TP Warszawa

• Jak wygląda rekrutacja

Nasze środowisko

Filozofia oraz wartości

Jak wygląda rekrutacja

Katowice - TP Katowice Sp. z o. o.
Warszawa - CTM Teleperformance

5. Opinie o TP Warszawa Sp. z o. o.

Opinie o TP Warszawa Warszawa

Nie przegap nowości o TP Warszawa Sp. z o. o.!

Ex pracownik

17.03.2023 18:31

Pracowałem w TP dość długo (2 lata) i generalnie każdy projekt powinno się oceniać inaczej. Byłem na projekcie z mega dobrym managementem, fajnymi ludźmi i pracowało się super. Potem przyszedł czas na inny projekt i mój entuzjazm zgasł, menedżment nie był tak prężny i generalnie dało się odczuć negatywna atmosferę, pracownicy dużo kombinowali itp. W tej pracy na pewno nie jest warto pracować z j polskim tylko i wyłącznie. To najgorzej opłacane projekty, z masą roszczeniowych pracowników, studentów i pomyłkami na poziomie supervisorów. Sytuacja jest zgoła inna na projektach z językami obcymi. Po pierwsze lepsza kasa (powyżej 5k brutto, czasem z nadgodzinami to i po 8k brutto) i chyba ogólnie lepszy Management. Ostatecznie firmę oceniam na plus. Absolutnie nie jest to top Warszawy, nie jest to top rozwoju ale żeby posiedzieć z rok, why not. A jak ktoś jest w tej firmie np ponad 2 lata i nie awansował - to mam zła wiadomość. Nigdzie nie bedzie lepiej, bo to znaczy, ze to ten ktoś jest bardzo niskich lotów.

12.01.2023 17:16

Jak tam u pracowników zatrudnionych na projekcie pewnej platformy po ogłoszeniu dziś informacji przez platformę?

25.01.2023 17:50

Platforma zakończyła działalność w Polsce.

09.02.2023 12:28

Ty naprawdę nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki? O powodach możesz sobie poczytać/posłuchać na wielu stronach, które komentowały tę sytuację.
    N-byla pracownica

07.02.2023 15:02

W TP spędziłam 2 lata. Poznałam tu naprawdę fajnych ludzi, co skłoniło mnie, by pozostać w tej firmie i rozwijać się na wyższym szczeblu. Na największym projekcie, który już się zamknął z hukiem ( oryginalne reklamy każdy zna) udało mi się awansować poprzez wewnętrzne asesmenty. Miło wspominam okres rekrutacji, zmiany projektu i nawet, gdy okazało się, że amerykański projekt jednak nie będzie aż tak wielki jak zakładano, chciałam nadal tam pracować. Niestety zdecydowałam się na zmianę projektu, choć byłam ostrzegana przez byłych pracowników by tam nie iść. Pierwszy raz spotkałam się z tak wielkim (usunięte przez administratora)przez Paulinę W. Straszenie zwolnieniem, karami finansowymi, wyśmiewaniem czyiś umiejętności i pokazaniem, jakim ubytkiem wiedzy ma ACM projektu gl-ovo jest jakimś żartem. Niestety Paulina ma przyzwolenie od góry - Agaty O. na takie zachowania i mimo zgłoszenia tego, postanowili pozbyć się mniejszego problemu, czyli dobrego pracownika, który przez 2 lata udowodnil swoją wartość, a pozostawił kogoś kto ma gdzieś dobrego pracownika. Lepiej zostawić kogoś na 40h, kto nie posiada wiedzy, nie pojawia się w pracy bo go lubi XD Także firmę TO mogę polecić, ale projekt zdalny czynny do 3:00 w niedzielę NIE POLECAM,chyba że chcesz wylądować w wariatkowie, albo dostać kopa w (usunięte przez administratora) z godziny na godzinę.
    Anja

06.02.2023 13:28

Dżizas krajst nareszcie kończę karierę w tym grajdołku, w którym pracowniczy niższego szczebla (agenci) traktowani są tylko jak numerki w systemie. Absolutnie zero podejścia jak do człowieka, zero szacunku, zero empatii. Naprawdę nie polecam tej firmy nikomu kto myśli o tym, aby rozpocząć w niej pracę ????
    MO-PRL

31.01.2023 23:26

Obecnie TP na projekcie nikotynowym zajmuje się tylko rozmowami wychodzącymi. Według mnie potrwa to najwyżej 2 lata bo rynek nikotynowy kończy się. Ludzie przestają kupować nikotynę. jeśli do nas rekrutujesz, ?Rekrutacja do nas jest największa głupotą bo my uczestniczymy świadomie w zatapianiu ... Pracodawca robi wobec nas ostatnie wyciskanie cytryny i różne sztuczki byśmy pracowali wydajniej. Nasz szef pomimo próśb nie spotkał się z nami by wyjaśnić i obronić system bonusowy i wyliczenia pracy. Spotykają się z nami pojedynczo i zastraszają poczuciem winy i wstydu. Poważnie- nie ładuj się w tonący statek.

19.01.2023 20:45

Powiem tak, TP to chyba najgorsza firma w jakiej miałem okazję pracować. Tego nawet firmą nazwać nie można tylko pierdzistołki na stanowiskach kierowniczych którym łatwiej jest zrzucić problem na kogoś innego niż ryzykować babranie się w aferach. Jest dobrze dopóki jesteś posłusznym pieskiem i na wszystko się zgadzasz, również na oddanie swojego życia prywatnego :) (usunięte przez administratora)jest na porządku dziennym i na takim samym porządku jest również zamiatany pod dywan, wystarczy, że SV która takie metody praktykuje zostanie przeniesiona na inny projekt i nagle ma czystą kartę. Bezsensowne jest branie preferencji grafikowych które są tylko drobną sugestią i żadna z Twoich preferencji nie zostanie wzięta pod uwagę ;) SV losują chyba w płatkach śniadaniowych, nie potrafią nic Ci pomóc ani zrobić oprócz poganiania bo są telefony w kolejce. Praca w tej „firmie” to strata czasu, nerwów i psychiki. Dziwię się, że dalej w ogóle funkcjonuje i jakakolwiek firma po przeczytaniu o nich opinii wciąż chce nawiązywać z nimi współpracę. Szkoda mi wszystkich pracowników którzy męczą się w tym kurwidołku. Każdy projekt jest inny i wiadomo, że na jednym będzie lepiej a na drugim będziesz miał okazję pracować z ludźmi którzy nie potrafią zarządzać projektem i ich angielski który ma być minimum B2 leży najniżej jak się da. I tacy ludzie zarządzają projektem? Szanujmy się. A no i dział HR jest w tej firmie tylko na pokaz ;) Serdecznie nie pozdrawiam wszystkich którzy przyczynili się do rozwinięcia mojej nerwicy, szkoda, że jesteście totalnie brainwashed.
    Rekrutacja

24.11.2022 08:00

Kontakt w czasie rekrutacji to chyba wielki problem w tej firmie. Pierwszy kontakt po wysłaniu cv odbył się po miesiącu. Mimo że rozmowa była miła a oferta ciekawa mieli odezwać się ,,szybko" - kolejny miesiąc minął. Przebieg rekrutacji w porządku natomiast informacji zwrotnej po całej rekrutacji brak. Obstawiam ze negatywny ale to i dobrze bo patrząc po opiniach wcale tak kolorowo nie jest jak obiecują. Podsumowując popracujcie nad komunikacja. Pozdrawiam
    Ha ha

12.12.2022 11:47

Mnie odrzucili w 2015 bo według nich byłem za dobry na te firmę xD
    Lol

13.12.2022 00:19

Czyli wchodzisz tu po 7 latach? Aż tak bolało? To akurat plus że nikt Ci nie mydlił oczu widząc że jesteś za dobry i np firma nie spełni twoich oczekiwań :)
    xy

22.11.2022 10:35

Tak to jakaś ściema. Tu panuje ideologia. Ludzie bez edukacji a przede wszystkim (usunięte przez administratora) Uważajcie na jakiegoś tam Barona. Dla niego ważniejsze jest ciałodajstwo niż kompetencje.
    GWIZDEK PAROWY

18.11.2022 21:29

Jeżeli jesteście zainteresowani tą firmą, tak globalną, takim liderem, sprawdźcie najpierw, czy na przykład mogą mieć związki zawodowe, przed rozmową kwalifikacyjną zapytajcie o wynagrodzenie (czemu nie dają o tym info w ogłoszeniach?) i poczytajcie sobie co robią poza Europą (usunięte przez administratora)

21.11.2022 09:40

Zasadnicze pytanie- dlaczego my mamy się bać ze względu na oddział na końcu świata z którym nie mamy nic wspólnego? Wrzucasz ten link już chyba piąty raz. Płacą Ci za to czy jesteś zwykłym trollem? Tu jest gowork telepele Polska nie Argentyny, Kolumbii czy innych państw. Co do stawek nie chciało Ci się nawet sprawdzić, że stawki mają w pl normalnie podane przy każdym ogłoszeniu aż specjalnie zajrzałem czy nic się nie zmieniło i wszędzie są :)

21.11.2022 18:24

Heh, dobra strategia podszywaczu, nie ma żadnych "my". A prawdziwy Ja nie mam nic wspólnego z Tobą i od dawna nic z TP. Dlatego w każdym wpisie zaznaczam "były".
    Maria

20.11.2022 14:43

Miałam rozmowę kwalifikacyjną, nie dostałam tej pracy, ale rozmowa została przeprowadzona profesjonalnie i w miłej atmosferze, została sprawdzona sprawność obsługiwania komputera, być może warto spróbować.
    ….

06.11.2022 15:48

Czy firma prowadzi projekty dla tik toka ? Jest jakaś rekrutacja ?
    tiktok

18.11.2022 21:39

tak, poczytaj https://time.com/6223340/tiktok-content-moderators-latin-america/
    Lol

19.11.2022 17:10

Nie ma u nas w pl tiktoka
    Mewa

13.11.2022 01:10

Nie polecam. Osoba weryfikująca jezyk twierdzi: nie nadajesz się, bo mowisz z polskim akcentem. Szukają kozłów ofiarnych. Gorzej, niż źle. Albo wymagamy znajomości języka niemieckiego, albo szukamy Niemców żyjących w Polsce, by ich wyzyskiwać.

19.11.2022 11:22

X?X dlaczego bzdurny wniosek? Nie wiemy w sumie na co ta osoba aplikowała a na różnych projektach różnych rzeczy od nas wymagają. Jeśli szukali osoby z mega wysokim językiem to ja się nie dziwię jeśli nie mam C1 to aplikuję na oferty B2 a nie później mam problem że nie zdałem. Z drugiej strony nie wiemy też na jakim poziomie osoba pisząca ma język. Moim zdaniem za dużo niewiadomych żeby wydawać opinie. Sam jestem na projekcie na którym moje B2 jest git i nie miałem problemu z przejściem rekrutacji :)
    Xzxx

19.11.2022 17:08

Ale wiecie ze w telepele polskim nie ma tiktoka? Artykuł jest przecież o Kolumbii która nie ma nic wspólnego z nami xd
    ex pracownik

20.07.2019 21:10

(usunięte przez administratora) Podczas rekrutacji wmawiają, że tylko jeden weekend w miesiącu trzeba pracować, a potem okazuje się że ponad 50% dni weekendowych spędzasz na Mordorze. Z pieniędzy przeznaczonych na premie pracownicze organizowane są imprezy integracyjne. Atmosfera jak w typowej korporacji - słaba. Odradzam.
    Były były

17.03.2022 15:28

To prawda, kwiatek się nie przejmuje jak nie jeden to inny numerek…
    GWIZDEK PAROWY

18.11.2022 21:19

Interesuje Was což to za pracodawca, zapoznajcie się z https://time.com/6223340/tiktok-content-moderators-latin-america/

08.11.2022 19:56

W poprzedniej opinii zapomniałam nadmienić kilka rzeczy, także chciałam tu jeszcze uzupełnić: - praca na moim projekcie była pracą zdalną na nowym, bardzo ładnym sprzęcie, aczkolwiek były to dwa monitory bardzo zagracające przestrzeń, nie wspominając o kłębku kabli - informacja że "nie fair" jest branie konkretnych godzin (podkreślam, w przedostatnim miesiącu pracy, gdzie nigdy wcześniej nikt nie miał z tym problemu) poszła od SV - okazało się, że praca, na której tak mi zależało ze względu na studia (tzn. ten konkretny projekt), kończy się jeszcze przed rozpoczęciem roku akademickiego :) Przedłużono nam o jeden miesiąc, a teraz propozycja nowego projektu, z czego student dzienny tak naprawdę mógł wybrać tylko jeden, na którym nawet obecnie nie wiem czy zostanę, po tym jak usłyszałam, że nasze preferencje będą luźną sugestią i grafik i tak będzie dostosowywany do potrzeb klienta :) Gdzie elastyczny grafik był najważniejszym kryterium przy wyborze pracy. Pozdrawiam raz jeszcze.
    Ano_nim

09.11.2022 16:35

Hej, widzę że Pani obszernie się rozpisałaś na temat firmy ????, pytanko mam bo akurat aplikuję na stanowisko CSR, chciałbym zapytać czy jak chodzi o zarobki to są rzetelni w sensie prawdomówni? Z góry Dzięki za odpowiedź!

17.11.2022 16:19

@Ano_nim jeśli chodzi o kasę na umowie to dawali tak jak było wpisane. Jeśli rypnęli się w obliczeniach i udało ci się to zauważyć, zawsze można było napisać z tym do kadr. Nie słyszałam od nikogo jeszcze żeby oscamowali na pieniądze. Mam nadzieję, że to jakkolwiek pomoże.

08.11.2022 19:40

Niedawno skończyłam pracę na projekcie biura podróży i jestem w trakcie szkolenia na inny projekt. Chciałam się podzielić swoją opinią po przepracowaniu tych kilku miesięcy. Nasze SV oraz ACM były naprawdę świetne. Dwie z SV, z tego co wiem, były całkowicie nowe na swoich stanowiskach, a według mnie świetnie sobie radziły. Wszystkie były bardzo wspierające i wyrozumiałe. Grafik był naprawdę elastyczny i mimo, że były czasem jazdy, zdecydowana większość naszych preferencji była wprowadzana. Zespół był absolutnie cudowny, nigdy nie czułam się w środowisku pracy tak dobrze. I jestem im wdzięczna z całego serca, że byli w tym ze mną, bo bym nie wytrzymała chyba... Na projekcie nigdy nie miałeś do końca jasnej sytuacji. Niby były jakieś tam procedury, ale dosłownie co chwilę się zmieniały. Bywało nawet tak, że różni pracownicy wyższego szczebla (z centrali nie mieszczącej się w Polsce) - a było ich troje - mówili kompletnie różne informacje :) Klienci nie ułatwiali sprawy - szczególnie w sezonie było naprawdę ciężko. Całe mnóstwo kontaktów na każdym kanale i przeważająca większość to skargi i wyzywanie agentów. Dla empatycznych ludzi to wyczerpujące psychicznie. Do tego dochodzi fakt, że często my sami nie mogliśmy rozwiązać problemu, bo musieliśmy przekazywać je do innych działów (zwykle w innych krajach), przez co sprawy nieraz niepotrzebnie ciągnęły się po parę dni, gdzie wystarczyłoby dać nam dostęp do pewnych rzeczy i moglibyśmy załatwić sprawę paroma kliknięciami. No ale po co unikać niepotrzebnej frustracji ze strony klienta czy agenta. Szkolenie na ten projekt właściwie niczego nie nauczyło, pracy nauczyliśmy się od starszych stażem (o miesiąc) kolegów oraz... przez samo pracowanie. Systemów i stron potrzebnych do pracy było tyle, że starczyłoby na dwa paski zakładek. Praca była według mnie nierówno rozłożona, ponieważ części na przykład prawie zawsze nie działał telefon, więc byli w większości na kanałach tekstowych, natomiast pechowcy którym telefon działał mieli przerąbane. Z tego co mi wiadomo nikt nie naprawiał tych usterek, zgłaszanych milion razy. Receptą były zawsze "usunięcie cookies" i restart, niczym krople żołądkowe w podstawówce. No i poza tym liczyliśmy na kaprys systemu. Wracając jeszcze do samego TP, niestety nie jestem w stanie pominąć nieprzyjemności. Widzicie, nienawidzę być okłamywana, a tu niestety mnie to nie ominęło. Zaczynamy od rozmowy rekrutacyjnej, przeprowadzanej przez znanego już tu chyba pana (usunięte przez administratora) B. Obiecywał, dokładnie jak niektórzy tu pisali, gruszki na wierzbie. Wspomniał o premii, o jakichś kursach językowych i innych cudach. Mi tak naprawdę zależało tylko na tym, żeby grafik był faktycznie elastyczny, żebym mogła połączyć tę pracę ze studiami dziennymi, co podkreślałam wiele razy. Na samym początku pracy, kiedy pierwszy raz mieliśmy składać preferencje, dowiedziałam się nagle od RTMa, że musimy podać w grafiku obowiązkowo dwa dni weekenowe. Nie usłyszałam o obowiązkowych weekendach na rozmowe, ale pomyślałam sobie "dobra, dwa dni to nie taka tragedia", więc podawałam. Po bodajże dwóch miesiącach nagle zaczęli wymagać obowiązkowo czterech dni weekendowych, co mnie zdenerwowało, zwłaszcza, że nagle po masowym zgłaszaniu niezadowolenia do SV okazało się, że niby od zawsze miały być cztery. No ciekawe. SV miała rozmawiać o tym z kimś wyżej i dociec, czemu nie dostaliśmy takiego info. Oczywiście żadna informacja nie wróciła. Ponadto dowiedzieliśmy się, że każdemu na rozmowie powiedziane zostało co innego. Dosłownie. Oprócz tego nie było premii i jeszcze wmawiano nam że nie było mowy o żadnych premiach nigdy - po naszych "awanturach" wprowadzono niesprawiedliwy system bonusowy. I ostatnie - grafiki. Wspomniałam wcześniej, że nasze preferencje były wprowadzane. To prawda, mogliśmy pisać co do godziny kiedy chcemy pracować. Dziwne tylko, że zawsze ja i też inne osoby wprowadzaliśmy preferencje tylko w konkretnych porach (np tylko rano albo tylko po południu) i nie było z tym problemu, ale nagle w przedostatnim miesiącu pracy okazuje się, że to "nie fair wobec innych". Kolejna ciekawostka. Kończąc, była to moja trzecia praca w ogóle, i tak naprawdę najlepsza, choć nie bez wad. Nie wiem, czy polecać tu pracę czy nie. Uważam, że da się tu pracować, ale to grubo zależy. Od człowieka, od sytuacji. Co do negatywnych opinii, jestem w stanie uwierzyć, że duża część z nich jest prawdą. Ktokolwiek tu trafi, mam nadzieję, że odnajdziecie swoją dobrą drogę. Pozdrawiam.
    No money No honey

31.10.2022 10:11

In Poland No money No honey is true even in the inverse . No honey No money ! Because the honey here bring referal bonus , taxes and even salary for a team for many months especially if it’s the goat of the project and if it’s you , you will find yourself dealing with inbreds .
    Hada

19.10.2022 14:58

Miałam przyjemność pracować w TP dla pewnego singapurskiego projektu. Przez niecały rok. Co mogę powiedzieć. Wszystko zależy na jaki projekt trafisz i jaki dział. Opinia bazuje na doświadczeniach z tego jednego projektu. Dwa biurka dalej mogą panować inne zasady ;p przerw,premii. Na jednym dziale możesz prosić się o wyjście do łazienki i o wyjście na przerwę. Na drugim niekoniecznie wpisujesz się do trackera i nikt nie kontroluje ci ilości,ani długości przerw. Wszystko ma swoją cenę.Dział kontrolowany z przerw ma dużo lepsze bonusy. TP ma to do siebie ,że wszystko, co klient chce to robi. Z dnia na dzień dowiadujesz się ,że dany dział na którym pracujesz. Nie będzie pracował 9-17 pn-pt tylko 8-21 i pn-ndz ,albo pracujesz na premie cały miesiąc,starasz się później dowiadujesz się (oczywiście przy wypłacie) ,ze dostajesz taka sama jak ci którzy nie powinni jej dostać tylko ,ze niższa jaka była gwarantowana/ustalona przez kilka miesięcy, bo dział jest usuwany i w ramach pocieszenia każdy ja dostał. Naszczescie większość osób dostaje info z 2 tygodniowym wypowiedzeniem ,ze usuwają dział albo robią redukcje. Bywały takie osoby które wróciły z zaplanowano urlopu, chcąc zalogować się do komputera nie mogły tego zrobić ponieważ podczas urlopu odebrano dostęp i tego samego dnia dostały biała karteczkę bez jakiegoś okresu wypowiedzenia, ale z referencjami ;) Miałam przyjemność rozmawiać z osobami które trafiły na szkolenie wdrażające, a po kołku dniach klient zdecydował z rynku w danym kraju ,wiec z osób ze szkolenia zrezygnowali i dodatkowo zwolniono ileś tam procent pracowników, bo klient z dnia na dzień zmienił zdanie xd Nie wspominając ,że te osoby mogły zrezygnować z poprzedniej pracy, by przyjść do tej firmy i po kilku dniach out. Co przyuważyłam w tej firmie fajnie mieć jest plecki. Jak masz znajomego/ bliższego znajomego, to możesz mieć trochę łatwiej, typu pracować na dziele którym chcesz czy łagodniej mogą na ciebie patrzyć ;) Może teraz plusy :D - dobre imprezy firmowe (Sztos????) -elastyczny grafik z dnia na dzień możesz zmienić godziny pracy ;) -medicover sport -Programy poleceń -jak odpowiednio zagospodarujesz czas, to nie tylko pracujesz w pracy :D - fajni ludzie ???? - relax roomy ;) Ogólna ocena 3/5
    hizu

26.09.2022 14:58

Jeśli szukacie pracy w której codziennie siedzicie z kijem w (usunięte przez administratora) bojąc się, że zwolnią Was z dnia na dzień to polecam :) Po 4 miesiącach pracy zaczęły się zwolnienia bo przynosiliśmy zbyt dużo godzin firmie. Po 6 miesiącach zwolnili każdego bo klient nie chce już współpracować z TP. Bez oczywiście gwarancji przeniesienia na inny projekt. Nadgodziny nie były płatne, spóźnienia przez brak możliwości zalogowania się bo tak kompy są poblokowane oczywiście również niewypłacane. Trzymajcie się z daleka błagam.. Płacą dobrze, ale nie ma tutaj mowy o stabilnym zatrudnieniu.
    Katarzyna

17.10.2022 21:28

A to nie tak że brałeś dodatkowe godziny na UZ a nie nadgodziny? :) A co do spóźnień z powodu problemów technicznych, u mnie jakoś zawsze w takich sytuacjach nie wpisują spóźnienia tylko płatne problemy techniczne (jakaś aktualizacja czy coś, bo dorosły człowiek wie żeby się chwile wcześniej zalogować jak o danej godzinie już rozpoczyna się pracę) ba nawet raz nie miałam internetu bo operator się popsuł to normalnie miałam cały dzień płatny, jakieś bajki opowiadasz
    Mario123

07.07.2022 17:28

Pracownikom pracującym przy nowej platformie streamingowej polecam złożenie pozwu do sądu pracy o ustalenie stosunku pracy. Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy pracujesz na umowie zlecenie a firma swoją nieporadność w ustawianiu grafików tłumaczy tym, że grafik ustalany jest w Grecji. Jakakolwiek dyspozycja nie jest brana pod uwagę. Kiedy nie możesz przyjść musisz się zamienić z kimś na własną rękę. Dobrze, ja mogę tak pracować, ale na umowię o pracę, która zapewnia mi prawo do płatnych o 20% więcej dni świątecznych, płatne L4 i prawo do urlopu. ZERO szacunku a wszystkie problemy zamiatane pod dywan - może się uda. Takiego (usunięte przez administratora) na kółkach nigdy w życiu nie widziałem. Tymczasem na rozmowie o "pracę" wielkie obiecanki. Zmiany dostosowane do twoich preferencji, jeden weekend pracujący w miesiącu. Nie polecam komukolwiek się wiązać z taką "firmą".
    Telepe

17.10.2022 13:36

Klient i tele dogadują się kiedy i jak moze wyglądać redukcja. To czysty kapitalistyczny commercial arrangement. Tele jest konkurencyjna jak powie ze wyrzuci do (usunięte przez administratora) polowe ludzi w następnym mięsiącu itp i klient się na to godzi bo jest taniej i bardziej flexible. Wszystkie te firmy są obrzydliwe bo końcowy los pracowników waśnie tak wyglada przez nich.
    Elo

17.10.2022 21:11

Co za bzdura, w każdej branży jest tak że konsumentów bywa momentami więcej a momentami mniej a co za tym idzie są redukcje gdy pracy jest za mało i rekrutacje gdy pracy jest za dużo. Każda wielka firma wchodząc ze swoim produktem czy usługą wie że początkowo odzew i popyt może być większy a po jakimś czasie powinien się ustabilizować. Snuj swoje teorie spiskowe dalej, wystarczy logicznie pomyśleć.
    Rekrutacja

13.10.2022 19:18

Witam wszystkich :) chciałbym podzielić się bardzo ciekawą sytuacją która mi się trafiła z tą właśnie firmą :) Ostatnio podawałam swoje CV do teleperfomance jako English-Ukrainian translator / Interpreter, testy językowe zaliczyłem bez problemu. Następnego dnia dostaje telefon że jak najbardziej dostałem prace i na maila wyślą mi jakie dokumenty mam wypełnić i gdzie wysłać. Napisał do mnie pan M z prośbą wypelnienia 4 dokumentów i wysłanie ich do 24 godziń, mail był wysłany +- godzina 16-17 więc zdecydowałem że wyśle następnego dnia rano co i zrobiłem. Po wysłaniu dokumentów przychodzi do mnie automatyczna odpowiedź z treścią dziś mnie nie ma w pracy, jeśli coś ważnego proszę kontaktować sie z panią (usunięte przez administratora) pomyślałem że nie jest to strasznie ważna bo wysłałem wszystko na czas więc wywiązałem się z swoich obowiązków i czekam na ich odpowiedź. W poniedziałek dostaje kolejnego maila od pana M o treści jak pisałem wczesniej proszę o wysłanie wszystkich dokumentów itd… więc wysłałem jeszcze raz te same dokumenty, po czym pan M zdecydował do mnie zadzwonić i powiedział mi że nie wysłałem dokumenty na czas więc on pomyślał że ja zrezygnowałem i nie chcę z nimi współpracować, ale on postara się zrobić wszystko bym trafił na to stanowisko :))) tylko muszę jeszcze pojechać na studia i do 2 godzin wysłać mu podtwierdzenie że jestem studentem. Bardzo się zdziwiłem, ale nie miałem czasu się kłucić bo musiałem jeszcze zdążyć do sekretariatu, więc kiedy jechałem to sprawdziłem swojego maila i wszystko było wysłane na czas, ale to że pan M nie był w pracy w piątek i chyba nie raczył sprawdzić wiadomości kiedy wrócił na stanowisko to zrobił mnie winnego :)) Wysłałem już wszystkie dokumnty ze studiów i czekam… czekam i czekam ale nic, (usunięte przez administratora) :) 0 odpowiedzi od pana M więc pisze już do pani P i dostaje odpowiedź „zadzwonie do pana dziś” mija dzień, drugi, weekend nic po czym piszę jeszcze raz i wreszcie pani P zadzwoniła do mnie i powiedziała że niestety nic nie może zrobić ale mogę podać na inne stanowiska:))) The End Bardzo nie profesjonalne zachowanie w tak wymagającej firmie :) mam nadzieje że teleperformance zmieni podejscie do swoich pracowników bo jak narazie to słabo im idzie:) Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TP Warszawa?

Kontakt - TP Warszawa Sp. z o. o.

Domaniewska 50 02-672 Warszawa

Branża główna: Call Center i obsługa klienta

Norbert

12.10.2022 19:07

Praca na moim projekcie przebiegała pomyślnie, nie miałem żadnych problemów z przełożonymi oraz pracodawcą. :)
    ByłyPracownik

10.10.2022 20:09

Najpierw szkolą z systemu wartości, a później każdego dnia sami je łamią. Zachęcam do uważnego czytania umów o pracę i wymagania wszystkiego na piśmie. Zasada ograniczonego zaufania powinna dotyczyć głównie przełożonych, którzy na etapie rekrutacji obiecują złote góry, a w podziękowaniu za super wyniki wypowiadają umowę, bo zmieniła im się koncepcja (a w rzeczywistości, aby uniknąć umów na czas nieokreślony). Zapraszam PIP do częstych odwiedzin tej firemki!

15.09.2022 17:15

SKANDAL! Pracowałam na jednym projekcie kurierskim. Z dnia na dzień wyłączają ci kompa, z informacja ze potrzebuja serwisowania, ze dzial it nad tym pracuje. Ściagają cie do warszawy, pod pretekstem wymiany kompa a jak juz tam dojedziesz, biorą cie do biura, i po agresywnych atakach, zarzucaniu mi czegos czego nigdy nie zrobilam po prostu cie wywalają na zbity pysk. Poprosisz o jakiekolwiek dowody, aby pokazali ci to co ci zarzucają, to zmieniają temat lub mowia ze oni nie moga udzielić takich informacji XDD w skrócie, jest nowa rekrutacja to wywalamy kilku pracowników bo kasy szkoda. Tak nie dziala powazna firma, a szefostwo tu to psychole. Pensji tez nie wypłacają na czas. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM

18.09.2022 15:48

Niech zgadnę, zwolnienie polegało na podsunięciu porozumienia stron? No, jeśli byłaś na umowie o prace - to wydarzenie było świetnym sposobem na wywalenie pracownika i dalsze korzystanie rządowej tarczy. Nikt nie wytrzyma psychicznie miesiąca nękania, nagabywania, wytykania i wyolbrzymiania "błędów" i niedociągnięć. Świetna taktyka na redukcję i ciągnięcie szmalcu w taktyce firm z Mordoru. Nie ma śladów, dowodów, świadków nękania a nawet śladów po zacieraniu śladów. A głąby powtarzają brednie jak to Kodeks Pracy i procedury antymobbingowe "chronią" pracowników. Samo napisanie na świstku papieru, że za takie praktyki grozi to, a tamto nikogo nie powstrzymało przed stosowaniem chamskim zabiegów i chamskiego traktowania drugiego człowieka. Nauczmy się odróżniać prawo i jego egzekwowanie od zaklęć i pobożnych życzeń naszych bezużytecznych publicystów, urzędników, ustawodawców oraz ministrów od siedmiu boleści, co to się niby zajmują "polityką pracy".
    byly pracownik

22.09.2022 13:25

Tak, dokladnie tak bylo! POWAŻNA FIRMA XD
    Kandydatka

06.09.2022 16:40

Nigdy nie przeżyłam czegoś takiego. Przeszłam pozytywnie rekrutacje do firmy Teleperformance. Zostałam, jak to się mówi, „zaofertowana”. Złożyłam wypowiedzenie w mojej aktualnej pracy , wykonałam badania wstępne do nowej pracy… by usłyszeć, że klient wycofał się z projektu. Pracy nie ma. Czy ktoś właśnie, też teraz czegoś takiego doświadczył (nowy projekt niemieckojęzyczny)?

20.09.2022 22:09

Hmm... :D tak, Wojtek ma rację, stwierdzając że prywatne nazwiska nie powinny być tutaj zamieszczane. Nie wiem czego nie rozumiesz - każda twoja odpowiedź jest coraz głupsza ;)
    Arek

21.09.2022 20:15

Kazdy ma prawo do wlasnej opinii. Ja wyrazilem swoja w sposob, jaki uznalem za adekwatny. To jest jasne, bo wylozone "jak krowie na rowie".

19.09.2022 22:04

Bardzo lubię tę pracę. Uważam, że daje wiele możliwości rozwoju - a tego szukam. Polecam osobom, które mają wyższe aspiracje. Na pewno atmosfera pracy i warunki pieniężne zależą od projektu i klienta, ale widzę tu wiele zadowolonych osób i zmotywowanych do pracy. Niestety negatywne doświadczenia zawsze się opublikuje, te pozytywne niekoniecznie, pewnie stąd taka tu ocena. Osoby z wieloletnim doświadczeniem pną się do gory i rozwijają, miło na to popatrzeć. Nie każdy czuje się dobrze w tej branży, ale myślę ze łatwo się tutaj odnaleźć (szczególnie na stanowiskach menadżerskich).
    Raczki z paczki

20.09.2022 11:43

Kłamstwo, albo pracujesz raptem miesiąc. Tej pracy nie da się lubić.
    Śmieszny prezes

18.09.2022 02:41

Szanowny pan prezes na ostatnim firmowym spotkaniu ogłosił wszystkim, że jeden z klientów zobaczywszy protest związku zawodowego, postanowił zakończyć umowę z Teleperformance. Może czas wyciągnąć wnioski? Może klienci widzą, jak są traktowani pracownicy i nie chcą brać w tym udziału? Wielka szkoda, za czasów poprzedniej kadry zarządzającej firmą nie było takich cyrków. Polecam stąd uciekać, sam szefunio powiedział, że "ten rok był trudny, a przyszły będzie jeszcze trudniejszy", co nie wróży dobrze nikomu.

19.09.2022 21:12

Słyszałem od pewnej osoby z tego związku, że Pan prezesik wziął ją na indywidualną rozmowę i próbował nakłonić do wycofania się ze sporu zbiorowego i że ona miała wpłynąć na związek, żeby się wycofali i twierdził, że jak się nie wycofają, to on będzie musiał zwalniać ludzi i że przez to zostaną bez pracy, a że bezrobocie będzie wzrastać, to nigdzie nie znajdą nowej. Normalnie jakiś cyrk. A znajomi z innych firm mówią, że na pierwszym dniu jak ich oprowadzają po firmie, to pracodawcy sami mówią, że jak coś to są też związki zawodowe, pokazują nawet pomieszczenia dla osób z ZZ i sami zachęcają do dołączenia. Wręcz niektórzy się tym szczycą, ale no te firmy płacą trzy razy tyle jak TP i kultura pracy jest na miarę obecnych czasów, a nie lat 80-tych. Właśnie przez to zastanawiam się już od jakiegoś czasu na zmianę pracy, bo się boje, że zaraz za samo powiedzenie słowa "związki" w firmie można zostać zwolnionym. Nigdy się z takim czymś nie spotkałem:(
    mokebe

20.08.2022 17:10

Po 2,5 roku od mojego odejścia z firmy, chciałbym serdecznie podziękować firmie za skłonienie mnie do zastanowienia się nad stanem własnego zdrowia psychicznego i podjęcia działań w tym kierunku. Chciałbym również podziękować za możliwość przedstawienia świeżo co zatrudnionym pracownikom, ściągniętym specjalnie na potrzeby nowego projektu z krajów bałtyckich, tego że jednak nie będą firmie potrzebni i mogą wracać do domu. Widok załamanych ludzi, których mogłem już wtedy nazwać przyjaciółmi na pewno pomógł mi się rozwinąć. Jedyny plus to wspaniali ludzie jakich poznałem w trakcie pracy tam, jeśli ktoś z was to czyta - przepraszam za nagłe odejście z pracy i brak kontaktu, po prostu zostało mi to zalecone w trosce o zdrowie. Z firmą TP nie chcę i nie będę miał w swoim życiu już nic wspólnego, nie polecam nawet wpisywać tego do CV. Cieszcie się że obyło się bez pozwu za mobbing.

09.09.2022 18:48

Nie wiem czy to plota, ale na jednym z projektów ponoć ludzie mają im zrobić pozew grupowy o mobbing, co mnie niestety nie dziwi.
    lola

18.09.2022 13:02

super że tyle piszecie na ten temat. ja wlaśnie się tam wybieram( jutro ostatnia rozmowa) i bardzo chę , ale po waszych ko entarzach już nie wiem...
    Traktoryna

16.09.2022 15:09

No cóż... Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami. Nie tak dawno temu odpalili ukraiński projekt. Po ukończeniu 3-ch tygodni nauki z native speaker-em, każdy dostał dosłownie groszy. Jakby za tydzień. Później 3 tygodnie nauki od firmy, egzamin i 90+% osób im nie odpowiada. Czemu? Bo tak. I to nie my takie, a to te amerykanie. Po co to robić? Ale do tego jeszcze nie chcą oddać hajs za te nieszczęsne 2 tygodnie, co zalegają, zapłacić. Ja nie myślę że cokolwiek trzeba do tego dodawać... І по українські: Любі друзі, оминайте цю фірму широкою дорогою, якщо ви цінуєте свій час і нерви.
    NikkiPoradniki

12.09.2022 10:25

Funfact: 98% managerów w Teleperformance wykazuje skłonności psychopatyczne. Źródło: telepelesrele.com/naszakadra/osiągnięcia

13.09.2022 21:05

Jakie to niestety prawdziwe. Choć wiele z tych osób najpierw przechodzi odpowiednie pranie mózgu, na które niestety wiele nawet spoko osób nie jest odporne, a firma właśnie celowo dobiera kadrę managerską pod względem "łatwości manipulowania nią."

03.09.2022 10:07

Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Teleperformance Polska Sp. z o.o.?

09.09.2022 18:47

To zależy, jeśli pokornie wykonujesz rozkazy, nawet te niemoralne i kontrowersyjne bez gadania, to są dla Ciebie mili i chcą się dogadać. Jak tylko jednak zaczynasz z nimi dyskutować, to pokazują najgorsze oblicze.
    Worker

19.05.2022 15:00

Praca sama w sobie w miarę. Stawki niskie. Atmosfera zależy od ludzi. Obecnie jako pracownik widzę że wszyscy się starają. W projekcie znanej marki auta pracuje jednak taka czarna z krótkimi włosami do ramion i tatuażami od lutego czy stycznia. Psuje atmosferę. Ściemnia. Nie podejmuje połączeń. Więcej jej nie ma niż jest. Zauważa to nawet Leader ostatnio. Przez telefon niewiele gada (myśli że praca to kokietowanie klientów lub współpracowników) Poza tym znośnie. Ale mówię, dobry zespół to podstawa. Nie jak ktoś ściemnia.
    Paula

07.07.2022 23:39

Zwolniona ponoć.
    M.

09.09.2022 03:04

O którą chodzi?
    Z.

09.09.2022 02:48

Nie jest źle, ale najlepiej też nie. Mój projekt jest w porządku, ale pensja to żart.
    WKD

08.09.2022 13:03

Hmmmm.... można by wiele rzec na temat tej "cudownej" firmy. Restrykcje wygórowane, zakaz etykiet bo klient, brak brania pod uwagę jakichkolwiek dysoozycji grafikowych, chcesz na rano ? to taki wał dostaniesz na popołudnie bo grafik układany w Grecji. Pracowałam na platformie streamingowej i ze względu na szacunek do samej siebie odeszłam z tej firmy czego nie żałuję. Pracuję w firmie gdzie stawka mniejsza ale mam opcję nadgodzin i tak czy siak więcej zarobię bez wielkiego wysiłku. TP nie polecam wręcz odradzam chyba że ma ktoś dobrego psychiatrę lub psychologa to jego własna decyzja.
    Żałosne

19.08.2022 16:21

Głownym zadaniem HR jest torpedowanie komentarzy tutaj jako "zadowoleni pracownicy". W TP nie ma kogoś takiego jak zadowolony pracownik
    Głodny

17.05.2022 07:22

Firma planuje jakiekolwiek podwyżki inflacyjne czy jest przygotowana, że większość pracowników szuka właśnie innych firm w których będą w stanie przeżyć bez głodowania?
    ex-worker

03.08.2022 17:06

Bo wtedy klienci mogą pójść gdzieś indziej, a tak TP może zaoferować im najniższe stawki. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Są chętni ludzie do pracy za minimalną w tak ciężkich i nieludzkich warunkach to po co zmieniać model biznesowy?
    Ex

08.08.2022 17:20

Dokładnie - nikt tu ludzi nie trzyma na sile. Takie pseudo firmy jak teleperfere moze istnieć w PL bo mamy słabe prawo i niskie zarobki i dużo ludzi jest finansowymi desperatami. Inaczej nikt by się tu nie zatrudnił. Telepere to przykład mordęgi polskiego kapitalizmu i bezsensownej globalizacji usług.
    XYZ

15.07.2022 11:21

Trzeba nie mieć do siebie szacunku żeby tam pracować.

18.07.2022 00:22

Z tego co widzę, nadal jesteś pracownikiem - czyżbyś nie miał do siebie szacunku? :D A tak poważniej, trzeba być naprawdę strasznym burakiem, żeby w taki sposób wypowiadać się o innych ludziach z którymi pracujesz/pracowałeś.

31.07.2022 22:39

Mnie też ostatnio ktoś tak powiedział jak się dowiedział gdzie pracuje, co robię i za ile. Aż się płakać chce
    Zniesmaczony

13.07.2022 14:05

Jestem byłym pracownikiem tej firmy. Dzisiaj spotkałem się z innym byłym pracownikiem tej firmy. Kolega dostał telefon z numeru postrzeganego jako "spam" w celu wciskania jakiegoś szajsu. Ja dostałem 5 sekund później telefon z tego samego numeru telefonu. Teleperformance sprzedaje nasze dane osobowe! Wstyd. Zgłaszam to do UOKiK. Porażka nie firma.
    Zniesmaczony

28.07.2022 20:03

Dowodu żadnego, bo skąd miałbym mieć. Ale nie uważasz, że to zbyt duży zbieg okoliczności? Xd
    raczki z paczki

29.07.2022 11:46

a może ci się tylko wydaje? do mnie np nikt nie dzwonił taki, więc jak to wytłumaczysz? nie mam żadnego filtra od spamiarzy. to jest dowód anegdotyczny jaki tylko może być... przecież pełno jest różnych subskrypcji, do których należysz i nawet o tym nie wiesz... rozumiem, że firma cie wkurza, ale to nie powód, by wysuwać tak daleko idące wnioski. jak nie masz dowodów, lepiej nie gadać bzdur. ps, tez nie lubię tp i powinni upaść, ale nie siałabym głupoty.
    P.

27.07.2022 17:23

Reakcja firmy na działania związku zawodowego są absolutnie żałosne. Związek już od dłuższego czasu stara się rozmawiać z pracodawcą, a żądania wcale nie są wygórowane - typu podwyżki inflacyjne, ogarnięcie systemów bonusowych i możliwości godnego wychodzenia na przerwę, ZFŚS, a reakcja prezesa to wysłanie kłamliwych maili do pracowników, że to związek utrudnia wprowadzenie tych rzeczy i działa na szkodę firmy. No, chyba że firma rozumie lepsze warunki pracy dla pracowników najniższych szczebli jako szkoda, co też jest bardzo prawdopodobne. Jeśli TP naprawdę uważa że jedna impreza firmowa w roku i owoce co 2 tygodnie w biurze zastąpi rozsądne podejście do wniosków samych pracowników o płace wyższe niż głodowe i sprawiedliwe rozliczanie nadgodzin, to może jest tylko kwestia głupoty, ale nie wierzę coś w to i na pewno nie warto im ufać.
    ex-worker

28.07.2022 13:36

To nie jest głupota - to jest świadome działanie z premedytacją. Tak było 7 lat temu jak pracowałem i wiem, że od tamtego czasu nic nie zmieniło się na lepsze, a wręcz na gorsze. Jeśli ktoś nie chce być traktowany w ten sposób to jest tylko jedno rozwiązanie - zwolnić się. Dla nich nie ma problemu uśmiechnąć się i powiedzieć Ci coś co chcesz usłyszeć ze świadomością, że jest to kłamstwo. Robią to od dawna. Mimo tego jak widać jest masa chętnych, którzy mimo tak wielu negatywnych komentarzy bardzo chętnie się tam zatrudnia. Ze swojej strony dodam, że zarówno ja jak i moi koledzy, którzy się stamtąd zwolnili - zostali docenieni przez innych pracodawców. Obecnie mają dobre stanowiska, bardzo dobrą kasę. Ja również. Warto przemyśleć taką decyzję, no chyba że komuś pasuje bycie traktowanym jak kura w chowie klatkowym.
    magda

18.07.2022 08:04

W jakich godzinach pracujecie?
    trololo

18.07.2022 19:25

duzo jest projektow przeciez xD o ktory pytasz lol
    Niepolecam

15.07.2022 08:06

Ostatnio na projekcie znanej marki samochodowej zakazano mi wyjścia na przypraw prywatną do toalety, ponieważ „już trzy osoby poszły do toalety”. Następnie od kierownika projektu usłyszałam wymowne „jak już stoisz to idź!”. Dlatego chciałam podziękować, ze mogłam spełnić moją potrzebę fizjologiczną, dzieki Paula!
    bonq

18.07.2022 18:35

Straszne i smutne, jak można być tak zdehumanizowanym od odrobiny władzy nad innymi?

Zostaw merytoryczną opinię o TP Warszawa Sp. z o. o.