R&G Sp. z o.o.

Mielec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 217 ocen.

R&G Sp. z o.o.
3 217 6 1

Opinie o R&G Sp. z o.o.

Dominika

@Olek, zamierzasz w najbliższym czasie aplikować do pracy w firmie R&G? Masz może jakieś informacje, którymi mógłbyś się podzielić odnośnie do tego miejsca pracy? Podejrzewam, że są jakieś powody, dla których chciałbyś pracować akurat w tej firmie, jeżeli możesz to przedstaw je tutaj na forum.

Olek
@Dominika 12.10.2018 14:04

Nie , tak pytam z ciekawości bo szukam pracy

Olek

Witam jak wygląda praca na magazynie ? Jakie zarobki ?

Dominika

@Michael, możesz rozwinąć swoje słowa, które dodałeś w wątku opinii o pracy w firmie R&G? Chciałabym, abyś napisał, jak wyglądają warunki zatrudnienia, które oferuje pracodawca? Pracownik idąc do pracy w tej firmie czuje, że idzie do miejsca pracy, gdzie panuje rodzinna atmosfera? Zachęcam do dalszej aktywności w tym wątku.

Majk

Cos cicho na forum u was czyrzby bylo tak dobrze.

Michael
@Majk 06.09.2018 06:07

Jest nawet bardzo dobrze

Majk
@Michael 06.09.2018 21:55

To pochwal sie jak jest dobrze

Dominika

@Majk, może Ty jesteś w stanie napisać coś na temat tego, jak obecnie wygląda praca w firmie R&G? Od pewnego czasu w temacie brakuje nowych merytorycznych informacji, dlatego chciałabym, abyś napisał swoje zdanie na temat tego miejsca pracy, jeżeli posiadasz wiedzę na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Dominika

@Adrian, napisałeś, iż nadal pracujesz w firmie R&G. Możesz wypowiedzieć się na temat warunków pracy w tej firmie? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy pracownikami zatrudnionymi w tym miejscu? Osoby młode, które dopiero zaczynają swoją pracę w firmie R&G mogą liczyć na pomoc starszych, bardziej doświadczonych pracowników? Wypowiedz się na ten temat.

wiecznie mało

Na chwile obecną to Rączka Gąsiora chce wydymać w najlepszym okresie firmy, a więc szykuje się dobry cyrk :)

qwer
@wiecznie mało 13.06.2018 22:53

Czy można by coś więcej sprecyzować? Bardzo ogólnikowa wypowiedź.

Pracownik
@qwer 22.06.2018 11:56

Z firmy zostali usunięci pracownicy powiązani z wyżej wymienioną rodziną.

mietek
@Pracownik 22.06.2018 20:35

Powiedziały jaskółki, ze niedobre są spółki...

powracajaca karma
@wiecznie mało 13.06.2018 22:53

niech teraz raczka wykiwa gasiora a potem jakis cwaniak niech wykiwa raczke

rączka
@powracajaca karma 24.06.2018 22:14

jest tu jakiś cwaniak?

Adrian
@Pracownik 22.06.2018 20:35

nie prawda, ja jeszcze pracuje

Dominika

@Nicek, czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy oferowanych przez firmę R&G? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy pracownikami w tej firmie? Czy można napisać, iż wśród pracowników panuje "rodzinna atmosfera"? Napisz coś więcej na ten temat. @nowy, czy posiadasz może wiedzę na temat ewentualnych dodatków do wynagrodzenia podstawowego? Czy poza stawką podstawową pracownik może liczyć na inne świadczenia dodatkowe? Napisz proszę jak wygląda ta kwestia.

Cezary

Jakieś nowinki z pracy? Może coś dla kandydatów będzie pomocne?

nowy
@Cezary 24.06.2018 13:56

Najważniejsze aby przyjść i powiedzieć że chcesz robić za polowe tego co dają w innych firmach, do tego że będziesz slużyć aż do smierci i już masz pracę gwarantowaną to najlepsza wskazówka :)

Janek

Słyszałem sporo dobrego. Podpowiedzcie czy potrzebują ludzi?

Nicek
@Janek 12.06.2018 13:27

Nic dobrego tam nie ma. Zarobki głodowe ale ludzi szukają. Nie nastawiaj się na to że coś tam zarobisz

michal

Czy r&g plus i r&g plast to dwie rozne firmy czy to samo?

vasvs
@michal 15.06.2018 10:20

Z Mielca ucieka kto może i kto tu nie ma nikogo w budżetówce

zaciekawiony

czy to prawda ze dzial elektroniki ma byc niedlugo zlikwidowany i zastapiony wtryskarkami?

saturnin
@zaciekawiony 27.11.2017 19:26

A skąd znajdą ludzi do obsługi tych wtryskarek???

incognito.....
@saturnin 29.11.2017 16:04

Pan Jan będzie orał jak przyjedzie z Krotoszyna.

x
@incognito..... 29.11.2017 16:58

no to jak ? prawda czy nie prawda ?

emipat

Dyrektor W.K. rządzi tak jak innymi firmami w Mielcu w kierunku upadku?

awisłoka
@emipat 13.05.2016 13:15

Akurat dyr. W. K. wyprowadził wydział mechaniczny z bagna.

Mech
@awisłoka 08.09.2016 22:28

Czy przez zmianę indeksowania wyrobów i zakup lasera który pracuje na jedną zmianę i to nie na pełnych obrotach można powiedzieć o wyprowadzaniu z bagna? Tu się nic nie zmieniło, jest tylko więcej biurokratów.

ktoś
@awisłoka 08.09.2016 22:28

Dodatkowo pan dyrektor nie ma bladego pojęcia co się dzieje na produkcji łącznie z kierownikiem. Obaj tylko mieszają i robią zamieszanie. Zgadzam się także z @emipat: W.K. ciągnie następny dział na dno swoimi decyzjami i widocznie nie uczy się ten człowiek na błędach. Komuniści na szczeblach.

Dominika

@Mandaryna, proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi - to forum nie jest miejscem na obrażanie kogokolwiek, tylko na merytoryczne, konkretne wypowiedzi na temat pracodawców. Od jakiegoś czasu nie było konkretnych wpisów na temat firmy. Co nowego? Czy sytuacja się zmieniła od kiedy zamieszczaliście ostatnie komentarze?

Tomasz

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy dodatki socjalne macie?

Ja
@Tomasz 14.05.2018 18:36

Słyszałeś coś, ale chyba nie czytałeś niczego na tej stroni.

Józek....
@Tomasz 14.05.2018 18:36

Tak, (usunięte przez administratora)urządza Oktober-fest na ostatki w Warce....

Stefan
@Józek.... 22.05.2018 16:46

Dżordż?

MałaMi

Widziałam ofertę pracy na stanowisko Specjalista ds. Kadr i Płac. Może ktoś wie dlaczego poprzednia osoba odeszła? Tak mało płacili, wyzysk itd?

Pracownik
@MałaMi 16.05.2018 18:52

Ustalaniem stawek zajmował się dyrektor, jest więc szansa, że weźmie się za to kompetentna osoba i pracownicy zaczną być sprawiedliwie nagradzani, bo obecnie brygadziści zarabiają mniej od swoich podwładnych. Co się tyczy kadrowej to złego słowa nie powiem, oby żyła w zdrowiu długie lata.

anonim

(usunięte przez administratora)

Że co???

Chyba Ci się firmy pomyliły.

Robert

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

niunia
@Robert 19.04.2018 20:56

potrzebuje

HUBEER

Witam jak zarobki w tej firmie?

Aduś
@HUBEER 18.03.2018 08:15

Stawka jest godzinowa, brutto dostaniesz 13zł/h (około najniższa krajowa) jak nic nie potrafisz lub jesteś dopiero po szkole, natomiast jak coś już umiesz i potrafisz to sprzedać na rozmowie to jest szansa nawet na 15zł/h, to na produkcji elektroniki, na serwisie jest lepiej ale pokażą ci schemat i będziesz musiał udawać że wiesz co to jest. Na dodatki nie licz, premia kwartalna jest wygaszana.

Pracownik
@Aduś 24.03.2018 16:07

Zapomniałeś dodać informacje o ostatnich podwyżkach

Płacić jak najmniej.
@Pracownik 25.03.2018 17:33

Nie zapomniał, nie ma o czym mówić, dali po 1zł/h i zaraz se to odbiją z tego co zostało z premii kwartalnej, pewnie jeszcze będą na plus :/

AP

W Czechach potrafią zapłacić godziwe 3,5 tysiąca na reke, w RG też jest to możliwe za jakieś 10 lat :)

anonymous
@AP 11.04.2018 16:07

Pod warunkiem, że minimalna osiągnie ten poziom :D

anonim

(usunięte przez administratora)

mietek

wazelinka i byle do przodu

Dominika

@zx zachęcam do obszerniejszego wypowiadania się. Tak krótkie komentarze nie wnoszą wiele do dyskusji i nie przekazują poszukującym opinii dostatecznej ilości informacji. @Ja dlaczego tak uważasz? Jeśli poprzesz swoją opinię argumentami i przykładami będzie ona cenniejsza dla czytelników forum.

zx

super firma szanują pracownika nie jak w innych firmach.

Ja
@zx 29.01.2018 12:56

To nie prawda.

Andrzej
@zx 29.01.2018 12:56

Nie zależy w tej firmie nikomu na pracowniku, sytuacja z przed paru dni : elektronik na produkcji idzie do kierownika i mówi: mam lepiej płatna propozycje pracy kierownik : spoko powodzenia życzę złóż wypowiedzenie... NAWET NIE ZAPYTAŁ i nie próbował zatrzymać

rakmen
@Andrzej 01.03.2018 22:05

Ojejku jednych zatrzymują innych nie, przecież na górze wiedzą że jest multum innych ludzi którzy dalej będą pracować bo albo nie mają zdrowia (i przez to wielu możliwości) albo się boją zmienić pracy choćby nie było podwyżki przez 5 lat, jedynie co młodszy i ogarnięty pracownik ucieka bgdzie pieprz rośnie...

AP
@Andrzej 01.03.2018 22:05

Nie można dać jednemu bo wszyscy by chcieli, nowi już nie chcą pracować za stawki jakie starzy w tej firmie zarabiają wiec co robi zarząd? Zatrudniają kobiety i Ukraińców na stanowiska techników. Jakość jest nie ważna, kontrola jakości to dwie osoby na dwa wydziały, liczą się niskie koszty produkcji.

rakda
@AP 03.03.2018 07:21

Wniosek jest prosty nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni...

Rafał

Te pozytywne opinie na tym forum o pracy w RG to pisze chyba pani z kadr albo ktoś kto pracuje w tej firmie dopiero kilka miesięcy i jeszcze się nie zorientował że go okradają na nadgodzinach

ghh

nie ma nadgodzin.Fajni ludzi pracują są mili jest ok. firma

Adrian
@ghh 29.01.2018 12:53

Są nadgodziny, płacone plus 20%.

były

Praca w RG to traumatyczne przeżycie. Ciągły mobbing , fikcyjne premie kwartalne , najniższe zarobki i całkowicie niekompetentny kierownik w sekcji gospodarczej. Unikajcie tej firmy.

Stefan
@były 26.05.2017 11:53

Nie narzekaj na kierownika byłego, bo zawsze możesz trafić na gorszego.

obserwator
@były 26.05.2017 11:53

Atmosfera w pracy jest jednym z głównych powodów dla których odchodzimy z firmy bądź mimo np. kiepskiej płacy tkwimy w niej latami.

qqqq
@były 26.05.2017 11:53

dobrze traktują nie blużnij na firmę która dobrze traktuje ludzi

Adrian
@qqqq 29.01.2018 12:58

Dobrze ale dla siebie. Tniemy koszty. Stołówki tu nie szukaj, miejsce dla pięciu osób, kamery na każdej hali, wyłącznie karanie np za pięć dni chorobowego całą premię kwartalną zabierają.

czas_na_zmiany

Niestety muszę się zgodzić z negatywnymi opiniami, pracownicy są zatrudniani na najniższą krajową, często zaraz po szkole i tak już pozostaje latami, firma nie inwestuje w pracowników, brak jakichkolwiek szkoleń i podwyżek, polityka kadrowa to jakieś nieporozumienie wolą zwolnić pracownika z wieloletnim doświadczeniem niż dać mu podwyżką, wychodzą z założenia, że jak jeden dostanie to wszyscy będą chcieli. Najlepsi już dawno odeszli nie zatrzymywani, pozostali ciągle szukają innej pracy bezskutecznie. Czas spędzony w tej firmie jest czasem straconym.

n
@czas_na_zmiany 02.09.2015 20:54

dobrze płacą gdzie indziej na produkcji wychodzi o wiele mniej

adili
@czas_na_zmiany 02.09.2015 20:54

bardzo mili ludzie pracują i przyjemna atmosfera robisz swoje nie czepiają się mają szacunek do pracownika .i dobrze płacą praca przyjemna.

Produkcja
@adili 29.01.2018 19:14

To chyba żarty, albo adili firma ci się pomyliła. Podejście do pracownika jest w stylu "kołki w zęby i do roboty".

Sergio

Pierwsze podstawowe pytanie jakie powinno być zadane przez kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej: jak są płacone nadgodziny??

Ramos
@Sergio 22.11.2017 21:46

W ten sposób pokarze, że myśli a takich to oni nie przyjmują. rg to firma tylko dla frajerów

pracownik
@Ramos 23.11.2017 19:49

w takim razie jak nazwać osobę która pisze "pokarze" ? (usunięte przez administratora) baranem?

pracownik
@Ramos 23.11.2017 19:49

chyba, że chodziło ci żeby kogoś pokarać hehehehe

Sznit
@pracownik 24.11.2017 13:42

To ile można zarobić w tej super firmie??

Rajesh Ramayan Koothrappali

Postaram się być obiektywny. Zarobki marne. Atmosfera w dziale konstrukcyjnym - bardzo pozytywna. Ludzie mili, nie ma donosicielstwa czy kopania dołków, szefostwo (dyretorzy)- ok. Szczególnie D.P. oraz oczywiście Król wydziału mechanicznego również spoko. Można też się dużo nauczyć. Jakby lepiej płacili, chętnie bym wrócił. Jak robisz co do Ciebie należy, nikt Ci złego słowa nie powie. Tylko ten klimat wierno-poddańczy wobec właścicieli firmy troche jak w czasach feudalnych.

xxx
@Rajesh Ramayan Koothrappali 13.12.2017 10:23

Masz rację Michał :)

Daro

Zarobi w R&G teraz na produkcji choćby te 2200 zł jak co to składam podanie, bo widziałem na necie że szukają pracowników???

miro
@Daro 07.12.2017 21:02

chyba brutto i to z nadliczbowymi. jeleni szukaja a nie pracownikow

Mik

Firma bez przyszlosci.pracownik traktowany jak maszynka Do zarabiania pieniedzy.

waldemar
@Mik 30.03.2017 04:51

Masz rację dlatego ten pracownik ucieka jak tylko się da gdzie pieprz rośnie, powodów jest mnóstwo ale nasz główny znawca psychologii i tak nie zrozumie dalej mentalnie jest w 90tych latach

prima-aprilis.
@waldemar 01.04.2017 10:10

sęk w tym że na ''spychologii "w tej firmie najlepiej zna się p.Jan .

Indeks
@prima-aprilis. 01.04.2017 13:25

Dokładnie tak!

operator
@prima-aprilis. 01.04.2017 13:25

Pan Jan ma już swojego zastępce jeżeli chodzi o "spychologię". Tylko, że Inspektor T.R. przebija system. Cała hala musi wysłuchiwać jego żali...

Ferdek...
@Mik 30.03.2017 04:51

Kapitalizm po polsku: Jeszcze nigdy tak wielu, niez@pierdalało tak wiele, za tak niewiele dla niewielu.

Zostaw opinię o R&G Sp. z o.o. - Mielec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.