Testronic Labs

• About Us
  • What we offer
  • Why work for us
  • Departments
  • Jobs you may find with us
  • Social media

About Us

What we offer

Why work for us

Departments

Jobs you may find with us

Social media

• Skierniewice
Piaseczno - Testronic

5. Opinie o Testronic Labs

Opinie o Testronic Labs Warszawa

Nie przegap nowości o Testronic Labs!

bg

16.06.2016 20:55

@tosterek, a jak inaczej maja rozwiązać umowy skoro ludzie jak sam wiesz po prostu jednego dnia sobie nie przychodzą i tyle o nich słyszeli...
    tosterek

16.06.2016 13:56

Slyszalem ze wysylaja ludziom wypowiedzenia umowy poczta....serio??? Juz nawet nie macie odwagi dac wypowiedzenia patrzac pracownikowi prosto w oczy???
    Tolek Banan

03.06.2016 00:49

P.S. Po dwóch miesiącach uciekłem
    Tolek Banan

03.06.2016 00:28

Serdecznie polecam tą firmę z całego serca. Przed pracą tam, spędzałem cały czas przed komputerem, ciężko było ruszyć mi się z domu na siłownie czy do znajomych. Moja praca inżynierska leżała od prawie roku odłogiem i nic nie wskazywało na to by mogła pójść do przodu. W końcu zacząłem tam pracować, wiadomo, pierwszy dzień wydał się być bajką. Po dwóch miesiącach pracy tam, zweryfikowałem całe życie w miesiąc. Zacząłem lepiej się odżywiać, sport to moje drugie imię, odnowiłem kontakty ze znajomymi. Wreszcie zacząłem się uśmiechać. Praca inżynierska skończona i czeka na obronę. Polecam wszystkim tą firmę, jeśli chcecie cokolwiek zmienić w swoim życiu
    eXtoster

30.05.2016 10:52

^ Kołchoz. Wyznaczony czas przerw, zakaz używania telefonu, zakaz używania internetu, praca zmianowa, podejście pt 'siedż na tyłku i nie wstawaj', 'nie rób za dużo herbaty', smyczka firmowa cały czas na szyi, skanowanie przy wchodzeniu i wychodzeniu, koordynatorzy z problemami psychicznymi, leadzi nadgorliwcy, hajs do niczego, możnaby tak wymieniać ... a jeszcze zakratowane okna - poważnie

08.05.2016 10:13

exworker

27.05.2016 10:27

@alan - czy ty przypadkiem mowiszo innej firmie? bo na pewno nie o tym kołchozie jakim jest testronic! Zatrudnienie w tej firmie jest stabilne? No zaraz pękne ze śmiechu. Zatrudnij się jako tester gier na poleczki. Nie dość, że niekompetentni ludzie na stanowiskach kierowniczych, to jeszcze brak gwarancji dłuższej współpracy.

09.03.2016 21:49

happyexworker

17.03.2016 13:17

Trzeba chyba dobrze trafić, zależy od tego pod kim będziesz. U niektórych jak pokażesz że coś umiesz to się załapiesz u innych bardziej wchodzenie w dupe (i perspektywa że będzieszza nich odwalał raporty itp w ramach "uczenia się na wyższe stanowisko"). Nawet jesli dostaniesz umowę o prace to na ręke jest jakieś 2200zł a potem z kolejnymi awansami ZAWROTNE 200ZŁ POWDWYŻKI. Jeśli przechodzisz z super-marketu, ochrony albo sprzątania to zarobki nie są złe, ale jeśli chodzi o QA to zasysają, dodam jako ciekawostkę że jak ktoś ma umowę zlecneie i studiuje to dostanie więcej niż osoba z umową o prace na tym podstawowym stanowisku :)
    philcollins

07.03.2016 11:33

Szansa na "awans" - czytaj "umowę o pracę" jest nikła i nie ma się co spodziewać, że nawet i po 3 latach porządnej pracy ktoś uzna, że no hej, należałoby mu/jej się xD Trzeba się rzucać w oczy, albo podlizywać, albo kablować na kolegów (podobno) lub mieć jakiegoś "skilla" (niekoniecznie xD). Oczywiście można też zostać seniorem lub leadem i jedną z najlepszych metod bywa "doproszenie". Zauważyłeś, że jesteś przydatny i ktoś to zauważył? Powiedz, że chcesz umowę/seniora, albo odejdziesz, może zadziałać. Jeżeli chodzi o hajs, to jak wymęczycie odpowiednią ilość godzin, co może być ciężkie jeśli jest mało projektów, to na 4tej stawce... będzie 17 brutto. I bez odpowiednich starań/sprytu/innych umiejętności więcej nie zobaczycie NIGDY. "Firma się rozwija" słychać co roku, ale tylko słychać, no i widac, że miejsca nie ma xD, ale realnych zysków nikt z tego zobaczy. Jedyną podwyżką może być wzięcie nadgodzin i uwaga... w tygodniu płatne STO PROCENT. ;))) Dodam jeszcze, że wieść gminna niesie, iż lead w testro zarabia mniej niż u KAŻDEJ INNEJ konkurencyjnej firmy ;) Warto jeszcze dodać, że jeżeli planujecie odejście, najlepiej powiadomić o tym w najpóźniejszym możliwym momencie, bo mogą was czekać reperkusje w postaci wrzucenia na jakiś najgorszy projekt xD Ale może się też zdarzyć, że wasz przełożony już zadba o to, żeby konkurencja was nie chciała ;) W firmie funkcjonuje także przedziwny HR, który przyjmuje "interesantów" tylko w określonych godzinach i jest znany z pomyłek, nieuprzejmości i innych dziwnych rzeczy ;) Zdarzają się wypłaty po terminie, a także niesamowite sumy wypłat - od 90 groszy do kilku(dziesięciu?) tysięcy. Dodajmy jeszcze, że kanapa przy wejściu na recepcję jest dostępna wyłącznie dla ubiegających się o pracę XDDD Nie polecam testronica zwłaszcza osobom, które: - cenią swój wolny czas i rytm dobowy ;) - są wrażliwe, łatwo się stresują(!) - chcą spożywać regularne posiłki w SPOKOJNEJ atmosferze - nie lubią dużej ilości bezsensownych zasad - cenią wolność - mają własne zdanie I/LUB wyrażają je - nie lubią prostactwa/braku kultury - lubią wiedzieć, co robią dobrze, a co źle, a nie tylko to, co źle xD -> w firmie panują z niezrozumianych przyczyn "oceny"... o których się nie dowiadujesz. Jeśli zapytasz, pewnie się dowiesz, ale jeśli nie przyjdzie ci do głowy pytać leada o feedback, to jedyne, co możesz kiedykolwiek usłyszeć, to to, co zrobiłeś nie tak. I ważna zasada: koordynator może zabrać pada do domu na weekend i zapomnieć powiedzieć, ale jeżeli ty napiszesz nie taki komentarz w bazie, to możesz się okazać niegodny projektu i w ogóle wstydź się xD. Ta firma zostawia w człowieku jeszcze na jakiś czas po odejściu szczególną mieszankę niepewności, nerwowości, niedowierzania (że serio może być w końcu normalnie!) i to większą, niż się wydaje. Dopiero zmiana pracy pokazuje człowiekowi, jak bardzo był stłamszony tym czasem klienta i BiEjczPi redżulejszyns. Niniejszy opis pewnie nie wygląda tak źle, jak powinien. Uczucia pracy w testronicu i uczucia odejścia z pracy w testronicu nie da się opisać. To trzeba zobaczyć... oh wait. Radzę przyjść tutaj tylko, jeżeli nie uda wam się zostać testerem gdzie indziej.
    philcollins

07.03.2016 11:20

Nie polecam, 9/11 ;) O tej firmie można się dłuuuuuugo rozwodzić. Większość osób, które już z niej odeszły, odżywa etapami, ale hejt pozostaje na długo. I łączy ludzi. To chyba największy plus tej "firmy". Zacznijmy od tego, że prawdziwą nazwą, bądź hasłem testro powinno być "Słuchawki na uszy i testować" - istnieje spora szansa, że każdy, kto tam pracuje choć raz usłyszy takie żałosne i nieprofesjonalne teksty. Albo, jak powiedział jeden z koordynatorów "testerzy nie są od myślenia, tylko od testowania". I te dwa hasła widać na każdym kroku. Na początek człowiek musi się tam rozstać z telefonem komórkowym. Jeszcze do przeżycia, prawda? Ale następnie dochodzi brak dostępu do "cywilizacji" - zakaz używania internetu z przyczyn bezpieczeństwa, a do tego dochodzi jeszcze ochrona i konieczność bycia skanowanym przy każdym wyjściu z budynku. Czyli będąc testerem gier zarabiającym niecałe dwa koła i wgapiającym się smętnie bez przerwy w ekran smartfona jednocześnie można poczuć się niczym tajny agent, tyle tych "regulacji". Dodajmy jeszcze, że nie wolno jeść kanapek przy biurku xD Oczywiście to nie wszystko. W tej firmie może się zdarzyć, że na lead meetingu najważniejszym problemem będzie trzymanie przez ciebie kubka na półce nad biurkiem, które się przecież nie godzi. Ale żeby ogarnąć jakieś naprawdę ważne sprawy, typu 20-minutowe kolejki do skanowania po godzinie 22... po co. Dokupić głupie wieszaki na kurtki, bo w firmie jest coraz więcej osób... po co. Wreszcie zaopatrzyć się w nowe PCty czy konsole... po co. O wykupieniu dodatkowego miejsca, żeby wreszcie ludzie przestali przychodzić na zmiany pewnie nawet nie ma co marzyć XD W firmie widać też brak jakiegokolwiek organizacyjnego myślenia w tą stronę, by pracownikom było lepiej i łatwiej - dodanie/zainstalowanie na każdego PCeta podstawowych programów i skrótów to za wiele, lepiej tracić czas na pytania nowych xD A niby czas klienta jest najważniejszy, święty i w ogóle olabogaświętego. Przerwy są wyliczone i prezentują się następująco: 10 minut - 30 minut (lunchówka) i 10 minut. Na wielu projektach godziny są STAŁE. Tak. Stałe godziny 10 MINUTOWYCH PRZERW. NAWET NA DRUGIEJ ZMIANIE! Oczywiście niby liczone od wstania od "stanowiska" xD A więc, kiedy chcesz wyjść na papierosa na 10-minutowej, zanim przejdziesz przez korytarz i poczekasz w kolejce do skanowania, znajdziesz kurtkę w stosie innych, bo przecież po co wieszaki xD, może ci odpaść połowa tej przerwy. Fabryka? Nie, testowanie gier xD Oczywiście bywa to różnie liczone, ale jest spora szansa, że ktoś obserwuje, podpie*doli i zrobi aferę, w skrajnych sytuacjach nawet "kolega". Ściąga ci się build? Patrz w ekran, nędzny testerze, nie możesz wyjść na dodatkową przerwę. Na większości projektów brak jest porządnego wprowadzenia - przychodzisz, nie wiesz co się dzieje, ale masz coś robić, nawet i regresję pierwszego dnia na nowym wielkim projekcie xD, bo czas klienta tak bardzo. W efekcie wiedzę przyswajasz powoli od kolegów, jeśli są mili, a jeśli ci się nie chce, to wcale. Firma, która się w swoich materiałach chwali quality i professional jest potwornie nieogarnięta - nie szkodzi, że jesteś mistrzem projektu (już nie mówiąc o tym, że się zżyłeś zwyczajnie i po ludzku), wziąłeś dzień wolnego, więc idź na inny projekt, na inną godzinę, a za ciebie przyjdzie ktoś nowy xD Byle się cyferki zgadzały w Excelu. Człowiek w testronicu jest właśnie taką cyferką. Koordynatorzy w tej firmie to generalnie dno i niewiele dobrego można o nich powiedzieć. Jeden z nich został tu już wspomniany i sam fakt, że taki człowiek-saszetka zajmuje takie stanowisko wiele mówi o testronicu. Niestety, większość leadów przejmuje od swoich koordynatorów ich najgorsze cechy - chamstwo, bycie służbistami, traktowanie pracowników jak przedszkolaków itp. i po otrzymaniu awansu chyba zapominają, że sami byli testerami :/ Nie ma (już) w testronicu leadów z prawdziwego zdarzenia, którzy naprawdę wiedzą, co robią, potrafią "zarazić" team entuzjazmem i sprawić, że chce się pracować. Na szczęście zostało jeszcze kilku sympatycznych :P, ale wygląda na to, że wszystko idzie w stronę bezmózgiego lizania rzyci. Plusy testronica? Towarzysze niedoli(wspomnienia na lata!), a także... no tak, doświadczenie. Przyda się, żeby wynieść się do lepszej firmy (ponoć mile widziane w cv). Można się tam także sporo nauczyć, jeżeli chodzi o konsole, pisanie błędów itp. Tutaj niestety nie wystarczy chęć, ale potrzebne jest też szczęście. Jeżeli chcecie ogarnąć konsole, a wrzucą was na mobilkowy projekt do budynia i w dodatku się "spodobacie"... będzie ciężko. Najlepiej nie przyjść do pracy na dzień, wtedy jest szansa zmiany projektu xD no, może xD Szansa na "awans" - czytaj "umowę o pracę" jest nikła i nie ma się co spodzi
    exworker

30.11.2015 23:14

Widzę, iż bardzo dużo negatywnych opinii, i bardzo dobrze, bo ta firma to totalne dno. Zwykły pracownik jest tam praktycznie nikim, każdego dnia możesz mieć pracę za te śmieszne kieszonkowe, a następnego już nie - bo tak ktoś stwierdził i koniec kropka. Gratyfikuje się osoby które na to kompletnie nie zasłużyły. Niektóre osoby pracują tam latami (co jest aż przykre) i nie dostają umowy o pracę. Umowa o pracę ma charakter nagrody, więc zwykły szary pracownik nie będzie w stanie jej pozyskać. Jedyną słuszną drogą kariery w tej pseudo firmie jest donoszenie na kolegów, pozdrawiam wszystkich tych przykrych ludzi którzy donosili. Kadra kierownicza? Banda niekompetentnych ludzi którzy jedynie są po to by uprzykrzyć Ci życie (przytaczam Pana wymienionego w poprzednich wpisach), zapisywać w excelu twoje półminutowe spóźnienie, pilnować czy napewno nie za długo robisz siku, czy przypadkiem nie jesz bułki dłużej niż powinieneś. Każdego dnia obserwujesz jak twoi koledzy odchodzą z pracy i zapraszają kolejnych jeleni byleby im płacić mniej. Polityka firmy? Jeśli coś takiego istnieje w tej firmie proszę tu napisać, bo coś takiego chyba nie istnieje. Zero możliwości rozwoju w strukturach firmy zapomnijcie o tym. Jeżeli jesteś mistrzem podlizywania i donoszenia możesz dostać ewentualnie awans może dwa, jak Ci się trafi. Ogólnie rzecz biorąc trzymajcie się z dala od tej firmy.
    extestrotrash

27.11.2015 00:49

Niestety muszę potwierdzić to co mówi Koala. Co do pracy w Testronic - zdecydowanie nie polecam. Ludzi traktuje się tam jak tanią siłę roboczą, nie usłyszysz tu słowa pochwały, co więcej zapierdzielając jak dziki możesz po prostu zostać zwolniony. Bo tak, bo na Twoje miejsce znajdzie się jakiś licealista na 1 stawce który będzie pracował z radością. Liderzy projektów oraz seniorzy są niekompetentni. Albo nie potrafią mówić i pisać po angielsku (Budyń) albo totalnie nie radzą sobie z ludźmi i ich jedyną metodą jest "zastraszanie" (które wywołuje śmiech na sali) lub zbywanie ludzi słowami "tak ma być i cisza". Przerwy są dokładnie wyliczane, na jednym z projektów senior potrafił opierdzielać ludzi którzy za długo siedzieli w łazience. Testerzy są mili, to prawda, w końcu praca w takich warunkach łączy. Ale bez wahania podpierdzielą Cię do przełożonych jeśli zwrócisz im na coś uwagę. zarobki w porównaniu z innymi firmami z branży są marne. Do tego warto zaznaczyć, że możesz się spóźnić lub może Cię nie być w firmie tylko 4 razy w roku, inaczej zostaniesz zwolniony, nieważne jak dobrym testerem byś był. Nie można również wyrazić głośno swojego zadnia na temat warunków w firmie i swoich przełożonych bo również zostaniesz zwolniony. Oh i pamiętajmy, że nie można się ze sobą zbyt często (przez komunikator) czy zbyt głośno (możesz szeptać, jeśli ktoś siedzi dalej, to trudno) komunikować bo jest to "marnowanie czasu". A liczy się tu każda sekunda. Takie ciekawe anegdotki można by przytaczać tu w nieskończoność. Praca naprawdę dla zdesperowanych lub osób po liceum, które przychodzą tylko na wakacje. Nie polecam, lepiej trzymać się od tej firmy z daleka.
    Koala

22.11.2015 19:06

Uważam, ze jak na pierwsza prace i na sposob na zaczepienie sie to nawet spoko opcja jesli nie liczysz na wyplate przed 20. W HR siedza mlode siksy, ktore maja czas tylko na ploty. Wyplaty albo sa spoznione albo dostajesz 32 grosze, bo sie system pomylil. Za grosz szacunku do ludzi.
    Markus Aurelius

19.10.2015 19:51

jakby kto pytał - oferty pracy i te stawki wziąłem ze strony Urzędu Pracy m.st. Warszawa. Dla porównania, firma q-loc.com z Warszawu ul. Krakowiaków 50 także ma podobne stawki dla Polaków - 13,74 zł./h - oferta także na stronie urzędu.
    Gwidon

20.10.2015 11:05

Markus Aurelius podszedł to sprawy troche nierzetelnie bo nie dodał ważnej informacji a właściwie rozróżnienia pomiędzy testowaniem funkcjonalnym a językowym. Stawki "dla Polaków" jak to nazwał dotyczą testowania funkcjonalnego a te drugie stawki to dla obcokrajowców którzy testują gry językowo.
    Markus Aurelius

19.10.2015 19:47

Ciekawe są stawki w tej firmie, bo Polakom (osobom z natywnym jęz. polskim) oferuje się stawki 13 zł/h brutto, podczas gdy osobom z zagranicznym ojczystym językiem znacznie więcej za to samo w tej samej firmie: 19-22 zł/h - angielski, hiszpański, niemiecki, włoski, francuski 26 zł. - portugalski, grecki, czeski, 33 zł. - fiński, norweski, szwedzki, duński, holenderski

12.10.2015 18:33

Przyszłości w tej firmie nie ma żadnej, jeśli chcesz zacząc prace w gamedevie lub QA to poszukaj innej firmy która mieści sie w normalnym miejscu i traktuje ludzi tak jak powinno się to robić. Na wyższych stanowiskach siedzi dużo ludzi o dosyć niskich kompetencjach (jak jeden z przedmówców przywołam Budynia), którzy raczej nie odejdą z firmy i nie zwolnią miejsc więc szanse awansu gdzieś wyżej są nikłe. Z umowami o pracę jest to raczej loteria, jest w tej chwili chyba ponad 120 osób ogólem z czego jakieś 30-40 na umowe o pracę. Ludzie co jakiś czas odchodzą i prawie tylko wtedy "zwalnia się miejsce", jednakże często dostają je pupilki przełożonych. Nikt nie siedzi dłuzej niż około 2 lata bo po jakimś czasie nabiera się umiejętności i doświadczenia a podwyżki jakie firma oferuje z kolejnymi stanowiskami (mam na mysli, po otrzymaniu mowy o pracę bo bez niej nie ma awansu, jest tylko kolejna stawka godzinowa która zwiększa się wraz ze stażem i kazdy ją otrzmuje) są poprostu śmieszne, szczególnie w porówaniu z konkurencją. Dodam że chyba nikt z osób które osiągały rekordowe staże 3 lat (nie liczę kierownictwa) nie przekroczył progu 3 tysięcy na ręke co da się spokojnie osiągnąc w innych firmach przy takim stażu. Ale powyżej rozpisałem się o tym co Cie czeka w Testronicu jeśli posiedzisz dłużej, tak jak wielu którzy zbłądzili :) Wiedz że na start nie masz żadnej gwarancji że się ostaniesz oraz że "zadzwonią po Ciebie". Firma nie potrafi sobie w normalny sposób ustawic grafiku i jeśli nie dostaniesz się na jakiś projekt na stałe to jesteś przeczucany pomiędzy różnymi godzinami. Niestety firma się utrzymuje i bez problemu znadjuje ludzi, bo sporo osób akceptuje to że są trzymani przez długi czas na umowe zlecenie, w każdej chwili mogą dostac informacje że jutro nie przychodzą. Ale nie wiem czy to ich pierwsza praca, czy tak bardzo podoba im się siedzenie w pracy przy tych samych grach w które grają w domu.
    anna

29.08.2015 20:10

Czytam te opinie i nie wierze, serio, albo same dzieci co dopiero skończyły liceum i szukają łatwej kasy, albo stare sfrustrowane byki. Pracowałam w kilku firmach i dopiero w testronicu czuje się jak w domu. Ludzie przemili, we wszystkim pomagają, atmosfera rodzinna, szczególnie podczas długich przerw. Menagerowie również sympatyczni i bardzo ludzcy, wszystko da się załatwić. Zarobki wzrastają wraz ze stażem, kokosów na początek nie ma, ale już po 3 miesiącach jest lepiej. Praca zależna od projektu, byłam na kilku i różnice są duże, ale ogólnie naprawdę nie jest to nic ciężkiego, jest czas na heheszki i czas na wzięcie się do roboty, ale nie ma harówki. Polecam ludziom, którzy wiążą swoją przyszłośc z gamedevem, baaardzo łatwa furtka do branży.
    Mysia

16.03.2015 18:02

na pewno masz szanse, zalezy wszystko od tego jak zaprezentujesz się na rozmowie kwalifikacyjnej u nich i jak to wszystko będzie wyglądało potem. Tez nie jest tak, że jak firma elektorniczna to tylko potrzebują inżynierów. Ja idąc tym tropem chciałam Was zapytać czy jest jakis wolny etat w biurze u nich?

Kontakt - Testronic Labs

Poleczki 21A 02-822 Warszawa

Branża główna: Usługi i doradztwo IT

krzyś

26.02.2015 16:22

ja również jestem zainteresowany jestem zatrudnieniem w ich firmie w Testronic Labs, natomiast czy jako humanista - marketingowiec mam szansę z takim wykształceniem na prace u nich? ogólnie to jakie mają wymagania co do predyspozycji i kwalifikacji zeby zatrudnienie u nich obecnie otrzymać w Testronic Labs?
    krzysiek

12.02.2015 13:15

a jak słuchajcie wygląda ta cała rekrutacja w tej technicznej firmie? i czy przyjmują tylko na te stanowiska związane z technicznymi rzeczai, czy jako humanista to mam szanse u nich na jakiś ciekawy etat? bo nie wiem czy na pewno opłaca mi sie do nich w ogóle startować? czekam na informajce od obecnych pracowników.
    ulalal

08.12.2014 14:30

powiem tobie kupidynka ze tobie zazdroszcze ze masz tyle ofert w takiej kwocie to chyba nawet nie za bardzo mozliwe, wrecz na pewno nie mozliwe myslicie, ze warto tam dostac prace i sie utrzymac czy lepiej od raz uciekac '? myslicie, ze damrade sie tam ytrzymac? prosze pomoc z waszej strony. pzdr

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Testronic Labs?

19.10.2014 22:25

Hej, Tester filmów powinien przede wszystkim wykazać się dużą dozą cierpliwości, ponieważ będzie dostawać nowe obowiązki baaardzo powoli. Miesiąc na PCN-ach (nuda) to minimum na zaznajomienie się za sprzętem aby wtedy bardziej samodzielnie zająć się oglądaniem (jupi). Po roku nawigacje (WTF)... ale projekty robimy zawsze w tej kolejności: PCNLinearNav. Praca jest ciekawa, ludzie zbzikowani, a kawa leje się hektolitrami. Inni pracownicy mogą sprawiać wrażenie oziębłych, ale zawsze służą pomocą i jak uda się Wam wejść w ich "światek", to nie będziecie żałować. A za dwa tygodnie będziecie się śmiali z samych siebie, że pytaliście o takie proste rzeczy ;) Najważniejsze, że jest kulturalnie, uczciwie i bez dziwactw. Zarobki są marne. W szczególności kiedy posyłają nas do domu, bo nie ma pracy. Jak ktoś już tu napisał: akceptowalne tylko dla mieszkających z rodzicami. Osoby wynajmujące mieszkania i dodatkowo studiujące muszą mocno zaciskać pasa. Typowo 900zł-2000zł, w zależności od przepracowanych dni w miesiącu. I wszystko byłoby pięknie, gdyby dział filmów w dalszym ciągu nie mieścił się w Józefosławiu koło Piaseczna.
    zumaniak

03.10.2014 18:44

Pracowałem tam jedynie dwa tygodnie i chociaż moja ocena może nie być pełnowartościowa to generalnie nikomu nie polecam. Jako nowego członka zespołu wszyscy mają Cię gdzieś. Nikt nic nie podpowie i każdy zajmuje się wyłącznie sobą. Sama praca to też dobry sposób na znienawidzenie gier. Wyobraźcie sobie zmęczenie i zniechęcenie po 8h siedzenia nad smartfonem. I tak dzień w dzień przez kilka miesięcy ciągle nad tym samym tytułem. Jak dla mnie dno. No ale może komuś to pasuje.
    ex_testronic

03.08.2014 16:11

Dajcie sobie spokoj z ta firma. Szanse na dostanie umowy o prace sa praktrycznie znikom. Do tego pensja, a raczej jej parodia - pracujac na umowe o prace zarabiasz ok 2000 pln co nie jest zadna rewelacja biorac pod uwage zarobki w innych firmach... Atmosfera tez nie jest za ciekawa (mam na mysli management ktory jedyne co potrafi robic to przegladanie youtube, albo zamawianie koszul). Do tego bardzo nierozumialy system awansow ktory promuje najmniej wykwalifikowanych osobnikow na stanowiska kierownicze (pozdro Budyń!). Dwa razy sie zastanowcie zanim przyjdzie Wam do glowy pomysl pracy tam...
    Seniori

22.07.2014 11:30

Jakies 8000 PLN
    kokoshka

12.09.2014 22:10

Mogę potwierdzić słowa użytkownika Seniori, oczywiście nie dostaje się 8 000 za nic ;) Trzeba ciężko pracować, nieraz nawet po 8h dziennie ;/ Ale myślę że 8 tysi to całkiem w porządku stawka dla studenta, przynajmniej na początek. Tyle dają na filmach.
    Anonije

17.03.2014 17:41

Praca jest ok ale totalnie nie opłacalna. Pracujesz przeciętnie 2 tygodnie w miesiącu i jedyne na co zarabiasz to na dojazd i jedzenie do pracy. Średnia pensja roczna tam to 9000zł czyli mniej niż połowa w Żabce lub w Biedronce. Jebać tych jebanych kebabów co tam są szefami i tą całą jebaną firmę. NIE IDŹCIE TAM! A do tych co piszą, że tam jest super to możecie sobie te bajki wsadzić na półkę bo jak ktoś jest na umowie o prace lub pracował tylko 2 miesiące nie ma praca się wypowiadać. P.S Chyba, że chcecie sobie dorobić na myszkę lub klawiaturę i utrzymują Was rodzice.
    klein

09.03.2014 20:36

z drugiej strony co to za praca - tester gier. Nie jest stanowisko które będzie opłacane jakoś bardzo wysoko

12.08.2013 13:50

Czy możesz powiedzieć coś wiecej zastanawiam sie nad praca w tej firmiei trochę przestraszylem sie tej informacji
    V

04.08.2013 17:40

zarobki to 11 brutto na pierwsze trzy miesiące (pracujesz na umowie na zlecenie odnawianej co miesiąc), potem 13 brutto
    Ktoś

07.02.2013 09:04

Typie a czego się spodziewasz, jak jesteś na umowie zlecenie? Ale pracujesz albo (usunięte przez administratora) masz, a jak szukasz pracy na dwa tygodnie to idź na ulotki
    Elo

19.11.2012 17:35

Powiem tak, szkoda nerwów, nie jest to praca dla normalnego człowieka tylko dla geeka, musisz naprawde być nolifem żeby to wytrzymać. Jeżeli ktoś mówi o fajnej atmosferze to po części ma racje, nowi ludzie którzy tam przychodzą są w większości w porządku ale jeżeli chodzi o tych wszystkich geeków mających tam prawdziwą umowę albo tych amerykanców wlascicieli to nie da się z nimi wytrzymać. Chłopakom wydaje się że Boga za nogi złapali i czasami wyżej sraja niz d. mają. Ale tak to chyba jest jak się całe życie dostaje w jape w szkole a potem ma się kogos pod sobą. Co do umowy to jest śmieszna. W każdej chwili mogą Cie wywalić w sumie bez powodu, a ty mozesz odejsc dopiero po 30 dniach, inaczej zero kasy. Gowno w złotym papierku.
    Zbynio

15.09.2012 22:34

Generalnie odradzam, jest wiele więcej firm które oferują tą pracę, są położone w dużo ciekawszych miejscach, oferują ciekawsze pieniądze i jakiekolwiek możliwości rozwoju, w tym osobistego. Jak napisał przedmówca dostanie umowy na stałe to rzecz prawie niemożliwa a i za umową na stałe zbyt wiele nie idzie w sensie wynagrodzenia. Naczelnym plusem jest to, że nie jesteś już tzw. temporary (disposable) testerem, czyli kimś kto może wylecieć w ciągu pierwszych dni pracy za \"niską wydajność\" (nawet jeśli wydajność i jakość znajdowanych problemów zła wcale nie będzie) a i jak nie wylecisz w pierwszych dniach to i tak może okazać się że przerwy między kolejnymi okresami pracy będą tak długie że będziesz musiał poszukać kolejnej pracy (samymi ideami nikt nie żyje, niestety). W creditsach znaleźć się możesz ale nie musisz i w większości przypadków się nie znajdziesz (no chyba że bardzo się \"spodobasz\" co bywa niezależne od jakości pracy). Plusem jest to że ludzie z którymi będziesz testował tworzą całkiem fajną atmosferę.
    SH

24.05.2012 10:10

Tylko na zlecenie przez agencje - jak sie nie wybijesz w ciagu pierwszysch paru miesiecy to zgnijesz tam jako cienko zarabiajacy frustratotester. Chyba ze naprawde kochasz gry i taka forme pracy przy nich (tetowanie i znjadowanie naprawde swietnych bugow gdzie pieniadze czy forma zatrudnienia nie graja roli). Jezeli chodzi o sciezke kariery to ona tam wlasciciwe nie istnieje, jesli dostaniesz jakims cudem umowe to na 3 miechy max, a dostanie stalki oznacza mniej wiecej tyle co wygranie losu na loterii. Tak bylo przynajmniej jeszcze pare miesicy temu jak odchodzilem z testro - teraz slyszalem ze panowie sie troche obudzili ze cos jest niehalo i zaczeli sie ogarniac, ale znajac ich i to (usunięte przez administratora) y pewnie nie urywa. Natomiast z pozytywow to swietna przygoda, rewlacyjni ludzie no i praca nad najonowszymi tytulami o ktorych nikomu ani slowa (ta, jasne :p) - Grafika 3d? Stary to jest QA, moze dadza Ci troche w excelu pokodowac ale na wiecej nie licz.
    nowy

26.01.2012 16:05

Właśnie złożyłem aplikację do agencji outsourcingowej rekrutującej dla testronic. Czy Was zatrudniała agencja, czy bezpośrednio testronic? W sumie robota nie wydaje się szczególnie ciekawa, ani super-płatna. Ale liczę że poprzez to stanowisko dostanę się może gdzieś wyżej np. do zespołu tworzącego grafikę (sam amatorsko tworzę 3d). Jak to jest z możliwościami rozwoju - finansowego i zawodowego?
    onda

07.12.2010 14:02

to chyba pracowalismy w dwóch róznych miejscach jak miałeś tam miłą atmosfere! szefowa jest wredna i nawet pracownicy którzy tam sa na stale omijają ją szerokim łukiem, nie ma szns dostanie umowyna stałe chocaż nie wiem jakbyś się starał, wszyscy patrza na cioebie spod byka i nikt nie ma ochoty ani ci pomoc ani z toba pogadac i nie zapominaj o pcn'ach bo ta praca to nie tylko filmy, filmy sa dla wybranych a pierwszy miesiac siedzisz na pcn'ach i pstrykasz pilotem a pozniej jak ci sie poszczesci to idziesz ogladac filmy
    gościu

26.04.2010 12:26

Pracowałem jako tester, fajna praca na wakacje, miła i luźna atmosfera, ludzie w porządku, zarobki jak na pracę dorywcza też ok. Siedzenie i ogladanie troche meczy i nudzi, ale w koncu za to płacą. Ogolnie milo wspominam

Zostaw merytoryczną opinię o Testronic Labs