Cooper Standard Polska

• Bystra
  • Wilkowice
  • Kozy
  • Janowice
Częstochowa - Sfc-Solutions Piotrków Sp. z o.o.
Dzierżoniów - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.
Myślenice - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Opinie o Cooper Standard Polska Bielsko-Biała

Nie przegap nowości o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.!

Piter

14.06.2017 09:23

Tak nie jesteś jedyny którego ograbili z kasy....u nas na gnieździe też chłopaki mówili ze im brakuje wypłaty. Co za czasy....człowiek charuje...i jeszcze musi się upominac o swoje zarobione pieniądze...
Mike

14.06.2017 09:26

Jak pracujesz tak ci płacą.....nie ma normy nie ma kasy.....hahahaha
Preser

13.06.2017 23:07

Czy ktoś zwas też miał źle naluczone nadgodziny?

13.06.2017 23:05

Czy wiecie moze co z tym naszym postojem??? I kiedy zaczna w końcu wypłacać nam nadgodziny....bo w tym miesiącu znowu brakowalo mi wypłaty....co jest grane? Czy nawet o zapracowane pieniądze trzeba się upominać....to śmieszne...
Gacek

13.06.2017 15:24

Czy może ktos mi powie gdzie dokladnie znajduje sie tzw Recepcja szklana w Cooper
PAPCIA

11.06.2017 18:00

Mam pytanko kim jest ten szpakowaty pan po 40 stce chyba z Piekarskiej co ostatnio często odwiedza Takonii ,mam wrażenie że on tu kogoś ma bo często go widzę z blondyną z biura.
lili

27.05.2017 18:26

Czy był ktoś lub jest teraz z Takonii w Dzierżoniowie
CSA

09.06.2017 20:53

A po co miały by biura jeździć? Niech do roboty się na miejscu zabiorą
Leoś

11.06.2017 00:08

Głównie to ludzi z produkcji tam wysyłają ale dział inzynieringu też ich wspiera i z tego co mi wiadomo to technicznego też. Ostatnio jechali tam Ci najwyzsi...to znaczy szefowie tych działów.
mon

18.05.2017 21:17

no z tym rozwojem sie tez zgadzam klepiesz jedno i to samo
Paweł

18.05.2017 10:50

Jakiego rozwoju i jakiego awansu. Bez przesady.

10.05.2017 11:08

@SAY10dziękuję za szersze przybliżenie benefitów. Czy mógłbyś powiedzieć coś na temat możliwości rozwoju, podniesienia kwalifikacji, czy też awansu jakie mają pracownicy Cooper Standard Automotive?

10.05.2017 19:51

Jak w każdej firmie są możliwości rozwoju lub awansu tylko ,że nie wiąża się one bezpośrednio od razu z większymi zarobkami. Przechodzi się ze stawki godzinowej na ryczałt miesięczny.Pozdrawiam

08.05.2017 22:13

Nie siać fermentu. Jeśli trzeba chwalić to konkretami , jeśli krytykować to też konkretami a nie jak co drugi Polak jak już rano wstaje jest już na nie i nie ważne co by się działo nie mogę powiedzieć ,że z czegoś jestem zadowowlony bo tak nie wypada. Podwyżki są jak co roku i zostały podpisane w dniu dzisiejszym. Oprócz podwyżek stawek sa m.in. : zwiększone wczasy pod gruszą , bilety do kina i karta na święta. O zwalnianiu się to wielu mówi i co roku na wigilię ,żegnają się " że uciekają z tego kołchozu " i tak dalej i już 4 rok pracują w firmach zewnętrznych. Teraz podobno jest rynek pracownika nikt nikogo na siłe nie zatrzyma , można zmieniać pracę. Jak w każej firmie są tacy co się zwolinili wyjechali do uk lub poszli do innej pracy w Polsce a po pewnym czasie wrócili do firmy. Wielu się też zwolniło do innych prac z różnych względów np. dojazdu, lepszego systemu zmianowego pracy czyli przyczyn niekoniecznie finansowych ... życie pisze różne scenariusze. Gdyby były jakieś konkretne pytania postaram się odpowiedzieć w przyszłości :-)
dsd

10.05.2017 10:15

akurat bilety wczasy i bony na swieta byly przed podwyzkami

10.05.2017 19:38

Witam,chyba muszę Cię sprowadzić na ziemię. Co to znaczy były ? W tamtym roku ? To że coś było w ubiegłym roku nie znaczy ,że jest standardowo co roku z automatu.To żeby były jakiekolwiek bilety do kina ,większe niż ustawowo wczasy pod gruszą i karta lub bony na święta - zakładowe związki muszą co roku wyrwać od pracodawcy bo takich rzeczy nie gwarantują żadne przepisy. Polecam zaznajomić się z przepisami o funduszu socjalnym. Pozdrawiam
ml

08.05.2017 13:58

ale pracuj sobie w ocynkowni....
Praca

09.05.2017 08:07

Praca jak praca, przynajmniej nie wykonuje się tych samych czynności przez cały dzień..dzień? cały czas tych samych, jak kurczak na fermie. Tam nawet jest kontakt z klientem z tego co wiem
Praca

08.05.2017 09:22

W ocynkowni w czechowicach szukają, podobno powyżej trójki dają
mon

05.05.2017 21:02

Podwyzki maja byc podpisane 15 maja...

Oferty pracy - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Elektromechanik

Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Wytrwały

04.05.2017 23:05

Faktycznie podwyżek nie ma. Ludzie przestali sie zwalniać. Sytuacja wróciła do normy. Biznes sie kreci.
Csa

05.05.2017 07:18

Przecież są, co siejesz propagandę

19.04.2017 10:05

@dawid @Jo była mowa o zmianach w firmie? Co chcieliście wynegocjować?
Pracownik jeden

19.04.2017 14:07

jak to co ? podwyżki, bo nie ma ludzi chętnych do pracy, w Bielsku jest bardzo niskie bezrobocie i teraz pracownik sobie wybrzydza i przychodzi na kilka dni i widzi jak co i tyle go widzieli. Kiedyś ten zakład dbał o pracownika zarobki był całkiem niezłe jak na tamte czasy i Bielsko. Teraz jest raczej w tej dolnej tabeli. O ile staży pracownicy może nie maja tak źle ale ciągła rotacja nowych pracowników jest irytująca. Ileż razy można kogoś uczyć a teraz ci co przychodzą i tak tą naukę mają w d***e
pracownik jeden

20.04.2017 13:59

tylko niestety praca przez agencję to niemal norma w każdym zakładzie w bielsku, przynajmniej na początku, nie wiem jak gdzie indziej czy są szanse przejść pod zakład, w Cooperze szanse są aaaaaale bardzo małe.
dawid

17.04.2017 16:40

Ma być 70 gr brutto i jeszcze z łaską bo sa tansi Banderowcy. Dziękujemy.
Krzyś

09.04.2017 20:36

Ukraińców coraz wiecej....
roksa

05.04.2017 20:38

Jak kiedyś pracowałem to też miałem styczność z Jackiem P . I od razu nasuwa mi się serial Janosik , grał tam Marian Kociniak - murgrabia - który zawsze miał genialne pomysły , ale nigdy mu nie wychodziły , bzdury opowiadał i niezły był z niego polew :-) . Ale jego szwagier był i jest OK .
llll

05.04.2017 19:56

Nie wiadomo ale chodza plotki ze podwyzek nie bedzie takze nie wroze dobrze temu zakladowi straca dobrych pracownikow o ktorych trudno w dzisiejszych czasach

15.04.2017 08:00

Nie podpisali porozumuenia. Podwyzek nie bedzie.....Masakra ja sie zwijam z tego zakladu....

05.04.2017 18:13

Co z tymi POdwyżkami?!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Cooper Standard Polska?

Dex

30.03.2017 20:27

Ten zakład to jakieś nieporozumienie. Praktycznie wszystko w tym zakładzie zdobywa się dzięki znajomościom. Potem siedzą tacy id..ci na stołkach i nie umią nawet prostych matematycznych rachunków wykonać. Przyjmuja ludzi i zwalniają po kilku dniach. Sami nie wiedzą czego chcą. W dodatku brak zainteresowania z ich strony w stosunku pracowników i ubliżanie im jacy to oni nie są a sami g... skończyli i ich wiedza jest zerowa

14.03.2017 10:59

@Kr zyś dziękuję za Twoją opinię. A co możesz powiedzieć na temat benefitów oferowanych przez firmę? Po jakim czasie można liczyć na podwyżkę?
Leoś

24.03.2017 03:44

Wiesz może czy będą w końcu jakieś podwyżki. Tak było głośno o nich a nagle sprawa ucichła???
Preser

24.03.2017 10:44

Wczoraj podobno były jakieś rozmowy w tym temacie. Zobaczymy do końca miesiąca czy coś dadzą. Mam nadzieje że w końcu się udało coś wynegocjować bo jak nie to ludzie zaczną im uciekać do innych zakładów.
Kr zyś

13.03.2017 18:54

Na początek 12,60 brutto plus premia. Człowiek wychodzi 1900 na rękę. Atmosfera raz lepsza raz gorsza stres. Kadrę zarządzającą interesuje tylko efektywność i performance, nie liczą sie z tym ze na hali jest ciepło w zimie około 30 stopni. Poza tym to nawet nie jest źle ludzie którzy tam pracują dłużej nieźle zarobią. Liczą sie plecy i ciągle nadgodziny. Jak nie robisz nadgodzin to krzywo patrzą.

11.03.2017 10:06

Juri

12.03.2017 05:51

Chyba myślimy o tych samych osobach.... powinni jeszcze załatwić łózko do budy i ustawić grafik bo przecież to podstawa by wszystko sprawnie funkcjonowało...
david

12.03.2017 05:59

Hej..to może zdradzisz z kim mógłbym sie rozerwać bo moja czyszcząca to wiekowa jest. Też chętnie bym się zabawił i rozerwał w końcu ta praca jest tak stresująca ze rozrywka by się przydała
Tom

11.03.2017 07:25

To co się dzieje na tym zakładzie to cyrk. Na nockach to szkoda co mowić, zamiast zajmować sie praca to co niektórzy zajmuja sie sobą i to jeszcze w nadgodzinach. Taka praca biurowa to tez by mi odpowiadała.......a nam zostaje tylko zap......i cicho siedzieć.

08.03.2017 10:02

@DGSchętnie bliżej poznamy Twoją opinię na temat pracy w firmie. Wspomniałeś coś o planowanych podwyżkach. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
Krzyś

28.03.2017 20:08

Najgorsze w tej firmie ze leaderzy i koordynatorzy produkcji zwalaja wszystko na pracowników. (usunięte przez administratora)zawodnikach i po rodzinie.
Kolo

29.03.2017 14:32

Ktoś zawsze musi być winny braku normy...wiec najlepiej wszystko zrzucić na produkcję. To oni sami nie potrafią zarzadzac i organizowac pracy a pretensje maja do nas. Banda id......i tyle

Kontakt - Cooper Standard Polska Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
Szefu

04.03.2017 06:40

Panowie potrzebuje wynająć kilku ludzi do posprzątania po imprezie,dajcie namiary na to Takoni.
Rolnik

03.03.2017 19:35

Ogłoszenie : Zamienię konia na operatora z Takoni Atrakcyjne wynagrodzenie,bogaty pakiet socjalny itp.Praca na świeżym powietrzu.Wymagana znajomość maszyn rolniczych ( pług,brony,itp.)

02.03.2017 15:04

Bednarski

03.03.2017 14:46

Na kłopoty .... Takoni!!!Główka pracuje!!!
oooo

01.03.2017 18:54

juz sie zwolnilo z 20 osób nawet nie czekaja do podwyżek
miki

28.02.2017 06:58

zakład ok tylko romanse same się roawijaja,fajna robota duzo kobiet
....

10.02.2017 21:03

Potwierdzam z kim rozmawiam co planuje to mowi czekam do podwyzek jak nie podniosa o 2 zl ide gdzie indziej
DGS

01.03.2017 15:50

Już to widzę jak się zwalniają... jak co roku pełno przy podwyżkach pełno osób mówi ze się zwolni a jak przyjdzie co do czego to każdy się wypiera...
Biały murzyn

10.02.2017 17:12

Jak wieść niesie na Takoni jak nie podniosą stawek do kwietnia to z 1/3 brygady planuje się zwolnić. Teraz już bardzo kiepsko wyrobić się z zamówieniami a co dopiero jak do tego dojdzie.

09.02.2017 14:04

Ukraińcy w zakładzie to nie świadczy dobrze o firmie, w dobrym zakładzie nie potrzeba taniej siły roboczej.

09.02.2017 15:33

Dobrze nie świadczy, ale nie dając konkretnej kasy na początek Polacy nie chcą pracować za takie pieniądze . A bezrobocie jest w bielsku na bardzo niskim poziomie i nie ma rąk do pracy. Po innych zakładach też jest Ukraińców coraz więcej. Widać to na bielsku ile ich chodzi. Na każdym kroku można ich spotkać.

08.02.2017 09:35

hej. pracowałąm na takoni ale dramat ciagle normy podnosza ja jako nowa wiadomo ciezko miałam zrobic to ciagle ze mało i mało a dla mnie to troche głupie ze nie ma zmian na stanowiskach ja osobiscie po 8 godzinach pakowania byłam totalnie wykonczona.... jesli chodzi o ludzi sa oki a co do przełożonych no powiem szczeze ze jak widziałam jak pani sobie siedzi przy biurku i pilnikuje paznokcie albo jak mowisz do nich a oni udaja ze nie słysza to no dla mnie to ponizenie pracownika... osobiscie nie polecam pracy no chyba ze ktos chce zdobyc jakies doswiatczenie po szkole ..
pepi

06.02.2017 16:39

Jak myślicie czy na takoni łatwo o awans ostatnio zauważyłam że Pani A tak szybko przeskakuje ze stanowiska na stanowisko ja pracuje dłużej a dalej produkcja mi zostaje.
Człowiek z Coopera

07.02.2017 08:23

Może ma znajomości, może dobrze daje, a może po prostu jest dobra w tym co robi i sobie zasługuje. Staż nie ma w tym nigdy do rzeczy.
JAJAJAJAJ

05.02.2017 15:36

12,6 zł brutto na godzine I po 3 mies dostajesz premie 20 % czyli dramat z zarobkami. Po roku pracy masz 13 zł brutto na godzine. NIE POLECAM
Pracownica

19.01.2017 20:18

Jestem nowa na takoni, przyznać muszę że jeżeli chodzi o pracowników to są w porządku i pomogą, przeszkolą ale też dlatego że takie mają polecenie, ale mimo to zachowują się po ludzku. Przełożeni, praca, godziny pracy, zarobki to pozostawię bez komentarza. Plus to jest możliwość zdobycia doświadczenia szczególnie dla młodych osób po szkole.
....

17.01.2017 23:51

On to napisał w Ironii ;) z daleka to widac
Jarko

17.01.2017 18:04

Jedna z agencji pracy w Bielsku-Białej: 12.50 zł brutto / godz. pracy stanowisko operatorskie. 2017 żenada.

Zostaw merytoryczną opinię o Cooper Standard Polska Sp. z o.o.