Testronic Labs

• About Us
  • What we offer
  • Why work for us
  • Departments
  • Jobs you may find with us
  • Social media

About Us

What we offer

Why work for us

Departments

Jobs you may find with us

Social media

• Skierniewice
Piaseczno - Testronic

5. Opinie o Testronic Labs

Opinie o Testronic Labs Warszawa

Nie przegap nowości o Testronic Labs!

info

22.05.2023 22:37

dla chetnych pracowac w firmie informuje ze firma zaznacza ze projekty sa czasowe i nie daja gwarancji ze w kazdym miesiacu bedziesz miec co robic. umowa zlecenie trzydziesci odjac jeden pelnow brutto i nic wiecej . wymagane 2,5 godziny tesow jezykowych na wstepie (angielski plus drugi jezyk ktory deklarujesz) Mam nadziej ze pomoglam :P #bida z nedzą # radze sie cenic
    TL perm

27.04.2023 18:23

Aktualnie zwalniaja pracownikow ze wszystkich działów, bo firma nie ma kasy. znaczy miota się i tonie. Firma zarządzają ludzie, którzy nie mają o zarządzaniu pojęcia.
    Poza TL jest lepszy świat

15.04.2023 09:31

I jak tam ludu Testronica? Zaczyna wychodzić fatalne zarządzanie co? Wartościowych ludzi się pozbyto i zaczynamy widać tego efekty. Jak idzie szukanie nowej roboty?
    byly pracownik

28.03.2023 16:17

Na początek spoko jak chcesz jakiekolwiek doświadczenie w tego typu firmie podłapać ale na dłuższy okres czasu nie polecam. Rotacja praktycznie co chwile nie ma co się przyzwyczajać bo z dnia na dzień możesz zostać przerzucony z mega projektu w którym Ci dobrze idzie na jakieś totalne (usunięte przez administratora) z ludźmi, którzy mają wszystko w (usunięte przez administratora) byleby kolejny dzień w pracy poudawać, że coś robią. Na umowę o prace nie ma co liczyć chyba, że masz farta i spoko projekt na którym udało się zostać dłużej. Plusem testronica jest to, że po odejściu z tej firmy tak naprawdę nie może już być gorzej jeśli chodzi o pracę na tym samym stanowisku więc gdziekolwiek indziej nie trafisz to będziesz czuł się komfortowo.
    Namex

04.02.2023 23:52

Pracując tam już trochę, mogę śmiało przesunąć te firmę na nr. 1 w skali cyrku. Bo takiej blazenady i pokazu jeszcze nie widziałem. A pracowałem naprawdę w wielu miejscach i krajach. Umowa zlecenie, bez niczego. Minimalna krajowa. Bez dodatków, chociaż ta umowa jest bardzo bliska umowy o pracę i myślę, że w sądzie byłoby potraktowane to jako normalna umowa o pracę. Więc można tu odzyskać pieniądze za pracę tam. W firmie panuje kompletny cyrk zarządzany przez klauny. Nikt nic nie wie, każdy gada co innego, wszyscy sobie przeczą i nie ma tam jakiejkolwiek możliwości dogadania czekogolwiek. Nie dostaniecie sprzętu komputerowego, jest tylko system zdalny. Teraz jest ogromy problem z umowami, bo naobiecywali stawek, a w umowach jest minimalna krajowa. I jedna strona niby liderów przeczy temu co mówią HRy. Mało tego uaktualnione umowy przyszły ponad miesiąc po zmianie stawki ustawowo. Po prostu w życiu nie widziałem takiego czegoś. Plusy? Wszyscy mają wszystko gdzieś. Można porobić coś godzinę, albo dwie. A potem olać, bo i tak nikt nie patrzy na to. Najlepiej wziąć te robotę, by mieć te ekstra, a w rzeczywistości pracować zdalnie w normalnej firmie, za normalne pieniądze.
    Namex

10.02.2023 13:14

Uwaga aktualizacja. Firma jednak sie ogarnela. Nawet stawki dali normalne. Czyzby w koncu jakies zmiany na dobre?
    Masakra

09.11.2022 00:09

Jestem zaszokowana. Proponują minimalną stawkę na śmieciowej umowie benefitow ZERO, praca zmianowa on-site nieelastyczna. To jest zwyczajnie nieprawdopodobne że taka organizacja istnieje na rynku. Byłoby mi wstyd proponować takie warunki. Oferta oczywiście odrzucona. WSTYD!!!!!!!
    Tak

09.11.2022 12:43

Zgodzę się. Zastanawiam się jak ta firma utrzymuje pracowników? Czy ludzie są aż tak zdesperowani? Lidl czy biedronka już mają lepsze warunki
    Może to

23.11.2022 13:07

Nie potrzeba żadnego doświadczenia i można się tam nauczyć podstaw. To daje szanse ruszyć dalej w kierunku IT w innych firmach
    Kamiru

07.09.2022 17:32

Dla klaryfikacji pracuję jako tester FQA Obecnie pracuję w Testro już od paru lat, praca jest w porządku, aczkolwiek by dostać umowę o pracę trzeba być wręcz nie osiągalnie dobrym testerem, nawet jak wszystko szybko ogarniasz i znasz dobrze Angielski. Dostanie umowy o pracę jest bazowane na średniej z miesięcznych ocen, ale tak naprawdę nikt mnie wie jak to dokładnie działa, nie ma o tym informacji a leadowie którzy oceniają twoją pracę nie są wymagani podać ci twoich ocen. Równie dobrze możesz sobie powróżyć z fusów kiedy ci łaskawie dadzą kontrakt.
    Doom

22.11.2022 10:07

W tym roku nie lepiej, po 1.5 roku proszenia się o umowę o pracę dostałem 3 tyś na rękę, nie polecam :) Dodam, że posiadałem status studenta + mam poniżej 26 lat.
    Ilona xD

22.11.2022 21:37

Ludzie nie wiedzą że są traktowani jak (usunięte przez administratora)

11.10.2022 15:21

Uwaga firma podaje w ogłoszeniach tylko zatrudnienie na umowę o pracę a okazuje się potem, jak zadzwoni Marianna, że tylko może być zlecenie. Uważajcie na (usunięte przez administratora) https://www.pracuj.pl/praca/video-game-tester-german-localisation-warszawa%2Coferta%2C1002131184

10.08.2022 11:45

Na jakie benefity można liczyć w Testronic Labs?
    Xd

18.08.2022 23:08

Haha
    Xd

18.09.2022 12:19

Śmieje się z tego że ktoś tam chce pracować.
    Efka

12.09.2022 15:17

Ktoś wie ile można dostać na stanowisku QA Leada? Myślę żeby się spróbować tu dostać (mam doświadczenie jako lead z innej firmy) ale nie chce tracić czasu jak mam przejść za mniej ;)
    Czarnula

05.05.2022 11:51

Brałam udział w rekrutacji na stanowisko Rekrutera w tej firmie. Po wysłaniu swojego CV dostałam maila z zaproponowaną datą i godziną spotkania bez uprzedniego uzgodnienia ze mną, czy ten termin w ogóle mi odpowiada (!!!!!!!!) Odpisałam mailem, że zaproponowany termin mi nie odpowiada i zasugerowałam kilka innych do wyboru. Nie otrzymałam żadnej odpowiedzi (!). Zadzwoniłam też do tej Pani i nie oddzwoniła. Na koniec przyszedł do mnie mail systemowy o ocenę udziału w rekrutacji. Gdy opisałam całą powyższą sytuację, p. Rekruterka nareszcie się ze mną skontaktowała mailowo, ale zaczęła się bronić kłamiąc i przekręcając fakty, które można sprawdzić w mailach i jej telefonie (!) Zapytała się mnie jeszcze, czy chcę dalej barć udział w rektrutacji!!!!!!!!! Otóż nie chcę, dawno takiego braku profesjonalizmu nie widziałam. Nigdy więcej kontaktów z tą firmą.
    Arek

29.06.2022 12:13

Czyżby tą rekruterką była (usunięte przez administratora) Jeżeli tak, to Pani odczucia o przeinaczaniu faktów ze strony rekruterki absolutnie mnie nie dziwą.
    Arek

28.08.2022 21:08

Z tego co wiem bylo ich chyba wiecej niz 1 w calym Testronicu. Ile jest zatrudnionych aktualnie, nie wiem.(usunięte przez administratora) Jezeli byl to ktos inny to bede wdzieczny za wskazanie.
    IT Technician

23.11.2021 11:16

Jak wygląda praca IT Techniciana w tej firmie? Chciałbym dowiedzieć się szczegółów na temat normalnego dnia pracy i atmosfery, czy można zdalnie itp.
    Były LabTech

27.12.2021 17:37

Byłem, widziałem, popracowałem, uciekłem. Wcześniej to było zarządzane inaczej, nie było lekko, ale jak szedłeś do managera to on cie traktował jak człowieka, współziomka, nadstawiał (usunięte przez administratora) za Ciebie. a ty o wygenerowanym przez siebie smrodzie dowiadywałeś się zupełnie przypadkiem. Człowiek nie był najłatwiejszy w współpracy, ale jak ty dawałeś to on dawał ci nie mniej, a jak poprosiłeś o coś "więcej" to dostawałeś to w ciągu kilku dni (środowisko pracy, szkolenia, dzien bez konieczności pracowania, nie kojarze abym nie dostał czegoś o co poprosiłem). Pamietam jak raz powiedziałem, że chce iść na jakiś tam egzamin IT to człowiek wieczorami i nocami przesiadywał ze mną na Teams'ie i tłumaczył co i jak. Doczenilem dopiero po tym jak przestalem miec z nim do czynienia to zobaczyłem jaką człowiek wartość stanowił. Jak kiedyś nasze drogi sie skrzyżują to to ja w ciemno zgadzam sie pracować pod jego skrzydłami.
    Head hunter

25.08.2022 18:54

Dzień dobry, Mam pytanie odnośnie opisanej tutaj osoby. Mój klient sonduje pewną osobę celem pozyskania. Potrzebuję potwierdzenie czy to jest ta osoba pracowała w Testronic w latach 2016-2020 (przynajmniej LI tak to przedstawia). Proszę o potwierdzenie czy to się zgadza czy nie. Pozdrawiam
    Pracownik TL

19.08.2022 13:16

Minimalna godzinowa na start. Perspektywy uop niskie do zerowych. Skanowanie na wyjściu jak (usunięte przez administratora)
    Tomek

05.08.2022 17:08

Chciałem dowiedzieć się o pracę a, że byłem w okolicy stwierdziłem, że zapytam osobiście, po wejściu do budynku ''przywitała'' mnie chłodnym spojrzeniem Pani z recepcji, która chyba miała zły dzień bo na moje ''Dzień dobry'' odpowiedziała ''Czego chcesz'' Zapytałem czy posiada informację odnośnie rekrutacji, ale nie otrzymałem żadnych informacji oprócz '' Dobra weź idź już sobie'' Sytuacja dziwna, nigdy mi się to nie przytrafiło wcześniej.

08.08.2022 14:33

Jeżeli mówisz o recepcjonistce spotkanej bezpośrednio po wejściu do budynku, a nie do biura, to owszem, jest tam taka jedna bucowata kobieta, która widząc młodych mężczyzn (a takich w Testro pracuje najwięcej) potrafi zachowywać się jak harpia. Nie żebym bronił jej zachowania, ale niektórzy z młodszych pracowników płci męskiej zatrudnionych przez Testronic dali jej ku temu powody.
    buba

31.07.2022 19:38

po dostaniu info, ze przeszedłem test pozytywnie, kontakt się urwał... trwa to już trzy tygodnie, zero odzewu. umowę mam, ale nie jest zarejestrowana czyli jedna wielka niewiadoma... a wypadałoby wysłać chociaz sms o aktualnej sytuacji

21.07.2022 12:51

Trochę się tutaj wylało na nasze kochane Testro. Pracowałem dwa lata, pierwsza praca po gastro. Podziele się opinią może w punktach. 1. Rotacja - jest dużo rotacji ale nie ze względu, że komuś się tak widziało tylko niestety tak działają projekty w tego typu outsourcie. Jest tam bardzo dużo ludzi po szkole, którzy poszli prosto do testro. Rotacja sama w sobie nie jest wywołana brakiem ludzi a raczej brakiem ich doświadczenia którego nie zdobędą w ciągu trzech miesięcy. Mogło by to być o wiele lepiej zarządzane. 2. Dni pracujące - znam wiele historii, w których ludzie opowiadają że siedzieli 3 tygodnie w domu. Tu kłania się zaradność. Tak takie sytuacje mają miejsce ale jest ich dość mało. Jeżeli zakręcisz się odpowiednio na projekcie i pokażesz, że chcesz pracować a nie wychodzić co chwile na fajke to bardzo szybko można dostać stały projekt. Dla mnie przez dwa lata zatrudnienia miałem może jedną sytuacje gdzie siedziałem 3 DNI w domu i to wszystko. 3. Umowy - w testro temat rzeka. Jedni siedzą na śmieciówkach inni dostali umowy. Po 3 miesiacach jest bardzo mała szansa na dostanie umowy, wręcz zerowa. Kasa jest jaka jest ale bez super dramatu. Umowe możesz dostać średnio po pół roku ale to bardzo mocno zależy od rodzaju projektu, za jak wielkiego dzbana ma cie twój lead itp 4. Środowisko - jest troche mieszane ale testro ma swój styl. Dzieciaki z liceum, ludzie koło 30stki którzy nie bardzo różnią się od tych z liceum. Wszyscy chcą umowy i czasami testro się budzi i daje dużo umów. Ale jest to nieczęste zjawisko. 5. Konkurencyjność - w stosunku do Qloc który jest pośmiewiskiem i Lionbridge, które radzi sobie dobrze to Testronic jest naprawde dobrą firmą która dba o cerytyfikaty bezpieczeństwa a tak się zdobywa klientów bądźmy szczerzy. Zarobki nie są konkurencyjne i w testowaniu softu dostaniesz 2 albo 3 razy więcej plus uop prawdopodobnie na dzień dobry. Kończąc. Spoko firma ale jaj nie urywa. Bardzo fajne doświadczenie jak dla mnie. Pozdrowienia dla Pani z recepcji, ta firma upadnie bez ciebie.

30.04.2022 14:39

Jaka atmosfera panuje w firmie Testronic Labs? Są ogłoszenia na GoWork.pl z 28 kwietnia. Czy jest rotacja?
    Ex Tester

06.05.2022 15:00

Jeśli kula ziemska miała by taką rotację jak Testronic, to siła odśrodkowa już dawno wyrzuciła by nas wszystkich w kosmos.
    Aa

02.07.2022 12:13

Słaba płaca, zmienne godziny pracy jeśli chcesz pracować, niefajne projekty.
    Allel

01.07.2022 00:04

Rekrutacja w tej firmie to jedna wielka kpina. Jacys Panowie/Panie o mocno wschodnioazjatycko brzmiacych imionach i nazwiskach, wysylajacych maile po nocy z blednymi datami i godzinami spotkania, a potem zero odzewu na to, ze ktos ma inne plany. Jakas totalna porazka. Nie polecam. Niepowazna firma i ludzie.

19.01.2022 14:14

Testronic Labs oferowała średnie zarobki 7700 na stanowisku Tester. Czy to uczciwa stawka? Czy mogę liczyć w przyszłości na podwyżkę?

10.05.2022 00:58

Sprobuje jeszcze raz :D 2,5k na reke to standard dla testera na uop, ale ten uop trzeba jeszcze wywalczyc ;). NAPRAWDE odradzam, przepracowalem tam 3,5 roku, poszedlem do innej firmy (tez testowanie, ale juz softu) i do dzis przecieram oczy ze zdumienia, ze warunki pracy moga sie AZ TAK roznic :D

10.05.2022 01:06

Niestety admin ciagle usuwa posty, w ktorych podaje prawdziwe cyferki, takze 'domysl sie' :)

28.04.2022 23:22

Testronic nie szanuje pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Testronic Labs?

Kontakt - Testronic Labs

Poleczki 21A 02-822 Warszawa

Branża główna: Usługi i doradztwo IT

Testeromaniak

14.03.2022 16:30

Rekrutacja do tej firmy jest na żenującym poziomie. Jakaś rekrutereczka cały czas nerwowo się smiejąca jak by była po jakiś środkach. Oferta na poziomie magazyniera. Nie polecam.

27.12.2021 19:32

Testronic to super firma :D
    XX

13.02.2022 10:51

Ktoś tu chyba w święta za dużo wypił i gada głupotki
    anonimek

09.02.2022 22:36

Testronic to dosyć zabawne miejsce, zostajesz zatrudniony jako LQA Tester a w rzeczywistości pracujesz głównie jako tester funkcjonalny. Z obiecanych 5 dni w tygodniu bywa ich realnie, średnio może ze trzy. Sprzęt i tak pewnie przyjdzie ci z tygodniowym opóźnieniem wiec zarobisz jeszcze mniej. Rzucanie między projektami to normalka więc nie przywiązuj się zbytnio do jednej gry bo jutro i pojutrze poznasz dwa zupełnie nowe tytuły. Większość przełożonych to (usunięte przez administratora) i sto metrów mułu, wyjątkiem są przełożeni z za granicy ci utrzymują poziom. Szkoleń zupełny brak więc jeśli zobaczysz na nowym projekcie nowe narzędzie nie dziw się jeśli dostaniesz reprymendę za to ze go jeszcze nie znasz. Wynagrodzenie nawet dla studenta jest śmieszne, większość magazynierów zarabia lepiej. Elastyczne godziny pracy nie istnieją, jeśli nie możesz przyjechać bądź pojawić się z domu na 6 rano jeśli jest taki wymysł lead’a to nie zarobisz. Jedyny plus to doświadczenie które, faktycznie pozwala iść gdzieś dalej i niektórzy ludzie, którzy podtrzymują to miejsce przy życiu.
    Ex

27.12.2021 17:28

Witajcie, Ale tutaj "fajnie" (czyt. ciekawie) są usuwane przez administratora wątki ..., szkoda, że tylko te uderzające bardzo w punkt. Się pod dywanowo załatwiało bardzo dużo afer w Testronicu (łącznie z takimi, które są karalne) to i się załatwiło opinię tutaj. W tej firmie już raczej nic na plus się nie zmienia .., ale spoko, karma wraca.

09.02.2022 17:29

zgadza sie, np. fakt, ze firemka nie wyplacala pracownikowi PPK przez rok :)

05.01.2022 20:26

Śmieszna firma. Pracując zdalnie, możesz używać telefonu, w biurze jesteś skanowany jak terrorysta. Biuro ma korytarze jak w więzieniu. 'Flexible working hours' z oferty = jakie godziny ci dadzą, takie będziesz pracować, bo jak nie to siedzisz i nie pracujesz. Umowa zlecenie dramat. Umowa o pracę niemożliwą do zdobycia, chyba że podlizujesz się przełożonym niewyobrażalnie. Pani z recepcji bardzo dziwna śpiewa i śmieje się do siebie lub krzyczy ?

09.02.2022 17:26

'Pani z recepcji' to akurat najjasniejszy punkt tej pseudo firemki :)

20.06.2021 10:29

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Testronic Labs?
    X

11.08.2021 09:50

nie dostaniesz. osobiscie znam osob, ktore od 2-3 lat pracuja na zleceniu, i kierownictwo/hr nic z tym nie robia, wykazujac w ten sposob totalny brak szacunku wobec pracownikow

23.09.2020 07:49

Pracownik TL

05.02.2021 22:30

Co za stek bzdur!

28.05.2021 11:06

Nie bądź taki pewien. Byłem w tej firmie 10 miesięcy w 2020, zarówno jako tymczasowy jak i stały pracownik. To, co się wyprawia w Testronic to jakaś patologia. Naprawdę z całej szóstki firm, dla których pracowałem, Testronic przejął pałeczkę od poprzedniego kandydata.

17.05.2020 09:28

Pytnik

20.05.2021 09:24

A chciałem wysłać CV. To martwi. A czy to prawda że jest u was duża wymiana personelu?? To dla mnie ważne dzieks.

16.02.2021 09:49

Jaka umowa obowiązuje w Testronic Labs podczas okresu próbnego?
    Tech

25.02.2021 10:26

To zależy od stanowiska i działu na jakie się aplikuje, najpopularniejsze tj. tester zaczyna się od zlecenia, wyższe stanowiska plus większość innych działów to kwestia umowy o pracę.
    ?

07.10.2020 09:14

Hej, ktoś wie ile można zarobić jako tester?
    asdf

21.08.2018 08:18

Dobra praca dla maturzysty chcącego dorobić w wakacje. Firma - przedszkole, lead wytykajacy ci 3 minuty spóźnienia, przerwy jak w szkole, rzucanie pracownikami po projektach w zależności od tego gdzie akurat są braki (ciągły niedobór pracowników, dużo osób ucieka po miesiącu). Z nikomu nieznanych przyczyn wypłata dopiero 20go dnia NASTEPNEGO miesiąca, przygotuj się na pracę za darmo przez pierwsze 50 dni. Z plusów - fajni ludzie, szkolna atmosfera może się podobać. Kolejny minus - wielu pracowników to tzw. hardcorowi gamerzy nie znający pojęcia higieny osobistej, w open space'ach śmierdzi męskim potem. Fajna na pierwsza pracę żeby sobie dorobić, jesli szukasz poważnego źródła zarobków - omijaj szerokim łukiem.

30.06.2020 12:06

i tutaj nie rozumiesz postawowego pojęcia poszanowania pieniędzy, Testronic nie dysponuje swoimi pieniędzmi tylko pieniędzmi zleceniodawców, którzy płacą za określony czas, jeśli firma się z tego czasu (bo się spóźniasz 3 min) nie wywiązuje to w gruncie rzeczy, okrada swojego klienta. 20 osób razy 3 minuty razy 20 dni w miesiącu to 20 godzin miesięcznie, przelicz sobie to w skali roku i firmy (ok. 700 osób) i przemnóż nawet przez swoją stawkę godzinową, to się zesrasz. a swoją drogą dostaje się za tyle, za ile się pracuje, więc ucinanie to mit
    Ktoś tu ładnie się przedstawił

16.07.2020 17:54

Oho, widzę że opowieści jak to w Testro dalej mamy promowaną bylejakość, są ciągle aktualne. Jak to można się spóźnić całe trzy minuty!? Powiedzcie od razu, że jak chcesz w Testro zajść daleko, to wystarczy przyjść punktualnie i być zupełnie niewydajnym, byle Team Leader się nie przyczepił do takiej pierdoły. W Testro możesz być bardziej wydajnym od takiego szaraka który nic nie robi, a i tak ledwo zauważalne spóźnienie jest uważane za zbrodnie :D. Dalej mówicie, aby za długo nie siedzieć w WC?
    lolom

17.05.2020 09:28

Najgorszy proces rekrutacyjny w którym brałem udzial, ciężko sie skontaktować mailowo lub dostać jakąkolwiek odpowiedź na pytanie. O odebraniu telefonu to nawet nie wspomnę. Bardzo nie profesjonalna Pani Zuzanna Borek, po testach na stanowisko 0 odpowiedzi czy wyszły pozytywnie czy nie, od 2 tygodni czekam na odpowiedź pisze maile, probuje sie dodzwonic. Nie polecam. Strata czasu. Wystarczy dać znać, lecz to chyba przersta umiejętności Pani Borek.
    Maria

09.04.2020 18:35

Cienizna straszna, ale jako przechowalnia się sprawdza. Ze śmieciówki ciężko wyjść, płaca głodowa, zadupie straszne. Za to na atmosferę szczególnie nie narzekam, trochę jakby się non-stop siedziało na konwencie (tak, to niestety wiąże się z tym, że niektórzy uznają mycie się za przejaw niewybaczalnej słabości). Wymagania też nie są jakieś zawrotne, zapierdolu nie ma, angielski wystarczy znać na poziomie komunikatywnym, żeby się tam dostać wystarczy tak naprawdę umieć grać w gry. Wstępne testy to żart, trwają łącznie ze 12 godzin (czasem rozbite na dwa dni, czasem nie), nikt ci za to nie płaci, a żeby je oblać trzeba chyba nie umieć włączyć komputera. Mimo bycia jedną z nielicznych bab w firmie nie spotkałam się z żadną poważniejszą dyskryminacją czy wręcz molestowaniem, ale biorę poprawkę na to, że wyglądam jak facet (i to bynajmniej nie jak chudziutki nerd) i przeciętny cwaniaczek mógł się po prostu bać, że zarobi w japę. No i zaznaczyć należy, że są projekty, gdzie ludzie z lubością obrzucają się gów... błotem w ramach sportu.
    Klaus

21.02.2020 09:41

Po 8 miesiącach pracy w tym (usunięte przez administratora) mówię dość. Pracowałem jako QAA, pragnę pozostać anonimowy. Ulewało mi się od grudnia ale z końcem lutego kończę przygodę z tym tworem zwanym testronic. (usunięte przez administratora) Być może to dobra praca dla licealistów, którzy nie planują ścieżki kariery. W tej firmie nie uświadczysz niczego poza stresem, straconym czasem. Nie jestem w stanie w żaden sposób skomentować tego co dzieje się "szczebel wyżej". Decyzje personalne, kierownictwo firmy zdaje się wyjęte z rzeczywistości, niedostosowane do realiów. Pozdrawiam kilku spoko ludzi, z którymi miałem okazję współpracować, żaden niestety już tam nie pracuję. (usunięte przez administratora)
    Alik

28.10.2019 20:05

Hej, a jak wygląda praca zdalna w tej firmie? Chodzi o tłumaczenia
    test

11.02.2020 12:31

Nie ma czegoś takiego jak praca zdalna w Testronicu.

04.07.2018 00:37

Co mogę rzec. Pracowałem tam prawie rok. Umowy nie uświadczyłem mimo bogatego CV. Lead powiedział mi że choćbym ogarniał excela perfect i robił wszystko ponad program a z pisaniem bugów będzie gorzej szło to umowy nie uświadczysz. Umowę dostaną ci co zostaną zauważeni. "Ci fajni" o własnej szafce możesz zapomnieć recepcjonistka ci kluczyków nie da bo trzyma miesiącami dla kolegów. Telefonu nie wniesiesz więc o śmierci babci dowiesz się na przerwie albo po pracy. Jak chcesz się rozwinąć w firmie i przejść do innego działu to możesz zapomnieć bo i tak miejsce jest zaklepane przez kolegów bo są fajniejsi. Weźmiesz urlop na żądanie bo zachorowałeś? Fajnie pożegnaj się z projektem, nie ważne że masz papier od lekarza na bank na lewo bo argument jest zawsze ten sam. "Bo to Testro", albo że był scale (usunięte przez administratora) na projekcie który wymaga ludzi ale nie. Był scale (usunięte przez administratora) Masa rozpieszczonych,wrednych,zawistnych testuchow którzy mają problem ze masz więcej na talerzu. Płaca jest śmieszna. Więc jak ktoś myśli że będzie gołoledź i na wypasie to się szybko przejedzie. Poza tym faceci dostają kociego rozumu jak zobaczą dziewczyne w firmie. Nie polecam. Zmarnowałem sobie tylko rok życia
    Bbb

22.08.2018 15:28

"Telefonu nie wniesiesz więc o śmierci babci dowiesz się na przerwie albo po pracy" - to nie jest jedyna firma którą znam, gdzie na przestrzeń operacyjną nie można wnieść urządzeń elektronicznych/ rzeczy prywatnych i należy je zdeponować. Zapewne w tej firmie jest jakieś biuro/ recepcja, gdzie w awaryjnej sytuacji członkowie rodzin mogą zadzwonić i poprosić o pilny kontakt z pracownikiem. Wystarczy się zainteresować i pomyśleć jak rozwiązać problem.
    @Człowieka

10.01.2020 17:59

To prawda, ot, z dużych nazw patrząc np. Microsoft też nie pozwala ;)
    kandydat

23.12.2019 19:15

Czy trudno dostac prace u informatykow i czy wogole warto?

28.11.2019 09:39

Jaki dress code obowiązuje w Testronic Labs?
    hej

29.11.2019 14:59

Nie ma dress code'u, jest bardzo swobodnie w tej kwestii.
    Patrycja

20.11.2019 18:29

Pracowalam jakies kilka miesiecy w tej firmie i nie mam zlych wspomnien. W zasadzie atmosfera i caloksztalt pracy moze sie roznic w zaleznosci od projektu. Jezeli mialabym podsumowac w kilku punktach to: Plusy: - Elastyczny grafik, pozwala to nawet czasami polaczyc ze studiami dziennymi - Przyjemna i lekka praca - Zawsze to jakies doswiadczenie w branzy gamingowej, znam ludzi co przeniesli sie po nabraniu doswiadczenia do cdp i techlandu - Przystojny pan rekruter ;) Minusy -Czasami trzeba poczekac na przydzielenie do projektu -Umowa zlecenie na start -Niektorzy testerzy maja problem z utrzymaniem higieny - osobistej i na stanowisku pracy -Trzeba zostawiac telefony w szafkach
    Chimera

13.07.2019 19:52

Szczerze mówiąc, jestem prawie pewna że jakieś 95% opinii tutaj odnosi się do działu gier. Nie mam z nimi za wielkiej styczności, ponieważ pracuję piętro niżej, w filmach. I jak na razie, jedyną słabą rzeczą, jaką mogę powiedzieć o tej pracy, to niewygodne krzesła w soundroomach. Nie bardzo rozumiem osoby, które narzekają na to, że trzeba opanować angielski na poziom zaawansowany. To całkowicie normalne, bo firma jest międzynarodowa, a to znaczy, że raporty dla swoich klientów zawsze pisze się po angielsku. Słownictwo związane z tą branżą może być bardziej skomplikowane niż się może wydawać, a spellcheck w napisach i audio nie zrobi się sam. No i nikt nie wychodzi dobrze na języku, który zna ''trochę'', no ludzie bądźmy szczerzy, angielski to najbardziej przydatna rzecz na świecie. To samo tyczy się zakazu wnoszenia telefonów; jak dla mnie to świetna rzecz, bo pomaga się skupić na robocie, która najczęściej musi być skończona tego samego dnia, a wyjść do szatni i zadzwonić można w dosłownie każdej chwili tak czy siak. Ja też nie lubię się rozstawać z telefonem, ale również nie lubię udawać, że coś robię i się co chwila rozpraszać. Mi to robi na zdrowie osobiście. Atmosfera jest bardzo spoko, każdy jest skory do pomocy, leadzi mogą się wydawać trochę straszni i jak zawalisz to oczywiście przyjdą ci to dosadnie powiedzieć, ale też to nie są jacyś nadludzie, rozumieją błędy i spokojnie wytłumaczą co jest nie tak. Przez jakiś tydzień ma się szkolenie, które jest normalnie płatne, a trener jest chyba najmilszym, najbardziej przyjaznym człeniem jakiego w życiu poznałam, więc nie ma się czego obawiać jak przychodzisz na świeżo. Praktycznie wszyscy są na ty, nieważne czy szef czy newbie. Grafik jest do dogadania, babeczka ci go zrobi tak, żebyś miał jak najwygodniej (w ramach możliwości), vendorzy z okolicznych restauracji czy sklepów, więc w żarcie zawsze się można zaopatrzyć na miejscu, przerw masz łącznie godzinę i sobie robisz, kiedy ci się podoba. Jeśli chodzi o minusy, to trzeba się zaopatrzyć w okulary czy gunnery jakieś, bo osiem godzin się lampisz w ekran, więc gałki mogą wysiadać. Plus fotele skrzypią. Głośno. Dojazd moim skromnym zdaniem jest jak najbardziej w porządku, a ci co mówią, że to zadupie, to chyba nigdy w Łomiankach nie byli (no offence łomiańczycy). Ja dojeżdżam zza drugiej strefy i radzę sobie.
    bla bla bla

09.08.2019 09:47

Zgadzam się z "Dobre wspomnienia". O ile w dziale filmów i seriali szefostwo jest naprawdę super i dobrze traktuje ludzi, przełożeni są po prostu ludzcy /piszę z własnego doświadczenia/, tak w dziale testowania gier dochodzi nagminnie do (usunięte przez administratora) wręcz molestowania, bo niektórzy panowie /nawet leadzi/ zbyt dużo sobie "w żartach" pozwalają przy rozmowach z mniej liczną w tej pracy płcią żeńską, a nikt nie reaguje. Ale i w back office nie dzieje się dobrze z tego co słyszę na bieżąco. W ogóle w tej firmie nie dzieje się dobrze już od dawna i z tygodnia na tydzień jest co raz gorzej.
    bla bla bla

09.08.2019 10:23

dlaczego słowo (usunięte przez administratora) jest usuwane przez administrację? u "Dobre wspomnienia" to słowo nie zostało usunięte. Hmm..

Zostaw merytoryczną opinię o Testronic Labs