Sorter sp. j.
3 235 6 1

Opinie o Sorter sp. j.

Sadownik

Nie polecam tej firmy! Firma nie rozliczyla się. Sortownica non-stop się psuje, panowie od naprawy nie przyjeżdżają... A jak już się zjawia do naprawy pobierają 500zl za dojazd nawet gdy nic nie zrobią...

anonim

(usunięte przez administratora)

Felton

Panie "Programisto Wyklęty" czy u Pana z głową jest wszystko ok? Szczerze wątpię. Zdrowia psychicznego życzę i kompetencji zawodowych.

Programista Wyklęty
@Felton 21.12.2018 09:05

kompetencje - znam Angular, technologie webowe, jestem jednym z lepszych radomskich marketerów internetowych, na większość fraz jestem w TOP10. Jakie kwalifikacje mają wasi kolesie od flaszki? Masz człowieku urojenia poalkoholowe jeśli twierdzisz, że umiem mniej od waszych kolesi oderwanych od wódeczki. Przestań spożywać alkohol, zacznij przestrzegać prawa, a nie układów radomskich. Jakich to kwalifikacji mi brakuje, napisz konkretnie, a nie ogólnikowo, sprawdzimy, cze kwalifikacje mam :P

Felton
@Programista Wyklęty 21.12.2018 15:10

Jesteś jednym z najlepszych ale w sraniu na profilach radomskich firm na Goworku. Pewnie wszystkie już odwiedziłeś, ale wszystkie te firmy są Ciebie nie godne. Gdybyś rzeczywiście był najlepszy w Radomiu, to byś po prostu siedział cicho i miał dobrze płatną pracę. Dziś tak naprawdę bardzo dobry programista na brak pracy i pieniędzy nie narzeka. Coś z Tobą jest nie tak, pewnie nie masz dziewczyny i walisz konia.

Programista Wyklęty
@Felton 25.12.2018 10:04

szczyt kultury radomskiego speca od kwalifikacji Od siedzenia cicho miałem 2200 brutto. Twoja teoria się nie sprawdziła. Po 3-5 latach łaskawie dawali 3500 zł netto. Gdybyś pisał prawdę, siedziałbym cicho, niestety to co napisałeś to urabianie taniej siły roboczej, by cicho siedziała i czekała na zbawienie dając się wyzyskiwać Jak na razie widziałem stawki rzędu 3000 w Radomiu zł i tyle, to nie są dobre zarobki, może dla Ciebie Jako freelancer zarabiam mniej, ale za to mam znacznie więcej czasu dla siebie, co ma dla mnie większą wartość niż praca za 3000 zł (wszystkim po równo niezależnie od kwalifikacji)

Organista
@Felton 25.12.2018 10:04

I pewnie nie proboszczowi bo nie załatwił roboty....

zniesmaczony
@Felton 25.12.2018 10:04

W wawie może by miał nie w Radomiu... Programista bez względu na to w jakiej branży działa zarabia 6k zł w w górę... Naprawdę mocni programiści znający wiele języków programowania, systemy wizyjne, wizualizacje procesów itd zarabiają 10k i więcej... Tylko w Radomiu jest taka czarna dziura i każdy liczy że ktoś będzie robił coś za pół darmo... Ludzie nauczcie się cenić swoje umiejętności ! Nauczcie się walczyć o to co się wam należy ! Dlaczego mam zarabiać mniej jak mój kolega z Berlina skoro wykonujemy taką samą pracę dla tej samej firmy z różnych miejsc na świecie ? Dlatego że mieszkam w Polsce to jestem gorszy i mam zarabiać mniej ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Robson

Nie wiem skąd się urwałeś "Programisto Wyklęty" ale wyraźnie widać, że masz poważny problem ze sobą. Pewnie Ci ojciec do wanny właził.

zniesmaczony
@Robson 02.01.2019 23:41

Gość sensownie pisze nie znam sytuacji Radwagu ale jeśli chodzi o sorter to w 100% się z nim zgadzam !

Programista wyklęty

w jakim celu miałbym się z kimś kontaktować w sprawie zatrudnienia. Ja pracuje w branżach, które dają mi rozwój albo dobry zarobek. W IT jestem lepszy niż większość specjalystów z Radomia, więc nastawiam się na zarobek. Branża meblarska hmmmm od strony IT czemu nie, od strony mebli, raczej mnie nie interesuje. Aktualnie idą w innym kierunku, a programuje wyłącznie na zlecenia (i to małe z wysoką marżą). Chcę się nauczyć pewnej rzeczy więc idę w inną branżę na pewien czas, może nawet na następne 5 lat. Nadal będę programował ale dla siebie lub na mikrozlecenia. Wyższa marża, mniejsze ryzyko :)

anonimus
@Programista wyklęty 05.01.2019 05:58

Tam szukają takich jak Ty i dobrze płacą

Programista Wyklęty
@anonimus 05.01.2019 23:53

ciekawe a co znaczy takich jak ja? specjalistów od IT szukają? nie widziałem ogłoszeń

anonim

(usunięte przez administratora)

kot
Zweryfikowany użytkownik

Myślę że musisz skontaktować się z właścicielem KOMANDOR SA. Na pewno Cię zrozumie a może nawet zatrudni

Stary wyga

Pisałem na tym forum już nie raz przestrzegałem przed tą firmą wielu... Trafiłem do niej jako pracownik podkupiony z doświadczeniem i konkretnymi pomysłami i rozwiązaniami na stanowisko automatyka od samego początku były problemy najpierw z umową potem z ubezpieczenie, zlecaniem zadań nie należących do zakresu obowiązków całkowicie odbiegających od specyfiki stanowiska... Firma miała jeszcze starą siedzibę obok (usunięte przez administratora)ludzie pracowali w nieocieplonym namiocie w zimę. Miałem wiele uwag co do rozwiązań wykorzystanych w produktach firmy po wyeliminowaniu bolączek i wykorzystaniu moich rozwiązań zwyczajnie mnie zwolniono. Pisząc tu o konkretnych produktach ten wpis został by usunięty ale widząc nowy budynek na Wośnikach wystawiony na sprzedaż nasuwa mi się tylko jedno. Karma wraca ! Tak jest (usunięte przez administratora)pozdrawia kolega ze szkoły.

kierownik
@Stary wyga 29.11.2018 17:09

miód na serce. Pozdrowienia dla (usunięte przez administratora)od byłego Kierownika działu handlowego

były pracownik

To była by miła informacja. Można to sprawdzić w KRS. w każdym razie wygląda że trafiła kosa na kamień .. Nikt go żałować nie będzie a wielu to ucieszy

były pracownik
@były pracownik 05.12.2018 23:39

wypis z KRS "KAŻDY ZE WSPÓLNIKÓW SAMODZIELNIE REPREZENTUJE SPÓŁKĘ, Z ZASTRZEŻENIEM KOLEJNEGO ZDANIA. WYŁĄCZA SIĘ PRAWO REPREZENTOWANIA SPÓŁKI PRZEZ WSPÓLNIKA (usunięte przez administratora)

Były pracownik
@były pracownik 05.12.2018 23:49

Więc wygląda na to, że pozbawiono Pana (usunięte przez administratora) prawa reprezentowania spółki. Robi się tak z osobami utrudniającymi działanie spółki lub działających na jej szkodę. Myślę, że nie jednego ta wiadomość zadowoli.

Stary wyga
@Były pracownik 10.12.2018 10:15

Oczywiście że zadowoli drugiego takiego cwaniaka od wyzysku pracowników nie ma w Radomiu. Karma wraca ! Jak sam zacznie szukać etatu zobaczymy ile wiedzy mu zostało po Zespole Szkół Elektronicznych. Pozdrawiam wszystkich dotkniętych zachowaniem tego człowieka !

były pracownik
@Stary wyga 26.12.2018 12:28

Szkoda tylko żony i dzieci bo życie z takim człowiekiem może być nieciekawe koszmar.

Programista Wyklęty

Jako, że na radwagu jak zawsze nie ukazał się mój wpis, postanowiłem tutaj złożyć życzenia :D Tobie Belmondku również życzę Wesołych Świąt i szczęśliwego Nowego Roku Dużo flaszeczek od pracowników firmy, w której pracujesz dużo kaski, fajnej laski fajnej fury i żarcia góry ;) Radomskim pracodawcom życzę dobrych programistów i by ludzie z cywilizowanych miast chcieli robić z Państwem interesy Życzę również znajomości prawa i kultury biznesowej oraz znajomości zasad wynagradzania dobrych fachowców, nie tylko uległych Pozdrowionka :)

Radman
@Programista Wyklęty 25.12.2018 16:22

Słyszałem że jesteś uległy. Na kiedy możemy się umówić?

Programista Wyklęty
@Radman 25.12.2018 17:01

pisz do Belmonda, ja się nie ugiąłem :D

Programista Wyklęty

odpowiedź na post w wątku Radwaga, bo zapewne skasują, jak tu nie opublikuje : Z tą obojętnością bym nie przesadzał. Ktoś na tym forum kilka lat temu, prawdopodobnie pracownik Państwa firmy życzył mi śmierci (dokładnie rzecz ujmując, życzył mi, żeby 1 listopada był moim świętem, czyli de facto życzył mi śmierci). Dość emocjonująca wypowiedź mająca mało wspólnego z obojętnością. Ja również mam zarchiwizowane wiadomości z tego forum, jak również przeglądam mirror portalu i dowiaduje się z niego ciekawych rzeczy na temat Państwa firmy Dziwne, że oficjalnie życzą mi Państwo sukcesów, a za plecami kierownik Państwa firmy przedstawia mnie jako osobę, która nie zna się na swojej pracy. Wiele sprzeczności jest w tym co Państwo piszą, czy mogliby Państwo odnieść się merytorycznie do tego wpisu, czy zostanie usunięty?

Programista Wyklęty
@Programista Wyklęty 26.11.2018 22:45

kolejna odpowiedź, bo jak tu nie opublikuję, to nie publikują tam Raz jeszcze, proszę sobie żartów nie robić Pan manipuluje. Małe firmy nie są w stanie zatrudniać na staż i płacić. Skoro Państwo aspirują do grona tuzów biznesu, czemu w kwestii staży Państwo porównują się z małymi firmami? To manipulacja z Państwa strony. Wiarygodność stracił Pan używając manipulacji, a przez Pana również firma, którą Pan reprezentuje. Zapewne Pan będzie dowodził, że to moja wina. Co znaczy w wyjątkowych wypadkach? Chyba mają Państwo jakieś standardy, bo "wyjątkowe wypadki" brzmi jak - "gdy ktoś z rodziny potrzebuje pracy". Radomscy przedsiębiorcy nie rozumieją chyba tego, że rynek pracy jest dla wszystkich a nie dla "wyjątkowych okoliczności". To co Pan napisał brzmi jak faszyzm - dla jednych jest, dla innych nie ma, a nieokreslenie zasad przyjęcia na staż itp jest dla mnie tak samo w sposób niejednoznaczny określone jak wynagrodzenie dla programistów w Państwa firmie - jedni zarabiają dużo, inni mało i nie wiadomo od czego to zależy. Dobrze, że Państwo przyznali mi po raz kolejny rację tym wpisem - pokazali Państwo szerszemu gronu czytelników, że są Państwo relatywistami łamanie prawa na umowie o pracę - jeśli zatrudniają Państwo kogoś na UoP np mnie, to mają Państwo OBOWIĄZEK prawny przyuczyć go do pełnienia obowiązków. Ja byłem zatrudniony u Państwa na umowę o pracę, w związku z tym, nie życzę sobie, by Państwa niedouczony kierownik pomawiał mnie, że nie umiem wykonywać pracy programisty. Jeśli nie podobał mu się mój kod, znaczy, że wdrożył złe procedury, źle wykonywał swoje zadania, źle wdrożył mnie na stanowisko pracy. Proszę zaprzestać szerzenia kłamliwych opinii na mój temat

Nick

Na razie na szczęście nikogo nie poszukują, ale na wszelki wypadek: z własnego doświadczenia nie polecam nikomu pracy w tej firmie w dziale handlowym. Proces rekrutacji jest zaskakująco szybki. Byłem na dwóch etapach, każdy z nich trwał po ok. 15 minut. Pierwszego dnia pracy przedstawili wszystkim i posadzili przy biurku. Siedź 8 godzin i czytaj prospekty. Nikt się oczywiście nie interesuje, obiecują procedurę wdrożeniową, ale niczego takiego nie ma. Trzeba się wykłócać o przekazanie jakiejkolwiek wiedzy, 95% rzeczy trzeba nauczyć się samemu. Jedyne osoby, które są pomocne to współpracownicy, natomiast zero pomocy ze strony kierownictwa. Na wstępie powiedziano, że szukają kogoś na stałe, potwierdzają to zmuszając do podpisania cyrografu, który mówi, że jeśli pracownik będzie chciał odejść, to będzie musiał pokryć koszty wszystkich przebytych szkoleń. Mnie zatrudnili na półtora miesiąca, podczas którego marnowano mój czas, odrzuciłem ciekawą ofertę pracy na rzecz tej tylko dlatego, że siedziba firmy znajduje się w moim mieście. Kiedy po ostatniej rozmowie z dyrektorkiem, z której wynikało, że po prostu chcą się mnie jak najszybciej pozbyć opuściłem firmę, okazało się, że dyrektorek skulił się na tylnej kanapie w samochodzie kolegi handlowca, żeby mnie przechytrzyć jak małe dziecko, aby jeszcze się upewnić przy świadku, że pozbył się problemu. Firma miała swoje "prosperity" parę lat temu, kiedy dotacje na rolnictwo były olbrzymie i na sprzedaży urządzeń rolnikom i sadownikom się wybiła. Niestety dotacje obcięto, prosperity się skończyło. W tym momencie na jednym piętrze mimo obecności 3 drukarek działa tylko jedna i stwarza to sytuację, w której 5 działów korzysta z tej jednej drukarki. Według tego, co mówią ludzie w firmie na naprawę czegokolwiek czeka się po 1-2 miesiące. Na umowach wpisują kwotę niewiele większą od najniższej krajowej plus premia regulaminowa. Od kilku miesięcy podobno pracownicy dostają częściowe wypłaty, bo firmie brakuje pieniędzy. Wszystkie samochody wystawione na sprzedaż. W skrócie: zatrudniają Cię, obiecają gruszki na wierzbie, zostawiają Cię samemu sobie, potem okazuje się, że firma nie ma na Ciebie pieniędzy, pozbywają się ciebie jak najszybciej i tu ich problem się kończy. 2 tygodnie okresu wypowiedzenia, czyli teoretycznie 2 tygodnie na znalezienie następnej pracy. Podejście śmiesznie nieodpowiedzialne, pozdrawiam.

Nick 2
@Nick 17.09.2018 20:56

Dwuetapowy proces rekrutacji!? Skandal, toż to prawie jak w Warszawie!

kierownik
@Nick 17.09.2018 20:56

Miałem coś podobnego w Sorterze . szybka rekrutacja . zarządzanie działem handlowym. 3 handlowców . Mam z nimi jeździć na rozmowy i pic kawę z klientami. 3 dni wycieczek po obiektach już zrealizowanych i żadnych konkretnych zadań/ Totalna nuda oczy bolą od gapienia się w monitor komputera w biurze. Rozmowy z klientami są jak zbawienie ale tp tylko 10% czasu pracy. reszta nuda. Widzę jak szef pomiata pracownikami. Analizuje system pracy handlowców i znajduje same absurdy w systemie motywacyjnym i wyceny projektów od których zależy premia. Wychodzi na to że lepiej dogadać się handlowcowi z klientem na " premie" niż uzyskać z firmy . Na informację dla szefa ze handlowcy skarżą się an absurdalnie wysokie ceny katalogowe , sa wezwani i drżą jak osiki , dostają opieprz w najgorszych ulicznych słowach ze nie potrafią sprzedawać. Pisze opracowanie dot błędu systemu wynagradzania i jak to należy poprawić. W reakcji na to dostaje opieprz że nie napisałem żadnych cyfr ile będziemy sprzedawać i informację że następnego roboczego dnia mam się poddać egzaminowi z wyceny projektów / wcześniej zapewniano mnie ze jest to wiedza dla mnie absolutnie niepotrzebna/ . Rano w poniedziałek egzamin , wypowiedzenie jest już gotowe przygotowane przez kadry. Wyniki egzaminu po południu i wręczone wypowiedzenie z powodu likwidacji stanowiska pracy . Nieoficjalnie z powodu nie zdanego egzaminu z tym że wypowiedzenie było przygotowane wcześniej niż wyniki. Oczywiście firma zapomina wypłacić mi odszkodowania z powodu zwolnienia z winy zakładu . Potrzebna interwencja PIP . Co ciekawe w dokumentach firma odszkodowanie wypłaciła tylko "zapomniała" zrobić przelew.

do Handlowca Roku
@Nick 17.09.2018 20:56

O. Nasz śpiący królewicz. P.S. Bo ucieczka z firmy po otrzymaniu wypowiedzenia, to przecież oznaka dojrzałości i profesjonalizmu. :)

Radomiak

Przestańcie wypisywać jakieś głupoty. Lepiej napiszcie co tam u Konrada słychać. Cały czas taki nerwowy ?

Programista Wyklęty

W sprawie odpowiedzi na wątek w Radwagu, być może będą bali się opublikować : W przypadku wygrania wyborów przez Platformę Obywatelską, jeśli zostanie wniosek do sądu skierowany, uznać należy, że firma bała się procesu w czasach PiS, należy również uznać, że firma przyznaje się do winy i działa w układzie

Programista Wyklęty
@Programista Wyklęty 30.10.2018 16:17

w kontrpozwie pozwę również firmę Radwag o(usunięte przez administratora) który doprowadził do rozstroju nerwowego w wyniku prób wymuszenie gratyfikacji ode mnie w formie alkoholu

Programista Wyklęty
@Programista Wyklęty 30.10.2018 16:20

przykro mi. Radwaga nie było na mnie stać wtedy, nie stać będzie w przyszłości. Prędzej mnie wezmą do Warszawy, niż Was. Nikt się za mną nie chciał wstawić, bo chciałem zarabiać więcej niż programiści z Radwaga. (usunięte przez administratora) Firma chciała ze mną przedłużyć współpracę, poszło o pieniądze, nie zgodziłem się na 3200 zł netto Ja cały czas coś robię. Mam mało zleceń, bo większość odrzucam, ze względu na niskie płace Jak będzie pociąg do Wawki szybszy, to mnie to miasto nie zobaczy :D. Chyba, że raz na miesiąc jak wcześniej... Jakiś czas temu dawali mi w Wawie 50 zł netto na godzinę plus VAT. Nie wziąłem, bo głupi nie byłem (za duże ryzyko), Legacy Code jak w Radwagu. Muszą szukać dalej... chętnego tu i tu :)

Programista Wyklęty
@Programista Wyklęty 01.11.2018 00:51

Czemu mam Ci nie pisać prawdy? Mój kod był adekwatny do tego, co zapłaciliście. Mój kod, za który mi płacą godnie jest dość dobry (zapewne lepszy od Waszego). Propo pracodawców w Warszawie, nie sądzisz chyba, że ktoś poważny, pyta o firmę Radwag :) - Co się stałosię, że tam nie pracujesz? Przecież to taka dobra firma IT Rozmarzyłeś się widzę Pokaż swojego githuba publicznie na forum, Ty i cała ta Wasza zgraja programistów z Radwaga. Ja dzisiaj swojego uzupełniałem. Wyśmiać to wyśmieje każda firma Was. Ja pracowałem kilka razy już w Warszawie. Siedzę w domu, bo jak pisałem manipulatorze, aktualnie jestem freelancerem i mi się to bardziej opłaca niż pracować w Warszawie, a tym bardziej w Radomiu. Raz mi proponowali 8000 zł netto plus VAT, nie wziąłem. Szukam czegoś innego. Zleceń jest cała masa, nie trzeba płakać. Jak pisałem, większość odrzucam, bo mi nie pasuje stawka i kontrahent, współpraca musi dawać satysfakcję również mi Ja te 5 lat odpisuję na Wasze kłamstwa. Nie wiem po co te 5 lat pierniczycie na forum, że jestem słaby, a nie chcecie pokazać swoich githbów, portfolio. Przyznaliście się, że Angulara chociażby nie umiecie, ja korzystałem, Wy dalej swoje, że nie mam kompetencji, bo tak postanowiła grupa programistów z Radwaga przy flaszce Ja tu się bronię przed Waszymi kłamstwami i mam z Was niezły ubaw przy okazji Propozycje pracy w Warszawie mam cały czas. Jednak 5000 zł netto w Wawie to zysk dla mnie mniej więcej taki sam, jak w Radomiu 3000 zł, gdyż wynajem kosztuje około 2000 zł. Jak pisałem kłamczuszku, wynajem się zwraca jeśli weźmiemy kredyt, bo potem nam zostaje mieszkanie. Nie mniej ja szukam czegoś fajniejszego za około 8000 zł, w technologiach, które lubie lub szukam pracy zdalnej na pół etatu (na cały raczej mi się już nie chce pracować, no chyba, że w Wawie, wtedy tak) Manipulatorze z Radwaga. Napisałem, że nie przyjąłem propozycji z Radwaga w kwocie 3200 zł, napisałem, że płacą mało, nie polecam tam pracować, napisałem, że miałem inne prace. Manipulujesz więc pisząc to samo co ja przez te kilka lat, potwierdzając moją rację, jednocześnie sugerując, że ja płaczę. Pokazuję ludziom kłamstwa załogi działu IT firmy Radwag, płakać, płaczecie Wy, po sądach chcecie mnie ciągać za swoje błędy. Przyjmijcie krytykę na klatę. Trzeba było myśleć wcześniej. Zasady kultury w biznesie mówią, że jeśli powiedziałem na rozmowie o pracę 3500 brutto na okres próbny to Ireneusz powinien się albo zgodzić, albo podziękować, a nie targować jak przekupa i dawać 2200 zł brutto. Dzisiaj macie to na co sobie zapracowaliście. Przestańcie winić wszystkich w koło, bo się to robi nudne. Przestańcie pisać, że to ja pozuję na ofiarę, jednocześnie składając pozwy do płokułatóły. Odwaliliście numer, chcieliście łapówki, teraz jest płacz, bo trafiło na lepszego od Was, który się Was nie przestraszył. Teraz próbujecie udowodnić, że mieliście racje, jaki to z Was spece. Code review na koniec - kurde, jakie to śmieszne. Dobrze, że mam dowód, że złamaliście prawo i napisaliście, że Code Review był na koniec :D. Wychodzą braki w zarządzaniu projektami informatycznymi. Pogrążajcie się dalej, miło mi się czyta I przestańcie płakać, że nikt normalny nie chce u Was pracować na stanowisku programisty, że nie ma programistów w Radomiu. Są, ale nie za te Wasze śmieszne stawki rzędu 3000-3500 zł netto. Nie stosujcie chwytów poniżej pasa, żeby lepszych od siebie programistów zatrzymać, bo potem takie kwiatki mogą się pojawić na Goworku Logiczne jest, że dawali mi 3200 zł, a 3300 zł nie chcieli dać. Masz rację, to szczyt logiki Radwagoskiej. Chcieli pokazać kto tu rządzi, to nie jest kwestia tych 100 zł. I znów kłamiesz, że nie chcieli dać, jak chcieli, oj nie ładnie tak 5 lat kłamać :D Według Ciebie byłem dobry na 3200 zł, a zbyt słaby na 3300 zł netto. Logika Radwagoska Dawaj tego twojego Githuba, pośmiejemy się hakerze

Beata
@Programista Wyklęty 30.10.2018 16:17

(usunięte przez administratora)w Radwag jest straszny. To jest tak druzgocące iż mi brakuje słów jak to opisać. Po prostu nie wiem jak nawet gdybym tego chciała. Zamknąć to ... tyle mogę napisać.

Programista Wyklęty
@Beata 03.11.2018 14:50

dziękuje za wiadomość Ja aż tak bardzo tego nie odczuwałem, ale ogólnie atmosfera była morowa w firmie Piszę tu, bo tam cwaniaczki cenzurują, przepuszczają tylko przychylne im posty jak TVN :)

Programista Wyklęty
@Programista Wyklęty 03.11.2018 16:01

Ludzie powinni wiedzieć o co chodzi Otóż zaproponowano mi 3200 zł netto, ja chciałem 3300 zł netto i się nie zgodzili Napisałem post na forum i się zaczęły kłamstwa, takie jak to Twoje, że rzekomo nie mam kwalifikacji, że chciałem Bóg wie ile (sto złotych - słownie) więcej i że na to co chciałem nie umiem (nie wiem co według kierowników Radwaga trzeba umieć, żeby zarabiać 100 zł więcej) Napisałem, że nie ma możliwości negocjacji (firma chciała postawić na swoim, o 100 zł miesięcznie się zrobił sajgon an forum, gratulacje dla zarządu za umiejętności zarządzania) zgodnie z faktem jaki zaistniał, a Wy zaczęliście knucie jak w Grze o tron

Pijar
@Programista Wyklęty 05.11.2018 00:17

Bardzo delikatnie to przedstawiłeś

Marek

A chciałem tam iść...................... Dziękuję za informacje. Nie straciłem czasu.

anonymous
@Marek 28.09.2018 18:30

Ciekawe na jakie stanowisko :)

anonim

(usunięte przez administratora)

ziomal

wystarczy aby skarbówka sprawdziła podpisane kontrakty z klientami z fakturami jakie były im wystawione . Będzie bardzo dużo ciekawych informacji. Ci co są uczciwi nie musza się się niczego bać . Tylko ilu ich jest ? Uwielbiam ten tekst właścicieli jak płaczą ilu to pracowników musza utrzymywać i co miesiąc płacić im jeszcze wynagrodzenie

Programista Wyklęty
@ziomal 11.08.2018 18:50

no tak, bo przecież oni są żywicielami... Coś im się w głowach poprzewracało, oni myślą, że są odpowiednikami przedwojennej szlachty, która to broniła ludzi przed najazdami obcych wojsk. A przed czym bronią dzisiejsi szefowie? Przed wzbogaceniem! Jaka byłaby strata gdyby znacjonalizowali Sortera? Żadna, bo szlachcica trudno zastąpić chłopem, który mieczem nie potrafi walczyć, a szefów zatrudnić łatwiej, tym bardziej tak niedouczonych. Kiedyś podsłuchałem rozmowę dwóch radomskich biznesmanów, jeden tłumaczył drugiemu czym jest kapitalizm - "byndzie jak przed wojno - własność prywatna" i do tego dążą, żeby pracownik zasuwał jak niewolnik przed wojną, banda nieuków nie rozumie, że wojna właśnie dlatego wybuchła, że ludzie mieli dość niewoli. Ale tak to jest tak się do szkoły chodzić nie chciało, a teraz się struga wielkiego biznesmana. Dlatego mam nadzieje, że ktoś weźmie się w końcu za to dziadostwo, trzeba skończyć z tymi januszkami biznesu. Kto ma coś w głowie, kto uczciwy, nie ma się czego bać Nikt nie musi utrzymywać pracowników, zamknijcie zakład, ludzie się zorganizują, przejmą Waszą firmę. Już widziałem ludzi, którzy odkupili od szefa firmę (pracownicy wzięli kredyty, zrzucili się) i jakoś sobie dobrze radzą, lepiej niż szef :) Ja bym powiedział tym c(usunięte przez administratora), że to oni są problemem

Aleksandra

Osoby na stanowiskach kierowniczych w tej firmie powinny wrócić się kilka lat wstecz w ceku uzyskania podstawowej wiedzy.

Karma wraca

https://www.youtube.com/watch?v=YmzU33VWj2c W mojej ulubionej firmie chcieli ode mnie łapówkę za pozytywną opinię o mojej pracy Idę po ciebie ireczku, zadarliście z niewłaściwą osobą

Karma wraca

co tam się dzieje w tym Radomiu? http://mediumpubliczne.pl/2016/09/eksperyment-spoleczny-w-radomiu-pokazuje-co-ludzie-zrobia-by-dostac-prace-szokujace/ https://player.pl/programy-online/betlejewski-prowokacje-odcinki,2767/odcinek-4,S04E04,66064

RODO

czy już wykasowali Państwo moje dane? Jeśli nie proszę to zrobić natychmiast :) nie chciałbym moje dane służyły firmie do stwarzania sztucznego popytu na pracę w Państwa zakładzie :)

Gryps na miasto

nagrywajcie na dyktafon swoje rozmowy o pracę

firma wlasna
@Gryps na miasto 18.05.2017 20:30

Ciekawe czy to jeden tak pieprzy sam ze sobą czy w tym mieście tyłu idiotów jest?????

Marsjanin
@firma wlasna 19.05.2017 22:32

spytaj szefa swojego

wlasna firma
@Marsjanin 20.05.2017 01:37

PASUJE MI JEDEN MADRALA DO TEGO GADANIA GLUPOT TRUDNY CHARAKTER CHCIALBY DUZO ! ALE WIEDZA CIEZO MU WCHODZI SWOJE REGULY BY CHCIAL WPROWADZAC I ZNIENIAC USTALONE ZASADY

wlasna firma

Podobno będziesz MIKROSOFTA ZMIENIAL!!!!!!!! //////////////// ale w swoim PC.

Programista Wyklęty
@wlasna firma 20.05.2017 07:31

zasady są takie jakie jest prawo polskie, to wy chcecie wprowadzać zasady odmienne od prawa polskiego, dlatego mowią o was (usunięte przez administratora)

Programista wyklęty

Jako, że na Radwagu jest problem z publikacją, znów upublicznię swój wpis tutaj Mój wpis jest odpowiedzią na wpis " Gość 20.04.2018 18:56 @Student 07.03.2018 17:58 Na naukę był czas w szkole. Tutaj za naukę się nie płaci." Miłej lektury : jeśli jesteś pracownikiem firmy, właśnie udowodniłeś, że przez tyle lat miałem rację. Na studiach uczy się podstaw, tego co robi firma, nauczyć musi firma, takie jest prawo pracy. (usunięte przez administratora) radomskich pracodawców jednak próbuje przerzucić te koszty na pracownika. Chcecie? Zapraszam do sądu, prawo i zasady świata w którym żyjemy są po mojej stronie, to że Wy ich nie znacie, nie mój problem, było się uczyć. Jeśli to pisał pracownik firmy, albo firma oficjalnie potwierdzi takie stanowisko, z przyjemnością ogłoszę publicznie pod imieniem i nazwiskiem swoim, że w Radomiu działa (usunięte przez administratora) pracodawców i chętnie spotkam się w sądzie, jeśli ktoś ma obiekcje. Prawo pracy nakazuje pracodawcy przygotowanie pracownika do pełnienia obowiązków i zorganizowanie mu pracy (jeśli go zatrudni, jeśli nie zatrudni, go gdyż nie chce ponosić kosztów, które powinna ponosić, firma łamie prawo moim zdaniem), gdyż każda firma działa na innych metodykach/zasadach/programach itp. Nie da się na studiach tego wszystkiego nauczyć, gdyż jest tego za dużo. Koszt doszkolenia jest przeniesiony na pracodawcę. To on powinien dostosowywać ceny produktów, tak by zysk mógł przeznaczyć na douczanie nowych pokoleń, jeśli nie robi tego, jest faszystą. Stąd te miliony na koncie Witolda Lewandowskiego. Zarobić zarobił, obowiązków brać na siebie nie chce. Udaje, że wielką łaskę robi, że przestrzega prawa pracy, a Ty młody człowieku siedź w domu i się douczaj dalej za swoje, żeby łaskawie Cię przyjęli i byś mógł pomnażać miliony właściciela. Gorzej niż za komuny, wyzysk na maxa przez grupę uprzywilejowanych cwaniaków, którzy przy flaszce umówili się, że w domu ma pracownik się douczać, przenosząc na niego koszty. Mamy tu do czynienia z brakiem równowagi na rynku pracy, z wykorzystywaniem osób, do których nie płynie kapitał przez tych, którzy kontrolują przepływ pieniądza. To jak w Rosji oligarchowie trzymają kontrolę nad przepływem pieniędzy z ropy i gazu, czyste oszustwo Stąd ten liberalizm tych grup, które nie chcą dopuścić do przepływu pieniądza nas, ludzi wykształconych, z ambicjami, zdolnych, zdolniejszych nawet od poprzedników, którzy albo pozowolą nam dać się wykorzystywać, albo zdegradują nas społecznie dając proste prace, albo nie dając pracy wcale, dając ją tym, którzy się godzą na wyzysk Buntujmy się, jednoczmy przeciwko tej hołocie. W wyrazami szacunku, wojownik o prawdę

Programista Wyklęty
@Programista wyklęty 21.04.2018 19:59

aż poszukałem opinii "Przyuczenie nowo przyjmowanych pracowników do pracy na wyznaczonych stanowiskach to podstawowy obowiązek pracodawcy. Ogólną zasadą prawa pracy jest natomiast zakaz przerzucania na pracowników ryzyka gospodarczego prowadzonej przez pracodawcy działalności. W takich sytuacjach gdy dane szkolenie przeprowadza pracodawca, za pomocą swoich pracowników i jest to szkolenie niezbędne do rozpoczęcia pracy na danym stanowisku nie może być mowy o zwrocie kosztów." Możecie śmiało znaleźć ten cytat w internecie wklejając go do wyszukwiarki

Programista Wyklęty
@Programista wyklęty 21.04.2018 19:59

" Sytuacja, w której pracownik przyucza się do zawodu, nie otrzymując w związku z tym wynagrodzenia, stanowiłaby naruszenie prawa i groziła pracodawcy grzywną od 1 tys. do 30 tys. zł (art. 282 k.p.)." Kolejna opinia prawna

Gość
@Programista wyklęty 21.04.2018 19:59

Ciężko z robotą dla nieroba?

Programista Wyklęty
@Gość 29.04.2018 19:02

Nie wiem, spytaj jakiegoś nieroba, ja na długi weekend mam robotkę... Ty pewnie taki pracuś, że wyjechałeś na wczasy na ten tydzień, no ale tak to jest, jak kierownik przy flaszce ustala kto pracoholik, a kto leń

Programista wyklęty

Witam Chciałbym się nauczyć programować w Sorterze w JavaScriptcie. Chcę zostać specjalistą wysokiej klasy i wiem, że nauczę się tego w Państwa firmie. Za zatrudnienie mnie dopłacę 1000 zł miesięcznie. Czy znajdzie się dla mnie miejsce? Pozdrawiam serdecznie i czekam na maila na które mogę wysłać moje ubogie CV

Programista Wyklęty
@Programista wyklęty 01.04.2018 00:11

Prima aprilis Przyznajcie się, kto dał się nabrać

Tymon

Czy firma normalnie działa? Szkoda, że przestaliście pisać.

anonymous
@Tymon 21.03.2018 21:58

Tak oczywiście. Obecne prowadzimy rekrutację na stanowisko monter-mechanik oraz elektromonter. Cv można przesyłać na adres: marketing@sorter.pl

Programista wyklęty

Początkujący pracownik fizyczny zarabia około 2500 minimum, a w Radwagu początkującemu programiście dali 2200 brutto. Dziękujemy Ireczku https://kariera.goldenline.pl/ile-zarabiaja-pracownicy-fizyczni-wiecej-niz-myslisz/#Z_BoxBizLink

Chętny do pracy

Jak się pracuje w firmie? Podpowiedzcie coś, mam zamiar aplikować.

anonymous

RADOM - PRACODAWCY. DRODZY MIESZKAŃCY, RADOMIA, PROSZĘ WAS TYLKO O JEDNO - NIE POZWALAJCIE ABYŚMY PRACOWALI ZA STAWKI MNIEJSZE NIŻ UKRAINA, NIECH Z RADOMIA POD TYM KĄTEM NIE ŚMIEJĄ SIĘ W POLSCE ŻE W RADOMIU SĄ GŁODOWE STAWKI. KAZDY Z NAS MUSI ZARABIAC GODNIE I ŻYĆ GODNIE. PROGRAMISTA NIE MOŻE ZARABIAĆ MNIEJ NIŻ 7.OOO ZŁ BRUTTO ITP DZIŚ TY JUTRO JA KAŻDY. NIE BÓJMY SIĘ.

Programista Wyklęty
@anonymous 10.01.2018 09:17

czy każdy powinien zarabiać po równo 7000 zł ? wątpie. A Ukraincy zarabiają więcej niż programista w radwagu, ile zarabia się w dziale IT w Sorterze nie wiem, tajne, dla wybranych info, z tego co wiem, nie ma szału, na pytanie o wynagrodzenie nie chcą odpowiedzieć, pewnie się wstydzą, że tak mało

Lipa

gdzie planują Państwo przenieść swoją firmę? Do Indii? http://pikio.pl/dramat-pracownicy-jak-zombie-zjedli-swojego-pracodawce/ Spokojnej nocki życzę

Programista Niewyklety
@Lipa 03.12.2017 01:52

Dlaczego jakiś komentarz o przenosinach? Jakiekolwiek powody czy po prostu kolejny komentarz zupełnie nie związany ani z tematem ani z firmą Sorter?

Programista Wyklęty
@Programista Niewyklety 04.12.2017 09:23

jakiś czas temu pracodawcy z Radomia straszyli, że jak nie przestaniemy domagać się podwyżek, to przeniosą firmy za granicę, więc temat na czasie

Słabiutko

nasz kochany kierownik firmy "słońce Peru" zaproponował programiście pensje mniejszą niż w markecie na dział Ryby. https://www.olx.pl/oferta/pracownik-dzialu-ryby-w-supermarkeie-w-radomiu-CID4-IDqd3pn.html#c2044bcd87 Dziękujemy kochanemu kierownikowi

Programista Niewyklety
@Słabiutko 28.11.2017 10:51

Czy firma Słońce Peru to Sorter? Kto to jest Ireczek? Może jesli nie macie nic do powiedzenia na temat firmy Sorter tylko piszecie o innych firmach to może to nie jest odpowiedni dzial?

Programista Wyklęty
@Programista Niewyklety 29.11.2017 22:41

nie sorter

anonymous

ireczek zaproponował 3000zł programiście, tyle ile się płaci Ukraińcowi http://www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,22675739,ukraincy-wiedza-ze-nasza-gospodarka-nie-poradzi-sobie-bez-nich.html#MTstream Dziękujemy ireczku

Programista wyklęty

ireczku, co się stało się? https://www.(usunięte przez administratora).com/watch?v=WAu0tNDYOvc

Julita

@MM dziękuję za przekazane informacje dotyczące rekrutacji w firmie Sorter sp. j. @TerazITM widzę, że nie jesteś zadowolony z pracy w firmie. Czy ktoś jeszcze opowiedziałby o sowich doświadczeniach związanych z pracą w tej firmie?

MM

@Julita, rekrutacja wygląda standardowo jak w większości firm. Po wstępnej analizie nadesłanych CV, dział HR albo dyrektor działu handlowego zaprasza na rozmowę kwalifikacyjną. Następnie osoby, które pozytywnie przeszły pierwszy i drugi etap rekrutacji są zapraszane na kolejną rozmowę. Warto próbować, jeżeli masz kwalifikacje lub doświadczenie, bo czasami jest więcej niż jedno stanowisko do obsadzenia. Powodzenia.

Zostaw opinię o Sorter sp. j. - Radom

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sorter sp. j.