Aviva praca Agenta
2 73 6 1

Opinie o Aviva praca Agenta

Zainteresowany

Czy okres szkoleniowy objęty jest wynagrodzeniem?

Aviva
@Zainteresowany 17.07.2018 19:05

Żadnego wynagrodzenia nie dostajesz.

Nieprawdziwe ogłoszenia

Firmy powinny być karane za przedstawianie nieprawdziwych informacji w ogłoszeniach o pracę. Co rusz można się natknąć na dwa rodzaje propozycji: agent oraz menadżer zespołu. Aplikując na stanowisko menadżera zespołu musicie liczyć się ze stratą czasu, gdyż na rozmowie zostanie Wam zaproponowana praca agenta na własnej działalności. W Avivie nie zatrudniają menadżerów, tylko agenci się nimi stają. Obiecuje się więc 3-miesięczną pracę agenta, a później możliwość stanie się Junior Managerem. Twoim zadaniem będzie zatrudnienie sobie ludzi. Jak to zrobisz - będziesz managerem. Jak tego nie zrobisz - nie będziesz. Oczywiście wszystko na swojej działalności. Stanowczo odradzam aplikowanie, jeżeli ktoś ma doświadczenie menadżerskie i szanuje siebie i swój czas.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

Prosimy o bezpośredni kontakt na dosukcesu@aviva.pl, żebyśmy mogli sprawdzić, w którym oddziale pojawiła się taka sytuacja.

multiagent
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

.... zakres obowiązków określa umowa , więc o co chodzi? współpracuję z CU i AVIVA od 1995r , wypłacone zostało 17 świadczeń .

Znajacy temat
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

Szczera prawda

NowyMZ
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

Właśnie zostałam zaakceptowana i przyjęta w struktury AVIVA jako menadżer zespołu. Nikt nie proponował mi pracy Agenta. Przyszłam z wiedzą i doświadczeniem 10 letnim jako MZ. Jeśli masz się czym pochwalić i masz doświadczenie będą o tym z Tobą rozmawiać ale jeśli „wymyśliłeś” sobie zostać menadżerem a masz tylko dyplom i praktyki „na truskawkach” to jeszcze trochę popracuj nad sobą a za jakiś czas wróć tam a gwarantuje że będą rozmawiać i mają dobrą ofertę. Najlepiej jednak nauczyć się tej roboty jako Agent, bo jak chcesz kogoś wprowadzać jak sam nie znasz tematu?

J
@Aviva praca Agenta 06.08.2018 11:35

Avivo...w każdym

ja
@Nieprawdziwe ogłoszenia 30.07.2018 16:09

gadzam się w pełni, że ogłoszenia są niejednoznaczne i mogą wprowadzić człowieka w błąd. Ja się tak przejechałam na rekrutacji ukrytej na Junior Kierownika Zespołu w którym czytamy: Najważniejsze zadania: Prowadzenie procesu rekrutacji oraz wdrażanie kandydatów do pracy, Szkolenie, motywowanie oraz monitorowanie wyników podległego zespołu, Dbanie o jakość sprzedaży zgodnie z przyjętymi standardami firmy. Oczekiwania: Wysoka orientacja na działania i realizację celów sprzedażowych, Umiejętność zarządzania własnym czasem, Doświadczenie w rekrutacji i budowaniu zespołu będzie dodatkowym atutem, Postawa pro aktywna i wysoka kreatywność. Oferujemy: Motywacyjny system wynagrodzenia, Pakiet szkoleń dla Junior Kierownika Pracę w dużej, stabilnej firmie cieszącej się rozpoznawalnością i zaufaniem klientów, Wsparcie na każdym etapie wdrożenia, Elastyczne formy zatrudnienia, możliwość wyboru formy współpracy. Czytając zadania to nasuwa się na myśl program menadżerski dla kogoś już z jakimś niewielkim doświadczeniem w sieci sklepów w małym zespole (być może nowa placówka) bądź połączenie HRowca z funkcją kierowniczą w małym sklepie sieciowym. Czytając dalej oczekiwania człowiek ma wrażenie, że jest to program menadżerski prowadzony przez sieci sklepów i skierowany do osób młodych bez doświadczenia jak i tych już z jakimś doświadczeniem chcących się sprawdzić jako menadżer, team leader, kierownik itp. i poprzez to się rozwinąć. Patrząc na to co firma oferuje upewnia to, że jest to jakaś marka znana i chce wprowadzić nowych ludzi do swoich placówek. Przywodzi na myśl to branżę spożywczą w pierwszej kolejności. Dopiero po wysłaniu aplikacji dowiaduję się, że aplikowałam do Avivy, kiedy już nie mam jak już wycofać zgłoszenia. Poczytałam o strukturze firmy i co tak naprawdę mogą mi zaoferować jak zadzwoniła pani i zaprosiła na rozmowę. Na rozmowie pani tylko potwierdziła to co przeczytałam, że mogę zostać doradcą klienta (czytaj agentem) lub kierownikiem swojej grupy. Rekrutacja i szkolenie innych to ułamek zadań a nie zadania główne jakby wynikało z ogłoszenia. Oczywiście elastyczne formy zatrudnienia i możliwość wyboru formy współpracy okazały się otworzeniem własnej firmy i podpisaniem umowy B2B, bo agent nie może pracować na etacie wg przepisów. Stanowisko (niezależnie czy agenta czy kierownika) pani chce mi dosłownie sprzedać (prowizja robi swoje) a nie podziękować mi wprost za poświęcony czas jak się zorientowała, że nie jestem zainteresowana. Sytuacja dla mnie zabawna, dla pani stresująca. Wysłano mi ankietę choć ja już po rozmowie na miejscu tej pani sobie bym podziękowała bo nie nadaję się na to stanowisko. Z ekonomicznego punktu widzenia Aviva na takich działaniach wiele traci. Począwszy od kiepskiego postrzegania marki pracodawcy skończywszy na zatrudnianiu nieodpowiednich ludzi którym zafundowało się szkolenie a oni się wycofali. Zostawiam to do przemyślenia zespołowi HR w Avivie i osobą decyzyjnym czy nie należy tu czegoś zmienić...

do JA:)
@ja 08.12.2018 18:50

Do JA ;) Ciekawy jestem gdzie Pani aplikowała? Ja też byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko Junior Kierownik Zespołu. Przyznam szczerze, że akurat nie interpretowałem ogłoszenia jako oferta sklepu, ale w jakimś salonie typu Orange lub Play. Dopiero po rozmowie z Panią telefonicznie dowiedziałem się, że to Aviva. Wahałem się czy iść na rozmowę. Poczytałem opinie na forum i były tak różne, że stwierdziłem że sam wyrobie sobie opinie. Otrzymałem informacje o umowie na Junior Kierownika Zespołu, albo na Agenta bo rzeczywiście Aviva ma wysokie oczekiwania, wiec lepiej czułbym się jako Agent. I tu otrzymałem informacje że zarówno mogę założyć działalność gospodarczą lub podpisać umowę zlecenie. Wiec jak dla mnie jest wybór. Z jednej strony w życiu nie wysłałbym CV do Avivy na agenta, ale firmy mają prawo dawać ogłoszenia ukryte. Dzięki temu kończę niebawem kurs i podchodzę do egzaminu KNF. Nie czułem że coś mi firma wciska. Zresztą co mi się podoba jasno powiedziano mi o obowiązkach i wytycznych na obu stanowiskach. Ja wybrałem to co mi odpowiada, a praca Agenta nagle została odczarowana. ja Ty miałaś inne wrażenia, ale ja jestem zadowolony moze to dobra polityka ukrytych ogłoszeń bo okazuje się że poznajemy rzeczy które wcześniej z góry przekreślamy przez stereotypy.

ja
@do JA:) 10.12.2018 11:28

Ja osobiście (może to skrzywienie zawodowe z zawodu jestem specjalistą HR) zawsze chodzę na rozmowy i sprawdzam co mają do zaoferowania i jak wygląda proces rekrutacji. U mnie nie było mowy o umowie zleceniu tylko B2B (tzw. umowa agencyjna oparta na prowizji od sprzedaży niezależnie czy byłabym kierownikiem czy agentem). Pani niestety w moim przypadku recytowała jakiś wewnętrzny skrypt jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną. Ja miałam własną działalność i przez chwilę nawet współpracowałam z ubezpieczycielami więc dobrze wiem jak ta praca wygląda i nie jest ona dla mnie. A wrażenie, że ktoś chce sprzedać stanowisko pracy jest moje sugestywne nie każdy takie musi mieć. Co do rekrutacji ukrytych w większości przypadków daje się je wtedy właśnie jak marka pracodawcy jest źle postrzegana, chcemy "wymienić" pracownika tak aby się ten co pracuje dowiedział o tym w ostatniej chwili i jak znajdziemy odpowiedniego kandydata, mamy nieścisłości w ogłoszeniu i nie chcemy, żeby kojarzone z naszą firmą itp. Dlatego ja z reguły nie odpowiadam na ogłoszenia ukryte (tu zrobiłam wyjątek z ciekawości bo przeczytaniu zadań wydawało się, że to praca dla mnie). Mój wniosek jest taki, że rzeczywiście rekrutacje ukryte mają zawsze coś do ukrycia. Miałam jednak wrażenie, że jakby ktoś wziął i przeczytał moje CV to powinnam odpaść już w preselekcji. Może panią kierownik od sprzedaży zmyliło to, że chwilowo pracuję na swój rachunek, co wcale nie znaczy, że chcę coś sprzedawać ale można wtedy z kandydatem pogadać jak ma się wątpliwości. Może nawet rozważyłabym gdzieś przy okazji współpracę jak już będę na etacie ale: nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi na kluczowe dla mnie pytania w sprawie naliczania prowizji. Pani rzuciła tylko to co już wiedziałam procentowo i nic ponadto. Całkiem możliwe, że te kwestie są omawiane już na szkoleniu, ale to nie oznacza, że kandydat powinien pozostawiony być bez odpowiedzi. Ja już mam taką mentalność, że zadaję konkretne i trudne pytania zwłaszcza jak chcę kogoś poznać. Jeśli kogoś to zraża to znaczy, że nie jest to praca dla mnie a pracodawca szuka kopisty co nie będzie zadawał zbyt wielu pytań i trzymał się sztywno jego wytycznych. A nie jestem w sytuacji żeby na siłę szukać pracy. Za to każda rozmowa to jakieś doświadczenie :)

oszukana

Wszyscy managerowie obiecują złote góry :-). Przecież to dzięki swoim podnóżkom, czyt. doradcom, oni nabijają własną kiesę. Szczerze odradzam avivę! Nawet jak będziesz się starała i w każdym miesiącu coś sprzedawała, to szanowna, warszawska centrala, tak Cię podliczy, że grosza nie dostaniesz. Tak, tak, niestety nie tylko ja tak miałam. Wiecznie coś kombinują żeby w danym miesiącu nie zapłacić, a zwłaszcza tych dodatkowych pieniędzy dla młodych agentów. A jeśli już nawet, z wielkiej łachy dostaniesz te 3000zł, to tak szczerze powiedziawszy, co to jest? Usiądź sobie z kartką i długopisem i policz czy to naprawdę wyjdą wielkie pieniądze po opłacie ZUS-u, US, księgowej, paliwa, telefonu. To co Ci zostanie, to dopiero "prawdziwa pensja" ;-), a ile nerwów trzeba zjeść w każdym miesiącu ze strachu czy coś sprzedasz, czy nie sprzedasz, a jak już sprzedasz, to czy Ci łaskawie w centrali to spolisują czy spolisują w kolejnym miesiącu, tak żeby za dużo kasy Ci nie wypłacić. Tak, tak, takie realia. I nie jestem kolejną osobą, której nie wyszło, bo nie potrafiła sprzedawać, NIE! Właśnie, że lubiłam i chętnie to robiłam przez pierwsze dwa miesiące. Później zaczęły się schody, kiedy ja w dalszym ciągu sprzedawałam, a centrala albo nie polisowała mi w danym miesiącu, albo wyliczała prowizje "po swojemu", głupio się tłumacząc.... NIE, NIE i jeszcze raz NIE! Narobisz się, nadzwonisz, najeździsz do ludzi, a guzik z tego będziesz miała! NIE POLECAM!

Leszek
@oszukana 22.09.2015 22:33

Witaj w realnym świecie - jak MASZ rezultat SWOJEJ pracy to zarabiasz - jak NIE MASZ REZULTATU to nie zarabiasz - jak w KAŻDEJ działalności gospodarczej ( nawet budce z warzywami ) . Narzekanie na to jest nie poważne - takie są po prostu zasady KAŻDEJ działalności gospodarczej ! Szukaj pracy na etacie - tam nie musisz się martwić Zusem itp - jedynym zmartwieniem będzie wtedy zazwyczaj niska pensja i brak rozwoju

Aga

Praca może nie bylaby taka zła, gdyby biuro główne weryfikowalo swoich menagerow. Niestety trafiłam na kłamczuche i kobietę, która spisywał na swoich agentów wnioski po czym to oni musieli oddawać pieniądze. Radzę się zastanowić...

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Aga 17.11.2018 03:48

Prosimy o kontakt mailowy dosukcesu@aviva.pl, abyśmy mogli zbadać sprawę.

Halina
@Aga 17.11.2018 03:48

Dzień dobry, Prawda z oddawaniem pieniędzy przez Agenta gdy polisa upadnie. Menager pieniędzy nie oddaje. Ciekawi mnie jak agent po wielu latach odchodzi a jego polisy zostają. Klienci płacą skladki. Powinien dostać rekompensate za zostawienie polis. Dostaje pieniądze na odejściu z pracy czy ? Może ktoś wie jak to jest?

Rafał
@Halina 25.11.2018 17:24

Witam, pracuje w Aviva od ponad 14 lat. Jestem Menedżerem przeszło 10 lat. Napiszę krótko, by sprostować pewne błędne opinie obiegowe. Menedżer ma zawsze korektę wynagrodzenia, jeśli polisa jego Agenta upadnie przed upływem 12 miesięcy od momentu jej zawarcia. Druga sprawa, Agent ma możliwość sprzedać portfel polis dla Avivy lub innego Agenta z chwilą odejścia. Dokonuje się stosownej wyceny i podpisuje umowę kupno/sprzedaż na określonych i jasnych zasadach. Pozdrawiam

Leszek
Zweryfikowany użytkownik
@Halina 25.11.2018 17:24

Manager absolutnie oddaje pieniądze w sytuacji upadku polis

Leszek
Zweryfikowany użytkownik

Praca związana z osobistymi REZULTATAMI . ŚWIETNA praca dla osób przedsiębiorczych ; koszmar dla tych którzy nie są przedsiębiorczy . Możliwość osiągania naprawdę wyjątkowych zarobków i co ważne stabilne zatrudnienie spowodowane potrzebami rynku . Ubezpieczenia są coraz bardziej potrzebną usługą dla prawie każdego ! Moje sugestie dla Aviva praca Agenta: MOTYWACJA i DYSCYPLINA Lubię atmosferę w Aviva praca Agenta za: Współdziałanie ( czasami lepsze czasami gorsze ) w celu faktycznego zabezpieczenia interesu Klienta . Większość Agentów naprawdę dba o swoich Klientów

AvivaDŚ

Witam, pracuję w Avivie od 11.2016 czytałam już wcześniej komentarze na temat Avivy, jednak się nie zraziłam i NIE ŻAŁUJE! A wręcz przeciwnie ! Przez pierwsze 3 miesiące miałam po 3tys, później do każdej sprzedaży +1000, max 5 tysięcy - jeśli zarobiłam więcej, jest okres karencyjny - odkłada mi się w "zamrażarce" dostanę wszystko w listopadzie. Bardzo się cieszę, że tu trafiłam ! Szkolenia non stop! Wiedza do wchłonięcia - ogromna! ale coś za coś :) Jeśli chciałbyś się dowiedzieć czegoś więcej - zapraszam ! karont@op.pl

Michał
@AvivaDŚ 05.07.2017 11:40

karont@op.pl Nie ma to jak się ukrywać za jakimś pseudonimem czy avatarem, jak zwał tak zwał. Dorosły człowiek, zwłaszcza działający w biznesie, to powinien mieć adres mailowy z imienia i nazwiska np. anna.kowalska... Ale widać Pani się czegoś obawia...

ttt

Nie polecam zawierania umów z firmą Aviva. W moim przypadku miałem polisę ponad 10 lat i jak doznałem uszkodzenia łękotki i złożyłem dokumentację uszkodzenia ciała to nie przyznano mi odszkodowania. Radzę omijać dużym łukiem tą firmę bo nie gwarantuje wypłaty.

multiagent
@ttt 08.08.2018 16:51

....a polisa w zakresie miała zakres "uszrbek na zdrowiu" czy tlko ubezpieczenie na zycie.

Multiagent
@ttt 08.08.2018 16:51

A czytał Pan ogólne warunki czy kupił Pan najtańsza ofertę żeby tylko była?

Manager

Witam, Nie ma innej możliwości zatrudnienia niż działalność gospodarcza. Zarobki składają się z podstawy, którą możesz dostać jako tzw. "Pas startowy" - jednak trzeba odbyć co miesiąc określoną liczbę spotkań z klientami i z tego mieć określoną liczbę sprzedanych polis (za moich czasów było to 20 spotkań i 2 polisy) oraz prowizji za sprzedaż polis i innych produktów. Manager do tego dostaje nadprowizję - za rekrutację, prowadzenie szkoleń, onboarding nowych agentów. W praktyce wiąże się to z tym że po zrealizowaniu rekrutacji krok po kroku pokazuje się agentowi proces SWOJEJ sprzedaży. Managerowie, ktorzy po suchym szkoleniu i dziwnych symulacjach wysyłają nowych agentów w teren (a takich managerów jest niestety całe mnóstwo) robią wielki błąd. Jeśli chodzi o zarobki to wg mnie od 5 do kilkunastu tysięcy na rękę.

Agent
@Manager 17.09.2018 08:59

Piszesz bzdury co do zarobków. Zarobki 5000+ ma w firmie około 10% agentów i to brutto. A więc 5000 -2000 ZUS i koszty - podatek. 90% agentów nie zarabia powyżej 2500 netto. Ręczę, iż piszę prawdę. Jestem czynnym agentem, a wiedzę czerpię z oficjalnej informacji firmy. Tzw konkurs prezesa. Pozdrowiam

lola

Witam! Czy menadzer sprzedazy musi miec swoja działalność? jakie są zarobki ktoś się orientuje?

Aviva praca Agenta
pracodawca
@lola 12.09.2018 17:43

Menedżer sprzedaży pracuje na zasadzie działalności gospodarczej. Zarobki natomiast są oparte na systemie prowizyjnym.

Karolina

Szukam kontaktu z menadżerem zespołu, ponieważ staram się o stanowisko w oddziale w Koszalinie i dostałam zadanie od dyrektora aby porozmawiać na temat stanowiska z osoba doświadczona. Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Karolina 25.08.2018 19:51

Pani Karolino, proszę o kontakt mailowy w tej sprawie na dosukcesu@aviva.pl Wówczas będziemy mogli skontaktować Panią z odpowiednią osobą.

Asia
@Karolina 25.08.2018 19:51

dołączam się do pytania, bo akurat staram się również o to stanowisko, ale w Kołobrzegu.

Karolina
@Asia 27.08.2018 20:42

Jeśli ktoś się z Panią skontaktuje to bardzo proszę dać mi znać bo niestety nikt mi nie odpowiada

Znajacy temat
@Karolina 25.08.2018 19:51

to jest Firma BETON , raporty tabelki fikcyjne sprawozdania , poszukaj czegoś lepszego na rynku

Znajacy temat
@Karolina 25.08.2018 19:51

To jest moderowane przez Aviva , napisałem komentarz i po 1o minutach zniknął

Znajacy temat
@Karolina 25.08.2018 19:51

super praca , polecam

anonymous
@Karolina 28.08.2018 08:14

no właśnie problem z tym, że ze mną również nie ;/ ale dam znać oczywiście gdy tyko dostanę jakąś odpowiedź i będę czekać również na wiadomość od Pani

Asia
@Karolina 28.08.2018 08:14

Oczywiście dam znać, jednak do mnie też jeszcze nikt nie napisał ;/ jeśli ktoś z Panią się skontaktuje to proszę o wiadomość :) a czy znalazła coś Pani na temat jak ta praca wygląda na jakiś forach?

Asia
@Karolina 25.08.2018 19:51

niestety mi też nikt nie odpisał, a czy znalazła coś Pani o tej pracy na forach itd?

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Asia 28.08.2018 22:40

Szanowni Państwo, prosimy o bezpośredni kontakt z dosukcesu@aviva.pl. Wtedy będziemy w stanie Wam pomóc indywidualnie.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Znajacy temat 28.08.2018 18:35

Administrator może usuwać jedynie komentarze niezgodne z regulaminem.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Karolina 28.08.2018 08:14

Szanowna Pani, bardzo dziękujemy za kontakt cieszymy się ze mogliśmy pomóc i skontaktować Panią z osobami z naszej sieci.

Dariusz

Polecam :)

Dariusz

Wczoraj byłem na rozmowie rekrutacyjnej z jednym z menedżerów w avivie. Dawno nie miałem tak konstruktywnej rozmowy z bardzo partnerskim podejściem. Taką pracę na konkretach lubię, a nie jakieś cuda wianki i obiecanki. Jasno i rzeczowo jakie obowiązki, na czym się koncentrować, jaka perspektywa czasowa. Polecam ????

ttt

Nie polecam zawierania umów z firmą Aviva. W moim przypadku miałem polisę ponad 10 lat i jak doznałem uszkodzenia łękotki i złożyłem dokumentację uszkodzenia ciała to nie przyznano mi odszkodowania. Radzę omijać dużym łukiem tą firmę bo nie gwarantuje wypłaty.

Zainteresowany

Każda firma wdrażająca pracownika szkoli go - czy okres szkoleniowy jest w Avivie płatny w ramach umowy czy trzeba mieć środki na przeżycie w tym czasie?

Były agent
@Zainteresowany 17.07.2018 18:29

Nie płacą za szkolenia. Jeśli chcesz pracowac jako agent to umowy o prace nie dostaniesz, własna działalność

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Zainteresowany 17.07.2018 18:29

Okres szkoleniowy to przygotowanie kandydata do roli agenta. jest to okres niezobowiązujący i cyfrowy (szkolenie jest w formule e-learning). Po podpisaniu umowy agencyjnej agent zaczyna pracować sprzedażowo, za co otrzymuje wynagrodzenie.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@Były agent 25.07.2018 13:31

Praca agenta polega na założeniu własnej działalności gospodarczej.

AViva

Byłam przez pewien czas w strukturach, Na początku wszystko pięknie, ładnie. Szkoleń mnóstwo, egzaminy. Nie było z tym problemu. Problemy zaczęły się pojawiać po podpisaniu umowy. Pracujesz na własnej działalności. Jak tylko podpisałam umowę pokazali swoje prawdziwe oblicze. Manager - filozof. Obiecanki cacanki, że będzie pomagał itd. Guzik prawda. Człowiek zdany tylko na siebie. a wymagania odnośnie umów non stop. Jak potrzebowałam pomocy to nigdy nie miał czasu bo miał inne obowiązki. Wymagania,że cały czas trzeba było być w biurze. Jak się zbuntowałam i zaczęłam szukać klientów i jeździć na spotkania, namawiać do podpisania umowy to wielka afera że się panoszę, że samowolka itd. Dałam sobie spokój. Jeśli tańczysz jak Tobie zagrają to jest ok ale jak zaczynasz działać na własną rękę to już jesteś be. Nie żałuję tylko czasu szkoleń bo było warto.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@AViva 17.07.2018 14:52

Prosimy o kontakt na adres mailowy dosukcesu@aviva.pl. Chętnie kontaktujemy się z Panią bezpośrednio.

alex9920

Jeśli interesuje was praca agenta w tej firmie, a bynajmniej jako przedstawiciel biura Aviva w Rzeszowie musicie się przygotować na kłamstwa i wyzyskiwanie ludzi jak to było w przypadku mojej rodziny. Moja mama od paru ładnych lat miała konto w Avivie, lecz w związku z moimi problemami zdrowotnymi potrzebna nam była gotówka na operacje i to w trybie natychmiastowym. Aviva jako firma ubezpieczeniowa "dbająca o bezpieczeństwo innych" powinna się tym przejąć i zająć jak najszybciej nie mówiąc już, że jedyne co mieli zrobić to przyjąć dokument odnośnie rezygnacji, ale tak niestety nie było. Proces wyglądał znacznie bardziej skomplikowanie, niż powinien zwłaszcza, że bardzo zależało nam na czasie. Agentka mojej mamy została poinformowana, że ta chce zrezygnować, wybrać pieniądze oraz że jest to bardzo pilne ze względu na operacje. No i tu wchodzi w grę obłuda firmy oraz agenta. Podczas rozmowy telefonicznej zostałyśmy poinformowane, że do złożenia rezygnacji potrzebne są KONIECZNIE oryginalne dokumenty które mogą być dostarczone JEDYNIE do agenta, który później mógłby przesłać dokumenty dalej. Pytałyśmy się czy nie można by było przesłać potrzebnych nam dokumentów do rezygnacji na maila oraz czy nie mogłybyśmy same takiego pisma napisać zgodnie z instrukcjami agentki ,ale jej odpowiedź brzmiała: " to zbyt skomplikowane, to trzeba podpisywać tu tu..." . Pytałyśmy się również o spotkanie i załatwienie wszystkiego od razu ale agentka wymigiwała się tekstami typu "nie mam czasu, jestem zapracowana", "ale tak nie da rady,musi być listem". Rozmowa skończyła się na tym, iż oryginalne dokumenty rezygnacji gotowe do podpisu miałyby być wysłane priorytetem pocztą polską i dojść w ciągu 2 dni do nas, aby następnie znowu je wysłać do agenta, który wszystko zatwierdzi i wyśle do biura głównego. Byłyśmy przekonane oraz zapewnione, że to jedyny sposób i że agentka postara się zrobić wszystko by możliwie jak najbardziej przyspieszyć cały proces, więc na to przystałyśmy. Jednakże po tygodniu nadal nie otrzymałyśmy żadnego listu,wiec postanowiłyśmy porozmawiać z agentką na ten temat. Przekonywała nas że list został wysłany nie ma pojęcia dlaczego jeszcze nie doszedł i że musimy nadal czekać. Po naciskach ze strony mojej mamy wraz z agentką ustaliły one, iż spotkać się mogą osobiście i tak agentka da jej dokument do podpisania na miejscu by bez zbędnych ceregieli list mógł być wysłany dalej. A ponoć wcześniej nie miała czasu ani możliwości.... Dodatkowo agentka na informacje od mamy, że ta będzie w pracy w terminie proponowanym przez agentkę odpowiedziała: "no , ale co to za problem? to zajmie tylko chwilkę" . Nie przejmując się nijak tym, że będzie to przeszkadzać mojej mamie w pracy już nawet nie myśląc o zaproponowaniu innego terminu, który by pasował mojej mamie. Ale lepszego wyjścia nie było, czasu również nie miałyśmy więc przystałyśmy i na to. Ale to nie koniec historii. Agentka nie przyjechała w ogóle. W dniu spotkania zadzwoniła i powiedziała "miałam pilne spotkanie w Cmolasie nie miałam czasu się spotkać teraz wracam do biura w Rzeszowie wszystko pani podyktuje i napisze sobie pani sama. To nie takie trudne powiem pani wszystko" ..... Po pierwsze muszę zaznaczyć że mieszkamy w Tarnobrzegu, który jest blisko Cmolasa i zahaczenie po jeden podpis nie było by zbawieniem skoro "miało to zająć tylko chwilkę" Po drugie skoro agentka umówiła się na spotkanie i to jeszcze wtedy kiedy jej pasowało to jak może z niego zrezygnować i poinformować o tym tego nawet nie dzień wcześniej, ale tego samego dnia? I to już nawet nie chodzi o spóźnione poinformowanie, a o rezygnacje. Jeśli się umawia z klientem to na to spotkanie przyjść powinna,a nie zostawiać moją mamę do wiatru. Po trzecie ponoć wcześniej niemożliwe było wysłanie pisma na maila, a co dopiero napisanie go samemu. Ale teraz to już jednak jest możliwe? I to jednak nie jest takie trudne i damy sobie radę? Wcześniej słyszałyśmy coś innego. Koniec historii jest taki, że dostałyśmy pieniądze,ledwo zmieściwszy się w czasie z wpłatą za operacje. Agentka postarała się przyspieszyć pismo napisane przez nas....ale tylko dlatego, bo moja mama zadzwoniła do biura głównego ze skargą. Co więcej list w którym miało przyjść pismo dla nas od agentki (wspomniałam o nim na początku) nie był wysłany priorytetem, lecz był to zwykły list i dotarł po 2-wóch tygodniach zahaczając dodatkowo o inne miasto. Więc tak ochotnicy, lepiej zastanówcie się 2 razy czy aby na pewno ta praca do was przemawia.

Aviva praca Agenta
pracodawca
@alex9920 13.07.2018 21:21

Bardzo przepraszamy za tę sytuację, która nie powinna mieć miejsca. Wyjaśniamy okoliczności tej sprawy, żeby wyciągnąć wnioski.

Ulka

Czasami wybieramy pracę zupełnie nie odpowiadającą nam a później są narzekania?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w Aviva praca Agenta? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!

anonim

(usunięte przez administratora)

Aviva praca Agenta
pracodawca

Wynagrodzenie w strukturach sprzedaży oparte jest na systemie prowizyjnym. Zatem skala wynagrodzenia nie jest limitowana. Zainteresujemy się tą sprawą odnośnie przepływu informacji prosimy o kontakt mailowy z sekcja wsparcia rekrutacji w Biurze głównym na adres rekrutacja_struktry@aviva,pl

Maja

@Pozdrawiam czy firma w jakikolwiek sposób starała się wytłumaczyć, skąd taki poziom proponowanych zarobków? Może były to warunki obowiązujące tylko i wyłącznie przez okres próbny? Czy sama rozmowa kwalifikacyjna wyróżniała się czymś na tle standardowych?

Maja

Czy ktoś poszukuje aktualnych ofert pracy w tej firmie? Możecie zajrzeć na podaną stronę https://kariera.aviva.pl/?_ga=2.22563768.260637468.1523700358-677939610.1523700358 . Posiada ktoś wiedzę jak wygląda perspektywa awansu u tego pracodawcy w 2018 roku? Pamiętajcie o stosowaniu się do zasad regulaminu forum Gowork.

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowymi informacjami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem, warunkami zatrudnienia czy benefitami pozapłacowymi.

Dariusz

Czytam wasze komentarze i stwierdzam w większości przypadków że jesteście leniwy , szukacie za wszelką cenę winny w innych nie u siebie .Karierę w branży ubezpieczeniowej rozpocząłem 7 lat temu i była to kompletna porażka , byłem młody ,chciałem od razu zarobić tu i teraz. Brakowało mi doświadczenia , zaplecza finansowego oraz mądrego menagera .Po 3 latach przerwy wróciłem do branzy ubezpieczeniowej , pracuje w niej po przerwie 4 lata . Placówka ubezpieczeń majątkowych która prowadzę w mieście gdzie biur ubezpieczeniowych jest więcej powinno rozwija się świetnie . Sam teraz chce otworzyć kolejną zajmującą się ubezpieczeniami życiowymi . Poświęciłem się tej pracy przez 4 lata dużym kosztem czasu wolnego.Ale było warto . Jeżeli ku.... uważacie że samo założenie placówki przyniesie wam profity to się grubo mylicie .Po 2 latach zamknięcie interes z długami i będziecie dalej wylewać swoje biadolenie na forach , psując opinie o tej pracy i odbierając chęci młodym ambitnym ludziom .Oby was nie słuchali .A ja wrócę tutaj za 2 lata i napiszę komentarz że i z ubezpieczeniami życiowymi mi się udało .A większość jak marudziła dalej będzie marudzić .Pozdrawia wszystkie ambitne osoby !!!

Tomasz

Jaki jest powód, że przestaliście pisać na forum?

Marcin

Nie rozumiem takiego działania ze strony HR Avivy - osobiście odbieram to jako strzelanie sobie w kolano. Ktoś kto chce pracować jako specjalista ds. rekrutacji na etacie zwykle nie bedzie chciał pracować jako doradca czy manager na działalności gospodarczej. Ale jak sie ma klapki na oczach i pracuje zawsze wg określonych schematów to tak właśnie wychodzi.

Maja

@K.G. - czy wynik rekrutacji został Ci przedstawiony? Mogłabyś napisać nieco więcej o samej rozmowie kwalifikacyjnej? Jakich pytań można się na niej spodziewać? Na czym polegało otrzymane przez Ciebie zadanie? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla potencjalnych osób zainteresowanych zatrudnieniem w Aviva.

K.G.

Odpowiadając na ogłoszenie na stanowisko specjalisty ds. rekrutacji umówiłam się na rozmowę kwalifikacyjną. W trakcie rozmowy Pani wyraźnie sugerowała, że w razie gdyby się nie udało zaproponują mi stanowisko sprzedawcy ubezpieczeń (czy nie byłam zainteresowana). Dostałam do wykonania zadanie, zapewniano mnie, że otrzymam odpowiedź: pozytywną bądź negatywną. Kompletna cisza. Brak szacunku do potencjalnego pracownika.

Maja

@AvivaDŚ pracujesz w firmie już ponad pół roku. Mogłabyś powiedzieć coś więcej o tym jak wyglądały wyglądały pierwsze miesiące Twojej pracy? Piszesz, że masz stale możliwość uczestniczenia w szkoleniach. Czy w takim razie mogłaś liczyć również na szkolenie wprowadzające do pracy na nowym stanowisku?

Admin2323

a ile miesiecznie na poczatku ?

Maja

@KA rozumiem, że firma nawiązuje współpracę tylko z osobami, które posiadają działalność gospodarczą. A co więcej możesz powiedzieć o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej?

Zostaw opinię o Aviva praca Agenta - cała Polska

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aviva praca Agenta