ABC Automotive Poland

Poznań ()

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 144 ocen.

Opinie o ABC Automotive Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland

Don PSE

Powiedzcie ludziska czy dużo w firmie jest śremiaków i czy jest jakiś firmowy transport do Śremu?

Tekla
@Don PSE 20.01.2018 17:01

Nie ma żadnego dowozu do firmy. Każdy na swoją rękę

Ela

To o podwyżkach zapomnijcie

Ela
@byly praconik 17.01.2018 17:43

Mówiłam o operatorach. Cała reszta podwyżki dostała albo dostanie

robot
@byly praconik 17.01.2018 17:43

Jest na nożu na zmianie c

Chętny do pracy

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Operator

Informacja dla tych którzy nie byli na imprezie firmowej. Firma wprowadza od lutego nowy system premiowy dla operatorów. 10 proc wynagrodzenia w formie premii za miesiąc bez L4 i urlopu na żądanie. Nie ma juz limitu dla całej zmiany tylko każdy jest rozliczamy osobno.

Majster

Zakochany... To ona trzyma firmę przy życiu!

Zakochany

Kocham Liderkę

Zakochany
@Zakochany 03.01.2018 22:25

Tylko ona trzyma mnie przy życiu w tej firmie

Janutek

Pamiętajcie tylko, że w firmach spożywczych typu lidl, biedronka itp. czy to magazyn czy sklep trzeba pracowac w weekendy, święta, a w ABC weekend możemy spędzieć w domu chyba ,że organizowane są nadgodziny to każdy chętnie dorobi do wypłaty. Impreza firmowa jest i bardzo dobrze, że paczki nie wygrały. Bony u nas i tak dobrze wychodzą w porównaniu do innych firm. I tak jak napisal BYKU jeśli komuś się nie podoba niech złoży wypowiedzenie.

Byly pracownik
@Janutek 17.12.2017 21:53

Jak cos Ci sie nie podoba to mozesz zlozyc wypowiedzenie:-) Tak sie mowi w firmach stawiajacych na rozwoj:-)

Nowy

Ze tak spytam tu chyba sami idioci pracuja po tych wpisach

byly pracownik

Powiem Wam tak: Pracowalem w tej firmie przez chwilę, pod koniec mojej edukacji, teraz jestem inzynierem w firmie z calkowicie innej branzy. Z usmiechem na twarzy wspominam zebrania, na ktorych robiono z nas (usunięte przez administratora) najprosciej mowiac. Do pracownikow najnizszego szczebla nie ma sie szacunku w takich firmach, robi sie z nich zarty w gronie 'na gorze' , kpi sie z nich itd. Polecam kazde wypowiedziane slowo na takich zebraniach traktowac z dystanem , bo to zwykla obluda i klamstwa, chodzi tylko o uglaskanie stada baranow ( jak to o nas mowi sie w biurze), oraz spowowowanie poczucia przez nas bycia waznymi elementami ukladanki- iluzja oczywiscie :) ABC w srodowisku rowniez ma niezbyt fajna opinię, mowi sie o nich zle. przyklad: banda karierowiczow, ktorzy dostali szanse ( bo niewatpliwie firma daje szanse mlodym ludziom po studiach) , ale nie dorosli do zajmowania sie nawet wlasnym wizerunkiem, nie wspominajac o zarzadzaniu i koordynowaniu firmą tego typu. Prawda jest tez to, ze tam pracuje najgorszy sort absolwentow, bo najlepszi i lepsi bija sie o lepsze i mniej znieslawione firmy. do ABC ida tylko tacy, ktorych powazne firmy nie chca. to tak w skrocie ;) Pozdrawiam wytrwalych, z ktorymi kiedys pracowalem, jestescie wielcy i silni psychicznie ! :)

Element
@byly pracownik 18.12.2017 14:33

Kondor daj spokój xd

AbANAb

Socjal w tej firmie to jakas paranoja!!! W głupim LIDLU maja 400 zl.w bonach, paczki dla dzieci na święta , imprezę firmowa, a i zapominam dodać ,ze u nas przecież mamy Luxmed oraz karty Multisport i tlumacza sie ,ze na to ida pieniądze.Lidl ma to wszystko bez żadnego proszenia.........wiec gdzie są nasze pieniądze????????

Leh
@AbANAb 17.12.2017 08:13

Najgorsze jest to że wszystkie firmy w koło dostają podwyżki, notują jakiś progres. A my cały czas te same pensje, bony na święta co roku te same, wszystko stoi. Tylko cykle (usunięte przez administratora) szybciej.

Byku
@AbANAb 17.12.2017 08:13

Przypominam, że nikt nikogo na siłę nie trzyma! Jeżeli komuś coś nie pasuje to może w kazdej chwili się zwolnić i podjąc pracę w innej firmie! A co do imprezy... to jest w styczniu, a o mało co by nie było przez paczkowiczów! Są osoby dla których ta praca jest dobra jesli chodzi o wynagrodzenie i sama czynność ktorą się wykonuje, więc jeśli komuś dzieje się krzywda to proponuję się zwolnić.

Anonim

DO ZMIANY "A" : PARKUJCIE W TAKI SPOSÓB ABY INNI MOGLI WYJECHAC!

Hołowczyc

Widocznie was nie lubią i tak robią

Jj
@Anonim 28.11.2017 14:03

Rzepka powinien nakleić sobie zielona koniczyne w tyle na szybie, a nie wspomnę o pattyku G jemu to wogole powinni zabrać prawo jazd

O co chodzi?

Prawie wszyscy narzekali na buty firmowe, że niewygodne, ciężkie itp. Teraz kiedy nie ma obowiązku ich noszenia, większość w nich chodzi ????

A o to chodzi
@O co chodzi? 07.12.2017 19:39

Bo za DARMO

Paczki dla A

Jeszcze nie powiedzieliśmy ostatniego słowa. Paczki paczki paczki dla nas dla Was dla mas

Paczki dla B
@Paczki dla A 02.12.2017 21:16

Tak jak mówisz

Paczkominator
@Paczki dla A 02.12.2017 21:16

Rodzynek i pomarańczy tego prawdziwemu nozownikowi trzeba.

Świeżak

Witam. Złożylem CV do tej firmy i czekam na odpowiedz. Możecie mi napisać jak wyglada praca, zarobki i ogolna atmosfera? Bardzo chetnie przygarnę pracę na wózku widłowym jeśli jest możliwość.

#######
@Świeżak 30.11.2017 21:14

Swiezak jeśli poczytasz kom to zorjetujesz się ,że atmosfera jest do bani

InPost

Magazynierzy odebrali dzisiaj paletę pomarańczy. To oznacza jedno - paczki wygrały !!!!!

Imprezowiczka
@InPost 29.11.2017 17:21

Ahahahahahahahahahah! Widzimy się w styczniu na imprezie ;)

Karolek

Czy pracownicy są dowożwni z Gostynia

Zibi
@Karolek 29.11.2017 16:14

Dojazd do pracy we własnym zakresie

Kadet

Kapitanie co uważasz?

Kadet
@Generał Obcinarka 24.11.2017 00:40

Kapitan zameldował się na posterunku. A Ty paziu klekaj przed Panem i jego armią.

Kapitan gilotyna
@Kadet 24.11.2017 01:42

KADECIE dziękuję za wsparcie, informuję że wróg poległ

Porucznik Lichsteiner

Kapitanie raport taktyczny, jakie mamy opcje? Potrzebne bedzie wsparcie? Prosze o raport.

Kapitan gilotyna
@Porucznik Lichsteiner 24.11.2017 01:29

Poruczniku szykuj oddział przeprowadzisz atak z powietrza, Tym zaskoczymy siły wroga

On

Nie każdy może przyjść na imprezę, nie każdy chce przyjść (nie pije, opiekuje się dziećmi, nie lubi itp.) Paczkę dostaną wszyscy.

Anatolij Młynov

Gratulacje dla wszystkich operatorów, pragnących kawy, mandarynek, pierniczków i rodzynek . Przy sprzyjających wiatrach może w paczce traficie konserwe turystyczną.

rtyui
@Anatolij Młynov 23.11.2017 23:07

Słuchaj synek to nie moja wina ze Cię nie stać na imprezę ,bo zal Ci wydać yebane 200 złoty na imprezę w Poznaniu wieśniaku

Anatolij Młynov
@rtyui 24.11.2017 00:35

Słuchaj córeczko to nie moja wina,że Cię nie stać na paczkę za 50 polskich yeebanych złotych miastowa

Anatolij Młynov

Zmiana "B" to wylęgarnia geniuszy.

Elitarni
@Anatolij Młynov 22.11.2017 17:42

Jeśli zmiana B to wylęgarnia geniuszy to pamiętaj to że zmiana C to wylęgarnia lizodupów a zmiana A to samych ściemniaczy którzy więcej czasu spędzają na L4

Admirał młyn
@Elitarni 24.11.2017 00:38

Zgadzam się osobiście z tą wypowiedzią w pełni oddaje to co chciałem wyrazić już wcześniej :)

Paczkomat

Co za głupia baba wymyśliła żeby zamiast imprezy firmowej na którą pracujemy caly rok byly śmieszne paczki? Jak Cię nie stać na kawe i czekolade to zgloś się zrobimy zrzutke dla Ciebie...

ABC POLSKA B
@Paczkomat 22.11.2017 15:59

Pracujesz na imprezę firmową cały rok? Współczuję, osobiście jeśli chcesz to ci opłacę jakąś imprezę. Nie integruje się ze słabymi. Zmiana C tylko dorównuje B i takie są fakty.

DajMiTąKawe
@Paczkomat 22.11.2017 15:59

Jeśli pracujesz cały rok na jedna imprezę to pozdrawiam z podłogi....Masz bogate życie

anonymous

Ogromne gratulacje dla cepow chcących paczki. W każdej firmie są imprezy, ale oczywiście geniusze z tej firmy sobie paczki wymyślili. Za mało zarabiacie że was na cukierki nie stać?! Przeginka po całości. Skoro zmiana B nie chce imprezy niech na nią nie idzie. Nikt nikogo do tego nie zmusza i niech zmiana B nie decyduje za ludzi którzy chcą iść na imprezę. Każdy ma swój rozum.

Worldabc
@anonymous 22.11.2017 23:19

Przecież jak chcesz iść na imprezę to kto Ci broni ??? Bierz swoją ekipę i ruszaj w tango. Zmiana B i zmiana B.... Nie masz co robić tylko tutaj wypisywać te żale. KAŻDY MA SWÓJ ROZUM- owszem. Ludzie wybierają paczki, bo nie chcą iść na imprezę z takimi jak wy. Balik sobie zróbcie jak w przedszkolu, bo problemy robicie z niczego.

Królowa balu

Gratulacje dla zmiany B za pomysł roku!! W nagrodę od pracowników mamy dla was voucher na przejazd taśmociągiem do młyna nr 2.

Ada

A jak management w tej firmie? Menedzerowie normalnie, czy tez kiepsko?

NORBERCIK

Mam pytanie. Dlaczego cykl maszyn jest taki WOLNY ?!!! SZYBCIEJ! SZYBCIEJ! SZYBCIEJ!.......

Mira

Witam Chciałam się zapytać czy jest możliwość pracy na 1zmianie rannej( tylko wtedy mam opiekę do dziecka). Szukam pracy i z tego m.in. względu jest dość cienko na razie.

Zibi
@Mira 16.11.2017 20:41

Niektórym się udało załatwić tylko jedną zmianę, możesz próbować

Pracownik abcc

My cię znów nie chcemy w tej firmie "Małgorzata L_ _ _ _ a" wracaj do Niemczech. Pracownicy z ABC.

Jj
@Pracownik abcc 19.10.2017 16:01

No właśnie po co ona wogole w tej firmie będzie, do biura będzie chodzić(usunięte przez administratora) widoczne w Niemczech też mają ja dosyc. Nic dziwnego jak wszędzie. Hah

FanKapitana

Kapitanie daj mi moc !

Kapitan gilotyna
@FanKapitana 17.10.2017 20:37

Kadecie!!!! Ja dam Ci siłę ja daję ja wszystkim moim żołnierzom i pamiętaj tylko zwycięstwo się liczy. Pozdrawiam twój kapitan

$$$$$$$

Ha ha ha ARMIA dobre

Kapitan gilotyna

Jedziemy panowie na całego walczymy do samego końca w końcu jesteśmy najlepsi i nic nas nie powstrzyma ZA MNĄ MOJA ARMIO

JolaM

Nie mialam okazji sie z wami osobiscie pozegnac,wiec robie to w formie pisemnej i tutaj . Od Maja pracowalam na zmianie C chcialam wam wszystkim podziekowac za ten czas razem spedzony w pracy. Sa osoby z ,ktorymi bede miec kontakt , sa osoby za ktorymi wogole nie zatesknie i o nich nie pomysle. Bardzo duzo zawdzieczma Justynie Liderce jej szczegolne podziekowana. Czego wam zyczyc chyba tylko sil i zdrowia bo w ABC najbardziej tego wam potrzeba ,a sobie powrotu do zdrowia no i pracy chociaz z tym drugim dzisiaj o zatrunienie nie jest trudno. Trzymajcie sie i powodzenia kolezanki i koledzy z zmiany C. JolaM.

O.J Simpson
@JolaM 09.10.2017 21:22

Za tobą nikt nie zatęskni.

Jacek
@JolaM 09.10.2017 21:22

Mogłaś się pożegnać jak Agata na piśmie dla każdej zmiany i przynieść krówki!

Kapitan gilotyna

Zle sie dzieje duzo ludzi na l4 siedzi. Trzeba cos z tym zrobic, zgadzacie sie ze mna ? POZDRAWIAM

$$$$$$$
@Kapitan gilotyna 08.10.2017 18:58

Jak są chorzy to siedzą ,a raczej leza. Co tak dziwi masa ludzi choruje ,przychodnie pelne chorych.

lesniczy

Dobrzy operatorzy odchodzą, bo są po prostu najsłabiej opłacani. A robotę mają tak naprawdę najciezsza w firmie. Nikt nie jest slepy i naiwny, a pewne rzeczy widać gołym okiem.

strażnik NOŻA

KIEDYŚ TO SIĘ ROBIŁO, A TERAZ POZABIERALI NAM NOŻE I NIE MA JUŻ TEJ FRAJDY ALE JEST SPOKO CZEKAM CZEKAM CZEKAM AŻ WEZMĘ ZNOWU TA BŁYSKOTKĘ I POWYCINAM DETALE ACH TO JEST MOJE MARZENIE POZDRAWIAM

165

Co Ty wiesz na temat prawa pracy, w ogóle prawa?

dddd
@165 04.10.2017 20:17

nie tylko debilizm zatrudniacie , sa u Was rowniez czasem mlodzi studenci , rowniez prawa , pozdrawiam.

Gggg

Jesteśmy tylko ludźmi i mamy TYLKO dwie ręce. Maszyny znowu podkręcone. A potem się dziwić, że tyle reklamacji jest.. Cóż. Ktoś kto nie stał przy maszynie i nie zap***** 8h 5 dni w tyg nie wie jak to jest. Jeszcze trochę to firma zleci na dno, dobrzy operatorzy odchodzą, a ich to w ogóle nie rusza...

$$$$$$$
@Gggg 04.10.2017 11:08

Kwestia czasu i niestety.A był czas ,że pracowali się bardzo dobrze.

zabolalo ?

Ludzie ogarnijcie sie , nie majac do zaoferoaniq NIC , chcecie nie wiadomo czego , i tak dostajecie wieksze pieniadze niz ludzie pracujacy za minimalna krajowa , nie prezentujac niczego wiecej niz oni. Bo co trzeba umiec w tej pracy ? NIC. co trzeba wiedziec ? NIC. To praca dla tych , ktorym sie w zyciu nie powiodlo i tyle . Sa tacy , ktorzy przychodza na chwile , po chwili odchodza , bo maja jeszcze perspektywy. Nikt nie zaplaci Wam 5 czy 8 tys za pracę, ktora jest prymitywna i moze wykonac ja kazdy. Wiecej mozna zaplacic pracowwnikowi , ktorego ciezko zastapic , ktory na rynku pracy ma mniejsza ilosc swoich odpowiednikow , robcie studia , ale konretne a nie zarzadzanie itp. inna kwestia to notoryczne lamanie prawa pracy - tutaj proponuje zorganizowac akcje i wspolnie zadzialac jakims zbiorowym pozwem. ale pewnie nie jestescie w stanie sie zorganizowac , bo wlasnie - nie znacie swojej wartosci jako pracownicy , to jak macie znac wartosc ludzką. firma organizacyjnie to dno, dobor ludzi do pracy katastrofalny , ale tez kadra nie jest obyta , biora ludzi dopiero po studiach lub z ledwie niewielkim doswiadczeniem . Poza tym biora to , czego inne firmy nie wziely , odpad. lepsi absolwenci maja duzo wieksze ambicje i oferty. takze jednym slowem : Firma ODPAD - kadra ODPAD. taka bolesna prawda .

Olaf
@zabolalo ? 04.10.2017 09:59

Czy zabolało? Zależy kto to napisał i jakim "autorytetem" jest.

$$$$$$$
@zabolalo ? 04.10.2017 09:59

Zabolało to powiedz mi po cholerę jest tam masa ludzi ,która się stara wykonać swoją pracę jak najlepiej , po co zwracamy uwagę na nawet pierdoly nie mówiąc o grubszych obowiązkach ,po co operatorzy muszą zwracać uwagę na dosłownie wszystko ,to po co my tu jesteśmy skoro twierdzisz ,że w tej pracy głupi sobie poradzi bo nie musisz posiadać żadnej wiedzy. Może zatrudnić e takim układzie ludzi inwalidów z niedowlafem tak i nóg też dobie poradzą prawda ,albo chorych psychicznie bo nie trzeba tam myśleć też sobie poradzą prawda ,na wózki takiego pisadzisz i jazda .

KrulKonrad

Konrad zbawi ABC

Kapitan gilotyna

To wszystko w calosc posklada tylko konrad. KONRADO PRZYBYWAJ LUDZIE CIE POTRZEBUJA !!!!!!!!!!

Zbigniew

Jak jesteś bezrobotna to zapraszam do innej pracy, tak na marginesie, to nie wszyscy mają dzieci kochana!

Bezrobotna

A ja mam pytanie do Huberta . Kiedy na nadgodziny będą mogli chodzić wszyscy zainteresowani ,a nie tylko ciągle te same osoby ?????. Każdy chce zarobić i wypłatę sobie podciągnąć wszyscy mamy takie samo życie ,opłaty, dzieci,kredyty,wiec ???????

JolaM.
@Jolka 06.10.2017 05:43

Mi również .

Jolka
@JolaM. 06.10.2017 10:48

Umówimy się na kawę?

Leszek

Hmmm a u nas na zmianie jest superrrrrr i o to chlodziiiiiiiiii

$$$$$$$
@Leszek 30.09.2017 01:21

No na naszej jest zajebiście fajnie zwłaszcza między operatorami .

Z.

Ogólnie rzecz biorąc nie polecam.

ZATOX

Pani ru... (K.M) zapraszamy wkoncu na wszystkie zmiany tak jak inni pracownicy o ile wiadomo to panna mieszkajaca z chlopakiem nawet nie narzeczonym i do tego z dwoma samochodami.jest wiele innych ludzi na zakladzie ktozy maja dzieci w szkolach i gorsze sytuacje i mogli by tak chodzic. Kim ta osoba jest wkoncu zeby miec ten przywilej zwykly szarak ktoremu ciezko nawet wejsc na maszyne, sprawa zreszta w tygodniu zostala zgloszona do biur jesli sprawa nic nie pomoze to zdeklarowalo sie duzo osob aby wejsc razem z ta sprawa do prezesa Arka.

$$$$$$$
@ZATOX 24.09.2017 08:24

Pani K.M.wiele rzeczy nie dotyczy jak widać. Ciekawe ,że dla niej nie było i raczej nadal nie ma obowia które obowiązuje z dniem 1 .09.17.

Zatox
@$$$$$$$ 27.09.2017 07:52

Tak dokladnie kazdy ma obuwie tylko pani wielmozna jak taka niedorobiona, jednym slowem chyba nasza dziewczynka wszystkie rozumy pozjadala i mysli ze swiat podbija a tak szczeze teraz widac ze do niczego sie nie nadaje no coz trzeba troche o glowke skrocic i wszystko na temat.

Borat

Co raz mniej pozytywnych opinii, już nawet nikt nie broni tego całego syfu

$$$$$$$
@Borat 22.09.2017 23:02

A niby czego tutaj bronic ??

Borat
@$$$$$$$ 22.09.2017 23:09

No nie ma czego. Ale wcześniej się tacy znaleźli jeszcze. Teraz się ludzia otwierają oczy. Rynek pracy jest duży, a ta firma stoi w miejscu, a właściwie to jedzie na wstecznym.

anonim

(usunięte przez administratora)

Tak to ja

On jak przychodzi do pracy to nie wie gdzie jest taki biedny zagubiony

Były pracownik

Z liderów kto odszedł bo ja już od jakiegoś czasu nie pracuję? Konrad to faktycznie dno, on sam wie o tym najlepiej :)

Bolo

Pani Agata księgowa odeszla z firmy

on
@Bolo 07.09.2017 05:14

kadrowa

Kkkkk

Slyszeliscie Michał Rz. To tak lubi lizać d_ _y i podobno taki cienias z niego że jest ciągle na jednej maszynie .

Były pracownik

Ludzie pisanie tutaj wiele nie da, wrzucajcir opinie na ich kanadyjska stronę fb, szybko Góra poleci.

Bezrobotna
@Były pracownik 05.09.2017 12:42

Były pracownik. A co to zmieni my szaraczki jesteśmy i będziemy od brudnej roboty i tyle. Kanada pewnie nie wszystko wie ale kto nas będzie słuchał ? No może są wyjątki tylko ....

Zostaw opinię o ABC Automotive Poland - Poznań ()

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABC Automotive Poland