Daymaker Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 41 ocen.

Opinie o Daymaker Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daymaker Sp. z o.o.

Agata

@O Gosh rozumiem, a w takim razie można też osobiście dostarczyć paragony jak się ich trochę nabiera? Czy każdy wysyłacie oddzielnie? Przepraszam, że męczę Cie tyloma pytaniami, ale one są istotne i przydadzą się użytkownikom takie informacje na temat pracy w Daymaker.

O Gosh
@Agata 03.10.2017 13:53
@O Gosh rozumiem, a w takim razie można też osobiście dostarczyć paragony jak się ich trochę nabiera? Czy każdy wysyłacie oddzi...

tak, można kilka naraz dostarczyć, ale jeśli jest w projekcie i wynagrodzenie i zwrot oddzielnie, to zwrot dostanie się dopiero po fizycznym dostarczeniu. Po drugie, nie można za długo przechowywać paragonów bo tracą widoczność. Jeden mi wytrzymał kiedyś kilka miesięcy, ale inny po jednym czy dwóch tygodniach zaczął blednąć i się wycierać. Nie wiem, jakie warunki są najlepsze.

Agata

@O Gosh a firma nie oferowała Wam, żebyście skanowali te paragony? W końcu jesteśmy w XXI wieku i powinno się korzystać z technologi. Może zaproponujcie taką formę wysyłki paragonów. Jak myślisz jest szansa, że się zgodzą na taką propozycję? @staszek czyli Ty byś polecił pracę w Daymaker Sp. z o.o.? Jest to praca idealna dla kogoś kto chce dorobić lub dla osób uczących się?

O Gosh
@Agata 25.09.2017 12:24
@O Gosh a firma nie oferowała Wam, żebyście skanowali te paragony? W końcu jesteśmy w XXI wieku i powinno się korzystać z techn...

skanowanie/robienie zdjęcia paragonom jest wymagane ZAWSZE, jeśli jest zakup - taki skan jest załączany do ankiety. ale OPRÓCZ tego w niektórych projektach, po wszystkim trzeba ten paragon fizycznie dostarczyć do firmy

asdfgh

Współpraca była krótka i skończyła się z hukiem. Pomijam już fakt, że terminy płatności są długie, dłuższe niż u konkurencji - średnio w innych firmach płatność następuję 14-21 dni od WYKONANIA audytu, a w D. jest to 30 dni od ZAKOŃCZENIA projektu, ale jeśli się robi cały czas to po pewnym czasie już jakoś płatności idą. Mam dwa główne zastrzeżenia. Po pierwsze, to konieczność dokonania zakupu w każdym sklepie / punkcie gastronomicznym w którym robi się audyt za OKREŚLONA kwotę. Tylko szkoda, że np. za audyt płacą 30 zł, ja mam dokonać zakupu za min. 15, ale w tym akurat miejscu nie da się kupić niczego za kwotę mniejszą niż 20 zł. Po drugie, mają też audyty w których trzeba robić z siebie debila - myślałem, że już dawno minęły czasy w których robiąc audyt w banku miałem wg scenariusza jako zastrzeżenie przy koncie za 0 zł powiedzieć, że jest za drogie, ale D. skutecznie pokazał mi jak bardzo się myliłem. W sklepie obowiązuje promocja drugi gratis. Według scenariusza mam kupić towar z promocji, ale JEDEN! I niech mi ktoś powie, że po takiej akcji sprzedawca nie wie, że ma do czynienia z audytorem. Bo to przecież takie logiczne, prawda? I coś, co dla mnie akurat nie było interesujące to audyty pro Daymaker bono. W których wynagrodzeniem jest możliwość skorzystania np. z usługi. Rozumiem robienie oszczędności, ale bez przesady. Jeśli komuś takie warunki odpowiadają to polecam. A jeśli nie, to nie polecam ;)

staszek
@asdfgh 12.09.2017 16:37
Współpraca była krótka i skończyła się z hukiem. Pomijam już fakt, że terminy płatności są długie, dłuższe niż u konkurencji -...

mi warunki odpowiadaja bo dostaje tylko projekty gdzie otrzymuje kasę za wynagrodzenie, a nie zwrot za zakupy. Jak mi scenariusz czy lokalizacja nie pasuje to nie biorę tyle. Ludzie podejrzewam, że nie czytają scenariuszy i zgłaszają się, a potem żalą, że trzeba tak a nie inaczej debila robić. Firma dla mnie jedna z lepszych bo za dojazd bez problemu zwracają a do koordynatorów mam szczęście chyba bo odbierają zawsze tel. i jest spoko. Nie biorę badania, że zwracają mi jakiś zakup czy jakaś usługa - mam dostać kasę na konto i wtedy cała ta zabawa ma sens i wpada parę groszy na przyjemności, najlepsi z paru firm potrafią i ponad 1000 zł miesięcznie wyhaczyć:) rónwnoczesnie pracujac na etacie

BadeniT
@asdfgh 12.09.2017 16:37
Współpraca była krótka i skończyła się z hukiem. Pomijam już fakt, że terminy płatności są długie, dłuższe niż u konkurencji -...

Zapewne masz na myśli np 3 najwieksze firmy badawcze, które wypłacają najwczesniej po 2 miesiącach, czesto po 3 i więcej: IPSOS, KANTAR, EMBIS. Dużo się mądrzysz, ale mam wrażenie, że chyba nie miałeś długo do czynienia z badaniami tajemniczego klienta. Niczym się badania w Daymaker nie wyróżniają poza tym, że na ogół nie są nagrywane.

Agata

@O Gosh masz rację, że trochę słabo jest rozegrana sytuacja z wydawaniem ponad 40 zł, a oddają tylko 40 zł. Czy ktoś rozmawiał z firmą Daymaker na ten temat? Że często są zlecenia ze sklepów, w których nie chce się nic kupić? Może da się jakoś rozegrać ta sprawę?

O Gosh
@Agata 11.09.2017 15:07
@O Gosh masz rację, że trochę słabo jest rozegrana sytuacja z wydawaniem ponad 40 zł, a oddają tylko 40 zł. Czy ktoś rozmawiał...

myślę, że jak im zgłoszę zastrzeżenie czy to już po wzięciu badania czy przed, że warunki są nieuczciwe to mogą powiedzieć, że jak mnie nie odpowiada, to mogę nie brać.. :( poza tym trudno tu jakoś solidarnie działać, jeśli teoretycznie nikt nikomu nie mówi, że jest tk (bo do tego się zobowiązujesz). Ach, jeszcze chciałam dodać - zwracanie paragonów! w niektórych projektach żeby otrzymać zwrot trzeba im wysłać paragon. kiedyś się otrzymywało zwrot przynajmniej za znaczek, teraz nie ma nic, wszystko na własny koszt. a wysłanie takiego rejestrowanego listu to już marnuje ładną część wynagrodzenia! dlatego wskazówka przynajmniej dla tych z okolic warszawy - można im zanieść samemu do biura, urzędują na Mordorze.

nataly

Stawki nieco wyższe niż konkurencja i koordnatorzy spoko. Choć naprawdę sensowniejsza kasę jako TK robie gdzie indziej:D

O Gosh
@nataly 28.08.2017 15:11
Stawki nieco wyższe niż konkurencja i koordnatorzy spoko. Choć naprawdę sensowniejsza kasę jako TK robie gdzie indziej:D...

nataly, czy mogłabyś podać nazwę albo jakieś wskazówki, np. inicjał tej firmy w której więcej zarabiasz? bo ja pracuje dla kilku ale tej 'sensowniejszej' kasy nie widziałam :) co do współpracy z Daymaker - wynagrodzenie dostaję na czas. nie pamiętam, żebym nie dostała. może dawno temu, ale telefon do firmy czy koordynatora wystarczył. koordynatorzy nie zawsze odbierają telefony, a nawet rzadko, powinni zawsze być pod telefonem, chociażby w weekendy, bo obserwacje tk się wykonuje nie tylko w godzinach "9-17", a nawet wręcz przeciwnie. zdarzało się, że strona źle działała i nie zapisało ankiety nad którą się traci ponad godzinę :( generalnie żeby wynagrodzenie się dobrze przeliczało na poświęcony czas to trzeba dobrze wybierać projekty, np. na podstawie podglądu ankiety. wiadomo, że jak trzeba klikać kilkadziesiąt 'tak/nie' - pytań zamkniętych, to jest ok, a jeśli po wielu pytaniach jest 'dlaczego?' i miejsce na komentarze to się traci czas. nieuczciwe za to są wymagania w niektórych projektach: np. musisz wydać w sklepie *minimum* 40 zł ale zwracają tylko 40. to dlaczego domyślnie mam tracić prywatne pieniądze, biorąc pod uwagę że niekoniecznie uda się wybrać coś co chcę zatrzymać, za dokładnie 40 zł? ostatnio widziałam projekt 'wydaj minimum 100, zwrócimy 40 zł'. możesz zwrócić tę rzecz za 100 zł, pod warunkiem że wydrukujesz upoważnienie (bo ta sieć domyślnie nie przyjmuje zwrotów) czyli de facto się zdekonspirujesz tuż po obserwacji że jesteś tk i się najesz wstydu i placówkę masz spaloną.

Bomba

Ja również jestem bardzo zadowolona ze współpracy z tą firmą.

utre

Firma jest naprawdę ok. Jeżeli ktoś rozumie pojęcia DEADLINE kiedy trzeba wykonać badanie i rozumie, że rozliczenie jest po końcu projektu to może całkiem fajnie z nimi współpracować. To jest dodatkowe zajęcie a nie praca etatowa. Jak ktoś potrafi sprawnie zrobić badanie i zrobić szybko ale dobrze ankietę to jest to bardzo opłacalne. Jak ktoś ma zamiar tracić na audyt 2h i robić ankietę kolejne trzy na ankiete to więcej zarobi na tarciu chrzanu na akord:) i lepiej niech sobie da siana.

Agata

@Slavek widzę, że jesteś zadowolony ze współpracy z firmą Daymake. Czy mógłbyś podać cechy szczególne, które cenisz u tego pracodawcy? Czy dobra jest to propozycja na pracę dorywczą? Jest okres wakacji i dużo młodych ludzi może szukać pracy i mogą chcieć przeczytać opinie o tej firmie. Prowadzona jest ciągle rekrutacja na tajemniczego klienta https://www.daymaker.se/pl/dla-tajemniczych-klientow/, dlatego osoby zainteresowane mogą szukać tu rzetelnych informacji.

Slavek

Nie rozumiem tych wszystkich złych opinii. Do mnie nie docierają żadne przeterminowane propozycje. Co do terminów to chyba jasne, że nie możemy wykonywać badań kiedy nam się podoba, dlatego zazwyczaj jest kilka dni lub tydzień na realizację. Po przeczytaniu tych wszystkich opinii obawiałem się współpracy z tą firmą, ale na szczęście podjąłem dobrą decyzję. Badania są ciekawe i dobrze płatne. Trzeba być wyrozumiałym jeżeli chodzi o Opiekunów Projektu, firma ma dużo badań i pewnie nie zawsze mogą odebrać. Kruc w przeciwieństwie do Ciebie POLECAM współpracę. Jedyny minus to pojawiające się propozycje badań zagranicznych.

Kruc

Przed przyjęciem zlecenia, a po przeczytaniu opinii z gowork.pl, rozmawiałem z Panem Od Badań i otrzymałem zapewnienie, że z kasą jest ok. Dalej, jeśli chodzi o przygotowanie badań, rzeczywiście było ok. Potem być przestało. Przysyłali propozycje kolejnych badań, ale albo "na dziś", albo najdalej na ten tydzień (a był piątek), albo w ogóle przeterminowane. Jak mailowo zadałem pytania do badań, które ewentualnie chciałem przeprowadzić, (np.: czy można zrobić kilka w jednym sklepie), to nikt nie odpowiadał, a przysyłali te same propozycje po raz kolejny. Totalny bałagan. Jak Oni byli pod ścianą, bo termin gonił, to byli "do rany przyłóż", odbierali telefony, dzwonili kilka razy dziennie. Po zakończeniu badania to się totalnie zmieniało. Mój przykład: Badania wykonane w kwietniu 2017. Kilka razy pytałem, czy mogę wystawić za nie fakturę i za każdym razem: "badanie jeszcze nie skończone, powiadomimy". Nic z tego, nie powiadamiali. Po kolejnym monicie dostałem maile od Pani Od Kasy z info, że wypłacą do końca czerwca i mam czekać na wiadomość. Nie było wiadomości, więc 4 lipca wysłałem fakturę i cisza. Pani Od Kasy nie odbiera telefonu. Pan Od Badań też. Zadzwoniłem z innego numeru i Pan Od Badań odebrał i poinformował, że teraz Pani Od Kasy jest na urlopie, ale On gwarantuje, że przelew wyjdzie w dniu rozmowy. Nie wyszedł. Pani Od Kasy wróciła z urlopu i podczas rozmowy 2 sierpnia (rozmowa nie była miła, wspomniałem, śladem innego klienta, o KRD) obiecała, że sprawdzi i oddzwoni. Nie oddzwoniła. Następnego dnia zdzwoniłem ponownie (który to już raz). Pani Od Kasy poinformowała, że jest decyzja o wypłacie (!) i dziś otrzymam przelew. No i faktycznie JEST. Na 280,00 zł czekałem ponad 3 miesiące. Jednym, a właściwie dwoma, słowami: NIE POLECAM

Kolejny niezadowolony TK

Okropna firma. Sami nie dotrzymują terminów, jednak oczekują dotrzymywania ich przez TK. Nie tylko płatności są odwleczone w czasie, wykonywane telefony przez Audytorów następują po upływie 1,5 - 2 miesięcy oraz jest brak dostępności opiekuna (nie odbiera telefonów) to jeszcze są niegrzeczni/opryskliwi. W zupełności nie polecam. Uważajcie, bo szkoda zachodu. Tak w przeliczeniu pracy na godzinę nie fajnie to wygląda. Tak mi na myśl przychodzi napisanie zbiorowego pozwu w celu zadośćuczynienia za zmarnowanie czasu. "Czas to pieniądz ..." jak ktoś trafnie określił, a zatem można by podliczyć za to ta firmę.

Alex

Pracuję dla Daymaker od lat, pomimo sporadycznych opóźnień w płatnościach, nigdy nie miałem problemu w kontakcie z pracownikami tej firmy. Wiem, że wynagrodzenia nie są wypłacane tylko w przypadku niewłaściwie przeprowadzonego badania. W nawiązaniu do wcześniejszych komentarzy, nie mam możliwości podjęcia zlecenia bez zatwierdzenia umowy.

TK
@Alex 30.06.2017 09:28
Pracuję dla Daymaker od lat, pomimo sporadycznych opóźnień w płatnościach, nigdy nie miałem problemu w kontakcie z pracownikami...

Sporadycznych opóźnień? Ostatnimi czasy nie są one sporadyczne. Nigdy nie wiesz kiedy i za zapłacą. Terminy mają zachowywać TK, oni robią co chcą.

ja

Ja chyba pracuję dla tej samej firmy co jlk, a pracuję już ponad rok. Nie mam zastrzeżeń co do współpracy z Daymaker. Nigdy nie zdarzyło mi się nie otrzymać wynagrodzenia, owszem były opóźnienia ale pieniądze zawsze trafiały na konto. Pracuję też dla innych firm badawczych, które płacą zdecydowanie mniej. Obserwacji mam średnio kilka w miesiącu, ale na więcej nie miałbym czasu.

tabliv

Sami tajemniczy klienci. Barachło ze wsi i tyle. Łażą, smierdzą, śmiecą, szkalują tych biednych sprinterów z sieci handlowej. Tak na marginesie tworzymy z kolegą stronę o takich ludziach. Prosimy o robienie zdjęć i filmów tej chołocie. Wszyscy razem ukrócimy ich opinie.

M.D.

ja również nie polecam, zero odezwu i zero wynagrodzenia. Porażka i oszustwo jedno wielkie.

Obserwator

Witam. Niestety ale muszę wyrazić swoją negatywną opinię o Daymaker ponieważ oszukują ludzi którzy pracują dla nich jako tajemniczy klienci. W pierwszej kolejności należy wspomnieć, że Daymaker nie daje umów o dzieło więc zainteresowani pracują bez papierów - tak na słowo honoru. Próba kontaktu e-mailowego z kimkolwiek z Zarządu Daymaker jest bezcelowa ponieważ nie odpowiadają na żadne wiadomości. Wynagrodzenie wprawdzie otrzymuje się ale nie ma określonego terminu w którym zrealizują przelew bankowy ponieważ Daymakaer informuje jedynie, że wypłaty są po zakończeniu projektu ale projekty te często mają błędne daty więc można czekać na pieniądze miesiąc a czasem kilka miesięcy. Czasami może się zdarzyć sytuacja, że pomimo iż poprawnie wykonaliście obserwację to Daymaker bez słowa nie wypłaci wam pieniędzy. Jeśli chodzi o PIT-11 to w niektórych przypadkach Daymaker robi wszystko, by dany obserwator nie osiągnął w danym roku podatkowym kwoty większej niż 200 zł brutto. Jeśli ktoś szuka pracy to lepiej podjąć ją w jakimś fastfoodzie gdzie dają umowę o pracę niż tutaj gdzie piszą o umowie o dzieło a jakiej wogóle nigdy na oczy nie zobaczycie. NIE POLECAM PRACY W DAYMAKER !

jlk
@Obserwator 07.03.2017 12:50
Witam. Niestety ale muszę wyrazić swoją negatywną opinię o Daymaker ponieważ oszukują ludzi którzy pracują dla nich jako tajemn...

To jest dodatkowa praca! Pracujesz gdzieś na etacie i te parę stów miesięcznie tutaj dorabiasz. I stąd wypłaty są po zakończeniu projektu, a nie badania. A jak kasa nie doszła to jeden telefon i wiesz czy skonczyli projekt albo kiedy wyjdzie przelew. Jak wy chcecie ogarniać audyty jak nie potraficie ogarnąć prostych zasad. A pisanie do zarządu to jest chyba żart:)

Sławek
@jlk 09.03.2017 00:12
To jest dodatkowa praca! Pracujesz gdzieś na etacie i te parę stów miesięcznie tutaj dorabiasz. I stąd wypłaty są po zakończen...

Chyba pracowaliśmy w innych firmach. Tam Ci powiedzą jedno, a nie zrobią nic.

Kojot

Rozmowa na stanowisko managerskie jest z pania E. i i pania M., tylko ze ta druga, ktora ma niby byc twoja przelozona, siedzi i nie mowi nic. Podczas calej rozmowy nie zadala ani jednego pytania. Za to E., mowi tak, jakby chciala wprowadzic Cie w hipnoze. Mialam ochote parsknac smiechem, bo ona jest tak komicznie powolna, ze w tym samym czasie, ja zdazylabym zadac to samo pytanie ze 3 razy.

jak

UWAGA NA NICH! Nie wypłacają wynagrodzeń! Zalegają już 2 miesiące!!!!

Obserwator

Firma bardzo dziwna ponieważ podczas rejestracji trzeba podać wszystkie swoje dane (adres zamieszkania, telefon, PESEL, numer konta bankowego) a po zakończeniu rejestracji otrzymuje się tylko automatyczny e-mail i.. żadnego kontaktu z pracodawcą. Z facebooka daymaker można się dowiedzieć, że rozmową kwalifikacyjną jest.. przeprowadzenie testowego badania w dowolnie wybranym przez siebie sklepie. Niestety - po wypełnieniu na naszym koncie pojawia się wpis: "CERTIFICATIONS IN PROGRESS" i nic poza tym. Można czekać dzień, tydzień, miesiąc - zero odzewu z tej firmy. Jeśli zależy wam na pracy to nie rejestrujcie się na daymaker bo ja mam wrażenie, że ta firma zbiera dane osobowe (na ich stronie nie ma informacji - kto nimi zarządza) a potem ktoś może na nasze dane wziąć pożyczkę w banku. NIE POLECAM!!

ramen

co wy tak wielu tajemniczych klientów poszukujecie w tym roku do siebie do firmy? prawdziwe zatrzęsienie rekrutacji widze było - jaki jest tego powód dowiem sie?

nowa

a jak się rozliczać z zarobionych w ten sposób pieniędzy? dostaje się umowe zlecenie i ujawnia się ją w PiT?

OTTO
@nowa 20.09.2016 20:16
a jak się rozliczać z zarobionych w ten sposób pieniędzy? dostaje się umowe zlecenie i ujawnia się ją w PiT?...

Daymaker daje umowy o dzieło. W ogłoszeniach podaje kwoty w cenach brutto. Należy odliczyć od nich ryczałtowy podatek w wysokości 18% by uzyskać faktyczną kwotę netto płatna obserwatorowi (dotyczy zleceń do wysokości 200 PLN)-powyżej tej kwoty rozliczenia są wg kosztów uzyskania 20%i podatek 18% oraz należy to zgłosić do PIT.Kwoty poniżej 200 PLN są rozliczane ryczałtowo i nie zgłasza się ich do PIT. Dowiedziałem się o tych szczegółach od US,gdyż pani Patrycja WASIAK (odpowiedzialna za finanse) nie potrafiła wytłumaczyć na czym polega ryczałt i jak go się oblicza. Ostatnio zgłaszano obserwację sklepu za 20 PLN brutto ( 20 xo,82= 16,40 PLN netto). Podatek zaokrąglany jest do pełnych złotówek to płaca dla wykonawcy netto wynosi 16,00 PLN. Proponuje przeliczyć: dojście i powrót ze sklepu -ok. 1 godz, obserwacja 10-20 min., opracowanie wyników nagrania i wgranie na komputer ok. 1 godz., opracowanie sprawozdania o wysłanie ok. 2-3 godz lub dłużej. Licząc minimalny czas mamy 4,3 godz. Stawka za wykonana obserwację wynosi: 16 ; 4,3 =3,72 PLN. Jest to przeciętna cena bochenka chleba lub loda. Warto podejmować się zadań nawet nie posiadając pieniędzy? Nie liczyłem kosztów użycia własnego sprzętu,prądu i baterii. Wychodzi prawie 0 PLN zysku. Kolejny temat to zwrot kosztów używania własnego pojazdu wynosi 0,5 PLN/km w tej firmie ( o ile zgodzą się na dojazd i jeszcze wypłacą-co często im udaje się zapomnieć). Ta cena nie pokrywa nawet kosztów zużycia paliwa. Kolejny temat to praktycznie brak zwrotów pieniędzy za kupowany towar typu pieluchy,drobne pojemniki czy jakieś drobne kosmetyki. Te artykuły obserwatorom niepotrzebne a obiecany zwrot wg wysłanego e-mailem paragonu nie są realizowane. Kolejny temat to zwrot kosztów korespondencji wysyłanych do nich dokumentów- to jest tylko 4,20 PLN-lecz tego nie zwracają i nie można uzyskać odpowiedzi-dlaczego? Firma prawdopodobnie zatrudnia studentów bez prawidłowego przeszkolenia ich i niewiele osób z tych zatrudnionych jest kompetentne-o ile nie pracowali dłużej na różnych programach komputerowych opracowując wyniki. Stąd problemy z kontaktem z niektórymi zleceniodawcami i z odbiorem sprawozdań. Wg mnie przyjmujący zlecenie powinni poinformować,że je wykonają pod warunkiem zapłaty 12 PLN/h pracy a od Nowego Roku 13 PLN/h - przyjmując średnio wykonanie zadania 7 godz - co daje nam kwotę minimum 84,00 PLN w 2016 i 91 PLN w 2017 r. Koszt zwrotu użycia pojazdu wg stawek państwowych na bazie rozporządzeń rządowych. Przy takim "strajku" firma zmieni podejście do wykonawców,którzy są nieświadomi tego,że robią jako niewolnicy ,gdyż nie przeliczają swojej robocizny. Proponuje stawiać ostro swoje wymagania wysyłając e-mailem warunki- oni się na to zgodzą, gdyż powoli rośnie świadomość wykonawców. Mieliśmy sytuacje w sezonie letnim,gdzie stawki rosły 3-4 x,jak nie było wykonawców. Firma bierze od zlecających badanie duże pieniądze a wykonawcom płaci jak niewolnikom.

Majka
@OTTO 31.10.2016 20:58
Daymaker daje umowy o dzieło. W ogłoszeniach podaje kwoty w cenach brutto. Należy odliczyć od nich ryczałtowy podatek w wysokoś...

Dużo racji kolego masz ale samochód stanowczo zmień, dużo pali...!

Marta

Ja pracuje dla Daymakera od ponad roku, irytujące jest jedynie to ze czasem w miesiącu jest mnóstwo zleceń a przypuśćmy kolejne dwa nie ma absolutnie nic lub wrzucają tak mało, ze nawet nie zdąży sie człowiek zalogować a zlecenie jest juz przydzielone komuś innemu. Zdecydowanie jest to forma pracy dorywczej, zwłaszcza ze pieniążki sa dopiero po ok 3-4 tygodniach od audytu. Z wypłata problemu nigdy nie miałam, kontakt tez zawsze ok.

Doświadczona

Ostatnio pozatrudniali nowych koordynatorów i poobniżali stawki za obserwacje, a do tego czasem jest u nich zamieszanie.

tommy

Hej, a jak napisać dlaczego chce wziac udział w badaniu aby mnie wybrali??

ja
@tommy 09.06.2016 18:39
Hej, a jak napisać dlaczego chce wziac udział w badaniu aby mnie wybrali??

Tego nikt nie czyta. Ja zawsze wpisuję kropkę.

monika

Wykonuję badania dla Daymaker od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Nigdy nie zdarzyło się aby nie wypłacono mi wynagrodzenia. Stawki za badania nie są wysokie, ale można spokojnie dorobić sobie 200 zł na miesiąc. (jedno badanie to z reguły 25 zł na rękę).

gosc11

Ja wypełniłam wizytę testową i czekam już 2 tygodnie i cisza. Czy u was też tak było? Chciałabym dostać już jakieś zlecenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

rkac

no chyba sobie zartujesz 3000??? :))))) to chyba jakbys dostawała zlecenie codziennie płatne po 100pln ;) taki pierdoły pisz gdzie indziej

iza

Jeśli komuś nie przeszkadza fakt, że wynagrodzenie płatne jest ZAWSZE terminie ustalonym w umowie (nawet do 4tygodni !!)to innych zastrzeżeń nie mam i polecam.

Asana

Fakt, że firma nie płaci w terminie i po każdym badaniu wysyłam @ z przypomnieniem o wynagrodzeniu, z drugiej strony w porównaniu do innych firm badawczych nie robią problemu przy weryfikacji badań, akceptują wypełnione ankiety i nie mają nigdy żadnych zastrzeżeń co do przeprowadzanych ankiet.

Michał Lodz

Tak czytam te niektóre komentarze i dosłownie włos się jeży na głowie. Ja kontaktuje się z firmą bardzo często i nie miałem sytuacji by ktoś nie odebrał telefonu albo nie udzielił wyczerpującej odpowiedzi. Przy każdym zleceniu mowa jest o kwocie wynagrodzenia brutto oraz że będzie ono wypłacone po zakończeniu projektu, a nie zaraz po wykonaniu audytu, więc nie wiem skąd takie zdziwienie u niektorych. Tak samo jeśli chodzi o maile to na każdego otrzymuję odpowiedź.

majka

Firma nie płaci w terminie, muszę dopominać się wielokrotnie żeby wypłacono mi wynagrodzenie. Badanie z początku grudnia 2014, a ja nadal nie mam pieniędzy. Poza tym nie odpowiadają na @, a rozmowy telefoniczne niczego nie załatwiają. Bardzo nieprofesjonalne podejście do partnerów.

lena

A moja opinia jest wręcz przeciwna - robię dla Nich badania już chyba ze dwa lata i wszystko jest ok. Płacą w terminie, zwracają za dojazd. A że stawki brutto? Tak jest w większości firm, więc Ci nie są jedyni..

obserwator
@lena 19.02.2015 08:55
A moja opinia jest wręcz przeciwna - robię dla Nich badania już chyba ze dwa lata i wszystko jest ok. Płacą w terminie, zwracaj...

Ja pracuje i jak się pracuje to wszystko ok

em

Wysoce nieprofesjonalna i nierzetelna firma. Zero wsparcia ze strony konsultantów, część z nich to nierozumne istoty. Mimo wykonanego audytu, nie zostało mi wypłacone! Szkoda czasu.

Sławek
@em 05.01.2015 11:04
Wysoce nieprofesjonalna i nierzetelna firma. Zero wsparcia ze strony konsultantów, część z nich to nierozumne istoty. Mimo wyko...

Pracowałem dla Daymaker przez kilka lat. Mam bardzo złe zdanie na temat tej firmy. Po pierwsze: brak profesjonalizmu (kiepska jakość takich narzędzi , jak zawsze fatalna ankieta czy też szwankująca strona internetowa, służąca raportowaniu.). Po drugie: mają problemy z płaceniem. Musiałem ich straszyć KRD, żeby wypłacili mi MOJE PIENIĄDZE. Po trzecie: szwankuje im komunikacja wewnetrzna. Po czwarte: trzeba uważać, bo ewentualne pomyłki służą za pretekst do niewypłacenia wynagrodzenia. Po piąte: płacą kiepsko. Po szóste: mają ogromny bałagan w zakresie gospodarki finansowej. Nie wiadomo, kiedy zapłacą? Za co? Czy w terminie? I czy za własciwy audyt? Po szóste: trzeba ich kontrolować, gdyż potrafią nie zwrócić pieniędzy za zakupiony towar.

asa

Ja chciłam wypełnić raport z testowego audytu i 3 razy mi nie zapisał system. Ta strona to jakaś porażka.

Halinka

Nie polecam tej firmy! Zero kontaktu z koordynatorami, osoby odpowiadające za projekt nie odbierają telefonów, rzadko odpisują na maile. Audyty przeprowadzałam w marcu, wynagrodzenie otrzymałam w sierpniu!!! Do tego stawki są brutto, brak informacji na ten temat. Nie mówiąc już o tym, że odesłane mi zakupione w salonie okulary były zniszczone...porażka.

Zostaw opinię o Daymaker Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Daymaker Sp. z o.o.