ABC Automotive Poland
4 223 6 1

Opinie o ABC Automotive Poland

Strajk

Jak kazdy tak narzeka na pensje to młynujcie caly dzien to moze im sie oczy otworza jak beda tyle stratni. Wyrzucic i tak was nie wyrzuca bo ludzi tu zawsze brakuje

Wózkowy
@Strajk 11.12.2018 20:14

Ja nie narzekam.

Joker
@Strajk 11.12.2018 20:14

Byś się zdziwił/ła

Batman

Na zmianie B same fajtlapy

Oni
@Batman 06.12.2018 23:11

Z liderami na czele

Robin
@Oni 12.12.2018 12:15

W ogole wiesz kto tam jest liderem?

Pracownik Produkcji

Mały, gruby z magazynu wie co to przepisy BHP?Dziś, chwilę przed 12:00 podczas jazdy wózkiem widlowym sluchał muzyki! Mega nie odpowiedzialne zachowanie! Mam nadzieję że zostaną wyciągnięte konsekwencje. Nie zostawię tego bez echa. Behapowiec i Pan prezes napewno zostaną poinformowani.

####xzx
@Pracownik Produkcji 07.12.2018 17:32

Dobre sobie:)idz idz do prezesa ,może załatwisz więcej swiatecznego bo te 200 zl to śmiech na sali.Zamiast kablowac i (usunięte przez administratora) zrób cos dobrego:)Może wtedynie beda musieli pracować Ukraińcy,którzy u nas na zmianie bynajmniej nic nie robia ..Więcej znowu strat niż korzyści.Za chwile magazyn zrobi znowu sie pusty i nawet we wigilię bedzie można przyjść????zamiast zarabiać i zainwestować w polskich pracownikow to firma jak widać woli być stratna....Większość z tego co słychać szuka innej pracy.Co niektórzy pracuja już 3 lata za tą samą stawkę.2400 na rękę w trybie3 zmianowym to śmiech.Żeby nie nadgodziny większość ludzi by odeszła ale też nie każdy może zostawać ponieważ mamy domy i rodziny.

Operator produkcji
@####xzx 07.12.2018 23:00

Zaraz tobie jakiś pół mózg z części biurowej odpisze, że trzeba było się uczyć to byś zarabiał 5000 na rękę i chodził na jedną zmianę. Tak logicznie tam rozumują te dzieciaki. Studia skończone, ale nauki tam pewnie zbyt wiele nie było... Parking na części produkcji i biur prawie tak samo zapełniony. Teraz wiesz dlaczego tak mało zarabiasz ?

Kolega z abc
@####xzx 07.12.2018 23:00

To fakt. .gdyby nie było nadgodzin płatnych 100% to bieda z nędzą.

Pracownik biurowy
@####xzx 07.12.2018 23:00

Trzeba było się uczyć, zrobić studia i pracować gdzieś za 5000zł.

Operator produkcji
@Pracownik biurowy 08.12.2018 14:59

A nie mówiłem -:) ?

Pracownik
@Pracownik biurowy 08.12.2018 14:59

Trzeba było się uczyć, i zrobić studia..(..) Czytam, przeczytałem i nie mogę uwierzyć ty masz studia ukończone, kto Tobie ten dyplom dał, gdzie broniłeś/broniłaś prace mgr. Jakby głupota miała skrzydła to by fruwała nad ta firmą jak stado ptaków przed odlotem do ciepłych krajów. Na studiach nie przekazali wiedzy, że każda firma ( wolnorynkowcy) pod względem zatrudnienia ma postać piramidy: na dole pracownicy produkcji którzy wytwarzają produkt ( podstawa firmy)nie oni to by firma przestała funkcjonować. Na czubku tej piramidy jest właściciel tej firmy, a zjawisko omówione to tzw wózek na którym wszyscy jadą. Nie opłacicie dobrze pracownika to sobie pójdzie do innej firmy, produkcja stanie. Ja akurat mam dr mgr inż. i pracuję u Was na produkcji nie w biurze, traktuje waszą firmę jako przejściową. Stwórzcie w Firmie dobry klimat , zadbajcie o pracowników, dobra płaca, każdy gdzieś musi pracować praca to przestrzeń życiowa równoległa do przestrzeni życiowej dom, otaczają nas dobra kultury materialnej..(..) rodzina , osoby bliskie, tworzy to zjawisko życia.

Gilotyniarz

To prawda, że przychodzą teraz jacyś ukraincy?

Michal2601
@Gilotyniarz 25.11.2018 21:13

Na zebraniu tak było mówione. Że mają się zjawić.

Abc
@Gilotyniarz 25.11.2018 21:13

Byłbyś na spotkaniu to byś wiedział.

Gilotyniarz
@Abc 26.11.2018 16:34

W niedziele?

Żółto niebieski
@Gilotyniarz 25.11.2018 21:13

Armia ukraińska dotarła

Obcinarka
@Abc 26.11.2018 16:34

Rzeczywiście, jest duży sens w chodzeniu na spotkania, gdzie co miesiąc słyszy się to samo: że firma przynosi straty, podwyżek nie będzie, a my nie pozwalamy firmie się rozwinąć, bo chodzimy na L4. I w ramach bonusa parking dla pracowników został udostępniony dla tirów.

Danuta
@Żółto niebieski 29.11.2018 05:33

Chciałabym zwrócić Waszą uwagę na formę wypowiedzi, jaką posiłkujecie się, dodając komentarze na tym forum. Starajcie się proszę nie dodawać komentarzy o kpiącym wydźwięku. Czy mimo to - skoro jesteście bardzo aktywni na tym forum - zechcecie proszę napisać w sposób klarowny, szczegółowy i przystępny o tym, jak pracuje się Wam w ABC Automative Poland? Można liczyć na pomoc współpracowników?

Ustawiacz

Codzienne setupy na pewno pomagaja produkcji

Xxx

Wózkowi znów maja dostać podwyżki? Kpina!

Kierowca Clarka
@Xxx 30.11.2018 12:28

Należy nam się, bo pracujemy bardzo ciężko

Były Handler
@Xxx 30.11.2018 12:28

Komu jak komu, ale handlerzy zasługują jak mało kto!

C B A
@Były Handler 01.12.2018 06:31

Najgorsze ściemniacze i nieroby są dwa lub trzy wyjątki którym się należy bo reszta to do zwolnienia hehe

Operatorka "C"
@Xxx 30.11.2018 12:28

Jedyni wózkowi którzy zasługują na podwyżki to chlopacy z części magazynowej! Zawsze pomogą, ciezko pracują i interesują się pracą a nie to co nasi (produkcyjni).... to nie nalezy do ich obowiazkow tego nie zrobia bo nie maja czasu a pozniej siedza na stolowce i psiupsiaja sobie! WSTYD! Nie dziwię się ze wszyscy maja takie zdanie o handlerach.

Były Handler
@Operatorka "C" 01.12.2018 10:57

Nie masz racji, handler wykonuje najgorszą robotę, której nikt nie widzi i niedocenia.

Piekarz
@Były Handler 01.12.2018 11:59

Skoro najgorszą to dlaczego nie znajdą innej pracy? Lepszej.

Piekarz
@C B A 01.12.2018 09:54

Marek, Mati i Paweł

Kierowca Clarka
@Operatorka "C" 01.12.2018 10:57

Nie zgadzam się bo tak naprawdę nikt nie chce wykonywać naszej pracy , w szczególności tej za maszynami. Uważam że nasza minimalna płaca za 8h. Powinna wynosić 4000 zł netto

C B A
@Piekarz 01.12.2018 21:55

Nieeeeeeeee tych to od razu (usunięte przez administratora)ze zmiany A to ich można docenić

Produkcja
@Xxx 30.11.2018 12:28

To jest jakaś kpina ! Produkcja (usunięte przez administratora) jak glupia, ani mowy o podwyżce, a Ci ledwo co dostali, to zaraz kolejna ??! Mam nadzieje, ze to jakas bujda, bo co jak co, ale jesli chodzi o handlerow to jest aby 3 porzadnych co naprawdę pracują. Reszta to opier.dala.cze i nieroby.

Allo
@Xxx 30.11.2018 12:28

Na ustawiacza i mechanika lepsze zarobki szukaja caly czas ....

Malina
@Produkcja 03.12.2018 17:38

Marek, Paweł i Mateusz

Aneks
@Produkcja 03.12.2018 17:38

My juz podpisaliśmy ;)

Wózkowy
@Produkcja 03.12.2018 17:38

Nie będę się tu zbytnio rozpisywał, ale wasza praca w porównaniu do naszej to bułka z masłem. Wam bym zabrał a nam dołożył

Robin Hood
@Wózkowy 04.12.2018 07:23

Zabierzesz "biednym" i dasz "bogatym"?

Do Pana z Poznania

A Ty co wyglądałaś jakbyś co dopiero z monaru wyszedł. Wielki macho i znawca wszystkiego. Patrzyłeś sie na wszystkich jakbyś chciał ich zabić, taki hmmm pseudo gangsta , a tak naprawdę zwykła pi.....a która w życiu sobie nie radzi i myśli że jest groźna, liścia byś wyłapał i do spania (usunięte przez administratora)

Pan i władca.
@Do Pana z Poznania 01.12.2018 16:57

Tym wpisem dałeś cymbale świadectwo jak w tej żałosnej firmie dyskryminuje się ludzi. Wieśniaki oceniają ludzi po wyglądzie a sami wyglądają jak psie (usunięte przez administratora) Szkoda czasu na tą firmę.!

Pudzian
@Do Pana z Poznania 01.12.2018 16:57

Dawaj na ring!

Zeus
@Pudzian 02.12.2018 15:32

Wiesz do czego się nadajesz ? Do odprowadzania wózków pod biedronka (usunięte przez administratora) za 5 zł

Zeus
@Pudzian 02.12.2018 15:32

Do Pana i władcy, pudziana, Poznania. Uważaj bo Ci już (usunięte przez administratora) nogawkami leci penerze za dyche

Hades
@Zeus 02.12.2018 16:33

Hahahahaha dobre. FIGHT, FIGHT, FIGHT!

Hades
@Zeus 02.12.2018 16:31

Żadna praca nie hańbi.

Poznań

Wieśniaki, nieuki I do tego bezproduktywne smiecie a bambery tak brzydkie jak by dopiero co z chlewa wyszły...

On

Proszę powiedzieć, wypowiedzieć się do mojego pytania!!! Czy warto przyjąć ofertę pracy w tym zakładzie?

Malina
@On 06.11.2018 13:35

Oczywiście, że warto! Jeśli posiadasz umiejętności np mechaniczne lub uprawnienia na wózki widlowe jest szansa rozwoju na inny dział ale musisz zacząć od produkcji. Kilku chłopaków przeszło na wózkowych lub mechaników calkiem inna praca i oczywiście wynagrodzenie. Tylko trzeba chcieć robić coś więcej niż tylko narzekać.

Nick
@Malina 06.11.2018 18:54

Hahahahahaha sie usmiolem !

Malina
@Nick 07.11.2018 00:16

Śmiej się, śmiej. Malo chłopaków uciekło z produkcji na mechaników, wózkowych czy ustawiaczy? Dobre pasadki i wyplaty ponad 3tyś (netto) nie mówiąc o nadgodzinach.

...X
@Malina 08.11.2018 16:42

Nie wspominając o 3 liderach na zmianie co nic nie robią a kasę biorą.Takie wlasnie awanse w tej firmie.Ten kto (usunięte przez administratora) nie awansuje tylko Ci,którzy (usunięte przez administratora) liżą.Nikt normalny sie nie wybije.Jeszcze troszke trochę to na zmianie A będzie wiecej ludzi do rządzenia niż robienia.A kobiety na gilotynach .Przesada.

Elo
@...X 09.11.2018 02:41

Nikt normalny ?? Pojęcie względne...Może z Tobą coś nie tak ..proponuje wizyte u dobrego lekarza ..

Język
@...X 09.11.2018 02:41

Nie trzeba nikomu nic lizać! Wystarczą szczere chęci i popytać kogo trzeba! Kierownik daje możliwość szkolenia się gdzieś indziej.

Alvaro Morena
@...X 09.11.2018 02:41

A nie 8 liderów a może 10 albo 15. Jesteś żałosny\a.

Janusz Nosacz
@...X 09.11.2018 02:41

A co my gorsi jesteśmy? Macie płacone tyle samo to zapierdzielajcie tak jak my, I do pełnej godziny siedzicie na stanowiskach pracy , a nie uciekacie wcześniej. Księżniczki się k...a znalazły

Mark Nosacz
@Janusz Nosacz 09.11.2018 18:44

Popieram

Strażnik czasu
@Janusz Nosacz 09.11.2018 18:44

Ja będę obserwował po dzisiejszej nocce, która z naszych dziewczyn wychodzi przed czasem. Każdą z osobna odnotuje w mój kapownik.

Patologiazabc
@Strażnik czasu 09.11.2018 20:48

Hahah... Lepiej przypomnij pracownikom ile twa przerwa ... 20,30 ? A może 40 min ? Nie wspominając ile razy przesiadują w szatni badz na stołówce. Poza tym nie tylko dziewczyny wychodzą wcześniej. Dziewczyn nikt podmieniać nie musi a jak chłopaki chcą wyjść to się proszą o podmianke.

Hahaha
@Janusz Nosacz 09.11.2018 18:44

Ja wam k.rwa fajek nie licze .Nie wspomne o mlynowaniu detali.Wiec morda w kubel.Notuj notuj moze dostaniesz awans haha za podpierdalnie jak inni

Elo
@...X 09.11.2018 02:41

PEWNA PANI JAK SAMA NAPISALA Z DUŻĄ .... NIE MOZE SIĘ DOROBIĆ AWANSU TO RYJE WSZEDZIE JAK świnka kto to zagadka zmiana A jest bardzo aktywna to zgadnie ...

Elo
@...X 09.11.2018 02:41

I ryje banie mlodym laska bo nikt inny tego jazgotu nie wytrzyma ..wa le tynki w lutym u nas caly rok ..

Kolega z abc
@Patologiazabc 09.11.2018 21:46

Ludzie dajcie już spokój! Każdy sciemnia jak może, tak jest wszędzie. Nie tylko operatorzy, liderzy również, biuro itd. Niech każdy zrobi swoje 8h i wraca do domu do rodziny...przestancie myśleć i przeżywać wszystko. :)

palma
@On 06.11.2018 13:35

praca w stylu nie narobisz się zarobki niezłe ale przygotuj się na nudę i powtażalność poza tym fajna atmosfera fajni ludzie no chyba że trafisz na zmianę B to ci wspułczuję liderzy do bani a tak wogule 8h leci szybko :)

Polonista
@palma 12.11.2018 23:41

Nosz(usunięte przez administratora), nie wierzę... dwa błędy w jedynym słowie! Piszemy "w ogóle", a nie "wogule" !!!

Bartek
@Malina 06.11.2018 18:54

Takie rzeczy i inne złote góry to oni tylko obiecują, żeby pracownika zatrzymać. Tylko ze względu na urlop nie zwalniałem się, a że po nim umowa mi się kończyła to stwierdziłem ze poczekam do tego czasu i odejdę,bo miałem dosyć tego smrodu, hałasu i wyciskania nas jak cytryny, ktoś "miły" podsłuchał moją rozmowę z innym pracownikiem jak go o tym informowałem i widocznie postanowił o tym donieść, po czym poinformowano mnie, że wózek już na mnie czeka, wręcz pyta kiedy na nim usiądę, tylko na firmę przejdę to już tego samego dnia kluczyk dostaje i co ? Przeszedłem na firmę i temat ucichł, po pewnym czasie sam postanowiłem się upomnieć to jakieś dziwne tłumaczenia padały i dalsze mydlenie oczów i wtedy sobie uświadomiłem jak sprytnie mnie oszukano :) pewna niemiła sytuacja losowa sprawiła, że nie mogłem przez pewien czas być obecny w pracy i miałem czas na znalezienie innej pracy. Teraz za o wiele większe pieniądze robie na dwie zmiany w normalnych warunkach, więc kolego nie pierd0l głupot, a wy drodzy pracownicy otwórzcie oczy bo na prawdę warto się rozglądnąć dookoła bo nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie dobre warunki finansowe i warunki pracy są bardzo blisko abc, nie sugerujcie się głupim pierd0leniem prezesa o tym jak ta firma niby płaci dużo więcej wg. badania rynku, że to potwierdzają osoby które się zwalniają i wracają, prawda taka że te osoby to nieudaczniki które zmieniły prace i były zdziwione że muszą pracować bo tutaj nic nie robiły tylko na kawki chodziły. Bardzo wiele osoób w ABC na prawdę była niezwykła i tutaj tylko się marnujecie, wezcie poświęcie pare chwil na znalezienie czego lepszego bo tutaj nie liczcie na lepsze jutro

Zrezygnowałem

Jest oferta pracy, pensja niska, zakład pracy w tzw szczerym polu za Poznaniem, nie każdy posiada samochód, są ludzie którzy korzystając z MPK ( mniejszy koszt dojazdu). System pracy znany nie od dziś nikt Ameryki nie odkrył ( system pracy tzw (usunięte przez administratora)) praca od 6:00, do 14:00, od 22:00, normalny proces produkcji powinien odbywać się w godzinach od 7:00 - 16:00, człowiek to nie cyborg, robot, powinien być czas na odpoczynek z rodziną po 16:00 po to aby mieć coś z tego życia (..) Życie to nie tylko praca i przebywanie w zakładzie pracy miedzy ścianami , urządzeniami. Zakład pracy w tzw szczerym polu, w dobie dziennej i nocnej upchać na maksa tyle zmian aby wyprodukować produkt, 6:00 żeby dotrzeć do pracy na ta godzinę z Poznania trzeba wstać w nocy no?? 3:00. Zmiana od 14:00-22 A.511 nie jeździ po 19:20, A 512 po 22:06 pętla ostatni, pozostaje pieszo wracać do Poznania. Przy zatrudnieniu nie można być zależnym od komunikacji: znajomy może mnie podwiezie. Zarobki niskie.

wtf
@Zrezygnowałem 15.11.2018 19:56

jak nie posiadasz nawet auta, to sie nie dziw, ze jestes bezrobotny

(;
@wtf 16.11.2018 23:08

To się nie dziw,że pracowników brakuje, to w dwie strony działa, prace mam już w Poznaniu.

(;
@wtf 16.11.2018 23:08

Przy zarobkach jakie proponują na start: 3000zł brutto, 2157zł netto na rekę, wyliczę koszt dojazdu samochodem: Tiguan do 100km/h do 6litrów spalanie, cena paliwa E95 5.05 zł netto, kilometry od -do:40,2 km ( z domu do pracy). Spalanie wynosi 14.9254 litrów na 100 kilometrów Koszt przejechania 1 kilometra wynosi 0.7537 złotych Koszt przejechania 100 kilometrów wynosi 75.37 złotych Koszt przejechania 40.2 kilometrów wynosi 30.3 złotych. Reasumując ( z domu do pracy- z pracy do domu) ilość kilometrów: 80,4 km, koszt: 60,6 zł netto, przy założeniu 20 dni do pracy, koszt: 1212zł . Nie opłaca mi się dojeżdżać samochodem. Posiadam odznakę ZHDK po 18 litrach oddanych krwi, komunikację na strefę ABC mam za darmo (MPK). Jak jesteś bogaty?

(;
@(; 17.11.2018 00:51

Koszt dojazdu: 484 zł , 40,2 km w jednym kierunku, w dwóch: 80,4 km, 20 dni do pracy, daje: 1608 km, 80,8 litrów paliwa, cena paliwa: E95: 5,05zł, przy zarobkach 3000zł brutto, 2157zł netto ( taką pensje proponują na start) po odliczeniu kosztów dojazdu: na życie mam 1673zł netto. Nie opłaca mi się, komunikację mam za darmo, ZHDK. Wcześniejsze wyliczenie, błąd: kalkulator ściągnięty z internetu policzył 14 litrów spalania /100 błąd (; liczyłem przy spalaniu pojazdu krosowego w terenie leśnym (..)

Poznaniak
@(; 17.11.2018 01:21

Hej policzyłeś przy spalaniu 14l/100, na dole oky. Z Poznania do tej Firmy 80,4 km w dwa kierunki ( np miejsce zamieszkania okolice Plazy Centrum Handlowe), mój spala 6l/100 ( bez oscylacji przyjmuję ), 20 dni dojazdu daje 1608 km, 1608 km x 6 litrów/100 = 9648 : 100 = 96,48 litrów paliwa x 5,05 zł za paliwo = 487,22 zł ( koszt dojazdu z Poznań - Koninko next to Firma going drive car (: jak ktoś zarabia 3000zł netto oky ale przy 2157zł netto nie, za mało na życie. Firma, firmy aby być konkurencyjne pozyskać pracownika dobrego, młodego, muszą wyjść na przeciw. pozdro.

Student
@Zrezygnowałem 15.11.2018 19:56

Trzeba bylo sie uczyc jak chce się pracować do 16:00.

Mark

Może firma zaproponuje coś od siebie niż tylko pracę i wynagrodzenie? Brakuje u nas pracowników i to dużo, a nawet nie próbują niczym zachęcić żeby ktoś przyszedł nowy. Co chwilę widzę ulotki od firmy X która proponuję prócz multisporta i opieki medycznej np trzynasta wypłatę czy transport darmowy, a o posiłkach już nie wspomnę. To by miało wzięcie, według mnie darmowy transport był by dużym atutem dla kogoś z pobliskich miast typu Środa Wklp, Śrem czy nawet Poznań. Może ktoś w końcu pójdzie po rozum do głowy i chociaż spróbuję zachęcić nowych przyszłych pracowników do podjęcia pracy.

Nosacz
@Mark 15.11.2018 13:39

Jo tam wolę passatem jyżdżac do roboty. Ale piniunzki czyli 13 by się przydola. Byłoby za co do gardzieli wodeczke wlać

X
@Nosacz 15.11.2018 18:18

Jak masz tak bez sensu pisac to lepiej wcale się nie udzielaj.

Zainteresowany
@Mark 15.11.2018 13:39

Pracowników Firma znajdzie, wystarczy wysłać pismo do MPK , tak można, powinni dokonać zmian w ruchu komunikacji. Rozkład jazdy A 511 przystanek: Koninko /Drukarska: wprowadzić zmianę w rozkładzie ( o 6:35 jest, 14:30 nie ma, 22:30 nie ma). W okolicy jest kilka dużych firm. Przystanek mona byłoby postawić w okolicy Firmy. Firma ma dobra opinię, pensja na start jaka oferują ( wystarczy ) obecnie większość firm płaci na tym poziomie. Firma jest, pomysł na produkcję, miejsca pracy są, opinia dobra pracodawcy jest. Pozdrawiam. Obserwuję ofertę pracy Waszej Firmy. Pozdrawiam.

Zainteresowany
@Zainteresowany 16.11.2018 14:59

(; errata: Pracowników Firma znajdzie, wystarczy wysłać pismo do MPK , tak można, powinni dokonać zmian w ruchu komunikacji. Rozkład jazdy A 511 przystanek: Koninko /Drukarska: wprowadzić zmianę w rozkładzie ( o 6:35 jest, 14:30 nie ma, 22:30 nie ma). W okolicy jest kilka dużych firm. Przystanek można byłoby postawić w okolicy Firmy. Firma ma dobrą opinię, pensja na start jaką oferują ( wystarczy ) obecnie większość firm płaci na tym poziomie. Firma jest, pomysł na produkcję, miejsca pracy są, opinia dobra pracodawcy jest. Pozdrawiam. Obserwuję ofertę pracy Waszej Firmy. Pozdrawiam.

Xyz
@X 16.11.2018 07:30

Tu 3/4 komentarzy jest bez sensu

wtf
@Mark 15.11.2018 13:39

Firma powinna inwestowac w starych lojalnych i pewnych pracownikow, a takich w ABC jest wielu.

Poznaniak
@Mark 15.11.2018 13:39

Jestem za dobry pomysł.

palma

a może mareczek to pisał o walentynce jak był to narzekał że kobiety sobie poszły a on musi zostać. Kiedyś podobno na chyba piątce zobaczył jak go opuszcza kobieta to on zostawił maszynę i sobie poszedł.

palma

ZOSTAWCIE WALENTYNKE W SPOKOJU TO FAJNA DZIEWCZYNA UŚMIECHNIĘTA I ODWAŻNA GDYBYM JA PRACOWAŁ NA SPRAWDZANIU TO BYM ZROBIŁ NORMĘ W 40MINUT A NIE W GODZINE I TEŻ BYM ŁAZIŁ NP. NA FAJKĘ CZY KAWKĘ. ROZUMIEM CHŁOPAKÓW ŻE NARZEKAJĄ ŻE NIE MOGĄ TROCHĘ POLECIEĆ W H ALE KOBIETY MAJĄ TAKIE MOŻLIWOŚCI A MY NIE.WIĘC PRACUJMY TE 8 CZY 12 GODZIN I SZYBKO WRACAJMY DO CHATY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

psssssssssssssssssssss

największy leser to walentyna non stop kawka szatnia itd lizała szpare justynie a jej już nie ma!!! skończyło się :) hahahahahahahahahahahahahahahahaha narzeka że nie ma dobrej podwyżki a sama w h leci hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :)

Miggg
@psssssssssssssssssssss 02.11.2018 18:41

Hahaa a skad wiesz ,że nie ma wiecej niż ty ????????Przynajmniej nie chodzi z łapami w kieszeni Ja Ty hahaha ...ty za to lizesz facetom i masz wzgledy robić nic nie musisz haha ha

Ghjkaueb
@psssssssssssssssssssss 02.11.2018 18:41

A ty co taki kozak że w ryj boisz się czegoś powiedziec brawo justynka brawo oby tobie się teraz trochę nie posypało jak Justyny już nie bedzie

Alvaro Morena
@Ghjkaueb 03.11.2018 13:28

Justyna tu, Justyna tam, Justynka na prezydenta!!!!

Onnn11
@Alvaro Morena 03.11.2018 14:33

Chcialaby..ale gdzie z Tym ryjem

Niejustyna
@Ghjkaueb 03.11.2018 13:28

Niestety koleżanko źle celujesz :) nie ta ekipa hahahahahh wiec jeśli nie wiesz lepiej nic nie pisz bo się pograzasz.

obserwator
@Ghjkaueb 03.11.2018 13:28

gdyby walentyna albo justyna były lizdupami liderki to wybralaby jedną z nich na key operatora, ale widocznie nie były lizdupami bo nikt z naszej zminy nie został key operatorem, generalnie nikt z naszej zmiany nie nadaje sie na takie stanowisko. Od dzisiaj będziemy mieć innego lidera i key opertora z innej zmiany, ciekawe jak im pojdzie..........................czy ogarną...............?????

psssssssssssssssssssss

jh

admirał

kopałeś dołki aż sam w nie wpadłeś, pamiętaj, że byłeś, jesteś i będziesz zwykłym konfidentem i pijakiem, nieraz pijany do pracy przychodziłeś a szefostwo to tolerowało, teraz na bezrobociu będziesz mógł oddać się swojej największej życiowej pasji, będziesz mógł leżeć całe dnie pijany w sztok gdzieś pod żabką. życzę z fartem narzędziowcu.

Wymiatacz Marek

321

Lll

ZWOLNIONO NARZĘDZIOWCA ??za co ??

Selekcjoner
@Lll 20.10.2018 00:41

Za ciekawość następny/a będziesz Ty

Opra
@Lll 20.10.2018 00:41

Sam odszedł.

Dobre
@Opra 20.10.2018 19:11

Hahahahhahaha

przeminęło z wiatrem

uszanowanko już za tydzień matki boskiej pieniężnej i zacznie się wylewanie żali na tym portalu bo znowu ktoś nie dostał tyle ile chciał i będzie oskarżać maszyny leadarow ustawiaczy hanladrzy badylarzy makaroniarzy i innych pomagierow pozdrowienia dla ekipy z abc

Utrzymywacz ruchu
@przeminęło z wiatrem 03.10.2018 11:38

U nas wszyscy są zadowoleni z wypłat.

Regal

Pamiętajcie, że nikt w internecie nie jest anonimowy. Może wam się dużo wydawać i odważyć się tutaj pisać ale co to wam da? Śmiać się chce czytając te wypociny. Już po przeczytaniu tego bym do pracy nie przyszedł. Musicie nudzić się w pracy i nie mieć życia prywatnego. Brak odwagi powiedzieć prosto w twarz komuś co Cię boli. Żalllll

Onnn11

Księżniczka na ziarnku grochu powraca????pracy dla pani S jeszcze nie wymyślono .Wszedzie ciężko!nie chcemy leserów w abc!

KKS
@Onnn11 18.09.2018 07:38

Kto?

Onnn11
@KKS 18.09.2018 18:33

No jak to kto ?Angelika :)po 5 dniach już do nowej roboty się nie nadawała????????żal. Ma dwie lewe do roboty więc nic dziwnego iż nigdzie jej nie chcą ...Zero honoru ma ta dziewucha wracając. ..ale co jej pozostało ? Albo mycie aut na ręcznej myjni albo Abc:) ..nigdzie wiecej takiego nieroba nie zatrudnią....

Informacyjnie
@Onnn11 18.09.2018 20:42

Chyba niektórym osobą się wydaje że w sieci są anonimowe, ale tak nie jest. Znieważenie w internecie jest karalne.

Aaa
@Informacyjnie 18.09.2018 22:07

"Osobom"

yeti
@Informacyjnie 18.09.2018 22:07

i tu się zgadzam a poza tym kto to pisze w pracy sama wazelina a po pracy tylko smarowanie w necie a oleju w głowie brak

Poeta
@Onnn11 18.09.2018 07:38

Ale jakie znieważenie? Kto kogo znieważa? Nie rozumiem.

Gagafajsjd
@Informacyjnie 18.09.2018 22:07

Nie widzę tu nazwiska ani adresu wiec co straszysz dziecko

K.
@Gagafajsjd 19.09.2018 18:54

@Gagafajsjd właśnie takie dzieci jak ty myślą że są anonimowe po prostu jesteś niedouczony/a, a twoje zachowanie prostackie. Uważam, że przyda się trochę wiedzy teoretycznej z informatyki.

Onaaaa
@Aaa 19.09.2018 03:03

Haha ...dyslekcja????????...i oczym tu pisać z takimi ludzmi...Osobą. ..Haha

Informacyjnie
@Onaaaa 19.09.2018 20:51

@aaa .... .... ....???????????????? Wiesz co to w ogóle dysleksja ? Taka mądra i pracuje w magazynie ? Podziwiam taka inteligencja się marnuje.

Onaaaa
@Informacyjnie 19.09.2018 21:18

A skąd wiesz ,że na magazynie?????spokojna twoja rozczochrana...nie marnuje się????????????w przeciwieństwie do Ciebie :)

Ja
@Informacyjnie 18.09.2018 22:07

Nie bądz śmieszna nygusie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wtf

paCZą na pewno xD

Dziewiątka

Za dużo pracowników jest pewnie ;)

robol
@Wtf 27.09.2018 01:23

A to jest oczywiście według Ciebie najważniejsze.

Logistyk

Jeżeli tak bardzo szukacie oszczędności to mam świetna propozycje, zlikwidujcie nocki ! Zaoszczędzicie bardzo dużo na prądzie, nie będziecie musieli płacić godzin nocnych, na dwie zmiany zawsze więcej chętnych, No same plusy ! Z 12 maszyn idzie 4-5 to po co maja stać i się marnować ? Dorobi się pare form żeby mogły iść na dwóch maszynach te same detale i wszystko będzie pięknie

Logistyk
@Logistyk 12.09.2018 16:53

I nawet jakby się trafiła jakaś sobota, to i tak by się bardziej opłaciło,bo nocki są wciąż a soboty byłyby sporadycznie

Logistyk
@Logistyk 12.09.2018 16:53

Można nawet zrobić zmiany 10 godzinne czy 9, i tak to będzie oszczędnośc dla firmy a pracownik tej jednej godziny dziennie nie odczuje a na wypłacie już tak. Nawet można zrobić ze rana zmiana 9h a południe 8. Ja bym takie zmiany porobił ze firma by wyszła szybko na prostą a pracownik by był zadowolony

fred flinston
@Logistyk 12.09.2018 18:17

i tyralbym(usunięte przez administratora)a domu rodzina zalany mnie na zdjęciu

fred flinston
@fred flinston 12.09.2018 19:57

miało być a w domu rodzina znalaby

makgajwer
@fred flinston 12.09.2018 20:00

Ty flinston freda to sobie możesz zmar....

Hades
@Logistyk 12.09.2018 18:17

Jesteś tak inspirujący że powinieneś być prezesem. Człowieku marnujesz się tutaj . Albo jeszcze lepiej zostań prezydentem bo z tymi pomysłami pasowalbys do nich

Logistyk
@Hades 13.09.2018 18:54

Dziękuje, u mnie by się skończyły przerwy dodatkowe dziewczyn które dalej są, po premi i by się nauczyły punktualnie wracać z przerw i nie chodzić co 2h na dodatkowe i również bym sie zabrał za tych nierobów ustawiaczy którzy nic nie robią, wiecznie z pretensjami przychodzą, każesz im coś zrobić to masz poczekać bo oni teraz na fajkę idą. Więcej cudownych pomysłów moich chcecie ?

XLI
@Logistyk 14.09.2018 17:37

Zapraszam bardzo serdecznie do pracy jako ustawiacz skoro my nic nie robimy A jest miejsce wolne tylko najpierw naucz się chociaż obsługiwać gilotynie baranie i przestań pier....ć głupoty k..tynie skoro jesteś taki modry to rób to za nas.I również będziesz mógł chodzić tylko na fajki i nic nie robić.

Logityk
@XLI 14.09.2018 19:21

Potraficie, narzekać i chodzić po podwyzki

Hades
@Logistyk 14.09.2018 17:37

Pewnie że chcemy więcej pomysłów. To może weź napisz na kartce( są dostepne) do usprawniania pracy w firmie, a nie tutaj rzucasz świetnymi pomysłami których i tak nikt ważny nie czyta. Koleś jesteś id..tą jakich mało

Sezam
@XLI 14.09.2018 19:21

Krystian przestań! Ty i tak się najbardziej opierdalasz z nich wszystkich. Podobno najlepszy ustawiacz z Bydgoszczy, tak nie którzy idioci mówili co też z niej przyszli do abc. ;-)

Kolaborator

Jarek, fajną masz (usunięte przez administratora)

Wit Stwosz.

Jest nowe określenie na kobiety operatorki - "pomniki" . Przedstawiają one obraz kobiety pochylajacej się nad smartphonem.

sprawiedliwie!
@Wit Stwosz. 27.08.2018 22:55

Dla facetów podwyżka, dla kobiet bezpłatne WI-FI przy każdej maszynie.

Abc
@Wit Stwosz. 27.08.2018 22:55

Czytała, Krystyna Czubówna

Kolega z ABC
@sprawiedliwie! 29.08.2018 23:06

Kolejna g.ówno burza XD

Temat przewodni
@Kolega z ABC 30.08.2018 13:17

Jaka burza?

Mefisto

Handlerzy z zmiany C to najwięksi ściemniacze w firmie, potrafią tylko palić i siedzieć na stołówce pijąc 10 kaw dziennie, i jeszcze wszystkim gadają jacy to oni są pokrzywdzeni. Jesteście śmieszni panowie

XYZ
@Mefisto 06.08.2018 12:55

Mati chudy laluś ciągle by po podwyżkę chodził do kierownika.

asystent kapitana gilotyny

Witam, widze że modne stało sie wyżalanie tutaj więc po raz pierwszy wyżalę swój żal. Rownież denerwuje mnie to, że niektórzy znikają na dłużysz czas co chwila, a inni nie mogą się napić i mówię to dosłownie bo już zdarzało mi się młynować tylko po to żeby móc poświęcić parę sekund na napicie się, ale mimo wszystko staram się ignorować takie coś, bo wychodzą z założenia że każdy pracuje na swój rachunek, ale strasznie mnie denerwuje jedna rzecz, że są osoby które sobie chodzą jak chcą. Nie rozumiem tego dlaczego są osoby z produkcji, które sobie chodzą tylko na rano, albo w ogóle nie mają nocek, tez bym chciał sobie chodzić na jedną czy na dwie zmiany, a nie na nocki za czym nie przepadają wszyscy tutaj. Nie rozumiem tego, że ktoś sobie chodzi na zmiany pod narzędziowca, magazyniera czy ustawiacza i nie trafiają do mnie argumenty typu lepszy transport/brak transoprtu. Zatrudniałeś (bardziej zatrudniałaś) się tutaj to dobrze wiesz na co sie pisałeś, że jest tutaj praca 3 zmianowa i firma nie zapewnia transportu, zaakceptowałeś te warunki to teraz chodź jak inni na 3 zmiany a nie wymyślasz byle by nocek nie mieć.

NieRozumiem
@asystent kapitana gilotyny 17.07.2018 19:45

Poza tym zawsze można się zabrać z kimś innym, bo praktycznie z każdego miejsca ktoś dojeżdża

Kolega z ABC
@asystent kapitana gilotyny 17.07.2018 19:45

Drodzy współpracownicy!! Żalenie i obrażanie siebie nawzajem na tym FORUM nic Wam nie da. Proponuję porozmawiać z kierownikiem bądź prezesem ABC , (może zorganizować jakieś zebranie) i tam przedstawić wszystkie swoje zale i pretensje. I skończą się dla niektórych osób przywileje- pomijając wyjątkowe sytuację ,gdy ktoś potrzebuje przyjść na inną zmianę.

Xxxx2
@Kolega z ABC 18.07.2018 16:33

Nie sądzę aby to coś pomogło.Przecież wszyscy w okoł widzą co sie dzieję nawet kierownik i nikt nie reaguje ,wiec szkoda czasu na zebrania.Kierownik nic im nie powie bo sam na to zezwala !!!

szary beduin
@asystent kapitana gilotyny 17.07.2018 19:45

ej nie jest tak źle wystarczy z wrócić liderce justynce uwagę że za bardzo podkręcili cykl i tyle no chyba ż powiesz to bartasowi ten ma dopiero (usunięte przez administratora) ps chciałby być liderem ale jeszcze daleko mu do tego niech bierze przykład z justynki :)

Biały Beduin
@szary beduin 18.07.2018 22:30

Hahaha normalnie nie skomentuję tego hahaha. Serio serio seeeerio przecież oni nas mają w ......

Superman
@szary beduin 18.07.2018 22:30

Justyna rządzi :)

ja
@szary beduin 18.07.2018 22:30

Bartek jest wporządku, jeżeli chodzi tak normalnie do pogadania, ale jak chodzi o prace to jest strasznie fałyszywy, by Cię sprzedał i by wyparł się wszystkiego i by skłamał żeby tylko swoją (usunięte przez administratora) obronić

Wojciech
@Xxxx2 18.07.2018 19:11

Kierownik jest przekupywany cukierkami jak małe dziecko. Które dostaje od nastawiacza.

Kapitan gilotyna

BACZNOŚĆ. Żołnierze muszę się pożegnać, odchodzą w stan spoczynku. Mam nadzieję że dalej będziecie walczyć z maszynami i nigdy się nie poddacie. Ta wojna jest już praktycznie wygrana. Kadecie spocznij WASZ KAPITAN

zdenerwowany pracownik

Już mam dosyć tej firmy, moje nerwy już sięgneły granicy! Ty zapier.dalasz aż pot po du.pie Ci spływa, przerwa 15 minut i biegem na niej tak ze nie odczujesz,a dziewczyny pełen haj lajf co chwila sobie przerwy robia, kobieta z mojej maszyny to ostatnio zrobiła sobie dodatkowej przerwy 32 minuty, równe 32 kur.wa minut !! tak liczyłem jej bo często na dłużej znikała mi, zeby było zabawniej to poszły sobie grupką 3 osobową i wróciły radosne pewnie sie cieszyły oni jeb.ią a my sobie robimy dodatkowe przerwy. Ty nie masz czasu iśc wody dolać sobie a ona śmiało zniknie na 32 minuty bo raz dwa i zjedzie sobie spad, przecież co chwila stoją oparte o stoły, łbami w telefonach albo siedza sobie przy spadach bo tak wynudzone są, a Ty kur.wa je.biesz i nawet oczywiście Ci nie pomoże posprzątać, bo z jakiej racji księżniczka ma Ci sprzątać, sam musisz sobie sprztąc przy gilotynie obicnarce młynie oczywiście wszystko w tym czasie pracując a te podparte w telefonach(są wyjątki, że pomogą ale bardzo rzadkie) . Mam juz dosyć tej jebn.iętej firmy, jej polityki i sprawiedzliwosci ! oczywiscie, już nie wspomne o tym że nie ktorzy chu.j wie dlaczego sobie na nocki nie chodzą, tak mam już dosyć tego gó.wna że mam gotowe wypowiedzenie i w odpowiednim momencie je rzucę, nawet juz nie mam zamiaru wiecej wchodzić na go worka wchodzic, czytać jakie głupoty teraz będziecie mi tu pisać, wiec śmiało drogie panie, brońcie swoich stołków i piszcie jak to wasza praca jest "cięzka" i "odpowiedzielna" bo przecież w prost nie napiszecie że w chu.ja tniecie bo wam zaraz uj.ebią, tylko zanim zaczniecie pisać referaty jak to faceci są niekompetentni do pakowania to tylko chciałbym was poinformować ze ten argument nie przejdzie, bo w czwartek na zmianie A i B chłopak sam jeden wycinał obcinał i pakował i nikt zastrzeżeń żadnych nie miał. Nie pozdrawiam i żegnam sie z tym gów.nem jakim jest ABC !

dezerter
@zdenerwowany pracownik 10.07.2018 11:26

Masz prezesa, masz huberta, żale możesz również kierować do nich,nikt z nich Cie nie skrytykuje za uwagi, nawet to jest lepsza droga niz gowork. Ale dużo prawdy w tym co piszesz. Może zamiast gliotyny obcinarki, pora na obcinarke i pakowania ? na samej gilotynie praca jest bardzo ciężka wiec dlaczego jeszcze nas obciążać obcinarka

Elelele

Sylwia ty ich nie broń bo one ci cały czas (usunięte przez administratora) obrabiaja

Miggg
@dezerter 10.07.2018 11:31

Proszę cie..Hubert ma wszystko w dupie...ma swoich pupilow i to sie liczy dla niego...nie patrzy kto pracuję tylko kto mu w tylek wchodzi...nie zależy im na pracownikach to dojdzie do tego że sam nie bedzie mial gdzie pracować!!!bo nikt w tej firmie dluzej nie wytrzymie...no może te lesery co nic nie robią.Jeszcze z taką firma sie nie spotkałem jak tutaj...

Nie jestem robotem
@Miggg 11.07.2018 19:59

Mam takie same zdanie jak Ty.W firmie są pupile liderów i kierownika, szczególnie widać to na zmianie c. Tak jak niektórzy operatorzy mają tam przywileje, tak kilku ma przej...ane. Troche to nie w porządku bo na wypłatę mają tyle samo.Na innych zmianach nie jest to aż tak widoczne.

Nie ważne kto
@Nie jestem robotem 11.07.2018 20:53

Tak tak pani S.P. jak zawsze jest Pani pokrzywdzona

Xxxx2
@Nie jestem robotem 11.07.2018 20:53

U nas na zmianie A to samo ...same twierdzą że maja przywileje i nic im nikt nie zrobi...ledwo wejdziesz na stołówkę i siedzą swiete krowy....smiechy chichy ...i opierdalanie (usunięte przez administratora) innym...wczoraj to 30 min siedzialy no ale maja wzgledy to nikt im nic nie powie..ps jak to zawsze mówią...takich nierobow trzymac w firmie...pani od czerwonego forda to sie nadaje ...ale już nie powiem do czego????

Carygid
@Xxxx2 11.07.2018 22:01

Och jak dobrze, że patrzycie tylko na innych a nie na siebie. A Ci w biurze czytają to i się z was śmieją.... Gratuluje ... ŻAL DU P E ŚCISKA . Chyba wam coś zegarki źle chodzą ... żenująca ta firma a tym bardziej wy w niej pracujący i oczerniający innych na portalu zamiast zająć się sobą. Radzę powrócić do podstawówki i nauczyć się języka polskiego w piśmie.. tam chociaż dzieci tak się nie zachowują jak wy. Abc przedszkole hahha

Ty babcia klozetowa

A Ty co on czy ona, bo już pisać nie umiesz albo słownika źle używasz

Niejestęrobotę
@Xxxx2 11.07.2018 22:01

Kozak w necie P I Z D A w świecie.

??!!

Jeśli uważasz się za taką Bystrą to podejdź i powiedz wprost co ci na sercu leży a nie wypisujesz swoje żal na forum babo klozetowa ..... Co brakuje ci odwagi?

Rzygac
@??!! 11.07.2018 23:30

Największe obrabiacze (usunięte przez administratora) ale co lepszego mają do roboty..

Analfabeta
@Carygid 11.07.2018 23:22

Przed "a" stawiamy przecinek, a nie kropke i nie ZACZYNAMY ZDANIA OD A!!!!!

Dede reporter
@Nie jestem robotem 11.07.2018 20:53

U nas na zmianie B to jeszcze gorzej jest, nawet szkoda się wypowiadać ale cóż pracuje dalej

Ghaudert

Dhdhhdhdhdhd hdhdhdhdhhd jdjdjshdhdd Hdhdhdhdhhd Hdhdhdhdhhd Hdhdhdhdhhd

Gshshhshd
@Ghaudert 13.07.2018 12:49

Geekehrkdjidgsudbkcdbifdid Jdhddhhdududududhud Udhdhddudududud D f g D D D D f f F f g gr gg t t G g g t f T g g gg G g T gg t t it Y e G e H g t t y R T U U U U y U U t t U Y tu T t t Y y t t t T t t t T t U y R U 5 U U T

Jadgja
@Dede reporter 12.07.2018 15:55

Na zmianie B sa dwie liderki.

ZATOX
@Jadgja 15.07.2018 16:40

Dar,Bar1,Bar2,Dor.... i Kas... tam nie wiadomo kto tak naprawde kim jest jedna pol godz po czasie w pracy druga wiecznie ilu niby to liderow i na sile idzie wszedzie by ja zauwazono. Najgorsza zmiana jaka tylko moze byc operatorzy otworzcie oczy i sikac na to !!!!!!!!! A niezadowolenie tych pozal sie boze liderow miejcie gdzies ...

Doradca
@zdenerwowany pracownik 10.07.2018 11:26

Chłopie, daj se na luz i miej to wszystko w (usunięte przez administratora) Gdy one wychodzą na kawki, wywalaj ostentacyjnie wszystko do młyna, a po ich powrocie powiedz, że było zakleszczenie. Albo sam zrób zakleszczenie i zadzwoń po ustawiacza po 15 minutach :) a jeżeli ta robota i cudowna atmosfera w niej już tak Cię męczy (co mnie, poniekąd, wcale nie dziwi), to idź na długie L4 i poszukaj sobie na spokojnie innej pracy. Zresztą sposobów na wydymanie na koniec nielubianego pracodawcy jest więcej, tylko trzeba ruszyć łbem i pomyśleć :) Po prostu potraktuj ich tak samo,jak oni Ciebie ,i będzie kwita, rachunki wyrównane.

asystent kapiatana gilotyny
@zdenerwowany pracownik 10.07.2018 11:26

święte krowy z zmiany A dalej grupowo na kawusie, ale są ranki zachwoują się zachowawczo i siędzą krócej niż na popkach czy nockach bo grunt to dobre ważenie jak ktoś "ważny" patrzy, bądź może patrzeć :)

Beer
@asystent kapiatana gilotyny 17.07.2018 19:33

A mnie śmieszą ludzie którzy nie maja już urlopu i chodzą se na chorobowe... i takiemu nic nie zrobią.. baaa jeszcze umowę dadzą . To co Ze na rok ale jest a my xapieprzamy jak beduiny. Macie racje

super beduin

hej beduiny zróbcie protest może wywalczycie lepsze zarobki

Zostaw opinię o ABC Automotive Poland - Poznań ()

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland