Cooper Standard Polska

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Częstochowa - Sfc-Solutions Piotrków Sp. z o.o.
Dzierżoniów - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.
Myślenice - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Opinie o Cooper Standard Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.!

15.01.2016 11:57

Cooper jest nowoczesną rozwojową firmą,którą nie interesuje twój los,tylko statystyki,wydajność,procent braków itp.TO JEST KAPITALIZM nie KOMUNA!!!
    Łukasz

15.01.2016 11:18

W Cooper Standard Automotive robota jest na chwilę przez agencje pracy tymczasowej, a później do pola. Co ja powiem dziecią jak do gara nie będzie co wrzucić, bo robota na chwilę?
    Bartek

15.01.2016 10:29

@Gorol wiosną i latem musi być bardzo gorąco przy maszynach oraz pod blaszanym dachem Cooper. Jak tam pracować i nie truć się zapachem gorącej gumy? Płacą jak Żydzi 12 zł brutto na godzinę i premie za wyrobienie wyśrubowanej normy. To mają być miejsca pracy chyba obozu pracy.
    Gorol

14.01.2016 22:54

Trzeba być niezłym desperatem albo bez ambicji żeby (usunięte przez administratora) w takim cooperze gdzie ludzie na pracują w maskach,a na maszynach jest kilka albo nawet kilkanaście milimetrów pyłu o ciekawym składzie chemicznym,praca przy surowej gumie...zdrowia,szczęścia i pomyślności...
    GG

13.01.2016 20:31

Nie po to prywatyzowane były polskie przedsiębiorstwa aby pracownicy fizyczni i umysłowi (inżynierowie) mieli dobrze w firmach.

13.01.2016 18:11

Za lat pracy powinni płacić stażowe, a stawka na godzinę powinna być jednakowa dla wszystkich pracowników za tą samą robotę.
    Cooperek

13.01.2016 17:27

A co to za sprawiedliwości zarobić tyle samo co pracownik z większym stażem doświadczeniem i umiejętnościami. Z biegiem czasu stawka rośnie aż się wyrównuje dla każdego do najwyższej produkcyjnej.

13.01.2016 16:54

Jaka to sprawiedliwość, że w Cooperze Standard nowy pracownik pracuje za 12 zł brutto, a stary za 15 albo 18 zł brutto na godzinę? Norma jest jednakowa do zrobienia dla wszystkich pracowników. To jest oszustwo w biały dzień podobnie gdy jeden pracuje na umowie zlecenie, a drugi pracuje na umowie o pracę w tej samej firmie.
    z hali

18.04.2016 18:32

cooper w Dzierżoniowie to porażka. Cały czas nadgodziny się trzepie, pójdziesz na chorobowe to wracasz i jesteś bez pracy. Oszukują ludzi na czasie i kręcą z normami jak się da, że się nie doliczysz jaką wyrobiłeś normę i jaka ci się należy premia. Bałagan straszny, kierownicy niby wprowadzają jakieś ulepszenia ale nic to nie daje bo krętactwa są tam od zawsze i jak doszukasz się prawdy, że ludzi oszukują to cię zwolnią. ciekawe czy w innych miastach też stosują takie metody.. odradzam tam pracy uczciwym.
    Cooperek

12.01.2016 18:30

Jak i na takoni tak i na piekarakiej warunki takie same. Na początku kokosów nie ma. Minęły te czasy że nowy dostawał dobra kasę od samego początku i zarabiał tyle co pracownik z 4 letnim stażem i przychodziły takie łamagi że szok. Teraz też się zdarzają ale na szczęście nie trzymają ich na siłę tylko dziękują za współpracę dość szybko.
    Jo

08.01.2016 17:01

Mam takie pytanie do COOPEROWCÓW,jeżeli ktoś się orientuje,niech da znać jak będą jakieś przyjęcia do was,bo w TAKONI lipa jak H.. Zarobki poniżej godności,socjal ...żart .Będę bardzo wdzięczny.
    Karol

05.01.2016 23:10

W Cooper Standard w Bielsku-Białej ludzie z przepracowania, z przemęczenia mdleją w pracy.
    Karol

02.01.2016 11:52

Co dzieje się w Cooper Standard w Bielsku-Białej? Często widzę pod zakładem karetki pogotowia albo jak jadą do zakładu.
    Romek

21.12.2015 16:44

Z bielska jakbyś miał konkretny zawód to nie pracowałbyś w takim smrodzie na czterobrygadówce przez agencje wyzysku mając umowę przedłużoną co parę miesięcy.
    Z bielska

21.12.2015 15:46

Ludzie jak Wam tak źle bo normy za duże, bo za mało płacą, bo wyzysk, bo trują to dlatego tam pracujecie? Wytłumacz mi to, bo nie rozumiem po co się męczysz. Ja tam pracuje, nie jest to praca moich marzeń ani pasja, ale w miarę zarobie przyzwoicie, na normalne życie mi wystarcza, wykształcenie mam na przyzwoitym poziomie ale nie potrzebuje zmieniać pracy. Jak kiedyś się coś trafi fajniejszego to zmienię. Chodzę normalnie do pracy i nie obrzydzenie sobie jak co niektórzy. A jak ktoś chce zarabiać nie wiadomo jakie kokosy to trzeba się wykształcić w konkretnym kierunku i podążać do celu, myślicie że 4 czy 5 tys na rękę dostaniecie od tak za nic. To nie te czasy.

07.01.2016 11:52

...Dlaczego tam pracują? Odpowiedź znajdziesz Tomasz - 2015-11-29 13:26:16 - ludzie nie mają wyboru zwłaszcza starzy pracownicy... A jest jak jest i nadal będzie dopóki Zarządzał będzie tym wszystkim gościu Piotruś Gąska, nie ma pojęcia o poszanowaniu o kulturze wobec pracownika nie wspomnę...
    Harvester of sorrow

13.04.2016 11:09

Widzę że osoba skacze po forach każdej firmy i robi wytnij /wklej ze swoim oryginalnym wpisem.Wnioskuję z tego ,że bezrobotny :-)
    Romek

21.12.2015 14:17

W Cooper Standard Bielsko-Biała jest wyzysk robotniczy jak w XIX wieku. Dużo wymagają, a mało płacą. Duże bezrobocie sprawia, że zarobki są niskie, normy wyśrubowane. Duże bezrobocie sprawia, że ludzie podnoszą swoje kwalifikację i wykształcenie. Prawie nikt nie studiowałby przy niskim bezrobociu. Duże bezrobocie sprawia, że pracodawca robi co chce z pracownikami.
    czewa

21.12.2015 11:21

w Częstochowie praktycznie cały czas wycieczki chodzą. Na 10 osób które przyjdą pracować zostaje jakieś 2. Teraz za koleją kto przyjdzie do prace dostaje. Same kałmuki zostały, a jak wejdziesz na hale to jest pomarańczowo od nowym worków.
    OooO

21.12.2015 07:18

To już akurat nie zależy od tego który to zakład tylko od tego przez jaka firme zatrudniony.
    Z bielska

20.12.2015 20:38

Tylko nieudolni pracownicy narzekają na normy, nie pasuje praca to się zwolnij i daj innym pracować. Ja nie rozumie ludzi, jest im źle normy za wysokie, wypłaty za małe. Kurcze jak tak jest źle to znajdź coś lepszego. Po co narzekać i się męczyć?
    cbr

20.12.2015 22:18

...to zapraszam do TAKONI na Bestwińską,wy przynajmniej macie możliwość zarobić i premie na święta jak się nie myle 1000 zeta,a u nas 230 na karpia ...i co ty na to?
    ciekawe

12.12.2015 12:20

W grudniu zwalniają , a Piotrkowa na delegacje wyjeżdzaja di innych zakładów bo ludzi brakuje :)
    Mieczysław

06.12.2015 13:25

Pracodawcy jest na rękę zatrudniać przez agencje pracy tymczasowej. Po pierwsze agencje między sobą współpracują lub dzielą się zakładami przez co mogą dostarczyć dużą ilość pracowników. W ten sam sposób szybko mogą pozbyć się pracowników przyjmując ich na umowy zlecenie lub umowy o pracę na czas określony z możliwością wypowiedzenia tygodniowego nie płacąc żadnej odprawy. Po drugie agencje pracy tymczasowej zajmują się sprawami kadrowymi, płacami, odprowadzaniem składek obciążając pracodawcę. Po trzecie ludzią zatrudnionym przez agencje pracy tymczasowej pracodawcy nie płacą dodatków socjalnych. Po czwarte ludziom zatrudniowym przez agencje pracy tymczasowej nierzadko płaci się niższą stawkę na godzinę. Po piąte ludziom zatrudnionym przez agencje pracy tymczasowej na umowę zlecenie nie płaci się za urlop i chorobowe. Po szóste ludzi zatrudnionych przez agencje pracy tymczasowej na umowę zlecenie można zwolnić z dnia na dzień. Oszustwem jest to, że wszyscy mają identyczną normę do zrobienia.
    Michal

06.12.2015 13:47

Mieczysław nic nowego nie odkryłeś.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cooper Standard Polska?

operator wielomaszynowy

06.12.2015 12:38

Witam proszę jakąś normalną odpowiedz w zakładzie w Piotrkowie cały czas są ogłoszenia,że zatrudnia tylko te ogłoszenia przez agencje.Wiec pytam czy bezpośrednio przez firme tez przyjmują jaka umowa jak coś na jakie stanowiska czy na produkcji jakieś maszyny do obsługi i najważniejsze jaka kasa czy nadgodziny sa i jak płatne :)?
    Beduin

30.11.2015 16:36

W Dzierżoniowie zwolnienia, nie przedłużanie umów itp, to samo co w tamtym roku. Polecieć ma jakieś 100 osób jak nie lepiej.
    Tomasz

29.11.2015 13:26

Starym pracownikom, którzy pracują w Cooper na umowach o pracę na czas nieokreślony nie zazdroszczę. Po pierwsze w tym zakładzie normy są wyśrubowane, a do emerytury bardzo daleko. Po drugie bardzo często takie osoby mają na utrzymaniu jedno lub dwoje dzieci oraz żonę, która zajmuje się dziećmi w domu. Po trzecie bardzo często takie osoby mają do spłacenia kredyt na mieszkanie M3, który jest zaciągnięty na 20-30 lat. Takie osoby są zakładnikami firmy. Jeśli stracą pracę nie otrzymają w innej firmie umowy na czas nieokreślony, a często pracę przez agencje pracy tymczasowej. Takie osoby nie buntują się w obawie o utratę pracy i nie zwalniają się, ponieważ mają na utrzymaniu rodzinę oraz do spłacenia kredyt na mieszkanie.
    Janek

29.11.2015 09:47

Jakie warunki pracy są Cooper w Bielsku? Słyszałem, że bardzo śmierdzi gumą i jest bardzo gorąco. Jakie normy ilościowe panują w Cooperze? Ile można zarobić na początku netto? Czy dalej przeprowadzają testy teoretyczne i sprawności manualnej?
    beta

25.11.2015 23:30

cisza... bo wszyscy , co interesowali się romansami pewnie już dawno siedzą w pierdlu he he . a tak przy okazji wie może ktoś czy w przyszłym roku maja w planach w Bielsku przejmować jakieś osoby od posrednika? bo jak na razie to dostali umowy tylko ci co mają "plecy" ... przykre , bo znam conajmniej kilka osób , którym się należało a nie dostali
    preser br205

14.01.2016 19:14

przyjeli od stycznia
    kuter

25.11.2015 18:12

ale cisza nastała

Kontakt - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    majka

09.10.2015 11:00

Wie ktoś ile wynosi wynagrodzenie na stanowisku specjalisty ds. planowania produkcji i logistyki ?
    CSF CZęstochowa

24.06.2015 21:37

od lipca w Częstochowie mają być przyjęcia na firmę dla pracowników którzy pracują 4 lata i więcej przez worka. A w tym roku dla produkcji podwyżek nie ma.
    jeffbridges

11.05.2015 14:39

moglby mi ktos powiedziec jak wyglada rekry=utacja na stanowisko audytor jakosci i na jakie zarobki mozna liczyc na poczatku. Aplikowalem na to stanowisko do Cooper w Myslenicach. dzieki z gory za wszelkie informacje na ten temat. Poxdrawiam.
    sikorka

12.05.2015 06:48

A jak ma wyglądać rekrutacja? Normalnie, jak sie spodobasz to zostaniesz zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną, gdzie będzie na pewno przedstawiciel działu jakości oraz ktoś z kadr. A co do zarobków to kwestia indywidualna, co wynegocjujesz na rozmowie i jakie masz kwalifikacje - na stanowiskach okołoprodukcyjnych nie ma sztywnej stawki godzinowej jak na produkcji - nie wiem dokładnie ile, ale myślę że 2 z przodu na wypłacie będzie na pewno.
    kkk

06.05.2015 10:50

U mojej siostry w pracy rozprawiono się z takimi osobami.Jezeli myslicie ze jestescie anonimowi to sie mylicie.Na policji takie rzeczy załatwia się od ręki .Dostali wyroki w zawiasach i zwolnienia z pracy.Poczytajcie sobie o konsekwencjach w necie.Ja na miejcsu osob,ktore są obsmarowane nie wahałbym sie nawet na moment zeby zgłosić to na policję.Zróbcie to. "KTO JEST BEZ GRZECHU,NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM" ..tak na marginesie..
    Ania

06.05.2015 08:41

No i bardzo dobrze :-) nikt nie bedzie po nas jezdzil i falszywych oskazen pod naszym adresem pisal. Żenada po prostu nic wiecej. Pzdr :-)
    pracoholik

03.05.2015 19:24

ludzie zgłoszone jest do prokuratora te wasze wpisy policja też sie za was bieże co wy robicie przeciesz zato jest paragraf i dyscyplinarka w piotrkowie już maja 3 osoby
    wałęsa

02.05.2015 21:22

Niech ktoś wreszcie napisze kto z kim ma te romanse w Piotrkowie bo ja to wszystko czytam i naprawdę nie wiem o kogo chodzi. Wiem tylko że Aneta miała z ciasnym Zbychem bo widziałam ja jak do niego szła po drugiej zmianie. Ale to już przeszłość. Wiec kto teraz z kim. Danuta z Włochami czy Elka z Holendrami
    medalion

02.05.2015 20:31

Koledzy z Piotrkowa. Co do Bąka to powiem Wam tyle że on wcale nie zna się na robocie. Jest u was w Piotrkowie dzięki Mackowi któremu dupke lize. Pewnie wam każe pisać emaile z każdą awaria jej przyczynami. A czy kiedyś wam pomógł w awarii chyba nie. To jest człowiek bez szkoły !!! Dobry to on był jak handlowa na targu koszulkami. Maciek go tam tylko ttrzyma bo jak by był inny dyrektor to dawno by go wypierd ... Nawet żadna kobieta go nie chce. Żona poszła z wózkowym następna tez mu spierdo ... bo kto by z głupkiem wytrzymał. Bąk pozdrawiam Cię i ciesze się ze nie ma Cię u nas dupku
    Robotnik z Bielska.

29.04.2015 18:58

Kiedy w Polsce zamkną zagraniczne fabryki, banki, markety, stację paliwowe, salony samochodowe, salony motocyklowe, które nie płacą podatków?

29.04.2015 14:52

Cześć! Czy ktoś z Coopera w Częstochowie może napisać kilka słów o panu Zbigniewie B. który to jest teraz szefem utrzymania ruchu w Piotrkowie? Podobno pracował u was wcześniej? Pytam bo jeszcze nikomu z chłopaków nigdy w niczym nie pomógł! Ten typ tak ma czy po prostu bladego pojęcia o utrzymaniu ruchu i formach wtryskowych nie ma? Napiszcie coś.
    Bielsko

29.04.2015 13:15

Lepiej takie ogłoszenie ma jadalnych wywiesic, będzie większy odzew jak tu zapewne.

29.04.2015 12:02

Cześć w Dzierżoniowie również nie jest żle.
    kubus

19.06.2015 20:46

witam wiesz może czy są jakies przjęcia do pracy
    weruka

28.04.2015 16:27

Mam wielka prośbę. Jeżeli ktoś pracuje albo ma znajomych którzy pracują w coouper standard w Bielsku na piekarskiej-zmiana B i dojeżdża autem z Andrychowa bądź przez Andrychów i ma wolne miejsce to chętnie bym skorzystała;) jeżeli ktoś cos to proszę o kontakt;) 881 686 427

28.04.2015 07:50

W Bielsku nie jest źle

Zostaw merytoryczną opinię o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Oferty pracy - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Elektromechanik

Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała