ABC Automotive Poland

Adres: Składowa 1A, 62-023 Poznań

NIP: 5252588484 KRS: 0000512001

ABC Automotive Poland
3 256 823 5 1

Opinie o ABC Automotive Poland

Filtruj opinie po kryteriach:

Norbert
 Opinia

Jak każą przychodzić to niektórzy narzekają, że za dużo pracy!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
AbC
 Opinia

W sobotę znów tylko wybrańcy chodzą na nadgodziny, innym nie dadzą zarobić.

Pomocna?
Tak1Nie
Juras
 Opinia
@AbC 24.02.2019 00:11

Ukraina bo tańsza

Pomocna?
Tak1Nie
AbC
 Opinia
@AbC 24.02.2019 00:11

Nie mam na myśli UA, tylko naszych.

Pomocna?
Tak2Nie
Beznadgodzin
 Opinia
@AbC 25.02.2019 10:06

Ojej żalik dupeczke ściska ? Potrzebna maść na ból ? Raz jeden pójdzie raz drugi jak jest taka potrzeba. Nie rozumiem ludzi pracujących w tej firmie. Jaka jest zawiść w was i zazdrość zamiast interesować się sobą. Przestać ściemniać i nie robić z siebie ofiary losu. Nie ściemniać na l4. Śmiać się chce robaczki z takich jak wy zazdrośników. Brak słów.

Pomocna?
Tak1Nie1
1
 Opinia

Zwolnic cale biuro. Na kuroniowke .

Pomocna?
Tak18Nie
Fejk2
 Opinia
@1 13.06.2019 23:17

Biuro popelnia błędy, mnóstwo błędów....wina spada na produkcję, liderów....

Pomocna?
Tak14Nie
Pracownik
 Opinia
@Fejk2 14.06.2019 16:41

Dokładnie wpadka z BMW to tylko i wyłącznie wina PROCESU

Pomocna?
Tak12Nie
Zatox
 Opinia
@Fejk2 14.06.2019 16:41

Bo skonczylo sie szkole za danie (usunięte przez administratora) lub tata za wykladowca z kaczkami biegal aby synek zdal a teraz taki ni....rob mysli ze boga za nogi zlapal. Scier...........

Pomocna?
TakNie
Tak tylko piszę....
 Opinia

Od nowego roku niemiecki rynek otwiera się na pracowników z Ukrainy...

Pomocna?
Tak4Nie
ZATOX
 Opinia
@Tak tylko piszę.... 15.06.2019 18:58

Ale warunkiem przyjecia jest musowy niemiecki dla nich, ale spokojnie jeszcze nie raz ten z siwa broda , ta z oczyma na zewnatrz i ten co w samsungu niby kims tam byl ???????????? przyjda w łaske do ludzi !!!!!!

Pomocna?
Tak15Nie
Fejk2
 Opinia
@Tak tylko piszę.... 15.06.2019 18:58

Firma i tak padnie prędzej czy później...nie ważne czy z polskimi pracownikami czy z ukraińskimi. Polityka firmy i zarząd są po prostu złe!

Pomocna?
Tak16Nie
Kto to?
 Opinia
@ZATOX 16.06.2019 07:30

Z oczyma na zewnatrz?

Pomocna?
Tak8Nie
ZATOX
 Opinia
@Kto to? 16.06.2019 12:47

:-)

Pomocna?
Tak5Nie
Zatox
 Opinia
@Kto to? 16.06.2019 12:47

Domysl sie .

Pomocna?
Tak5Nie
Zatox
 Opinia
@Fejk2 16.06.2019 11:56

Zle ??? To jest poprostu porazka. Te wszystkie Alic.... Karas.... brodki ... i te wszystkie dyrektorki finansowe na widok ktorego mometalnie mialem chec wyskoczyc .prosze cie dno totalne gorszego kierownictwa od kad tam pracowalem to nigdy nie widzialem .

Pomocna?
Tak9Nie
1
Arrow
 Opinia
@Zatox 20.06.2019 07:53

Na prawdę od kad, ludzie zacznijcie pisać poprawną polszczyzną, później się dziwcie że gnijecie na produkcji...... Na przyszłość słowo kad nie istnieje jest odkąd....... dokąd itp. Itd.

Pomocna?
TakNie3
Fejk3
 Opinia
@Zatox 20.06.2019 07:53

Robert zjedz snickersa...

Pomocna?
Tak6Nie
twoj stary
 Opinia
@Arrow 20.06.2019 18:18

nie podniecaj sie, ja mam wyzsze i robie na produkcji i co z tego? Porobie jeszcze rok i zwijam zagranice, bo w polszy czy w biurze czy na produkcji zarobki podobne, a odpowiedzialnosc duzo wieksza, na maszynie przynajmniej luz i nie siedzisz przyspawany do krzesla, jak ciota ;)

Pomocna?
Tak6Nie
Twoja stara
 Opinia
@twoj stary 21.06.2019 12:28

Wstawaj stary zesrales sie

Pomocna?
Tak3Nie
Black canary
 Opinia
@twoj stary 21.06.2019 12:28

A żeś głupi widocznie jak z....sz na maszynie w tych 30°C i Ci pot po (usunięte przez administratora) spływa hahahaha

Pomocna?
TakNie1
ZATOX
 Opinia
@Arrow 20.06.2019 18:18

Dla twojej wiadomosci mam poli. Wiec do piet mi nie dorastasz a na co dzien jestem w dziale biora wiec nawet nie wiesz bo siedze obok cb na zebraniach ale stoje za ludzmi bo widac co sie dzieje.

Pomocna?
Tak2Nie
Abc
 Opinia
@ZATOX 22.06.2019 10:52

Co to jest "dzial biora"?

Pomocna?
TakNie
ZATOX
 Opinia
@Abc 22.06.2019 19:55

Dzial oddzielny gdzie znajduje sie naprawde caly odpad firmy !!!!!! . Do niczego ,dzieki wam to upadnie !!!! Dobrze ze sie zwolnilem teraz moge wyrazic prawde o was wszystkich tam , zbyt dlugo miedzy wami tam bylem aby okreslac was pozytywnie. Tyle !!!!

Pomocna?
Tak2Nie
Haha
 Opinia
@ZATOX 22.06.2019 20:24

Jakis oburzony produkcyjny robolek sie podaje za biurowego :) Zenada

Pomocna?
Tak1Nie3
ZATOX
 Opinia
@Haha 22.06.2019 23:22

Zdziwil/a bys sie :-).

Pomocna?
Tak1Nie
ehh
 Opinia
@Haha 22.06.2019 23:22

Po pierwsze 80% tej firmy, to robole. Po drugie nikt nie zostaje w tej firmie do konca zycia, wiele osob studiuje zaocznie albo ma jakiekolwiek inne plany na przyszlosc. Po 3cie produkcja jest filarem tej firmy i pracownicy powinni byc bardziej szanowani.

Pomocna?
Tak7Nie
Arrow
 Opinia
@ZATOX 22.06.2019 10:52

No i fajnie, nikt Ci tego nie odbierze, ale radzę kupić słownik języka polskiego, a dopiero późnej się wypowiadać.

Pomocna?
TakNie1
Zatox
 Opinia
@Haha 22.06.2019 23:22

Wkoncu zrobilem co chcialem za ta twoja opinie bedziecie sie zaraz witac sie z pipem opowiedzialem o wszystkim gdzie czego brakuje o waszym podejsciu i o jeszcze jednej istotnej dla nich sprawie ale to juz sie dowiecie. Zgloszenie bylo oficjalne wiec czekajcie teras na dokladna kontrole mi to teras zwisa przeciez i tak mnie juz tam nie ma . Ale inni chociaz moze nie beda cierpiec a i tak poza nawiasem 2 osoby juz mnie uprzedzily dzien wczesniej wiec macie wesolo. Pozdrawiam . Pozdrowcie Dom..., Robcia niero....... , i ta co jedno sle... na kaukaz a drugie na sybir ma. Zgloszenia przez nas 3 byly na jednym raporcie podpisane wiec zobaczymy jak teraz zaklad wybronicie z waszych przewal... Dno.

Pomocna?
Tak2Nie
1
Zatox
 Opinia
@Haha 22.06.2019 23:22

FINANSOWY masz szcze... ze nie bylo cie w dzien gdy odchodzilem mialem chec ci upiekszyc troche ten parsz... ry....

Pomocna?
Tak1Nie
Zatox
 Opinia
@Arrow 24.06.2019 22:47

Weź se arrow palec w (usunięte przez administratora) wsadz .

Pomocna?
TakNie
UA
 Opinia

A my nadal sobie robotaju po 12 i wyplata wieksza niz poliacy. Cieszymy się z pracu

Pomocna?
TakNie
ABC
 Opinia
@UA 24.06.2019 22:49

To sobie miej Woł.... Szma.......

Pomocna?
Tak1Nie
Zatox
 Opinia
@UA 24.06.2019 22:49

Na ua wyp.... zapytajcie lepiej ile w kieszen za kazdego z was Dom........czek dostaje

Pomocna?
TakNie
Pracownica :)
 Opinia

Każdemu ciężko zmienić pracę wiadomo,lecz w firmie Abc nikt nie szanuje pracownika .Nie dawno zmienilam pracę i nie żałuję ciężko było podjąć decyzje ponieważ nie kazdy lubi zmieniac pracę jak się przyzwyczai.Człowiek dłuższy okres żył z myślą iż będzie lepiej,lecz bez mian ,nawet i gorzej.Coraz wieksze cykle,brak organizacji ciagle te same maszyny ile można .Twierdzę iż ten co chce pracowac i zna swoją wartość powinien jak najszybciej opuścić tą firmę.!dobrze radzę!Pracy wokół jest mnóstwo ,pensje te same docenianie pracownika i nie (usunięte przez administratora).Teraz to odpoczywam i wręcz proszą aby pracować wolniej!!!ale czlowiek był nauczony szarpania w abc!.....

Pomocna?
Tak19Nie
Superman
 Opinia
@Pracownica :) 27.05.2019 23:32

Tak tak w tym Twoim Suzo na pewno doceniaja, hahaha proszę Cię (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie7
supervisor
 Opinia
@Superman 28.05.2019 12:43

w Suzo przynajmniej się tak nie napracujesz i weekendy wolne oraz jedna zmiana

Pomocna?
Tak4Nie
Tymek
 Opinia
@supervisor 16.06.2019 19:29

Otóż to ;)i lepszy klimacik wyjazdy zagraniczne juz dla nowych pracownikow a w Abc ...co ..? Nie wspomne w te upaly 2 przerwy Social dla pracowników napoje lody kawa ...oj tam nie ma co opowiadać za duzo bo co niektórym żal dupcie będzie ściskal :)a co im pozostalo jak praca w Abc;)do suzo przeszlo juz okolo 8 pracownikow z abc nie wspomne o kierowniku z działu jakosci ,wiec o czyms to świadczy ..!

Pomocna?
Tak4Nie
Batman
 Opinia
@Tymek 18.06.2019 18:11

Tymek zesroles się wstawaj

Pomocna?
TakNie
Zatox
 Opinia
@Pracownica :) 27.05.2019 23:32

Swieta prawda.

Pomocna?
TakNie
Pikachu
 Opinia

Już czas zacząć dawać pracownikom z UA wyższe stanowiska jak narazie: Lider, Inspektor, Ustawiacz, Mechanik A później już inżynierów, przecież będą tansi niż pracownicy z PL.

Pomocna?
Tak8Nie
M
 Opinia

A jak tam ramię pomiarowe? :)

Pomocna?
TakNie
Pracownik produkcji
 Opinia

No proszę, panowie z magazynu nowym wózkiem sobie jeżdżą, a dla pracowników produkcji nie ma na podwyżki.

Pomocna?
Tak10Nie
x
 Opinia
@Pracownik produkcji 13.05.2019 21:27

Nie ma na podwyżki ,ponieważ firma nie zarabia.

Pomocna?
Tak3Nie
nowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik produkcji 13.05.2019 21:27

Czy firma faktycznie płaci 3718 zł jak podaje w ofercie pracy? tyle jest w umowie? (dla pracownika produkcji)

Pomocna?
Tak1Nie
Xxx
 Opinia
@nowy 14.05.2019 09:04

Brutto

Pomocna?
TakNie
Produkcja
 Opinia
@nowy 14.05.2019 09:04

Pewnie ale z premią i godzinami nocnymi

Pomocna?
Tak6Nie
Nowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Xxx 14.05.2019 12:52

A ile na umowie ?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Nowy 14.05.2019 19:05

Po trzech miesiącach próby 3200 brutto

Pomocna?
Tak1Nie1
Jim
 Opinia
@Pracownik produkcji 13.05.2019 21:27

A pozniej że im tylki rosną jak wiecznie (usunięte przez administratora) na wózkach:)

Pomocna?
TakNie
audytor
 Opinia

Oddawać wentylatory w ten upał! Bo będzie audyt PIP!

Pomocna?
Tak10Nie
D.o.m.i.n.i.k
 Opinia

Dno totalne.

Pomocna?
Tak14Nie
Fejk
 Opinia

17 czerwca Abc zostanie zamknięte, dzisiaj mówili o tym w biurze, informacja dla pracowników będzie ogłoszona za tydzień.

Pomocna?
Tak15Nie
Fejk2
 Opinia
@Fejk 29.05.2019 16:16

Czekamy na to :D

Pomocna?
Tak4Nie
Informator
 Opinia
@Fejk 29.05.2019 16:16

Razem z suzo

Pomocna?
Tak1Nie
Eee
 Opinia
@Informator 29.05.2019 23:10

O co wam chodzi z tym Suzo ?

Pomocna?
Tak1Nie
Ciekawy
 Opinia

Co tam na zebraniu?

Pomocna?
Tak2Nie
1
Info z zebrania
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ciekawy 24.05.2019 18:34

Będzie podwyżka dla tych co są w firmie powyżej 15 miesięcy

Pomocna?
Tak1Nie
xxx
 Opinia
@Info z zebrania 26.05.2019 16:54

Ile i kiedy?

Pomocna?
TakNie
Pingwin
 Opinia
@Info z zebrania 26.05.2019 16:54

Temu nygusowi Kaczorowi zero podwyżki,..lider leser !

Pomocna?
Tak11Nie
Lol
 Opinia
@Info z zebrania 26.05.2019 16:54

Nie będzie podwyżki bo nie przejdziemy audytu BMW hahaha

Pomocna?
Tak8Nie
ZATOX
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora)totalne. Wszystkich z biora tam razem z ta (usunięte przez administratora)/ ROB.... I DOM....pod sciane i przymosowa P.O.T.Y.L.I.C.A !!!!!

Pomocna?
Tak23Nie
1
Polonista
 Opinia
@ZATOX 23.05.2019 19:34

Biora naprawę?????. Na moje raczej biura. Polecam słownik języka polskiego, a dopiero później się wypowiadaj.

Pomocna?
Tak2Nie16
5Es
 Opinia

A czym ci tak zaleźli za skórę?

Pomocna?
Tak1Nie13
Pracownik P.
 Opinia

Nie polecam, zwalniam się! Smród, bród i ubóstwo! Najgorsza firma ever, a władza jeszcze gorsza. Nie dziwota, że ludzie uciekają, a Ukraińcy ściemniają przy maszynach. Otwórzcie w końcu swoje oczęta droga władzo bo jak na razie jesteście zaślepieni 5S, czy to takie ważne że paleciak stoi z prawej czy z lewej? Do japońskiego systemu porządku jeszcze nam daleko, a jak narazie to sami robicie większy (usunięte przez administratora) Kieras szajsung tylko wymaga, a sam czterech liter nie ruszy żeby coś zrobić. Firma schodzi na psy, a ciekawe co Kanada na tej (usunięte przez administratora) WARNING dla tych, którzy planują złożyć CV. Dajcie sobie spokój poszukajcie lepiej czegoś innego.

Pomocna?
Tak25Nie2
Sasza
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik P. 23.05.2019 16:15

(usunięte przez administratora) W dzisiejszych czasach gdzie rynek pracy jest nasycony ofertami i trzeba się starać aby nie pracować to takie podejście nie jest zbyt mądre i z pewnością się zemści w niedługim czasie.

Pomocna?
Tak15Nie
Lol
 Opinia
@Pracownik P. 23.05.2019 16:15

Święta prawda! Odradzam pracę w ABC! Jeden wielki szajs!

Pomocna?
Tak14Nie
Lidlanka
 Opinia

Zmieniam branżę z motoryzacyjnej na spożywczą. Jutro czeka mnie rozmowa w Lidlu, w sumie to tylko formalność i znikam z naszego ABC. Lepsza pensja, bogaty pakiet socjalny i robota na miejscu bez zbędnego dojeżdżania tyle kilometrów. Nie panimaju tylko zostaną pracować w tym smrodzie.

Pomocna?
Tak17Nie
Lol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Lidlanka 19.05.2019 21:10

Niestety to prawda, polakow juz jest niewielu a zostanie mala garstka. Mysle że to ostatnio rok polakow w tej firmie. Jeden wielki smród i zero zasad bhp.

Pomocna?
Tak13Nie
Angry Bird
 Opinia
@Lidlanka 19.05.2019 21:10

Ja też na dniach będę uciekał z tego syfu.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie
Angry Bird
 Opinia
@Lidlanka 19.05.2019 21:10

Pozostaną nie liczni sprawiedliwość społeczna

Pomocna?
Tak3Nie
mistrz z suzo happ
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kto z ABC idzie do pracy w Suzo Happ łapka w górę ...

Pomocna?
Tak6Nie
Nowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@mistrz z suzo happ 15.05.2019 15:37

Ile tam płacą?

Pomocna?
Tak1Nie
Majsterek
 Opinia
@Nowy 15.05.2019 23:24

szczerze to nie wiem ile dają na początku ale po okresie próbnym 3300zł brutto może więcej

Pomocna?
Tak1Nie1
Abc
 Opinia
@Nowy 15.05.2019 23:24

2800-3000zl netto na rękę

Pomocna?
Tak1Nie1
Ni poniemaju
 Opinia
@Abc 17.05.2019 18:37

Haha to Ci ładne bajki wcisneli hajah

Pomocna?
TakNie
Wojtas
 Opinia

A ja powiem krótko jak tu jest, a więc: smyrdek smyrdek syrek (usunięte przez administratora)????????????

Pomocna?
Tak1Nie
Prezo
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jak się komuś coś nie podoba zawsze może się zwolnić i poszukać innej pracy.

Pomocna?
Tak17Nie4
Pracownik abc
 Opinia
@Prezo 09.04.2019 19:17

Własnie tak zrobimy:)ze spokojem bedziemy odchodzic jak mrówki ...jadnen-jedna za drugą bez obaw:)wszystko w swoim czasie:) nawet 1000 za pracownika nie pomoże bo nikt w takiej firmie nie zechce pracować ...Widać jaka frekwencja jest pracowników więc o czym to świadczy.Pozdrawiam i miłego pięknego dnia życze:)

Pomocna?
Tak24Nie
Pracownik abc
 Opinia
@Prezo 09.04.2019 19:17

Dobrze :)bedzie firma abc &uk

Pomocna?
Tak4Nie1
...
 Opinia
@Pracownik abc 03.05.2019 00:34

Jak już to UA, a nie UK.

Pomocna?
Tak5Nie
Zatox
 Opinia
@Prezo 09.04.2019 19:17

Nie strasz nie strasz bo sie zes...r...sz...

Pomocna?
Tak3Nie
Klasowa
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Robercik sam za jakiś czas będzie robić na gilotynie, przez jego fantastyczne pomysły i piękne zdjęcia :)

Pomocna?
Tak10Nie
Podupadły
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Beznadziejna ta robota!

Pomocna?
Tak17Nie
I<3ABC
 Opinia
@Podupadły 26.04.2019 22:58

To ją zmień. Proste.

Pomocna?
Tak3Nie2
Pracownik abc
 Opinia
@I<3ABC 30.04.2019 06:20

Haha i co (usunięte przez administratora)stanie na gilotynie?:)Przecież on tylko sie nadaje do zarządzenia ...Kryje sie w porównaniu do Huberta...Hubert walczyl o polskich pracowników a ten patrzy na siebie. .Lepiej w tej firmie nie bedzie ,czas wielki szukać innej pracy.Ten to nachetniej podkrecil by maszyny do tego stopnia aby sie latem gotowały????Niech sciągnie tą koszule i pokaże godzinke pracy na gilotynie w takich upałach jak taki kozak z niego to zobaczy jak to jest ..Dawniej najlepsza firma w okolicy a teraz?...znana z najgorszej opini nikt tej pracy nie poleca nawet za 1000zl.

Pomocna?
Tak16Nie
Jezusek
 Opinia

Pożyjemy, zobaczymy.

Pomocna?
Tak4Nie
Baranek
 Opinia

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą od maja będziemy mieć w firmie system rozliczenia czteromiesięcznego czyli nadgodziny będę wypłacane po czterech miesiącach. Wesołego alleluja!

Pomocna?
TakNie13
Zajączek
 Opinia
@Baranek 20.04.2019 18:55

Mylisz się Baranku, nic nie będzie wypłacane, jeśli ktoś będzie mieć nadgodziny to po to jest rozliczenie 4 miesięczne, aby firma oddała Ci te nadgodziny w ciągu 4 miesięcy jako dni wolne.

Pomocna?
Tak3Nie
Kurczaczek
 Opinia
@Zajączek 20.04.2019 23:26

Zajączku. Jeżeli będziesz miał urlop to Ci wypłaca te nadgodziny, a poza tym jakieś nadgodziny będą wypłacane co miesiąc. Wesołych świąt i mokrego dyngusa

Pomocna?
Tak2Nie
Zasypowy
 Opinia
@Kurczaczek 21.04.2019 21:17

Kurczaczku, Ty ptasi móżdżku, to po co firma wprowadza rozliczenie 4 miesięczne? Po to żeby było jak teraz? Nie. Po to, aby na tych nadgodzinch zaoszczędzić, a rolą liderów będzie takie manewrowanie urlopami, żeby na koniec okresu bilans nadgodzin wyszedł 0. "jakieś nadgodziny będę wypłacane" - pewnie w biurach :-)

Pomocna?
Tak2Nie1
Juri
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

W większości firm produkcyjnych jest z czasem coraz lepiej dla pracownika. Podwyżki, 13-stki, premie itd. Tutaj wszystko stoi w miejscu od długiego czasu. Premia za frekwencję i nic więcej. Cykle coraz szybsze, dziwne pomysły odnośnie ergonomi ustawienia maszyn. Operatora który na danej maszynie pracuje nikt nie zapyta czy tak jest dobrze ustawione, a może pójść na jakiś kompromis. Podwyżek nie ma to chociaż nie utrudniajcie pracy swoimi często watpliwie trafionymi pomysłami.

Pomocna?
Tak12Nie1
Ostatni sprawiedliwy
 Opinia
@Juri 05.04.2019 22:44

Kto będzie słuchał zdania operatorów, którzy potrafią spakować nieobcięty detal lub pomylić barcody (albo wcale ich nie nakleić)?

Pomocna?
Tak2Nie5
Oni
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Ostatni sprawiedliwy 06.04.2019 01:24

Tak jak dowalisz cykl zamiast 60 to 40 przykladowo i mix Polsko Ukraiński plus wszystko poustawiane według plastyka chyba, a nie inżyniera. To się nie dziw że takie kwiatki powstają.Proponuje Tobie "walnąć" taki tydzień nocek i bym chciał zobaczyć co byś pakował, obcinał, przyklejał w czwartek

Pomocna?
Tak8Nie1
Asdf
 Opinia

Na portalach agencji pracy jest oferta na staż do działu jakości, czy warto składać?

Pomocna?
TakNie
Ooo
 Opinia
@Asdf 07.03.2019 09:26

Zdecydowanie nie.

Pomocna?
Tak19Nie
Asdf
 Opinia
@Ooo 07.03.2019 10:25

Coś więcej? Firma jest dość znana w okolicy i raczej ma pozytywne opinie.

Pomocna?
Tak2Nie2
Xxxx
 Opinia
@Asdf 07.03.2019 15:45

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Uwierz mi, że nie warto.

Pomocna?
Tak12Nie
Ll
 Opinia
@Asdf 07.03.2019 15:45

Pozytywne opinie? A cztales wpisy na tym forum ??

Pomocna?
Tak17Nie
1
Straszak
 Opinia

Tak straszą zwolnieniami za reklamacje, a ciekawe jakie konsekwencje poniesie sam prezes za chore pomysły. Najlepiej tutaj pasuje przysłowie "chytry dwa razy traci" i sam on jest najlepszym tego przykładem! Chciał zaoszczędzić na naszych pracownikach a tak naprawdę więcej zapłaci za te wszystkie reklamacje do których doprowadziła UA.

Pomocna?
Tak29Nie
Wtrysk
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Straszak 01.03.2019 21:03

Masz 100% racji. UA przy gilotynie i obcinarce dają radę (najwyżej scrapu jest więcej). Jednak do pakowania i sprawdzania detali powinny być sprawdzone operatorki które mają umowę i jakieś poczucie odpowiedzialności. Ukrainki mają zero doświadczenia i szczerze mówiąc brak motywacji aby sprawdzać dokładnie detale ponieważ jak nie ta praca to inna będzie za miesiąc. Ja jako jeden z operatorów jak zobaczyłem UA przy pakowaniu to mnie delikatnie mówiąc bardzo zdziwiło. Ale co my tam wiemy....

Pomocna?
Tak20Nie
Pracownik pr
 Opinia
@Straszak 01.03.2019 21:03

Dokladnie,prezes wydziera się na pracowników,straszy zwolnieniami bo chyba podświadomie wie ,że to on nawalił jako prezes i sam wpędził tą firmę w kłopoty,szczerze to mam nadzieję że Kanada otworzy oczy i go zdejmą z roli prezesa, a wydzieranie się na pracowników i ich zastraszanie to, to się ociera o mobilny. Pozdro

Pomocna?
Tak9Nie
Pracownik ABC
 Opinia

Pracuję w ABC długi czas i mogę na ten moment napisać opinię na temat ABC, oraz stanowiska pracy. Odrazu piszę, że jest to tylko moja opinia i to co zdążyłem przez spory kawał czasu zaobserwować. Dla niewtajemniczonych praca polega na produkcji plastikowych elementów do różnych samochodów. Praca na trzy zmiany. Ja pracuję jako operator produkcji i pakowacz. Poniżej napisałem w skrócie każdą kategorię, która łącząc tworzy stanowisko. GILOTYNA- nie wykonuje w pełni swoją pracę, w 90% maszyny nie wycinają poprawnie flash, skutkiem tego musimy rwać ręcznie dany detal. Po 8h pracy ręce bolą, a nerwy sięgają granic wytrzymałości. OBCINARKA- w tym przypadku maszyna często wykonuje prace poprawnie. Niestety niektóre z maszyn mają szybkie tempo przez co, osoba pracująca nie może nadążyć z zasypującym go spadem. Pojemnik za obcinarką szybko się napełnia. TEMPO PRACY- kiedyś maszyny miały wolniejsze tempo, operator mógł spokojnie pracować na danym przez lidera stanowisku obsługując obcinarkę, oraz gilotynę. Pakująca osoba mogła obejrzeć dokładnie detal sprawdzając jego wady, powodowało to mniej reklamacji. Teraz tempo jest narzucone za szybkie, wtedy elementy nie są schłodzone, a szybkość pracy sprawia, że nie mamy czasu sprawdzić wad produktu. Po 8h pracy człowiek jest zmęczony. Dodatkowo maszyny są ułożone w niedogodny sposób. USTAWIENIE MASZYN- maszyny są niepoprawnie ułożone względem pracownika. Niektóre są zbyt blisko siebie, inne zbyt daleko, robiąc przy tym dziesiątki kilometrów. Spady są ułożone w niewygodny sposób, praca w takim przypadku jest uciążliwa. Czasem nawet w dziwnej pozycji. Osoby które odpowiadają za ten układ powinny przepracować 8h przy stanowisku, dopiero wtedy mogą wymyślać ustawienie itp. MŁYN- urządzenie zbyt wąskie, często ułożone za daleko od stanowiska. Głośne i za mało takich sprzętów w ABC. Dzieląc na pół z innym stanowiskiem, trzeba liczyć na kolegę by nie rzucił w naszą barierę. WTRYSKARKA- przy tej maszynie należy mieć silne nerwy. Często podczas pracy przy wtryskarce urządzenia nie wykrywają pompek, tulejek itp, a testery padają dosłownie każdego dnia. Tempo na tej maszynie jest zbyt duże. Po kilku godzinach ręce bolą od wciskania pompek, uszczelek itp. O tej maszynie można dużo pisać. LIDERZY- względem pracownika sa wporządku. Byłem na każdej zmianie (A,B,C) i nie spotkałem się ze złym zachowaniem. PROWADNICE- kto pracuje w ABC ten wie jakie uciążliwe jest jak dany element jedzie na górę po prowadnicy, a nagle zjeżdża spowrotem, przy czym tracimy cenne sekundy (a te w tej pracy są bardzo ważne). Prowadnice mają uszkodzone pasy, przez które elementy nie wzjezdzają na stół, zaklejają się z elementami obok. Stoły chłodnicze bardzo słabo schladzają flashe, sa zbyt małe i często bez hamulców na kółkach. UKRAINA- na początku byli wielkim wspraciem dla operatorów. Praca w pojedynkę zawsze jest trudniejsza, niż z kolegą obok na obcinarce. Na pakowaniu niezbyt polecam, ale są osoby które świetnie sobie radzą na tym stanowisku. Nawet jeśli zrobią coś źle, zawsze będzie wina po stronie Polaka i to on oberwie w tym momencie. PAKOWANIE I KONTROLA JAKOŚCI- tutaj przy tym tempie maszyn ciężko mówić o kontroli jakości. Na tym stanowisku należy sie wyrabiać, nie ma czasu na oglądanie detali, gdy musimy nakleić piankę, spakować, odstawić i przyprowadzić pojemnik, wykonać raport i wpisać w tablecie scrap itp. WC I SZATNIA- wc w bardzo słabym stanie higienicznym, pisuary są zapchane, woda stoi na podłodze jakby to był basen. Szatnia w dobrym stanie, ale szafki tragiczne, zamki padają, ciasne, zwłaszcza podczas zimy gdy umieszczamy w niej kurtkę. WSPÓŁPRACOWNICY- wszyscy są bardzo mili, pomocni, niestety za plecami obgadują każdego. ZDROWIE- myślę, że smród który unosi się w powietrzu nie jest zdrowy dla płuc. Kable na podłodze są niebezpieczne. Ręce po pracy mają nieraz odciski, nogi w butach roboczych bolą. Plusem jest to, że gilotyny, czy obcinarki nie włączą się, gdy jesteśmy za barierą ochronną. DOJAZD- ABC nie prowadzi dojazdu do pracy, a parking podczas jazdy na popołudnie jest cały zajęty. WYPŁATA- niskie wynagrodzenie, gdyby nie nadgodziny, ciężko byłoby wyżyć Podsumowując pracę kiedyś bym polecił, na dzień dzisiejszy więcej zamieszania, zwolnień, dziwnych "udogodnień", które sprawiają że odradzam pracę w ABC. Mam cichą nadzieję, że zmieni sie wkrótce wszystko i będzie jak dawniej. Jeśli chcesz coś dodać, lub masz inne zdanie napisz w odpowiedzi. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak12Nie
Operator
 Opinia
@Pracownik ABC 05.03.2019 14:51

Wlasnie w 95% gilotyna poprawnie wycina i nie trzeba wyrywac

Pomocna?
Tak2Nie
Kris
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik ABC 05.03.2019 14:51

W 100% racja. Popierwsze osoby zarządzające produkcja nie nadają się do tego osoby bez wiedzy podejścia do ludzi. Jedyna osobą ktora potrafiła zarządzać produkcja był Hubert. A cala reszta to idioci kretyni. Kotek , As to ludzi którzy powinni honorowo odejść sami ciągną firmę ku upadkowi. Za rok firma nie będzie istniała, ludzi co maja informacje z biur uciekają. Raz juz zamkneli fabrykę w Niemczech. Ta nie będzie problemem. Skoro firma ma długi u innych fabryk z grupy abc.

Pomocna?
Tak13Nie
Saszka
 Opinia

Sef na mnie ksycy, a ja nie panimaju.

Pomocna?
Tak6Nie
aBc
 Opinia

Inne działy są nietykalne. Tylko produkcja ponosi konsekwencję.

Pomocna?
Tak3Nie
Taka prawda
 Opinia
@aBc 01.03.2019 11:40

Bo inne działy potrafią odpowiednio podlizywać się kierownictwu i ekipie biurowej. A operatorzy w większości przychodzą, uczciwie pracują 8 godzin, ale są niezauważalni. No i później najprościej zrobić z nich kozłów ofiarnych, gdy coś się stanie.

Pomocna?
Tak6Nie1
O.N.A
 Opinia
@aBc 01.03.2019 11:40

Najlepiej to ma magazyn. Robią swoje zaladuneczki, dobra pensja i dwie zmiany. Dobra robota.

Pomocna?
Tak6Nie
OPR
 Opinia

Serio kogoś zwolnili? Z jakiej zmiany?

Pomocna?
Tak2Nie

Zostaw opinię o ABC Automotive Poland - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej