x-press couriers

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o x-press couriers

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie x-press couriers

nowy

potrzebuje emaila do Prezesa Tomczaka

Zainteresowany

Maja teraz rekrutacje na kierownika administracji. Co mozecie powiedzic? placa w biurze na czas? jaka jest umowa?

RK

To nie jest portal by dawać rady firmom, tylko by dawać informację i rady osobom, które pracy szukają - żeby wiedzieli czego się w danej firmie spodziewać. Bo wszyscy, wszystko deklarują. Ale deklarowanie, że jest się liderem czegokolwiek czy poważną firmą o zasięgu międzynarodowym w warunkach, gdy: a) siedziba jest w jakimś magazynie/kamienicy/centrum logistycznym/wszystko na raz, które sprzątaczki nie widziało od co najmniej pół roku b) nie ma pracowników chętnych na ten "deal", co nie dziwi przy takiej "ofercie", a co się kończy tym, że szukacie do wszystkich działów po kolei, nawet od HR i księgowości, która naprawdę jest takim działem żelaznym, że trudno jest mieć braki w tym obszarze nawet jak w innych są c) ta międzynarodowość działa na zasadzie, jakiejś takiej quasi-franczyzy, czy partnerstwa, stowarzyszenia(?) gdzie firmy kurierskie zrobiły sobie markę wspólną, co ogranicza koszt promocji takiej marki i pozwala zwiększyć wiarygodność mimo iż de facto nie jest to żadna konkretna grupa kapitałowa z wypracowaną polityką i poziomem usług... d) posiłkując się b) nie ma jakiejś wypracowanej stałej struktury profesjonalistów, czyli nie istnieje ani ścieżka kariery czy rozwoju/pomysłu na pracownika i nie jest przewidziana, ani nawet nie ma takiej możliwości ze względu na spłaszczoną do granic strukturę e) pracownicy z nędznymi pensjami, w nadgodzinach, bez szansy na rozwój, szybkorotujący, są zwyczajnie zaniedbani i niezmotywowani a to oznacza, że firma, która działa w segmencie odpowiedzialnym czyli dostarczania przesyłek jeszcze tego samego dnia (czyli najczęściej jakieś dokumenty sądowe gdy ważne są terminy, przesyłki produkcyjne, gdzie jakiś brak czy awaria może zastopować całą linię etc) jest zwyczajnie nieprofesjonalna. LUB zachodzi bardzo duże podejrzenie takiego braku profesjonalizmu. Bo jeżeli ktoś nie dba o to co ma u siebie a zwłaszcza o swoich ludzi, wychodząc z założenia, że namiejsce jednego przyjdą kolejni... to jak może dbać o przesyłki wysyłane w newralgicznych momentach? Jaką ja mam gwarancję, że mój towar albo dokumenty nie zginą albo wkurzony pracownik nie rzuci papierami w trakcie pracy? To ja już wolę wydać te 50zł na taxi i wysłać własną księgową czy sekretarkę z dopapierami, przynajmniej będę miał gwarancję, że te dokumenty dotrą a ona mi wróci do biura. A to czy wy sobie to czytacie, czy wyciągacie jakieś wnioski czy może zwyczajnie olewacie i jak sobie radzicie i "czy" w ogóle sobie poradzicie to już jest wasza/pństwa prywatna sprawa.

Dyro

X-press couriers to spoko firma, i z pewnością poradzi sobie bez rad.

RK

I jeszcze Wam tylko powiem, że wychodząc z tej śmiesznej rozmowy byłem zły. Zły na siebie, że pomimo tego iż w biznesie trochę już siedzę i naprawdę z takimi Januszami biznesu miałem do czynienia, że głowa mała, to nie wyczułem od razu o co biega i zmarnowałem czas. Ale nie minęło 5 minut jak naprawdę szczerze się roześmiałem. :) I jedyne co, to zrobiło mi się żal tych wszystkich zwykłych ludzi, którzy tam pracują. Naprawdę. Robią z Was wała. Ceńcie się ludzie, bo jak sami się nie będziecie cenić, to nikt Was nie doceni i zawsze będą na Waszych garbach jechać.

RK

Nie no, firma mega poważna i jakże propracownicza :-D Naprawdę nie wiadomo czy śmiać się czy płakać. Zacznijmy od tego, że szukają kogoś kto im ogarnie Kontroling Biznesowy, raportowanie zarządzcze i księgowość (nawiasem mówiąc Głównej Księgowej też szukają) za uwaga: 3tys brutto na FAKTURZE (czyli po oderwaniu podatków i ZUS jakieś 900zł NETTO). A jak im powiesz, że na własnej działaności prowadzisz sklep internetowy i nie chcesz z tego rezygnować (w domyśle dla takiej "karyery") to podskakują na stołku jak oparzeni serwując Ci formułkę w postaci: "Obawiam się, że nie będzie Pan mógł poświęcić się pracy w naszej firmie" czyli w tłumaczeniu z polskiego na nasze: "Nie będziemy pana jedynym źródłem dochodu a tym samym nie będziemy mieć pana na smyczy co pozwoliłoby gonić pana do roboty w wiecznych, darmowych nadgodzinach" a do tego porcja iście ojcowskiej empatii i obawy o Twoje zdrowie w postaci "no przecież nie można tak pracować na dwa etaty, bo by się Pan zamęczył i w szpitalu wylądował"... choć podejrzewam, że kurierami tyrają 24h na dobę i wszystkimi na śmieciówkach lub DG. Słowem, jak ktoś lubi zawracanie gitary, pustosłowie i ma za dużo wolnego czasu na zmarnowanie to może się kopnąć na rozmowę i posłuchać czego to ludzie nie wymyślą. :-) Mnie na szczęście udało się to zgrać z innymi tematami, które miałem do załatwieniu w Śródmieściu, bo miałbym po prostu 3h w plecy. btw. Biuro jest w jakimś magazynie, piorun wie czym., wygląda to obskurnie. To już ja - mając jednoosobową działalność gospodarczą, mam swoją siedzibę na Jerozolimskich rzut beretem od Pałacu Kultury, ale... ja nie jestem żaden "lyder" ani "poważna firma". ;-)

Stan

Chciałem poinformować niektóre osoby, że to forum jest przeznaczona dla pracowników firmy x-press couriers anie dla klientów firmy. Mam pytanie czy firma n ie ma aktualnie żadnych potrzeb kadrowych, może ktoś wie?

zbylslom

Przesyłka którą miałem otrzymać z Innogy z dokumentami umowy (Ważna) dwukrotnie wysyłana przez firmę INNOGY po moich interwencjach w X-press. Mieli mi dostarczyć już piąty raz bez skutku dostawy. Totalny bałagan i zaniedbania. Nie polecam tej firmy> omijać bokiem.

Maciek
@zbylslom 07.10.2017 10:02
Przesyłka którą miałem otrzymać z Innogy z dokumentami umowy (Ważna) dwukrotnie wysyłana przez firmę INNOGY po moich interwenc...

miałem ten sam przypadek, czy kurier który ma dostarczyć przesyłkę nie ma obowiązku zwrotu jej do sortowni. Tylko z ważnymi dokumentami robi co chce.

Natalia

@Roberto racja, że praca kuriera nie należy do lekkich. A czy Ty pracowałeś w x-press couriers? Opowiesz coś o pracy w firmie? Jakie masz doświadczenia związane z pracą tutaj? Czy polecasz pracę w tej firmie?

Roberto

Wiadomo nie od dziś , że praca kuriera nie należy do lekkich. Trzeba niestety uzbroić się w wiele cierpliwości ponieważ klienci nie zawsze są wyrozumiali

Karol

Nie polecam pracy w firmie X-Press z wielu powodów. Jest pięknie jak chcesz być częścią zespołu, jednakże w momencie kiedy kładziesz papier z różnych powodów (głównie z tego, że dają mało zarobić a człowiek pracuje od 8 do często po 18. W momencie kiedy decydujesz się zaprzestania współpracy z tą firmą dostajesz same najmniej opłacalne paczki do rozwożenia bądź odbioru i bujasz się tak aż do momentu kiedy minie okres wypowiedzenia. Firma nie do końca jest przyjaźnie nastawiona do pracownika (chociaż na początku wydawało mi się inaczej). Mnie obiecywano dużo, dużo więcej a jak okazało się finalnie, że jest obrót bardzo mały to mi mówiono, że nie pracowałem całego miesiąca to tak bywało (oczywiście wziąłem 2 dni wolnego tego miesiąca). Więc tak naprawdę skoro w miesiąc człowiek zarobił mało co by dały te dwa dni? Na paliwo człowiek wydał 2000 zł i po odliczeniu wszystkich kosztów i opłaceniu ZUS szczerze powiem, że nie zostawało ... nic bądź zostawały kwoty, które nie wiadomo na co miały starczyć. No ale to Ty byłeś najgorszym bo przecież dwa dni wziąłeś wolnego i dlatego mały obrót miałeś. Nic na siebie winy nigdy nie wzięli (nie jest to tylko moja opinia). Kolejnym najgorszym aspektem jest to, że firma nie płaci regularnie. Jak skończysz współpracę musisz oczywiście sam się dopominać nawet do miesiąca czasu o swoje pieniądze. Oczywiście mówione jest Tobie, że to normalne bo to ostatni miesiąc i wszystko muszą sprawdzić... Co to ma znaczyć w ogóle. Po to jest termin płatności i mają się do tego dostosowywać.

Natalia

@Henry firma potrzebuje pracowników na takie stanowisko, ponieważ jest zapotrzebowanie. W ofercie napisali, że gwarantują prace w stabilnej firmie o międzynarodowym zasięgu, szkolenie wstępne, atrakcyjne wynagrodzenie stałe + premia, możliwość rozwoju i szkoleń w ramach organizacji. Ktoś składa cv?

Henry

Coś nowego w firmie się dzieje? Wiecie dlaczego x-press potrzebuje tak dużo pracowników operacyjnych?

Nowy

Czy w x-press couriers pracownik operacyjny może zarobić godziwe pieniądze? Jak się w ogóle pracuje? Może ktoś podzielić się informacjami na forum? Z góry dziękuję.

Admin

Czy mógłby ktoś pomóc mi i napisać kilka słów o firmie? Aplikuję na stanowisko kierownika administracji i przyda mi się kilka informacji. Jak przeprowadzają rozmowę rekrutacyjną? Jaka jest atmosfera w firmie?

Lukas

Witam, interesuje mnie praca przedstawiciela handlowego, a ponieważ słyszałem dobre opinie o firmie to chcę spróbować. Jakie wymagania ma firma? Jakie są widełki płacowe? Dobrze wiedzieć coś o firmie.

Potrzebnaodp

Witam, proszę o rzetelná opinię ws. pracy w dziale logistyki. Czy naprawde jest tak słabo w tej firmie? Mam rozmowe I nie wierny czy sobie darować czy jechać.

tia
@Potrzebnaodp 04.04.2017 09:36
Witam, proszę o rzetelná opinię ws. pracy w dziale logistyki. Czy naprawde jest tak słabo w tej firmie? Mam rozmowe I nie wiern...

daruj sobie , nie ma sensu

Gregor

x-press couriers to firma kurierska z prawdziwego zdarzenia. Podoba mi się, że wprowadzają nowości i ułatwienia dla klientów. Pracuje tu już dość długo aby wyrobić sobie zdanie o firmie dodam pozytywne. Czytając niektóre wpisy złoszczę się i dlatego piszę.

były
@Gregor 19.03.2017 12:56
x-press couriers to firma kurierska z prawdziwego zdarzenia. Podoba mi się, że wprowadzają nowości i ułatwienia dla klientów. P...

to taki wirtualny kurier , sprzedają usługi firmom wspierając się głównie innymi firmami kurierskimi , taka trochę ściema "kurierska" ... to pośrednik w 99% ... oczekują "szerokiej wiedzy i kompetemtnych pracowników" , a płacą słabiutko . Poza tym ich wiedza na temat biznesu logistycznego jest delikatnie pisząc bardzo mierna , a oczekiwania od ludzi bardzo wysokie , a za wiedzę i doświadczenie trzeba zapłacić , poza tym trzeba tych ludzi słuchać i starać się zrozumieć , jak się nie ma wiedzy.

Piotrekkk90

Podbijam temat - czy ktoś ma opinię na temat pracy w tej firmie w logistyce międzynarodowej? Jak atmosfera, jakie benefity, czy są nadgodziny, czy ogólnie jest dużo roboty i stresu?

Darek

Nie mogę znaleźć żadnej oferty a zależy mi na pracy u nich. Jeśli ktoś wie o pracy w firmie proszę o info. Słyszałem o x-press dobre opinie. Jaka jest atmosfera w firmie bo to dla mnie też jest ważne?

Anna

Najgorsza kurierska jaką do tej pory spotkałam.Makabra.

Luiza

Fajna firma ale niestety hejt jej nie ominął a szkoda.

Sterek

X-press to fajna firma, dlaczego ludzie tak wypisują? Czy to sprawia komuś przyjemność? A może ktoś wykonuje pracę zleconą przez konkurencję? Trudno zrozumieć gdy jedni chwalą a drudzy oskarżają o wszystko.

Zniesmaczony

Byłem w tej firmie na rozmowie o pracę. Oferują umowę zlecenie niezgodną z prawem. Okres wypowiedzenia wynosi 20 dni, a taką umowę zgodnie z przepisami można rozwiązać w dowolnym momencie. Płatne szkolenie. Popracujesz mniej niż 3 miesiące i masz pecha. Jeśli popracujesz więcej niż 3 miesiące to też płacisz tylko mniej. Olbrzymia ilość kar umownych przekraczających faktyczne straty firmy. Firma chce na tobie zarobić. Płacisz więcej (podwójnie) niż klient za wykonanie usługi. Gdybyś się np. spóźnił z paczka 61 minut... Pójdziesz do domu jak ci pozwolą - masz być na zawołanie, albo kara. Masz niby rejon, ale teoretycznie mogą cię wysłać daleko poza miasto za śmieszne pieniądze a jak odmówisz to kara. Za część stroju płacisz z własnej kieszeni. Płatność do 21 dni od wystawienia rachunku, aby mogli obracać twoją kasą. Jeśli nie stawisz się w pracy ostateczną wysokość kary ustala kierownik. Może ci teoretycznie naliczyć 50 000. Śmiejecie się z mojego pomysłu? Dodam, że przy podpisywaniu umowy dostajecie weksel in blanco do 50 000 abyście byli niewolnikiem firmy, którym można pomiatać i go szantażować. Mega żal. Ktoś jeszcze myśli, że warto tu pracować? Obejrzyj o kurierach i wekslu: http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/gdzie-sa-pieniadze-kurierow,134480.html A teraz? Niestety jest wielu zdesperowanych ludzi i tylko dlatego takie firmy istnieją. Zmieniajmy ten kraj na lepsze eliminując je z rynku poprzez nie podejmowanie pracy tam lub wymuszanie zmiany warunków zatrudnienia. Jeśli będziemy zgadzać się na wszystko to będziemy nikogo nie obrażając "murzynami europy"

Szczery Jerry

Szczerze powiem, że pracuję dość długo w tej firmie i to jest jedna wielka kpina. Materiały do pakowania można mieć za darmo od podwykonawców, a firma każe sobie za materiały płacić. KOMEDIA! Dodatkowo, zarząd chyba myśli tylko o tym jak wszystkim pracownikom dokopać do tyłka zamiast zająć się polityką firmy która jest najgorsza (pracowałem w wielu różnych firmach) Skupiają się na tym żeby zarabiać na franczyzobiorcach, 80% przesyłek lokalnych jest spóźnianych i gdyby każdy klient to weryfikował to ten cyrk na kółkach padłby z hukiem bardzo szybko. Kurierzy to często kolesie nie mający pojęcia o tej pracy sterowani przez dyspozytorów którzy powinni kartofle kopać. Nie mają pojęcia o układaniu tras i wysyłają kurierów bielany -> ursynów-> praga-> włochy. To jest żenada. Atmosfera w firmie jest beznadziejna, nikt nie może powiedzieć głośno co myśli bo zaraz skacze na niego za przeproszeniem Pani vice Prezes. Omijajcie tę firmę z daleka jako pracownicy i klienci! I mam nadzieję, że to wszystko padnie jak najszybciej bo to jest kołchoz a nie firma!

Obiektywny

Firma rozwija się, wchodzą w biznes międzynarodowy, uczestniczą w sieci międzynarodowej SKYNET. Może za mało się o tym mówi, ale za kilka miesięcy liczba przesyłek wzrośnie, mam na myśli międzynarodowe. Obrót w imporcie i imporcie Polski stale rośnie, jeśli dodamy do tego przyszłościowy wzrost spowodowany przejęciem przez XPC dużego strumienia przesyłek z Unii Europejskiej do Ukrainy - to sytuacja zmieni się diametralnie. Przed nami grudzień, okres zwiększenia ilości przesyłek, wzmożonej pracy pracowników oraz kurierów.

olinek
@Doman 10.01.2017 13:57
Może masz w takim razie wiedzę czy X-press szukają ludzi do pracy? Znam się na logistyce międzynar. Ile płacą , czy w terminie....

hm.... :) niech szukają :) dobrych i uczciwych , mało prawdopodobne , że znajdą :)

Kurier
@Obiektywny 20.11.2016 12:52
Firma rozwija się, wchodzą w biznes międzynarodowy, uczestniczą w sieci międzynarodowej SKYNET. Może za mało się o tym mówi, al...

Hej, Obiektywny o jakim wolumenie na Ukrainę mómówisz? Bo do dziś go nie widzę. Daj jakieś szczegóły.

warszawiak

no cóż , pracowałem tam to wiem , więc po krótce autorytatywnie : totalna niekompetencja , wielka arogancja , absolutnie brak fachowej wiedzy / doświadczenia , cynizm i obłuda ...

warszawiak

no cóż , pracowałem tam to wiem , więc po krótce autorytatywnie : totalna niekompetencja , wielka arogancja , absolutnie brak fachowej wiedzy / doświadczenia , cynizm i obłuda ...

ciekawy

Specjalista ds. Rozpatrywania Reklamacji jest u ncih teraz potrzebny z tego co widze i na pewno maja tutaj spory zakres obowiazków jak np. przyjmowanie zgłoszeń reklamacyjnych, rozpatrywanie reklamacji czy prowadzenie rejestru zgłoszeń reklamacyjnych.

zainteresowany

49i - jeśli firma nie prowadzi rozmów przez Skype, nie zwraca kosztów podróży a na rozmowie 5 razy zapewnia, że się odezwą ze swoją decyzją [nieważne jaka ona jest], powinna dotrzymać słowa. proces rekrutacyjny bardzo słaby - tak jak pisałem, firma nie prowadzi rozmów przez skype [co uważam za bez sens w dzisiejszym czasie, zwłaszcza w przypadku prowadzenia rekrutacji ogólnopolskiej], nie była w stanie przedstawić konkretnego opisu stanowiska, tego co oni oferują np benefity, prywatna opieka itp itd] a na samej rozmowie cóż - gadka szmatka, aplikowałem na stanowisko gdzie przede wszystkim ważna jest znajomość jezyków obcych i w żadnych z tych jezyków nawet nie miałem okazji się wypowiedzieć [ani ustnie, ani pisemie, zero zadań, nic]. mam wrażenie ze z góry zostało założone ze skoro nie native speaker, to znam je słabiej, co jest akurat błędne ;), ale nie rozumiem w takim razie po co mnie zapraszano na rozmowę .. nieważne. dla mnie strata czasu w porównaniu z innymi firmami takimi jak Accenture, ABB, TATA czy nawet Amazon. powodzenia dla wszystkich szukajacych prace, ja juz znalazlem i ciesze sie ze nie jest to xpress couriers.

Zainteresowany

Byłem na rozmowie o pracę, mieli się odezwać nieważne czy z propozycją pracy czy z odmową - milczenie. Jeśli już zapraszają na rozmowę face to face a nie przez Skype, nie pokrywają kosztów podróży, to mogliby chociaż dotrzymać słowa i napisać o wynikach rozmowy. Słabo.

anonim

(usunięte przez administratora)

Janek

1700zł netto to nie są małe pieniądze? Człowieku, to jest prawie pensja minimalna. Ogarnij się! :-)

Całkiem zadowolony

Pracuje tam już kilka lat w biurze na Smulikowskiego i nie wiem, czego ludzie na tym forum się czepiają. Jak dla mnie firma, która jest na rynku 20 lat i się ciągle rozwija i zatrudnia co raz więcej ludzi bo ma tyle roboty, nie przetrwałaby jeżeli wszyscy pracownicy byliby aż tak wykorzystywani przez 12 godzin dziennie za friko, jak niektórzy piszą. W ostatnim roku wiele się zmieniło i dużo osób dostało szansę awansu (w tym ja). Te osoby, które chcą i potrafią mają szansę na awans i większych zarobków codziennie. Te które nie korzystają z okazji potem się wyżalają na forach. Zarząd jak zarząd, spokojnie można się dogadać jak się umie komunikować. Nie rozumiem tego. Po tym poście będę pewnie obsmarowany jako "podstawiony" przez chciwy zarząd ale wyciągajcie sami wnioski :-)

nienaglik
@Całkiem zadowolony 21.07.2016 14:54
Pracuje tam już kilka lat w biurze na Smulikowskiego i nie wiem, czego ludzie na tym forum się czepiają. Jak dla mnie firma, kt...

szansę na awans? hahaha

anonim

(usunięte przez administratora)

Mot

Możesz liczyć, pewnie - zero benefitów, orka po 12h bez kasy i wieczne żale i pretensje oraz oczywiście umowa zlecenie. 3-4 fajne osoby w biurze, które już dawno nie powinny tam pracować ale pójść gdzieś gdzie będą wyżej i miały lepiej ale są mamione obietnicami przez śmieszną blondynkę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pan Doby Przyjaciel

1700 netto.

Wojtas

Nie polecam tej firmy. Pracowałem w biurze i tragedia. Zarząd chciwy na kase. Nadgodziny nie płatne i mobing na porządku dziennym. Kurerów latają za byle co. Każą im płacić za telefon służbowy za który sami nie płacą.

Mot
@Wojtas 18.07.2016 16:22
Nie polecam tej firmy. Pracowałem w biurze i tragedia. Zarząd chciwy na kase. Nadgodziny nie płatne i mobing na porządku dzienn...

@Wojtas Zarząd chciwy na kasę? eheh widzę, że nic się tam nie zmieniło. Szanowny prezes Pan Tomczak już tak ma razem ze swoją V-prezes Panią Naglik (bardzo śmieszna osoba, zero kompetencji a stołek dostała przez różne powiązania inwestorskie). Umowy zlecenie, ludzie w siedzibie pracują za grosze, po 10h bez nadgodzin ale każdemu jest dobrze bo cały czas słyszą bajki opowiadane przez "górę".

Wojtas
@Mot 20.07.2016 15:43
@Wojtas Zarząd chciwy na kasę? eheh widzę, że nic się tam nie zmieniło. Szanowny prezes Pan Tomczak już tak ma razem ze swoj...

Dokładnie nic się nie zmieniło

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtas

Nie. Nic nie iddają

Wojtas

Nie polecam tej firmy. Pracowałem w biurze i tragedia. Zarząd chciwy na kase. Nadgodziny nie płatne i mobing na porządku dziennym. Kurerów latają za byle co. Każą im płacić za telefon służbowy za który sami nie płacą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wojtek

długo, czasem myślę że za długo, ale się rozglądałem po rynku i w branży nic lepszego na dłuży czas nie znajdziesz, najczęściej jest podobnie, w większych firmach zdecydowanie więcej pracy za tą samą kasę, w mniejszych lub podobnych większa szansa że firma zniknie. Jeśli szukasz innych standardów to proponuje w innej branży.

Wojtek

kurierka to nie jest łatwy chleb, praca nie dla każdego i na mieście i w biurze jest ciężko i stres. W x-press też tak jest, i nie ma kokosów, ale są już 20 lat na rynku, nie są krzakiem, płacą na czas, może niewiele ale na tyle na ile się umówili na początku. Ostatnio kilka firm na tym rynku się zawinęło, więc wole dostać tyle na ile się umawiam, niż wystawić dużą fakturę a potem szukać właściciela i chodzić po sądach.

anonim

(usunięte przez administratora)

klakier

"na razie" nie mają , a potem ? :) masssakra ...

anonim

(usunięte przez administratora)

zainteresowany

czesc wszystkim. tez wybieram sie na rozmowe na stanowisko koordynator w dziale miedzynarodowym. probowalem ich namowic na rozmowe przez skype ale niestety nie zgodzili sie. czy jest sens w ogole jechac na ta rozmowe? przez mail nie chcieli podac zadnych szczegolow dot. warunkow pracy, benefitow, umowy itp. nie wiem zy zwracac sobie tym glowe czy nie

tam

tak to wygląda, że po odbytej rozmowie nie dostajesz nawet odpowiedzi, pomimo zapewnienia że bedzie inaczej; zero konkretów na rozmowie, ani jak jaka umowa, ani czy są dodatki pozapłacowe - o wszystko musisz dopytywać sam, szkoda czasu

Johnny

Pracowałem tam jako kurier rowerowy i cóż... nie będę najeżdżał jakoś strasznie na firmę, bo nie wiem jaka jest jej kondycja finansowa i czy rzeczywiście nie mogą płacić więcej swoim kurierom czy nie chcą. W każdym razie robota wygląda tak: masz jedną z bardziej niebezpiecznych robót jaka istnieje w mieście. Pracujesz od 8 do 18, czasem 19, także te 10h minimum dziennie, więc bardzo dużo, nieważne czy jest upał, czy mróz, czy deszcz. Praca na zlecenie, zero ubezpieczenia od Twoich wypadków. Płacisz nawet abonament za urządzenia, których używasz w pracy. Praca jest bardzo ciężka, codziennie pokonujesz w miejskim smogu około 100km. Ze zleceniami jest różnie, jednego dnia cały dzień rozwozisz, drugiego przez pół dnia pracy nic się nie dzieje, a TY nie zarabiasz - mega frustrujące i demotywujące. Do tego musisz dorzucić naprawy roweru, często niemałe. A i jeszcze są kary za różne pierdoły, typu włączenie PADa 5min po czasie rano. Dyspozytorzy są w miarę spoko, młodzi, da się z nimi dogadać. Generalnie praca albo dla wariatów dwóch kółek, albo dla ludzi, którzy ćwiczą do wyścigu kolarskiego, w innym wypadku nie ma żadnego sensu, bo zarabiasz tyle co w Biedronce na kasie, wykonując naprawdę trudną i niebezpieczną robotę. Jedyne co jest fajne w tym wszystkim, że wyrabiasz sobie żelazną kondycję i nikt nie stoi nad Tobą, masz trochę wolności w robocie. W każdym razie za taką pracę stawki powinny być przynajmniej 2x takie. A, że są jakie są, to ludzie im się co chwila zwalniają, jest straszny przemiał kurierów. Ale widać im odpowiada taka polityka.

ojka

absolutnie nie polecam. oczekiwania - Himalaje , wiedza - Rów Marjański.

Maciek

W tej firmie zarabia się śmieszne pieniądze jako kurier rowerowy. Wykonujesz jedną z bardziej niebezpiecznych prac jaka istnieje, nie dostajesz za to ubezpieczenia, praca jest męcząca, dziennie trzeba przejechać czasem i 100km, nie masz żadnych bunusów typu np. karta Multisport, każą ci nawet płacić abonament, a kary są za najgorsze gówna. Do tego nawet jak chcesz to nie rozwieziesz dziennie za dużo paczek, bo po prostu ich nie ma przeważnie. Nie wiem po jaką cholerę tylu kurierów tam pracuje, skoro roboty dla nich mało. A i pracujesz średnio po 10h, a nie 8h. Złodzieje!

Janek

Jako kurier rowerowy zarabiasz śmiesznie mało, a praca jest bardzo niebezpieczna i ciężka. Stawki są naliczone totalnie od czapy. Raz jedziesz przez pół Warszawy na rowerze, żeby dostać 2zł, a innym razem przejdziesz na drugą stronę ulicy i masz 5zł za paczkę, albo 10. Zero sensu w tym i logiki, szybko to zniechęca do pracy i starania się.

gandalf

Pracowalem w biurze obiecywali duzo a potem obcinali wszystkie dodatki. Praca jedynie dla studentow 1 roku aby nabrac doswiadczenia bo doswiatczac ludzi to oni potrafia.

jack62

pracowałem przez święta,miała być bajka,okazało się że to banda oszustów,na pieniądze czekałem przeszło miesiąc i naliczyli o połowę mniej,przestrzegam przed tą firmą,zgłaszam to do inspekcji pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

kiltec

to jest jedyny jej "sukces" ( w tamtym czasie) , reszta to totalna porażka , sami dyletanci biznesowi

Zostaw opinię o x-press couriers - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie x-press couriers