PROFI CREDIT Polska

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Łódź - Profi Credit sp. z o. o.
Ostrów Wielkopolski - Profi Credit Polska S.A
Poznań - PROFI CREDIT Polska S.A.
Warszawa - Profi Credit Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o PROFI CREDIT Polska S.A.

Opinie o PROFI CREDIT Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o PROFI CREDIT Polska S.A.!

Malina

14.06.2018 11:42

Sam pracodawca przedstawia się w jak najlepszym świetle - benefity, ubezpieczenie bla bla. Rekrutacja jest na wyrost, milion pytań, 3 etapy jakby się aplikowało na kierownika (usunięte przez administratora) Nie chciałabym pracować w takiej firmie.

06.02.2019 15:28

a na jakie stanowisko aplikowałaś?
    różowa

24.08.2018 08:52

Czy warto aplikować na pracownika ds płac lub ds administracyjnych? Bardzo proszę o odpowiedź.

06.02.2019 15:27

Warto - ekipa jest bardzo zgrana, zarobki są ok, praca nie jest zła
    lichwa

02.10.2018 10:11

W firmie jest ciągła rotacja, co utrudnia realizację planów, czy poczucie jakiejkolwiek stabilizacji w spółce. Nie ma miesiąca, by się ktoś nie zwolnił, zwłaszcza na kierowniczym stanowisku. Warunki oferowane przez Profi są takie, że potencjalni kandydaci rezygnują w połowie spotkania,(usunięte przez administratora)

06.02.2019 15:25

"(..) zwłaszcza na kierowniczym stanowisku." - nie wiem skąd wyssałeś/łaś z palce takie informacje ale nie zauważyłam, żeby kierownicy się zmieniali. Rotacja jest w każdej firmie i nie wydaje mi się że jest to coś dziwnego w dzisiejszych czasach, zwłaszcza gdy wszyscy oczekują kokosów za nic a na boku jeszcze kręcą swoje interesy. Na każdą sprawę należy patrzeć dwutorowo a nie z klapami na oczach - nie wiesz jak jest, to się nie wypowiadaj.
    Aa

27.12.2018 11:30

W sumie praca jest ok. Wiele nie wymagają, można dobrze zarobić. Lubię atmosferę w PROFI CREDIT Polska S.A. za: Dobry kontakt z przełożonymi, dział handlowy współpracuje z działem windykacji bez większych problemów.
    tu_pracuję

14.12.2018 07:50

Szukasz pracy to się zastanów co jest dla Ciebie ważne. Ja tutaj pracuję i mogę rzetelnie napisać kilka faktów: 1. Ludzie są naprawdę super, jak trzeba to Ci pomogą; nie ma wyścigu szczurów, chorej rywalizacji. Masz swój obszar, za który odpowiadasz, ale jak trzeba kontaktujesz się z innymi osobami na równorzędnym stanowisku i po prostu pytasz. 2. Wdrożenie przynajmniej w sprzedaży profeska; plan wdrożenia; system pracy; materiały; dyrektor jako mentor (i tu pozdrawiam mojego Mentora!!!); wystarczy chcieć się uczyć i poznać tę branżę. Pracują także wewnętrzni trenerzy; nie dość, że robią szkolenia w 100% oparte na praktyce to później przyjeżdżają do Ciebie i wdrażasz to, czego się nauczyłeś pod ich okiem; masz feedback i pracujesz nad sobą. To jest zaje***! 3. Kasa w podstawie? No cóż; mam niedosyt, ale coś za coś. Wskaźniki są ułożone z sensem. Trzeba trochę czasu żeby poukładać zespół i ustabilizować wynik. Jak to zrobisz pensja jest naprawdę dobra! Do tego masz auto, routex. Jest naprawdę ok :) 4. A na koniec - dla mnie ważne. To jest stabilna firma. Patrzę co się dzieje w bankach i myślę, że lepiej przejść do tej części sektora finansowego. Ale decyzję podejmuje każdy dla siebie :) Pozdrawiam!

11.12.2018 23:52

PC przypomina mi MLM. Zwolniłem się ze stanowiska Młodszego Koordynatora Windykacji (MRKW) rok temu. Głównie praca na telefonie. Trochę pracy w terenie, ale za free żeby dobić plan Windykatorów (PWT) albo wdrożyć nowego PWT. Samochód i miesięczny limit na paliwo wspólny z innymi pracownikami. Realne zarobki to 2,5k zł po okresie próbnym z premią. Nie masz bezpośredniego wpływu na swój wynik, bo jest ściśle związany z wynikiem całej grupy PWT. A ich ciężko motywować gdy nie mają żadnych progów wykonalności, ani boosterów od realizacji planu. Można coś z nimi załatwić albo krzykiem, albo grośbą, że za karę dostaną etat w PC. Dla nich plan nie ma znaczenia. Jedyne co było fajne w tej firmie, to... długo bym myślał i nie wymyślę. Firma od najwyższego kierownictwa do samego dołu jest do bani zażądzana. Strata czasu i nerwów.
    Monika d

23.11.2018 16:24

Czy ktoś może się orientuję jak wygląda przyjmowanie wniosków z call center?
    były doardca

14.11.2018 14:15

Pracowałem przez kilka lat jako doradca finansowy. Trzeba było się napracować, ale nie rozumiem zdziwienia niektórych .... Wszyscy chcą dostawać nie wiadomo jaką kasę na siedzenie na tyłku. Pracowałem, dostawałem kase - proste. Wynagrodzenie prowizyjne zależy do wyników. Były gorsze miesiące, ale generalnie byłem zadowolony.
    Centar

03.11.2018 16:49

Gdy pracowałem w tej firmie to ledwo starczało mi na chleb...
    Won Ton

18.10.2018 18:28

Zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą. Pracowałem tam kilka miesięcy. Ledwo starczało mi na życie z tych nędznych zarobków.

10.10.2018 19:03

Najbardziej skąpa w narzędzia pracy i benefity pozapłacowe w jakiej pracowałem. Wynagrodzenie, które otrzymywałem było uwłaczające mojej godności, pomimo zapewnień dyrektora - który hipnotyzował niczym Kaszpirowski, że ma być takie ogromne. Nie polecam nikomu pracy w tej firmie - no chyba, że ludziom zdesperowanym, których nie przyjmą nawet na produkcję - bo tam zarabia się znacznie więcej. Moje sugestie dla PROFI CREDIT Polska S.A.: Płacić dobre pieniądze za wykonaną prace. Pieniądze, które płacą były dobre lecz 10 lat temu Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacząć szanować doświadczonego pracownika i odpowiednio go wynagradzać. Obecnie firma wymaga coraz więcej za coraz mniejsze pieniądze
    Slaski Fircyk

09.10.2018 12:27

Zwiększyć wynagrodzenia i respektować kodeks pracy w kwestii zadaniowego czasu pracy
    Glacuś

25.09.2018 19:05

marna praca za marne pieniądze w marnej atmosferze. pracowałem jakiś czas w windykacji, firma - dziad, na wszystko brakuje kasy : na samochody, paliwo, dobre premie... czas pracy niby zadaniowy, ale i tak musisz rypać 9-17 , a najlepiej 9-21 - w tym przypadku dyrektor cię doceni... jeszcze jak byś pojechał prywatnym samochodem za swoje paliwo, to nawet może byś dostał uścisk dłoni prezesa. Do doświadczonych windykatorów : Szkoda Waszego czasu na pracę w tak nędznej firmie, idźcie do konkurencji, tam dostaniecie umowę z NORMALNĄ PODSTAWĄ, odpowiednie narzędzia do pracy, normalne godziny pracy i co najważniejsze GODZIWE PIENIĄDZE. Tu będziecie zarabiali tyle, co w ekspedientki w Biedronce.

08.10.2018 08:32

No tak, bo (usunięte przez administratora)netto w tej firmie to nielada wyczyn... szkoda, że niektórzy nadal myslą ze płacą pracownikom ogromne pieniądze

08.10.2018 19:54

Żeby mieć 10 k na miesiąc w Profi po odciągnięciu podatków i kosztów paliwa, samochodu to byś musiał ponad 100 tysięcy zwindykować. Życzę powodzenia ;)
    profit

06.10.2018 16:30

Znów szukają młodszego koordynatora windykacji na Wrocław i Zieloną Górę... który to już raz w tym roku ? Byłem na rozmowie na te stanowisko, żałuję, że nie wyszedłem w połowie spotkania. Najniższa krajowa i niby wielkie premie.. tylko szkoda, że jak zapytałem znajomego co tam pracował, to mówił, że ledwo 2 na rękę zarabiał z premiami.

13.09.2018 14:15

Jest tu ktoś, kto doradzi @różowa i odpowie na pytania postawione przez tego użytkownika? Co sądzicie o tych stanowiskach? @różowa, masz już doświadczenie w tej materii? Może zdecydowałaś się przesłać CV i przeszłaś już rozmowę? Jeśli tak, to zachęcam Cię do podzielenia się informacjami dotyczącymi rekrutacji. Jak przebiegał proces? Czy jest wieloetapowy?
    x

27.09.2018 21:31

Maja jeśli chodzi o wynagrodzenie managera w tej firmie to śmiech na sali, w innych firmach zarobki są 2x większe plus premie. Faktycznie możesz wyrobić z premii więcej niż podstawę, tylko czy uważasz że co miesiąc zrealizujesz wszystkie wskaźniki które celowo są podnoszone aby jak najmniej osób je zrealizowało. Dziwna polityka firmy, zamiast podnieść premie za zrealizowane wyniki to podnoszą plany (a premie bez zmian i to niemożliwe do osiągnięcia co miesiąc) w efekcie końcowym doradcy zarabiają więcej niż area manager nawet przy realizacji planów :( Faktycznie godziny pracy mogłyby się nie kończyć a doba jest za krótka. Duzy nacisk na klienta pozyskanego ze źródeł własnych którego nie będziesz w stanie pozyskać co miesiąc na tym samym poziomie, wystarczy ze zabraknie 100zł do przekroczenia magicznego progu premiowego i już nic Ci się nie należy :( Dobra praca dla początkującego managera na zdobycie doświadczenia.

25.09.2018 19:09

@Glacuś, dlaczego sądzisz, że praca jest marna? Napisz proszę, z jakiego powodu negatywnie oceniasz atmosferę. Co Twoim zdaniem powinno się zmienić, by pracowało się lepiej? Czy trudno osiągnąć wyznaczone normy?
    Glacuś

26.09.2018 19:57

Praca jest marna bo kasa jest marna. Tyle co "koordynatorzy windykacji" w tej spółce, to w normalnych firmach tyle zarabiają poczatkowi adepci windykacji telefonicznej bez doświadczenia.
    Wiktor

17.06.2018 22:09

Czy warto aplikować? Może coś podpowiecie jak się pracuje
    tomek

29.06.2018 14:48

nie warto,szkoda czasu,znajdź normalną pracę
    Kaja

30.07.2018 15:07

Ja uważam że warto. Oczywiście wszystko zależy od tego na jakie stanowisko się aplikuje bo np. praca w call center windykacyjnym nie należy do łatwych i na pewno nie jest dla wszystkich. Pracuje w PC już od jakiegoś czasu, w centrali spółki i na prawdę jestem zadowolona. Bardzo fajni, ciepli i sympatyczni ludzie. Płaca jest ok.
    Jaromirr

08.03.2018 18:14

Praca w PC może być w miarę ok jak ma się w porządku opiekuna.W biurze można przyjmować klientów,lub umawiać się z nimi wg.uznania gdzie indziej.I tak umowę trzeba przywieźć do biura jak się podpisze. Dyżury jakieś może są ale to chyba kwestia dogadania.Zarobki 5% za swojego klienta ,2,5% za klienta ze zgłoszenia.I tyle dobrego. Praca prowizyjna,ale to nie jest czysta prowizja.(usunięte przez administratora)Wymagają jakby się pracowało na etacie.Na początku,dla zachęty zarzucają Cię wnioskami z CC,potem już nie.Nie ma pomocy dla doradców którzy pracują ponad miesiąc i dłużej-trzeba radzić sobie samemu,nie ma wniosków z CC lub bardzo mało.(usunięte przez administratora).Czynności te to telefony,sms-y,wizyty pod adresem zamieszkania,niejednokrotnie zameldowania,zostawianie w drzwiach informacji związanych z windykacją,dopytywanie sąsiadów,wypytywanie i kontakt z pracodawcą.Nie dość że nie płacą,to jeszcze karzą za windykację i jej nieskuteczność.Trzeba ulotkować,naklejać zrywki najczęściej w niedozwolonych miejscach-bo dozwolonych jest mało-jak dostaniesz mandat to firma ci nie zwróci-to twoje zmartwienie i problem.Ty musisz zapłacić,niejednokrotnie zerwać już naklejone zrywki.I to jest jedyna rzecz której w firmie dostaniesz pod dostatkiem.Ulotki i zrywki.A prawdę mówiąc nic z tego nie ma.Ludzie szukają w internecie informacji o pożyczkach.Do tego ,jak już zdobędziesz swojego klienta to wystraszysz go kosztami tej pożyczki i potrzebnymi dokumentami.Bo wbrew opinii nie jest to pożyczka na oświadczenie.I wg.opinii,ludzie boją się z niej skorzystać ze względu na małe możliwości dogadania się z firmą przy jakiś życiowych problemach. Nie sprzedajesz swoich to cię zwalniają.Może z 5% doradców osiągnęło sukces finansowy.Cała reszta się zmienia i rotuje,stąd tyle ogłoszeń o pracę.Praca dla osób które albo nie wnikają albo sa mocne psychicznie. Mi brakowało wsparcia w postaci zgłoszeń,które są,ale rozdzielane są niesprawiedliwie,bez rejonizacji i bez pomysłu.W sumie coś dają,ale na krótkim dystansie a potem więcej zabiorą. Nie piszę tej opinii z rozżalenia tylko jak jest.Czy firma PC potrafi się z tym zmierzyć?Raczej nie...Dziś Ty,jutro ktoś inny.
    Gość

18.05.2018 11:35

Dziś ide na rozmowe, ale to co tu przeczytałam trochę mnie przeraża
    anonymous

22.06.2018 19:35

mogę z panem porozmawiać na temat PC jestem nowym pracownikiem czy to prawda ,zlecenie i dwu miesięczny okres wypowiedzenia ??? jak panu się pracowało w tej firmie
    Gg

09.05.2018 22:16

Nie polecam,,,
    alladyn

18.03.2018 17:16

w ciągu 12stu lat to jest trzeci parabank w którym pracuje w/g mnie to jest najlepszy pracodawca jak i usługodawca dla klientów .Czytelne zasady zaróbków jak i kosztów dla potencjalnych klientów Wiadomo znajdą się marudzący że ciężko,że trza miękką windykacje robić itp...no niestety coś za coś Ja traktuje to jako dodatkowy zarobek (w godz.6-14 pracuje w drukarni) zajmując się pożyczkami tylko popołudniami i nie narzekam (srednio wyciagam 3tyś netto) Gorąco polecam firmę
    Goldi

09.04.2018 15:03

Ale kłamstwo wierutne, (usunięte przez administratora) tysiące netto to zarobisz jak pracujesz "na etacie" w tej firmie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PROFI CREDIT Polska?

Kontakt - PROFI CREDIT Polska S.A.

Browarna 2 43-300 Bielsko-Biała

NIP:5472003132

Branża główna: Pośrednictwo finansowe
    Windykator

04.04.2018 14:04

W ZWIĄZKU Z WIELOLETNIM DOŚWIADCZENIEM ZDECYDOWAŁEM SIĘ NA ROZMOWIE W SPRAWIE M.KOORDYNATORA DS WINDYKACJI. MOJE WRAŻENIE FATALNE. ROZMOWA REKRUTACYJNA NA BARDZO NISKIM POZIOMIE. NIBY STANOWISKO KIEROWNIKA A SIEDZI NA SŁUCHAWCE. PROCEDURY WINDYKACYJNE PRZESTARZAŁE. ŻAŁUJE ŻE W POŁOWIE SPOTKANIA NIE WYSZEDŁEM.
    NY

02.04.2018 00:38

Zdecydowanie brak profesjonalizmu w procesie rekrutacji. Aplikowałem na stanowisko regionalnego koordynatora. Na zakończenie rekrutacji dowiedziałem się, że właściwie to poszukują do pracy na niższe liniowe stanowisko i ta rekrutacja tej posady dotyczyła. Szkoda mojego i ich czasu. Podziękowałem.
    Zenek

15.03.2018 12:04

Pracuję na stanowisku kierowniczym w Profi. Praca nie jest łatwa. Ciągłe ciśnienie, wymogi robienia planów. Coś dla bardzo mocnych psychicznie osób. Do tego jesteś jednocześnie doradcą, windykatorem, osobą roznoszącą ulotki i wszystkim innym. Zrobisz plan to Ci na następny miesiąc zrobią taki, że ciężko będzie go wyrobić. Szacunek? Pominę to. Płaca? Jak najbardziej ok, ale czasem człowiek zastanawia się czy to ciśnienie jest warte tego wszystkiego. Odbija się to na rodzinie i wszystkim innym. Niby od 9 do 17, ale zaczynam po ósmej a często w domu kończę swoją robotę po 19 i później. Traci na tym moja rodzina z pewnością. Doradcy mają o tyle łatwiej, że mają nienormowany czas pracy, ale jak chcesz zarobić, musisz się nalatać. Można zarobić od kilkuset do kilku tysięcy złotych, ale na to drugie to już trzeba naprawdę nieźle zakasać rękawy do pracy.
    ON był

09.02.2018 16:57

Również byłem na rozmowie na Stanowisko Kierownicze, spostrzeżenie jak poniżej - kompetencje wymagane typowe dla pracownika nie managera
    anonymous

02.02.2018 21:17

kto był na rozmowie na aera manager są jakieś testy wiedzy?

30.01.2018 18:57

Ya

31.01.2018 18:43

Dziś byłam na rozmowie na stanowisko kierownicze. Mam takie samo odczucie!!! (usunięte przez administratora) Ogłoszenie jest nierzetelne.
    Coole69

31.01.2018 09:57

Mam takie male pytanie do państwa. Ile zarabia sie na stanowisku AREA MENAGER ponieważ nigdzie nie moge o tym przeczytać.
    Berenika

27.12.2017 20:56

Jak dla mnie bardzo dobra pożyczka. Warto na pewno zapoznać się bliżej z ich ofertą by sprawdzić czy Wam odpowiada :)
    Agata

27.12.2017 20:53

Zdecydowanie polecam ich usługi bo u mnie sprawdziły się rewelacyjnie. Pożyczałam u nich pierwszy, ale na pewno nie ostatni raz.
    Ewa

19.12.2017 20:29

Polubiłam się z tą firma pożyczkowa bo zawsze bez problemu dostaje u nich pożyczkę do tego dzięki lojalności wobec firmy zawsze przygotowują mi jakąś lepszą ofertę :)
    Cezary

30.10.2017 19:50

Super mi się u nich pracowało jednak chcąc iść dalej zmieniłem pracę, która bardziej związana była z moim wykształceniem. Jednak jeżeli zastanawiacie się nad pracą w tym miejscu to szczerze Wam polecam. Ja miło spędziłem tam kilka lat :)

27.10.2017 10:17

Pracowało mi się u nich bardzo dobrze jednak chciałam iść w innym kierunku więc po kilku latach tam zmieniłam ją :) Jednak jeżeli chcecie podjąć tam pracę to jak najbardziej polecam
    Piotrek

26.10.2017 21:13

Pracowałem u nich kilka lat i mam przyjemne wspomnienia. Jestem człowiekiem, któremu zmiany są potrzebne więc zmieniłem branżę :) Jednak nie żałuję prac w profi credit.

17.10.2017 11:43

Firma rozwija skrzydła i dlatego potrzebuje tak dużo doradców?
    warmoney

25.10.2017 23:38

Marek - skąd jesteś?
    Weroniczka

13.10.2017 20:29

Staram się nie brać pożyczek jednak gdy wysiada kilka sprzętów na raz to jest to jakby konieczność. Ja postawiłam na profi credit bo znajoma mi poleciła ich pożyczki. Nie powiem sprawdziła się świetnie. Myślę, że może kiedyś jeszcze z niej skorzystam.
    Miśka

03.10.2017 22:52

Polski rynek bardzo potrzebują rąk do pracy tym bardziej, że dużo osób wyjechało za pracą za granicę. Jeśli firmy nie zaczną podnosić wynagrodzenia to nie będzie ludzi do pracy.
    warmoney

03.10.2017 03:38

Zacząłem niedawno - Firma naprawdę jawi się OK jako pracodawca i usługodawca, jedynie mój region nie jest łatwy bo to modelowy przykład Polski "B" :(
    Marika

11.09.2017 22:28

Czy jesteście tak bardzo niezadowoleni, że nie chcecie pisać pozytywnych opinii o firmie? Nie ma ideałów a może warto zawalczyć o firmę i miejsce pracy.? Sadzę, że w związku z tym iż na rynku pracy brak ludzi to firmy będą zmuszone podnosić pensje żeby pozyskać nowych
    Waldi

04.09.2017 23:23

Szkoda, że nikt nie chce pisać choć trochę informacji w temacie ofert pracy. Może jest na tyle dobrze, że każdy obawia się.
    Beata

28.08.2017 14:03

Witam jeżeli ktoś jest kto potrzebuje pracy/ dodatkowej pracy z Rejonu Sanok i okolice, to zapraszam do współpracy. Czekam na zgłoszenia [email protected]. Pozdrawiam!

Zostaw merytoryczną opinię o PROFI CREDIT Polska S.A.