Unilever Polska SA
3 454 6 1

Opinie o Unilever Polska SA

Kamper

Brygada D linia 55 operatorzy tam to komedia, 2 siedzi cały dzień przy biurku grajac na telefonach w gry jak dzieci lub przegladaja allegro i oglądają głupie stronki typu sadistic.... Za co maja płacone

Takisseeee
@Kamper 14.12.2018 21:31

Haahaaa... Mają płacone za siedzenie na (usunięte przez administratora) i siedzenie w tel. To jest bygada D.

Brygada D
@Kamper 14.12.2018 21:31

Ciekawe który taki życzliwy kolega operator to napisal. Skoro tam pakowacze raczej na tyły nie docierają ;) Fakt. Nieroby z nich ładne, ale to samo można powiedzieć prawie o każdym operatorze, że Internet mają opanowany do perfekcji. Linia numer 6 i 13? Też tylko potrafią zająć się pajacowaniem i wedrowkami ludów na kawusie. Bo przecież " za te pieniądze to nie będą się przepracowywać" :D A Kordynator czepia się i robi pod górkę nie tym co trzeba. Zresztą. On jest osobną historią o której można napisać poemat. Wejść do niego bez pytania kogoś podrodze "jaki ma Marek humor?" Rzadko sie zdarza. Ciekawe kiedy ktoś go nagra i wezmą się za niego za to stręczenie ludzi.

gira
@Kamper 14.12.2018 21:31

Za to ty wszystkich (usunięte przez administratora) i jarasz po kiblach śmierdzielu ładnie tak na kolegów donosić

Ziomus
@Brygada D 15.12.2018 05:58

To ze BUZKA DONOSI TO WIADOMO. TAKI SPOSOB NA KARIERE. ALE TO ZE W KIBLU JARA FAJECZKI TO INNA SPRAWA

gerwazy 56

Mam pytanie jaką trzeba skończyć szkołe aby zostać operatorem w unileverze . Ponieważ byłem raz na brygadzie b na lini 0 to jest tam młody operator który nie ma nawet skończonej szkoły a zachowuje sie jakby nie miał wszystkich pokoleji . i takich przyjmują szok . Zachowuje sie jakby nie miał wszystkich pokoleji .

Taki tam
@gerwazy 56 15.12.2018 07:27

No cóż.... dużo , zwłaszcza pakowaczek z Levera nie radzi sobie na maszynach , nie wyrabiaja norm . Taka firma .... Często ktoś kto ogarnia musi pracować za dwóch

Fortunka

Ale Buźce śmierdzą giry!

Święta

Serio???? Wino? Nie stać was na cos lepszego dla pracowników??? Jesteście żałosni w tym biurowcu. Trzeba bylo dac 5 dych więcej do talonu.

Takisseeee
@Święta 14.12.2018 09:48

Ja bym chciał chociaż to 50 zł dostać...

Takisseeee
@Święta 14.12.2018 09:48

Dobre chociaż jest?

Anna

Szukają na produkcję pon-pt?

Ja
@Anna 10.12.2018 16:16

Nie ma pracy dla osób od pon do pt. 2 tydzień siedzę w domu.

Anna
@Ja 10.12.2018 18:43

To genialna firma, naprawdę.

Jola
@Anna 12.12.2018 01:11

Rusz (usunięte przez administratora) do 4brygadówki to będziesz mieć robotę całe 7dni pod rząd a nie żalić się na firmę, kiedy nie chce się zada ruszyć i pracować jak normalny człowiek na cały etat

Ja
@Jola 12.12.2018 12:09

Po pierwsze ja się nie żale,tylko odpowiadam Annie. I tyle. Nie każda osoba może pracować w 4brygadowce ze względu na sprawy prywatne. Więc nie oceniaj osób od pon-pt jeśli nie wiesz.

Gosia
@Jola 12.12.2018 12:09

To normalni ludzie pracują od pon do piątku. A 4 brygadówka jest to współczesny niewolnizm za psie grosze bez życia rodzinnego. Wstyd...

Ania
@Gosia 12.12.2018 19:04

Pracujesz w systemie tyle samo godzin ile osoby pracujące w tygodniu a masz wypłatę większą od tygodniowych, wolę pracować w 4brygadach i mieć o przynajmniej 500zł więcej niż wynosi najniższa krajowa, a narzekanie że taka firma a nie ma dni pracujących dla tygodniowych?-Tzn że większość ludzi idzie tym samym tropem i wchodzą do brygady żeby móc zarobić więcej, tylko się cieszyć

Anulka
@Ania 12.12.2018 19:47

Pracujesz w systemie ,bo nie masz żadnych innych zainteresowań. Twoje życie to ta praca i pewnie jak większość ludzi zajmujesz się plotami, bo czym innym ,jak nie masz czasu na nic . Za chwilę będziesz wyglądać na 10 lat więcej. Spójrz na ludzi pracujących w systemie dłużej. Taki system niszczy organizm .

A
@Anulka 13.12.2018 11:30

Moim zainteresowaniem są podróże i teraz w końcu stać mnie żeby kilka razy w roku udać się do ciepłych krajów, nie mówiąc już o zwiedzaniu zakątków Polski:) pracuje już od kilku lat i o dziwo wyglądam coraz lepiej i mimo 32 lat na karku nie mam jeszcze ani jednego siwego włosa jak większość rówieśników :) trochę więcej radości z życia życzę! :)

Cała prawda
@A 13.12.2018 12:26

To Ty jesteś przebojowa. A Gdzie rodzina,dzieci. Do ciepłych krajów chyba Rumunia, Bułgaria i na maxa może Chorwacja bo za płacę pakowaczki to cię może stać ale raz na rok i to na dodatek ze sponsorem.

A
@Cała prawda 13.12.2018 19:47

Haha :D nie moja wina że nie umiesz gospodarować pieniędzmi i nie potrafisz wyszukiwać dobrych tańszych ofert w kurortach z 4 gwiazdkami :)

Pajacu ty
@Cała prawda 13.12.2018 19:47

A ty co za prostak nie wychowany? Kozak taki jesteś? Może też szukasz sponsora? Bułgarię to pewnie tylko na mapie widziałeś w tvp jak pogodę oglądasz. A na wakacje do borówna z całą rodziną stopy pomoczyć w tym brudzie, a rozrywką jest rzucanie kamieniami w okna. :)

Anna
@A 13.12.2018 12:26

To świetnie, ale nie każdy chce pracować w tym żałosnym trybie pracy i woli mieć mniej, ale mieć życie. Jeden weekend wolny w miesiącu w systemie brygadowym? Żenada. Nic się nie da zrobić.

Grosik
@A 13.12.2018 12:26

Pewnie za te grosze pakowaczki to na Rodos lecisz ,ale nasze polskie ,czyli Rodzinne Ogródki Działkowe Otoczone Siatką .... No nie mogę:))))))))

Gosia
@A 13.12.2018 20:24

No tak kilka razy do roku ciepłe kraje, a w weekendy jednodniowe w systemie 4 brygadowym zakontki w Polsce smieszna jesteś. Masz urlopu na maxa 26 dni no brawo. Na wszystko Ci go starcza. Ściema po to aby tylko ludzie się żarli. I nie pisali o złej atmosferze w firmie.

(P)

Obós pracy, nie polecam. Ałszfic Birkenał!

Zibi
@(P) 13.12.2018 21:35

A może jakiś dobry słownik polecisz ?

(P)
@Zibi 13.12.2018 21:48

Mósisz pujść do ksiengarni

anastazja 23

Witam państwa serdecznie pracuje w systemie 4 brygadówce od nie dawna ale to co sie dzieje to szok od samego początku grudnia wysyłają na urlopy na początku trzeba mieć ten urlop a jak nie ma pracy to niech zapłacą postojowe . Na siłe wysyłają ludzi na urlopy . Szok prawdziwa firma a pracy nie ma

Jola 23

Mam pytanie z brygady b który jest najlepszy operator i jaka najlepsza pakowaczka . Boje sie chodzic na ta brygade . najgorszym jest Ryszard z 41 . Pilne

Stasiu
@Jola 23 09.12.2018 18:59

ale się przyjebaliście do tego Rysia :D

Rimmel xd
@Jola 23 09.12.2018 18:59

Najlepsza brygada B. Pan Ryszard jest spoko. Co wy od niego chcecie?? A najlepszymi pakowaczkami jest Natalia z 12 i Brygida z 23 :)

Hahah
@Rimmel xd 10.12.2018 13:41

A Beatka z 4? :D

Beka
@Hahah 11.12.2018 00:38

Masz coś do niej? Po co ta zawiść głąby? ???? Pewnie wy się przez Lever nie dostaliście to niektórych ludzi się czepiacie bo są lepsi ????

Jola
@Beka 11.12.2018 18:43

To, że ktoś się dostał przez lever to znaczy że jest lepszy? Weź nie rozśmieszaj

Ola
@Jola 12.12.2018 12:11

Popieram. :) Ktoś kto egzaminu nie potrafi zdać ma być lepszy? Hahaha nie uważam tak :)

hahah
@Ola 12.12.2018 18:10

A kto niby nie zdał? ????

Anulka
@Beka 11.12.2018 18:43

Praca w Lever to ma niby być cos lepszego ? Może dawno temu tak było. Nikt to ma chociaż troszkę amibicji i rozumu długo tu nie popracuje . Przecież to dno .

przemek 56

W brygadzie b najlepszymi operatorami na lini i do porzartowania z nmi są Szymon krzysztof z 6 michał maciej z 12 marcin z 23 to są najlepsze linie które są na luzie oraz ludzie bardzo mili i sympatyczni fajnie sie tam pracuje .

Sklepik Dno

Czemu nikt nie weźmie się za ten sklepik zakładowy przecież tam żeby dostać coś ciekawego to graniczy się z cudem, nie dość że pustki to jeszcze bardzo drogo ,

freedom
@Sklepik Dno 11.12.2018 04:52

Bardzo drogo? To weź sobie raz nakupuj za cały bon nabierz czego tam chcesz, a potem kup dokładnie to samo w najtańszym markecie jaki znajdziesz. Odczujesz różnice. Ciesz się, że w ogóle macie sklepik bo w wielu zakładach nic takiego nie istnieje.

Fuufc
@Sklepik Dno 11.12.2018 04:52

To won do Rossmanna! Żyło.

Karolek

Szczerze? Nie oszukujmy się. Ludzie marudzą bo lubią marudzić ale taka jest prawda że jest to jeden z niewielu zakładów w Bydgoszczy w którym dobrze się pracuje. Świadczą o tym m.in ciągłe powroty pracowników którzy uciekają bo myślą że znajda coś lepszego. Pracować trzeba wszędzie, ruszać się, podnosić, wyrabiać normy. Gdzie indziej też dostanie się opierdziel od szefa itp. Tak już jest i tak będzie wszędzie. Tylko że w Unileverze po pierwsze płacą dobrze jak za taka pracę która według mnie nie jest ciężka tylko po prostu monotonna a po drugie nie ma takiego dużego nacisku na wszystko jak w innych firmach.

Skandal
@Karolek 27.08.2018 10:32

Serio? Niewiele ponad dwójkę dostajemy system pracy 7 dniowy gdzie praktycznie w domu cie nie ma a zakład staje się twoim drugim domem. Kolejny próg niewolnictwa przekroczony

Ja
@Karolek 27.08.2018 10:32

A byłeś na wytwarzaniu? Bo chyba nie wiesz o czym piszesz.

ryszard 34

Mam pytanie pracuje w 4 brygadówce może ktoś napisać ile sie ma pięniedzy jak sie idzie weekend na ranki popołudniówki i najważniejsze nocki pilne

Operator
@ryszard 34 08.12.2018 16:26

Idź do kadr tam Ci powiedzą. Ok Bo to nie jest system czterobrygadowy tylko weekendowy ???????? a co najlepsze już niedługo będzie jeszcze mniejszy dodatek, pomniejszony o twój urlop ustawowy.

Mało
@ryszard 34 08.12.2018 16:26

Bardzo mało w porównaniu do pracy

Julajula

Hej, zaczęłam jakiś czas temu pracę od poniedziałku do piątku. Byłam kilka razy na brygadzie A i D. Jakie macie opinie o operatorach z brygady A z linii 41 i z brygady D na linii 4?

Glymzo
@Julajula 08.12.2018 12:02

Skoro już tam robiłaś to chyba sama możesz sobie opinię wystawić??

Rimmel xd
@Julajula 08.12.2018 12:02

Hmm z brygady A na 41 są spoko operatorzy tylko ta pakowaczka nie jest miła...

Grażyna

Tak telewizory wieszają, a nie ma czym hali zamiatac, bo nie ma miotel , mydła często brakuje . To ma być światowy poziom ?

Cała prawda

Firma ta przechodzi sama siebie pod względem braku wstydu kierownictwa dyrekcji. Od kilku lat doświadczona kadra produkcji i magazynów śrubuje rekord za rekordem, wypracowywuje nagrody, a w nagrodę tak jak w tym roku młodzi nie doświadczeni pracownicy otrzymują ciche podwyżki oraz tu uwaga (czas na brawa) dyrekcja rozdała wszystkim po babeczce! Takie są tutaj nagrody za wieloletnie starania pracowników. Generalnie dyrekcja i kierownictwo wyznaje zasadę nie ważne ile potrafisz ważne na kogo gadasz. Wiele jest sytuacji(głównie na magazynach) gdzie stanowiska liderskie otrzymują osoby nie wykształcone wcale, lub brane z nikad osoby które potrafią tylko donosić na innych i tak funkcjonują. Ludzie pracują za marne pieniądze w systemie który wyniszcza a podwyżki dostaje ekipa bliska panu koordynatorowi magazynow

Taki tam jeden
@Cała prawda 05.12.2018 09:53

Prawda, prawda. Najlepszy cyrk był wtedy jak był ten cały adyt. Sprzątać, sprzątać, ładnie się uśmiechać jak się pracuje a linie maja (usunięte przez administratora) Nie wyrzucac śmieci do smietnikow żeby było że firma produkuje mało odpadów. No (usunięte przez administratora) cyrk. Niech przyjadą z zaskoczenia to wtedy zobaczą jaki jest tutaj (usunięte przez administratora) jak traktuje się ludzi. Słowa dziękuję człowiek nie usłyszy za ten (usunięte przez administratora) a co dopiero o jakiejś nagrodzie pieniężnej. Wstyd!!!! Wielka firma a nie potrafią człowieka docenić. Ciekawe co dostaniemy na święta, hmm wino i niedobre czekoladki?? A może szampon i odżywkę do włosów.

Bleh
@Taki tam jeden 05.12.2018 17:08

Ważne, że dyro liczy zera na koncie. Nie chce mi sie wierzyć, że nie dostają żadnej nagrody pieniężnej za ten cały WCM. Biedna firma pieniędzy nie ma... a widzieliście co postawili sobie w budynku głównym??? Ołtarzyk... za to na pewno mogli pracownikom dorzucić pare groszy do premii. Dyro za to pewnie kupi sobie kolejny dom w Hiszpanii. Biedak.

Haha
@Bleh 05.12.2018 17:19

U nas na magazynie też powiesili telewizory ;D ciekawe po co ! Na to pieniądze są!

Taki tam jeden
@Haha 05.12.2018 19:10

Oni to wszystko robią dla nas. Oni nas kochają!A może puszczą porno. Hahaa :D nie no taki żarcik xD

Gumiś
@Taki tam jeden 06.12.2018 15:31

Dla mnie tam mogą puścić :p trochę na pendrive tego przyniose :D :D ha ha ha

Haha

Ludzie ! Zbierzmy sie wszyscy i strajkujmy! Nie bójmy się tego! Nie zwolnią nas wszystkich A damy im do myślenia że jeżeli nic nie zmienia to tak tego nie zostawimy! Musimy walczyć o swoje przecież. W tak dużym zakładzie takie zarobki to jest dramat! Oni mają nas za idiotów?

Słoik
@Haha 05.12.2018 19:28

Ok to od jutra rana zaczynamy strajk. Pokażemy im!

Gumiś
@Słoik 05.12.2018 21:37

Tu nie ma co robić sobie jaj tylko zgrać się wszyscy z 4 brygad I nie przyjść do roboty raz czy 2 I oczy otworzą. Wszystko stanie na 2 dni to zobaczą na co nas stać!

Szczerze i prawdziwie

Odnośnie cichych podwyżek to na p5 nikt z osób decyzyjnych nie potrafi powiedzieć w jaki sposób zostały przyznawane podwyżki. Jak zawsze dostały osoby które liza tylki w biurze, są ich informatorami (konfidenci najlepiej są doceniani) i osoby które nie rzetelnie wykonują swoją pracę czy często idą na chorobowe. Natomiast osoby starając się żeby produkcja szła, biorą to wszystko na swoje barki, nie chorują mają figa z makiem niech robią za dwóch czy trzech żeby ktoś inny nic nie robił bo tak to funkcjonuje. Liderami są osoby nie wykształcone z prostackim zachowaniem myślą że krzycząc na ludzi zmotywuje sie ich do lepszej pracy. Dostają smakołyki do biura żeby mieć przywileje w postaci pójścia do szatni zapalić papierosa. Decyzyjni myślą że człowiek pracujący w systemie niewolniczym jest niedorozwiniety umysłowo i można nim pomiatac i manipulować. Czasy się zmieniły już Ukraińców zatrudniają na pakowanie. Dopóki osoby wyższego stopnia będą w taki sposób traktować ludzi którym na prawdę zależy na pracy i aby realizować plan produkcyjny dopóty będą ludzie się zwalniać, następuje niezadowolenie społeczne i będzie atmosfera napięta jak baranie jaja.

Poznan

Witam Was wszystkich!! Jestem pracownikiem unilever Poznań u nas jest to samo brak słów co tu się dzieje pracuje tu 15lat jako operator i zarabiam 4tys brutto ....żenada jakaś !!!! Teraz dostaliśmy na święta 500zl z funduszu socjalnego rozumiecie toooo a od firmy wielkie NICCCCC ..... Ta firma jest jedną wielka porażka widzę wszędzie!!!! A Wy ile na święta dostaliście ????

ktosik
@Poznan 06.12.2018 17:08

u nas zakres od 440 do 520 uzależniony dochodami rodziny więc nie lepiej

Bysio
@Poznan 06.12.2018 17:08

Co Ty piszesz w Poznaniu nie ma operatorów z tak długim stażem , i na pewno nie zarabia 2700 netto. Przestań siać ferment oszuście albo jesteś naprawdę cienki bo u nas operatorzy po cichych podwyżkach z 3letnim stażem tyle zarabiają Cienias.... I kłamca.

Cała prawda
@ktosik 06.12.2018 18:07

Związki są fikcyjne! To tylko ściema by głupi pracownik myślał ze ktoś pilnuje naszego dobra. A co do świąt to niestety firma stacza się z potentata który dobrze traktował pracowników do firmy krzak w której profity maja tylko kierownictwo itp itd. Nie prawdą jest ze nie da się dać ludzią więcej na święta tylko ze nie chcą!! Robimy więcej, lepiej, szybciej, bezpieczniej, a dostajemy mniej. Obecnie większość marketów daje pracowniką przynajmniej tyle samo lub więcej. Mam nadzieje ze dyrektor lub inni to czytają bo chyba czas by się uświadomili jakie faktycznie jest morale pracowników.

Poznan
@Bysio 06.12.2018 22:07

Człowieku przestań mnie oczerniać bo nie jestem żadnym kłamca i oszustem ..... po 15latach pracy mam 4020brutto to wychodzi około 2700zl netto .... Cienki może jesteś ty nie znasz mnie to nie osądzaj .....żałosny jesteś i tyle!!!!! Nie ma operatorów z tak długim stażem BLAHAHAHA co za gość!!!!!!

Obiektywny
@Cała prawda 07.12.2018 10:20

Dokładnie związki to jest jedna wielka fikcja które dla pracowników nie robią nic, ale jak mają być skoro są na utrzymaniu dyrektora. To co powie dyrektor to tak ma być i wtedy zwiazkowiec chwali się że tyle wywalczył. Najlepsze jak ktoś nie zapisze się do związku to mówi do tej osoby że jest nie wdzięczna gdyż dzięki nie mu są podwyżki premie roczne kwartalne itp itd. Atmosfera robi się w pracy coraz gorsza

Dno!

Jacy oni są łaskawi z tą kasą na święta... Nic już dla pracowników nie robią! Zabrali piknik, turniej miedzy zakładowy piłkarski. Za to są babeczki za trzecie miejsce wśród fabryk na CAŁYM ŚWIECIE. Gdzie gdyby nie ten zasuwający szary robaczek na hali mogli by sobie pomarzyć i pooglądac zdjęcia w Internecie. Skandal! A ten pseudo związkowiec ? (usunięte przez administratora) Tylko potrafi zawracać na stołówce i czym się chełpi? Przeciez to dzięki niemu są te jakże olbrzymie premie i podwyżki.

Workout

Podwyzki jakies byly ? Ile osob dostalo?

Basia
@Workout 25.11.2018 21:57

No były nic nie wiesz .

Basia
@Workout 25.11.2018 21:57

Dużo młodych niby. Ale nie do końca bo starzy z L 5 też dostali.

ktosik
@Basia 26.11.2018 07:18

podwyżka 0.4 pln do godzinówki ... szał i w większości starzy pracownicy dostali

Aborygen
@ktosik 28.11.2018 00:07

Wlasnie starzy nie dostali. Nie dostali Ci co ciagna ten wozek. Kabaret ta robota.

ktosik
@Aborygen 28.11.2018 10:36

mało wiesz

Wąs broda wąs
@ktosik 30.11.2018 19:56

Jak ty taki wszechwiedzacy to powiedz. Bo taki bełkot jak Ty to kazdy moze napisac... typu "wiem ale nie powiem"

Tosiax

gdzie jest andrew?

Higlander
@Tosiax 26.10.2018 19:21

nie robi juz

Tosiax
@Higlander 27.10.2018 20:43

Szkoda, starał się chłopak ;]

Andrew
@Tosiax 07.11.2018 20:50

Zdrowie jest najważniejsze. ;) Niema sensu za 2 tysiące z haczykiem go więcej tracić. Dzięki!

Kolezanka

Niektore linie sa ok, ale na wazelinach Marie W. kolejny facet rzucil zostawiajac mase dlugow... a ona wariujej w pracy !

Piątkowa
@Kolezanka 25.11.2018 00:15

Weź kobieto ogarnij się i przestań Panią Marie obrażać. Pani Maria to fajna kobieta bardzo sympatyczna.

Gumiś

Może jakiś strajk? I zaczną płacić lepiej? Wypłaty to totalna porażka.. tyrasz w systemie I (usunięte przez administratora) zarabiasz... masakra.. A gdzie czas dla rodziny?

Zażenowany zarobkami
@Gumiś 17.11.2018 18:26

Może trzeba wziąć przykład z policji? Niech kilku kluczowych operatorów z szybkich linii położy L4 w przyszłym tygodniu na wizytację, może wtedy zrozumieją???

Riko

No tak tylko kto tych nowych szkoli. Kto to wszystko ciągnie jak brakuję operatorów od kilku lat!!!! Na pewno nie biuro i młodzi. Starzy pracownicy i co z tego mają .Standardy się nie zmniejszają. A nasze pensję cały czas takie same. A kasa wypracowana idzie dla młodych bo się zwalniają. A robią tak bo ich przerasta ogrom obowiązków i system. A jak przyjdzie starszy z rekrutacji to nie może uwierzyć co za (usunięte przez administratora) i się zwalnia. A te " ciche zakłamane podwyżki " to już przesada!!!! Były przyznawane za chorobowe i jesteś bo jesteś.

jowita 23

Skąd wiadomo że ludzi w listopadzie nie zwolnią i jaką cześć ludzi przyjmną na umowy kontraktowe . Ktoś może wyjaśnić na czym polegają umowy kontaktowe . Pilne .

Lukrecjusz
@jowita 23 10.10.2018 14:46

Wpisz sobie w google i przeczytaj. I nie kontaktowe tylko kontraktowe. Czy za trudno? Czy kompetencje wać panny/pani kończą sie na włożeniu korka na butelke...

Kapiszi
@jowita 23 10.10.2018 14:46

Nie kontraktowe a kodeksowe! To jest bardzo duża różnica.

Redi
@Lukrecjusz 10.10.2018 21:03

Hehe madrala sam zakłada widać tylko kapsle a innych poucza.

Nicki minaja
@Kapiszi 11.10.2018 12:12

Kodeksów umowę zobaczysz jak świnka niebo hahajaha

Poczytajisprawdz
@Nicki minaja 18.10.2018 13:48

Nicki minaja widocznie do Ciebie nikt nie dzwonił z propozycją przejścia na umowę kodeksową więc Ty na pewno ją zobaczysz jak świnia niebo. Kontrakty bardziej stosuje się stosunku do fachowców, inżynierów i bardzo konkretnie określa się te warunki współpracy, agencje pracy raczej ich nie stosują. Pracownikom nie mogą zaproponować kolejnego etatu, gdyż zgodnie z przepisami pracownik tymczasowy może przepracować maksymalnie 1,5 roku dla jednego pracodawcy (dlatego powstała firma- córka Gerendis) by pracownik mógł zachować ciągłość zatrudnienia. I dlatego proponują umowy kodeksowe jako formę przejścia z umów tymczasowych. Różnica jest taka , że urlopów macie 26 dni o ile nabyliście do niego prawo oraz okres wypowiedzenia nie wynosi 3 dni czy tydzień ale np: miesiąc. Trzecia umowa to umowa na czas nieokreślony i nie można inaczej. Jeśli zaś jakimś cudem agencja zdecyduje się na kontrakty to warunki albo będą identyczne jak w umowie o pracę, choć nie wymuszone kodeksem pracy albo tracicie zatrudnienie bo taka umowa jest umową cywilno-prawną jak umowa zlecenie czy umowa o dzieło.

truskawka89
@Nicki minaja 18.10.2018 13:48

NickiMinaja dziś podpisałam umowę kodeksową więc nie gadaj, że zobaczę je jak świnia niebo, no chyba, że Ty :D:D:D:D

Pan Prezes

No i są. Umowy kodeksowe :D. Ja już podpisałem swój cyrograf, a Wy?

nicola 45

W brygadzie b co niektórzy operatorzy dziewczyny wołają że są lahonami może ktoś wyjaśnić co to oznacza

Haha
@nicola 45 22.11.2018 00:07

A ciągną pento za byle co :D chyba się tam przeniosę :D

Basia
@nicola 45 22.11.2018 00:07

Jacy operatorzy, może wtedy jaśnie zapracowany kordynator się ich zapyta? Co to znaczy.

Haha

Dostają podwyżki, bo trzęsą gaciami, że ludzie będą uciekać. Niech sie opamietaja bo zostana bez nikogo wtedy bedzie placz i lament! Oni myślą, że ludzie to debile? Za te pieniądze jeszcze trochę i nikt nie będzie dymał w tej pracy! W biurach siedzą pieniądze dobre dostaja I mają wszystko gdzieś! Tam połowa ludzi jest niepotrzebna !

Ciche podwyżki

Witam, poraz kolejny z rzędu zostały przyznane ciche podwyżki dla młodych pracowników. Za kaskę wypracowaną przez trzon operatorów i liderów , wozkowych, zwanych przez przełożonych ," starymi pracownikami" dla jasności wiek tych starych pracowników to (30- 50 i wyżej lat). Dzięki tym pracownikom produkcji, magazynów i wytważania ta firma ma taki status. Bo praca kiedyś a teraz to jak piekło a niebo. Ten cały filar ciągnie tą produkcję cały czas, a najlepiej to widać w sezonie urlopowym, kiedy " starzy pracownicy" biorą urlopy. I wtedy mamy braki produktu z góry, 8 godzin zmiany części i następne xxx minut regulacji czy postoje na ukłdana paletę +błędy i reklamację o tym już lepiej nie pisać. 90 % to Ci starzy pracownicy dzięki czemu te wasze plany są zrealizowane..... A firma ma ich w ...... Szara rzeczywistość dla wszystkich pozdrawiam drodzy.

Krystian Spedycja

Pracuje od maja na wydziale P4 na magazynie na spedycji na brygadzie D na stanowisku młodszy wózkowy i jak dla mnie mi ta praca odpowiada co prawda mogli by płacić trochę więcej bo wymagania co do człowieka są spore ale prawda jest taka że jest tak w każdej innej pracy... A co do P5 i brygady D też pracowałem na Młodszym Pakowaczu ponad rok i nie dam złego słowa powiedzieć na tą brygadę tak samo jak i na P4 liderzy wporzadku i da się z nimi dogadać tylko trzeba normalnie rozmawiać.

Pan Prezes
@Krystian Spedycja 06.09.2018 19:36

Brygada D Paletyzacja pozdrawia :D.

Gumiś
@Pan Prezes 10.09.2018 17:26

Pozdrawiam chłopaki :D do zobaczenia rano :D

Takisseeee

Jo jo a tu nadal to samo (usunięte przez administratora) na temat kto z kim po co i dlaczego. Janusze i Grażyny ogarnijcie się :)

Rachela
@Takisseeee 09.11.2018 20:30

Cześć, czy ktoś ma amaila do kadr z wieżowca ? do Pani Ani tej blondynki? będę bardzo wdzięczny.

Zostaw opinię o Unilever Polska SA - Bydgoszcz

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Unilever Polska SA