„Platan” salon meblowy

Szczecin

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 27 ocen.

„Platan” salon meblowy
1 27 6 1

Opinie o „Platan” salon meblowy

mauerer franz

cześć mam pytanie czy ktoś może powiedzieć mi jak nazywa się dyrektor oddziału na Jagiellońskiej? ten który przyjmuje do pracy /spotyka się z kandydatami? z góry dzięki.

anonimowo

Witam, widzę że wiele kwestii trzeba wyjaśnić bo patrząc na opinie niektórych osób mam wrażenie, że kierują się one bajeczkami byłych pracowników, którzy zostali zwolnieni z pracy na własne życzenie, pracowałam w firmie przez parę miesięcy i nie narzekałam, była to praca dorywcza, zajmowałam się wieloma rzeczami takimi jak np. inwentaryzacja, pomoc przy księgowości, załatwianie spraw w urzędzie oraz zakupy materiałów budowlanych itp. Pracodawca jest jaki jest, czasem można mieć gorszy dzień a zwłaszcza kiedy nadzoruje się całą firmę, godziny pracy są przystępne ( 8:00-16:00), nadgodziny są oczywiście płatne, co do rekrutacji nowych pracowników to nadal się ona odbywa, wiele razy byłam przy rozmowach o pracę i nigdy nie spotkałam się z żadnym oszustwem lub jakimiś niedociągnięciami, jeżeli gdzieś pojawia się opinia o obcinaniu pensji to proszę zwrócić uwagę na to, że nie jest to bezpodstawne, jak pracodawca ma reagować na ciągłe spóźnienia, szybsze wychodzenie z pracy lub ciągłe przerwy, nie mówię że przez 8 godzin jest ciągła praca i nie wolno nawet wyjść do toalety ( gdzieś już widziałam taką opinie ), ale proszę postawić się czasem na czyimś miejscu, atmosfera w pracy jest bardzo przyjemna, ludzie miło nastawieni, śmiechy, żarty, nigdy nie spotkałam się z nieprzyjemnościami z niczyjej strony, jeżeli ktoś ma jakieś "ale" co do biura to powinien wiedzieć, że jest to biuro tymczasowe, ponieważ już niedługo pracownicy przeprowadzą się do świeżo wyremontowanych biur, których odnawianie osobiście nadzorowałam, ostatnia kwestia to kwestia kierowców, nie wiem skąd się wziął ten cały hejt z ich strony skoro nie przyjeżdżali na ustaloną godzinę, oszukiwali, niszczyli samochody. Praca bardzo przyjemna ale trzeba być trochę wyrozumiałym bo nie wiem gdzie można znaleźć robotę, w której wszystko jest perfekcyjne, piękne i nie trzeba nic robić a płaca to miliony monet, byłam zadowolona podczas pracy tam a zwłaszcza, że nie była monotonna.

anonymous
@anonimowo 01.09.2018 22:25

Ale bzdury hehehehe

Ola

Jak jest na stanowisku biurowym w Szczecinie ? Ktoś coś ?

Anonim
@Ola 25.07.2018 13:25

Minimalna na umowie, reszta pod stołem, atmosfera stresująca, krzyki nad głową i średnio przyjemnie w biurze

Dam.
@Anonim 26.07.2018 15:34

Wiadomo coś kiedy będzie odtwarta produkcja w Szczecinie

Ona
@Ola 25.07.2018 13:25

Nigdy.

Lidia

Czy może ktoś napisać czy firma aktualnie nie poszukuje pracowników do salonu meblowego w Szczecinie? Jakie warunki pracy oferuje, wynagrodzenie, dodatkowe benefity dla pracowników, premie? Jak wygląda system czasu pracy? @Anonim, na jakim stanowisku pracujesz, o jakich błędach piszesz i w jaki sposób się za nie odpowiada?

Zły
@Lidia 21.06.2018 13:05

Nie wchodzi do tego bagna

anonymous
@Zły 08.08.2018 11:07

popieram

ewela

Napewno nie polecam kupowania mebli w tej firmie po 2/3 miesiacach z łóżka zrobiła sie (usunięte przez administratora) materiały słabej jakośći pieniadzę wyrzucone w błoto a własciel mają w nosie reklamacje itd porażka !!!!!!Załuje że kupiłam !!!!!

Wiki

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Jaka umowę proponują na początku?

Anonim
@Wiki 10.08.2018 18:58

Umowa zawsze jest na papierze minimalna reszta pod stołem, nawet po zakończeniu okresu próbnego

Lidia

@Były, czy fakt, że firma zatrudnia więźniów wpływa jakoś na relacje między pracownikami? Z tego co napisałeś są oni zatrudniani według stawki minimalnej. Czy może to powodować jakieś zmiany w sferze płacowej dla innych pracowników? Zachęcam do wzięcia udziału w dyskusji na ten temat.

Karol

Czy firma potrzebuje aktualnie ludzi? Może coś podpowiecie?

Były
@Karol 11.07.2018 12:54

Firma nie potrzebuje ludzi tylko niewolników. Zatrudniają więźniów za minimalną stawkę.

palant szefo platan

byłem kierowcą w platanie byłem na Litwa Łotwa 9 dni za granicą .. falarz to (usunięte przez administratora) obiecuje kase ze niby 5 przychodzi wypłata i daje dniówka z minimalnej 50 zl oszust (usunięte przez administratora) nie robic u niego gruba świnia

SKAZANY

a teraz jest ok. woda mineralna do oporu , zupa z wkładką , dobre zarobki , miły kierownik

Anonim

Płaca 2100 brutto reszta pod stołem. Ciągłe bluzgi, krzyki, zero szacunku do pracownika. Nikt nic nie tłumaczy i wymaga żebyś wszystko wiedział, a za błędy odpowiadasz samemu. NIE POLECAM!

Tomasz

Czy takie milczenie to efekt dobrej pracy?

SKAZANY

teraz w koszalinie pracuja skazani z ZK - TO RECEPTA NA SUCES fALARZA

Administrator

Czy są na forum użytkownicy, którzy sami szukali odpowiedzi na własne pytania? Jeżeli znacie jakieś odpowiedzi na pytania odnośnie pracy w „Platan” salon meblowy to moglibyście podzielić się nimi z innymi użytkownikami?

Lidia

@opinia a na jakim konkretnie stanowisku miałaś okazję pracować? Czy oprócz podstawowej pensji pracodawca oferował pozapłacowe bonusy? @Witek jak w końcu zdecydowałeś? Jeśli jesteś pracownikiem firmy Platan salon meblowy, podziel się proszę swoimi wrażeniami.

opinia
@Lidia 23.04.2018 21:02

@Lidia na zbijaniu, prosta sprawa i nie jest ciężka dla kobiety, poznałam tam przesympatyczną kobietę która pracuje tam długo i wszystkiego mnie od razu nauczyła, są tam też szwaczki z którymi miałam przyjemność spółpracować przez jakiś czas i też była to przyjemna robota

opinia
@opinia 23.04.2018 21:07

a propos bonusów są też premie za daną ilość stelaży

opinia
@Lidia 23.04.2018 21:02

a propos bonusów są też premie za daną ilość stelaży

Witek

Dość niepokojące informacje piszecie. Zastanawiam się czy aplikować?

opinia
@Witek 23.04.2018 11:33

moim zdaniem lepiej się przejść i samemu sprawdzić bo często ludzie piszą nie miłe rzeczy bo ich wywalono za niekompetencje

opinia

generalnie polecam pracę w tej firmie, rok temu pracowałam na jednym ze stanowisk w oddziale w koszalinie na zbijaniu mebli, może to brzmi dziwnie ale praca na stolarni jest przyjemna a ludzie bardzo sympatyczni, nie ma tam żadnych stereotypowych pijaczków tylko po prostu normalni rzetelni pracownicy, wiele można sie nauczyć i bardzo dobrze zarobić tylko. Nigdy nie wiedziałam żeby ktoś się tam skarżył.

Nie ważne

Nie mam nic do tej firmy, zgodze się z tym ze szef jest wulgarny lecz znam ich, dlugo tam pracuje, ludzie (usunięte przez administratora) ich jak leci, kierowcy okradają i niszczą auta, jeżeli ktos pije w fabryce to nie jest to za pozwoleniem szefowstwa, tak wyglądają pracownicy w tych czasach, robią co chcą, zostają przyłapani i wywalani a potem obsmarowują w sieci firme, jak ktoś oczekuje wynagrodzenia 3000 zł to niech sie przyłoży do roboty bo siedzenie na tyłku i odwalanie teatrzyku że się pracuje nie da wam kasy, każdy chciałby pieniądze ale nikomu nie chce się na nie zarabiać, jak ktoś z was otworzy firme i się przekona ile zajmuje dobrowadzenie jej do stanu idealnego to niech wtedy sie wypowie. Gadać łatwo ale zrobić to już inna sprawa.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w „Platan” salon meblowy? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Dawid

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać?

Jeblam_smiechem

Praca w biurze ?? Jeżeli ktoś to "cos" nazywa biurem to nigdy chyba w biurze nie był. (usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Najlepsza koza pod oknem... zaczadzic się można pracując w takich warunkach. Tam klienci w ogóle przychodzą?? Wstyd!!!

Nie desperatka
@Jeblam_smiechem 12.02.2018 10:39

Byłam wczoraj na rozmowie o pracę. Podobno rekrutacja jeszcze w trakcie i mają wielu chętnych. Ciekawe czy znajdzie będzie jakiś desperat.

Damian
@Nie desperatka 13.02.2018 07:43

Jakie pieniadze proponuja jako tapicer cos wiadomo? Dzieki za odpowiedz z gory

Marcela

Nie warto składać CV. Mam wrażenie ze zatrudnią każdego kto się zgodzi na ich łamanie prawa. Desperacja pełna. Oszukuja na ZUSie. Składki od minimalnej krajowej - bo taką daja umowę. Reszta na czarno. Warunki koszmarne, bluzgi, przeklinanie nawet przy klientach a kibelek aż strach tam wchodzić.

me
@Marcela 16.01.2018 12:01

Ciekawe czy ktoś był tak zdesperowany, że się u nich zatrudnił?

Wentylek
@me 25.01.2018 06:54

Ogłoszenie jest ponawiane. Pewnie ciągle szukają. Ludzie szanujmy się!

Nika
@Marcela 16.01.2018 12:01

100% racja, nie warto

Niedoszła pracownica

Obskurne biuro i wulgarny szef, który proponuje umowę na najniższą krajową a resztę pod stołem. Żenada, nie polecam.

NAT
@Niedoszła pracownica 22.01.2018 14:13

JAKIE DOKŁADNIE WARUNKI ZAPROPONOWAŁ ? JUTRO IDĘ TAM NA ROZMOWĘ DO BIURA

ja
@NAT 22.01.2018 19:46

Nie wchodz w to (usunięte przez administratora) Wydymaja cie!!!

NAT
@ja 22.01.2018 19:53

teraz się zastanawiam czy w ogole jechać na rozmowę . praca od pon do pt od 8-19 mega mi odpowiada . możesz powiedzieć co dokładnie jest z nimi nie tak ? jeżeli nie tu to napisz na meila : hawrania92@ gmail.com

ja
@NAT 22.01.2018 20:31

Nie wchodz. Nie warte. Pracowalem tam. Jak odchodzilem dostalem wyplate 1 zl.

Ciekawa
@NAT 22.01.2018 20:31

i jak było na rozmowie?bo też dostałam na jutro zaproszenie

HMM
@Ciekawa 23.01.2018 17:11

I JAK PO ROZMOWIE ?

Wentylek
@NAT 22.01.2018 19:46

Minimalna krajowa. Reszta na czarno

XXman

Omiać Platan i Falarza!!!!!!!!!

manieczki

Omijajcie tą firmę szerokim łukiem! same oszustwa, praca na czarno a jak juz ktoś ma umowe to najniższa krajowa - reszta na lewo, warunki pracy tragiczne! Do tego bardzo nieprzyjemny szef, stanowczo odradzam!

MałyaleWariat

Miałem przyjemność pracować w Platanie w Koszalinie. NIe polecam, brak ogrzewania, toalety, 100zł jak ktoś pali papierosy, zatrudnieni na czarno Białorusini! którzy nie mówią po Polsku i tak samo Ukraincy. Tragiczne warunki. I przyzwolenie kierownictwa na picie alkoholu w pracy.

ja

Omijac PLATAN

Kierowca

Witam byłem pracownikiem Platan meble w Szczecinie jako kierowca.Ta firma oszukuje na pierwszym spotkaniu o pracę sam szef mówi co innego a jest co innego.Co do zarobków na samym początku pracy jest pięknie powiedziane ile to kokosów się zarabia a po okresie próbnym jest całkiem co innego.Zarabia się mniej niż na początku.Auta,które posiadają nadają się tylko i wyłącznie z przeznaczeniem na złom.Auta,które wyjeżdżają w trasę są o dużo przeładowane,a wszystkie mandaty płaci nie firma tylko kierowca.Auta,które puszczane są w trasę są nie sprawne technicznie.Ludzi traktują jako niewolnicy. Tą opinią chcę ostrzec ludzi,którzy wybierają się do tej firmy o podjęciu pracy.NIE KIERUJCIE SIĘ TAM BO WAS JESZCZE W SKARPETKACH PUSZCZĄ I BĘDZIECIE PŁACIĆ ZA BZDURY NAWET ZA ZAPALENIE PAPIEROSA NA PRZERWIE TA PRZYJEMNOŚĆ KOSZTUJĘ 100ZŁ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do kierowców którzy podejmą się tej pracy uważajcie w Koszalinie na biegające szczury po hali i fabryce.Pozdrawiam

wentylek

obecnie szukają osoby na pracownika biurowego, niby wszystko pieknie ale cicho sza ze na umowie masz minimalną krajową, nawet jak zgadzaja się na większą kwotę to nie mówią ze na umowie jest co innego. Trzeba samemu sie dopytywać albo przypadkiem dowiedzieć hehe i potem krecenie szefa i pytanie a zależy ci na umowie? minimalna nie może być? Brak uczciwości od samego początku.

Cezary

Czy jest jakiś powód tak małej aktywności na forum?

Zostaw opinię o „Platan” salon meblowy - Szczecin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Platan” salon meblowy