PITTSBURGH GLASS WORKS (POLAND) SP. Z O.O.

Komorniki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 162 ocen.

Opinie o PITTSBURGH GLASS WORKS (POLAND) SP. Z O.O.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PITTSBURGH GLASS WORKS (POLAND) SP. Z O.O.

Agata
użytkownik zarejestrowany

Przypominam, że wszystkich użytkowników firmy obowiązuje regulamin portalu. Przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin Nie jest to miejsce na obrażanie pracowników firmy. Chętnie dowiemy się więcej o Waszej pracy, czy też o tym, jak oceniacie tego pracodawcę, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.

Agata
użytkownik zarejestrowany

@Miśbardzo pomocne będą opinie zawierające konkretne informacje na temat tego jak pracuje się w firmie. W jakim dziale Ty pracujesz? Co możesz powiedzieć o benefitach na jakie można liczyć, czy możliwościach rozwoju? Co sprawia, że warto innym polecić tego pracodawcę?

Miś

Super firma, super chłopaki i dziewczyny, wszystko super, polecam z całego serca.

Byly pracownik

Bardzo dlugo pracowałam w biurze. Jezeli chodzi o atmosferę to zalezy w jakim dziale. U mnie akurat bylo bardzo przyjemnie. Jezeli chodzi o dzial HR to z tego co zdążyłam zauwazyc jest bardzo dużo konfliktow. Administracja na najnizszym pozniomie. Nic tylko wymagania, do ktorych każdy ma się dostosować tylko nie święta trójca. Te biedne dziewczyny ktore są do pomocy na recepcji mają na prawde kiepsko. Ciagly wyzysk, noszenie wody gwiazdeczkom i przede wszystkim mobing psychiczny i ciągle pretensje "bo cos jest zle zrobione" i z tego co wiem to jest to umowa zlecenie i najnizsza krajowa. A dlacego taka umowa? Bo przeciez wiecej osob nie potrzeba. To na jaką cholerę zatrudniacie takie osoby? I najlepsze jest to ze gdy przyjezdza wazny klient ewentualnie prezesik, ktorego dyrektor sie bardzo boi to zaczyna sie akcja "pobawmy sie w chowanego" a wtedy wszystkie osoby na umowe zlecenie lub staz czy praktyka sa chowane po kontach żeby tylko nikt nie widział ze takie osoby tam pracują. Patologia w tym zakladzie. Nic dziwnego ze kazdy ucieka. Ale kochani, to nie tylko produkcja. Biuro rowniez sie zwalnia :)

tomek

Mają kierownik zmiany szukają

jano
@tomek 23.02.2017, 12:20
Mają kierownik zmiany szukają

A ktos sie zwolnil?

romek
użytkownik zarejestrowany

Wiadomo czy mają teraz jakieś oferty pracy? Pozdrawiam

Tymek

Niestety nic dobrego na temat tej firmy nie mogę napisac. *Brak dodatkow typu multisport czy chociażby pakietu medycznego. Firma nie daje po prostu nic. *Nie ma zwrotu kosztu dojazdu ani firma nie oferuje busa firmowego. No chyba że ktoś nazywa dodatkiem kase za brak chorobowego ( nawet nie chce myśleć jak wyglądałaby wtedy wypłata jak teraz jest śmiesznie mała). * wypłata przy systemie 4brygadowym 1stopien 2000brutto. Z dodatkami za btak chorobowego, za cztero brygadowke i nocki netto2000. 2 stopien 2250brutto netto 2200. Dalej nie wiem bo pomimo że pracuje tu ponad rok to nawet nie dostalem 3 stopnia. * urlop ustala pracodawca odgornie dla kazdego dzialu. Czyli brak możliwości wyboru * zatrudnienie przez firmę pracy tymczasowej. Umowa podpisywana z miesiaca na miesiac- sprobuj zachorować a rozwiazuja ci umowe. Gorzej mają kobiety- jako zajdzie w ciążę zostaje z niczym. * brak podwyżek. * brak gwarancji przejścia na umowę o pracę. O czym informuja na wstępie. Możesz pracować dwa lata na umowie tymczasowej przez agencje a póŹniej dają Cię na inna agencje. * z strony firmy i kierowników cały czas jest wymagane wobec zwykłego operatora zwiększanie ilości wyprodukowanych szyb, za te same pieniądze.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ja

Alicjo w środzie śląskiej jest coś takiego jak tablice ogłoszeniowe i tam szukaj informacji

Ja

Alicja - chodzi o tablice ogłoszeniowe w Środzie Śląskiej

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ja

W środzie na każdej tablicy znajdziesz kartke z ofertą

pracownik

Jest, chociażby na technika lub lidera, tyle co na stołówce wisiało ogłoszenie. A na operatora zawsze jest wakat, stąd ma zanieść CV na recepcję. @erft: Socjalu nie ma żadnego, więc nie napalaj się. Zwłaszcza jak pójdziesz przez podfirme.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Zawieź swoje CV po prostu. Biorą wszystkich bez względu na wykształcenie, doświadczenie lub ambicje. na pewno zadzwonią bo tu ciągle rotacja jest i nikt nie chce tu pracować dłużej.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Szczery

Bez obaw wypłata jest w terminie, do każdego 10 miesiąca kasa jest na koncie.

Tg

Jaka umowa o prace? Chyba tymczasowa. A to dwie różne rzeczy

Stifler

Co za różnica gdzie potrzebują, chcesz pracować w firmie która ma ocenę 2 na 6?

Pracownik

Lepiej niech się nauczą zwykłe robić a dopiero później nowe modele

anonim

Teraz tylko Waldi pomoże!!!!!!!!

Adrenalina

HOFIK - TO POWINNO BYĆ W STANDARDZIE W KAŻDEJ FIRMIE! NIE MA NIC LEPSZEGO W TYM KRAJU

operator6stopnia

ogolnie to nie polecam pracy na szanelu i piecu ponoc na waluead jest fajnie. na piecu i szanel jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] atmosfera bo cisna zeby pracowac jak najszybciej w takim goracu. testy na kolejne stopnie to jakas porazka, pracownik moze byc dobry a i tak go nie puszcza bo lysy wymysli jakies pytania z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderzy i technicy z pieca tocza jakas wojne miedzy soba. ponoc w zakladzie mozna komus w ryja dac i nic sie nie stanie. jak sa jakies dewelopmenty to tylko na piecu jest inzynier a reszta kawe w biurze siorbie! pdt i ich specyfikacje to jest zart. nie ma nikogo kto siue w tym zakladzie na czyms zna !!! na spotkaniach inzyniezy kapuja do kierownikow na pracownikow bo sami nie wiedza co sie dzieje u nich. zarobki srednie ale nie jest najagozej ,lepiej isc do basfa albo emsztila bo tam pul starego pgw pracuje

Pracownik12

Koledzy i kolezanki piszecie o zarobkach 1700 - 1900 nie powiedzieliscie o tym ze to jest pensja z premia. Ktos wezmie chorobe L4 albo na żadanie to ma po premi. Premia to jakieś 300 zł chyba 20 % z pensji 1700 - 340 zł wychodzi 1360 zł 1900 - 380 zł wychodzi 1520 zł Zeby zarabiac 1900 trzeba porobic stopnie. Teraz nie sa chetni do dawania stopni. Stopnie zdobywa sie bardzo ciezko. Jak jestes na agencje to w dodatku ze zarobisz o te 20% premi mniej to jeszcze nie przedłuza ci umowy jak wezmiesz L4 albo na żadanie. Praca jest ciezka i niewdzieczna.

Pracownik

Konar i Janek wracajcie bo potrzeba nam porządnych inżynierów pieca i finalu! To co się teraz dzieje to masakra!

anonim

O przepraszam, mialo byc " panie"

anonim

Ha! Panowie czujecie oddech "detektywa" na plecach.....

Detektyw

Myślicie że używając różnych pseudonimów jesteście nie uchwytni.No niestety panie P i D.Fakty zostały skojarzone.Teraz czekajcie na konsekwencje.

kandydat

Ludzie ogarnijcie sie bo wychodzi z was buractwo, nic wiecej. Wyrazajcie opinie o firmie a nie obrazajcie siebie nawzajem anonimowo na forum. Dobrze powiedziane "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" a kto ma żal że mu tak cieżko a inny ma lepiej to zmien człowieku prace i po problemie.

obiektywny

Po co wogole te smieszne dyskusje na forum,obrazanie itd ?! Jest tyle innych fabryk na strefie, a przeciez mężczyźni jezeli sa tacy pokrzywdzeni, zawsze moga spelniac sie gdzie indziej. Nikt nikogo na sile nie trzyma, nie umniejszajac facetom ktorzy muszą sie nadzwigac ( nikt nie twierdzi inaczej). Jak to mówią "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" !

yolayola

Dziewczyny wy jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> oskarżacie kogoś o coś... Same macie pretensje, że was ktoś obraża na forum a same tak robicie. Chociaż i tak nie wiadomo o kogo chodzi. jakbyście się wzięły za robotę to nie miałybyście czasu na ploty i głupie domysły. Ja ogólnie jestem za facetami bo widzę ile muszą dźwigać i im się nie dziwię. Ja jestem przekonana że jakbyśmy postały z godzinę na odbiorze jak faceci to byśmy padły.

loli

Pracował i tu i tam a dlaczego bo nikt nie chce z nim pracować nikt nie będzie robił na lenia.A w oczy tego nie powie nawet kobitce bo jest cieplutki.

do LEgn

Obrazanie kogos na anonimowo na forum pokazuje jakim jestes typem czlowieczka, zreszta po tobie "drogi kolego" wiecej spodziewac sie nie mozna, zajmij sie swoim przyjacielem lepiej zrobisz... a ewentualnie zmien plec "kolego".

haha

To żeś zabłysnął P. swoja wypowiedzią! Powiedz w oczy dziewczynom co myślisz a nie jedziesz osoby na forum Chamie. Zenada. A propo, polecam masc na bol d*py ...

Marti
@haha 23.05.2016, 08:50
To żeś zabłysnął P. swoja wypowiedzią! Powiedz w oczy dziewczynom co myślisz a nie jedziesz osoby na forum Chamie. Zenada....

O kim ty mówisz? Nie określiłaś do kogo kierujesz swoje słowa. "do LEgn" to prawda ta wypowiedź nieco mną wstrząsnęła negatywnie oczywiście. Nie można pisać takich rzeczy. Widzę, że wiesz kim jest ta osoba to zamiast pisać tutaj zwróć jej uwagę, że tak nie powinno się mówić. Po drugie LEgn pracował na 603 pod przewodnictwem liderki o której pisze oraz w towarzystwie tej "K". Bo skąd niby miałby je znać jak to są różne zmiany?

LEgn

Kobiety w tym zakładzie maja dobrze bo w zasadzie niewiele robią. Dwie najbardziej leniwe na VA to duża liderka na 603 oraz gruba K (na drugiej zmianie) znana jako Fiona - dziewczyna o kształcie gruszki, która albo siedzi na telefonie żłopiąc colę albo w klopie albo na palarni.

loli

Marti co ty bredzisz nie słyszałam że ktoś nie dostał zapłaty za nadgodziny.No chyba że je odbierał.A co do nagan to jest to ostateczność w przypadku złamania np.BHP która mogła doprowadzić do nie odwracalnych skutków utraty zdrowia i życia.Mam nadzieje że słyszałeś o śmiertelnych wypadkach spowodowanych złamaniem zasad BHP.Ta właśnie forma kary upomnienia ma zapobiegać przed podobnymi sytuacjami i stawianiem osób odpowiedzialnych za wasze bezpieczeństwo przed nieręczną sytuacją.Dla jasności sama kiedys tego doświadczyłam.A co do sprzątania w trakcie awarii niestety to jest czas kiedy możemy posprzątać bo niestety samo się nie zrobi.A płacone mamy za pracę. A do kantyny na przerwę można dotrzeć. Szybciej wystarcz przyspieszyć tępo.Pewni zaraz odpowiesz że co może wiedzieć o pracy tępy lider czy burak z biura tu się pomylisz .Też pracuję na linii i nie boje się pracy. ..

Marti
@loli 20.05.2016, 17:03
Marti co ty bredzisz nie słyszałam że ktoś nie dostał zapłaty za nadgodziny.No chyba że je odbierał.A co do nagan to jest to os...

Za nadgodziny nie jest płacone jak ktoś przyjdzie w miejsce osoby, która się zwolniła bądź ma urlop i wtedy oddaje się jej dzień wolny. Jak ktoś jest na L4 to zwracają kasę. W innym wypadku są niepłatne nadgodziny. Nagana za nieprzestrzeganie BHP oczywista sprawa, ale za spóźnienie 2 min z przerwy to już nie. Płacone mamy za pracę jako operator produkcji nie sprzątaczka. Firma raz w tygodniu wynajmuje firmę sprzątającą i na tym się kończy. Ja nie jestem sprzątaczką tylko operatorem produkcji. Dlaczego jak linia nie idzie (awaria) to dlaczego ja mam na siłę szukać sobie zajęcia? Tacy technicy jak nie ma awarii to sobie siedzą po 8/12 h na dupie i nikt im pracy nie szuka, oni sobie tym bardziej. Więc dlaczego ja mam sobie szukać zajęcie jak jest chwila oddechu od zapierdo... W tym bagnie są równi i równiejsi. A wszystko za 1700- 1900 zł w zależności od stopnia i brygady. Przylatuje lider (piesek) i karze brać miotłę, szmatę i trzeba sprzątać. Raz usiadłem sobie na 2 min (bo już wszystko zrobiłem) to zaraz przyleciał lider i kazał szukać sobie zajęcia. Liderzy i technicy mogą siedzieć, rozmawiać 1 h z technikami, bawić się telefonami, przeglądać FB my nie. "A do kantyny na przerwę można dotrzeć. Szybciej wystarcz przyspieszyć tępo"- Co ty pieprzysz kobieto? Dajcie nam rowery jak mają technicy i liderzy to w ciągu 10 sekund będziemy na kantynie a nie jak teraz musimy iść całą halę i to zajmuje 2 min. Potem nagana za spóźnienie. Widzicie cały czas mają we krwi te poganianie. To taka przestroga dla chcących pracować w tym kołchozie !!!! "LEgn"- masz racją, kobiety u nas w zakładzie mają sielankę, siedzą na dupie i jeszcze im źle i niedobrze. Potem idą 5 lat wcześniej na emeryturę i żyją 10 lat dłużej od faceta. Pytam jakim prawem? Potem chodzą takie bambaryły po hali !!! Dobrze, że znalazłem sobie lepszą pracę. W końcu opuszczam ten kołchoz.

Mallik

Ostatnio tam pacowałem zrezygnowałem. Wszystko na czas trzeba biegać z językiem na brodzie. Małe spóźnienie w produkcji i zaraz opier... Zmarnowałem tylko swój czas.

Marti
@Mallik 19.05.2016, 23:37
Ostatnio tam pacowałem zrezygnowałem. Wszystko na czas trzeba biegać z językiem na brodzie. Małe spóźnienie w produkcji i zaraz...

potwierdzam powyższe zdanie. To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Liderzy gwiżdżą na ciebie jak na psa zamiast zawołać po imieniu. Kiedyś oglądałęm film o obozach pracy Auschwitz to esesmańcy gwizdali tak na ludzi. Pewnie za jakiś czas liderzy w tym kołchozie będą mieli owczarki niemieckie żeby poganiać operatorów i ich zastraszać. Nagany i pouczenia za byle co. Tylko po to żeby zastraszyć pracownika. Jak nie chcecie mieć nagan w papierach to nie idzicie tutaj do pracy. Potem będziecie mieli problem w znalezieniu innej pracy. Przyjście 1 min później z przerwy = opierd... Wielka afera się z tego robi. Przerwa 20 min z czego na jadalnie łącznie idzie się 4 min. Zawsze jest za mało zrobione i zawsze za wolno. Poganiają cały czas. Podnoszą normy. Zwalniają ludzi żeby 1 robił za 4. To kiedyś pierydolnie a ci co tak robili z pracownikami stracą pracę. Na szczęscie nigdzie indziej nie znajdą pracy bo są strasznie tępi. Bezpłatne nadgodziny i ogólna padaka. Jak jest awarnia to nie można sobie usiąść tylko masz cały czas stać na nogach i coś robić. Bierzesz miotłę i zamiatasz jak sprzątaczka. Nie można usiąść. Nie można rozmawiać z innymi pracownikami za długo, nie można się gromadzić, nie można słuchać muzyki na słuchawkach i w ogóle nic nie można. Ciągłe zakazy. Jak się wszystko zrobi to też nie można usiąść tylko trzeba coś robić. Udawać, że się coś robi. Szukać sobie zajęcia bo będzie opier... PS. niedługo się zwalniam.

krejzol

Tak pracuje jeszcze ten łysy lider małpiszon. Widziałem ostatnio jak rzuca w techników rękawiczkami, uszczelkami. A oni się z tego śmieją. Co za barany. W tej firmie każdy się go boi :D Faceci w firmie to jakieś cioty są ! ! W ogóle nie mają jaj. Dają się tak poniżać i żaden się nawet nie odezwie tylko się głupio śmieją. Kierownicy tak samo, przestraszeni jak go widzą. Robią wszystko co im powie. Zapewne kastraci. Mali chłopcy. Bedactwa. Naopowiadał wam co to nie on a tak naprawdę to cieńki bolek z niego jest. Słaba psychika, kompleksy, znikomy iloraz inteligencji w dodatku brak kondycji. Kiedyś widziałem jak wkładał szyby na linie to po 20 sztukach dostał zadyszki i spocił się jak świnia. W firmie to się każdy śmieje z łysego i tych ciotek posłusznych. Pozdrawiam GL

kronikiriddicka
@krejzol 11.05.2016, 20:58
Tak pracuje jeszcze ten łysy lider małpiszon. Widziałem ostatnio jak rzuca w techników rękawiczkami, uszczelkami. A oni się z...

Miałem okazję z gościem pracować i muszę powiedzieć że bać się go, to tak, bałem się, że jak coś spierdole to mnie pojedzie po premii bo jest koleś typowym staluchem który trzyma się procedur i bhp, w każdym zakładzie się trafi taki koleś i trzeba się z tym liczyć.

kokodżambo

Zapraszamy, firma super, atmosfera nie najgorsza, dadzą zarobić na chlebek

Pracownik12
@kokodżambo 11.05.2016, 20:55
Zapraszamy, firma super, atmosfera nie najgorsza, dadzą zarobić na chlebek

hahahahah ubaw po pachy !!! - firma najgorsza z możliwych; - atmosfera okropna, wszyscy stoją sobie wilkiem, ale to nie wina ludzi tylko buraków z biura; - niskie zarobki (dadzą zarobić na chlebek) żart tygodnia. 1700 zł na rękę odlicz koszty paliwa ok. 400 zł i masz wtedy 1300 zł. Wyżyw się za to. To ja już wszystko rozumiem kokodżambo to pewnie ten niewykształciuch z biura :D Widać jakie mają braki kadrowe, bo zachwalają i proszą się o pracownika :D Biedactwa. Jak się wszyscy zwolnią i nikt nie będzie chciał pracować to was wyślą na halę a wtedy nie jeden zejdzie na zawał cieniasy. romek nie polecam tej firmy. Rób sobie co chcesz, ale żebyś potem nie narzekał, ostrzegam. Nie miałbym innych motywów jak tylko mówić prawdę na temat tego bagna. Zresztą gwiazdki oceny mówią same za siebie.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Pracownik12

hahahahah ubaw po pachy !!! - firma najgorsza z możliwych; - atmosfera okropna, wszyscy stoją sobie wilkiem, ale to nie wina ludzi tylko buraków z biura; - niskie zarobki (dadzą zarobić na chlebek) żart tygodnia. 1700 zł na rękę odlicz koszty paliwa ok. 400 zł i masz wtedy 1300 zł. Wyżyw się za to. To ja już wszystko rozumiem kokodżambo to pewnie ten niewykształciuch z biura :D Widać jakie mają braki kadrowe, bo zachwalają i proszą się o pracownika :D Biedactwa. Jak się wszyscy zwolnią i nikt nie będzie chciał pracować to was wyślą na halę a wtedy nie jeden zejdzie na zawał cieniasy. romek nie polecam tej firmy. Rób sobie co chcesz, ale żebyś potem nie narzekał, ostrzegam. Nie miałbym innych motywów jak tylko mówić prawdę na temat tego bagna. Zresztą gwiazdki oceny mówią same za siebie.

New

Miałem tam pracować, ale po tym co czytam i po ilości gwiazdek jednak pociękuję i nie przyjdę na rozmowę kwalifikacyjną. Jadę za granicę no chyba, że na rozmowi rekrutacyjnej do BASF na którą idę uznają, że się nadaje to zostanę w kraju.

koki

Wszyscy będziecie tańczyć tak jak wam każą, jak te małpy w cyrku. Ukraińcy już czekają na wasze miejsca

LOLY
@koki 06.05.2016, 19:09
Wszyscy będziecie tańczyć tak jak wam każą, jak te małpy w cyrku. Ukraińcy już czekają na wasze miejsca...

Mówisz o sobie? Ja jestem zdania że powinni wypierydoolić te zagraniczne firmy co doją Polskę !!! LOL ja też tak to odczytałam co pisał kokozdzambo... Ogólnie ludzie się zwalniają jak piszecie, bo nie da się tam wytrzymać. U sąsiadów lepiej płacą. Co do Polaków co lubią narzekać to powiem tak że jakby było dobrze to nikt by nie narzekał a że nas zawsze kopano w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okradano, ubliżano nam to już inna kwestia. Dlatego narzekamy, bo za 1800 zł w PGW to ciężko jest przeżyć. Ja jestem kobitką to tak się nie narobię ale faceci to u nas w firmie mają przepierdylone.

LOL

Well. Ja nie uważam że ktoś kto pracuje za 1700 jest matołem. Widzę że tylko na tym się skupiłeś,nikt nikogo nie trzyma na siłę. Podpisując umowę widzisz co podpisujesz. Nie odpowiada to idę do sąsiada ponoć daje więcej na start(ponoć) Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. My Polacy to lubimy narzekać i tak już zostanie. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

well

Cały czas się ktoś zwalnia i zatrudna. Straszne roszady są w tej firmie. Składasz CV na recepcji i zobaczysz jak szybko Cb przyjmą. Jak szybko przyjmują to oznacza, że często się ktoś zwalnia. LOL posłuchaj kokodżambo uważa za matołów osoby co pracują za 1700 zł tak napisał Jak żeś jest matoł jeden z drugim to pracujesz za 1700. Brak szacunku do ludzi... Dalej LOL bierzesz go za przykład??

LOL

Maron. Marnujesz się, przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem,, kokodżambo,,

winkiel

Pracuje że hej!

kokodżambo

Jak żeś jest matoł jeden z drugim to pracujesz za 1700. Cza było się uczy to byście pracowali za 5000. Narzekać każdy potrafi. A jak się któremuś/którejś nie podoba to wynocha tam gdzie będziecie mieli lepiej, a jak nie macie odwagi na zmiane robty albo nikt inny was nie chce to naparzać targety i siedzieć cicho. Każdy kowalem swego losu!

maron

Co ja pierydole? Słucham co masz do powiedzenia? Krytyka bez argumentu? Ewidentnie widać, że w podstawówce miałeś braki !!! A teraz posłucham co źle powiedziałem. Ludzie obudźcie się w końcu z tego letargu !!! Target na tablicach taki sam jak był a teraz policzcie sobie liczbę szyb wyprodukowanych w ciągu godziny. Zobaczycie, że jest ich dużo więcej niż to co jest napisane na tablicy. Tablica to jest dla zmyły co głupszy to w to wierzy !! Jebicie więcej myśląc, że robicie tyle samo :D Taka prosta manipulacja dla prostych ludzi. Kiedy wy się w końcu obudzicie. (winkiel) wiesz co znaczy pracaować? Jeżeli mowa o łysym to on się opierdala a nie pracuje. Latać jak pojebany to każdy potrafi i robić w okół siebie dużo szumu.

Mary
@kokodżambo 25.04.2016, 19:03
Jak żeś jest matoł jeden z drugim to pracujesz za 1700. Cza było się uczy to byście pracowali za 5000. Narzekać każdy potrafi....

Tak się traktuje ludzi. Mają napatrzać target i siedzieć cicho. Czytający te komentarze to przestroga dla was. Targety są coraz więszke a linki przyśpieszają. Kierownicy debile stoją przy człowieku i patrzą mu na ręcę, niekiedy włączają stoper i sprawdzają ile można jeszcze z niego wycisnąć. Dla załogi łysego z 601 cały czas widzę jak was traktuje. To jest mobing. Gwizda na was jakbyście byli jego psami. Jesteście przestraszeni, bo nie potraficie się zebrać i podać go do inspekcji pracy. Uwierzcie, że jakby poszło z 3 osoby i powiedzielibyście jak was traktuje to jego by wyjebal... z zakładu a wy dostalibyście odszkodowanie za znecanie się psychicznego jego nad wami.

Agi

Sprostowanie. Nie dobierał się do żadnej dziewczyny, ale słyszałam, że odpowie za mobing - znęcanie się psychiczne.

kobranocka
@Agi 25.04.2016, 04:27
Sprostowanie. Nie dobierał się do żadnej dziewczyny, ale słyszałam, że odpowie za mobing - znęcanie się psychiczne....

A pracuje jeszcze czy sie zwolnił?

pracownik

Słyszysz dzwony ale nie wiesz z którego kościoła.Takie pomówienie może ciebie dużo kosztować .

Agi

Dalej pracuje na 601 ten łysy pedał Osm...? Ponądź za to, że się dobierał do jakiejś dziewczyny to ma mieć sprawę i chyba go [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z firmy.

Sprawiedliwy

I tu się mylisz.

marol

Sprawiedliwy swoimi niegrzecznymi wypowiedziami tylko potwierdzasz zarzuty tych, którzy piszą tutaj o kiepskiej atmosferze w pgw, nie sądzę żeby się z Tobą dobrze współpracowało.

Sprawiedliwy

Powodzenia w nowej firmie. Tam napewno będzie Tobie dobrze zobaczymy jak długo co znowu będzie nie po twojej myśli.A co do nieudacznika to miałem na myśli tylko Twoją osobę.Jak byłbyś coś wart to napewno by cię doceniono. Bez pozdrowienia życzę znalezienia ciepłej posadki,,,hahaha.

Pracownik12
@Sprawiedliwy 21.04.2016, 07:16
Powodzenia w nowej firmie. Tam napewno będzie Tobie dobrze zobaczymy jak długo co znowu będzie nie po twojej myśli.A co do nieu...

Dziękuję za życzenia. Akurat w nowej firmie wszystko jest po mojej myśli. Godne wynagrodzenie, atmosfera w pracy (ludzie są sobie pomocni, uczynni, mili). Przekonałem się o tym na rozmowie kwalifikacyjnej oraz potem jak poszedłem na halę produkcyjną i porozmawiałem z osobami tam pracującymi. Przestań mnie rozśmieszać, że jak "byłbym coś wart to PGW by mnie doceniło". PGW nikogo nie docenia. Tylko tych niewykształconych buraków z biura, którzy zawdzięczają swój sukces tylko i wyłączenie zwykłym pracownikom. PGW odbiera szacunek, godność zwykłym pracownikom. Za pracę ponad siły oraz wysłuchiwanie obelg, chamskich odzywek, a także pensję 1700 zł odebrana zostaje człowiekowi godność, bo żyje od dziesiątego do dziesiątego. MŁODZI NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ TAM, GDYŻ STRACICIE DOBRZE PŁATNĄ PRACĘ Z MIŁĄ ATMOSFERĄ W INNYCH FIRMACH. Tak ogólnie „sprawiedliwy” złożyłem na ciebie pozew do sądu cywilnego o zadość uczynienie za szkody wyrządzone przez naruszenie moich dóbr osobistych w wyniku używania zwrotów tj. nieudacznik. Policja już namierzyła twoje IP także teraz czekaj tylko na polecony z sądu. Pozdrawiam. Do zobaczenia w sądzie.

Pracownik12

Nie wiem dlaczego administracja tego portalu wykasowała moje powyższe stwierdzenie - Pracuje tam to tak na wstępie. Nie polecam. To jest współczesny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co jest takiego niecenzuralnego w określeniu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Sprawiedliwy (inaczej) skąd wniosek, że jestem nieudacznikiem? Uważasz, że osoby pracujące w PGW są nieudacznikami? Nie znasz mnie to wnioskuję, że mówisz o wszystkich pracownikach PGW. Pewnie jesteś tym burakiem z biura, który siedzi na czterech literach całę 8 h. Odpowiadając na Twoje pytanie - pracuje w PGW do końca kwietnia. Znalazłem sobie lepszą pracę, akurat z tym nie było problemu.

marcin
@Pracownik12 20.04.2016, 09:27
Nie wiem dlaczego administracja tego portalu wykasowała moje powyższe stwierdzenie - Pracuje tam to tak na wstępie. Nie polecam...

Ja WYTRZYMALEM w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cale 3 dni,ten zaklad to jakas pomylka,mobing,krzyk,chamstwo,praca dobra dla imigranta.

agnieszka

Pracownik12 to smutna prawda

pracownik
@agnieszka 19.04.2016, 22:34
Pracownik12 to smutna prawda

Tego zakładu nawet nie stać na komplet sztućców, nawet tych plastikowych. Jeśli lubisz jadać plastikowymi sztućcami WIELOKROTNEGO UŻYTKU to zapraszamy.

Sprawiedliwy

Skoro tak jest Tobie źle to na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam pracujesz NIEUDACZNIKU..

Pracownik12

Pracuje tam to tak na wstępie. Nie polecam. To jest współczesny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Swoistego rodzaju łagr, pensja wystarczy tylko na jedzenie i opłacenie rachnków. DLACZEGO NIE POLECAM: - Płaca za taką pracę najniższa na strefie; - Traktowanie ludzi jak śmieci przede wszystkim przez biuro i dyrektora (a to zwykły pracownik na nich pracuje); - Ostatnie podwyżki zostały ogłoszone po zebraniu z pracownikami. Dlaczego? Ano dlatego żeby ludzie nie protestowali, że są za niskie. Podwyżka od 70 do 60 zł brutto; - Umowa o pracę tymczasową przedłużana z miesiąca na miesiąc; - Wyrzywanie się na pracowników; - W biurze 80% ludzi to buraki; - Podnoszenie targetów; - Testowanie ludzi ile mogą wyciągnąć. Niestety niektórzy debile robią 98 zmiast 82 szt./h szyb. Potem się dziwić, że podnoszą targety; - Kobiety którym jest "ciężko" siedząc na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet nie potrafią poszanować faceta; - Liderzy oraz technicy matoły i lenie śmierdzące; - płaca 1700 netto; - praca przez agencję pracy; - Obrażanie ludzi; - Atmosfera w pracy najgorsza z możliwych; - Dyrektor kłamie, kręci oraz udziela wymijających odpowiedzi (Polak Polakowi tylko tak może zrobić, jak był dyrektor z ameryki to było 100 razy lepiej, pracownik był szanowany i lepiej wynagradzany) - Za nadgodziny nie płacą tylko dają dni wolne. Wszystkiego nie opisałem, bo już mi się nie chce. Nie marnujcie swojego cennego czasu na ten syf, bo może uciec wam fajna i dobrze płatna praca gdzieś indziej. Ostatnio dyrektor na ww. spotkniu powiedział, że dąży do tego, aby zakład był coraz bardziej zrobotyzowany. Wiąże się to z redukcją etatów (to powiedział dyrektor). Czyli tak ludzie wypracowują dla zakładu zyski a potem ten zakład kupuje roboty żeby pozwalniać ludzi. Dyrektor powiedział także, że musimy być bardziej wydajni, więcej pracować, bo tańsi od nas są Ukraińcy i Rumuni. Tak nas porównuje odbierając wszystkie dodatki, nawet dofinansowanie do obiadów. Adek "też coś mi się tak zdaje, że wszyscy potrafią tylko narzekać ale wykonywać pracę to już niekoniecznie, szukam u nich pracy jako analityk finansowy ale nie wiem czy dają umowę o pracę. pomożecie?" - No tak w biurze to ty się nie napracujesz, więc nie wypowiadaj się jak to ludzie narzekają. Zejdź cwaniaczku na halę i porób tam chociaż miesiąc. Daje 100 zł, że 3 dni nie wytrzymasz.

Zostaw opinię o PITTSBURGH GLASS WORKS (POLAND) SP. Z O.O. - Komorniki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PITTSBURGH GLASS WORKS (POLAND) SP. Z O.O.