VIVE Group

Proces rekrutacji

Nasze benefity

Media społecznościowe

Nasze spółki

Kielce - Vive Profit Center Sp. z o.o.
Warszawa - VIVE LOGISTIC SERVICES SP. Z O. O.

5. Opinie o VIVE Group

Opinie o VIVE Group Warszawa

Nie przegap nowości o VIVE Group!

Darek

08.05.2020 20:18

Pensja 1100 plus 492 zapomogi covid czyli 1600 zl za 10 dni prracy uwazam ze nie jest zle tera bd w czerwcu normal na pod 2 tys pensja takze wytrwajmy to do lipca I bd git......
    Marta

08.05.2020 20:57

Dokładnie w takim okresie gdzie ludzie stracili prace a tu za 10 dni 1600 zl nie jest źle...trzeba to przerwać bo kiedys ten kryzys sie skończy

08.05.2020 18:12

Aaaaa

08.05.2020 18:27

Od kiedy ruszyła produkcja?? Byliście na bezpłatnym zgodziliscie się sami. Przecież to nie jest wypłata za cały miesiąc ale za ten okres pracy od początku wznowienia produkcji. Ale z drugiej strony w przyszłym miesiącu nie bedzie dużo większa. Każdy z was się na to zgodzil to do kogo macie pretensje ? Żal i płacz nic tu nie da tak samo jak strajk. Ogarnijcie się. Nie nie jestem z żadnych kadr tym bardziej z brygadzistów czy UJ wie jakich kierownikuow.
    Kjj

08.05.2020 18:58

Zrobiłem Ci kopie rozporządzenia kawałek tekstu może teraz zrozumiesz bo udzieliłeś się a nawet nie masz pojęcia o tym. (Rząd zakłada przejęcie finansowania przez Państwo 40 proc. płacy pracownika dla przedsiębiorców w problemach finansowych.)
    Pandemia

08.05.2020 14:33

Jake pensje?
    Kici tas

08.05.2020 15:06

Normalnie smiech 1000 zl. To sa jakies zarty. Co z tymi pieniedzmi zrobic to nie wiem
    Omen

08.05.2020 17:51

Sprawdzicie konta jeszcze raz a potem piszcie...bo duzo tu nieprawdy
    Ajax

27.04.2020 21:29

A premia to będzie kwartalna czy w ogóle nie będzie bo nasz kierownik to nie wie.
    Vódka dobra jest

02.05.2020 13:23

Premia ma być ale dla wybranych dla po dpier dala czy.
    bi_

07.05.2020 21:47

to pewnie góra dostanie

04.05.2020 11:16

Macie otwarte sklepy profit w Kielcach ?

05.05.2020 10:53

Kolo kolportera?
    Gosc

07.05.2020 20:43

Tak
    Mx

05.05.2020 17:53

U poprzedniego pracodawcy nie musiałem się wykazywać"kreatywnością" bo przy dochodzie ok. 6000 zł netto zwrot 40 zł to kpina i z daleka zalatuje szwindlem. Dziwne,ze u innych da się brać zwrot na poziomie 2500~3000 zł ciekawe skąd się to bierze Pani mądra?
    Lena

06.05.2020 07:41

Zwrot na poziomie 2500-3000 zł najprawdopodobniej jest to ulga prorodzinnana(na dzieci). Nie trzeba mieć rozległej wiedzy na temat podatków żeby wiedzieć, że pracodawca odprowadza skladki do ZUS i zaliczkę na podatek dochodowy do US w wysokości 17%,a nadpłata podatku powstaje gdy SAM odliczysz ulgi, które Ci przysługują. Dziwię się, że miałeś takie świetne zarobki a pracujesz w tym (usunięte przez administratora), w tym totalnym (usunięte przez administratora)

04.05.2020 19:14

Lena

05.05.2020 08:12

Kreatywnością to podatnik powinien się wykazać!! Jak nie miałeś żadnych ulg i odliczeń od podatku to niby dlaczego US miał wypłacić ci większy zwrot? Osoby, które mają dzieci, osoby niepełnosprawne - jest nowa ulga termoizolacyjna jak masz uprawnienia to złóż korektę zeznania podatkowego i zwrot dostaniesz większy.
    Benek

21.04.2020 11:33

W tym tygodniu 2 dni pracujemy za tydzień podobno 1 dzień ;( zarobimy na miskę ryzu
    Ytr

23.04.2020 19:00

Nie prawda praciwaliśmy od ponniedziałku do czwartku ☺
    Ł 10293737465

02.05.2020 13:20

My pracujemy 3 dni w tyg a ostatnio 2 dni kierownik zadecydował TAK.
    Llllll

28.04.2020 18:38

Wiadomo czemu jutro wolnr
    Benek

24.04.2020 20:36

Powiem tak jak bd pracować po 3 dni Vive otrzyma wsparcie od rzadu 40% i byśmy dostawali pensje minimalna 1980 . To naprawdę jest dobrze i prezes dba o nas a jak się okaze ze dostaniemy polowe mniej i mamy odrabiać to słabo.. ..
    Ciekawski

23.04.2020 21:16

A w następnym tyg ile dni pracujemy ?
    Ciekawski

24.04.2020 06:24

Czyli czwartek i piątek wolny ?

18.04.2020 14:01

Bocian

23.04.2020 21:25

Sklepy z odzieżą VIVE Profit wracają stopniowo do normalnego funkcjonowania. Otwarto już dwa w naszym regionie. Będą czynne w tym tygodniu od poniedziałku do niedzieli w swoich dotychczasowych godzinach funkcjonowania. W kolejnych tygodniach godziny te mogą ulec zmianie.
    Xyz

16.04.2020 15:26

I jak produkcja ruszyła? Ochrona przed wirusem była?

15.04.2020 21:30

Jvc

16.04.2020 05:47

No ale jak dla kogoś praca przy sortowaniu ufajdanych, śmierdzących i używanych po kimś ciuchów lub praca w lumpexie to praca marzeń to będzie czekał w nieskończoność (usunięte przez administratora)
    Kolberga

16.04.2020 09:06

A ty sobie znalazłeś ?

08.04.2020 10:51

Obiektywny

08.04.2020 17:26

Dokładnie, śmieszny człowieczek z niego:) Urlopy wszyscy podpisali dobrowolnie, nikt nie był zmuszony. Nie chcesz przychodzić do pracy to nie przychodź.(usunięte przez administratora)

15.04.2020 22:25

80% wynagrodzenia tak ale bez żadnych premii i dodatków
    MAJA

10.04.2020 13:11

Wie ktoś co z 14 kwietnia ? wracamy czy jak ?
    Dżentelmen

10.04.2020 14:35

Wracamy.
    Gwiazda

15.04.2020 19:58

Niekt nikogo nie zmisza do pracy tak ciężko to zrozumieć
    Hey Hoo

15.04.2020 18:52

Jak tam pracujecie już czy bezpłatne przedłużone?
    Zi

15.04.2020 17:19

Piszecie na forum takie (usunięte przez administratora) że się w głowie nie mieści. To jest forum opisujące pracodawcę a nie wylewnia żalów. Kto potrzebuje pieniędzy tak czy siak i tak pójdzie do pracy. 70 procęt ludzi którzy wypisują te (usunięte przez administratora) na forum i tak pójdą do pracy bo żyć z czegoś trzeba. Każdy jest kozak bo wypisuje bod nieznanym nickiem. Stwórzcie grupę na mesengrze i tam wylewajcie żale a nie tutaj gdzie każdy jest anonimowy. Tam byście tak nie fikali bo nie było by anonimowości. Nie długo będziecie na forum pisać kto puścił (usunięte przez administratora)na hali.
    Xyz

15.04.2020 13:00

I jak wróciliście do pracy?
    X%z

15.04.2020 13:33

Jutro wracamy
    Paweł

14.04.2020 21:45

Witam Na ile podstawy może liczyć kierownik a ile zastępca? Czy są jakieś premie? Chodzi o większe miasto- Gdańsk

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VIVE Group?

Kontakt - VIVE Group

Łopuszańska 22 02-220 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

11.04.2020 06:32

Beton

12.04.2020 20:21

Ale mi akurat chodziło o to ze dzieki vive mamy te 80% dzieki swojej pracy nie dzięki rządowi moj wpis zostal źle interpretowany...
    ?

12.04.2020 21:02

Powiedz jak dzieci chorują to co robisz? Płaczesz na GoWork? Tak naprawdę niezaradność życiowa wielu z was jest żenująca. Wolne- jęczą bo nie ma pensji, czas wracać do pracy- jęczą bo z kim dzieci zostawi. Oddaj mnie, będą miały lepiej, nie będą problemem.
    Bogdan

11.04.2020 21:37

Czy ktoś zna wynagrodzenia na stanowiskach kierowniczych
    Xxxxxxx

11.04.2020 15:09

Czy ktoś wie jak będziemy pracować? Czy na 3 zmiany i po 8 godz? Czy będzie skrócony czas pracy?
    I tak

11.04.2020 17:43

Przecież wszyscy dostaliśmy informację, skrócony o 20%. Tak trzy zmiany
    Mamba

11.04.2020 18:09

I nie 14 kwietnia tylko później

10.04.2020 20:41

Jakiej wartości są talony?
    Kotka

09.04.2020 20:31

Ta wypłata to razem z talonami przyszła czy osobno przyjdzie przelew talonów?
    Komisja

10.04.2020 15:47

Wszyscy, którzy złożyli oświadczenie o dochodzie dostaną
    NASTKA

10.04.2020 15:59

zalezy od kiedy jesteś zatrudniony ...

07.04.2020 15:08

Witam. Jak wyglądają zarobki na produkcji? Chodzi mi o zarobki netto (do ręki) podstawa plus premia?

08.04.2020 20:36

Jak zarobki netto? W okresie próbnym oraz po? Mam na myśli miesiące przed pandemią. Czy warto aplikować?
    Kadet

08.04.2020 23:36

Około 3 tys. Ale tearaz przez tego (usunięte przez administratora)wirusa się wszystko skszaniło.

23.03.2020 17:02

Czy wie już ktoś co z osobami, które nie podpisały urlopów?
    Była z vive

06.04.2020 20:00

Akurat "regionalnemu" sz.s. zwolnienie się należało za to, że w chamskim sposób przyczyniał się do zwolnienia wielu dobrych pracownic. Profity zgarniał dla siebie a co złego to obrywały niższe rangą pracownice. I dobrze ci tak skowronku.
    była z vive 2

08.04.2020 23:08

zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią
    GSz

08.04.2020 19:46

Pracuję tu 10 lat i nigdy nie myślałam, że napiszę tu cokolwiek. Przestańcie straszyć Firmę i Prezesa sądami, PIP, Sanepidem i innymi paragrafami. To jest śmieszne co niektórzy wypisują. My również cieszymy się, że wracamy. To dobry pracodawca.Niektórym to nawet śnieg w zimie będzie nieodpowiedni. Ktoś trafnie napisał dostali telefony (nie będą korzystać), nie ma telefonów - dlaczego???? Pensje za małe, premie za niskie, talony i wczasy -,,jakaś porażka" nie dostaną, WTEDY - DLACZEGO, Jak to??!! Panie Prezesie jak to ktoś powiedział ,, jeszcze się taki nie urodził, żeby każdemu dogodził" A wy - pieniacze, szanujcie Prezesa bo tak trzeba. Do zobaczenia po świętach
    Ok

08.04.2020 19:57

Tak trzymaj.
    Amanda

08.04.2020 20:27

Dokładnie trafiony w punkt komentarz
    KR

08.04.2020 15:13

Panie Prezesie! Dziękujemy bardzo za to że robi Pan wszystko aby ratować firmę i nasze miejsca pracy. Niestety wśród nas pracuje bardzo dużo (usunięte przez administratora),którzy będą mowili,że wirus jak pracować itd. Jak Pan oglosiu upadłość będą mowili że jak tak można itd.co by Pan nie zrobił będzie źle bo to są kretyni!!Bardzo dużo osób cieszy się że wracamy do pracy a (usunięte przez administratora) proszę zwolnic niech szukają pracy! Życzę im powodzenia. Zresztą większość którą wypisuje tutaj (usunięte przez administratora) będzie w pracy gwarantuje.
    KR

08.04.2020 18:40

Tak ratowanie!!! Wiele firm jest i będzie dramatycznej sytuacji,bez zarobków. Mamy możliwość utrzymać miejsca pracy i większość tego chce. Jeżeli się boicie nie chcecie proszę złożyć wypowiedzenie i szukać pracy spełniającej oczekiwania. Najlepiej byłoby siedzieć w domu i brać kasa,tylko gdzie tak jest że za siedzenie dają pieniądze? Każdego się czepiacie!Ukraincami się martwcie że mało zarabiają proszę jechać np.do Niemiec i zarabiać więcej niż rodowity Niemiec ???? Prezes jest człowiekiem biznesu,jest bogaty bo pracowal ta to co ma i pisanie żeby jego rodzina przyszła pracować to żenada. Jestem pewna że ani On ani jego rodzina może nie pracować do końca życia! Człowiek z dobrych chęci chce dac nam miejsca pracy A wy umiecie pisać te swoje bzdury w miejscu do tego nie przeznaczonym! Pracuje 2000 ludzi a (usunięte przez administratora) pisze kilka osób. Co byście nie dostali zawsze wam jest mało. Dali telefony nikt nie chciał,nikomu nie był potrzebny! Teraz telefony wycofują mówicie ,,niech sobie weźmie te telefony niech sobie w D.. e wsadził i tak jest ze wszystkim. Ja zobaczę ile osób nie przyjdzie do pracy w tedy pogadamy. A wszyscy ci którzy nie podpisali urlopów bezpłatnych i poszli na zwolnienia nie powinno być już w naszej firmie. Pracuje już ładnych kilka lat i nie narzekam oczywiście są sprawy które można zmienić,poprawić ale nie można płuc na człowieka który daje nam chleb!!!!
    Iskierka

08.04.2020 20:00

Dzięki piłce ręcznej cały świat usłyszał o Kielcach. Osiągneli największy sukces w tej dyscyplinie sportowej w historii Polski.
    Ktoś chętny

08.04.2020 14:36

Tak z ciekawości tu jestem i słucham was wszystkich i tych waszych komentarzy na temat prezesa kadr itp co to za firma vive a powiem wam miejsce pracy w którym robocie lub w którym robiliście i jeżeli uważacie że wasze komentarze lub wpisy coś zmieniają to jesteście w błędzie zajmij się jeden z drugim i trzecią sprawami rodziny macie czas poświęcić więcej czasu bliskim wesołych Świąt Wielkanocnych tyle tylko chciałem

08.04.2020 12:06

#zostanwdomu

08.04.2020 12:23

Zawsze możesz przedłużyć sobie urlop bezplatny, iść na urlop wypoczynkowy. Dwa dni temu ludzie już doczekać się pracy nie mogli, firma rusza z produkcją to znalazł się inny niezadowolony. Ludzia to się nie dogodzi.
    diablica

08.04.2020 13:33

dokładnie jest napisane że powrót jest zgony z wytycznymi sanepidu...jak chcesz mozesz wszystkim pracownikom płacić postojowe wszyscy będą zachwyceni :)
    andzia

08.04.2020 10:33

wracamy do pracy i po co były te wszystkie komentarze pełne jadu idą święta wszystkiego dobrego :)

06.04.2020 10:19

Słyszałam, że na święta nie będzie żadnych talonów, a wypłata będzie bez premii, za okres od 1marca do 17 marca
    NASTKA

07.04.2020 09:34

tak talony będą wypłacone na konto i najprawdopodobniej będą dwie zmiany po świętach
    XXXX

07.04.2020 10:22

A skąd wiesz ze będą 2 zmiany
    #

05.04.2020 16:25

Kiedy zrozumiecie że nikt nie da Wam odpowiedzi na forum. To nie jest miejsce na oficjalne komunikaty firmy. To jest nieprofesjonlne. Jeżeli tego nie rozumiecie to świadczy to o waszej inteligencji.

05.04.2020 14:47

05.04.2020 15:51

A kto ma Ci na to odpowiedzieć ? Nikt nie jest prorokiem, nie wiadomo jak sytuacja się potoczy, czy epidemia odpuści na tyle, że można będzie wrócić do pracy. Ludzie ruszcie trochę głowy.
    Wkurzony

05.04.2020 16:05

Ale napewno ludzie chcą wiedzieć co dalej nie którzy mają rodziny kredyty itp.
    ?

04.04.2020 18:38

Dostał ktoś kasę na wielkanoc ?

05.04.2020 10:26

Nic

05.04.2020 12:53

Nie
    Kkk

04.04.2020 15:18

Osoby, które zostaly zwolnione pod koniec marca jaki dali Wam okres wypowiedzenia?

03.04.2020 10:23

Czy ktoś wie od której i czy w ogóle czynna jest infolinia którą podali nam na zebraniu 18 marca ??

03.04.2020 18:55

No na zebraniu na hali nazwę ja główną to nam pani menadżer zapisała numer na infolinię że jak ktoś ma pytania to dzwonić ale poczta głosowa się non stop włącza więc chciałem się dowiedzieć czy ktoś próbował się dodzwonić na ten nr

03.04.2020 21:12

Cały czas poczta się włącza. ..nie ma szans się dodzwonić

03.04.2020 08:47

Czy ktoś wie kiedy wracamy do pracy? Czy beda talony? Jakie będą wypłaty? I czy wrócimy na 3 zmiany czy 2?
    Lola

02.04.2020 11:09