PROFI CREDIT Polska

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Łódź - Profi Credit sp. z o. o.
Ostrów Wielkopolski - Profi Credit Polska S.A
Poznań - PROFI CREDIT Polska S.A.
Warszawa - Profi Credit Poland Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o PROFI CREDIT Polska S.A.

Opinie o PROFI CREDIT Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o PROFI CREDIT Polska S.A.!

Zosiamala

28.09.2021 16:35

Chodzą słuchy że Profi zawija się do Warszawy. Czy pracownicy centrali będą zwalniani? Co powoduje taki ruch? Mam ofertę pracy i nie wiem co o tym wszystkim sądzić.

15.10.2021 17:43

To tylko formalne przeniesienie siedziby, z różnych względów, o których tu nie będę pisać. Całe "centrum dowodzenia" zostaje w Bielsku, tu nic się nie zmieni.

23.07.2021 10:13

Czy nowo zatrudnione osoby w PROFI CREDIT Polska S.A. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Andrzej duda

16.09.2021 14:16

Tak

05.11.2020 05:01

Daniel

20.01.2021 13:28

W jakim celu ten weksel, jest on obowiązkowy? Nie miałeś z tym problemu aby podpisać weksel in blanco?
    Ciekawska

31.07.2021 14:58

Współczuję i dziękuję za szczerą opinię na temat pracy w Profi Credit.

18.05.2021 14:46

Tonek

08.06.2021 09:10

Na umowie o pracę czy na własnej działalności?
    Zawiedziony Fri

17.04.2021 00:11

A co z wypłatami? Bo słyszałem że jakies zamieszanie? Moze sie ktos wypowiedzieć?

03.06.2021 09:53

Jeśli jesteś na współpracownikiem zleceniu, to wypłacane z kilkudniowym opóźnieniem. Na etacie terminowo.

19.05.2021 16:37

Firma zalega już 5 dni z wypłatą. W umowie jest do 15-go. Była informacja wczoraj, że do dzisiaj wypłata będzie na koncie. Jest 17 a wypłaty jak nie było tak nie ma. To nie pierwszy raz jak nie ma wypłaty na czas. Odradzam prace w tej firmie.
    Iwka997

22.04.2021 19:06

Witam, jest tu może jakiś pracownik który powie mi jak wygląda teraz praca w Profi i jak można aplikować?

23.04.2021 11:25

Praca wygląda normalnie a aplikuje się odpowiadając na ogłoszenie o pracę, jak w każdej inne firmie....
    Sig

13.02.2021 02:47

Czy ktoś pracował jako PRACOWNIK BIUROWY DS. EGZEKUCJI SĄDOWEJ? Jak opinie?

16.02.2021 15:32

Normalnie - jest bardzo dużo pracy, bardzo dużo dokumentów, na pewno nie można się nudzić, 8h leci jak szalone.

03.02.2021 10:46

Zastraszona

03.02.2021 20:48

Dziękuję za informację i wsparcie.
    Jar

26.01.2021 02:34

Pracowałem tam w windykacji, trzeba trzymać ciśnienie na klientach z zadłużeniem, ale u mnie był brak koordynacji z regionem i w centrali. Telefoniczne sobie, terenowi sobie. Najwięcej się zarabia teraz na pomocy klientom, ludzie nie wiedzą że sądy uwalają koszty pożyczki, nie muszą godzić się u pracodawcy na ściąganie rat pożyczki. Zgodnie z prawem.
    Bolek

13.01.2021 22:50

Mobbing to słowo kluczowe w PC. Dyrektorka M. z Olsztyna nie przyjmuje żadnych argumentów. Zadufana kobieta. Jakby mogła to kazałaby sprzedawać pożyczki na cmentarzu.

14.01.2021 19:56

A nie mówisz przypadkiem o Bożenie z Olsztyna ?

18.01.2021 22:22

Bożena to Bożena a Monika to Monika. Bożena to dyrektor nadregionalny, a Monika to dyrektor regionalny, szczebel niżej.
    Ciekawski

02.12.2019 22:06

A czy ktoś wie na tym forum czy firma nadal zatrudnia ? Podobno jest jakiś kryzys finansowy , nikt nie chce siać paniki ale na rynku pożyczkowym nie jest dobrze, Dlatego moje pytanie ? Niby sa oferty na portalach,tylko co firma oferuje ? Czy sa to warunki na miarę obecnych czasów?
    LOLEK

12.06.2020 14:54

wydaje mi się że częsciej zlecenie
    Kinga

08.01.2021 17:07

Stawki głodowe doradcy nie majà podstawy tylko albo działalność albo umowa zlecenie i do klientòw z buta popylasz albo swoim transportem i do tego odpowiadasz za spłacolność i za to sà konsekwencje zabieranie prowizji i blokowanie w systemie. Area Managerowie maja służbowe auta i umowę o pracę zarabiaja mniej niż 3 tysiàce. Do tego brak profesjonalizmu jeden wielki chaos i brak szkoleń. Lepiej idź do Bociana nie do tej czeskiej firmy bo to czeski film.
    PcPSA

09.04.2018 08:50

Pracowałem w tej firmie jako mł. Regionalny koordynator windykacji. Praca w systemie zadaniowego czasu pracy - czyli w opinii dyrektora rypaj od rana do wieczora. A z resztą jaki sens jest takiej formy zatrudnienia skoro i tak od 9 do 17 masz siedzieć w biurze Stanowisko niby kierownicze, a zajmujesz się w 90 proc dzwonieniem do dłużników i żebraniem o jakiekolwiek wpłaty. Samochód służbowy jest jeden na 3 osoby, co w mojej ocenie jest jakimś żartem. (usunięte przez administratora) W firmie jest ciągła rotacja, co przekłada się na brak realizacji wyników, a w konsekwencji premii.
    Rekrutowany

29.12.2020 13:45

Co znaczy auto na 3ch? Kto niby nim dysponuje? Jestem po rozmowie dziś i powiedziano mi, że auto do stałej dyspozycji. I jak to jest z tą pracą, odnośnie stresu, faktycznych możliwości wykonania planów oraz jacy po kolei są przełożeni w strukturze?

14.10.2020 22:25

17.12.2020 15:09

Zależy na jakim stanowisku , Am maja auta służbowe , doradcy nie
    Tomek

29.12.2020 13:06

Tak. Jeździ się na własny koszt, jeśli chodzi o niższe szczeble. Czy jako windykator, czy przedstawiciel rozpocząłeś pracę?
    Alek

07.09.2020 15:21

Witam Państwa, czy ktoś z Was był na rekrutacji na stanowisko Koordynatora Windykacji ? Czy Państwu też zaoferowano tak śmieszne wynagrodzenie ?
    Michal

16.12.2020 19:56

Stała stawkę ci zaproponowali?

08.10.2020 10:28

Jakie warunki trzeba spełnić, by zostać członkiem waszego zespołu w PROFI CREDIT Polska S.A.?

13.10.2020 11:04

Oczekiwania odnośnie potencjalnych kandydatów zawsze są podane w wymaganiach w ogłoszeniach o pracę.
    Byly pracownik

12.09.2020 13:53

Nie wiem, po co pisze ktos o niskich zarobkach z podstawy jezeli z prowizja mozna wyjsc nawet 8 tys netto. A praca bez wyksztalcenia i praktycznie dla kazdego :) Atmosfera jest bardzo rodzinna, kazdy sobie pomaga. Dyrektorzy/menagerzy/liderzy rowniez sa mega w porzadku. Tak naprawde byla to najlepsza praca jaka mialem niestety musialem sie przeprowadzic i zrezygnowac. Nayomiast wiem, ze w kazdej chwili moge wrocic i przyjma mnie bez problemu.
    Dorka67

01.07.2020 18:56

Nalezy czytac umowy i placić raty, jak sie nie placi to nalezy liczyc sie z konsekwencjami. Jestem ich klientka od 10 lat , splacam raty zgodnie z umowa i nigdy nie spotkaly mnie takie sensacje o ktorych piszecie.
    Gość 2

10.08.2020 13:54

Nie żal się, jak się bierze kredyt, to trzeba się dobrze zastanowić, co właśnie w takiej sytuacji kiedy straci się pracę, może warto było z tego kredytu zostawić sobie na 3 raty, a nie wszystko wydać, kredyt to nie są pieniądze klientów, tylko banku, firmy. Co by Pani powiedziała jak to Pani ktoś by był winien np 20 tyś i powiedział, a goń się kobieto i tak ci nie oddam. Myślenie nie boli.

06.06.2020 10:53

Wiele osób zainteresowałaby kwestia, związana z możliwością rozwoju w PROFI CREDIT Polska S.A.. Czy taka w ogóle w niej istnieje?
    Kolega

06.06.2020 21:31

W chwili obecnej raczej rozwinąć się nie można. Raczej zwinać.

03.03.2020 09:59

Ola

19.05.2020 20:57

Brałaś to oddawaj a nie że windykator wykonuje swoją trudna pracę.. człowiek jak każdy inny.. każdy by chciał spłacać po 50zl miesięcznie i żyć jak pan

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PROFI CREDIT Polska?

Kontakt - PROFI CREDIT Polska S.A.

Browarna 2 43-300 Bielsko-Biała

NIP:5472003132

Branża główna: Pośrednictwo finansowe
    Mariusz

06.05.2020 14:19

Co się dzieje z infolinią profi credit? Nikt nie odbiera
    Ciekawy

28.04.2020 10:34

Czy profi nadal funkcjonuje czy jednak koniec? Czy będą zwalniać w maju?
    Kolega

01.05.2020 17:17

Zwolnili kilka osób w kwietniu.

21.03.2020 17:02

09.04.2020 12:26

Na jakie stanowisko Pan aplikował?

10.03.2020 16:40

11.03.2020 15:54

Co ta opinia tutaj robi... (usunięte przez administratora)kolejny raz nie ma nic wspólnego ze Spółką jako pracodawcą..

30.01.2020 12:09

Pod koniec ubieglego roku uczestniczylem w rekrutacji na stanowisko kierownika regionu. Po przejsciu pierwszego etapu rekrutacji telefonicznej, otrzymalem po kilku dniach informacje, ze przeszedlem do nastepnego etapu i zostane zaproszony telefonicznie na drugie spotkanie (osobiscie) przez dyrektora/dyrektorke. Takie zaproszenie mialem otrzymac po kilku dniach. Niestety nikt nigdy sie nie odezwal, ani z zaproszeniem, ani z wyjasnieniami. Kompletny brak profesjonalizmu i szacunku do kandydata. Zycze zmiany podejscia i pozdrawiam.
    Ciekawa

09.01.2020 21:32

Witam, pracownik administracyjno biurowy w dziale windykacji, warto? Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)

13.01.2020 10:37

Warto przyjść i się przekonać ;) Na pewno jest ogrom pracy którą trzeba codziennie wykonać ale ludzie są mega pomocni i działają jak jedna wielka rodzina :)
    Alexa

17.03.2019 08:59

Pracuje tam od 4 lat. Budowalam zespol od początku. Wszystko się da. Kwestia dopiero zaangażowania i chęci. Nie pracuje całymi dniami. U mnie max to 8 h dziennie. Weekendy wszystkie wolne. Nawet tel nie odbieram. Zarobki na umowie spokojnie ponad 5 tyś netto. Jak ktoś się do tego nie nadaje to sorry. Taki mamy klimat ???? nie każdemu pasuje. Windykatorzy terenowe też zarabiają fajne pieniądze. Jak ktoś Cię słabo wyszkolil albo się do tego nie nadajesz to nie dasz rady. Tu trzeba mieć jaja... I to coś.... bez tego się nie da.
    df aktualny

10.12.2019 21:38

2tyś???widocznie słabiutki z ciebie był df ja z doskoku pracując w innej w firmie na umowę o pracę a w pc dorabiając sobie popołudniu średnio miałem 4tyś obecnie robie tylko dla pc i przelewy od nich mam ok10-11tyś i wierz mi nie jestem lizysem wiele rzeczy mi sie u nich nie podoba ale co jak co ale dobry df naprawde może niezle u nich zarobić

03.11.2019 10:07

Czy PROFI CREDIT Polska S.A. organizuje staże dla studentów?

05.11.2019 11:58

Tak, organizują, teraz np. poszukują stażysty do IT

06.11.2019 12:18

To niestety w dużej mierze zależy od sytuacji w danym dziale. Jeśli są wolne wakaty lub możliwość długoterminowego zastępstwa, to tak i wiem że tak już bywało np. w dziale finansowym. Jeśli nie ma takiej opcji, pozostaje jedynie przedłużenie umowy zlecenia i oczekiwanie na okazje. Nie jest to takie proste bo o każdym kolejnym wakacie decyduje zarząd a nie dyrektor działu..
    Aga

19.09.2019 10:33

Witam chcialabym splacic pierwsza rate ale nie wiem co wpisac w danych prosze o pomoc
    Caudalie

07.10.2019 13:00

Tak oczywiście! Wszyscy pracownicy, zatrudnieni w oparciu o umowę o pracę, mogą w pełni korzystać z pakietu socjalnego w którego skład wchodzą m.in. dofinansowanie do dnia dziecka, wakacji czy Świąt B.N. Dofinansowują też pakiety sportowe, można skorzystać z korzystnych warunków opieki medycznej, ubezpieczenia grupowego lub wziąć udział w zajęciach językowych w takcie godzin pracy :)
    Caudalie

22.10.2019 12:12

Jak najbardziej! Każdorazowo przedstawia się ofertę szkolenia które nas interesuje przełożonemu - nie spotkałam się jeszcze z odmową :)
    Były df

12.08.2019 16:45

Wiadomo już jak ustawa antylichwiarska uderzy w doradców. A konkretnie na ich prowizję?
    Pppp

26.06.2019 16:40

Byłem kiedyś u nich na rozmowie w sprawie pracy w Warszawie. Rozmowa ok dużo oczekiwania a oferowana kasa marna. W związku z tym zrezygnowałem. Po jakimś czasie spojrzałem w Internet a tu: (usunięte przez administratora) Polecam każdemu to przeczytać zanim złoży CV. Gdyby to wiedział nie zmarnowałbym czasu na wizytę u nich

26.06.2019 03:27

Prosze o informacje jaki w firmie obowiazuje dress code? W jaki sposob ubieraja sie kierownicy? Z gory dziekuje za odpowiedz.
    Ania

04.04.2019 13:38

Możecie powiedzieć coś o pracy przedstawiciela handlowego? Tak od a do z :)

09.10.2018 15:54

Alexa

17.03.2019 08:55

Nie prawda to co piszesz. Spokojnie możesz mieć ponad 5 tyś na umowie jako manager... co wy za głupoty piszecie. Jak ktoś chce zarobić to na prawdę się da.
    Ciekawa

16.02.2019 22:10

Możecie coś powiedziec o dziale marketingu? Od pewnego czasu poszukują pracowników, dyrektora i zastępcy dyrektora - czy ten dział juz istnieje czy tworzą go od zera?
    Poszukujacy

21.02.2019 17:35

a wiesz coś więcej? Jak sie pracuje w tym dzieł? Czy sa zadowoleni z pracy, podziału obowiązków? Jak ten dzial postrzegany jest przez resztę firmy?

26.02.2019 12:14

Nie jestem z tego działu, wiec nie powiem Ci, jaka atmosfera tam panuje, ale panie, któe tam pracują, są w porządku. Nie zauważyłam, żeby były jakieś konflikty czy negatywne opinie.
    pytajnik

25.02.2019 20:54

hej wydaje sie ze profi credit to raczej duża firma,jak jest z atmosferą? jest ok miedzy działami?

26.02.2019 11:48

Nie zauważyłam żeby były jakieś problemy - wszyscy raczej są pozytywnie nastawieni, przyjaźni i pomocni :)
    Profisrofi

07.02.2019 12:48

Ta firma to porażka. To totalna porażka. Pracowałam jako doradca finansowy specjalista przed ponad pół roku,więc mogę mieć kilka przemyśleń. Marne płace,ciągłą presja,brak wolnego czasu. Tak naprawdę dostajemy telefony od klientów w dni wolne od pracy weekendy czy wakacje. Wiadomo-musisz odebrać bo budujesz relacje z klientem...Kolejna patologia to wnioski z infolinii. Często klienci nawet nie wiedzą,że składają wniosek ! Potem zdziwieni odbierają telefon...ale jaka pożyczka?...przecież pani chciała zbadać tylko moją zdolność kredytową... Inna sprawa-marketing- na własnym paliwie,deszcze,śnieg czy upał musisz rozwozić ulotki z których NIE MA ZWROTU !!! nie ma i koniec. Twój manager będzie ci tłumaczył,że napewno ktoś zadzwoni,chwalił cie za zrywki, a tak naprawde przejeżdzasz swoją prowizje. Inna sprawa to chore podejście do dorady. Jesteśmy tylko numerkiem,jak sie starasz jest ok a jak np. nie z twojej winy nie masz klientów bo po prostu jest słaby miesiąc dostajesz regularny ochrzan. Za slabą konwersje karta z moim nazwiskiem wisiała w kiblu-NAPRZECIW TOALETY!- żeby było mi wstyd że tak mało sprzedaje.(usunięte przez administratora) i nie wierzcie w nienormowane godziny pracy. to oznacza tylko że masz pracować non stop, a przydzielic wniosek czy dzwonic do klientów którzy po 10 razy mówią ze nie chcą musisz non stop (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: stawka godzinowa,mniejsza presja,zaprzestanie manipulacji
    redniged

18.12.2018 18:09

Nie polecam nikomu pracy w tej firmie, no chyba, że na przeczekanie, aż się nie znajdzie czegoś lepszego. Swego czasu tam pracowałem, ale traktując to jako hobby, niestety było ono zbyt kosztowne. Nie opłacało Mnie się dojeżdżać do biura za "miskę ryżu".

06.02.2019 15:41

A na jakim stanowisku pracowałeś?

03.12.2018 10:09

06.02.2019 15:40

No ok, zdarza się. A jeśli chodzi o samą rozmowę? Jak wyglądała?
    Waldi

30.08.2017 22:06

Słyszałam, że PROFI CREDIT Polska ma opinię dobrego pracodawcy. Zastanawiające jest jednak dlaczego mają tak długą listę ofert pracy? Jakieś nowe projekty i potrzeba ludzi? Może ktoś ma wiedzę i mógłby napisać?

06.02.2019 15:33

Dokładnie. Firma nieustannie się rozwija i tworzy nowe stanowiska pracy. Drugą sprawą jest to, że co jakiś czas firma poszukuje osób na zastępstwo za przyszłe mamy.

Zostaw merytoryczną opinię o PROFI CREDIT Polska S.A.