Fabryka Mebli "Gabi-Bis"

Runowo Krajeńskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 26 ocen.

Fabryka Mebli "Gabi-Bis"
2 26 6 1

Opinie o Fabryka Mebli "Gabi-Bis"

Bolek25

Tak majstrowa pakowania jest powyginana w wszystkie strony świata nie powinna być majstrowa daje zły przykład ludzia jak chcesz urlop to musisz się jej prosić a urlop jest dla pracowników a majstrowa zawsze ma jakieś problem że ludzi nie ma że nie ma kogo wstawić to ja nie rozumie po co są urlopy jak nie możesz sobie wziąść urlopu dla mnie to majstrowa pakowania powinna być zdjęta z tej funkcji ktoś inny powinien być majstrem pakowaczy

Pracownik szwalni

Pracuje na szwalni juz jakis czas.. Ani jeden negatywny komentarz (dobrych nie ma) mnie nie zdziwil, majstrowa z tapicerni powyginana na wszystkie strony i nawet zbytnio sie z tym nie przejmuje to jest najlepsze ???? Szwalnia jedna wielka masakra , brygadzistki dostają troche władzy nad ludzmi i w glowach sie im miesza - chcesz wolne WIELKI PROBLEM niewiadomo czy sie pytac czy nie bo strach , tam rozmowy nie ma tylko jedno wielkie darcie japy, ludzi inteligentnych i kulturalnych na palcu jednej reki zliczysz, jedno wielkie obgadywanie, tempo takie ze ludzie wytrzymuja tydzien i uciekaja , gadki o jakis premiach ktorych nie ma, w sobote jak jest praca musisz do niej przyjsc , zapieprzasz 9h bo akord akord akord , starzy pracownicy cie gonią, zainteresuja sie rowniez tym jak czesto chodzisz za potrzeba.. Szczerze jak mam isc do pracy odechciewa sie wszystkiego ale coz.. Pracowac trzeba. Swoje zrobic , z nikim w gadke sie nie wdawac i tyle. Mozna pisac i pisac.. PORAZKA.

Ble

Zdecydowanie krótko wziąść się za majstrowa tapicerni. Brak pojęcia o tej robocie brak kultury i poszanowania pracownika. Jeśli firma ma opierać się na takich ludziach to za długo się nie utrzyma.

Swierzak

Pracuje ponad 1.5 roku i troszke sie napatrzylem i doswiadczylem w gabi bis.ostatnio szef zrobil zebranie poza tym ze zabral mi 30 min czsu po pracy nic ciekawego niepowiedzial.bo niby co mnie obchodzi nazwa firmy.jak zaczynala no i to ze tomek chcial byc kierownikiem i jest.albo plany o zwiekszeniu zatrudnienia-utrzymaj to obecne,skoro nawet pracownicy z ukrainy dziekuja za prace.a i podwyzka ktorej niedostrzegaja pracujacy tu ludzie.traktowanie pracownika przez majstrow to dno,wyslij majstrow maszynowni na jakies szkolenia w zakresie poszanowania pracownika podczas codziennej pracy .bo teksty do kobiety w stylu"niebedziesz mi gowniaro podskakiwala..."to szczyt hamstwa sfrustrowanego czlowieka nieradzacego sobie na stanowisku mistrza zmiany (Michal).najlepsze sa kropki za urlop na zadanie mimo ze kodeks pracy gwarantuje 4 dni w roku.paczki na swieta wyjatkowo byly tylko wyplaty w styczniu jakby mniejsze.praca blisko domu to plus.Ludzie odchodza i to swietni pracownicy.tylko jak szefostwo firmy pozwala na takie praktyki to nic dziwnego.

Hania
@Swierzak 21.03.2018 20:04

Cygana nazwal patologia pier... ,widac gosc niebardzo nad soba panuje.ciekawe co zrobi jak sprawa znajdzie swoj final w sadzie,czy szef ujmie sie za takim "majstrem",bo zglaszanie w obrebie zakladu nic nieda.

Bysiu
@Swierzak 21.03.2018 20:04

Robię już tam pare miechów i od Michała to ty się odczep, jak dla mnie jest to bardzo ogarnięty i w porządku facet, najwyrźniej musiałaś dać mu do tego powód że tak się do ciebie zwrócił jak się jest wporządku dla niego to on się odpłaca tym samym a z resztą jak miałbym się użerać z tą całą pracującą tam"patolą", chodzi tu o pracowników to nie ma się co dziwić że czsami puszczają nerwy

Praca

Mam pytanie.. Czy naprawdę jest tam aż tak źle czy ktoś ma bujną wyobraźnię.. Chciałam iść tam do pracy ale jestem troszkę przerażona

ewa

A jak tam zarabiają szwaczki

Aninim
@ewa 30.09.2018 17:28

Ok 2100zl

Lolek

W Gabi bis nie ma żadnej premii dla pracowników to jest ściema z tą premia że ona jest

Olek
@Lolek 02.10.2018 09:58

Jak nie ma premii? Premia nie jest przyznawana z góry, trzeba sobie na nią zasłużyć.

Tapi

Ten zakład to jakaś parodia majstrowa pod wpływem narkotyków nie da się z kobieta porozumieć kontrolerzy po gimnazjum liniowi to prawie same dzieci wymyślają swoje zasady i musisz się do nich stosować ciekawe kiedy ta firma splajtuje kazdy stamtąd ucieka traktują pracowników jak gorszych od siebie co więcej szacunek dla pracownika nie istnieje a przecież to pracownicy zarabiają na nich na ich wypłaty proponuje jakieś szkolenie w zakresie poszanowania nawet z kanapka trzeba się chować bo nie możesz zjeść w miejscu które nie jest do tego wyznaczone

wystraszona

Jestem zainteresowana pracą w Gabi. Proszę o wiadomość, czy sytuacja w zakładzie uległa polepszeniu, czy nie? Na podstawie poniższych wpisów wystraszyłam się i nie jestem pewna czy składać aplikacje.

Pracownik
@wystraszona 03.10.2018 16:54

Z dnia na dzień jest coraz gorzej

Gosc
@wystraszona 03.10.2018 16:54

Uciekać gdzie pieprz rosnie- czy. Z daleka od (usunięte przez administratora)

Tapicer

Paranoja w tej firmie, wszystko przez majstrowa tapicerni dziwi mnie fakt iż ten że szef nie widzi jaka ona jest , dopóki ona tam będzie w firmie będzie źle.

pupa

o kontroli jakości to prawda ; na szwalni kontrolerka jakości nie ma pojęcia o szyciu . Jest bez praktyki i tylko po gimnazjum . To powinien być wstyd dla zakładu że taki ktoś sprawdza szwaczki z wieloletnim doświadczeniem . A panoszy się jak by była nie wiem kim . Moim zdaniem powinna uczyć się szyć aby mieć jakieś rozeznanie, a nie chodzi tylko z telefonem przy uchu albo w ręce a nie umie nazwać rzeczy po imieniu

Były pracownik

Powiem tak rzygać się chce jak mam tam iść kontrola jakości to jakieś sępy którzy wpisują błędy za byle (usunięte przez administratora) żeby dostać lepsza wypłatę majstrowie to jakaś kpina zwłaszcza majstrowa tapicerni. Firma splajtuje z braku pracowników bo nikogo tam nie szanują śmieszne zarobki za ciężka prace

Marian

Istny (usunięte przez administratora). Majstrowie to psychopaci.Powinni być poddani leczeniu.Brak szacunku do człowieka.Brak etyki empatii Ta firma się rozpadnie dopuki nie nastąpią zmiany w starej załodze.pracowalem tam i po kilku tygodniach mam dość opinia szybko idzie więc nie ma co się dziwić że ludzie uciekają.Szef powinien zająć się Majstrami,kontlorelami jakości bo oni niszczą tą firmę.Ludzie zapiepszaja i starannie pracują i nikt ich nie docenia tylko ciągle krytykuje

Kalina

Gabi Bis to istny (usunięte przez administratora). Gonią cię, krzyczą.Chca żebyś padł z sił.A ludzie którzy tam pracują ci stali to banda przygłupów.Wszystko robi się w biegu nawed za wyjście do kibla sobie notują parodia.Sadze że niebawem ta firma splajtuje bo nie będzie ludzi do pracy. Tam gdzie nie szanują pracownika,gonią cię jak psa i wszystko w biegu taką firma długo się nie utrzyma

pracownik

Jeśli chodzi o majstrowa z tapicerni to naprawdę dziwne ze jeszcze jest na tym stanowisku narkotyki w pracy niezły przykład dla pracowników z nia nawet nie idzie normalnie porozmawiać jakim cudem jeszcze tam pracuje skoro wpłynelo już tyle skarg na ten temat

Tapi

Moim zdaniem to w GABI BIS powinny być kontrole z narkotestem a wiele wyszłoby na światło dzienne. No cóż pani majstrowa.Może powiem coś więcej.

Były pracownik

Moim zdaniem to z nazwy GABI BIS powinni zmienic na (usunięte przez administratora) zmuszanie pracowników do 9 godzinnej pracy to jakaś masakra w hałasie kurzu i szybkim tempie pracy

Iiiiiii

Czy któryś z was pomógł mi mniej w ciągu miesiąca ,w gabi akurat i godzina ile i proszę

Jooooo

Nie dziękuję za Tom firme

...

Smieszna firma. Tyrasz jak pies 9 godzin za byle glowno kase zabieraja. Jeszcze wiecej liniowychh zrobcie to beda chetni do pracy. I jeszcze ta majstrowa powinna byc wywalona z tej roboty. I zmuszanie pracownika zeby robil 9 godzin co nie jest zgodne z kodeksem pracy. Pozdrawiam.

Xxx

Za nagły urlop płacisz 50 zł kary za to ze go w ogóle wziąłeś jeżeli nie wypiszesz urlopu 3 dni przed to już zalicza sie jako na żądanie tzn ze jak wypiszesz np 2 dni przed bo coś ci wypadło to i tak musisz wypisać nagły i bulisz 5 dych

Tapicer

Z Gabi nawet Ukraińcy uciekają. Ostatnio pani z biura rozdawała ulotki pracownikom. Treść ulotki była taka ze gdy przeprowadzisz pracownika i przepracuje on 3 miesiące dostaniesz 200zl. Czy to jest sposób na uzyskanie pracowników ? O które byś się musiał rok upominać. Brak chętnych do pracy w tej firmie świadczy o niej. Może by zaczęli normalnie traktować ludzi a nie patrzą gdzie oskubać z kasy

Pracownik

Nikomu nie życzę aby skończył w tej firmie. Nawet gdy zemdlejesz z wysiłku przez 9 godzinna prace w tym piekle musisz to odrobić. Za zwolnienie zabierają premie przez 3 miesiące. A najlepsze jest to ze żadnej premii nie ma są to twoje zarobione pieniądze nie żadne dodatkowe i z nich pobierają ci tzw premie.

Jan

@anonymous, czy jesteś pracownikiem Fabryka Mebli "Gabi-Bis"? Jeśli tak, to może rozwiniesz swoją wypowiedź? Na jakich warunkach zatrudnienia pracujesz w firmie? Jak oceniasz atmosferę panującą w pracy? Każda wyczerpująca i merytoryczna wypowiedź jest niezwykle pomocna dla wielu osób obecnych na forum.

normalna

Skoro nie jest za dobrze w tej firmie to dlaczego jeszcze nikt nie zrbil czegos zeby to zmienic?? Jest inspekcja pracy ktora by sie tym zajela.

Jan

@Bro, a czy pracownicy mają możliwość pracy po godzinach? Jak wtedy wygląda system wynagradzania? Czy istnieje możliwość otrzymania premii? A może firma Fabryka Mebli "Gabi-Bis" podąża za obecnymi trendami i swoim pracownikom oferuje dodatkowe benefity? Zachęcam Cię do pozostawienia wypowiedzi na ten temat. Będzie ona pomocna osobom zastanawiającym się nad złożeniem CV w tej firmie.

captycha
@Jan 01.06.2018 00:52

Jak to możliwe że w tak dużej firmie nie ma funduszu socjalnego.

anonymous
@captycha 11.06.2018 10:15

BARDZO DOBRE PYTANIE........

@Bro
@Jan 01.06.2018 00:52

Jeżeli dział ma niewyróbkę oczywiście można zostać dłużej, masz płacone tak samo jak w godzinach pracy. Premie każdy ma z góry daną i jest to 15% od podstawy, jeżeli dbasz o porządek, bhp.,nie wychodzisz poza przerwą nic nie zabiorą. Firma się rozwija w bardzo szybkim tempie i faktycznie jest coraz więcej liniowych branych z poszczególnych działach, także mam wrażenie że nie posiadają wiedzy na temat danej linii oraz mebli za które odpowiadają a w końcu to pracownikowi mają pomagać, podpowiedzieć a nie odwrotnie. Oczywiście brak socjalu duży minus, brak bonów na święta (w 2017 cudem dali wędliny) ale ludzie wolą poprostu gotówkę jak np. U(usunięte przez administratora) i sami chcą zadecydować na co wydać świąteczny dodatek. Reasumując nowi przychodzą, odchodzą a stary pracownik docenia zalety pracy i szanuje ją, umowa o pracę, cała wypłata opodatkowana, zawsze 10 na koncie, popołudnie z rodziną oraz wolne weekendy. Faktycznie w Gabi trzeba ostro zasywac ale po ostatniej podwyżce wypłaty poszły bardzo wysoko w górę i nie słyszałam żeby ktokolwiek w jakimkolwiek zakładzie w gminie zarobił tyle ile w Gabi się obecnie zarabia

Jan

@captycha, a jaką ty posiadasz opinię na temat tego pracodawcy? Może rozwiniesz swoją wypowiedź? Jesteś pracownikiem Fabryka Mebli "Gabi-Bis"? Jakie są warunki zatrudnienia i atmosfera panująca w pracy?

Aska

A ja mam wrażenie, że te powyższe komentarze piszą osoby, którym pracować się nie chce lub te, które z wiadomych względów (brak jakichkolwiek chęci do pracy) nie miały przedłużonej umowy. Skoro komuś jest tak źle to po co tam pracuje? Tym bardziej, że twierdzicie, że za najniższą krajową. Pracy jest sporo tylko trzeba chcieć pracować i tyle. Takie jest moje zdanie. Mam jedno pytanie - Czy premie wgl można zabrać? To co? Wy ją tam dostajecie z góry? Też bym tak chciała. Moim zdaniem premii to ewentualnie można nie dostać a nie mieć zabrana.

pracownik
@Aska 21.12.2017 00:52

Kobieto przyjdż i popracuj a potem się wypowiadaj

Bro
@Aska 21.12.2017 00:52

Dokładnie Aśka. Ludzie głupot się nasluchaja i głupoty powtarzają. Praca do 14,weekend wolny, zarobki bardzo dobre, a atmosferę tworzą ludzie. Niech idą do biedronki to docenią Gabi. Żeby dobrze zarabiac trzeba trochę popracować, poznać różne meble, nie licząc że na starcie dostanie się 2,5 tys

Tapicer XXX

Pracuje w tej firmie od 3 miesięcy. Plus tej pracy to 8 h i do domu, weekendy wolne. A poza tym ludzie na stanowiskach to zazwyczaj rodzina kierownika bądź jakiś jego znajomy. Z racji tej że mamy tam akord czasy są na maksa pod kręcone... Czyli ty musisz zapieprzac żeby zarobić. Szacunek dla pracownika nie istnieje Mistrz zmiany w tym przypadku Justyna ma pracowników gdzieś... Jeżeli odmowisz jakiegoś polecenia po prostu dostaniesz bez gadania naganę... Trochę to słabe... Kontrola jakości to sępy które szukają dziury w całym żeby tylko zabrać ci premie ze jakiś bzdetny błąd... Najgorszy z nich to Sebastian... Po za tym jeżeli przez cały miesiąc robisz swoje i nikt nic nie wymyśla z udziałem twojej osoby ( a to rzadkość) można zarobić w granicach 3 - 4 tysięcy. Niby nie jest źle ale dobrze też nie jest...

(-:
@Tapicer XXX 19.03.2018 23:57

Dokładnie jak chcesz to zarobisz 3-4 tys. Poprostu trzeba mieć chęci i tempo (:. Odnośnie szacunku do pracownika... A czy pracownik ma szacunek do majstrów? Jeżeli chcesz zarobić w Gabi to zarobisz,a zasady są w każdym zakładzie pracy, czym więcej ludzi większy rygor, normalne.

Administrator

Czy cisza na forum oznacza zadowolenie pracowników z pracy w Fabryka Mebli "Gabi-Bis"? Może warto byłoby ożywić ten wątek aktualnymi ciekawostkami na temat sytuacji tej firmy. Będą one ważne zwłaszcza dla tych osób, które chciałyby w przyszłości zasilić jej szeregi.

jan
@Administrator 29.04.2018 10:07

W tej firmie na tą chwilę to za pracę dziękują nawet pracownicy z Ukrainy. Wydaje mi się, że jak była maksymalna ilosć pracowników ze wschodu to normy na dany dzień każdego mebla się zwiększyły i tak zostały. Problem teraz jest taki, że prawie 60 osób pojechało z naszej firmy gdzieś indziej a te normy zostały. Tapicerzy pakują meble, kobiety z klejenia kleją kartony do pakowania mebli. Kierownictwo jakoś nie przejmuje się za bardzo tymi ludźmi, którzy teraz zostali. Liczą się liczby i ma być zrobione. Pozdrawiam stary tapicer.

Zostaw opinię o Fabryka Mebli "Gabi-Bis" - Runowo Krajeńskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Mebli "Gabi-Bis"