Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.

Swarzędz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 282 ocen.

Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.
3 282 6 1

Opinie o Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.

Gnutti.... nie gnutti....

P.S. ...... bo jak ten nowoczesny park maszyn z kuźni zaczyna dymić i kopcić a na hali produkcji spada widoczność do 50% minus brak powietrza do oddychania, to nam nie tyle nie chcę się pracować, co po prostu fizycznie nie da się pracować. .. i myśleć. Ale pewnie Panu również jest trudno w tych warunkach pracować. .. :) więc apeluję.. mgiełka i dodatkowa przerwa, aby świeże powietrze przez parę minut..... przeciez tak nie wiele potrzeba do szczęścia. :)

głos rozsądku
@Gnutti.... nie gnutti.... 08.08.2018 02:45

Może zamiast apelować tutaj idź i porozmawiaj z "górą" ? Albo zbierz ludzi i faktycznie strajk. Nie mogę się doczekać, żeby to zobaczyć :)

Michał
@Gnutti.... nie gnutti.... 08.08.2018 02:45

Co to za Gnutti? Jakies maszyny tak ?Zadowoleni z nich jesteście?

Adam

Myślę, że jeśli takie sytuacje mają miejsce w firmie to powinniście zgłosić szefowi, może wprowadzi jakieś zmiany?

Gnutti.... nie gnutti....

Szanowny Panie Prezesie, temperatury sięgają na hali 37 cels. pracuje się w tych warunkach tragicznie. Dziekujemy za wodę. O zbawco :) ale może z czystej przyzwoitości warto byłoby wprowadzić przynajmniej jedną przerwę dodatkowo. Może jakaś mgiełka z wody? Na zewnątrz. Mdlejemy przy obrabiarkach.:( a upały zapowiadają jeszcze gorsze. Chłopie prosty z HCP w takich upałach w twoich czasach zaczął byś pewnie strajk :) zacznij traktować ludzi jak Ludzi, nie jak motloch który przeszkadza Panu w rozwijaniu się firmy bardzo nowoczesnej, z wielkim parkiem maszyn, tyle tylo że bez operatorów. Bez ludzi... JESTESMY LUDŹMI. I PROSIMY O TAKIE TRAKOWANIE. .... TAKIE TAM PROŚBY MOTŁOCHU...

Stach

Może wiecie coś o nowej ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach czy dodatkach do pensji?

Gość co dostał w kość
@Stach 31.07.2018 13:56

A gdzie znalazłeś ofertę? Jeśli chodzi o wskazówkę to im lepiej będziesz pracował, tym lepsze będziesz miał zarobki, a jak będziesz się obijał to tylko tyle co wszędzie

Mietek

Czy we firmie znajduje się nowoczesny park maszynowy?

Kontra Mietek
@Mietek 09.03.2018 03:29

halo Mietku, halo Mietku mamy , mamy, zobacz choćby stronę internetową

Lulek
@Kontra Mietek 09.03.2018 19:11

Na jakie wynagrodzenie ma szansę nowo przyjęty pracownik z doświadczeniem na maszynach transferowych ?

Henio
@Lulek 29.03.2018 04:01

Przyjdz, wykaz sie doswiadczeniem i napewno cie przyjma a i Ty bedziesz zadiwolny. Od kwietnia mamy podwyzki.

Transfer
@Lulek 29.03.2018 04:01

Srednio dobrze,ake trzeba orzyznac ze maszyny maja najlepsze w europie z tego co miwili serwisanci je instalujace.bylem przy tym i tam pracuje

Edek
@Transfer 29.03.2018 19:51

Czyli jakie ? Najlepszy park maszynowy w europie ?

Maja

@Łoren,przypuszczam, że @Wiktor podobnie jak wiele innych osób, odwiedzających to forum, poszukuje informacji z pierwszej ręki na temat warunków pracy i relacji międzyludzkich w Fabryce Armatur Swarzędz . Jeśli więc, zależy Wam na tym, aby trafiały tu informacje rzetelne, z których sami moglibyście skorzystać w przyszłości, to piszcie tak jak to czujecie i widzicie, w sposób nieskrępowany, pamiętając jedynie o przestrzeganiu regulaminu tego portalu.

Wiktor

Szkoda, że nie piszecie. Liczyłem na info bezpośrednio od pracowników

Łoren
@Wiktor 18.05.2018 19:46

W jakiej sprawie?

Tomasz

Niestety jak nie wyszło z pracą w firmie to teraz niektórzy próbują poprawić sobie nastrój?

Były pracownik

To ja opiszę trochę o firmie jako były pracownik. Zgadza się par maszynowy mają naprawdę spoko ale atmosfera słaba. Kamery i obcinanie premi za nie wiadomo co standard. W święta premia oczywiście ale jak zawsze potem 2 miesiące obcinanie czyli niby dostajesz premie ale w kolejnych miesiącach oddasz ją z nawiązką. Firma nie umie się rozstać z pracownikiem jak ludzie pracujesz starasz się zawsze nawet na koniec a premia obcięta. Najgorsze jest to, że firma popiera donosicieli wręcz ich nagradza a to psuje atmosferę. Władza żyje dawnymi czasami, kiedy miała całe sterty cv kandydatów do pracy a teraz nikogo i Ukraińców muszą zatrudniać. Zarobki to widać, że ktoś z rodziny pisał skoro są takie wspaniałe czemu nie ma ludzi do pracy? Pewnie przez te podwyżki co były taki dobrobyt, że boją się, iż jest iluzja. Po tym co tam przeżyłem i wiem od starej ekipy co się dzieje to wiem, że muszą pracować tam ludzie z poczuciem humoru. Będą trać po 12h za śmieszne pieniądze.

Maja

@Robert, jesteś obecnie zatrudniony? Z kontekstu wypowiedzi wnoszę że zgadzasz się z tą opinią. Jak oceniasz pracę w Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.? @Ewentualny, decydujesz się podjąć pracę? Jeśli tak, to daj znać jak wygląda proces rekrutacji i jak oceniasz pracodawcę. Aktualnie firma poszukuje operatora CNC i Kontrolera Jakości. Czy ktoś z was zamierza aplikować? Jak się zapatrujecie na tego pracodawcę? Jak wygląda proces rekrutacyjny?

Robert

Firma ma opinię dobrego pracodawcy i żeby taką utrzymać trzeba niestety kontrolować wydajność oraz jakość pracy!!

Zbychu
@Robert 18.01.2018 18:35

Wreszcie ktos z sensem pisze.

Trzeźwo myślący
@Zbychu 14.02.2018 20:05

Ale wychodzisz w (usunięte przez administratora)

Trzeźwo myślący
@Robert 18.01.2018 18:35

Ma opinię dobrego pracodawcy w oczach prezesa,synów,kierowników,czy ludzi z produkcji?

Ewentualny

Proszę operatorów pras automatycznych. Planuję zmianę miejsca zamieszkania, mam wieloletnie doświadczenie przy kuciu z mosiądzu. Zakładając że po okresie próbnym zostanę zaakceptowany. I pytanie. Ile mi zapłacą za przepracowany jeden miesiądz bez nadgodzin. Jeszcze raz proszę o obiektywną informację.

anonymous
@Ewentualny 03.02.2018 07:22

Czesc a w jakiej firmie pracowales,bo my to najwieksza kuznia mosiadzu w polsce. Zarobki srednie wysokie. Ale czy nam dorownasz. Kowal z wieloletnimd doswiacezzniem i zadowolony. Automatyzacja a my nadzorujemy

Kujemy ze hej
@Ewentualny 03.02.2018 07:22

Spoko, przezyjesz a i socjsl mamy. Zawsze moglo bybyc wiecej,ale pewnos i komfort pracy jezt

Pałka
@Kujemy ze hej 14.02.2018 20:03

Jak czytam te opinie to śmiech na sali ciekawe kto je pisał synowie prezesa czy ich kobiety. Każdy kto myśli choć troszkę nie nabierze się na to reszta idiomów się skusi. Nie długo zostaną sami Ukraińcy wam do pracy.

PAŁA, a nie Pałka
@Pałka 20.02.2018 22:27

Co za analfabeta to pisał? To jest dopiero śmiech na sali.

Jan

Slyszalem ze u Was stabilnosc i wyplata na czas . Macie wolne miejsce na CNC , bo mnie juz kolejny wyrolowal, a Wy macie dobra renome. Dajcie znaka . Pilnie, bo musze rodzine utrzymac i nie chce juz slychac ze dostane i nic , a u Was slyszalem ze jak w swajcarskim zegarku i nadgodziny tez uczciwie platne a nie pod stolem

Henio
@Jan 14.02.2018 20:10

Aplikuj, caly czas sie rozwijamy

Grzegorz

Adrian, Artur dziękuję

BOGDAN

Czy jeszcze poszukujecie do dzialu handlowego na asystenta kierownika, bo slyszalem ze dobre warunki pracy i szef wymagajacy ale fair

norbi

Jak zwykle czyli tradycyjnie .. gwiazdka 2017 i co? i premia gwiazdkowa ... niby... no bo po premii zwykłej nazwanej szumnie 'motywacyjną' wypłata o połowę premii mniejsza (sic).. ale motywacyjna to widzimisię P.prezesa. Jak zwykle tłumaczenie przez kadrę kierowniczą że godziny i dni świąteczne krutszy miesiąc etc.. i tyle tylko że pracowaliśmy ciężko tak samo jak inne miesiące .. a tu taka niespodzianka premia świateczna minus zwykła premia czyli w połowie na równo w "kasie prezesa :) no bo w styczniu adekwatna sytuacja w firmie czyli o połowę mniej premii .. czyli na zero w kasie prezesa lub nawet na górkę no bo "pan prezes szczyci się tym jak coś uszczknie na załodze w kuluarach i meandrach zawiłych gabinetach" AAA no i zapomniałem o życzeniach, co rocznyc, świątecznych. Słowa prezesa < ja was kocham! ale na każdego coś mam!" żenada! słabe! no i nie po chrześcijańsku jak Pan sam się utożsamia z Miołsierdziem Bożym .. Taka refleksja ciekawe co powiedzieli by udziałowcy w momencie kiedy załoga lub wybrany przez nich członek ( nie zastraszony przez pana ) przetłumaczyłby na język włoski i napisałby w imieniu załogi do całego zarządu naszej spółki ijakie pan pan prezes innowacyjne ma Pan prezes pomysły w stosunku do załogi . i jej pracy. oraz wynagrodzeń. taka aluzja ... zastraszanie przez pana , a to indywidualnych pracowników a to fikcyjnych zawiązków zawodowych,, to bardzo przykre jeszcze bardziej przykre jest to iż patrząc na naszego szefa produkcji ( pana syna) jak bardzo jest zastraszony przez pana i jak często jest mu wstyd za pana zachowanie może jest to moment to do zastanowienia się nad sobą... to pana syn i namaszczony ..proszę to przemyśleć .

dwie prawe
@norbi 14.01.2018 04:26

Jakbyś słuchał to byś wiedział, że Prezesowi chodziło o to, że wie coś o każdym z nas. Nikt nie mówił że wie coś negatywnego. Po prostu wie coś o nas - o tym gdzie pracowaliśmy, co robimy po za pracą. Nic nie mówił, że ma na Ciebie haka. Ale w sumie skoro się boisz to znaczy że jednak masz czego się bać - prawda ? Po za tym jak tak bardzo Ci nie odpowiadają zarobki lub zachowanie zarządu względem Ciebie to droga wolna. Obstawiam, że nikt nie będzie chciał z Tobą pracować skoro tak słuchasz i traktujesz ludzi...

Grzechu

( usunięte przez administratora )..praca na dwóch maszynach jednocześnie a najlepiej na trzech jakby sie dało.No i kamera na srodku hali zeby boss miał co robic z nudów(podgladac i szpiegowac ) tacy to maja najwiecej do ukrycia .Postaw sie szefostwu to odrazu zrobia z toba porządek .Podsuna ci jakies pismo do podpisu zeby znalezc na ciebie haka.No i na koniec te smieszne zarobki kon by sie usmiał.Omijajcie ta firme

qw

Czasmi nie chce sie czytać niektorych opisów ale widzać ewidentnie, że niektore negatywne wpisy zamieszczają ci sami racownicy lub byli pracownicy

Łap... ciuch

Masakra... co to za firma, osobiscie przerobilem kilka firm ale to, to jest dramat... XIX WIEK .. niespotkalem sie jeszcze z firma, gdzie premia jest przyznawana z widzimisiem szefa... fajnie sie pracowalo , z ludzmi tak zwanej paczki, im to niepasowalo .. rozbili cala grupę.. pozwalniali juz wieksza część... NIEPOLECAM TEJ FIRMY..

Andrzej

Maxcess Sp. z o.o. międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej (ok 12 km od Swarzędza), głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko: Tokarz i CNC operator (sterowniki: Heidenhaim). Pracując 5 dni w tygodniu / 40 h zarobki ok 2500 netto (tokarz), ok 2700 PLN (CNC operator). Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV andrzej.soliwoda@maxcess.eu.

Gość co dostał w kość
@Andrzej 15.09.2016 13:00

To słabiutko cos u konkurencji, u nas kto zasługuje ten 3 zarobi ;) kiepska reklama, pozdrawiam

xxxx

Obiecywać oni lubia, szczególnie szef produkcji. Na rozmowie obiecane większe pieniądze a w realiach o kilka stówek mniej, dawno sie nie spotkałem z takim syfem, warunki w których ludzie tam pracuja i ta śmieszna płaca. Jeżeli ktoś ma zamiar tam pracować to odradzam.

Bob nie budowniczy

Optymista i Bob budowniczy wysyła posty z tego samego IP

James bond
@Bob nie budowniczy 14.07.2016 12:31

Bill Gates się znalazł

xyz

Jestem ciekawy który z synów prezesa pisze te pozytywne komentarze

YZX
@xyz 12.07.2016 13:33

Widać że kolega "Optymista" pracuje w biurze. Dobrze że chociaż oni są zadowoleni.

Optymista
@YZX 13.07.2016 12:34

I tu się mylisz, bo jestem z obróbki, ale nie należę do grupy pieniaczy. Trwaj w swoim niezadowoleniu. Ps pamiętaj doceń co jest, bo nie jest źle

Bob budowniczy
@xyz 12.07.2016 13:33

Myślisz ze marnują swój czas na Twoje głupoty? Myślę że mają inne ważniejsze tematy w głowie, bo haruja od rana do wieczora

optymista

Czyżby to efekt dobrej zmiany w rządzie, ale na pewno nareszcie zaczęliście pisać prawdę. Firma solidna, przejrzyste procedury, a że trzeba pracować by zarobić - to chyba normlane. mamy bardzo nowoczesny park maszynowy, niektóre technologie to TOP w Europie, więc pracuje się bardzie efektywnie i lżej jednocześnie proszę pamiętać jak Firma wyglądała 10 lat temu a jak teraz, TO JEST KOLOSALNA ZMIANA NA + . Nie można więc powiedzieć że firma Rodzinna i biorą dla siebie, bo jest ciągły rozwój a i pensje idą do góry. Teraz znowu podwyżki od 01 lipca. Szef Sprzedaży Adrian ( syn Szefa ) pozyskuje coraz to nowe i bardziej wyrafinowane tematy i to od Europejskich Gigantów. On nagrywa nam ciekawą Robotę a my pchamy, a że niektórzy nie czują satysfakcji z pracy, to już ich zmartwienie. Nie stoimy w miejscu, idziemy pełną parą na przód TAK DALEJ

optymista

Czyżby to efekt dobrej zmiany w rządzie, ale na pewno nareszcie zaczęliście pisać prawdę. Firma solidna, przejrzyste procedury, a że trzeba pracować by zarobić - to chyba normlane. mamy bardzo nowoczesny park maszynowy, niektóre technologie to TOP w Europie, więc pracuje się bardzie efektywnie i lżej jednocześnie proszę pamiętać jak Firma wyglądała 10 lat temu a jak teraz, TO JEST KOLOSALNA ZMIANA NA + . Nie można więc powiedzieć że firma Rodzinna i biorą dla siebie, bo jest ciągły rozwój a i pensje idą do góry. Teraz znowu podwyżki od 01 lipca. Szef Sprzedaży Adrian ( syn Szefa ) pozyskuje coraz to nowe i bardziej wyrafinowane tematy i to od Europejskich Gigantów. On nagrywa nam ciekawą Robotę a my pchamy, a że niektórzy nie czują satysfakcji z pracy, to już ich zmartwienie. Nie stoimy w miejscu, idziemy pełną parą na przód TAK DALEJ

anonim

(usunięte przez administratora)

zadowolony

Stawki są utrzymywane lub zmieniane, ale w górę. Generalnie powoli, ale pensje pną się w górę a i firma cały czas mocno inwestuje by sprostać konkurencji. Otoczenie maszynowe z najwyższej półki. Oczywiscie zawsze chciałoby się zarabiać więcej, ale uczciwie rzecz stawiając jest przejrzysta filozofia, pracujesz - zarabiasz, markujesz robote - zarabiasz mniej i zajmujesz się narzekaniem i wpisami negatywnymi na Go Work

inny pracownik
@zadowolony 17.05.2016 21:08

Wreszcie ktoś pisze z sensem. Firma porządna, wypłaty, nadgodziny, socjal na czas a i jak masz problem i jesteś dobrym pracownikiem, to i szef pomoze Badźmy uczciwi wobec siebie i innych

zakochana

Pracowałam w FAS-ie przez 3 lata. Atmosfera całkiem przyjemna (jeśli nie pracowało się z kobietami), wypłata na czas, szef produkcji bardzo kontaktowy. W firmie można awansować, jeżeli chce się pracować (a nie ściemniać), czego najlepszym przykładem jest kierownik produkcji. Firmę wspominam całkiem miło - tym bardziej, że poznałam tam mojego męża :)

jaaaaaaa

szef produkcji - Artur to super ciacho! chodze do pracy zeby na niego popatrzec :) pozdrawiam!

jakbatonik

Zykfryd to uciekaj sam. Cała prawda jest taka że będą was dymać aż bedziecie zarabiac najniższą bo tylko potraficie sie żalić na forum. Dla nowych szukających tu pracy: nie polecam. Przychodzisz i dostajesz umowe zlecenie ze stawką godzinową, a potem o prace z jeszcze niższą stawką! Śmiech na sali. I zarabiasz 8zl na godzine średnio + premie której nie jestes w stanie sie doliczyć. A jak weźmiesz nadgodziny w weekend to dostaniesz za to 50zł więcej w skali miesiąca. Tragedia. Szef twierdził że można zarabiać więcej pracując lepiej niż inni ale to totalna bzdura, bo robiąc ponad norme od razu Ci ją podwyższają tak żebyś nie dostał nic! A inni jeszcze beda cie wyzywac od najgorszych.wiec przychodzac tutaj zaakceptuj to że w ogóle dostaniesz wypłate i tym sie ciesz, a na żadne podwyżki nie licz. Ja już jestem w fajniejszej firmie i to całkiem nie daleko, a warunki godne i sprawiedliwe.

Zykfryd dwie lewe

Uciekać natychmiast!,tą firmą rządzą psychole! Zamiast ludzią dać więcej to nowe kamerki się instaluje by zaspokoić swoją próżność i co prezesiku? ładnie tak latem i nie tylko,dziewczyny podglądać i patrzeć im w biusty?, no bo po co ci kamera z takim dobrym zoomem optycznym?dziwię się że za takich się nie biorą,ale kto bogatemu zabroni?Normalnie w takich okolicznościach powiedział bym idź pan do diabła! Ale coś mi mówi że już od dawna pan siedzisz u niego w kieszeni!

Zostaw opinię o Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o. - Swarzędz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.