VIVE Group

Proces rekrutacji

Nasze benefity

Media społecznościowe

Nasze spółki

Kielce - Vive Profit Center Sp. z o.o.
Warszawa - VIVE LOGISTIC SERVICES SP. Z O. O.

5. Opinie o VIVE Group

Opinie o VIVE Group Warszawa

Nie przegap nowości o VIVE Group!

Wwww

17.03.2020 08:29

Vive jako pracodawca musi nas zrozumieć bo wystarczy że jedna osoba się zarazi i tak nas czeka wszystkich kwarantanna rozumiem że są straty ale straty mają teraz wszyscy nie tylko vive

17.03.2020 13:44

Czy pracodawca może nas wysłać na przymusowy urlop? Zacznijmy od przymusowego urlopu. Pracodawca nie ma prawa wysłać nas na przymusowy urlop z tytułu kwarantanny. Ten czas powinien być traktowany jak przestój w firmie, a co za tym idzie pracownikowi powinna przysługiwać normalna pensja wynikająca z umowy.
    Dokładny

17.03.2020 14:10

Jeżeli przestój powstał z przyczyn niezawinionych przez pracownika wynagrodzenie przysługuje w wysokości wynikającej z osobistego zaszeregowania pracownika, określonego stawką godzinową lub miesięczną, (czyli najczęściej wynagrodzenie zasadnicze), a jeżeli taki składnik wynagrodzenia nie został wyodrębniony przy określaniu warunków wynagradzania – 60% wynagrodzenia.

17.03.2020 08:30

Kurcze zaklad nam musi placic 60% a nie urlop wypoczynkowy sciagac co to mabyc? Ciekaee co wymyslaa???
    Marlena

17.03.2020 08:50

Jak już coś to 80%

17.03.2020 08:57

Postojowe jest 60 % według ustawy
    Szukam

03.03.2020 10:26

Jak dorwe tego gościa który mi i koledze zniszczł auto na parkingu iskrami ze szlifierki przy tym budynku to nogi z (usunięte przez administratora) powyrywam z tego co wiem to nie pierwsza taka akcja tego typa kto mu na to pozwala tyle ma czasu wolnego ze łazi jak bezpański pies !!!
    Jurek

11.03.2020 02:23

Nie wiem kto przecież nie js
    Parking

16.03.2020 18:39

Ludzie naprawdę takie rzeczy tam się dzieją na parkingu???? Obok tego budynku starego???? Mam tam miejsce parkingowe, boję się zostawiać tam samochodu, będę stawała przed firmą
    Piotr

16.03.2020 16:58

Jak każą iść do pracy to znów trzeba strajk zrobić. bo z biur sobie siedzą w pokoikach i maja wszystko gdzieś . chcą iść do pracy to niech siedzą na hali z pracownikami jak każdy ma się zarazić to każdy

16.03.2020 16:19

Teraz w całej tej sytuacji liczymy na trzeźwe myślenie i zdrowy rozsądek Zarządu..

16.03.2020 12:07

Każda decyzja podjęta przez firmę będzie krytykonana. Czegokolwiek by nie zrobić to znajdzie się banda cwaniakow którzy to hejtuja. Niektorzy nawet jakby dostali podwójne pensje za siedzenie w domu to i tak by pyskowali.

16.03.2020 12:38

I tu się mylisz dobrze ze firma podjęła taka decyzję tu nikt nie neguje tego tylko niech firma nie wymusza na tym urlopów bo to jest przestój a nie urlop
    Właśnie

16.03.2020 12:41

Przestój nie jest z winy prezesa, on nie ma na to wpływu. Więc przestój powinien nie być płatny, prezes poniesie I tak gigantyczne straty

15.03.2020 15:15

Jutrzejszy dzień zostaje wolny firma decyduje co dalej. Pozdrawiam
    . Yin.t f

15.03.2020 06:58

Witam tak się zastanawiam po co nam tylu kontrolerów jakości? Jest ich coraz więcej i wciąż uczą się nowe panie. Obawiam się że niedługo na jednego pracownika przypadnie jedna kontrolerka jakości Wszystkim im trzeba zapłacić na pewno większe pensje niż pracownikom Pomijam fakt że panie od kontroli na sprawdzenie asortymentu mają mnóstwo czasu a pracownice sortujace robią to szybko bo mają określoną ilość towaru do przeróbki Nie mają wiele czasu aby dojrzeć każdą dziurkę czy plamki Przeliczanie procentów błędów to w ogóle jest jakaś paranoja Matematyka jedyna w swoim rodzaju Trzeba przypomnieć sobie tabliczkę mnożenia i Dzielenia drogie panie Był w firmie czas gdy zarządzających było mnóstwo chodzili całymi stadami Powielamy schemat...
    KoronoPatryk

14.03.2020 11:57

Moim zdaniem powinno być tak Kto chcę bierze bezpłatny(dają taka możliwość) , kto chce bierze płatny a kto chce pracuje... proste każdy zadowolony????
    Zmieszany

13.03.2020 14:14

Piłkarze Vive zawiesili treningi chińskiej na dwa tygodnie w obawie przed koronawirusem. Nas pracowników oczywiście każdy ma w (usunięte przez administratora) i nikt na nasze zdrowie nie zważa. Jak to mówią, są równi i równiejsi.
    optymista

13.03.2020 19:01

moim zdaniem, to pracownicy są bezpieczni, szczególnie ci co długą pracują, organizm uodpornił się na wiekszosc syfu, brudu izarazków i wirusów szczególnie na jujajo co wszystko odzie w powietrze
    Panienka z okienka

10.03.2020 10:19

Dzień dobry. Widzę,że firma poszukuje specjalisty ds.Kadr i Płac.Czyżby osoba do tej pory tam pracująca stała się "kozłem ofiarnym" zaistniałej sytuacji przy obniżonych wypłatach?
    Panienka z okienka

10.03.2020 18:30

Pytanie za pytanie,a jak sądzisz,czy to wina osoby naliczającej takie wynagrodzenia?,czy może to decyzja osób "z góry"?
    M bank

11.03.2020 17:11

3800zł

09.03.2020 15:23

Kb

11.03.2020 17:07

Nie kłam człowieku nie chcesz tu prscować (usunięte przez administratora) wypłaty są naprawde solidne.
    Praca

09.03.2020 11:45

Szukają może do pracy teraz tam? Bo bardzo szukam, widziałem tylko ja kierowcę ogłoszenie
    Johny

09.03.2020 12:25

Tam bez przerwy szukaja kogos. Smialo skladaj
    Look

06.03.2020 14:48

Staram się o pracę w tej firmie, jakie są zarobki i czas pracy?

14.02.2020 08:22

Właściciel firmy ma nas za nic. Jak przyjadą nowe wycieczki z Ukrainy przyjedzie ich witać. Firma przez lata dawała zarobek ale zarazem niszczyła ludzi. Przez 27 lat nie założono związków. Jesteśmy bezradni bo jesteśmy podzieleni. Ludzie to najwiękższa wartość każdej firmy. Bez szacunku dla ludzi i ich pracy takie jest prawdziwe oblicze właściciela!!!
    Jacek

04.03.2020 20:17

Właściciel bardzo dobrze wie co się dzieje. Jedyny po prostu na rękę....
    gaa

06.03.2020 12:04

Ta firma tylko dzieli ,Brygadziści też są podzieleni . Ci co są za ludźmi nie mają prawa bytu . Mobbing na każdym szczeblu . Żałosne . Tylko zgnębić ,zniszczyć i podeptać .
    Kajetan

18.02.2020 09:48

JA SIĘ PYTAM CO TO ma być Pracuje tu ponad 10 lat dostałem pensje z wyrównaniem w sumie 2900 zł a chłopak który nic nie umie 3 450 zł też dostał wyrównanie ponad 300 zł. Wszyscy dostali wyrównania którzy nawet nie powinni ok nie chodzi o to. Może jakoś doceńcie to że ktoś tak długo z wami tu pracuje jakieś starzowe czy coś. A wy w zamian wszystko zabieracie teraz telefony za chwilę talony na święta i wczasy zapewne. Co Wy (usunięte przez administratora)
    Jaaa

19.02.2020 07:58

Zeby siedziec na "stołku" * akurat nie w Waszej firmie ), nie zakonczyłam edukacji na wykształceniu srednim. Tylko uczyłam się dalej, nikt nikomu jie broni kształcic sie. Wiec nie wiem do kogo pretensje. I zapewniam, że osoby w biurach,korporacjach,bankach same pracuja na swoje pensje
    TMDexter

04.03.2020 11:07

Nic nie muszą zrobic jak chcesz pit w formie papierowej musisz to zzglosić inaczej odrazu elektroniczny pit wysylaja do US.

01.03.2020 16:10

Czy zgodne z kodeksem pracy jest pracować od godziny 18 do 6 rano. A następnie przyjść do pracy na godzinę 14 po 8 godzinach przerwy? Mamy jakiegoś radcę na forum?

01.03.2020 17:32

Przerwa powinna wynosić nie mniej niż 11 godzin zgodnie z kodeksem pracy. Pozdrawiam
    dexter

04.03.2020 10:48

Nie.jest zgodne ma byc 11 godzin przerwy.

29.02.2020 21:07

Wiem że klub osiąga sukcesy ale mnie i mojej rodziny nie stać na zmniejszenie wynagrodzenia. Nie żyjemy na tej stopie co sportowcy. Panie Prezesie kto na to wszystko pracuje?! Forum opustoszało do następnych cięć wynagrodzeń?
    Krzychu

03.03.2020 10:18

Zgadzam się w 100%
    Ludzie

03.03.2020 15:59

Jakby Tobie zabrali spory procent zarobku, to co byś zrobił? Drwisz sobie z ludzi nadczłowieku!???!
    Ag

26.02.2020 07:31

Brak możliwości pracy w rękawiczkach przy sortowaniu tego tobołu. Nikogo nie interesuje czy to woda czy mocz czy inne świństwo. Trzeba odrzucać mokre rzeczy. W tym się babramy....

26.02.2020 12:27

Nie jestem ale takie warunki stwarzac? Ciezkie zycie zmusza (usunięte przez administratora) to wykorzystuja na maxa!!! Rozumiesz czy ciezko?!
    Boo

26.02.2020 14:50

Skoro nie jesteś, to po co się zalisz? Nie, nie ciężko.

26.02.2020 12:33

Zachęcam wszystkich na forum do lektury artykułu Przeglądu Sportowego jak to prezes szuka dla klubu 2 mln złotych, oraz przemyśleń w tej kwestii. Pozdrawiam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VIVE Group?

Kontakt - VIVE Group

Łopuszańska 22 02-220 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

23.02.2020 12:15

Jak tak czytam te wasze opinie tozastanawiam się czy to piszą ludzie normalni czy tacy którzy zostali zwolnieni bo im się pracować nie chciało? Super. Pokazaliscie siłę i to że potraficie się zjednoczyć. Jednak Pan Prezes zawsze chciał się z Wami spotykać i rozmawiać o problemach. Traktował Was jak partnerów w biznesie. Wy dostaliście "malpiego rozumu" i polecieliscie do Echa. Jakbym był prezesem to też nie chcialbym z Wami więcej gadać. Firma walczy ze zlodziejstwem ale w 100 % nie jest w stanie wyeliminować. Natomiast każda osoba zlapana na tym traci pracę dyscyplinarne. Nie spotkałem się z łamaniem prawa pracy w tym zakładzie. Po prostu dziwi Was że w pracy trzeba pracować.

23.02.2020 18:15

W firmie pracuje dużo więcej osób. Na jednej zmianie jest kilkaset osób, więc to wszystko trzeba pomnożyć x3 i jeszcze razy wszystkie hale produkcyjne. Fakt że każdy może się zwolnić dowodzi że nikt nikogo tam nie zmusza do pracy.

25.02.2020 07:22

A jakie ma(Pan, Pani) zdanie w sprawie związków w firmie? Czy pracownikom w XXl wieku należy się taka instytucja, czy nie mają takiego prawa? Pewnie piszą byli pracownicy ale coś musi być na rzeczy że korzystne dla firmy. Osobiście znam dobrych ludzi wyrzuconych przez kierowników, każdy z maluczkich takich zna. Nie zatrzymacie przemian bo sytuacja nabrzmiała jak wrzód... To co zasialiście to zbierzecie....
    Un

24.02.2020 19:21

Czy to prawda że faceci pracują tam w maskach na twarzy?

24.02.2020 23:17

Tak sa tacy ludzie i im sie nie dziwie

24.02.2020 17:13

Ciekawe jak będą wyglądały pensje w przyszłym miesiącu? Już teraz sporo pracowników jest na wypowiedzeniu. Jeżeli będzie powtórka z tego miesiąca to mnie już nie zobaczą na drugi dzień.

22.02.2020 08:43

W starożytnym Rzymie na niepokoje społeczne lekarstwem były chleb i igrzyska. Tutaj podobnie, jak ludzie się burzą bo obcięto im pensje to są dopłaty i gęby ludzi zamykają się a cała kadra zastraszająca zachowuje stanowiska. Czasami dają jakąś ofiarę na pożarcie. Wypisz, wymaluj Rzym. Tylko to było tysiące lat temu.... Nikt nie zmądrzał...
    Wiesiek

21.02.2020 18:49

Wiadomo już kto zostanie kierownikiem na Z2?

19.02.2020 23:29

Cyt:" Nasz statek wyrusza w kurs, ale to od jego załogi zależy powodzenie rejsu " dlatego do wioseł niewol... za miskę ryżu. A tak na serio to niech ci na samej górze pamiętają,że załoga to również ci na samym dole, bo bez nas "małych nie byłoby was dużych " i nikt nie będzie pracował za przysłowiową michę. Ja czekam jeszcze do następnej wypłaty.

18.02.2020 13:15

Jak to jest z wczasami pod grusza co ile da i jaka kwota?
    Tak

18.02.2020 09:00

Co z tymi związkami?
    Wyrównany

17.02.2020 18:55

Mi wpadło 400 zł a Wam? Czy każdemu wpłynęło tyle?
    On

17.02.2020 19:39

161zł
    Jacek

17.02.2020 21:10

Rozumiem że te 400 dostała pani z kadr????

17.02.2020 12:20

Dostał ktoś dzisiaj wyrównanie?
    Z1

17.02.2020 17:21

Też nic nie dostalam????????

17.02.2020 17:27

Ja dostałem ,ale nawet wstyd się przyznawać ile.

16.02.2020 18:53

Na wymiane kamer na szerokokatne pieniadze sa... ciekawe skad??? Na trzecim sorcie juz wymienili nie wiem jak dalej

16.02.2020 05:30

Witam. Podobno jest już założona organizacja związkowa. Gratuluję. Pomimo działań kadry zastraszjącej mającej storpedować wszelkie działania na rzecz zjednoczenia się pracowników udało się. Po letnim eksperymencie z obniżką płac zarząd firmy zabrał pracownikom część dochodów. Zachęcam załogę do zbiorowego pozwu w w/w sprawie...
    Nowa

15.02.2020 22:02

Pracuje w tej cudnej firmie od nie dawna. Z wiadomych przyczyny nie mogę podać swoich danych, ponieważ wszyscy wiemy że Pani Dyrektor czyta komentarze do czego sama się przyznała na zebraniu. Smród, brud i ubóstwo. Pracowałam w różnych firmach, ale takich rzeczy jeszcze na oczy nie widziałam. Ciągle mało, ciągle źle. Pan kierownik zmiany stwierdził, że jeśli chce się więcej zarabiać to trzeba było iść na studia. Otóż Panie kierowniku są tu ludzie po studiach w tym i ja, ale w życiu bywa różnie. Jedynym wyjściem z obecnej sytuacji są związki zawodowe. I musza to być zwykli pracownicy hali, bo jeżeli będzie ktoś wyżej to ch...uj z tego będzie. A Bertus to ma nas głęboko w (usunięte przez administratora)
    Koleś

15.02.2020 22:23

Ciekawe po co Pani Dyrektor czyta to forum i jeszcze opowiada na zebraniach o tym pracownikom ;-)
    Szok2

15.02.2020 08:58

Ludzie, proszę, piszcie poprawną polszczyzną gdyż ciężko co poniektórych zrozumieć. To i tak szok że tyle można było zarobić bez żadnej jak widać szkoły. Normalnie afryka :)
    Radca prawny

14.02.2020 16:16

Korzystając z możliwości publicznych form wypowiedzi każdy pracownik ma prawo wyrażać swoje opinie. Publiczna ocena przez pracownika pracodawcy oraz jego działań nie może jednak następować z naruszeniem zasad wynikających z przepisów prawa oraz z przekroczeniem granic uzasadnionej krytyki. Upubliczniając opinię o określonej treści należy mieć powyższe na uwadze tak jak i konsekwencje swoich wypowiedzi. Podmiot którego dotyczy wpis ma prawo podejmować stosowne działania w ochronie swojego dobrego imienia , które wynikają z przepisów prawa pracy i prawa cywilnego , a także w indywidualnie ocenianych sytuacjach rozważać odpowiedzialność karną osób przekraczających normy prawnych.
    Radca Związkowy

14.02.2020 20:50

Związek można założyć bez zgody i wiedzy pracodawcy.
    Jan

14.02.2020 23:36

Jeżeli przystąpisz do związku i przedstawisz pracodawcy że w takim związku zawodowym jesteś pracodawca nie może cię zwolnić chroni cię prawo w tym momencie tak samo jak jesteś w związkach pracodawca nie może cię zwolnić z byle powodu musisz razaco naruszyć regulamin pracodawcy a jeżeli by do tego doszło pracodawca najpierw musi się skontaktować że związkiem zawodowym że taka czynność będzie robił wobec ciebie to są jedne z wielu plusów bycia w związkach zawodowych

14.02.2020 14:36

To prawda z tymi tel że mamy zdać?
    Tak

14.02.2020 14:43

Tak plus socjalnego ma nie być.
    gaa

14.02.2020 22:53

A skąd masz takie info że zabiorą i social ?
    Ktos

14.02.2020 20:15

A skąd macie takie wiadomości o wyrownaniach ????
    Mało ciągle

14.02.2020 18:03

Słyszałem że są już przelewy na youyao czy to prawda???

14.02.2020 18:29

Podobno w pn ma byc wyplacone 15% tzn na 80%

13.02.2020 23:38

Mam prośbę zacznijmy się wszyscy nawzajem szanować i może dla odmiany spróbujmy dialogu; spróbujmy wypracować kompromis - myślę że przy odrobinie dobrej woli jest to jeszcze możliwe. Uważam że jesteśmy sobie potrzebni na wzajem. Liczę na zrozumienie no bo przecież my(Pracownicy) jesteśmy Kulturalni i Szanujemy siebie wzajemnie niemówiąc o szacunku do innych.
    ...def

13.02.2020 23:49

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć i co najważniejsze najpierw szanować innych.

14.02.2020 00:15

Szacunku do drugiego człowieka uczymy się w domu a zasłużyć to można np. na premię uznanie itp. Nie takich wpisów oczekuję mam nadzieję że ktoś też myśli o tym aby w kulturalny sposób uzyskać te45%
    Stary wyjadacz

13.02.2020 23:10

Ciekawe czy to prawda, że telefony mają zabierać? Podobno oszczędności szukają...
    ...def

13.02.2020 23:23

Za stare telefony dla 1000 osób dostaną co najwyżej 30K PLN licząc 300 za sztukę - bo za tyle maksymalnie lombard odkupi te przestarzałe modele. Trochę słabo na poratowanie firmowych finansów. Za abonament oszczędność 25K miesięcznie - też słaba oszczędność, ale rzeczywiście musi być chyba bardzo kiepsko, skoro się łakomią na takie oszczędności. A co do tego przestarzałego złomu - niech zabierają, im szybciej tym lepiej.

Zostaw merytoryczną opinię o VIVE Group