Hutchinson Poland Sp. z o.o.

Adres: Leśnianka 73, 34-300 Żywiec

NIP: 5531694417 REGON: 70773928 KRS: 0000003703

Hutchinson Poland Sp. z o.o.
2 1226 6 1

Opinie o Hutchinson Poland Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

MaGa
 Opinia

Bielsko-Biała Rudawka Praca bardzo fajna, jak dla mnie, w ruchu, nie nudna (choć przy systemie tzw. równoważnym, czyli 4-brygadowym! pensje śmiesznie niskie). Ale to by się dało jeszcze przełknąć. Jakieś 2200 zł dla nowych pracowników. Ale to, że przez zmianę, która w tej firmie nie ma szans nawet na 5! minut przysiąść, nie aby nic nie robić, ale chociaż raz na 2h aby nogi odpoczęły, to już porażka! Nic więcej, tylko tyle, wykonujemy wiele czynności, przy których 1-2 minuty w pozycji siedzącej nie wpłyną na naszą wydajność, a w brew pozorom, może ją poprawią. Ludzie wychodzą do toalety częściej, niż to potrzebne, aby na chwilę usiąść. Firma ma kolosalne miesięczne zyski, a boi się, że będziemy tylko siedzieć! Przecież swoje normy musimy zrobić! I co się dziwić, że 70% pracowników to Ukraińcy. Popracuj człowieku 3 dni z rzędu po 12h tylko stojąc! Nogi wejdą Ci do (usunięte przez administratora). A bolą tak, że wyć się chce. Szkoda, chyba już pora szukać nowej roboty. Za pracę w systemie 4 brygadowym, za 2200, przez 12h na nogach - chyba czas podziękować.

Pomocna?
TakNie
Klik
 Opinia

Czy jest autobus zakładowy do firmy w BB? Czy na własną ręke trzeba jeździć?

Pomocna?
TakNie
Mlodzik
 Opinia

Ja tam sie nie wtracam bo to nie moja sprawa. Ale szkoda mi tej.mlodej co je mu z.reki. bo poleciało dziewcze na czule słówka i lezki w oczkach ze tak mu to zle wszyscy rrobią ciekawy jestem dlaczego az tyle ludzi...

Pomocna?
1
Luz
 Opinia
@Mlodzik 17.03.2019 19:16

Zajmij się facet sobą a nie patrz robić ploty. Umyj się ogol zadbaj o zeby domyj lapska kup lepsze perfumy i może to jest cały sekret którego mu tak zazdroscisz.

Pomocna?
Spozniony
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@Mlodzik 17.03.2019 19:16

Mówisz o mercedesie?

Pomocna?
TakNie
Spozniony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Luz 18.03.2019 18:05

O którym dziale piszecie? Bo na mercedesie też cuda

Pomocna?
TakNie
Spozniony
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Luz 18.03.2019 18:05

O którym dziale piszecie? Na mercedesie też cuda

Pomocna?
TakNie
Swierzak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam mam pytanie bo właśnie za pare dni bede pracował w zakładzie na leśniance jako operator maszyn powiecie na czym to polega czy jest to ciezka praca i czy jest tam norma?

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Ja
 Opinia

Dokładnie

Pomocna?
Western
 Opinia
@Ja 15.01.2019 13:59

Ludzi dajcie spokoj. Niszczycie facetowi zycie zdajecie sobie wogole z tego sprawę! Opamietajcie sie! Gdzie jest administrator forum ktory powinien tu pilnowac pisania na temat pracy a nie zycia ludzi!

Pomocna?
coo?
 Opinia

czytam czytam i strach żonę wysłać do was pracować ....

Pomocna?
Urażony głupotą ludzi
 Opinia

Mam wrażenie że ktoś tutaj chyba nie ma własnego życia albo ma we własnym życiu nie porządek nikt tu nie potrzebuje twoich opini ani rad ! Nie każdy ma w żuciu wszystko z górki !!! czasami szukając szczęścia trzeba trochę pochodzić po „mule” i chyba warto tak przeżyć życie by mieć świadomość że było się szczęśliwym! Nie układa się między kimś ale lepiej być razem bo co ludzie powiedzą ? Błagam ludzie litości żenujące to co tu wypisujecie to chyba czysta zazdrośc że człowiek chce żyć szczęśliwe ! Pewnie zdeptajcie oplujecie zmieszajcie z błotem tylko zastanówcie się czy zrobił wam coś złego ? Bo uważam że nie ma to powiązania absolutnie z jego stanowiskiem bo jako kierownik pełni swoje funkcje bardzo dobrze przede wszystkim ma szacunek do ludzi i nigdy nie odmówi pomocy !

Pomocna?
@
 Opinia

A na przerwie tez ciekawe rzeczy mozna zobaczyc, albo jak sie nie chcący wejdzie na stolowke zwlaszcza na nockach

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@@ 24.01.2019 13:07

Samo nasuwa się pytanie dlaczego taka osoba pełni funkcję kierownika ???!!! Dajcie temu Panu więcej obowiązków lub stanowisko na produkcji to wtedy nie będzie miał czasu na głupoty

Pomocna?
Olga
 Opinia
@Pracownik 24.01.2019 17:19

Znajdujemy się na forum publicznym, dlatego też zachowajmy stosowny ton wypowiedzi. Forum GoWork.pl jest miejscem, gdzie dyskutujemy i oceniamy warunki pracy, a nie zachowania osób trzecich. Skupmy się proszę na zatrudnieniu w Hutchinson Poland. W dniu 23 stycznia w Vitry-sur-Seine (departament Ile-de-France) odbyło się forum krajowego instytutu szkoleń i szkolnictwa zawodowego w branży gumowej (IFOCA). Zespół HR Hutchinson Poland uczestniczył w tym wydarzeniu, by spotkać się ze studentami na poziomie magisterskim i licencjackim w celu prezentacji firmy. Świadczy to między innymi o otwartości firmy na rynek młodych pracowników i absolwentów, nie uważacie? Czy na forum są studenci, którzy rozważają pracę w Hutchinson Poland?

Pomocna?
Tobiasz
 Opinia
@Olga 27.01.2019 14:06

O to nawet ciekawe! ;)

Pomocna?
TakNie
Jojo
 Opinia
@Olga 27.01.2019 14:06

Rozważają jeśli mają znajomości. Bez nich nic nie zdziałają w tej firmie. Jest u nas dużo wykształconych i utalentowanych ludzi, ale kiedy pojawia sie ogłoszenie na jakieś stanowisko (może dla picu tylko) zaraz jest obstawiane czyimś znajomym. Wykształcony człowiek bez znajomego gdzies wyżej skończy co najwyżej na produkcji jako szeregowy pracownik, bez perspektyw na awans.

Pomocna?
Artur
 Opinia
@Jojo 01.02.2019 13:07

Mam przez to rozumieć, że nie mając znajomości w firmie Hutchinson Poland nie ma szans na to, aby pozytywnie przejść proces rekrutacyjny? Zawsze wybrana będzie osoba, która jest polecona przez znajomego? Nie chciałbym źle zrozumieć tego, co napisałeś także przed przejściem do dalszej dyskusji, dlatego też chciałbym, abyś wyjaśnił, jak to wygląda.

Pomocna?
Jojo
 Opinia
@Artur 03.02.2019 18:02

No zanim wyjasnię to powiedzcie mi, jeśli pojawia się ogłoszenie o pracę, na jakims lepszym stanowisku, to jaki okres czasu powinien minąć na składanie CV? I dla wyjasnienia. Nie wiem jak jest we wszystkich zakładach, wypowiadam się na temat mojego nr 2 w Żywcu.

Pomocna?
Eifla
 Opinia
@Urażony głupotą ludzi 16.01.2019 00:50

Również zgadzam.sie z Twoim wpisem, ze kazdy ma.swoje zycie i czasem trzeba pochodzoc po "mule" Tylko może nie powinien zostawiac w nim.swoich trwałych "śladów", a po drugie co mnie osobiscie irytuje to robienie z siebie ofiary, ktora jest tak wporzadku a to wszyscy dookoła są beee. Przeciez nikt nikomu nie kaze sie z kims wiazac. Tylko jakis szacunek do ludzi trzeba miec a ten Pan wszystkich traktuje z gory jakby byl w czyms lepszy od nas. Pracowalem z nim na ajp 7 wiec troche wiem.

Pomocna?
Nowy
 Opinia
@Urażony głupotą ludzi 16.01.2019 00:50

Tylko dlaczego nie zrobi to tak jak trzeba. Ale nie lepiej mić w domu za fri gosposie praczke sprzątaczke i kucharke a uciechy szukać poza maużeństwem .Moje motto 3 rzeczy bym nigdy nie chciała 1 bielizny używanej 2 butów używanych i 3 FACETA KTÓRY GTA NA DWA FRĄTY to są (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Rere
 Opinia

Można u was liczyć na jakieś nadgodziny ?

Pomocna?
TakNie
Mily
 Opinia
@Rere 12.03.2019 23:01

Po 8 godzinach zapomnisz jak się nazywasz

Pomocna?
Rere
 Opinia
@Mily 12.03.2019 23:35

Słyszałem że jest możliwość 12 a to lepsza opcja niż weekendy . Więc dla tego się pytam

Pomocna?
TakNie
Sprawiedliwy!
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam! Dzisiaj odbyły się rozmowy dyrekcji z pracownikami. Temat oczywiście znany. Mam nadzieję, że 'Solidarność' nie ulegnie, i nadal będzie się trzymać swoich postulatów. Zakład ma takie obroty, że spokojnie może dać dużo większe podwyżki. Dyrekcja dobrze o tym wie. Jak docenicie pracowników, to Oni docenią Waszą firmę Panie Dyrektorze! Moje sugestie dla Hutchinson Poland Sp. z o.o.: Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Bardziej troszczyć się o pracowników szeregowych.

Pomocna?
3
Sprawiedliwy!
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam! Kiepskie warunki pracy. Brak możliwości rozwoju. Człowiek jest zawsze na dalszym planie. Ukłony w kierunku dyrekcji. Przemyslcie sobie kilka spraw!

Pomocna?
anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Nikita
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Która to?

Pomocna?
Piwko
 Opinia
@Nikita 02.03.2019 00:30

A to ta co z alvaro po zakopcu pomyka. A on taki rozgrzany ze w samej kamizelce eleganco drepta po krupuwkach ze kolegow starych nie poznaje jak mu czesc wolaja.

Pomocna?
Kamikadze
 Opinia
@Piwko 02.03.2019 19:30

A kto to ten Alvaro z AJP7?

Pomocna?
Rome
 Opinia
@Kamikadze 05.03.2019 11:56

To ten od tego Fordzika ?

Pomocna?
Były pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Rome 05.03.2019 22:02

Witam jaka jest u Was premia za nie chorowanie ile wynosi i jak jest wypłacana? Dzięki za odpowiedz

Pomocna?
TakNie
mily
 Opinia
@Były pracownik 06.03.2019 07:37

200 zł do wypłaty

Pomocna?
TakNie
Kamikadze
 Opinia
@Rome 05.03.2019 22:02

Nie no ja właśnie nie wiem i temu się pytam bo kiedys robiłem na AJP7 i nie wiem o kim piszecie.

Pomocna?
#strajk
 Opinia

SOLIDARNOŚĆ!!!!!!!

Pomocna?
1
Ciekawy
 Opinia
@#strajk 29.01.2019 21:11

Na czym polega wasz strajk? Odeszliscie od maszyn? Pracujecie na 50%?

Pomocna?
Cajap
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ciekawy 07.02.2019 20:37

Ch... J z piniondzami ważne że robota jest..!

Pomocna?
zeno
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@#strajk 29.01.2019 21:11

lepiej byscie skonczyli juz to zabawe i dogadali sie z dyrektorem

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Ciekawy 07.02.2019 20:37

Wystarczyłoby zacząć pracować zgodnie z procedurami. Gwarantuję, że cała produkcja zostałaby zatrzymana i z miejsca podwyżki xD

Pomocna?
Lucjan
 Opinia
@zeno 18.02.2019 11:03

Jak sie dogadają na 30 groszy to bedziesz pisal że znow związki załatwiły jałmużnę jak strajk to niech bedą godne podyżki

Pomocna?
TakNie
1234
 Opinia
@Lucjan 22.02.2019 08:57

Jakaś kpina

Pomocna?
TakNie
1234
 Opinia
@#strajk 29.01.2019 21:11

Co z podwyszkami

Pomocna?
TakNie
@
 Opinia
@#strajk 29.01.2019 21:11

A wyruwnanie będzie za opuznione podwyszki

Pomocna?
TakNie
Goska
 Opinia
@@ 26.02.2019 12:43

No chyba powinno byc wyrownanie

Pomocna?
TakNie
11111
 Opinia
@#strajk 29.01.2019 21:11

Dalej sttajkujecie

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
???
 Opinia

To ile on w końcu ma tych dzieciaków?

Pomocna?
Tom Tom
 Opinia

Tak śr czytam to forum. Związki super brawo. Ale dogadajcie się w końcu. Czytam dalej i trafiam na post w którym ktoś broni Alvaro i własnym oczom nie wierzę. Słuchaj Robson czy jak Ci tam to jest. Idę se patrzę i co widzę Alvaro w towarzystwie jednej z czarnych przyjaciółek bo imion nie chciałbym tu urzywac. Kolejna naiwna juz trzy załatwił dwie z dziećmi zostały . I ktoś tu mówi że tu ludzie mu wpisami życie niszczą jak on sam ze je niszczy myśląc muzgiem w spodniach. A jeszcze ostatnio jakiś gościu na palrni chwalił chłopa ze sie ogarnął rodzinę zakłada a tubmu ludzie kolo tylka robi to sie przyjaciel zdziwi jak się dowie. Choć nie można powiedzieć zazdro Alvaro ze Tak na Ciebie leca te panny bo coraz młodsze ta ma 22 chyba na jakąś szkołę podrywu sie do Ciebie wybiere.

Pomocna?
Trzydwajeden
 Opinia
@Tom Tom 19.02.2019 18:49

Idiota i tyle już to tu chyba ustalili ludzie

Pomocna?
@
 Opinia
@Trzydwajeden 19.02.2019 20:55

Znam Cie gosciu lata, znam sytuacje w jakiej byles, obserwuje Cie od dłurzszego czasu. Weź przestan myslec ze glowa w spodniach i nie niszcz zycia tej mlodej dziewczynie, ktora swoja droga tez rozumu nie ma zeby sie wycofac z tego. Tylko z reki ci je jak male dziecko. Zostawisz znow slad po sobie w jej brzuchu i co kolejny bedzie wychowywal za ciebie? Czy zostanie sama? Czy bedziesz zdradzal na prawo i lewo. Ocknij sie i idz napraw to co schrzaniles puki jeszcze nie jest za późno. Ja wiem stary, że forum nie jest od tych spraw ale ty i tak masz wszystkich w (usunięte przez administratora) wiec moze jak poczytasz prawde o sobie tu to cos do ciebie dotrze.

Pomocna?
Robin
 Opinia
@@ 20.02.2019 15:17

Ludziska żal wam (usunięte przez administratora) ściska. Niech lata z ogonem gdzie chce tylko jak jeszcze raz wyskoczy z glupim tekstem to mu buchne smiechem w twarz. Taki ktos ma nami kierowac i szacunku wymagac bedzie.

Pomocna?
@
 Opinia
@Tom Tom 19.02.2019 18:49

Kpina.

Pomocna?
TakNie
Firma
 Opinia

Program Praktyk Hutchinson Poland Sp. z o.o. CEL: Praktyki w Hutchinson dadzą Ci możliwość skonfrontowania wiedzy teoretycznej, która nabyłeś podczas studiów, z tym jak funkcjonuje firma w praktyce. Nauczysz się jak zastosować to co znasz tylko z wykładów w realnych projektach. Poznasz kulturę naszej organizacji. Zobaczysz jak działa międzynarodowa korporacja. KOGO POSZUKUJEMY: Do udziału w praktykach zapraszamy studentów IV lub V roku wydziałów oraz kierunków technicznych takich jak np.: •Mechanika i Budowa Maszyn •Automatyka i Robotyka •Inżynieria Produkcji Wiedza techniczna jest dla nas, jako dla firmy produkcyjnej, bardzo ważna, ale organizujemy również praktyki w działach nie związanych bezpośrednio z produkcją. Są to tzw. serwisy wspólne, czyli np.: •Dział Zakupów •Dział Personalny •Księgowość •Logistyka •Jakość •BHP Jesteśmy firmą francuską, dlatego też bardzo chętnie przyjmujemy na praktyki osoby posługujące się tym językiem. Nie jest to jednak warunek konieczny, więc jeśli nie znasz tego języka, na pewno znajdziemy zajęcie, które nie będzie wymagało jego znajomości. Poszukujemy przede wszystkim osób aktywnych i otwartych na nowe doświadczenia. Zainteresowanych tematyką produkcji. Osób, które nie lubią bezczynnie czekać na pracę, ale jej poszukują. OPIEKUN PRAKTYK: Każdej osobie odbywającej praktyki w Hutchinson zostaje przydzielony opiekun. Zazwyczaj jest to Kierownik Działu, w którym odbywają się praktyki. ALE CO JA WŁAŚCIWIE BĘDĘ TUTAJ ROBIĆ...? Po pierwsze zapoznasz się ze strukturą firmy i z naszymi wyrobami. Poznasz procesy, które toczą się w poszczególnych działach. W zależności od Działu, do którego aplikujesz otrzymasz do zrealizowani konkretny projekt-zadanie, którego wykonanie będzie nadrzędnym celem praktyk lub też będziesz obserwował i uczestniczył w bieżących pracach działu. Szczegółowy program praktyk jest konstruowany indywidualnie w zależności od Działu, w którym się odbywa. CZAS TRWANIA PRAKTYK: Czas trwania praktyk to minimum jeden miesiąc. Prowadzimy stały nabór na praktyki. Odbywają się one zarówno w czasie wakacji, jak również w trakcie roku akademickiego. Jednak warunkiem przystąpienia do nich jest dyspozycyjność co najmniej 20 godzin tygodniowo. Jesteśmy elastyczną firmą, dlatego też dajemy możliwość dopasowania praktyk do Twojego planu zajęć na Uczelni. JAK APLIKOWAĆ Jeśli jesteś zainteresowany odbyciem praktyk w Hutchinson zapraszamy do aplikowania. Prześlij nam swoje CV oraz list motywacyjny na adres: rekrutacja.lodowa@lodz.hutchinson.pl. ZAKOŃCZENIE PRAKTYK: Jeśli Twoja praktyka była związana ze zrealizowaniem konkretnego projektu, zostaniesz poproszony o zaprezentowanie wyników swojej pracy. Jeśli natomiast uczestniczyłeś w bieżących pracach działu, bez konkretnego zadania, Twoje praktyki zakończą się rozmową z Opiekunem, podczas której podsumujecie współpracę. Pamiętaj, że odbycie praktyk w Hutchinson pozwala nam zapoznać się z Tobą i Twoją pracą. Często praktykanci, którzy szczególnie dobrze wykonywali swoje zadania, zostają później zaproszeni do udziału w rekrutacjach, które ewentualnie pojawiają się w firmie. Zapraszamy do odbycia praktyk w Hutchinson!

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@Firma 14.02.2011 22:39

Jak z dostaniem sie na praktyke? Ciezko?

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@Western 15.01.2019 17:25

Wogole sa w ofercie praktyki?

Pomocna?
TakNie
Mlody
 Opinia
@Western 16.01.2019 10:21

Chyba sa przez Urzad pracy lub strone sprobuj

Pomocna?
TakNie
Ktos321
 Opinia
@Western 15.01.2019 17:25

Firma wystawia ogłoszenia na różnych stronach. Wystarczy wysłać CV na maila, dostałem się po 15 minutach rozmowy :)

Pomocna?
TakNie
1234
 Opinia
@Firma 14.02.2011 22:39

Można liczyć na pracę w logistyce

Pomocna?
TakNie
Pracownik Hutchinsona
 Opinia

Każdej osobie która zastanawia się czy przyjąć się do Hutchinsona Zakładowa stanowczo to odradzam , panuję tutaj jeden wielki (usunięte przez administratora) cyrk i (usunięte przez administratora) Nikt nad niczym nie panuję, zwalnia się doświadczonych pracowników, a zatrudnia masowo ukrainców za minmalna i niech robią po 12h, a to ze nic nie umieja to juz nikogo nie obchodzi. *ówno kogo interesuje ze sie starasz, w nagrode dostaniesz awans na jakies dziadowskie stanowsiko dla osoby z ulicy, bo przeciez tak taniej,. Tam się liczy tylko, żeby pracownik nie wolal kasy, siedzial cicho, robil za dwóch to wtedy jest dobrze, kierownik cie poklepie po plecach i zapier*alaj dalej (usunięte przez administratora) Awans? Zapomnij. Naprawdę omijajcie tą firme szerokim łukiem, takiego dziadstwa nie widziałem nigdzie, NIGDZIE. PROPONUJE GENIUSZOM Z ZARZĄDU ZATRUDNIC 100% UKRAINCÓW, ALBO LEPIEJ HINDUSÓW ZA MISKE RYŻU NIECH ROBIĄ.

Pomocna?
Ja
 Opinia

Jakie zarobki tam U_was można wiedzieć

Pomocna?
TakNie
mmmm
 Opinia
@Ja 14.03.2018 23:03

podstawowa stawka to 12,50 h

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@mmmm 15.03.2018 09:58

Nie no teraz jest wiecej. A i tak zgodnie z ustawa maja podniesc stawki.

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@Western 15.01.2019 17:36

Płaca minimalna to prawnie ustalony najniższy dopuszczalny poziom wynagrodzenia, określający stawkę za pracę godzinową oraz stawkę za pracę w określonym wymiarze czasu - najczęściej pensja miesięczna). W Polsce minimalne wynagrodzenie ustalane jest corocznie przez państwo na podstawie ustawy z 10 października 2002 o minimalnym wynagrodzeniu za pracę. Oznacza to, że będąc zatrudnionym legalnie na umowę o pracę nie można zarobić poniżej określonego przez państwo poziomu. W 2018 r. płaca minimalna wynosiła 2100 zł, a minimalna stawka godzinowa – 13,70 zł. Płaca minimalna 2019 to wzrost wynagrodzenia minimalnego o 7,1 proc., czyli o 150 zł. Minimalna stawka godzinowa 2019 wzrosła zaś o 1 zł i wynosi obecnie 14,70 zł.

Pomocna?
TakNie
Cajap
 Opinia
@Western 16.01.2019 10:35

Minimalna płacą godzinowa na umowie to 11.70 PLN piszcie chociaż prawde

Pomocna?
Olga
 Opinia
@Cajap 16.01.2019 12:45

A jak oceniasz możliwości rozwoju kompetencji pracowników firmy Hutchinson Poland? Czy firma zapewnia Wam dostęp do pakietów szkoleniowych lub organizuje udział w certyfikowanych kursach? Warto poruszyć tę kwestię na forum, ponieważ nikt nie wspominał, jak prezentuje się ścieżka rozwoju w firmie.

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@Olga 19.01.2019 01:43

Dawno nie bylem na fajnym szkoleniu.

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@Western 22.01.2019 22:51

Tylko dla kierowników sa szkolenia

Pomocna?
TakNie
Mlody
 Opinia
@Western 24.01.2019 15:37

Pracownicy kiedys mieli 5S

Pomocna?
TakNie
Olecka
 Opinia

Witam ,mam pytanie jak wyglada praca na wykończeniach w zakładzie numer 2 na stolarskiej ??? ciężka praca jakie wynagrodzenie ? mmm

Pomocna?
TakNie
Western
 Opinia
@Olecka 07.04.2015 13:22

Praca jest ok, ludzie spoko zalezy gdzie trafisz. Zarobki sa chyba takie jak wszedzie. Ja nie narzekam.

Pomocna?
wolny
 Opinia

Byłem ostatnio na rozmowie i ogólnie to nie polecam, przede wszystkim chodzi o stawki wynagrodzenia, już nie pamiętam ostatnio ale mówili o produkcji- operator autoklawu 15,30 brutto/h, a na magazynie coś między 12-13zł brutto/h. Z takimi stawkami to i ukraińcy nie będą chcieli robić, a co dopiero Polacy. Żenada. Dlatego apeluje, proszę ludzie zastanówcie się dobrze z 5 razy przed pójściem tam do pracy. Jak tak na dobre nie będą mieli ludzi do pracy to w końcu się obudzą.

Pomocna?
zwolniony
 Opinia
@wolny 21.03.2017 20:35

powiem to tak że hutchinson jako zakład to nie jest zły jak o nim mówicie bo nie ma tam aż takiej cieżkiej roboty i fajni ludzie tam pracują ja miałem pecha i dostałem się to wrednego animatora który był chamem i nie powiem co jeszcze gorsze ale nie dało się normalnie pracować bo albo darł ryj albo walnoł takim tekstem że nie wiadomo było co robić . Ale ktoś w końcu już nie wytrzymał i zrobił z tym porządek że Pieronka już nie ma tylko szkoda że dopiero po takim czasie zrobili z nim porządek . ja wolałem się zwolnić niż przechodzić piekło z tym diabłem podobno są na innych działach fajni animatorzy normalni nawet sie smieja i robia jaja dlatego nie chce obrażac innych ale dla tych co chcą tam iść do pracy to miec nomalnego kierownika a zaraz po nim animatora bo to z nimi caly czas robicie .

Pomocna?
igor
 Opinia
@zwolniony 22.03.2017 08:33

wracaj stary bo tego gościa już tu nie ma :-)

Pomocna?
Muchacho
 Opinia
@wolny 21.03.2017 20:35

to już wiem dlaczego produkcje przeniesli z Hiszpanii do Polski ;-)

Pomocna?
wiedzący
 Opinia
@wolny 21.03.2017 20:35

a czy wziąłeś pod uwagę, że to są stawki zasadnicze? i to na początek? do tego dochodzą różne premie, których niemało...

Pomocna?
wyrobnik
 Opinia
@wiedzący 11.04.2017 16:57

jakie premie o czym Ty mówisz kierowniczku chyba Wy je macie za wyciskanie norm z pracowników bo zwykły robol ma 100 zł brutto -żenada oczywiście jak wyrobi kosmiczną normę .W efekcie nie ma żadnych premii

Pomocna?
Powodzenia
 Opinia
@Muchacho 03.04.2017 11:49

Nie martwcie się już niedługo cała produkcja trafi do Serbii. Koniec waszych problemów.

Pomocna?
Powodzenia
 Opinia
@Muchacho 03.04.2017 11:49

Nie martwcie się już niedługo cała produkcja trafi do Serbii. Koniec waszych problemów.

Pomocna?
TakNie
Polka
 Opinia
@Powodzenia 21.04.2017 22:42

I tak się może skończyć brak szacunku i godnej pensji, za pracę. Wyzysk nie ma racji bytu na naszej ziemi Serbia to dobre dla was miejsce, a może Turcja by się wam przydała... Chcecie nas straszyć?! Czym? My sobie poradzimy, niewolników tu nie ma PROSTE.

Pomocna?
ona
 Opinia
@wyrobnik 11.04.2017 17:29

Są premie . Aktualnie 350 złotych. 250 za reklamację a raczej ich brak a 50 za odpad i 50 wydajność.

Pomocna?
Kamila
 Opinia
@wyrobnik 11.04.2017 17:29

Do tego dochodzi premia za nie chorowanie 2 razy w roku. Bony na święta i postój czyli 3 razy w roku. od lipca będzie kwartalny dodatek. Za tych co chorują. Długo by tłumaczyć ale zawsze jakieś pieniądze wpadną . A poza tym nikt nie ma mniej jak 11.70 mówię o produkcji w Ż2 . piszcie realne informacje a nie te z poczty pantoflowej. pozdrawiam

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@wyrobnik 11.04.2017 17:29

piszcie prawdziwe informacje: mamy w z2 premie produkcyjna. nawet zwiekszyli nam od maja premie.

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@wolny 21.03.2017 20:35

ludzie a czy wy rozumiecie ze to jest gola stawka zasadnicza? ze do tego dochodza jeszcze premie? ktora firma w okolicy ma takie dobre stawki?

Pomocna?
Rick Dangerous
 Opinia
@Powodzenia 21.04.2017 22:41

Chyba nie znasz mentalności Serbów człowieku. To ludzie bardziej wolni niż ci się wydaje i żaden serb nie da się zaprzęgnąć do tak ciężkiej pracy w takim tempie pracy jakie jest narzucone w obozie na stolarskiej w dodatku 3 zmianowej.

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
@
 Opinia

Dajcie spokój juz temu gosciowi

Pomocna?
Jery
 Opinia
@@ 15.01.2019 07:44

A ty co jego prywatna sekretarka

Pomocna?
@
 Opinia
@Jery 15.01.2019 08:41

Nie prywatna sekretarka. Tylko żyjecie zyciem goscia ktory nie szanuje nikogo ani niczego. To forum schodzi na poziom totalnego dna. Myslicie ze go rusza to pisanie o nim. Watpie. Pewno bawi sie jak sie bawil. Wiec dajcie se juz spokoj. Albo.idzcie i mu powiedzcie w oczy to co tu o nim piszecie.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@@ 15.01.2019 09:58

Bardzo dobrze sformułowane typ nie szanuję nikogo ani niczego gostek zupełnie jest z innej planety

Pomocna?
Robson
 Opinia
@Pracownik 15.01.2019 11:07

Dajcie spokój. Niszczycie ludziom zycie. Znam faceta jest wporzadku. Robilem z nim.lata i zawsze mozna bylo na niego liczyc. Zrobiliscie zto igly widly. I tyle. Darujcie sobie. Wporzo gosciu juz niektorzy zzapomnieli ile im pomogl. Wstydzcie sie! I zamknijcie wkoncu.

Pomocna?
Kasia
 Opinia

Witam,mam pytanko odnośnie pracy w weekend w zakładzie nr.1, pracował ktoś?jakia atmosfera,ile się zarabia?

Pomocna?
TakNie
Niezdecydowany
 Opinia

Hej.W którym zakłądzie lepiej pracować? Na Leśniance czy w 2 na Stolarskiej? chodzi o prace fizyczną. Nie wiem czy pracować na Leśniance przez Adecco czy lepiej iść na stolarską na umowe o prace przez zakład.Doradzcie proszę.

Pomocna?
TakNie
mily
 Opinia
@Niezdecydowany 19.12.2018 23:29

jak masz możliwośc to szukaj pracy gdzie indziej oba te zaklady to poraszka pozdrawiam

Pomocna?
Black
 Opinia
@Niezdecydowany 19.12.2018 23:29

Zrób dokładnie tak jak napisał miły...szukaj pracy w innym zakładzie. Praca w Hutchinsonie nie jest taka zła,ale ludzie są wredni. Zero współpracy ,pomocy i zrozumienia dla nowego pracownika który na początku ma ciężko żeby wdrożyć sie w nowej pracy. Od pierwszych dni pracy zniechęcanie i pretensje kierowników i liderów że robisz mało bo normy jest tyle...bla,bla. W Delphi przepracowałem 2 lata,w Cabindzie 4lata...a w hutchinsonie 1 miesiąc wytrzymałem. To chyba wiele tłumaczy jakim pracodawcą jest ten zakład.

Pomocna?
Wow
 Opinia
@Black 05.01.2019 16:11

Samo to że Hutchison to jest twoja 3 praca to świadczy jakim jesteś pracownikiem że nigdzie na dłużej nie możesz zagrzac miejsca więc nie pitol ze ludzie są wredni tylko Ty masz problem ze sobą że nie potrafisz się podporządkować i tyle .

Pomocna?
Black
 Opinia
@Wow 05.01.2019 21:18

Haha,nawet nie potrafisz napisać poprawnie nazwy firmy której tak bronisz idiotko. Prace zmieniam często bo nie mogę długo patrzeć na fałszywe mordy. Niby komu mam się podporządkowac? Debilom co myślą że jak skończyli studia zaocznie tą są kimś ważnym?Fuck off.

Pomocna?
Jaro
 Opinia
@Black 06.01.2019 02:12

Kupili za kasę wykształcenie a z butów słoma wystaje nie mówiąc o ich zachowaniu wiesniacy i tyle ja 3 miesiące pracowałem na ajp 6 i doświadczyłem tej patologii dlatego odradzam pracy właśnie tam, ludzie są okropni jak by mogli to by Cię w pierwszy dzień zajechali a zwłaszcza Panowie z autoklawy to się uważają za Bogów zamiast temu nowemu podpowiedzieć jak najlepiej ubierać gumy to robią ale na złość a potem jeden z drugim wydziera mordę ! Obraz nędzy i rozpaczy a Ci cali kierownicy to jedna wielka pomyłka nie polecam . Teraz pracuję również w branży motoryzacyjnej ale za lepszą kasę i zdecydowanie inne traktowanie człowieka .

Pomocna?
mily
 Opinia
@Wow 05.01.2019 21:18

Żyjemy w wolnym kraju tak to przynajmniej ma wyglądać każdy ma prawo wyboru nieważne w ilu zakładach pracował sam pracodawca nie jest odpowiedzialny za patologię panującą na produkcji tylko te buraki od pługa oderwani praca jest po to żeby żyć a nie żyć po to by pracować lizodupstwo służy samolubom a nie drugiemu człowiekowi a jak z ciebie taki pracoholik to może podporządkuj się sam sobie a wtedy dowiesz się kim ty jesteś

Pomocna?
Życzliwy
 Opinia
@Niezdecydowany 19.12.2018 23:29

Przyjęcia do pracy są praktycznie w każdym zakładzie motoryzacyjnym posłuchaj sobie radia Bielsko cały czas mówią o ofertach tylko problem jest taki że to ludzi nie ma chętnych do pracy . Jak ktoś ma możliwość to jedzie za granicę i tam się dorabia bo w Polsce raczej się nie dorobisz chyba że garba.

Pomocna?
Marta

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia
@mily 20.12.2018 21:22

Hej! Na jaką stawkę godzinowa można liczyć na początek na Stolarskiej?

Pomocna?
Taktoja
 Opinia

Mógłby ktoś podzielić się opinią o zarobkach i o atmosferze panującej w firmie ? Warto się przyjąć?

Pomocna?
TakNie
Pokemon
 Opinia

Siemano ludziska wiadomo kiedy będą przelewy z wypłatami ???

Pomocna?
Dd
 Opinia

Kiedy wyplacaja bony w huthinson stolarska zaklad 2

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@Dd 21.12.2018 13:23

już są na koncie

Pomocna?
TakNie
uwu
 Opinia

jestem zwykłym robotnikiem tejże fabryki i jestem zdenerwowany sytuacją panującą w tym zakładzie !! z tej strony liderka karuzeli :) pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Piksel
 Opinia
@uwu 18.12.2018 10:12

Uwu dziwne jest co piszesz a skoro tak Ci źle to czemu nie zmienisz zakładu masz się denerwować to spróbuj szczęścia gdzie indziej

Pomocna?
TakNie
1234
 Opinia

A co tam na AJP6??? Komboj J.S.dalej tak szaleje jak szalał?

Pomocna?
4321
 Opinia
@1234 11.12.2018 18:32

A coś taki ciekawy/a nie wiesz że ciekawość to pierwszy krok do piekła a może ty książkę piszesz jeżeli tak Cię to interesuje co kto robi to zapytaj u samego źródła Ajp6 tam się wszystkiego dowiesz a nie szukaj na najbardziej plotkarskiej stronie na której nic i nikt mądrego nie pisze tylko same durne wysrane i wymiete z d ... wypociny . Zajmij się czymś konkretnym choinkę może ubierz światełka sprawdź czy działają bo może żarówka sie spaliła i o karpiku nie zapomnij włącz sobie western to tam zobaczysz kowboji jak tak Cię interesują . Nie musisz mi dziękować za propozycję które Ci podałem bo robię to z grzeczności ze byś się nie nudził/a .

Pomocna?
Ajp6
 Opinia
@1234 11.12.2018 18:32

Nie interesuj sie nami

Pomocna?
Zygi
 Opinia
@4321 11.12.2018 21:49

Jedno pytanie co ty robisz na tej plotkarskiej stronie choinke juz ubrales

Pomocna?
TakNie
Lol
 Opinia

Ojojojojojjojjjojjjjj biedne AJP1

Pomocna?
TakNie
Mały
 Opinia

Dobrze ujoles że to co się dzieje to horror popatrzcie na ajp1 wzór hutchinsona a co się dzieje teraz ludzie się zwalniają nawet kierownicy dają wypowiedzenia czy Góra tego nie widzi tam to za jakiś czas nikt nie będzie pracował bo po tych zmianach ludzie przychodzą do pracy bo muszą a to wcale nie wróży dobrze dla firmy

Pomocna?
ziemniak
 Opinia
@Mały 11.10.2018 23:46

dokladnie tak ajp1 to najgprsza sekcja na jakiej mozna byc lub trafic,ludzie to dramat a praca jeszcze gorsza,kazdy chce pracowac po to chodzi do pracy,ale Gora widzi co sie dzieje na tej sekcji tylko jnie chca reagowac,nie doceniaja nawet ludzi,nawet jesli ludzie sie zwolnia to maja to gdzies zatrudnia nowe osoby ktore dlugo tak nie po pracuja bo psychicznie zwariuja,ale takie zaklady niestety sa i chcac nie chcac lepiej sie nie odzywac i robic swoje,jestem przekonany ze karma wroci do zlych ludzi za to jak traktuja zwyklych pracownikow ktorzy musza narobic na tych co siedza z (usunięte przez administratora) do gory ;)

Pomocna?
lipa
 Opinia
@ziemniak 05.11.2018 14:26

Dokładnie masz rację bo odkąd pojawiła się Tabulaga to wszystko rypło nie ma już tego co kiedyś ,ludzie byli oki i było zupelnie inaczej a teraz wyścig szczurów jeden (usunięte przez administratora) . Kiedyś to jedna zmiana co miała lepszy wynik ,pomagała innej zmianie co miała gorszy wynik że by to wyrównać. Nigdy nie przepadałem za Tą babą ale nie mam o niej dobrego zdania ( ciężki przypadek zero komunikatywności do pracownika ) Andrzejek był spoko gość

Pomocna?
:)
 Opinia
@lipa 07.11.2018 23:37

co się dzieje ? wyścig szczurów ? kto się z kim ściga ?

Pomocna?
Uwolniona
 Opinia
@lipa 07.11.2018 23:37

hehe to akurat nic nowego ????????????????

Pomocna?
CR
 Opinia
@:) 09.11.2018 20:01

Nasza Pani kierownik co sobie lubi podjeść każe sprawdzać zmianę tabalugi przychodzić wcześniej i traktuje ludzi, którzy przyszli do nas z innej hali jak jakieś zło trochę to nie po Bożemu, a sumienie rusza kiedyś tego nie było u nas, a szkoda tych ludzi nikt o tym nie mówi, bo boją się zemsty.

Pomocna?
????
 Opinia
@CR 09.11.2018 23:32

Ej ale co Ty bredzisz weź idź się lepiej wypaluj

Pomocna?
????
 Opinia
@CR 09.11.2018 23:32

Na ajp1 było zawsze fajnie nigdy nie było zgrzytow ale się zjebalo odkąd mamy zmiany