Aviva praca Agenta

cała Polska

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

Aviva praca Agenta
2 72 6 1

Opinie o Aviva praca Agenta

Manager

Witam, Nie ma innej możliwości zatrudnienia niż działalność gospodarcza. Zarobki składają się z podstawy, którą możesz dostać jako tzw. "Pas startowy" - jednak trzeba odbyć co miesiąc określoną liczbę spotkań z klientami i z tego mieć określoną liczbę sprzedanych polis (za moich czasów było to 20 spotkań i 2 polisy) oraz prowizji za sprzedaż polis i innych produktów. Manager do tego dostaje nadprowizję - za rekrutację, prowadzenie szkoleń, onboarding nowych agentów. W praktyce wiąże się to z tym że po zrealizowaniu rekrutacji krok po kroku pokazuje się agentowi proces SWOJEJ sprzedaży. Managerowie, ktorzy po suchym szkoleniu i dziwnych symulacjach wysyłają nowych agentów w teren (a takich managerów jest niestety całe mnóstwo) robią wielki błąd. Jeśli chodzi o zarobki to wg mnie od 5 do kilkunastu tysięcy na rękę.

Agent
@Manager 17.09.2018 08:59

Piszesz bzdury co do zarobków. Zarobki 5000+ ma w firmie około 10% agentów i to brutto. A więc 5000 -2000 ZUS i koszty - podatek. 90% agentów nie zarabia powyżej 2500 netto. Ręczę, iż piszę prawdę. Jestem czynnym agentem, a wiedzę czerpię z oficjalnej informacji firmy. Tzw konkurs prezesa. Pozdrowiam

lola

Witam! Czy menadzer sprzedazy musi miec swoja działalność? jakie są zarobki ktoś się orientuje?

Aviva praca Agenta
pracodawca
@lola 12.09.2018 17:43

Menedżer sprzedaży pracuje na zasadzie działalności gospodarczej. Zarobki natomiast są oparte na systemie prowizyjnym.

Nieprawdziwe ogłoszenia

Firmy powinny być karane za przedstawianie nieprawdziwych informacji w ogłoszeniach o pracę. Co rusz można się natknąć na dwa rodzaje propozycji: agent oraz menadżer zespołu. Aplikując na stanowisko menadżera zespołu musicie liczyć się ze stratą czasu, gdyż na rozmowie zostanie Wam zaproponowana praca agenta na własnej działalności. W Avivie nie zatrudniają menadżerów, tylko agenci się nimi stają. Obiecuje się więc 3-miesięczną pracę agenta, a później możliwość stanie się Junior Managerem. Twoim zadaniem będzie zatrudnienie sobie ludzi. Jak to zrobisz - będziesz managerem. Jak tego nie zrobisz - nie będziesz. Oczywiście wszystko na swojej działalności. Stanowczo odradzam aplikowanie, jeżeli ktoś ma doświadczenie menadżerskie i szanuje siebie i swój czas.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

Prosimy o bezpośredni kontakt na dosukcesu@aviva.pl, żebyśmy mogli sprawdzić, w którym oddziale pojawiła się taka sytuacja.

multiagent
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

.... zakres obowiązków określa umowa , więc o co chodzi? współpracuję z CU i AVIVA od 1995r , wypłacone zostało 17 świadczeń .

Znajacy temat
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

Szczera prawda

NowyMZ
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

Właśnie zostałam zaakceptowana i przyjęta w struktury AVIVA jako menadżer zespołu. Nikt nie proponował mi pracy Agenta. Przyszłam z wiedzą i doświadczeniem 10 letnim jako MZ. Jeśli masz się czym pochwalić i masz doświadczenie będą o tym z Tobą rozmawiać ale jeśli „wymyśliłeś” sobie zostać menadżerem a masz tylko dyplom i praktyki „na truskawkach” to jeszcze trochę popracuj nad sobą a za jakiś czas wróć tam a gwarantuje że będą rozmawiać i mają dobrą ofertę. Najlepiej jednak nauczyć się tej roboty jako Agent, bo jak chcesz kogoś wprowadzać jak sam nie znasz tematu?

Karolina

Szukam kontaktu z menadżerem zespołu, ponieważ staram się o stanowisko w oddziale w Koszalinie i dostałam zadanie od dyrektora aby porozmawiać na temat stanowiska z osoba doświadczona. Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Karolina 25.08.2018 19:51

Pani Karolino, proszę o kontakt mailowy w tej sprawie na dosukcesu@aviva.pl Wówczas będziemy mogli skontaktować Panią z odpowiednią osobą.

Asia
@Karolina 25.08.2018 19:51

dołączam się do pytania, bo akurat staram się również o to stanowisko, ale w Kołobrzegu.

Karolina
@Asia 27.08.2018 20:42

Jeśli ktoś się z Panią skontaktuje to bardzo proszę dać mi znać bo niestety nikt mi nie odpowiada

Znajacy temat
@Karolina 25.08.2018 19:51

to jest Firma BETON , raporty tabelki fikcyjne sprawozdania , poszukaj czegoś lepszego na rynku

Znajacy temat
@Karolina 25.08.2018 19:51

To jest moderowane przez Aviva , napisałem komentarz i po 1o minutach zniknął

Znajacy temat
@Karolina 25.08.2018 19:51

super praca , polecam

anonymous
@Karolina 28.08.2018 08:14

no właśnie problem z tym, że ze mną również nie ;/ ale dam znać oczywiście gdy tyko dostanę jakąś odpowiedź i będę czekać również na wiadomość od Pani

Asia
@Karolina 28.08.2018 08:14

Oczywiście dam znać, jednak do mnie też jeszcze nikt nie napisał ;/ jeśli ktoś z Panią się skontaktuje to proszę o wiadomość :) a czy znalazła coś Pani na temat jak ta praca wygląda na jakiś forach?

Asia
@Karolina 25.08.2018 19:51

niestety mi też nikt nie odpisał, a czy znalazła coś Pani o tej pracy na forach itd?

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Asia 28.08.2018 22:40

Szanowni Państwo, prosimy o bezpośredni kontakt z dosukcesu@aviva.pl. Wtedy będziemy w stanie Wam pomóc indywidualnie.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Znajacy temat 28.08.2018 18:35

Administrator może usuwać jedynie komentarze niezgodne z regulaminem.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Karolina 28.08.2018 08:14

Szanowna Pani, bardzo dziękujemy za kontakt cieszymy się ze mogliśmy pomóc i skontaktować Panią z osobami z naszej sieci.

Dariusz

Polecam :)

Dariusz

Wczoraj byłem na rozmowie rekrutacyjnej z jednym z menedżerów w avivie. Dawno nie miałem tak konstruktywnej rozmowy z bardzo partnerskim podejściem. Taką pracę na konkretach lubię, a nie jakieś cuda wianki i obiecanki. Jasno i rzeczowo jakie obowiązki, na czym się koncentrować, jaka perspektywa czasowa. Polecam ????

ttt

Nie polecam zawierania umów z firmą Aviva. W moim przypadku miałem polisę ponad 10 lat i jak doznałem uszkodzenia łękotki i złożyłem dokumentację uszkodzenia ciała to nie przyznano mi odszkodowania. Radzę omijać dużym łukiem tą firmę bo nie gwarantuje wypłaty.

multiagent
@ttt 08.08.2018 16:51

....a polisa w zakresie miała zakres "uszrbek na zdrowiu" czy tlko ubezpieczenie na zycie.

ttt

Nie polecam zawierania umów z firmą Aviva. W moim przypadku miałem polisę ponad 10 lat i jak doznałem uszkodzenia łękotki i złożyłem dokumentację uszkodzenia ciała to nie przyznano mi odszkodowania. Radzę omijać dużym łukiem tą firmę bo nie gwarantuje wypłaty.

Zainteresowany

Każda firma wdrażająca pracownika szkoli go - czy okres szkoleniowy jest w Avivie płatny w ramach umowy czy trzeba mieć środki na przeżycie w tym czasie?

Były agent
@Zainteresowany 17.07.2018 18:29

Nie płacą za szkolenia. Jeśli chcesz pracowac jako agent to umowy o prace nie dostaniesz, własna działalność

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Zainteresowany 17.07.2018 18:29

Okres szkoleniowy to przygotowanie kandydata do roli agenta. jest to okres niezobowiązujący i cyfrowy (szkolenie jest w formule e-learning). Po podpisaniu umowy agencyjnej agent zaczyna pracować sprzedażowo, za co otrzymuje wynagrodzenie.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Były agent 25.07.2018 13:31

Praca agenta polega na założeniu własnej działalności gospodarczej.

AViva

Byłam przez pewien czas w strukturach, Na początku wszystko pięknie, ładnie. Szkoleń mnóstwo, egzaminy. Nie było z tym problemu. Problemy zaczęły się pojawiać po podpisaniu umowy. Pracujesz na własnej działalności. Jak tylko podpisałam umowę pokazali swoje prawdziwe oblicze. Manager - filozof. Obiecanki cacanki, że będzie pomagał itd. Guzik prawda. Człowiek zdany tylko na siebie. a wymagania odnośnie umów non stop. Jak potrzebowałam pomocy to nigdy nie miał czasu bo miał inne obowiązki. Wymagania,że cały czas trzeba było być w biurze. Jak się zbuntowałam i zaczęłam szukać klientów i jeździć na spotkania, namawiać do podpisania umowy to wielka afera że się panoszę, że samowolka itd. Dałam sobie spokój. Jeśli tańczysz jak Tobie zagrają to jest ok ale jak zaczynasz działać na własną rękę to już jesteś be. Nie żałuję tylko czasu szkoleń bo było warto.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@AViva 17.07.2018 14:52

Prosimy o kontakt na adres mailowy dosukcesu@aviva.pl. Chętnie kontaktujemy się z Panią bezpośrednio.

Zainteresowany

Czy okres szkoleniowy objęty jest wynagrodzeniem?

alex9920

Jeśli interesuje was praca agenta w tej firmie, a bynajmniej jako przedstawiciel biura Aviva w Rzeszowie musicie się przygotować na kłamstwa i wyzyskiwanie ludzi jak to było w przypadku mojej rodziny. Moja mama od paru ładnych lat miała konto w Avivie, lecz w związku z moimi problemami zdrowotnymi potrzebna nam była gotówka na operacje i to w trybie natychmiastowym. Aviva jako firma ubezpieczeniowa "dbająca o bezpieczeństwo innych" powinna się tym przejąć i zająć jak najszybciej nie mówiąc już, że jedyne co mieli zrobić to przyjąć dokument odnośnie rezygnacji, ale tak niestety nie było. Proces wyglądał znacznie bardziej skomplikowanie, niż powinien zwłaszcza, że bardzo zależało nam na czasie. Agentka mojej mamy została poinformowana, że ta chce zrezygnować, wybrać pieniądze oraz że jest to bardzo pilne ze względu na operacje. No i tu wchodzi w grę obłuda firmy oraz agenta. Podczas rozmowy telefonicznej zostałyśmy poinformowane, że do złożenia rezygnacji potrzebne są KONIECZNIE oryginalne dokumenty które mogą być dostarczone JEDYNIE do agenta, który później mógłby przesłać dokumenty dalej. Pytałyśmy się czy nie można by było przesłać potrzebnych nam dokumentów do rezygnacji na maila oraz czy nie mogłybyśmy same takiego pisma napisać zgodnie z instrukcjami agentki ,ale jej odpowiedź brzmiała: " to zbyt skomplikowane, to trzeba podpisywać tu tu..." . Pytałyśmy się również o spotkanie i załatwienie wszystkiego od razu ale agentka wymigiwała się tekstami typu "nie mam czasu, jestem zapracowana", "ale tak nie da rady,musi być listem". Rozmowa skończyła się na tym, iż oryginalne dokumenty rezygnacji gotowe do podpisu miałyby być wysłane priorytetem pocztą polską i dojść w ciągu 2 dni do nas, aby następnie znowu je wysłać do agenta, który wszystko zatwierdzi i wyśle do biura głównego. Byłyśmy przekonane oraz zapewnione, że to jedyny sposób i że agentka postara się zrobić wszystko by możliwie jak najbardziej przyspieszyć cały proces, więc na to przystałyśmy. Jednakże po tygodniu nadal nie otrzymałyśmy żadnego listu,wiec postanowiłyśmy porozmawiać z agentką na ten temat. Przekonywała nas że list został wysłany nie ma pojęcia dlaczego jeszcze nie doszedł i że musimy nadal czekać. Po naciskach ze strony mojej mamy wraz z agentką ustaliły one, iż spotkać się mogą osobiście i tak agentka da jej dokument do podpisania na miejscu by bez zbędnych ceregieli list mógł być wysłany dalej. A ponoć wcześniej nie miała czasu ani możliwości.... Dodatkowo agentka na informacje od mamy, że ta będzie w pracy w terminie proponowanym przez agentkę odpowiedziała: "no , ale co to za problem? to zajmie tylko chwilkę" . Nie przejmując się nijak tym, że będzie to przeszkadzać mojej mamie w pracy już nawet nie myśląc o zaproponowaniu innego terminu, który by pasował mojej mamie. Ale lepszego wyjścia nie było, czasu również nie miałyśmy więc przystałyśmy i na to. Ale to nie koniec historii. Agentka nie przyjechała w ogóle. W dniu spotkania zadzwoniła i powiedziała "miałam pilne spotkanie w Cmolasie nie miałam czasu się spotkać teraz wracam do biura w Rzeszowie wszystko pani podyktuje i napisze sobie pani sama. To nie takie trudne powiem pani wszystko" ..... Po pierwsze muszę zaznaczyć że mieszkamy w Tarnobrzegu, który jest blisko Cmolasa i zahaczenie po jeden podpis nie było by zbawieniem skoro "miało to zająć tylko chwilkę" Po drugie skoro agentka umówiła się na spotkanie i to jeszcze wtedy kiedy jej pasowało to jak może z niego zrezygnować i poinformować o tym tego nawet nie dzień wcześniej, ale tego samego dnia? I to już nawet nie chodzi o spóźnione poinformowanie, a o rezygnacje. Jeśli się umawia z klientem to na to spotkanie przyjść powinna,a nie zostawiać moją mamę do wiatru. Po trzecie ponoć wcześniej niemożliwe było wysłanie pisma na maila, a co dopiero napisanie go samemu. Ale teraz to już jednak jest możliwe? I to jednak nie jest takie trudne i damy sobie radę? Wcześniej słyszałyśmy coś innego. Koniec historii jest taki, że dostałyśmy pieniądze,ledwo zmieściwszy się w czasie z wpłatą za operacje. Agentka postarała się przyspieszyć pismo napisane przez nas....ale tylko dlatego, bo moja mama zadzwoniła do biura głównego ze skargą. Co więcej list w którym miało przyjść pismo dla nas od agentki (wspomniałam o nim na początku) nie był wysłany priorytetem, lecz był to zwykły list i dotarł po 2-wóch tygodniach zahaczając dodatkowo o inne miasto. Więc tak ochotnicy, lepiej zastanówcie się 2 razy czy aby na pewno ta praca do was przemawia.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@alex9920 13.07.2018 21:21

Bardzo przepraszamy za tę sytuację, która nie powinna mieć miejsca. Wyjaśniamy okoliczności tej sprawy, żeby wyciągnąć wnioski.

Ulka

Czasami wybieramy pracę zupełnie nie odpowiadającą nam a później są narzekania?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w Aviva praca Agenta? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

anonim

(usunięte przez administratora)

Aviva praca Agenta
pracodawca

Wynagrodzenie w strukturach sprzedaży oparte jest na systemie prowizyjnym. Zatem skala wynagrodzenia nie jest limitowana. Zainteresujemy się tą sprawą odnośnie przepływu informacji prosimy o kontakt mailowy z sekcja wsparcia rekrutacji w Biurze głównym na adres rekrutacja_struktry@aviva,pl

Maja

@Pozdrawiam czy firma w jakikolwiek sposób starała się wytłumaczyć, skąd taki poziom proponowanych zarobków? Może były to warunki obowiązujące tylko i wyłącznie przez okres próbny? Czy sama rozmowa kwalifikacyjna wyróżniała się czymś na tle standardowych?

Maja

Czy ktoś poszukuje aktualnych ofert pracy w tej firmie? Możecie zajrzeć na podaną stronę https://kariera.aviva.pl/?_ga=2.22563768.260637468.1523700358-677939610.1523700358 . Posiada ktoś wiedzę jak wygląda perspektywa awansu u tego pracodawcy w 2018 roku? Pamiętajcie o stosowaniu się do zasad regulaminu forum Gowork.

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowymi informacjami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem, warunkami zatrudnienia czy benefitami pozapłacowymi.

Dariusz

Czytam wasze komentarze i stwierdzam w większości przypadków że jesteście leniwy , szukacie za wszelką cenę winny w innych nie u siebie .Karierę w branży ubezpieczeniowej rozpocząłem 7 lat temu i była to kompletna porażka , byłem młody ,chciałem od razu zarobić tu i teraz. Brakowało mi doświadczenia , zaplecza finansowego oraz mądrego menagera .Po 3 latach przerwy wróciłem do branzy ubezpieczeniowej , pracuje w niej po przerwie 4 lata . Placówka ubezpieczeń majątkowych która prowadzę w mieście gdzie biur ubezpieczeniowych jest więcej powinno rozwija się świetnie . Sam teraz chce otworzyć kolejną zajmującą się ubezpieczeniami życiowymi . Poświęciłem się tej pracy przez 4 lata dużym kosztem czasu wolnego.Ale było warto . Jeżeli ku.... uważacie że samo założenie placówki przyniesie wam profity to się grubo mylicie .Po 2 latach zamknięcie interes z długami i będziecie dalej wylewać swoje biadolenie na forach , psując opinie o tej pracy i odbierając chęci młodym ambitnym ludziom .Oby was nie słuchali .A ja wrócę tutaj za 2 lata i napiszę komentarz że i z ubezpieczeniami życiowymi mi się udało .A większość jak marudziła dalej będzie marudzić .Pozdrawia wszystkie ambitne osoby !!!

Tomasz

Jaki jest powód, że przestaliście pisać na forum?

Marcin

Nie rozumiem takiego działania ze strony HR Avivy - osobiście odbieram to jako strzelanie sobie w kolano. Ktoś kto chce pracować jako specjalista ds. rekrutacji na etacie zwykle nie bedzie chciał pracować jako doradca czy manager na działalności gospodarczej. Ale jak sie ma klapki na oczach i pracuje zawsze wg określonych schematów to tak właśnie wychodzi.

Maja

@K.G. - czy wynik rekrutacji został Ci przedstawiony? Mogłabyś napisać nieco więcej o samej rozmowie kwalifikacyjnej? Jakich pytań można się na niej spodziewać? Na czym polegało otrzymane przez Ciebie zadanie? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla potencjalnych osób zainteresowanych zatrudnieniem w Aviva.

K.G.

Odpowiadając na ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds. rekrutacji umówiłam się na rozmowę kwalifikacyjną. W trakcie rozmowy Pani wyraźnie sugerowała, że w razie gdyby się nie udało zaproponują mi stanowisko sprzedawcy ubezpieczeń (czy nie byłam zainteresowana). Dostałam do wykonania zadanie, zapewniano mnie, że otrzymam odpowiedź: pozytywną bądź negatywną. Kompletna cisza. Brak szacunku do potencjalnego pracownika.

Maja

@AvivaDŚ pracujesz w firmie już ponad pół roku. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym jak wyglądały wyglądały pierwsze miesiące Twojej pracy? Piszesz, że masz stale możliwość uczestniczenia w szkoleniach. Czy w takim razie mogłaś liczyć również na szkolenie wprowadzające do pracy na nowym stanowisku?

AvivaDŚ

Witam, pracuję w Avivie od 11.2016 czytałam już wcześniej komentarze na temat Avivy, jednak się nie zraziłam i NIE ŻAŁUJE! A wręcz przeciwnie ! Przez pierwsze 3 miesiące miałam po 3tys, później do każdej sprzedaży +1000, max 5 tysięcy - jeśli zarobiłam więcej, jest okres karencyjny - odkłada mi się w "zamrażarce" dostanę wszystko w listopadzie. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam ! Szkolenia non stop! Wiedza do wchłonięcia - ogromna! ale coś za coś :) Jeśli chciałbyś się dowiedzieć czegoś więcej - zapraszam ! karont@op.pl

Admin2323

a ile miesiecznie na poczatku ?

Maja

@KA rozumiem, że firma nawiązuje współpracę tylko z osobami, które posiadają działalność gospodarczą. A co więcej możesz powiedzieć o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej?

KA

Byłam właśnie dziś na rozmowie, pan bardzo miły, sympatyczny, zarobki też fajne ale jedno jest do kitu nie chcę otwierać działalności gospodarczej.

Kandydat

Czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku Specjalista ds. Obsługi i Administracji Ubezpieczeń Grupowych??

Oszuści

Również składałam CV na stanowiska Menagera zespołu sprzedaży i odbyłam rekrutację w sprawie pośrednika ubezpieczeniowego. Uprzedzę: -gdybym chciała zostać pośrednikiem, składałabym na pośrednika -gdybym nie miała doświadczenia, składałabym na pośrednika a nie na menagera zespołu -gdyby chciało mi się jeździć po Warszawie w sprawie rozmowy na pośrednika ubezpieczeniowego, aplikowałabym na pośrednika ubezpieczeniowego

Zostaw opinię o Aviva praca Agenta - cała Polska

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aviva praca Agenta