R&G Sp. z o.o.
3 223 6 1

Opinie o R&G Sp. z o.o.

Pyk

Zawsze sie znajdzie ktos co bedzie pracowal gosior

mądry
@Pyk 23.12.2018 18:36

i ktoś kto tego robić nie będzie - ot, życiowa mądrość

Kansas

Firma obecnie prowadzi rekrutację na stanowiska produkcyjne. Jaka jest atmosfera panująca między pracownikami? Na czym polega praca, w której uczestniczą kobiety - czy jest dużo dźwigania? Jak z nadgodzinami i sobotami ? Jaka jest zmianowość? Czy można liczyć na jakieś premie albo innego typu dodatki lub dofinansowania? Jak z umowami dla nowych pracowników? Umowa zlecenie czy jakaś konkretniejsza?

Cukiereczek
@Kansas 07.01.2019 18:12

Firma obecnie poszukuje pracowników, którzy posiadają grupę inwalidzką. Jeśli chodzi o wydział elektroniki, kobiety w większości pracują na dwie zmiany, które to zmiany jak można się spodziewać za sobą nie przepadają. W samych brygadach kobiety również trzymają się raczej w mniejszych podgrupach i jak to między kobietami, bywa różnie. Lepiej trafić do brygad męskich (są tam pojedyncze kobiety) bo praca jest podobna a atmosfera lepsza i jedna zmiana. Dźwigania nie ma, cięższe rzeczy wozi się małymi wózeczkami. Ogólnie praca jest tu lekka i w miarę spokojna. Niestety zarobki i premie są wśród kobiet najniższe (minimalna stawka). Nadgodziny, zarówno w tygodniu jak i w soboty +50% stawki. Generalnie do nadgodzin nikt nikogo nie zmusza ani nie wyciąga konsekwencji. Premie kwartalne, na które ogromny wpływ mają zwolnienia lekarskie. 1-5 dni zwolnienia (opieki) to połowa premii, powyżej 5 dni - zabierają całą. Umowa jest normalna. Najpierw leci próbna (2-3 miesiące) kolejne na rok, dwa... Jeśli chodzi o dodatki to nie ma tego dużo. Bony na boże narodzenie, uzależnione od wysokości dochodów w rodzinie + dodatkowe na każde dziecko. Zwykle, raz w roku jest jakaś wycieczka 2-3 dniowa, do której pracownicy dopłacają niewielkie kwotę. Czasem jakieś ostatki itp. Są też karnety na basen i siłownie za symboliczną kwotę.

Gąsior

Co zrobicie jak wam Ukraińcy do Niemiec wyjadą po nowym roku? Kto przyjdzie za te grosze pracować?

Zarząd
@Gąsior 17.12.2018 23:42

Sprowadzimy ciapatych może skośnookich, damy im lepsze pieniądze, żeby tylko naszym nie dać godziwych pieniędzy zarobić.

Bogdan
@Gąsior 17.12.2018 23:42

Dlaczego twierdzisz, że pracownicy z zagranicy pracujący obecnie w firmie R&G mieliby odejść po nowym roku? Są ku temu jakieś podstawy, aby tak sądzić? Może miałeś okazję rozmawiać z nimi i stąd właśnie masz takie informacje? Proszę, abyś przedstawił źródło informacji, które podałeś w tym wątku.

Cukiereczek
@Gąsior 17.12.2018 23:42

Hmmm... piszesz o tych trzech nuewykwalifikowanych chłoptasiach od noszenia kartonów? No fakt, pewnie się pod ich nieobecność firma zawali ????????????

Adam

W firmie R&G występują bardzo duże różnice w wynagrodzeniach na takich samych stanowiskach. Pracodawca nie stosuje zasady równego traktowania pracowników. Jest to dyskryminacja płacowa. pracownik ma prawo informować swoich kolegów z pracy o wysokości swoich zarobków. Osoby zatrudnione w tym zakładzie pracy mogą również pytać pracodawcę o wynagrodzenie na podobnych stanowiskach w firmie.

Bogdan
@Adam 04.01.2019 18:25

Wiesz może, dlaczego są aż tak duże dysproporcje w zarobkach pracowników na tych samych stanowiskach w firmie R&G? Jest to związane z różnicami doświadczenia i umiejętności tych osób, czy może pracodawca na podstawie zupełnie innych czynników opiera swoje decyzje? Proszę, abyś opisał, jak to wygląda na podstawie swoich doświadczeń.

wiecznie mało

Na chwile obecną to Rączka Gąsiora chce wydymać w najlepszym okresie firmy, a więc szykuje się dobry cyrk :)

qwer
@wiecznie mało 13.06.2018 22:53

Czy można by coś więcej sprecyzować? Bardzo ogólnikowa wypowiedź.

Pracownik
@qwer 22.06.2018 11:56

Z firmy zostali usunięci pracownicy powiązani z wyżej wymienioną rodziną.

mietek
@Pracownik 22.06.2018 20:35

Powiedziały jaskółki, ze niedobre są spółki...

powracajaca karma
@wiecznie mało 13.06.2018 22:53

niech teraz raczka wykiwa gasiora a potem jakis cwaniak niech wykiwa raczke

rączka
@powracajaca karma 24.06.2018 22:14

jest tu jakiś cwaniak?

Adrian
@Pracownik 22.06.2018 20:35

nie prawda, ja jeszcze pracuje

Pracownik
@Adrian 12.07.2018 19:58

Nieprawda piszemy razem, kierowniku po znajomości...

Bogdan
@Pracownik 03.12.2018 14:44

Twoja nazwa użytkownika wskazuje na to, iż jesteś obecnym pracownikiem firmy R&G. Jeżeli rzeczywiście tak jest, to prosiłbym, abyś napisał, jak obecnie wyglądają kwestie zatrudnienia w tym miejscu? Czy w firmie panuje duża rotacja wśród kadry pracowniczej, czy może jest to miejsce, gdzie można znaleźć stabilne i pewne zatrudnienie? Zachęcam do odpowiedzi.

Rabarbar

Zarząd zaczął płacić plus 50% za nadgodziny w każdym dniu tygodnia, jest to jakiś postęp bo wcześniej płacili poza weekendem tylko 20% ale dalej kodeks mają w i nie płacą żadnych setek a weekendy są przepisywane na inne dni tygodnia, jak ta firma przechodzi kontrole inspekcji pacy pozostaje tajemnicą.

Bogdan
@Rabarbar 31.10.2018 22:24

Czy nadgodziny można wyrabiać w dowolnym dla pracownika terminie, czy może trzeba to wcześniej zgłaszać firmie R&G, że danego dnia pracownik chciałby pracować dłużej? Możesz opisać, jak to wygląda?

az

macie juz legalne oprogramowanie ? czy dalej na nielegalu jedziecie?

Bogdan
@az 18.10.2018 16:01

Skąd masz takie informacje, że rzekomo firma R&G działa na nielegalnym oprogramowaniu? Nie uzasadniłeś w żaden sposób swoich stwierdzeń, które zawarłeś w komentarzu, dlatego, proszę o sprecyzowanie tego, co napisałeś.

az
@Bogdan 24.10.2018 13:47

a jak myslisz skad moge miec ? rusz glowa czlowieku

Dominika

@Olek, zamierzasz w najbliższym czasie aplikować do pracy w firmie R&G? Masz może jakieś informacje, którymi mógłbyś się podzielić odnośnie do tego miejsca pracy? Podejrzewam, że są jakieś powody, dla których chciałbyś pracować akurat w tej firmie, jeżeli możesz to przedstaw je tutaj na forum.

Olek
@Dominika 12.10.2018 14:04

Nie , tak pytam z ciekawości bo szukam pracy

Bogdan
@Olek 12.10.2018 14:25

Masz jakieś doświadczenie, którym możesz przekonać do siebie osoby rekrutujące do pracy w firmie R&G? Firma mieści się blisko Twojego miejsca zamieszkania? Jeżeli zdecydujesz się na aplikację do pracy w tej firmie, to chętnie poznamy, jak dalej potoczyła się Twoja sytuacja.

Olek

Witam jak wygląda praca na magazynie ? Jakie zarobki ?

Dominika

@Michael, możesz rozwinąć swoje słowa, które dodałeś w wątku opinii o pracy w firmie R&G? Chciałabym, abyś napisał, jak wyglądają warunki zatrudnienia, które oferuje pracodawca? Pracownik idąc do pracy w tej firmie czuje, że idzie do miejsca pracy, gdzie panuje rodzinna atmosfera? Zachęcam do dalszej aktywności w tym wątku.

Majk

Cos cicho na forum u was czyrzby bylo tak dobrze.

Michael
@Majk 06.09.2018 06:07

Jest nawet bardzo dobrze

Majk
@Michael 06.09.2018 21:55

To pochwal sie jak jest dobrze

Dominika

@Majk, może Ty jesteś w stanie napisać coś na temat tego, jak obecnie wygląda praca w firmie R&G? Od pewnego czasu w temacie brakuje nowych merytorycznych informacji, dlatego chciałabym, abyś napisał swoje zdanie na temat tego miejsca pracy, jeżeli posiadasz wiedzę na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Dominika

@Adrian, napisałeś, iż nadal pracujesz w firmie R&G. Możesz wypowiedzieć się na temat warunków pracy w tej firmie? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy pracownikami zatrudnionymi w tym miejscu? Osoby młode, które dopiero zaczynają swoją pracę w firmie R&G mogą liczyć na pomoc starszych, bardziej doświadczonych pracowników? Wypowiedz się na ten temat.

Dominika

@Nicek, czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy oferowanych przez firmę R&G? Jak ocenisz atmosferę panującą pomiędzy pracownikami w tej firmie? Czy można napisać, iż wśród pracowników panuje "rodzinna atmosfera"? Napisz coś więcej na ten temat. @nowy, czy posiadasz może wiedzę na temat ewentualnych dodatków do wynagrodzenia podstawowego? Czy poza stawką podstawową pracownik może liczyć na inne świadczenia dodatkowe? Napisz proszę jak wygląda ta kwestia.

Cezary

Jakieś nowinki z pracy? Może coś dla kandydatów będzie pomocne?

nowy
@Cezary 24.06.2018 13:56

Najważniejsze aby przyjść i powiedzieć że chcesz robić za polowe tego co dają w innych firmach, do tego że będziesz slużyć aż do smierci i już masz pracę gwarantowaną to najlepsza wskazówka :)

Janek

Słyszałem sporo dobrego. Podpowiedzcie czy potrzebują ludzi?

Nicek
@Janek 12.06.2018 13:27

Nic dobrego tam nie ma. Zarobki głodowe ale ludzi szukają. Nie nastawiaj się na to że coś tam zarobisz

michal

Czy r&g plus i r&g plast to dwie rozne firmy czy to samo?

vasvs
@michal 15.06.2018 10:20

Z Mielca ucieka kto może i kto tu nie ma nikogo w budżetówce

zaciekawiony

czy to prawda ze dzial elektroniki ma byc niedlugo zlikwidowany i zastapiony wtryskarkami?

saturnin
@zaciekawiony 27.11.2017 19:26

A skąd znajdą ludzi do obsługi tych wtryskarek???

incognito.....
@saturnin 29.11.2017 16:04

Pan Jan będzie orał jak przyjedzie z Krotoszyna.

x
@incognito..... 29.11.2017 16:58

no to jak ? prawda czy nie prawda ?

emipat

Dyrektor W.K. rządzi tak jak innymi firmami w Mielcu w kierunku upadku?

awisłoka
@emipat 13.05.2016 13:15

Akurat dyr. W. K. wyprowadził wydział mechaniczny z bagna.

Mech
@awisłoka 08.09.2016 22:28

Czy przez zmianę indeksowania wyrobów i zakup lasera który pracuje na jedną zmianę i to nie na pełnych obrotach można powiedzieć o wyprowadzaniu z bagna? Tu się nic nie zmieniło, jest tylko więcej biurokratów.

ktoś
@awisłoka 08.09.2016 22:28

Dodatkowo pan dyrektor nie ma bladego pojęcia co się dzieje na produkcji łącznie z kierownikiem. Obaj tylko mieszają i robią zamieszanie. Zgadzam się także z @emipat: W.K. ciągnie następny dział na dno swoimi decyzjami i widocznie nie uczy się ten człowiek na błędach. Komuniści na szczeblach.

Dominika

@Mandaryna, proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi - to forum nie jest miejscem na obrażanie kogokolwiek, tylko na merytoryczne, konkretne wypowiedzi na temat pracodawców. Od jakiegoś czasu nie było konkretnych wpisów na temat firmy. Co nowego? Czy sytuacja się zmieniła od kiedy zamieszczaliście ostatnie komentarze?

Tomasz

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy dodatki socjalne macie?

Ja
@Tomasz 14.05.2018 18:36

Słyszałeś coś, ale chyba nie czytałeś niczego na tej stroni.

Józek....
@Tomasz 14.05.2018 18:36

Tak, (usunięte przez administratora)urządza Oktober-fest na ostatki w Warce....

Stefan
@Józek.... 22.05.2018 16:46

Dżordż?

MałaMi

Widziałam ofertę pracy na stanowisko Specjalista ds. Kadr i Płac. Może ktoś wie dlaczego poprzednia osoba odeszła? Tak mało płacili, wyzysk itd?

Pracownik
@MałaMi 16.05.2018 18:52

Ustalaniem stawek zajmował się dyrektor, jest więc szansa, że weźmie się za to kompetentna osoba i pracownicy zaczną być sprawiedliwie nagradzani, bo obecnie brygadziści zarabiają mniej od swoich podwładnych. Co się tyczy kadrowej to złego słowa nie powiem, oby żyła w zdrowiu długie lata.

anonim

(usunięte przez administratora)

Że co???

Chyba Ci się firmy pomyliły.

Robert

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

niunia
@Robert 19.04.2018 20:56

potrzebuje

HUBEER

Witam jak zarobki w tej firmie?

Aduś
@HUBEER 18.03.2018 08:15

Stawka jest godzinowa, brutto dostaniesz 13zł/h (około najniższa krajowa) jak nic nie potrafisz lub jesteś dopiero po szkole, natomiast jak coś już umiesz i potrafisz to sprzedać na rozmowie to jest szansa nawet na 15zł/h, to na produkcji elektroniki, na serwisie jest lepiej ale pokażą ci schemat i będziesz musiał udawać że wiesz co to jest. Na dodatki nie licz, premia kwartalna jest wygaszana.

Pracownik
@Aduś 24.03.2018 16:07

Zapomniałeś dodać informacje o ostatnich podwyżkach

Płacić jak najmniej.
@Pracownik 25.03.2018 17:33

Nie zapomniał, nie ma o czym mówić, dali po 1zł/h i zaraz se to odbiją z tego co zostało z premii kwartalnej, pewnie jeszcze będą na plus :/

AP

W Czechach potrafią zapłacić godziwe 3,5 tysiąca na reke, w RG też jest to możliwe za jakieś 10 lat :)

anonymous
@AP 11.04.2018 16:07

Pod warunkiem, że minimalna osiągnie ten poziom :D

anonim

(usunięte przez administratora)

mietek

wazelinka i byle do przodu

Dominika

@zx zachęcam do obszerniejszego wypowiadania się. Tak krótkie komentarze nie wnoszą wiele do dyskusji i nie przekazują poszukującym opinii dostatecznej ilości informacji. @Ja dlaczego tak uważasz? Jeśli poprzesz swoją opinię argumentami i przykładami będzie ona cenniejsza dla czytelników forum.

zx

super firma szanują pracownika nie jak w innych firmach.

Ja
@zx 29.01.2018 12:56

To nie prawda.

Andrzej
@zx 29.01.2018 12:56

Nie zależy w tej firmie nikomu na pracowniku, sytuacja z przed paru dni : elektronik na produkcji idzie do kierownika i mówi: mam lepiej płatna propozycje pracy kierownik : spoko powodzenia życzę złóż wypowiedzenie... NAWET NIE ZAPYTAŁ i nie próbował zatrzymać

rakmen
@Andrzej 01.03.2018 22:05

Ojejku jednych zatrzymują innych nie, przecież na górze wiedzą że jest multum innych ludzi którzy dalej będą pracować bo albo nie mają zdrowia (i przez to wielu możliwości) albo się boją zmienić pracy choćby nie było podwyżki przez 5 lat, jedynie co młodszy i ogarnięty pracownik ucieka bgdzie pieprz rośnie...

AP
@Andrzej 01.03.2018 22:05

Nie można dać jednemu bo wszyscy by chcieli, nowi już nie chcą pracować za stawki jakie starzy w tej firmie zarabiają wiec co robi zarząd? Zatrudniają kobiety i Ukraińców na stanowiska techników. Jakość jest nie ważna, kontrola jakości to dwie osoby na dwa wydziały, liczą się niskie koszty produkcji.

rakda
@AP 03.03.2018 07:21

Wniosek jest prosty nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni...

Rafał

Te pozytywne opinie na tym forum o pracy w RG to pisze chyba pani z kadr albo ktoś kto pracuje w tej firmie dopiero kilka miesięcy i jeszcze się nie zorientował że go okradają na nadgodzinach

ghh

nie ma nadgodzin.Fajni ludzi pracują są mili jest ok. firma

Adrian
@ghh 29.01.2018 12:53

Są nadgodziny, płacone plus 20%.

Zostaw opinię o R&G Sp. z o.o. - Mielec

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.