VIVE Group

Proces rekrutacji

Nasze benefity

Media społecznościowe

Nasze spółki

Kielce - Vive Profit Center Sp. z o.o.
Warszawa - VIVE LOGISTIC SERVICES SP. Z O. O.

5. Opinie o VIVE Group

Opinie o VIVE Group Warszawa

Nie przegap nowości o VIVE Group!

13.07.2020 17:17

Czy wiadomo za jakie pieniądze pracujemy od 14.07.?
    Jo

15.07.2020 18:37

100%czyli 2600 brutto

19.07.2020 12:29

Jeszcze zależy od ilości i jakości ,to jak wyliczą po swojemu, to będzie połowa.
    Korona

15.07.2020 12:51

Dziwne, conajmniej bardzo że vive jako jedyna z większych firm ze świętokrzyskiego obniżyła realne płace! (usunięte przez administratora)

17.07.2020 21:12

Nie polecam tej pracy. Jako nowy pracownik zarabia się 1900 zl na rękę ( na umowie 2600) Brak zainteresowania pracownikiem, nie dostałem żadnych instytucji odnośnie pracy, tylko rozkaz "pracuj!" Odciski na rękach, tempo pracy wykraczające poza możliwości normalnego człowieka, smród nie do wytrzymania. Pracując na budowie czułem się jak na wczasach w porównaniu do pracy w tej formie. NIE POLECAM.
    Kasia

05.07.2020 17:39

Witam. Chcialabym sie zapytac czy jest ktos z zmiany z1 i ma wolne miejsce zeby sie zabrac do pracy z okolic Chełmiec ?
    Z1

13.07.2020 16:38

Chełmce w którym miejscu?? Jestem z Bugaja

16.07.2020 16:34

To daj znać od kiedy chcesz jeździć ze mną teraz masz zmiany nocne i z jakiej hali jesteś VITRO?

13.07.2020 16:47

Zmiana Z1

09.07.2020 07:45

Są wypłaty po 1800 zł!

09.07.2020 08:47

a czy nie od sierpnia mają już być płacone normalnie ? za czerwiec nadal jest 80 %
    Siofer

09.07.2020 18:25

Dokładnie ja zrobiłem to samo co Ty.

18.06.2020 14:05

To wszystko było zaplanowane od bardzo dawna tak mi się wydaje, najpierw zmiana systemu premiowania za chwilę obowiązek min. 2 wyszkolonych stanowisk i obietnice większą pensje za każde dodatkowe wyszkolony stanowisko , a teraz co nam pozostało? Mamy wyszkolonych 5-6 stanowisk na których musimy zasuwać i tak źle, zero docenienia a jeszcze za obsługę nadrabiać z braku panów... To jest ta cudowna firma?? Co innego gdyby wypłata była adekwatna do tego co robimy i potrafimy... Nikt nie zapytał nikogo czy wystarczy Ci z miesiąca na miesiąc tylko tną jak się da bez żadnych skrupułów...pracodawco szanuj pracownika to będziesz szanowany przez niego. A jak na razie wszystko idzie tylko w jedną stronę!
    Kuelce

21.06.2020 09:11

Od miasta nie powinien dostać nawet grosza tak jak miasto nie dostaje od niego NIC podatki płaci w Warszawie to niecht tam szuka pieniędzy.

02.07.2020 23:08

Wiesz dlaczego tak pracuje? Zależy mi na stanowisku pracy, wychowuje sama 2 dzieci... Myślisz że mi nie zależy na każdej zlotówce? Jeszcze bardziej niż myślisz. A to co robią przechodzi ludzkie pojęcie... Jeszcze odrabianie godzin jakim cudem taki czas wyszedł skoro Vive rozlicza się z Zusem co miesiąc a nie co kwartał. I nie powinniśmy nic odpracowywać. Korzystają ile mogą zobaczycie że będziemy pracować do końca roku na takich zasadach, a nie daj boże podpisze firma 4 fazę corvid nie dostaniemy ani sojalu ani wczasów pod gruszą itp.. . A urlop grudniowy skończy się wypłata 1600zl tak nam dogodzą. A wręcz sobie bo mniejszy podatek zapłacą
    Z3

02.07.2020 06:27

Vive się pali.
    Jan

29.06.2020 22:45

będziemy w końcu sprzątać w soboty ??? ktoś coś wie bo bieda straszna
    Zeys

30.06.2020 09:37

A skąd ta informacja wyszła?
    Ręce opadają

21.06.2020 19:55

Tak czytam i widzę że tu sami znawcy w każdej dziedzinie. Zwłaszcza w prowadzeniu biznesu. Śmiało do UP składać wnioski na dofinansowanie działalności gospodarczej. Otwierajcie biznesy, zatrudniajcie ludzi i rozwijajcie się. Do dzieła.
    Ciekawski

23.06.2020 17:47

Czyli przyznajesz się, ze nie jesteś rekinem biznesu i sam nic nie potrafisz zrobić? Skoro samemu się nie potrafi rozwinąć firmy, ktora zatrudnia 2000 ludzi to po co krytykowac innych... Nie rozumiem co chcesz "M" osiągnąć tym wpisem? Ponarzekać czy pochwalić się, że potrafisz lepiej? Na miejscu (usunięte przez administratora) bym zamknął zakład, żeby już nie słuchać tych narzekań...
    Ciekawa

19.06.2020 18:30

Dzień dobry I znowu firma poszukuje osoby na stanowisko-Specjalista ds. kadr i płac.Powiedzcie proszę, jaka tam panuje atmosfera,że tak często następuje w tym dziale rotacja kadry.
    Ciekawa

20.06.2020 07:24

A możesz coś więcej w tym temacie?Znasz osoby pracujące na tym stanowisku?
    Aktualny pracownik

23.06.2020 10:40

Chyba nie znowu tylko to cały czas to samo ogłoszenie.
    Mm

20.06.2020 13:17

Czy to prawda że do końca roku mamy pracować za 80%? Wiecie coś na ten temat
    Rejnort

21.06.2020 20:04

Nie prawda. Mielismy zebra nie I od polowy lipca wracamy do normalnej pensji.

22.06.2020 10:25

Jakie zebranie ? Pierwsze słyszę nikt nas o niczym nie informuje.
    Bi

29.05.2020 18:26

Ile netto zarabiacie w czasie pandemi? A ile było netto przed pandemią? Mam na myśli podstawa plus premia
    Kadia

19.06.2020 08:54

I to najbardziej człowieka denerwuje
    KASZTAN

19.06.2020 09:47

1900 teraz jest wypłacane podczas tego wiruska
    ona

01.06.2020 13:23

Zamierzam się przyjąć do Was czy warto?

18.06.2020 08:36

zajrzyjcie czasem do neta lub wiadomość a nie brednie wypisywać " Jest mi bardzo przykro, ale od 1 lipca moja firma nie będzie już dalej sponsorować klubu sportowego. Powód jest prosty - koronawirus bardzo dotyczył naszej grupy. Muszę być więc odpowiedzialnym menadżerem, bo odpowiadam za dwa tysiące pracowników. Muszę ich chronić i ich rodziny. Nie wykluczam jednak, że za rok moja firma może wrócić do sponsorowanie klubu - przyznał Servaas na konferencji prasowej."
    juz odpowiadam

18.06.2020 22:15

i tak sytuacja przechodzi trudne chwile zrozumial bym takie cos jak tak duza firma by bya na rynku rok dwa a nie od 1992 roku i wy tak duza firma nie potrafilifcie swojego kapitalu odlozyc ile ubezbieczenia od ... wogole duzo wymieniac smiesni jestescie ze jeszcze ciagniecie od ludzi to jak byscie mogli to byscie zgarniali jak najwiecej na koronawirusie a ile zarobiles na tym nie stety nie mogw powiedziec wiecej
    Koroneczka wirusek

10.06.2020 11:25

Ludzie, wiecie że nie macie całego etatu? Tylko 4/5 i tyleż samo składek na emeryturę odprowadzanych, składek ZUS z których firma jest zwolniona! Gdzie ten szmal?
    Lena

13.06.2020 17:59

Nie dziwię się, że robią z wami co chcą, jak pracują takie (usunięte przez administratora) co nie rozróżniają zaliczki na podatek dochodowy od kosztów uzyskania przychodu. Brak słów co do takich (usunięte przez administratora)...
    $////$

14.06.2020 08:10

Firma dostała 25mln od państwa a tu takie wypłaty ?

09.06.2020 08:42

Z3 w piątek podobno tj 05.06 zastrajkowała. co z tego wynikło?

10.06.2020 15:59

Czyli wszyscy pracowali normalnie?

10.06.2020 15:53

Czyli wszyscy pracowali normalnie?
    Pery

09.06.2020 23:15

Prnsja 1890 zl doetalem zapierdzirlam na 2 stanowiskach a inji Sierra na (usunięte przez administratora) na opiece I 2800 wzieli. Z l4 tes pobrali 1600 wynika ze lepi j isc na l4.
    ?

09.06.2020 12:14

Ma ktoś juz na koncie szmal ?
    Kabanos

09.06.2020 15:26

Szału nie ma ....

09.06.2020 15:28

nie ma bo nie ma premii ale może juz sie to skończy
    Frager

07.06.2020 19:38

Witam chciałbym zapytać jakie zarobki na ten moment są w VIVE? Z góry dziękuję i pozdrawiam
    Do tego pół główna

08.06.2020 21:45

6 tys na rękę przez pandemie
    Frager

08.06.2020 23:19

To dobrze

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w VIVE Group?

Kontakt - VIVE Group

Łopuszańska 22 02-220 Warszawa

Branża główna: Sprzedaż hurtowa
    Ludź

08.06.2020 16:25

Witamy pracowników że Starachowicach ????????????
    Ludź

08.06.2020 16:27

*ze Starachowic ;)

08.06.2020 13:27

Aaaass

08.06.2020 13:32

Korzysta z tarczy bo liczy na jalmuzne. Wy mówicie że ludzie tracą pracę więc trzeba się tej formy trzymac... Hahaha ludzie właśnie się proszą ludzi żeby do roboty przyszli. Bo za niedługo nie będzie miał kto robić ile osób z Vive już wyjechało za granicę i z innych firm to samo po malutku i część się ocknie że Vive to nie jedyna firma na świecie. I do wszystkich płaczków co płaczą za co mają rodziny utrzymać w tej firmie a co zrobiłeś żebyś nie musiał się nad tym zastanawiać ? Ja dużo zmieniłem pracę i jestem szczęśliwy i spokojnie śpię. Robota jest tylko trzeba iść dalej niż Olszewskiego
    Yuyao pracownik

07.06.2020 19:45

Wasz tez brygadzista/brygadzistka kierownik karza robic 4razy wiecej i udaja ze nic nie wiedza co sie dzieje w firmie?
    Jaaaq

07.06.2020 21:16

Może nie wiedzą.
    ?

03.06.2020 19:43

Dowiedziałam się wczoraj ze prawdopodobnie mamy pracować do końca roku za 80%;bez premii to chyba jakieś kpiny. A pracy coraz więcej.

28.05.2020 21:28

Z1,Z2,Z3

31.05.2020 12:33

100% od 14 kwietnia do 14 lipca to jest 64 dni×8godzin=512 godzin-20% to jest 409,6 godziny z czego pracujących mamy 408 (1,6 godziny różnicy) co Ci się nie zgadza Szerlocku???? Nie wprowadzaj ludzi w błąd
    Z1

31.05.2020 15:24

W moim grafiku od 14 kwietnia do 14 lipca wychodzi 100% 63 dni × 8 godz.= 504 godz. -20%,=403,2 ,a pracujemy 410 godz. chyba że masz inny grafik.
    salc

29.05.2020 09:23

dostalem propozycjie pracy vive mowia ze na poczatek na okresie próbnym: - 2600 zl - 30 proc premi - 3 zmiany - dodatek za godziny nocne - jakies tam 3 zl do czego prawda czy w hu... robia ??? jak to wyglada ???
    Produkcja

29.05.2020 20:04

W czerwcu 5 dni..za 2600 brutto
    Oni

29.05.2020 20:35

Do połowy lipca pracujemy za 80% podstawy..
    Mamy dość !!!

11.05.2020 11:41

Nie da się praować w tych maskach, normalnie brak tchu a po hali trzeba biegać teraz te upały jeszcze TRAGEDIA !!!
    Jan

20.05.2020 21:24

Podziękujmy teraz drogim panią bo obsługi widać jak jest ze duże braki w chłopakach są a teraz robi się za dwóch a kobietki nawet nie zwolniły tylko nadały jeszcze większe tempo po miesiącu czekać jak z obsługi będą znowu szli na zwolnienia bo nikt nie wytrzyma takiego tempa. Zmieniło się tylko na gorsze ludzi mało ale tonaz ma być taki sam nie da się tak na dłuższą metę trzeba uciekać z tąd. Ale dziękujemy drogie panie że nic nie myślicie nawet za tak zmniejszona pensje potraficie robić tyle samo brawo dla was
    ----

27.05.2020 11:42

Brygadzisci są takimi samymi pracownikami produkcji co i my. Nie wiem jak wszyscy Ale część brygadzistow pracuje normalnie na stanowisku. Co więcej Panie wykonują pracę Pana bo jak wiemy z obsługą jest lipa.
    Neutralny

26.05.2020 17:03

Kiedy wy się nauczycie rozumu.. Robicie produkcję jak za dawnych miesięcy gdzie mieliście płacone prawie dwukrotność tej poensji a potem będziecie mieć pretensje że za mało wam płacą jak wszystko wróci do normalności.. Sami sobie podkładacie pod siebie kłody. (usunięte przez administratora)
    Kejti98

24.05.2020 21:20

Jestem tego samego zdania co do roboty na wariackich papierach....pokazujà ile siè da zrobić mimo tego,że pracujemy teraz za dwie za marne pieniàdze.Brak słów,ale brygadzistki poganiają..."mała produkcja":)Doszły mnie jeszcze słuchy,że urlopy w grudniu planujà i nie bèdzie wczasòw pod gruszà.Ktoś coś wie na ten temat?
    Ciekawski z PIPU

21.05.2020 17:54

Wiecie moze co się stało na nowej hali na Malikowie ? podobno był jakiś wypadek z powodu zaniedbań.
    Export

22.05.2020 20:38

Ktoś powinien za to beknąć.
    Ùrwane

24.05.2020 08:57

Na podeście roboczym nie zamontowano balustrad, ale u nas to normalne najpierw taśma ma działać na pełne obroty potem reszta.

18.05.2020 06:43

Widziałem że od czasu do czasu pojawiają się ogłoszenienia o pracę jako pracownik produkcji. Jakiś czas temu odpowiedziałem i zaaplikowałem swoje CV chyba przez olx. Jak do tej pory żadnego odzewu nie było :( Czy starać się jeszcze raz wysłać CV czy sobie odpuścić?

18.05.2020 10:01

proszę zadzwonić i zapytać czy cv dotarło tak najlepiej
    on

16.05.2020 18:48

Jak u was wyglądają przerwy w pracy? Przez 8 godzin ile należy wam się przerw i ile czasu trwają. Macie jakąś stołówkę?
    Nick.

17.05.2020 01:07

Stołówka jest, przerwa na 8h jedna, trwa 15 min.

13.05.2020 14:24

Czy ktoś opiszę krótko co dokładnie się robi na produkcji?
    Vlog

15.05.2020 12:18

Zobacz sobie na youtube
    Urlop

13.05.2020 21:29

Brygadzistka dzisiaj powiedziała mi w tajemnicy że wakacyjnych urlopów nie będzie bo chcą uniknąć wypłata wczasów po gruszą. Czy to prawda?
    żaba

14.05.2020 10:08

WŁAŚNIE CZY BĘDZIE PRZERWA WAKACYJNA ?
    Ktoś

14.05.2020 08:45

Widziałem ogłoszenie o pracę do vive... jake są warunki finansowe i jak wygląda praca???

10.05.2020 06:59

Napiszcie ile mieliście zapomogi covid do pensji bo mnie się coś nie zgadza.
    S. T.

12.05.2020 19:57

No chyba nie bardzo, skoro ludzie pracują tyle samo dni w danym miesiącu, po czym jeden dostaje ok 200PLN zapomogi, a drugi ok 500PLN
    Gop

13.05.2020 08:34

Macie inne podstawy

10.05.2020 10:01

W tej firmie nic się nie zmieniło. Metoda jak się nie odezwą po obcięciu kasy dalej jest stosowana. Firmą zarządza prezes i to są jego metody. Pandemia to dobry czas na struganie baranów. Wykorzystuje sytuację bez skrupułów. Tu może pomóc tylko zbiorowy protest. Bo jak nie staną wszyscy murem to prowodyrzy polecą z pracy. A czy brygadziści, koordynatorzy, kierownicy staną za ludźmi? Sami wiecie.....
    Maliqu

09.05.2020 06:54

Chciałbym zapytać bo chce złożyć podanie o prace na ile zmian się pracuje na sortowni i czy soboty są obowiązkowe
    Marlena

10.05.2020 00:12

Na 3 zm. Soboty wolne
    Dawid

09.05.2020 19:28

Tylko narzekacie że pensja mała jak nie odpowiada to się zwolnić, nikt na siłę was nie trzyma, ale jak w szmatach trafi się bonus to tego nikt nie powie. W ciągu miesiąca to ile się uzbiera?... jak dobry towar to hoho... ????

09.05.2020 17:39

Ile dostaliście zapomogi covid do wypłaty?

Zostaw merytoryczną opinię o VIVE Group