NEONET S.A.

2 Dodaj opinię
NEONET S.A.
2 1996 6 1

Opinie o NEONET S.A.

Aleksander

Praca na stanowisku pomocnika sprzedawcy w Neonecie była dla mnie miłym i interesującym doświadczeniem. Do zakresu moich obowiązków należało roznoszenie cenówek, obsługa klienta (w miarę możliwości oraz wiedzy) pomoc w znalezieniu/spakowaniu towaru bądź jego wydanie oraz szeroko pojęte prace porządkowe. Najmniej przyjemne z tego było wydawanie dużych sprzętów z racji tego, że jest się za ten sprzęt odpowiedzialnym, ale zawsze można było poprosić kogoś o pomoc. Ilość obowiązków uzależniona od ruchu na sklepie oraz transakcji, co przekładało się na mniej bądź więcej pracy. Załoga świetna, luźna oraz wyrozumiała. Z każdym dało się dogadać i pożartować nie ważne czy był pomocnikiem czy kierownikiem. Co do minusów to na początku może być nim pensja, ale firma stwarza szanse rozwoju oraz awansu co w przyszłości przekłada się na wyższe zarobki. Największym minusem były dla mnie jednak godziny pracy (10-19), odczuwałem że mam mniej czasu niż w systemie 7-15, jednak idzie się przyzwyczaić. Podsumowując pracę w Neonecie będę wspominać ciepło.

Mort123

Jestem byłym pracownikiem, ale pracę w Neonecie oceniam dobrze. Fakt, że tutaj za samo przychodzenie do pracy się długo pracownik nie utrzyma. To handel i liczy się sprzedaż i indywidualne wyniki sprzedawców. Doradca klienta robi praktycznie wszystko: obsługuje kasę, zmianę cenówek, program magazynowy, zamawia towar, sprząta swój dział, pisze reklamacje, raty, gwarancje, usługi. Minusem jest to, że jest na tyle dużo pracy, że czasem na najważniejszą, czyli obsługę klienta brakuje czasu przy dużym ruchu. Sklepy zwykle czynne są 7 dni w tygodniu po 9 - 10 godzin. Zmiana zwykle to 8 godz prócz śród i sobót, gdzie pracuje się 12 godz. Grafik rozliczany jest miesięcznie, więc jeżeli w 1 miesiącu zrobi się nadgodziny to w następnym są one oddawane. Kolejny minus to zostawanie po zamknięciu, żeby policzyć kasę i zrobić raporty. Jeżeli traficie na dobrego kierownika to uda załatwi to wam jako nadgodziny do odbioru. Następny minus to niestety karanie za nie wyrobienie planów odejmowane jest 10% od premii. Plus to duża ilość szkoleń zarówno z asortymentu, jak i przygotowujących do sprzedaży. Zarobić można naprawdę nieźle. Zawsze podpisywana jest umowa o pracę- na początku 3 miesiące. Stawka na umowie to najniższa krajowa plus premie za wyniki. Jak się starasz to minimum 2500 do ręki wpadnie, w sezonie nawet 5 tys jest osiągalne. Jeżeli przez 3 miesiące nie wyrabia się planów nie z winy małego ruchu to trzeba się liczyć najpierw ze szkoleniem naprawczym, potem jest informacja rozwiązaniu umowy. Atmosfera zależy od kierownika sklepu i współpracowników. Pracowałam w dwóch Neonetach i w jednym każdy robił sobie na złość, obgadywanie, "kradzież" klientów -rotacja była ogromna, praktycznie co miesiąc zwalniały się min. 3 osoby. Po przeprowadzce trafiłam na super zespół, gdzie chciało się aż przychodzić do pracy. rozstałam się z firmą ze względu na znalezienie nieźle płatnej pracy biurowej, gdzie mam wolne weekendy. W sumie pracowałam rok

Odisław

Pracuje w neo od ładnych kilku lat,fakt są duże wymagania zrób to, zrób tamto w międzyczasie dostawy, reklamacje, Orange,TK,multum maili, prześlij zdjęcia itd itp dodatkowo koledzy z pracy frajerzy co biją się o każdego klienta.jeśli masz w sobie dużo motywacj i lubisz RYWALIZACJĘA,a nie pesymistyczne spojrzenie na świat to będzie tobie w neo bardzo dobrze, a i przytulisz całkiem niezła kasę.Jak na miasto ok 20 tysięcy mieszkańców, gdzie większość ludzi bierze najniższa, a na dobrym stanowisku wyciągniesz ok 3000. To w neo bez większego wysiłku 3000 masz na miesiąc,a jak przyciśniesz to 4 z przodu nie jest problemem.Tylko tak jak wspominałem,jest to praca dla ludzi którzy walczą, leserz i niewalczacy biorą 2000 albo eleminuja się sami.Ot cała prawda.

Vanil

Pracuje w Neo od ponad roku jako DK. Można zarobić fajna kasę,wystarczy odrobina chęci i zaangażowania. Za siedzenie na 4 literach, nigdzie kasy nie zarobisz:)

Dariusz K.

Pracuje w neonecie od roku na stanowisku sprzedawcy i nie moge narzekac. Studiuje zaocznie wiec co drugi weekend potrzebuje wolne - żadnych probelmów ze strony kieorwnika czy zespołu. Ludzie fajni, życzliwi, poza tym sporo dodatków np pakiet medyczny czy karta na siłownie. Wynagrodzenie ok, na czas i czesto z premią. Ja polecam.

Marek K

Praca jak każda w handlu.. Idąc do neonetu miałem już spore doświadczenie w sprzedazy wiec nie ma tu niczego, co by mogło mnie zaskoczyć. Wiadomo, są dni lepsze i gorsze ale ogólnie oceniam na plus. Atmosfera spoko, nie ma chorej rywalizacji miedzy sprzedawcami jak to czesto bywa. Można sie sporo nauczyć - to mega plus. Wynagrodzenie na czas i sporo benefitów -karta na obiekty sportowe, pakiet medyczny, premie. Jak dla mnie spoko.

Marcin
@Marek K 18.02.2019 22:13

Jak trafiłeś na fajny sklep i ekipę - to spoko. Pakiety dodatkowo odpłatne, i to niemało.

Zapraszam

Uwaga uwaga Rejon Podkarpacie , Miasto Jarosław ! Mex zaprasza udokumentowanych starszych doradców oraz doradców do pracy w swojej firmie ! U nas starszy dostaje na start 3500 br , doradca trochę mniej , umowa na 3 miesiące ? Nie to nie neo czasy u nas osoby które udokumentują swój staż dostają od startu czas nieokreślony , plus prowizje za swoją pracę w takim wymiarze że każdy będzie zadowolony. Zapraszamy chętnych do naszych sklepów z CV

Fury

Taka prace trzeba po prostu lubic - prace z ludzmi, czasem pod presja - to fakt. Ja pracuje tutaj od około 2 lat. Na sklepie, na kasie, czasem na magazynie jak trzeba. Trafiłem na naprawdę fajną ekipę (pozdro!) i na życiowego kierownika:)

Wkurzony

Jestem jednym z najlepszych sprzedawców w sieci, ale niestety kolejny raz z rzędu frajersko oddaje wypłate przez brak wyrobienie planu salonu :/ Plan powinien być na pracownika, wtedy każdy robi na swój rachunek i jak ktoś nie robi wyników to kierownik sie z nim żegna, a nie że jest na zasadzie "inni za mnie zrobią, a jak sie nie uda to trudno"

Dominika
@Wkurzony 31.01.2019 19:08

Wypowiadając się na forum o charakterze publicznym powinieneś wiedzieć, że tutaj dba się o kulturę języka. Możesz przeczytać o tym w regulaminie serwisu GoWork: https://www.gowork.pl/regulamin Nie wątpimy, iż jesteś jednym z najlepszych sprzedawców sieci NEONET, ale jednak czasami należy dostosować się do pewnych sytuacji, być bardziej pokornym. Powiesz nam coś na temat ogólnych warunków zatrudnienia w tej firmie? Masz tam może, jako pracownik, dostęp do bogatego pakietu benefitów?

Kaszanka
@Wkurzony 31.01.2019 19:08

"Nawet najlepszego pracownika można zwolnić jeżeli nie wspołpracuje z zespołem". A zespół jest jak jego najsłabsze ogniwo. Super, że jesteś taki najlepszy, podciągnij tego najsłabszego i nie płacz. To, że masz wyniki to nie znaczy , że jesteś najlepszy. Bo nie potrafisz tych wyników przekuć na kasę. Nie pracujesz w samotni jako latarnik, tylko w zespole. Jeżeli jesteś the best to pomóż słabemu i plany zrobione.

Marcin
@Wkurzony 31.01.2019 19:08

To właśnie ci "najlepsi sprzedawcy" są powodem odwracania się klientów sieci. Klient, który zorientuje się, ile przepłacił w ratach więcej nie wróci. I powie o tym rodzinie i znajomym.

Wkurzony
@Kaszanka 01.02.2019 20:52

A Ty potrafisz? Ciekawe jak mam pomóc, skoro mam o 60% pkt więcej od reszty załogi. Nie jest realne wyrobić za kogoś.

Wkurzony
@Dominika 01.02.2019 16:17

Co Cię boli w tej wypowiedzi? Jakie benefity? Hahahah

Wkurzony
@Marcin 03.02.2019 11:33

Bzdura. Klient chyba umie liczyć i wie ile zapłaci. Jeśli uważa, że całkowity koszt jest zbyt wysoki to dziękuje i wychodzi, ale Ty pewnie tylko podajesz pendrive zza lady, więc nie masz pojęcia.

Marcin
@Wkurzony 03.02.2019 22:33

Masz rację. Klient umie liczyć. Dlatego nie wraca...

Gwiezdny Odbytor.

Ta firma powinna się nazywać Neo(usunięte przez administratora)

Machnij na to ręką

W ciągu roku średnia wypłata miesięczna spadła o 25%. Firma na mnie zaoszczędziła tylko ile z tego powodu straciła.... W innych firmach prywatnych i budżetówce podwyżki a tu cięcia. Nigdy nie zaczyna się cięć od pracowników. Firma w rok straciła na jakości. Menagery na górze może i po fakultetach i z teorią w głowie, niestety praktyki żadnej. Śmieszne wychodzenie RKS na sklep by pokazać jak to się robi, kończące się potkulonym ogonem. Doradzanie i sprzedaż zostawcie profesjonalnym doradcom. Ups zapomniałem, Ci profesjonalni już odeszli a reszta ma zamiar....

Robert
@Machnij na to ręką 14.01.2019 13:47

Na Pomorzu odchodzą do konkurencji.

Ryszard
@Machnij na to ręką 14.01.2019 13:47

Czy w związku z tym, że wynagrodzenie w firmie NEONET spadło, wpłynęło to może również na sytuację kadrową w tym miejscu pracy? Pracownicy zaczęli odchodzić, bądź być niezadowoleni z obecnych warunków zatrudnienia? Firma przygotowała może plan naprawczy, aby wynagrodzenia wróciły do poprzedniego poziomu? Chciałbym poznać, co wiesz na ten temat.

Machnij na to ręką.
@Ryszard 24.01.2019 14:46

Z tego co mi wiadomo bardzo mocno wpłynęło to na sytuację kadrową. W ciągu roku bardzo dużo osób odeszło, i to osób z bardzo dużym doświadczeniem. W ich miejsce zatrudniono nowe osoby co mocno odbiło się na jakości obsługi. Planu naprawczego nie ma. Widać butę i arogancję.

Misiek postapokaliptyczny
@Robert 24.01.2019 07:39

(usunięte przez administratora) spod samiuśkich Tater??? To ty?? Słuchaj przyjacielu - jeśli to ty, ja tez odszedłem do konkurencji jak mnie zwolniłeś i chociaż nie wiem czy jest tak super mega fajnie, to na pewno milion razy lepiej niż w Neonecie, Neonet to taki kolejny postkomunistyczny biznes ze starymi pieniędzmi.

Mateusz Sz.

Praca w Neonecie jako sprzedawca - to praca z ludzmi. Jezeli ktos lubi kontakt z klientami i nowe technologie, to bez problemu sie tutaj odnajdzie. Ja pracuje pol roku i fakt, ze nie tylko zajmujem sie sprzedaza, ale takze obsluga kasy, stanami magazynowymi (sprawdzam czy/gdzie dany towar jest) i innymi rzeczami, ale to fajnie bo pszynajmniej nie jest nudno. Lubię atmosferę w NEONET S.A. za: Ekipa ludzi!

Nie jestem robotem

W kilku zdaniach, bez zbędnego hejtowania. Jak ktoś się spodziewa że zarobi siedząc za biurkiem i pokazując Klientowi gdzie jest towar- uprzedzam to nie tego typu praca. Ile można zarobić? Od 3 do 5k miesięcznie jako sprzedawca. Z czego najbardziej realne są zarobki między 3,5 a 4k. Co do wymagań, jeżeli nie jesteś kreatywnym mówcą, nie jesteś w stanie przekonać do siebie Klienta to Twoja praca będzie się sprowadzała do lipnych zarobków, lub do wciskanai po chamsku wszystkiego co w celach sprzedażowych. Czy ta praca jest zła? Nie, relatywnie jest całkiem ok w porównaniu do innych zajęć w branży handlowej. Firma ma swoje problemy, ale jak każda i to nie takie które dyskwalifikują ją jako pracodawcę. Inną kwestią jest czy nie da się zarobić więcej za tą samą pracę w podmiotach konkurencyjnych...

Americano
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

To co piszesz to jest stek bzdur w tej chwili realnie to można wyciągnąć(usunięte przez administratora)zł to maksimum. Firma w tej chwili boryka się z brakiem pracowników .Do naszego sklepu miał być dodatkowy etat i do tej pory brak ludzi .To jest żenada ludzie się zwalniają nagminnie .To jest szczera prawda

Alice in Wonderland
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

Być może pracujesz w sklepie z dużym potencjałem. Ja, jak i mój zespół nie zarabiamy (usunięte przez administratora)tysięcy. Jesteśmy dobrymi sprzedawcami (klasa 1 i 2) z wynikami.

maniekzlubaniek
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

to sobie teraz wyobraź że 4-5 lat temu za tą samą pracę dostał byś (usunięte przez administratora) więcej, poza tym jak kolega napisał, zależy od sklepu, takich sklepów gdzie może doaradca zarobić (usunięte przez administratora) możesz policzyć na palcach

Jesteś robitem
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

Komentarz sponsorowany. Człowieku, z miesiąca na miesiąc jest gorzej i tylko gorzej. U konkurencji zarobisz więcej, choć oczywiście zależy to od miejscowości. U nas jest tragedia.

Blelele
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

A ja zarabiam około (usunięte przez administratora)zł średnio co miesiąc. Wystarczy mieć gadane. Nowy system jest daremny, więc nie jest łatwo. Jak ktoś siedzi i nie myśli, to nie zarobi. A wystarczy mieć głowe na karku. Proponować, proponować i jeszcze raz proponować.

Maniekzlubaniek
@Blelele 10.08.2018 23:02

Kolego, nikt nie twierdzi że tak nie jest ale realia na sklepach są różne, czasami to nie wystarczy

RKS
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

Nie wiem, kto Ci zlecił ten tekst. Ale generalnie "pitolenie o szopenie". Firma "dba", żeby pracownik nie przekraczał 2200 netto. Te "realne" 3-4 to brutto. Max 2 m-ce w roku. Przez pozostałe 10 miesięcy oddajesz, to co nadrobiłeś.

fantomas
@Blelele 10.08.2018 23:02

Skoro tak, to ile masz punktów i ile punktów zbiera sklep oraz jaki ma plan?

Weteran
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

skoro post jeszcze nie został usunięty przez admina, chociażby za to że podane są zarobki, to znak że jest to napisane przez firmę :) Nie czytajcie tego i nie bierzcie tego pod uwagę. Pozdrawiam.

Blelele
@fantomas 11.08.2018 23:23

W lipcu uzyskałem (usunięte przez administratora)pkt. Wszystko wyrobione na maxa. Plan sklepu punktowy to był ponad (usunięte przez administratora)pkt. Jestem jednym z najlepszych pracowników w całym regionie. Lipiec był dobrym miesiącem. Na ogół mam srednio po (usunięte przez administratora)pkt i zawsze 1 klase.

fantomas
@Blelele 13.08.2018 13:02

Do administracji gowork. Który punkt regulaminu narusza informacja o ilości punktów?

Nie jestem robotem
@Weteran 12.08.2018 16:17

Wartości zostały bo są podane nieszablonowo, tj nie pasują do filtra i nie zostały ocenzurowane przez automat a moderator jeszcze nie wyłapał. Co do zarzutu że komentarz sponsorowany to wydaje mi się że mało prawdopodobne, aby firma kierowała Twoją uwagę na potencjalne większe pobory u konkurencji- patrz ostatnie zdanie.

Bolo
@Blelele 13.08.2018 13:02

Więc jesteś w grupie (usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora)(usunięte przez administratora) ;)

anna88
@RKS 11.08.2018 23:10

pracowałam 2 lata tam, zarobki zależały tak naprawdę od kierownika, na początku mieliśmy ch. kierownika i faktycznie zarobki dwa dwieście potem przyszedł konkretny gość i tak zmotywował załogę że zaczęliśmy zarabiać od trzech w górę , święta piątka pękła , po zmianie punktowym faktycznie zarobki poszły w dól ale czy trzy tysie to mało ? dla przeciętnego doradcy ? szczególnie się nie produkowałam żeby tyle wyciągnąć. Na moim sklepie jak odchodziłam niedawno jest chłopak który zarabia od lutego pięć , sześć tysi ale gość jest gigant po prostu w tym co robi . więc kwestia podejścia.

Doradca neo
@anna88 30.08.2018 10:46

5 6 tysi chyba jak byłaś z kolegą we dwoje na sklepie w święta? 4 tyś to najwyższa wypłata w nowym systemie w sklepie w większym mieście i nie mówię tu o podawaczach towaru tylko o doradcach z z topu

Pablo.
@Doradca neo 03.09.2018 19:12

Ostatnio nie ma szans na zarobienie dobrej kasy. Korekta goni korektę.

anonymous
@Americano 08.08.2018 16:05

a ja się zgodzę z przedmówcą, może tu doradca zarobić do 5 tyś na rękę bo ja z takim pracuję a sklep jest nie duży w małej miejscowości.

Karol
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

Skąd masz takie informacje, na temat tych zarobków? Kompletna bzdura! Co z tego, że firma dała podwyżki skoro obniżyła premie za sprzedaż.... Pracownicy potrafią liczyć i już wiadomo, że na samych prowizjach od sprzedaży jest ok 20-30 % strata w porównaniu do systemu poprzedniego, a PRZEPAŚĆ w porównaniu do stanu sprzed 2-3 lat. Pracownik w Biedrze ma na lepsze warunki zatrudnienia, sądzę, że jest różnica między wykładaniem towaru na półki w markecie a sprzedażą sprzętu AGD RTV.(usunięte przez administratora)- TAK do tego sprowadza się ta robota, bo inaczej nie zarobisz na rachunki, na dom i utrzymania rodziny i siebie; sprzedasz klientowi pralkę za którą zarobisz 0,90 zł brutto ? ( TAK 90 groszy brutto), nie sprzedasz chociaż spełnia jego wymagania 100%, - będziesz wciskał sprzęt taki którego sprzedaż jest opłacalna dla CIEBIE. Co do konkurencji, niestety wygląda to podobnie ( nie mówię tak samo,) w, każdej tego typu sieciówce bazującej na tym samym modelu sprzedażowym.

OLo
@Nie jestem robotem 08.08.2018 13:47

Można zarobić ale najwyżej Garba !...

Ela
@OLo 04.12.2018 19:05

Dosłownie

olol
@anonymous 05.10.2018 18:06

4000 zł można zarobić w grudniu jak sklep przekroczy 90% planu, inaczej jest to nie możliwe

Bolo
@olol 12.01.2019 16:28

w grudniu 6, normalny miesiac 4 minimum

zbyszek
Zweryfikowany użytkownik

jestem ciekaw co z moim kodem rabatowym za wycofanie opinii negatywnej Moje sugestie dla NEONET S.A.: narazie czekam

Leon

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przywrócić stare zasady wynagradzania

Iza
@Leon 14.01.2019 00:34

Kilka osób wspominało już, że nie odpowiada im wprowadzony nowy system wynagradzania pracowników. Czy pracownicy rozmawiali z szefostwem na ten temat? Czy nowy system premiowy jest wyszczególniony w umowie jaką firma NEONET zawiera ze swoim pracownikiem? Rozwiń proszę tę myśl.

Neodoradca

Całej firmie przydałoby się gruntowne wietrzenie kadr w szczególności niektóre osoby pracujące na stanowiskach menadzerskich nie mają pojęcia o jakim kolwiek zarządzaniu innymi ludźmi, przez takich pseudo rksow czy kierowników sklepy podupadaja, ponieważ nikt o zdrowych zmysłach nie będzie pracował nie wyrabiając planu itp za 2k na Msc przy takim natłoku obowiązków. Wymagania wciąż rosną i nie są adekwatne do pensji. Jeżeli ktoś chce być dobrym doradca musi zapomnieć o jakimkolwiek życiu osobistym, a i tak koniec końców firma niedoceni pracownika który się angażuje. Na jego miejsce przyjdzie kolejny głupi. Nadgodziny liczone na chybił trafił, wypłacane z opóźnieniami. Reasumując praca w tej firmie to szkoła życia i nauka cierpliwości. Jedynym rozwiązaniem problemu w firmie są odpowiednie osoby na odpowiednich miejscach co jest nieralene, i będzie się wiązać coraz większym odpływem doświadczonych doradców do konkurencji.

Kondzio

A na Pomorzu doświadczeni pracownicy z wieloletnim stażem uciekają do ... konkurencji.

rozczarowany

W firmie panuje absolutny chaos, większość stanowisk dyrektorskich zajmują członkowie rodziny prezesa którzy nie mają zielonego pojęcia o segmencie którym mają się zająć. Dobierają osoby na stanowiska kierownicze o podobnym poziomie wiedzy, nikt nie wie jak powinien działać, szeregowi pracownicy co chwilę są zarzucani bezsensownymi zadaniami, gdzie po chwili przychodzi inny dobry kumpel czy kuzyn prezesa i każe takiemu pracownikowi robić zupełnie coś innego ponieważ ma jakiś personalny problem z jego przełożonym. Panuje absolutny brak szacunku do pracownika, niektóre osoby pracują po kilka tygodni bez umowy bo osobom na stanowiskach decyzyjnych nie chce się przekazać do kadr informacji o potrzebie przedłużenia umowy. Ludzie siedzą pościskani w hałasie na śmierdzącym openspejsie, sprzęt do pracy to jest jakaś porażka - z początku dostałem 7letni laptop z zepsutą baterią i dopiero po dwóch miesiącach próśb został wymieniony na nieco lepszy. Wśród większości pracowników panuje zawiść, ludzie przepychają się między sobą obowiązkami, jak coś idzie nie tak to możesz mieć pewność że twój temat zostanie poruszony u prezesa albo dyrektora działu. Wiecie czemu z firmy ciągle wycieksją dane klientów? Bo osoby od bezpieczna IT zostały zatrudnione właśnie jako znajomi prezesa i widać że nie mają pojęcia jak o to bezpieczeństwo zadbać, jedyne działania w kierunku "bezpieczeństwa" to blokowanie pracownikom stron internetowych, pięciokrotne szyfrowanie sprzętów, monitorowanie poczty i wydruków, w końcu kontrola najwyżsą gwarancja zaufania Naprawdę jeśli masz szacunek do siebie, swojej pracy i zdrowia to nie idź pracować do neonetu. To miejsce które zabija chęć pracy i pasję w człowieku. Ludzie wytrzymują tutaj maksymalnie rok, chyba że mają mentalność flądry z urzędu albo są rodziną prezesa. Neonet jest pełen krzyczących niekompetentnych ludzi bo ci kompetentni albo dawno już się zwolnili albo siedzą cicho i tylko odbierają wypłatę

Martin

Ktoś coś wie? Będą jakieś bony na święta?

Maciej
@Martin 02.12.2018 18:07

Dostałeś "podwyżkę"? Zapomnij o bonach.

Ela
@Martin 02.12.2018 18:07

Śmiechu warte te bony jak dla bezdomnych

Anetka
@Ela 17.12.2018 14:36

Jak mnie to złości, że co roku to samo narzekanie. Pracodawca nie ma obowiązku NIC Ci dać z okazji Świat, a Ty mimo, że dostajesz, stękasz że za mało. Żenada

Jaromir
@Anetka 26.12.2018 19:46

Aneta, ty pewno z tej kadry z góry... tzw. pierdzistolki, bo bronisz, a nie masz racji. Premia św. jest takim podziękowaniem dla pracownika za cały rok i uznanie że strony pracodawcy to dzięki nam tak naprawdę maja dużo kasę. Żenada Anetko

Anetka
@Jaromir 29.12.2018 15:55

Sam piszesz, że to forma podziękowania.. Czyli nie obowiązek a dobra wola, która z niezrozumiałego dla mnie powodu co roku jest obśmiewana.

anonim

(usunięte przez administratora)

Pytający

Witam. Jestem pracownikiem neonet od niedawna. Mam do was pytanie. Czy wasz kierownik też zmienia często grafik? Czytałem, że zgodnie z Art. 129 par. 3 k.p. musi poinformować o zmianach co najmniej 1 tydzień przed rozpoczęciem pracy w okresie, na który został sporządzony nowy grafik... czy mogę się z nim nie zgodzić gdy załóżmy W piątek zmieni mi grafik od poniedziałku... gdzie załóżmy mam mieć na 12, a w piątek powie mi, że muszę być o 8 w poniedziałek, bo zwiększył się ruch.

Neon
@Pytający 15.12.2018 00:35

Może o ile jest uzasadniona podstawa, jak choroba jednego z pracowników czy nagła zmiana kadry. (usunięte przez administratora)

Martin
@Pytający 15.12.2018 00:35

Tak, to normalne. Kierownicy (niektórzy) nie myślą układając grafik, a później muszą robić korekty.

Neon
@Neon 17.12.2018 10:31

Ciekawe że druga część mojej wypowiedzi została usunięta przez administratora przez co zmienia się kontekst o 180 stopni... Leć z tym do pipu.

Romanek
@Neon 27.12.2018 08:17

To jest tzw elastyczny czas pracy, bo w firmie pracują takie elementy które nie umieją miesiąc prędzej zaplanować tego w jakie dni bedzie potrzebna większą ekipa do rozłożenia cen np.

Kartofel

Mam wiedzę o firmie Neonet ale jakoś administrator nie pozwala mu się nią podzielić.... Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zacząć myśleć

Kartofel.

Jak można napisać prawdę, opinię o pracodawcy skoro są usuwane przez administratora. Bez kwot, wulgaryzmów. Żenada. Wolność słowa.

Kartofel.

Od roku czasu, czyli od momentu zmian w systemie premiowania jakość obsługi w sklepach zszedł na (usunięte przez administratora). System premiowania powodujący spadek wypłat spowodował odpływ doradców z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Kierownictwo całkowicie oderwane od rzeczywistości, kierownicy regionalni nie mający pojęcia o handlu i jakości obsługi. Brak chęci zatrzymania doświadczonych doradców robiących jakość dla sklepu, zatrudnianie osób, które dopiero zaczynają pracę, czasami nawet nie potrafiące się wysłowić spowoduje , że na sklepach pozostaną sami przewalacze towaru a klienci odejdą do konkurencji. Praca specyficzna, wymagająca upływu czasu i doświadczenia w staniu się dobrym doradcą, tym bardziej dziwi lekkomyślne pozbywanie się jakościowych, doświadczonych pracowników. Cóż Titanic nabiera mocno wody koniec wiadomy.

amg

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zatrzymać dobrych sprzedawców i godnie ich wynagradzać

dolif

raty 0% kit

Martin
@dolif 09.12.2018 20:41

Kit, bo...?

Yaro
@dolif 09.12.2018 20:41

W sklepie internetowym bez problemu.

Krzysztof
Zweryfikowany użytkownik

Chyba jeden z najgorszych sklepów, zamówienie złożone 2 grudnia, przyjęte (potwierdzone) do realizacji i ... po potwierdzeniu, że towar "skompletowany i przygotowany do wysłania" ... cisza. W dniu 9 grudnia na "śledzeniu przesyłek" informacja : "że przykro, zamówienie zostało anulowane"..., żadnej informacji przed, w trakcie, ani informacji po, co było przyczyną anulowania zamówienia. Totalne lekceważenie i "olewanie" klientów. Zamówienie nr 40658136.

dolif

jak najdalej od neonetu

dolif

(usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: sprzedawac tak jak jest w ofercie

nope

noeonet dał mi wadliwy sprzęt i dali go do serwisu mówili że mam czekać 15 dni czekam już21 a komputera nadal brak nie polecam:) Moje sugestie dla NEONET S.A.: nie polecam

Jakiś ktoś
@nope 06.12.2018 19:18

Neonet nie produkuje sprzętu tylko go sprzedaje więc łatwo się domyślić że też go nie naprawia tylko oddaje do serwisu producenta, a więc pomyśl trochę nad tym co piszesz.

Mmm

Jakiej wysokosci byly to podwyzki? Ile wiecej do podstawy otrzymuje teraz pomocnik/ doradca klienta/ kierownik?

Wkurzony!

Nie polecam robić zakupów w sklepach NEONET!!! Od 2ch miesięcy w moim domu, leży uszkodzony sprzęt, który zakupiłem przez internet. Złożyłem reklamacje, ale niestety co chwilę jestem zbywany. Totalna arogancja ze strony pracowników. Oczywiście nie odpuszczę i skieruję sprawę do sądu. Także przestroga, dla tych którzy planują zakup w tym sklepie. Moje sugestie dla NEONET S.A.: Zacznijcie szanować ludzi!

lol
@Wkurzony! 25.11.2018 22:27

kupiłeś przez internet? to czego wymagasz od sprzedawców w sklepie? nie oni ci go sprzedawali .Przeczytaj swoje oprawa a później głupoty wypisuj

hzi
Zweryfikowany użytkownik

Cała prawda o NeoNet.pl! Uszkodzili reklamowany sprzęt (w moim przypadku porysowali wyświetlacz w nowym telefonie) i oglądają się na serwis CCS, który równie spranie porysował tylna szklaną obudowę gdzie znajdowała się fabryczna naklejka producenta. Tyle, że serwis przyznał się do winy wedle niepodważalnych dowodów, natomiast NeoNet.pl ma to w poważaniu. Lepiej omijać sieć szerokim łukiem lub jak już kupować stacjonarnie, gdyż w przypadku reklamacji jest ciężko spisać protokół stanu reklamowanego urządzenia.

Aleksander

Praca na stanowisku pomocnika sprzedawcy w Neonecie była dla mnie miłym i interesującym doświadczeniem. Do zakresu moich obowiązków należało roznoszenie cenówek, obsługa klienta (w miarę możliwości oraz wiedzy) pomoc w znalezieniu/spakowaniu towaru bądź jego wydanie oraz szeroko pojęte prace porządkowe. Najmniej przyjemne z tego było wydawanie dużych sprzętów z racji tego, że jest się za ten sprzęt odpowiedzialnym, ale zawsze można było poprosić kogoś o pomoc. Ilość obowiązków uzależniona od ruchu na sklepie oraz transakcji, co przekładało się na mniej bądź więcej pracy. Załoga świetna, luźna oraz wyrozumiała. Z każdym dało się dogadać i pożartować nie ważne czy był pomocnikiem czy kierownikiem. Co do minusów to na początku może być nim pensja, ale firma stwarza szanse rozwoju oraz awansu co w przyszłości przekłada się na wyższe zarobki. Największym minusem były dla mnie jednak godziny pracy (10-19), odczuwałem że mam mniej czasu niż w systemie 7-15, jednak idzie się przyzwyczaić. Podsumowując pracę w Neonecie będę wspominać ciepło.

Zostaw opinię o NEONET S.A. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEONET S.A.