R&G Sp. z o.o.

Mielec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 210 ocen.

R&G Sp. z o.o.
3210

Opinie o R&G Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.

Tomasz

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie czy dodatki socjalne macie?

MałaMi

Widziałam ofertę pracy na stanowisko Specjalista ds. Kadr i Płac. Może ktoś wie dlaczego poprzednia osoba odeszła? Tak mało płacili, wyzysk itd?

Pracownik
@MałaMi 16.05.2018 18:52

Ustalaniem stawek zajmował się dyrektor, jest więc szansa, że weźmie się za to kompetentna osoba i pracownicy zaczną być sprawiedliwie nagradzani, bo obecnie brygadziści zarabiają mniej od swoich podwładnych. Co się tyczy kadrowej to złego słowa nie powiem, oby żyła w zdrowiu długie lata.

Mandaryna

Banda złodziei i oszustów. Jak wampiry żywią się krwawicą ludzką.

Że co???
@Mandaryna 19.04.2018 22:50

Chyba Ci się firmy pomyliły.

Robert

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

niunia
@Robert 19.04.2018 20:56

potrzebuje

HUBEER

Witam jak zarobki w tej firmie?

anonymous
@AP 11.04.2018 16:07

Pod warunkiem, że minimalna osiągnie ten poziom :D

murzyn

Ludzie czy wy nie widzicie ze jestescie ruchani na kazdym kroku robiac za polstawki tego co daja w innych mieleckich firmach. Robicie u Żydów którzy licza co miesiac miliony na naiwnosci jeleniow takich jak wy. Nawet Ukraincy maja lepsza stawke z gratisowym mieszkaniem a do tego jeszcze beda was straszyc zwolnieniami. Nie badzcie jeleniami bo nic sie nie zmieni!!! Z otwartymi rekami przyjma was do innych firm a przepraszam zapomnialem okres podwyzek sie zbliza i godnie zostaniecie zasypani 50 groszami na godzine oczywiscie tylko wybrani to moze jeszcze warto bo to kupa kasy bedzie

mietek
@murzyn 13.03.2018 19:54

wazelinka i byle do przodu

Dominika

@zx zachęcam do obszerniejszego wypowiadania się. Tak krótkie komentarze nie wnoszą wiele do dyskusji i nie przekazują poszukującym opinii dostatecznej ilości informacji. @Ja dlaczego tak uważasz? Jeśli poprzesz swoją opinię argumentami i przykładami będzie ona cenniejsza dla czytelników forum.

zx

super firma szanują pracownika nie jak w innych firmach.

rakda
@AP 03.03.2018 07:21

Wniosek jest prosty nic się nie zmieniło i nic się nie zmieni...

Rafał

Te pozytywne opinie na tym forum o pracy w RG to pisze chyba pani z kadr albo ktoś kto pracuje w tej firmie dopiero kilka miesięcy i jeszcze się nie zorientował że go okradają na nadgodzinach

ghh

nie ma nadgodzin.Fajni ludzi pracują są mili jest ok. firma

Adrian
@ghh 29.01.2018 12:53

Są nadgodziny, płacone plus 20%.

były

Praca w RG to traumatyczne przeżycie. Ciągły mobbing , fikcyjne premie kwartalne , najniższe zarobki i całkowicie niekompetentny kierownik w sekcji gospodarczej. Unikajcie tej firmy.

Adrian
@qqqq 29.01.2018 12:58

Dobrze ale dla siebie. Tniemy koszty. Stołówki tu nie szukaj, miejsce dla pięciu osób, kamery na każdej hali, wyłącznie karanie np za pięć dni chorobowego całą premię kwartalną zabierają.

czas_na_zmiany

Niestety muszę się zgodzić z negatywnymi opiniami, pracownicy są zatrudniani na najniższą krajową, często zaraz po szkole i tak już pozostaje latami, firma nie inwestuje w pracowników, brak jakichkolwiek szkoleń i podwyżek, polityka kadrowa to jakieś nieporozumienie wolą zwolnić pracownika z wieloletnim doświadczeniem niż dać mu podwyżką, wychodzą z założenia, że jak jeden dostanie to wszyscy będą chcieli. Najlepsi już dawno odeszli nie zatrzymywani, pozostali ciągle szukają innej pracy bezskutecznie. Czas spędzony w tej firmie jest czasem straconym.

Produkcja
@adili 29.01.2018 19:14

To chyba żarty, albo adili firma ci się pomyliła. Podejście do pracownika jest w stylu "kołki w zęby i do roboty".

Sergio

Pierwsze podstawowe pytanie jakie powinno być zadane przez kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej: jak są płacone nadgodziny??

Sznit
@pracownik 24.11.2017 13:42

To ile można zarobić w tej super firmie??

Rajesh Ramayan Koothrappali

Postaram się być obiektywny. Zarobki marne. Atmosfera w dziale konstrukcyjnym - bardzo pozytywna. Ludzie mili, nie ma donosicielstwa czy kopania dołków, szefostwo (dyretorzy)- ok. Szczególnie D.P. oraz oczywiście Król wydziału mechanicznego również spoko. Można też się dużo nauczyć. Jakby lepiej płacili, chętnie bym wrócił. Jak robisz co do Ciebie należy, nikt Ci złego słowa nie powie. Tylko ten klimat wierno-poddańczy wobec właścicieli firmy troche jak w czasach feudalnych.

xxx
@Rajesh Ramayan Koothrappali 13.12.2017 10:23

Masz rację Michał :)

Daro

Zarobi w R&G teraz na produkcji choćby te 2200 zł jak co to składam podanie, bo widziałem na necie że szukają pracowników???

miro
@Daro 07.12.2017 21:02

chyba brutto i to z nadliczbowymi. jeleni szukaja a nie pracownikow

zaciekawiony

czy to prawda ze dzial elektroniki ma byc niedlugo zlikwidowany i zastapiony wtryskarkami?

incognito.....
@saturnin 29.11.2017 16:04

Pan Jan będzie orał jak przyjedzie z Krotoszyna.

Mik

Firma bez przyszlosci.pracownik traktowany jak maszynka Do zarabiania pieniedzy.

Ferdek...
@Mik 30.03.2017 04:51

Kapitalizm po polsku: Jeszcze nigdy tak wielu, [email protected]ło tak wiele, za tak niewiele dla niewielu.

Mike

Z tego co wiem to ludzie poszukują ale innej pracy... ostatnio coś wielu poszło do Burego...

obserwator...
@Jan 02.04.2017 21:23

Że też jakiś kominiarz, który tylko wie że prąd może trzepnąć, wypowiada się o kompetencjach inżyniera elektryka? No ale, nie matura lecz chęć szczera drogę do kariery otwiera.

Dominika

Forumowicze, poproszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Takie dyskusje utrudniają tylko innym znalezienie informacji na temat pracy w firmie. @Były - a możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w R&G Sp. z o.o.? Czy oprócz podstawowego wynagrodzenia o którym wspominasz, pracodawca zapewnia dodatkowe benefity? I co masz na myśli pisząc, że "pracodawca ucina nadgodziny"? Czyli nie są one dodatkowo płatne? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Były
@Sum 05.09.2017 10:08

Dokładnie. Nadgodziny liczą jako 120% zamiast 150%, ale aby było zgodnie z przepisami to płacą 150% za nadgodziny ale obcinają ich liczbę w stosunku do rzeczywiście przepracowanych (np. masz przepracowane 15 nadgodzin w miesiącu, a na końcowym zestawieniu każą podpisać że przepracowałeś 12). Benefitów jakichkolwiek brak. Do tego praca pod presją czasu, byle było co wpływa na obniżenie jakości. Brak jakichkolwiek szkoleń czy kursów. Chcesz się coś nauczyć to ucz się sam.

Mietek

Znow jeleni szukaja za pol darmo

Zibi
@Mietek 04.11.2017 05:38

Jak dostanę ze 2500 zł to idę tam

Cypisek

30gr..brutto to u nich norma nawet jelen nie przezyje..........he he

Sławek

Witam czy są przyjęcia do R&G Mielec??

King-Kong.
@Sławek 30.10.2017 22:24

Niewolnikow nigdy za wiele...

Mietek

Ale biurokrate ruszyli blysnol inteligecja jak widly w gnoju he he

mietek

za nic nie robienie i tak dobrze zarabiacie biurokraci 5 herbat i2 kawy to ina warsztacie potrafimy wypic

Rysiek Petru
@mietek 06.09.2017 18:12

Trzeba się było uczyć i zostać konstruktorę to byś teraz nie narzekał. Piłbyś herbatki, kawki, zajadał ciasteczka, czytał przez cały dzień internet i jeszcze przy okazji worek kasy zarabiał. Nie ujadaj tylko się ciesz, że masz robotę bo na twoje miejsce mogą inni przyjść.

anonim

(usunięte przez administratora)

Witold

Biuro też nie ma żadnych benefitów :) kiedyś były karnety na siłownie, basen piłkę ręczną plus bardzo fajna premia kwartalna. Dawało to w sumie bardzo przyjemną pensje miesięczną. Niestety zostały wprowadzone zmiany (zlikwidowanie całkowicie benefitów w postaci karnetów, premie kwartalne zmniejszone do rzędu 800-1000 zł brutto) po których już tak kolorowo nie jest. Zarząd bardzo mądrze (z ich perspektywy) manewruje wysokością rocznych podwyżek i premiami kwartalnymi co w rezultacie daje stagnację. Rośnie podstawa, maleje premia i w rocznnym picie prawie bez zmian:) a w kolejnym roku znowu ten sam myk: pracownik niezadowolony, dajemy podwyżkę i obniżamy kwartalną premię - spokój do następnego pita :) jeśli chodzi o atmosferę pracy to nie jest źle. Jak trafi się do fajnego zespołu to wesoło jest :) szkoda tylko że pracodawca nie rozumie że czasy się zmieniły i teraz żeby pracownik się z nim identyfikował, był zadowolony z pracy i nie przeglądał podczas pracy innych ofert z pracą to sama podstawa pensji nie wystarczy. Do tego nie najwyższa podstawa :) wystarczy otworzyć pierwsze lepsze ogłoszenie o pracę żeby zobaczyć co teraz firmy proponują swoim pracownikom. My nie mamy z tego nic :)

gość

Pracuję obecnie w firmie i jakoś nie narzekam :)

mietek

a to zboje z tych Raczkow cyrk na kolach

Edyta

Oszusci nie wyplacaja pieniedzy pracowalam 2 dni. Musialam zrezygnowac nie zdazylam podpisac umowy wiec kadrowa stwierdzila ze mi sie nie należą. Udlawcie sie ta kasą! !!

Robert
@Edyta 21.08.2017 11:45

Walcz o swoje. To że kadrowa tak stwierdziła wcale nie znaczy, że tak jest. Pracowałaś uczciwie przez dwa dni i należy Ci się za to stosowne wynagrodzenie. W świetle aktualnych przepisów Kodeksu Pracy umowa między pracownikiem a pracodawcą powinna zostać podpisana najpóźniej w pierwszy dzień pracy nowo zatrudnionego pracownika. W Twoim przypadku ewidentnie widać, że doszło do naruszenia prawa i ktoś powinien za to odpowiedzieć. Jak długo jeszcze będą tak oszukiwać ludzi. Obcinają nadgodziny, albo nie płacą wcale, chyba każdy kto się zwalnia dostaje jakoś dziwnie uszczuploną ostatnią wypłatę, pełen etat dla Ukraińców wynosi 12h (sic!), każą podpisywać na koniec miesiąca zestawienia z których wynika że się przepracowało mniej godzin nadliczbowych niż było w rzeczywistości. Ile jeszcze będzie trwał ten Rączkowy cyrk. Ludzie szanujcie się, oni przecież tylko patrzą na takie podejście jeden machnie ręką, drugi powie udławcie się, następny kij Ci w .... a oni to mają w głębokim poważaniu, ważne żeby się na kontach zgadzało.

Mietek

Nie tylko burak buraka pogania ale kabel kablem przedlurza

Były

Zarobki bardzo niskie, inżynier R&D po 2 latach pracy w firmie ma 2kpln + śmieszna premia:( Do tego obcinanie nadgodzin, bo za dużo, bo "staliście i dłubaliście w nosie". Nie poważna firma. I zgadzam się z poprzednikami - nie dotrzymywanie terminów, spadek jakości - to idzie w złą stronę i dobrze, że stamtąd uciekłem. Jedyny plus to byli współpracownicy (obr, produkcja, magazyn) - pozdrowienia:)

Ryszard
@Były 02.08.2017 14:21

Większa część ludzi narzeka tutaj na zarobki, nie rozwija się czy coś tam, idziecie do kierownika po podwyżkę jeśli odpowiedź was nie zadowala szukacie pracy gdzie indziej prosta sprawa... Przecież sytuacja na rynku pracy jest o wiele lepsza niz 10-15 lat temu, a jak sam sobie nie pomożesz to kto ci pomoże...

Zostaw opinię o R&G Sp. z o.o. - Mielec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie R&G Sp. z o.o.