Unilever Polska SA

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 450 ocen.

Unilever Polska SA
3 450 6 1

Opinie o Unilever Polska SA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Pjoter

Ja to z Grazyna jestesmy super zadowoleni. Piniedzy starcza na perly chmielowe codziennie,nie musimy martwic sie juz o perfumy,co miesiac kupujemy kulki rexony ze sklepiku. Juz sie zastanawiamy nad kupnem pasaciora aby somsiad sie wkorwial jak bedziemy w wolny weekend jezdzic nad rzeké z dzesika.Abstrachujác, glowy wam nie zetna jak przyjdziecie na rozmowe . Nie bierzcie do siebie opini cebulakow. Internet przyjmie wszystko.

Pimpuslaw

Praca jest spoko pracuje przez Randstad jako pakowacz zarabiam ok 3000-3200 tys zł, netto

zorientowany
@Pimpuslaw 25.07.2018 20:16

ha ha... chyba brutto przy pełnych godzinach

Lever
@zorientowany 26.07.2018 06:17

Nie możesz tyle zarabiać chyba że rypiesz non stop nadgodziny, których obecnie nie ma. Przy przepracowanym pełnym miesiącu masz od 2000-2300 na ręke przy dobrych wiatrach. Kłamca...

Hihi
@Pimpuslaw 25.07.2018 20:16

Powiedz jeszcze co bierzesz;)

Dobry człowiek
@Pimpuslaw 25.07.2018 20:16

Chłopie daj namiary na dilera!!! Musi mieć dobry towar.

baba
@zorientowany 26.07.2018 06:17

hahhhhhhhhhh, demencję masz , netto tyle to na 2 miesiące...

obibok
@Pimpuslaw 25.07.2018 20:16

3000.000 o kurła! 3 miliony na miecha to chłopie, pół roku popracujesz a potem gnijesz do 67 na tapczanie :D

Syzyf
@obibok 15.09.2018 02:06

Suszek nie kompromituj

Lyder fajf
@Syzyf 15.09.2018 09:00

Fajnie w tym Unilolverze, 3 melony na miesiac i taki problem z praca?

Porto

Witam, dostałem propozycję pracy jako aparatowy, coś więcej ktoś powi mi szczerze na ten temat? Jak wyglada praca i zaroboki bez sciemy?. Pozdrawiam i dziękuję z gory za odpowiedź

bogdan 23

Najgorszą brygadą jest brygada b nie miła atmosfera a o ludziach to już nie wspomne wredni chamscy itd , najgorsze linie to linia 4 5 41 i 15 a operatorach już nie wspomne nie pomogą nawet nie ma kto zmienić aby wyjść sie napić a nie nie wspomne aby skorzystać z toalety tak jest na lini nr 15 4 nikt nie zmieni

Tosia
@bogdan 23 17.09.2018 21:28

Na p5 brygada B taka sama ...wiec niema co tu pisac tyle tylko do liderow iść a jak to nie pomoże to wyżej...bo moze wtedy ktos to zmieni..a najlepiej jakby ludzi pomeszali na zmianach moze wtedy będzie lepiej...a nie zmiana liderow to nic nieda bo te paniebi tak beda robic vo chca..

BORYS

Witam, Może ktoś napisac coś więcej na temat pracy jako młodszy operator wózka widłowego . Na czym polega praca itd

GangmanStyle
@BORYS 11.09.2018 23:50

w skrócie jesteś murzynem od wszystkiego, za marne pieniądze, do tego znosic musisz widzimisie róznego rodzaju gostków

bronka 56

Na czym polegają umowy kodeksowe a kontaktowe wie ktos coś na ten temat oraz czy wszystkim przedłużą umowy czy tylko wybranym ludziom . Prosze o wyjaśnienie

Pepsi
@bronka 56 10.09.2018 23:18

Na tym polegają ze nie wiążą pracodawcy przepisy kodeksu pracy. Jest to umowa cywilno-prawna. Najzabawniejsze jest to że obecnie w razie czego to odpowiadasz z straty do wysokości max 3 pensji. A na kontrakcie odpowiadasz całym swym majątkiem. Taka prawna ciekawostka.

Lever
@Pepsi 11.09.2018 08:42

Z tego co się orientuję mają być umowy kodeksowe a nie żadne kontrakty.

klaudia 34

Mam pytanie te osoby co mają umowy do listopada 2018 roku pójda na bruk czy bedą mieli umowy przedłużone i będą zatrudnieni na umowie kontraktowej i na czym ta umowa polega może ktoś wyjasnić

Pepsi
@klaudia 34 09.09.2018 16:39

Wywala wszystkich na bruk bez mrugnięcia okiem. Beda tylko mamić ze jeszcze decyzji nie ma. Na święta bedziemy bez pracy. Ratować sie kto może! Ciągle pytania o to samo nie zamkną rzeczywiatosci

Dobry człowiek
@klaudia 34 09.09.2018 16:39

Słyszałem że mają wam przedłużyć o rok ale nie wiem czy napewno...

Krystian Spedycja

Pracuje od maja na wydziale P4 na magazynie na spedycji na brygadzie D na stanowisku młodszy wózkowy i jak dla mnie mi ta praca odpowiada co prawda mogli by płacić trochę więcej bo wymagania co do człowieka są spore ale prawda jest taka że jest tak w każdej innej pracy... A co do P5 i brygady D też pracowałem na Młodszym Pakowaczu ponad rok i nie dam złego słowa powiedzieć na tą brygadę tak samo jak i na P4 liderzy wporzadku i da się z nimi dogadać tylko trzeba normalnie rozmawiać.

Pan Prezes
@Krystian Spedycja 06.09.2018 19:36

Brygada D Paletyzacja pozdrawia :D.

olek 45

Czy w listopadzie wszystkim przedłużą umowy czy wybranym osobąm bo na moje to powinni przedłuzyc tym osobąm co chodzą cały czs do pracy nie chodzą na chorobowe przepustki itp a taki co uczciwie pracuje to takich zwalniaja . Ale i tak cały czas brakuje ludzi , nie ma ludzi do pracy . chodzi mi o ludzi co w systemie pracuja

Syzyf
@olek 45 03.09.2018 13:46

Gość za 13.5 na godzinę. Ledwo sklecił kilka zdań,a o ortografii i i interpunkcji nie wspomnę. Quo Vadis bydgoska fabryko!? Czas szukać lepszego pracodawcy.

Bingo

Witam , Może ktoś podzieli sie opinią jak wygląda praca " magazyniera " ( operator wózka widłowego ) . Jakieś szczegóły i czy warto.

Tubylec
@Bingo 31.08.2018 15:28

Nie warto. W systemie za żałosne pieniądze. Kierownik tylko obowiązki dokłada,lepiej iść do randstad za 13.5 i mieć wszystko w (usunięte przez administratora)

Stasiu
@Tubylec 31.08.2018 19:13

Magazynier i operator to dwa różne stanowiska, operator zapierdziela wózkiem, ale bywa i tak że układa na palecie lub sypie butle, w zależności jakie jest zapotrzebowanie na ludzi i na jaki dział trafi i czy jest w randstadzie czy unileverze

On

Witam...jestem pracownikiem unilever Poznań i mam do Was pytanie ile zarabia u Was operator .multi operator ? Z góry dzieki

FaktySąTakie
@On 29.08.2018 22:47

Witaj kolego. W Bydgoszczy operator na początek dostaje 16.50. Jest to taka osoba, która przychodzi z ulicy i nie wie jak segregować śmieci, jak się prosi go o klucz płasko-oczkowy to robi wielkie WOW i liczysz na to, że delikwent trafi za 3 razem w dobre narzędzie. Z racji tego, że u Nas linie są dużo większe niż w Poznaniu taki operator jest samodzielny po około 14-20 miesiącach. Pisząc "samodzielny" mam na myśli, że uciągnie produkcję po kimś kto mu przezbroi i wyreguluje. Po około roku szarpniesz się na kasę rzędu 18.50 ( mogę się pomylić o +/- 30gr.) Takiego gościa dostaje do szkolenia Lider, bądź pełniący obowiązki Lidera operator. Stawka takiego "nauczyciela" to przedział 19.80 - 26.00(max). - tacy klienci pracują po 10 lat i więcej. W znaczącej większości tacy Liderzy potrafią "jechać" kilkoma liniami - i obecnie ratują tej fabryce (usunięte przez administratora) z uwagi na braki obsady. I tu jest różnica pomiędzy multioperatorem w Pozaniu a Liderem w Bydgoszczy. W Poznaniu gość, który potrafi obsłużyć 3-4 maszyny do tego coś tam skubnie z instalacji jest KOZAKIEM - MULTIOPERATOREM.( i jestem ciekawa ile ma stawki) W BYDGOSZCZY w standardzie operator ma umieć obsłużyć instalacje (nawet 2 różne), + linia która się składa z 7 - 8 maszyn. Pomijając obsługę i przezbrojenie maszyn. Trzeba dodać do obowiązków takiego Lidera i Operatora udział w projektach - redukcji strat, analiz, usprawnień, niańczenie serwisantów z innych krajów. Podsumowując kolego w Bydgoszczy morale szoruje po dnie, bo różnica między pakowaczem z firmy tymczasowej a Liderem produkcji w wypłacie sprowadza się do 700 zł. Gość z firmy tymczasowej po aktualnych podwyżkach dostanie 2300PLN na ręke. LIDER (3 szczeble wyżej) - 3000 PLN na rękę.(praca w systemie 7 dni z rzędu, z kompletnym dodatkiem za nocki i 4brygadówkę) O przepaści w odpowiedzialności i obowiązkach nie będę już pisała, bo to zbyteczne. No i koordynatorzy też są różni, ja mam to szczęście że nie muszę się męczyć z tymi "milusińskimi" z bryg. C i D. Podziel się podobną opinią o pracy w POZNANIU. Pozdrawiamy z WORLD CLASS MANUFACTURING Unilever BYDGOSZCZ.

Kik
@FaktySąTakie 30.08.2018 13:37

Operator w unilever, jesteś odpowiedzialny za produkcje a dostajesz pensje niewiele wyższą od kasjera w biedrze. Paranoja

Gieniu XXL
@FaktySąTakie 30.08.2018 13:37

Beata tylko Ty tak ładnie piszesz

antonina 45

Czy w listopadzie ludzie pójdą na bruk , Wie ktoś coś wie na ten temat

Jola
@antonina 45 01.09.2018 00:16

Nie, nie pójdą, randstad tworzy inną spółkę która będzie zatrudniać najprawdopodobniej na umowy kodeksowe

nieznajoma 45

Mam pytanie co zrobia z ludzmi w listopadzie i czy ranstand bedzie zlikwidoawny i bedzie nowa agencja Wie ktoś cos na ten temat

bober
@nieznajoma 45 21.08.2018 17:27

Pingwin i kura to przykłady ptaków które nie latają.

Dobry człowiek
@nieznajoma 45 21.08.2018 17:27

Ransrad nie będzie zlikwidowany pytałem u koordynatora, ludzi od pon. do pt też nie zwolnia chociaż pewne młode pakowaczki tak gadaly. Bujda na resorach! Co do ludzi w systemie to nie wiem..

Wuala
@nieznajoma 45 21.08.2018 17:27

Najczęstsza przyczyna utonięć to woda - masz racje!

anonim

(usunięte przez administratora)

ZAWISZA FANS

Gralus też się wszystkiego wypierał:)

W00

Widzę,że komuś tu się nudzi i zaczyna wymyślać ciekawe historyjki :')) pozdrawiam serdecznie

Karolek

Szczerze? Nie oszukujmy się. Ludzie marudzą bo lubią marudzić ale taka jest prawda że jest to jeden z niewielu zakładów w Bydgoszczy w którym dobrze się pracuje. Świadczą o tym m.in ciągłe powroty pracowników którzy uciekają bo myślą że znajda coś lepszego. Pracować trzeba wszędzie, ruszać się, podnosić, wyrabiać normy. Gdzie indziej też dostanie się opierdziel od szefa itp. Tak już jest i tak będzie wszędzie. Tylko że w Unileverze po pierwsze płacą dobrze jak za taka pracę która według mnie nie jest ciężka tylko po prostu monotonna a po drugie nie ma takiego dużego nacisku na wszystko jak w innych firmach.

Skandal
@Karolek 27.08.2018 10:32

Serio? Niewiele ponad dwójkę dostajemy system pracy 7 dniowy gdzie praktycznie w domu cie nie ma a zakład staje się twoim drugim domem. Kolejny próg niewolnictwa przekroczony

wozkowicz

Powiem wam jak jest. Firma Unilever dba, drzy nawet o swój wizerunek jako o firmę bezwypadkową. dostaje za do kasę z unii. to jest jeszcze małe miki. prezesi wiedzą, że ich premia uzależniona od tego jest. wy za pracę bezwypadkową dostaniecie jabłko i odblaski, oni nowe SVW-y. I możecie tak narzekać, macie prawo, a nawet rzetelne podstawy, ale sami nie zdziałacie nic. NIC! Załóżcie związek zawodowy pracowników tymczasowych przy Unilever. Znajddźcie lidera, który wam pomoże. Jak nie, dalej będziecie robić za niewolników.

Dobry człowiek
@wozkowicz 17.08.2018 10:54

Co ty chłopie nikt nie pójdzie bo ludzie się boją że robotę stracą. Gdyby ludzie się zjednoczyli zrobili strajk to może coś by z tego było, a tak to będzie co jest i tyle, jest dużo ludzi którzy wchodzą w (usunięte przez administratora) kabluja do biura i co dostaną 30 gr podwyżki i się cieszą. (usunięte przez administratora) chore człowiek człowiekowi wilkiem.

anonymous

W brygadzie b zostali przyjeci Zenek Marek Tomek Sławek Iza operator Asia chuda kol Oli Asia gruba donosiciel Przemek oraz Ala . A co z resztą ludzi do zwolnienia wie ktoś może .

Dobry człowiek
@anonymous 08.08.2018 07:40

A może lepiej iść do biura i się spytać??? Czy będą zwalniać ludzi...

Oskar

Myślicie, ze warto iść tam do pracy? Muszę znaleźć prace na wrzesień tylko, czyli jeden miesiąc. Myślicie, ze mnie przyjmą?

anonim

(usunięte przez administratora)

Cycuszki

Czyje?

Cycuszek

Aaaa haneczka

anonim

(usunięte przez administratora)

Algida

Latka lecą, czasy sie zmieniają a jaro wciąż ten sam:)

Domestos
@Algida 26.07.2018 16:47

do czasu jak jego żonka się dowie ha ha a się dowie

Szok kasjerki
@Domestos 26.07.2018 19:04

Czy Ty jesteś poważna? Przecież jak ona albo on to przeczyta i pójdą do sądu to nie tylko Cię wyrzucą ale i karę zapłacisz. Lepiej się za robotę weźcie zamiast plotki rozsiewać.

Pakowaczka
@Szok kasjerki 27.07.2018 14:22

Jaką karę jak pisze prawdę wystarczy zobaczyć jak przy linii przychodzi Jarosław kiedy na maszynie jest ruda.

Supernowa
@Pakowaczka 27.07.2018 14:42

Ty też sypiasz z każdym z kim gadasz na linii? Ja Rudą znam i wiem że z nim nie sypia. A cała akcja moim zdaniem jest po to żeby Jarka przenieśli z powrotem na B jak to Gruby z biura przeczyta.

Paloma
@Supernowa 27.07.2018 14:48

Przecież to że Jarek wraca na swoją brygada to fakt! ! ! Wiadomo już od kilku dni. Nie należy łączyć tego z tym wpisem!

Milka
@Paloma 27.07.2018 15:20

Tu nie chodzi o lidera tylko ktoś chce zaszkodzić Rudej. Na lidera co chwila ktoś takie ploty wymyśla i on nic sobie z tego nie robi. A o Rudą niektóre zazdrosne bo pracuje lepiej, koleżanki ma, do firmy ją przyjęli ale to już dawno, jeszcze za Janusza. Ja z nią pracowałam nie raz i nie mam nic do tej laski.

Qwerty
@Milka 27.07.2018 16:30

A czy do obowiązków rudej należą dwugodzinne pogaduszki z liderem w biurze na nocnych zmianach gdzie inne pracują na linii?

Olesandre

To jest znieważenie. Zostało to zgłoszone na policje oczekuj powiadomienia .

Olesandre

Wiesz co to IP ???? Chyba nie . Niedługo dostaniesz pisemko . Powodzenia ;-)

Śnieżny Pyton
@Olesandre 28.07.2018 00:06

Gdzie masz to IP dzbanie, adminie tej strony, jedyne pisemko jakie ty możesz zobaczyć to kartka na mięso mielone komunisto-informatyku.

Doucz sie
@Olesandre 27.07.2018 23:59

Najpierw dowiedz sie czym jest znieważenie. Po za tym w tym poście nie ma żadnych danych personalnych i nie użyto obraźliwych słów. Wiec o jakim znieważeniu ty mówisz. Poczytaj najpierw definicje słów których jak widać nie rozumiesz.

Ipipip
@Olesandre 28.07.2018 00:06

A wiesz co to karta prepaid zarejestrowana na słupa?

Hehehe

Porostu kobieta jest przedsiebiorcza :-)

kac

jak wygląda praca dorywcza tzn na stanowisku młodego pakowacza? da się wytrzymać? jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o przerwy w pracy?

elo
@kac 01.08.2018 16:58

Podajesz dyspozycyjność,co piątek dostajesz sms'a kiedy przychodzisz w nastepnym tygodniu,a przerwy 30 minut.

Prawda

Oddychajcie swoim życiem a nie cudzym! Praca jest jaka jest,troche nudna monotonna, ale (usunięte przez administratora) na p4 mogli by wreszcie porzadnie włączyć klime. Bo klima działa tylko na brygadzie B a reszta kordynator ów ma (usunięte przez administratora) że jest w (usunięte przez administratora) gorąco bo wazniejsze są premie za to że trochę zaoszczędza.

Barry

Poza psycholem na magazynie koło świstaków całkiem spoko praca.

Grażyna

Mobbing w pracy, całkowity brak szacunku dla drugiego człowieka, zła organizacja pracy, śmierdzi wszędzie

doda 45

Mam pytanie czy to prawda że w listopadzie wszystkich zwolnia i czy już szukać powoli pracy wie ktoś coś na ten temat

doda46
@doda 45 24.07.2018 15:17

nie umiesz czytać? niżej jest sto takich samych pytań

iza 34

Czy już wiadomo na 100 procent że ludzi w listopadzie zwolnią wie ktoś coś na ten temat z gerendis

Xxx
@iza 34 12.07.2018 17:13

Tak. Przyjmą kogo chcą, a resztę zaczną zwalniać. Chyba to już widać.

rybak 45

Czy to prawda że pod koniec listopada 2018 r ludzi z gerendis zwolnią i zatrudnią nowych pakowaczy przez unilewer i ludzi od poniedz do piatku , prosze o szybką odp co dokładnie zrobią z ludzmi z gerendis

wędkarz
@rybak 45 08.07.2018 23:59

do pieca

Dobry człowiek
@rybak 45 08.07.2018 23:59

Słyszałem że ludzi od pon-pt maja zwolnić.

Majonez i margaryna

Majonez i margaryna to jest to na co pracownicy unilewera zasłużyli sobie pracując w systemie po siedem dni w tygodniu na trzy zmiany. Człowiek prawie cały czas spędza w pracy, do domu tylko przychodzi się wyspać i co za to dostaje na święta majonez i margarynę. To się dopiero nazywa docenianie pracowników. Szkoda, że firma która ma takie duże aspiracje nie ma żadnych aspiracji w stosunku do swoich pracowników. Po ponad 6 latach pracy gdyby nie dopłata za system to miałbym mniej niż pracownik dyskontu. Z resztą sama dopłata za system też jest niska. Na większe podwyżki nie ma co liczyć w tym roku, wciskają ludziom kit jak to jest dobrze i będzie jeszcze lepiej. W niekturych supermarketach dają prawie dwa razy większą podwyżkę. Dlatego nie polecam pracy jako operator chyba że ktoś lubi cały czas spędzać w robocie za niwielkie pieniądze. Ja też się z tąd zwijam i tak długo wytrzymałem.

Pracownik Levera
@Majonez i margaryna 01.04.2018 17:54

Fakt, w dodatku było kilka wizytacji bhp, które wypadły bardzo dobrze, dzięki pracownikom więc mogli się bardziej postarać, ale cieszmy się chociaż z tego, w niektórych zakładach o paczkach możesz sobie pomarzyć.

Ewka
@Pracownik Levera 03.04.2018 09:40

W szczególności pracując przez agencję. Dobre jest to że prezenty dostali nawet Ci co pracują kilka dni bo tak to trzeba było mieć przepracowane pół roku żeby coś dostać.

ulala
@Pracownik Levera 03.04.2018 09:40

z sociala kasę na święta dostałeś jak jesteś z Unilever i jeszcze marudzisz czy ci za mało? plus ten majonezik czy jakiś prywaciarz da ci to?

Pracownik Levera
@ulala 15.06.2018 18:51

(usunięte przez administratora) dostałem nie kasę bo jestem przez Randstad.

Ehhh91km
@Majonez i margaryna 01.04.2018 17:54

Za kolejną wypłatę kup sobie słownik. I nie przesadzaj. Ja pracuje ok 6 lat i nie ma tragedii. Jak masz aspiracje to trzeba było uderzać od razu na jakieś kierownicze stanowisko. Chyba że byłeś sierota, to wiadomo skąd ta stawka...

Majlosz

Witam jak wygląda praca młodszego pakowacza (pon-pt)? Jutro rozmowa i po opiniach nie wiem czy sobie to darować.

iga 45

Mam pytanie którego lipca bedzie 2 tura na pakowaczy oraz czy wszystkich zwolnią w listopadzie czy do tego czasu coś wymyślą . ktoś coś wie na ten temat i ile osób maja przyjąć

Dno
@iga 45 27.06.2018 17:04

A niech zwalniają, przecież to dno zaczyna się robić.

TakiKtoś
@Dno 28.06.2018 23:20

Zwolnią a pracowników sobie z drewna wystrugają...

Zostaw opinię o Unilever Polska SA - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever Polska SA