Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.

Swarzędz

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 235 ocen.

Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.
4235

Opinie o Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.

Wiktor

Szkoda, że nie piszecie. Liczyłem na info bezpośrednio od pracowników

Łoren
@Wiktor 18.05.2018 19:46

W jakiej sprawie?

Tomasz

Niestety jak nie wyszło z pracą w firmie to teraz niektórzy próbują poprawić sobie nastrój?

Były pracownik

To ja opiszę trochę o firmie jako były pracownik. Zgadza się par maszynowy mają naprawdę spoko ale atmosfera słaba. Kamery i obcinanie premi za nie wiadomo co standard. W święta premia oczywiście ale jak zawsze potem 2 miesiące obcinanie czyli niby dostajesz premie ale w kolejnych miesiącach oddasz ją z nawiązką. Firma nie umie się rozstać z pracownikiem jak ludzie pracujesz starasz się zawsze nawet na koniec a premia obcięta. Najgorsze jest to, że firma popiera donosicieli wręcz ich nagradza a to psuje atmosferę. Władza żyje dawnymi czasami, kiedy miała całe sterty cv kandydatów do pracy a teraz nikogo i Ukraińców muszą zatrudniać. Zarobki to widać, że ktoś z rodziny pisał skoro są takie wspaniałe czemu nie ma ludzi do pracy? Pewnie przez te podwyżki co były taki dobrobyt, że boją się, iż jest iluzja. Po tym co tam przeżyłem i wiem od starej ekipy co się dzieje to wiem, że muszą pracować tam ludzie z poczuciem humoru. Będą trać po 12h za śmieszne pieniądze.

Szukasz pracy?

Mietek

Czy we firmie znajduje się nowoczesny park maszynowy?

Transfer
@Lulek 29.03.2018 04:01

Srednio dobrze,ake trzeba orzyznac ze maszyny maja najlepsze w europie z tego co miwili serwisanci je instalujace.bylem przy tym i tam pracuje

Maja

@Robert, jesteś obecnie zatrudniony? Z kontekstu wypowiedzi wnoszę że zgadzasz się z tą opinią. Jak oceniasz pracę w Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.? @Ewentualny, decydujesz się podjąć pracę? Jeśli tak, to daj znać jak wygląda proces rekrutacji i jak oceniasz pracodawcę. Aktualnie firma poszukuje operatora CNC i Kontrolera Jakości. Czy ktoś z was zamierza aplikować? Jak się zapatrujecie na tego pracodawcę? Jak wygląda proces rekrutacyjny?

Robert

Firma ma opinię dobrego pracodawcy i żeby taką utrzymać trzeba niestety kontrolować wydajność oraz jakość pracy!!

Trzeźwo myślący
@Robert 18.01.2018 18:35

Ma opinię dobrego pracodawcy w oczach prezesa,synów,kierowników,czy ludzi z produkcji?

Ewentualny

Proszę operatorów pras automatycznych. Planuję zmianę miejsca zamieszkania, mam wieloletnie doświadczenie przy kuciu z mosiądzu. Zakładając że po okresie próbnym zostanę zaakceptowany. I pytanie. Ile mi zapłacą za przepracowany jeden miesiądz bez nadgodzin. Jeszcze raz proszę o obiektywną informację.

PAŁA, a nie Pałka
@Pałka 20.02.2018 22:27

Co za analfabeta to pisał? To jest dopiero śmiech na sali.

Jan

Slyszalem ze u Was stabilnosc i wyplata na czas . Macie wolne miejsce na CNC , bo mnie juz kolejny wyrolowal, a Wy macie dobra renome. Dajcie znaka . Pilnie, bo musze rodzine utrzymac i nie chce juz slychac ze dostane i nic , a u Was slyszalem ze jak w swajcarskim zegarku i nadgodziny tez uczciwie platne a nie pod stolem

Henio
@Jan 14.02.2018 20:10

Aplikuj, caly czas sie rozwijamy

Grzegorz

Adrian, Artur dziękuję

BOGDAN

Czy jeszcze poszukujecie do dzialu handlowego na asystenta kierownika, bo slyszalem ze dobre warunki pracy i szef wymagajacy ale fair

norbi

Jak zwykle czyli tradycyjnie .. gwiazdka 2017 i co? i premia gwiazdkowa ... niby... no bo po premii zwykłej nazwanej szumnie 'motywacyjną' wypłata o połowę premii mniejsza (sic).. ale motywacyjna to widzimisię P.prezesa. Jak zwykle tłumaczenie przez kadrę kierowniczą że godziny i dni świąteczne krutszy miesiąc etc.. i tyle tylko że pracowaliśmy ciężko tak samo jak inne miesiące .. a tu taka niespodzianka premia świateczna minus zwykła premia czyli w połowie na równo w "kasie prezesa :) no bo w styczniu adekwatna sytuacja w firmie czyli o połowę mniej premii .. czyli na zero w kasie prezesa lub nawet na górkę no bo "pan prezes szczyci się tym jak coś uszczknie na załodze w kuluarach i meandrach zawiłych gabinetach" AAA no i zapomniałem o życzeniach, co rocznyc, świątecznych. Słowa prezesa < ja was kocham! ale na każdego coś mam!" żenada! słabe! no i nie po chrześcijańsku jak Pan sam się utożsamia z Miołsierdziem Bożym .. Taka refleksja ciekawe co powiedzieli by udziałowcy w momencie kiedy załoga lub wybrany przez nich członek ( nie zastraszony przez pana ) przetłumaczyłby na język włoski i napisałby w imieniu załogi do całego zarządu naszej spółki ijakie pan pan prezes innowacyjne ma Pan prezes pomysły w stosunku do załogi . i jej pracy. oraz wynagrodzeń. taka aluzja ... zastraszanie przez pana , a to indywidualnych pracowników a to fikcyjnych zawiązków zawodowych,, to bardzo przykre jeszcze bardziej przykre jest to iż patrząc na naszego szefa produkcji ( pana syna) jak bardzo jest zastraszony przez pana i jak często jest mu wstyd za pana zachowanie może jest to moment to do zastanowienia się nad sobą... to pana syn i namaszczony ..proszę to przemyśleć .

dwie prawe
@norbi 14.01.2018 04:26

Jakbyś słuchał to byś wiedział, że Prezesowi chodziło o to, że wie coś o każdym z nas. Nikt nie mówił że wie coś negatywnego. Po prostu wie coś o nas - o tym gdzie pracowaliśmy, co robimy po za pracą. Nic nie mówił, że ma na Ciebie haka. Ale w sumie skoro się boisz to znaczy że jednak masz czego się bać - prawda ? Po za tym jak tak bardzo Ci nie odpowiadają zarobki lub zachowanie zarządu względem Ciebie to droga wolna. Obstawiam, że nikt nie będzie chciał z Tobą pracować skoro tak słuchasz i traktujesz ludzi...

Grzechu

( usunięte przez administratora )..praca na dwóch maszynach jednocześnie a najlepiej na trzech jakby sie dało.No i kamera na srodku hali zeby boss miał co robic z nudów(podgladac i szpiegowac ) tacy to maja najwiecej do ukrycia .Postaw sie szefostwu to odrazu zrobia z toba porządek .Podsuna ci jakies pismo do podpisu zeby znalezc na ciebie haka.No i na koniec te smieszne zarobki kon by sie usmiał.Omijajcie ta firme

qw

Czasmi nie chce sie czytać niektorych opisów ale widzać ewidentnie, że niektore negatywne wpisy zamieszczają ci sami racownicy lub byli pracownicy

Łap... ciuch

Masakra... co to za firma, osobiscie przerobilem kilka firm ale to, to jest dramat... XIX WIEK .. niespotkalem sie jeszcze z firma, gdzie premia jest przyznawana z widzimisiem szefa... fajnie sie pracowalo , z ludzmi tak zwanej paczki, im to niepasowalo .. rozbili cala grupę.. pozwalniali juz wieksza część... NIEPOLECAM TEJ FIRMY..

Andrzej

Maxcess Sp. z o.o. międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej (ok 12 km od Swarzędza), głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko: Tokarz i CNC operator (sterowniki: Heidenhaim). Pracując 5 dni w tygodniu / 40 h zarobki ok 2500 netto (tokarz), ok 2700 PLN (CNC operator). Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV [email protected]

Gość co dostał w kość
@Andrzej 15.09.2016 13:00

To słabiutko cos u konkurencji, u nas kto zasługuje ten 3 zarobi ;) kiepska reklama, pozdrawiam

xxxx

Obiecywać oni lubia, szczególnie szef produkcji. Na rozmowie obiecane większe pieniądze a w realiach o kilka stówek mniej, dawno sie nie spotkałem z takim syfem, warunki w których ludzie tam pracuja i ta śmieszna płaca. Jeżeli ktoś ma zamiar tam pracować to odradzam.

Bob nie budowniczy

Optymista i Bob budowniczy wysyła posty z tego samego IP

James bond
@Bob nie budowniczy 14.07.2016 12:31

Bill Gates się znalazł

xyz

Jestem ciekawy który z synów prezesa pisze te pozytywne komentarze

Bob budowniczy
@xyz 12.07.2016 13:33

Myślisz ze marnują swój czas na Twoje głupoty? Myślę że mają inne ważniejsze tematy w głowie, bo haruja od rana do wieczora

optymista

Czyżby to efekt dobrej zmiany w rządzie, ale na pewno nareszcie zaczęliście pisać prawdę. Firma solidna, przejrzyste procedury, a że trzeba pracować by zarobić - to chyba normlane. mamy bardzo nowoczesny park maszynowy, niektóre technologie to TOP w Europie, więc pracuje się bardzie efektywnie i lżej jednocześnie proszę pamiętać jak Firma wyglądała 10 lat temu a jak teraz, TO JEST KOLOSALNA ZMIANA NA + . Nie można więc powiedzieć że firma Rodzinna i biorą dla siebie, bo jest ciągły rozwój a i pensje idą do góry. Teraz znowu podwyżki od 01 lipca. Szef Sprzedaży Adrian ( syn Szefa ) pozyskuje coraz to nowe i bardziej wyrafinowane tematy i to od Europejskich Gigantów. On nagrywa nam ciekawą Robotę a my pchamy, a że niektórzy nie czują satysfakcji z pracy, to już ich zmartwienie. Nie stoimy w miejscu, idziemy pełną parą na przód TAK DALEJ

optymista

Czyżby to efekt dobrej zmiany w rządzie, ale na pewno nareszcie zaczęliście pisać prawdę. Firma solidna, przejrzyste procedury, a że trzeba pracować by zarobić - to chyba normlane. mamy bardzo nowoczesny park maszynowy, niektóre technologie to TOP w Europie, więc pracuje się bardzie efektywnie i lżej jednocześnie proszę pamiętać jak Firma wyglądała 10 lat temu a jak teraz, TO JEST KOLOSALNA ZMIANA NA + . Nie można więc powiedzieć że firma Rodzinna i biorą dla siebie, bo jest ciągły rozwój a i pensje idą do góry. Teraz znowu podwyżki od 01 lipca. Szef Sprzedaży Adrian ( syn Szefa ) pozyskuje coraz to nowe i bardziej wyrafinowane tematy i to od Europejskich Gigantów. On nagrywa nam ciekawą Robotę a my pchamy, a że niektórzy nie czują satysfakcji z pracy, to już ich zmartwienie. Nie stoimy w miejscu, idziemy pełną parą na przód TAK DALEJ

anonim

(usunięte przez administratora)

inny pracownik
@zadowolony 17.05.2016 21:08

Wreszcie ktoś pisze z sensem. Firma porządna, wypłaty, nadgodziny, socjal na czas a i jak masz problem i jesteś dobrym pracownikiem, to i szef pomoze Badźmy uczciwi wobec siebie i innych

zakochana

Pracowałam w FAS-ie przez 3 lata. Atmosfera całkiem przyjemna (jeśli nie pracowało się z kobietami), wypłata na czas, szef produkcji bardzo kontaktowy. W firmie można awansować, jeżeli chce się pracować (a nie ściemniać), czego najlepszym przykładem jest kierownik produkcji. Firmę wspominam całkiem miło - tym bardziej, że poznałam tam mojego męża :)

jaaaaaaa

szef produkcji - Artur to super ciacho! chodze do pracy zeby na niego popatrzec :) pozdrawiam!

jakbatonik

Zykfryd to uciekaj sam. Cała prawda jest taka że będą was dymać aż bedziecie zarabiac najniższą bo tylko potraficie sie żalić na forum. Dla nowych szukających tu pracy: nie polecam. Przychodzisz i dostajesz umowe zlecenie ze stawką godzinową, a potem o prace z jeszcze niższą stawką! Śmiech na sali. I zarabiasz 8zl na godzine średnio + premie której nie jestes w stanie sie doliczyć. A jak weźmiesz nadgodziny w weekend to dostaniesz za to 50zł więcej w skali miesiąca. Tragedia. Szef twierdził że można zarabiać więcej pracując lepiej niż inni ale to totalna bzdura, bo robiąc ponad norme od razu Ci ją podwyższają tak żebyś nie dostał nic! A inni jeszcze beda cie wyzywac od najgorszych.wiec przychodzac tutaj zaakceptuj to że w ogóle dostaniesz wypłate i tym sie ciesz, a na żadne podwyżki nie licz. Ja już jestem w fajniejszej firmie i to całkiem nie daleko, a warunki godne i sprawiedliwe.

Zykfryd dwie lewe

Uciekać natychmiast!,tą firmą rządzą psychole! Zamiast ludzią dać więcej to nowe kamerki się instaluje by zaspokoić swoją próżność i co prezesiku? ładnie tak latem i nie tylko,dziewczyny podglądać i patrzeć im w biusty?, no bo po co ci kamera z takim dobrym zoomem optycznym?dziwię się że za takich się nie biorą,ale kto bogatemu zabroni?Normalnie w takich okolicznościach powiedział bym idź pan do diabła! Ale coś mi mówi że już od dawna pan siedzisz u niego w kieszeni!

Zykfryd dwie lewe

O zero błędów ortograficznych, strzelam że to szefuncio ;p

ulala

specialistow pokaz mi choc jednego niema takich a jak sa to zaraz uciekaja i bardzo dobrze jak placa tak maja wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takie place jak sa teraz to powinny byc na 168 godzin a nie na 240g szefie produkcji ja ci mam przypominac ile godzin powinnismy pracowac a gdzie kodeks pracy gdzie przepisy czy ciebie juz nic nie obowiazuje zebyssie nie pomylil myslisz ze ludzie sie ciebie boja to jestes w wielkim bledzie jestes wielki z tatusiem w armaturach a za brama jestes zwykly chlop w zakrutkich spodniach pozdro

byłem zobaczyłem spierdoliłem

Nie dajcie się robić w ch..a ,firma was okrada!!!Jeśli uważasz się za specjalistę w swoim fachu,szukaj innej pracy lepiej płatnej.Pracodawcy potrzebują takich osób jak Wy!Pracowałem w tej noże,ale stawka 11zł za godz brutto była śmieszna :)Teraz zarabiam trzy razy tyle i wcale nie muszę zapierdalać tak jak w armaturach,mam spokój nie ma kamer nikt się nie stresuje i co najważniejsze nie ma akordu.Pracując w tej firmie budujecie imperium prezesa,na początku dużo obiecał i nie dotrzymał słowa.Nie polecam tej firmy!!!Choć czasami nie zawsze jest kolorowo to się bierze co jest.A ten tokarz z Kostrzyna to już został odpowiednio zaprogramowany,wszystko słyszy i widzi lubi dużo mówić miał szanse ale dał się przekupić i wszystko spier..lił.Powodzenia Wam życzę!!!

fan

To dobrze bo chociaż prezes się rozwija. A czy już wprowadził te swoje usprawnienia które tylko on sam je rozumie i ewentualnie jego synalkowie.

Pracownik

Prezes to bardzo dobry człowiek dba abyśmy nie przytyli

Zostaw opinię o Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o. - Swarzędz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Armatur Swarzędz Sp. z o.o.