Tobacco Press

Szczecin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 255 ocen.

Tobacco Press
2 255 6 1

Opinie o Tobacco Press

Nick

Dla wszystkich zainteresowanych pracą w Tobacco Press - serdecznie polecam Na forum można znaleźć mnóstwo opinii, które tak naprawdę nijak się mają do rzeczywistości. Osobiście najbardziej mnie śmieszy takie błędne koło komentarzy: (usunięte przez administratora)

była ajentka
@Nick 28.09.2018 14:15

Po pierwsze Nick - nie wiem czy jesteś tak naiwny że nawet nie zauważyłeś, że Tobacco Press nie istnieje tylko już Salonik Prasowy - po drugie jeżeli to ma się nijak do rzeczywistości to niech (usunięte przez administratora) oficjalnie napisze, że ogłasza upadłość TobacoPress ze względu na długi - dlatego niby sprzedał firmę własnej żonie pewnie za śmieszne pieniądze i zmienił nazwę - niech oficjalnie napisze, że nie zwraca kaucji jaką wpłacałam do TobaccoPress - tak więc proszę nie kłamać, że jest wszystko ok - bo nie jest - jest cwany i nic poza tym - a co do wymienionych ludzi - to nie wiem jak jest. jak pracowałam w Tobacco to pracował tylko(usunięte przez administratora) - ale on nic złego mi nie zrobił - tak więc się nie wypowiadam- Taka jest rzeczywistość - prawda - czy dalej będziecie kłamać - ta strona nie powinna istnieć bo firmy Tobacco Press już nie ma i nie będzie - nochyba, że (usunięte przez administratora) doprowadzi i nową firmę do bankructwai sprzeda znowu komuś z rodziny i zmieni nazwę

Mania
@Nick 28.09.2018 14:15

To do rzeczy jaka jest rzeczywistość!? jaką Pan /Pani pracę poleca!? Co miał Pan /Pani na myśli? To, że nie jest ciężka? Czy ten jeden wielki (usunięte przez administratora) żeby w niego wejść i wyjść bez żadnej godności z kopniakiem w sama (usunięte przez administratora) e. Jak można polecić pracę bez żadnych argumentów? Gdyby było tam tak blogo i słodko nie było by tylu wolnych miejsc co 2, 3 tygodnie a nawet dni teraz pewnie zwalić to trzeba na ludzi którzy odchodzą i powiedzieć, że się nie nadawali albo kradli? Nic z tych rzeczy! Gdzieś jest problem tylko nikt nie chce go rozwiązać. W każdym z tych komentarzy jest jakaś prawda. Może gdyby pracownicy mieli możliwość swobodnej wypowiedzi bez konsekwencji nie musieli by pisać tu tego co chcą przekazać. Może Nick powie nam jak jest naprawdę? Może to my wszyscy się mylimy? Tylko proszę o twarde argumenty.

anonymus
@Nick 28.09.2018 14:15

No nick jak wytłumaczysz bankructwo i niezwracanie kaucji ajentom, którzy odeszli - a może nie nick tylko Pani Marto ?? Konkretnie - jak jest z tym bankructwem, zmianą nazwy itd - dlaczego czasami terminale są zablokowane i jest napisane brak płatności ?? Oj Marta Marta - pojeździj jeszcze po salonikach i donieś Robertowi, kto źle o nim mówi lub myśli - aczkolwiek przy Tobie już nikt się nie chce odzywać za bardzo - ale tylko Ty wypytujesz o tą stronę - zapewne to Ty jesteś głównym obrońcą Roberta :)

lulu
@Nick 28.09.2018 14:15

Rozbawiłam się Twoją wypowiedzią... Dawaj argumenty ja Ci dam swoje: - Firma Tobacco Press nie istnieje bo jej wspaniałomyślny właściciel doprowadził do jej upadku. Na stronach KRS można znaleźć: Sąd Rejonowy Szczecin-Centrum w Szczecinie, XII Wydział Gospodarczy, podaje do publicznej wiadomości, że postanowieniem z dnia 9 marca 2018 roku zabezpieczono majątek dłużnika w sprawie o ogłoszenie upadłości TOBACCO PRESS spółki z ograniczoną odpowiedzialnością spółki komandytowej w Szczecinie - sygn. akt XII GU 61/18 - poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Elżbiety Ahl, nr licencji 965 dalej - skoro jest tak pięknie to dlaczego przez rok odeszli/zostali zwolnieni: Robert Prezes, Roksana, Marta, Wojtek, Adam, Artur, Jola - czyli najważniejsi w firmie - teraz nie chodzi o polemikę kto słusznie a kto nie tylko o fakt, że cała "góra" została wymieniona dlaczego notorycznie na FV z prasy pokazuje się, info o niezapłaconych FV? dlaczego terminale są blokowane? dlaczego Firma nie jest na Roberta skoro byłby czysty to nie kombinowałby przepisania firmy na żonę, której nikt nie zna i która w ogóle nie uczestniczy w życiu firmy dlaczego tak wielu ludzi odeszło? Ajentów? Dobrych Ajentów? bo płacą mizernie, bo ta "atmosfera" o której Robert piszę odpowiada tylko jemu. dlaczego są ciągle braki na salonach (pomijając kradzieże pracowników) a no jak się 1.11.2017 w nocy po cichu przepisuje stany magazynowe z firmy TP na SP to tak jest, jak się robi różne testy (np. automatyczne wczytywanie dostaw), jak się pozwala wszystkim zmieniać ceny (często 1wagon przyjmowany jest jako 1szt w cenie wagony, sprzedaż 1szt marża na mega minusie ale 9szt zostaje Ci na plusie:) każdy może robić KZ-, PZ- itd to tak to właśnie jest dlaczego nie warto tu pracować? Jeśli nie trafiły do Ciebie argumenty z góry to jeszcze: bo co chwile zmienia się polityka firmy (brak spójności), bo w zależności od nastroju RKS uzna Ci reklamacje na prasę, bo po odejściu każdy szarpie się o pieniądze a wpłacona kaucja nie jest zwracana, bo szef woli wydać na rajdy i części do swoich zabawek niż dołożyć pracownikom (albo wymyślić konkurs z super expressu by w razie wygranej nie płacić:), Bo nikt Ci w niczym nie pomoże a jak dzwonisz do RKS to słyszysz ile to ma na głowie i radź sobie sam, bo nie wiesz czy dziś z domówieniem to zgłosić się do Adama czy do Piotrka, Czy brak w kasie zgłaszać RKS Kaśce czy ksiegowej - nic nie wiesz robisz wszystko intuicyjnie a później i tak jesteś winny. JESZCZE RAZ PODKREŚLĘ ZASTANÓWCIE SIĘ NAD PRACĄ U KRĘTACZA DOPÓKI POLACY BĘDĄ AKCEPTOWAĆ TAKIE KOMBINATORSTWA DOPÓTY TAK ŹLE BĘDZIE SIĘ DZIAĆ.

anonymus
@lulu 30.09.2018 08:56

konkretnie - ciekawe co na to nick pewnie vel Marta RKS - bo tyko ona się dopytuje kto czyta i pisze na forum

Mania
@anonymus 30.09.2018 15:29

Jak widać nie ma nic do powiedzenia :)

Mania
@Mania 30.09.2018 16:59

jeździć i pytać kto czyta i pisze na forum?? To tez jest częścią pani pracy? pani Marto będzie pani karala tych ludzi?? Straca pracę? Nie dostaną premi? Czy można ich bardziej ukarać niż tym, że ich nikt nie szanuje i, że dla was ludzie to pionki?? Myślę, że ludzie tracą szacunek do was po przeczytaniu tego forum zapewniam że duża część naszej społeczności czyta!! Ja bym już nie przyjechała na salony bym się wstydziła, że ukrywam cała prawdę i udaje, że jest wszystko ???? ???? ????

Anonymus
@Mania 30.09.2018 17:14

Najwyraźniej robi tylko to co potrafi. Najwyraźniej nie ma w niej nic z ambicji i honoru. Najwyrazniejj nie szanuje siebie samej skoro pozwoliła prezesowi na zrobienie z siebie takiego popychadła .Na donoszeniu zrobi u prezesa karierę. Jeszcze do tego wypisuje jaka to fajna aosfera itd.

Szczecin
@Anonymus 01.10.2018 07:22

Uprzejmie donosze .... Bardzo żałosna forma zrobienia kariery ale to moje osobiste zdanie. Niech się pani realizuje ale nie w ten sposób kiedyś i pani dostanie kopniaka to tylko kwestia czasu.

Anonymus
@Szczecin 01.10.2018 08:04

Cóż zrobić jak nic innego sensownego się nie potrafi . Jak ona może patrzeć komukolwiek w oczy - wstyd i jeszcze raz wstyd aby taka młoda osoba zaczynała od donoszenia na innych

Anonymus
@Anonymus 01.10.2018 13:22

Szkoda słów - ubiera się jak pani na p ale nie myślę o żadnym zawodzie technik a przyjeżdża do nas - Robert uważaj trudne słowo - konsternacja - bo łatwo się pomylić kto to jest a tu okazuje się że to donosiciel i prawa ręką prezesa chyba doslownie czyli osoba doradzająca co inni pomyślą to nie wiem

Anonymus
@Anonymus 01.10.2018 16:42

Ajenci - obudźcie się - nie wpuszczajcie donosiciela do saloniku bez pisemnego upoważnienia od śmiesznego prezesa i to najpierw trzeba sprawdzić czy pan DOROSZ ma prawo do podejmowania decyzji bez właściciela firmy . To wy zatrudniacie pracowników to wy im płacicie pensje i nie pozwalajcie sobie na to aby donosicielka wydawała polecenia nie swoim pracownikom - a pan DOROSZ. To tylko pseudo prezes - W razie wątpliwości liście do saloniku prasowego z dopiskiem do rąk własnych pani Ewy DOROSZ i zadajcie potwierdzenia odbioru a jak listy będą wracać to zadajcie kontaktu z właścicielem firmy - czas wyrwać chwasty i inne badziewie

Umiejący czytać
@Nick 28.09.2018 14:15

Nick czyli donosicielu Marto skoro tak polecasz pracę dlaczego nie zwrócisz uwagi że z tego co wynika z KRS między państwem DOROSZ jest rozdzielczość majątkowa ,- czyli biedak DOROSZ któremu sąd zabezpieczył majątek na poczet długi jest na utrzymaniu żony - prawdziwy człowiek sukcesu

Szczecin
@Umiejący czytać 01.10.2018 17:18

Jaki sukces taki donosiciel - Szczecin przeprasza za Martę jak Śląsk za Sosnowiec . Szczecin ma swój honor

Prawdziwy Szczecin
@Szczecin 01.10.2018 17:30

Szczecin nie widz potrzeby przepraszania za Martę.

kot
@Umiejący czytać 01.10.2018 17:18

brawo!!!!! rozdzielność majątkowa zrobiona na potrzeby przekrętu zmiany firmy . Ja to się dziwie, że takie Netto, Lotto na takie wały pozwala.... BIEDAK Dorosz na utrzymaniu małżonki, która jak w końcu przetrze oczy kopnie człowieka sukcesu w (usunięte przez administratora) i zajmie się sama firmą. A Martusie to już dawno trzeba by pogonić ona jest żałosna no ale jaki pan taki kram :)

Szczecin
@Prawdziwy Szczecin 01.10.2018 18:19

Nikt nie prosi aby ktoś za kogoś przepraszal to pani Marta oraz cała załoga powinna troszke się zastanowić i osobiście przeprosić.

Szczecin
@Szczecin 01.10.2018 19:05

Żeby było jasne przeprosić Ajentow oraz pracowników

Szczecin
@Szczecin 01.10.2018 19:05

szczecin przeprasza szczecin anonymous kota mani prawdziwy szczecin i umiejącego czytać

była ajentka
@Szczecin 01.10.2018 19:16

widzę, że szybko pojawiło się kilka komentarzy bez sensu by ukryć i przesunąć wyżej poprzednie wpisy oparte na faktach - wpisach z sądu KRS -u - bo to jest niepodważalne i nawet prezes temu nie zaprzeczy chyba że skłamie tak jak w oddawaniu ludziom kaucji. Co do RKS Marty - donosi, knuje, wypytuje - pyta o ajentów i próbuje przekonać pracowników jak jest szczera i jak to firma dobrze stoi i jak będzie fajnie i jaka jest fajna atmosfera i chce aby donosić na ludzi, którzy są filarem firmy - a tak naprawdę sama wprowadza niesmak i żenadę - tak jak ktoś napisał wstyd . Może ajenci i pracownicy powinni znać właścicielkę firmy i mieć szansę rozmowy ze swoim prawdziwym pracodawcą - czyli Panią Ewą a nie z donosicielką i oszustem, którzy chronią się nawzajem. Napisz Robert szczerze czy oddałeś kaucje ajentom, którzy odeszli ?? Albo może twoje popychadełko Marta za Ciebie skłamie

anonymus
@była ajentka 01.10.2018 20:04

dokładnie filarem tej firmy są ajenci i pracownicy - bo to oni zarabiają na zachcianki oszusta i donosicielki

Umiem czytać
@anonymus 01.10.2018 20:05

Czemu??!!! Ja chce znać odpowiedz na pytanie czemu mam prezesa krętacza i RKS który donosi??? DLACZEGO??!!

Ciekawa
@Umiem czytać 01.10.2018 20:15

Można zmienić regionalnego?

Mania
@Ciekawa 01.10.2018 20:38

Kto jest ciekawy? Regionalna jedna druga dziesiąta nic nie zmieni. Regionalna dziś ta jutro inna ... Czy pani/Pan twierdzi, że jeśli będzie inna regionalna zmieni się coś? Obawiam się, że nie jestem wręcz przekonana. Myślę że regionalna regionalny to tylko pionki tak jak i cała reszta

Mania
@Umiem czytać 01.10.2018 20:15

Myślę, że nigdy się nie dowiemy pracujemy bo ta praca była nam potrzebna i pracować będziemy dalej jedni rok inni parę tygodni miesięcy Śmiejąc się z nich tu czy za każdym razem kiedy ktoś do nas przyjedzie i będzie udawał kogoś ważnego.

Ciekawa
@Mania 01.10.2018 20:51

A każdy może zostać regionalnym? Czy tylko ajentów którzy maja kilka salonów biorą?

czytelnik
@Ciekawa 01.10.2018 20:38

tej nie można - bo ta RKS z zachodniopomorskiego - to brak ambicji, brak własnych pomysłów i działań, knucie, wypytywanie i donoszenie i potakiwanie - idealna współpracownica Roberta

Mania
@Ciekawa 01.10.2018 20:59

To pytanie do regionalnych kierować proszę

G DG
@Umiem czytać 01.10.2018 20:15

Bo kto normalny z doświadczeniem, chęcią przyjdzie do pracy w firmie, która powstała na bazie firmy bankrut , w której prezes jest kretaczem do tego dysortografem. Każdy poważny kandydat jak wpisze w Google Dorosz i zobaczy ile to firm już miał ten Pan, czym się zajmuje i jak okrada Państwo to rezygnuje. Tylko taka Marta sprzedała się za prawko i będzie wdzięczna do końca swoich dni...

Mania
@G DG 01.10.2018 21:12

Serio? Za prawko? :) :)

Ciekawa
@czytelnik 01.10.2018 21:04

A Wojtka dało sie wymienić na Agnieszkę chociaż był prezesem prezesika Roberta.

magda
@Ciekawa 01.10.2018 21:21

wiecie co Agnieszka też jest swojego rodzaju fenomenem bo dla mnie jest to bardzo dziwne jak ktoś kto z racji swoich długów (dane ze stron internetowych handlujących długami)pewnie dlatego nie może mieć firmy na siebie tylko na córkę jest jednocześnie ajentem i kierownikiem z czego 30% jej terenu to własne punkty.... widać Robert samymi takimi się otacza i oni uczą się od niego :)

Mania
@magda 01.10.2018 21:45

Robi się ciekawiej:)

ola
@Mania 01.10.2018 22:10

robi się bardzo ciekawie ale chyba czas odkryć karty .. czas skończyć ta farsę i dobrać się do tył... temu wielkiemu Panu właścicielowi. To co tu napisane nie jest pomówieniem to są fakty a z faktami ciężko dyskutować: Panie Dorosz samych takich krętaczy jak Pan, Pan zatrudnia? Ciekawe czy Córka zatrudniła mamusię i odprowadza od niej składki ZUS, ciekawe jakie "alimenty" płaci Bankrut Dorosz by uciec od odpowiedzialności za swoje długi :)

anonymus
@magda 01.10.2018 21:45

Ale Agnieszka jest ok - nie wywyższa się i co najważniejsze szanuje ludzi i nie donosi, nie kłamie jak to jest fajnie, nie oszukuje ludzi udając zainteresowanie i chęć niesienia pomocy i nie knuje jak jej młodsza koleżanka. A czyżby koleżanka z zachodniopomorskiego chciała zmienić temat ??

magda
@anonymus 01.10.2018 22:24

nie znam Marty, nie oceniam też pracy Agnieszki (znam osobiście i mogłabym) chodzi o przedstawienie jakimi ludźmi otacza się Szanowny Robert, tylko takimi co nikt inny ich nie chce. Poruszam też problem, że Agnieszka jest sama sobie szefem i jednoczenie innych punktów, to że brała premie za wszystkie konkursy bo rok temu lwówek był nieczynny (skrócone godziny) to jest sprawiedliwość? To, że ma dołożone dodatkowo pieniądze do Lwówka (wyższe niż inni ajenci) to jest sprawiedliwe? Tak wyglądają realia w tej firmie :) GRATULUJE I WSPÓŁCZUJE TYM co tam siedzą i się nie odzywają licząc, że oni są uczciwie traktowani :)

anonymous
@magda 01.10.2018 22:32

Z nas wszystkich Agnieszka dostaje najwiecej. Ustawiła sie, pieniądze z RKS, salonów oraz za zestawienia. Brawo! Firma dla krętaczy.

anonymous
@ola 01.10.2018 22:21

To się raczej nie zakończy dobrze. Chociaż powinno proponuję zacząć od rozmowy z pracownikami od początku od informatyków po zwykłego szarego pracownika. Nikt się tym nie przejmuje, że mamy wszyscy jakieś sprawy, obawy ważne że salony otwarte i zarabiają Pracownik powinien być numerem 1 gdyby nas nie było i teraz nie przychodziła 2 zmiana nie byłoby Pana kiosków (usunięte przez administratora)

anonymous
@kot 01.10.2018 18:47

Szanowni Państwo Komentatorzy! Z ciekawością czytam Państwa opinie o złym zarządzaniu, wpisach w KRS, atmosferze, rozdzielności majątkowej itp. Wszystkie te opinie pochodzą od osób które współpracowały z Tobacco Press, ale już nie współpracują. Skoro było tak źle i w końcu Szanowni autorzy wpisów uwolnili się od konieczności współpracy ze spółką to skąd tyle zapalczywości? W końcu jesteście Państwo wolni i możecie realizować swoje tłumione do tej pory możliwości u innych pracodawców! Powodzenia! Możecie nawet Państwo prowadzić działalność konkurencyjną, samodzielnie stworzyć ją od podstaw, zarządzać nią, odpowiadać za swoje działania całym swoim prywatnym majątkiem i zbierać wyrazy wdzięczności od osób, dla których stworzycie miejsca pracy! Zamiast tego poświęcacie swój cenny czas na wylewanie żalów wobec pracodawcy, który podziękował Wam za współpracę. Co do zarzutów dotyczących sposobu zarządzania i braku rzetelności; czy osoby współpracujące otrzymują należne im wynagrodzenie? Czy ktokolwiek z pracowników nadal pracujących w punktach sprzedaży odczuł negatywne skutki przekształceń właścicielskich? Powodzenia we własnej, nieliterackiej samorealizacji!

Lhc
@anonymous 03.10.2018 10:58

Haha ha meritum jest takie jak pracujesz to Ci płacimy jak już nie to nas nie interesujesz... Dlaczego szanowny anonimie nie zapytasz czy ktoś czuje się oszukany bez znaczenia kiedy to wykonywał pracę... Słabe takie tłumaczenie. Ja dalej tkwi w tym bagnie bo jest mi po prostu wygodnie ale w życiu nikomu bym nie poleciła tu pracy. Czy odczulusmy zmiany?? No pewnie chociażby bałagan jaki powstał w Stanach po przepisania Twojej firmy, to że zwroty pracy przez pierwsze 3 Mc się nie zgadzały. To, że nie płacisz w terminie za towary i usługi ale to my tłumaczymy się ludziom itd itp... Dobro wraca :)

Anonymus
@anonymous 03.10.2018 10:58

Ruszyła Roberta prawda. Wpisy z KRS o złym zarządzaniu o rozdzielczości majątku to nie opinie Robert tylko fakty. napisz ilu ajentów oszukałeś nie oddając im kaucji. Napisz na ile oszukałeś dostawców. Co ty wiesz o atmosferze w firmie skoro wysyłasz donosicielke Martę - miałeś już swojego Wojtusia który ci potakiwał a za plecami się śmiał - oprócz powiedzenia dobro wraca jest jeszcze jedno historia kołem się toczy :) To my stoimy za ladą i sprzedajemy i jesteśmy filarem tej firmy a nie donosicielka .

dębno pani Basia
@Nick 28.09.2018 14:15

kurcze ludzie co was obchodzi co robert ma za długi ma to ma i tyle to nie nasza sprawa skoro pracujemy daleij i jest ok to co mnie obchodzi co on ma ja pracuje juz ponad trzy lata zostawmy jego sprawy osobiste bo ja nie wiem czemu i dlaczego to jego sukcesy i wzloty

anonymous
@dębno pani Basia 03.10.2018 17:15

panie (usunięte przez administratora) prosze docenic swoich pracowników bo wszyscy jestesmy wielcy i robimy dla PANA wszystko co mozna nalepiej po co

anonymous
@anonymous 03.10.2018 17:29

prawda

Ohohoh
@była ajentka 01.10.2018 20:04

Oh FILARY firmy, FILARy saloniku, jak z ust mi to wyjęłaś była ajentko. Oh (usunięte przez administratora) proszę Cię, BŁAGAM!! Otwórz oczka, włącz myślenie ja Cie tak bardzo proszę myśl racjonalnie, patrz obiektywnie, przestań szkodzić filarom, przestań utrudniać życie ,,solidnym firmom" zacznij współpracować i słuchać doświadczonych pracowników, z nimi konsultować się i rozmawiać, tak Cię błagam. Albo nie rób nic, tylko nie szkodź!!

Makrela
@Mania 01.10.2018 20:47

Nie do końca, myślę że (usunięte przez administratora) robił dobrze dla pracowników, nie mieszał, nie donosił.

Izabella
@czytelnik 01.10.2018 21:04

Nie powinna być idealna współpracownica dla (usunięte przez administratora) ponieważ działa na szkodę firmy i salonów.

Muszka
@Anonymus 03.10.2018 14:13

To prawda!! My jesteśmy filarami!! Filarami do których przyjeżdza pewna osoba i zamiast dokonywać renowacji przywozi pilnik i podcina je !!!!

lulu
@Muszka 03.10.2018 22:14

co Cię tak Robercie zabolało, że postanowiłeś zabrać głos :) A więc mnie jednak trochę interesuje Twoja sytuacja bo a) pracowałam tam ładnych parę lat bo b) nie zapłaciłeś mi bo c) jesteś nieuczciwym człowiekiem, który kombinuje oszukuje i wreszcie d) oszukujesz codziennie jakieś 200 osób, nie umiesz prowadzić firmy n ie masz doświadczenia ani szkoły - a to, że nie masz odwagi napisać na ile przekręciłeś Eurocash i innych i nadal piszesz, że jesteś krystaliczny to gratuluję poczucia humoru. Ty wiesz, że w Eurocash pracują ludzie? LUDZIE, którzy ponoć są dla Ciebie tak ważni, których szanujesz i którym współczujesz. Poza tym przeglądam internet i tak widzę, że trochę biznesów nie poszło co? Handel nieruchomościami wartymi miliony a Ciebie nie stać by kaucję ludziom wypłacić? Quady i inne zabawki za tysiące a za terminal nie możesz na czas zapłacić? Będzie mnie interesować Twoje życie, Twoja firma dopóki sprawiedliwości nie stanie się zadość!

sara
@anonymous 03.10.2018 10:58

cytat: " zarządzać nią, odpowiadać za swoje działania całym swoim prywatnym majątkiem" a jakim to prywatnym majątkiem Pan odpowiada? jest rozdzielność majątkowa, Pan biedny, pewnie wszystko dawno przepisane. W Tobacco Jakim to majątkiem Pan jako prokurent odpowiadał? Jestem na 4 roku prawa pracowałam z siostrą u Pana do listopada 2017r i nieźle się Pan ustawił. Jako prokurent nie odpowiadał Pan za nic, odpowiadał prezes, którego nie było!!! Proszę wybaczyć ironię ale jak już zabiera Pan głos (a w zasadzie nie Pan, bo za skomplikowane słowa tu padają i do tego bez błędów) to proszę pisać rzetelnie i podpierać się argumentami. Mi też zostało potrącone 50% wynagrodzenia za braki, szkoda, że Wojtek nie zrobił inwentaryzacji jak ja przyszłam do pracy i że jak odchodziłam to nie miał czasu przyjść.... ŻYCZĘ POWODZENIA w literackiej samorealizacji :)

Cenzura wszechobecna?
@Izabella 03.10.2018 22:06

Dlaczego imiona, same imiona są cenzurowane???

Nowa
@Nick 28.09.2018 14:15

Kochani czy możecie mi pomóc, klient zakupił u nas towar na fakturę jak to się wystawia?

Gochasamocha

Moim drodzy, dużo w was jadu :) Ja uwielbiam Panią Martę fajna dziewczyna, miła doradza mi pomaga jak mam problem w kiosku. Pani Marta musi być twarda no bo musi i już, ale jak dla mnie zazdrość przemawia przez was, na pewno Pani Agnieszka jest świetna ja wciąż uważam że Pani Marta jest THE BEST.

Ja
@Gochasamocha 20.07.2018 15:42

Nie jest twarda. Właśnie w tym rzecz że ona twarda nie jest, co nią kieruję to głupota, teoretyka, głupie wymysły Roberta i bojaźń przed nim- to cała ona. Bardzo bym chciała żeby właśnie była twarda, żeby myślała logicznie, patrzała obiektywnie, podejmowała samodzielne mądre decyzje, ale ona taka niestety nie jest. Mówi jej się o problemach najważniejszych a ona pieprz_ o jakiś nic nieznaczących bzdurach, nie każdy punkt jest równy drugiemu i nie każdy można poddawać tak samo. Bardzo jej kibicowałam i to bardzo długo ale już w nią nie wierze.

Gochasamocha
@Ja 20.07.2018 16:28

Ty chyba się z Ch..... Na rozum zmieniłaś, no trzymajcie mnie Pani Marta się boi????? Buahhhha co najwyższej Boga, nie wiesz co mówisz, Pani Marta to zyleta i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że życzę wam takiego opiekuna.

anonymous
@Gochasamocha 20.07.2018 16:45

Marta skończ już sama sobie słodzić bo jesteś żałosna

Gochasamocha
@anonymous 20.07.2018 17:41

A ty gwiazdo ogarnij się bo jak byś znała Panią Martę to byś wiedziała że to nie ona i wszyscy są anonimowi, po co się pytam bo to shit gwiazdy, prawda kole w oczy, jak pracujecie takie macie efekty, my z dziewczynami się spinamy zależy nam lubimy to wiemy że możemy więcej i tak robimy Pani Marta nas wspiera bardzo mocno i jestem najemca z Myślibórz i nie wstydzę się tego powiedziec na forum znam wartość siebie moich ludzi i Pani Marty wie ogarnij system bo mnie (usunięte przez administratora)

Monika
@Gochasamocha 20.07.2018 18:14

Szanowny NAJEMCO z Myślibórz widać po kulturze wypowiedzi i przeklenstwach, że tworzycie z Marta zgrany duet. Panie Robercie czy o takich ludzi Panu chodzi???

Gochasamocha
@Monika 20.07.2018 18:48

Poważnie? Żal mi Ciebie. O takich właśnie mu chodzi, którzy podnoszą marzę z 50 miejsca na 2 więc......

B.
@Gochasamocha 20.07.2018 18:55

po Sylwii i zamykanym salonie w ubiegłym roku to każdy zaliczyłby skok do góry . Fakt jest taki, że poziom wypowiedzi "najemcy z Myśliborza" faktycznie dorównuje poziomowi Marty. Ja również mam Martę jako KR jestem pracownikiem, któremu proponowano wielokrotnie ajencję - obserwuję i widzę że nigdy bym się nie zgodziła a Marta faktycznie nie jest osobą kompetentną na to stanowisko i nie chodzi żeby kogoś obrażać itd wcześniej była Roksana i ja myślałam, że ona to jest rozhisteryzowana ale teraz wiem, że to nic w porównaniu do Marty. Marta zapomina, że na salonie pracuje ajent, że pracownicy są ludźmi a nie pachołkami, bezwzględnie daje odczuć, że ona jest ważniejsza a przecież wcale tak nie jest. Bez niej nasz salon będzie funkcjonował a bez nas już nie. Wiem, że Marta czyta namiętnie forum widać też jej odpowiedzi tutaj kto ją zna ten wie... Panie Robercie może warto z nią pomówić, uświadomić że nie jest najważniejszym filarem tej firmy ?

PeggyBrown
@Gochasamocha 20.07.2018 15:42

Jad nie bierze się znikąd pszę Pani, jad wyzwala w ludziach ta firma, zachowanie Marty, zachowanie Roberta, kompletna destrukcja.

anonymus
@PeggyBrown 24.07.2018 13:01

moim zdaniem pan Robert jest największym wrogiem własnej firmy - jego pomysły zniszczą tę firmę tak jak zniszczył poprzednią

Malinka
@anonymus 28.07.2018 11:05

Też mam takie zdanie, jego bezsensowne pomysły i kazanie na wdrażanie je kierownikom to katastrofa. Te rajdy powinien tez sobie odpuścić a kasę włożyć w firmę, lepiej by na tym wyszedł.

DĘBNO POZDRAWIA
@Gochasamocha 20.07.2018 18:55

NIGDY TU NIE ZAGLĄDAŁAM DOPIERO PO PYTANIU PANI MARTY CZY ZAGLĄDAM NA TO FORUM POSTANOWIŁAM ZAJZEC PRACUJE W FIRMIE JUZ PONAD 3 LATA SAMA SOBIE WYPRACOWAŁAM POZYCJE NA JAKIEJ JESTEM I WDZIECZNA JESTEM ZA APROBATE SZEFA ALE OBURZA MNIE ZACHOWANIE PANI MAŁGORZATY Z MYSLIBORZA UWARZAM KOCHANI ZE MY WSZYSCY POWTARZAM WSZYSTKIE SALONY ROBIMY DLA PANA ROBERTA TO C O NAJLEPIEJ POTRAFIMY CAŁY CZAS POWTARZAM PANI MARCIE ZE NIE MA LEPRZYCH GORSZYCH PANIE ROBERCIE MY WSZYSCY TWORZYMY DLA PANA CAŁOŚC TO REZULTAT NAS WSZYSKICH NIE CHCE POCHWAŁ BO UWAZAM ZE MY WSZYSCY JESTESMY WIELCY DLA PANA PREMIA NALEZY SIE DLA WSZYSTKICH NIE WAZNE W JAKIEJ KWOCIE POZDRAWIAM SALON DĘBNO OFICJALNIE

Ela
@DĘBNO POZDRAWIA 25.09.2018 20:17

Marta się strasznie wypytuje kto czyta.. Aż tak myśli, że ma zwolenników że Ja tu bronić będą??

anonymus
@Ela 26.09.2018 09:18

U nas wypytywała o ajentkę -żenada.Czy ona jest na tyle naiwna, że wierzy, że ktoś ją na tyle lubi ,aby zdradzić ajenta z którym pracuje się kilka lat i kłamać na jego temat. Ciekawy styl pracy - gratulujemy - teraz wiem dlaczego w saloniku nie ma monitoringu - po co skoro jest Marta

ela
@anonymus 28.09.2018 10:11

tak, ona jest taka naiwna i myśli, że wszyscy ją uwielbiają a ze wszystkim biegnie do Robercika, młoda, nie mająca własnego zdania, lubiąca intrygi i mieszanie. Chyba jej najbardziej zależy by nikt z nikim się nie lubił ... żal, że Robert zatrudnił taką. Ale to już koniec tych jego firm i firemek na każdego przyjdzie pora. DOBRO WRACA Panie Robercie :)

Malutka

Chciałabym usłyszeć opinie na pewien temat. Powiedzcie jakie jest Wasze zdanie na temat zachowania regionalnej p. Marty, która przyjezdza do naszego saloniku który ma ajenta i dosłownie rzadzi się. Mowi co mamy przestawic, pozmieniac, co wyrzucic itd. Potem przyjeżdża nasz ajent i ma pretensje ze ekspozycja zostala zmieniona. Kogo my mamy słuchać? Ja juz glupieje... Pani Marta nie zachowuje się profesjonalnie... powinna pewne sprawy ustalac z ajentem a nie ignorować go i wprowadzac zamieszanie. Teraz po kazdej wizycie dzwoniny do naszego ajenta i pytamy co mamy robic, czy zmienic ekspozycje czy nie. Malo tego wypytuje czy ajent sie pojawia na punkcie, czy pracuje, ile godzin pracuje itd... P. Marto czy zdaje sobie pani sprawę z tego że jesteśmy pracownikami naszego ajenta a nie pani i tak czy tak zadzwonimy i powiemy o tym co pani wyczynia i o co pani wypytuje? Pozdrawiam

anonymous
@Malutka 18.07.2018 14:39

Widać, że Wasz ajent nie wie co podpisuje.

Pracownik gorz
@Malutka 18.07.2018 14:39

Rozumiem, ze jak pan Robert przyjedzie do Was i będzie chciał wam coś zmienić to musi dzwonić do ajentki i sie pytać. Śmieszne. Nauczcie sie hierarchii

Ajentka
@Pracownik gorz 18.07.2018 18:36

hierarchia przy umowie o współpracy??? Poza tym jak Pan Robert chciał oklejać lotto to zadzwonił do mnie do ajenta a nie rozkazał to pracownikom. Ja też mam dosyć tej młodej. Przychodzi nie bacząc czy stoi klient czy nie krzyczy, rzuca rozkazuje nie da sobie nic wytłumaczyć. Wprowadza chaos bo ja coś mówię moim pracownikom a ona podważa moje zdanie. Zero pokory, zero kultury.

Magdalenka
@Ajentka 18.07.2018 19:35

Jeżeli myślicie że Robert nie miał z tym nic wspólnego to się mylicie to Robert kazał jej tak że ma pozmieniać na salonach i powiedział co gdzie ma być według swojego widzi mi się mimo że nie zna się na tym.

Kinga
@Ajentka 18.07.2018 19:35

Jesteś pierwsza osoba, która napisała ze Marta krzyczy. Gratuluje wyjątkowości! A może po prostu boli, ze młoda a ma wyższe stanowisko niż ty?

Magdalenka
@Kinga 18.07.2018 20:14

To ja będę druga, krzyczy, rzuca rzeczami.

anonymous
@Magdalenka 18.07.2018 20:31

Rozbiera sie i skacze po ladzie!

Magdalenka
@anonymous 18.07.2018 20:37

Mało brakuje...

Rozgoryczony
@anonymous 18.07.2018 20:37

Mi nie pozwala przeglądać internetu! Mówi, ze tylko mogę używać go do celów służbowych, bo inaczej wykorzystuje transfer. Tak nie może być!

Ciekawski
@Magdalenka 18.07.2018 20:31

A jak daleko rzuca tymi rzeczami? Zdobywa przynajmniej najwyższe noty? Bo jak jest słaba w rzutach to nie ma co sie przejmować.

anonymous
@Malutka 18.07.2018 14:39

Pytanie grzeczne i czytelne ale widać że chyba Martę ruszyło... Zal patrzeć na odpowiedzi kto ją zna wie że to ona z tym sarkazmem pisze... Marta krytykę trzeba umieć przyjąć.

KS
@Rozgoryczony 18.07.2018 20:40

Internetu od dawna nie można używać do celów prywatnych . To nie jest wymysł Marty . Rok temu pisał o tym w mailu Adam Żukowski.Marta tylko pilnuje. Jak jesteś w pracy to powinnaś pracować ,a nie załatwiać swoje sprawy przez internet .

Borówka
@Malutka 18.07.2018 14:39

Ja naprawdę byłam za Martą i w nią wierzyłam, i jej UFAŁAM... Jest młoda ale wierzyłam że się wyrobi, że nauczy się logiki i obiektywizmu, że nie pozwoli swoich skrzywdzić. I dlatego dziś po tym co ona odpIerdzieI@ napisze z poczuciem pełnego prawa do tego że w (usunięte przez administratora) jej się przewraca.

Borówka
@Borówka 19.07.2018 10:38

A ponadto po tym co ona robi, nie zdaje sobie sprawy że może dojść do zamknięcia się punktów, bo ludzie mogą mieć porostu dosyć takich poczynań bezsensownych Marty i Robercika. No chyba że jej o to chodzi żeby do tego doprowadzić żeby miała mniej pracy.

Ja
@Malutka 18.07.2018 14:39

Szczerze? To mi brak słów, ja czuję się bezsilna i wręcz napisałabym że gwałcona przez nią na zlecenie Roberta- tak, tak właśnie się czuję.

Ajentka 123
@Malutka 18.07.2018 14:39

W końcu ktoś ruszył temat Martusi regionalnej. Zwracam się tutaj także do p. Roberta.... Jeśli Marta nie zmieni swojego zachowania podczas kontroli na salonach nie będzie miał kto pracować. I nie chodzi mi tutaj o osoby, które są zatrudnione pod Salonik Prasowy bo takie mało mnie interesują, ponieważ to Marta będzie się martwić aby byli pracownicy i żeby salonik był otwarty, tylko o osoby które zatrudnia ajent. Czy Marta myśli sobie, że będzie traktować pracowników jak pionki, po czym oni będą chcieli się zwolnić, a ja jako ajent będę dwoić się i troić żeby dobrego pracownika przekonać żeby został? Do cholery jasnej - czy to Marta zatrudnia pracowników żeby to im wydawać polecenia i źle traktować?! Marta opamiętaj się!

...ajent
@Malutka 18.07.2018 14:39

Niestety nie pomogę w tej sprawie, ponieważ moją regionalną jest p. Agnieszka i powiem szczerze że jest to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku. Przede wszystkim po każdej wizycie kontaktuje się z ajentem, odwiedza nas regularnie co tydzień, można na p. Agnieszkę liczyć - czego nie można było oczekiwać od p. Wojtka, odpowiada na maile i telefony, podchodzi do ajenta i pracowników z uśmiechem. A p. Marty nie miałam okazji poznać i z tego co tu czytam nie chce by taka okazja miała miejsce.

anonymous
@...ajent 19.07.2018 21:57

to chyba p. agnieszka odbiera tylko od Was. My ze świdnicy czasem wydzwaniamy po kilka razy i nie odbiera, na maile rzadko odpisuje. I zawsze na nas zrzuca odpowiedzialność na szukaniu pracowników, podpisaniu z nimi umowy, przeszkoleniu itd...

anonymous
@Malutka 18.07.2018 14:39

ja jestem osobą dużo starszą niż Marta i po prostu często jest mi wstyd za jej zachowanie. Może ona nie zdaje sobie sprawy, że odbiła jej sodówka ale to jest strasznie niepoważne. Staje przed ladą zaczyna coś przekładać, komentując, rzucając, denerwując się, nie zważa że stoją klienci. Do tego jej prosty język np. "dzwonię do kolesia a on..." itd zero pokory i kultury

hashtag hashtag
@anonymous 20.07.2018 07:13

dziwna sprawa, pracuje w Swidnicy2 i nie kojarze zebysmy mieli problem ze skontaktowaniem sie z Pania Agnieszka. Poszukiwania i przeszkolenia pracoenikow tez odbywaja sie wspolnie, owszem tez musimy byc w nie zaangazowani, ale tylko dlatego ze to my bedziemy z ta osoba pracowac. Dlatego nie rozumiem kim jestes i jaki problem ze Swidnica masz ;)

Pracownik
@hashtag hashtag 20.07.2018 09:17

Jestem pracownikiem saloniku 2 w Swidnicy i u nas nigdy nie było miejsca takie zachowanie żebyśmy sami sobie wybierali osoby do pracy o tym decyduje p. Agnieszka my możemy jedynie pomoc przedszkolic bo raczej nie będzie w stanie stać z nami przez tyle godzin i szkolić bo ma inne obowiązki Ciekawe kto wymyśla takie głupoty głupoty ze niby sami robimy rekrutację do pracy. To chyba ktoś robi to po złości.

Pracownik
@anonymous 20.07.2018 07:13

Chyba tylko od was nie odbiera tel. P Agnieszka bo odemnie odbiera albo zaraz oddzwania. Widocznie zawracacie jej głowę głupota mi i dlatego nie chce odebrać.

Borówka
@Malutka 18.07.2018 14:39

Marta robi to na zlecenie Roberta, on każe jej wkraczać na salony i wszystko rozpjerd@Iać i układać według jego pomysłu. Ja nie wiem, dla mnie coś niebywałego stęka na niższy utarg a nam utrudnia pracę tymi komplikacjami. Jak ZAMKNĄ się salony to dopiero się wam oczy OTWORZĄ Marty, Roberty i spółka.

Hel
@Borówka 20.07.2018 11:42

Jak to można wytrzymać najpierw p zukowski teraz p Marta

Borówka
@Hel 20.07.2018 13:02

Do k... nędzy, nie jesteście solidną firmą, nie dajecie ludziom porządnych umów, nie mamy urlopów, są wieczne problemy z obsadą a więc jak do jasnej Anielki rościcie sobie cokolwiek wymagać nie dając prawie nic, w tyłeczkach wam się przewraca, Marta zamiast nieść wsparcie i pomoc by nam wszystkim szło lepiej niesie bezsilność i głupotę, nie wie co ma robić więc rozwala. Nic sobą nie reprezentujecie, nic nie dajecie to nic nie wymagajcie, tyle w tym temacie

Kalina
@Borówka 20.07.2018 14:41

Ty chyba nigdy z Marta nie współpracowała, albo nie ta sama nas odwiedza. Ode mnie telefony zawsze odbiera, pomaga, przyjeżdża co tydzień, daje sugestie zmian . Ona jest pracownikiem Pana Roberta to on jej placi. Więc to jego poleceń sucha a nie waszych. Czemu ma wchodzić w tyłek wam a nie jemu skoro wy jej nie płacicie i nie jesteście jej pracownikami. Marta i Agnieszka są jedynie pośrednikami wymysłów Pana Roberta a wy wymagają cudów i wielkich zmian.

Borówka
@Kalina 20.07.2018 15:35

Powiem tak: Ona nas tez odwiedza, telefony odbiera, na meile odpisuje ale ale ale ona pracuje dla Roberta- zgadza się. Ona realizuje jego pomysły- zgadza się, on jej płaci- zgadza się. Ale ona ma też swój rozum i powinna wiedzieć że te pomysły i ich realizacja mogą zaszkodzić!! Bo przez te bzdury mogą ludzie się pozwalniać i wtedy salony się zamkną i ona powinna potrafić to wywnioskować i powiedzieć Robertowi który się nie zna jak jest i co jest i robić tak żeby było dobrze i dla nas i dla Roberta i dla niej samej.

Kalina
@Borówka 20.07.2018 16:34

O jakie pomysły chodzi?

Jasiek
@Kalina 20.07.2018 16:40

żeby salony były otwarte od 7 do 21

Borówka
@Kalina 20.07.2018 16:40

Układania towaru według widzi mi się prezesa, wymysły na temat miejsc gdzie co ma być wyexponowane. Rozpisgiw@ni@ wszystkiego po punktach.

BYŁY PRACOWNIKJ
@Kinga 18.07.2018 20:14

ZAŁOSNE BO P ROBERT SZUKAŁ WSZEDZIE TYLKO PANI MARTA ZECHCIAŁA ISC NA PRAWO JAZDY I BYC HAHA JEGO REKA W NOCNIKU

Ela
@BYŁY PRACOWNIKJ 25.09.2018 20:27

Co więcej... On jej za te prawo jazdy zapłacił!! Szukam wtedy po punktach za Roksana spotykał się z każdym i zawsze mówił żeby nic nie mówić Roksanie. Tylko martusia się zgodziła.. I teraz musi mu być posłuszna

jaaaaa
@Ela 26.09.2018 09:15

A ja Wam powiem odnośnie p.Agnieszki. Jest to równa babka ale kompletnie nie nadająca sie na to stanowisko. Jet niekonsekwentna, nie umiejąca wyegzekwować niczego. Mnie osobiście drażni jej podejście na "TY" te wszystkie zdrobnienia. Nie ma wiedzy technicznej można ją łatwo w coś wrobić bo jest naiwna. Nie jest moim celem oczernianie jej absolutnie bo tak jak napisałam jest to równa babka, która kiedyś przez Tobacco będzie płakać. pozdrawiam

anonymus
@jaaaaa 28.09.2018 06:57

Pomysły (usunięte przez administratora) doprowadziły już do upadku Tobacco press - facet z milionami długów jest dumny, że ma 51 saloników i jest super - zapomniał, że to nie on ma tylko jego żona a to jest wielka różnica bo on już nic nie może mieć. Czyżby (usunięte przez administratora) zabolało, że (usunięte przez administratora) ma odwagę mieć swoje zdanie ??? Nasza regionalna jest super Pani (usunięte przez administratora) :)I niech Pani jej nie oczernia - A co najważniejsze - nie szpieguje i nie donosi jak Pani z tego co można przeczytać na forum :) Poza tym Pani konkursiki i wysyłanie info, że w Miliczu ktoś trafił w totolotka - nie mogłam się nacieszyć - tylko ani Miliczowi ani mnie nie przybyło do wypłaty -a prowizję za lotto zgarnia Prezes - bo wszyscy wiedzą, że Lotto płaci prowizję od utargu - gdyby podejść do tego uczciwie - to chociaż część tej prowizji powinniście dawać ludziom.

Pracowniksalonikuprasowego

Co do nie odbierania telefonów przez Panią Agnieszkę. Faktycznie czasami nie odbiera, ale myślę, że to nie jest jej widzi mi się. Jak słusznie ktoś zauważył ma dużo na głowie. Nie jest w stanie rozmawiać z 10 osobami na raz. Oddzwania zawsze. Ja osobiście przeprowadziłam z nią dzisiaj 1000 rozmów. I jeśli nie odebrała, to oddzwonila max po 15 minutach. SMSy również wymienialysmy. Rzecz jasna na temat pracy. Więc proszę nie wmawiajcie nikomu że nie ma z nią kontaktu!!!! Zgadzam się też z osobą która napisała, że jest odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu! Z wcześniejszym regionalnym nie było wcale kontaktu. Uwierzcie, że nie ma na co narzekać!

Ola

Xd to wypowiedz ekstra i wymowna ;)świadcząca o poziomie danej osoby;)

Były pracownik

Mam pytanie? Ile osób pracuje na zmianie w jednym punkcie? Bo od kilku dni widuje po trzy osoby za lada? Czy wy dzielicie się wynagrodzeniem na trzy osoby? byłam kiedyś pracownikiem tabacco Press i mogła być za lada tylko jedna osoba i jedna dostawała wynagrodzenie. I nie mogło przebywać więcej niż jedną osobą za lada. Czyżby tabacco zatrudniało więcej osób do pracy? Jeszcxe dwa lata temu było zabronione było stanie za lada więcej niż jedną osobą.

Qwertyuiop
@Były pracownik 18.09.2018 22:49

U nas pracuje jedna osoba od zawsze i nic się w tej kwestii nie zmieniło, możliwe że w punkcie, który masz na myśli jest nowa osoba która nabiera doświadczenia, stąd może było więcej osób za ladą

Były pracownik
@Qwertyuiop 19.09.2018 11:17

Nie raczej się nie uczy bo stary pracownik obsługuje a dwoje sobie siedzi.

Pani Panikalska
@Były pracownik 19.09.2018 15:59

O! ktoś strzela z ucha. Pewnie ta osoba gości miała. nie ładnie strzelać z ucha!

Były pracownik
@Pani Panikalska 19.09.2018 19:45

Takie rzeczy nie powinny się powtarzać a są codziennie miech tylko ktoś wpadnie na kontrolę to wam się urwie wszystko.

Ielo
@Były pracownik 20.09.2018 01:29

A co ci to przeszkadza ze ktoś siedzi? Zostałas przez to źle obsluzona czy co ci się nie podoba? Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma, pozdrawiam, pracownik tobacco Press! ????????????

XD
@Były pracownik 18.09.2018 22:49

XD

Doldoldol

Cześć i czołem :) chciałabym napisać kilka słów od siebie. Pracuje na Dolnym Śląsku pierwsze co do Adama zgadzam się ze wszystkimi złymi opiniami które się tutaj pojawiły. Powinien zająć się komputerami, chociaż też jak dla mnie nie do końca. Piszemy, dzwonimy o nowy komputer i nic. A chciałabym wspomnieć, że na prawdę, czasami potrafimy czekać po 5 minut zanim zatwierdzone nam paragon... Co do Pani Marty nie znam, ale wasze opinie są straszne i mam nadzieję, że nie poznam. Chociaż mówią, że nie taki diabeł straszny jak go malują. Jeśli chodzi chodzi o Panią Agnieszkę. Ja jestem zadowolona. Co prawda czasami nie odbiera telefonów i nie oddzwania. Ale to na prawdę dobra osoba i jest w dobrym miejscu. Choć jak dla mnie ma troszeczkę za dużo na głowie. Rekrutację, faktycznie, musimy przeprowadzać ja same, zazwyczaj mamy przeprowadzać ja same. Jednak nie widzę w tym nic złego. My mamy z tą osobą pracować, ona nam ma się "podobać" i dla nas ma być odpowiednia. Jeśli chodzi o ogólnie pracę. Ja ją lubię, nie jest ciężka, nie nadzwigamy się przy niej. Jedyne co naraża nasze zdrowie to nerwy na klientów. Które, czasami są na prawdę wielkie. Placa też nie zaciekawa. Zwłaszcza patrząc na to że mamy tylko zlecenie. Myślę, że gdyby dawali normalne umowy, osoba które na prawdę pracują uczciwie i rzetelnie, więcej osób zostawalo by w tym miejscu. Praca fajna, dla studentów, uczniów czy starszych Pan które chcą dorobić.

Pani

Gdzie są pieniądze??? Dawajcie pieniądze!!!

Siano
@Pani 14.09.2018 11:27

Na kontach ofermo kto zasłużył to ma

SIANO

17 godzina i kasy brak

Pani
@SIANO 14.09.2018 17:26

U mnie są już od 12:3

klasa

przyszedł kolejny Artur W. kim że ten Pan jest? niby zajmuję się ikioskiem ale wypytuje po raz setny co byśmy chcieli, o co pytają itd... ludzie już ze sto razy pisałam. Wielki Adam Ż. zajmuje się domówieniami i analizą to co Piotr wrócił na magazyn paczki pakować tylko wstyd o tym napisać??? Agnieszka Z, poinformowała, że idzie na urlop po co skoro wypisuje maile, kontroluje otwarcia itd... Robecie czy aż tak pilnujesz swoich ludzi, że nie mogą na spokoju iść na urlop?? Właścicielko Ewo czy Ty widzisz jak Twój mąż zwany prezesem rujnuje Twoją firmę ?

anonymus
@klasa 21.08.2018 20:39

z tego co jest napisane (usunięte przez administratora)jest na urlopie - dzwoniłam na magazyn zapytać się o realizację zamówienia i odebrał ktoś inny - Nie ma ani (usunięte przez administratora)ani (usunięte przez administratora)- a co do (usunięte przez administratora) to chyba zauważyliście że pojawił się nagle gdy (usunięte przez administratora)wyrzucił swojego zastępce (usunięte przez administratora). Teraz (usunięte przez administratora)jeździ po salonikach i kontroluje pracę regionalnych - a zamówieniami się zajmuje bo musi pokazać (usunięte przez administratora)że jego sposób na liczenie zamówień jest dobry mimo tego że wszyscy wiemy, że jest do (usunięte przez administratora) :)

anonymus
@klasa 21.08.2018 20:39

ikiosk - nic się tam nie zmieniło od kiedy Piotr go uruchomił, ale chyba Artur W pieniądze zarabia - a prezes - nie widzi, że to pic na wodę - bo wszystko zostało po staremu, a nawet teraz trudniej cokolwiek znaleźć bo wszystko jest w kilku kategoriach na raz - nowością jest to, że pojawiły się dziwne nazwy i błędy - chyba Artur to szkoła prezesa - a nowości zamiast pojawiać się tak jak było wcześniej i pojawiały się losowo jest dział nowości w którym jest i to co jest nowe i to co od miesiąca i to co od pół roku - niesamowity pomysł

Ja
@anonymus 01.09.2018 17:11

Zgadza się. (usunięte przez administratora) napisał ładnego maila na początku i tyle... A prezes milczy :) czyżby aż tak przejął się zepsutym (usunięte przez administratora) :) no niestety firmę rozkradaja to pieniążków na naprawę brak. Może zamiast zatrudniać kolejnych ludzi w centrali nie wiadomo po co to proszę pomyśleć o nas szarych ludziach od czarnej roboty... Bo od (usunięte przez administratora)maili nam nie przybywa w portfelu

Anonymus
@Ja 12.09.2018 22:24

Dokładnie - Artur ładnie napisał - w sklepie zmienił logo _ na zwykle literki i teraz juz nikt nie wie czyj to sklep :) uzupelnia nazwy i opisy towarow _ tylko po co skoro nam wystarczy zdjecie._ no ale pewnie z nudów musi cos robic - prezes analfabeta - nie.przesadzajmy on ma swój świat i nie ma w nim ograniczeń na coś takiego jak ortografia :) on i tak nie zrozumie sarkazmu :) a sarkazm moze pomylić z sanacją

Wanda
@Anonymus 13.09.2018 07:26

W tym calym ikiosku nawet dobrze czcionki nie widać co to za kolor jasny szary :/

Myśliciel

Dlaczego w tej firmie jest taka rotacja ludzi ??

xd
@Myśliciel 11.09.2018 21:38

xd

anonymous
@Myśliciel 11.09.2018 21:38

Bo niestety nikt mądry nie będzie pracował za marne grosze z odpowiedzialnością, w weekendy, z prezesem analfabeta, bez pieniędzy na czas, w firmie która powstała z firmy bankrut gdzie prezesem jest człowiek, który oszukuje prawo, gdzie ciągle brakuje dostaw gdzie nikt nie wie kim kto jest i czym się zajmuje ooo dlatego....

Sara

Piszcie co chcecie ....ale zobaczcie następca wojtka jest. Wielki pan Adam Zukowski wielki informatyk zajmuje sie wszystkim tylko nie tym co powinien a Robert znowu wpatrzony i slucha wszystko co powie a pomysly sa najlepsze kontrole nie ma jak robione przez informatyka który na niczym sie nue zna nue zajmue sie tym co piwinien komputery nie działają tak jak powinny internet nie dziala .. dlaczego my wszyscy go wpuszczamy kim on jest???? Miesza nam ludzie maja dosc ....juz panie Robercie ludzie potrzebuja wsparcia i pomocy....a wy co myslicie????

Pracownik
@Sara 28.07.2018 18:25

Masz rację... wpadl do nas na salonik policzyc papierosy, tytonie i zdrapki. Bylismy spokojni bo wiedzielismy ze nie mamy duzo braków. Jak sie okazało wg niego brakow na 900 zl. Faktem jest ze liczyl to z nowo przyjęta osobą i ona jeszcze nie trybila z tymi fajkami. Jak powiedziala ze nie ma to on tak to wprowadzil. Malo tego 3 sztangi fajek wisial nam dostawca bo brakowalo przy dostawie a on to tez wprowadzil., gdzie jak przegladal faktury to byla przyklejona kartka ze brakuje 3 sztang papierosow. Reszta fajek sie tez zgadzala i z minusu 900 zl zrobilo sie ok 100 zl. Oczywiscie zaraz na drugi dzien wszystko od nowa liczylam z ajentem.

anonymous
@Pracownik 28.07.2018 19:14

zgadzam się z Wami, poza tym jest on bardzo niesympatyczny i czuć od niego taką "wyższość". Pomijam już, że on się na niczym nie zna i nie wie jak PZ- zrobić.... a komputery są w opłakanym stanie, telefony na punktach często na gumce recepturce, a informatyk jeździ inwentaryzację robić ???!!!!! GDZIE TA POMOC I WSPARCIE PANIE ROBERCIE ????

Ajent
@Sara 28.07.2018 18:25

W końcu ktos napisał prawdę o Adamie, brawo!

Anonymus
@Ajent 30.07.2018 12:59

Ma ktoś numer do żony Roberta ?? W końcu ona jest właścicielem firmy ?? Powysylamy jej szczere smsy jak firma naprawdę wyglada A co do Żukowskiego - brak kompetencji pod każdym wzgleedem jedyne co potrafi to podać ner na help desk

Ajent
@Anonymus 30.07.2018 16:50

Hahahah to prawda! „Pomocny” Adam

Borówka
@Anonymus 30.07.2018 16:50

Napisz na facebooku

Anonymus
@Ajent 30.07.2018 19:39

Teraz to dopiero wymyślił Adam wszystkowiedzący - mam dzwonić do ..... I mu się tłumaczyć jakie papierosy potrzebuje i ile - Pomyśl chwilę - jak dopisuje po 30 pozycji to teraz mam godzinę spędzić na dyktowaniu pozycji informatykowi i on ma zdecydować czy u mnie palą takie papierosy czy nie - Robert - rusz swoje dwie szare komórki i zobacz jak rujnujesz Saloniki głupimi pomysłami i głupimi zamówieniami swojego przy.... Adasia

anonymus
@Anonymus 21.08.2018 12:11

(usunięte przez administratora)teraz zajmuje się wszystkim - kontroluje pracę regionalnych - kontroluje pracę Piotra - kontroluje pracę magazynu - kontroluje lotto - kontroluje prasę - być może kontroluje też księgową bo (usunięte przez administratora)znalazł sobie potakiwacza w zamian za poprzednika Wojtusia

anonymous
@anonymus 22.08.2018 21:47

Cytat z maila od adasia "prezesa" :"W razie kiedy dostrzeżecie, że stan papierosów, tytoni lub gilz jest mały, proszę dzwońcie, będę na bieżąco sprawdzał i dopisywał więcej stanu minimalnego Liczę na Wasze wsparcie" On liczy na nasze wsparcie? Nawet nie potrafi zdania poprawie skleić, mamy Cię Drogi Adamie wesprzeć w odbieraniu telefonów czy jak? Chyba liczysz na naszą pomoc i sugestie? Ale jesteś nad wyraz zabawny bo nie wiem kto ma czas na telefonowanie do Ciebie Bossie i tłumaczenie się z 50ciu pozycji jakie chce się zwiększyć. Może w końcu byś nam napisał kim do cholery jesteś w tej firmie? Mamy już ze wszystkim do Ciebie dzwonić i konsultować?

Takie tam
@anonymous 23.08.2018 09:05

Zgadzam się w stu procentach. Znalazł sie ten co liczy na wsparcie. Koń by sie uśmiał :) Jak taki jesteś super dobry to sam sobie ogarnij, przecież wszystko wiesz najlepiej... Czy super prezes nie widzi co tu sie dzieje???

anonymus
@Takie tam 23.08.2018 10:01

zgadzam się - zajmij się lepiej internetem w salonikach, aby lepiej działał - może jakiś tani monitoring, aby nie kradli- może komputery wyczyść, a nie zajmujesz się tym o czym nie masz bladego pojęcia i jeszcze próbujesz pouczać innych - pouczać możesz Roberta bo ma tak samo blade pojęcie o salonikach co Ty prosi o wsparcie - tak zadzwoń - zadzwoniłam i dowiedziałam się, że masz 3 paczki papierosów i to wystarczy na dwa tygodnie - kpiny z nas sobie urządzają - Adam - nie pracuj na szkodę firmy i zajmij się komputerami - chociaż najwyraźniej i to Ci nie wychodzi - ale chociaż masz o tym lekkie pojęcie - a nam pozwól pracować - to jest sugestia o którą prosisz

anonymous
@anonymus 23.08.2018 11:40

Adam chcesz sugestii? To ja proszę o wsparcie kiedy: nie działa mi skaner to potrafisz mi szybko dostarczyć nowy a nie najpierw każesz w plontaninie kabli szukać jaka końcówka i tydzień czekam na nowy, kiedy dzwonię o 7:00 a Ty nie odbierasz, kiedy dzwonię o 18:00 a Ty mówisz, że komputer masz w pracy i nic ni pomożesz?, kiedy odsyłasz ciągle na help, kiedy komputer jest spowolniony a Ty nic z nim nie robisz, kiedy odbierasz telefon chce czuć, że chcesz pomóc a nie najszybciej skończyć rozmowę.... to takie moje sugestie :) i jeszcze jedna rzecz jak już jesteś u nas by kontrolować RKS to weź proszę od razu sprężone powietrze i przeczyść nam tego złomika ps. popsikaj się też perfumom :)

Kapibara
@anonymous 24.08.2018 07:00

No, akurat z Adamem miałam mało do czynienia ale fakt jest taki że on pracuje od 8 do 16 z tego co mi wiadomo i o tej porze powinno się dzwonić a nie o 7 ani 18 chyba że w jakiś wyjątkowych sytuacjach.

anonymous
@Kapibara 24.08.2018 14:05

No to chyba jasne, że nie dzwonie do niego o 7 czy 20 żeby zapytać jak się czuje a z ważnym tematem.. Mój komputer niestety nie odróżnia godzin... Informatyk powinien niestety być dostępny w godzinach pracy salonu w tym w weekend. A Adam teraz nie ma czasu na pierdolca bo ciągle słyszę że jest w terenie....

anonymus
@anonymous 24.08.2018 15:30

najzabawniejszy tekst Adama - dzwońcie jak chcecie poprawić zamówienie od 8 do 10 :) tak w saloniku ludzie a ja będę dzwoniła do Adama i będę mu dyktowała 30 pozycji i czekała po każdej pozycji na jego akceptację - bo może przypadkiem zamówię o 2 paczki tytoniu za dużo - Panie Adamie - w przeciwieństwie do Pana my pracujemy i nie mamy czasu na bezsensowne telefony do Pana - Panie Robercie - nikt do Adama nie zadzwonił z poprawieniem zamówienia nie dlatego że są dobre - tylko nikt nie chce dzwonić i z nim rozmawiać - sugestia dla Pana Adama - jak widzę będzie podobna do innych - weź się człowieku do pracy a nie kombinujesz i robisz z pracowników saloników ludzi, którzy nie znają się na swojej pracy - sugestia dla Pana Roberta - niech Adam zajmie się internetem i komputerami aby były dobre i działały

Szczęśliwy

Decyzja o odejściu z tego bagna była decyzją mojego życia! Jeśli jest źle-nie zastanawiajcie się. Istnieją ludzie, którzy dobrze płacą za uczciwą prace i nie obciążają pracownika za kradzieże i przeterminowany towar. Gorąco pozdrawiam z konkurencji :))

Szczęśliwa
@Szczęśliwy 03.07.2018 00:20

ja też pozdrawiam z konkurencji :) gdzie mnie docenili i przede wszystkim odpowiednio wynagrodzili, gdzie biorą pod uwagę kradzieże przy kasowe, gdzie zorganizowali szkolenie dla całosci a nie dla wybranych itd. UCIEKAJCIE Z TEGO BAGNA :)

Eloo
@Szczęśliwa 03.07.2018 11:25

Tak tak konkurencja super na początku wszystko rozumieją a po roku noty obciążające na 800 zł z inwentaryzacji itp ???? już lepiej w tobacco zapłacić za trzy paczki fajek i prase nie zdana niż tam, a jak nie zapłacisz to komornik i tyle z tej super pracy w konkurencji ???? pozdrawiam pracownik tab..a od pol roku

Kazimiera
@Eloo 04.07.2018 22:16

Jeszcze raz i wyraźnie powiem: praca jaka będzie i co w niej będzie się działo czy dobrze czy źle nie zależy od firmy, tylko i wyłącznie od WSPÓŁPRACOWNIKÓW to na nich zbudowana jest praca.

Szczęśliwa
@Eloo 04.07.2018 22:16

Pracowałam tam 1,5 roku i był to najgorszy czas w moim życiu

Kazimiera
@Szczęśliwa 03.08.2018 05:15

Bzdura wierutna, przestań kłamać. Praca jest dobra, nieciężka, pod dachem, wszystko zalezy od współpracowników i ajenta o ile taki istnieje.

Anonymus
@Kazimiera 03.08.2018 22:19

Tak jest fajnie zarabiasz 15 złoty na godzinę i nigdy nie miałaś potrąceń - fajna bajka o fajnej pracy

Kazimiera
@Anonymus 04.08.2018 10:16

Jak chcesz zarabiać 15 zł na godzinę idź do fabryki na produkcje (usunięte przez administratora) w upał i jak ci zawsze ktoś stoi za plecami. Jedna przerwa 15 minut. Tutaj chcesz zrobisz sobie takich trzy, ty decydujesz kiedy.

anonymus
@Kazimiera 04.08.2018 11:21

Fajnie, że jesteś zadowolona z zarobków, z potrąceń - wiesz, że niektóre firmy przeznaczają kilka procent na niezawinione straty - bo za kradzieże można obciążać - ale najpierw trzeba zapewnić monitoring i bezpieczeństwo - ale w końcu mogę iść do fabryki bo w końcu Ty robisz w saloniku co chcesz i masz luksus :)

Kazimiera
@anonymus 05.08.2018 13:19

Jakich potrąceń przepraszam? Potrącenia to nic innego jak braki które robią sobie sami pracownicy. Jeżeli są uważni i pilnują wszystkiego to skąd maja brać się braki?? Nie mam luksusu, nie ma zarobków nie wiadomo jakich ale tez nie ma ciężkiej harówki, mobbingu . Jeszcze raz głosno i wyraźnie: JAKA JEST PRACA I CO SIE W NIEJ DZIEJE ZALEŻY TYLKO I WYŁĄCZNIE OD PRACOWNIKÓW.

Ja
@Kazimiera 06.08.2018 11:24

Do tobacco trafiłam po takich miejscach pracy i to nie jednym a paru gdzie traktowali mnie jak śmiecia i nie tylko mnie, nawet takich w których płacili więcej i nawet miałam umowę o pracę, ciągle były problemy, wyzysk, to konflikty z współpracownikami którzy pracowali dłużej a ja dopiero zaczęłam pracę a oni mnie gnoili i brak reakcji ze strony kierownictwa. Więc pracy tobacco broniłam po tych koszmarach. Nie uważam że jest wszystko dobrze, główne problemy to te ze współpracownikami, jeżeli są w porządku praca w Saloniku Prasowym jest też w porządku i ja ja polecam pod tym warunkiem że ajent, współpracownicy sa solidni.

anonymus
@Ja 07.08.2018 17:39

Piszesz, że wszędzie miałaś problemy ze współpracownikami -tutaj też masz, ale tutaj Ci to nie przeszkadza - hmm nie uważasz, że to dziwne

Marlena
@anonymus 22.08.2018 09:56

Nie będę się w to wgłębiać. napisze tylko że mogę polecić z czystym sumieniem tą pracę jeżeli jest w gronie myślących i odpowiedzialnych i współpracujących osób. Bo to od osób z którymi się współpracuje zależy cała praca

Pracownica

Dostał już ktoś przelew? Ciekawe czy wogole dzisiaj dadzą?

Qwerty
@Pracownica 14.08.2018 09:39

Watpie ze dziś beda :(

SK
@Qwerty 14.08.2018 13:58

Mam

Borówka
@Pracownica 14.08.2018 09:39

Czego wiecznie narzekacie?!!

anonymus
@Borówka 15.08.2018 10:20

ja nie mam - a powinnam mieć ??

mela

"DZIEL SIĘ DOBREM. WIEDZ, ŻE WSZYSTKO CO ZROBIŁEŚ DLA INNYCH DO CIEBIE POWRÓCI" takim cytatem zaczynam dziś dzień bo przeczytałam sentencję Robercika..... Zastanawiam się tylko jakim trzeba być hipokrytą, żeby coś takiego napisać. Robercik a jak Ty nie popłaciłeś ludziom to dobro wróci? A jak w poprzedniej firmie brałeś towar z Eurocash i później im nie zapłaciłeś tylko ogłosiłeś upadłość to przypadkiem nie kradzież tylko "w białych rękawiczkach"? To jest to Twoje dobro??? no to widać jak do Ciebie wraca .... :)

do meli...
@mela 01.08.2018 07:01

W koncu ktos napisał prawdę, i to tylko część dobra które Robercik dał od siebie innym.... karma wraca....

ja nie zapominam, M.
@mela 01.08.2018 07:01

Robert motto widziane po mojemu: po oddaniu punktu do dziś nie rozliczył się z kaucji w wysokości 3500 (pomimo, że braki zostały pokryte z wynagrodzenia i reszta przelana) po telefonach i mailach usłyszałam "spotkajmy się w sądzie"... bo cwaniak wie, że od firmy Tobacco Press nic nie dostanę bo ogłosił upadłość mogę tylko ponieść koszty sprawy (byłam u 3 prawników, każdy mówi, że mam wygraną w kieszeni - bo kaucja jest zwrotna po zakończeniu współpracy) i ustawić się w kolejce jako wierzyciel. Przy milionach długu moje 3500 to kropla w morzu. Za to Robert kupił sobie Polarisa za jakieś 200 000, zrobił rozdzielność majątkową z szanowną małżonką i został prezesem saloników prasowych (dane ze stron KRS) śmiejąc się w twarz wszystkim w koło m.in mi, Eurocash itd... . TAK ROBERT DOBRO WRACA a internet nie zapomina. Żyj spokojnie, przyjdzie i na Ciebie kolej. Nie życzę powodzenia.

lulu
@ja nie zapominam, M. 02.08.2018 16:01

Robert jest na kuty na cztery łapy ale to do czasu... DOBRO WRACA!!!Robert zastanów się jaką Ty krzywdę robisz drugiemu człowiekowi, jak Ty bezgranicznie ufasz nie tym co powinieneś. Słabe to jest, że ktoś kto sam nie może być właścicielem bo przecież oficjalnie jest bankrutem daje wskazówki "jak żyć"

Anonymus
@do meli... 01.08.2018 20:18

Prezes znowu zasłynął z ortografii w ostatnim e-mailu :) ale do tego można się bylo przyzwyczaić - ale.nowy nabytek do prowadzenia ikiosku - kategoria w i kiosku pt do pisania i malowania to tak jakby strone prowadził przedszkolak - moze artykuly piśmiennicze np - chyba razem z robertem kończył szkołę :) dla gumki stworzy kategorię do mazania :) czym nas jeszcze nasz bankrut Robert zaskoczy ???

hjh
@Anonymus 11.08.2018 10:18

Ortografia boli :) Ja mam tylko pytanie ... od czego w tej firmie jest Piotr zakupowiec? Skoro Adam wielki informatyk weryfikuje stany, decyduje do zamówieniach do BAT, teraz zatrudnienie nowego, który zajmie się tylko ikioskiem (czy to naprawdę jest aż tak potrzebne?) nie ma pieniędzy na godne wynagrodzenie, na regularną płatność za terminal, uregulowanie płatności za prasę (notoryczne ponaglenia na FV) zatrudniany zostaje człowiek do stworzenia jakiejś "szkolnej strony"... Ta firma schodzi na psy. Ale Robercik będzie znów pisał dobro wraca...

anonymus
@hjh 14.08.2018 06:50

Adam pewnie broni swojej teorii dziwnych zamówień dlatego się tym zajmuje, Piotr spowodował, że możemy poprawić zamówienia co prawda utrudniło to nam życie - ale chociaż mamy towar - a Adam jak raz nam obciął zamówienie to na weekend nie miałyśmy towaru - Adam chce pokazać,że wie lepiej niż my na salonikach co nam potrzeba

Barbara

Mam pytanie odnośnie premii za zestawienia. Czy to są premie dla ajentow czy pracowników? Czy premie były przyznawane też wcześniej? U mnie ajent nie stoi na salonie a kilka raz nasz punkt był na podium. Czy jest to normalne, że nie dostajemy premii? Czy wasz ajent dzieli się z wami premia? Ja rozumiem że to ajent ma głównie odpowiedzialność, ale my też ja podpisujemy i zgarnia on premie za naszą pracę. Jak w wygląda to w waszych salonach? Może jest to normalne tylko źle na to patrzę. Z góry dziękuję za odpowiedź

anonymous
@Barbara 19.07.2018 14:40

Nasz salonik ma ajenta. Zdażyło się ze na podium byłyśmy kilkakrotnie i premia była dzielona równo między te osoby które pracowały .

Mat
@anonymous 19.07.2018 15:22

A mój salonik był na podium i premi nie dostalem

anonymous
@Mat 05.08.2018 08:27

Fajnego masz ajenta

12345678

Ja też jestem zdania że Pani Marta jest odpowiednią osobą na tym miejscu. A Wam radzę się wziąść do pracy to efekty przyjdą same :) I czytając te wasze wpisy, uważam że żadna regionalna nie będzie Wam odpowiadać bo to jest osobą która jest nad Wami a Wam widzę bardzo to nie odpowiada Pozdrawiam z gorącego Kożuchowa

Jasiek
@12345678 23.07.2018 08:50

Nie masz racji, Pani Marta czy jest odpowiednią osoba na odpowiednim miejscu czy nie to już mniejsza o to, ale jej zachowanie nie jest odpowiednie. Zajmuje się bzdurami kiedy są większe problemy, nie myśli praktycznie i logicznie, nie potrafi patrzeć obiektywnie. Tak bym to ujęła że płonie stodoła a ona stoi, przygląda się i zastanawia się nad dziurą w belce wyżartej przez korniki w tej stodole, albo sprawdza czy belki są równo położone, bo jak nie to ona zaraz będzie je wyrównywać- O! to jej obraz w mojej głowie.

123456789
@Jasiek 23.07.2018 10:24

Mam prawo wyrazić swoją opinię tak samo jak i Ty, więc bardzo Cię proszę nie wpieraj mi swoich sugestii i nie przekonuj do swoich racji. Bo równie dobrze mogę ją napisać że Ty nie masz racji i twoja wypowiedź jest mało prawdziwa. Jakimi bzdurami się zajmuje? Bo piszesz w taki sposób że ciężko cokolwiek wywnioskować. Do Nas jak przyjeżdża zawsze służy pomocą i co ma zrobić to zrobi, ewentualnie coś doradzi i tyle... Nic więcej nie oczekuję bo wiem że to od Nas zależy jak Salonik będzie presperował :) i zamiast narzekać to zacznij od siebie więcej wymagać a efekty same się ukażą :) mimo wszystko dalej pozdrawiam teraz już z deszczowego Kożuchowa

B.
@12345678 23.07.2018 08:50

no i znów zdjęcie tym razem z bliska Martusia wysłała by nikt nie komentował otoczenia ale ale... czy bransoletki nie powinny mieć ceny lub na stojaku nie powinna być cenówka? A i tak widać jak na stojaku z fajkami i półki z tytoniami cen brak :) Marteczko zrób coś raz a dobrze - jesteś beznadziejna

123456789
@B. 24.07.2018 16:36

Ty tak serio? Widać że koniecznie chcesz napisać coś aby tylko oczernic Panią Martę, szkoda tylko że nie koniecznie trafiasz w punkt z tematem. Co ma Marta do cen? Możesz mi wyjaśnić? Zamiast pisać te beznadziejne sugestie, zajmij się czymś bardziej pożytecznym to taka złota rada :)

luna
@12345678 23.07.2018 08:50

kolejny przykład Marty nieudolnych decyzji. My testowo dostajemy towar z BAT Pan przyjeżdża we wtorek rano więc mamy mało pieniędzy przez co musimy obcinać zamówienie o połowę przez co już w czwartek mamy braki - zgłaszane Marcie kilka razy lecz jakby nie słyszała. Zgłoszone wyżej i od razu jest rozwiązanie - zostawić z konwoju z pn pieniądze... a marta zajmie się najważniejszym czyli stojakim na bransoletki gdzie i jak go ustawić - na tym to my obrotu nie zrobimy....

Borówka
@luna 27.07.2018 06:34

Według niej zrobimy... :D Według niej i Roberta to poukładanie towaru w dziwny sposób niewygodny dla sprzedawcy ma powiększyć utargi... :D Aczkolwiek dziwi mnie to bo skoro macie rano w poniedziałek konwój to niepowinniście mieć z całego dnia mało utargu żeby nie można było zamówić solidnego zamówienia.

Borówka
@B. 24.07.2018 16:36

No i może i ona ma racje, po prostu wysłać mniej kasy w poniedziałek i zostawić na zakupy i po problemie.

anonymous
@Borówka 27.07.2018 11:28

tylko to nie jej pomysł - ona sama na to nie wpadła tylko unikała tematu... bo były dla niej ważniejsze bransoletki ....

anonymous
@anonymous 29.07.2018 07:29

Czy zakupami nie zajmuje sie zakupowiec i problemami z nimi związanymi?

Hli
@anonymous 29.07.2018 08:20

No niestety wtej firmie nie to wielki informatyk decyduje ile towaru nam potrzeba to on wie jak obciac nam zamowienia ...ja mam juz to gdzies domiwien nie robuie bobi tak Żukowski wie lepiej i wczesniej czy pozniej rozpieprzy Robertowi saloniki dokonczy dzielo osob wczesniejszych ......panie Robercie niech pan sie obudzi.....

jaaaaa
@12345678 23.07.2018 08:50

hahah jak się Marteczka przejęła opiniami aż podziękowała swoim kulturalnym ajentom (Pani z Myśliborza) na mailu - "Thank you" Najemna z Myśliborza sądząc po użytych wulgaryzmach może nie zrozumieć :) Czyli w firmie tylko pochlebne komentarze spotkają się z aprobatą :) brawo

zestawienia to żart :)

No imamy świeże dane przypadek, że Lwówek, który jest punktem ajencyjnym Agnieszki Regionalnej ma 3x pierwsze miejsce? czyli 2100 wpadnie no i kolejne 700zł za zdublowany konkurs lotto = 2800 nieźle.... Zaraz fala hejtu poleci na mnie od wielbicieli Pani Agnieszki z jej 5 punktów - wierni obrońcy no wiadomo, że nie będą sra...we własne gniazdo :) dziwne, że jak się na marte tu coś pokazuje to aż takiej obrony nie ma ... POZDRAWIAM były już pracownik

Hela
@zestawienia to żart :) 17.07.2018 19:51

To co Cię to obchodzi nie możesz się rozstać z firmą odejmij pepowine i daj pracować innym od nas się odczep powodzenie gdzie indziej zajmij się swoją praca!!!!!!!!!!!

anonymous
@Hela 17.07.2018 21:40

Rozstałem się z firmą ale została tam jeszcze moja dziewczyna. Nie mów mi co mam robić. Co prawda boli ?

Wkurzona
@zestawienia to żart :) 17.07.2018 19:51

Żartem jest to co napisałeś... co ma Pani Agnieszka do zestawień jak nie ona je robi... pracowały ciężko to dostaną premie I nie twoja sprawa !

Robi
@anonymous 18.07.2018 07:49

Ciebie boli zajmij się sobą i swoimi sprawami

Helo
@anonymous 18.07.2018 07:49

Tchórz tylko podpisuje się nikiem bądź facetem jak jesteś taki pewny siebie i wielki obrońca

Kejti
@Wkurzona 18.07.2018 09:09

Dzień dobry a ja akurat się wypowiem bo w ubiegłym roku jezdzilam do Lwówka jako pomoc bo nie było komu pracować. Łatwo jest osiągnąć wzrost jeśli rok temu punkt był zamykany nie miał kto pracować. Więc wzrost widać od razu. To nie jest ciężka praca tych pań tylko zakłamane dane. Dlaczego nikt nie pisze o tym, że Lwówek dwa lata temu robił obrót o 50 procent większy niż teraz. Te zestawienia nie są obiektywne. Tak samo Dąbrowa za rok będzie wszędzie na pierwszym miejscu bo to pierwszy rok ich i siłą rzeczy będzie wzrost...

anonymous
@Helo 18.07.2018 09:14

Helo to twoje imię czy nick tchórzu? Ach ci hipokryci

ala

Dziś dostaliśmy zdjecia jak mają być wyeksponowane leki.. to chyba propozycja jak "nie mają" - na trawienie - etopiryna lub alkotest, na ból 2KC, na górze 1 szt zapalniczki i do tego kartka, że reklamacji nie uwzględniamy - czyżby ? Zwrotów możemy nie przyjąć ale reklamację musimy.... i powyciągane ceny z impulsów. Halooo Marta, jak wysyłasz coś na wzór to niech to będzie faktycznie wzorem, jesteś kobietą to chyba masz zmysł estetyczny ? :)

SK
@ala 11.07.2018 17:19

Przestań się czepiać . Nam dzięki ekspozycji leków , która właśnie zrobiła Marta wzrosła sprzedaż farmacji . Dzięki temu skoczylysmy o 15 miejsc w górę w wysokomarżowych i jesteś w czołówce . Jak jesteś taka mądra i wiesz jak wyeksponować wszystkie leki na tym małym stojaku? To proszę zrób zdjęcie i prześlij nam wszystkim abyśmy wiedzieli jak to zrobić.

Oba
@SK 12.07.2018 08:00

Haha ale sie ubawilam dzieki stojakowi skok o 15miejsc czy.Ty wiesz co za bzdury piszesz??? Trzy rodzaje lekow na krzyz brak sezonu na leki a Ty.taki skok

Sl
@Oba 12.07.2018 13:18

Cieszę się , ze Cię rozbawilam . Jezeli u Ciebie są tylko trzy rodzaje na krzyż to Twój problem. Jezeli uważasz ze choroba występuje tylko sezonowo ,to wiem jakie leki w Twoim saloniku królują strepsil i gripex. To powodzenia

Halina
@Sl 12.07.2018 16:53

Dobre tak czy inaczej znalazła się madrala

anonymous
@Halina 16.07.2018 22:17

Mądrala Halina

wroclaw

Natalia z Wałbrzycha czy Ty dziewczynko dobrze się czujesz??? Wypisujesz maile do wszystkich czy ktoś ma kody do lotto bo Wam zablokowali lottomat? Przecież każdy ma pracować na swoich kodach kto udostępni Ci swoje kody imienne na których jak coś zrobisz to ta osoba będzie odpowiadać? Dlaczego dopuszczasz się przestępstwa???

Helo
@wroclaw 16.07.2018 08:29

Ale z Ciebie kolega z pracy masakra sami sobie podkopujecie jeden drugiego utopil by w łyżce masakra ludzie gdzie współpraca przynajmniej na naszym poziomie

Emi
@Helo 16.07.2018 15:34

A dlaczego ja mam współpracowac w zakresie łamania prawa? Owszem mogę współpracowac jak np. Ktoś ma za dużo jakiegoś towaru chętnie pomogę i wezmę do nas, jak ktoś z okolicy nie ma kogo postawić mogę pożyczyć pracownika ale u mnie też nie ma przyzwolenia na takie rzeczy poza tym ktoś może być nieświadomy że udostępniając swoje kody godzi się na to, że np ktoś wydrukuje kupon unieważni go i odda klientowi a sobie weźmie pieniążki do kieszeni za ten kupon a później ktoś wygra na tym kupnie nam milion a tu zonk bo kupon unieważniony... Lotto najpierw spr jaka kolektora a później na kogo kodach.. Stać Cię by później komuś milion oddać??

Wojownik
@Emi 16.07.2018 18:09

bijcie sie!! Wojna w kisielu!!

Halina
@Emi 16.07.2018 18:09

Nikt od Ciebie już nie potrzebuje pomocy i nie będzie potrzebował

Zdezorientowany

Ma ktoś przelew ?

anonymous
@Zdezorientowany 13.07.2018 11:40

Tak

Zdezorientowany
@anonymous 13.07.2018 11:56

Kiedy dostałeś?

Ajent
@Zdezorientowany 13.07.2018 12:11

Nie mam

Kazimiera
@Ajent 13.07.2018 14:09

Wszyscy mają a ty nie masz?

Dziwne

Co to za pomysł z tym konkursem???

Ona
@Dziwne 13.07.2018 11:59

Pomylił jest taki żeby drugi raz za to samo zapłacić tym samym punktów... Czyli np. Lwowkowi gdzie agentem jest agnieszka regionalna...

Szok
@Ona 13.07.2018 12:15

Jak drugi raz!? Przecież te zestawienia nie sa płatne

Monia
@Szok 13.07.2018 13:31

Jak to??trzy pierwsze miejsca sa platne.. prasa, wysokomarzowe I lotto... 1 miejsce 700 drugie 500 trzecie 300

Ciekawa

Dostał ktoś może już przelew? Jak w niedzielę jest 15 to kiedy możemy spodziewać się wypłat?

RODO

A ja mam pytanie odnośnie ustawy RODO i przechowywania danych osobowych. Miałam podjąć pracę w jednym z saloników na dolnym śląsku. Pani Agnieszka nie miała czasu przyjechać do mnie by podpisać umowy więc druki wysłała pseudo kierowniczce punktu, która wydrukowała i mi dała podpisałam umowy i załączniki po czym pseudo kierowniczka zrobiła zdjęcia i wysłała pseudo regionalnej mms lub na mail. Moja umowa ze wszystkimi danymi "latała" po całym punkcie gdzie dostęp mieli wszyscy pracownicy i... teraz zginęła i co? Ja już podziękowałam za taką pracę bo jeśli ktoś nie ma czasu a później korzysta z moich danych to dobrze nie wróży.

Kazimiera
@RODO 02.07.2018 11:50

A tam pieprz...sz, nic ci się nie stało, ja tez jestem kierownikiem punktu i każdy dokument za danymi każdej osoby przechodzi przez moje ręce bo nikt sam by o swoje nie zadbał. Jak taka mądraś było trzeba powiedzieć że sama wypełnisz i zrobisz zdjęcia swojej umowy i wyślesz.

Kazimiera
@RODO 02.07.2018 11:50

A apropos, pewnie nie zniknęła a kierowniczka zrobiłą zdjęcia żeby wysłać do Agnieszki żeby cie zgłosiła w sekretariacie i zusia bo potrzebowała danych na już a umowe fizyczna wysłała pocztą i dostaniesz podbitą i podpisana pocztą.

RODO
@Kazimiera 02.07.2018 20:12

no widzę, że jesteś wszechwiedząca.. SUPER. Ja mam swoje zdanie i nie jest to normalne kiedy umowę podpisujesz z kimś kto jest również sprzedawcą.. bo w tej firmie sprzedawca rekrutuje sprzedawcę bo Agnieszka nie ma czasu przyjechać a jedyne co to napiszę mail "musicie sobie poradzić, szukajcie kogoś", "a czy nowa podpisała już umowę", "zrób zdjęcie i mi wyślij" itd... ja nie życzę sobie by moje dane były dostępne dla każdego i jeszcze zginęły... ZAL

Rido
@RODO 02.07.2018 11:50

Szkoda że nie wyfrunela!!!!! Nie obrażaj innych popatrz na siebie

Kazimiera
@RODO 03.07.2018 11:21

A dlaczego ma nie rekrutować sprzedawca sprzedawcy, przecież to właśnie z tą nowa osobą będzie ten sprzedawca współpracował a nie kierownik regionalny czy Robert, to ją będzie stary sprzedawca szkolił wiec ma chyba prawo wyboru z kim będzie dobrze się pracowało a z kim nie, to nie praca w osobnych boxach gdzie każdy odpowiada sam za siebie, to wspólne prowadzenie salonu, zmienianie się na zmianach i wspólna odpowiedzialność.

Rodo

Dobrze że poszłaś aby mniej takich ludzi idź gdzie indziej i rob zamieszanie u innych

Lidia

Widzę, że sporo postów w tym wątku dotyczy raczej spraw organizacyjnych i sprzedażowych. A czy moglibyście podzielić się informacjami na temat warunków pracy oferowanych przez Tobacco Press? Jaka jest atmosfera pracy, jaki poziom wynagrodzeń, jaki przydział zadań? To głównie po takie informacje zaglądają tu użytkownicy.

Moniana
@Lidia 19.06.2018 22:44

Wynagrodzenie najniższe, na umowę o pracę nie ma szans, potrącenia za ukradziony, zniszczony towar, prasę. Braki w towarze, często puste półki za co klienci obwiniają kasjerki. Brak wyznaczonego czasu na przerwę, za okres szkolenia nie płacą, za dojazd na szkolenie lotto płaci się z własnej kieszeni. Nikt nie zapewnia drobnych, chorobowe i urlop bezplatne. A z plusów to praca raczej lekka, czasem wręcz przyjemna, jeżeli jest fajna ekipa na punkcie to między sobą ze wszystkim można się dogadać. Gorzej jak współpracownik okaże się (usunięte przez administratora) i regularnie podbiera towar, zdrapki, wtedy oddają wszyscy.

mila
@Lidia 19.06.2018 22:44

Zgadzam się z Moniana w 100%. Praca nie jest ciężka ale trafić na zgraną ekipę, która nie będzie kradła to cud. Ja byłam ajentem a teraz jestem zpowrotem na UZ pod saloniki bo zarabiam więcej niż ajent i nie mam takiej odpowiedzialności. Jeśli ktoś jest na wysokim ZUS i nie ma żadnych kosztów to zostanie mu 1300 zł za cały m-c pracy. Firma niestety nie inwestuje w swoich pracowników a nawet na szkolenie lotto oddalone o 100km trzeba samemu zapłacić, Pan Dorosz piszę maile, że rodzinka nam podziękuje - za co? Chyba za to, że zwolnię się całkiem. Wg mnie firma jest źle zarządzana a ciągłe zwolnienia i zzmiany osób na stanowiskach są z jakiegoś powodu.. przecież nie wszyscy kradli i kombinowali. Pan Robert musi przejrzeć na oczy sprawdzić warunki na rynku panujące bo konkurencja nie śpi i przejmuję dobrych ludzi od niego a on udaje, że nic nie wie :)

Anonymus
@mila 27.06.2018 06:59

Z tego co wiem to sama odeszla roksana na lepsze stanowisko a reszta tp niestety nie odeszla sama

A
@Anonymus 27.06.2018 18:36

To masz nieprawdziwe informacje :)

Anonymus
@A 27.06.2018 21:44

A kto niby odszedl sam ??

Kazimiera
@Anonymus 27.06.2018 18:36

No Roksana tez słyszałam że odeszła sama podobno przez Wojtka i Martę C. Ale Roksana to też była sucza, głowę nosiła za wysoko i myslała że nie wiadomo kim jest, już lepsza jest Marta Jakubowska.

Qwetyuiop
@Moniana 20.06.2018 14:22

Szkolenia są płatne :)

Qwertyuiop

Na terminalach znów blokada :) przypadek nie sądzę...

Johnny

Co was obchodzi jaka nagroda była... Ktoś się starał i dostał.. Tyle w temacie... Nikogo nie powinno interesować.. Co to było.. Z kim.. Gdzie i za ile... Macie swój nos i go polecam pilnować bo wciskając nie tam gdzie trzeba ktoś przytrzasnie go wam drzwiami!!!!

Flo

takie to owiane tajemnicą jaka nagroda za konkurs zapalniczki a to sądząc po zdjęciach Pani Agnieszka zaprosiła na obiad do siebie do domu :) No tak poza kubkiem z kawą na nic więcej firmy nie stać, trzeba było przecież za terminale zapłacić bo wczoraj znów blokada ...

anonymous
@Flo 26.06.2018 06:56

Gdzie Ty na zdjęciach widzisz, że to jest dom? Zazdrościsz czy co? Trzeba było się starać a nie teraz takie głupoty wypisujesz ! Dom no nie wierzę ???????? i ja nie widze tam tylko kubka z kawą tylko obiad i prezenty... dorośli ludzie a zachowujesz się jak dziecko w tym momencie

Wkurzona
@Flo 26.06.2018 06:56

U siebie w domu ????? Boże skąd Ty na to wpadłeś.. i ja tam nie widzę samej kawy rylko obiad i prezenty... więc przyjrzyj się dobrze Trzeba było się starać w sprzedaży a nie teraz zazdrościsz i wypisujesz takie głupoty Dorośli ludzie a piszą takie głupoty

ZUZKA
@Flo 26.06.2018 06:56

Boże widzisz i nie grzmisz

ZUZKA
@ZUZKA 26.06.2018 14:38

JEŚLI ŻAL CI (usunięte przez administratora) ŚCISKA TO JUŻ TWÓJ PROBLEM WEŹ SIĘ DO ROBOTY A NIE JECZYSZ JAK STARA BABKA WEŹ SIĘ OGARNIJ ALBO NAJLEPIEJ DO PRACY

anonymous
@Flo 26.06.2018 06:56

Madzia nie dramatyzuj

Pracownik

Co za bladynka masakra co ludzie z wami jest ???? Weźcie się za robotę i ruszcie mózgami bo jest coraz gorzej dobrze ze to tylko wyjątki każdy nawet najdrobniejszy upominek jest miły chociażby batonik

Johnny

Kolejna zmiana cen zabawek... Marnowanie czasu na drukowanie tego samego po 3x Zaraz pewnie wejdą nowe ceny na gilzy bo dotrze po dość długim czasie że ceny są za wysokie... Marnowanie czasu pracowników.

anonymus
@Johnny 14.06.2018 14:14

dobrze, że ceny poszły w dół a nie do góry

Qwerty
@anonymus 15.06.2018 15:13

No o złotówkę albo o 50 gr.. taka różnica ze szok jak banki mydlane 4 zł A wszędzie są po 2

Johnny
@anonymus 15.06.2018 15:13

1zl. 1,5zl no to strasznie dużo i z pewnością zmieni to sytuację na półkach... Wręcz echo będzie na salonie ;)

Wkurzona
@Johnny 14.06.2018 14:14

A za co Ci płaca ? Masz aż tyle pracy, że nie możesz cenówek zrobić ? Zamiast się cieszyć, że jednak nam zmieniają ceny to Ty narzekasz bo pewnie nie chce Ci się tego robić

Zostaw opinię o Tobacco Press - Szczecin

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tobacco Press