Daymaker Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 67 ocen.

Daymaker Sp. z o.o.
2 67 6 1

Opinie o Daymaker Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

maria

znowu nie ma przelewów... i biuro milczy zero konkretów...jak tak można...

Zyza
@sylwia 27.07.2018 21:44

No właśnie :( dziś coś weszło po 2 miesiacaxhcj czekania......ale u mnie są zaległe zwroty za zakup a pani Patrycja oczywiście nie odpisuje na maile...

Agata

@jaśmin, Twoja opinia jest niezwykle cenna jednak w momencie gdy nie jest poparta szczegółami niewiele wnosi do grupy. Zatem, czy mogłabym Ciebie prosić o bardziej szczegółowe wyrażenie swojego zdania na temat pracy w Daymaker? Pytanie swoje kieruje również do innych osób.

jaśmin
@Agata 21.06.2018 14:29

Wykonałam kilka badań dla firmy, jednak zawsze miałam problem z kontaktem z koordynatorem, zwałszcza wówczas gdy trzeba było wyłożyć pieniądze na badanie (zakup). Pomimo że pisali, że zwrot nastąpi w ciągu iluś dni zawsze musiałam się o niego upominać kilkukrotnie. Ponadto wymagania dotyczące ankiet są neiadekwatne do wypłat. Wypłata po ponad 2 miesiącach, opryskliwość pani ANNY CH. i pani PATRYCJI gdy dowiadywałam się o termin zapłaty. Zgadzam się z moimi przedmówcami.

Czarek

Czy zmieniło się coś w firmie? Ostatnio narzekaliście.

jaśmin
@Gosha 19.06.2018 20:09

Ja również mam niemiłe doświadczenia z tą firmą...045

Administrator

Jeżeli jesteś pracownikiem, to co mógłbyś powiedzieć o organizacji pracy w firmie Daymaker Sp. z o.o.?

oszukana
@Administrator 18.06.2018 09:27

Ta firma to dramat i (usunięte przez administratora) przestrzegam przed rejestrowaniem się tam!! Wykonałam badania które wymagały zakupu i wyłożenia z własnej kieszeni, mówili że zwrócą pieniądze a nic nie zwrócili!!!! (usunięte przez administratora)

Mirek

Może to jakiś gorszy czas w firmie?

Radek

Czy firma potrzebuje pracowników?

anonymous
@Radek 23.04.2018 18:30

Do Radek- co masz na myśli mówiąc czy szuka pracowników ? Daymaker to firma prowadzi badania marketingowe - a będąc audytorem (inna nazwa " tajemniczy Klient" ) nie jesteś w żadnym wypadku pracownikiem firmy , tylko wykonujesz zlecenie , robisz i dzięki. W Daymaker coś się dzieje, w niedalekiej przeszłości było znacznie więcej badań, a teraz jest kulawo. Niby współpracują z salonami Agata- ale zlecenie jest nagrywane - nie ma sensu się męczyć - szkoda zachodu.

Agata

@O Gosh masz rację, że trochę słabo jest rozegrana sytuacja z wydawaniem ponad 40 zł, a oddają tylko 40 zł. Czy ktoś rozmawiał z firmą Daymaker na ten temat? Że często są zlecenia ze sklepów, w których nie chce się nic kupić? Może da się jakoś rozegrać ta sprawę?

Normalny
@Agata 11.09.2017 15:07

"trochę słabo jest rozegrana sytuacja z wydawaniem ponad 40 zł, a oddają tylko 40 zł. " To jest chore z założenia. Naciągają biedaków, żeby ich sponsorowali... Ludzie, obudźcie się !!! To śmierdzi z daleka...

Kolejny niezadowolony TK

Okropna firma. Sami nie dotrzymują terminów, jednak oczekują dotrzymywania ich przez TK. Nie tylko płatności są odwleczone w czasie, wykonywane telefony przez Audytorów następują po upływie 1,5 - 2 miesięcy oraz jest brak dostępności opiekuna (nie odbiera telefonów) to jeszcze są niegrzeczni/opryskliwi. W zupełności nie polecam. Uważajcie, bo szkoda zachodu. Tak w przeliczeniu pracy na godzinę nie fajnie to wygląda. Tak mi na myśl przychodzi napisanie zbiorowego pozwu w celu zadośćuczynienia za zmarnowanie czasu. "Czas to pieniądz ..." jak ktoś trafnie określił, a zatem można by podliczyć za to ta firmę.

Normalny
@Kolejny niezadowolony TK 24.07.2017 14:50

Oj, przydałoby się, przydało!!!!! Nie tylko im. Doczekaliśmy czasów, że NORMALNOŚĆ stała się wartością samą w sobie... Mam na myśli wywiązywanie się z warunków umowy, zwykłą uczciwość, fair play. Porażające jest jest to, jak traktują nas Polaków te zachodnie firmy i to, że aż tylu się na to zgadza... Może jest jak w piosence - "Masz to, na co godzisz się...". Wymieniane przez Was kwoty dają do myślenia. Naprawdę nie ma lepszych sposobów na zarobienie pieniędzy, jak poświęcać swój czas i własne pieniądze za takie grosze???????? Może to jest jakiś sposób dla emeryta, który się nudzi (i ma kasę), bo czekać tyle na pieniądze w polskich realiach jest nie do przyjęcia. Może dla studenta -ale na co mu to wystarczy? Rachunki trzeba płacić co miesiąc...

Administrator

Dawno nie było wypowiedzi na temat Daymaker Sp. z o.o., a przydałyby się informacje na forum czy kogoś szukają nowego do zespołu i jak się tam pracuje.

Normalny
@Administrator 22.03.2018 08:01

Szukają, oferta na pl.indeed.com, właśnie skasowałem swoje dane, zamierzałem wziąć próbne badanie. Chcą bardzo dużo szczegółowych danych, łącznie z Peselem itp. Na etapie próby powinien wystarczyć e-mail (prawdziwy) i telefon. Nie zadbali, żeby rubryki były po polsku... Wystygłem po przeczytaniu postu Czarnej Mamby

czarna mamba

Uważajcie na tą firmę jeśli nie chcecie stawiać się w sądzie. Ja dostałam już kilka wezwań na rozprawy, bo daymaker wystawiał złe umowy nie o dzieło a zlecenie i teraz audytorzy losowo są ciągani po sądach!! Nie polecam pracy w daymaker, strasznie się popsuło. Nie wypłacają pieniędzy, gdy badanie jest z zakupem za który powinni zwrócić zapłatę zawsze robią to dopiero po kilku(nastu) moich telefonach i mailach. Nie otrzymałam jeszcze zwrotu z zakupu z badania które robiłam w styczniu!!!! Mimo wysłania wszystkich materiałów i kosmetyków listem poleconym gdzieś im "zginął" . Audytorzy zrobili się opryskliwi i niemili jeśli tylko nie można zrobić jakiegoś badania "na już" !!

czarna mamba 2
@czarna mamba 19.04.2018 10:14

Miało być nie umowy zlecenie a o dzieło, w każdym razie toczy sie postępowanie i jeśli daymaker przegra to będzie musiał płacić zaległy podatek a wtedy nikomu nic nie wypłaci pewnie...

Agata

@sławuś snaowskui czyli już każdy dostał swoje wynagrodzenie. Nie ma obaw, że się go nie dostanie. Czy pracę w Daymaker traktujesz jako pracę dorywczą czy normalną? Jesteś zadowolony? Możesz powiedzieć o swoich spostrzeżeniach z tej pracy?

Agata
@Agata 25.01.2018 15:16

??

Agata

@marzena_tak_sie_nie_robi dostaliście już wypłaty za tamte badania, o których piszecie? Minęło już trochę czasu, jest już nowy miesiąc, czy doczekaliście się swoich przelewów? Czy wcześniej ktoś z Daymaker obiecywał, że dostaniecie pieniądze przed świętami? Czy po prostu Wy na to liczyliście? Zawsze w jakim terminie dostajecie przelewy?

sławuś snaowskui
@Agata 10.01.2018 16:19

1. wszyscy się doczekali, 2. nikt nie obiecywał przed świętami, 3. jak ci ludzie robią audyty skoro nie potrafia po polsku przeczytać zasad abo im się nie chce :D

tabliv

Sami tajemniczy klienci. Barachło ze wsi i tyle. Łażą, smierdzą, śmiecą, szkalują tych biednych sprinterów z sieci handlowej. Tak na marginesie tworzymy z kolegą stronę o takich ludziach. Prosimy o robienie zdjęć i filmów tej chołocie. Wszyscy razem ukrócimy ich opinie.

ktoś
@tabliv 14.04.2017 05:55

jest taka zasada że "każdy kij ma dwa końce", więc rzucanie takich teksów o TK jest bez podstaw, zdarza się, osoby obsługujące też, różnie wyglądają...

piotr

Kiedy teraz będą wypłaty? ktoś ma jakieś informację czy w tym roku i co się dzieje? powiem szczerze, że jest to mało poważne ze strony tej firmy. Pieniądze dla audytorów to podstawa aby dali wykonywali badania, a tu opóźnienia, brak wypłat, brak informacji, jakieś dziwne zamieszanie.

artur
@piotr 24.12.2017 12:58

jest już info kiedy będą przelewy?

marzena_tak_sie_nie_robi

liczyłam na wypłatę wynagrodzeń za badania przed świętami... niestety nie ma ich i nie ma informacji kiedy będą... przykre to, że tak zostawili Państwo audytorów przed świętami...

piotr
@marzena_tak_sie_nie_robi 21.12.2017 21:32

popieram, ale chyba nie obchodzi to nikogo z centrali.

Agata

@ELA żaden z pracowników nie podpisał się jako Agata, bo ja jestem moderatorem serwisu gowork.pl, a nie pracownikiem firmy Daymaker. Jeżeli są jakieś zaległości, a biuro Wam nie odpowiada to może pofatygujcie się tam osobiście? Myślę, że wtedy jest większe prawdopodobieństwo rozmowy.

Agata

@Slavek widzę, że jesteś zadowolony ze współpracy z firmą Daymake. Czy mógłbyś podać cechy szczególne, które cenisz u tego pracodawcy? Czy dobra jest to propozycja na pracę dorywczą? Jest okres wakacji i dużo młodych ludzi może szukać pracy i mogą chcieć przeczytać opinie o tej firmie. Prowadzona jest ciągle rekrutacja na tajemniczego klienta https://www.daymaker.se/pl/dla-tajemniczych-klientow/, dlatego osoby zainteresowane mogą szukać tu rzetelnych informacji.

ELA
@Agata 08.08.2017 14:09

Ciekawa jestem, który z pracowników podpisał się jako Agata. bardzo rzetelna opinia. Szczególnie, że po raz kolejny nie płacą za audyty w terminie. Odpowiedzi z biura BRAK. A JAKIEŚ wynagrodzenie to dobre sformułowanie

Agata

@Slavek i @O Gosh dziękuję za odpowiedzi. @O Gosh to słuszna uwaga. Paragony potrafią blaknąć i najlepiej najszybciej się z nich rozliczajcie. @Slavek skoro przełożeni Was wspierają to na pewno jest łatwiej pracować w firmie Daymaker Sp. z o.o. To kolejna istotna informacja dla osób zastanawiających się na podjęciem pracy tajemniczego klienta, że nie zostaną pozostawieni sami sobie.

Slavek
@Agata 29.11.2017 12:16

Agata, do usług! Gdybyś miała jakieś pytania to śmiało.

Agata

@O Gosh rozumiem, a w takim razie można też osobiście dostarczyć paragony jak się ich trochę nabiera? Czy każdy wysyłacie oddzielnie? Przepraszam, że męczę Cie tyloma pytaniami, ale one są istotne i przydadzą się użytkownikom takie informacje na temat pracy w Daymaker.

O Gosh
@Agata 03.10.2017 13:53

tak, można kilka naraz dostarczyć, ale jeśli jest w projekcie i wynagrodzenie i zwrot oddzielnie, to zwrot dostanie się dopiero po fizycznym dostarczeniu. Po drugie, nie można za długo przechowywać paragonów bo tracą widoczność. Jeden mi wytrzymał kiedyś kilka miesięcy, ale inny po jednym czy dwóch tygodniach zaczął blednąć i się wycierać. Nie wiem, jakie warunki są najlepsze.

Agata

@O Gosh a firma nie oferowała Wam, żebyście skanowali te paragony? W końcu jesteśmy w XXI wieku i powinno się korzystać z technologi. Może zaproponujcie taką formę wysyłki paragonów. Jak myślisz jest szansa, że się zgodzą na taką propozycję? @staszek czyli Ty byś polecił pracę w Daymaker Sp. z o.o.? Jest to praca idealna dla kogoś kto chce dorobić lub dla osób uczących się?

O Gosh
@Agata 25.09.2017 12:24

skanowanie/robienie zdjęcia paragonom jest wymagane ZAWSZE, jeśli jest zakup - taki skan jest załączany do ankiety. ale OPRÓCZ tego w niektórych projektach, po wszystkim trzeba ten paragon fizycznie dostarczyć do firmy

asdfgh

Współpraca była krótka i skończyła się z hukiem. Pomijam już fakt, że terminy płatności są długie, dłuższe niż u konkurencji - średnio w innych firmach płatność następuję 14-21 dni od WYKONANIA audytu, a w D. jest to 30 dni od ZAKOŃCZENIA projektu, ale jeśli się robi cały czas to po pewnym czasie już jakoś płatności idą. Mam dwa główne zastrzeżenia. Po pierwsze, to konieczność dokonania zakupu w każdym sklepie / punkcie gastronomicznym w którym robi się audyt za OKREŚLONA kwotę. Tylko szkoda, że np. za audyt płacą 30 zł, ja mam dokonać zakupu za min. 15, ale w tym akurat miejscu nie da się kupić niczego za kwotę mniejszą niż 20 zł. Po drugie, mają też audyty w których trzeba robić z siebie debila - myślałem, że już dawno minęły czasy w których robiąc audyt w banku miałem wg scenariusza jako zastrzeżenie przy koncie za 0 zł powiedzieć, że jest za drogie, ale D. skutecznie pokazał mi jak bardzo się myliłem. W sklepie obowiązuje promocja drugi gratis. Według scenariusza mam kupić towar z promocji, ale JEDEN! I niech mi ktoś powie, że po takiej akcji sprzedawca nie wie, że ma do czynienia z audytorem. Bo to przecież takie logiczne, prawda? I coś, co dla mnie akurat nie było interesujące to audyty pro Daymaker bono. W których wynagrodzeniem jest możliwość skorzystania np. z usługi. Rozumiem robienie oszczędności, ale bez przesady. Jeśli komuś takie warunki odpowiadają to polecam. A jeśli nie, to nie polecam ;)

BadeniT
@asdfgh 12.09.2017 16:37

Zapewne masz na myśli np 3 najwieksze firmy badawcze, które wypłacają najwczesniej po 2 miesiącach, czesto po 3 i więcej: IPSOS, KANTAR, EMBIS. Dużo się mądrzysz, ale mam wrażenie, że chyba nie miałeś długo do czynienia z badaniami tajemniczego klienta. Niczym się badania w Daymaker nie wyróżniają poza tym, że na ogół nie są nagrywane.

nataly

Stawki nieco wyższe niż konkurencja i koordnatorzy spoko. Choć naprawdę sensowniejsza kasę jako TK robie gdzie indziej:D

O Gosh
@nataly 28.08.2017 15:11

nataly, czy mogłabyś podać nazwę albo jakieś wskazówki, np. inicjał tej firmy w której więcej zarabiasz? bo ja pracuje dla kilku ale tej 'sensowniejszej' kasy nie widziałam :) co do współpracy z Daymaker - wynagrodzenie dostaję na czas. nie pamiętam, żebym nie dostała. może dawno temu, ale telefon do firmy czy koordynatora wystarczył. koordynatorzy nie zawsze odbierają telefony, a nawet rzadko, powinni zawsze być pod telefonem, chociażby w weekendy, bo obserwacje tk się wykonuje nie tylko w godzinach "9-17", a nawet wręcz przeciwnie. zdarzało się, że strona źle działała i nie zapisało ankiety nad którą się traci ponad godzinę :( generalnie żeby wynagrodzenie się dobrze przeliczało na poświęcony czas to trzeba dobrze wybierać projekty, np. na podstawie podglądu ankiety. wiadomo, że jak trzeba klikać kilkadziesiąt 'tak/nie' - pytań zamkniętych, to jest ok, a jeśli po wielu pytaniach jest 'dlaczego?' i miejsce na komentarze to się traci czas. nieuczciwe za to są wymagania w niektórych projektach: np. musisz wydać w sklepie *minimum* 40 zł ale zwracają tylko 40. to dlaczego domyślnie mam tracić prywatne pieniądze, biorąc pod uwagę że niekoniecznie uda się wybrać coś co chcę zatrzymać, za dokładnie 40 zł? ostatnio widziałam projekt 'wydaj minimum 100, zwrócimy 40 zł'. możesz zwrócić tę rzecz za 100 zł, pod warunkiem że wydrukujesz upoważnienie (bo ta sieć domyślnie nie przyjmuje zwrotów) czyli de facto się zdekonspirujesz tuż po obserwacji że jesteś tk i się najesz wstydu i placówkę masz spaloną.

Bomba

Ja również jestem bardzo zadowolona ze współpracy z tą firmą.

utre

Firma jest naprawdę ok. Jeżeli ktoś rozumie pojęcia DEADLINE kiedy trzeba wykonać badanie i rozumie, że rozliczenie jest po końcu projektu to może całkiem fajnie z nimi współpracować. To jest dodatkowe zajęcie a nie praca etatowa. Jak ktoś potrafi sprawnie zrobić badanie i zrobić szybko ale dobrze ankietę to jest to bardzo opłacalne. Jak ktoś ma zamiar tracić na audyt 2h i robić ankietę kolejne trzy na ankiete to więcej zarobi na tarciu chrzanu na akord:) i lepiej niech sobie da siana.

Slavek

Nie rozumiem tych wszystkich złych opinii. Do mnie nie docierają żadne przeterminowane propozycje. Co do terminów to chyba jasne, że nie możemy wykonywać badań kiedy nam się podoba, dlatego zazwyczaj jest kilka dni lub tydzień na realizację. Po przeczytaniu tych wszystkich opinii obawiałem się współpracy z tą firmą, ale na szczęście podjąłem dobrą decyzję. Badania są ciekawe i dobrze płatne. Trzeba być wyrozumiałym jeżeli chodzi o Opiekunów Projektu, firma ma dużo badań i pewnie nie zawsze mogą odebrać. Kruc w przeciwieństwie do Ciebie POLECAM współpracę. Jedyny minus to pojawiające się propozycje badań zagranicznych.

Kruc

Przed przyjęciem zlecenia, a po przeczytaniu opinii z gowork.pl, rozmawiałem z Panem Od Badań i otrzymałem zapewnienie, że z kasą jest ok. Dalej, jeśli chodzi o przygotowanie badań, rzeczywiście było ok. Potem być przestało. Przysyłali propozycje kolejnych badań, ale albo "na dziś", albo najdalej na ten tydzień (a był piątek), albo w ogóle przeterminowane. Jak mailowo zadałem pytania do badań, które ewentualnie chciałem przeprowadzić, (np.: czy można zrobić kilka w jednym sklepie), to nikt nie odpowiadał, a przysyłali te same propozycje po raz kolejny. Totalny bałagan. Jak Oni byli pod ścianą, bo termin gonił, to byli "do rany przyłóż", odbierali telefony, dzwonili kilka razy dziennie. Po zakończeniu badania to się totalnie zmieniało. Mój przykład: Badania wykonane w kwietniu 2017. Kilka razy pytałem, czy mogę wystawić za nie fakturę i za każdym razem: "badanie jeszcze nie skończone, powiadomimy". Nic z tego, nie powiadamiali. Po kolejnym monicie dostałem maile od Pani Od Kasy z info, że wypłacą do końca czerwca i mam czekać na wiadomość. Nie było wiadomości, więc 4 lipca wysłałem fakturę i cisza. Pani Od Kasy nie odbiera telefonu. Pan Od Badań też. Zadzwoniłem z innego numeru i Pan Od Badań odebrał i poinformował, że teraz Pani Od Kasy jest na urlopie, ale On gwarantuje, że przelew wyjdzie w dniu rozmowy. Nie wyszedł. Pani Od Kasy wróciła z urlopu i podczas rozmowy 2 sierpnia (rozmowa nie była miła, wspomniałem, śladem innego klienta, o KRD) obiecała, że sprawdzi i oddzwoni. Nie oddzwoniła. Następnego dnia zdzwoniłem ponownie (który to już raz). Pani Od Kasy poinformowała, że jest decyzja o wypłacie (!) i dziś otrzymam przelew. No i faktycznie JEST. Na 280,00 zł czekałem ponad 3 miesiące. Jednym, a właściwie dwoma, słowami: NIE POLECAM

Alex

Pracuję dla Daymaker od lat, pomimo sporadycznych opóźnień w płatnościach, nigdy nie miałem problemu w kontakcie z pracownikami tej firmy. Wiem, że wynagrodzenia nie są wypłacane tylko w przypadku niewłaściwie przeprowadzonego badania. W nawiązaniu do wcześniejszych komentarzy, nie mam możliwości podjęcia zlecenia bez zatwierdzenia umowy.

TK
@Alex 30.06.2017 09:28

Sporadycznych opóźnień? Ostatnimi czasy nie są one sporadyczne. Nigdy nie wiesz kiedy i za zapłacą. Terminy mają zachowywać TK, oni robią co chcą.

ja

Ja chyba pracuję dla tej samej firmy co jlk, a pracuję już ponad rok. Nie mam zastrzeżeń co do współpracy z Daymaker. Nigdy nie zdarzyło mi się nie otrzymać wynagrodzenia, owszem były opóźnienia ale pieniądze zawsze trafiały na konto. Pracuję też dla innych firm badawczych, które płacą zdecydowanie mniej. Obserwacji mam średnio kilka w miesiącu, ale na więcej nie miałbym czasu.

M.D.

ja również nie polecam, zero odezwu i zero wynagrodzenia. Porażka i oszustwo jedno wielkie.

Obserwator

Witam. Niestety ale muszę wyrazić swoją negatywną opinię o Daymaker ponieważ oszukują ludzi którzy pracują dla nich jako tajemniczy klienci. W pierwszej kolejności należy wspomnieć, że Daymaker nie daje umów o dzieło więc zainteresowani pracują bez papierów - tak na słowo honoru. Próba kontaktu e-mailowego z kimkolwiek z Zarządu Daymaker jest bezcelowa ponieważ nie odpowiadają na żadne wiadomości. Wynagrodzenie wprawdzie otrzymuje się ale nie ma określonego terminu w którym zrealizują przelew bankowy ponieważ Daymakaer informuje jedynie, że wypłaty są po zakończeniu projektu ale projekty te często mają błędne daty więc można czekać na pieniądze miesiąc a czasem kilka miesięcy. Czasami może się zdarzyć sytuacja, że pomimo iż poprawnie wykonaliście obserwację to Daymaker bez słowa nie wypłaci wam pieniędzy. Jeśli chodzi o PIT-11 to w niektórych przypadkach Daymaker robi wszystko, by dany obserwator nie osiągnął w danym roku podatkowym kwoty większej niż 200 zł brutto. Jeśli ktoś szuka pracy to lepiej podjąć ją w jakimś fastfoodzie gdzie dają umowę o pracę niż tutaj gdzie piszą o umowie o dzieło a jakiej wogóle nigdy na oczy nie zobaczycie. NIE POLECAM PRACY W DAYMAKER !

Sławek
@jlk 09.03.2017 00:12

Chyba pracowaliśmy w innych firmach. Tam Ci powiedzą jedno, a nie zrobią nic.

Zostaw opinię o Daymaker Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daymaker Sp. z o.o.