CLAVEY

• Białężyce
  • Obłaczkowo
  • Psary Małe
  • Gutowo Małe
Poznań - Clavey Personal Power Sp. z o.o.
Swarzędz - CLAVEY MAINTENANCE SERVICE Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Września
  5. Opinie o CLAVEY

Opinie o CLAVEY Września

Nie przegap nowości o CLAVEY!

Czarny

03.08.2017 13:05

Witam...pracowałem w tej firmie w Swarzędzu,w utrzymaniu ruchu....zgadzam się,świątek,piątek do pracy,zarobki bez podwyżek,tylko do wybranych i to po cichu,aby się nie rozniosło...żadnych premi,czy socjalu na święta.....nie polecam,tam są układy jak za komuny...
    Lipa

29.05.2017 10:01

Lipa, omijać!

23.05.2017 10:12

Wady: - brak porządnego zarządzania, chaos decyzyjny na każdym kroku, - spychanie odpowiedzialności za chaos decyzyjny na pracowników, - związki zawodowe współpracują bardzo ściśle z firmą za czym idzie brak walki o polepszenie warunków pracy oraz płacy. - brak dobrego pakietu socjalnego wiążącego pracownika z firmą, - system pracy 4 brygadowy, - niskie stany osobowe w brygadach a co za tym idzie pressing na garstkę ludzi na wykonywanie zadań w sposób chaotyczny i stresujący. - brak jakiejkolwiek polityki zarządzania zasobami ludzkimi,
    Zawiedziony

22.05.2017 19:46

Multisport też obiecywali, a wyszło jak zwykle...
    JFK

26.05.2017 11:53

Obiecanki cacanki, a głupiemu radość, z dala od takich
    Karol

16.05.2017 07:41

Nie warto szkoda czasu..
    Samoj

13.05.2017 23:19

Szanowni Państwo, jestem pracownikiem Clavey'a. Tym samym podpisuję się pod większością negatywnych komentarzy zamieszczonych na temat CPP. Przede wszystkim firmie można zarzucić brak szacunku do pracowników. Praca rzeczywiście z nową technologią, ale nie przekłada się to na rozwój osobisty. Zarobki moim zdaniem niezadawalające. W najbliższym czasie planuję złożenie wypowiedzenia. Z tych i innych powodów absolutnie nie polecam firmy dla nowych pracowników. P.S. Ze względu na stanowisko jestem po rozmowach z kadrą zarządzającą, która też zastanawia się nad rozwiązaniem umowy o pracę, co stanowi dobitny dowód na warunki pracy w spółce Clavey PP. Pozdrawiam!
    Kuba

12.04.2017 09:36

Ktoś powie jakie szefostwojest , jak się tam traktuje ludzi?
    Byyy

20.04.2017 22:22

Nie polecam.. Nie warto
    110% normy

05.04.2017 20:35

Ludzie zadnych zwionskow. To wyzyskiwacze. Pracujmy wytrfale a bendzie w firmie co raz lepiej.
    piotr2

20.03.2017 13:55

Czy pracując w Clavey można bez problemów przenieść się do VW w przypadku otrzymania od niech oferty pracy? Czy Clavey z VW nie mają podpisanej żadnej umowy dotyczącej "niepodbieraniu" sobie pracowników ? Będę wdzięczny za odpowiedź
    pośrednicy

22.04.2017 17:17

Ta cała firma to w sumie taka agencja pracy robią jako pośredniak i podwykonawca taniej siły roboczej dla vw. Zarabiają tym pośrednictwem na vw i na ludziach..
    Michu

21.05.2017 21:24

dokładnie, dlatego jest jak jest, nie polecam
    prawdziwy

20.03.2017 11:09

Ci co chcą więcej zarabiać bez własnego wkładu, ambicji i honoru to do VW na linie produkcyjną. Stójcie sobie przy zgrzewarce lub montujcie swoje dwie śrubki przez 8 h dziennie a czasem nawet 12h. No ale płacą nadgodziny...zobaczymy jak szybko wam się znudzą nadgodziny. Z takich ludzi jak Wy dobrych pracowników nie będzie, jedynie hieny, które chcą kasę za nic. Przyznajcie się przed lustrem, że przychodzicie z pracy zmęczeni i nic wam się nie chce to lustro pęknie. Jakbyście pracowali w prywatnej firmie, gdzie szef stałby nad głową to brakowałoby wam Claveya. Prawda jest taka, że jakbyście się uparli to przez cały dzień nic byście nie robili a jeszcze narzekacie!!! Do budowlanki zapraszam nosić kanoldy. Niestety nadeszły czasy, że muszą płacić nadgodziny pracownikom, którym się to nie należy!!!
    Primo victoria

12.03.2017 22:19

Pracownicy clavey kto jest za wprowadzeniem w życie związków zawodowych ,następnie wystosowaniem do osób kompetentnych pisma w formie negocjacji w w/w piśmie zaproponujemy warunki dotyczące wynagrodzenia oraz rozliczania czasu pracy pozdrawiam
    Za

14.03.2017 21:34

To jest w sumie łatwe do zorbienia a w jednosci siła!

20.02.2017 16:35

Na razie jest tylko niepewność jak się ułoży nikt nie wie
    Maras

17.02.2017 09:29

Ciągle nas kiwają :(

Oferty pracy - CLAVEY

Monter maszyn i urządzeń przemysłowych (m/k)

CLAVEY

Środa Wielkopolska

Kos

15.02.2017 20:10

Jedynie w jedności siła pamiętajcie --- !!!!

09.02.2017 13:32

Obiecali premie.. mieliśmy dostać z wypłatą 10 lutego. I wiecie co dostaliśmy? Wielkie zero! Nie polecam.. Nie ma to jak kłamać pracowników..
    Nil

12.02.2017 00:38

Doszły premie :)
    Yo

30.03.2017 22:06

Wypowiedzenie, na co czekasz ?
    To ja

04.02.2017 11:45

Sorry a skąd wiadomo czy ten geniusz z ortografii jest z Clavey? Może to jakiś idiota który specjalnie chce psuć opinię i żeby każdy myślał jacy idioci tam pracują. Ciekawe że CV z błędami . Pozdrawiam ekipę bo pracują tam też solidni pracownicy.

05.02.2017 22:22

a tam, najważniejsze, że jak mówi to go można zrozumieć, pisać nie musi jak literat.
    Jonas

30.01.2017 21:28

jak tam panowie na wrześni? z tego co widzę to totalny syf, jak odchodziłem w zeszłym roku to obiecywali premie i podwyżki :) dziś jest 30 stycznia a gdy rozmawiam z chłopakami to nadal nic, nie dostali.. Ogólnie współczuje, a kobiety i osoby które pracują w biurze lepiej niech sie zwolnią bo nic nie potrafią załatwić :)
    Ambitny

01.02.2017 16:02

Pisanie to niewszystko. Umie inne rzeczy robic i muj Szef to chwali. A ty nie siedz tu tylko pracuj jak chcesz zajonc moje miejsce.
    adam

02.02.2017 02:29

Chłopie nie pisz więcej bo Twój analfabetyzm aż razi w oczy... Faktycznie Clavey schodzi na psy mając kogoś takiego w swojej kadrze
    Tomek

18.01.2017 10:05

Niestety ale to nie jest dobra firma, małe zarobki, brak rozwoju, brak stabilności

09.01.2017 22:01

Od kiedy niby we Wrześni jest premia i Social

04.01.2017 23:19

Na święta faktycznie zero.. Od nowego roku miały być premie i Social.. okazało się nic nie będzie. Okłamaki nas na rozmowie! Nie polecam!
    Anet

05.01.2017 22:23

Ale przecież są premie i socjal

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w CLAVEY?

Koza

04.01.2017 08:55

Niema to tamto firma się postarała na święta każdy dostał wielkie 0zł.-gratulacje i podziękowania dla całego szefostwa a raczej szefa. Ogólnie marnie w tej firmie się dzieje praca w systemie czterobrygadowym światek piątek i niedziela w pracy a pieniędzy jeszcze mniej.
    Rafał

02.01.2017 15:30

Marnie, perspektywy słabe i nie wiadomo do kiedy będzie robota, zarobki też niższe niz vw
    Tadzio

29.12.2016 10:07

Robiłem tam na szczęście krótko le nikomu nie polecam tej firmy, biedniei słabo..
    A.

26.12.2016 17:32

Ci co cieszko pracowali, co mieli dostac na swienta to dostali, a co poradzic ze reszta co nic nie robiła oprucz narzekania na wyrzej ustawionych w chierarchi to chyba normalne ze nic nie dostali. Firma naprawde milo nas zaskoczyla wtym roku. Polecam i dzienkuje bardzo.
    Tobiasz 13

26.12.2016 13:28

Wszyscy narzekają Ale nikt nie pisze jakie sa warunki zatrudnienia ile dawaja na początek jakie sa umowy zatrudnienia jaki jest socjal itd zamiast się zalic niech ktoś wypowie się na ten temat kto tam pracuje to bardziej przepowie do człowieka
    adam

26.12.2016 17:19

To myślę że powinieneś sobie dokładnie poczytać to co większość z nas pisze a zobaczysz cały obraz firmy, wszystko jest czarno na białym...
    śmiech

23.12.2016 15:21

@Koń nie bądź śmieszny...

Kontakt - CLAVEY

23.12.2016 16:01

Jak by mogli to by od wypłaty zabrali 1200-1700
    benefity

21.12.2016 21:45

A jakieś dodatki, benefity kasa na świeta?
    Matrix

20.12.2016 22:10

Beny trafił w sedno, słabo generalnie.
    Beny

20.12.2016 14:36

Od stycznia praca w systemie ciągłym czterobrygadowym tz.jedna niedziela w miesiącu wolna,zero nadgodzin w zamian dostaniecie wolne w tygodniu i to wszystko za marne zarobki-wiec ogólnie nie polecam.
    Rom

19.12.2016 11:17

Jaka kasa?
    Adamo

18.12.2016 22:55

Słabo oj słabo, szkoda sobie nimi głowę zaprzątać..
    WJK

17.12.2016 21:35

Właśnie, ktoś powie jaki realnie są warunki płacowe dla nowych - podstawa bez nadgodzin?
    Rychu

16.12.2016 23:19

Ile mozna jako mechanik wyciagnąć na ręke bez nadgodzin?
    Ambitny

15.12.2016 21:40

Ludzie na co wy tak nażekacie. Mnie po kilku miesiącach zrobili brygadzistą. A wienc można tylko czeba się starać trochu, a nie mówić jak to słabo płacom. Mam ambicje na wiencej. Powiedzieli że widzom we mnie potencjał na manadżera. Tak że koledzy starajcie się pewnie nie długo brygadziste bedom szukać. Z doświadczenia moge dodać że ci co na prondzie się znajom majom wieksze szanse.
    A.

03.02.2017 23:38

Moji ludzie wiedzom, ze pieski szczekajom a my robimy dalej sfoje. Morzecie miec pretensje tylko do siebie.
    polonista

19.03.2017 21:53

Tłuku jeden, nie nadajesz się nawet na robola od czarnej roboty w kanalizacji ściekowej. NAJPIERW NAUCZ SIĘ PISAĆ PO POLSKU MATOLE.
    były pracownik

14.12.2016 23:18

pracowałem od poczontku na wrześni teraz pracuje w wolswagenie bliżej dom bez porównania nigdy wiencej do claveya to firma to porażka
    Koza

13.12.2016 11:16

Lipa od styczna system pracy ciągłej , czyli non stop w pracy za jeszcze mniejsze pieniądze!!!!!!!!
    Lelon

13.12.2016 15:29

Wyciną nas gorzej jak cytrynę
    Lepton

13.12.2016 19:32

Do herabty...
    Mik

13.12.2016 07:49

Nie jest źle... zawsze się znajdzie jakiś sflustrowani któremu się nie podoba
    Radi

12.12.2016 15:22

To prawda, ze nie szanują pracowników i że nie zalezy im na stałej ekipie?
    DLH

09.12.2016 10:28

Naprawdę jest tak źle, chciałem amplikować ale po wpisach widać, ze nie warto?
    Jachu

12.12.2016 09:29