W zeszłym tygodniu napisałem na tym forum o praktykach stosowanych przez firme MDD, polegających na tym, że oczekuje się od pracowników aby okłamywali klientów. Firma posiada swój magazyn w USA, na stronie https://receptionplanet.com/?SID=r2gti63r0qj99qh9flqcjg4s64 podany jest numer do amerykańskiej obsługi klienta. W rzeczywistości, numer ten jest przekierowywany do pracownika w Polsce, KTÓREMU NIE WOLNO POWIEDZIEĆ, ŻE JEST W POLSCE i ma mówić potencjalnemu klientowi nieprawdę co do miejsca swojego przebywania. Dlaczego firma tak postępuje? Co ma do ukrycia? Dlaczego mój wpis został usunięty?
stop frustratom
29.05.2019 16:54
Kolego czy ty tam w ogóle pracowałeś?? bo ja tak. Bzdury opowiadasz, nikt nikomu nie każe kłamać. Telefon amerykański jest to po żeby klienci nie płacili za połączenia między kontynentami, nikt mi nie kazał nikogo okłamywać. Ciekawe swoją drogą co wywołuje taką frustrację..
Zenon
03.06.2019 20:51
Nie wiem co kto tobie kazał, ja opisuje swoje doświadczenia, było powiedziane wprost, że NIE WOLNO a to co napisałeś, wygląda na ściemę, w dodatku kiepską. Nie myl frustracji z ciekawością
jhijijokli
10.04.2019 10:07
Czy ktoś z firmy raczy odpowiedzieć, dlaczego na stronie (usunięte przez administratora) jest amerykański numer do obsługi klienta, ktory jest przekierowywany do Polski i dlaczego polscy pracownicy muszą tworzyć pozory i udawać, że są w USA? Jaki jest cel tego przedstawienia? Czy chodzi o budowanie prestiżu a może o unikanie podatków lub jakiegoś cła?
Jest niedopuszczalnym, aby firma oczekiwała od pracownika, żeby KŁAMAŁ klientom, jeszcze za śmieszne pieniądze.
Przychody i zysk MDD
27,0 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
kl;lj;
16.03.2019 04:57
Od początku i dalszym ciągu zatrudnianie przeciwko Prawu Pracy. Niedostosowanie produkcji do zatrudnienia i przekraczanie wszystkich norm w każdej formie, brak ofertach zakresów obowiązków, itd .Kiedy było : przyjazne środowisko i możliwości podnoszenia kwalifikacji ?
Cześć. Kilka dni temu na jednym z portali pojawiło się ogłoszenie w którym MDD szuka KAMa, właściwie kilku. Strona www wygląda świetnie, firma w środowisku rozpoznawalna. Mam jednak pytanie jak się w MDD pracuje? Jaki szef? O zrazobkach chyba nikt mi nic nie napisze? Samochód? Jaki jest podział i struktura firmy? Czy oprócz handlowców od kluczowych klientów są też zwykli PH od drobniejszych tematów? Czy to tylko nazawa pic? Proszę o rzetelne info, bez piania z zachwytu albo obelg. Dziękuję
alicja
30.01.2019 13:33
Bardzo ciekawe i prawdziwe: http://www.ndg.com.pl/poradnik-szefa-jak-dbac-o-najlepszych-handlowcow-zeby-nie-chcieli-zmieniac-firmy/
Nika
08.02.2019 21:31
Lepiej dla ciebie żeby to był pan ....... w przeciwnym razie możesz przeżyć szok
it's ok
07.02.2019 10:31
Dział handlowy zagr. spoko - dużo samodzileności, kontaktu z ludźmi i wyjazdów, jak się robi swoje to jest ok. Dużym plusem są fajni ludzie w zespole i atmosfera. Jak ktoś ptrafi planować swoją pracę i ceni sobie dużo autonomii to polecam.
ffkyfyo
03.02.2019 11:28
01.01.2020 !!!!!
veeeeeeg
31.01.2019 21:25
Specjalista ds. Obsługi Klienta z językiem francuskim
Szwaczka
Tapicer
Pracownik transportu wewnętrznego – operator wózka widłowego
Wordpress Developer
Specjalista ds. Public Relations
Specjalista – ekspert ds. planowania produkcji SAP
Konstruktor
Brak form zatrudnienia i określeniem minimalnego okresu
Niektórych stanowiska szczególnie fizycznych zakresu obowiązku.
Brak kontaktu telefonicznego , email w celu uzyskania dodatkowych informacji na temat stanowiska pracy zawartego w ogłoszeniu. Konkretów co oferujecie (np. pakiet socjalny , dodatkowe wynagrodzenia , itp.)
11.01.2019 07:22
Dyrektor Produkcji
17.01.2019 12:46
O ile wiem poza dodatkiem frekwencyjnym ktorego zasady sa jasne i okreslone, pensje są stałe. Więc jak nie przyszedłeś do pracy to nie oczekuj że zostanie wypłacony.
Każdy zarabia zgodnie ze stopniem.
Nie ma premii uznaniowej i akordu.
Robisz to co umiesz najlepiej jak potrafisz.
Jeżeli ktoś tak chce pracować. Zapraszamy.
była pracownica
23.07.2018 18:33
Porada dla szukających zatrudnienia.
Dla właściciela liczy się tylko i wyłącznie wynik finansowy. Wszystkie te bzdety co mają na stronie w zakładce "o nas" to puste frazesy. Firma nie stawia na rozwój pracownika, woli pozyskać nowego niż zainwestować w obecnego. Nie licz szkolenia - a jeśli nie wierzysz to zapytaj podczas rozmowy kwalifikacyjnej - Jakie ostatnio przeprowadziliście Państwo szkolenia dla pracowników. Nie zapomnij aby podali datę.
Na zakończenie, Jeśli jesteś dobry, dobra to traktuj tą firmę jako trampolinę do pracy w innej firmie, koncernie.
????
02.09.2018 21:16
Wynik finansowy dla pracodawcy jest najważniejszy, bo przecież musi pensje pracownikom wypłacić na czas, tak samo pieniądze ważne są dla pracownika, przecież nikt nie zatrudnia kogoś po to żeby klepać po ramieniu, podobnie tez pracownik przychodzi do pracy tylko i wyłącznie dla kasy, a nie po to żeby go lubili...
P.
20.09.2018 10:27
No niby tak, ale np. dla mnie musi też być satysfakcja, nie tylko kasa, ale kasa i satysfakcja. Na tym polega różnica między pracownikiem a wyrobnikiem -;)
Michał
12.12.2017 12:42
Witam,
dostałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko KAM -handlowiec. Proszę o jakieś aktualne info o firmie, dziale handlowym. Interesuje mnie jakie narzędzia pracy udostępniają, jaka jest umowa i ogólnie atmosfera. Dziękuję za wszystkie informacje
Luiza
18.09.2018 13:30
Jestem dokładnie na tym samym etapie , czy jest możliwość abyś napisał jak przebiegła twoja rozmowa jak to się skończyło i czy jesteś zadowolony.
Pracownik fizyczny
08.07.2018 00:07
Mdd Bardzo dobra firma szefostwo bardze dobre.....
Wypłata nie jest zła na te czasy.......
Ze Ukraińców maja to w czym oni są gorsi od Polaków?
Też mają rodziny i chcą zarabiać....
Polecam Jak najbardziej mdd
MAX
08.07.2018 10:33
Jeszcze chyba nie wytrzeźwiałeś chłopie
Pracownik fizyczny
10.07.2018 00:03
Kolego chyba ty.....
JAK komuś się nie podoba niech odejdzie nikt nikogo na siłę nie trzyma...
Zuzanna
28.01.2018 18:23
@Marcin, kilkanaście lat, to imponujący wynik. Mógłbyś opisać jak przez te lata zmieniała się ta firma w Twoich oczach? Jak osobiście oceniasz swoją współpracę z nią. Czy warunki zatrudnienia, są w Twojej ocenie fascynujące? Twoja wypowiedź na zadane przeze mnie pytania będzie punktem odniesienia dla osób zainteresowanych Fabryka Mebli Biurowych MDD Sp. z o.o. pod kątem zatrudnienia.
29.01.2018 08:40
// pryzmat przeszłości - T9 usilnie zmienia mi słowa ;)
jaro
26.06.2018 18:19
ogólnie nikomu nie polecam zaczynać tutaj "kariery" :)
Grześ
23.06.2018 20:11
@uprzedzona Idealnie opisane warunki oraz firma mdd dokładnie takie sytuacje w tej firmie mają miejsce . Firmie nie zależy na pracownikach kiedy dochodzi do sytuacji gdy wieloletni dobrzy pracownicy decydują się odejść słyszą bardzo proszę o to lista chętnych na Pana miejsce . Mam nadzieję że lista tych ludzi wie na co się zdecyduja podpisując umowę z ta firma .
A13
04.03.2018 22:36
Zarobki... średnie.... Je*bie jak wół. Kocham to co robię na swoim dziale i też jak Marcin mam poczucie "misji" w swojej pracy. Jednak mam pewne zastrzeżenia odnośnie przypadkowych okrzyknięci osób (które nie mają zielonego pojęcia) brygadzistą. A gdy chce się z własnej woli im coś podpowiedzieć /wytłumaczyć jak to powinno byc - biora cię za wroga i szukają pretekstu by się ciebie pozbyć to są tacy ludzie "co wszystkie rozumy" poskradali.
Zuzanna
28.01.2018 15:36
@!!!, współpracujesz w dalszym ciągu z Fabryka Mebli Biurowych MDD Sp. z o.o.? Opisałeś głównie środowisko i atmosferę jaka towarzyszyła Ci w codziennej pracy. Jak natomiast prezentowały się Twoje warunki zatrudnienia? Informacje na ten temat będą ważne dla osób, które rozważają wzięcie udziału w procesie rekrutacyjnym w tej firmie.
!!!!
28.01.2018 23:31
Warunki zatrudnienia w mdd również nie należą do takich ktorymi firma może sie pochwalic. Umowy zlecenia ciągnące się przez parę miesiecy, przez co firma traciła dobrych pracowników. Jesli chodzi o zarobki.... szału nie ma, za to obietnic wiele. A opisana przeze mnie atmosfera i środowisko jest bardzo ważne.
!!!
28.01.2018 14:49
Mdd to firma, która nie docenia pracowników, ktorzy chca i potrafią pracować. Jednego dnia mydla Ci oczy jakim jesteś wspaniałym pracownikiem, drugiego dnia przerzucaja Cie na inny dział. W tej firmie wystarczy "dobrze żyć" z osobami zarzadzajacymi, wtedy wzbijasz się na sam szczyt. Z którego równie szybko mozesz spasc, bo popelnisz jeden błąd.... a nawet nie koniecznie. Mdd to fabryka plotek. Skupisko zawistnych ludzi....( nie mówię o wszystkich). Pozdrawiam Mdd.
28.01.2018 17:50
W moim mniemaniu opinia bardzo subiektywna - w MDD pracuję już kilkanaście lat i jak to na wszystkich płaszczyznach życia bywa są wzloty i upadki ale najważniejsze jest aby zbudować swoją świadomość, uświadomić sobie po co tutaj jesteśmy a pracę wykonywać najlepiej jak potrafimy.
Gonzalez
02.12.2017 17:24
Witam, moja opinia jest taka że jest robota na papierze a jej tak naprawdę nie ma dlatego że robisz coś a potem się okazuje że musisz latać za jednym elementem po całym zakładzie szukasz zlecenie od tego 20minut wystukuje w komputer pokazuje mi że materiał jest a nigdzie go nie ma i tak w dzień co dzień potem te wysyłki latasz jak poje.. a na koniec dowalą Ci Ukraińców i musisz nad nimi stać albo nad tymi co dopiero zaleczeli wiadomo muszą się uczyć ale nie w tedy kiedy idzie robota po szyję i jesteś sam i musisz robić wysyłki jednemu pokazywać co i jak drugiemu co ma robić trzeciemu to samo. Powinno być tak że są ludzie dobrze zarabiający na swoim stanowisku że są poprostu ludzie którzy się znają nad tym co robią a nie że musisz latać i nic z tego nie masz. Mam nadzieję że docenią mnie w innej firmie
Jakub
10.11.2017 08:57
Niestety jest to jedna z firm w której naczelną zasadą jest brak zasad....
Unikać współpracy jak ognia. Krętactwo i brak jasnych zasad. Wykorzystają i wyplują jak przestaniesz być dla nich potrzebny. Na szczęście powstają wokół fabryki z etyką biznesową. W MDD etyki nie ma. Panowie co ją prowadzą są spaleni na rynku.
bartosz
30.10.2017 10:46
FIRMA MDD smieszne firma śmieszne kasa ale najlepsze są montaże mebli stawka montażystów dramat widac szukaj jeleni po całym powiecie co tak nie znajda takie co oferuja stawki nawet Ukraincy nie pojada
07.11.2017 15:13
może i tak, jednak patrząc na poziom montażystów, zaangażowanie i jakość wykonywanej pracy stawki są i tak wysokie. Najpierw trzeba pokazać co się potrafi a dopiero później oczekiwać. W naszym kraju niestety wielu myśli odwrotnie :-(
Mariusz
13.06.2017 08:14
W firmie panują dziwne układy, jednak na lokalnym rynku to znaczący pracodawca i trochę nie dziwi poziom pensji, bo mają w czym wybierać . jak ktoś chce pracować to może. jak ktoś chce przyjść, żeby się opierd..... to wyleci szybciej niż mysli . Szkoda tylko, że stawki tak agresywnie negocjują a i na montażu zarobić na bułkę z szynka grubo pokrojoną nie idzie :-(
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MDD?
Ryszard
02.06.2017 14:34
Mój brat pracuje w tej firmie i bardzo sobie chwali. Moim zdaniem firma MDD robi jedne z najlepszych mebli biurowych w Polsce. Pierwszy raz zobaczyłem je na tej stronie http://www.eljar.pl/ i od razu pomyślałem że musze je kupić. Ponadto uważam że fajnie jest pracować w firmie, która produkuje coś równie ciekawego i oryginalnego.
zesepolna
09.01.2017 21:16
taki film można by nakręcić o byłym dyrektorze z tej firmy - M......cz, człowiek, którego nie było haha
Były
03.11.2016 05:36
MDD to firma rodzinna czyli brak jakiejkolwiek kultury organizacyjnej. Wszystkie ważniejsze stanowiska w rękach rodziny lub znajomych. Potrzebują jedynie jeleni do pracy. Potrafią dobrze zapłacić ale za gównianą robotę. Praca nie dla ambitnych. Jeśli szukacie rozwoju to omijajcie MDD szerokim łukiem.
Wywiadu udzielił/aMałgorzata Chylewska
02.11.2016 15:26
Co składa się na Waszą ofertę?
Przez lata budowaliśmy ofertę bazując na trendach i stale rosnących potrzebach naszych klientów. Obecnie możemy pochwalić się jedną z najbardziej kompleksowych propozycji wyposażenia dla sektora wnętrz publicznych i środowiska pracy biurowej. Oferujemy rozwiązania dla biur, gabinetów, sal konferencyjnych, stref odpoczynku czy recepcji. Jednak nasza oferta to nie tylko meble. Naszym partnerom biznesowym proponujemy audyt stanowiska pracy, przygotowanie projektu, doradztwo aranżacyjne czy nawet wizualizacje pomieszczeń.
Jakie wartości przyświecają firmie?
Stawiamy na szeroko pojętą współpracę. Przez lata budowaliśmy długofalowe relacje z naszymi partnerami biznesowymi, co pozwoliło nam zbudować silną sieć dystrybucji w kraju i za granicą. Dzięki zaangażowaniu i pasji rozwijamy nowe kompetencje, stając się wsparciem dla naszej sieci sprzedaży, ale również dla architektów, projektantów czy deweloperów. Nie moglibyśmy jednak realizować tych działań, bez naszej największej wartości - zasobów ludzkich. Dlatego też, dużą uwagę przykładamy do rozwoju naszych pracowników. Rozbudowany system szkoleń kompetencyjnych, stanowiskowych, kursy językowe lub szkolenia indywidualne dostosowane do wymagań stanowiska pracy, które dają duże możliwości podnoszenia kwalifikacji.
MDD otrzymała wiele wyróżnień. Co oznaczają dla Was te sukcesy?
Nagrody są potwierdzeniem, że to co robimy - robimy dobrze. Że nasze wysiłki zostały docenione. Z drugiej strony zobowiązują w pewien sposób do tego, żeby każdy kolejny produkt był lepszy od poprzedniego i żeby zaspokajał coraz to nowe potrzeby użytkowników. Najważniejsze jednak chyba jest to, że ogromny sztab ludzi umie ze sobą współpracować i wspierając się wzajemnie tworzyć nowe rozwiązania.
Zajmujecie czołowe miejsce wśród producentów w segmencie mebli biurowych. Chyba nie chcecie spocząć na laurach?
Oczywiście, że nie! Mamy jeszcze bardzo dużo do powiedzenia na rynku meblarskim. Nie wszystko chciałabym zdradzać już teraz, ale mogę zapewnić, że pojawią się nowe produkty, nowe rozwiązania i nowe technologie. Już teraz przygotowujemy się na to, na początku listopada oddajemy do użytku nowy magazyn – 5000m², a w planie jest budowa kolejnego i mogę zapewnić, że to nie koniec inwestycji…
Konkurencja wywiera presję?
Nie nazwałabym tego presją. Jest trochę tak, że obszary naszego działania nie do końca się pokrywają, każdy ma inne podejście do rynku i inne priorytety. Oczywiście głupotą byłoby ignorowanie konkurencji - obserwujemy co robi, analizujemy te działania i wyciągamy wnioski. Mamy jednak swoją filozofię pracy i jak pokazują wyniki finansowe, jest ona skuteczna. Szacujemy, że zamkniemy rok z 30% wzrostem sprzedaży w porównaniu z rokiem poprzednim i jest to chyba dowód na to, że konkurencja raczej napędza nas do działania niż przeszkadza.
Co wyróżnia Wasze produkty na rynku?
Nie będę mówić o jakości i ergonomii, bo dla nas są to czynniki bezwzględnego spełnienia. Chciałabym podejść do tego pytania przez pryzmat tego, co jest ważne dla naszych klientów. Nasze produkty wyróżnia zdecydowanie termin realizacji. 10-15 dni roboczych na cały asortyment, a przy produktach dostępnych z magazynu nawet kilka dni z dostawą. Na szczególną uwagę zasługuje łatwy montaż – specjalna konstrukcja elementów umożliwiająca zbudowanie produktu bez specjalistycznego sprzętu. Na płaszczyźnie designu – spójna kolorystyka w różnych produktach (krzesła, fotele, panele dzielące, ścianki), daje duże możliwości aranżacyjne w tworzeniu harmonijnych wnętrz. Nie mogę w tym miejscu nie wspomnieć o ladach recepcyjnych, które znajdują odbiorców na całym swiecie – 10 systemów lad modułowych, w różnej stylistyce – od form klasycznych do nowoczesnych.
Stosujecie innowacyjne rozwiązania. Na czym polega to nowatorstwo?
Powinnam zacząć od tego, że większość elementów używanych do produkcji powstaje na miejscu w MDD. Są to rozwiązania naszych technologów, którzy zamiast kupować gotowe komponenty mają ambicję tworzyć własne. To dzięki nim możemy pochwalić się nowatorską filozofią podejścia do klienta - „optymalizacja kosztów klienta”. W ciągu dwóch lat przebudowaliśmy wszystkie systemy biurek, tak by koszt montażu był jak najmniejszy. Wszystkie śruby wkręcamy w stelaż już w fabryce, a montaż u klienta polega na „wkliknięciu” w odpowiednie miejsce. Z innych rozwiązań, na uwagę zasługuje przesuwny blat w biurkach (również tych regulowanych elektrycznie i na korbę) czy zunifikowane panele pasujące do wszystkich systemów biurek i tu też możemy pochwalić się tym, iż opracowujemy własne formy a nie korzystamy z ogólnie dostępnych rozwiązań. Chcemy być inni niż wszyscy.
Czy zdarzało Wam się otrzymać nietypowe zamówienia?
Jesteśmy otwarci na potrzeby klienta, więc trudno byłoby uniknąć nietypowych zamówień. Nie jest możliwe dopasować standardowej oferty do gustu każdego projektanta, ale elastyczność otwiera nam często drogę do prestiżowych realizacji jak np. stanowisko recepcyjne w Białym Domu w Waszyngtonie, muzeum World Trade Center w Nowym Jorku i wiele innych. Z drugiej strony wiele z naszych produktów ma konstrukcję modułową co daje bardzo dużą dowolność aranżacyjną i często nietypowe potrzeby klientów można zaspokoić standardowymi rozwiązaniami.
W tej branży liczy się oryginalność i pomysł. Skąd czerpiecie inspirację?
Inspiracje czerpiemy właściwie z każdej dziedziny życia. Jednak zgadzamy się z teorią, że „potrzeba jest matką wynalazków” i tak część rozwiązań jest odpowiedzią na potrzeby naszych pracowników. Dodatkowa półka, schowek na buty czy miejsce na zdjęcie dziecka to niby prozaiczne potrzeby, a jednak bardzo ważne dla dobrego samopoczucia w pracy. Część naszych produktów jest efektem współpracy z uznanymi projektantami, którzy fundują nam nowe tchnienie w design.
Skąd wiecie czego oczekują klienci?
Jak wspomniałam wcześniej, źródłem wiedzy jest współpraca i wsłuchiwanie się w potrzeby rynku. Nasi klienci wiedzą, że mogą zwracać się do nas z propozycjami nowych rozwiązań. Wszystkie sugestie są wnikliwie analizowane i te najbardziej racjonalne zasilają ofertę. Z drugiej strony, oczekiwania klientów to nie tylko produkty. Bardzo ważne jest wsparcie na etapie przygotowania oferty. W tym celu powołaliśmy do życia zespół projektowy, który przejmuje na siebie część zadań jak analiza potrzeb, projekt, wycena itd. Równie istotne są działania posprzedażowe jak: terminowa dostawa, montaż fabryczny czy serwis.
Dla MDD ważna jest również ochrona środowiska. Jakie działania podejmujecie w tym kierunku?
Przede wszystkim starannie dobieramy surowce. Drewno z upraw kontrolowanych, certyfikowane tkaniny czy farby z atestem jakości zdrowotnej to kluczowe wskaźniki, którymi kierujemy się przy wyborze dostawców. Nasze hale produkcyjne wyposażone są w cyklofiltry, które oczyszczają powietrze z pyłu powstałego w procesach cięcia i obróbki. Zakupujemy wielofunkcyjny sprzęt biurowy, dzięki czemu oszczędzamy energię elektryczną. Optymalizacja zużycia surowców pozwala na racjonalną gospodarkę odpadami. Planowanie dostaw i korzystanie z nowoczesnego taboru samochodowego minimalizuje emisję spalin i hałasu. Sukcesywnie wdrażamy też nowe technologie, eliminując stare. Jak widać ochrona środowiska mocno wpisuje się w nasz program odpowiedzialności społecznej i z każdym rokiem jesteśmy bardziej ekologiczni.
A teraz trochę na temat rekrutacji. Jakimi kanałami poszukujecie nowych pracowników?
Najczęściej poprzez ogłoszenia, zamieszczane w radio, prasie lokalnej, a także na portalach internetowych. Współpracujemy również w tym zakresie z kilkoma uczelniami wyższymi, którzy w ramach działań biura karier zamieszczają nasze anonse na tablicach ogłoszeń lub w wewnętrznej sieci internetowej. Innym kierunkiem pozyskiwania kandydatów są osoby z polecenia, z których chętnie korzystamy w procesie rekrutacji.
Czy przeprowadzają Państwo rekrutacje przez cały rok?
Zdecydowanie tak. Polityka zatrudnienia nie ogranicza się wyłącznie do „obsadzania” stanowisk. Dążymy do tego, aby budować potencjał naszej firmy i w tej kwestii nie stawiamy ograniczeń. Szukamy osób, które chcą pracować, są kreatywne i mają pomysł na siebie. Oczywiście są obszary, które stale rozwijamy - stale poszukujemy ludzi z wykształceniem technicznym, inżynierów, konstruktorów czy grafików komputerowych. Uważamy jednak, ze żaden potencjał nie może zostać zmarnowany, dlatego dla wartościowego kandydata zawsze znajdziemy miejsce.
Czy Wasi pracownicy to głównie doświadczone osoby?
I tak i nie. W ogłoszeniach z reguły określamy dosyć dokładnie jakich kompetencji oczekujemy od kandydatów. Proces selekcji bywa jednak odkrywczy jeśli chodzi o zaangażowanie i determinację potencjalnego kandydata. Często dajemy szansę takiej osobie, nawet jeśli jest na starcie swojego życia zawodowego. Z doświadczenia wiem, że takie osoby chętnie się uczą i często są bardzo wartościowymi pracownikami.
Jakie ambicje ma firma?
Można by bardzo dużo mówić na ten temat. Gdybym miała to zamknąć w jednym zdaniu, powiedziałabym, że mamy ambicje być ekspertem branży biurowej, o ogromnym potencjale pracowniczym, który ułatwia życie w środowisku pracy.
Dziękuję za rozmowę.
kunia
18.10.2016 21:58
no właśnie, a jakbym chciała się załapać do takiej właśnie sprzedaży, to może mi ktoś powiedzieć jak klaruje się system prowizyjny?
dystryb
18.10.2016 21:57
sprzedajemy meble tej firmy - ale będziemy wycofywać ich produkty. Powodem jest zapoczątkowanie sprzedaży bezpośredniej przez mdd.
szczera
22.08.2016 20:45
Janek, posłuchaj
Raczej się nie dorobisz w tej firmie... Zaproponuj (Export Manager) jakieś 5 000 na rękę i zobaczysz co powiedzą. A nawet jak się zgodzą to po kilku miesiącach będziesz miała/miała nową umowę, "lepszą". 5000 zł to tak naprawdę 5000 - ZUS. Ale co zrobisz jak zachorujesz na dłużej? przy samozatrudnieniu? dostaniesz miesięcznie 500 zł z Zus-u a firma może z Tobą rozwiązać umowę i zostaniesz na lodzie.
ja
23.08.2016 21:47
"Szczera" zgadzam się z tobą w 100%.W tej firmie jest pozorna harmonia,a w rzeczywistości okrutny mobing. Do tej firmy pasują przysłowia "nie daleko pada jabłko od jabłoni" dotyczy to zarządu firmy (czytaj właścicieli) i to że " nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" dotyczy tych którzy tam pracowali i po zmianie firmy zobaczyli jak ich tam traktowali.
01.07.2016 13:40
Swój
04.07.2016 23:24
Kolego samozatrudnienie to u nich podstawa. Stawka to raczej w dół. We Francji pozbyli się tych co chcieli podwyżki. Nie licz na wiele chyba że będziesz donosicielem. Pozdrawiam
German
17.05.2016 19:25
Witam, jaka jest atmosfera pracy w dziale export managerów z płynnym niemieckim i angielskim? Ilu ich jest? Ile razy w miesiącu wyjeżdza się do Niemiec? Czy można zarobić więcej niż 5.000 netto na miesiąc? Dziękuję za odp. Jakie ma powiązania Planika i Meble MDD? ponieważ rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzane są w Planice dlaczego?
dziękuję za informacje
pozdrawiam XYZ
zatrudniony
18.05.2016 12:06
Atmosfera jest taka jak widać po wpisach. Ilu ich jest to trudno powiedzieć. Wyjazdy do Niemiec to raczej przy biurku i telefonie. Zarobki nie znane ponieważ większość kierowników i dyrektorów to własna działalność. Planika i mdd to ten sam właściciel.
swój
13.05.2016 21:38
Odpowiedz na aj Tej Dorotki tak szybko nie wyrzucą ona umie ściemę walnąć pozbywa się dobrych montażystów i przewożników tylko umie wchodzić w układy z tymi co tak samo umią ściemę walić i dobrze jej cukrować a zarazem kasę trzepać Ale niedługo dojdą do tego Prezesi i wywalą ją z hukiem i będzie impreza jak w Planice .Trzymajmy kciuki oby szybko to nastąpiło .Powadzenia dla kadry firmy....
09.04.2016 14:08
dukat
12.05.2016 20:16
Przyjacielu jaka umowa! Żaden z przewoźników nie zatrudnia żadnego montażysty. 80% kierowców jeździ bez zatrudnienia po 90 godzin na tydzień. Auta są regularnie przeładowane. Pazerność tej firmy nie zna granic. Przewoźnicy też pazerni kierowcy jeżdżą za 15 groszy za kilometr a za montaż dostaniesz 50 zł za cały dzień i o jakiej umowie ty mówisz. Pozdrawiam
barcelona
08.04.2016 21:23
ej, bijecie pianę, co chcecie od Dorotki, przecież nie Ona rozdaje karty. Pracujemy w firmie rodzinnej i trzeba to zaakceptować.
bolek
01.04.2016 20:31
atmosfera jest taka jak widzisz po opiniach , zarobki na produkcji na poziomie 1400 - 2200 zł
misiek
31.03.2016 20:36
Hej zastanawiam sie czy aplikować do nich o prace widze ze opinie hmmm takie ooo może ktos powiedzieć jakie da na tą chwile warunki zatrudnienia kasa atmosfera itp ??
Michu
13.02.2016 10:36
Coś tym jest, że nie traktują ludzi równo bo to co się dzieje teraz zakrawa o kpinę - na pewno nie nagradzają za wiedzę szczerze mówiąc to nawet chyba sam Pan Bóg ma problem z kwestią jakie są kryteria nowych angaży - zasłużeni ludzie pominięci a miernoty, które niczego nie potrafią otrzymują lepsze warunki. Czas chyba spotkać się z Panem Dąbrowskim - bo Klucz Przedsiębiorczości traci na znaczeniu jeśli dobry pracownik - filar firmy jest traktowany jak śmieć.
koleś
17.02.2016 18:44
Wita jestem za aby porozmawiać z władzą tej firmy bo to co się teraz tam wyprawia to prosi o zemstę do Boga np Taka Dorotka nic nie robi a jak coś zacznie to wtopa i jej nić nie można zrobić trochę dziwne nie ? czyli jest układ
x
07.02.2016 22:25
Panie kolos: zdecydowanie frustrujące musi być wypełnianie poleceń przełożonych, jeżeli nie czuje Pan, że jest to doceniane. Ale czy na pewno? Każdy ma prawo do swojego punktu widzenia. Z tego co widzę, nie ma problemu, aby zmienić stanowisko pracy, dział. Może praca w innym charakterze będzie odpowiedzią na Pana bolączki?
kolos
08.02.2016 08:57
Możliwe ale dlaczego ktoś kto nawet za bardzo sie nie stara jest doceniany a ja pomimo zaangazowania nie...? Wypelnianie obowiazkow nie jest frustrujace bo lubie swoja pracy i wykonuje ja najlepiej jak potrafie - przykre tylko, ze nie ma to odzwierciedlenia w ostatecznym rozrachunku
kolos
01.02.2016 19:08
Panie x, ja pracuje pare lat na produkcji praca i zaangazowanie ponad norme nawet w zakresie napraw itd chociaz nie mam tego na umowie a tymczasem doceniaja innych ogolnie mozna nabawic sie przez to niezlych frustracji
hgf
27.01.2016 19:29
Maja już kilku specjalistów ds. exportu z niemieckim. Być może znowu chcą kogoś zwolnić i szukają nowych, tańszych ludzi.
Nawiązując do doceniania pracowników to myslę, że nikt nie jest doceniany tak, jak powinien. Jak ta cała Dorota z logistyki mogła pozwolić odejść Oli? Na niej przynajmniej zawsze można było polegać. To ona odwalała cały export.
x
27.01.2016 06:54
Jeżeli ktoś chce bezstresowej pracy przy taśmie, nie wymagającej myślenia i wielkich pieniędzy to proponuję emigrację. Prawda jest taka, że nie ilość przepracowanych lat, ale zaangażowanie jest ważne i jest to doceniane. Trzeba pamiętać, że nastawienie ludzi do innych pracowników tworzy atmosferę, zdrowe relacje. Pracuję tu już kilka ładnych lat, różnie bywało, jednak wniosek mam jeden: kto się przykłada, ten zostaje. A co do zarobków: analiza na znanym portalu wskazała: ponadprzeciętnie (a nie zajmuję wysokiego stanowiska). Dajcie sobie spokój z tym jadem i przyjrzyjcie się sobie zanim zaczniecie oceniać pracę innych.
y
12.02.2016 19:17
Nie jesteś @x czasem tym grubym z głupkowatym uśmiechem co krąży po zakładzie.
swój
13.01.2016 00:08
Niech wywalą tą Dorotkę z logistyki to od razu firma od żyje bo ona tylko patrzy na swoją stronę popełnia błędy a zawsze umywa ręce nawet nie zna języka niemieckiego a wymądrza się za dwóch .Panie Prezesie czas spojrzeć prawdzie w oczy
Zostaw merytoryczną opinię o MDD Sp. z o.o.