Exact Forestall

• Sobuczyna
  • Korwinów
  • Łojki
Bielsko-Biała - Lenko S.A. Exact Systems SGP
Częstochowa - ExactSystems Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Częstochowa
  5. Opinie o Exact Forestall S.A.

Opinie o Exact Forestall Częstochowa

Nie przegap nowości o Exact Forestall S.A.!

14.02.2024 22:28

16.02.2024 01:58

Dokladnie tak było. Przez Anne już wielu pracowników albo wyleciało, albo zostało zwolnionych albo zostało zmuszonych do przejścia na inne zmiany. Zajdziesz Annie za skórę a ona będzie darła mordę że nie popusci i będzie się mścić. Pani koordynator też niesprawiedliwa. Jednak czego można się spodziewać po kimś kto jest osobą niezrównoważoną psychicznie i do dobrego humoru potrzebuje grama od "dobrej fazy"? Substancje niedozwolone w pracy są bardzo popularne, taka kontrola niezapowiedziana dobrze by zrobila. To jednak firmie exact systems powinno zależeć na dobrej opinii. Opinie pracowników nie są wywołane emocjomi po zwolnieniu tylko nie smakiem pozostającym po projekcie. Pani koordynator proszę zmienić swoje zachowanie i traktowanie pracowników rowno oraz z należytym szacunkiem. Anno radzę nie kopać pod ludźmi dołów, (usunięte przez administratora) ma krótkie nogi a magazyn jest o tyle mały, że każda plotka czy informacja poparta dowodem dojdzie w oka mgnieniu do osoby zainteresowanej.
    Chmura

16.02.2024 01:32

Mam mieszane uczucia. Na jednym projekcie koordynator mistrzostwo, no wszystko dalo się załatwić. Bez problemu wolne, każda sprawa załatwiona. Praca też fajna, może nie za lekka ale w przyjemnej atmosferze chętnie szło się do pracy. Niemcy też bardzo w porządku. Szacunek miał każdy do każdego. Na innym projekcie niestety rozczarowanie. Koordynator jedna wielka masakra, Wielka pani z brakiem szacunku do pracownika. Masz własne zdanie? Haha zapomnij. Zepsuło Ci się auto i nie możesz dojechać z polski do niemiec? Załatw sobie coś w 1 dzień, nikogo nie obchodzi ze auto jest niesprawne. Czym jest spowodowane to ze na jednym projekcie płatne są przerwy a na drugim nie? Dlaczego nie ma narzędzi do pracy tylko pracownicy muszą kupować sobie sami? Jeśli tracisz projekt musisz sam zadbać o pracę. Niektórzy mając problemy rodzinne/zdrowotne/jakiekolwiek proszą o projekty przy granicy I odmawiają projektów w głąb Niemiec to panusia zajmująca się rozsyłaniem stałych pracowników na projekty bardzo się wkurza, unosi przy każdej rozmowie i każe wypowiadać umowy. Pracownicy z własnym zdaniem są wpisywani na czarna listę exactu i nie mają już powrotu ale kto by chciał wracac tam gdzie traktują go jak (usunięte przez administratora) Bardzo na plus są pracownicy. Akurat trafiliśmy na bardzo fajne ekipy ale z wyjątkami. Jeśli chodzi o firmę to albo sie trafi na spoko koordynatora i robote albo nie. Kokosów też często z tego nie ma więc to bardziej Praca przelotna, wakacyjna, dla studenta, młodej osoby pragnącej zdobyć doświadczenie w branży automotive.
    Kurka

15.02.2024 18:56

Projekt Gestamp Ludwigsfelde Pani Ewa kordynator przyjmowanie fantów w postaci jajek,kaczek Królików i miodu o który była taka afera od pani Anny Cz.Ludzie na to patrzyli nie fajnie to wyglądało.
    Robert

15.02.2024 14:45

Projekt Tesla Gestamp Ludwigsfelde praca przyjemna lecz to tylko tyle. Jest wiele negatywów, ale zacznijmy od początku. Jest jedna osoba Anna Cz.Team Leader nie znający języka, bezczelny, podkładający świnie ludziom, wielokrotnie przychodząca na kacu do pracy. Pani Anna jest kryta przez koordynatorkę, która wszystkie złe sprawy zamiata pod dywan. Pani koordynator Ewa M. lubiąca afery, nie docenia ludzi pracujących, za to świetnie docenia "nierobów". Koordynatorka nie ma kontroli nad swoimi obowiązkami, na przykład wysyła grafiki na ostatnią chwilę, godziny pracy nie były wpisywane na bieżąco, lecz dopiero po dwóch tygodniach, wyręczając się następnym koordynatorem. Obie Panie bywają niemiłe dla pracowników, traktują z wyższością pozostałych. Często występuje brak narzędzi do pracy, Pani Ewa twierdzi, że są dopiero zamówione. Pani Ewa raczej nie jest kompetentną osobą na to stanowisko.
    @gestamp

15.02.2024 10:46

Nie wiem czym kieruje sie kadra zarzadzajaca tym projektem.Normalni ludzie sa zwalniani a kompletne ciolki zostaja,bo sa przyjeci poprzez znajomosci i ulkady.Atmosfera w pracy gesta przez liderkeAnne Cz. ktora skłóca ze soba wszystkie zmiany,przychodzi do pracy śmierdząca alkoholem,wprowadza mobing,pomiata ludżmi,ktorzy jej nie pasuja podkrada pomysly żeby pozniej mowic ze to jej zasługa a sama nic nie robi. Oczami Shrekai ''prezentami''całkowicie okreciła sobie koordynatora. Kłamie,snuje intrygi,skóca wszystkich pracowników na 3 zmianach co doprowadza do tego ,że nikt ze soba nie rozmawia,. Koordynator Ewa M. tez nie lepsza,we wszystkim wierzy Annie Cz. ,karmia sie jedna przed druga wszelkimi aferami,. Oczekuje od pracowników wysokich wynikóww pracy a podstawowych narzedzi brak ,o wszystko musisz sie prosic a i tak nie zawsze dostaniesz bo nie ma,albo kupisz swoje albo nie masz czym pracowac ... Jedynie na dzien audytu,aby przejsc go pozytywnie,wszystko jest sprzatane dzien wczesniej tak aby audytor myslal ze tak jest tutaj na codzien,a wszystko jest na ostatnia chwile - Hipokryzja!!!Exact powinien czesciej robic najazd na projekty ,dodatkowo zaopatrzyc sie w alkomat co do niektorych pracownikow ....
    tesla gestamp

14.02.2024 19:43

Nie polecam tej firmy a zwłaszcza projekt exact systems gestamp. Możesz tam pracować nie ważne jak długoi nie ważne czy dobrze,popełnisz błądbądż podpadniesz w jakiś sposób liderce zmiany Annie Cz.to od razu z marszu jesteś podkablowany koordynatorowi,która owa liderka wszystko zgrabnie donosi,dodając połowe,kłamiąc co w nastepstwie doprowadza do zwolnienia. Koordynator Ewa M. we wszystkim słucha Anny Cz.pracowników dzieli na równych i równiejszych,ci co się boją odezwać zostają,a ci co mają swoje zdanie dostają wylot z projektu . Liderka tego bajzlujest skrajnie niepoważna przychodząc do pracy '' wczorajsza '' gdzie czuć od niej alkohol. Trzeba włazić jej w (usunięte przez administratora) w przeciwnym razie pokaże ci gdzie sa drzwi. Umie grać i omotać koordynatora ,a ten nic z tym nie robi stosując tzw.kolesiostwo za '' prezenty ''.
    Stan8911

22.01.2024 05:15

Jak wygląda praca na widlaku we Wrocławiu?

23.12.2023 03:43

Co z ta strata pracy do teraz się dzieje? Po wejściu w najnowsze wpisy takie wzmianki zaczęły tu padać, a ja dopiero co się rozeznaje w temacie. Wisi na takiej stronie sporo ofert na kontrole jakości, chciałam na jedna aplikować, ale teraz to już nie wiem. Na ile aplikacja i późniejsza praca będą stabilne?
    Abc

30.12.2023 16:20

Z góry Cię uprzedze, że ta praca nigdy nie była, nie jest i nie będzie stabilna. Możesz pracować tam przeszło pół roku wykonywać swoją pracę tak jak trzeba, a popełnisz gdzieś błąd bądz podpadniesz w jakis sposob przełożonemu to lecisz. Niestety takie uroki pracy zlecenia zwłaszcza na projekcie exact, że mogą Cię zwolnić z dnia na dzien niezależnie czy przykładasz się do pracy czy udajesz, że pracujesz. Polecam szukać pracy gdzie indziej, serio.

11.08.2021 11:30

Nie polecam pracy w exact systems pod Wrześnią. Zleceniodawca nie jest w stanie zagwarantować zleceniobiorcy żadnej pracy. Praca na umowę zlecenie, czyli nie pracujesz to nie zarabiasz. Jak już była jakaś praca to był wyścig szczurów, żeby udowadniać zrobienie wyższej normy (z obiecankami zadowolenia przy otrzymaniu wypłaty) pracownikom, którzy nie pałali chęcią do pracy. Wyższa norma wykonana ale zadowolony był zapewne tylko lider zmiany a nie pracownik, który na tą normę zapierdzielał. Stawki godzinowe zależne od "widzimisię" ponieważ ludzie którzy nie pracowali dostawali o wiele wyższą stawkę niż osoby, którym na tej pracy zależało i faktycznie tą pracę wykonywali. Atmosfera bardzo średnia.. Mówiąc krótko, jeśli się szanujesz to nie marnuj swojego czasu na to miejsce.
    Si Si senior

18.10.2023 15:01

Zgadzam się w 100%. Delegowanie odpowiedzialności krok po kroku na pracowników. A o podwyżce ani widu ani słychu. Jeżdżenie w opór kilometrów a potem powrót na poprzedni projekt. Niby ważne że robota jest, ale panuje tutaj konkretny nieporządek, dezinformacja i wprowadzanie pracowników w błąd. Mowia że coś załatwią a rzeczywistość kompletnie odbiega od deklaracji, rzeczywiście to może wprowadzać w zaklopotanie i uczucie ,,kolesiostwa"... gdzie ktoś wie co i jak z tobą a ty sam dowiadujesz się ostatni. Pozdrawiam i mam nadzieję że sytuacja się poprawi. Albo przynajmniej autorytet przełożonego nie będzie budowany na kłamstwie i zbywaniu a na szczerości i przedstawianiu klarownej sytuacji.
    @Wypowiedziana

14.12.2023 09:59

Potwierdzam. Od 3m-cy czekam na grafik i się doczekałam...wypowiedzenia umowy. Niemalże zerowy kontakt z koordynatorem, który tylko zbywa tekstem Proszę czekać.

28.11.2023 16:35

RYBEK

13.12.2023 18:00

A możesz mnie oświecić, jak wygląda praca w biurze na Focha w Częstochowie? Księgowość, kadry, kontroling, jakiś dział finansowy?
    Rybek

13.12.2023 17:57

Czy ktoś z Was pracował w biurze na Focha w Częstochowie? Interesuje mnie księgowość, kadry i tym pochodne stanowiska. Może też jakiś kontroling? Mają tam coś takiego?
    Karmel

23.11.2023 03:30

Okręgowa Marta O. i koordynator Michał Sz. na projekcie Exact System w Breidenbach ze zwykłej pracy postanowili zrobić (usunięte przez administratora) pracy. Komu nie pasują ich widzimisie i kto odważy się powiedzieć co myśli i czuje zostaje przez to zwolniony, bo jak Ty zwykły pracownik masz w ogóle czelność się stawiać. Ty dla nich masz przychodzić, pracować m.in. na ich wypłatę (nieważne w jakich warunkach) i się nie odzywać. Szkoda, że zarówno Pani Marta jak i Pan Michał nie pomyślą jak utrzymają się teraz pracownicy, których wyrzucili jak (usunięte przez administratora). Sumienie ich nie ruszy bo ani ona ani on go po prostu nie mają. Taka Pani Olszyńska (która nawet nie potrafi rozpoznać błędów pracowników na projekcie na którym jest okręgową - wstyd!) nie znając pracowników, nie wiedząc jak (dobrze) pracują zwalnia bez jakiegokolwiek słowa wytłumaczenia i podania konkretnego powodu osobie zwalniającej. Bazuje zapewne na wiedzy, czyli sympatii (bądź w moim przypadku jej braku) swojego kolegi Michała względem pracowników. Kto jest dla niego niewygodny podzieli na pewno mój los, czyli byłego już pracownika Exactu. Nie pozdrawiam, nie polecam!!! Żadne pieniądze nie są warte by pracować w tym miejscu i z tymi personami wyżej wspomnianymi.
    aanomalia19

20.11.2023 21:58

Nie polecam pracy w Exact System w Breidenbach. Na tym projekcie panuje nieświeża atmosfera nie tylko między pracownikami, ale też i osobami wyżej postawionymi. Wszystkie wadliwe tarcze na kontroli 300% wymyślonej przez Panią Sylwię Kubiak są notorycznie przed nią chowane w różne miejsca przy pełnej akceptacji Pana Szewczuwiańca i Pani Olszyńskiej. Jest przez nich zakazane wpisywanie błędów w raport, gdyż tym samym chcą pokazać jak zajebisty jest każdy pracownik i nie przepuszcza żadnej złej tarczy bo pracuje niczym robot i chcą dzięki temu zlikwidować kontrolę 300% bo sami muszą za nią płacić, co im się nie uśmiecha, więc lepiej jest fałszować nagminnie raporty.
    Norbert

16.11.2023 08:17

Pan Tomasz S na początku zapewnia pracę na najwyższym poziomie. Od początku słychać jak ważną i odpowiedzialną jest ta praca. Niestety jego gadka odbiega od standardów pracy.”Krzesła” pracownicze często są w fatalnym stanie. Brak oparcia, brak kółek. Na całym zakładzie panuje (usunięte przez administratora) Sprzątaczka zatrudniona przez firmę prawdopodobnie przychodzi posiedzieć. Jedynie toalety są czyste. Większość pracowników jest zmuszona do spożywania posiłków na świeżym powietrzu nawet przy skrajnym mrozie ponieważ na „stołówce” nie mieści się nawet połowa zmiany. Praca jest ciężka, nawet bardzo. Jedynie pan Tomasz S zapewnia w SMS ach że bardzo chętnie zaprezentuje wyrabianie normy następnego dnia w pracy. Koordynator jest chamem prostakiem i burakiem. Codzienne nękanie smsami odnośnie wykonanej pracy. Za te pieniędze zakład powinien nosić miano (usunięte przez administratora). Ubrania pracownicze niezgodne ze standardem pogodowym. Z góry nie polecam tej firmy
    Oddany pracownik

16.11.2023 08:05

Bardzo dobry kierownik, super atmosfera, łatwość w wyrabianiu norm, duża wyrozumiałość, czystość na stanowiskach pracy, duża i komfortowa kuchnia nie ma problemu żeby zmieścić całą załogę, alkoholowe piątki, polecam serdecznie znalazłem swoje miejsce na ziemii

Wywiadu udzielił/aKamcio

14.11.2023 15:31

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Dopóki pracowałem w firmie, wszystko było według mnie w porządku. Problem pojawił się kiedy zwolniłem się z pracy. Moja ostatnia wypłata wynosiła mniej, niż powinna. Koordynator upierał się, że L4 jest obliczane na podstawie ostatnich 3 miesięcy — miałoby wynosić 400 złotych za tydzień. Była to nieprawidłowa informacja i biuro firmy poinformowało mnie w końcu, że pełne wynagrodzenie jest wypłacane na podstawie przepracowania całego roku w firmie. Pracowałem krócej niż rok, więc wynagrodzenie zostało mi obcięte. Dodatkowo okazało się, że firma mimo mojej prośby nie wypisała mnie z PPK (Pracownicze Plany Kapitałowe) - przyp. red.). Przez 8 miesięcy były mi zabierane pieniądze, mimo że dałem koordynatorowi pismo rezygnacyjne. Ten niestety je gdzieś zgubił. Te sytuacje negatywnie wpłynęły na moją opinię o firmie a szkoda, bo do czasu, w którym byłem ich pracownikiem, było wszystko dobrze. Niestety wyszło na to, że z ostatniej wypłaty chcą zabrać mi, jak najwięcej się da. Dodatkowo okazało się, że o koordynatorzy nie przykładają się do swojej pracy i trzeba samemu dobrze przyglądać się swoim sprawom, żeby nie być stratnym.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?

Operator wózka widłowego. Pracowałem na projekcie w Niemczech.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?

Znalazłem lepszą pracę i bardziej opłacalną pracę.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?

Około 2000 euro miesięcznie.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

9 miesięcy.

Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?

W mojej opinii pracodawca nie wywiązał się ze swoich obowiązków. Nie zostałem wypisany ze składek PPK, mimo dostarczenia do koordynatora odpowiedniego pisma. Nie poinformowano mnie o tym, że chorobowe wypłacane jest w pełni, tylko wtedy, kiedy przepracuje się w firmie cały rok.

Ona

29.10.2023 17:13

Dzień dobry, proszę o informację, jakie są warunki pracy w Częstochowie na ul. Rocha? Czy to tam jest zlokalizowana firma czy to tylko adres rejestrowy? Wygląda jak dom jednorodzinny.
    Bioły

25.10.2023 16:33

Smieciowa umowa, nie zaplacili za L4, wypowiedzieli umowe w dzien wyslania L4, odciagneli mi za sprzątaczke miesiac po moim wyjezdzie gdzie mieszkali na mieszkaniu inni ludzie, warunki mieszkaniowe były rózne, bylem na 4 projektach i na jednym dwoch kolegow złapało świerzb bo tak niezadbane byly warunki, pomoc kordynatoorów zalezala od szczescia na jakiego sie trafiło, niektórzy nie wyrazali checi do pomocy, nie polecam
    Sweden

20.10.2023 09:32

@Pracodawca praca Wronki Jestem bardzo zadowolona ze współpracy. Praca dostosowana do moich potrzeb, grafik elastyczny, przyjemna atmosfera. Bardzo miła Pani koordynator Dorota, profesjonalna i pomaga na każdym etapie. Widać, że lubi tą pracę. Zawsze wszystko załatwione i na czas. Praca w takim zgranym zespole to sama przyjemność. Polecam
    Użytkownik

13.10.2023 19:46

Napiszę tutaj może to będzie przestroga dla innych którzy chca podjac pracy na projekcie Buderus w Niemczech. Absolutnie brak jakiegolowiek zrozumienia od strony zarządzających po paru tysiacach przejechanych kilometrów koordynator projektu przyszedł i zaproponował inny projekt, po naszej odmowie zostalismy poinformowani ze zostaniemy przenisieni na inna lokacje czekaliśmy i czekalismy praktycznie na walizkach. Z koordynatorem brak kontaktu. Widać ewidentnie ze nie radzi sobie z prowadzeniem projektu zadnych jasnych odpowiedzi wszystko tlumaczy decyzją odgórną lub że decyzja zostala podjeta bez jego wiedzy. Po zmianach sytacja jest dramatyczna, katastrofalne warunki mieszkaniowe jeszcze gorszy kontakt z zarzadzajacymi. Szczerze odradzam każdemu komu zaproponują ten projekt poniewaz doswiadczycie wiecej stresu niz to wszystko warte.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Exact Forestall?

Kontakt - Exact Forestall S.A.

Aleja Najświętszej Maryi Panny 49 lok. 12 42-217 Częstochowa

Branża główna: Badania rynku i analizy

15.09.2023 13:29

Jak wygląda podpisanie umowy? Dostałam informację, że muszę ją podpisać poprzed ich aplikacje, którą muszę pobrać na telefon. Czy to normalne zagranie? Nigdy nie spotkałam się z taką możliwością..kierownik zakładu już zaprasza do pracy, a nawet nie zostałam poinformowana co miałabym w nim robić??? Brnąć w tą firmę czy za wczasy zrezygnować?
    Ap

11.10.2023 12:06

Podpisywanie umowy przez aplikację to akurat normalne, nie ma w tym nic dziwnego. Tylko tę umowę i REGULAMIN przeczytaj dokładnie, sam ocenisz, czy warto.
    Aaa

10.10.2023 13:52

Ogólnie dramat! Po zmianach które nastały na projekcie Buderus-Exact nowy koordynator widać że nie radzi sobie z nową funkcją. Nie odpisuje na wiadomości sms jak i e-maile nie odbiera telefonów. Nie ma z nim żadnego kontaktu a jeżeli już to ludzie są zbywani. Kolesiostwo które panuje na firmie przekracza wszystkie granice, nowy koordynator który rozmawia ze swoimi poplecznikami , przekazuje im informacje o których nie powinien widzieć zwykły pracownik. Ponadto informuje ich o swoich planach i zamiarach dotyczących reszty pracowników (zwolnienia, oddelegowanie na inne projekty). Koledzy pana Michała S wiedzą o jego planach ze znacznym wyprzedzeniem i zwykli pracownicy wprowadzają w zakłopotanie innych pracowników. W pracy panuje bardzo napięta i gęsta atmosfera. A jego poplecznicy zniesławiają, okazują brak szacunku oraz wyśmiewają innych pracowników. Jeżeli jakiemukolwiek pracownikowi nie odpowiada jakakolwiek wprowadzona zmiana koordynator na wszystko odpowiada w taki sam sposób (to decyzja odgórna) i tak naprawdę zwykli pracownicy nie mają absolutnie żadnej możliwości aby się obronić czy wyjaśnić co jest nie tak a jeżeli ktoś zostaje wysłuchany i tak nie jest nic zrobione w tej sprawie i zostaje zbywany, innymi słowy Michal S dąży do wprowadzenia na projekcie tzw. "nepotyzmu". Na projekcie który niedawno upadł Buderus-"piekło" ludzie stracili pracę praktycznie z dnia na dzień jedni pojechali do domu drudzy pojechali na inne projekty. Ewidentnie przerosło to możliwości koordynatora który nie byl w stanie zaopiekować sie trzema projektami na raz przez co moi znajomi jak i ja stracili prace. Ps. Ciekawe który projekt upadnie następny.
    Mick

09.10.2023 16:53

Hej, Kandyduję na stanowisko Młodszy Analityk Ryzyka Kredytowego (Gliwice) - Jakich pytań mogę się spodziewać na rozmowie o pracę

04.06.2023 11:24

Nie polecam pracy w Exact Systems we Wrocławiu. Rzecz jasna nie będę nikogo obrażać , bo nie na tym mi zależy. Natomiast muszę ostrzec potencjalnych kandydatów iż jeśli zdecydują się na pracę w Exact muszą liczyć się z br@ki€m k0mp€t€ncji ze strony lid€rów oraz koordynator@. Takie są realia pracy dla tej firmy. Popracujesz trochę dłużej to nie zostaniesz doceniony , nie dostaniesz dyspozycji a tym samym pracy. Praca sama w sobie nie jest ciężka. Zazwyczaj jest to wsparcie produkcji, co z kontrolą jakości nie ma nic wspólnego. Plotki ploteczki skarżenie nadawanie czyli tak zwane donosy - na porządku dziennym . Umowa zlecenie na wiele się nie zda. Szukajcie innej pracy bo tutaj BĘDZIECIE "RZUCANI" OD ZAKŁADU FO ZAKŁADU. (usunięte przez administratora)
    lol

13.09.2023 04:45

Zgadzam się w 100%. Nie ma co liczyć na jakąś pomoc ze strony koordynatora, bo zazwyczaj cię oleje, no chyba że to on czegoś potrzebuje od ciebie to będzie zalewać cię masą telefonów. Proszenie o przyjście do pracy w dniu, w którym ustalasz sobie wolne zachęcając zwiększoną stawką nieraz kończy się pracowaniem za normalną stawkę i trzeba się upominać nawet kilka razy. Już nie mówiąc o zwrotach za paliwo w Exact, które trafiają DO KIESZENI KOORDYNATORÓW.
    hules

12.09.2023 11:36

Odział Belgia masakra mogę polecić Holandię. Źle rozliczają godziny ustawiają sobie swoje prawa najgorsza agencja przez jaka pracowałem do tej pory.Podsuwają najgorsze umowy do podpisu. Biuro nie umie poprawnie wyplenić dokumentu A1 na umowie b2b duży problem z niedopłatami składek! Nie polecam wstrzymują ludziom wypłaty
    Ciekawa

18.06.2023 15:10

Jeśli chodzi o pracę w Exact Systems we Wrocławiu ( LG ), to czy oferują oni jakieś benefity w stylu karta multisport, prywatne ubezpieczenie medyczne itd.?
    Artur

16.06.2023 02:04

Firma rozjeżdża się zbyt mocno w tym co jest w ogłoszeniu. Strata czasu, każdemu odradzam bo jeśli na stanowiskach menadżerskich dochodzi do takich rozbieżności to aż strach jest pomyśleć co będzie dalej. (usunięte przez administratora)
    Exact Systems - Magdeburg

14.06.2023 20:34

Ogólnie praca w Exact Systems zdecydowanie na plus. Są fajne projekty, fajni ludzie i fajne pieniądze. Jednak wszystkim radzę uważać na projekt w Magdeburgu, którego koordynatorem jest niejaki Darek. Niski, gruby zakolak, który chyba ma traumę z dzieciństwa, jak go w szkole koledzy bili. Niesamowity gbur i pozer. Traktuje ludzi jak numery. Coś w stylu Niemieckich (usunięte przez administratora). Stój i (usunięte przez administratora)Masz problem? W niczym nie pomoże, nie rozwiąże żadnego problemu, bo jest zwykłym (usunięte przez administratora) Zwolnienie kogoś bez powodu nie jest dla niego problemem, za to utrzymywanie za wszelką cenę w pracy swoich popleczników jest jego specjalnością. Typ odnosi wrazenie, że budzi respekt wśród pracowników. Jest to niesamowicie zabawne, gdy słyszysz jak ludzie po nim jadą. Zresztą bardzo słusznie. Szkoda że nie ma oczu z tyłu głowy. Widziałby jak ludzie plują mu za plecami. Myślę, że nieźle się chłop zdziwi, gdy zainteresują się nim wyższe struktury Exactu i Państwowa Inspekcja Pracy! :) Tak trzymaj Dareczku! Wiem, że to czytasz! :)
    Ja.

12.06.2023 18:56

Nie polecam koordynatora Macieja C. który przenosi dobrych pracowników na inny projekt po to żeby było miejsce dla jego znajomych
    Irena

10.12.2022 19:51

Witam, ja w sprawie ogłoszenia Kontrola Jakości. Czy ktoś powie, jakie są wymogi na tym stanowisku, jeśli chodzi o język angielski? Trzeba go znać czy niekoniecznie? Z góry dziękuję.
    Byku

16.01.2023 09:52

Jeśli chodzi o pseudokoordynatora Dariusza W w zupełności się zgadzam,większego chama i gbura nie poznałem nie lepsza jest jego partnerka K.S może warto byłoby się przyjrzeć ile godzin w/w ma dopisywane
    Exact Niemcy Mgb

12.06.2023 14:48

Zgadzam się z tym. Pan Dariusz patrzy się na ręce przez cały dzień pracy. Masz wrażenie, ze jesteś cały czas obserwowany. Czasami przyjdzie, stoi 20minut i się tylko na ciebie patrzy z naburmuszoną miną. Jeżeli chcesz się o czymś dowiedzieć to on ci albo nie odpowie, albo odpowie jak zwykły cham. Większego (usunięte przez administratora) nigdy nie spotkałem. Każdy pracownik dosłownie się go boi, bo potrafi wywalić z roboty o najmniejszą głupotę.
    Renata

31.05.2023 11:17

Rozmowa przebiegła jak każda, czemu chce pracować, jakie mam dalsze plany, gdzie pracowałam i ile czasu, jakie mam doświadczenie w danym zawodzie (pomimo, że na ogłoszeniu było napisane, że doświadczenie nie jest wymagane). Pani miała zadzwonić za kilka dni i tego oczywiście nie zrobiła.
    Arek

18.05.2023 15:12

Dramat, nie polecam agencji. Co innego napisane w ofercie pracy na jednym ze znanych portali ogłoszeniowych, kompletnie co innego na umowie, a jeszcze co innego na faktycznie na robocie.

17.03.2023 16:16

Cześć, widze same negatywne opinie na temat tej firmy, a pracował ktoś za granica? Niemcy, Beliga, na jakie zarobki mozna liczyc na czysto, i jak wyglda zakwaterowanie, chce z dziewczyna wyjechac na minimum rok. Super jakby ktos był na b2b i mogl powiedziec jak to jest czy nic nie kantują itp..
    Db

11.04.2023 09:44

Belgia ogólnie spoko warunki mieszkaniowe w hotelu za darmo, ale co do pracy to zależy gdzie kto trafi. Często się dzwoni i nic nie wiedza, z dnia na dzień wiesz ze nie idziesz do pracy albo sam się dowiadujesz bo na planie Cię nie ma, godzine przed praca (ok15 min przed busem do pracy ) wiesz czy idziesz do pracy ????. Pokoje przeszukują pod nieobecność. Trzeba pilnować godzin bo potrafią uciąć.najbardziej opłaca się pojechać własnym autem i być na własnej działaności zarobisz Ok 3 k w zależności od tego ile bedzienoracy w danym miesiącu
    Ja.

09.05.2023 19:57

Ja pracuję z chłopakiem w Niemczech i ogólnie polecam, praca fajna, zakwaterowanie też bo mieszkamy sami no ale to zależy na jaki projekt trafisz, na niektórych np nie ma nocek ani nadgodzin
    On

25.04.2023 18:10

Zakład na Dąbrowie Górniczej zarządzany fatalnie. Liderki ciagle chodzą na palarnie, wyróżniają ulubionych pracowników. Nie potrafią wytłumaczyć instrukcji. Przejęcie ich po poprzedniej firmie selekcyjnej było największym błędem. Oby tylko szybko zmienić pracę bo na MAP szkoda słów. Raporty wprowadzane źle brakuje godzin!!
    jangsta

01.03.2023 22:40

Exact Systems Częstochowa, ul. Rejtana - zakład wygląda tak, że pracownicy spędzają przerwy na dworze (jak jest ciepło i nie pada) lub jedzą posiłki na schodach i w szatni, bo nie ma nawet porządnej stołówki. Jedna toaleta na 50 osób. Zero szacunku do pracownika. Minusy można wymieniać w nieskończoność. Nie boisz się wyzwań? Lubisz kanapki o smaku spoconych skarpet? Aplikuj już dziś!
    Piortr

17.04.2023 13:21

A ile miałeś przerw w innych pracach? Więc tu jest oodobnie, bo prawo pracy jest uniwersalne dla wszystkich pracodawców...
    Y

17.03.2023 15:41

Uważać na ekipę z Jeleniej Góry którzy przyjmują na kontrole do Drexa ;) prześwietlajcie umowę dokładnie… wyłapujesz ich chaczyk zostajesz wypowiedz szukają pelikanów co łykają wszystko i nie czytają umów ????????????

05.07.2022 11:59

Nie polecam kłamcy i (usunięte przez administratora) uległem wypadkowi podczas pracy nie dostałem pieniędzy za bycie w domu po wypadku tylko dostałem wypowiedzenie umowy tak się z ludźmi nie postępuje i tak samo odradzam exact Systems u nich pracowałem. Na zakładzie MW Lublin stare maszyny goronco na dworze na hali gorzej niż na pustyni chcą by ludzie pracowali ale zapewnić im godne warunki pracy to już mają to gdzieś odradzam pracę u tych (usunięte przez administratora) i koordynatora Łukasza reszki to ta (usunięte przez administratora) tak z ludźmi postępuje gdzie zostały mi jeszcze badania do zrobienia i ciekawe kto teraz pokryje koszty leczenia jak oni z exact Systems w MW Lublin się wypieli na pracownika po wypadku kłamcy i nic innego wszystko fajnie kolorowo wygląda jak przyjmują do pracy później jest gorzej Nie polecam
    Mateusz

26.01.2023 00:18

Umowa zlecenie . Czytaj ze zrozumieniem umowę . Zapoznaj się z prawem w Polsce. Pracujesz na delegacji. (usunięte przez administratora) Ci się należy po 3 miesiącach pracy. Realia polskich umów
    Ko

27.02.2023 19:08

Może na umowie zleceniu. Jest to umowa cywilno prawna. Nie dotyczy przepisów z umowy o pracę dotyczących L4.
    Obecny pracownik

23.02.2023 20:02

Ktos zaputal jakie wymagania trzeba miec na kontrole jakosci.Odpowiedz jest prosta zadnych.Przyjmuja jak leci alkoholikow,patole itd.Jak trafisz na spoko koordynatora jest w miare ok.Cala kadra ponad koordynatorami audytorzy itp.to ludzie ktorych nie interesuje czlowiek w pracy,tylko kasa maja wszystko w d byle brac pieniadze za nic.Koordynatorow fajnych tez malo wiekszosc to ludzie malo inteligentni zeby nie uzyc slowa tepi.Praca zalezy gdzie czasami mozna nie robic nic i udawac ze sie robi,czasami mozna trafic na skur... zaklad gdzie powinni placic 6 razy tyle ile placa.
    hej

27.02.2023 15:04

hej a Ty moze pojechales na kontrolera jakosci czesci samochodowych kolo granicy holendersko niemieckiej? jak tam jest?

22.02.2023 13:59

Porażka, sama praca nie jest jakaś zła, ale koordynatorzy i baby z biura pozostawiają wiele do życzenia
    Narcyz

23.02.2023 22:31

Skoro wypłaty są do każdego 20 miesiąca kalendarzowego a mija 4-5 dni po dniem 20 kiedy można spodziewać się wypłaty.. ?? Czy ktoś miał ten problem .??
    Mariusz

20.02.2023 23:03

Większość ludzi wypowiadających się tutaj ma rację. Ta firma to (usunięte przez administratora)na kółkach. Biuro nie działa wcale. Jedni odsyłają do drugich, drudzy nie odbierają lub kłamią i na odwrót. Trafiłem na uczciwą jednostkę, ale jedna młoda osoba nie dźwignie tej piramidy. Po wielu miesiącach pracy mogą cię (usunięte przez administratora) więc uważaj. Nie polecam. Obecnie pracownik, ale to chwilowy błąd.

Zostaw merytoryczną opinię o Exact Forestall S.A.