R&G Sp. z o.o.

Mielec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 214 ocen.

R&G Sp. z o.o.
3 214 6 1

Opinie o R&G Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dominika

@Adrian, napisałeś, iż nadal pracujesz w firmie R&G. Możesz wypowiedzieć się na temat warunków pracy w tej firmie? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy pracownikami zatrudnionymi w tym miejscu? Osoby młode, które dopiero zaczynają swoją pracę w firmie R&G mogą liczyć na pomoc starszych, bardziej doświadczonych pracowników? Wypowiedz się na ten temat.

wiecznie mało

Na chwile obecną to Rączka Gąsiora chce wydymać w najlepszym okresie firmy, a więc szykuje się dobry cyrk :)

Adrian
@Pracownik 22.06.2018 20:35

nie prawda, ja jeszcze pracuje

Dominika

@Nicek, czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy oferowanych przez firmę R&G? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy pracownikami w tej firmie? Czy można napisać, iż wśród pracowników panuje "rodzinna atmosfera"? Napisz coś więcej na ten temat. @nowy, czy posiadasz może wiedzę na temat ewentualnych dodatków do wynagrodzenia podstawowego? Czy poza stawką podstawową pracownik może liczyć na inne świadczenia dodatkowe? Napisz proszę jak wygląda ta kwestia.

Cezary

Jakieś nowinki z pracy? Może coś dla kandydatów będzie pomocne?

nowy
@Cezary 24.06.2018 13:56

Najważniejsze aby przyjść i powiedzieć że chcesz robić za polowe tego co dają w innych firmach, do tego że będziesz slużyć aż do smierci i już masz pracę gwarantowaną to najlepsza wskazówka :)

Janek

Słyszałem sporo dobrego. Podpowiedzcie czy potrzebują ludzi?

Nicek
@Janek 12.06.2018 13:27

Nic dobrego tam nie ma. Zarobki głodowe ale ludzi szukają. Nie nastawiaj się na to że coś tam zarobisz

michal

Czy r&g plus i r&g plast to dwie rozne firmy czy to samo?

vasvs
@michal 15.06.2018 10:20

Z Mielca ucieka kto może i kto tu nie ma nikogo w budżetówce

zaciekawiony

czy to prawda ze dzial elektroniki ma byc niedlugo zlikwidowany i zastapiony wtryskarkami?

x
@incognito..... 29.11.2017 16:58

no to jak ? prawda czy nie prawda ?

emipat

Dyrektor W.K. rządzi tak jak innymi firmami w Mielcu w kierunku upadku?

ktoś
@awisłoka 08.09.2016 22:28

Dodatkowo pan dyrektor nie ma bladego pojęcia co się dzieje na produkcji łącznie z kierownikiem. Obaj tylko mieszają i robią zamieszanie. Zgadzam się także z @emipat: W.K. ciągnie następny dział na dno swoimi decyzjami i widocznie nie uczy się ten człowiek na błędach. Komuniści na szczeblach.

Dominika

@Mandaryna, proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi - to forum nie jest miejscem na obrażanie kogokolwiek, tylko na merytoryczne, konkretne wypowiedzi na temat pracodawców. Od jakiegoś czasu nie było konkretnych wpisów na temat firmy. Co nowego? Czy sytuacja się zmieniła od kiedy zamieszczaliście ostatnie komentarze?

Tomasz

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy dodatki socjalne macie?

Stefan
@Józek.... 22.05.2018 16:46

Dżordż?

MałaMi

Widziałam ofertę pracy na stanowisko Specjalista ds. Kadr i Płac. Może ktoś wie dlaczego poprzednia osoba odeszła? Tak mało płacili, wyzysk itd?

Pracownik
@MałaMi 16.05.2018 18:52

Ustalaniem stawek zajmował się dyrektor, jest więc szansa, że weźmie się za to kompetentna osoba i pracownicy zaczną być sprawiedliwie nagradzani, bo obecnie brygadziści zarabiają mniej od swoich podwładnych. Co się tyczy kadrowej to złego słowa nie powiem, oby żyła w zdrowiu długie lata.

anonim

(usunięte przez administratora)

Że co???

Chyba Ci się firmy pomyliły.

Robert

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

niunia
@Robert 19.04.2018 20:56

potrzebuje

HUBEER

Witam jak zarobki w tej firmie?

anonymous
@AP 11.04.2018 16:07

Pod warunkiem, że minimalna osiągnie ten poziom :D

anonim

(usunięte przez administratora)

mietek

wazelinka i byle do przodu

Dominika

@zx zachęcam do obszerniejszego wypowiadania się. Tak krótkie komentarze nie wnoszą wiele do dyskusji i nie przekazują poszukującym opinii dostatecznej ilości informacji. @Ja dlaczego tak uważasz? Jeśli poprzesz swoją opinię argumentami i przykładami będzie ona cenniejsza dla czytelników forum.

zx

super firma szanują pracownika nie jak w innych firmach.

rakda
@AP 03.03.2018 07:21

Wniosek jest prosty nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni...

Rafał

Te pozytywne opinie na tym forum o pracy w RG to pisze chyba pani z kadr albo ktoś kto pracuje w tej firmie dopiero kilka miesięcy i jeszcze się nie zorientował że go okradają na nadgodzinach

ghh

nie ma nadgodzin.Fajni ludzi pracują są mili jest ok. firma

Adrian
@ghh 29.01.2018 12:53

Są nadgodziny, płacone plus 20%.

były

Praca w RG to traumatyczne przeżycie. Ciągły mobbing , fikcyjne premie kwartalne , najniższe zarobki i całkowicie niekompetentny kierownik w sekcji gospodarczej. Unikajcie tej firmy.

Adrian
@qqqq 29.01.2018 12:58

Dobrze ale dla siebie. Tniemy koszty. Stołówki tu nie szukaj, miejsce dla pięciu osób, kamery na każdej hali, wyłącznie karanie np za pięć dni chorobowego całą premię kwartalną zabierają.

czas_na_zmiany

Niestety muszę się zgodzić z negatywnymi opiniami, pracownicy są zatrudniani na najniższą krajową, często zaraz po szkole i tak już pozostaje latami, firma nie inwestuje w pracowników, brak jakichkolwiek szkoleń i podwyżek, polityka kadrowa to jakieś nieporozumienie wolą zwolnić pracownika z wieloletnim doświadczeniem niż dać mu podwyżką, wychodzą z założenia, że jak jeden dostanie to wszyscy będą chcieli. Najlepsi już dawno odeszli nie zatrzymywani, pozostali ciągle szukają innej pracy bezskutecznie. Czas spędzony w tej firmie jest czasem straconym.

Produkcja
@adili 29.01.2018 19:14

To chyba żarty, albo adili firma ci się pomyliła. Podejście do pracownika jest w stylu "kołki w zęby i do roboty".

Sergio

Pierwsze podstawowe pytanie jakie powinno być zadane przez kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej: jak są płacone nadgodziny??

Sznit
@pracownik 24.11.2017 13:42

To ile można zarobić w tej super firmie??

Rajesh Ramayan Koothrappali

Postaram się być obiektywny. Zarobki marne. Atmosfera w dziale konstrukcyjnym - bardzo pozytywna. Ludzie mili, nie ma donosicielstwa czy kopania dołków, szefostwo (dyretorzy)- ok. Szczególnie D.P. oraz oczywiście Król wydziału mechanicznego również spoko. Można też się dużo nauczyć. Jakby lepiej płacili, chętnie bym wrócił. Jak robisz co do Ciebie należy, nikt Ci złego słowa nie powie. Tylko ten klimat wierno-poddańczy wobec właścicieli firmy troche jak w czasach feudalnych.

xxx
@Rajesh Ramayan Koothrappali 13.12.2017 10:23

Masz rację Michał :)

Daro

Zarobi w R&G teraz na produkcji choćby te 2200 zł jak co to składam podanie, bo widziałem na necie że szukają pracowników???

miro
@Daro 07.12.2017 21:02

chyba brutto i to z nadliczbowymi. jeleni szukaja a nie pracownikow

Mik

Firma bez przyszlosci.pracownik traktowany jak maszynka Do zarabiania pieniedzy.

Ferdek...
@Mik 30.03.2017 04:51

Kapitalizm po polsku: Jeszcze nigdy tak wielu, niez@pierdalało tak wiele, za tak niewiele dla niewielu.

Mike

Z tego co wiem to ludzie poszukują ale innej pracy... ostatnio coś wielu poszło do Burego...

obserwator...
@Jan 02.04.2017 21:23

Że też jakiś kominiarz, który tylko wie że prąd może trzepnąć, wypowiada się o kompetencjach inżyniera elektryka? No ale, nie matura lecz chęć szczera drogę do kariery otwiera.

Dominika

Forumowicze, poproszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Takie dyskusje utrudniają tylko innym znalezienie informacji na temat pracy w firmie. @Były - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w R&G Sp. z o.o.? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia o którym wspominasz, pracodawca zapewnia dodatkowe benefity? I co masz na myśli pisząc, że "pracodawca ucina nadgodziny"? Czyli nie są one dodatkowo płatne? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Były
@Sum 05.09.2017 10:08

Dokładnie. Nadgodziny liczą jako 120% zamiast 150%, ale aby było zgodnie z przepisami to płacą 150% za nadgodziny ale obcinają ich liczbę w stosunku do rzeczywiście przepracowanych (np. masz przepracowane 15 nadgodzin w miesiącu, a na końcowym zestawieniu każą podpisać że przepracowałeś 12). Benefitów jakichkolwiek brak. Do tego praca pod presją czasu, byle było co wpływa na obniżenie jakości. Brak jakichkolwiek szkoleń czy kursów. Chcesz się coś nauczyć to ucz się sam.

Mietek

Znow jeleni szukaja za pol darmo

Zibi
@Mietek 04.11.2017 05:38

Jak dostanę ze 2500 zł to idę tam

Cypisek

30gr..brutto to u nich norma nawet jelen nie przezyje..........he he

Sławek

Witam czy są przyjęcia do R&G Mielec??

King-Kong.
@Sławek 30.10.2017 22:24

Niewolnikow nigdy za wiele...

Zostaw opinię o R&G Sp. z o.o. - Mielec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.