Opinie o NEONET S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEONET S.A.

Mort123

Jestem byłym pracownikiem, ale pracę w Neonecie oceniam dobrze. Fakt, że tutaj za samo przychodzenie do pracy się długo pracownik nie utrzyma. To handel i liczy się sprzedaż i indywidualne wyniki sprzedawców. Doradca klienta robi praktycznie wszystko: obsługuje kasę, zmianę cenówek, program magazynowy, zamawia towar, sprząta swój dział, pisze reklamacje, raty, gwarancje, usługi. Minusem jest to, że jest na tyle dużo pracy, że czasem na najważniejszą, czyli obsługę klienta brakuje czasu przy dużym ruchu. Sklepy zwykle czynne są 7 dni w tygodniu po 9 - 10 godzin. Zmiana zwykle to 8 godz prócz śród i sobót, gdzie pracuje się 12 godz. Grafik rozliczany jest miesięcznie, więc jeżeli w 1 miesiącu zrobi się nadgodziny to w następnym są one oddawane. Kolejny minus to zostawanie po zamknięciu, żeby policzyć kasę i zrobić raporty. Jeżeli traficie na dobrego kierownika to uda załatwi to wam jako nadgodziny do odbioru. Następny minus to niestety karanie za nie wyrobienie planów odejmowane jest 10% od premii. Plus to duża ilość szkoleń zarówno z asortymentu, jak i przygotowujących do sprzedaży. Zarobić można naprawdę nieźle. Zawsze podpisywana jest umowa o pracę- na początku 3 miesiące. Stawka na umowie to najniższa krajowa plus premie za wyniki. Jak się starasz to minimum 2500 do ręki wpadnie, w sezonie nawet 5 tys jest osiągalne. Jeżeli przez 3 miesiące nie wyrabia się planów nie z winy małego ruchu to trzeba się liczyć najpierw ze szkoleniem naprawczym, potem jest informacja rozwiązaniu umowy. Atmosfera zależy od kierownika sklepu i współpracowników. Pracowałam w dwóch Neonetach i w jednym każdy robił sobie na złość, obgadywanie, "kradzież" klientów -rotacja była ogromna, praktycznie co miesiąc zwalniały się min. 3 osoby. Po przeprowadzce trafiłam na super zespół, gdzie chciało się aż przychodzić do pracy. rozstałam się z firmą ze względu na znalezienie nieźle płatnej pracy biurowej, gdzie mam wolne weekendy. W sumie pracowałam rok

Maxio
@Mort123 04.09.2017 10:46
Jestem byłym pracownikiem, ale pracę w Neonecie oceniam dobrze. Fakt, że tutaj za samo przychodzenie do pracy się długo pracown...

Z tym 5000 to musisz naprawde pracować w dobrym sklepie. jak pracujesz w sklepie gdzie w w weekend masz trafik 200 klientów dziennie i 6 sprzedawców na zmianie to cięzko zarobić w nowym systemie nawet te skromne 2500

riko
@Mort123 04.09.2017 10:46
Jestem byłym pracownikiem, ale pracę w Neonecie oceniam dobrze. Fakt, że tutaj za samo przychodzenie do pracy się długo pracown...

A jeśli trafisz na złego kierownika, który nie pozwala ewidencjonować czasu pracy zgodnie z faktyczną realizacją (a więc przychodzenie przed otwarciem sklepu i wychodzenie po zamknięciu sklepu), to robisz donos do PIPu i kierownik nauczy się prawa pracy.

Nowy

Czy widzicie jakiś sposób na poprawę warunków pracy i płacy? Mam zamiar aplikować ale trochę zastanawiające są wasze opinie. Piszecie, że trzeba sie upominać o wypłatę, przecież są określone terminy.

riko
@Nowy 19.10.2017 19:00
Czy widzicie jakiś sposób na poprawę warunków pracy i płacy? Mam zamiar aplikować ale trochę zastanawiające są wasze opinie. P...

O upominaniu się o wypłatę pierwsze słyszę. Nie wierz we wszystko co piszą.

Zdemotywowany pracownik

Powiem szczerze, tak jak teraz się dzieje to sie jeszcze nie działo, ten nowy system dramat, za to samo płacą duzo mniej niz na starych zasadach. (usunięte przez administratora)

Glouver

Oświęcim

Vanil

Pracuje w Neo od ponad roku jako DK. Można zarobić fajna kasę,wystarczy odrobina chęci i zaangażowania. Za siedzenie na 4 literach, nigdzie kasy nie zarobisz:)

Roksia
@Vanil 01.11.2017 10:51
Pracuje w Neo od ponad roku jako DK. Można zarobić fajna kasę,wystarczy odrobina chęci i zaangażowania. Za siedzenie na 4 liter...

Niewolnikom na plantacjach bawełny też tak mówiono. Pracujcie ciężko a pewnego dnia nie będziecie musieli już być niewolnikami... Jasne, że jak się nie starasz, to w neo nic nie osiągniesz a i pewnie cię wyrzucą... Problem polega na tym, że nawet jak się starasz to i tak jest do (usunięte przez administratora)...

Glouver

Proszę niech ktoś napiszę opinie o sklepie w (usunięte przez administratora) i o realnych zarobkach. Warto tam podjąć pracę?

Hejka 123

Witam, czy ktoś pracował na stanowisku referenta ds dokumentacji magazynowych? Jakie są wasze opinie? Jak zarobki?

Obiektywny

@riko Takie opinie jak Twoja bardzo merytoryczne może w jakiś sposób wpłyną na politykę w firmie! Tu jest zatrudnionych dużo ludzi i szkoda żeby doprowadzić do ich odejścia. Listę potrzeb kadrowych maja sporą!!

Aluś

Czy jest nadzieja na poprawę warunków płacy w firmie? Mają duże braki kadrowe więc zaraz zacznie się kłopot!

qaz

Witam, Na stronie znalazłem same opinie dotyczące sprzedawców jednak zaciekawiła mnie oferta "Młodszy Specjalista ds IT" Czy wie ktoś jak wygląda praca i zarobki na tym stanowisku?

Nick

Dlaczego nie działają strony neonet.pl i neo24.pl

Iza

@Nowy pewnie wiele zależy od stanowiska jakie Cię interesuje. Z tego co widzę, to NEONET S.A. posiada zarówno oferty pracy, w których oferuje umowę zlecenie, jak i takie w których jest to zatrudnienie na umowie o pracę. Któraś z ofert szczególnie Cię zainteresowała? Może ktoś z obecnych pracowników mógłby powiedzieć Ci coś więcej o pracy w tym charakterze.

Nowy

Czy firma NEONET generalnie zatrudnia tylko na umowę zlecenie czy są inne opcje? Sporo ludzi potrzebują!!

Aluś

Czy jesteście pewni, że nie można znaleźć pozytywnych stron w pracy dla NEONET ? Wiadomo, że nie ma idealnych firm i jak mówi powiedzenie , wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja tu pracuję, nie jest może najlepiej ale nie narzekam.

Neonet

RKS Łukasz Sz. jeszcze pracuje? Region 2

emil
@Neonet 26.09.2017 23:59
RKS Łukasz Sz. jeszcze pracuje? Region 2

Nie. Podobno się zwolnił i pracuje w jakiejś firmie sprzedającej papierosy.

Karol

A co sie dzieje z K.Sz?

euzebiusz
@Karol 22.09.2017 13:41
A co sie dzieje z K.Sz?

K. Sz. na szczęście jakieś pół roku temu dostał szansę na rozwój poza strukturami firmy. Czuł że to się tak skończy i się rozchorował. Chyba w marcu się to zakończyło.

Justysia Chojnów

Zna ktoś kierownika z Chojnowa ?? Ponoć nieprzyjemny typ . Chcę tam zacząć pracę i nie wiem czy się opłaca. Czy to prawda iż idzie on do Lubina ??

Kierownik z Chojnowa
@Justysia Chojnów 19.09.2017 16:44
Zna ktoś kierownika z Chojnowa ?? Ponoć nieprzyjemny typ . Chcę tam zacząć pracę i nie wiem czy się opłaca. Czy to prawda iż i...

to mądre z Twojej strony podpisywać się imieniem :)

Justysia Chojnów

Zna ktoś kierownika z Chojnowa ?? Ponoć nieprzyjemny typ . Chcę tam zacząć pracę i nie wiem czy się opłaca. Czy to prawda iż idzie on do Lubina ??

Olek

Czy jest coś co mogłoby na tyle zmienić firmę, że efekty pracy byłyby bardziej spektakularne i dały dobre wyniki?

Iza

@Mort123myślę, że Twoja opinia będzie pomocna dla wielu osób. Piszesz między innymi, że przy nie wyrabianiu planów, można jeszcze liczyć na dodatkowe szkolenie i kolejną szansę. Myślę, że to dobra informacja dla osób, które nie mają dużego doświadczenia w tego rodzaju pracy i kontakcie bezpośrednim z klientem.

Igor

NEONET to jedna z wielu firm stojących na efektach handlu!

kciN

No właśnie problem w tym że możemy jedynie dyskutować o tym czy jest to normalna firma. Cała konkurencja stara się być lepszą, a Neonet usiłuje uchodzić za "normalną firmę"

Olek

Rotacja w dzisiejszych czasach to prawie jak norma. Ludzie zmieniają pracę z bardzo różnych powodów i wcale nie musi to mieć związku z firmą. Moim skromnym zdaniem NEONET to normalna spokojna firma tylko to jest handel. Trzeba się zastanowić dobrze czy chcemy to robić.

ja

ok

zainteresowany

Jestem po pierwszym etapie rekrutacji telefonicznej teraz rozmowa. Chciałem się trochę bliżej przyjrzeć opiniom pracowników - świeżych(konkretnych) niestety brak w sieci, a te starsze nieco niepokojące - ale zdaję sobie sprawę że niezadowolony pracownik podzieli się opinią gdzie tylko może, a zadowolony siedzi cicho. Miło jakby ktoś coś rzucił o aktualnych warunkach całkiem obiektywnie. Aktualnie dziwnie wygląda powielanie ofert pracy. Raczej nie zatrudniają po 2 osoby na m2 więc pewnie spora rotacja. I tu pytanie co jest jej powodem .... brak kandydatów, ludzie się nie nadają ? czy jednak złe warunki pracy czyli sami się zwalniają, albo nieadekwatne progi sprzedażowe ich eliminują.

Anka

Jeśli ktoś idzie do pracy w sklepie to chyba zdaje sobie sprawę co będzie leżało w zakresie jego obowiązków? Skoro inni potrafią to trzeba się przyłożyć .

proszę nie usuwać

kto kojarzy te przekroczenia dobowe? wszyscy mamy? dlaczego każda informacja o tym jest zgłaszana do usunięcia?

proszę nie usuwać

kto kojarzy te przekroczenia dobowe? wszyscy mamy? dlaczego każda informacja o tym jest zgłaszana do usunięcia?

Bartoszek

Wszystkie firmy cisną żeby osiągać dobre wyniki. NEONET mając tyle konkurencyjnych firm nie będzie postępował inaczej. Obserwuję młodych pracowników w firmie i widzę, że często brak im takiego daru do przekonywania klienta żeby kupił akurat u nas towar

Olga

Jak się podpisuje umowę jako sprzedawca to zarobki są uzależnione od wyników. Jak ich nie ma lub są słabe przez jakiś czas to znaczy sprzedawca jest słaby, proste. Praca to nie przedszkole, że ktoś bedizen prowadził za rączkę.

Grażyna

Neonet wprost szaleje z ilością ofert pracy. Czy coś wydarzyło się w firmie , że potrzebujecie tak dużo pracowników? Myślę o aplikowaniu na doradcę klienta i dlatego tak dopytuję. Ja bardzo lubię handel i sądzę, że będę zadowolona ale dla kogoś z innej banki to złe miejsce

bbbbbb

Gówniane to forum że usuwa się wpisy nie obrażające nikogo

ww

AW - FB - MA działa nadal?

Brok

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć mi coś w temacie pracy dla sprzedawcy-doradcy? Jak się pracuje w firmie ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Mario

Nie widziałaś jaką umowę podpisujesz? Pytałaś w ogóle czy ta lodówka może być w ratach 0%

Olek

Tak mało opinii na forum, pewnie większość osób leży na plaży. Tak ciągle narzekamy na firmę ale chyba niepotrzebnie. Wszędzie trzeba pracować i to czasem ciężko, w każdej firmie są okresy lepsze i gorsze.

Aleander

Czy możecie napisać jaka jest przyczyna, że firma potrzebuje tak dużo osób do pracy? Czyżby jakieś nowe sklepy otwierali? Może ktoś wie i mógłby się podzielić informacją. A tak w ogóle to jak się pracuje we Wrocławiu? Czy jest dobra atmosfera do pracy?

MayLee

Ładną Publicon szeptanke robi...

rer

Tam mają kilka spółek. Jest jeszcze mix media. Wiedzą jak kombinować chociaż na Cypr chyba nie jeżdżą.

olo

Nie My Center tylko AGD Market. Chlopaki przeniesli biznes wcześniej do nowej spółki.

My Center

słyszeliście, że My Center ogłosił upadłość. Kaplica

Avans południe
@My Center 05.07.2017 17:43
słyszeliście, że My Center ogłosił upadłość. Kaplica

My center jeszcze nie ogłosił upadłości. Ogłosił upadłości AGD MARKER SP. z o.o.

Marlon

Witam, ile na dzień dzisiejszy zarabia się na stanowisku pomocnik sprzedawcy (chodzi mi o kwotę netto) i czy jest to umowa o zatrudnienie czy umowa zlecenie? Z góry dzięki za odpowiedź

wolna

co mysliecie o MC teraz i co myslicie o Fabianie nowym od detalu w MC ???

Janeczek

Witam, mam pytanie o pracę dla doradcy klienta - RTV-AGD-IT. Jak jest rozliczany ze swojej pracy? Jakie wymagania ma firma wobec kandydata na to stanowisko? Czy jest w firmie pakiet socjalny lub multisport? Mam nadzieję, że atmosfera w firmie jest dobra?

Mądrala

Myślę, że tak jak niektórzy traktują forum tak samo i firmę. NEONET to duża i prężna firma i z pewnością poradzi sobie z ludźmi dla których hejty to cel w życiu

były pracownik

niestety, mój wpis cały został usunięty - chyba niewygodna komuś wypowiedź była....szkoda, bo szczerze pisana przez byłego pracownika z dłuuuugim stażem...

Aluś

Czy dowiem się coś o firmie konkretnego? Czytać się nie chce tych głupich tekstów, to jest forum firmowe a nie randkowe! Może ktoś wie jakie umowy stosuje firma?

Andrzej

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów jaki jest powód, że NEONET ma tak długa listę ofert pracy? Czy to nowa placówka czy jakaś rozbudowa? Mam zamiar aplikować i dlatego dopytuję. Jak się pracuje we Wrocławiu? Interesuje mnie Wrocław ponieważ tam potrzebują człowieka do controllingu

anonim

(usunięte przez administratora)

zenek

skoro jego dyro go nie pilnuje to tak jest

zwali mnie Mietek

Kiedyś robiłem w Neo i Mexie w Knurowie i Jastrzębiu Jastrzębie jakoś tam szło ale Knurów słabo Jak idzie im teraz ?

Zostaw opinię o NEONET S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NEONET S.A.