PROFI CREDIT Polska S.A.
3 466 6 1

Opinie o PROFI CREDIT Polska S.A.

pwt

pracowałem jako windykator terenowy w tej firmie... goła prowizja, w dodatku słaba brak narzędzi do pracy umowa zlecenie bądź działalność brak jakiejkolwiek dodatkowej kasy za ustalenia adresów czy telefonów do dłużników. Jednym słowem bieeeda i nędza.

Fan głupka bartosza
@pwt 29.09.2018 18:40

pwt...co Ty opowiadasz. Glupek (usunięte przez administratora) wszem i wobec oglasza, ze po 15 koła zarabiacie:D

Ostry
@Fan głupka bartosza 03.10.2018 22:42

To chyba jakieś cieniasy, ja zarabiam 25 tysięcy na Poznaniu, pozdrawiam Ostrowski a rankingi i zarobki są oficjalne wszyscy widzimy kto ile pieniędzy ściąga w całej Polsce.

Santini
@Ostry 15.11.2018 12:55

Możesz tyle zarobić, jeżeli jesteś sam na całe Wielkopolskie. Dyrektor, koordynator, terenowy w jednym. Wtedy tak.

były doardca

Pracowałem przez kilka lat jako doradca finansowy. Trzeba było się napracować, ale nie rozumiem zdziwienia niektórych .... Wszyscy chcą dostawać nie wiadomo jaką kasę na siedzenie na tyłku. Pracowałem, dostawałem kase - proste. Wynagrodzenie prowizyjne zależy do wyników. Były gorsze miesiące, ale generalnie byłem zadowolony.

Śląski Fircyk

Najbardziej skąpa w narzędzia pracy i benefity pozapłacowe w jakiej pracowałem. Wynagrodzenie, które otrzymywałem było uwłaczające mojej godności, pomimo zapewnień dyrektora - który hipnotyzował niczym Kaszpirowski, że ma być takie ogromne. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie - no chyba, że ludziom zdesperowanym, których nie przyjmą nawet na produkcję - bo tam zarabia się znacznie więcej. Moje sugestie dla PROFI CREDIT Polska S.A.: Płacić dobre pieniądze za wykonaną prace. Pieniądze, które płacą były dobre lecz 10 lat temu Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacząć szanować doświadczonego pracownika i odpowiednio go wynagradzać. Obecnie firma wymaga coraz więcej za coraz mniejsze pieniądze

Maja
@Śląski Fircyk 10.10.2018 19:03

Z Twojego wpisu wynika, że największą wadą pracy w firmie było wynagrodzenie. Piszesz też o niewielu benefitach - jakie dokładnie one były? Czy poza zarobkami odpowiadały Ci też inne warunki pracy? Jak wygląda ścieżka kariery w Profi Credit? Czy trudno uzyskać awans? Podaj proszę więcej informacji dotyczących atmosfery i samej pracy.

Centar

Gdy pracowałem w tej firmie to ledwo starczało mi na chleb...

Won Ton

Zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą. Pracowałem tam kilka miesięcy. Ledwo starczało mi na życie z tych nędznych zarobków.

Zniesmaczony

Menadżer sprzedaży 3500 zł brutto podstawa Premia zakładając realizację celi na 100% 3250 zł Premia kwartalna zakładając realizację przez 3 miesiące na 100% to 5000 zł brutto. Zespół? Znaleźć, zrekrutować, przeszkolić, dopilnować. Po odliczeniu podatków maksymalna wypłata miesięczna to 4300 zł na rękę. Menedżer regionu zarządzający zespołem

Slaski Fircyk

Zwiększyć wynagrodzenia i respektować kodeks pracy w kwestii zadaniowego czasu pracy

Glacuś

marna praca za marne pieniądze w marnej atmosferze. pracowałem jakiś czas w windykacji, firma - dziad, na wszystko brakuje kasy : na samochody, paliwo, dobre premie... czas pracy niby zadaniowy, ale i tak musisz rypać 9-17 , a najlepiej 9-21 - w tym przypadku dyrektor cię doceni... jeszcze jak byś pojechał prywatnym samochodem za swoje paliwo, to nawet może byś dostał uścisk dłoni prezesa. Do doświadczonych windykatorów : Szkoda Waszego czasu na pracę w tak nędznej firmie, idźcie do konkurencji, tam dostaniecie umowę z NORMALNĄ PODSTAWĄ, odpowiednie narzędzia do pracy, normalne godziny pracy i co najważniejsze GODZIWE PIENIĄDZE. Tu będziecie zarabiali tyle, co w ekspedientki w Biedronce.

Glacuś

W przeciągu 6 miesięcy chyba te 10-15 tysięcy. Nie oszukujmy się. (usunięte przez administratora)Czy nie lepiej iść do konkurencji, gdzie dostaniesz normalną umowę z dobrą podstawą, nowoczesne narzędzia do pracy i 8 godzinny czas pracy ?

antywindykator
@Glacuś 25.09.2018 19:05

zdecydowana większosć w tej firmie chciałaby zarobic tyle co ekspedientka w biedronce, plus brak stresu i pewność jutra jak w bierdonce

Śląski Fircyk
@antywindykator 07.10.2018 18:00

No tak, bo (usunięte przez administratora)netto w tej firmie to nielada wyczyn... szkoda, że niektórzy nadal myslą ze płacą pracownikom ogromne pieniądze

Śląski Fircyk

Żeby mieć 10 k na miesiąc w Profi po odciągnięciu podatków i kosztów paliwa, samochodu to byś musiał ponad 100 tysięcy zwindykować. Życzę powodzenia ;)

profit

Znów szukają młodszego koordynatora windykacji na Wrocław i Zieloną Górę... który to już raz w tym roku ? Byłem na rozmowie na te stanowisko, żałuję, że nie wyszedłem w połowie spotkania. Najniższa krajowa i niby wielkie premie.. tylko szkoda, że jak zapytałem znajomego co tam pracował, to mówił, że ledwo 2 na rękę zarabiał z premiami.

lichwa

W firmie jest ciągła rotacja, co utrudnia realizację planów, czy poczucie jakiejkolwiek stabilizacji w spółce. Nie ma miesiąca, by się ktoś nie zwolnił, zwłaszcza na kierowniczym stanowisku. Warunki oferowane przez Profi są takie, że potencjalni kandydaci rezygnują w połowie spotkania,(usunięte przez administratora)

Maja

Jest tu ktoś, kto doradzi @różowa i odpowie na pytania postawione przez tego użytkownika? Co sądzicie o tych stanowiskach? @różowa, masz już doświadczenie w tej materii? Może zdecydowałaś się przesłać CV i przeszłaś już rozmowę? Jeśli tak, to zachęcam Cię do podzielenia się informacjami dotyczącymi rekrutacji. Jak przebiegał proces? Czy jest wieloetapowy?

x
@Maja 13.09.2018 14:15

Maja jeśli chodzi o wynagrodzenie managera w tej firmie to śmiech na sali, w innych firmach zarobki są 2x większe plus premie. Faktycznie możesz wyrobić z premii więcej niż podstawę, tylko czy uważasz że co miesiąc zrealizujesz wszystkie wskaźniki które celowo są podnoszone aby jak najmniej osób je zrealizowało. Dziwna polityka firmy, zamiast podnieść premie za zrealizowane wyniki to podnoszą plany (a premie bez zmian i to niemożliwe do osiągnięcia co miesiąc) w efekcie końcowym doradcy zarabiają więcej niż area manager nawet przy realizacji planów :( Faktycznie godziny pracy mogłyby się nie kończyć a doba jest za krótka. Duzy nacisk na klienta pozyskanego ze źródeł własnych którego nie będziesz w stanie pozyskać co miesiąc na tym samym poziomie, wystarczy ze zabraknie 100zł do przekroczenia magicznego progu premiowego i już nic Ci się nie należy :( Dobra praca dla początkującego managera na zdobycie doświadczenia.

Maja

@Glacuś, dlaczego sądzisz, że praca jest marna? Napisz proszę, z jakiego powodu negatywnie oceniasz atmosferę. Co Twoim zdaniem powinno się zmienić, by pracowało się lepiej? Czy trudno osiągnąć wyznaczone normy?

Glacuś
@Maja 25.09.2018 19:09

Praca jest marna bo kasa jest marna. Tyle co "koordynatorzy windykacji" w tej spółce, to w normalnych firmach tyle zarabiają poczatkowi adepci windykacji telefonicznej bez doświadczenia.

różowa

Czy warto aplikować na pracownika ds płac lub ds administracyjnych? Bardzo proszę o odpowiedź.

Maja

@Malina, czy tylko ze względu na proces rekrutacyjny nie chcesz pracować w firmie? Rozumiem, że aplikowałaś i nie zdecydowałaś się przyjąć posady? Napisałaś, że pracodawca zapewnia benefity, to raczej plus i na pewno wiele osób zachęci. @Kaja, a czy jeszcze jakieś stanowiska możesz polecić? Czy poza podstawą masz możliwość uzyskania premii?

Janusz

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Wiktor

Czy warto aplikować? Może coś podpowiecie jak się pracuje

tomek
@Wiktor 17.06.2018 22:09

nie warto,szkoda czasu,znajdź normalną pracę

Kaja
@Wiktor 17.06.2018 22:09

Ja uważam że warto. Oczywiście wszystko zależy od tego na jakie stanowisko się aplikuje bo np. praca w call center windykacyjnym nie należy do łatwych i na pewno nie jest dla wszystkich. Pracuje w PC już od jakiegoś czasu, w centrali spółki i na prawdę jestem zadowolona. Bardzo fajni, ciepli i sympatyczni ludzie. Płaca jest ok.

Jacek

Czy jest tak dobrze i dlatego rzadko się wypowiadacie?

Grzegorz

Słyszałem, że firma ma dobre notowania więc nie przesadzajcie z tym narzekaniem.

Jaromirr

Praca w PC może być w miarę ok jak ma się w porządku opiekuna.W biurze można przyjmować klientów,lub umawiać się z nimi wg.uznania gdzie indziej.I tak umowę trzeba przywieźć do biura jak się podpisze. Dyżury jakieś może są ale to chyba kwestia dogadania.Zarobki 5% za swojego klienta ,2,5% za klienta ze zgłoszenia.I tyle dobrego. Praca prowizyjna,ale to nie jest czysta prowizja.(usunięte przez administratora)Wymagają jakby się pracowało na etacie.Na początku,dla zachęty zarzucają Cię wnioskami z CC,potem już nie.Nie ma pomocy dla doradców którzy pracują ponad miesiąc i dłużej-trzeba radzić sobie samemu,nie ma wniosków z CC lub bardzo mało.(usunięte przez administratora).Czynności te to telefony,sms-y,wizyty pod adresem zamieszkania,niejednokrotnie zameldowania,zostawianie w drzwiach informacji związanych z windykacją,dopytywanie sąsiadów,wypytywanie i kontakt z pracodawcą.Nie dość że nie płacą,to jeszcze karzą za windykację i jej nieskuteczność.Trzeba ulotkować,naklejać zrywki najczęściej w niedozwolonych miejscach-bo dozwolonych jest mało-jak dostaniesz mandat to firma ci nie zwróci-to twoje zmartwienie i problem.Ty musisz zapłacić,niejednokrotnie zerwać już naklejone zrywki.I to jest jedyna rzecz której w firmie dostaniesz pod dostatkiem.Ulotki i zrywki.A prawdę mówiąc nic z tego nie ma.Ludzie szukają w internecie informacji o pożyczkach.Do tego ,jak już zdobędziesz swojego klienta to wystraszysz go kosztami tej pożyczki i potrzebnymi dokumentami.Bo wbrew opinii nie jest to pożyczka na oświadczenie.I wg.opinii,ludzie boją się z niej skorzystać ze względu na małe możliwości dogadania się z firmą przy jakiś życiowych problemach. Nie sprzedajesz swoich to cię zwalniają.Może z 5% doradców osiągnęło sukces finansowy.Cała reszta się zmienia i rotuje,stąd tyle ogłoszeń o pracę.Praca dla osób które albo nie wnikają albo sa mocne psychicznie. Mi brakowało wsparcia w postaci zgłoszeń,które są,ale rozdzielane są niesprawiedliwie,bez rejonizacji i bez pomysłu.W sumie coś dają,ale na krótkim dystansie a potem więcej zabiorą. Nie piszę tej opinii z rozżalenia tylko jak jest.Czy firma PC potrafi się z tym zmierzyć?Raczej nie...Dziś Ty,jutro ktoś inny.

warmoney
@Jaromirr 08.03.2018 18:14

Bardzo dobrze napisane. Można byłoby dopisać jeszcze to i owo, ale po pierwsze nie da rady, po drugie - po co... Aplikuj, przekonaj się sam.

Gość
@Jaromirr 08.03.2018 18:14

Dziś ide na rozmowe, ale to co tu przeczytałam trochę mnie przeraża

anonymous
@Jaromirr 08.03.2018 18:14

mogę z panem porozmawiać na temat PC jestem nowym pracownikiem czy to prawda ,zlecenie i dwu miesięczny okres wypowiedzenia ??? jak panu się pracowało w tej firmie

Malina

Sam pracodawca przedstawia się w jak najlepszym świetle - benefity, ubezpieczenie bla bla. Rekrutacja jest na wyrost, milion pytań, 3 etapy jakby się aplikowało na kierownika (usunięte przez administratora) Nie chciałabym pracować w takiej firmie.

Andrzej

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Maja

@Gg, dlaczego nie polecasz PROFI CREDIT Polska jako pracodawcy. Co wpływa bezpośrednio na postrzeganie przez Ciebie tej firmy? Zachęcam Cię do uzasadnienia swojej opinii pozostawionej na tym forum, ze względu na osoby, które poszukują informacji o PROFI CREDIT Polska.

Gg

Nie polecam,,,

Maja

@Krzysztof, to forum w całości poświęcone jest PROFI CREDIT Polska. Tego typu oferty proszę, żebyś zamieszczał na innym forum. Tutaj powinny znajdować się wyłącznie merytoryczne i aktualne opinie o tej firmie jako pracodawcy.

alladyn

w ciągu 12stu lat to jest trzeci parabank w którym pracuje w/g mnie to jest najlepszy pracodawca jak i usługodawca dla klientów .Czytelne zasady zaróbków jak i kosztów dla potencjalnych klientów Wiadomo znajdą się marudzący że ciężko,że trza miękką windykacje robić itp...no niestety coś za coś Ja traktuje to jako dodatkowy zarobek (w godz.6-14 pracuje w drukarni) zajmując się pożyczkami tylko popołudniami i nie narzekam (srednio wyciagam 3tyś netto) Gorąco polecam firmę

Goldi
@alladyn 18.03.2018 17:16

Ale kłamstwo wierutne, (usunięte przez administratora) tysiące netto to zarobisz jak pracujesz "na etacie" w tej firmie

PcPSA

Pracowałem w tej firmie jako mł. Regionalny koordynator windykacji. Praca w systemie zadaniowego czasu pracy - czyli w opinii dyrektora rypaj od rana do wieczora. A z resztą jaki sens jest takiej formy zatrudnienia skoro i tak od 9 do 17 masz siedzieć w biurze Stanowisko niby kierownicze, a zajmujesz się w 90 proc dzwonieniem do dłużników i żebraniem o jakiekolwiek wpłaty. Samochód służbowy jest jeden na 3 osoby, co w mojej ocenie jest jakimś żartem. (usunięte przez administratora) W firmie jest ciągła rotacja, co przekłada się na brak realizacji wyników, a w konsekwencji premii.

Windykator

W ZWIĄZKU Z WIELOLETNIM DOŚWIADCZENIEM ZDECYDOWAŁEM SIĘ NA ROZMOWIE W SPRAWIE M.KOORDYNATORA DS WINDYKACJI. MOJE WRAŻENIE FATALNE. ROZMOWA REKRUTACYJNA NA BARDZO NISKIM POZIOMIE. NIBY STANOWISKO KIEROWNIKA A SIEDZI NA SŁUCHAWCE. PROCEDURY WINDYKACYJNE PRZESTARZAŁE. ŻAŁUJE ŻE W POŁOWIE SPOTKANIA NIE WYSZEDŁEM.

NY

Zdecydowanie brak profesjonalizmu w procesie rekrutacji. Aplikowałem na stanowisko regionalnego koordynatora. Na zakończenie rekrutacji dowiedziałem się, że właściwie to poszukują do pracy na niższe liniowe stanowisko i ta rekrutacja tej posady dotyczyła. Szkoda mojego i ich czasu. Podziękowałem.

Maja

@alladyn, jesteś zadowolony z pracy w PROFI CREDIT Polska S.A. Traktujesz tę pracę jako dodatkowe zatrudnienie. Jaka atmosfera występuje na co dzień w tym miejscu pracy? Czy dysponujesz informacjami na temat tego, czy firma ta zatrudnia również studentów, w niepełnym wymiarze godzin?

Zenek

Pracuję na stanowisku kierowniczym w Profi. Praca nie jest łatwa. Ciągłe ciśnienie, wymogi robienia planów. Coś dla bardzo mocnych psychicznie osób. Do tego jesteś jednocześnie doradcą, windykatorem, osobą roznoszącą ulotki i wszystkim innym. Zrobisz plan to Ci na następny miesiąc zrobią taki, że ciężko będzie go wyrobić. Szacunek? Pominę to. Płaca? Jak najbardziej ok, ale czasem człowiek zastanawia się czy to ciśnienie jest warte tego wszystkiego. Odbija się to na rodzinie i wszystkim innym. Niby od 9 do 17, ale zaczynam po ósmej a często w domu kończę swoją robotę po 19 i później. Traci na tym moja rodzina z pewnością. Doradcy mają o tyle łatwiej, że mają nienormowany czas pracy, ale jak chcesz zarobić, musisz się nalatać. Można zarobić od kilkuset do kilku tysięcy złotych, ale na to drugie to już trzeba naprawdę nieźle zakasać rękawy do pracy.

Zostaw opinię o PROFI CREDIT Polska S.A. - Bielsko-Biała

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PROFI CREDIT Polska S.A.