Lenko Exact Systems SGP

3. Opinie o pracodawcach Bielsko-Biała
  5. Opinie o Lenko S.A. Exact Systems SGP

Opinie o Lenko Exact Systems SGP Bielsko-Biała

WebsiteIconExact Forestall S.A.

Nie przegap nowości o Lenko S.A. Exact Systems SGP!

Black-03

25.11.2024 22:47

Pracowałem tam jako kontroler jakości przez 2 miesiące. (usunięte przez administratora), wyzysk i "domyśl się" na porządku dziennym. Liderzy nie pomogą bo przecież papieros jest ważniejszy (normalne zachowanie nie?). Jak im podpadniesz to tak ci prace ułożą, że nigdy, choćbyś na rzęsach stał nie wyrobisz normy- czyli robisz 8 godzin a dostajesz wypłatę ledwo za 2 albo 3. Notoryczny brak instrukcji i lider nie będzie drukował bo "Ja już wam wydałem i masz sobie znaleźć, jak nie znajdziesz to znaczy, że TY zgubiłeś". Na hali albo pizgawica albo ukrop- i nic pomiędzy. A i żeby nikt, przenigdy nigdy nie brał nadgodzin- POŁOWE MUSISZ ODDAĆ FIRMIE!! Czyli jak robiłeś 8 godzin plus 4 nadgodziny to nie robiłeś 12 tylko 10 godzin. Na 2 miechy, tak jak ja ujdzie, ale na stałe nie ma opcji. TRZYMAĆ SIĘ OD NICH Z DALEKA, A JAK JUŻ PRACUJECIE TO UCIEKAJCIE!! JEDYNYMI 2 plusami są: - Przerwy, jak się zmęczysz to sobie siadasz i nikt ci koło ucha nie lata - umowa zlecenie, czyli nie musisz się spowiadać czemu cię w pracy nie ma, - nie ma i już

Stary znajomy

31.05.2024 01:01

Nie polecam podejmować zatrudnienia w tej pseudo firmie. Tragedia!!!! W każdym aspekcie. Praca elegijstyczna, hiobowa, patetyczna. Serio nie zatrudniajcie się, są dużo lepsze opcje na rynku pracy. Szkoda waszego zdrowia psychicznego i fizycznego Pewnie szefostwo bedzie mialo trudnosci ze zrozumieniem mojego wpisu bo IQ na poziomie że tego tam....

artex

09.01.2024 11:46

16 zł brutto tyle dostała żona 1 dzen pracy i podzkowała

nobody

11.10.2023 09:25

Tak więc jako były pracownik Lenko mam kilka słów do powiedzenia. Pierwszą sprawą są zarobki. Jak wiadomo w tej firmie podpisujecie umowę nie korzystną dla was czyli podstawa ( najniższa krajowa albo i mniej) + premia ( uznaniowa ) . Pracując w tym zakładzie nigdy nie otrzymałem wyższej premii gdyż automatycznie zostawała odrzucana przez prezesa z resztą każdemu kto w tym zakładzie miał by zarobić więcej z tytułu premi czy podwyżki zostawały ucięte przed wypłatą. Jedyną opcją dorobienia sobie są nadgodziny a tak szczerze stawka jak za zwykłą godzinę a nie 50-100% jak w każdym innym zakładzie. Kolejną sprawą jest bardzo słabe bhp w tej firmie a osoba zajmująca stanowiska bhpowca w tej firmie to nie porozumienie. Co do ludzi pracujących na produkcji i UR to JEDYNA pozytywna strona tej firmy. Są mili , pomocni znający się na tym co robią. Jeżeli miał bym komuś polecić pracę w tej firmie to nigdy bym tego nie zrobił. Praca jak każda inna można się przyzwyczaić ale niszczą ją ludzie w zarządzie. Pozdrawiam tylko byłych współpracowników.

25.08.2020 00:32

Czy praca dla kobiet jest ciężka?

07.03.2021 10:04

Praca cieżka i porblem z premiami coraz niższe.
    Zosia 47

23.08.2023 16:25

Pracowalam w,, Lenko"bylo wspaniale, salowy bardzo grzeczny dbajacy o pracownika i wyplata byla 6 razy większa niż w centralnej Pl

09.06.2022 10:31

Pracownicy narzekają na kierownictwo a kierownictwo na pracowników. Na początku myślisz że prezes czy kierownicy to jakieś złole, ale w czasie okazuje się ze złe nie jest, co prawda mają swoje za uszami szczególnie pan B nad Wojasem ale idzie spokojnie pracować jak robisz to co masz bez komunistycznych przyzwyczajeń. By zarobić więcej trza mieć trochę w głowie.

15.03.2022 01:09

Witajcie! Po powrocie z Holandii szukam nowych wyzwań zawodowych, więc obserwuję osądy pracowników. Mam nadzieję, że znajdę wiarygodne informacje o firmach z okolic Bielsko-Białej. Proszę, napiszcie jak się Wam pracuje w firmie Lenko S.A. Exact Systems SGP? Czy mają wysokie stawki? A może jest kantyna? Nie gotuję w domu i fajnie jakbym w pracy mógł coś zjeść. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

14.01.2022 12:21

Niski poziom rozmowy rekrutacyjnej. Nie zadano mi prawie żadnych pytań, poza tymi o wynagrodzenie i dostępność, stąd nie wiem na czym może opierać się wybór odpowiedniego kandydata... Przynajmniej udzielono mi odpowiedzi co do wyniku rozmowy
    JG

02.12.2021 15:28

Moja opinia dotyczy kadr firmy Lenko SA. Nie spotkałem się jeszcze z tak przedmiotowym podejsciem do pracownika.
    kornel

29.07.2021 20:31

Mam pytanie o pracę na stanowisku "Laborant w Dziale Technologii i Rozwoju". Jakie są zarobki, czy rozważani są kandydaci do przyuczenia? ? Czy to praca na zmianyWarto, czy nie warto?

06.06.2020 13:57

Są 3 rodzaje kierowników, 1 pomoże, 2 nie zaszkodzi i nie pomoże, 3 nic nie umie, nie zna się na robocie a próbuje rządzić. I teraz jest kierownik z 3 grupy, ale do czasu jak się zjawi właściciel i rozliczy tą niekompetencje.

05.11.2020 23:59

Jak długo macie zamiar oszukiwać ilu budowało tą firmę ile kosztował koszt budowy kim w firmie jest były poseł Jan bury ile kosztowały procesy z firmami co to jest bezprawie

08.10.2019 10:45

Hej, czy w firmie Lenko S.A. Exact Systems SGP płacą za nadgodziny?
    hhh

14.11.2019 12:58

nie lepiej iść do lepszego zakładu zarobić 3.5-4.5 tys netto za uczciwą pracę jak robić nadgodziny ?

06.07.2020 19:54

I tu się mylisz płacą zlecone może nie na każdym dziale ale płacą 20 zł brutto

15.06.2020 21:00

Ktoś wie czy prowadzą teraz nabór do tej firmy? Pilnie potrzebuję informacji.

22.06.2020 12:59

Prowadzą nadal, ale zastanów się 2 razy, są inne oferty i nie gorsze finansowo ale lepsze psychicznie

23.06.2020 22:43

Ja zostałem przyjęty super warunki jak na początek i na to że nic nie umiem można się dużo nauczyx albo mam szczedcie albo trafiłem na fajny zespol. Ciekawe jak będzie po wyplaciw
    Janko

16.06.2020 19:52

Chyba coś im sie odmienilo ja żem dostał (usunięte przez administratora) wypłatę i do tego premie. Więcej roboty to i kasa lepsza. Ciekawe ile to sie tak utrzyma. Można zarobić jak czlowiek a nie (usunięte przez administratora).
    Janko

05.06.2020 21:09

Brak poszanowania pracownika przez kierownictwo, wielokrotne naruszanie praw pracowników, narażenie na utratę zdrowia pracowników to tylko niektóre z rażących uchybień

06.06.2020 14:01

A branie dotacji za zmniejszony wymiar czasu pracy o 7godz.i zmuszanie w tym czasie do pracy na umowę zlecenie dla innej firmy a to to samo
    Paweł93

22.01.2020 17:13

Co do lenko nie mam zastrzeżeń . po okresie próbny dostalem umowe na trzy lata bez żadnych (usunięte przez administratora) pytań. Od samego poczatku pracuje jako mierzacz na krosnach płaskich , a od kiedy poszedłem na zmiane A do Andrzeja który jest majstrem do dopiero zaczęła mi sie podobać ta robota . co do zarobków od kiedy sie zatrudniłem nie zeszłem poniżej 2400zl ale warto wspomnieć że bardzo duże premie dawają.

06.06.2020 13:53

Jak się nic nie robi oraz wymienia oczko godz, nie do pomyślenia za czasów innych kierowników
    Ziomek

28.05.2020 12:17

Na każdym kryzysie trzeba umieć zarobić? I tak właśnie jest państwo trzeba drukować do końca to kapitalizm ????
    Laki

27.05.2020 07:39

Śmiech na sali też chcą zarobić na covidzie roboty za głowę a oni ograniczają godziny pracy w etacie i robota na zlecenie szacun za pomysł

Kontakt - Lenko S.A. Exact Systems SGP

Bielsko-Biała

Exact Forestall S.A.
    Ghd

30.10.2019 15:42

Cześć , czy ktoś z was pracował w wilkowicach lub nadal tam pracuje ? Produkcja / magazyn ? Jakie opinie w nowym zakładzie ?

27.11.2019 17:42

Tak , zaklad został przeniesiony z Bielska gdzie tez praca byla 4 bryg. ;p

27.11.2019 17:43

Mało ? No mi wszyscy na zakladzie mowili ze 1900 /200 to jest max na start
    Bbsh

18.11.2019 10:20

Nie polecam stawka minimalna a robić trzeba jak Ukraińcy to jest prawda

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Lenko Exact Systems SGP?

Tiku

20.09.2019 07:38

Jakich zarobków mogę się spodziewać na początku? Dzwonili do mnie żebym przyszedł na rozmowę.

28.09.2019 03:12

Koło 2000 na start dadzą pewnie premie żeby zachęcić

28.09.2019 04:29

Około 2000 + premie
    Olgierd

05.08.2019 11:35

Może podpowie mi kto,s jak przeprowadza firma rekrutacje i czy teraz kogoś potrzebujecie?

28.09.2019 03:11

Potrzeba każdej pary rąk .. złóż cv I 2 dni masz telefon na rozmowę o pracę.
    Feder

21.11.2018 20:50

Całkiem spoko zakład zarobki spoko (2800-4000)netto fajni ludzie miła atmosfera
    Ludmiła

23.11.2018 17:17

Hej Feder skąd te zarobki chyba z kosmosu zwykły pracownik nigdy tego nie dostanie. Chyba że podajesz zarobki kierownictwa. To dlaczego ludzie odchodzą z tej firmy jak jest tak wspaniale.
    Jaro

06.03.2019 10:48

Jak podajesz zarobki to podaj te przeciętne a one są do 2800
    Roman.

15.12.2018 16:30

Jak wygląda praca w Wilkowicach na wózek widłowy ?
    XD

19.10.2018 16:05

No Siema Lenko! Co tam u was słychać ? Dalej patologia na produkcji i zarobki jak za komuny ? Czyli żałosne 1700 zł ? XD Do tego dochodzą fałszywe ogłoszenia pracy, które nijak mają się z rzeczywistością ? Bo widzę, że ten zakład jakoś próbuje wiązać koniec z końcem. Jeden prezes poleciał, to teraz wstąpił inny, który też chyba nie ma pojęcia zbytnio co tam robi? :D Trochę beka, jedyny plus tego zakładu, że tam panuje "Róbta co chceta", a i nawet niektórzy ludzie w porządku i raczej sentymentu tam pracują, bo im się nie chce szukać czegoś lepszego. :D
    Jack

14.09.2018 14:21

Potwierdzam przedmówcę (usunięte przez administratora) o tym że dzwonią i zapraszają na rozmowę ale nie informują że mają cię w (usunięte przez administratora) i przedstawiają całkiem inne stanowisko wynagrodzenie !!! ŚMIECH NA SALI z tak kompetentnymi osobami !!!
    Łukasz

14.09.2018 14:01

To firma poniżej godności. Dziś byłem na rozmowie. Ale może od początku ogłoszenie CV na KONKRETNE stanowisko szybko oddzwonili ze jutro "prezes" zaprasza na rozmowę - hmmm myślę spoko jadę na wieś (bez obrazy) do biur oczywiście prezesina się spóźnia 15minut ahhh niech żyje SZACUNEK !!! Dochodzi do rozmowy a tu propozycja nie na to stanowisko nie za te pieniądze (nie skomentuje stawek) !!! Składając CV zgodnie z wytycznymi pisze się na stanowisko a oni proponują całkiem inne nie związane ze złożonym CV na dane stanowisko - PROFESJONALNE podejście chyba Vice "PREZESA" bo w takim biurze rozmowa była... Moja RADA za takie stawki to już lepiej do OCHRONY iść i w stołek (usunięte przez administratora) !!! Mało profesjonalna nie ogarnięta pseudo firma !!! NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!
    brico

01.08.2018 21:17

Orientuje się może ktoś kiedy będą wczasy pod gruszą wypłacane?
    Sacko

16.08.2018 21:54

Od tego roku wczasów pod grusza już nie ma tak jak i na rybę w grudniu tez nie bedzie
    Pp

28.06.2017 07:31

Ja pracowałem w Lenko kilka lat i powiem szczerze że większego wyzysku pracowników nie widziałem. Praca na krosnach bardzo ciężka a zarobki smieszne. Niektórzy sądzą że zakład w Wilkowicach taki ładny nowoczesny a prawda jest taka że tylko z zewnątrz jest ładny a w środku to już inna bajka. Największym mankamentem jest chyba brak powierzchni magazynowych, wyroby leżą gdzie popadnie. Latem ciepło a zima zimno. Prezes lata po hali i tylko opieprza mistrzów i kierownika a zamiast motywowac. Tak jak wyżej ktoś pisał że tylko staży pracownicy tam zostają bo nowi jak dostaną wypłatę to uciekają. W starym zakładzie też nie jest lepiej - stare budynki maszyny które się rozpadają. Ogólnie w firmie nie ma dobrego zarządzania. Szkoda bo firma istnieje tak długo na rynku. Pomijając warunki pracy gdyby ludzie zarabialiby tam uczciwe pieniądze to dało by się jakoś wytrzymać a tak to ni hu hu. Może się to zmieni ale nalezaloby zmienić osoby zarządzające ta firma bo bez tego to można tylko gadać.........
    operator er we pa

14.11.2017 06:22

Potwierdzam waszą opinie o tym zakładzie i dodam tylko jeszcze że syf w szatni i czasem brak ciepłej wody.
    robertmały

14.06.2018 13:53

taaaa zgadza się ostatno po czwartej godzinie kąpieli też mi brakło wody ciepłej
    kolega

29.04.2018 13:02

Witam wszystkich Właśnie dowiedziałem się że kierownik w Bielsku został zwolniony z pracy czy wie ktoś z jakiego powodu???
    Dawid

16.03.2018 13:59

Witam, zamierzam aplikować do Lenko w Wilkowicach na stanowisko kontroler jakości. Stąd moje pytanie odnośnie zarobków. Ile można zrobić netto (na rękę)? Czy jest szansa na nadgodziny w sobotę?Jeśli tak, to za 100% czy normalną stawkę? Czy są jakieś dodatkowe premie, np. frekwencyjna, produkcyjna? Jaki pakiet socjalny: wczasy pod gruszą, premie świąteczne? Jakie warunki pracy?

27.03.2018 20:07

Nie polecam zarobki marne pensje głosowe nawet Ukraińcy uciekają w sobotę mroźna dorobić o ile jest zapotrzebowanie czyli rzadko i to z łaską i na umowę zlecenie to jest zależne od stawki od 100 do 120 zł za 8 godz pakiet socjalny to wczasy pod gruszą i na Boże Narodzenie jakieś pieniądze szału nie ma była jeszcze premia za niechorowanie raz w roku marne 300 zł za cały rok bez L 4 ale w zeszłym roku nawet to zabrali premia jest uznaniowa jak się komu uzna śmiech na sali ale bez premii nawet najniższej krajowej by nie było
    Tkaczka 123

27.06.2017 06:09

Ja również zrezygnowałam i nikomu nie polecam ciągle pretensje od starszych pracownic i awantura o byle g#wno !! Praca ciężka płaca marna .. Ważne żeby góra miała wystarczająco... Prezes chodzi i szuka dziury w całym najlepiej czymś rzucić albo się na kimś wyżyć! W systemie śmieszne pieniądze trzeba iść sobota niedziela a dostaniesz1800 .. W innym zakładzie na okres próbny już dostałam więcej na start niż w Lenko po trzech latach pracy.. TRZY RAZY NIE!!

05.06.2017 08:32

Już odeszłam z Lenko Wilkowice, po 2,5 m-cach okresu próbnego! Tak, jak pisałam powyżej, bardzo fajni mistrzowie na tkalni, i Pan Mirek (z Nim pracowałam na początku) i Pan Grzesiu (z Nim pracowałam po około dwóch tygodniach). Mili i sympatyczni, pomocni i komunikatywni (marnują się w Lenko!). Pozdrawiam ich serdecznie przy okazji, Sama praca na tkalni bardzo ciężka (to się jeszcze da wytrzymać), ale płacą tak marnie, że rotacja ludzi jest ogromna. Z Lenko nie uciekają tylko "stare" tkaczki, z kilku, kilkunastoletnim stażem pracy. Wg mnie boją się zmian, bo pensja na czas i znają swoją pracę. Ale wg mnie to za mało, aby tam trwać! Po 5 latach pracy dobra tkaczka (a uwierzcie praca jest b.ciężka, kilogramy do przenoszenia, pilnowanie osnów i wątków, bo krosna cały czas w ruchu, zmiana asortymentu i przezbrajanie krosien w pozycji takiej, że kręgosłup pada) zarabia (pod warunkiem, że miała w danym miesiącu 2 tygodnie nocek) coś około 1600zł na rękę! To są normalnie żarty! Do tego ta propozycja firmy - system 4-brygadowy za gratyfikacją 250zł brutto/m-c! Normalnie jaja! A jak koleżanki na tkalni? Niektóre bardzo fajne (pozdrawiam Asię, Agnieszkę S., obie Basie, Agatkę, Patrycję, koniecznie Halinkę). Inne, no cóż, kontrowersyjne! Opieprzą Cię przy wszystkich, że za mało osnowy zostawiłaś na cewce, choć pracujesz dopiero od tygodnia i masz prawo do błędów! Ale to chyba jakieś stare, bezdzietne panny! Inne pracują tak, że krosna chodzą nawet na przerwach, bo chcą pokonać normy wszystkich innych tkaczek (jakby pracowały na akord, lub miały z tego jakieś profity w postaci np. premii - może mają?). I jeszcze jedno. Na okres próbny nie dostaniecie wg obuwia (zeszmacić trzeba własne), czystej koszulki i spodni (te dostaniecie używane, często porwane, po kimś - ciucholand normalnie). Wchodzicie do zakładu przez boczne wejście, na 2 piętrze (wchodzicie lub wjeżdżacie windą, nie na 1 piętrze, jak "mówi" winda) jest szatnia, tam się przebieracie, potem z powrotem na dół, przechodzicie przez całą jedną halę i dopiero tam jest czytnik elektroniczny wejściówek. I tam należy być o godz. zgodnej co do minuty, z godz. rozpoczęcia pracy! Czyli w pracy trzeba być 15 min przed czasem :) A przerwa śniadaniowa (całe 20 minut)?! Macie dwie możliwości! Albo pokonujecie halę (jedną lub nawet trzy- zależnie, gdzie pracujecie), potem schodami (lub windą)do góry. Już Wam minęło najmniej 5 minut. Myjecie się gdzieś w międzyczasie (kolejne 2 min). Tyle samo potrwa powrót. Na kawę, herbatę i śniadanie zostaje Wam najwyżej 8 min. Jest też druga opcja. Lecicie do najbliższej łazienki , myjecie się, wracacie pędem, parzycie kawę, herbatę i jecie co tam macie, na metalowych schodkach przy krosnach, w warunkach - pozostawię to bez komentarza! A tak na co dzień, to normą jest, że brakuje osnowy i wątku, że nie ma na czym pracować , bo kiedyś na agregatach były 4 osoby, ale pozwalniali i teraz są 2, i się nie wyrabiają! Ogólnie firmy - NIKOMU NIE POLECAM - chyba, że desperatkom! Ale one też z Lenko uciekną!
    Wolny

15.05.2017 21:49

Witam, odradzam pracę w firmie Lenko w Wilkowicach a konkretnie na magazynie. Śmieszne pieniądze, przestarzałe wózki które non stop się psują. Do tego Kierownik który jest aspołecznym, wypalonym i znerwicowanym cholerykiem. Kto zna temat potwierdzi. Jeden wielki (usunięte przez administratora) Na szczęście to już za mną. Naprawdę odradzam !!!!

05.06.2017 08:38

A Ty nie byłbyś znerwicowanym cholerykiem pracując w tej firmie, za takie pieniądze? Ja uciekłam, dobrze, że Ty też :) Pozdrawiam!

09.05.2017 21:01

Mistrzowie bardzo fajni, i Pan Grzegorz, i Pan Mirek, komunikatywni, pomocni, uśmiechnięci! Praca na tkalni ciężka, ale do ogarnięcia w miarę szybko, dla bystrych. Ale zarobki, to porażka, za pracę w systemie 3 zmianowym wypłata poniżej 1500zł, za prace w systemie 4-brygadowym dają dodatek 250zł brutto/m-c. To żart jakiś! Po 15 latach pracy 11,50zł/h. Kpina! Uciekam z Lenko :( Mogę tyrać, ale nie za takie pieniądze :(
    Alfred

17.03.2017 16:59

Nie polecam !!!
    kiepski

12.04.2014 20:56

Syf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Lenko S.A. Exact Systems SGP