nie wykazuje nadgodzin płacą za to premią druga pozycja na odcinku od góry to jest zapłata za geny

ryszard
@Gośc 06.11.2017 23:49

a tak to jest temat dla inspekcji pracy bo nie można dopuścić do pracy pracownika do pracy w godzinach nadliczbowych gdzie są przekroczenia hałasu i zapylenia niech pip-owcy ruszą tyłki i przejdą się w soboty po zakładach ale po co jest system trajdek i tam mają jak na dłoni kto ile i na jakiej maszynie pracował

folo

w FORTE 2500-3500zl na rękę za pracę to całkiem nieźle. w Poznaniu w Amazonie nawet tylko nie mają, mają okolo 1900zl z tego co sie dowiedzialem

nlv
@folo 06.11.2017 08:42

2500-3500? Na jakim stanowisku? Chyba nie na produkcji. Pracuję tu kilka lat i nie słyszałem o takich zarobkach. 1900 można wyciągnąć. Pod warunkiem, że jest dużo godzin nocnych. I dodatek 4-brygadowy.

Olo

W tej firmie stosuje zasadę. DAJCIE NAM CZŁOWIEKA ZNAJDZIEMY NA NIEGO PARAGRAF i jak zaś komuny byłeś jako (usunięte przez administratora) pracy tak teraz jesteś niewygodny śmiechem i wszystko do Ciebie przykleimy aby zdołować ' pooniźyć i wymyślą wszystko. Trzeba być odpornym na kretynów

Gośc

Dyrektorzy obaj w hajnówce forte doprowadzili swoim zarządzaniem do tego że dla pracownika lepiej się opłaca puścić bubel i zapakować w paczkę i wyśłać do klienta To już i tak bez znaczenia Chalwy dyrektorów

Fredi

Fajna firma szkoda tylko, że pracownicy lubią obrażać innych. W jakim celu to robią, może dla przyjemności?

Angelika123
@Fredi 17.10.2017 12:18

w suwalkach to norma ludzie sa zlosliwi nie umieja wspolpracowac

Gośc

W Hajnówce forte jak kieruje zakładem łysy i ten mały to szkolenie polega na podpisywaniu papierka źe byłeś szkolony .Wypadki w prracy są a ludzie są zastraszani aby nie zgłaszali do zusu ba nawet idzie jeszcze do pracy .Ogólnie beznadzieja brak motywacji do pracy .Ukraińcy niby pracujący po 12godzin przez co rozumie się #zamiatanie hali .palenie po wc odbieranie elementów moźe 4 na całe 12 godzin stanie między rolkami. UKRAIŃCY mają za taką tzw pracę 3500 zl na. Czysto na rękę. A pracownicy Polacy minimalną z dodatkami około 2500 zl na rękę oczywiście nieliczni reszta dużo mniej biorąc odpowiedzialność za swoją pracę. Takźe Polacy w forte hajnówka w swoim kraju są jak muźyni opłacani To jest forte niemiecka firma z Polską nazwą

jolo

niestety niektorym pozostało już tylko narzekanie na życie. Firma spoko, rozwojowa, atakują z meblami na Niemcy, eksport sie rozwija dzieki temu w Polsce jest wiecej miejsc pracy ale ludzie i tak beda narzekac

ryszard
@jolo 17.10.2017 18:03

w Białymstoku w fabryce jest dyrektorem wysoki giętki chłop co telefon przy uchu nosi niczym sprzątaczka w rękach mop. drugi do roboty gna mówią ze koński łeb ma.

papjpppp
@jolo 17.10.2017 18:03

w Białymstoku chłopak na formatowej obciął palce prawej ręki nie był szkolony na maszynie a jak by był to jak dobrze może przeszkolić mistrz który jest z wykształcenia jest technikiem rolnikiem lub mechanikiem handlarzem ewentalnie poliglotą germanista przecież oni nie mają zielonego pojęcia o budowie maszyn tak jak na pilarce stolikowej jest instrukcja że tnie się płyty brzeszczotami a nie w pojęciu technologów winno być piła tarczowa to jest pokazany jaki jest stan dozoru w Forte w Biłymstoku

daro

praca jak w każdej fabryce, fizyczna, tylko, że mają więcej maszyn, rozwojowa firma

Jak
@daro 27.10.2017 11:12

Rozwojowa biurokracja przybywa ludzi chodzących z papierkami ubywa ludzi wytwarzających konkretną pracę .Ale juź nie długo to pęknie i ciepłe posadki się posypią Brakk kasy NA wynagrodzenia ludziom na resztę zawsze głupot kasa Zawsze jest A ROZWOJOwA NA PAPIEŻE W KOMPUTErZe A w środku brud smrud

apjppppp
@Jak 27.10.2017 20:16

w Białymstoku jest podobnie kupa mistrzów po kierowniku na zmianie technologów aż 2-uch ale związkowa pracuje całą rodziną synem patałachem który jest tylko po podstawówce ,a majstrowie to rolnicy, ogrodnicy, mechanicy,i tylko trzech technologów drewna, za elementami chodzą tabunami brak szacunku dla długoletnich pracowników najlepiej być wiernym chociaż mierny a najlepiej biernym.

kora

myślę ze te nowe kolekcje są dużo porządniejsze niż te sprzed 25 lat

tak

dobrze płacą to jest plus

TROĆ
@Nko 11.10.2017 19:51

U nas w białym był taki majster co se dorabiał zapisywał na GN ale brał działkę wpadł na obrabianiu szafek pracowniczych to prawidłowy nadzór nad dozorem gratulujemy panie W.

TROĆ
@Nko 11.10.2017 19:51

Bo pracują po 12 godzin i 6- ść dni w tygodniu to jest jest polska

Seweryn

Tam naprawdę tak słabo płacą u was? Przecież to niemożliwe. Padma 4500pln/brutto m-ac bez żadnych nadgodzin.

Top
@Seweryn 06.10.2017 21:37

Możliwe i prawdziwe to jest tak źe forte daje marchewkę a potem kijem za minimalną lub mniej jak minimalną pracują ludzie latami

hawa nagila

Chwalmy Pana, bo jest dobry! Nie potrzebuje nas, ale łaskawie pozwala nam chodzić do swoich fabryk.

Krsk

firma oferuje płace minimalną lub poniźej minimalnej dopłacając premią Nic więcej reszta to BAJKI DLA DOROSŁYCH a podwyźki dla donosicieli czyli tych którzy sprzedadzą kaźdego za parę srebrników w pracy

Lidia

Fabryki Mebli FORTE S.A. poszukuje wiele osób do pracy http://www.gowork.pl/praca/fabryki-mebli-forte-s.a.;pr Skoro oferują podwyżki to chyba jednak warto samemu sprawdzić jak wygląda sytuacja w tej firmie? Firma oferuje umowę o pracy, socjal, przyzakładowe przedszkole i żłobek, Akademię FORTE kształcąca pracowników w ramach zróżnicowanych programów i kierunków, spotkania i warsztaty dla Pracowników ze znanymi postaciami ze świata rozrywki, nauki i biznesu oraz atrakcyjne obozy letnie dla dzieci naszych Pracowników. Bardzo dużo firma oferuje. Czy naprawdę nie można nic dobrego powiedzieć o firmie, która tyle oferuje swoim pracownikom?

Gośc
@Lidia 04.10.2017 13:33

Pracownicy zwykli pracujący i źyjący od pierwszego do pierwszego kaźdego miesiąca bez perspektyw na podwyźke na zmianę WYŁĄCZCIE MYŚLENIE .Wam płacą za wykonywanie poleceń .TAm gdzie dyerektorzy i reszta na górze ferajny nie myśli to taka firma rozleci się .Schematy nie zastąpią rozumu

Pablo

A co się stało z Pania Dagmarą? Czy to prawda, że już nie jest szefową HR?

suwalski...
@Lkgf 12.10.2017 08:44

Jak to dlaczego, gdy ruszy fabryka w Suwałkach to komu będzie potrzebny przestarzała Hajnówka. Brud, bieda, wydatki i dziury w dachu. Oczywiście to nie szef FORTE zamknie Hajnówkę tylko złe wyniki finansowe. Co zrobić, co zrobić, Ja bym chciał ale nie mogę, same straty... Jak zakład upada a nie jest likwidowany to i na odprawach można zaoszczędzić, i związki się nie burzą. Ekonomia panie, ekonomia. hihihi...

Gośc
@suwalski... 13.10.2017 13:39

Zakładem forte hajnówka kierujà dwa ślepe konie jeden rozwiesza nakazy zakazy regulaminy na wszystkich drzwiach zagląda w tyłek. drugi widzi paczki słupki czyli komputer nie zyje w realnym świecie jak w tej grze komputerowej hi hi hi

Henryk

Może i będą podwyżki , spółki państwowe podnoszą!.

nie

no jak cchesz wszystko przepić po drodze to do domu nie doniesiesz

Zostaw opinię o Fabryki Mebli FORTE S.A. - Suwałki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryki Mebli FORTE S.A.