ATERIMA MED

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA MED

Opinie o ATERIMA MED Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA MED!

Opiekunka2

25.12.2014 22:34

Witam, chciałam zapytać czy ktoś dostał nową umowę o pracę opiekunki w Niemczech i czy to prawda, że zgodnie z nowymi umowami od 1 stycznia 2015r aterima nie płaci już składek na ubezpieczenie emerytalne i rentowe, i co to ma znaczyc praca bez ubezpieczeń ?????
    Rzecznik prasowy

29.12.2014 10:50

do Opiekunka 2: Szanowna Pani, Proszę być spokojną. Składki są opłacane. Przy okazji warto pamiętać, że każda umowa zlecenie, od której odprowadzane są składki zwiększa gromadzony w ZUS kapitał początkowy i jest brana pod uwagę przy obliczeniu wymiaru emerytury. Nawet osoba, która całe życie zawodowe zatrudniona była na podstawie umowy zlecenia, po spełnieniu wymienionych warunków, również uzyska prawo do emerytury. Ponadto nasi pracownicy są przez nas dodatkowo ubezpieczani na wypadek choroby, wypadku oraz posiadają ubezpieczenie OC.
    Ewa

31.12.2014 16:49

Oni to sobie wymyslili w ten sposób, że daja ci teraz do podpisania 2 umowy. Ale zwróc uwagę że składki sa odprowadzane tylko od jednej umowy, tej gdzie zarabiasz marne 213zł brutto. To własciwie jakby wcale nie odprowadzali.

06.12.2014 20:23

Dziś już mogę więcej napisać o Aterimie. Mąż przeszedł cały cykl rekrutacyjny i podpisał właśnie z nimi umowę. Dostał na razie dwie oferty, z których wybrał już jedną (teraz czeka na akceptację ze strony niemieckiej rodziny). Kwota wynagrodzenia za grudniowe propozycje Aterimy wahała się od 1100 do 1200 plus premia świąteczna 150 euro (propozycje dla osoby z dobrym niemieckim) Także można zarobić około 1300 euro. Gdyby nie ta premia, to mąż by trochę marudził, że mało płacą :-) (płynnie mówi po niemiecku). Co do pieniędzy na życie, to ich kwotę ustanawia rodzina. Mąż podczas pierwszego swego wyjazdu dostawał od rodziny na siebie i podopieczną 150 euro. Podczas drugiego, wspólnego ze mną wyjazdu mieliśmy 200 euro na 4 osoby. Ostatni mój wyjazd to 100 euro na dwie osoby. Kwota ta przeznaczana jest głównie na jedzenie, ale często też na środki czystości, papier toaletowy itp. Jest to wystarczająca kwota - nie trzeba kupować najtańszych produktów. Zakupy zawsze robiłam samodzielnie, nie kwestionowano moich decyzji zakupowych. Jeśli zdrowie podopiecznego wymagało specjalnej diety, to oczywiście to uwzględniałam. Mieszka się u rodziny, tak. Ja akurat wolę mieszkać tylko z podopiecznym (wówczas ktoś z rodziny przyjeżdża dać pieniądze na kolejny tydzień i ogólnie sprawdzić czy wszystko jest w porządku, a niekiedy wspólnie lub samodzielnie wykonać jakieś dodatkowe prace np. na zewnątrz domu). Ja jestem zadowolona z pracy jako opiekunka. Po powrocie do domu mam czas i pieniądze na swoje pasje i oczywiście na codzienne życie :-)
    lukas

05.12.2014 19:20

Czyli jak mniemam praca przez Aterima med może byc dobra okazja do dorobienia sobie oraz podszkolenia języka. skoro proponuja np. 1200 euro to ile z tego trzeba odjac na opłaty, czy mieszka się u rodziny i jeszcze dostaje sie od niej kieszonkowe? Wiem, ze w Niemczech zycie jest droższe, to ciekawi mnie jak na tym moge wyjść.

08.10.2014 00:19

Dzień dobry wszystkim Forumowiczom. A mi dali na początek 1200 euro, miałam też parę propozycji za 1000 i 1100. Sama się zdziwiłam, bo niemiecki znam raczej słabo. Dostałam zlecenie, które uchodziło za bardzo trudne. I faktycznie początki (szczególnie 1. tydzień) był bardzo męczący i stresujący, ale potem sytuacja się unormowała, czy wręcz poprawiła i nawet szkoda było wyjeżdżać. Teraz, w innej już firmie, mam prawie 1100 euro, ale za to dużo wolnego czasu (nie spotkałam się dotąd z taką ofertą, nawet ze słyszenia). Myślę, że na stawkę wpływ ma język, ale taki prawdziwy wpływ (kluczowy) ma dopiero wtedy, gdy w grę wchodzi wynagrodzenie od 1200/1300 wzwyż i oferta skierowana jest do dobrze mówiących w jęz. niemieckim. Ja nie miałam dośw. w Niemczech, ale język słaby komunikatywny, dobry wiek (tuż po 40. urodzinach), ukończony kurs opiekuna osób starszych z praktykami w domu seniora, dośw. rodzinne w opiece, jakieś drobne inne certyfikaty i zaświadczenia (również językowe). O cechach charakteru nie piszę, bo to widać później w czasie pracy, napisać można wiele o sobie, jednak potem sytuacje stresowe weryfikują wszystko. Teraz, będąc na drugim moim zleceniu, uczę się cały czas języka, podopiecznego prowokuję do rozmów, wypytuję o różne rzeczy albo gadam o pogodzie chociażby. Czytam mu gazety, chociaż wielu słów nie rozumiem. W laptopie mam słownik YDP - bardzo pomocny, szczególnie jak się chce jakieś słowo na szybko odnaleźć. Oprócz tego mam małą gramatykę (tablice) i nieduży słownik książkowy. Sytuacje tu na miejscu, wymuszają taki a nie inny dobór słów, więc sobie układam na spokojnie potrzebne zdania, te bardziej skomplikowane, by potem w czasie pracy mieć mniej stresu. Jednak rozmowa przez telefon jeszcze długi czas będzie mnie stresowała :-) Promedica (byłam przez nich zrekrutowana) daje śmiesznie niskie stawki. Mnie chcieli dać za pierwsze zlecenie 760 euro! To mi się by nie opłacało rzucać mojej pracy i z Polski wyjeżdżać. Ich stawki są poniżające. Podobno nie za wysokie ma też Aterima. Ale i tak bym ją wybrała, bo koordynatorzy są o niebo milsi, ci w Promedice mają stosunek do szukającego pracy co najmniej nieelegancki. Podsumowując doświadczenia moje i dwóch innych osób (opiekunek) poleciłabym GoWork (tylko trzeba pilnować, co przelewają, bo lubią obcinać wynagrodzenie i dopiero po interwencji dosyłają resztę) i Active Care 24 (mała firma, ale ma niezłe zlecenia i niezłe stawki). Wysokim wynagrodzeniem kusiła mnie też firma o nazwie Private Care 24, no ale z nimi nie wyjechałam, więc nie są to sprawdzone informacje. Jak widać osoba pierwszy raz wyjeżdżająca do Niemiec, nie musi schodzić poniżej 1000 euro, a śmiało może żądać 1050 czy nawet 1100 euro netto. Warto pamiętać, że to rodzinaatkowe kursy niemiecka ostatecznie wybiera opiekunkę (np. z dwóch lub trzech kandydatur), więc ważne jest odpowiednie zdjęcie i jakieś dodatkowe kursy i zainteresowania (ja akurat umiem robić to, co mój podopieczny, a to raczej rzadkie u opiekunek - nie zdradzę jednak co to jest :-) Wszystko - dość nieoczekiwanie - stać się może istotne, jak widać :-) Życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam!
    Maja ..

18.11.2014 12:42

Miałaś ogromne szczęście co do wynagrodzenia i reszty trochę koloryzujesz pewnie informacje zebrałaś z ofert innych pośredników i opisujesz o sytuacji .Trudno wnioskować gdzie w końcu pracujesz opis jak dla mnie to nie Aterima a szkoda..Mimo wszystko życzę ci powodzenia .

18.11.2014 23:28

A skąd - absolutnie nie koloryzuję. Szczęście? Jeśli umiem się porozumieć po niemiecku z podopiecznym i jego rodziną a mam też porobione kursy, to dlaczego nie mieliby zapłacić mi 1050 albo 1100 euro? W ostatnim miejscu pracy rozmawiałam przez telefon z inną opiekunką, która przy komunikatywnej znajomości niemieckiego nie bierze zleceń poniżej 1200 euro (ale ma spore doświadczenie). Nie widzicie, jak duży to rynek - praca w opiece? Mnóstwo firm pośredniczących, mnóstwo zleceń. W którym miejscu coś przekłamałam? Aterimę znam tylko z opinii (pozytywnych) i rozmowy kwalifikacyjnej, jeździłam do tej pory z dwiema innymi firmami. Dyskusja potoczyła się w kierunku możliwego wynagrodzenia, więc napisałam o swoim doświadczeniu.
    mikołaj

01.10.2014 18:47

witam wszystkich czy może mi ktoś powiedzieć o tej firmie jak z pieniędzmi czy wypłaty na czas i jak w budowlance we franci czy szefostwo w porządku bo ja mam wyjechać w sobotę jako murarz i mieszkania jakie warunki ile osób w pokoju z góry dzięki za podpowiedz.PS.Czy są nadgodziny i dieta.
    arana

01.10.2014 23:41

z tego co widze to jechałbyś do RENNES pewnie byśmy spotkali się ale ja po rozmowie odmówiłem podpisania umowy jeżdzę przez różne firmy od prawie 9 lat ale pierwszy raz spotkałem się z taką niekompetencją ze strony tej firmy żadnych konkretów przez telefon wszystko a potem to już aby tylko wysłać w razie pytań mój nr (usunięte przez administratora)
    gosia

23.08.2014 22:52

elka 6.03.2014 opisała NIE swoja prace... to nie jej opis i nie jej obowiazki, jeśli moje podejrzenia są słuszne może to być moja następczyni bowiem opisana tak szczegółowo cześć dnia to moje "dzieło" - było oczywiście dużo więcej tekstu ale był on przeznaczony jedynie do prywatnego odbiorcy a nie na forum. jestem oburzona takim wykorzystaniem moich informacji... może i jej było ciężko ale należało przedstawić sytuację własnymi słowami. jestem opiekunka z długoletnim stażem, potrafię sobie radzić w różnych sytuacjach...akurat tam nie było łatwo ale jak napisała "też opiekunka" w każdej rodzinie jest inaczej i wiele zależy od naszego kontaktu z rodziną. a elka niech na przyszłość opisuje własne przejścia.
    stokrota

19.08.2014 16:58

Polecam serdecznie tę firmę!!!
    irena

16.07.2014 18:42

Pracuję w Aterimie z przerwami ponad dwa lata i nie mam powodu do narzekania.Trafiłam do inteligentnej i wymagającej Pani, ale z tym nie mam problemu, bo jak zgodnie stwierdziłyśmy nadajemy na tej samej fali.Praca nie jest łatwa, jest nocne wstawanie 1 - 2 razy, różne humory 99 letniej Pani, ale jest dużo wolnego czasu i przemiła córka.Nie muszę tam pracować,ale polubiłam to miejsce i moją Panią a ciągłe powtarzanie że jestem najlepszą opiekunką wystarcza bym znowu za nią zatęskniła i wróciła. Co do wynagrodzenia to stawka 1.050 euro nie za wysoka, ale ja już tak mam, pracy dużo a stawka taka sobie. Jednak nie narzekam, bo tego nie lubię. Z Aterimy jestem zadowolona i myślę, że oni też. Pozdrawiam i polecam
    arana

01.10.2014 23:32

wiesz o tym że po umowie zleceniu w polsce nie masz żadnych praw
    Grzegorz

10.11.2014 10:40

Umowa zlecenie, czyli kontrakt, jest jedyną rozsądną formą umowy przy podejmowaniu pracy za granicą. Bajki o umowach o prace zostawmy pisowcom, związkom zawodowym ze stoczni, górnikom i innym gnojom, którzy codziennie nas okradają z naszych podatków. Jeżdżę za granicę do pracy już dość długo, kontrakt zawsze można rozwiązać jak coś Ci nie pasuje, z umowa o pracę jest gorzej. A aterimą jeżdżę na budowę do Francji od pół roku i uważam że to solidna firma. Problemy podczas wyjazdów pojawiają się zawsze. Aterima w przeciwieństwie do wielu firm bierze odpowiedzialność i stara się pomóc. Inni mają gdzieś.
    Nikaa

23.04.2014 10:06

Szukam pilnie pracy. Ile się czeka na wyjazd z aterimą do niemiec? Pracowałam już jako opiekunka.
    Janka

02.07.2014 08:44

Ja czekałam kilka dni - załatwienie formalności i pojechałam. Tak że było szybko - polecam
    mikołaj

11.04.2014 20:27

Witam wszystkich chciałem zapytać czy ktoś pracował przez tą firmę we franci na budowie jakie są warunki mieszkaniowe i jaka płaca i czy są jakieś nadgodziny i czy zwracają za drogę.Pozdrawiam narka.
    Goga

17.04.2014 09:17

Chyba kontrakt, bo tak mam w opiece na niemcy.
    Marcepanek

19.02.2014 18:23

W żadnej firmie nie dają 1100 euro na początek, zwłaszcza jak się ma słaby język. Lwica to że zdałaś test, to nic nie znaczy, powiedz na ile zdałaś i na jakiej podstawie chcesz więcej kasy skoro nie masz doświadczenia? Mi promedica dawała 800 na początku. Potem nie było lepiej, mimo że język podszkoliłam. W Aterimie na początku dostałam 1000 e na takim samym języku. Teraz mam więcej, ale mam doświadczenie i dość dobry język.
    tez opiekunka

15.04.2014 13:22

Elka,przedstawila wycinek swojej,nie lekkiej pracy.Informacja jest przydatna dla osoby nie majacej wiedzy,jak wyglada praca opiekunki.Ale ja doswiadczona opiekunka rowniez ja przeczytalam,bo nie ma 2-ch jednakowych zakresow obowiazkow.Kazda rodzina jest inna,kazdy dom rzadzi sie swoimi prawami.Wiec "pracus",swoj sarkazm zostaw dla siebie i nie doluj opiekunki,ktora nie ma lekko.Pozdrawiam Elke i zycze jej zdrowia.
    pracuś.

15.04.2014 15:50

Cytat: "leniwa i zmęczona by wstać prędzej" czynności opisane przez elka to codzienność i w czym tu problem .Dobra opiekunka potrafi sobie w każdej sytuacji nie rozpisuje się polecam urlop.

07.02.2014 15:29

Nie podjęłam z nimi współpracy.

09.02.2014 10:23

A co stanęło na przeszkodzie?

06.02.2014 19:45

ja też przeszłam test z j.niemieckiego. nie było pytania na które nie odpowiedziałam, doświadczenie w opiece jest a proponują marne stawki a w internecie piszą co innego. Ciekawa jestem ile lat trzeba im kasę nabijać, żeby dostać chociaż 1.100 e?

06.02.2014 21:12

@Lwica - kiedy przeszłaś test? Jak długo pracujesz w Aterimie?

06.02.2014 18:08

Już jestem po rozmowie. Faktycznie, było sporo materiału. Sporo pytań. Sporo tłumaczeń w dwie strony. Trzeba było rozwiązać pewien problem sytuacyjny w języku niemieckim. Generalnie spoko. Przeszedłem cały cykl rekrutacji i teraz jestem zaproszony na rozmowę do jednego przedstawicielstwa, celem podpisania umowy. Jestem, przynajmniej jak na razie, bardzo zadowolony z profesjonalizmu i staranności całej rekrutacji.

05.02.2014 19:51

Pytają jak się nazywasz, skąd jesteś, ile masz lat, dzieci. Potem każą przetłumaczyć pare zdań typu np. czy brała pani leki, idę do apteki po lekarstwa, pójdziemy do łazienki umyć się, mnie boli brzuch,głowa, proszę zmierzyć ciśnienie itp. Pozdrawiam i życzę połamania języka.

05.02.2014 17:28

A jak wyglądają rozmowy po niemiecku przez telefon? O co najczęściej pytają?

02.02.2014 13:25

Jestem FACETEM. Czy dla opiekunów płci męskiej także są oferty w Aterimie? Są tu jacyś PANOWIE, którzy mogliby się wypowiedzieć?
    Kobieta kot

03.02.2014 09:35

Na opiekunki24 jest opiekun Janusz - zatrudniony w Aterimie. Czasami tam pisze.
    opiekunka z Aterimy

01.02.2014 21:56

Po raz kolejny powtarzam,ze Aterima jest godna polecenia.Jest to tez moja firma.Poniewaz jestem z niej zadowolona,nie szukam szczescia w innych.Aterima to profesjonalizm i wiarygodnosc.Mysle,ze ta firma jest dla opiekunek o duzej kulturze osobistej i nalezytym zangazowaniu w to co nalezy do ich obowiazkow.Paniu,ktore mysla,ze wyjezdzaja na wczasy,a nie do pracy moga byc sfrustrowane.Pozdrawiam cala Aterime z Niemiec.
    Gocha

31.01.2014 10:21

Przecież w każdej agencji są kary umowne. Wystarczy się przejechać kiedyś wesołym busem gdzie butelki dzwonią żeby wiedzieć że nie każda opiekunka jest aniołem.
    Gosia

15.01.2014 13:29

Czytam opinie o aterimie na portalach i są one raczej dobre, ale wiem, że wiele firm czesto popada w bylejactwo. Prosba moja do opiekunek jest taka czy nadal uwazacie tą firmę za dobrą i porządną? Wiem że juz chyba 3 lata funkcjonuje i się rozwija ale pr to jedno a ja bym chciala poznac wasze opinie. Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA MED?

Kontakt - ATERIMA MED

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Mycha

04.12.2013 09:38

Chyba szukają jeszcze na zastępstwa, bo do mnie dzwonilki ostatnio.
    Ewka

16.11.2013 13:23

Pewnie jeszcze przyjmują do mnie dzwoniła babka i pytała się czy bym nie została dłużej w niemczech.jak duzo osób zjeżdża do domu na święta to wtedy wszędzie potrzebują hahaha
    Gudzia

14.11.2013 09:51

Zastanawiam się nad wyjazdem na święta z nimi. Czytałam opinie o firmach na innych portalach i aterima wydaje się najbardziej godną zaufania firmą. Przyjmują jeszcze na zastępstwa świąteczne? Orientuje się ktoś?
    Czarnaa

18.11.2013 09:13

Zawsze możesz się do nich zgłosić. Jak nie sprawdzisz, to się nie przekonasz, ale tak jak pisze pani powyżej - na święta wszyscy gorączkowo szukają na zastępstwa to pewnie aterima też.
    praca

30.10.2013 07:59

Pozytywnie i wyjasniajaco

03.10.2013 10:06

gabi - 2013-09-22 12:40:47 właśnie chciałam poczytać opinie o nich na ich stronie (usunięte przez administratora) a tu szok!! nie mają żadnych opinii.. zastanawiam się z czego to może wynikać?A co ci z opinii na ich stronie? Jakby były opinie, to by znaczyło ze sobie je sami napisali. Tutaj masz sporo opinii i na innych portalach też.
    Gnysia

21.09.2013 08:58

Ania37 - 2013-09-12 12:33:00 Pilnie potzebuję pracy . Czy ktoras z was potrzebuje moze zmienniczki. Nie palę, nie piję , naprawde bardzo mi zalezy. Jak dlugo trzeba czekac na wyjazd z aterima?Teraz maja duzo ofert i nie czeka sie wcale.Moja kolezanka która zglosila sie na poczatku wrzesnia, pojechala 4 dni poźniej.Rodzina ją zaakceptowała w moment. cecyl aterima wysyła opiekunki do niemiec - to wiem na pewno, a czy jeszcze do innych krajow to zobacz na ich stronie albo napisz do nich.
    Ania37

12.09.2013 12:33

Wiesia

05.09.2013 11:35

Mona - 2013-08-23 11:08:46 żaneta - 2013-08-09 18:50:08 a na opiekunki to Aterima wysyła do osób chorych i starszych, czy do dzieci też? kiedyś widziałam ofertę opieki nad starszym małżeństwem - mieszka się wtedy z taką rodziną?Do dzieci chyba nie wysyłają. Jak masz do opieki starsze małżeństwo to mieszkasz z nimi i masz wyżywienie i zakwaterowanie za darmo u nich w domu. W każdej agenturze tak jest przecież.Do dzieci nie wysyłają. Jestem tego pewna, bo pytałam przez telefon koordynatorkę. Pozdrawiam Wiesia!

27.08.2013 23:06

w firmie pracuje dlugo sa wszystkie swiadczenia wyplata jest w terminie oferty wg znajomosci jezyka panie informuja dokladnie co nalezy do obowizkow opiekunki w razie problemow szybko reaguja polecam ta firme
    Mona

23.08.2013 11:08

Wdowa45

08.08.2013 13:49

hania - 2013-08-06 21:54:33 witam wszystkich, nie wiecie może czy Aterima oferuje tylko jeden kierunek - Niemcy? Czy są to również niemieckojęzyczne kraje albo generalnie inne kraje europy?Wiem że kiedyś mieli ofertę do Austrii, ale tak to z ofertami dla opiekunek to chyba tylko niemcy.
    Anna

05.08.2013 08:44

Baśka - 2013-07-29 09:15:04 aniula1968 - 2013-06-07 10:48:49 a czy można w aterimie wybrać sobie mniej więcej miejscowość,gdzie chciałoby się pracować,to jest ważne dla mnie,szukam dobrej firmy,jeszcze nigdy nie wyjeżdżałam,to pierwszy razDla opiekunek mają mnóstwo ofert. Ja na rozmowie poprosiłam o Berlin i znaleźli mi tam miejsce. Jestem 2 tydzień ale jeszcze 14 tygodni przede mną, więc wtedy napisze więcej. Na razie jest w porzadku wszystko.Do mnie dzwoniła w piątek pani z biura teraz oferują dodatkową premię dla opiekunek , bo mi zaproponowała żebym została do konca wrzesnia .
    Baśka

29.07.2013 09:15

Tito

24.07.2013 21:34

benek - 2013-07-10 18:23:02 witam, czy wyjeżdżając do pracy za granicę aterima zapewnia jakieś mieszkanie, pomaga w znalezieniu czegoś na kieszen pracownika?Cześć Benek. Jak wyjeżdżalem to zapewniali zakwaterowanie dla całej ekipy. Byliśmy przy remontach, zakwaterowali nas niedaleko. Trzymaj się , powodzenia!
    Tali

28.06.2013 08:52

aniula1968 - 2013-06-07 10:48:49 a czy można w aterimie wybrać sobie mniej więcej miejscowość,gdzie chciałoby się pracować,to jest ważne dla mnie,szukam dobrej firmy,jeszcze nigdy nie wyjeżdżałam,to pierwszy razPoszukaj sobie oferty albo zapytaj w biurze żeby ci znaleźli w mieście gdzie chcesz pracować .Może się uda.
    darek

21.06.2013 11:42

Artek - 2013-06-18 12:03:42 marta - 2011-05-19 21:03:39 mąż dostał ofertę do francji na budowę, dobre warunki, wszystko wygląda ok i chyba sie zdecyduje, ale nie możemy znaleźć opini o aterimie, czy ktoś juz z nimi wogóle pracował??Przecież masz trzy strony z opiniami powyżej. Niech jedzie to dobra agencja. Na pewno jedna z lepszych jakie sa.Pracuje na budowie koło Havru.Warunki przystepne i kasa dobra. Firma ok maja dobra obsluge.pozdrawiam pania Dorote ktora mi pomogla
    Artek

18.06.2013 12:03

Biała dama

04.06.2013 10:19

kasia - 2013-03-17 18:52:14 Trzeba uważac na Aterimę,to że Panie sa mile to ich praca,niemniej jednak nie są przedstawiane konkretne wiadomsci na temat pacjeta,mowia ze wies ,a to miasto,wiele niejasnosci,niedomowień.Przecież możesz sobie znaleźć w internecie miejsce do którego jedziesz sama. Nie wierzę, żeby ktoś Cię celowo źle poinformował i nie doszukiwałabym się tutaj winy od strony agencji. Mi powiedzieli dokładnie tak jak jest. Przed wyjazdem osbie oglądałam dom do którego mam pojechać na zdjęciach z google earth.
    moim zdaniem tak

24.05.2013 09:58

marta - 2011-05-19 21:03:39 mąż dostał ofertę do francji na budowę, dobre warunki, wszystko wygląda ok i chyba sie zdecyduje, ale nie możemy znaleźć opini o aterimie, czy ktoś juz z nimi wogóle pracował??Nie wiem jak jest u nich z pracą we francji. jestem opiekunką osób starszych i pracuję z nimi. Od siebie moge powiedzieć ze to chyba obecnie najlepsza firma dla opiekunek . świetna obsługa i zero problemów z płatnosciami. Na swojej poprzedniej stelli mój podopieczny miał powazne problemy ze zdrowiem, a jego rodzina ignorowała moje sugestie żeby zawieźć go do lekarza. Gdyby nie pomogła natychmiastowa interwencja firmy, to chłopa by już pewnie nie było pośród żywych . W innej firmie w której pracowałam wcześniej miałam podobną sytuację i agencja nawet nie pofatygowała się żeby się skontaktować z rodziną i powiedzieć o moich obserwacjach. Pacjent zmarłw w ciągu miesiąca na raka. Musiałam to napisac! Aterima - Tak trzymac!
    W.Raczewska

20.05.2013 09:09

Anna201313 - 2013-03-03 21:44:26 Dopiero na miejscu okazuje się co należy do zadań i jaki jest pacjent, wiele niedomówień. Jest to firma niesłowna , jednym słowem nie polecam, co prawda obsługa jest miła, ale to co się zastaje na miejscu nie zgadza się z opisem przedstawionym przez agencję !Nie mam wielkiego doświadczenia jako opiekunka(3 lata),ale pracowałam już w dwóch firmach,a teraz pracuje w aterimie i uważam że jest to najlepsza firma z moich dotychczasowych.Teraz jestem na drugim kontrakcie i wszystko się zgadza,panie z biura pomagają i nie jest to prawda że są jakieś niedomówienia.Naprawdę pomagają.

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA MED