Hutchinson

Zawada

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 136 ocen.

Hutchinson
2 136 6 1

Opinie o Hutchinson

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

zainteresowany

Cześć Na jaką pensje tutaj może liczyć pracownik po okresie próbnym wraz z premią?

anonymous
@zainteresowany 15.06.2018 17:28

Jeżeli bedziesz pracował na formie to na start zarobisz 1900-2000zł (zależy od ilości godzin nocnych) a po przepracowaniu okresu próbnego będzie ok 2200-2300zł.

Pozdrawiam
@anonymous 23.06.2018 13:45

2300 to chyba jak trafi na B618 i na czterobrygadowke ???? a i jeśli oczywiście wypłaca dodatek czterobrygadowy, bo w tym miesiącu przez "pomyłkę" większości osób nie wypłacili dodatku... Nie pierwszy raz zdarzają się "pomyłki" przy naliczaniu wypłat ????

arek
@Pozdrawiam 07.07.2018 16:16

To ile można tak serio zarobić w tej firmie?

Adept
@arek 07.07.2018 19:19

W systemie 3 zmianowym z premią to max. 2200 i to przy dobrym miesiącu plus dodatek za formowanie. A tak to około 1900

arek
@Adept 08.07.2018 00:15

2200zł plus dodatki to bardzo dobry wynik a Wy narzekacie...

Arek
@arek 08.07.2018 08:45

Nie plus dodatki tylko z dodatkami 2200 jest różnica nie?

arek
@Arek 08.07.2018 10:36

Wyraźnie pisze "plus dodatek za formowanie".Z dodatkiem czy bez pracując od poniedziałku do piątku według mnie jest to b.dobry wynik.

"zadowolony"
@arek 08.07.2018 11:24

Arek to wbijaj,potrzebują tam takich. W systemie 3 zmianowy, bez żadnego weekendu nie ma nawet "dwójki" na przodzie na rękę. Na starym volvo wielkie zmiany,rozrzucono ludzi po wszystkich świętych bez względu kto i czy ma z kim jeździć,nowy kierownik powiedział wprost że nie brali tego pod uwagę. A i u waga po roku czasu, doszło kilkanaście miejsc parkingowych co i tak jest za mało. Potrzebujemy więcej takich fabryk

anonymous
@"zadowolony" 08.07.2018 13:12

Stare Volvo -pracowałem na tym wydziale! Dalej tak kierownikiem jest ten pan co sie nawet do kierowania bydłem nie nadaje :P

Roman
@anonymous 08.07.2018 16:46

Nie pan po 3 miesiacach rozwalil wydzial w pył i odszedł, wrócił stary poukładał i teraz znów nowemu przekazał. Ciekawe ile ten wytrzyma hehehe

Tak było
@zainteresowany 15.06.2018 17:28

U mnie na pasku było 1800zł. Premii nie było. Praca od PON-PT po 8h. Przecież każdy ma też swoje życie, a sorki za 2200 nie będę siedzieć cały tydzień po 12h w robocie.

Michelli
@Roman 13.07.2018 18:59

Ten kierownik który był 3 miesiące był najlepszym kierownikiem dbał o wszystko interesował sie i miał duża wiedzę

dojo
@Pozdrawiam 07.07.2018 16:16

wyprostowali tą 4 brygadówke?

anonymous
@dojo 18.09.2018 15:14

a co mieli wyprostować?

Guest
@anonymous 18.09.2018 18:59

Ustalić czy będzie 4 brygadowka czy nie

Ukkkk

Witam nie polecam nikomu isc do Hutchinsona zarobki sa bardzo smieszne 1500 zl na miesiac na reke i jeszcze nie puszczaja na przerwy tylko karza robic caly czas to jest jakis oboz. Teraz jeszcze murzynów zatrudnili tania sile robocza naprawde odradzam kazdemu isc do tego zakladu omijajcie z daleka

Man
@Ukkkk 11.09.2018 19:19

Co ty chszanisz jakie 1500? Chyba lekko przesadzasz

Ukkkk
@Man 11.09.2018 19:32

Man taka prawda to jest jeden wielki (usunięte przez administratora)

Herfl
@Ukkkk 11.09.2018 19:54

Dlaczego mówicie ze to jest (usunięte przez administratora) Chciałbym sie zatrudnić tam do jakości bo widziałem ze szukają inz jakości . Jak tam sie pracuje na stanowisku jakościowa, powiedzcie coś proszę

anonymous
@Man 11.09.2018 19:32

Masz racje 1540zł

Biii
@Ukkkk 11.09.2018 19:54

To na jakim wydziale jest taki kachos bo pierwsze słyszę zeby podchodzić na przerwy???

mg
@Ukkkk 11.09.2018 19:19

Powyższa opinia mija się z prawdą. Ustawowo każdy ma prawo do 15 min przerwy. W Hutchinson 15 minutowa przerwa jest wydłużona do 20 minut i dodatkowo są jeszcze dwie 5 minutowe przerwy. W sytuacji gdy np. jest pilna wysyłka kierownik ma prawo odwołać 5 minutówke, lub gdy ktoś się obija i nie wyrabia normy również. Dla RZETELNEGO pracownika taka sytuacja się nie zdarza.

anonymous
@mg 14.09.2018 07:33

Ty kołku z biura! Normy są tak zawyżone a formy tak rozj*bane że fizycznie nie da się ich zrobić!

Man
@Biii 12.09.2018 19:18

Na każdym

P8x
@mg 14.09.2018 07:33

Ooooo jakiś biurowiec się odezwał który nie stoi 8h w temperaturze 35 stopni Celsjusza.... Tylko wejdzie na chwilę powie (usunięte przez administratora) tu macie i wraca do klimatyzowanego pomieszczenia.

Biii
@Man 14.09.2018 22:33

No raczej na pewno nie no chyba ze na volvie tak macie????

Ostateczny
@Ukkkk 11.09.2018 19:19

Niestety ale takie są realia hutchinsona . Pieniadze śmieszne hehe pomału wszystko ucieka moze to da im w koncu do myslenia . Zaniedługo nie będą miec kim robic ... Rynek pracy na szczescie sie poprawia wiec jest gdzie zmienic prace ;)

Znajaca przepisy ;)
@mg 14.09.2018 07:33

To trzeba wczytac sie w przepisy własnie osoby pracujace na produkcji powinny miec 7,5 godz pracy bo pracuja wszczególnych warunkach ;)

Elosfti
@anonymous 14.09.2018 09:05

Ciagle widzę ze mówicie o osobach z biura ze to kołki, macie jakiś problem ze człowiek jest po studiach, starał sie zdobyć wykształcenie i teraz pracuje w biurze? Dziecinne

xyz
@Elosfti 18.09.2018 10:31

Cześć kołku z biura! Myślisz że jak zdobyłeś za kasę pewnie na zaocznych studiach papierek mgr to możesz szydzić z pracowników z niższego szczebla dzięki którym ten cały kołchoz jeszcze funkcjonuje? To nawet nie jest dziecinne tyko ZAŁOSNE!

Elosfti
@xyz 18.09.2018 10:41

Dlaczego od razu zakładasz ze zaoczne? I ze ludzie z biura obrażają pracowników? To niektórzy pracownicy z lini maja problem z Tym ze wykształceni ludzie pracują w biurze

Waldi

Powiedzcie warto tu przyjść do jakości na inżyniera ?

oszustwo

Katarzyna- Pani Kasiu takie pytanie do pani, bo widzę że jest pani tutaj moderatorem albo administratorem, dlaczego niektóre wpisy pracowników, według mnie te najbardziej istotniejsze są stąd usuwane? Na Łódzkim profilu było to samo,tłumaczyłem to sobie wtedy tym że może to nie dotyczy tego zakładu,tutaj mamy już temat typowo o Zawadzie. Czekam na odpowiedź

Jacek

Ludzie nie czepiacie się huczinsona... Już 22.09 są dni otwarte dla pracowników możecie zabrać dzieci(ale nie więcej niż 2 ) niech dzieci zobaczą co ich czeka jeśli nie będą się uczyć e

Ostateczny
@Jacek 14.09.2018 22:49

Tylko nie zapomnij zabrac swoich dzieci i daj im nauczke bo moga tak skonczyc ale niewiecej niż dwójke ;) W sumie darmowa impreza ...

Miły
@Jacek 14.09.2018 22:49

a właśnie teraz szukaja osób bez wykształcenia tylko z jakimś określonym zawodem wiec nie kwestia kto sie jak uczy tylko kwestia wynagrodzen.A że firma żeruje na ludziach nawet potraficie w soboty setki obcinac ... wiec jak tak dalej bedzie to te robole jak ich tak traktujecie odejda do konkretnego pracodawcy co będzie szanował ich ...

anonymous
@Miły 16.09.2018 06:06

no widziałem ostatnio na pracuj.pl była oferta z tego obozu$pracy a pod spodem adnotacja "pracodawca nie wymaga cv" hehe drugi stomil

Hanahhali

Nie rozumiem tego narzekania.. jeżeli sie wam nie podoba, to dlaczego po prostu nie zrezygnujecie? Skoro uważacie ze należy sie wam więcej pieniędzy to szukajcie czegoś innego, ale z takim podejściem to życzę powodzenia

Ffff
@Hanahhali 31.05.2018 16:30

Bo ludziom najlepiejj wychodzi narzekanie. Wiecznie malo malo malo tyle jest miejsc gdzie placa wiecej ale nikt nie pojdzie bo lepiej jest narzekac

Tak było
@Hanahhali 31.05.2018 16:30

Innej pracy jest dużo, tylko trzeba się wziąć za szukanie. Narzekanie w niczym nie pomoże. Odejść z hacza jest łatwo, ale trzeba się odważyć.

Była

Ludzie nie dajmy się zwariować, pracy jest teraz dużo.... Szanujmy się. Szczerze w hutchinson nie ma perspektyw na "lepsze" (lepsze już minęło) :'(

Tak było
@Była 18.05.2018 22:17

Dobrze, że dałem sobie spokój z tym "cudownym" miejscem.

rozczarowany

Przepracowalem w haczu okres probny, czyli 3 miesiace, no i niestety nie moge o tej firmie napisac zbyt wielu pozytywów. Co innego mowione bylo w biurach , na szkoleniach a co innego wyszlo na dole czyli na hali. Pieniadze słabe , norma podnoszona , praktycznie nie jest w stanie sie jej wyrobić. Za reklamacje biorą po i tak słabej premii.ŻENADA A najlepsze w tym wszystkim jest to ,ze na drugą zmiane nie ma miejsca gdzie zaparkowac auto , niektorzy juz godzine przed czasem przyjezdzaja... Smiechu warte .

ciekawy
@rozczarowany 14.09.2018 12:04

Czy możesz napisać co było inaczej mówione na początku?

Katarzyna

@anonymous, a ta kwestia była podejmowana z pracodawcą? Myślę, że w przypadku, gdy chodzi o własne zdrowie, warto poruszać takie tematy aż do skutku. @Markuso, rozumiem, że pracujesz w Hutchinson. Czy w firmie jest aktualnie spora rotacja pracowników czy raczej utrzymuje się na stałym poziomie? Może w związku z tym prowadzone są aktualnie jakieś rekrutacje - wiesz coś na ten temat? @Noone, napiszesz coś więcej o pracy w Hutchinson? Wszelkie nieco bardziej rozbudowane opinie są mile widziane na forum!

Noone

Atmosfera jest spoko tego nie można zarzucić

Beee
@Noone 04.09.2018 22:41

Ale i tak uważaj

Ja
@Noone 04.09.2018 22:41

O i znów ktoś z biurowców ferment sieję..." Atmosfera jest spoko" tak samo jak po uruchomieniu gorącej linii ekstruzji ????????

MANY

BRAK ORGANIZACJI I MYSLENIA W KADRZE ZARZADZAJACEJ. LUDZIE SZYBKO ODEJDA. JUZ WIDAC.

Markuso
@MANY 01.09.2018 14:41

Co lepsi to odchodzą i z biura i z hali

Katarzyna

@MANY, rozumiem, że pracujesz w Hutchinson. Długo już jesteś związany z tą firmą? Czemu myślisz, że ludzie zaczną odchodzić z pracy w Hutchinson? @anonymous, a jak zwalczane są te niedogodności? Jestem ciekawa, czy pracodawca oferuja jakąś odzież służbową lub maseczki ochronne. Napiszcie coś więcej na temat pracy w Hutchinson! Wszystkie Wasze opinie są bardzo istotne.

anonymous
@Katarzyna 03.09.2018 22:07

Nie,nie ma żadnych maseczek.Dla pracodawcy jesteśmy tyko tanią siłą roboczą.

Szycha

Sredbia wieku kobiet to 45 lat, nie ma z kim rozmawiac bo nie ma na to czasu. Pracuje juz jakis czas i wiem mowie. Na dniach skladam wypowiedzenie. Zapraszam mlodych z nadziejmi na kariere..

ET
@Szycha 13.06.2018 20:58

To dobra informacja, że takie osoby przyjmują. To grupa która ma największe problemy ze znalezieniem pracy a skoro sobie radzą to nie może być ciężka fizyczna robota

anonymous
@ET 22.08.2018 23:42

Akurat dla starszych osób praca w tej firmie jest bardzo obciążająca ze wzgledu na panujące bardzo wysokie temperatury dochodzące a czasem nawet przekraczajace 40 stopni.Do tego dochodzi jeszcze smród gumy.

Katarzyna

@Sowa, wygląda więc na to, że trzeba pilnować swoich spraw. Myślę, że każdy z pracowników, obojętnie gdzie pracuje, powinien to robić. Zamieściłeś bardzo ciekawą opinię i apel - miejmy nadzieję, że w firmie naprawdę zacznie dziać się lepiej! Dziękuję za Twoją wypowiedź i pozdrawiam. @Ciepłe mleczko, a Ty pracujesz lub pracowałeś w Hutchinson? Jakie jest Twoje zdanie o pracy w tym miejscu?

Katarzyna

@Alibabe, dziękuję za dość szczegółową odpowiedź. Czy mógłbyś jeszcze napisać, jak wygląda kwestia urlopów w tej firmie - czy nie ma problemu z wzięciem na przykład kilku dni wolnego z rzędu? To dość istotna kwestia. @anonymous, widzę, że również pracujesz w Hutchinson. Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu? Zachęcam do rozbudowania swojego komentarza.

Sowa
@Katarzyna 20.08.2018 16:53

Postaram się trochę poprawić to, co napisał/a Alibabe. Pensja na czas, zgadza się, z tym problemem jeszcze się nie spotkałem. Co do bonusów, zwykle są, ale dość często są sytuacje, że jedna osoba nie dostała premii, albo nie doliczyli za sobote. Wtedy upominać się i dają. (Nie wiem jak na innych działach, ale na nowym volvo, kierownik zaczął straszyć zabieraniem premii, ale o tym zaraz...) Gwarantowana umowa na stałe? niby tak, ale nie do końca, bo pytając ludzi, jedni mają inni nie mają. Ja jako stary pracownik jestem jeszcze na umowie rocznej. Obstawiam że po niej będzie stała... Coroczne podwyżki? hmm dopiero rok minął i dostaliśmy dosłownie parę zł więcej, osobiście stwierdzam że to mało, jak na ową firmę... "Promocje wewnętrzne - podwyżka po okresie próbnym" a czy to aby nie zalicza się do tej "corocznej" podwyżki? :) Nie wiem jak wygląda rekrutacja od środka, ale patrząc na dział, w którym robię, brakuje ludzi... Miała być 3 zmiana, po czym okazało się ze robią 2 większe, a jak będą ludzie to 3 wejdzie. Nie wiem czy tak trudno przejść rekrutacje, czy tak mało osób przybywa, czy może po prostu ten dział ma jakiś problem, ale nie wygląda to fajnie... ludzie będą odchodzić, tego jestem pewien, rotacja i rotacja... znikąd się to też nie bierze. 7. Racja mordy nie drą, co nie znaczy, że jest super miło. Obstawiam że co dział to inna perspektywa na to, ale jeśli chodzi o nowe volvo, to coraz gorzej się tam czuje. Kierownik dziś na spotkaniu jasno dał do wiadomości, że my robole nie harujemy tak ciężko jak inne wydziały, że ludzie co robili na starym dziale normy, tak tutaj nie potrafią połowy zrobić. Gdzie leży wina? według kierownika w pracownikach. Według mnie, w ich działaniach... Nowe volvo nie słynie z dobrych form... i jeśli kierownik sądzi inaczej, to sprawdź sobie proszę, gdzie najwięcej przesiaduje narzędziownia. Te "nowe" formy nie wiem co przeszły w Łodzi, ale to co my tu dostali, wymaga gruntownych napraw. Które tak wielce były obiecane i w sumie nadal są. Że mamy techników i to zrobią... co to za technik, skoro cały dzień przesiedzi przy formie i zwykle problem jest nadal. A jak zwalczą jeden, to pojawia sie drugi. Na starym dziale jak wkładałem uszczelkę, to wchodziła jak w masło (chyba że wymiary uszczelki sie zmienily...) tutaj zaś codzienie muszę się zmagać z nimi. Szczęki we formach latają na wszystkie strony, przykręcenie wszystkiego na siłe nic nie daje, bo gwinty wyrobione jak się tylko da. To powoduje, że wyciągniecie uszczelki bez użycia siły jest niemożliwe! Kierownikowi to powiedz, to On powie technikowi. Technik przyjdzie, pomysli coś, podłubie jak mu nie będzie szło, albo jak to zwykle bywa, zadzwoni telefon i już go nie ma, zaś wzywa narzędziownie, która no sory, ale też czasami takie jaja robi, że to się w pale nie mieści. A nic tak nie wybija z równowagi, jak narzędziowiec, który powie, że źle wkładasz uszczelkę. Mimo że tysiące razy dzień w dzień robisz to samo i problemu nie ma... Rozumiem że na naszym dziale was już krew zalewa, ale uwierzcie, nas też i też mnie nie cieszy stanie z wami i czekanie aż to zrobicie. Wolałbym robić to co do mnie należy i iść do domu. Warto dodać, że przez ostatnie tygodnie, zamiast dostosowywać uszczelki do form, to robią na odwrót, przez co formy były zjechane ręcznie pilnikami itp itd. Ostatnio poprawiali na kilku formach swoje błędy, pytanie czy ich znów nie popełnią... :) Jeśli to czytasz kierowniku, uwierz, to nie nasze lenistwo, niechęć do pracy (chociaż to jest coraz większe) nie zachęcisz nas obniżaniem premii, zostawaniem po godzinach czy co tam jeszcze przyjdzie do głowy. Powiem tak, formy nadal wymagają dużych poprawek, jeśli chcesz mieć normy jak na starym dziale. Dodam jeszcze, że na starym dziale była pewna różnica. Ja jako formujący nie musiałem skupiać całej uwagi na to jakie uszczelki odkładam. Zgadza się, dawałem wadliwe do dobrych, ale zostały wybrane, a norma nawet była przekraczana i nikt o to problemu nie miał. Tutaj zaś coraz bardziej wymagacie od formujących, by nie dawali złych sztuk do dobrych. Ok, tak też się staram, ale sprawdzenie uszczelki to nie 3 sek jak to ktoś z góry powiedział. Dałbym sobie rękę uciąć, że jak bym robił uszczelki, dał kierownikowi na 3 sek każdą do sprawdzenia, przepuściłby buble. Dlaczego? bo tu formy są jakie są i problemy nie pojawiają się w jednym miejscu jak to zwykle bywa. Tu za każdym razem jest coś innego, co dzień inna przygoda. Ja jestem w stanie przyspieszyć, co by te normy nadgonić, ale zaś mi będziesz chciał premie zabierać za buble. Tak apropo bubli, ciągle nas gonicie że jest ich dużo (ciężko żeby było inaczej... :D) gonicie że normy mało, przez co ludzie zaczynają popełniać błędy i wysyłają buble. Wy zaś wtedy mówicie, że finasowo lepiej jak na firmie zostaną buble, a nie w wysyłce (to rozumiem, żeby nie było), ale na Boga, nie bijcie po łapach za dużą ilość bubli. Gdzie często te buble są nieuniknione. Bo nie powstają w skutek błędu montażu... więc problem chyba wiadomo gdzi

Sowa
@Sowa 20.08.2018 19:17

Brakło mi znaków by wszystko opisać :D tak więc na koniec tylko dodam, kierowniku, nie szukaj winy tylko w pracownikach najniższych szczebli, bo albo nie widzisz, albo nie chcesz widzieć błędów na wyższych szczeblach. Wiesz, nikt Ci tego w prost nie wygarnie, tego sam jesteś pewien. Nikt nie chce tracić pracy w taki sposób, dlatego sam tutaj wole napisać, może to przeczytasz :) I polecam zastanowić się jak to usprawnić, co naprawić, bo niektóre sposoby nie działają, a czasami wręcz pogarszają. Nie mówię, jest kilka zmian na plus, ale jeśli to tylko robole będą dostawać po (usunięte przez administratora) to sądzę że dużo doświadczonych ludzi odejdzie. (I powodzenia z utrzymaniem działu z nowymi pracownikami) Może kierowniku nie wiesz, ale niektórzy na własną rękę naprawiają co mogą, by tylko to jakoś szło i na prawdę, takich sytuacji jest sporo i gdybyśmy chcieli źle, to nawet by się człowiek tego nie łapał, tylko czekał godzine na przybycie narzedziowni i pół dnia aż naprawi :D Dobra kończę swe żale, może mnie poniosło, ale to moje zdanie i za jakis czas dam znać co sie zmieniło, czy na lepsze czy na gorsze. A teraz baj baj, mam nadzieje że chociaż troche nakierowałem i przyszłych pracowników (by unikać nowe volvo hehe) i kierownika ;) pozdro.

Sowa

wyjaśnisz?

Kawa z mlekiem
@Sowa 20.08.2018 19:17

Nie rób bubli i rób to co do Ciebie należy to nikt się Ciebie nie będzie czepiał.Skoro jestes doświadczonym pracownikiem to powinieneś już wiedziec jak to wszystko funkcjonuje.

Sowa
@Kawa z mlekiem 22.08.2018 10:45

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Typowe "nie rób bubli", kiedy nawet przy techniku wywalisz 20 sztuk bo tyle ustawia formę. Robię to co do mnie należy, jak bym nie robił to by mnie już tam nie było. Mówiąc o bublach, mam na myśli cały dział, nie tylko siebie, a i głównie chodziło mi o zaznaczenie faktu, że buble powstają przez formy, a nie pracowników. I wszystko jest zgłaszane, to nie tak że robimy sobie samowolkę. Problem własnie polega na tym, że stojąc z mechanikiem godzine, wywalisz te 20 sztuk do kosza, bo testy, próby itp. Po czym na drugi dzień zwykle jest to samo, tylko tym razem co innego się dzieje. Często jest tak, że na 10 sztuk, trafi się jedna zalana, albo pęknieta. Jak by nie patrzeć, tego zgłaszać nie muszę, bo przecież zawsze było mówione 3 wadliwe sztuki pod rząd i zgłaszamy. Tak czy siak nawet jak to zgłoszę to co. Przyjedzie technik czy ktoś inny, przestawi coś w formie i nie będzie czekał 10 sztuk aż się to powtórzy tylko pójdzie. A to ze pozniej znow sie to pojawi i zwykle zostanie to juz olane, to inna sprawa... Tak czy siak ile razy ja się doprosić chciałem by naprawili to czy tamto. I co słyszałem? "to nie jest teraz ważne, później to zrobimy" i tak mijają miesiące. I tak, wiem jak to wszystko funkcjonuje i dlatego mnie to troszkę smuci... Nie ukrywam, wyżaliłem się, ale to nie są kłamstwa i historie z 4 liter, znikąd się to nie wzięło. Kawa, a tak z ciekawości, bo do bubli się przywaliłeś, mimo że nie zrozumiałeś tego co chce przekazać, co sądzisz o reszcie? a no tak, z tego co kiedyś wyczytałem, to Ty chyba w biurach robisz? więc w sumie skąd możesz wiedzieć, co się dzieje na hali. Może zabrakło pozytywnych opinii i teraz zostanę uznany za jakiegoś narzekacza i kogoś kto buble robi :D Więc dodam i pozytywne. Po pierwsze, to na pewno pracownicy i liderzy, z tym jest jak dla mnie idealnie. Są wyjątki, ale to niezauważalne. Co do pracy, to hmm takie pół na pól, no bo niby lekka praca, ale jednak na tych formach sie człowiek wypoci, bo nie działa to jak trzeba (szczególnie w te gorące dni :p). Łatwa praca, nie ważne co się robi, jak tylko się załapie to jest to proste jak budowa cepa. Ale po czasie może doskwierać monotonia, ale to norma na produkcji. Jeśli się ktoś zastanawia czy warto, to powiem tak, warto spróbować, bo jak by nie patrzeć, jeszcze wiele się może zmienić.

Ciepłe mleczko
@Kawa z mlekiem 22.08.2018 10:45

"Kawa z mlekiem" jeszcze tutaj cię nie było? Ciebie dotyczy w końcu hutchinson w Łodzi czy Zawadzie?

Doroti
@Katarzyna 20.08.2018 16:53

Tak można. Człowiek ma pracować od poniedziałku do poniedziałku (brakuje na wysyłkę) a jak nie przyjdziesz w swój dzień wolny to dostaniesz pisemna "prośbę"

Katarzyna

@Romana, po Twoich komentarzach wnoszę, że jesteś zainteresowany pracą w Hutchinson. Wysyłałeś już swoje CV do pracy w tej firmie? @Xyz, bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź! Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego. @Alibabe, @Pulsar, rozumiem, że Wy też pracujecie w Hutchinson w Zawadzie. Możecie napisać coś więcej o pracy w tym miejscu, jakieś szczegóły?

Biolog
@anonymous 13.08.2018 21:20

Kłamiesz - i wie o tym każdy pracownik firmy wiec spokojnie kłam dalej

Wredna
@Biolog 14.08.2018 23:53

Biolog widocznie niezasluzyles hhaaa

Lol

Nie polecam stawki jakie proponują są śmieszne więcej zarobić można np. w TC Dębica przy podobnej specyfice pracy, do tego zawsze coś dokładają święta itp, a tu tylko oszczędności. przyśli tu bo myśleli że Podkarpacie to ludzie żyją w lasach i będą tyrać za grosze, a poza tym Mieszkańcy łodzi mieli dość tego smrodu.

anonymous
@Lol 08.06.2018 14:55

Ej tutaj też na swieta był żurek!

Kiełbasa
@anonymous 09.06.2018 13:56

I pół jajka :-D oraz prezentacja jakie to firma ma straty przez błędy "robili" l. Ale państwo z góry samo nie potrafi(nie wie) czy dany produkt może w takim stanie trafić do klienta czy nie....

Św Mikołaj
@anonymous 09.06.2018 13:56

Święta były po 4 tym miesiącu działalności firmy więc trudno wymagać żeby już wszystko działało jak w zegarku. Nawet listy do mnie nie zdążyły dotrzeć ...

Rozsądek
@Lol 08.06.2018 14:55

TC Debica jest lepsze ? Poczytaj wpisy ich pracowników o warunkach pracy

anonymous
@Rozsądek 15.08.2018 21:57

Warunki pracy podobne ale kasa lepsza.Tam pracownikom chodzi głownie o to że nowi mają lepszą kase od nich.Sam sie nucz czytać ze zrozumieniem.

Tobi

Uwaga uwaga! Hutchinson daje podwyżki (od stycznia tego roku) ale już w maju można sie spodziewać podwyżki w skali miesiąca o całe 2,5% czyli 30 parę złotych miesięcznie.... Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów

Kolega
@Tobi 11.05.2018 23:27

2,5% to było minimum dla słabych średnio podnieśli coś 4%

Katarzyna

Możecie szczegółowo opisać sytuację w firmie Hutchinson? Jaka panuje atmosfera? Wspominaliście o problemach z wypłatami, jak dokładnie to wygląda? Czy udało się wyjaśnić brak wypłaconej premii? Zachęcam was do udziału w dyskusji, tym samym pomożecie potencjalnym kandydatom.

Wodzianka
@Katarzyna 22.05.2018 16:47

Nie nie udało się wyjaśnić" nikt o niczym nie wie". Atmosfera raczej nie zbyt sprzyjającą. Pracowałam to wiem. Wszystko zależy od tego kto jest Twoim znajomym "na górze" wtedy znajdą Ci odpowiednie stanowisko a jeśli takiego nie będzie to je stworzą ????

anonymous
@Katarzyna 22.05.2018 16:47

Potencjalnym kandydatom można napisać tyko jedno: OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM fabryke hutchinson w Zawadzie!

Druch
@Katarzyna 22.05.2018 16:47

Problemy z wypłatami ? Może czasem ktoś się pomyli na kilkadziesiąt złotych ale wypłaty zawsze są na czas a błąd zawsze skorygują

Romana

A czy ktoś wie jakie jeszcze firmy szukają pracowników z Zawadzie?

Pulsar
@Romana 10.08.2018 18:37

Biedronka

Romana
@Pulsar 11.08.2018 09:19

Tam mnie odrzucili

Katarzyna

Upominam osoby wypowiadające się poniżej, że forum GoWork.pl służy wymianie opinii na temat pracodawców, a nie do plotek na temat kolegów i koleżanek z pracy. Ton Waszych komentarzy jest nie do przyjęcia. @Pracown, rozumiem, że aktualnie pracujesz w Hutchinson, tak? Jakie warunki oferuje ten pracodawca?

Xyz
@Katarzyna 22.07.2018 21:42

Oj Katarzyna wygląda na to że niektórzy przychodzą do pracy się napatrzyć na koleżanki i kolegów. Informacja o walorach wizualnych zdobywa niestety 10-krotnie więcej punktów jako POMOCNA niż informacje o warunkach pracy ;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Alibabe

Atmosfera jest lepsza niż w firmach gdzie pracowałem wczesniej. Przyjdź zakwalifikuj się,zacznij prace to sam ocenisz

Pulsar

Przyjdź zatrudnij sie zobaczysz dlaczego jest sporo ludzi ktorzy pracuja od poczatku fabryki i sobie chwalą

Katarzyna

@Xyz, dziękuję za Twoją opinię, niemniej proszę jednak o nieobrażanie nikogo na forum. Szanujmy się wzajemnie! Czy mógłbyś dodać jeszcze, na podstawie jakiej umowy odbywa się zatrudnienie w tym miejscu? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Hutchinson? Jak oceniacie warunki oferowane przez tego pracodawcę i atmosferę panującą w zakładzie?

Xyz
@Katarzyna 03.08.2018 21:34

Umowa o prace za najnizsza krajowa, kusza dosc wysokimi premiami ktore jak sa to dobrze ale ostatnio tylko patrza zeby wszystkie zabrac i dac jak najmniej. Warunki pracy sa dobre jak by to powiedziec: takie jakie powinny byc. Atmosfera to zalezy wszystko od ludzi z ktorymi sie pracuje miedzy niektorymi jest lepiej a miedzy innymi troche gorzej, wiadomo jak to z ludzmi bywa

Kamkami

Szkoda ze odeszła jedna laska z jakości , miło było przynajmniej przynajmniej popatrzeć jak sie pojawiała na hali czyt biuścik extra

Mannam
@Kamkami 06.07.2018 10:52

O tak! Wszystko co dobre szybko sie kończy , laska petarda

Pracown
@Mannam 10.07.2018 15:58

Serio spoko była dziewczyna, przynajmniej sie interesowała co sie dzieje na wydziale i normalnie ze wszystkimi gadała a to ze męska cześć ekipy sie slinila to juz inna sprawa

anonymous
@Kamkami 06.07.2018 10:52

mniam mniam mniam

Xyz

Praca dobra nie ciezka tylko zarzad to idioci nie potrafia nic rozplanowac raz bardzo duzo roboty a pozniej nie ma wcale i zmuszaja do wypisywania urlopow.

Katarzyna

@Hallohans, rozumiem, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Hutchinson, tak? Jakie stanowisko Cię interesuje w tej firmie? Przypominam osobom wypowiadającym się na forum, że obowiązuje tu jasno określony regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin , którego każdy z nas zobowiązuje się przestrzegać przy publikacji swojego komentarza.

Katarzyna

@zainteresowany, widziałam, że pytałeś o pracę w Hutchinson. Zdecydowałeś się aplikować? A może już pracujesz w tej firmie? Przypominam niektórym osobom wypowiadającym się w wątku, że forum GoWork.pl jest miejscem wymiany rzetelnych i merytorycznych opinii na temat pracodawcy. Nie jest to miejsce na plotki dotyczące kolegów z pracy.

Wredna
@Katarzyna 10.07.2018 21:17

Tu koleżanka ma rację bo co niektóre osoby ,,,a znam takie tylko tym żyją ( niech sie przypatrza na siebie)

Hallohans

Ludzie którzy aktualnie pracujecie w hutchinsonie mówcie jak tam jest, jak w biurach ? Ok sie pracuje? Jak atmosfera? Jak nowi dyrektorzy ?

zainteresowana

Dla mnie firma mało rzetelna, jak można komuś obiecać pracę, obiecać skierowania na badania i nie dać nawet znać, że jednak nie przyjmą do pracy? Ktoś nie ma wyobrażenia o życiu, a żyć za coś trzeba. Bardzo słabo! To nie było ' zadzwonimy do Pani ' tylko ' jest Pani przyjęta, wystawimy skierowanie na badanie i zadzwonimy '. Nie polecam!

Katarzyna

Czy w ostatnim czasie coś się zmieniło w Hutchinson? Może któraś z osób na forum aplikowała do firmy i mogłaby opisać proces rekrutacji? Opowiecie nieco o warunkach zatrudnienia? @Wredna, a czy Tobie odpowiada praca w firmie? Jakie wady i zalety dostrzegasz? Czy pracodawca organizuje szkolenia podnoszące kwalifikacje?

Wredna
@Katarzyna 20.06.2018 10:56

Jak ktoś chce pracowac to bedzie źle aż tak niema

Zostaw opinię o Hutchinson - Zawada

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson