Neapco Europe

• Gorzów Śląski
  • Strojec
  • Wygiełdów

3. Opinie o pracodawcach Praszka
  5. Opinie o Neapco Europe Sp. z o.o.

Opinie o Neapco Europe Praszka

Nie przegap nowości o Neapco Europe Sp. z o.o.!

Ziomek

06.12.2019 16:58

Niestety to co napisali koledzy poniżej jest prawdą. Jak trzeba przyjść w weekend bo sztuk mało to operatorzy są cacy, 100-tki są wtedy jak jest nóż na szyi,normalnie do odbioru.a na odlewni słyszymy teksty" jak się nie podoba to można wysiąść z pociągu. Gdyby nie związki zawodowe to nawet nie byłoby gdzie usiąść i rozprostować kośći, a tylko dlatego że przełożeni stwierdzili że na odlewni się nie siedzi, tylko pracuje ( jeden pytał czy nie chcemy do leżenia szezlongów) I faktem jest to że za chwilkę dogonimy najniższą krajową bo "podwyżki" to śmiech na sali, skoro nie przekraczają złotówki brutto. Konkurencja z Gorzowa /Olesna coraz bardziej kusi wyższymi stawkami na "dzień dobry", jeszcze trochę i braknie doświadczonych operatorów bo zmienią firmę. Cały czas trwają zakulisowe rozmowy i ciekawe propozycje więc kwestią czasu jest ucieczka fachowców. Dobra rada dla dyrekcji... Zacznijcie doceniać pracowników bo to dzięki sile fizycznej są pieniążki a nie klepaniu w klawiaturę i chodzeniu z rękoma w kieszeni i napomoowaną klatą przez halę produkcyjną.
    Iwan

08.12.2019 11:49

Ja doskonale wiem jak wygląda praca na odlewni, i ile czasu zajmuje wdrożenie się w pracę.Podałem tylko przykład jak wygląda podejście szefostwa do ludzi. Myślą że postawią byle kogo, dadzą mu instrukcje maszyny do poczytania i będzie wszystko ok :)
    wladimir_putin

08.12.2019 17:15

Odlewnika nie jest tak prosto wyszkolić, wg mnie to nie są miesiące, to jest rok albo i więcej. Ale wreszcie robi się konkurencja w okolicy, z tego co słyszałem, zakład w Olesnie inwestuje w nowe maszyny, roboty oraz szuka ludzi z doświadczeniem. Podejrzewam, ze osoby z doświadczeniem z Neapco dostaną się do tam od reki. Co do reszty, nie będę się wypowiadał. Włodarze Neapco to przerost formy nad treścią. Czepiać się o krzywo postawiony pojemnik lub zaglądać ludziom do szafek i sprawdzać czy czysto, do tego są pierwsi, a zawołałbyś jednego albo drugiego do maszyny, żeby pomógł, to tyle będziesz go widział. Niech się cieszą, ze mają takich solidnych ludzi na dole, bo ten zakład już dawno poszedłby z torbami. A co do płacy minimalnej, nie jestem za tak szybkim wzrostem. Nalezy pamiętać, ze Jarosław (naczelnik państwa) jedną ustawą nie sprawi, ze nagle zaczniemy żyć tak jak Niemcy lub Francuzi. Ten nagły wzrost może wyjść wszystkim bokiem. Wolałbym likwidacje podatku dochodowego.
    Franek

06.12.2019 18:24

Dyrekcja kierownictwo oraz pracownicy to jedna wielka rodzina. Firma w której pracuje niespełna tysiąc osób ma 20 dyrektorów oraz 20 jak nie więcej kierowników kto to widzial!!!! Za czasów Prezesa Gorczyńskiego tego nie było, liczyły się umiejętności i doświadczenie do awansu, a teraz tylko powiązania rodzinne. To co dzieje się w tym zakładzie nadaje się a żeby opisać to w gazecie oraz powiadomienia głównego zarządu zza oceanem.

08.11.2019 09:10

Czy zdarzają się nadgodziny w Neapco Europe Sp. z o.o.?
    Tak

06.12.2019 00:03

Tak, jeśli planiści zawalą z planowaniem albo części do montażu nie dojadą na czas..

06.12.2019 13:08

Albo jak nagle pod koniec okresu rozliczeniowego zwiększą się zamówienia

06.12.2019 12:36

Niestety wpisy kolegów z " dołu" są czystym odzwierciedleniem tego co jest na produkcji i jak jesteśmy traktowani. Żal patrzeć jak są traktowani ludzie z doświadczeniem, ale jeśli chodzi o dział odlewni to w krótkim czasie chłopaki odejdą do konkurencji z Gorzowa/Olesna, ci z górnych stolików nie są świadomi o zakulisowych rozmowach doświadczonych operatorów z konkurencją. Marian dalej kiwa i grozi palcem strasząc ludzi oddelegowaniem na inne wydziały ( nie wiedząc chyba że tam jest " lepiej") . Życzę powodzenia z nadejściem wzwyżek zamówień kiedy ludzie będą już na wymówieniach z własnej woli i z lepszymi warunkami na horyzoncie. Pozdrawiam tych lepszych od tych którzy zasuwają na ich lepsze standardy życiowe.
    Koliber

04.12.2019 23:53

Zakład obecnie hołduje zasadzie : mniej indian więcej wodzów.Skutecznie i szybko dogania najniższą krajową.Obecne zarobki przy fizycznej, ciężkie i odpowiedzialnej pracy na 3 zmiany są po prostu żenujące.Ktoś kto będzie pracował na kasie w sklepie, zamiatał chodniki czy pracował na zmywaku, po nowym roku dostanie tyle samo co pracownik zakładu "N"(usunięte przez administratora) na 3 zmiany.Atmosfera w pracy zerowa, mnustwo zakazów, nakazow, ostrzeżeń.Chaos jak i negatywne podejście do fizycznego pracownika, który jest traktowany nie jak ten co pracą zarabia na zakład (usunięte przez administratora).Ludzie z rożnym stażem się zwalniają, a w szczególności młodzi, bo nie widzą perspektyw. Kierownictwu nie zależy na zatrzymaniu wyuczonych pracowników.Zachorowałeś, przygotuj się na kontrolę i to częstą.(usunięte przez administratora).Plusy : wypłata na czas, odzież i buty robocze,darmowa herbata, bonus wakacyjny i skromne świąteczne.... To chyba tyle w temacie ogólnie 5/1O
    Koliber

05.12.2019 23:49

To co napisałeś to prawda.Niestety zakład powoli, ale skutecznie zmierza w kierunku dna.Stał się bardziej prywatnym folwarkiem i dojną krówką, niż rozwojową i przyszłosciową firmą.Czasy świetności tego zakładu mineły z końcem lat 90tych.Obecnie jest więcej ludzi niż pracy, a ma być jeszcze gorzej, więc znowu nie będzie szansy na jakieś podwyżki.Zresztą ich tak na prawdę nigdy nie było.Nie licząc co rocznych wyrównań minimalnych, aby ludzie nie uciekali masowo.Zarobki oscylują w granicach 2400/2600 to wynagrodzenie fizola ze stażem na 3 zmiany przy odpowiedzialnej pracy i przezucaniu paru ton dziennie żelastwa.Niestety jest to jedyny zakład w miarę sensowny, gdzie da się jeszcze jakoś pracować.Wielton, Protea, Marcegalia itp podobnie o ile nie gorzej.Niestery podejście dyrekcji do pracownika produkcji jest zerowe.Jeśli dświadczony i wyszkolony pracownik który potrafi obsługiwać efektywnie parę maszyn jest nic nie wart to jak to świadczy o zakładzie ??? Jedyny widoczny szacunek jak i odzwierciedlenie w wyższych zarobkach mają ludzie na stanowisku technologa w wzwyż.Reszta plepsu to tylko zwyczajni fizole.Moim zdaniem to dzięki tym właśnie fizolom zakład jeszcze funkcjonuje a produkcja idzie.Pomimo chaosu, nonsenow i paradoksów ludzie trzymają przytomne umysły i pchają ten "cyrk" do przodu.Można się żalić, płakać itp ale to nic nie zmienia.Mam tylko nadzieję że dożyje kiedyś takich czasów gdzie będę zarabiał na godziwym poziomie do tego traktowany z szacunkiem i po ludzku a nie jak człowiek drugiej kategorii we własnym kraju...W zakładzie raczej marne szanse aby było na poziome europejskim raczej wchodzimy w kraje afrykańskie z zarobkami.Przy obecnym systemie zarządzania, zakład raczej długo nie pociągnie.Wiadomo "D"Niemcy jest najważniejszy, a "N" Praszka to 3 świat...
    Pogoda

06.12.2019 10:22

Kto w Neapco pracuje, ten się w cyrku nie śmieje.

05.12.2019 17:31

Popieram wpis kolegi Koliber. W ostatnim czasie narobiło się dużo stanowisk kierowniczych a ubywa ludzi do pracy. Jeśli firma nie zmieni swojej polityki to obawiam się że przyszłości pracowników fizycznych zastąpią właśnie ci kierownicy i dyrektorzy bo normalny człowiek nie będzie już chciał pracować w tym zakładzie , ale nie ma co się dziwić jak większość ważnych osób to 'wuje i ciotki" jedna wielka rodzina rączka rączkę... pracownik fizyczny jest traktowany przez kierownictwo z pogardą. Często można odczuć po traktowaniu przez kierownika czy dyrektora tą pogardę, uważają się za lepszych i myślą że im wszystko wolno. Brak szacunku dla zwykłego pracownika a przecież na hali produkcyjnej też pracują wykształceni, mądrzy i ambitni ludzie. Wymagania sięgają nieba a płaca ledwo odbija się od ziemi. Praca w zakładzie jest ciekawa i można się dużo nauczyć ale atmosfera do kitu. Zakład szczyci się tym że dynamicznie się rozwija tylko dlaczego tego nie widać po wynagrodzeniach. w tych czasach pensja 3000 zł to nie jest nic dużego. Często nie wystarcza od 10 do 10. Sytuację troszkę ratują bonusy świąteczne bo bez nich niektórym nie starczyło by na świątecznego KARPIA. Koszty życia się podnoszą , ceny wszystkiego też rosną tylko wypłaty się zatrzymały. Młodzi ludzie którzy wchodzą w dorosłe życie w tym zakładzie nie mają czego szukać bo będą klepać biedę. Pseudo związki zawodowe są za słabe żeby coś tym zrobić bo Dyrektor ma ich w kieszeni. Polecam bardzo mocno się zastanowić przed przyjęciem się do tego zakładu. Pracuje od kilku lat w firmie i od jakiegoś czasu rozglądam się za czymś innym. Bo wątpię że podejście do pracownika i wynagrodzenie się zmieni puki zakładem kierują ci ludzie. na ten czas więcej ludzi się zwalnia niż zatrudnia a to jest najlepszym dowodem na to że zakład czasy świetności ma już dawno za sobą.
    Dariusz

23.09.2019 18:30

Dzień dobry, czy ktoś posiada informacje na temat ewentualnych projektów rekrutacyjnych w Neapco Europe, które mogą pojawić się w najbliższym czasie? Zastanawia mnie tez poziom zadowolenia z pracy w tej firmie. Na jakie zarobki i benefity można tu liczyć? Zapraszam do dyskusji i pozostawiania opinii.
    Fizyk :)

07.11.2019 09:28

Dariuszu nie licz na oferty zatrudnienia na poziomie produkcji, jest słabo na rynku ,ford słabnie itd. Ewentualnie inżynierowie są potrzebni bo oni są "trzonem.. " produkcyjności :) Nie wiem ile dostaje kadra inżynierska lecz na produkcji na dzień dobry i to nie jest "pewniak" to być może 16/17 brutto
    Tomasz

11.07.2019 20:17

A jak działają związki zawodowe?
    Martin

01.08.2019 13:34

Związki zawodowe działają,ale tylko na korzyść zakładu.Jak mają działać związki zawodowe jeżeli przewodniczący otrzymuje zakładową pensję?
    bogunio guzek

02.09.2018 22:19

dlaczego tak zle wypowiadacie się o pracodawcy? ta praca to jak złapanie pana boga za nogi a wy jeszcze narzekacie . Zmiencie pracodawce jak wam nieodpowiada ta praca. Pozdrawiam :D
    Max

16.07.2019 07:15

Po nockach pierwsza zmiana, taka organizacja pracy jest niezgodna z kodeksem , proszę podać szczegóły .
    Max

16.07.2019 07:28

Kodeks pracy przewiduje określoną liczbę godzin odpoczynku tygodniowego więc łatwo określić czy sytuacja jest zgodna z kodeksem czy nie, jeśli ktoś nie potrafi się wyspać przez 35 godzin lub w szczególnych okolicznościach przez 24 godziny to niestety taki harmonogram pracy jest nie dla Niego.
    Tomasz

11.07.2019 19:31

A jak działają związki zawodowe?
    ewe

28.02.2018 22:28

Witam Czy mogę się dowiedzieć jak wygląda praca na tulipanach?
    niko

05.03.2018 23:48

tez chetnie sie dowiem
    Genowefa

27.04.2019 04:42

Odradzam tulipany się rozpadają już niedługo nie będzie tego działu najprawdopodobniej. Praca jak w biurze mnóstwo pisania zapisy co pół godziny oprócz tego na maszynach ciągle problemy z utrzymaniem parametrów wymaganych przez klienta. Co do przełożonych też mam pewne zastrzeżenia brak komunikacji małomówni brak reakcji jak coś idzie nie tak ale decyzja należy do was pozdrawiam
    Cgggg

22.12.2018 13:49

Ktoś wie, ile jest zakładów neapco w Polsce?

13.01.2019 11:29

Taka jak to w Praszce to tylko jeden, zwykła montownia na potrzeby niemieckiego zakładu w Dueren, bez perspektyw na przyszłość.
    Neapco Europe Sp. z o.o.

01.02.2019 15:12

Portal Gowork po za opiniami udostepnia rownież Profil Pracodawcy. Znajdują się tam informacje na temat naszych Zakładów w Polsce i na świecie, film, oferowane Pracownikom benefity oraz informacja o liczbie zatrudnionych. Zachęcamy do przeglądnięcia Profilu : https://www.gowork.pl/neapco-europe-sp.-z-o.o.,582329/poznaj_neapco
    vdfbfbsdf

16.12.2018 23:52

Kiedy będą deklaracje urlopowe? Ja już w styczniu chciałbym sobie zaplanować na cały rok, proszę...
    bolo

14.12.2018 10:54

Kolego moli, "Po pierwsze operator cnc wiele w zakladzie nidm robi tylko stoi na danym stanowisku i pilnuje sztuk bo reszte robi maszyna", jestem operatorem na wałkach, to nie jest takie proste jak Ci się wydaje. Często trzeba samemu usunąć usterkę a nie wspomnę już o pilnowaniu całej technologii, wymiarów oraz by detal nie posiadał wad. Więc jeżeli uważasz, że to takie łatwe i proste to zapraszam na dział i pokażesz jak to wygląda w praktyce.
    bolo

14.12.2018 10:48

Jesteś na chorobowym to spodziewaj się kontroli, nawet dwa razy w tygodniu. Nie jest ważne czy jesteś chory, ważne jest to aby podczas kontroli nie zastać Cię w domu. To jest nic innego jak nękanie...
    moli

22.06.2017 18:09

Nie wiem o co chodzi w tej firmie jakie wymogi należny spełnić aby dostać się do pracy ale na pewno nie umiejętności. Jestem po kursie cnc na wszystkie zadane pytania została udzielona poprawna odpowiedz. Wiem ze dostały tam prace osoby nie mające styczności z ta branża ale wydaje mi się ze wszystko odbyło się po znajomości. Jeśli się nie ma w środku ciotki, ojca, brata ,męża nie ma co liczyć na zatrudnienie w tej firmie takie jest moje zdanie.
    a

19.07.2018 11:47

A ciebie nie pytali jak się pisze wyraz "suwmiarka" na rozmowie?
    hj

16.09.2018 00:03

No to troszkę moli pi... gadasz głupoty. Jako osoba "znikąd", bez znajomości i rodziny, normalnie przyjęli mnie do pracy (po 3 etapach rekrutacji). Zastanów się czy na pewno dobrze odpowiedziałeś na pytania, czy to Tobie się tak wydaje ;)

13.09.2018 13:08

kolejne opinie negatywne są usuwane, nawet, jeśli spełniają wymagania regulaminu, to działo się w Sierpniu, i dalej dzieje się we Wrześniu. Czyżby forma miała pełną kontrolę nad portalem? Bo inaczej to traci sens dalej to ciągnąć.

29.08.2018 15:07

dlaczego opinie prawdziwe o spółce są usuwane
    Na

30.08.2018 12:20

Widać zakład dogadał się z GW w tej kwestii.

29.08.2018 15:16

po co, jeżeli natychmiast jest usuwana
    Karolina

25.05.2018 01:48

Na forum pojawiło się sporo negatywnych komentarzy o Neapco Europe. A czy ktoś posiada odmienne zdanie? Czy na forum jest jakaś usatysfakcjonowana osoba pracą w tej firmie? Zapraszam do wypowiedzi. Czy mimo negatywnych komentarzy, ktoś jest zainteresowany pracą w Neapco Europe? Czy są obecnie otwarte jakieś rekrutacje?
    Neapco Europe Sp. z o.o.

07.06.2018 07:58

Wszystkie aktualne oferty pracy dostępne są na stronie kariery Neapco: neapco.es-candidate.com
    Toffler_usa

15.06.2018 20:58

Czy ludzie przeskakują przez bramę?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Neapco Europe?

Kontakt - Neapco Europe Sp. z o.o.

Kaliska 72 46-320 Praszka

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Marcin23

12.06.2018 19:37

Praca w systemie 1-2-3, to jest chyba ewenement. Jak pracownik ma się wyspać po nocnych zmianach, kiedy zaraz wskakuje na pierwsze? Organizm nie jest w stanie sie przestawić. Nie polecam.
    Remek

14.06.2018 18:45

Za "komuny" bywało nawet tak, że normy na III zm. bywały nieco mniejsze (chyba każdy zdrowo myślący wie, że w nocy jest słabsza wydolność organizmu), natomiast w tym (usunięte przez administratora) ciągle mówi się pracownikom "mało", a to, że na konto przelewają nam "mało", to nieistotne . . . Ma być: dużo, tanio, szybko i na czas - czyli byle jak . . . Widocznie na reklamacje pieniążki są, po co dać je pracownikom . . . lepiej, jak podzieli się nimi kierownictwo wyjeżdżając na zakupy do Karolinki . . .
    jancopaunco

24.05.2018 13:40

kiedy na hali będzie normalna klimatyzacja??? bo od tych wiatrakow waszych śmiesznych do katar i gardło boli caly czas plecy i mięśnie również ,macie kase juz kit z tymi waszymi śmiesznymi podwyżkami ale zróbcie coś dla poprawienia warunkow pracy , stać was

17.05.2018 14:03

anonymous

18.05.2018 21:20

nie raz pokazaliście ze młodzi musza zarabiać na innych i nic się nie zmieni, My będziemy zarabiać na was
    Ptahil

18.05.2018 21:27

A co Pan zrobił z tym? Tadak? @Tadek? miszczami klawiatury możemy być wszędzie
    porąbało was?

30.11.2015 23:02

Półtora funta na/h i wy mowicie że to dobre zarobki?
    brazowooka25

15.05.2018 13:48

To az 52,23 Hrywien
    Karolina

25.04.2018 05:14

W wątku pojawia się bardzo dużo negatywnych komentarzy o firmie Neapco Europe. Piszecie o kiepskich warunkach mieszkaniowych, nadgodzinach. A czy znajdą się także rzeczy, które podobają się wam u tego pracodawcy? @Bolesław, czy pracowałeś w tej firmie wcześniej? Możesz napisać, jakie zmiany w niej zaszły?
    xyz

05.05.2018 20:46

Nie ma takich

10.05.2018 18:34

Raczej nie ma takowych. Jak się przyjąłem to weekendy były wolne... Teraz mamy 3 w miesiącu, dla firmy to dobre bo płacą mniej za weekendy z grafiku.... Tyle o zmianach. A pani Karolina jest adminem czy wtyką z firmy?????
    klik

13.04.2018 17:26

W zakładzie jest nowa firma ochroniarska- gdy wychodzisz z zakładu a zapali ci się czerwona lampka zdarzyło się już że ludzie dmuchają w alkomat---- dlaczego dmuchają to nie wiem nie ma takiego prawa aby dmuchać w alkomat i każdy ma prawo odmówić badania alkomatem, do tego są tylko uprawnione organa jak POLICJA a nie ochroniarz, i w dodatku musi być podejrzenie ze jesteś w stanie po spożyciu tzn. dziwne zachowanie, zachowanie równowagi, a jeśli takiego czegoś nie ma to masz prawo odmówić i nic ci nie mogą zrobić. A jak chcą dokonać badania to muszą wezwać POLICJE-to wtedy musisz dmuchnąć. I nie ma takiego czegoś ze losowo cię będą sprawdzać, tego przepisy nie nakazują, to już podchodzi pod MOBING. Także ludziska nie gódźcie się na badanie - to jest tak, jak nie znacie praw , to poczytajcie sobie w necie, kodeksie pracy. I nie dmuchajcie w alkomat, bo to każdy musi wyrazić zgodę na badanie alkomatem. Po prostu nie chcę i nie dmucham. To wszystko jest nielegalne

14.04.2018 13:13

Hm... Firma chyba sama tego nie wymyśliła... To raczej Doktor... Ale żaden z pracowników nie jest zobowiązany dmuchać. W razie potrzeby telefon do związkowca i po sprawie, no chyba że przyjedzie policja. Lecz jak każdy będzie odmawiać a uprą się i będą dzwonić po władze to szybko zrobi się z tego afera na miarę mediów... Takich które to dobrze opiszą heh... Jak pójdzie dalej to ktoś dostanie szpica na do widzenia
    marek54

14.04.2018 23:44

Nie dawać się, ta firma od sprawdzania L4 ma sprawdzić tylko, czy ty jesteś w mieszkaniu i nie wykonujesz żadnych prac, żadnych dodatkowych pytań odnośnie stanu zdrowia i przybliżonego terminu powrotu do pracy nikt nie ma prawa zadawać. Tak jak z tym dmuchaniem, niech dzwonią po Policje. Jest źle, a to wina tylko jednego człowieka w tym zakładzie, który nienawidzi wszystkich dookoła.
    ://

11.04.2018 19:07

Kawalerka w praszce odstępne 650zl opłaty 300zl jedzenie na 30 dni x25 750zl internet i telefon 100zl srodki czystosci 100zl lekarz dentysta 100zl razem 2000zl nie wpsominajac o rozrywce kino z synem/kolacja raz w miesiacu 100 i ile zostaje 500zl?(o ile ktos zarabia 2500 a nie 2100), nie mowice ze 2500 to na lape to jak na ta okolicje nie jest zle to jest zapomoga nie wyplata co jesli by sie chcialo odlozyc na samochod/wakacje. Praca zeby przezyc a nie zeby zyc;/
    Hiena886

10.04.2018 17:57

Również nie polecam tej firmy. Pracuje na montażu półosi i jest naprawdę ciężko. Ciągle tylko słyszy się dlaczego tak mało można było zrobić więcej. Od początku roku może z dwa weekendy w pełni wolne. Po 3 latach pracy czuje doskwierający ból rąk i pleców. Zarobki w stosunku do wykonywanej pracy na poziomie bardzo marnym. W branży automotive jedna z gorszych firm w kraju.
    XYZ

06.04.2018 20:12

A JAK KTOS TU PISZE ZE NA TEN REGION TO CALKIEM DOBRZE TO NIECH STUKNIE W LEB CO TO MA DO RZECZY REGION, W DIREN ZARABIAJA 4 RAZY TYLE O 100 PROCENT SIE MNIE NAROBIA WYWALCZYLI SOBIE 35 GODZINNY TYDZIEN PRACY A U NAS CO- SOBOTY NIEDZIELE I MALO I NAM SIE TLUMACZY BZDETY, NO ALE CO TACY U NAS PRACUJA CO ZAKLAD NASZ CHWALA, TYLKO NIE WIEM POD JAKIM WZGLEDEM BO MY POWINNISMY ZARABIAC RAZ TYLE CO ZARABIAMY, NO ALE CO SA TACY CO SA ZADOWOLENI Z TEGO Z E W POLOWIE SA ZADOWOLENI ---ROZUM TO BOGADZTWO NO9 ALE CO JAK KTOS GO NIEMA-------------------------- I NIE MYSLI RACJINALNIE
    ZYX

08.04.2018 12:40

XYZ jeśli nie zrobisz kariery w Neapco to na 100% uda Ci się w zawodzie nauczyciela języka polskiego :)
    xyz

06.04.2018 20:03

NIE POLECAM TEJ FIRMY- ZAROBKI MARNE W MARKECIE WIECEJ ZARABIAJĄ- KILKA LAT PRZY TYCH PODWYŻKACH A JAKIE TE PODWYZKI , JAK IFLACJA JEST WIEKSZ A- TO ZENADA ZARABIAJA ALE MOZE W BIURACH I DYREKCJA ZARZAD ALE NIE FIZYCZNI-TAKA JEST PRAWDA A ZWIAZKI TAK DZIALAJA JAKBY ICH NIE BYŁO BO ICH NIE MA TAKA JEST CALA PRAWDA
    Gold

07.04.2018 17:01

Te związki to śmiech na sali.
    kuba32

31.03.2018 13:33

Pracujemy ciężko, praktycznie wszystkie weekendy w pracy, zachorujesz a oni wyślą ci na chatę jakieś śmieszne kontrole. Ludzie, dajcie sobie spokój z tym zakładem, tym bardziej, ze zarobki są marne przy tej pracy jaką wykonujemy.
    Xxxx

22.03.2018 14:30

Pracownicy z męskiej strony są zdania że kobiety nie powinny robić np na ml 5 na wałkach opowiadają bzdury pracowałam ale dla nich zawsze jesteśmy słabsze kierownik wybiera kogo chce nawet nie wie co jest w maszynie np ile ma osi a co dopiero reszta

01.03.2018 13:22

Lechu

06.03.2018 19:03

U mnie na wydziale czeka parę osób do wiosny i robią myk za granice, młodzi. Kto im tutaj będzie pracował za takie pieniądze? Jak ten "zarzad" po rozum nie pójdzie, to marnie widzę ten zaklad.
    Garbusek

04.03.2018 22:16

chłopaki zrobić strajk pare dni i tyle na neapco świat sie nie kończy a takie grosze to zarobicie wszędzie nawet w markecie na kasie
    Pytacz

01.03.2018 14:28

Witam, jakieś opinie o pracy biurowej? Dział logistyki, z językiem angielskim.

14.02.2018 15:40

perkol46

28.02.2018 11:50

W tym co słyszysz jest dużo prawdy, atmosfera jest fatalna w stosunku do kilku lat do tyłu, wtedy to załoga stanowiła ZESPÓŁ, dzisiaj to zlepek kilku grup rodzinnych walczących o wpływy, Tak się dzieje w firmach w których Kierownictwo zachwyciło się sukcesami dotyczącymi zarobków, że zapomniało iż te ich zarobki 10 000 do 45 000 PLN pochodzą z pracy niby pracowników produkcyjnych 2 000 do 3 5000 PLN, Jeżeli chciałbyś przystąpić to tego pseudo Zespołu, to wiec, że będziesz potraktowany jako kolejna ''część zamienna maszyny, którą wstawiają'' w proces produkcyjny i musi pracować sprawnie, ku chwale Kierownictwa. Będziesz miał obowiązki a pracodawca prawa.
    Lechu

17.02.2018 15:16

Tylko nie chorujcie w tym zakladzie. Bo Was odwiedzi capo di tutti frutti.

26.02.2018 08:54

Cappi di duppi dostaje przepustkę do zobaczenia i tyle trwa jego wizyta ???? bo to jest wystarczające dla pana z Seata
    Danielo87

11.02.2018 18:54

Jeśli chodzi o szkolenia to są one dla pracowników biurowych lub jakiś elektrykow,mechanikow.dla zwyklego szaraka (pracownika z produkcji)nie ma szkolen.Jak poszłam zapytałem o angielski to owszem jest kurs z tym ze jak mój lider się dowiedziałem że chce iść to powiedział w prost chcesz mieć umowę przedłużona to nie pchają się tam gdzie nie trzeba.co do zarobków jeśli porównać z prywatym zakladem to są dobre(2 000zl neto) bo niby są dodatki.ale jeśli porównamy z firmami takimi jak Tauryna.,pge,cementowa warta to slabo one wypadają. Mam kolegów w tych branżach to zarabiają o wiele wiecej niż ja:(
    anonymous

15.02.2018 20:21

Chodziło mi o kurs językowy, z tym kursem problemu nie miałem, jeśli chodzi o inne kursy to rzeczywiście kapa. Po drugie, lider nie mógł mu tak powiedzieć, że jak chce mieć umowę przedłużona to nie powinien się zapisywać na kurs językowy, w to akurat nie uwierzę .

16.02.2018 15:54

Mógł jak najbardziej ????????????????słyszałem już teksty: " chcesz mieć umowę na stałe ? To lepiej przyjdź w niedzielę. Lub.... Albo praca albo wolne niedziele .. i wiele innych które są dla niektórych oddziałów normą. Oczywiście że tak nie można mówić lecz jak temu zapobiec ? Ciężka sprawa. Wystarczy posłuchać chłopaków na mieście i na ocenę firm tutaj w GW. Nie przekracza 3....

09.10.2017 12:26

Fitch45

15.02.2018 12:22

Brawo, celnie w punkt. To co się stało z zakładem na przestrzeni lat, wola o pomstę do nieba.
    wiwi

20.12.2017 17:19

Pracuję 7 lat w Neapco i ogólnie jestem zadowolony. Jak na okolicę to zarobki są dobre, bonusy na święta, lekcje angielskiego i szkolenia. Wiadomo, że są lepsze i gorsze miejsca do pracy i ocena w dużej mierze zależy od tego gdzie pracujesz, z kim i czy jest to praca monotonna i ciężka fizycznie. Inna będzie ocena pracownika montażu, inna mechanika czy jeszcze osoby z biura.
    Kolo

26.01.2018 13:10

Kwestia wydziału ,dyrektora, kierownika jak i lidera
    mateuszek

06.02.2018 10:25

jesteś zadowolony ?:) hehe rekomenduj do firmy rodzine , takich ambitnych ludzi brakuje.

Zostaw merytoryczną opinię o Neapco Europe Sp. z o.o.