Hutchinson

Zawada

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 171 ocen.

Hutchinson
2 171 6 1

Opinie o Hutchinson

Ania96

Witam. Co sądzicie o pracy dla kobiet? Czy jest bardzo ciezko ?

Katarzyna
@Ania96 15.11.2018 19:49

Rozumiem, że interesuje Cię podjęcie pracy w Hutchinson. Mam nadzieję, że osoby zatrudnione obecnie w tej firmie udzielą Ci odpowiedzi na zadane pytanie! Jak myślisz, zdecydujesz się aplikować do pracy w Hutchinson, czy jednak nie? Daj znać, co postanowisz!

Mama

Wypłaty są przeważnie 4-5 dzień roboczy. Wiecie coś o Mikołajkach dla dzieci bo na innych forach zakładu piszą już

Totylkooni
@Mama 21.10.2018 21:45

Wiemy że leżą w województwie warmińsko - mazurskim.

Robolek
@Mama 21.10.2018 21:45

na jakich innych forach??

Katarzyna
@Mama 21.10.2018 21:45

@Mama, rozumiem, że piszesz o jakiejś imprezie organizowanej przez firmę Hutchinson dla pracowników i ich rodzin. Czy takie inicjatywy często są podejmowane przez pracodawcę? Jestem ciekawa, jak dokładniej to wygląda - napiszesz coś więcej?

Abc
@Katarzyna 25.10.2018 22:33

Była impreza ale dużo pracowników nie przyszło ponieważ musieli pracować gdyż produkcja nie była zatrzymana

byty
@Abc 04.11.2018 21:29

około 400 osób było

Katarzyna
@byty 05.11.2018 13:27

Piszecie o imprezie Mikołajkowej, która miała miejsce niedawno w listopadzie, tak? Jestem ciekawa, czemu tak wcześnie i czy zawsze tak to wygląda w Hutchinson. Czy poza tego typu imprezami organizowane są też inne formy integracji dla pracowników firmy i jeśli tak, to jak często?

Ukkkk

Witam nie polecam nikomu isc do Hutchinsona zarobki sa bardzo smieszne 1500 zl na miesiac na reke i jeszcze nie puszczaja na przerwy tylko karza robic caly czas to jest jakis oboz. (usunięte przez administratora)naprawde odradzam kazdemu isc do tego zakladu omijajcie z daleka

Man
@Ukkkk 11.09.2018 19:19

Co ty chszanisz jakie 1500? Chyba lekko przesadzasz

Herfl

Dlaczego mówicie ze to jest (usunięte przez administratora) Chciałbym sie zatrudnić tam do jakości bo widziałem ze szukają inz jakości . Jak tam sie pracuje na stanowisku jakościowa, powiedzcie coś proszę

anonymous
@Man 11.09.2018 19:32

Masz racje 1540zł

Biii

To na jakim wydziale jest taki kachos bo pierwsze słyszę zeby podchodzić na przerwy???

mg
@Ukkkk 11.09.2018 19:19

Powyższa opinia mija się z prawdą. Ustawowo każdy ma prawo do 15 min przerwy. W Hutchinson 15 minutowa przerwa jest wydłużona do 20 minut i dodatkowo są jeszcze dwie 5 minutowe przerwy. W sytuacji gdy np. jest pilna wysyłka kierownik ma prawo odwołać 5 minutówke, lub gdy ktoś się obija i nie wyrabia normy również. Dla RZETELNEGO pracownika taka sytuacja się nie zdarza.

anonymous
@mg 14.09.2018 07:33

Ty kołku z biura! Normy są tak zawyżone a formy tak rozj*bane że fizycznie nie da się ich zrobić!

Man
@Biii 12.09.2018 19:18

Na każdym

P8x
@mg 14.09.2018 07:33

Ooooo jakiś biurowiec się odezwał który nie stoi 8h w temperaturze 35 stopni Celsjusza.... Tylko wejdzie na chwilę powie (usunięte przez administratora) tu macie i wraca do klimatyzowanego pomieszczenia.

Biii
@Man 14.09.2018 22:33

No raczej na pewno nie no chyba ze na volvie tak macie????

Ostateczny
@Ukkkk 11.09.2018 19:19

Niestety ale takie są realia hutchinsona . Pieniadze śmieszne hehe pomału wszystko ucieka moze to da im w koncu do myslenia . Zaniedługo nie będą miec kim robic ... Rynek pracy na szczescie sie poprawia wiec jest gdzie zmienic prace ;)

Znajaca przepisy ;)
@mg 14.09.2018 07:33

To trzeba wczytac sie w przepisy własnie osoby pracujace na produkcji powinny miec 7,5 godz pracy bo pracuja wszczególnych warunkach ;)

Elosfti
@anonymous 14.09.2018 09:05

Ciagle widzę ze mówicie o osobach z biura ze to kołki, macie jakiś problem ze człowiek jest po studiach, starał sie zdobyć wykształcenie i teraz pracuje w biurze? Dziecinne

xyz
@Elosfti 18.09.2018 10:31

Cześć kołku z biura! Myślisz że jak zdobyłeś za kasę pewnie na zaocznych studiach papierek mgr to możesz szydzić z pracowników z niższego szczebla dzięki którym ten cały kołchoz jeszcze funkcjonuje? To nawet nie jest dziecinne tyko ZAŁOSNE!

Elosfti
@xyz 18.09.2018 10:41

Dlaczego od razu zakładasz ze zaoczne? I ze ludzie z biura obrażają pracowników? To niektórzy pracownicy z lini maja problem z Tym ze wykształceni ludzie pracują w biurze

Mgr
@Elosfti 18.09.2018 14:15

Ja też jestem po studiach i zapieprzam na produkcji tylko dlatego że nie miałam pleców. Cała Dębica doskonale wie kto obsadzał biurowych w Hutchinsonie więc nie chrzań jak to ciężką pracą i wiedzą zdobułeś posadę bo jesteś śmieszny.

Elostfi
@Mgr 25.09.2018 07:20

A nie przyszło Ci do głowy ze miałeś za niskie kwalifikacje? Ze są ludzie którzy skończyli lepsze uczelnie np i dlatego dostali prace w biurze , ale powiedz jak obsadzali ludzi w biurach bo jestem ciekawy

Elostfi
@Elostfi 26.09.2018 12:36

Ja dla przykładu skończyłem zawodówkę potem technikum zaoczne ale matury nie zdałem i teraz pracuje w biurze w cudownej firmie o pięknej nazwie haczinson.

Kaka
@Herfl 11.09.2018 20:09

Proboj, mi się udało zaczynam niebawem :(

Mgr
@Elostfi 27.09.2018 09:56

Faktycznie, po formie twojej wypowiedzi nawet cię nie podejrzewam o posiadanie matury, życzę powodzenia

Herlf
@Kaka 29.09.2018 21:13

I mozesz powiedZiec jak Ci sie pracuje?

Serafim
@Elosfti 18.09.2018 14:15

Ja jestem po politologii (doktorat) i chce u was pracować. To gdzie by mnie dali. Pewno wcale by nie wzięli?

Operator
@anonymous 14.09.2018 09:05

Normy są zawyżone???? Jak chodził koleś ze stoperem to bez problemów 20% więcej wychodziło niż norma. Mało wiesz o zawyżonych normach ;-)

Operator
@xyz 18.09.2018 10:41

To odłóż sobie ... zrób studia za kasę a potem zatrudnij się w biurze...

Operator
@Mgr 25.09.2018 07:20

nie wierzę ... dzisiaj ludzie po studiach mają 3 oferty a ty na produkcji? Chyba kończyłeś kulturoznawstwo ... ;-)

Operator
@Serafim 30.10.2018 16:38

nie szkoda Ci było czasu? ;-)

Miła 20000

Nie jest najgorzej ????bywałam w gorszych miejscach pracy....

Katarzyna
@Miła 20000 02.11.2018 19:58

@Miła 20000, rozumiem, że pracujesz w Hutchinson. Co mogłabyś powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Jestem ciekawa, czy w firmie są możliwości rozwoju dla pracowników i czy są szanse na przykład na awans. Mogłabyś napisać coś na ten temat?

zainteresowana

Czy ktoś mógłby pomóc mi dostać się do pracy na produkcji? Będę bardzo wdzięczna... Składałam CV kilka razy i nic...

Michelin
@zainteresowana 24.10.2018 16:18

jak to nic? Jakie masz wykształcenie?

ten
@zainteresowana 24.10.2018 16:18

już nie przyjmują teraz na produkcje być może na początku roku

zainteresowana
@zainteresowana 24.10.2018 16:18

no nikt nie dzwoni. kiedy będą jakieś szanse na przyjęcia?

Oim

(usunięte przez administratora) , byle zrobić jak najwiecej jak najszybciej bez porządnych narzędzi...

Taki jeden

Na ekstruzji w tamtym tyg znowu wypadek. Chłopak rozcial sobie rękę dość poważnie, oczywiście bez zgłaszania wypadku tak jak w przypadku kiedy wózkowy najechał pracownikowi na nogę. Pani (usunięte przez administratora) nie uznaje wypadków pracowników.

Robolek
@Taki jeden 23.10.2018 12:53

Wypadek za wypadkiem... W okresie letnim gość wywinął orła o formę (zemdlał) inny rozwalił dłoń i też cisza a na tablicy " 312(chyba) dni bez wypadku" Idealny zakład nic złego sie nie dzieje. Teraz "pomocnica" od BHP chodzi i przywala sie do ludzi jeśli maja spodenki lub spodnie podwinięte. A miedzy czasie spaceruje i robi zdjęcia wszystkim i wszystkiemu. Ale jak goście pracowali na górze montaż rur bez odpowiedniego zabezpieczenia obszaru to wtedy nikt nie widział problemu. MASAKRA !!

Maja

Orientuje się ktoś ile płacą w trakcie "płatnych" praktyk?

zainteresowany

Cześć Na jaką pensje tutaj może liczyć pracownik po okresie próbnym wraz z premią?

anonymous
@zainteresowany 15.06.2018 17:28

Jeżeli bedziesz pracował na formie to na start zarobisz 1900-2000zł (zależy od ilości godzin nocnych) a po przepracowaniu okresu próbnego będzie ok 2200-2300zł.

Pozdrawiam
@anonymous 23.06.2018 13:45

2300 to chyba jak trafi na B618 i na czterobrygadowke ???? a i jeśli oczywiście wypłaca dodatek czterobrygadowy, bo w tym miesiącu przez "pomyłkę" większości osób nie wypłacili dodatku... Nie pierwszy raz zdarzają się "pomyłki" przy naliczaniu wypłat ????

arek
@Pozdrawiam 07.07.2018 16:16

To ile można tak serio zarobić w tej firmie?

Adept
@arek 07.07.2018 19:19

W systemie 3 zmianowym z premią to max. 2200 i to przy dobrym miesiącu plus dodatek za formowanie. A tak to około 1900

arek
@Adept 08.07.2018 00:15

2200zł plus dodatki to bardzo dobry wynik a Wy narzekacie...

Arek
@arek 08.07.2018 08:45

Nie plus dodatki tylko z dodatkami 2200 jest różnica nie?

arek
@Arek 08.07.2018 10:36

Wyraźnie pisze "plus dodatek za formowanie".Z dodatkiem czy bez pracując od poniedziałku do piątku według mnie jest to b.dobry wynik.

"zadowolony"
@arek 08.07.2018 11:24

Arek to wbijaj,potrzebują tam takich. W systemie 3 zmianowy, bez żadnego weekendu nie ma nawet "dwójki" na przodzie na rękę. Na starym volvo wielkie zmiany,rozrzucono ludzi po wszystkich świętych bez względu kto i czy ma z kim jeździć,nowy kierownik powiedział wprost że nie brali tego pod uwagę. A i u waga po roku czasu, doszło kilkanaście miejsc parkingowych co i tak jest za mało. Potrzebujemy więcej takich fabryk

anonymous
@"zadowolony" 08.07.2018 13:12

Stare Volvo -pracowałem na tym wydziale! Dalej tak kierownikiem jest ten pan co sie nawet do kierowania bydłem nie nadaje :P

Roman
@anonymous 08.07.2018 16:46

Nie pan po 3 miesiacach rozwalil wydzial w pył i odszedł, wrócił stary poukładał i teraz znów nowemu przekazał. Ciekawe ile ten wytrzyma hehehe

Tak było
@zainteresowany 15.06.2018 17:28

U mnie na pasku było 1800zł. Premii nie było. Praca od PON-PT po 8h. Przecież każdy ma też swoje życie, a sorki za 2200 nie będę siedzieć cały tydzień po 12h w robocie.

Michelli
@Roman 13.07.2018 18:59

Ten kierownik który był 3 miesiące był najlepszym kierownikiem dbał o wszystko interesował sie i miał duża wiedzę

dojo
@Pozdrawiam 07.07.2018 16:16

wyprostowali tą 4 brygadówke?

anonymous
@dojo 18.09.2018 15:14

a co mieli wyprostować?

Guest
@anonymous 18.09.2018 18:59

Ustalić czy będzie 4 brygadowka czy nie

Daro
@Pozdrawiam 07.07.2018 16:16

Ile w tej firmie można zarobić

xyzzzzzz
@arek 08.07.2018 08:45

2200 to dla Ciebie dobry wynik przy godzinach nocnych z premią? śmiech na sali a nie dobry wynik. Jak ktoś ma rodzinę, dom, auto na utrzymaniu to to jest (usunięte przez administratora)a nie pieniądze za przeproszeniem.

Taki jeden
@arek 08.07.2018 08:45

Zwłaszcza że w innych oddziałach hutchinsona zarabia się o wiele więcej.

Nowy

Wiałem aplikowac ale widząc ze na 4 na brygadówce 2200zł :D smiech

Nowy 2
@Nowy 18.10.2018 10:56

To chyba zle info masz ...ja biorę 2500 na czysto

Katarzyna
@Nowy 2 18.10.2018 13:36

@Nowy 2, Twój nick wskazuje na to, że niedawno podjąłeś pracę w Hutchinson, tak? Jestem ciekawa, czym się zajmujesz w firmie i jak wygląda Twój przykładowy dzień pracy. Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat na forum? Zachęcam!

X bit
@Nowy 18.10.2018 10:56

Tj netto czy btutto

Asia

W jakie dni są wypłaty ? ostatniego dnia miesiaca? 10 ?

Waryjot
@Asia 20.10.2018 07:37

Do 10. Ale przeważnie są wcześniej koło 7

nowy

Witam. Czy w firmię jest Lekarz orzecznik ?

stary
@nowy 15.10.2018 18:31

Jest, ale chyba lepiej jest iść do szpitala albo kol-medu na kolejowej

Katarzyna

@Michałek, a na czym najbardziej zależałoby Ci w firmie Hutchinson? Napisz proszę kilka aspektów, które są dla Ciebie kluczowe, a na pewno ktoś udzieli Ci odpowiedzi. @"zadowolony", dlaczego twierdzisz, że Twój komentarz może zostać usunięty? Nie widzę w nim żadnej niezgodności z regulaminem, a tylko takie komentarze mogą zostać zarchiwizowane przez administratora forum.

Waldi

Powiedzcie warto tu przyjść do jakości na inżyniera ?

Michałek
@Waldi 17.09.2018 22:46

Powiedzcie czy warto

"zadowolony"
@Waldi 17.09.2018 22:46

No pewnie, dobra fucha w końcu jak przyjdzie co do czego to i tak ta cała "jakość" odpowiedzialności nie bierze za nic, wszystko spada na operatora-robola który pracuje "aż" za najniższą. Ostatnio przed drugą zmianą pan dyr. wyszedł na dwór i zdziwiony, że sznur samochodów poupychanych gdzieś aż pod wiaduktem to pracowników z tej "super" fabryki. A ludzie problem z parkowaniem mają już prawie rok, że o wlepionych mandatach już nie wspomnę. Tak na starym volvo to już w sumie drugi kierownik zrezygnował :D. ps. ciekawe kiedy usuną. :)

Gosc
@"zadowolony" 06.10.2018 21:10

Nie sadze ze jakosciowcy nie odpowiadaja z a reklamacje, moze chodzi o to ze jednak reklamacje generuje produkcja ale to jakosciowiec odpowiada przed managementem I klientem A nie operator :/

Ona

Hehe nowy kiero już wymiękł i uciekł ze starego Volvo, to już drugi na rozpisce, szczerze to cieszę się ze M wraca bo to chyba jedyny normalny z kim można wszystko załatwić jak jest się feir wobec niego.

Hackut

Serio ten nowy juz uciekł? No wczensiej tez był jakiś nowy i zrezygnował po 3 miesiącach , wy mówicie o tym nowym nowym?

Katarzyna

@Elostfi, a możesz coś powiedzieć o pracy w Hutchinson? Jestem ciekawa, czym się zajmujesz - jeśli oczywiście możesz i chcesz powiedzieć na forum. Planujesz związać się na dłużej z tym pracodawcą? Bardzo proszę o zaprzestanie słownych przepychanek na forum - to nie jest miejsce na tego typu dyskusje.

Obiektyw

Nie polecam nikomu pracy w tej "fabryce"

Buuuu
@Obiektyw 29.09.2018 13:06

jak sie nie chce robić to tak jes

Say

A jak wyglada sytuacja z kobietami ? Przyjmują?i na jakie stanowiska? Warto nie warto ? To faktycznie az taki (usunięte przez administratora) czy opinie na wyrost ?

on
@Say 27.09.2018 16:16

Przyjdź i zobacz hehe jak niemasz gdzie dobre 1500

Nietoperz

Nie wiem jak na innych działach, ale nowe volvo właśnie wprowadza kontrole rodzicielską. A konkretnie chodzi o kamery :) Ciekawy sposób "motywacji" znaleźli, czy co Oni chcą tym osiągnąć... Jestem bardzo ciekaw co za kilka dni będzie się działo :D

Moneo
@Nietoperz 20.09.2018 23:53

Kto to wymyslil?

SUŁTAN
@Nietoperz 20.09.2018 23:53

Kierownictwo musi nas mieć pod kontrolą,dla mnie to jest śmieszne,(usunięte przez administratora) czujmy się jak murzyny:D

anonymous
@SUŁTAN 21.09.2018 10:50

Co w tym dziwnego? W każdej firmie są kamery aż dziwne że tutaj nie było.

Nietoperz
@anonymous 21.09.2018 12:49

Były, tyle że na wejściach, a nie centralnie na pracowników. A dziwnego w tym to, że tylko jeden dział owe kamery otrzymał, więc no coś za tym stoi. Hajs zamiast wsadzić we formy by działały jak trzeba, to jak widać wolą dać na kamery. Przecież jak pracownik będzie czuł się obserwowany, to nagle normy zrobi tam gdzie się nie da? Osobiście mam wrażenie, że pracownik dużo lepiej pracuje, kiedy czuje się swobodnie w pracy, a nie jak w jakimś obozie, gdzie kontrolują Cie na krok. Oczywiście czas pokaże co owe kamery przyniosą, oby tylko nic złego ;)

anonymous
@Nietoperz 22.09.2018 19:08

I tutaj się zgadzam człowiek czuje się na luzie bez kamer,będąc myślami że cię obserwują z kamer będziesz spięty i nerwowy.Wiem co to znaczy być obserwowany przez kamery,coś zrobisz źle i na dywaniku jesteś.

On
@Nietoperz 22.09.2018 19:08

Przyjdz na ekstruzje u nas są od pół roku i nikt nie placze

Jojo
@Nietoperz 20.09.2018 23:53

Chłopie nikt nie ma czasu by cię oglądać, chodzi o bezpieczeństwo i kontrole nad Ukraińcami a nie oglądanie twojej mordy

Katarzyna

@Nietoperz, a czy pracownicy zostali w jakimś fakcie o tym poinformowani oraz czemu ma to służyć? Czy zostali raczej postawieni przed faktem dokonanym? @Mgr, długo już pracujesz w Hutchinson? Czy w firmie są szanse na awans? @anonymous, piszesz z perspektywy pracownika tej firmy? Jakie jest Twoje zdanie na temat warunków oferowanych przez tego pracodawcę?

Jacek

Ludzie nie czepiacie się huczinsona... Już 22.09 są dni otwarte dla pracowników możecie zabrać dzieci(ale nie więcej niż 2 ) niech dzieci zobaczą co ich czeka jeśli nie będą się uczyć e

Ostateczny
@Jacek 14.09.2018 22:49

Tylko nie zapomnij zabrac swoich dzieci i daj im nauczke bo moga tak skonczyc ale niewiecej niż dwójke ;) W sumie darmowa impreza ...

Miły
@Jacek 14.09.2018 22:49

a właśnie teraz szukaja osób bez wykształcenia tylko z jakimś określonym zawodem wiec nie kwestia kto sie jak uczy tylko kwestia wynagrodzen.A że firma żeruje na ludziach nawet potraficie w soboty setki obcinac ... wiec jak tak dalej bedzie to te robole jak ich tak traktujecie odejda do konkretnego pracodawcy co będzie szanował ich ...

anonymous
@Miły 16.09.2018 06:06

no widziałem ostatnio na pracuj.pl była oferta z tego obozu$pracy a pod spodem adnotacja "pracodawca nie wymaga cv" hehe drugi stomil

Ona
@Jacek 14.09.2018 22:49

Nie ma to jak umiec zachecić ludzi do przyjscią pracowac . Sami nóż sobie w plecy wbijacie ... reklama Hutchinsona sie udała ;)

Katarzyna

@oszustwo, jeśli jakieś wpisy zostały usunięte, to uczynił to administrator forum stwierdziwszy ich rażącą niezgodność z regulaminem. Na forum jest miejsce zarówno na opinie pozytywne, jak i negatywne, wymagamy jedynie, aby były napisane w sposób merytoryczny i kulturalny. @Michelli, rozumiem, że pracujesz w Hutchinson. Długo już jesteś związany z tą firmą? Co możesz powiedzieć o pracy w niej? @Guest, jakie możesz wymienić pozytywne i negatywne aspekty pracy w Hutchinson?

oszustwo

Katarzyna- Pani Kasiu takie pytanie do pani, bo widzę że jest pani tutaj moderatorem albo administratorem, dlaczego niektóre wpisy pracowników, według mnie te najbardziej istotniejsze są stąd usuwane? Na Łódzkim profilu było to samo,tłumaczyłem to sobie wtedy tym że może to nie dotyczy tego zakładu,tutaj mamy już temat typowo o Zawadzie. Czekam na odpowiedź

Hanahhali

Nie rozumiem tego narzekania.. jeżeli sie wam nie podoba, to dlaczego po prostu nie zrezygnujecie? Skoro uważacie ze należy sie wam więcej pieniędzy to szukajcie czegoś innego, ale z takim podejściem to życzę powodzenia

Ffff
@Hanahhali 31.05.2018 16:30

Bo ludziom najlepiejj wychodzi narzekanie. Wiecznie malo malo malo tyle jest miejsc gdzie placa wiecej ale nikt nie pojdzie bo lepiej jest narzekac

Tak było
@Hanahhali 31.05.2018 16:30

Innej pracy jest dużo, tylko trzeba się wziąć za szukanie. Narzekanie w niczym nie pomoże. Odejść z hacza jest łatwo, ale trzeba się odważyć.

Była

Ludzie nie dajmy się zwariować, pracy jest teraz dużo.... Szanujmy się. Szczerze w hutchinson nie ma perspektyw na "lepsze" (lepsze już minęło) :'(

Tak było
@Była 18.05.2018 22:17

Dobrze, że dałem sobie spokój z tym "cudownym" miejscem.

Katarzyna

@Alibabe, dziękuję za dość szczegółową odpowiedź. Czy mógłbyś jeszcze napisać, jak wygląda kwestia urlopów w tej firmie - czy nie ma problemu z wzięciem na przykład kilku dni wolnego z rzędu? To dość istotna kwestia. @anonymous, widzę, że również pracujesz w Hutchinson. Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu? Zachęcam do rozbudowania swojego komentarza.

Sowa
@Katarzyna 20.08.2018 16:53

Postaram się trochę poprawić to, co napisał/a Alibabe. Pensja na czas, zgadza się, z tym problemem jeszcze się nie spotkałem. Co do bonusów, zwykle są, ale dość często są sytuacje, że jedna osoba nie dostała premii, albo nie doliczyli za sobote. Wtedy upominać się i dają. (Nie wiem jak na innych działach, ale na nowym volvo, kierownik zaczął straszyć zabieraniem premii, ale o tym zaraz...) Gwarantowana umowa na stałe? niby tak, ale nie do końca, bo pytając ludzi, jedni mają inni nie mają. Ja jako stary pracownik jestem jeszcze na umowie rocznej. Obstawiam że po niej będzie stała... Coroczne podwyżki? hmm dopiero rok minął i dostaliśmy dosłownie parę zł więcej, osobiście stwierdzam że to mało, jak na ową firmę... "Promocje wewnętrzne - podwyżka po okresie próbnym" a czy to aby nie zalicza się do tej "corocznej" podwyżki? :) Nie wiem jak wygląda rekrutacja od środka, ale patrząc na dział, w którym robię, brakuje ludzi... Miała być 3 zmiana, po czym okazało się ze robią 2 większe, a jak będą ludzie to 3 wejdzie. Nie wiem czy tak trudno przejść rekrutacje, czy tak mało osób przybywa, czy może po prostu ten dział ma jakiś problem, ale nie wygląda to fajnie... ludzie będą odchodzić, tego jestem pewien, rotacja i rotacja... znikąd się to też nie bierze. 7. Racja mordy nie drą, co nie znaczy, że jest super miło. Obstawiam że co dział to inna perspektywa na to, ale jeśli chodzi o nowe volvo, to coraz gorzej się tam czuje. Kierownik dziś na spotkaniu jasno dał do wiadomości, że my robole nie harujemy tak ciężko jak inne wydziały, że ludzie co robili na starym dziale normy, tak tutaj nie potrafią połowy zrobić. Gdzie leży wina? według kierownika w pracownikach. Według mnie, w ich działaniach... Nowe volvo nie słynie z dobrych form... i jeśli kierownik sądzi inaczej, to sprawdź sobie proszę, gdzie najwięcej przesiaduje narzędziownia. Te "nowe" formy nie wiem co przeszły w Łodzi, ale to co my tu dostali, wymaga gruntownych napraw. Które tak wielce były obiecane i w sumie nadal są. Że mamy techników i to zrobią... co to za technik, skoro cały dzień przesiedzi przy formie i zwykle problem jest nadal. A jak zwalczą jeden, to pojawia sie drugi. Na starym dziale jak wkładałem uszczelkę, to wchodziła jak w masło (chyba że wymiary uszczelki sie zmienily...) tutaj zaś codzienie muszę się zmagać z nimi. Szczęki we formach latają na wszystkie strony, przykręcenie wszystkiego na siłe nic nie daje, bo gwinty wyrobione jak się tylko da. To powoduje, że wyciągniecie uszczelki bez użycia siły jest niemożliwe! Kierownikowi to powiedz, to On powie technikowi. Technik przyjdzie, pomysli coś, podłubie jak mu nie będzie szło, albo jak to zwykle bywa, zadzwoni telefon i już go nie ma, zaś wzywa narzędziownie, która no sory, ale też czasami takie jaja robi, że to się w pale nie mieści. A nic tak nie wybija z równowagi, jak narzędziowiec, który powie, że źle wkładasz uszczelkę. Mimo że tysiące razy dzień w dzień robisz to samo i problemu nie ma... Rozumiem że na naszym dziale was już krew zalewa, ale uwierzcie, nas też i też mnie nie cieszy stanie z wami i czekanie aż to zrobicie. Wolałbym robić to co do mnie należy i iść do domu. Warto dodać, że przez ostatnie tygodnie, zamiast dostosowywać uszczelki do form, to robią na odwrót, przez co formy były zjechane ręcznie pilnikami itp itd. Ostatnio poprawiali na kilku formach swoje błędy, pytanie czy ich znów nie popełnią... :) Jeśli to czytasz kierowniku, uwierz, to nie nasze lenistwo, niechęć do pracy (chociaż to jest coraz większe) nie zachęcisz nas obniżaniem premii, zostawaniem po godzinach czy co tam jeszcze przyjdzie do głowy. Powiem tak, formy nadal wymagają dużych poprawek, jeśli chcesz mieć normy jak na starym dziale. Dodam jeszcze, że na starym dziale była pewna różnica. Ja jako formujący nie musiałem skupiać całej uwagi na to jakie uszczelki odkładam. Zgadza się, dawałem wadliwe do dobrych, ale zostały wybrane, a norma nawet była przekraczana i nikt o to problemu nie miał. Tutaj zaś coraz bardziej wymagacie od formujących, by nie dawali złych sztuk do dobrych. Ok, tak też się staram, ale sprawdzenie uszczelki to nie 3 sek jak to ktoś z góry powiedział. Dałbym sobie rękę uciąć, że jak bym robił uszczelki, dał kierownikowi na 3 sek każdą do sprawdzenia, przepuściłby buble. Dlaczego? bo tu formy są jakie są i problemy nie pojawiają się w jednym miejscu jak to zwykle bywa. Tu za każdym razem jest coś innego, co dzień inna przygoda. Ja jestem w stanie przyspieszyć, co by te normy nadgonić, ale zaś mi będziesz chciał premie zabierać za buble. Tak apropo bubli, ciągle nas gonicie że jest ich dużo (ciężko żeby było inaczej... :D) gonicie że normy mało, przez co ludzie zaczynają popełniać błędy i wysyłają buble. Wy zaś wtedy mówicie, że finasowo lepiej jak na firmie zostaną buble, a nie w wysyłce (to rozumiem, żeby nie było), ale na Boga, nie bijcie po łapach za dużą ilość bubli. Gdzie często te buble są nieuniknione. Bo nie powstają w skutek błędu montażu... więc problem chyba wiadomo gdzi

Sowa
@Sowa 20.08.2018 19:17

Brakło mi znaków by wszystko opisać :D tak więc na koniec tylko dodam, kierowniku, nie szukaj winy tylko w pracownikach najniższych szczebli, bo albo nie widzisz, albo nie chcesz widzieć błędów na wyższych szczeblach. Wiesz, nikt Ci tego w prost nie wygarnie, tego sam jesteś pewien. Nikt nie chce tracić pracy w taki sposób, dlatego sam tutaj wole napisać, może to przeczytasz :) I polecam zastanowić się jak to usprawnić, co naprawić, bo niektóre sposoby nie działają, a czasami wręcz pogarszają. Nie mówię, jest kilka zmian na plus, ale jeśli to tylko robole będą dostawać po (usunięte przez administratora) to sądzę że dużo doświadczonych ludzi odejdzie. (I powodzenia z utrzymaniem działu z nowymi pracownikami) Może kierowniku nie wiesz, ale niektórzy na własną rękę naprawiają co mogą, by tylko to jakoś szło i na prawdę, takich sytuacji jest sporo i gdybyśmy chcieli źle, to nawet by się człowiek tego nie łapał, tylko czekał godzine na przybycie narzedziowni i pół dnia aż naprawi :D Dobra kończę swe żale, może mnie poniosło, ale to moje zdanie i za jakis czas dam znać co sie zmieniło, czy na lepsze czy na gorsze. A teraz baj baj, mam nadzieje że chociaż troche nakierowałem i przyszłych pracowników (by unikać nowe volvo hehe) i kierownika ;) pozdro.

Sowa

wyjaśnisz?

Kawa z mlekiem
@Sowa 20.08.2018 19:17

Nie rób bubli i rób to co do Ciebie należy to nikt się Ciebie nie będzie czepiał.Skoro jestes doświadczonym pracownikiem to powinieneś już wiedziec jak to wszystko funkcjonuje.

Sowa
@Kawa z mlekiem 22.08.2018 10:45

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Typowe "nie rób bubli", kiedy nawet przy techniku wywalisz 20 sztuk bo tyle ustawia formę. Robię to co do mnie należy, jak bym nie robił to by mnie już tam nie było. Mówiąc o bublach, mam na myśli cały dział, nie tylko siebie, a i głównie chodziło mi o zaznaczenie faktu, że buble powstają przez formy, a nie pracowników. I wszystko jest zgłaszane, to nie tak że robimy sobie samowolkę. Problem własnie polega na tym, że stojąc z mechanikiem godzine, wywalisz te 20 sztuk do kosza, bo testy, próby itp. Po czym na drugi dzień zwykle jest to samo, tylko tym razem co innego się dzieje. Często jest tak, że na 10 sztuk, trafi się jedna zalana, albo pęknieta. Jak by nie patrzeć, tego zgłaszać nie muszę, bo przecież zawsze było mówione 3 wadliwe sztuki pod rząd i zgłaszamy. Tak czy siak nawet jak to zgłoszę to co. Przyjedzie technik czy ktoś inny, przestawi coś w formie i nie będzie czekał 10 sztuk aż się to powtórzy tylko pójdzie. A to ze pozniej znow sie to pojawi i zwykle zostanie to juz olane, to inna sprawa... Tak czy siak ile razy ja się doprosić chciałem by naprawili to czy tamto. I co słyszałem? "to nie jest teraz ważne, później to zrobimy" i tak mijają miesiące. I tak, wiem jak to wszystko funkcjonuje i dlatego mnie to troszkę smuci... Nie ukrywam, wyżaliłem się, ale to nie są kłamstwa i historie z 4 liter, znikąd się to nie wzięło. Kawa, a tak z ciekawości, bo do bubli się przywaliłeś, mimo że nie zrozumiałeś tego co chce przekazać, co sądzisz o reszcie? a no tak, z tego co kiedyś wyczytałem, to Ty chyba w biurach robisz? więc w sumie skąd możesz wiedzieć, co się dzieje na hali. Może zabrakło pozytywnych opinii i teraz zostanę uznany za jakiegoś narzekacza i kogoś kto buble robi :D Więc dodam i pozytywne. Po pierwsze, to na pewno pracownicy i liderzy, z tym jest jak dla mnie idealnie. Są wyjątki, ale to niezauważalne. Co do pracy, to hmm takie pół na pól, no bo niby lekka praca, ale jednak na tych formach sie człowiek wypoci, bo nie działa to jak trzeba (szczególnie w te gorące dni :p). Łatwa praca, nie ważne co się robi, jak tylko się załapie to jest to proste jak budowa cepa. Ale po czasie może doskwierać monotonia, ale to norma na produkcji. Jeśli się ktoś zastanawia czy warto, to powiem tak, warto spróbować, bo jak by nie patrzeć, jeszcze wiele się może zmienić.

Ciepłe mleczko
@Kawa z mlekiem 22.08.2018 10:45

"Kawa z mlekiem" jeszcze tutaj cię nie było? Ciebie dotyczy w końcu hutchinson w Łodzi czy Zawadzie?

Doroti
@Katarzyna 20.08.2018 16:53

Tak można. Człowiek ma pracować od poniedziałku do poniedziałku (brakuje na wysyłkę) a jak nie przyjdziesz w swój dzień wolny to dostaniesz pisemna "prośbę"

Noone

Atmosfera jest spoko tego nie można zarzucić

Beee
@Noone 04.09.2018 22:41

Ale i tak uważaj

Ja
@Noone 04.09.2018 22:41

O i znów ktoś z biurowców ferment sieję..." Atmosfera jest spoko" tak samo jak po uruchomieniu gorącej linii ekstruzji ????????

rozczarowany

Przepracowalem w haczu okres probny, czyli 3 miesiace, no i niestety nie moge o tej firmie napisac zbyt wielu pozytywów. Co innego mowione bylo w biurach , na szkoleniach a co innego wyszlo na dole czyli na hali. Pieniadze słabe , norma podnoszona , praktycznie nie jest w stanie sie jej wyrobić. Za reklamacje biorą po i tak słabej premii.ŻENADA A najlepsze w tym wszystkim jest to ,ze na drugą zmiane nie ma miejsca gdzie zaparkowac auto , niektorzy juz godzine przed czasem przyjezdzaja... Smiechu warte .

ciekawy
@rozczarowany 14.09.2018 12:04

Czy możesz napisać co było inaczej mówione na początku?

Katarzyna

@anonymous, a ta kwestia była podejmowana z pracodawcą? Myślę, że w przypadku, gdy chodzi o własne zdrowie, warto poruszać takie tematy aż do skutku. @Markuso, rozumiem, że pracujesz w Hutchinson. Czy w firmie jest aktualnie spora rotacja pracowników czy raczej utrzymuje się na stałym poziomie? Może w związku z tym prowadzone są aktualnie jakieś rekrutacje - wiesz coś na ten temat? @Noone, napiszesz coś więcej o pracy w Hutchinson? Wszelkie nieco bardziej rozbudowane opinie są mile widziane na forum!

MANY

BRAK ORGANIZACJI I MYSLENIA W KADRZE ZARZADZAJACEJ. LUDZIE SZYBKO ODEJDA. JUZ WIDAC.

Markuso
@MANY 01.09.2018 14:41

Co lepsi to odchodzą i z biura i z hali

Zostaw opinię o Hutchinson - Zawada

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hutchinson